PDA

View Full Version : βασικη απορια για τους αριστερους του παρεακίου μας.

metamelia3
29-09-2010, 10:14
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1210909

Μέσα στον Αύγουστο ψηφίστηκε και στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως ο νέος «τρομονόμος». Ποιος είναι ο στόχος του;
Στην ουσία μιλάμε για τον «τρομονόμο» Νο3, ο οποίος παρεμβαίνει σε θεμελιώδεις συνταγματικές και πολιτικές ελευθερίες περιστέλλοντάς τες και, κατ’ ουσία, καταργώντας τες. Ο συγκεκριμένος νόμος (3875/2010) έρχεται να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα κάθε διαδήλωση, κατάληψη, φθορά ξένης περιουσίας, αδικήματα για τα οποία συχνά πυκνά παραπέμπονται συμμετέχοντες σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Μόνο που από δω και πέρα, θα παραπέμπονται ως τρομοκράτες.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;
Στον προηγούμενο «τρομονόμο» (3251/2004) είχε ενσωματωθεί μια ευρωπαϊκή απόφαση-πλαίσιο με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 εκείνου του νόμου αναφερόταν πως δεν συνιστά «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά «εκδηλώνονται ως προσπάθεια εγκαθίδρυσης δημοκρατικού πολιτεύματος ή ως δράση υπέρ της ελευθερίας, ή αποσκοπούν στην άσκηση θεμελιώδους ατομικής, πολιτικής ή συνδικαλιστικής ελευθερίας».
Και σε εκείνη τη διάταξη ο νομικός κόσμος είχε σταθεί επικριτικά. Την είχαμε ονομάσει τότε «διάταξη-φερετζέ», γιατί ενώ θεωρητικά απέτρεπε τη δίωξη του φρονήματος και της ανοιχτής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, ουσιαστικά όλα αυτά ετίθεντο υπό την κρίση του εκάστοτε δικαστηρίου.

τι λετε γι' αυτο; και το πιο σημαντικο: τι θα κανετε γι' αυτο;

Dragonlord
29-09-2010, 10:21
Α, το έχουμε αφήσει γιατί νομίζαμε ότι θα κάνετε εσείς κάτι.

Amnesiac.
29-09-2010, 10:28
Εμείς οι απαθείς πολίτες στηρίζουμε το να κάνετε κάτι και οι δυο σας.

metamelia3
29-09-2010, 10:29
χαχαχαχαχ, δεν ειναι εκει το ποιντ μου. οτι θα κανουμε, θα κανουμε. λετε τοσο καιρο "τερμα στα μπαχαλα, τερμα στην βια" κλπ. να λοιπον μια προταση για τερμα στην βια. θεωρειτε ωφελιμο το οτι θα σταματησει ή ειστε ετοιμοι να παραδεχτειτε οτι η αρνηση σας ειναι μονο και μονο για τον διαχωρισμο απο τους "αναρχικους" ωστε να στηριξετε τον λαϊκισμο σας;

Dragonlord
29-09-2010, 11:37
Το δεύτερο! Τι κερδίζω;

metamelia3
29-09-2010, 12:02
θα βρεις το δωρο σου δεξια πανω στο ποστ σου!

freak brother
29-09-2010, 12:14
εγω λεω οτι τωρα ειναι η ευκαιρια να γυρισεις απο τα ταξιδακια σου (επαφες με I.R.A?) και να αρχισεις τον ενοπλο αγωνα!

metamelia3
29-09-2010, 12:39
για εκπαιδευση ειχα παει, γιε.

stam and the witches
29-09-2010, 14:48
Κάλκη, αυτό το "οι αριστεροί πού είστε;", "η εγκληματική σιωπή της αριστεράς" κλπ, μου θυμίζει Πάσχο Μανδραβέλη. Γενικά το να καλείς ένα χώρο σε συνέπεια τη στιγμή που τον έχεις αποκυρήξει πλήρως.

rat_poison
29-09-2010, 14:55
Νομίζω ο κάλκης θέτει σωστό ερώτημα, αλλά με εντελώς flame-bait τρόπο. Αυτό το "η αριστερά πού είναι" και μένα απομονωμένο μου φαίνεται γελοίο, παρ' όλα αυτά, η συζήτηση του τι θα γίνει με αυτούς τους νόμους και με ποιον τρόπο θα συγκρουστούμε είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δηλαδή όντως θα ήθελα να ξέρω πώς σκοπεύει να συγκρουστεί η αριστερά με συλλήψεις και διώξεις με τη χρήση αυτού του νόμου. Θα εφαρμόσει τη λογική του χριστιανού ιερομάρτυρα μπροστά στη νομική και υλική υπεροπλία της καταστολής, όπως κάνει και στις πορείες, ή θα επιλέξει να προστατέψει τον εαυτό της;

Dragonlord
29-09-2010, 15:02
Γενικά το επίπεδο της ερώτησης είναι φάση "εσείς οι μπάχαλοι παραδέχεστε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική διάσταση και το κάνετε μόνο για το ξεκαύλωμα", αλλά έχει ένα ενδιαφέρον γιατί το ότι γεννιούνται τέτοια ερωτήματα έχει στην ουσία να κάνει με τα όρια (πιθανώς) της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής/ελευθεριακής δράσης. Το ότι αναγνωρίζει στην αριστερά δηλαδή ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή λόγω ενασχόλησης με τα σκατά. Το να βγαίνεις και να λειτουργείς εκτός των διαδικασιών είναι χρήσιμο και αναγκαίο, αλλά σου στερεί και βήματα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις (και ναι, προτιμώ να έχω πέντε ανθρώπους στη βουλή και την τηλεόραση να λένε για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, για την άρνηση του χρέους κλπ παρά να μην τα λέει κανείς και να περιμένω να τα μάθουν όλοι με φλάιερ). Την έχω συναντήσει αυτή τη στάση από κόσμο του α/α χώρου τον τελευταίο καιρό που είχα ασχοληθεί με τον σύριζα, το "κάντε κάτι κι εσείς που έχετε τα μέσα". Όσο και να φτύνει την αριστερά ο κάλκης και ο κάθε κάλκης καταλαβαίνει ότι η αριστερά έχει πρόσβαση εκεί που δεν έχουν οι α/α, πχ ένα πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε, να πάμε επίσκεψη στις φυλακές Κορίνθου να δούμε τις συνθήκες κλπ, μόνο με παρουσία βουλευτή γίνεται. Όχι ότι η αριστερά δεν έχει (άπειρα) μειονεκτήματα που δεν τα βρίσκεις (ή έστω στον ίδιο βαθμό) στον α/α χώρο, αλλά έχει και πλεονεκτήματα η δράση μέσα από πλατύτερες οργανώσεις.

Dragonlord
29-09-2010, 15:03
Επίσης η αριστερά δεν είναι μία, αλλιώς θα αντιδράσει το κκε, αλλιώς η ανταρσύα, αλλιώς ο συν/δη.αρι, τι γενικόλογες παπαριές είναι αυτές με το τι θα κάνει "η αριστερά".

metamelia3
29-09-2010, 15:07
Κάλκη, αυτό το "οι αριστεροί πού είστε;", "η εγκληματική σιωπή της αριστεράς" κλπ, μου θυμίζει Πάσχο Μανδραβέλη. Γενικά το να καλείς ένα χώρο σε συνέπεια τη στιγμή που τον έχεις αποκυρήξει πλήρως.
με παρεξηγεις. δεν σας καλω σε συνεπεια. υπαρχει δυστυχως μια πλατια λαϊκη βαση που αποτελεσματικοτατα παραιτειται απο τις διεκδικησεις της μεσω των μηχανισμων της αριστερας. απο απλη περιεργεια ρωταω, απο την στιγμη που αυτη η βαση - εχοντας την αισθηση νομικης ασφαλειας που δινει η αριστερα των τελευταιων 30 χρονων, αισθηση που οφειλεται αποκλειστικα και μονο στην αδρανεια της - διατρεχει εναν αμεσο κινδυνο τι θα κανετε; ή θα παροτρυνετε τον κοσμο να απομακρυνθει απο διαδηλωσεις ή θα θεσετε την ταξικη βια σε εφαρμογη πολεμωντας ανοιχτα και εντονα το καθεστως. ποια σταση απο τις δυο θελετε να κρατησετε και με ποια επιχειρηματα θα την στηριξετε; Ειναι ερωτημα που απαιτει αμεση απαντηση, δεν ειναι καποιο θεωρητικο ζητημα για να αφησετε στο ραφακι.

metamelia3
29-09-2010, 15:10
Γενικά το επίπεδο της ερώτησης είναι φάση "εσείς οι μπάχαλοι παραδέχεστε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική διάσταση και το κάνετε μόνο για το ξεκαύλωμα", αλλά έχει ένα ενδιαφέρον γιατί το ότι γεννιούνται τέτοια ερωτήματα έχει στην ουσία να κάνει με τα όρια (πιθανώς) της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής/ελευθεριακής δράσης. Το ότι αναγνωρίζει στην αριστερά δηλαδή ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή λόγω ενασχόλησης με τα σκατά. Το να βγαίνεις και να λειτουργείς εκτός των διαδικασιών είναι χρήσιμο και αναγκαίο, αλλά σου στερεί και βήματα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις (και ναι, προτιμώ να έχω πέντε ανθρώπους στη βουλή και την τηλεόραση να λένε για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, για την άρνηση του χρέους κλπ παρά να μην τα λέει κανείς και να περιμένω να τα μάθουν όλοι με φλάιερ). Την έχω συναντήσει αυτή τη στάση από κόσμο του α/α χώρου τον τελευταίο καιρό που είχα ασχοληθεί με τον σύριζα, το "κάντε κάτι κι εσείς που έχετε τα μέσα". Όσο και να φτύνει την αριστερά ο κάλκης και ο κάθε κάλκης καταλαβαίνει ότι η αριστερά έχει πρόσβαση εκεί που δεν έχουν οι α/α, πχ ένα πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε, να πάμε επίσκεψη στις φυλακές Κορίνθου να δούμε τις συνθήκες κλπ, μόνο με παρουσία βουλευτή γίνεται. Όχι ότι η αριστερά δεν έχει (άπειρα) μειονεκτήματα που δεν τα βρίσκεις (ή έστω στον ίδιο βαθμό) στον α/α χώρο, αλλά έχει και πλεονεκτήματα η δράση μέσα από πλατύτερες οργανώσεις.
μην λέμε μαλακιες ομως. το θεμα της οργανωσης και της προσβασης σε ολα τα επιπεδα της κοινωνιας μαζι με την αναπτυξη μιας αλλης οικονομικης θεωριας ειναι οι προτεραιοτητες αυτον τον καιρο. κι επισης το κκε ειναι σε μια περιεργη κατασταση αυτη την στιγμη. ως γνωστον, οντως περιεχει το μεγαλυτερο κομματι του συνδικαλιζομενου κοσμου το οποιο ομως μαζικα βλεπει την ανεπαρκεια του κομματος. παραλληλα μ' αυτο, οι αριστερες οργανωσεις στα μειζονα ζητηματα διαφοροποιουνται ελαχιστα. ρωταω λοιπον πολυ απλα, ποια ειναι η γενικη ταση; αν ειναι παραπανω απο μια ας τις ακουσουμε.

Dragonlord
29-09-2010, 15:13
ρωταω λοιπον πολυ απλα, ποια ειναι η γενικη ταση; αν ειναι παραπανω απο μια ας τις ακουσουμε.
Δυστυχώς από όσο γνωρίζω αυτή τη στιγμή η αριστερά (για σύριζοανταρσύες εννοώ, τα εσωτερικά του κκε δεν τα ξέρω) είναι απασχολημένη με το να τονε παίζει.

rat_poison
29-09-2010, 15:18
Και γενικά ρε παιδί μου, άσχετο με το τι απόφαση θα παρθεί τελικά από τις συλλογικές σας διαδικασίες, εσείς, ατομικά, πώς πιστεύετε ότι πρέπει να αντιδράσει η αριστερά; Ένα παράδειγμα, στη δεδομένη περίπτωση που αυτός ο νόμος γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί, κάποιος συλληθφεί φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα και πάει να δικαστεί ως τρομοκράτης, με ποιον τρόπο θα αντιδράσετε; Με μία ακόμα πορεία που θα γίνει φύλλο και φτερό με το που θα πεταχτούν χημικά; Με έκκληση στα κανάλια και δικηγόρο την Ιωάννα Κούρτοβικ; Με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή; Θα πάρετε τα βουνά; Θα ενωθείτε μαζί μας σε έναν σούπερ ταξικό αγώνα για την ελευθερία και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όλοι θα τρέχουμε μονοιασμένοι στα δάση με χαμόγελο; Τι;

Dragonlord
29-09-2010, 15:21
Όλα τα παραπάνω.

Agoraphobic_S.I.
29-09-2010, 15:32
Σοβαρευτείτε, τι είναι ο νέος τρομονόμος μπροστα στο μνημόνιο δντ-εε-κεφαλαίου;

Dragonlord
29-09-2010, 15:36
βοηθητικό εργαλείο;

Agoraphobic_S.I.
29-09-2010, 15:40
Βασικά την αριστερά τη συμφέρει ο τρομονόμος γιατι => περισσότεροι α/α στις φυλακές => περισσότεροι αριστεροί δικηγόροι/λαφαζάνηδες στη ΓΑΔΑ => περισσότεροι ψήφοι στις επόμενες βουλευτικές

οπότε τι κόπτεστε

Dragonlord
29-09-2010, 15:46
Ναι, και τον αντιεξουσιαστικό χώρο τον συμφέρει, γιατί => περισσότεροι α/α στις φυλακές => ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση και οικονομική ενίσχυση σε συναυλίες όπως της κυριακής για τον σεϊσίδη => περισσότερα τεχνητά πόδια για αναρχικούς!
Όλοι ικανοποιημένοι!

stam and the witches
29-09-2010, 15:47
Βασικά την αριστερά τη συμφέρει ο τρομονόμος γιατι => περισσότεροι α/α στις φυλακές => περισσότεροι αριστεροί δικηγόροι/λαφαζάνηδες στη ΓΑΔΑ => περισσότεροι ψήφοι στις επόμενες βουλευτικές

οπότε τι κόπτεστε

Σόρρυ αλλά αυτό είναι ξεκάθαρα σύνδρομο καταδίωξης, σύνελθε.

Phantom Duck
29-09-2010, 15:49
Ένα παράδειγμα, στη δεδομένη περίπτωση που αυτός ο νόμος γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί, κάποιος συλληθφεί φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα και πάει να δικαστεί ως τρομοκράτης, με ποιον τρόπο θα αντιδράσετε; Με μία ακόμα πορεία που θα γίνει φύλλο και φτερό με το που θα πεταχτούν χημικά; Με έκκληση στα κανάλια και δικηγόρο την Ιωάννα Κούρτοβικ; Με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή; Θα πάρετε τα βουνά; Θα ενωθείτε μαζί μας σε έναν σούπερ ταξικό αγώνα για την ελευθερία και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όλοι θα τρέχουμε μονοιασμένοι στα δάση με χαμόγελο; Τι;

Η αλήθεια ότι δεν έχει ξαναγίνει δίκη συλληφθέντα σε πορεία, ούτε με τρομονόμο, αλλά έχω μερικές ιδέες (btw αυτή η βλακεία που λες υπάρχει στον ήδη ισχύοντα τρομονόμο, τώρα γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης ανεκτών μέχρι τώρα μέσων πάλης όπως η κατάληψη και φαντάζομαι, απεργιακές περιφρουρήσεις και τα ρέστα). Λ.χ., θα παίζουμε ξύλο με τους μπάτσους μέχρι να τους σπάσουμε τ' αρχίδια τόσο πολύ που θα πουν "ουφ, αφήστε τους μπαγάσες". μλκ, ρωτάει ο άλλος και στην τελευταία πρόταση αδειάζει και τον ίδιο του το χώρο, σε φάση "ούτε εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά ΕΣΕΙΣ γαμιέστε, κομματόσκυλα".

Έχω κι εγώ μια αντίστοιχη ερώτηση, τα φρικιά του φόρουμ ήσασταν πάντα τόσο καθυστερημένα ή γίνατε στο ER;

metamelia3
29-09-2010, 15:55
σε συναυλίες όπως της κυριακής για τον σεϊσίδη
δικτυο.

φαντομ βουλωσ'το βρε αγορακι μου να χαρεις.

οσο για εμας, θα κανουμε κατι.

Agoraphobic_S.I.
29-09-2010, 15:55
Σταμ, άλλοι εχουν σύνδρομα τα τελευταία 60 χρόνια, μην το ψάξουμε.
Από τον α/α χώρο, συμφέρον έχουν μόνο όσοι θέλουν να βλέπουν το Γκίνη γεμάτο σε κάθε πουτσοσυνέλευση.
Κατα τ' άλλα, καλύτερα να γίνονται συναυλίες για τεχνητά μέλη παρά για την κάθε επιπλέουσα κομματική πίπα. Τουλάχιστον θα περπατάει λίγο ο άνθρωπος, δε θα σέρνεται στο βάλτο της δημοκρατικής νομιμότητας (σαν την αριστερά).

Κάλκη, το πολύ καμιά συλλογική κουζίνα ε.

Phantom Duck
29-09-2010, 16:02
σε συναυλίες όπως της κυριακής για τον σεϊσίδη
δικτυο.

φαντομ βουλωσ'το βρε αγορακι μου να χαρεις.

οσο για εμας, θα κανουμε κατι.

ρε αναρχική μόδα της βδομάδας, έχω πραγματικά απορία, όταν διάβασες το άρθρο για το νόμο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες ήταν κάτι αντικρατικό ας πούμε, ή "χαχ, πούλο οι αριστεροί, δε θα έχουν τι να απαντήσουν!".

δηλαδή πραγματικά, όχι πως νοιάζεται κανένας για τους μπάχαλους του er που καίνε 10 κοινοβούλια τη μέρα (όταν είναι offline ο server), αλλά έχω περιέργεια αν το trolling έχει διαδικτυακή προέλευση ή αν και οι συνελεύσεις ξέρω γω έχουν αντίστοιχο επίπεδο.

Ace
29-09-2010, 16:19

οπότε τι κόπτεστε

χαχαχαχαχαχ wat.

rat_poison
29-09-2010, 17:35
δηλαδή πραγματικά, όχι πως νοιάζεται κανένας για τους μπάχαλους του er που καίνε 10 κοινοβούλια τη μέρα (όταν είναι offline ο server), αλλά έχω περιέργεια αν το trolling έχει διαδικτυακή προέλευση ή αν και οι συνελεύσεις ξέρω γω έχουν αντίστοιχο επίπεδο.

Μ' αρέσει που ταυτίζεις έτσι αβάδιστα το φρικιό με το μπάχαλο. Δηλαδή αν κάποιος υποστηρίξει αναρχικές απόψεις σε ένα μουσικό φόρουμ, η εικόνα που σου 'ρχεται στο μυαλό είναι μολότωφ, κοτρώνι και καγκελάκι; Τον πολύ τον Πρετεντέρη τον βαριέται κι ο ΜΑΤάς, χαλάρωσε λίγο.
Κι αυτό πάλι το "μαγκάκια του ίντερνετ δεν κλάνετε μία μπροστά μας" τι είναι;

Διορθώσου λίγο στις εκφράσεις σου, παίζει να γίνεις λιγότερο αντιπαθητικός, γιατί φαίνεσαι έξυπνος άνθρωπος.

Εν τέλει το ερώτημά μου δεν πάει μόνο στην αριστερά, εδώ έχεις δίκιο, γιατί "εμείς" τις ίδιες μαλακίες που κάναμε δε θα κάνουμε; (όπως είπε και ο agoraphobic με το συντροφική κουζίνα). Απλά η υπόθεση του τι θα κάνει ο κάθε αναρχικός είναι περισσότερο ατομική, ενώ γενικά από τις πιο συντεταγμένες και οργανωμένες δομές των κομμάτων/σχημάτων της αριστεράς, θα περίμενε κανείς μία πιο συγκροτημένη πρόταση. Ή έστω μία πρόταση.

attila
29-09-2010, 18:29
. Δηλαδή αν κάποιος υποστηρίξει αναρχικές απόψεις σε ένα μουσικό φόρουμ, η εικόνα που σου 'ρχεται στο μυαλό είναι μολότωφ, κοτρώνι και καγκελάκι;

χαχαχχ γαμησε

Shadowking
29-09-2010, 19:04
και επειδή κρίση έχουμε και τα τεχνητά μέλη έχουν ακριβύνει πολύ:

http://2.bp.blogspot.com/_zVLykPiqzGk/R8F99UQNgPI/AAAAAAAAAKQ/xuLcyqXQGwM/s1600/23-2-2008_o_syntrofos_kanelos.jpg

asimoulis
29-09-2010, 23:13
Σοβαρευτείτε, τι είναι ο νέος τρομονόμος μπροστα στο μνημόνιο δντ-εε-κεφαλαίου;

ε ναι.

Phantom Duck
30-09-2010, 01:02
Απλά η υπόθεση του τι θα κάνει ο κάθε αναρχικός είναι περισσότερο ατομική, ενώ γενικά από τις πιο συντεταγμένες και οργανωμένες δομές των κομμάτων/σχημάτων της αριστεράς, θα περίμενε κανείς μία πιο συγκροτημένη πρόταση. Ή έστω μία πρόταση.

lol, ή είσαι στη νέα ΑΚ (αντιεξουσιαστικό κόμμα) ή απλά μας τρολλάρεις, εξηγήσου.

rat_poison
30-09-2010, 01:35
E ρε κόλλημα με την ΑΚ. Όχι ρε μαλάκες, δεν είμαι ΑΚίτης. Τα 'χουμε πει αυτά.

Εσύ Sherlock από πού το βγάζεις το αυτό το συμπέρασμα:
Η πρόταση "οι απόψεις των αναρχικών είναι περισσότερο ατομική παρά συντεγμένη υπόθεση" είναι ΑΚίτικη;
Ή μήπως πρέπει να είσαι ΑΚίτης για να πιστεύεις ότι οι απόψεις της αριστεράς εκφράζονται περισσότερο μέσω κεντρικότερων συλλογικών διαδικασιών παρά ατομικά;

Έντιτ: Όχι πες πως ήμουν, τι δηλαδή, νταντά; Ή θα άλλαζε η απάντησή σου στα γραφόμενά μου ανάλογα με το αν ανήκω σε μία ομάδα για την οποία έχεις κάποια άποψη;

rage for order
30-09-2010, 02:00
btw αυτή η βλακεία που λες υπάρχει στον ήδη ισχύοντα τρομονόμο, τώρα γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης ανεκτών μέχρι τώρα μέσων πάλης όπως η κατάληψη και φαντάζομαι, απεργιακές περιφρουρήσεις και τα ρέστα.

Έχει δίκιο ο συναγωνιστής. Άλλωστε το έχουμε δει να γίνεται στην Λάρισα τον Δεκέμβρη. Με τους ανήλικους που έμειναν με τον τρομονόμο τι έγινε τελικά;

Πάντως όσοι λέτε ότι οι αριστεροί δεν συγκρούονται ποτέ και πουθενά είστε λάθος. Απλά έχουν διαλέξει άλλο δρόμο από τα χαζομπάχαλα. Συγκρούονται όχι εκεί που τους την έχει στημένη η αστυνομία αλλά διαλέγουν οι ίδιοι το πεδίο μάχης. Το κάνουν με όρους μαζικότητας οργανωμένοι, εξοπλισμένοι και αποφασισμένοι γιατί αλλιώς με την πρώτη κρότου αρχίζει άτακτη υποχώρηση, τρομάζει ο κόσμος και χαλάει η πορεία. Κυρίως προσέχουν αν χρειαστεί να υποχωρήσουν να μην κινδυνεύσει κόσμος να φάει ξύλο ή να υπάρχουν συλλήψεις. Δεν είναι ο σκοπός τους να πάνε ξεβράκωτοι στα αγγούρια, να πέσουν πάνω στα ΜΑΤ να φάνε καμία και μετά να λένε επιτέθηκαν άγρια οι κακοί αστυνομικοί και να κάνουν δηλώσεις με ανοιγμένα κεφάλια για δείξουν μεν ότι είναι αγωνιστές αλλά να τους λυπηθεί και ο τηλεθεατής. Κοιτάνε να υπάρχει κάποια προοπτική νίκης και να μην πέφτουν στην παγίδα την ανούσιας σύγκρουσης για το ξεκαύλωμα, για την συσπείρωση και για το καλό πλάνο που θα το κάνουν δέκα αφίσες. Δεν είναι όλοι οι αριστεροί αρασίτες λολ. Τέτοιες συγκρούσεις έχουμε δει και στο θερμό φθινόπωρο που έρχεται θα δούμε ακόμα περισσότερες.

πχ:

http://www.youtube.com/watch?v=kvGpSIGx6-Y

metamelia3
30-09-2010, 10:42
http://i.imgur.com/F5VPP.png

ikonoklast
30-09-2010, 13:54
Το σημαντικότερο ζήτημα με τον νέο τρομονόμο είναι ότι ποινικοποιεί πλέον ανοιχτά την συνδικαλιστική δράση και θέτει για παράδειγμα απεργίες ή άλλες μορφές "βίαων" κινητοποιήσεων (αποκλεισμούς πλοίων, περιφρουρήσεις εργασιακών χώρων, αναρτήσεις πανώ, καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών κλπ) στα πλαίσια κακουργηματικής πράξης. Επίσης σημαντικό ότι νομιμοποιεί την ύπαρξη ανώνυμων μαρτύρων κατηγορίας πράγμα που βέβαια αυτόματα σημαίνει ό,τι σημαίνει (πηγή (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=205938)).

Επίσης τώρα που πάτησα πρεηβιου ποστ συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν κι άλλα ποστ στο θρεντ πέρα από αυτά που διάβασα και λέτε για τα παραπάνω αλλά στ' αρχίδια μου εγώ τα λέω καλύτερα. Συμπέρασμα: στον πούτσο μας φρικιά.

Ass Cobra
30-09-2010, 14:36
Τέτοιες συγκρούσεις έχουμε δει και στο θερμό φθινόπωρο που έρχεται θα δούμε ακόμα περισσότερες.[/video]

Η και οχι

http://www.youtube.com/watch?v=2aZSJ8V0VQs

Mpampis Mpakalis
01-10-2010, 19:29
Na pw ki egw?

rage for order
01-10-2010, 19:30
Na pw ki egw?

πες ΓΚΑΒΛΙΑΡΗ μου

Phantom Duck
01-10-2010, 19:48
ρε μαλάκα πόσο καιρό περίμενες τέτοιο θρεντ για να φέρεις τον κύπριο;

kollaps
01-10-2010, 22:05

οπότε τι κόπτεστε

Χαχαχα αν αυτό και η αντιπαραβολή (!) μνημονίου και νέου τρομονόμου (σε φάση ποιος την έχει μεγαλύτερη) δεν είναι τρολάρισμα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Επίσης αν κατάλαβα καλά εσείς λέτε οτι η απάντηση στο νέο τρομονόμο είναι η κήρυξη εμφυλίου πολέμου. Γιατί με κάτι τέτοιο ισοδυναμεί το να "κάνει επιτέλους από άποψη νομιμότητας η αριστερά ό,τι κάνει η αναρχία".

rage for order
01-10-2010, 22:17

οπότε τι κόπτεστε

Χαχαχα αν αυτό και η αντιπαραβολή (!) μνημονίου και νέου τρομονόμου (σε φάση ποιος την έχει μεγαλύτερη) δεν είναι τρολάρισμα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Επίσης αν κατάλαβα καλά εσείς λέτε οτι η απάντηση στο νέο τρομονόμο είναι η κήρυξη εμφυλίου πολέμου. Γιατί με κάτι τέτοιο ισοδυναμεί το να "κάνει επιτέλους από άποψη νομιμότητας η αριστερά ό,τι κάνει η αναρχία".

επειδή δεν κατάλαβα, ίσως φταίει ότι είσαι βλάκας, τι ακριβώς κάνει η ΑΝΑΡΧΙΑ που αν το κάνει και η αριστερά θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο;

kollaps
02-10-2010, 22:22
Σόρρυ αν είμαι βλάκας για τα μέτρα σου, φαντάζομαι το στέκι της ΑΣΟΕΕ είναι κάτι σαν class reunion του Princeton.

Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα, μας έχετε πρήξει τον μπούτσο για τη λεγκαλιστική αριστερά, ε πείτε εσείς ποιά είναι η πρότασή σας για το κίνημα. Και με τον τρομονόμο τι να κάνουμε, να ζητάμε την κατάργησή του ή να λέμε "οι νόμοι δεν λένε τίποτα, ίδιος είναι πάντα ο καπιταλισμός";

Agoraphobic_S.I.
03-10-2010, 03:10
μπορούμε να εφαρμόσουμε τον δικό μας τρομονόμο, αρχίζοντας απ' αυτό το θρεντ

rudie
03-10-2010, 05:59
http://web.ncf.ca/ek867/dagwood.jpg

rage for order
03-10-2010, 17:31
Σόρρυ αν είμαι βλάκας για τα μέτρα σου, φαντάζομαι το στέκι της ΑΣΟΕΕ είναι κάτι σαν class reunion του Princeton.

Το αντίστοιχο της ΑΣΟΕΕ είναι το LSE ενώ της πληροφορικής ΑΣΟΕΕ το Stanford. Άσε που με την σχολή έχω ξεμπερδέψει (MLR, υπέρ της αντιγραφής) και δεν πολυπάω, μην γίνεσαι κακός με τα παιδιά εξαιτίας μου.

Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα, μας έχετε πρήξει τον μπούτσο για τη λεγκαλιστική αριστερά, ε πείτε εσείς ποιά είναι η πρότασή σας για το κίνημα. Και με τον τρομονόμο τι να κάνουμε, να ζητάμε την κατάργησή του ή να λέμε "οι νόμοι δεν λένε τίποτα, ίδιος είναι πάντα ο καπιταλισμός";

Είδες που είσαι βλάκας; Λες ότι αν "κάνει από άποψη νομιμότητας η αριστερά ό,τι κάνει η αναρχία" θα γίνει εμφύλιος. Σου λέω ποια ακριβώς είναι αυτά που αν υιοθετήσουν τα κόμματα των αριστερών του παρεακίου θα οδηγηθούμε εκεί; Απαντάς μας πρήξατε τον πούτσο, εσείς τι προτείνετε!!!

metamelia3
04-10-2010, 09:37
να κανουμε ενα φεστιβαλακι με μιλτο πασχαλιδη για τον νεο τρομονομο!

kollaps
05-10-2010, 05:20
Εσείς προτείνετε ανοιχτή οργανωτική σύγκρουση με το κράτος, όχι; Αλλιώς δεν καταλαβαίνω τις κατηγορίες για λεγκαλισμό της αριστεράς. Ο "ιλεγκαλισμός" (sic) της αναρχίας σε τι συνίσταται ας πούμε; Και σόρρυ ρε φωστήρα που δεν ακολουθώ τις διαδρομές της σκέψης σου, είναι που δεν έχω διαβάσει ΜΑΡΕΥ ΜΠΟΥΧΤΣΙΝ μάλλον και δεν έχω πιει αρκετές μπύρες στα στέκια με τα συντρόφια. Ή πάλι μπορεί να σε παρεξήγησα επειδή το μοναδικό γαμημένο σχόλιο που έχεις κάνει είναι ειρωνεία επιπέδου ιντυμεντια για το πώς κάνουν τις συγκρούσεις οι αριστεροί. Ε μάλλον μόνο με μπάχαλα ασχολείσαι ρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα.

Εμείς λέμε αίτημα για κατάργηση του τρομονόμου μαζί με τα υπόλοιπα για μνημόνια-ΔΝΤ-εκπαίδευση-κλπ, απλά πράγματα και καθαρά.

Κάλκι εγώ είδα να γίνεται συναυλία για Σίμο Σεϊσίδη πάντως, σίγουρα το πλέον φλέγον ζήτημα της ταξικής πάλης σήμερα!

attila
05-10-2010, 05:44
Κάλκι εγώ είδα να γίνεται συναυλία για Σίμο Σεϊσίδη πάντως, σίγουρα το πλέον φλέγον ζήτημα της ταξικής πάλης σήμερα!
εγω πηγα κιολας.

rage for order
05-10-2010, 08:40
πάλι δεν απαντάς.

Εσείς προτείνετε ανοιχτή οργανωτική σύγκρουση με το κράτος, όχι; κάπου είχα διαβάσει πως το ίδιο προτείνει και η επαναστατική αριστερά

Αλλιώς δεν καταλαβαίνω τις κατηγορίες για λεγκαλισμό της αριστεράς. Ο "ιλεγκαλισμός" (sic) της αναρχίας σε τι συνίσταται ας πούμε; πάλι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Στο ότι Και σόρρυ ρε φωστήρα που δεν ακολουθώ τις διαδρομές της σκέψης σου, είναι που δεν έχω διαβάσει ΜΑΡΕΥ ΜΠΟΥΧΤΣΙΝ μάλλον και δεν έχω πιει αρκετές μπύρες στα στέκια με τα συντρόφια. Ή πάλι μπορεί να σε παρεξήγησα επειδή το μοναδικό γαμημένο σχόλιο που έχεις κάνει είναι ειρωνεία επιπέδου ιντυμεντια για το πώς κάνουν τις συγκρούσεις οι αριστεροί. Ε μάλλον μόνο με μπάχαλα ασχολείσαι ρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα.

ασχολούμαι και με το μέταλ ενώ μου αρέσουν και τα κομπιούτερς.

Εμείς λέμε αίτημα για κατάργηση του τρομονόμου μαζί με τα υπόλοιπα για μνημόνια-ΔΝΤ-εκπαίδευση-κλπ, απλά πράγματα και καθαρά. εσείς ποιοι; εμείς από την άλλη έχουμε ξεκαθαρίσει την θέση μας για το αν θέλουμε μνημόνια και ΔΝΤ, ενώ μάλλον είμαστε υπέρ του τρομονόμου.

metamelia3
05-10-2010, 11:38
ε ρε ξυλο που θελετε. εχει ερθει μια παγκοσμια χουντα (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1212415) κι εσεις καθεστε και την κοιτατε με συνθηματα και τραγουδακια. εδω τιθεται αμεσα και καθαρα το ερωτημα πλεον: πολεμος ή τελος της ιστοριας. διαλεχτε.

Agoraphobic_S.I.
13-10-2010, 14:46
http://athens.indymedia.org/calendar/uploads/ekdilosi_tromonomos.jpg

Dragonlord
13-10-2010, 15:28
Ωραία, αφού και σύμφωνα με την αφίσα "αριστεροί, αναρχικοί, είμαστε όλοι 'τρομοκράτες'" το λύσαμε το ζήτημα.

menumission
13-10-2010, 16:08
http://www.icmpa.umd.edu/salzburg/terrorism/wp-content/doc/2007/08/main_terrorism2.gif

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/getImage.do?size=medium&id=240085&format=.jpg

stam and the witches
13-10-2010, 16:28
http://athens.indymedia.org/calendar/uploads/ekdilosi_tromonomos.jpg

Ο Γιώτης της Κόντρας; λολ πεθαίνω

Agoraphobic_S.I.
13-10-2010, 17:13
Για πες μας.

stam and the witches
13-10-2010, 17:34
Δε λέω τπτ, ο Γιώτης είναι ένας λαθρόβιος καραγκιόζης και όποιος τον ακολουθεί και τον παίρνει στα σοβαρά είναι πιο ηλίθιος και από τον τσόνο.

rage for order
13-10-2010, 18:51
σταμ όχι ότι τρελαίνομαι για κόντρα αλλά τι πα να πει δεν λέω τπτ;

ago_SI τι είναι η δράση για την ελευθερία;

dragonlord ρίξε ένα μπαν στην βλαμμένη, μετά το πόλιτικς σειρά έχει το σέξιον.

Agoraphobic_S.I.
13-10-2010, 19:00
Νομίζω πως είναι φάση που ξεκίνησε από το Δίκτυο, να, εδώ (http://actionforliberty.wordpress.com/about/)λέει κάποια πράγματα.

attila
13-10-2010, 20:49
μια χαρα τα λεει η κοντρα ρε μαλακες