View Full Version : Αποτελέσματα Εκλογών - Η νέα εποχή.
Amnesiac.
07-11-2010, 16:18
Εδώ σχολιάζουμε τα σημερινά αποτελέσματα όταν βγουν με το καλό. Ένα άνεμος αλλαγής ή μια από τα ίδια; Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός (με την καλή έννοια) ή ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας το έκανε το θαύμα του πάλι; Τι άλλαξε στις ζωές σας; Πώς είναι η καθημερινότητα σας μετά από τις Εκλογές;
Αυτά και άλλα πολλά, όλα μαζεμένα σε ένα τόπικ που θα το διαβάζουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και θα λένε "έτσι ήταν τα πράγματα τότε".
Ελάτε όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία.
nekrobutcher
07-11-2010, 16:44
πριν λίγο γύρισα από το πρωί ..πήγα σε 5 από τα 7 εκλογικά τμήματα στην περιοχή μου και αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η αποχή ειδικότερα στις μικρές ηλικίες! τα παπούδια το πρωί ψήφισαν μετά την εκκλησία και το μεσημέρι οι 35-50...
Την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος στον "καλλικράτειο" δήμο Συκεών-Νεάπολης, Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο 42χρονος δημοφιλής ηθοποιός στη Ρωσία, Ευκλείδης Κιουρτζίδης, γνωστός και ως ο "Αλ Πατσίνο της Ρωσίας".
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και για τους Πόντιους συμπατριώτες του από την πρώην ΕΣΣΔ και σημείωσε πως η υποψηφιότητά του στο δήμο σκοπό έχει να υπηρετήσει τους πολίτες.
Παραδέχθηκε ότι δεν μιλάει ελληνικά, δεν γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, αλλά βεβαίωσε ότι τα γνωρίζουν οι συνεργάτες του.
Για το χαρακτήρα του ψηφοδελτίου είπε πως θα είναι ανεξάρτητο και θα έχει στελέχη από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα και ιδιαίτερα από τη νεολαία. Προς το παρόν ο εκλογικός συνδυασμός επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Ευκλείδης Κιουρτζίδης δεν έχει ακόμη πρόγραμμα, ψηφοδέλτιο, ούτε καν όνομα.
Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός ιδιαίτερα αγαπητός στους ομογενείς. Γεννήθηκε στην περιοχή Τσάλκα της Γεωργίας και μεγάλωσε στην πόλη Εσεντουκί της νότιας Ρωσίας στην οικογένεια των Ποντίων Ελλήνων. Είναι ηθοποιός στην πρώην Σοβιετική Ενωση και στην Ελλάδα, την ιθαγένεια της οποίας απεκτησε το 1996 οπότε και κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.
http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=535252&v=0&q=80&w=300&h=225
den katevike telika :? .sampotaz:!:
stam and the witches
07-11-2010, 20:38
Λίγο οφφ-τόπικ, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω τη μεγάλη γλίτσα στο προεκλογικό σλόγκαν του πασόκου υποψηφίου δημάρχου Πειραία Γιάννη Μίχα, με τίλο "ό,τι πούμε θα γίνει" (με την κλασική Comics Sans γραμματοσειρά, για φαίνεται ότι είναι λαϊκό τυπάκι).
Έχετε δει κάποιο πιο σιχαμένο σλόγκαν ποτέ; Θεωρείτε ότι το εκλογικό πανηγύρι μπορεί να αυτοαπαξιωθεί χειρότερα από ότι έτσι; Έχετε ξανασυναντήσει ποτέ τέτοια άνευ προηγουμένου γλοιώδη περιφρόνηση στις λαϊκές μάζες που εκλέγουν τον επόμενο κρατικοδίαιτο καρκίνο που θα τις πατήσει σα σκουλήκια για μία ακόμη τετραετία; Discuss.
rat_poison
07-11-2010, 20:41
Μετριότητες.
Εδώ έχουμε τον "Μακεδόνα της καρδιάς μας" ρε και μιλάτε εσείς εκεί κάτω;
nekrobutcher
07-11-2010, 20:45
Λίγο οφφ-τόπικ, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω τη μεγάλη γλίτσα στο προεκλογικό σλόγκαν του πασόκου υποψηφίου δημάρχου Πειραία Γιάννη Μίχα, με τίλο "ό,τι πούμε θα γίνει" (με την κλασική Comics Sans γραμματοσειρά, για φαίνεται ότι είναι λαϊκό τυπάκι).
Έχετε δει κάποιο πιο σιχαμένο σλόγκαν ποτέ; Θεωρείτε ότι το εκλογικό πανηγύρι μπορεί να αυτοαπαξιωθεί χειρότερα από ότι έτσι; Έχετε ξανασυναντήσει ποτέ τέτοια άνευ προηγουμένου γλοιώδη περιφρόνηση στις λαϊκές μάζες που εκλέγουν τον επόμενο κρακτικοδίαιτο καρκίνο που θα τις πατήσει σα σκουλήκια για μία ακόμη τετραετία; Discuss.
πέρα απο το σλογκαν γενικά ο Μίχας είναι σιχαμένος!
και το χω ξαναπεί ότι δε πρέπει οι αυτοδιοικητικές να έχουν σχέση με τα κόμματα.
Tonosalata
07-11-2010, 20:47
Μετριότητες.
Εδώ έχουμε τον "Μακεδόνα της καρδιάς μας" ρε και μιλάτε εσείς εκεί κάτω;
auto to eida TV proxtes.
http://www.youtube.com/watch?v=7SbST4HoMTw&feature=related
Shadowking
07-11-2010, 20:49
λολ η GPO στο Mega δίνει στον Μιχαλολιάκο στον δήμο Αθήνας 2,7. Πάμε καλά.
scarecrow
07-11-2010, 20:56
Αυτή η υποψηφιότητα σχολιάστηκε?
http://2.bp.blogspot.com/_LjN85CwDqaI/TKM_GpKRKjI/AAAAAAAABAM/I9tivWiKJc8/s400/01.jpg
Κι επίσης λέει ότι με βάση τα στατιστικά μέτρα όπως πάει ο τύπος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Μεγειά σας.
ikonoklast
07-11-2010, 21:36
Κι επίσης λέει ότι με βάση τα στατιστικά μέτρα όπως πάει ο τύπος εκλαίγεται δημοτικός σύμβουλος. Μεγειά σας.
"Εκλέγεται" ρε απόβλητο. Τουλάχιστον θα σας μάθει ελληνικά ο συναγωνιστής.
http://xryshaygh.wordpress.com/2010/11/07/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81/
Προσοχή στη φωτό.
nothingman
07-11-2010, 21:49
σαραντατόσο ο ψωμιάδης, σαραντατόσο ο κακλαμάνης, σημαντικό ποσοστό ο μιχαλολιάκος, ε γαμώτοχριστό τους πια.
ΣΤΑΜ, στον Πειραιά είχαμε και χειρότερα, ο Μαντούβαλολ κατέβηκε με όνομα συνδυασμού "Πειραιάς, πόλη Θρύλος" γουίνκ γουίνκ. (αν πεταχτεί κανένας κάρχαρτ και πει για πρόβατα κωλόγαυρους να θυμήσουμε το φυλλάδιο του Γεωργιάδη για το γήπεδο στο Βοτανικό)
ikonoklast
07-11-2010, 21:55
σαραντατόσο ο ψωμιάδης, σαραντατόσο ο κακλαμάνης, σημαντικό ποσοστό ο μιχαλολιάκος...
Ναι αλλά μια αποχάρα μέχρι εκεί!!
nothingman
07-11-2010, 21:58
καλά προφανώς, πως αλλιώς. αλλά μιας και κωλοαθηναίος, ειδικά για τον κακλαμάνη μου φαίνεται αδιανόητο ρε γαμώτο.
παναδιαβάσω το τόπικ που τα λέτε για την αποχή να δω τι λέτε για την αποχή.
Tyler_Durden
07-11-2010, 22:00
σαραντατόσο ο ψωμιάδης, σαραντατόσο ο κακλαμάνης, σημαντικό ποσοστό ο μιχαλολιάκος
μετά απο τέτοια αποτελέσματα πάντως, ειλικρινά πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να γουστάρει όταν βλέπω να γκρινιάζει από τα καθημερινά ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ που τρώει η κάθε κυράτσα και ο θείος ο σαπιοκομματόσκυλος, όταν πάνε λαική ή όταν τους κόβουν τους μισθούς ή όταν τους πνίγουν τα σκουπίδια ή οταν όταν....
geologiko_karoto
07-11-2010, 22:04
http://img825.imageshack.us/img825/2397/ekloges.jpg
stam and the witches
07-11-2010, 22:36
4,75 ο Μιχαλολιάκος, προς τις απέχουσες ντίβες.
Shadowking
07-11-2010, 23:08
Χάγιος ρίχνει 0,15 προβάδισμα στον αλαβάνο τώρα.
α-πα-ρ-ά-δε-κτα πράγματα.
atom_smasher
07-11-2010, 23:12
Ημαρτον δηλαδη, ποιος παει και ψηφιζει ακομα Ψωμιαδη και Κακλαμανη; Να ριξουμε μια πυρηνικη ρε πουστη μου!
Η μαλλον να φτιαξουμε εργοστασιο και απλα να περιμενουμε τον επομενο καλο σεισμο.
Dragonlord
07-11-2010, 23:23
Λολ, τον ήπιαμε με αλέκο, δεν πειράζει, τουλάχιστον πάει καλά η ανταρσύα. Πελοπόννησο είμαστε στο 1.83% αυτή τη στιγμή (από 0.35% στις τελευταίες βουλευτικές) και παλεύουμε ψήφο-ψήφο με οικολόγους για την πέμπτη θέση που δίνει και έδρα, ενώ το δη.άρι. το έχουμε για πλάκα :mrgreen:
Μαλακία για τον σύριζα πάντως που πήγε σκατά ο αλαβάνος, αν πήγαινε καλά θα είχαμε εξελίξεις, τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Μάλλον για ξαναζεσταμένο συν/σύριζα πάει και η ανταρσύα φαίνεται όλο και πιο ελκυστική, έχω ήδη κουραστεί από τις λαμογιές των συνασπισμένων.
Amnesiac.
07-11-2010, 23:35
Για πείτε λίγο τα αποτελέσματα κάποιος, γιατί έχω ανοίξει την τηλεόραση και όλοι λένε ότι κέρδισαν και έχω μπερδευτεί. Πέρα από Αλαβάνο έχασε κανας άλλος σήμερα;
(μπδγ ήμουν ένα τσακ από το να τον ψηφίσω γιατί ήθελα ένα εκπρόσωπο της μεγαλοαστικής τάξης στην αριστερά μου, αλλά βρέθηκε ένας συμμαθητής του αδερφού μου στην ΑνταρσΙα και τόριξα εκεί, γελάω και μόνο που το σκέφτομαι)
ekloges.ypes.gr (http://ekloges.ypes.gr)
atom_smasher
07-11-2010, 23:45
Αιγαλεω πασοκαρα ξανα...τουλαχιστον οχι αλλο καλογεροπουλος..
Amnesiac.
07-11-2010, 23:46
Στο Αιγάλεω δεν έβγαινε το καπακάπα τα παλιά τα χρόνια; Η ιδέα μου είναι;
atom_smasher
08-11-2010, 00:10
Συνασπισμο ειχαμε βγαλει καμποσο με ΚΚΕ υποστηριξη. ειδικα στον δευτερο γυρο βοηθαγαν ολοι. Δεν θυμαμαι πανε και πολλα χρονια. Και πασοκ καμποσο. Τις μοναδικες φορες που πηγε ο δημος δεξια ηταν τις τελευταιες 2 με τον καλογεροπουλο περα του οτι δεν ειχε κανεναν σοβαρο αντιπαλο. Αλλα απ οτι βλεπω τωρα τα αποτελεσματα επεσε ο Καρδαρας, τον οποιο δεν πολυ χωνευω, στο 38 και ανεβηκε ο ο δεξιος μας μπουχεσομηχανικος στο 34. Στο 27 ΚΚΕ μαζι με τα υπολοιπα.
ikonoklast
08-11-2010, 00:33
Μαλάκα, βγαίνει δηλαδή δήμαρχος ο άχρηστος φασίστας και δημότικος σύμβουλος ναζι στην Αθήνα; Τώρα το συνειδητοποιώ.
freak brother
08-11-2010, 00:57
αυτος με τον οποιο κατεβαινε η μανα μου (συριζα) πηρε 5 ψηφους (στους 250)(ειχαμε και ενα ακυρο) στις περιφεριακες ειχε 21 ψηφους ο ψαριανος.. πως γκενεν αυτο? και ολοι οι αλλοι υποψηφιοι εκτος του κ.κ ειναι καργα δεξιοι :(
Raven Lord
08-11-2010, 01:06
νικητής η αποχή.
freak brother
08-11-2010, 01:45
θα χω δημαρχο Κασιδοκωστα FML.
Αν δεν κάνω τρομακτικά λάθος εκτίμηση οι συνδυασμοί της ανταρσυας θα πάρουνε 90κ ψήφους πανελλαδικά. wat.
Ήμουν πολύ κατά της αποχης αλλά μετά απο τα σημερινά χάλια στο δήμο μου τους καταλαβαίνω. Οι περισσότεροι δημοτικοι σύμβουλοι που βγήκαν είναι απο τις τοπικές κάτι που είναι οχι απλα απαράδεχτο. Πολλή κοροιδια, δούλεμα και πούλημα στους δήμους. Καλά να τα πάθουν που βγάζουν όλα κομματικά εμετικά σκουλήκια
Shadowking
08-11-2010, 03:08
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΠΟΘΤΑΝΑ ΟΛΑ
Λολ, τον ήπιαμε με αλέκο, δεν πειράζει, τουλάχιστον πάει καλά η ανταρσύα. Πελοπόννησο είμαστε στο 1.83% αυτή τη στιγμή (από 0.35% στις τελευταίες βουλευτικές) και παλεύουμε ψήφο-ψήφο με οικολόγους για την πέμπτη θέση που δίνει και έδρα, ενώ το δη.άρι. το έχουμε για πλάκα :mrgreen:
Κάνει σε κανέναν άλλον για πρωτάκι που του είπανε οι φίλοι του "Να οι ομάδες, διάλεξε μία!" και ήρθε την άλλη μέρα διαβασμένο αυτό ή είμαι μόνο εγώ;
metamelia3
08-11-2010, 03:11
δεν θα δειτε κυπελλο ποτεεεεεε
Dragonlord
08-11-2010, 03:20
Κάνει σε κανέναν άλλον για πρωτάκι που του είπανε οι φίλοι του "Να οι ομάδες, διάλεξε μία!" και ήρθε την άλλη μέρα διαβασμένο αυτό ή είμαι μόνο εγώ;
Βρε βλαμένε, πρώτον ναι, εκείνη τη στιγμή ήμουν χαρούμενος γιατί το τρέξαμε και πήγε καλά και τα είπα ΧΥΜΑ ! , δεν έκατσα να κάνω σοβαρή ανάλυση στα αποτελέσματα. Δεύτερον είναι μεγάλο πράμα να παίρνεις ίσες ή και περισσότερες ψήφους από συνδυασμούς που έχουν πίσω μπόλικη τηλεοπτική παρουσία, βλ. Κουβέλης, Τρεμόπουλος κλπ κι άμα δεν το καταλαβαίνεις καλά να πάθεις.
Πάντως τελικά μας ΓΑΜΗΣΑΝ οι οικολόγοι, αλλά το δη.άρι. όπως είχα πει το πήγαμε ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ας μη γαμήσω ΠΟΤΕ
Shadowking
08-11-2010, 04:08
αυτά είναι ρε πούστη μου, σε έχουν γραμμένο τα κανάλια, δεν σε παίζουν, κάνουν ότι δεν υπάρχεις, άμα έρθω εκεί θα σου πω εγώ, και σκας και παίρνεις το 1,7% και φωνάζουνε τον Χάγιο στην ΝΕΤ να πει την ΛΥΣΗ.
GoHvyZO22WU
Το πασοκ εκανε λες και κέρδισε.
Η νδ εκανε λες και κέρδισε.
Το κκε εκανε λες και κέρδισε.
Ο συριζα εκανε λες και κέρδισε.
Το λαος εκανε λες και κέρδισε.
Η ανταρσύα εκανε λες και κέρδισε.
Αρχίδια κέρδισαν όλοι, το ξέρουν βέβαια.
Και πάλι θα τα ρουφάμε.
Phantom Duck
08-11-2010, 05:09
αυτά είναι ρε πούστη μου, σε έχουν γραμμένο τα κανάλια, δεν σε παίζουν, κάνουν ότι δεν υπάρχεις, άμα έρθω εκεί θα σου πω εγώ, και σκας και παίρνεις το 1,7% και φωνάζουνε τον Χάγιο στην ΝΕΤ να πει την ΛΥΣΗ.
GoHvyZO22WU
η αλήθεια είναι ότι κλέψαμε τους δημοσιογράφους που είχαν έρθει στο περίπτερο της ανοιχτής πόλης (ΣΥΡΙΖΑ) στα προπύλαια. "εεε εδώ πιο κάτω είναι ο περιφερειακός σύμβουλος της ανταρσύα με 2.3% που περνάει τον αλαβάνο, θέλετε να έρθετε να κάνει καμια δήλωση;"
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.
stam and the witches
08-11-2010, 08:35
Σε άλλα νέα:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πασοκ που διαφθείρει τις μειονότητες και τις αφομοιώνει προκειμένου να μη γίνουμε Κόσοβο. Μουσταφάογλου βρωμιάρα τζάμπα ο μισθός σου.
KoiliaSamprela
08-11-2010, 08:47
Στο Αιγάλεω δεν έβγαινε το καπακάπα τα παλιά τα χρόνια; Η ιδέα μου είναι;
Δήμαρχος Μυστακόπουλος
Είχα καθηγήτρια την σύζυγο του :touched::touched::touched:
Στο Περιστέρι είχαμε για πολλά χρόνια ΚάπαΚάπα (Φωλόπουλος r.i.p) , λατρεμένος άνθρωπος από όλες τις παρατάξεις, τον έβλεπα τακτικά σε αστικό λεωφορείο να γυρίζει με ψώνια από την αγορά στο κέντρο.
Επίσης για 2-3 φορές είχε βγει Δήμαρχος Κηφισιάς ο Κανακάκης r.i.p (οικογενειακoς μας φίλος r) , φόλα ΚουΚουΕ με έντονο αγώνα επι χούντας.
Μετά κάνανε τις αυτοδιοικητικές φουλ κομματικοποιημένες και αναρωτιούνται γιατί όλα πάνε κατα διαόλου
Neuroscar
08-11-2010, 09:50
Σε άλλα νέα:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πασοκ που διαφθείρει τις μειονότητες και τις αφομοιώνει προκειμένου να μη γίνουμε Κόσοβο. Μουσταφάογλου βρωμιάρα τζάμπα ο μισθός σου.
Μουσταφά Ογλού ειναι.
2 λεξεις =ρ
Δεν εχει να κανει με διαφθορα νομιζω.
Οταν σου περιεγραφα την κατασταση εδω, δεν ειχα εξηγησει πως τα μεγαλα μουσουλμανικα κεφαλια της πολιτικης, ειναι ακομα στο πλευρο των "μεγαλων κομματων". Δε ξερω με ποιους κατεβηκε αυτη.
Επισης, καπου πηρε το ματι μου συνδυασμο οικολογων με 80% τουρκικα ονοματα υποψηφιων.
Τελικα, η ντεσιμπελ και το "πρωτο βημα για ισοτητα" πηρε ταρκιντακια μου, η ροδοπη (οπως φαινεται) γενικα ξαναγινεται -->πρασινη<-- (με την μικρουλα παρεκλιση της τελευταιας φορας) και η ζωη στο μικρο κομοτηνεζικο χωριο συνεχιζεται κανονικα.
Ολα καλα δηλαδη....
..
.
Dragonlord
08-11-2010, 11:09
Να σας πω ένα μυστικό που μάλλον δε θα σας πουν στην τηλεόραση; Στις ευρωεκλογές πέρσι η αποχή ήταν 47.4%, ενώ φέτος στις περιφερειακές 39%. Στις βουλευτικές πέρσι ήταν κάπου στο 30%, αλλά πάντα στα αυτοδιοικητικά υπάρχει λιγότερο ενδιαφέρον. Οπότε μη μασάτε με τα ΖΟΜΓΚ ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΑΠΟΧΗ, ναι, ήταν πολύ μεγάλη αλλά δεν είναι κάτι νέο.
carheart
08-11-2010, 11:19
Ντράγκον ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας αλλά σβήστο γιατί φαίνεται και το φόρουμ το διαβάζουν πολλοί
Dragonlord
08-11-2010, 12:12
λολ, έλα ρε, κάνει μπαμ ότι τα μμε πουλάνε "απαξίωση του πολιτικού σκηνικού" και τέτοια. Που υπάρχει, αλλά υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, μην τρελαινόμαστε. Και δεν είναι χωρίς υστεροβουλία, προετοιμάζουν κυβερνήσεις "εθνικής ενότητας" σε περίπτωση που χρειαστούν, γιατί αυτό θα είναι που θέλει ο κόσμος και δεν ασχολείται, να σταματήσουν να τσακώνονται και να στρώσουν κώλο για το καλό της Πατρίδας!
Raven Lord
08-11-2010, 12:28
το 10% άκυρα/λευκά σας λέει τίποτα?
Dragonlord
08-11-2010, 12:37
Αυτό ναι, όντως, στις προηγούμενες ήταν στο 2.5%.
metamelia3
08-11-2010, 12:45
εδω που τα λεμε, εγώ δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα δινεται τετοια εμφαση στα ακυρα/λευκα. Και 100% να ήταν το βασικό πρόβλημα θα υπήρχε ακόμα: θα εξακολουθούσε ο κόσμος να σκέφτεται την πολιτική με κομματικούς και κοινοβουλευτικούς όρους.
Dragonlord
08-11-2010, 12:52
Εκλογές που σκόρπισαν... χαρά!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
«E» 8/11
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει κάθε λόγο να είναι προσωπικά ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των χθεσινών περιφερειακών εκλογών. Κυρίως επειδή η τηλεοπτική του παρέμβαση, που αποσκοπούσε στο να πιέσει τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τους "αντιμνημονιακούς" αντάρτες υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος, πέτυχε απολύτως: πέταξε έξω από τον δεύτερο γύρο τόσο τον Γιάννη Δημαρά στην Αττική, όσο και τον Γιώργο Καλούδη στα Ιόνια Νησιά, οι οποίοι εθεωρούντο βέβαιοι νικητές από τη στιγμή που θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο. Κατέστειλε έτσι εν τη γενέσει του τον κίνδυνο πολιτικά σημαντικών διαφοροποιήσεων στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.
Η σαφής πλέον προοπτική κατάκτησης της περιφέρειας Αττικής από το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή συντείνει αποφασιστικά στο να κερδίσει ο Γ. Παπανδρέου τις εντυπώσεις, δεδομένου ότι στην Αττική όχι μόνο ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, αλλά εδώ βρίσκεται και το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.
Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα δεν είναι βεβαίως άριστο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως ήττα του. Βάσει των προσωρινών αποτελεσμάτων που υπήρχαν την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, φαινόταν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει πέντε περιφέρειες, με τη ΝΔ να έχει εξασφαλίσει άλλες πέντε και οι υπόλοιπες τρεις να αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης που δεν επιδέχεται καμιά πρόβλεψη ως προς την έκβασή της. Εχοντας πάρει την Αττική, το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να απορροφήσει ακόμη και τη δυσμενέστερη γι' αυτό κατανομή τους στον δεύτερο γύρο.
Ευτυχέστερος όλων με τα αποτελέσματα είναι σίγουρα ο Αντώνης Σαμαράς. Παρέλαβε μια ΝΔ που βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών έχανε θεωρητικά και τις 13 (!) περιφέρειες και ήδη κέρδισε τουλάχιστον 5, ενώ παλεύει να κατακτήσει ακόμη και 8 περιφέρειες στην ακραία ευνοϊκή περίπτωση. Επιπροσθέτως, η απροσδόκητη είσοδος του Β. Κικίλια στον δεύτερο γύρο δικαίωσε ακόμη και την πιο ριψοκίνδυνη επιλογή του προέδρου της ΝΔ, σε μια περιοχή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μόλις 28% στις περσινές βουλευτικές εκλογές.
Αναμφισβήτητα ο Α. Σαμαράς βγαίνει ενισχυμένος στη ΝΔ από αυτές τις εκλογές, ενώ παράλληλα γλιτώνει και τις βουλευτικές εκλογές, με τις οποίες απειλούσε μπλοφάροντας ο Γ. Παπανδρέου και οι οποίες θα αποτελούσαν δεινή δοκιμασία για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακούγεται αστείο, αλλά ο Α. Σαμαράς οφείλει ευγνωμοσύνη στον Γ. Παπανδρέου για το "εκβιαστικό δίλημμα" που τον κατήγγειλε ότι έθεσε, καθώς αυτό αποδείχθηκε ότι βοήθησε τα μέγιστα στη συσπείρωση και της βάσης της ΝΔ! Παράλληλα, δικαιώθηκε η "αντιμνημονιακή" γραμμή Σαμαρά, αφού οδήγησε σε εντυπωσιακή ανάκαμψη της ΝΔ μετά τη συντριβή της στις περσινές βουλευτικές εκλογές.
Αισθητά ενισχυμένη, ιδίως στην Αττική, όπου είχαμε καλύτερη εικόνα, βγήκε από τις περιφερειακές εκλογές και η Αριστερά στο σύνολό της - και βεβαίως πρωτίστως το ΚΚΕ, το οποίο είδε στην Αττική το ποσοστό του να προσεγγίζει το 15%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το άθροισμα των ποσοστών της Αριστεράς στην Αττική (ΚΚΕ, ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υπερβαίνει το 25%!
Τέτοιο ποσοστό έχει πολλές δεκαετίες να δει η Αριστερά και όσο και αν είναι διογκωμένο λόγω της μεγάλης αποχής, που στην Αττική κινήθηκε γύρω στο 50%, το ποσοστό αυτό αποκάλυψε την ύπαρξη ενός ισχυρού, αν και υπόγειου αριστερού ρεύματος που προκάλεσαν το μνημόνιο του ΔΝΤ και η εξ αυτού απορρέουσα κυβερνητική πολιτική.
Αν μάλιστα διαρκέσει αυτή η στροφή προς τα αριστερά, αυτό θα αποτελέσει μια σοβαρή συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής.
Εκείνοι πάντως που είναι σίγουρα χαμένοι από τις εκλογές είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης, που μαζί με τον ΛΑΟΣ είχαν επενδύσει σε τέτοιας έκτασης ήττα του ΠΑΣΟΚ που να υποχρέωνε τον Γ. Παπανδρέου να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ελπίζοντας ότι θα μειώνονταν οι βουλευτικές του έδρες και θα υποχρεωνόταν να καταφύγει σε κάποια καρικατούρα "οικουμενικής" κυβέρνησης, στην οποία ονειρεύονταν να κερδίσουν υπουργικούς θώκους. Τα όνειρά τους πήραν τουλάχιστον αναβολή επ' αόριστον...
ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ
Το μνημόνιο καταδικάστηκε
Το μνημόνιο της κυβέρνησης Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν αισθάνεται καθόλου καλά μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δημοψηφισματικού χαρακτήρα. Μπορεί ο πρωθυπουργός να ισχυρίστηκε ότι "ο λαός επιβεβαίωσε ότι αυτή την αλλαγή θέλει" και να έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να δηλώνει ότι "από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας", αφού οι εκλογές ήταν αυτοδιοικητικές και όχι βουλευτικές. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι πανελλαδικά οι κυβερνητικοί συνδυασμοί συγκέντρωσαν μόλις το ένα τρίτο των ψήφων. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα πήγαν σε υποψηφίους που είχαν ταχθεί ανοικτά κατά του μνημονίου. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το κρύψει ή να το αγνοήσει.
Tyler_Durden
08-11-2010, 13:36
Είναι χαρακτηριστικό ότι το άθροισμα των ποσοστών της Αριστεράς στην Αττική (ΚΚΕ, ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υπερβαίνει το 25%!
και λέω εγώ με το αφελές λαικίστικο και χαζό μυαλό μου: μια αριστερή συνενόηση όλων αυτών, σε 10 ουσιαστικές θέσεις σχετικά με την αυτοδιοίκηση, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ήταν να γίνει;
nekrobutcher
08-11-2010, 13:38
Ήμουν πολύ κατά της αποχης αλλά μετά απο τα σημερινά χάλια στο δήμο μου τους καταλαβαίνω. Οι περισσότεροι δημοτικοι σύμβουλοι που βγήκαν είναι απο τις τοπικές κάτι που είναι οχι απλα απαράδεχτο. Πολλή κοροιδια, δούλεμα και πούλημα στους δήμους. Καλά να τα πάθουν που βγάζουν όλα κομματικά εμετικά σκουλήκια
έχεις απόοοοοολυτο δίκιο! έβλεπες τα πιτσιρίκια της οννεδ που κατέβαιναν για πρώτη φορά να παίρνουν φουλ ψήφους κατα τ' άλλα το συνδυασμός ήταν "ανεξάρτητος". Και οι ίδιοι οι δημότες΄δε στήριξαν τους μικρούς υποψηφίους αλλά όσους είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές.. σα να τα θέλει ο κώλος τους..
Amnesiac.
08-11-2010, 14:57
λολ, έλα ρε, κάνει μπαμ ότι τα μμε πουλάνε "απαξίωση του πολιτικού σκηνικού" και τέτοια. Που υπάρχει, αλλά υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, μην τρελαινόμαστε. Και δεν είναι χωρίς υστεροβουλία, προετοιμάζουν κυβερνήσεις "εθνικής ενότητας" σε περίπτωση που χρειαστούν, γιατί αυτό θα είναι που θέλει ο κόσμος και δεν ασχολείται, να σταματήσουν να τσακώνονται και να στρώσουν κώλο για το καλό της Πατρίδας!
Οι συριζαίοι δε γουστάρουν οικουμενική κυβέρνηση; Όχι σαν ιδανικό σενάριο, σαν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση ας πούμε.
Dragonlord
08-11-2010, 15:34
Η σωστή κατεύθυνση εξαρτάται από τις πολιτικές που θα ακολουθήσει μια τέτοια κυβέρνηση. Αν γίνει απλώς για να δώσει έναν αέρα συναίνεσης και "εθνικής συνεννόησης" στην πολιτική πασόκ-νδ, τότε όχι, δε θα είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπό άλλες συνθήκες να το συζήταγα για κυβέρνηση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις (αν και είμαι κατά της συγκυβέρνησης, αλλά θα μπορούσε η αριστερά να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί για δέκα πράματα), αλλά τώρα αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει υπό τη βεβαιότητα της αναγκαιότητας του μνημονίου, οπότε τι να λέει.
Amnesiac.
08-11-2010, 15:43
Η σωστή κατεύθυνση εξαρτάται από τις πολιτικές που θα ακολουθήσει μια τέτοια κυβέρνηση. Αν γίνει απλώς για να δώσει έναν αέρα συναίνεσης και "εθνικής συνεννόησης" στην πολιτική πασόκ-νδ, τότε όχι, δε θα είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπό άλλες συνθήκες να το συζήταγα για κυβέρνηση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις (αν και είμαι κατά της συγκυβέρνησης, αλλά θα μπορούσε η αριστερά να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί για δέκα πράματα), αλλά τώρα αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει υπό τη βεβαιότητα της αναγκαιότητας του μνημονίου, οπότε τι να λέει.
Φαντάζομαι ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει με τη μορφή του "κάνουμε τα ίδια αλλά επιμεριζόμαστε την ευθύνη", ρεαλιστικά μιλώντας, αυτό που είπες και εσύ δηλαδή. Απλά ρώτησα για συριζα συγκεκριμένα γιατί αυτοί (εσείς;) κυρίως έχουν το "να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε μέσα σαυτές τις συνθήκες", εννοώντας ότι δεν είναι τόσο ριζοσπαστικοί όσοι οι άλλοι. Άρα ακόμα και η οικουμενική υπό αυτές τις συνθήκες δε θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση; Ακόμα και μόνο το να το δεις σαν απόδειξη της αδυναμίας ενός δεξιού κόμματος να κυβερνήσει μόνο του, δεν είναι θετικό ας πούμε;
Η οικουμενική είναι εφιάλτης. Φαντάσου το καρατζαφερέικο να αναλάβει κάποιο υπουργείο, οποιοδήποτε όμως υπουργείο.:fear:
Amnesiac.
08-11-2010, 15:48
Εφιάλτης θα είναι σίγουρα, γιαυτό δε ρώτησα αν αρέσει παιδί μου αρέσει η οικουμενική γενικά, αλλά συγκεκριμένα για το σύριζα που έχει λίγο παραπάνω το "ψώνιο" του να είναι μέσα στα πράγματα.
atom_smasher
08-11-2010, 15:56
οχι ρε τι συγκυβερνηση και παπαρια μεντολες. σιγα μην δωσουμε αλλοθι να μας πιουν το αιμα περισσοτερο.
Dragonlord
08-11-2010, 17:30
Φαντάζομαι ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει με τη μορφή του "κάνουμε τα ίδια αλλά επιμεριζόμαστε την ευθύνη", ρεαλιστικά μιλώντας, αυτό που είπες και εσύ δηλαδή. Απλά ρώτησα για συριζα συγκεκριμένα γιατί αυτοί (εσείς;) κυρίως έχουν το "να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε μέσα σαυτές τις συνθήκες", εννοώντας ότι δεν είναι τόσο ριζοσπαστικοί όσοι οι άλλοι. Άρα ακόμα και η οικουμενική υπό αυτές τις συνθήκες δε θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση; Ακόμα και μόνο το να το δεις σαν απόδειξη της αδυναμίας ενός δεξιού κόμματος να κυβερνήσει μόνο του, δεν είναι θετικό ας πούμε;
Εφιάλτης θα είναι σίγουρα, γιαυτό δε ρώτησα αν αρέσει παιδί μου αρέσει η οικουμενική γενικά, αλλά συγκεκριμένα για το σύριζα που έχει λίγο παραπάνω το "ψώνιο" του να είναι μέσα στα πράγματα.
Χμ, ο σύριζα, ειδικά τώρα, είναι απλώς μια αφηρημένη έννοια, δεν έχει κάποια γραμμή. Όπως ξυπνήσει ο Τσίπρας. Οπότε απάντησα προσωπικά, όντας μέλος του ευρύτερου χώρου αλλά προσωπικά. Τώρα, για το "να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε μέσα σαυτές τις συνθήκες, εννοώντας ότι δεν είναι τόσο ριζοσπαστικοί όσοι οι άλλοι", εγώ νομίζω ότι και τα δύο χρειάζονται, και η επαναστατική και η ριζοσπαστική/μεταρρυθμιστική αριστερά, απλά ο σημερινός συν/σύριζα είναι γτπκ και παντελώς αναξιόπιστος. Παρεμπιπτόντως, αυτής της λογικής που λες είναι μάλλον ο κουβέλης, ο συνριζα υποτίθεται ότι είναι περισσότερο της λογικής "να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε τώρα, αλλά με στόχο το σοσιαλισμό" - οι κουβελικοί είναι φανζ του τέλους της ιστορίας, ο καπιταλισμός νίκησε, απλά θα τον σενιάρουμε. Οι κουβελικοί ας πούμε θα καραγούσταραν με οικουμενική, και υπάρχει μπόλικος κόσμος στο συν που είναι ίδιας καρεκλολιγούρικης λογικής, αλλά γενικά πάνε με τα νερά της ηγεσίας οπότε, όπως είπα πιο πάνω, όπως ξυπνήσει ο Τσίπρας.
Παρεμπιπτόντως και οντόπικ, νδ-πασοκ πήραν συνολικά κάπου 66%, και αν βάλεις και το ότι 50% είναι αποχή-άκυρα-λευκά, ο δικομματισμός έχει μάλλον κάπου το 40% της κοινωνικής αποδοχής.
και λέω εγώ με το αφελές λαικίστικο και χαζό μυαλό μου: μια αριστερή συνενόηση όλων αυτών, σε 10 ουσιαστικές θέσεις σχετικά με την αυτοδιοίκηση, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ήταν να γίνει;
Ναι, είναι πολύ δύσκολο γιατί σ' αυτό το 25% μετέχει το ΚΚΕ με πολύ υψηλό ποσοστό. Αυτό το κάνει όχι δύσκολο, μάλλον αδύνατο.
Shadowking
08-11-2010, 19:43
Αυτό το κομμάτι φανερά ή απείχε ή έδωσε ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ένας από αυτούς ήμουν και εγώ, ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά, ψηφοδέλτιο που στην Κορινθία ήταν υποψήφιος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ)
Dragonlord, σε δίνουν στεγνά.
Amnesiac.
08-11-2010, 21:11
Παρεμπιπτόντως και οντόπικ, νδ-πασοκ πήραν συνολικά κάπου 66%, και αν βάλεις και το ότι 50% είναι αποχή-άκυρα-λευκά, ο δικομματισμός έχει μάλλον κάπου το 40% της κοινωνικής αποδοχής.
Ας έχει κα το 20%, όταν το υπόλοιπο 80% είναι χωρισμένο σε 8.000 κόμματα, όπως συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα, δεν παραμένει η δεξιά η πιο ισχυρή δύναμη; Το ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους δε γουστάρουν δικομματισμό έχει αποτρέψει το να έχουν οι πασοκνουδού νόμιμα εκλεγμένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους παντού; Και μη το πάμε στο γαμημένο εκλογικό σύστημα, όποιο σύστημα και να υπήρχε από τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι κινούνται σε μονοψήφια νούμερα (άντε εκτός από το ΚΚΕ ας πούμε) τι θα μπορούσε να αλλάξει ουσιαστικά;
Βασικά ο Τάιλερ μια χαρά τα είπε, τόσο δύσκολο είναι πια να συμφωνήσουν τα αριστερά κόμματα σε 10 βασικά πραγματάκια και να αποκτήσουν λίγη οντότητα παραπάνω; Από πασοκνουδού έχουν περάσει από Δαμανάκηδες και Σαββόπουλους μέχρι Παπαθεμελήδες και Καρατζαφέρηδες, όσο και να χαλάει η Αγνότητα του Κόμματος, εκ του αποτελέσματος μια χαρά δε τους έχει βγει;
KoiliaSamprela
08-11-2010, 21:14
Γιατί μάλλον δεν έχεις σχέση με την αριστερά (δεν το λέω προσβλητικά).
Αυτοί μεταξύ τους έχουν "τεράστιο" πολιτικό χάσμα.
όταν κάτσουν να στο εξηγήσουν δεν θα το καταλάβεις, αλλά μην στεναχωριέσαι γενικά μόνο μεταξύ τους το καταλαβαίνουν.
freak brother
08-11-2010, 21:29
το κκε βασικα δεν τον νοιαζει η τοπικη αυτοδιοικηση οπως μου ανελυε ο εκλογικος αντιπροσωπος του κκε.. απλα να ψηφιζουν οτι τους πει ο περισσος.
regularpaul
08-11-2010, 21:35
και καπως ετσι φτασαμε το ανεβασμενο γενικως ΚΚΕ
να παιρνει τον πουλο απο τον κατεξοχην δημο του, τη Νικαια
btw πουθενά δε βγήκε ΚΚΕ, αντιθέτως αρκετοί δήμοι βγάλαν δημ.αριστερούς ή συνεργασίες δ.α.-σύριζα, δ.α.-οικολόγους, δ.α.-οικολόγους-πασοκάρα και άλλες τέτοιες αλλαξοκωλιές.
και πολλοί πολλοί ανεξάρτητοι, είτε προερχόμενοι από πασοκονουδού, είτε όχι.
nekrobutcher
09-11-2010, 00:20
Η οικουμενική είναι εφιάλτης. Φαντάσου το καρατζαφερέικο να αναλάβει κάποιο υπουργείο, οποιοδήποτε όμως υπουργείο.:fear:
καλά αυτός πουλάει και τη μάνα του για να πάρει μια καρέκλα...πέταξε και τη σποντούλα του , ότι σε όσα ψηφοδέλτια υπήρξε συνεργασία νδ λάος ήρθε η πρωτιά.
όσο για τη συγκυβέρνηση με ένα αριστερό κόμμα, το τελευταίο θα αναγκαστεί στανταρ να κάνει "εκπτώσεις" στις θέσεις του.
Shadowking
09-11-2010, 00:33
ε ναι, σχεδόν 22 χρόνια περάσανε, καιρός να θυμηθούμε τα παλιά.
Dragonlord
09-11-2010, 01:37
@amnesiac: Παραθέτω σχόλιο που βρήκα σε blog:
Η αριστερά πληρώνει τον τρόπο δράσης της και συγκροτησής της, όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που την κατατάσσει αυτόματα στο μπλοκ των συστημικών δυνάμεων. Η αριστερά ενδιαφέρεται περισσότερο για την πολιτική της επιβίωση, παρά για το δυνάμωμα του κινήματος και την απελευθέρωση των καταπιεσμένων. Αυτό είναι φανερό, από τον τρόπο που δρα, αφού θεωρεί ότι διαμέσου αυτής (κερδίζοντας μερικές έδρες παραπάνω στα σωματεία, στις σχολές, στους δήμους, στη βουλή) θα έχουν οι καταπιεσμένοι ένα πιο φωτεινό μέλλον.
Ουδέν αναληθέστερο τούτου, όμως.
Μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αριστερά αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πείσει τους ανθρώπους ότι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μπορούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να ανατρέψουν τον καπιταλισμό.
Μια αριστερά που ενδιαφέρεται για την επανάσταση δουλεύει για την πραγματοποίησή της και όχι για να κερδίσει την εργολαβία της μέσω ανάθεσης που θα της δώσουν οι καταπιεσμένοι.
Στην προσπάθειά της για την πολιτική επιβίωση, η αριστερά χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικάντικα τερτίπια, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο κλαμπ των «όλοι ίδιοι είναι».
Υπάρχει δρόμος. Και για την αριστερά και για τους αριστερούς και για όλες τις δυνάμεις που θέλουν να λέγονται αντικαπιταλιστικές, ανατρεπτικές, αντισυστημικές ή δεν ξέρω τι άλλο.
Είναι ο δρόμος της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της κοινωνίας, στην αυτοοργάνωση και αυτενέργεια των ανθρώπων. Είναι η δράση για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, για την αλληλέγγυα οικονομία και την αυτοδιαχείριση.
Είναι ο δρόμος της αντιιεραρχικής, αντιγραφειοκρατικής συγκρότησης, με σκοπό, όχι «το δυνάμωμα του κόμματος», αλλά την παραγωγή πολιτικής και ιδεών που ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ στους ΙΔΙΟΥΣ τους καταπιεσμένους για την χειραφέτησή τους.
Από δω και μπρος έτσι πρέπει να ιδωθούν τα πράγματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναγέννησης της αριστεράς από τα πάνω είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να στείλει την αριστερά μια για πάντα στη γωνία. Και το κακό είναι ότι δεν θα στείλει μόνο την οργανωμένη αριστερά στη γωνία (who cares?), αλλά θα στείλει στη γωνία την αριστερά με την ευρύτερη κοινωνική έννοια του όρου. Και αυτό με καίει.
Πέρα από αυτά, ναι, δε διαφωνώ ότι, ειδικά στην αυτοδιοίκηση, εκλογικές συνεργασίες θα έπρεπε να γίνουν (και πριν κατέβω με ανταρσύα είχαμε προσπαθήσει με μια κίνηση να το πετύχουμε). Κυρίως το κκε αλλά και ο συν μαλακίζονται σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, και επειδή κάνεις σύγκριση με τη δεξιά που κυβερνά με μεγάλες διαφορές στο εσωτερικό της. Πρώτον κι αυτή δυο κομμάτια είναι. Δεύτερον, τους ενώνει η εξουσία. Όταν δεν έχεις προοπτική να κυβερνήσεις, δεν έχεις και πολλούς λόγους να κάνεις συμβιβασμούς. Φυσικά όμως, όσο ανεβαίνει η αριστερά συνολικά, τόσο θα γίνεται καθολικό αίτημα και στο εσωτερικό της η κοινή δράση. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα μεταφραστεί αναγκαστικά σε κοινή εκλογική δράση. Θα δείξει. Ας τη φτάσουμε πρώτα σε ένα 35% πχ συνολικά και μετά θα μπει κι αυτό στο τραπέζι εκ των πραγμάτων.
Dragonlord
09-11-2010, 02:11
Επίσης σκεφτείτε κι αυτό: Στις δημοτικές σχεδόν πάντα οι "αντάρτες" ήταν από πασόκ-νδ. Κι όμως, αυτό ποτέ δε χλευάστηκε, ίσα ίσα, μάλλον αντιμετωπιζόταν ως ένδειξη ανεξαρτησίας και πολυσυλλεκτικότητας. Γιατί δε βλέπουμε και την αριστερά με τον ίδιο τρόπο; Επίσης, πόσος κόσμος θα ξενερώσει αν γυρίσουμε συνολικά ως αριστερά στην εποχή του "ένα είναι το Κόμμα";
nekrobutcher
09-11-2010, 02:22
η διαφορά ξέρεις ποιά είναι? ότι συνήθως πασοκ - νδ επειτηδες κατεβάζουν δικούς τους ως ανεξάτρτητους διότι αν κατέβαιναν με το επίσημο χρίσμα θα πήγαιναν άπατοι! ας πούμε στο δικό μου δήμο πασοκ και νδ δεν έδωσαν σε κανέναν το χρίσμα. για καμιά 20ετία έβγαινε ο υποψήφιος του πασοκ και η νδ άπατη..οπότε λοιπόν κατέβασε υποψήφιο [η νδ] από το χώρο του πασοκ ωσ ανεξάρτητο με κρυφή στήριξη...και φυσικά όταν κέρδισε τις εκλογές στην τιβι το κουτάκι ήταν γαλάζιο!
Dragonlord
09-11-2010, 02:39
Δε λέω γι'αυτά, λέω για φάσεις τύπου Δημαρά και Μαντούβαλου. Πόσες φορές έχουμε δει υποψήφιο του κκε ή του συν πχ να κατεβαίνει απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμματός του;
Πριν τις 2 4ετίες του Μπενετάτου, είχε συνήθως πασόκους (αν δεν κάνω λάθος, 2 φορές Τράπαλη, 1 ή 2 φορές το ζώο που βγήκε 2ο τώρα).
Σε αυτές τις 2 4ετίες λοιπόν, ο Μπενετάτος, δυστυχώς για αυτόν, δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον δήμο. Θες γιατί είναι κκε και έτσι δεν του δίνανε λεφτά, θες γιατί δεν ήθελε να κάνει κάτι, αλλά κάποιο έργο στον δήμο δεν έγινε. Φυσικά μιλάω για έργα και όχι για τους εργαζόμενους στον δήμο, τους οποίους απ όσο ξέρω, τους έχει υποστηρίξει αρκετά.
Παρολαυτά και ενώ είναι εξαιρετικά θετικό να ενδιαφέρεται ένας δήμαρχος για τους δημοτικούς υπαλλήλους, σε 8 χρόνια, δεν τον έβγαλες για να προσέξει μόνο τους υπαλλήλους, αλλά συνολικά τον δήμο.Πράγμα που δεν έγινε.
Απλά αυτά τα λέω, γιατί όντως ήταν "κάτι" να υπάρχει ένας δήμαρχος κκε, αλλά από την άλλη θες και μερικά έργα. Αυτός είναι ο ρόλος του.
freak brother
09-11-2010, 05:24
http://img529.imageshack.us/img529/2357/xryshaugh.jpg (http://img529.imageshack.us/i/xryshaugh.jpg/)
δεν μπορω να με αυτομουτζωσω.
asimoulis
09-11-2010, 06:22
η φωτογραφία είναι έπος-ιστορική για το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα πάντως. στάνταρ θα την κάνουν αφίσα οι κουφάλες.
regularpaul
09-11-2010, 07:48
Πριν τις 2 4ετίες του Μπενετάτου, είχε συνήθως πασόκους (αν δεν κάνω λάθος, 2 φορές Τράπαλη, 1 ή 2 φορές το ζώο που βγήκε 2ο τώρα).
Σε αυτές τις 2 4ετίες λοιπόν, ο Μπενετάτος, δυστυχώς για αυτόν, δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον δήμο. Θες γιατί είναι κκε και έτσι δεν του δίνανε λεφτά, θες γιατί δεν ήθελε να κάνει κάτι, αλλά κάποιο έργο στον δήμο δεν έγινε. Φυσικά μιλάω για έργα και όχι για τους εργαζόμενους στον δήμο, τους οποίους απ όσο ξέρω, τους έχει υποστηρίξει αρκετά.
Παρολαυτά και ενώ είναι εξαιρετικά θετικό να ενδιαφέρεται ένας δήμαρχος για τους δημοτικούς υπαλλήλους, σε 8 χρόνια, δεν τον έβγαλες για να προσέξει μόνο τους υπαλλήλους, αλλά συνολικά τον δήμο.Πράγμα που δεν έγινε.
Απλά αυτά τα λέω, γιατί όντως ήταν "κάτι" να υπάρχει ένας δήμαρχος κκε, αλλά από την άλλη θες και μερικά έργα. Αυτός είναι ο ρόλος του.
Προ τις 2 θητειες Μπενετατου ειχε τις 2 καταστροφικες θητειες του Τραπαλη
πριν ομως ηταν παλι υποθεση ΚΚΕ. 3 φορες ο Λογοθετης και η 1 η Βερα Νικολαιδου. Αυτος που βγηκε τωρα ηταν δημαρχος Ρεντη, οχι Νικαιας. Απλα τα σατανικα μυαλα των πασοκων εσπαγαν το κεφαλι τους να κερδισουν τον δημο και βρηκαν τον τροπο μεσω Καλλικρατη. Ο τυπος του Ρεντη πηρε προχτες ~75% απο εκει. Το θεμα ομως με τον Μπενετατο ειναι οτι τον περασε και ο ανεξαρτητος πια Λογοθετης. Εκτος απο τα μηδενικα εργα, δεν νομιζω να ειχε καλες σχεσεις με τους εργαζομενους παντως.
"When you don't go to vote you vote for Hitler"!!!!
το καταλάβατε ή να το κάνω πιο λιανά;
Προ τις 2 θητειες Μπενετατου ειχε τις 2 καταστροφικες θητειες του Τραπαλη
πριν ομως ηταν παλι υποθεση ΚΚΕ. 3 φορες ο Λογοθετης και η 1 η Βερα Νικολαιδου. Αυτος που βγηκε τωρα ηταν δημαρχος Ρεντη, οχι Νικαιας. Απλα τα σατανικα μυαλα των πασοκων εσπαγαν το κεφαλι τους να κερδισουν τον δημο και βρηκαν τον τροπο μεσω Καλλικρατη. Ο τυπος του Ρεντη πηρε προχτες ~75% απο εκει. Το θεμα ομως με τον Μπενετατο ειναι οτι τον περασε και ο ανεξαρτητος πια Λογοθετης. Εκτος απο τα μηδενικα εργα, δεν νομιζω να ειχε καλες σχεσεις με τους εργαζομενους παντως.
Kάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα. Ο Λογοθέτης πασόκος δεν ήτανε όπως και η Νικολαίδου?
Αν πάντως δεν είχαμε και τον Ρέντη μέσα, η μόνη πιθανότητα να βγεί ο Μπενετάτος, ήταν απλά γιατί ο Λογοθέτης είναι μεγάλος απατεώνας.
Πραγμα που ως γνωστόν, ο κόσμος το ξεχνάει εύκολα.
KoiliaSamprela
09-11-2010, 12:50
:touched:
regularpaul
09-11-2010, 13:09
Ο Λογοθέτης ήταν δημαρχος Νικαιας από το 1978 ως το 1990 με το ΚΚΕ.
Και μαλιστα παρα πολυ καλος και αγαπητος, πραγμα που φαινεται απο τις 3 σερι εκλογες του.
Μετα ως αλλος Φασουλας, πηγε στο ΠΑΣΟΚ και τον Πειραια, οπου με την φορα που ειχε βγηκε δημαρχος.
Εκει εμπλεξε/τον εμπλεξαν, δεν ξερω ποιο ισχυει, αθωωθηκε παντως κι υποτιθεται οτι κανει νεα αρχη ως ανεξαρτητος.
Η Νικολαϊδου επισης ηταν δημαρχος με το ΚΚΕ. Μονο ο Τραπαλης εχει βγει με το ΠΑΣΟΚ ως σημερα.
Και τωρα που -λογικα- θα βγει ο Ιωακειμιδης.[/νικαια πολιτιξ]
Amnesiac.
09-11-2010, 13:52
@amnesiac: Παραθέτω σχόλιο που βρήκα σε blog:
Η αριστερά πληρώνει τον τρόπο δράσης της και συγκροτησής της, όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που την κατατάσσει αυτόματα στο μπλοκ των συστημικών δυνάμεων. Η αριστερά ενδιαφέρεται περισσότερο για την πολιτική της επιβίωση, παρά για το δυνάμωμα του κινήματος και την απελευθέρωση των καταπιεσμένων. Αυτό είναι φανερό, από τον τρόπο που δρα, αφού θεωρεί ότι διαμέσου αυτής (κερδίζοντας μερικές έδρες παραπάνω στα σωματεία, στις σχολές, στους δήμους, στη βουλή) θα έχουν οι καταπιεσμένοι ένα πιο φωτεινό μέλλον.
Ουδέν αναληθέστερο τούτου, όμως.
Μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αριστερά αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πείσει τους ανθρώπους ότι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μπορούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να ανατρέψουν τον καπιταλισμό.
Μια αριστερά που ενδιαφέρεται για την επανάσταση δουλεύει για την πραγματοποίησή της και όχι για να κερδίσει την εργολαβία της μέσω ανάθεσης που θα της δώσουν οι καταπιεσμένοι.
Στην προσπάθειά της για την πολιτική επιβίωση, η αριστερά χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικάντικα τερτίπια, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο κλαμπ των «όλοι ίδιοι είναι».
Υπάρχει δρόμος. Και για την αριστερά και για τους αριστερούς και για όλες τις δυνάμεις που θέλουν να λέγονται αντικαπιταλιστικές, ανατρεπτικές, αντισυστημικές ή δεν ξέρω τι άλλο.
Είναι ο δρόμος της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της κοινωνίας, στην αυτοοργάνωση και αυτενέργεια των ανθρώπων. Είναι η δράση για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, για την αλληλέγγυα οικονομία και την αυτοδιαχείριση.
Είναι ο δρόμος της αντιιεραρχικής, αντιγραφειοκρατικής συγκρότησης, με σκοπό, όχι «το δυνάμωμα του κόμματος», αλλά την παραγωγή πολιτικής και ιδεών που ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ στους ΙΔΙΟΥΣ τους καταπιεσμένους για την χειραφέτησή τους.
Από δω και μπρος έτσι πρέπει να ιδωθούν τα πράγματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναγέννησης της αριστεράς από τα πάνω είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να στείλει την αριστερά μια για πάντα στη γωνία. Και το κακό είναι ότι δεν θα στείλει μόνο την οργανωμένη αριστερά στη γωνία (who cares?), αλλά θα στείλει στη γωνία την αριστερά με την ευρύτερη κοινωνική έννοια του όρου. Και αυτό με καίει.
Πέρα από αυτά, ναι, δε διαφωνώ ότι, ειδικά στην αυτοδιοίκηση, εκλογικές συνεργασίες θα έπρεπε να γίνουν (και πριν κατέβω με ανταρσύα είχαμε προσπαθήσει με μια κίνηση να το πετύχουμε). Κυρίως το κκε αλλά και ο συν μαλακίζονται σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, και επειδή κάνεις σύγκριση με τη δεξιά που κυβερνά με μεγάλες διαφορές στο εσωτερικό της. Πρώτον κι αυτή δυο κομμάτια είναι. Δεύτερον, τους ενώνει η εξουσία. Όταν δεν έχεις προοπτική να κυβερνήσεις, δεν έχεις και πολλούς λόγους να κάνεις συμβιβασμούς. Φυσικά όμως, όσο ανεβαίνει η αριστερά συνολικά, τόσο θα γίνεται καθολικό αίτημα και στο εσωτερικό της η κοινή δράση. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα μεταφραστεί αναγκαστικά σε κοινή εκλογική δράση. Θα δείξει. Ας τη φτάσουμε πρώτα σε ένα 35% πχ συνολικά και μετά θα μπει κι αυτό στο τραπέζι εκ των πραγμάτων.
Το σχόλιο_που_βρήκες_σε_blog μου θύμισε υπερβολικά αυτό που μας μάθαιναν στα θρησκευτικά στο σχολείο : όταν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου γίνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία (παίζει να ήταν και εκτίμηση του παπακαθηγητή αυτό τώρα που το σκέφτομαι και όχι ειλημμένη απόφαση του Ιησού αλλά τεσπα). Ειδικά το κομμάτι που δείχνει το δρόμο "Είναι ο δρόμος της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της κοινωνίας, στην αυτοοργάνωση και αυτενέργεια των ανθρώπων. Είναι η δράση για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, για την αλληλέγγυα οικονομία και την αυτοδιαχείριση.Είναι ο δρόμος της αντιιεραρχικής, αντιγραφειοκρατικής συγκρότησης, με σκοπό, όχι «το δυνάμωμα του κόμματος», αλλά την παραγωγή πολιτικής και ιδεών που ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ στους ΙΔΙΟΥΣ τους καταπιεσμένους για την χειραφέτησή τους." μου φαίνεται λίγο άλλα λόγια ναγαπιόμαστε. Πώς ακριβώς θα τα κάνετε αυτά δηλαδή; Ειδικά αν σταματήσετε και τα πολιτικάντικα τερτίπια. Θα έρθει ξαφνικά ο κόσμος από μόνος του, αναγνωρίζοντας τα ανώτερα ιδανικά σας (τα οποία δεν ξέρω καν πού θα τα μάθει) και θα πει "όχι άλλη Γκερέκου και Ψινάκης, πάμε όλοι μαζί για αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση"; Δεν το πιάνω.
Το να λες "ο αριστερός είναι αλλιώς, δεν περιμένει από τους άλλους, δραστηριοποιείται από μόνος του" κτλ πέρα από εντελώς μέταλ είναι και λίγο εκτός τόπου και χρόνου κατά τη γνώμη μου και τουλάχιστον σε μένα τον απαθή μικροαστό που έχει απογοητευτεί από όλους φανερώνει μια αδυναμία αντίληψης του κόσμου που ζούμε.
Το άλλο περί εξουσίας δε το κατάλαβα επίσης (λολ). Δηλαδή αν δεν είναι αυτοσκοπός της αριστεράς η εξουσία τι είναι; Να κυβερνάνε άλλοι και να επισημαίνει τα λάθη τους;
Γενικά η όλη φάση μου φέρνει λίγο σε "παραμένουμε ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΙ και ΓΑΜΑΤΟΙ και περιμένουμε ο λαός να το εκτιμήσει", το οποίο θα ήταν πολύ ωραίο σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα, στον κόσμο που ζούμε όμως εσείς μιλάτε για "αυτοδιαχείριση των γειτονιών" και ο άλλος σου πετάει μια Σελήνη από τη Λάμψη και σε κυβερνάει 30 χρόνια.
Και πώς να το κάνουμε, σε τέτοιες ΦΑΣΕΙΣ το σημαντικότερο ρόλο τον παίζει η αποτελεσματικότητα και η αριστερά δε φαίνεται να τη λαμβάνει καθόλου υπόψη.
Το δεύτερο ποστ σου για να είμαι ειλικρινής ούτε αυτό το κατάλαβα, μου φαίνεται περισσότερο σαν παράπονο παρά σαν επιχείρημα για κάτι, οπότε αν δε βαριέσαι εξήγα.
Α, τελειώνοντας και για να γλιτώσουμε σχόλια τύπου "πάρε ένα μαλάκα που κρίνει και ολόκληρα κινήματα τώρα", ΔΕΝ κρίνω ολόκληρα κινήματα, συγκεκριμένα δεν έχω ιδέα απαυτά τα πράγματα, ό,τι γράφω το γράφω με μόνο δεδομένο ότι είμαι άσχετος και απλά αναφέρω τι αποκομίζω από τον κόσμο γύρω μου, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλά βασίζονται σε ανακρίβειες και στερεότυπα και όλα αυτά τα κακά πράγματα γιαυτό εδώ είμαστε να με διορθώσετε αν δε βαριέστε.
atom_smasher
09-11-2010, 14:06
Σε αλλα παραπλευρα νεα 21 νοεμβρη εχουμε γεννητουρια... Μπακογιαννη και Σια ανακοινωνουν τον κεντροδεξιο τους εμετο.
Ο Λογοθέτης ήταν δημαρχος Νικαιας από το 1978 ως το 1990 με το ΚΚΕ.
Και μαλιστα παρα πολυ καλος και αγαπητος, πραγμα που φαινεται απο τις 3 σερι εκλογες του.
Μετα ως αλλος Φασουλας, πηγε στο ΠΑΣΟΚ και τον Πειραια, οπου με την φορα που ειχε βγηκε δημαρχος.
Εκει εμπλεξε/τον εμπλεξαν, δεν ξερω ποιο ισχυει, αθωωθηκε παντως κι υποτιθεται οτι κανει νεα αρχη ως ανεξαρτητος.
Η Νικολαϊδου επισης ηταν δημαρχος με το ΚΚΕ. Μονο ο Τραπαλης εχει βγει με το ΠΑΣΟΚ ως σημερα.
Και τωρα που -λογικα- θα βγει ο Ιωακειμιδης.[/νικαια πολιτιξ]
Θενξ φορ δε ινφο.
Είχα την εντύπωση ότι Λογοθέτης πασόκος, λόγω του πειραιά προφανώς. Αυτό που ήξερα πάντως ήταν πως είχε χρεώσει τον δήμο και μετά ο Τράπαλης τα έκανε ακόμα χειρότερα.[/ουρμπαν λετζεντ]
http://img251.imageshack.us/img251/8873/elavgdi71121.jpg
freak brother
10-11-2010, 21:20
η ανταρσυα λεει εδωσε ντιρεκτιβα να ψηφισουν οι ψηφοφοροι κατα του πασοκ?
Amnesiac.
10-11-2010, 22:03
Για πες γιατί με αφορά.
freak brother
10-11-2010, 22:23
κανα δυο σελιδες πισω?
johnples
10-11-2010, 22:37
Το παράλογο θα ήταν να δώσει ντιρεκτίβα υπέρ του ΠΑΣΟΚ...
freak brother
10-11-2010, 22:39
Το παράλογο θα ήταν να δώσει ντιρεκτίβα υπέρ του ΠΑΣΟΚ...
το λογικο θα ηταν να μη δωσει ντιρεκτιβα.
σε δεύτερο γύρο άνετα το 'ριχνα πασοκ σε περιπτώσεις τύπου ψωμιάδης.
stam and the witches
10-11-2010, 22:59
Ναι αλλά Hitler was a sensitive man.
Έπος.
Και επίσης:
Συμφωνώ και ντρέπομαι να το πω διάολε. Αν έμενα κέντρο ειδικά, θα το ριχνα Καμίνη μπας και φύγει το πουσταριό (συγνώμη για τα λόγια μου).
KoiliaSamprela
10-11-2010, 23:02
κανα δυο σελιδες πισω?
έχεις χάσει το photoshop ...μην γίνεσαι εμπαθής
Σε συνέχεια της παραπάνω άποψης:
Ότι κ να κανες τη 1η κυριακή, απείχες, άκυρο, λευκό, ανταρσΊα, μορταδέλλα, γουατέβα, οκ το στειλες το μήνυμα - μπορείς τώρα να ρίξεις τον Niquita (ή όποιον άλλο γελοίο τύπο τεσπα). Δεν θα σε πουν πασόκο, 2ος γύρος είναι. Κι ο Καμίνης δε θα πρεπε να πανηγύριζει, μια χαρά την έφαγε στον 1ο κιαυτός.
... μια κοινωνική προσφορά της λογικής.
Ντιρεκτίβα λέει κατά πασόκ, υπέρ νουδουλάος δηλαδή;
http://img714.imageshack.us/img714/1451/niquita.png
γελάει ο κόσμος.
nekrobutcher
11-11-2010, 03:26
μετά από αυτό που έκανε ο κακλαμάνης στο πάρκο κύπρου και πατησίων θεώρησα ότι η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε πόσο μάλλον ότι θα ξανάβγαινε... αν ήμουν αθήνα δε θα ψήφιζα τίποτα γιατί απλά ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δε θα το ριχνα πασοκ
freak brother
11-11-2010, 03:53
μετά από αυτό που έκανε ο κακλαμάνης στο πάρκο κύπρου και πατησίων θεώρησα ότι η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε πόσο μάλλον ότι θα ξανάβγαινε... αν ήμουν αθήνα δε θα ψήφιζα τίποτα γιατί απλά ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δε θα το ριχνα πασοκ
σε αυτη την φαση , οπως ειπε και ο βαιρους , οποιος δεν ψηφισει Καμινη (που δεν ειναι και κομματοσκυλο σαν συνηγορος του πολιτη τα χει βαλει και με τα 2 κομματα) ειναι σαν να το ριχνεις στον αηδιαστικο.
ikonoklast
11-11-2010, 12:03
http://www.lifo.gr/now/news/901
Το αστείο είναι ότι οι ερωτήσεις είναι χειρότερες από τις απαντήσεις. Αλλά και οι απαντήσεις είναι μέλι.
carheart
11-11-2010, 12:22
έλα, δεν παίζει να είναι αληθινό αυτό το πράγμα, είναι πιο τρομακτικό και από εκείνο του Πάγκαλου παλιά
ikonoklast
11-11-2010, 12:29
Κοίτα, οι ερωτήσεις είναι στα όρια της δημοσιογραφικής αλητείας, ειδικά στο τέλος που λέει ανοιχτά την κρυφή, κρυφή. Αυτό οδηγεί σε δύο συμπεράσματα ή μάλλον σε ένα γιατί συμβαίνουν και τα δύο μαζί: Η κρυφή απαντάει τσατισμένος στις περισσότερες ερωτήσεις (χωρίς να λέει και κάτι το πολύ σοκαριστικό πέρα από το φοβερό "ως γιατρός δήμαρχος επούλωσα τις πληγές της πόλης το δεκέμβρη") και παράλληλα η δημοσιοκάφρος έστησε τη συνέντευξη έτσι που να μην αφήσει άντερο.
nekrobutcher
11-11-2010, 14:16
ε καλά τώρα η λίφο είναι ταγμένη...! φίλε μου δε μπορώ να ψηφίσω πασοκ το επόμενο βήμα είναι η αυτοκτονία..
ikonoklast
11-11-2010, 14:18
Στο "we" της Ελευθεροτυπίας είναι η συνέντευξη.
nekrobutcher
11-11-2010, 14:19
σορυ νόμιζα ότι ήταν η τρισέλιδη [!] συνένετυξη στη λίφο..δεν μπήκα καν στον κόπο να τη διαβάσω..
Shadowking
11-11-2010, 14:19
ε καλά τώρα η λίφο είναι ταγμένη...! φίλε μου δε μπορώ να ψηφίσω πασοκ το επόμενο βήμα είναι η αυτοκτονία..
και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας λένε ότι τα παίρνουμε από τον λαλιώτη.
εντωμεταξύ ας πει κάποιος στον Καμίνη ότι το σωστό σύνθημα για το συνδυασμό του είναι το
"Αθήνα είσαι Καμίνη"
κάτι προλαβαίνει ακόμα.
rage for order
11-11-2010, 16:47
υπάρχει λινκ για προεκλογικό σποτ του κακλαμάνη στην τηλεόραση; άκουσα καλά λόγια.
ikonoklast
11-11-2010, 16:58
rage for order, θα στήριζες καμίνη άμα ήταν να ΞΕΒΡΩΜΙΖΑΜΕ;
metamelia3
11-11-2010, 18:15
θελει χοντρες μαπες ο κακλαμανης.
ikonoklast
11-11-2010, 18:21
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
Κοίτα, οι ερωτήσεις είναι στα όρια της δημοσιογραφικής αλητείας, ειδικά στο τέλος που λέει ανοιχτά την κρυφή, κρυφή. Αυτό οδηγεί σε δύο συμπεράσματα ή μάλλον σε ένα γιατί συμβαίνουν και τα δύο μαζί: Η κρυφή απαντάει τσατισμένος στις περισσότερες ερωτήσεις (χωρίς να λέει και κάτι το πολύ σοκαριστικό πέρα από το φοβερό "ως γιατρός δήμαρχος επούλωσα τις πληγές της πόλης το δεκέμβρη") και παράλληλα η δημοσιοκάφρος έστησε τη συνέντευξη έτσι που να μην αφήσει άντερο.
ακριβώς αυτό,τίποτε άλλο.
rage for order
11-11-2010, 19:56
rage for order, θα στήριζες καμίνη άμα ήταν να ΞΕΒΡΩΜΙΖΑΜΕ;
ποια είναι η γραμμή; έχω μπερδευτεί.
Phantom Duck
11-11-2010, 20:43
ε πάρτηνε http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=408&Itemid=1
rage for order
11-11-2010, 20:53
ε πάρτηνε http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=408&Itemid=1
για να απαντήσω και στην ερώτηση, αν ψήφιζα αθήνα λοιπόν θα ακολουθούσα την ντιρεκτίβα του κόμματος.
rage for order
11-11-2010, 21:14
http://www.youtube.com/watch?v=QJIbzuEWN4o
ξέρασμα.
μονο ξερασμα?
ευκοιλια πανω σε αιμορροιδες
Oute kan mapes, kana giaourti sti mapa tha itan pio tairiasto.
Egw pantws gelaw. Eidika me auto:
Άλλο σας ρωτάω. Γιατί η ζωή των πολιτών δεν έχει γίνει καλύτερη με τόσα λεφτά που ξοδεύετε;
«Σας απαντώ. Η ζωή των κατοίκων έχει γίνει πολύ καλύτερη και θα γίνεται συνεχώς. Γιατί, αν δεν έχει γίνει καλύτερη, εγώ θα πρέπει να "μαυριστώ" στις 7 Νοεμβρίου.
even a broken clock is right twice a day
είναι φοβερό στο σποτ του κακλαμάνη που δείχνει ένα ένα τα δήθεν δεινά της αθήνας και όταν λέει "τρύπια σύνορα" δείχνει ενα πιτσιρικά μετανάστη να βοηθάει μια κυρία (πιθανότατα τη μάνα του).
σε φάση τους μισούμε και αυτούς ρε παιδί μου, καμία διάκριση, καμία ανθρωπιά, κανένα συναίσθημα, όλοι σαπούνι.
Amnesiac.
11-11-2010, 23:01
Πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος θα το γουστάρει.
atom_smasher
11-11-2010, 23:22
Και ακομα μεγαλυτερο αν βγει ξανα δημαρχος. Ρε παιδια μην το ριχνετε λευκο ρε! ΡΕ! Στειλτε τον στο διαολο!
~ladykiller~
14-11-2010, 23:52
αθήνα είσαι Καμίνη
κανένας δε θα μείνει
Tyler_Durden
15-11-2010, 00:01
Συγχαρητήρια στους Θεσσαλονικείς που εξέλεξαν τον Ζορό της καρδιάς τους άλλη μια φορά.
vgalame omos ton alkoola tis kardgias mas \m/
enitharmon
15-11-2010, 01:04
δε βγάλατε ακόμα, αγωνιούμε για Θεσσαλονίκη!
:cbrnt:
Roswell47
15-11-2010, 01:14
γαμημένο αρχίδι ψωμιάδη
http://img301.imageshack.us/img301/2844/anthimepapari.jpg (http://img301.imageshack.us/my.php?image=anthimepapari.jpg)
Συγχαρητήρια στους Θεσσαλονικείς που εξέλεξαν τον Ζορό της καρδιάς τους άλλη μια φορά.
Den vgike sti thessaloniki o zorro.
H perifereia ton evgale.
Btw mono edw kerdise o bolaris.
Marillion
15-11-2010, 13:48
@eni
Κερδισε ρε, με 50,2 εναντι 49,8. χθες που κατέβαινα κέντρο κατά τις 10:30 είχε στηθεί γλέντι στην βασ όλγας στο κέντρο ψωμιάδη. ελληνικές σημαίες, γέροι, νέοι όλοι κατευτυχισμένοι λες και πήραμε το μουντιάλ. μετά αναρωτιόμαστε και γιατί μας κράζουνε :-D
Tonosalata
16-11-2010, 18:47
o kaklamanhs telika eixe kanei sovara erga
http://i99.photobucket.com/albums/l301/GreekEpic/citihall.jpg
γαμημένο αρχίδι ψωμιάδη
Πηρε τον Πανιωνιο!
enitharmon
19-11-2010, 13:32
o kaklamanhs telika eixe kanei sovara erga
http://i99.photobucket.com/albums/l301/GreekEpic/citihall.jpg
είναι φεηκ αυτό ε (ελπιζω)
Tonosalata
19-11-2010, 20:30
αρονό, μόνο αν ο Κατής κάνει φέηκ δημοσιεύματα.