PDA

View Full Version : ΣΚΑΤΑ στην αναρχία σας

Pages : [1] 2

Drumsick
23-10-2010, 10:18
Με τον φόβο να με στριμώξουν σε κάνα στενό οι Ανοιχτόμυαλοι Αναρχικοί του τόπου αυτού, θα εξιστορίσω τα παρακάτω, γιατί απλά πρέπει να ακουστούν.

Χτες το βράδυ λοιπόν είμαι με ένα φίλο στο κέντρο. Τι θα κάνεις? του λέω. Περιμένω λέει έναν Ισπανό που γνωρίσαμε χτες για να πάμε Σκαραμαγκά να κανονίσουμε να κοιμηθεί εκεί. Αράζω λοιπόν να κάνω παρέα μέχρι να έρθει ο Ισπανός.
Σκάει ο τύπος. Κλασσικός ταξιδιώτης. Απ'αυτούς που μαζεύουν λίγα φράγκα και πάνε και γυρίζουν τον κόσμο με ένα σακίδιο. Που πιάνουν μια χαζοδουλειά εδώ, μια άλλη εκεί, κοιμούνται όπου βρούν και κάπως τα βγάζουν πέρα.

Ξεκινάμε λοιπόν να πάμε στην Αναρχικη Κατάληψη Σκαραμαγκά.
Πάμε πάνω και βρίσκουμε καμιά δεκαρία Αναρχικούς να τα λένε.
Τους λέμε λοιπόν το και το, το παλικάρι απο δώ ψάχνει ένα πάτωμα να κοιμηθεί απόψε, είναι και κρυωμένος και δεν ψήνεται να κοιμηθεί στο δρόμο. Μπορείτε να του παραχωρήσετε μια γωνια?

"Χμμμ ναι, κοιτάξτε να δείτε. Για να φιλοξενηθεί κάποιος στην κατάληψη, πρέπει το ζήτημα να συζητηθεί στη Συνελευση που γίνεται την Κυριακή και να ληφθεί μια απόφαση απο κοινού. Αυτή είναι η πολιτική μας. Άμα θέλει, ας έρθει το παλικάρι την Κυριακή κατά τις 7 να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι."

Ας κοιμηθεί δηλαδή δυο βράδια στο δρόμο, κι ας έρθει την Κυριακή που θα είναι όλο το παρείνι εδώ, να το κουβεντιάσουμε μπας και του κάνουμε τη χάρη. Μπας και μας δώσουν το ΟΚ τα Μεγάλα Κεφάλια.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ.

Κόκκαλο.. ο Ισπανός, που έχει μείνει σε δεκάδες καταλήψεις ανα την Ευρώπη.

Αφού καθόμαστε λίγο και σκεφτόμαστε που αλλού θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε, τους ξανανοίγω εγώ τη συζήτηση και ρωτάω, πολύ ήρεμα, "και τώρα δηλάδη εσείς, οι και καλά αναρχικοί, θα κοιμηθείτε με τη συνείδηση σας καθαρή, γνωρίζοντας πως αφήσατε έναν άνθρωπο να κοιμηθεί στο δρόμο?"

Οι μισοί κάνανε τις πάπιες, αλλά ακούστηκαν και οι παρακάτω συγκλονιστηκές ατάκες:

-Εδω δεν είναι ξενοδοχείο.
-Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι από μόνοι μας.
-Κι εσύ τέλος πάντων τι ρόλο βαράς? Ποια είσαι και τι κάνεις εδω μέσα?
-Αν δε σας αρέσει, αδειάστε μας τη γωνιά.

Και άλλα τέτοια όμορφα και γραφικά.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Αναρχικούς της Κατάληψης Σκαραμαγκά, για την αξιοζήλευτη Οργάνωση και Πολιτική που τους διέπει σαν συλλογικότητα. Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω που έχουν μετατρέψει σε Ιδιοκτησία Τους το κτιριάκι αυτό και μου επιτρέπουν να ΓΕΛΑΩ μες τη μούρη τους με τον τραγελαφικό βαθμό στον οποίο αναιρούν όλα τα υποτιθέμενα πιστεύω τους, επιβεβαιώνοντας τα δικά μου για την πάρτη τους.

Ο Ισπανός κοιμάται στον καναπέ μου, μείνετε ήσυχοι, όλα είναι καλά.
Πηγαίντε σπάστε καμιά τράπεζα και αλλάξτε τον κόσμο.

Mitsmann
23-10-2010, 10:53
Τι ομαδα ειναι ο Ισπανος?

~ladykiller~
23-10-2010, 11:56
να δούμε ποιος θα μπει στον κόπο

Dythor
23-10-2010, 12:29
Ειδικά σε κατειλημμένο χώρο που υποτίθεται ότι ανήκει σε όλον τον κόσμο και όχι σε στέκι (τύπου Nosotros) είναι τέρμα αλητεία αυτό, έχει δίκιο η Χ.

Πάντως αυτό με την Ευρώπη ολάκερη ΔΕΝ ισχύει, εκεί κι αν είναι φοβικοί με τους τσέους και τις διαδικασίες. Παράδειγμα η Rote Flora στο Αμβούργο όπου μας έστειλαν στο διάολο παρομοίως.

Shadowking
23-10-2010, 12:44
πήραν φωτιά τα ταγκς.

~ladykiller~
23-10-2010, 12:45
να πάτε στο συντονιστικό για τις καταλήψεις να τους πείτε πως ΠΡΈΠΕΙ να γίνεται!

skull
23-10-2010, 13:08
αυτοδιαχειριζόμενη αναρχογραφειοκρατεία

carheart
23-10-2010, 13:17
5P2jJdrz9bY

Drumsick
23-10-2010, 14:13
Δεν ασχολείται με μπάλες ο άνθρωπος, Μιτς.
Παρεπιπτόντως, θα χρειαστεί κι απόψε ένα πάτωμα να κοιμηθεί. Αν έχετε κάτι υπόψιν, πείτε.

Shadowking
23-10-2010, 14:15
για οne night stand τον είχες μωρή;

stam and the witches
23-10-2010, 14:18
Ένα μπράβο στους αναρχικούς που επιτέλους οργανώνονται :thumbsup::thumbsup:

carheart
23-10-2010, 14:20
Δεν ασχολείται με μπάλες ο άνθρωπος, Μιτς.

και εγώ θα τον έδιωχνα τον σαγιονάρα πάντως

nothingman
23-10-2010, 14:48
μπαρτσελόνα είναι ο τύπος.

carheart
23-10-2010, 14:51
ξεκάθαρα, αλλά είπα να μην το δώσω αμέσως

nikos_souvlas
23-10-2010, 15:08
.

ikonoklast
23-10-2010, 15:11
χμ, χμ, έχετε σκεφτεί τι ακριβώς σημαίνει να τρέχεις μια ανοιχτή κατάληψη στέγης στο κέντρο της αθήνας;

carheart
23-10-2010, 15:16
Το θέμα δεν είναι *ποιόν* βάζεις σπίτι μου. Αλλά το *ποιός* αρνείται την είσοδο. Εγώ δεν θα έβαζα σπίτι Μου έναν κύριο γιατομπούτσογλου που μια μέρα έβαλε σαλβαροσαγιονάρι, πήρε 2 τσιγάρα και τέσσερα ευρώ και του ρθε να ταξιδέψει στην ευρώπη για να γεμίσει εμπειρίες (ο αγαπημένος χαρακτήρας των Anal Cunt), αλλά εγώ είμαι ένας αστός με την ιδιοκτησία μου και πρόβατο. Και ο Κέρουακ κοιμόταν σε στάβλους και παγκάκια και παλιά βαγόνια τραίνων. Η αναρχία πάλι, έχει καταρρίψει την έννοια της ιδιοκτησίας, αλλά τελικά στην αναρχία σκαραμαγκά μάλλον όχι και τόσο, αφού δεν δέχτηκαν έναν άνθρωπο σε ένα μέρος που δεν τους ανήκει, πράγμα αντιφατικό. Γενικά υπάρχει πρόβλημα

carheart
23-10-2010, 15:22
χμ, χμ, έχετε σκεφτεί τι ακριβώς σημαίνει να τρέχεις μια ανοιχτή κατάληψη στέγης στο κέντρο της αθήνας;

συνελεύσεις, χαρτόσημα, ραντεβού, λαδώματα, πρωτόκολλο, αρχείο, το αφεντικό λείπει, περάστε την δευτέρα αλλά δεν είναι και βέβαιο σε τρεις βδομάδες καλύτερα

menumission
23-10-2010, 15:23
κι αόριστα, μαλάκαδενπάμεκαλά

Dythor
23-10-2010, 15:35

Για πες.

nikos_souvlas
23-10-2010, 15:37
.

Deggial
23-10-2010, 15:41
Η αναρχία πάλι, έχει καταρρίψει την έννοια της ιδιοκτησίας

Απορρίπτει την ατομική ιδιοκτησία και εισάγει την συλλογική διαχείρηση, οπότε το γεγονός ότι η συνέλευση αποφασίζει για την διαχείρηση του χώρου δεν είναι κάτι αντιφατικό ως προς τις ιδέες τους.

Τώρα, αν οι διαδικασίες τους είναι αρκετά ευέλικτες ή όχι για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς που θέτουν, αυτό είναι άλλο θέμα.

Shadowking
23-10-2010, 15:43
the morning after:

Μου κόβεται η ανάσα και νιώθω πως θα σπάσουν τα πλευρά μου, ενώ έχω διαρκώς την αίσθηση πως κάθεται ένας ΙΣΠΑΝΟΣ ΧΙΠΗΣ πάνω μου και ψελίζω "φύγε απο πάνω μου, σε παρακαλώ φύγε απο πάνω μου" (μη γελάτε, σας γαμάω), χωρίς φυσικά να βγαίνει φωνή και μάλλον χωρίς καν να κινούνται τα χείλη μου.

http://img521.imageshack.us/img521/4315/741pxjohnhenryfuselithe.jpg

Tispanagias tamatia
23-10-2010, 15:57
Και εμένα μου τη δίνει όλο αυτό το σκηνικό με τις συνελεύσεις για να φιλοξενηθεί κάποιο άτομο -ξέρω για κατάληψη που για να μείνεις για μεγαλύτερο διάστημα των 2 ημερών σου ζητάν να δηλώσεις αναρχικός-, αλλά στη πραγματικότητα δεν είναι ξενώνας.

Επίσης, το να συγχέεις τις ναρκοκαταλήψεις του εξωτερικού με τη πλειοψηφία αυτών της ελλάδας είναι τραγικό. Τελείως διαφορετικές καταστάσεις σε τελείως διαφορετικές κοινωνίες.

Το κτίριο εννοείται πως δεν τους ανήκει αλλά εφόσον βρέθηκαν εκεί πρώτοι ώστε να το οργανώσουν -ίσως και να το κάνουν κατοικήσιμο- και αργότερα να το υπερασπιστούν, ακολουθείς τους κανόνες που έχουν βάλει.

Σε άλλα νέα, την εμπειρία σου την έγραψες στο ηάρ και μάλλον όχι μπροστά στα μούτρα τους.

Μπράβο που φιλοξένησες τον Ισπανό. Ενημέρωσε τον και για το κάουτσέρφιν επί τη ευκαιρία, ίσως του φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

Τέλος, το σκατά στην αναρχία σας μου κάνει για πολύ ανοιχτόμυαλο, εμπεριστατομένο, και καθόλου παραπλανητικό -ίσως φταίει η φάση με το καπσλοκ στο σκατά- και αυτό το θρεντ είναι στο πολιτικσ για να πούμε πόσο κακοί είναι οι αναρχικοί, πόσο διαφέρουν οι θεωρίες από τις πράξεις τους, να γελάσουμε με τα ταγκς και να ξεσπάσει η χ.

ikonoklast
23-10-2010, 16:00

συνελεύσεις, χαρτόσημα, ραντεβού, λαδώματα, πρωτόκολλο, αρχείο, το αφεντικό λείπει, περάστε την δευτέρα αλλά δεν είναι και βέβαιο σε τρεις βδομάδες καλύτερα

Χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα. Υπάρχει και η Αντιγραφειοκρατική Αρχιδάτη Κριτική του Ερίτη που τα Γαμάει Όλα τη Μάνα, ρίχνει πινκς, χώνει μούτζες, βάζει ταγκς, σκόνη και θρύψαλλα να γίνομαι μαζί σου. Υπάρχουν και πραγματικά προβλήματα, σε πραγματικές καταστάσεις.

To να τρέχεις μια ανοιχτή κατάληψη στέγης στο κέντρο μιας μπατσοκρατούμενης πόλης όπως η αθήνα, όπου φιλοξενείς αυτομάτως και χωρίς έλεγχο ΟΠΟΙΟΝ διερχόμενο "ταξιδευτή" προυποθέτει ότι πρέπει να λύσεις τα εξής:

1. Ασφάλεια. Εσείς όλοι είστε γαμάτα παιδιά Χρόνια Ψημένα στο Κίνημα αλλά υπάρχει και κακός κόσμος σε κράτος και παρακράτος που θέλει να καταγράψει τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό μιας κατάληψης και να κάνει και άλλα κακά πράγματα μέσα εκεί! Το συνηθίζει σε πορείες του ΠΑΜΕ, φανταστείτε τι θα κάνει στο σκαραμαγκά! (δε βρίσκω τα βίντεο από το πέσιμο μπάτσων/χρυσαυγιτών τότε με το κοράνι, ψιλοβαριέμαι κιόλας)

2. Υποδομές. Μια ανοιχτή κατάληψη στέγης που δέχεται άπαντες και σέβεται τον εαυτό της πρώτα από όλα θα μεριμνήσει να δεχτεί αυτόν που πραγματικά το έχει ανάγκη και συνήθως δεν είναι ισπανός, γάλλος ή τσέχος πλανώδιος αρτίστας, είναι πακιστανός, ιρανός, παλαιστίνιος, μαροκινός και αν δεν βρεθεί κάπου να μείνει θα μείνει ΟΝΤΩΣ σε ένα παγκάκι στη βικτώρια ή σε μια γκαρσονιέρα στον Αγ. Παντελεήμονα όπου θα στοιβαχτεί με άλλους 20. Ο σκαραμαγκάς είναι μεγάλο κτήριο με πολλούς χώρους, μπορούμε να χώσουμε και 400 άτομα εκεί!!! (βλ. εφετείο)

3. Πολιτική ταυτότητα/βιωσιμότητα της κατάληψης. Το να μπορείς να συζητήσεις και να πάρεις αποφάσεις για τα προηγούμενα δύο σημαίνει κατά κύριο λόγο ότι δεν είσαι Άχρηστος Αναρχικός αλλά τέλοσπαντων ας πούμε ότι απλώς σημαίνει πολύ μαζικές και ώριμες διαδικασίες που είναι σε θέση αν το αποφασίσουν να υπερασπιστούν μια κατάληψη στο κέντρο που έχει ΚΑΙ χαρακτήρα κατάληψης στέγης και όχι χαρακτήρα πολιτιστικού στεκιού (πχ νοσότρος). Ακόμα και αν ένας αναρχικός δεν το πρεφάρει αυτό οι καταλήψεις είναι ταυτόχρονα και συλλγικότητες με δική τους ταυτότητα, διαδικασίες, συνελεύσεις, οργανωτικές δομές που εκτός από μια αφισούλα, ένα κείμενο και έναν vegan καφενέ θα χρειαστεί να συστήσουν τελικά έναν χώρο που τελικά υπερβαίνει τις δυνατότητες τους, ειδικά όταν αυτές είναι στενές και οι καιροί είναι χαλεποί. Μην τους βάζετε δύσκολα! Ειδικά όταν εσείς δεν είστε πολλά περισσότερα απο φλώροι με εύκολη την κριτική της κωλάρας!

Για το "σκατά στην αναρχία" δεν έχω πρόβλημα πάντως, μέσα κι εγώ.

menumission
23-10-2010, 16:07
ston titlo tou thread SOY skata, kommounismos sth sovietikh enwsh ki etsi, kollektivokatastash

carheart
23-10-2010, 16:23

Χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα. Υπάρχει και η Αντιγραφειοκρατική Αρχιδάτη Κριτική του Ερίτη που τα Γαμάει Όλα τη Μάνα, ρίχνει πινκς, χώνει μούτζες, βάζει ταγκς, σκόνη και θρύψαλλα να γίνομαι μαζί σου. Υπάρχουν και πραγματικά προβλήματα, σε πραγματικές καταστάσεις.

To να τρέχεις μια ανοιχτή κατάληψη στέγης στο κέντρο μιας μπατσοκρατούμενης πόλης όπως η αθήνα, όπου φιλοξενείς αυτομάτως και χωρίς έλεγχο ΟΠΟΙΟΝ διερχόμενο "ταξιδευτή" προυποθέτει ότι πρέπει να λύσεις τα εξής:

1. Ασφάλεια. Εσείς όλοι είστε γαμάτα παιδιά Χρόνια Ψημένα στο Κίνημα αλλά υπάρχει και κακός κόσμος σε κράτος και παρακράτος που θέλει να καταγράψει τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό μιας κατάληψης και να κάνει και άλλα κακά πράγματα μέσα εκεί! Το συνηθίζει σε πορείες του ΠΑΜΕ, φανταστείτε τι θα κάνει στο σκαραμαγκά! (δε βρίσκω τα βίντεο από το πέσιμο μπάτσων/χρυσαυγιτών τότε με το κοράνι, ψιλοβαριέμαι κιόλας)

2. Υποδομές. Μια ανοιχτή κατάληψη στέγης που δέχεται άπαντες και σέβεται τον εαυτό της πρώτα από όλα θα μεριμνήσει να δεχτεί αυτόν που πραγματικά το έχει ανάγκη και συνήθως δεν είναι ισπανός, γάλλος ή τσέχος πλανώδιος αρτίστας, είναι πακιστανός, ιρανός, παλαιστίνιος, μαροκινός και αν δεν βρεθεί κάπου να μείνει θα μείνει ΟΝΤΩΣ σε ένα παγκάκι στη βικτώρια ή σε μια γκαρσονιέρα στον Αγ. Παντελεήμονα όπου θα στοιβαχτεί με άλλους 20. Ο σκαραμαγκάς είναι μεγάλο κτήριο με πολλούς χώρους, μπορούμε να χώσουμε και 400 άτομα εκεί!!! (βλ. εφετείο)

3. Πολιτική ταυτότητα/βιωσιμότητα της κατάληψης. Το να μπορείς να συζητήσεις και να πάρεις αποφάσεις για τα προηγούμενα δύο σημαίνει κατά κύριο λόγο ότι δεν είσαι Άχρηστος Αναρχικός αλλά τέλοσπαντων ας πούμε ότι απλώς σημαίνει πολύ μαζικές και ώριμες διαδικασίες που είναι σε θέση αν το αποφασίσουν να υπερασπιστούν μια κατάληψη στο κέντρο που έχει ΚΑΙ χαρακτήρα κατάληψης στέγης και όχι χαρακτήρα πολιτιστικού στεκιού (πχ νοσότρος). Ακόμα και αν ένας αναρχικός δεν το πρεφάρει αυτό οι καταλήψεις είναι ταυτόχρονα και συλλγικότητες με δική τους ταυτότητα, διαδικασίες, συνελεύσεις, οργανωτικές δομές που εκτός από μια αφισούλα, ένα κείμενο και έναν vegan καφενέ θα χρειαστεί να συστήσουν τελικά έναν χώρο που τελικά υπερβαίνει τις δυνατότητες τους, ειδικά όταν αυτές είναι στενές και οι καιροί είναι χαλεποί. Μην τους βάζετε δύσκολα! Ειδικά όταν εσείς δεν είστε πολλά περισσότερα απο φλώροι με εύκολη την κριτική της κωλάρας!

πάμε λοιπόν :

Από τη στιγή λοιπόν που δεν έχεις λύσει τα βασικά σου θέματα ως προς αυτό που πας να κάνεις, για ποιό λόγο να μη σου ρίξω σκατά που είσαι ανεπαρκής; Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σέβομαι τις όποιες προθέσεις, αλλά να σε διώχνει ένα μέρος χωρίς Ασφάλεια και Υποδομή και επιπροσθέτως Ιδιοκτησία είναι κάπως ΣΚΑΤΑ φίλε ικονοκλαστ. Δεν προάγει τις Αναρχικές Ιδέες. Ναι, προφανώς δεν είναι μέριμνα του καθενός να φιλοξενεί τον κάθε κάγκουρα street artist σιχαμένο νεοχίππη που ταξιδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά η Πολιτική Ταυτότητα μιας κατάληψης, ας πούμε της συγκεκριμένης, τι επιτάσσει; Λογικές ΙΚΑ; Στο λέω σε πολύ αρχικές βάσεις, ένα ελευθεριακό πλαίσιο δεν οφείλει να μην χωρά γραφειοκρατίες και αναποτελεσματικότητα δώδεκα δημοσίων υπαλλήλων την πρώτη βδομάδα του σεπτέμβρη; Ποιές ώριμες διαδικασίες θα μπορούσαν να αποφασίσουν ένα "εσύ ναι" ή ένα "εσύ όχι"; Ποιά είναι η ταυτότητα αυτών των συλλογικοτήτων, και γιατί υπάρχουν στην τελική; Ποιός θα κρίνει τα ΟΠΟΙΟΝ και ΟΝΤΩΣ που έγραψες με κεφαλαία; Οι καιροί είναι χαλεποί, αλλά πραγματικά δεν θεωρώ η Μοίρα τους Φύλαγε μια τόσο Ιδιαίτερα Δύσκολη Κατάσταση με το να κοιμήσουν έναν κακομοίρη καημένογλου για ένα ή δύο βράδια εκεί, προσωπικά μπορώ να τους βάλω και δυσκολότερα!

ikonoklast
23-10-2010, 16:30
Προσπέρασε το (3) που αναφέρεται πιο πολύ σε αναρχικούς του φόρο και προσπάθησε να ξαναδιαβάσεις τα (1) και (2) και με περισσότερη προσοχή! Αναλογίσου τι θα έκανες στη θέση τους και πόσες φορές έχεις βρεθεί μέχρι τώρα σε παρόμοια θέση επίσης!

stam and the witches
23-10-2010, 16:34
Μπορεί να χω χάσει κάτι, επίσης δεν κατέχω πάνω κάτω το τι ρόλο βαράει ο Σκαραμαγκάς (ψιλοστην πούτσα μου κιόλας). Γενικά όμως, ξέρω ότι κατάληψη είναι ένας χώρος τον οποίο διαχειρίζεσαι με όρους που επιφέρουν μία άλφα πολιτική ζύμωση, οργάνωση και γιατί όχι τη δημιουργία ενός εφαλτηρίου δράσης. Μπορεί να έχει και έναν ευρύτερο κοινωνικό-ανθρωπιστικό χαρακτήρα, σίγουρα όμως δεν είναι μοτέλ για τον κάθε μικροαστό παπάρα, ο κόσμος είναι πολύ βίαιος για να το παίξεις Μητέρα Τερέζα, λίγη οργάνωση δεν κάνει κακό.

Dythor
23-10-2010, 16:36

Ναι μαν, και το αν είναι ασφαλίτης ή όχι ο άλλος θα το αποφασίσουμε όλα τα παιδιά μαζί στο καφενείο της Τετάρτης αφότου τον κοιτάξουμε όλοι απ' την κορυφή μέχρι τα νύχια και κάνει και δυο στροφές.

Ο Σκαραμαγκάς χωράει ακόμα ακριβώς όσους ο Μελιγαλάς.

Αμφισβητώ ευθέως το δικαίωμα του οποιουδήποτε να αποκλείσει τον οποιονδήποτε από το να κοιμηθεί σε ένα κατειλημμένο κτήριο επειδή θέλει να του προσδώσει πολιτικά πομ πον για επαναστατική γυμναστική. Αν αυτός ο πρώτος οποιοσδήποτε είναι δε και Αναρχικός/Αντιεξουσιαστής/Αριστερός/Σπουδαστής/Βασιβουζούκος τότε τον δουλεύω σημαντικά παραπάνω.

Κι εγώ!

carheart
23-10-2010, 16:36
Προσπέρασε το (3) που αναφέρεται πιο πολύ σε αναρχικούς του φόρο και προσπάθησε να ξαναδιαβάσεις τα (1) και (2) και με περισσότερη προσοχή! Αναλογίσου τι θα έκανες στη θέση τους και πόσες φορές έχεις βρεθεί μέχρι τώρα σε παρόμοια θέση επίσης!

Όντας μη άνθρωπος του (3) δεν θα μπορούσα να έχω έρθει σε αυτή τη θέση πόντιε! Εγώ δεν έχω τα προβλήματά σας.

ikonoklast
23-10-2010, 16:41
Ε να, σκέψου ότι τις καταλήψεις τις τρέχουν μόγγολα τύπου Dythor παραπάνω. Τι τους κακίζετε κι εσείς.

carheart
23-10-2010, 16:43
ο Dythor θα άνοιγε όλες του τις πόρτες για το ξώγαμο του κολόμβου όμως.

εσύ όχι!

nikolasfluxus
23-10-2010, 16:43
http://www.youtube.com/watch?v=xRcfDykIP9E

http://www.youtube.com/watch?v=sRS4M1h-A2o&feature=related

menumission
23-10-2010, 16:52
ktirio

KoiliaSamprela
23-10-2010, 18:07
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/08_01/Lee0807_468x537.jpg

για ψαγμένους μόνο

H.
23-10-2010, 18:31
Κι αφού αρνήθηκαν οι αναρχικοί, προσέφερε η Drumsick.

Esteban
23-10-2010, 18:41
Κι αφού αρνήθηκαν οι αναρχικοί, προσέφερε η Drumsick.

Κι αφού ακούσαμε τον dythor μπήκε κι ο h.

nekrobutcher
23-10-2010, 19:36
"αν δε σας αρέσει, αδειάστε μας τη γωνιά!" :rofl:

menumission
23-10-2010, 19:42
to "edw den einai 3enodoxeio" htan to kalutero

KoiliaSamprela
23-10-2010, 20:01
to "edw den einai 3enodoxeio" htan to kalutero

βασικά δώσε πίσω στην Σταυρούλα το account ... καρφώθηκες με το ποστ

Tispanagias tamatia
23-10-2010, 20:13
Βασικά κάνε logout.

menumission
23-10-2010, 20:15
vasika skaste, epioikws aparadekto auto pou ekanan ston tupa se apla logia ta ktiria einai ktiria ki h stegh den einai stenh, de se paw mia drumsick alla mpravo pou ton filo3nhses

The Good Son
23-10-2010, 20:21
Ξεχνάτε βέβαια ότι η Χ είναι γνωστή drama queen που πιστεύει ότι επειδή σε πόσταρε σε ένα φόρουμ ότι δεν δέχτηκαν τον χίπη της, θα την κυνηγάνε σε κανένα στενό. Επίσης έχει την ωριμότητα να γενικεύσει ρίχνοντας "σκατά στην αναρχία" επειδή 5 άτομα της είπαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν τον χίπη της με ανοιχτές αγκάλες μεταμεσονύκτια. Πάω στοίχημα ότι επειδή είσαι άτομο που φημίζεται για την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο που ελέγχει τα νεύρα και τη γλώσσα του, ότι δεν τους προκάλεσες καθόλου.

Στην τελική αφού μπορούσες να τον φιλοξενήσεις, να τό κανες εξαρχής μωρή κάμπια.

menumission
23-10-2010, 20:22
auto me th genikeush ki emena mou thn espase, oi astegoi pou menoun sto dromo ki esu koimasai metamesonuxtia me th suneidhsh hsuxh, mh xesw dhladh? einai genikeumeno to "esu"
p.s.: h karga upokrisia mou th spaei pio polu ap'th drumsick thn kargiola

nekrobutcher
23-10-2010, 20:24
όποιος έχει τη νομή έχει και την "εξουσία" :wink:

Tispanagias tamatia
23-10-2010, 20:27
όποιος έχει τo μουνί έχει και την "εξουσία" :wink:

nekrobutcher
23-10-2010, 20:31
όποιος έχει τo μουνί έχει και την "εξουσία" :wink:

πολύ εύκολο για τα γούστα μου

scarecrow
23-10-2010, 20:57
Γεγονός είναι ότι δεν μπορούν να βάζουν εκεί μέσα τον όποιο τυχόντα για λόγους ευνόητους που αναφέρθηκαν και προηγουμένως.Είναι επίσης όμως γεγονός ότι υπάρχουν και άτομα(θέλω να πιστεύω λίγα)που αντιμετωπίζουν τον χώρο χωρίς καμία συναίσθηση του τι θα έπρεπε ο χώρος αυτός να αντιπροσωπεύει.Και αυτό είναι το ίδιο μεγάλη μαλακία αυτό όπως το να λες σκατά στην αναρχία εξ'αιτίας ενός γεγονότος.Η γενίκευση είναι η αρχή κάθε ρατσισμού.

Drumsick
23-10-2010, 20:59
Ξεχνάτε βέβαια ότι η Χ είναι γνωστή drama queen που πιστεύει ότι επειδή σε πόσταρε σε ένα φόρουμ ότι δεν δέχτηκαν τον χίπη της, θα την κυνηγάνε σε κανένα στενό. Επίσης έχει την ωριμότητα να γενικεύσει ρίχνοντας "σκατά στην αναρχία" επειδή 5 άτομα της είπαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν τον χίπη της με ανοιχτές αγκάλες μεταμεσονύκτια. Πάω στοίχημα ότι επειδή είσαι άτομο που φημίζεται για την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο που ελέγχει τα νεύρα και τη γλώσσα του, ότι δεν τους προκάλεσες καθόλου.

Στην τελική αφού μπορούσες να τον φιλοξενήσεις, να τό κανες εξαρχής μωρή κάμπια.

Έτσι έγιναν τα πράγματα, όπως τα λες.

KoiliaSamprela
23-10-2010, 21:03
vasika skaste, epioikws aparadekto auto pou ekanan ston tupa se apla logia ta ktiria einai ktiria ki h stegh den einai stenh, de se paw mia drumsick alla mpravo pou ton filo3nhses
:touched::touched::touched:

Dr.Gonzo
23-10-2010, 21:05
O Razor... που έχει χαθεί;

atom_smasher
23-10-2010, 21:08
μαζευει λεφτα για πουτανες.

rudie
23-10-2010, 21:28
.

BURNIN AMBITION
24-10-2010, 04:27
για οne night stand τον είχες μωρή;se agapaw. gelaw monos mou

BURNIN AMBITION
24-10-2010, 04:32
telika de mas eipe. th gamhse?

GG*
24-10-2010, 04:48
για να γραφει τετοιες μαλακιες
μαλλον ο χιπης δεν ενεδωσε

Drumsick
24-10-2010, 08:57
Απλά να αποσαφηνίσω κάτι, γιατί οκ τον πιάσατε απ'τα μούτρα ορισμένοι τον άνθρωπο.
Οχι πως έχει ιδιάιτερη σημασία, κι έτσι να ήταν ΣΚΑΤΑ θα έριχνα στην αναρχία (ανέκαθεν το έκανα παΠάρη, επειδή απλούστατα στην ελλάδαρα δεν υφίσταται αυτό το πράγμα. Η πλειοψηφία των αναρχικών δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ελαφρώς μεταλλαγμένοι κνίτες, μέρος εκ των οποίων καθυστερημένοι μπαχαλάκηδες, ενώ οι λίγοι σκεπτόμενοι και σωστοί που υπάρχουν, κάθονται άπραγοι μπροστά στη διαφθορά του ίδιου του πολύτιμου Χώρου τους), αλλά δε μιλάμε για κανέναν 18αρη νεοχίππη που την είδε μάχιμος και ξεχύθηκε στην ευρώπη άφραγκος, αναζητώντας τρόπους να κάνει διακοπούλες σε βάρος άλλων. Μιλάμε για έναν άνθρωπο 35 χρονών που γυρίζει τον κόσμο σχεδόν νον στοπ τα τελευταία 16 χρόνια, κάτι που -αν δεν είσαι τρελά φραγκάτος- θέλει τεράστια αρχίδια κι εγώ το θαυμάζω.
Επίσης, ικόνοκλαστ, μάλλον παρέλειψες το σημείο του αρχικού ποστ που έλεγε πως κάτι μέρες τώρα κοιμόταν στο δρόμο ή όπου έβρισκε. Και εκείνο το βράδυ θα κοιμόταν ΟΝΤΩΣ σε κάποιο παγκάκι στη βικτώρια.

Αυτά. Συνεχίστε την ομαδική ενδοπαλάμια πεοταλάντωσή σας.

metamelia3
24-10-2010, 09:19
κι έτσι να ήταν ΣΚΑΤΑ θα έριχνα στην αναρχία (ανέκαθεν το έκανα παΠάρη, επειδή απλούστατα στην ελλάδαρα δεν υφίσταται αυτό το πράγμα
και επειδη Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!
- αναρχικός23μ

Phantom Duck
24-10-2010, 14:09
Επίσης, ικόνοκλαστ, μάλλον παρέλειψες το σημείο του αρχικού ποστ που έλεγε πως κάτι μέρες τώρα κοιμόταν στο δρόμο ή όπου έβρισκε. Και εκείνο το βράδυ θα κοιμόταν ΟΝΤΩΣ σε κάποιο παγκάκι στη βικτώρια.

Δεν κατάλαβα, γιατί αυτός έχει μεγάλα αρχίδια και πρέπει να τον φιλοξενήσουν, ενώ οι μαλάκες πακιστανοί μαύροι πρέζακες που τον πίνουν λίγο πιο κάτω στην τοσίτσα πρέπει να κοιμηθούν στο παγκάκι; Γιατί να μην τους φιλοξενήσει όλους η κατάληψη για 1-2 βράδια;;; Κι επειδή η απάντηση είναι ότι δε γίνεται, τότε μην περιμένεις ο θουμπιθαρέτα να έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

atom_smasher
24-10-2010, 14:23
Α δηλαδη δεν ειναι νεοχιπης...ειναι 35...αρα δεν ειναι 18...
18 ηταν το 93...α δεν ειναι νεοχιπης...ειναι λιγο πιο παλιος νεοχιπης...
Απ την αλλη βεβαια κατανοω οτι σπαζεσαι, αν και δεν νομιζω οτι φταιει
η αναρχια γι αυτο.

Drumsick
24-10-2010, 14:38

Δεν κατάλαβα, γιατί αυτός έχει μεγάλα αρχίδια και πρέπει να τον φιλοξενήσουν, ενώ οι μαλάκες πακιστανοί μαύροι πρέζακες που τον πίνουν λίγο πιο κάτω στην τοσίτσα πρέπει να κοιμηθούν στο παγκάκι; Γιατί να μην τους φιλοξενήσει όλους η κατάληψη για 1-2 βράδια;;; Κι επειδή η απάντηση είναι ότι δε γίνεται, τότε μην περιμένεις ο θουμπιθαρέτα να έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Αλήθεια τώρα?
Πραγματικά σύννεφο η μαλακία όταν έχετε όρεξη να κοντράρετε.

House Of Low Culture
24-10-2010, 14:43
γενικά X, οι καταλήψεις δεν είναι ούτε χόστελ ούτε κάουτς σέρφινγ ναούμε για να πηγαίνει να κοιμάται ο κάθε χίππης τουρίστας. Εδώ παίζει μπατσοκρατία. Κι όπως τόνισαν κάποιοι παραπάνω, εδώ δε φιλοξενούν τόσους και τόσους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα τον τζαμπατζή τουρίστα σου θα φιλοξενήσουν?

edit:

και ωραίο να γενικεύεις όταν δε γίνεται το δικό σου κι ας είναι και μαλακισμένες οι απαιτήσεις σου κι εκτός πραγματικότητας.

Mitsmann
24-10-2010, 14:49
Κι επειδή η απάντηση είναι ότι δε γίνεται, τότε μην περιμένεις ο θουμπιθαρέτα να έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

γελω.

Drumsick
24-10-2010, 15:12
μαλακισμένες οι απαιτήσεις σου κι εκτός πραγματικότητας.

Αχαχαχαχαχαχα
Ναι, γιατί γενικά είναι γνωστό πως στη Σκαραμαγκά δεν έχουν φιλοξενηθεί ποτέ αντιστοιχες περιπτώσεις.

Dythor
24-10-2010, 15:16

Γενικά μόνο μαλακίες, εγώ μόνο ξέρω τέσσερα άτομα που έχουν φιλοξενηθεί Σκαραμαγκά τον τελευταίο χρόνο. Το γιατί ο έλεγχος και οι συνελεύσεις σ' αυτές τις διαδικασίες δεν έχουν και πολύ νόημα αλλά είναι και σαφώς καθυστερημένα το εξήγησα πιο πριν.

House Of Low Culture
24-10-2010, 15:33
Drumsick, δεν ξέρω τι γίνεται γενικά στη Σκαραμαγκά(εσύ θα ξέρεις καλύτερα) αλλά πιστεύω πως κάθε κατάληψη στέγης που σέβεται τον εαυτό της, κάνει συνέλευση, δεν αποφασίζουν 1-2 άτομα. Και όπως είπα και πιο πάνω, οι καταλήψεις δεν είναι χόστελ και κάουτς σέρφινγκ, φιλοξενούν αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη(όπως φάνηκε ο τύπος έμεινε σπίτι σου, άρα είχε κι άλλες επιλογές σε αντίθεση με τον πακιστανό που κοιμάται στο παγκάκι και δε θα τον έβαζες με τίποτα, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΥΛΕΩ στον καναπέ σου). Αυτά, και γενικά Δύθορ, δε μας νοιάζει.

εδιτ: Drumsick, το ότι είναι αστείες οι ετσιθελικές απαιτήσεις σου συνάδει με τις παιδιάστικες γενικεύσεις σου, διακρίνω μια ανώριμη στάση απέναντι στα παιδιά που έχουν τρέξει για την κατάληψη, λυπάμαι :/

Phantom Duck
24-10-2010, 15:47

Γενικά μόνο μαλακίες, εγώ μόνο ξέρω τέσσερα άτομα που έχουν φιλοξενηθεί Σκαραμαγκά τον τελευταίο χρόνο. Το γιατί ο έλεγχος και οι συνελεύσεις σ' αυτές τις διαδικασίες δεν έχουν και πολύ νόημα αλλά είναι και σαφώς καθυστερημένα το εξήγησα πιο πριν.

ναι αλλά κανένας δε διαβάζει τι γράφεις.

Drumsick
24-10-2010, 15:59
Ναρ, ΚΝΕ και Αναρχία χεράκι χεράκι σ'αυτό το θρεντ. Επιτέλους τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους.

Dragonlord
24-10-2010, 16:28
Η Ελεύθερη Αττική είναι με τον Ισπανό.

Tispanagias tamatia
24-10-2010, 16:32
Ναρ, ΚΝΕ και Αναρχία χεράκι χεράκι σ'αυτό το θρεντ. Επιτέλους τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους.

http://i54.tinypic.com/vdfuir.jpg

http://cutthroatkids.files.wordpress.com/2010/01/diesel-be-stupid-20.jpg

http://www.bikemonkey.net/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/d4e57_diesel-stupid-bike.jpg

http://adsoftheworld.com/files/images/diesel40.preview.jpg

http://blog.blackmilkclothing.com/.a/6a00d834a16dcf69e20133f2fcd422970b-500wi

http://img.over-blog.com/500x322/0/51/46/84/print-advertising/diesel-be-stupid-1.jpg

http://img.over-blog.com/500x322/0/51/46/84/print-advertising/diesel-be-stupid-6.jpg

http://blog.blackmilkclothing.com/.a/6a00d834a16dcf69e2013486204c5b970c-500wi

rage for order
24-10-2010, 16:35
το αρχικό ποστ θα ήταν τέλειο αν είχε και υπογραφή ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.

Agoraphobic_S.I.
24-10-2010, 18:02
Δεν τους πολυπάω στη Σκαραμαγκά, αλλά σκάσε πια μωρή απολίτικη κατίνα που θα κράξεις κιόλας. Επίσης τι λογική είναι αυτή, "α, ένας ξένος που δεν έχει που να κοιμηθεί, ας τον πάμε στα παιδιά στη Σκαραμαγκά", να του βάζατε λεφτά να κοιμηθεί στο χοτελ Μπραζιλ, ή και μαζί!

Για τις καταλήψεις ισχύει ο,τι είπε ο ικονοκλαστ.

nekrobutcher
24-10-2010, 20:29

το κούρασες

Rwxamhs
25-10-2010, 00:44

Απλα ΓΑΜΑΤΟΣ! :)

nekrobutcher
25-10-2010, 01:10

Απλα ΓΑΜΑΤΟΣ! :)

σιγά ρε παιδιά τις βαριές κατηγορίες και τισ λιδορίες!

Dythor
25-10-2010, 02:32

ναι αλλά κανένας δε διαβάζει τι γράφεις.

Το έκανες μόλις κουόουτ βρε παπάρα, αν είναι δυνατόν.

Harbinger of Death
25-10-2010, 03:15

Και οι γενικεύσεις συνεχίζονται. Γουέλ νταν.

Drumsick
25-10-2010, 08:20

Και οι γενικεύσεις συνεχίζονται. Γουέλ νταν.

:thumbsup:

freak brother
25-10-2010, 16:28
ελα , πειτε ποιος!!!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_9901.html

ρωχαμης πιστευω

Drumsick
25-10-2010, 16:32
Mπράβο μαλάκες.

asimoulis
25-10-2010, 16:35
http://images.starcraftmazter.net/4chan/for_forums/cool_story_sis.jpg

rage for order
25-10-2010, 16:35
τώρα είναι που σε ψάχνουμε. και τον ισπανό.

Phantom Duck
25-10-2010, 16:44
πεθαίνω, οι αναδημοσιεύσεις έχουν ξεφύγει.

ikonoklast
25-10-2010, 16:47

Δεν είχα πρόθεση να συγκρίνω αλλά αν συγκρίνω την ανάγκη που έχει ένας πολιτικός/οικονομικός πρόσφυγας που ήρθε στην ελλάδα σχεδόν καταναγκαστικά προκειμένου να δουλέψει γιατί η χώρα του είναι σε εμπόλεμη κατάσταση/δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ενός 35χρονου μποεμ τύπου που ταξιδεύει στον κόσμο, θα επέλεγα τον πρώτο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο τύπος δε χρειάζεται να κοιμηθεί κάπου και ότι εσύ που είσαι ψυχούλα δεν έκανες καλά που τον κοίμησες για ένα βράδυ.

Οι λόγοι όμως που η κατάληψη σας είπε όχι είναι επίσης πολύ σοβαροί και τους εξήγησα παραπάνω και εσύ μάλλον τους παρέλειψες.

edit: ΠΕΘΑΙΝΩ με το τροκτικο.

Drumsick
25-10-2010, 17:19
Η κατάληψη (ως ιδιοκτησία τουλάχιστον) θα μπορούσε να έχει βρει τρόπους να προστατεύεται, χωρις να πρέπει να περνάει από κόσκινο ο κάθε κακομοίρης που ζητάει καταφύγιο για 1 βράδυ. Ξεχωρίζοντας κάπως από τον υπόλοιπο χώρο 1-2 δωμάτια γι'αυτό το σκοπό πχ.
Τώρα το γιατί να μην φιλοξενηθεί ο μετανάστης αλλά να φιλοξενηθεί ο λούμπεν ταξιδιώτης, στο δικό μου μυαλό έχει πολύ απλή απάντηση: οι μετανάστες είναι εκατοντάδες και δεν αποτελεί λύση στο γενικότερο πρόβλημά τους η φιλοξενία μέρους αυτών για μερικές μέρες-βδομάδες στη Σκαραμαγκά. Οι ταξιδιώτες που ενίοτε φιλοξενούνται, έρχονται και φεύγουν.
Δεν ξέρω, στο χαζό απολιτίκ κεφάλι μου είναι σαφής ο διαχωρισμός.
Τώρα τα υπόλοιπα περι προστασίας της δράσης που λαμβάνει χώρα εκεί μέσα, είναι τελείως άτοπα. Λες και αν τον κοζάρανε 30 άτομα μετά απο δυο μέρες, αντί των 10 που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα, θα άλλαζε κάτι.

Κατά τ'άλλα με κατηγορείτε για γενικεύσεις όταν ρίχνω σκατα στην αναρχία ΤΟΥΣ (αναφερόμενη στους σκαραμαγκίτες και τους υπόλοιπους καχύποπτους, ελιτιστες του κώλου, αναρχικούς της αθήνας. Σα θεωρία καθόλου δε με χαλάει ο αναρχισμός) και αναφέρομαι σε πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ οι δικές σας παρατηρήσεις πέρι προστασίας και λειτουργίας προσπερνούν αυτή την πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη περίπτωση.

ikonoklast
25-10-2010, 17:39
Η κατάληψη (ως ιδιοκτησία τουλάχιστον) θα μπορούσε να έχει βρει τρόπους να προστατεύεται, χωρις να πρέπει να περνάει από κόσκινο ο κάθε κακομοίρης που ζητάει καταφύγιο για 1 βράδυ.

Ε, πάρε τον καρχαρτ, τον δυθορ και πέντε άλλους που έχετε τόσο εύκολο το μπινελίκι άρα έχετε και τις λύσεις έτοιμες απο την μακρά εμπειρία σας στο καταληψιακό κίνημα και πηγαίντε να τους πείτε τους τρόπους γιατί δυσκολεύονται μάλλον.

Drumsick
25-10-2010, 17:59
Φοβερή απάντηση.
Σου δίνω μια πιθανή λύση, ακριβώς μετά από την πρόταση που κουοτάρεις, κι ας μην έχω φάει τη ζωή μου στα οδοφράγματα. Αν τους ενδιέφερε κι αυτούς να βρουν λύσεις που θα βοηθούσαν να διατηρείται ο αναρχικός χαρακτήρας της κατάληψης, θα το έκαναν. Δεν τους ενδιαφέρει όμως κάτι τέτοιο απ'οτι φαίνεται. Η όλη φιλοσοφία τους έχει έναν τελείως εγωκεντρικό, ψηλομύτικο και καχύποπτο χαρακτήρα. Όλοι εναντίον όλων δικέ μου. Αναρχοαυτόνομοι της πούτσας.

Tispanagias tamatia
25-10-2010, 18:06
Δηλαδή πιστεύεις πως μία κατάληψη είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν 10-20-666 άτομα που κοζάρουν σε συνελεύσεις ισπανούς και διατηρούν τον αναρχικό χαρακτήρα της κατάληψης φιλοξενώντας ή όχι κόσμο.

freak brother
25-10-2010, 18:14
αμα ηταν φινο σπανιολικο γκομενακι θα την φιλοξενουσαν παντως.

Sotos_The_Tequiler
25-10-2010, 18:19
αμα ηταν φινο σπανιολικο γκομενακι θα την φιλοξενουσαν παντως.

μέχρι και μπάνιο θα της έβρισκαν να κάνει...

Drumsick
25-10-2010, 18:24
Δηλαδή πιστεύεις πως μία κατάληψη είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν 10-20-666 άτομα που κοζάρουν σε συνελεύσεις ισπανούς και διατηρούν τον αναρχικό χαρακτήρα της κατάληψης φιλοξενώντας ή όχι κόσμο.

Δε μ'ενδιαφέρει ποιος είναι ο απώτερος σκοπός ύπαρξης των αναρχικών καταλήψεων. Προφανώς δε θεωρώ πως λειτουργούν προτίστως σαν ξενοδοχεία. Χαρακτηριζόμενες όμως Αναρχικές Καταλήψεις, είναι λίγο άτοπο να αρνούνται τη διαμονή σε έναν συνάνθρωπο με το έτσι θέλω. Υποτίθεται πως μιλάμε χώρους που πρεσβεύουν, μεταξύ άλλων, την ισότητα, την αλληλοβοήθεια και τη συνεργασία.

Esteban
25-10-2010, 18:25

Δε μ'ενδιαφέρει ποιος είναι ο απώτερος σκοπός ύπαρξης των αναρχικών καταλήψεων. Προφανώς δε θεωρώ πως λειτουργούν προτίστως σαν ξενοδοχεία. Χαρακτηριζόμενες όμως Αναρχικές Καταλήψεις, είναι λίγο άτοπο να αρνούνται τη διαμονή σε έναν συνάνθρωπο με το έτσι θέλω. Υποτίθεται πως μιλάμε χώρους που πρεσβεύουν, μεταξύ άλλων, την ισότητα, την αλληλοβοήθεια και τη συνεργασία.

Μάλλον έχεις μπερδέψει τις καταλήψεις με το κατηχητικό

ikonoklast
25-10-2010, 18:31
Φοβερή απάντηση.
Σου δίνω μια πιθανή λύση, ακριβώς μετά από την πρόταση που κουοτάρεις, κι ας μην έχω φάει τη ζωή μου στα οδοφράγματα. Αν τους ενδιέφερε κι αυτούς να βρουν λύσεις που θα βοηθούσαν να διατηρείται ο αναρχικός χαρακτήρας της κατάληψης, θα το έκαναν. Δεν τους ενδιαφέρει όμως κάτι τέτοιο απ'οτι φαίνεται. Η όλη φιλοσοφία τους έχει έναν τελείως εγωκεντρικό, ψηλομύτικο και καχύποπτο χαρακτήρα. Όλοι εναντίον όλων δικέ μου. Αναρχοαυτόνομοι της πούτσας.

Είναι ανώφελη αυτή η κουβέντα. Αν ήμουν ο Dythor και έβλεπα μια κατάληψη στέγης που λειτουργούσε έτσι (με έναν απομονωμένο χώρο φιλοξενίας) θα μπορούσα να βρω τα δεκαπλάσια να τους την πω: "μα καλά τι είναι οι φιλοξενούμενοι, ΖΩΑ είναι και τους έχουν στο δωματιάκι;;" "μα καλά τώρα δηλαδή τι κατάφεραν; δε θα μπούν ασφαλίτες δηλαδή επειδή έχουν ξεχωριστά δωμάτια;; τι μαλάκες" "μα καλά ρε, τόσο φλώροι είστε, άμα έρθει κανείς θα τον σταμπάρουμε και θα τον ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ!!" "ΣΚΑΤΑ στην αναρχία σας!" κλπ. Στην πραγματικότητα όταν έχεις δει όντως πως λειτουργεί η ασφάλεια και το παρακράτος (με ξεκάθαρα παραδείγματα συγκεκριμένα από την κατάληψη Σκαραμαγκά) είσαι δυό φορές μαγκωμένος απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει στέγη ή οτιδήποτε. Αυτό σε συνδυασμό και με τα εκατοντάδες φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν τον αναρχικό χώρο έτσι κι αλλιώς δημιουργούν μια κατάσταση που λειτουργεί πάνω-κάτω με συστάσεις και σχέσεις συνωμοτικής εμπιστοσύνης για να γίνει το οτιδήποτε. Αν εσύ ή ο φίλος σου συμμετείχατε στην κατάληψη ή ξέρατε 4-5 άτομα απο εκεί και ερχόσασταν να τους συστήσετε τον "αναρχικό σύντροφο απο τη δανία - ήταν μέσα όταν οι μπάτσοι μπήκαν στην ungdomshuset!! μπορεί να μείνει για μία νύχτα;; κλπ" το πιθανότερο να σκιζόντουσαν να τον χώσουν κάπου. Τώρα, όπως το παρουσιάζεις, και τον ντουρούτι να τους πήγαινες να τον κοιμήσουν πάλι πούλο θα σας έδιναν - και πολύ λογικό.

Drumsick
25-10-2010, 18:40
Ο φίλος μου που είχε την ιδέα να πάει τον ισπανό στη Σκαραμαγκά, έχει βάψει κάτι διαδρόμους εκεί μέσα. Δε τον πήγα εγώ η άσχετη.

Tispanagias tamatia
25-10-2010, 18:40

Καλά, το ότι δε σε ενδιαφέρουν οι λόγοι ύπαρξης και ο σκοπός των καταλήψεων φάνηκε στα προηγούμενα σου ποστ, αυτό όμως δε σημαίνει και πως δεν υπάρχουν. Και για να συνεχίσουν να υπάρχουν με απώτερο στόχο να υλοποιηθούν, πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες όπως πχ το να αποφασίζουν από κοινού όλοι για διάφορα θέματα που αφορούν τη κατάληψη, ποιος μένει κτλ.

Επίσης, το ότι πρεσβεύουν ισότητααλληλοβοήθειασυνεργασίακτλ δε σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος έχει το θάρροσθράσσος να ζητάει πράγματα από μία κατάληψη, θα τα απολαμβάνει κιόλας, ειδικά αν σκάει στη κατάληψη απλά όταν έχει ανάγκη.

Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Δε τους δικαιολογώ ή κάτι, αλλά μου φαίνονται παράλογα τα νεύρα σου για το όλο σκηνικό. Ειδικά όταν υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα στις περισσότερες καταλήψεις.

nikos_souvlas
25-10-2010, 20:23
.

Esteban
25-10-2010, 20:33
Άμα θυμηθείς τον τίτλο του βιβλίου γραψτον εδώ.

Harbinger of Death
25-10-2010, 20:41
Κατά τ'άλλα με κατηγορείτε για γενικεύσεις όταν ρίχνω σκατα στην αναρχία ΤΟΥΣ (αναφερόμενη στους σκαραμαγκίτες και τους υπόλοιπους καχύποπτους, ελιτιστες του κώλου, αναρχικούς της αθήνας. Σα θεωρία καθόλου δε με χαλάει ο αναρχισμός) και αναφέρομαι σε πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ οι δικές σας παρατηρήσεις πέρι προστασίας και λειτουργίας προσπερνούν αυτή την πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη περίπτωση.

Ναι, αφού σε βρίσανε, ηρέμησες και διευκρίνισες όλα καλά, αλλά στην αρχή μια χαρά γενίκευες.

Ό,τι είπε ο Τηςπαναγιάς Ταμάτια.

Dragonlord
25-10-2010, 20:45
Καλά ρε barb το έστειλες και στο τρο-μα-κτικό; ΕΛΕΟΣ δηλαδή πόσο drama queen είσαι; λολ!

FIXXXER
25-10-2010, 20:46
Eιμαι με Χ και καρχαρτ!!!

(απλα ηθελα να υπαρχει αυτο το ποστ καπου)

Amnesiac.
25-10-2010, 20:52
Ο ένας σου βάφει τους τοίχους και μετά από λίγο έρχεται και σου ζητά να φιλοξενήσεις το φίλο του, ο άλλος έρχεται για τα υδραυλικά και σου γαμάει τη γυναίκα, μαλάκες δεχόμαστε κανονικά επίθεση από την ελεύθερη αγορά, ksipniste.

nikos_souvlas
25-10-2010, 20:56
.

Drumsick
25-10-2010, 21:02

Ναι, αφού σε βρίσανε, ηρέμησες και διευκρίνισες όλα καλά, αλλά στην αρχή μια χαρά γενίκευες.

Αφενός ήμουν ήρεμη εξαρχής (ροφλ @ ηρέμησα επειδή με βρίσανε, Ναι, γενικά είμαι τέτοιος άνθρωπος), αφετέρου ήμουν αρκετά διευκρινιστική κάτι σελίδες πίσω

Οχι πως έχει ιδιάιτερη σημασία, κι έτσι να ήταν ΣΚΑΤΑ θα έριχνα στην αναρχία (ανέκαθεν το έκανα παΠάρη, επειδή απλούστατα στην ελλάδαρα δεν υφίσταται αυτό το πράγμα. Η πλειοψηφία των αναρχικών δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ελαφρώς μεταλλαγμένοι κνίτες, μέρος εκ των οποίων καθυστερημένοι μπαχαλάκηδες, ενώ οι λίγοι σκεπτόμενοι και σωστοί που υπάρχουν, κάθονται άπραγοι μπροστά στη διαφθορά του ίδιου του πολύτιμου Χώρου τους

Για δες, δε λέω πουθενά πως είναι κακό πράμα και σκατά σ'αυτήν γενικά!

ikonoklast
25-10-2010, 21:04
Σα θεωρία καθόλου δε με χαλάει ο αναρχισμός

Η αναρχία από πότε έγινε θεωρία;

1793 περίπου, χωρίς Διογένηδες και άλλες μαλακίες.

nikos_souvlas
25-10-2010, 21:29
.

Drumsick
25-10-2010, 21:33
Ο Διογένης μετά το 1789.

Dragonlord
25-10-2010, 21:37
Είναι από την Αναρχική ιστορία, που δεν έχει αρχή ούτε συνέχεια, τάξη και σειρά.

KoiliaSamprela
25-10-2010, 21:42
και ο Παναθηναϊκός έπαιξε άναρχα εψές και ο τρομοκράτης του έκλεισε το σπίτι

τα δυο μου σεντς

ikonoklast
25-10-2010, 21:43

Μωρέ τι μας λες; Μήπως έχει και καταστατικό; Να το διαβάσω αν είναι να δω τους κανόνες. Μόνη της, σαν λέξη, το αναιρεί αυτό. Μια θεωρία έχει αρχή και τέλος, όρια. Η αναρχία δεν μπορεί να έχει τέλος. Θα έλεγα ότι πρόκειται περισσότερο για μια τάση, μια "ιδέα", κάτι το συνεχόμενο και αέναο, σαν κι αυτό που ώθησε στην ανατροπή το 1789. Χωρίς Διογένηδες και άλλους μαλάκες που ήρθαν μετά να το ορίσουν, να το καλουπώσουν και, εν τέλει, να το γαμήσουν.

Μπα, ο Διογένης ο Κυνικός ήρθε περίπου 2193 χρόνια πρίν από αυτόν (http://anarchyarchives.blogspot.com/2010/03/william-godwin-wisbech-3-1756-london-7.html) τον κύριο με αυτή (http://books.google.gr/books?id=r0FKAAAAYAAJ&printsec=frontcover&dq=%C2%ABEnquiry+concerning+Political+Justice,+and+its+Influence+on+General+Virtue+and+Happiness&source=bl&ots=hLfOdMdHLA&sig=eq3ukLNI2BrhJG_DgRhGwucMbmE&hl=el&ei=MM7FTPG-JILIswa1gqHtCA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CC0Q6AEwAw#v=onepage&q&f=false) τη θεωρία. Αργότερα ήρθε αυτός εδώ (http://books.vres.gr/book.php?book_id=20309), αυτός (http://www.scribd.com/doc/22261335/Errico-Malatesta-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82), ξερωγώ αυτός (http://silver.pblogs.gr/2008/03/204361.html) και διάφοροι άλλοι. Ο nikos_ο_souvlas δε καταλάβαμε πότε ήρθε ακριβώς, να μην πειράξει τίποτα πάντως και φεύγοντας να κλείσει απαλά.

nikos_souvlas
25-10-2010, 22:19
.

atom_smasher
26-10-2010, 00:46
Κοπανα στο μαθημα της ιστοριας για να κανει ντελιβερι τα σουβλακια. Ατιμε καπιταλισμε.

menumission
26-10-2010, 01:05
http://www.marxists.org/subject/anarchism/levy/stirner-nietzsche.htm
http://peoplesinformative.wordpress.com/2009/04/22/kant-and-proudhon-autonomy-and-anarchist-liberation-philosophy-by-david-frenzel/

nikos_souvlas
26-10-2010, 01:25
.

Phantom Duck
26-10-2010, 16:39
Ένα βιβλίο μπορεί να 'ναι και σκέψεις, ιδέες λαμπρές και ανατρεπτικές και όχι καλουπωμένη θεωρία για πρόβατα που ψάχνουνε τσοπάνο, το 'χεις σκεφτεί αυτό; Μη μπερδεύεις την πούτσα με τη βούρτσα, ikonoklast :) Λαμπρότατες προσωπικότητες οι εν λόγω κύριοι και γράψανε κάποια σπουδαία πράγματα, όπως και κάποιες μαλακίες και επίσης, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Εσύ σε ποιον απ' αυτούς θες να μοιάσεις;;;

Ο Σούβλας ήρθε απ' το Σουβλατζίδικό του, το δικό του, όχι του Μπακούνιν, επομένως, αν το φόρουμ δεν είναι τσιφλίκι του ikonoklast, μπορεί να μείνει και να συζητήσει, σωστά; :)

Την καλησπέρα μου.

υ.γ. Άραγε με τις καταλήψεις έχεις καθόλου επαφή που γράφεις τόσαααα πολλά ή είσαι "περαστικός";

και ο μαρξ ένας άνθρωπας ήταν ρε φίλε, και τον έχουν αναθεωρήσει οχτακόσοι επίσης κομουνισταί, τι να κάνουμε, να μην το πούμε θεωρία; δηλαδή επειδή πήγε κάποιος κάπου κάποτε και ονόμασε τη φάση "αναρχία", έρχεται τώρα ο άλλος να πει "oute arxes oute telos NO JUSTICE NO PEACE". όταν εκατό δις αναρχικοί έχουν καταχωρημένες μερικές κοινές παραδοχές που ορίζουν το είδος (του μέταλ), δεμπορεί να σκας ρε παιδί μου να λες ότι αυτή είναι η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ αναρχία, εγώ έχω άλλη.

Dythor
26-10-2010, 16:45
Ο φίλος μου που είχε την ιδέα να πάει τον ισπανό στη Σκαραμαγκά, έχει βάψει κάτι διαδρόμους εκεί μέσα. Δε τον πήγα εγώ η άσχετη.

Τόση ώρα μιλάμε για το χρήστη Κίνγκντομ_Γκαν;

Drumsick
26-10-2010, 16:48
Βασικά, νίκοσουβλα, για αρχή (λολ) ξεχώρισε στο μυαλό σου αυτές τις δυο έννοιες:

αρχή
ουσ θ αρχή [ar'çi]

1. αφετηρία, ξεκίνημα
στις αρχές του αιώνα
απ' την αρχή ως το τέλος

2. εξουσία
αστυνομική αρχή
δημόσια αρχή

Dythor
26-10-2010, 16:49

Μωρέ τι μας λες; Μήπως έχει και καταστατικό; Να το διαβάσω αν είναι να δω τους κανόνες. Μόνη της, σαν λέξη, το αναιρεί αυτό. Μια θεωρία έχει αρχή και τέλος, όρια. Η αναρχία δεν μπορεί να έχει τέλος. Θα έλεγα ότι πρόκειται περισσότερο για μια τάση, μια "ιδέα", κάτι το συνεχόμενο και αέναο, σαν κι αυτό που ώθησε στην ανατροπή το 1789. Χωρίς Διογένηδες και άλλους μαλάκες που ήρθαν μετά να το ορίσουν, να το καλουπώσουν και, εν τέλει, να το γαμήσουν.

Αυτός είναι τρολλ ή σοβαρά τώρα;

Drumsick
26-10-2010, 16:52

Τόση ώρα μιλάμε για το χρήστη Κίνγκντομ_Γκαν;

Οχι.

nikos_souvlas
26-10-2010, 17:22
.

Dythor
26-10-2010, 17:31
Μάλλον τρολλ είναι.

nikos_souvlas
26-10-2010, 17:37
.

Phantom Duck
26-10-2010, 19:04
Phantom, ο Μαρξισμός-κομμουνισμός είναι θεωρία, έχει δομή, "καταστατικά"

όχι, είναι πολιτικοοικονομικό σύστημα, όχι κόμμα.

και όπως είπες τον έχουν αναθεωρήσει 800, αλλά, πάντα παραμένει στις σοσιαλιστικές-κομμουνιστικές νόρμες του, ασχέτως διαφωνιών μεταξύ σταλινικών, τροτσκιστών κτλ... βλέπε Δικτατορία του προλεταριάτου και "κρατική εξουσία" για παράδειγμα κτλ κτλ.

όχι, το μισό κομμουνιστικό κίνημα σήμερα διαφωνεί με τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Το πήγα γενικά στην έννοια της αναρχίας γιατί μου τη σπάει να την ορίζουν και να την ταμπελιάζουν όπως θέλουν διάφοροι και να σου λένε: αααα εγώ είμαι αναρχικός, εσύ όχι, εγώ πιο πολύ, εσύ είσαι πουλημένος, εγώ πετάω μπουκάλια, εσύ όχι, εγώ κάνω κατάληψη, ο Νετσάγιεφ έχει δίκιο, όχι ο Μπακούνιν έχει δίκιο, ο Προυντόν ήταν πουλημένος κτλ κτλ.... Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αναρχικό, με τους δικούς του όρους, με γεια του και χαρά του, δε μου πέφτει λόγος. Και σου λέω είμαι ο σούπερμαν, οκ;

αυτό λέμε, αν διαφωνείς με τα βασικά στοιχεία που οι αναρχικοί δίνουν στην αναρχία, μιλάς για κάτι άλλο.

Phantom, κάτι τελευταίο, ένα παράδειγμα το οποίο πιστεύω ξεκαθαρίζει κάπως αυτό που θέλω να τονίσω, το κακό της νόρμας και του δόγματος. Διάφοροι, από κάποιες γκρούπες, αρνήθηκαν να δώσουν λεφτά για το πόδι του Σίμου του Σεϊσίδη, για το τεχνητό μέλος, λόγω "πολιτικών διαφωνιών". Η αναρχία έχει καταντήσει "πολιτική";

Γεια χαρά νταν.

α οκ disregard that, νόμιζα μιλάγαμε για την αναρχία, την πολιτική θεωρία (http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism).

sabbattack
27-10-2010, 07:37
διατηρώ αμφιβολίες, αλλά νομίζω ότι ο babis bakalis επέστρεψε με μάσκα αναρχικού αυτή τη φορά...

nikos_souvlas
28-10-2010, 12:13
.

atom_smasher
28-10-2010, 14:41
Κριμα και γω περιμενα μια απαντηση...

nikos_souvlas
28-10-2010, 14:47
.

ikonoklast
28-10-2010, 14:55
Κι εσύ είσαι τραγικό καραγκιοζάκι αλλά είχες ήδη 3 που σε τάπωσαν.

nikos_souvlas
28-10-2010, 15:09
.

ikonoklast
28-10-2010, 15:25
Μη μπερδεύεσαι, στο γυμνάσιο όλοι εμείς είχαμε διάσπαση προσοχής, κάναμε οχτω φεηκ, μπαίναμε στα πολιτικά sections των μουσικών φόρα, απαξιώναμε τους αστούς, κάναμε ρόμπα τους κομμουνιστάς, περιφρονούσαμε τους ψευδοαναρχικούς, γράφαμε μανιφέστα, πριν πάμε να συνεχίσουμε τα τσιμπούκια στη δουλειά.

http://www.youtube.com/watch?v=JjNmC-gdbyo

nikos_souvlas
28-10-2010, 15:38
.

rudie
28-10-2010, 16:37
Εγώ μιλάω σαν Σούβλας και πως αντιλαμβάνομαι εγώ την αναρχία. Δεν έχει κανείς δικαιώματα πάνω στην έννοια της, δεν ανήκει σε κάποιον. Όσους ανέφερε ο καθυστερημένος πριν στο ποστ του έχουν χίλιες διαφωνίες μεταξύ τους [θα "συμβίωνε" άραγε ποτέ ο αναρχοατομικιστής Γκόντγουϊν με τον συλλογικό Μπακούνιν;] και τα βασικά είναι έννοιες πολύ γενικές, με τις οποίες μπορεί να συμφωνεί και ένας π.χ. χουλιγκάνος. Κάτω το κράτος, κάτω τα σύνορα, αυτοοργάνωση κτλ κτλ. Τα εγχώρια και real life παραδείγματα πολλά, γι' αυτό έφερα και το παράδειγμα πριν, για να τονίσω τα αποτελέσματα της αναρχικής "θεωρίας" που λες. Δηλαδή όταν η φάση γίνεται Politics (με την κακιά σύγχρονη έννοια, όχι την αρχαΐζουσα)... Τον άλλο τον έχουνε δέσει οι μπάτσοι και δε χαίρει αλληλεγγύης από όλους επειδή είναι ΑΚ. Τα παπάρια μου κουνιούνται. Αν ποτέ γίνει η επανάσταση, και παίζουν όπλα, όλοι αυτοί μεταξύ τους τι θα κάνουνε;;; Θα σκοτωθούνε ή θα συνυπάρξουνε αρμονικά; Και ποιος θα το ορίσει αυτό; Τέλος πάντων, γιούχου, πάει στο διάολο η βαλίτσα.

Γι΄αυτό είπα ότι θεωρώ, προσωπικά, την αναρχία σαν μια κίνηση, μια τάση, χωρίς ολοκλήρωση, γιατί όταν ολοκληρωθεί παύει να υφίσταται η φλόγα της αμφισβήτησης και εκφυλίζεται. Θα ρωτήσει κανείς: δηλαδή ρε μαλάκα, δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ αναρχική κοινωνία; Επανάσταση και μετά πάλι τα ίδια και καπιταλισμός ή ολοκληρωτικά καθεστώτα; Απάντηση: και πού θες να ξέρω εγώ;

tote poios o logos na ginetai i sizitisi aderfe? simfwna me ta legomena sou anarxia den iparxei san orismeni ennoia, einai eksisou oti ennoia tis dinei o nikos o souvlas, o house o low culture, o rudie, o karvelas. an skasei twra o antras_apo_volo kai pei 'anarxia einai oi kampoi kai ta vouna. ki egw eimai anarxikos' tote i ennoia pou dinei autos exei oso nomima exei i ennoia pou dinei o kathenas mas, diladi katholou.genika tpt de simainei tpt. kaneis den exei dikaiwmata panw stin ennoia tis ki autos me ton diko tou monadiko tropo einai anarxikos. otan ginei i epanastasi thimisou na ton pareis tilefwno.

House Of Low Culture
28-10-2010, 18:00
επειδή δεν είπα ποτέ ότι είμαι αναρχικός κι επειδή με έβαλες δίπλα στον καρβέλα, άντε γαμήσου.

Tispanagias tamatia
28-10-2010, 18:45
Μεταφέρω και ένα "άντε γαμήσου" από τον antras_apo_volo.

rudie
28-10-2010, 20:27
επειδή δεν είπα ποτέ ότι είμαι αναρχικός κι επειδή με έβαλες δίπλα στον καρβέλα, άντε γαμήσου.

einai obscure reference se palio post. i mnimi sou exei ta xalia tis. kai mporei na eisai anarxikos alla na mi to ksereis, i anarxia den exei fixed orismo se peisma oswn pane na tin kapileutoun,diavase to thrent euxaristw kai tin kalispera mou.

Midnight
29-10-2010, 04:42
Έχω υποσχεθεί ότι δε θα ξαναγράψω ποτέ στα politics of ecstasy, και παρόλο που για μια φορά στη ζωή μου το ακυρώνω, δε θα το ξανακάνω. Ακόμη και αν πέντε άτομα αρχίσουν να με βρίζουν χυδαία, δε θα γράψω ξανά στο thread αυτό. Απλούστατα, επειδή παραέχει τραβήξει αυτή η συζήτηση: η κάθε αναρχική συλλογικότητα λειτουργεί με δικούς της όρους και η κάθε κατάληψη δεν είναι υποχρεωμένη να φιλοξενεί τον οποιονδήποτε (αν και, αν μπορεί να το κάνει, κακό δεν το θεωρώ-παρόλα αυτά, δεν έχει την υποχρέωση, πολιτικό υποκείμενο είναι και όχι πανδοχείο). Επίσης, η Αναρχία είναι πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, και μπορεί ο καθένας να τη φαντάζεται όπως επιθυμεί, παρόλα αυτά δεν παύει να έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Όπως λέμε Σοσιαλισμός, Καπιταλισμός κτλ, έτσι και η Αναρχοκομμουνιστική κοινωνία είναι μια κοινωνία οργανωμένη και βασισμένη σε κάποιες αρχές (η κάθε κοινότητα μπορεί να επιλέγει τις αρχές αυτές, παρόλα αυτά κάποιοι κοινοί γνώμονες υπάρχουν). Αναρχία δε σημαίνει ούτε χάος ούτε μηδενισμός ούτε οτιναναινισμός. Είναι πολιτικός όρος. Τέλος, δεν απαντώ σε καμία ερώτηση, απάντηση, σχόλιο θετικό-ουδέτερο-αρνητικό προς τα σχόλιά μου (εκτός και αν θεωρήσω πως με θίγει τόσο πολύ πια...). Αυτά.

Custom User
29-10-2010, 04:50
Κάτσε, δεν μπορείς να έρχεσαι στη μέση της συζήτησης, να κάνεις τέτοιες βαρύγδουπες και πρωτάκουστες δηλώσεις και μετά να μη δέχεσαι και ερωτήσεις!

Agenes Robot
29-10-2010, 10:19
Τέλος, δεν απαντώ σε καμία ερώτηση, απάντηση, σχόλιο θετικό-ουδέτερο-αρνητικό προς τα σχόλιά μου (εκτός και αν θεωρήσω πως με θίγει τόσο πολύ πια...). Αυτά.

σαλτα γαμήσου παλιόπουστα!!!

scarecrow
29-10-2010, 10:26
χαχαχα απάντα τώρα.

FIXXXER
29-10-2010, 22:01
Που ειναι ο midnight? Γιατι δε σηκωνει το τηλεφωνο?

http://www.sday.gr/Uploads/07_10/μαντ/123.JPG

rudie
29-10-2010, 23:15
http://www.busybeeblogger.com/wp-content/uploads/son-of-none-Ray-Liota-BG.jpg

ikonoklast
14-11-2011, 12:28
Όλα μπαίνουνε στη θέση τους.

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=377%3A2011-11-13-20-43-47&catid=22&Itemid=50&lang=el

Τέλος, για εμάς είναι αδιανόητο αναρχικοί να καλούνται να συμμετάσχουν σε μπλοκ του οποίου το πανώ θα γράφει ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ το οποίο, όπως θυμίζουν γεμάτοι περηφάνια οι οργανωτές του, ήταν σύνθημα του ΕΑΜ σε πανώ σε πορεία τον Δεκέμβρη του 1944.
Γιατί η ιστορία των κομμουνιστών δεν θα γίνει ποτέ η δικιά μας ιστορία.
Γιατί αρνούμαστε να ξεχάσουμε το αίμα των αναρχικών που χύθηκε από κομμουνιστές κατά την διάρκεια της κοινωνικής επανάστασης στην Ισπανία το 1936-39, στην εξέγερση της Κροστάνδης το 1921, τον εκτοπισμό και την δολοφονία εκατομμύριων διαφωνούντων με τους κομμουνιστές στα Γκουλάγκ (Κεντρική Διεύθυνση Στρατοπέδων) της μετεπαναστατικής Ρωσίας, αλλά και των χιλιάδων δολοφονημένων και βασανισμένων από την περιβόητη Τσε-Κα (Έκτακτη Ρωσική Επιτροπή Προστασίας της Ρωσικής Επανάστασης κατά της Αντεπανάστασης και της Υπονόμευσης).
Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι το 1923 έναν χρόνο πριν από τον θάνατο του Λένιν καταμετρώνται 355 στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων, 105 φυλακές ενώ το 1941 στην «μεγάλη κομμουνιστική πατρίδα» που έσφυζε πράγματι από «κομμουνιστική υγεία» οι χαρακτηρισμένοι ως «ποινικοί» ανέρχονταν σε 15.000.000 ανθρώπους περίπου δηλαδή στο 10% του συνολικού πληθυσμού!!!
Φυσικά ο καθένας μπορεί να θαυμάζει αυτά τα «κατορθώματα», και να τοποθετεί τον εαυτό του στους «εκλεκτούς» συνεχιστές του έργου του ΕΑΜ ή της ΟΠΛΑ. Όχι όμως στο όνομα των αναρχικών, όχι εκπροσωπώντας τους αναρχικούς.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ για όλα, ένα προς ένα.

ΤΙ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗ, ΤΙ ΠΗΓΑΔΑ ρε μούτρα, δεν ήμασταν ποτέ το ίδιο.

rebelos
14-11-2011, 16:58
εγώ δε καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι στην Κροστάνδη ήταν αναρχικοί;

House Of Low Culture
14-11-2011, 19:32
e sthn poutsara mas

rage for order
15-11-2011, 00:58
"που μάλιστα θεωρήθηκε σκόπιμο να καλυφθούν πίσω από την γενική υπογραφή «Αναρχικοί-αντιεξουσιαστές» με σαφή πρόθεση εκπροσώπησης του λεγόμενου χώρου."

και η πρόταση βρίσκεται στο anarchy.gr

metamelia3
16-11-2011, 01:23
καλα, κι εγω γελαγα μ'αυτο.
λιγα δευτερολεπτα.
μετα σκεφτηκα, ποιος χεστηκε. μιλαμε για τους τυπους που εχουν βγαλει αυτο το κειμενο (http://anarchypress.wordpress.com/2010/05/06/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83-120-000-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%BF/)

rudie
16-11-2011, 02:27
Αυτό αναρωτιόμουν και γω βασικά, ένα λινκ σε ανακοίνωση Αρχειοθηκάριων και ότι τι.

Agoraphobic_S.I.
18-11-2011, 13:30
για την "περιφρούρηση" καλά τα λένε πάντως, η συσπείρωση βγάζει εδώ και δεκαετίες τραπεζάκι ξέρω γω και τώρα αποφάσισαν οι φρικοενοπλογκανγκστερς του χώρου να κάνουν περιφρούρηση στο πολυτεχνείο.
λες και άμα ήθελαν τα κνατ δε θα τους σάπιζαν.

metamelia3
18-11-2011, 16:33
α καλαααα.

ikonoklast
18-11-2011, 16:52
Στη φιλολογία περί περιφρουρήσεων να αναφέρουμε φυσικά ότι στην χθεσινή εισβολή των κρατικών λειτουργών στο ΑΠΘ όταν το ΚΟΥΡΑΔΙΣΤΑΝ των αναρχοάπλυτων ευκαιριακών αγωνιστών έτρεχε έντρομο εδώ κι εκεί ήταν η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ του μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που συγκρούστηκε δυναμικά με τις δυνάμεις καταστολής, τις εκδίωξε από τον χώρο της Θεολογικής και στην συνέχεια περιφρούρησε δυναμικά και έμπρακτα το άσυλο, στέλνοντας πολύ ήχηρο μήνυμα ότι είναι και θα παραμείνει εφαλτήριο αγώνων.

Κάτω η αναρχία, ζήτω ο κομμουνισμός.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=86&cid=4&fid=459289&mid=0&pn=1

Dythor
18-11-2011, 17:54
Εσύ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ρε παλιομαλάκα, απ' αυτά που σε είπε στο τηλεφωνάκι ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ;

ikonoklast
18-11-2011, 17:59
Αφενός είναι καταφανές από τα δεκάδες βίντεο που έχουν αναρτηθεί, αφετέρου είναι ΠΑΝΘΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ότι συνέβη ακριβώς έτσι και στο τέλος τα ξέρω όλα εγώ.

asimoulis
18-11-2011, 18:04
dythor φέτος αναρχικός, του χρόνου τι;

VidnaObmana
18-11-2011, 18:25
περιφρούρησε δυναμικά και έμπρακτα το άσυλο, στέλνοντας πολύ ήχηρο μήνυμα ότι είναι και θα παραμείνει εφαλτήριο αγώνων.

Γελανε και οι πετρες.

Shadowking
18-11-2011, 18:33
περιφρούρησε δυναμικά και έμπρακτα το άσυλο, στέλνοντας πολύ ήχηρο μήνυμα ότι είναι και θα παραμείνει εφαλτήριο αγώνων.

Γελανε και οι πετρες.
από το od είναι, θα περάσει.

ikonoklast
18-11-2011, 18:34
Το ER Section, The Politics Of Ecstasy (sic) μου αρέσει γιατί υπάρχει μια ειδίκευση. Ο katwrimos ασχολείται μόνο με το πόσο γαμάνε οι οικονομολόγοι, οι deggial/phoebus με το πόσο δε γαμάνε οι άθεοι, o stam με το πόσο γαμάει τον φίλο του τον εθνολόγο, ο Agoraphobic με το ποιός γαμάει το ΝΑΡ, και ο Βύντρα με το πόσο σε γαμάνε τα ναρκωτικά.

VidnaObmana
18-11-2011, 18:36
Μπα ειναι απο την ολη φιλολογια των αριστερουληδων τοσα χρονια για το ασυλο που προστατευει την ελευθερη διακινηση ιδεων και τετοια πραγματα , αντι να καταλαβουν οτι ΚΛΑΙΝ αν εχεις 'ασυλο' στον χωρο των πανεπιστημιων υπο την προστασια καποιου θεσμου, το θεμα ειναι να κερδισεις μονος σου τετοιους χωρους και φυσικα να μην το δικαιολογεις με την πιπα ολκης της 'ελευθερης διακινησης ιδεων' αλλα απλα οτι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ/ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

PS Νταξει αυτο με τα ντραγκζ εχει καταντησει αηδια κοιταχτειτε στον καθρεφτη ρε λασπολογοι φαρισαιοι doublethinkers

Phantom Duck
18-11-2011, 18:39
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ

Shadowking
18-11-2011, 18:47
PS Νταξει αυτο με τα ντραγκζ εχει καταντησει αηδια κοιταχτειτε στον καθρεφτη ρε λασπολογοι φαρισαιοι doublethinkers
έλα πες ότι το άσυλο βολεύει για να τρως κάνα τριπάκι στα παρτυ αλληλεγγύης και άστα αυτά τώρα.

VidnaObmana
18-11-2011, 18:52
έλα πες ότι το άσυλο βολεύει για να τρως κάνα τριπάκι στα παρτυ αλληλεγγύης και άστα αυτά τώρα.

Την λοβοτομη ποσο καιρο την εχεις?

ikonoklast
18-11-2011, 19:10
Βύντρα, βασικά επειδή δεν έχω καταλάβει, είσαι υπέρ του ασύλου ή όχι;

VidnaObmana
18-11-2011, 19:14

Οτι λεω παραπανω. Βασικα εγω θελω να υπαρχουν χωροι με ασυλο ( = χωρις μπατσους, ενστολους εστω... ;) ) αλλα, οχι να περιοριζονται σε πανεπιστημιακους χωρους και δευτερον να μην δικαιολογουνται με πιπες του στυλ 'ελευθερη διακινηση ιδεων'.

rottenside
18-11-2011, 19:25

Οτι λεω παραπανω. Βασικα εγω θελω να υπαρχουν χωροι με ασυλο ( = χωρις μπατσους, ενστολους εστω... ;) ) αλλα, οχι να περιοριζονται σε πανεπιστημιακους χωρους και δευτερον να μην δικαιολογουνται με πιπες του στυλ 'ελευθερη διακινηση ιδεων'.

δηλαδη με ασφαλιτες δεν εχεις προβλημα. ε?

Caffrey
18-11-2011, 19:27
αντι να καταλαβουν οτι ΚΛΑΙΝ αν εχεις 'ασυλο' στον χωρο των πανεπιστημιων υπο την προστασια καποιου θεσμου, το θεμα ειναι να κερδισεις μονος σου τετοιους χωρους

Wait wat. Το πρόβλημα σου είναι οτι είναι υπο τη προστασία κάποιου θεσμού? Είναι ηθικό το θέμα δηλαδή?

να μην το δικαιολογεις με την πιπα ολκης της 'ελευθερης διακινησης ιδεων' αλλα απλα οτι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ/ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το ίδιο κάνει!

VidnaObmana
18-11-2011, 19:28
Αλλο εννουσα... Πρεπει να εξηγω και τα αυτονοητα εδω μεσα.

Οσο υπαρχουν πλαγιομετωπικες συγκρουσεις ηθικης (και αντιληψης γενικοτερα), και οσο υπαρχει η αναγκη θεσπισης καποιων κανονων, τοσο καποιος θα πρεπει να παρει το ρολο του μπατσου, για την τηρηση/επιβολη τους . Εκτος φυσικα, αν φτασουμε σε ουτοπικο συλλογικο επιπεδο τετοιο ωστε να μην υπαρχει αναγκη επιβολης ηθικης/αντιληψης αλλα κοινο εδαφος και συνυπαρξη.

rottenside
18-11-2011, 19:33
Αλλο εννουσα... Πρεπει να εξηγω και τα αυτονοητα εδω μεσα.

Οσο υπαρχουν πλαγιομετωπικες συγκρουσεις ηθικης (και αντιληψης γενικοτερα), και οσο υπαρχει η αναγκη θεσπισης καποιων κανονων, τοσο καποιος θα πρεπει να παρει το ρολο του μπατσου, για την τηρηση/επιβολη τους . Εκτος φυσικα, αν φτασουμε σε ουτοπικο συλλογικο επιπεδο τετοιο ωστε να μην υπαρχει αναγκη επιβολης ηθικης/αντιληψης αλλα κοινο εδαφος και συνυπαρξη.

για να καταλαβω, θες ενα ασυλο, το οποιο να εχει κερδιθει με αγωνες και στο οποιο θα υπαρχουν κανονες, τους οποιους θα επιβαλλει ατομο το οποιο θα εχει ρολο μπατσου αλλα δεν θα εχει στολη.
εγω αυτο που περιγραφεις σαν ιδανικο προτυπο ασυλου στο μυαλο σου, δεν μπορω να το διαχωρισω απο τους υπολοιπους χωρους μιας κοινωνιας. εκτος κ αν δεν καταλαβα καλα.

VidnaObmana
18-11-2011, 19:35
οχι δεν θελω αυτο (αλλα κατι τετοιο ισχυει ΤΩΡΑ πανω κατω, με την μονη διαφορα πολυ πιο χαλαρων κανονων τοσο στην τηρηση οσο και στην επιβολη τους - μεχρι να σκασουν αυτοκλητοι προστατες του χωρου οπως προσφατα στο ΑΠΘ . Το ιδανικο προτυπο ασυλου του μυαλου μου ειναι αυτο που λεω στην τελευταια μου προταση.

Agoraphobic_S.I.
18-11-2011, 19:36

ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών όμως;
άσυλο στην τοσίτσα θες;

VidnaObmana
18-11-2011, 19:43
Ε νταξ, τετοιοι ειστε. Δεν περιμενα κατι καλυτερο. Περνιεστε και για εξυπνοι.

=-=

Caffrey , πώς ειναι ιδια αυτα τα 2?

rottenside
18-11-2011, 19:46
αυτη η παπαρια με το ασυλο και τα ναρκωτικα εχει παραγινει. λες και στην ομονοια ειχε ασυλο τοσα χρονια. ή στους παραδρομους της σταδιου. και ο καταλογος ειναι ατελειωτος.

asimoulis
18-11-2011, 19:48
καλά τα λέει ο ναρκωμανής ρε ζώα. άσυλο παντού και όχι σώνει και καλά από το νόμο. και επιπλεόν να σταματήσει η πίπα για ελεύθερη διακίνηση ιδεών. ελεύθερη διακίνηση ιδεών υπάρχει παντού. αν έχουν αρχίδια ας πουν θέλουμε άσυλο για να τα σπάμε/να κάνουμε πειρατικούς ραδιοσταθμούς/καταλήψεις και να εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Shadowking
18-11-2011, 20:04
μπλα:weed:μπλα:weed:μπλα :weed:- μεχρι να σκασουν αυτοκλητοι προστατες του χωρου οπως προσφατα στο ΑΠΘ.

Αναφέρεσαι σε ποιους ακριβώς;

1. Στους μπάτσους; Αν ναι, σε ποιο φαντασιακό σύμπαν οι μπάτσοι "προστατεύουν" το άσυλο; Μήπως αυτοαναιρείσαι;

αλλά με ψήνει πιο πολύ να αναφέρεσαι σε

2. Στο μπλοκ των φοιτητών-αριστερούληδων, που παίζοντας τον ρόλο του μπάτσου χωρίς στολή ήρθε να επιβάλλει την ιδιότυπη εξουσία του, να σταματήσει την ορμή των εξεγερμένων ατομικοτήτων, των οργισμένων νεολαίων που συγκρούονταν με κράτος και κεφάλαιο (γιατί πέρα από το να διώξουμε τους τσεους, κόψαμε και μαχαίρι τις μαλακίες στα μαλακισμένα χθες), να δράσουν στην ουσία ως αυτόκλητοι προστάτες του χώρου με αποτέλεσμα να γελάνε και οι πέτρες μαζί τους;

VidnaObmana
18-11-2011, 20:10
Δεν αναφερομουν σε αυτο το σκηνικο, λοβοτομημενε. Αναφερομουν σε παλιοτερο σκηνικο στο ΑΠΘ.

Shadowking
18-11-2011, 20:11
α, τότε που έζμπρωχνες πράμα στο πάρτυ και σας την πέσαν τα φρικιά;

asimoulis
18-11-2011, 20:11
ιδιότυπη εξουσία οι αποφάσεις των συλλόγων. μάλιστα. η ορμή των "εξεγερμένων ατομικοτήτων" ξεκίνησε μετά το συντριβάνι;

VidnaObmana
18-11-2011, 20:12
α, τότε που έζμπρωχνες πράμα στο πάρτυ και σας την πέσαν τα φρικιά;

Καταρχην δεν ημουν σαλονικα, δευτερον δεν σπρωχνω, τριτον δεν ξερεις τι ακριβως εγινε, μαθε καλυτερα, και τεταρτον... εισαι απλα... Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ !!! ξεφτιλισμενε 'επαναστατη'

Απο την αρχη της κουβεντας εχεις φαγωθει να μιλας για ντραγκς ... χωρις καν να με ξερεις.

asimoulis
18-11-2011, 20:16
και για να είμαστε ον τόπικ(σχεδόν). χθες καμμία λουλού δεν φάνηκε στο πολυτεχνείο (πριν τη πορεία). κρίμα και ήθελα να σαπίσω φρικιό πλάι πλάι με παμίτη. α ναι με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι ήρθανε προχθές και ξεσπάσανε στα τραπεζάκια τα οποία αφού δείρανε εξαφανίστηκαν.

Agoraphobic_S.I.
18-11-2011, 20:19
χαχαχ, ανυπομονώ για τη μέρα που θα σας σαπίζουν οι παμίτες και θα φωνάζετε έλεος.
και σεις φρικιά είστε, καταλάβετέ το.

asimoulis
18-11-2011, 20:26
συμφωνώ αλλά αυτή τη διάκριση δεν την έκαναν οι "εξεγερμένες ατομικότητες" την τετάρτη, που sucker punched τον τύπο που τους είπε ότι φύγετε δεν είναι εδώ οι κνίτες και τον άλλο που πήγε να τον βοηθήσει.

Shadowking
18-11-2011, 20:28
εντωμετα3υ περισότερους ρωσοπόντιους πρέπει να 'χε στα μπάχαλα χθες, παρά στην... ρωσοποντία.
εξεγερμένες ατομικότητες μπλιετ.

metamelia3
18-11-2011, 20:39
σαντοουκινγκ ποτε "εκοψες μαχαιρι τις μαλακιες στα μαλακισμενα" δικε μου;

Shadowking
18-11-2011, 20:52
στο 0:10 του παρακάτω περίπου.

http://www.youtube.com/watch?v=y5mxZwDqhbQ

tssks
18-11-2011, 20:55
http://www.youtube.com/watch?v=fpn-U33r2w4

Doomsayer
18-11-2011, 20:58
Για αρχή ντραμσικ θα σου έλεγα είσαι τυχερή που δεν σηκώθηκες το πρωί με λιγότερα υπάρχοντα ή και με 15 μαχαιριές στο στομάχι (σε αυτή τη περίπτωση βέβαια δεν θα σηκωνόσουν εδώ που τα λέμε) μιας και μιλάμε για άτομο που δεν είχες ιδέα για τα whereabouts του.Επίσης,φαντάσου ο καθένας που έσκαγε εκεί ως αναρχικός να τον κοίμιζαν σε καταλήψεις.Βέβαια,από το σκηνικό που περιέγραψες (αν είναι όπως τα λες) φαίνεται ξεκάθαρα πόσο λάθος πιστεύω έχουν κι αν όντως σωστό πόσο λάθος το εφαρμόζουν.Αυτό που ήθελα να τονίσω επίσης είναι ότι και μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομόνοια και αλληλεγγύη όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται μεταξύ αναρχικών όπως σε μια τέτοια απλή περίπτωση τότε το ερώτημα που γεννιέται είναι "Στα δύσκολα τι γίνεται;"

mourning apocalypse
18-11-2011, 21:36
στο 0:10 του παρακάτω περίπου.

http://www.youtube.com/watch?v=y5mxZwDqhbQ

Τί γίνεται στο 0.10?

metamelia3
18-11-2011, 21:37
κανει "μπου" στα φρικια παρεα με τους μπατσους

Dythor
18-11-2011, 22:51
dythor φέτος αναρχικός, του χρόνου τι;

Από τις πρώτες μέρες του πρώτου έτους ΑΚ, αναρχικός έκτοτε παλιομαλάκα, αισίως τέταρτο.

00i00
18-11-2011, 22:53
θεμη μην τον βριζεις...απο νιγριτα ειναι (σε παρακαλω)

Dythor
18-11-2011, 22:55
Συγγνώμη Μιχάλη. Τέλος πάντων, αν δεν εκπληρώνει ο οποιοσδήποτε το φαντασιακό του αναρχικού όπως το 'χετε μέσα στον αχταρμά του κεφαλιού σας αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό του.

00i00
18-11-2011, 22:57
τι να σε πω...εγω ειμαι κι απο χωριο...

βασικα μια ερωτησις προς ολους...ποιοι ειναι οι ΚΑΛΟΙ ρε παιδια αυτην την περιοδο?

attila
19-11-2011, 03:19
Συγγνώμη Μιχάλη. Τέλος πάντων, αν δεν εκπληρώνει ο οποιοσδήποτε το φαντασιακό του αναρχικού όπως το 'χετε μέσα στον αχταρμά του κεφαλιού σας αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό του.

γελαει ο κοσμος με το αντιπροσωπευτικο δειγμα αναρχικου οπως αυτοπαρουσιαζεσαι

Agoraphobic_S.I.
19-11-2011, 12:31
ποιοι ειναι οι ΚΑΛΟΙ ρε παιδια αυτην την περιοδο?

η οργανωμένη αυτονομία!

metamelia3
19-11-2011, 12:52
α, που οργανωθηκε η αυτονομια; θελω κι εγω!

Dythor
19-11-2011, 14:10

γελαει ο κοσμος με το αντιπροσωπευτικο δειγμα αναρχικου οπως αυτοπαρουσιαζεσαι

Ρε φίλε, όχι ο ικόνοκλαστ, όχι ο κολλαπς, όχι άλλοι χαριτωμένοι εαακίτες εδώ μέσα, ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ είσαι τόσο ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ που καταντάει άκρως εκνευριστικό. Πρόσεξε, όχι απογοητευτικό. Εκνευριστικό. Με εκνευρίζεις. Έχεις μηδενίσει κάθε κοντέρ ρε παλιομαλάκα, πού στο διάολο μπορεί να κατάλαβες ότι αυτοπαρουσιάζομαι ως κάτι που πιστεύω ότι δεν υπάρχει και δεν έχει κανένα νόημα ως εικόνα;

attila
19-11-2011, 14:24
και με γαργαλουσαν τ'αρχιδια μου ολο το πρωι.τελικα να τι εφταιγε.
εχω γνωρισει πολλους αναρχικους στη ζωη μου και θα γνωρισω ακομα περισσοτερους και αυτο που σου λεω ειναι οτι εισαι μια τριχα απο τα παπαρια τους.

VidnaObmana
19-11-2011, 15:28
Ο αττιλα παιρνει τονους ρισπεκτ επειδη κλεινουν το μπουρδελακι στην κρητη οποτε γουσταρουν! "Αυτη ειναι η φαση εδω" !

ikonoklast
19-11-2011, 15:29
http://www.youtube.com/watch?v=NkV8hTpfNyE

Agoraphobic_S.I.
19-11-2011, 19:30
α, που οργανωθηκε η αυτονομια; θελω κι εγω!

Μια καυτή μέρα, οι αυτόνομες γυναίκες, φορώντας μαντήλια, βγήκαν στους δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας "πεινάμε - να φύγετε!".
Κάπως έτσι ξεκίνησε η οργάνωση.

metamelia3
21-11-2011, 15:46
αφιερωμενο
http://i.imgur.com/llEXm.jpg

VidnaObmana
21-11-2011, 17:46
Αντε να τελειωνουμε με τα σταλινικα απολιθωματα και τις μεταλλαξεις τους

Agoraphobic_S.I.
21-11-2011, 18:41
Αν δεν υπήρχε αυτό που "πάντα" έτσι ήταν, όλοι φιλελεύθεροι στην καλύτερη θα μου ήσασταν τώρα.
Α, και μην ξανακούσω κανα βλαμμένο να φωνάζει ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ σε καμιά αντιφά πορεία.

ikonoklast
21-11-2011, 19:16
Εδώ που τα λέμε όλοι λίγο-πολύ σταλίνες είμαστε απλά στο τίμιο κκε το λένε κιόλας.

Κατατάλλα 17 νοέμβρη 2011: διορισμένοι υπουργοί υμνητές του μεταξά, τιμητές των χιτών και υβριστές του μπελογιάννη, τώρα θυμήθηκε η αναρχία να τα βάλει με την ιστορία του ΚΚΕ στην ελλάδα. Βρε άμα λέω εγώ και τα φρίκια στην πηγάδα μέσα. Όλοι οι καλοί χωράνε.

Agoraphobic_S.I.
21-11-2011, 19:26
Σύντροφε ικονοκλαστ και σένα το κκε φρικιό σε θεωρεί και θα σε ρίξει με μεγάλη άνεση στην πηγάδα, έχε το υπ' όψη σου.

ikonoklast
21-11-2011, 19:28
Εμένα με αγαπάνε όλοι...

asimoulis
21-11-2011, 19:33
Εδώ που τα λέμε όλοι λίγο-πολύ σταλίνες είμαστε απλά στο τίμιο κκε το λένε κιόλας.

μεγάλη κουβέντα. η εξάπλωση της γραμμής "έχουμε πόλεμο με το ΚΚΕ" στις καταλήψεις και τα στέκια της επικράτειας μέσα σε 1-2 ώρες κάνει το ΚΚΣΕ να μοιάζει με στρουμφοχωριό.

ikonoklast
29-01-2012, 03:00
http://www.youtube.com/watch?&v=PO-R8hmoJlU

metamelia3
29-01-2012, 10:34
uWJHN5j3tc0

rat_poison
01-07-2012, 03:47
κάτι τέτοια σκεφτόμαστε και το ρίξαμε στογκομμουνιζμό
http://www.yfanet.net/uploads/communismos_2.0_inter.jpg

ikonoklast
01-07-2012, 09:49
Πριμιτιβισμος (http://adamasto.squat.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E-john-zerzan/)

http://i.imgur.com/4CWpr.jpg

http://i.imgur.com/iiD1A.jpg

Μελαγχολικός Χοντρούλης
01-07-2012, 11:02
μια (μαλλον) διόρθωση στα λογια του σαλοθ.

εχω αρχισει να καταλήγω πως ο κλασικός αναρχισμός αποτελεί συνέχεια ιδεών του παλαιού φιλελευθερισμού ούτως η αλλως.
οποτε αν ειναι να χρησιμοποιούμε σωστή ορολογία αυτή τη νέα φουρνιά (αναρχοκαπιταλιστές και μινάρες) μπορούμε απλά να την αποκαλούμε γλίτσες

(από που ειναι τα κειμενα btw;)

γελαω με μπλουζα τύπου πιο πάνω

Drumsick
01-07-2012, 11:52
http://i45.servimg.com/u/f45/17/45/71/98/oh-god11.png

Μελαγχολικός Χοντρούλης
01-07-2012, 12:57
αντικοινωνισμός, μισανθρωπία, φιλελευθερισμός και τσαπισμα

rat_poison
01-07-2012, 13:01
ε ρε
http://static.newworldencyclopedia.org/c/cd/Older_Nechayev.jpg
που σας χρειάζεται

Γκουλαγκ
01-07-2012, 13:35
σύνθημα που βρέθηκε στην Καστέλα με υπογραφή ΑΛΦΑΔΙ:

ΩΩΩ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ
ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ
ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ
(Α)

Γκουλαγκ
01-07-2012, 14:04
κο κο κο κο

ikonoklast
01-07-2012, 14:17
ΩΩΩ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ
ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ
ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ
(Α)

Κακός ρυθμός, προτείνω «ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΡΞΙΣΤΗ».

Εναλλακτικά για να μπει και το έμφυλο στο ζήτημα «ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ/Η».

Γκουλαγκ
01-07-2012, 14:19
με τους μαρξιστές δεν έχουμε πρόβλημα, αρκεί να δέχονται την έννοια του κοινωνικού εργοστασίου. αλλιώς πούλο.

edit: τις αριστερές τις θέλουμε!

ikonoklast
01-07-2012, 14:35
Το αστείο είναι ότι έχουμε ολοκληρωτικό καπιταλισμό που είναι ΤΟΥΡΜΠΟ - κοινωνικό εργοστάσιο (τουρμπο-καπιταλισμός, νέγκρι, asian capitalism, λίγο απόλα και βέβαια λενινιστικό ιμπεριαλισμό).

Υπό αυτή τη σκοπιά το ΝΑΡ είναι ΤΟΥΡΜΠΟ ΝΕΓΚΡΙ, θα λέγαμε.

Γκουλαγκ
01-07-2012, 14:41
ΤΟΥΡΜΠΟ ΝΕΓΚΡΙ

Σιγά μην είστε και Zeke.

ikonoklast
01-07-2012, 14:42
Zizeke, υπό μια έννοια...

Γκουλαγκ
01-07-2012, 14:43
http://bebeautylicious.gr/wp-content/uploads/2011/07/gisele.jpg

Μελαγχολικός Χοντρούλης
01-07-2012, 16:20
με τους μαρξιστές δεν έχουμε πρόβλημα, αρκεί να δέχονται την έννοια του κοινωνικού εργοστασίου. αλλιώς πούλο.

edit: τις αριστερές τις θέλουμε!

ποιο κοινωνικο εργοστασιο βρε μπαγλαμα, εδώ εσύ δεν δέχεσαι την έννοια της κοινωνίας

Γκουλαγκ
01-07-2012, 18:39
λολ, την κοινωνία όπως είναι δε δέχομαι, το άλλο από πού προέκυψε;

Μελαγχολικός Χοντρούλης
01-07-2012, 18:50
οταν η κοινωνια αλλάξει θα ενημερωθεις με pm

asimoulis
01-07-2012, 18:54
λολ, την κοινωνία όπως είναι δε δέχομαι

λολ, ούτε αυτή

Μελαγχολικός Χοντρούλης
01-07-2012, 19:09
ε ρε
που σας χρειάζεται

παντως ρατ σοβαρα, πως σου φαινεται ο πριμιτιβισμος; θέλω να ακουσω την άποψη ενός πιο συνειδητοποιημένου. δεν ειναι η πιο αντιφατικη μαλακια έβερ; ο τύπος φοραει γυαλια ηλίου ρε μαδαφακα (ο zerzan). πως θα σκαβει τη γη με δερμα αρκουδας στο κουτελο;
δλδ εγω αυτον μπήκα να κράξω (και φυσικά τους αναρχοκαπιταλιστές οι οποιοι ειναι ανεκδοτο απ'οπου και αν τους πιάσεις)

Γκουλαγκ
01-07-2012, 19:18

θενξ, ενημέρωσέ με και για γεγονότα που αφορούν τη μάνα σου.

asimoulis
01-07-2012, 19:31
http://static.fjcdn.com/pictures/U_18389d_1055958.jpg

Phantom Duck
01-07-2012, 19:35

http://farm4.static.flickr.com/3240/2941333860_d5c455313c.jpg

Μελαγχολικός Χοντρούλης
01-07-2012, 20:03
post-primitivism κανιβαλισμός

μετα τη διάλυση του εργοστασιου παραγωγής ζάχαρης, δόθηκαν ακοντια στους υπαλλήλους καθώς και το μανιφέστο του πριμιτιβισμου που έγραφε με μεγάλα γράμματα από αίμα ψαριού ''καλή τύχη''

οταν συνειδητοποιήσαμε πως η μόλυνση του πλανήτη ειχε χτυπησει τη πόρτα μας, σκεφτήκαμε πως ήρθε η ώρα να οργώσουμε

παλια ειχα αφεντικό τον τραπεζίτη, τώρα με γαμανε τα αγριογουρουνα

τελικα αποφασίσαμε πως το aids δε γιατρεύεται και αρχίσαμε να γαμιόμαστε μαζικα για δημιουργια φυσικων αντισωματων

βλέπω παραπέρα να χτίζουν σπίτι και ειπα να το διαλύσω

Γκουλαγκ
01-07-2012, 20:22

http://farm4.static.flickr.com/3240/2941333860_d5c455313c.jpg

12 μικρές ψωλές - κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία!

rat_poison
01-07-2012, 20:34
ε ρε
που σας χρειάζεται

παντως ρατ σοβαρα, πως σου φαινεται ο πριμιτιβισμος; θέλω να ακουσω την άποψη ενός πιο συνειδητοποιημένου. δεν ειναι η πιο αντιφατικη μαλακια έβερ; ο τύπος φοραει γυαλια ηλίου ρε μαδαφακα (ο zerzan). πως θα σκαβει τη γη με δερμα αρκουδας στο κουτελο;
δλδ εγω αυτον μπήκα να κράξω (και φυσικά τους αναρχοκαπιταλιστές οι οποιοι ειναι ανεκδοτο απ'οπου και αν τους πιάσεις)

Δεν έχω και πολυασχοληθεί με το ρεύμα να σου πω τη μαύρη αλήθεια.
Όχι ότι δε βρίσκω την κριτική στην κουλτούρα της υπερπαραγωγής και υπερκατανάλωσης άχρηστη.
Σίγουρα, πολλές φορές τα προτάγματα της αριστεράς και της αναρχίας ως αντίβαρο ή ως εναλλακτικές είναι πολλές φορές επηρεασμένα από την κυρίαρχη ιδεολογία. Στη βάση του δηλαδή αυτό

η αυτοδιαχείριση των εργοστασίων σημαίνει αυτοοργάνωση της μόλυνσης που αυτά προκαλλούν, του καταμερισμού εργασίας, της εκμετάλλευσης χωρών που παράγουν φθηνά και μαζικά φθηνά εξαρτήματα, και των σκουπιδιών που θα δημιουργηθούν όταν αυτά χαλάσουν

αυτοδιαχείριση των πόλεων σημαίνει αυτοδιαχείριση της μαζικής κοινωνίας, του συγκεντρωτισμού, του μπετού, της μιζέριας και της αποξένωσης.. ιστορικά άλλωστε οι πόλεις εγέρθηκαν για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία

αυτοδιαχείριση των φαρμακοβιομηχανιών σημαίνει αυτοδιαχείριση των πειραμάτων σε ζώα, την μόλυνσης της φύσης καθώς και παραδοχή του γεγονότος ότι όλες οι υπάρχουσες ασθένειες είναι φυσικές (κι όχι προιόντα του ασθενικού τρόπου ζωης)

όταν μιλάμε για ολική απελευθέρωση πώς γινεται να θέλουμε να αυτοδιαχειριστούμε τους θεσμούς και τα εργαλεία του εκμεταλλευτικού συστήματος;

που παραθέτει ο saloth sar δεν είναι και εντελώς off.
Πολλές φορές η αριστερά (ειδικά η μέηνστρημ) προτάσσει τελείως οικονομίστικα αιτήματα και μένει σ' αυτά. Πιο μεγάλοι μισθοί, πιο πολλά εργατικά δικαιώματα κτλ. Για να είμαι σαφής, δεν είμαι ενάντια στο να τεθεί η παραγωγή κάτω από κοινωνικό έλεγχο, με άλλα λόγια σε ένα πιθανό σενάριο να πάρουν οι εργάτες ενός εργοστασίου τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και να πετάξουν το αφεντικό απ' έξω. Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, έστω και σε γενικευμένο βαθμό, αν συνεχίσουμε να παράγουμε αυτά που παράγουμε και να σπαταλάμε με τον τρόπο που σπαταλάμε, θα έχουμε καταλήξει σε μία κατάσταση επιθυμητή; Θα έχουμε πραγματικά σπάσει τα δεσμά μας; Πιστεύω λοιπόν πως σίγουρα πρέπει να επανεξεταστεί και ο ΣΤΟΧΟΣ της παραγωγής. Δηλαδή, το human industry, πού θέλουμε να πάει; Σίγουρα όχι σε μία αέναη οικονομική-παραγωγική ανάπτυξη όπως αυτή εφαρμόστηκε ΚΑΙ στην Ε."Σ"."Σ".Δ., όσο κι αν αυτή η διαχείριση και παραγωγή (σε αντίθεση με το τι έγινε τότε) θα μπορούσε να'ναι πιο "κομμουνιστική". Σίγουρα αν τα κριτήρια της παραγωγής παραμείνουν ίδια, καταλήγουμε και πάλι στον οικονομισμό. Και στην τελική, ο "εργατικός έλεγχος" της παραγωγής, τα "εργατικά δικαιώματα" και όλα αυτά τα ωραία, από μόνα τους δε σημαίνουν και πολλά πράγματα, είναι ίσως απλά η αντίδραση σ' αυτό που σου λέει η κυρίαρχη ιδεολογία. Καταντά δηλαδή να γίνεται ενός είδος ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ που απλά θέλει να καταστήσει το προλεταριάτο χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Χωρίς όμως να πειράξει τα χρυσωρυχεία του και το εμπόριό του.

Για να περιγράψω κάπως απτά τη σημερινή στόχευση της παραγωγής, θα χρησιμοποιήσω ένα κομμάτι από το περιοδικό sic
(συγχωρέστε τη μετάφραση και τα τυπογραφικά της, τη δουλεύω ακόμα)

...Δεν είναι μόνο ότι το κέρδος ευνοείται συστηματικά σε σχέση με αυτό που θα ήταν χρήσιμο, καλό ή ωφέλιμο για την κοινωνία (όπως η υγεία, η παιδέία κτλ), είναι ότη η ίδια η “χρησιμότητα” δεν μπορεί να υπάρξει έξω από το κέρδος. Τίποτα από αυτά που δεν είναι κερδοφόρα δεν μπορούν να είναι χρήσιμα στον καπιταλισμό. Ή, για να το πούμε αλλιώς, όλα όσα είναι χρήσιμα δεν μπορούν να είναι έτσι παρά μόνο στο μέτρο που αυτή η χρησιμότητα προσφέρει ευκαιρίες να παράγουν κέρδος. Το να δηλώσει κανείς (επί παραδείγματι) ότι “η υγεία δεν είναι εμπόρευμα” δεν είναι παρά ένας παραλογισμός, απογυμνωμένος από οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα στον καπιταλιστικό κόσμο. Η υγεία είναι ένας τομέας της οικονομίας μόνο επειδή η είναι επικερδής (κατά το ένα μέρος γενικά γιατί κρατάει την εργατική τάξη σε καλή κατάσταση λειτουργίας και κατά το άλλο ειδικά γιατί είναι πηγή κερδών για κάποιους). Και είναι μόνο επειδή είναι τομέας της οικονομίας, και άρα ένα “εμπόρευμα” που υπάρχει λόγος να διατηρούνται φάρμακα, να παράγονται μηχανήματα που αναλύουν το ανθρώπινο σώμα και χτίζονται νοσοκομεία. Χωρίς διάφορο, προφανώς, δε θα υπήρχε τίποτα από όλα αυτά.

To να αντικαταστήσουμε το κέρδος ως την κινητήρια δύναμη της παραγωγής και της εργασίας με 5ετή, 10ετή Ν-ετή προγράμματα ανάπτυξης διατηρώντας τους ρυθμούς και τους στόχους της "ανάπτυξης" δε διαφέρει και πολύ εν τέλει στο αντίκτυπο που έχουμε στη βιωσιμότητά μας ως είδος.

Ταυτόχρονα, σίγουρα θα πρέπει να επανεξεταστεί η σχέση του ανθρώπου και των κοινωνιών με τη φύση. Σίγουρα η διαχείριση των γήινων πόρων θα πρέπει να έχει γνώμονα όχι μόνο την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και τη μεγιστοποίηση της δυνατότητας παραμονής του ανθρώπου στον πλανήτη. Τα κριτήριά μας δε θα πρέπει να είναι πώς θα παράγουμε περισσότερες και τεχνολογικά πιο γαμιστερές τηλεοράσεις, αλλά πώς θα λύσουμε βέλτιστα το πρόβλημα της οπτικής μας επαφής.
Αρνούμαι όμως να δεχτώ τον αναχωρητισμό στη φύση ως τη μόνη δυνατή κατάσταση "αναρχίας" ή τελοσπάντων τη μοναδική προϋπόθεση για την αταξική κοινωνία. Το βλέπω και λίγο σαν αποφυγή του προβλήματος, ότι δηλαδή εφ' όσον μας φαίνεται δύσκολο να στήσουμε μία κοινωνική δομή που μπορεί να κάνει scale-up όσο χρειάζεται, λέμε ότι οι μεγάλης κλίμακας κοινωνίες είναι κατά βάση κακές κι επιζήμιες για τον πλανήτη και την ψυχοσύνθεσή μας και καθαρίσαμε.
Τρύπα στο νερό δηλαδή, γιατί θεωρώ ιδιαίτερα απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξει τέτοιο πισωγύρισμα στην ανθρώπινη κοινωνία. Κάπου στα ίντερνετ είχα διαβάσει ότι όλες οι τεχνολογίες (από την πιο πρωτόγονη ως την πιο σύγχρονη) κάπου χρησιμοποιούνται έστω και περιορισμένα. Όταν δηλαδή η ανθρωπότητα δεν έχει παρατήσει τον άβακα όταν υπάρχουν κομπιουτεράκια, είναι δυνατόν να παρατήσει τα κομπιουτεράκια για τους άβακες;

ikonoklast
01-07-2012, 23:16
Ε."Σ"."Σ".Δ.

Γελάω που ΚΩΛΩΣΕΣ να βάλεις εισαγωγικά στο Δ.

00i00
01-07-2012, 23:21
αυτο με τα οστρακοδερμα και τα κυνηγια ηταν αρκετα ψυχεδελικο παντως

rat_poison
02-07-2012, 00:59
Ε."Σ"."Σ".Δ.

Γελάω που ΚΩΛΩΣΕΣ να βάλεις εισαγωγικά στο Δ.

δεκτό το σχόλιο για το βερμπαλισμό

θα μου πεις εσύ, καλά έκανα και κόλωσα;

ikonoklast
02-07-2012, 13:33
Dunno, δε παρακολουθώ έτσι κι αλλιώς τι λέει ο άλλος όταν ακούω «οικονομισμός» ή «επιστημονισμός». Can't help it.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
02-07-2012, 17:35
και για να αναφέρουμε το πιο πρακτικό, οι πριμιτιβιστές δεν εχουν ουτε ενα σοβαρο επιχειρημα περί ασφαλούς μετάβασης σε μια τέτοιου τυπου αναρχική κοινωνία.
εκτός αν βασιστουμε στο καλό τους λόγο

cMLjjwiYt88

βλεπουμε αμερικανους γκουλαγκς και λοιπούς θερμοκέφαλους να κανουν μαλακίες (Και ελληνες λολ)
ακομα και αν διαφωνεις με τον Hedges (και να συμφωνεις με τον ζερζαν -πουστιά-), πρεπει να παραδεχτεις πως ο πολιτικος λόγος και η επιχειρηματολογία του δευτερου, ακόμα και σε αυτο το αποσπασματικό επίπεδο, είναι ενα κλισαρισμενο και ανιστόρητο τίποτα

Parasight
16-03-2020, 13:36
Η «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΩΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Καθίσταται βίωμα πια η υποχθόνια καπιταλιστική ευγονική επίθεση, συγκαλυμμένη με τις πιο καθεστωτικές εφαρμογές της μεταμοντέρνας εποχής που αενάως διανύει ολάκερη η ανθρωπότητα. Οι ρήσεις “No one is innocent”(«κανείς δεν είναι αθώος/α) και «Όλοι εναντίον Όλων», η μια με επαναστατική προοπτική και η άλλη προερχόμενη από τον άκρατο, νεοδαρβινικό ατομικισμό του «Οικονομικού Ανθρώπου» (“Homo Economicus”), διαπλέκονται σε μια χαρακτηριστική μεταμοντέρνα «διασυνδεόμενη τεχνική». Μοναδικός σκοπός, το όφελος ενός απόλυτου όπλου ελέγχου στα χέρια αυτών που έχουν την εξουσία να καθορίσουν τον τρόπο και τον τόπο ζωής μας.

Οι επιδημίες αντικαθιστούν αποτελεσματικά τις παρελθοντικές πολεμικές επιστρατεύσεις και τις τρομοκρατικές απειλές. Η απειλή της νόσου, στρατιωτικοποιεί το σώμα και αποτελειώνει αυτά που έκτισαν ο φόβος του πολέμου και της τρομοκρατίας. Τα ψηλά τείχη των ιδρυμάτων εγκλεισμού τώρα υψώνονται κάτω από μια συστηματικά υποκινούμενη συνεργασία των γνώριμων μορφών εξουσίας με την εκούσια αυτό-απομόνωση των ίδιων μας των ευατών. Υποκινούμαστε να εξουσιάζουμε εμάς τους ίδιους και γινόμαστε οι εξουσιαστές άλλων, πάντα όμως μέσα από εξωγενείς περιορισμούς που λανσάρονται ως ανθρώπινοι, ως φυσικοί, ως προσωπικοί για τον/την καθένα/καθεμία μας, χωρίς όμως να έχουμε πολλά περιθώρια προσωπικής άποψης. Αυτή η φυσικοποίηση των απαγορεύσεων επιβάλλεται και την υπακούμε πειθήνια κλείνοντας πίσω μας την πόρτα του προσωπικού μας κελλιού.

Ο κατ’οίκον περιορισμός, τα βραχιολάκια, η διαδικτυακού τύπου εκπαίδευση και εργασία τείνουν να γίνουν κανονικότητες στην μοναξιά μας. Οι επαφές με άλλα ανθρώπινα υποκείμενα προγραμματίζονται αυστηρά και ταξινομούνται σε συγκεκριμένες και περιοριστικές συνθήκες. Η αντίδραση και η απειθαρχία μεταμορφώνεται από τους παραβατικούς/κες, τους γνωστούς/ες–άγνωστους/ες κουκουλοφόρους, τους φονταμενταλιστές/στριες τρομοκράτες/ισσες, σε ασθενείς-ατομικά ανεύθυνους/ες που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία της ανθρωπότητας. Αν εκφραστούμε, αν μιλήσουμε, αν δεν υπακούσουμε, αν διαμαρτυρηθούμε, τότε η καταστολή θα έρθει από πολλές μεριές. Από τους γείτονές μας, τους φίλους μας, τους περαστικούς που θα μας εντοπίσουν και βεβαίως από τις γνωστές μορφές καταστολής που τώρα έχουν λιγότερη δουλειά αλλά πάντα τον τελευταίο λόγο. Μια ακόμα σκιώδη προτροπή του παρελθόντος, είναι αυτή που βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή στις μέρες μας. Τα δυσοίωνα λόγια του χουντικού Γ. Παπαδόπουλου, «Έκαστος πρέπει να εποπτεύσει τον ευατόν του και τον σύντροφό του ή τον γείτονα του».

Μήπως όμως η αντικοινωνική συμπεριφορά, αποδεικνύεται κάτω από αυτές τις συνθήκες κοινωνικότερη από την ορθή και υποκριτική πολιτική συμπεριφορά που βιώνουμε; Μήπως υπάρχει ένας άλλου είδους ατομικισμός που δεν απομονώνει αλλά επικοινωνεί; Μια «ατομική ευθύνη» που νοιάζεται και νιώθει τα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργεί το τυφλό ατομικό συμφέρον ενδυόμενο με τον μανδύα του “Political Correct”; Ο εγκλεισμός και η βία που ασκείται σε ανθρώπινα και μη έμβια όντα τώρα χτυπάει την πόρτα του «καθαρού» σπιτιού μας, της ατομικής ιδιοκτησίας μας.Το «σπίτι μας» είναι το κλουβί μας, η «ασφάλεια μας» είναι η εν ζωή θανάτωσή μας. Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε «Ο/Η καθένας/καθεμία είναι υπεύθυνος/η για τα αδιέξοδα που προκαλεί και τις λύσεις που πρέπει να βρεί για τον ευατό του/της, σαν να πρόκειται για τον/την σύντροφο/συντρόφισσα του/της και τον/την γείτονα/γειτόνισσα του/της».Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά όλους μας και τον/την καθένα/καθεμία ξεχωριστά και δεν μας σώζουν ούτε οι θεοί, ούτε οι κάθε είδους αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές/στριες, ούτε οι κάθε είδους νταβαντζήδες.Τώρα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να παλέψουμε για τις ζωές μας και να αναστοχαστούμε την βία και τον εγκλεισμό που ασκούμε πάνω σε άλλα έμβια όντα.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ολικό Μαύρο Άλφα

https://athens.indymedia.org/post/1603744/

Για πείτε γνώμες. Βγάζει κανείς άκρη;

lady_of_winter
16-03-2020, 14:25
Εγώ το χασά από την πρώτη παράγραφο

The Good Son
16-03-2020, 14:32
Πιστεύετε ότι ο Ισπανός του πρώτου ποστ γυρίζει ακόμα τον κόσμο;

Raven Lord
16-03-2020, 16:48
απλά λέει με πιο ξύλινο και επιτηδευμένο λόγο ότι το όλο σκηνικό που βιώνουμε είναι ακόμη ένα καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας μας

FANTASMA
16-03-2020, 17:26
απλά λέει με πιο ξύλινο και επιτηδευμένο λόγο ότι το όλο σκηνικό που βιώνουμε είναι ακόμη ένα καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας μας
Ελπιζω να μην προσυπογραφεις κι εσυ αυτην την απαραδεκτη και γελοια σταση που δειχνει πληρη ελλειψη κατανοησης της πραγματικοτητας.

"ΣΤΟ ΠΕΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΕΡΟ, ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΠΑΡ Η ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΩ ΘΑΝΑΤΑΚΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Καποιος να πει στο παλικαρι που εγραψε το μανιφεστο, οτι ειναι ακριβως το ιδιο με την Κεητι Γουιλιαμς.

https://i.imgur.com/WuayZJN.jpg

Raven Lord
16-03-2020, 18:07
λάθος κατάλαβες (για το νόημα του κειμένου εννοώ)

Parasight
16-03-2020, 19:29
απλά λέει με πιο ξύλινο και επιτηδευμένο λόγο ότι το όλο σκηνικό που βιώνουμε είναι ακόμη ένα καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας μαςΈχει κάποιο νόημα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες αυτή η γκρίνια για τη γκρίνια; Υπάρχει κάποια ουσία, κάποιο κάλεσμα, κάτι;

Raven Lord
16-03-2020, 19:45
όχι στη λογική που έγραψε αυτ@ το κείμενο, αλλά μην τρέφουμε και αυταπάτες. όλος ο βομβαρδισμός με τρόμο και θάνατο γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
και επιπλέον δεν έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας (ακόμη). αποφυγή συγκέντρωσης σε κλειστούς χώρους και συνωστισμού σε ανοιχτούς έχουμε. τι φάση με αυτό το γαμημένο stay the fuck home δηλαδή?

tsimpouklano
16-03-2020, 20:14
Είμαι στην απέναντι πλευρά απ' τους συντάκτες του κειμένου, όχι τόσο απόλυτα για το περιεχόμενο αυτού - όπως υπογραμμίζει και ο Raven, αν καταφέρεις δλδ να το διαβάσεις όλο παρά τον εμμετό απ' τα μάτια - αλλά για τον παντελώς ανεύθυνο και εκτός τόπου και χρόνου τρόπου και λόγου προσέγγισης. Η υπογραφή, μάλιστα, τα λέει όλα για το επίπεδο φετιχισμού και τον «απέναντι σε όλους και όλα, ακόμα και στην κοινή λογική και την ενσυναίσθηση» τρόπο που αναπτύσσεται το κείμενο. Και εξαιτίας αυτού δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείς περισσότερο.

Συνεισφέροντας, όμως, στην κουβέντα, διάβασα αυτό στην ανακοίνωση της ΑΚ, που νομίζω συνοψίζει αυτά γύρω απ' τα οποία ίσως θα άξιζε να σταθούμε:

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως το κράτος θα εργαλειοποιήσει ψηφίδες της σημερινής συνθήκης κρίσης, θα νομοθετήσει και θα διοικήσει πάνω στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, της δημοσιονομικής πολιτικής, της αστυνόμευσης, της νέας πειθάρχησης που θα πρέπει να αφομοιώσει ο πληθυσμός για να προχωρήσει μπροστά. Από τη διαχείριση της κρίσης, όσο και από εκείνη που θα έρθει την επόμενη ημέρα, κάποιοι ανάμεσά μας θα βρεθούν εκτός. Η πανδημία και τα συμπαρομαρτούντα της δεν χτυπάνε όλους το ίδιο, οι κρατικές πολιτικές δεν περιλαμβάνουν τους πάντες με τον ίδιο τρόπο, δεν απαιτούν τις ίδιες θυσίες απ' όλους. Συμπολίτες μας σε οικονομική ανέχεια, πρόσφυγες και μετανάστες στα κολαστήρια των νησιών, τοξικοεξαρτημένοι και κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές, αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν όχι την πλευρά του κράτους που προσπαθεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά μία κρίση, αλλά την πιο πυρηνική του διάσταση, αυτή που το κάνει το «ψυχρότερο απ' όλα τα τέρατα».

edit: εδώ (https://www.antiauthoritarian.gr/%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%84%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%b7-%ce%b3%cf%85%cf%81%cf%89-%cf%83%ce%bf%cf%85/) ολόκληρη η ανακοίνωση

FANTASMA
16-03-2020, 20:26
λάθος κατάλαβες (για το νόημα του κειμένου εννοώ)
Οχι μια χαρα το καταλαβα. Εμετικο κειμενο.

όχι στη λογική που έγραψε αυτ@ το κείμενο, αλλά μην τρέφουμε και αυταπάτες. όλος ο βομβαρδισμός με τρόμο και θάνατο γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
και επιπλέον δεν έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας (ακόμη). αποφυγή συγκέντρωσης σε κλειστούς χώρους και συνωστισμού σε ανοιχτούς έχουμε. τι φάση με αυτό το γαμημένο stay the fuck home δηλαδή?
Τι δεν καταλαβαινεις? Μεινε σπιτι σου για να μην κολλας τον κοσμο. Δεν ειναι τοσο δυσκολο σε νοημα.

Raven Lord
16-03-2020, 20:37
δεν κολλάει με το βλεμμα προφανώς. αν είμαι κάπου σε ανοιχτό χώρο και μακρυά από άλλους ανθρώπους ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ. πάτε καλά μερικοί?
έτσι κι αλλιώς την αγορά δεν τη γλιτώνουμε και είναι πιο επικίνδυνη από οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο. όλοι χρειαζόμαστε τρόφιμα.

FANTASMA
16-03-2020, 20:38
δεν κολλάει με το βλεμμα προφανώς. αν είμαι κάπου σε ανοιχτό χώρο και μακρυά από άλλους ανθρώπους ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.
έτσι κι αλλιώς την αγορά δεν τη γλιτώνουμε. όλοι χρειαζόμαστε τρόφιμα.
Ναι δε διαφωνω με τιποτα απο αυτα.

Δεν εννοουν οτι πρεπει να κατσεις 24/7/365 σπιτι σου να πεθανεις απο ασιτια.

Απλα κοψτε τα τσιπουρα, μπυρες, εκδρομες παρεουλα, παραλια, εκκλησια κτλ.

Raven Lord
16-03-2020, 20:41
παραλία 10μ. μακρυά από τον διπλανό σου επιτρέπεται? για να ξέρω