Log in

View Full Version : neil gaiman

hello_earth
12-10-2010, 01:24
το ονομά του είναι αρκετά εξωτικό ώστε να φέρνει στο μυαλό μου τους μεγίστανες όπως τον asimov και ursula le guin
αλλά συνάμα.... :)
ποιός γράφει (έγραφε :() τόσο γήινα και τόσο down to earth (και πέρα απο τα σύννεφα... όχι σαν τον bradbury με το ποιητικό-αφελές (ίσως.. εμένα φάνηκε σε κάποιες φάσεις...) του στυλ που αγγίζει εκνευριστικά επίπεδα...) [εντιτ] η φατσούλα για χάρη του douglas adams φυσικά....

τι να πω.... τα μεγάλα διηγήματα (για "μεγάλους") που έχει βγάλει (νομίζω) είναι τρία ως τώρα - το Neverwhere, το American Gods και το Anansi Boys - πέρα απο ότι αφορά comics... που για μένα και τα τρία είναι πολύ ωραία φάση... είναι στα top must to re-read someday...

Midnight
11-06-2011, 17:54
Μάλλον δεν ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν είχα παρατηρήσει αυτό το thread.

Λοιπόν, από μεριάς μου, έχοντας διαβάσει Sandman, American Gods, Anansi Boys, The Graveyard Book, Stardust, Batman: Whatever Happened to the Caped Crusader?, Coraline, Death the High Cost of Living, καθώς και το comic Neverwhere του Mike Carrey που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Gaiman, έχω να πω ότι τον συγκαταλέγω ανάμεσα στους πέντε αγαπημένους μου συγγραφείς λογοτεχνίας και 9ης τέχνης. Έχει κλέψει ακριβώς ότι χρειαζόταν από τους προγενέστερους του fantasy δίχως όμως να τους έχει αντιγράψει (εκτός και αν δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου) και έχει φτιάξει ένα καθαρά δικό του στυλ, τόσο σκοτεινό όσο και χιουμοριστικό, που προσωπικά με μαγεύει. Αν εξαιρέσω το Coraline, που το βρήκα βαρετό, μπορώ να πω ότι πουθενά δεν με έχει απογοητεύσει. :pink::pink::pink:
:dfinger:

We Love Neil Gaiman!!!

http://www.bleedingcool.com/wp-content/uploads/2010/03/neil-gaiman1.jpg

Midnight
11-06-2011, 17:56
Αλήθεια, γιατί "έγραφε;". Γιατί αόριστος;

Midnight
13-06-2011, 15:30
Αλήθεια, γιατί "έγραφε;". Γιατί αόριστος;

το "έγραφε" είναι παρατατικός.

Πράγματι...:fear:

Ra Pariah
13-06-2011, 15:32
Πωωωωωωω...... Δεν λέω τπτ άλλο. Τα υπόλοιπα από κοντά.

GraveMiasma
17-06-2011, 21:05
Neil Gaiman, μεγάλη λατρεία. Όλα τα sandman,πολλές φορές διαβασματάκι. Σαπίλα κατευθείαν από τον υπόκοσμο.

Krux
11-01-2013, 14:17
το anansi boys είναι το μόνο που δεν έχω διαβάσει, αν και το έχω...

GraveMiasma
11-01-2013, 17:24
xerei kaneis ti egine sthn tainia pou eftiaxne o gaiman me Guillermo del Toro gia thn Death apoto sandman ?

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=ia_ZJ5_yCiA

o gaiman entos tou 2013 grafei to prequel tou sandman

:malakia: