View Full Version : o makis sto kapodistriako
molis me enimerwsan apto kontrol oti simera sto maki edeikse to eksis.
evale o makis ta vlastaria tou na pane na dwsoun ma8ima sti 8esi mias foititrias sto kapodistriako, dimosiografia. to perasan me 5, xwris na nai diabasmenoi opws eipan oi idioi. kai o ka8igitis elege "exete ta 8emata edw kai ena mina. opoios antigrapsei ton midenizw". o dimosiografos fovithike na vgalei skonaki alla to perase o poustis :!:
peite
Ass Cobra
17-09-2010, 03:36
Σοκαριστηκες?
Στον ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ομως?
ki emena ston poutso mou re pi8iki, ei8e o giatros pou 8a se kourarei otan xreiasteis na xei perasei etsi to sxetiko me to provlima sou ma8ima :)
ki emena ston poutso mou re pi8iki, ei8e o giatros pou 8a se kourarei otan xreiasteis na xei perasei etsi to sxetiko me to provlima sou ma8ima :)
+1
Custom User
17-09-2010, 04:07
Μακάρι να μπορούσα να περάσω κι εγώ έτσι τα σχετικά με τα προβλήματά σας μαθήματα. Και όλα τα υπόλοιπα βασικά.
Είχα μία γνωστή που έκανε δύο μεταπτυχιακά παράλληλα. Ένα Ολλανδία και ένα Ελλάδα. Στο δεύτερο, έβαζε φίλους της να πηγαίνουν να δίνουν για αυτήν, μιας και η ίδια βρισκόταν μονίμως Ολλανδία. Οπότε, καμία έκπληξη. Όταν έχεις τέτοιους οργανισμούς που ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και το έργο του ούτε αξιολογείται ούτε εποπτεύεται, ε συγγνώμη, αλλά τι περιμένετε να συμβαίνει;
atom_smasher
17-09-2010, 13:42
Τι μπουρδελα ρε πουστη μου...
Taksitzhs
17-09-2010, 15:37
Υπαρχει κι η αλλη περιπτωση βεβαια..
Να πας να δωσεις μαθημα, στο οποιο ο ιδιος ο καθηγητης σου εχει πει, επειτα απο ερωτηση σου, με τι ακριβως εχει να κανει το ενα απο τα δυο θεματα..
Περιμενεις πως εχεις γραψει 8 και βλεπεις ενα ωραιοτατο 3.. Πας να δεις το γραπτο σου ασφαλως..
Ο καθηγητης, κατα τη διαρκεια της συνομιλιας σας σε διακοπτει, επειδη θυμαται την ερωτηση που του ειχες κανει, μονο που μετα καταλαβαινει πως ουτε ο ιδιος δεν ξερει τι σκατα διδασκει, επειδη σου υπεδειξε λαθος κεφαλαιο στην ουσια..
Ολο το θεμα πιαστηκε λαθος ασφαλως, κι ενω καταλαβαινει πως εκανε τιτανια μαλακια, δεν τη διορθωνει, επειδη ο συναδελφος του διπλα ειχε μεινει μαλακας.. μοιραζεται βλεπεις το γραφειο με αλλον καθηγητη κι εξ αιτιας του ολου σκηνικου εγινε big time ρομπα..
Του λες πως εχεις διαβασει το μαθημα τελεια, και πως ακομη κι εκεινη τη στιγμη μπορουσες να του δωσεις την απαντηση στο θεμα αψογα ακομη και προφορικα.. του λες επισης κι οτι μπαινεις φανταρος για να εισπραξεις ενα ωραιοτατο, λυπαμαι, οταν απολυθειτε..
Για να πας να δωσεις το μαθημα ξανα και να ανακαλυψεις πως ο πουστης αλλαξε τις σημειωσεις.. κι εσυ δεν το ηξερες, επειδη ησουνα φανταρος..
Γκαμαη. Το περασα με την τριτη τελικα. Αν ομως δεν παθει τιποτα με τοσες καταρες που χει φαει θα απορησω πραγματικα.
Harbinger of Death
17-09-2010, 15:58
Και μετά λένε εμένα μαλάκα, που όταν κάνω επιτήρηση δεν αφήνω κανέναν να αντιγράφει.
SpiritCrusher
17-09-2010, 17:02
Χμ οοοοκ, τι απο αυτά δεν ξέρατε και περιμένατε τον Μάκη για να τα μάθετε; Θέλω να πω, τι σας κάνει εντύπωση;
Προχτές έδωσα για κάποιον άλλον στο Πάντειο. Ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
Και μετά λένε εμένα μαλάκα, που όταν κάνω επιτήρηση δεν αφήνω κανέναν να αντιγράφει.
Εσύ τώρα δηλαδή πιστεύεις ότι το να πετύχει σε μια εξεταστική κανείς είναι τρομερό εχέγγυο της ουσιαστικής του γνώσης πάνω στο μάθημα και εμπιστεύεσαι αυτό το σύστημα τόσο πολύ ώστε να το υπερασπίζεσαι και σθεναρά. Πιστεύεις επίσης ότι το αν θα κάνει καλό ή κακό μετέπειτα αυτός ο άνθρωπος ως επαγγελματίας εξαρτάται έστω και λίγο από το αυτό μάθημα.
Τι να πεις.
enitharmon
17-09-2010, 17:33
ας δίνουμε τα πτυχία τότε χωρίς εξετάσεις, σε όποιον δηλώνει πραγματικό ενδιαφέρον
Εσύ τώρα δηλαδή πιστεύεις ότι το να πετύχει σε μια εξεταστική κανείς είναι τρομερό εχέγγυο της ουσιαστικής του γνώσης πάνω στο μάθημα και εμπιστεύεσαι αυτό το σύστημα τόσο πολύ ώστε να το υπερασπίζεσαι και σθεναρά. Πιστεύεις επίσης ότι το αν θα κάνει καλό ή κακό μετέπειτα αυτός ο άνθρωπος ως επαγγελματίας εξαρτάται έστω και λίγο από το αυτό μάθημα.
Τι να πεις.
Αν θα είναι καλός στο επάγγελμα του ή όχι δεν εξαρτάται καν αποκλειστικά από τις γνώσεις. Το πτυχίο δεν εγγυάται την υπευθυνότητα, την ικανότητα για συνεργασία, κλπ.
Όμως, όταν η αντιγραφή είναι κοινή συνήθεια, τότε μειώνεται η αξία του πτυχίου στα μάτια των εργοδοτών, στον βαθμό που γνωρίζουν ότι, λόγω αναξιοκρατίας, η απόκτηση του δεν σχετίζεται με τις γνώσεις του κατόχου του. Ειδικά όσοι υποτίθεται ότι νοιάζεστε για τα δημόσια πανεπιστήμια, είστε τρελοί υποκριτές όταν ανέχεστε και συμβάλλετε στα χρόνια προβλήματα που μειώνουν την αξία των ιδρυμάτων αυτών.
Θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί και σε θέματα ηθικής δικαιοσύνης (γιατί κάποιος να πάρει βαθμό που δεν άξιζε), αλλά αυτά είναι σχετικά ασήμαντα.
Προχτές έδωσα για κάποιον άλλον στο Πάντειο. Ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
Τι να πεις.
ναι αλλα πως ανταμείβεται ο κόπος αυτού που διάβασε;
σε αντιστοιχη περιπτωση εδω περα η ποινη ητανε ενα εξαμηνο διακοπη σπουδων στους 2 εμπλεκομενους και τους κανανε χαρη που δεν τους πηγανε στο αστικο δικαστηριο για πλαστοπροσωπια.
εσυ δλδ πηρες πτυχιο χωρις να αντιγραψεις πουθενα?
με μεγαλυτερο βαθμο.
stam and the witches
17-09-2010, 19:26
Ανούσιο σχόλιο, αλλά τα σχόλια απόγνωσης για την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο εμένα προσωπικά μόνο χαμογελάκια μού φέρνουν. Σα να ξέρεις ότι κάποιος έχει καρκίνο και να στεναχωριέσαι που έμαθες ότι έχει συνάχι.
House Of Low Culture
17-09-2010, 19:43
χαχ, μπράβο μαλάκα!!
Phantom Duck
17-09-2010, 19:54
αν μετά από 10 χρόνια πρακτική έχει πρόβλημα γιατί αντέγραφε στη σχολή, τότε κάτι πάει στραβά γενικότερα.
Ανούσιο σχόλιο, αλλά τα σχόλια απόγνωσης για την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο εμένα προσωπικά μόνο χαμογελάκια μού φέρνουν. Σα να ξέρεις ότι κάποιος έχει καρκίνο και να στεναχωριέσαι που έμαθες ότι έχει συνάχι.
Διαφωνώ σ' αυτό. Οκ, δεν είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά αφ' ενός συμβάλλει στην υποβάθμιση της ποιότητας και αξίας των ελληνικών πανεπιστημίων, αφ' ετέρου η ανοχή στην αντιγραφή είναι χαρακτηριστική και της ανοχής σε όλα τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΑΕΙ, υποδηλώνει την ύπαρξη ενός βαθύτερου προβλήματος στην νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζεται η ανώτατη εκπαίδευση.
Inga Drive
17-09-2010, 20:14
θα πρεπε να απαντήσω με ΛΟΛ.αλλά όχι.
θα πω για τη δική μου σχολή,αλλά εφαρμόζει στο 99% και των άλλων.
στην γιατρική λοιπόν έχουμε γύρω στα 30 μαθήματα,που ουσιαστικά είναι συνοψισμένες ειδικότητες.πίτα στη λεπτομέρεια,συχνά κακογραμμένα και το κυριότερο άχρηστα.
βεβαίως κάθε γιατρός πρέπει να έχει βασικές γνώσεις από κάθε ειδικότητα,αλλά βασικές γνώσεις και "με ποιο τρόπο το ανοσοσύμπλεγμα συνδέεται με το φορέα ADHιντερφεσιον ιντελιτζενς" λίγη σχέση έχουνε.
οπότε αν κάποιος ξεσκίστηκε στο διάβασμα για ένα μάθημα που σκοπέυει να πάρει σαν ειδικότητα ή έχει μεγάλη σχέση με αυτό που θέλει να κάνει,ανταμείβεται με το οτι δε θα ψάχνεται τόσο μετά.
αν πάλι διάβασε για ένα άχρηστο μάθημα που θα έχει ξεχάσει τα περισσότερα σε μια βδομάδα,δεν ανταμείβεται και καλά να του γίνει.
και αν πάλι αντί να διαβάζει κάθεται και γράφει σοβαρά ποστοσέντονα,γάμα τα.
Amnesiac.
17-09-2010, 20:45
Εγώ πιστεύω ότι όλοι όσοι αντιγράφουν το κάνουν για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και να τονίσουν την ανουσιότητα των εξετάσεων ως μέσου κρίσης της γνώσης. Μου είχε πει ένας φίλος μου ότι απλά βαριόταν να διαβάσει, αλλά δε νομίζω να το εννοούσε, λογικά πλάκα έκανε.
Γενικά η άποψη μου είναι ότι καθένας μπορεί να βρει χίλια δίκια για να κατηγορήσει τα πάντα, είτε αυτό είναι εκπαιδευτικό σύστημα, είτε εργασία, είτε λειτουργία του κράτους, είτε οτιδήποτε. Τα πάντα είναι σάπια και οι όποιες αντιδράσεις είναι συνήθως λογικές και δίκαιες. Απλά ρε παιδί μου, φτάνεις σε ένα σημείο στη ζωή σου που πρέπει να κάνεις ΚΑΤΙ. Δηλαδή ναι, να αντιγράψεις, ναι, να μη σκιστείς στη δουλειά ή να μη βιαστείς καν να βρεις δουλειά για να τα τσεπώνει ο κάθε μαλάκας εργοδότης, ναι, να βρίσεις το κατεστημένο, να τσακωθείς και με το μαλάκα που έχει παρκάρει σε σημείο που σε κλείνει, να τα κάνεις όλα αυτά. Απλά αυτό δε μπορεί να κρατήσει για πάντα. Είναι μπουρδέλο όλα, ναι, αλλά για να σταθείς σαυτή τη ζωή (...) και να μην εξαρτάσαι από τους γονείς σου για πάντα θα πρέπει να ρίξεις τα μούτρα σου, να κάνεις υποχωρήσεις, είτε αυτές γίνουν στην εκπαίδευση, είτε στην εργασία, είτε στη γκόμενα σου, είτε οπουδήποτε. Είτε σας αρέσει είτε όχι, όλοι οι άνθρωποι φτάνουν αργά ή γρήγορα στο σημείο που αναρωτιούνται "και τώρα τι" κα αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει όλα τους τα νεανικά χρόνια μη κάνοντας τίποτα και βρίσκοντας δικαιολογίες για τα πάντα, συνήθως τρώνε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα (η οποία μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, αλλά έρχεται). Είναι κάτι σαν νόμος της ζωής αυτό και δε προσπαθώ να το παίξω σοφός, αλλά ισχύει σε όλους όσους έχω γνωρίσει και σε μένα επίσης. Γιαυτό, χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε πράγματα για εσάς, δε θα έχετε πάντα επιλογές ούτε εύκολες λύσεις ούτε "ναι αλλά", οπότε καλό είναι να είστε προτετοιμασμένοι όσο μπορείτε. Και δε σημαίνει αυτό να τα δέχεστε όλα και να μη διαμαρτύρεστε, όπως είπα και στην αρχή όλες αυτές οι αντιδράσεις συνήθως είναι απολύτως δίκαιες, απλά όσο διαμαρτύρεστε φροντίστε και λίγο (για) τον εαυτό σας.
Παίζει και να λέω ασυναρτησίες, ο πυρετός φταίει, κανονικά τα λέω πολύ γαμάτα.
atom_smasher
17-09-2010, 20:57
Αποσταγμα βλακειας, πυρετου ή σοφιας; διαλεξτε.
Ford Prefect
17-09-2010, 20:59
Μια χαρά τα λέει.
Τι να πεις.
Αν θα είναι καλός στο επάγγελμα του ή όχι δεν εξαρτάται καν αποκλειστικά από τις γνώσεις. Το πτυχίο δεν εγγυάται την υπευθυνότητα, την ικανότητα για συνεργασία, κλπ.
Όμως, όταν η αντιγραφή είναι κοινή συνήθεια, τότε μειώνεται η αξία του πτυχίου στα μάτια των εργοδοτών, στον βαθμό που γνωρίζουν ότι, λόγω αναξιοκρατίας, η απόκτηση του δεν σχετίζεται με τις γνώσεις του κατόχου του. Ειδικά όσοι υποτίθεται ότι νοιάζεστε για τα δημόσια πανεπιστήμια, είστε τρελοί υποκριτές όταν ανέχεστε και συμβάλλετε στα χρόνια προβλήματα που μειώνουν την αξία των ιδρυμάτων αυτών.
Ναι και αυτό θα αλλάξει επειδή εγώ θα πω όχι στο φίλο μου που μου ζήτησε να δώσω στη θέση του. Τιλέρε.
Επίσης σαν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και τα λοιπά μη μου πεις "Αν σκέφτονταν όλοι έτσι...", δε σκέφτονται, και σίγουρα δε θα σταματήσουν να σκέφτονται έτσι αν εγώ κάνω το αντίθετο. Μπες σε κανά πρυτανικό συμβούλιο αν θες να το αλλάξεις αυτό, μη το λες σ' εμένα.
Amnesiac.
17-09-2010, 21:49
Τι να πεις.
Ναι και αυτό θα αλλάξει επειδή εγώ θα πω όχι στο φίλο μου που μου ζήτησε να δώσω στη θέση του. Τιλέρε.
Επίσης σαν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και τα λοιπά μη μου πεις "Αν σκέφτονταν όλοι έτσι...", δε σκέφτονται, και σίγουρα δε θα σταματήσουν να σκέφτονται έτσι αν εγώ κάνω το αντίθετο. Μπες σε κανά πρυτανικό συμβούλιο αν θες να το αλλάξεις αυτό, μη το λες σ' εμένα.
Πώς στο καλό καταφέρνεις και συνδυάζεις από τη μια το "κατεβαίνω σε πορείες, αγωνίζομαι, έχω άποψη μπλα μπλα μπλα" με το ακριβώς αντίθετο τίγκα νεοελληναράδικο "εγώ θα τα αλλάξω αυτά; τόσοι το κάνουν κτλ". Τώρα θα μου πεις όλοι αυτό κάνουν και θα έχεις δίκιο, αλλά γενικά δε το πολυφωνάζουν.
Amnesiac.
17-09-2010, 21:52
Αποσταγμα βλακειας, πυρετου ή σοφιας; διαλεξτε.
Βλακείας και πυρετού. Αλλά κυρίως βλακείας.
Όχι, θα αλλάξει όταν πλέον δεν ανέχεται την αντιγραφή η ακαδημαϊκή κοινότητα και σε πιάνουν για τέτοιες μαλακίες.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είπα πουθενά ότι εξαρτάται από εσένα ή "μη το κάνεις γιατί είναι κακό", απλώς απάντησα στη δική σου εσφαλμένη λογική ότι η αντιγραφή είναι γεγονός άνευ σημασίας.
περί ταυτοποίησης
από το πρώτο έτος γινόταν πάντα ταυτοποίηση κατά τη διάρκεια κάθε εξέτασης. Πέρσι, για ανεξήγητο λόγο, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου δε μας ζητήθηκε τίποτα. Αποτέλεσμα: στα αρχαία ελληνικά ΙΙΙ (που η ημερομηνία εξέτασης ήταν προς το τέλος της εξεταστικής και είχε πια διαδοθεί ότι δε γίνεται ταυτοποίηση) σκάνε 25-30 άκυροι και δίνουν κανονικά το μάθημα. Την ημέρα εκείνη, λοιπόν, αποφασίζει ο επιτηρητής, προς το τέλος της εξέτασης, να ζητήσει από κάποιους ταυτότητες. Έγινε το σώσε (δυστυχώς δεν ήμουν παρούσα). Ανάμεσα στους φοιτητές που ζήτησαν από φίλους/γνωστούς να γράψουν στη θέση τους, ήταν κι ένας φίλος επί πτυχίω, ο οποίος μέχρι τότε επέμενε και χτυπιόταν ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχε η απειλή της ταυτοποίησης, δε θα έφτανε ποτέ σε σημείο να στείλει άλλον στη θέση του, κοροιδεύοντας τον εαυτό και υποβαθμίζοντας τη νοημοσύνη του. Παρένθεση, το συγκεκριμένο μάθημα με τους περσινούς διδάσκοντες ήταν από τα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα μαθήματα που μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς. Φιλόλογος θα γίνεις ρε άνθρωπε, μάθε αρχαία όταν σου δίνεται η ευκαιρία.
Γενικά έχω την αιρετική άποψη ότι μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ότι στις περισσότερες σχολές υπάρχουν κάποιοι καθηγητές που η ύπαρξή τους και μόνο αποτελεί επαρκή λόγο να θέλει κανείς να σπουδάσει και ότι την πιάτσα τελικά τη χαλάνε οι αδιάφοροι φοιτητές που παρέα με τη φραπεδιά γκρινιάζουν για τα ΠΑΝΤΑ, συχνά χωρίς να έχουν ιδία πείρα, χωρίς να έχουν καν επαφή με τη σχολή, εκφέρουν άποψη για καθηγητές και τρόπους διδασκαλίας (δε βγάζω την ουρά μου απέξω, πέρασα ένα έτος εκτός σχολής (εντελώς εκτός όμως) που το αναπλήρωσα την επόμενη χρονιά). Περί αντιγραφής, ποτέ δε θα καταλάβω το νόημά της και σε τι ωφελεί να κοροιδεύει κανείς τον εαυτό του. Γενικά, με ποια λογική μπαίνει κανείς σε μια σχολή με μοναδική του έγνοια να διαγράψει ένα ακόμη μάθημα από τον οδηγό σπουδών. Μέσα στο '11 ευελπιστώ να πάρω το πτυχίο μου χωρίς να έχω αντιγράψει/κάνω σκονάκι ούτε μια φορά (βέβαια αυτό ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είμαι κότα, αλλά είναι δεδομένο ότι όταν κάθεσαι να γράψεις ένα σκονάκι αποστηθίζεις αρκετά πράγματα, οπότε πέτα το σκονάκι και απλώς γράφε σε τετράδιο ό,τι έχεις να μάθεις). Καταλαβαίνω πως όταν το μοναδικό ζήτημα που τίθεται είναι "ΠΟΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΗ" προφανώς θα γίνουν αντιγραφές. Πάντως, όλη τη γκρίνια και τη μιζέρια για τα ελληνικά πανεπιστήμια την ακούω σχεδόν αποκλειστικά από φοιτητές που δεν πατάνε στη σχολή ή που δεν παρακολουθούν συστηματικά. Δεν έχει τύχει ποτέ φοιτητής (με όλη τη σημασίας της έννοιας "φοιτώ"=συχνάζω) να μου πει ότι δεν έχει βρει τουλάχιστον 2 καθηγητές στη σχολή του που να του έδωσαν κίνητρα, να του άνοιξαν νέους ορίζοντες κτλ.
metamelia3
18-09-2010, 07:04
εκπληκτικο. ζωντοβολα που πιστευουν οτι η "αξιοκρατια" και η "αυστηροτητα" ειναι καλα πραγματα και παραπονιουνται για το ελληνικο πανεπιστημιο που αυτοαπαξιωνεται. ελπιζω μια μερα οταν δειτε ολα αυτα που υποστηριζετε σε εφαρμογη να φτυνετε τον εαυτο σας στον καθρεφτη. οχι οτι θα εχει ιδιαιτερη σημασια πλεον αλλα λεμε τωρα. τα'χουμε πει, μια ζωη ραγιαδες θα'στε.
Queen of the Hi-Ace
18-09-2010, 11:24
Ε τώρα, μερικά πράγματα απλώς αντιβαίνουν στην λογική. Πέρα απο το ότι είναι τραβηγμένο το "που πιστευουν οτι η "αξιοκρατια" και η "αυστηροτητα" ειναι καλα πραγματα" (νόμιζα ότι απλά λένε πως όπως και αν έχουν τα πράγματα , είναι καλύτερα να κερδίσεις κάτι απο τα χρόνια σου εκεί μέσα), νομίζω πως έχει εξοριστεί η έννοια της εκπαίδευσης απο τα πανεπιστήμια. Μπαίνεις για να πολιτικοποιηθείς, να γκρινιάξεις, να αντιγράψεις, να πάρεις το πτυχίο σου και να κάνεις όλον τον κύκλο απο την αρχή. Όλα ωραία αλλά τι γίνεται με την ζωή σου? Γιατί είσαι εκεί αφού είναι τόσο βρώμικα?
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω ότι φταίει η αντιγραφή για όλα αυτά. Συντηρείται μια κατάσταση νοσηρή εκεί μέσα, κανείς δεν θέλει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και δεν κάνει ποτέ τίποτα γι αυτό.
ikonoklast
18-09-2010, 12:29
Αν πούμε ότι υπάρχει ένα σύνολο εκατό περίπου πραγμάτων που -με εξίσου σημαντικό τρόπο- δείχνουν ότι η ανώτατη εκπαίδευση (η εκπαίδευση συνολικά επίσης) μπάζει νερά ας πούμε, γιατί η αντιγραφή και το ΣΚΟΝΑΚΙ να είναι το πρώτο και κύριο και ΜΟΝΟ για το οποίο θα μιλήσουμε;
οντοπικ:
Απίθανη βλακεία, τι άλλο θα διαβάσουμε κλπ.
Αφού οδύρεστε όλοι και οδύρεται και ο μάκης και το ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ (το οποίο όπως και ο ίδιος απαρτίζεται απο ανθρώπους που δεν αντέγραφαν στη σχολή γι' αυτό είναι όλοι τόσο εξαιρετικοί δημοσιογράφοι, δηλαδή τσάτσοι και εκβιαστές, χαφιέδες, εκτελεστές συμβολαίων και αδίστακτοι άρχοντες του κατακίτρινου ρεπορταζ) το ζήτημα θα είναι σημαντικό. Πιο σημαντικό από τα άλλα. Το να μην αντιγράφεις λέτε είναι μάλλον αυτόματα ο δρόμος προς το να γίνεις ένας άξιος πτυχιούχος, το να αντιγράφεις είναι η ηθική σου καταδίκη, η επιστημονική (και νεφρική) σου ανεπάρκεια, η απαξίωση των εργοδοτών, η καταφρόνια της κοινωνίας, το τέλος μιας σχέσης.
Από τα παραπάνω, δεδομένο είναι ότι το πώς αποδίδεις όταν εξετάζεσαι σημαίνει και τι ξέρεις, λολ. Ας μιλήσουμε λοιπόν για ένα εξεταστικό σύστημα στο οποίο η αντιγραφή πρακτικά δεν υπάρχει, τις πανελλαδικές εξετάσεις. Θεωρείτε όλοι εσείς λοιπόν ότι από τις πανελλαδικές βγήκατε άνθρωποι που Ξέρουν Πράγματα. Ότι ένα τέταρτο θέμα και μερικά επιλογής, μια στοίβα πηγών για να παπαγαλίσεις, μερικοί έτοιμοι πρόλογοι για την έκθεση απο την καθηγήτρια στο φροντιστήριο, μερικές μεθοδολογίες για διακόσιες ίδιες ασκήσεις φυσικής, ένα τρίωρο διαγώνισμα στο τέλος της χρονιάς με βλακώδη θέματα είναι αυτό που ατσαλώνει πρωταθλητές. Πρωταθλητές που αργότερα όταν τρυπώσουν στις σχολές που ονειρεύονταν οι γονείς τους ή έκατσαν στη ρουλέτα του μηχανογραφικού και πάρουν μια γεύση από την ποιότητα των συγγραμμάτων και καθηγητών, από τους χαζούς κύκλους σπουδών, από τις αλυσίδες και την εντατικοποίηση, από το πώς εξετάζει και το πώς κόβει ο κάθε τυχαίος, από έναν ορίζοντα εργασιακής καφρίλας θα καλλιεργήσουν απο μόνοι τους την κουλτούρα τη Σωστή, αυτού που δεν αντιγράφει. Γιατί θέλει να γίνει επιστήμων, σα το ντεγκιαλ.
Στην πραγματικότητα εγώ θεωρώ πως έμαθα πράγματα στο λύκειο (γιατί τους έγραφα στ' αρχίδια μου), πέρασα σε σχολή που γούσταρα και πάνω-κάτω αντιπαθώ την αντιγραφή (γιατί θεωρώ ότι καλό είναι να διαβάζεις μόνος και να γαμάς το μαλάκα καθηγητή). Αλλά ρε παιδιά, σοβαρευτείτε λίγο.
House Of Low Culture
18-09-2010, 12:45
ωραίο ποστ.
Αν πούμε ότι υπάρχει ένα σύνολο εκατό περίπου πραγμάτων που -με εξίσου σημαντικό τρόπο- δείχνουν ότι η ανώτατη εκπαίδευση (η εκπαίδευση συνολικά επίσης) μπάζει νερά ας πούμε, γιατί η αντιγραφή και το ΣΚΟΝΑΚΙ να είναι το πρώτο και κύριο και ΜΟΝΟ για το οποίο θα μιλήσουμε;
Eνώ για τα άλλα δεν έχει γίνει καμία κουβέντα ποτέ στο Requiem, ε; Ή δεν υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε ΚΑΙ για αυτό; Το thread απλώς έτυχε να αναφέρεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, κι όχι σε κάποιο από τα υπόλοιπα.
Είναι απίστευτα παράλογο σχόλιο αυτό που κάνεις κι εσύ και ο stam. Ούτε μας περιορίζει η ύπαρξη σημαντικότερων προβλημάτων να μιλήσουμε ΚΑΙ για αυτό, ούτε πουθενά αναφέρθηκε ως ύψιστης σημασίας πρόβλημα.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για ένα εξεταστικό σύστημα στο οποίο η αντιγραφή πρακτικά δεν υπάρχει, τις πανελλαδικές εξετάσεις. Θεωρείτε όλοι εσείς λοιπόν ότι από τις πανελλαδικές βγήκατε άνθρωποι που Ξέρουν Πράγματα. Ότι ένα τέταρτο θέμα και μερικά επιλογής, μια στοίβα πηγών για να παπαγαλίσεις, μερικοί έτοιμοι πρόλογοι για την έκθεση απο την καθηγήτρια στο φροντιστήριο, μερικές μεθοδολογίες για διακόσιες ίδιες ασκήσεις φυσικής, ένα τρίωρο διαγώνισμα στο τέλος της χρονιάς με βλακώδη θέματα είναι αυτό που ατσαλώνει πρωταθλητές. Πρωταθλητές που αργότερα όταν τρυπώσουν στις σχολές που ονειρεύονταν οι γονείς τους ή έκατσαν στη ρουλέτα του μηχανογραφικού και πάρουν μια γεύση από την ποιότητα των συγγραμμάτων και καθηγητών, από τους χαζούς κύκλους σπουδών, από τις αλυσίδες και την εντατικοποίηση, από το πώς εξετάζει και το πώς κόβει ο κάθε τυχαίος, από έναν ορίζοντα εργασιακής καφρίλας θα καλλιεργήσουν απο μόνοι τους την κουλτούρα τη Σωστή, αυτού που δεν αντιγράφει. Γιατί θέλει να γίνει επιστήμων, σα το ντεγκιαλ.
Η έλλειψη αντιγραφής στις πανελλαδικές οφείλεται για την παπαγαλία και όλα αυτά τα δεινά, ε;
Παρουσιάζεις μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν από άλλους παράγοντες και δεν έχει καμία σχέση με το αν θα έπρεπε να ανεχόμαστε ή όχι την αντιγραφή.
Inga Drive
18-09-2010, 14:46
Η έλλειψη αντιγραφής στις πανελλαδικές οφείλεται για την παπαγαλία και όλα αυτά τα δεινά, ε;
ακριβώς αυτό ΔΕΝ λέει.ακόμα και σε ένα σύστημα που δεν τίθεται καν θέμα αντιγραφής,οπότε ό,τι κάνεις το κάνεις με το ΣΠΑΘΙ σου,υπάρχουν όλα αυτά τα δεινά που λες,ώστε τελειώνοντας όχι μόνο δεν έχεις πλησιάσει το λυκειακό αντίστοιχο του homo universalis,αλλά μάλλον έχεις ψιλομουδιάσει διανοητικά.
οπότε αυτό
Παρουσιάζεις μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν από άλλους παράγοντες και δεν έχει καμία σχέση με το αν θα έπρεπε να ανεχόμαστε ή όχι την αντιγραφή.
και καταλήγουμε πάλι οτι αλλού είναι το πρόβλημα,οπότε το αν ανέχεσαι ή όχι την αντιγραφή,μικρό ρόλο παίζει.
α,και όταν λέω αντιγραφή,δεν εννοώ αντιγραφή σαν στάση απέναντι σε οποιαδήποτε αξιολόγηση στη ζωή σου,αλλά αντιγραφή σαν τρόπο να αποφεύγεις δυσανάλογα μεγάλη με το αντίκρισμα της προσπάθεια,ιδίως σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μπάζει από παντού σαν ετούτο.
stam and the witches
18-09-2010, 15:03
Είναι απίστευτα παράλογο σχόλιο αυτό που κάνεις κι εσύ και ο stam. Ούτε μας περιορίζει η ύπαρξη σημαντικότερων προβλημάτων να μιλήσουμε ΚΑΙ για αυτό, ούτε πουθενά αναφέρθηκε ως ύψιστης σημασίας πρόβλημα.
Μισό γιατί θα παρεξηγηθούμε!!! Εγώ δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ της αντιγραφής (αν και ένα τυπολόγιο τσέπης το φτιάχνω στα μαθηματικά πχ). Μία γενικότερη διαπίστωση έκανα (ότι το πανεπιστήμιο χρειάζεται πυρηνική βόμβα γενικά, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να ασχολούμαστε με τα επιμέρους).
ακριβώς αυτό ΔΕΝ λέει.ακόμα και σε ένα σύστημα που δεν τίθεται καν θέμα αντιγραφής,οπότε ό,τι κάνεις το κάνεις με το ΣΠΑΘΙ σου,υπάρχουν όλα αυτά τα δεινά που λες,ώστε τελειώνοντας όχι μόνο δεν έχεις πλησιάσει το λυκειακό αντίστοιχο του homo universalis,αλλά μάλλον έχεις ψιλομουδιάσει διανοητικά.
Ναι Inga, καταλαβαίνω τι γράφει, ειρωνεία ήταν. Το ότι υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε και την προσθήκη ενός ακόμα.
και καταλήγουμε πάλι οτι αλλού είναι το πρόβλημα,οπότε το αν ανέχεσαι ή όχι την αντιγραφή,μικρό ρόλο παίζει.
α,και όταν λέω αντιγραφή,δεν εννοώ αντιγραφή σαν στάση απέναντι σε οποιαδήποτε αξιολόγηση στη ζωή σου,αλλά αντιγραφή σαν τρόπο να αποφεύγεις δυσανάλογα μεγάλη με το αντίκρισμα της προσπάθεια,ιδίως σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μπάζει από παντού σαν ετούτο.
Το πρόβλημα με το σκεπτικό αυτό είναι ότι αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο η ανοχή της αντιγραφής συμμετέχει στην όλη δυσανάλογη αξιολόγηση. Όταν οι καθηγητές βγάζουν θέματα γνωρίζοντας ότι θα πέσει συνεργασία και σκονάκια, τότε τα δυσκολεύουν αναλόγως και την πληρώνει όποιος δε μπαίνει στη διαδικασία σκονάκια-αντιγραφή. Κι όπως είπα, στην τελική αφ' ενός κάνει το πτυχίο να μην έχει αξία ως πιστοποίηση γνώσεων, αφ' ετέρου δεν επιτρέπει και την αξιολόγηση του έργου του πανεπιστημίου. Η αντιγραφή δε καταπολεμά παθογένειες του συστήματος, τις οξύνει.
Ναι Inga, καταλαβαίνω τι γράφει, ειρωνεία ήταν.
Η Κόλαση Πάγωσε.
Επίσης δεν είπε κανένας ότι η αντιγραφή είναι Πολιτική Στάση Αλλαγής ή ότι λύνει κανά πρόβλημα, αυτό που λέμε είναι ότι Σταρχίδια Μας.
chris_boss
18-09-2010, 18:02
Εγώ πιστεύω ότι όλοι όσοι αντιγράφουν το κάνουν για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και να τονίσουν την ανουσιότητα των εξετάσεων ως μέσου κρίσης της γνώσης. Μου είχε πει ένας φίλος μου ότι απλά βαριόταν να διαβάσει, αλλά δε νομίζω να το εννοούσε, λογικά πλάκα έκανε.
Γενικά η άποψη μου είναι ότι καθένας μπορεί να βρει χίλια δίκια για να κατηγορήσει τα πάντα, είτε αυτό είναι εκπαιδευτικό σύστημα, είτε εργασία, είτε λειτουργία του κράτους, είτε οτιδήποτε. Τα πάντα είναι σάπια και οι όποιες αντιδράσεις είναι συνήθως λογικές και δίκαιες. Απλά ρε παιδί μου, φτάνεις σε ένα σημείο στη ζωή σου που πρέπει να κάνεις ΚΑΤΙ. Δηλαδή ναι, να αντιγράψεις, ναι, να μη σκιστείς στη δουλειά ή να μη βιαστείς καν να βρεις δουλειά για να τα τσεπώνει ο κάθε μαλάκας εργοδότης, ναι, να βρίσεις το κατεστημένο, να τσακωθείς και με το μαλάκα που έχει παρκάρει σε σημείο που σε κλείνει, να τα κάνεις όλα αυτά. Απλά αυτό δε μπορεί να κρατήσει για πάντα. Είναι μπουρδέλο όλα, ναι, αλλά για να σταθείς σαυτή τη ζωή (...) και να μην εξαρτάσαι από τους γονείς σου για πάντα θα πρέπει να ρίξεις τα μούτρα σου, να κάνεις υποχωρήσεις, είτε αυτές γίνουν στην εκπαίδευση, είτε στην εργασία, είτε στη γκόμενα σου, είτε οπουδήποτε. Είτε σας αρέσει είτε όχι, όλοι οι άνθρωποι φτάνουν αργά ή γρήγορα στο σημείο που αναρωτιούνται "και τώρα τι" κα αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει όλα τους τα νεανικά χρόνια μη κάνοντας τίποτα και βρίσκοντας δικαιολογίες για τα πάντα, συνήθως τρώνε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα (η οποία μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, αλλά έρχεται). Είναι κάτι σαν νόμος της ζωής αυτό και δε προσπαθώ να το παίξω σοφός, αλλά ισχύει σε όλους όσους έχω γνωρίσει και σε μένα επίσης. Γιαυτό, χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε πράγματα για εσάς, δε θα έχετε πάντα επιλογές ούτε εύκολες λύσεις ούτε "ναι αλλά", οπότε καλό είναι να είστε προτετοιμασμένοι όσο μπορείτε. Και δε σημαίνει αυτό να τα δέχεστε όλα και να μη διαμαρτύρεστε, όπως είπα και στην αρχή όλες αυτές οι αντιδράσεις συνήθως είναι απολύτως δίκαιες, απλά όσο διαμαρτύρεστε φροντίστε και λίγο (για) τον εαυτό σας.
Παίζει και να λέω ασυναρτησίες, ο πυρετός φταίει, κανονικά τα λέω πολύ γαμάτα.
ωραίο ποστ. κολλάει και στο τόπικ περί δουλειάς.
asimoulis
18-09-2010, 18:30
νομίζω εκεί που γίνεται της πουτάνας από κλεψιά είτε αντιγραφή είτε ακουστικό είτε δεν ξέρω εγώ τι είναι ιατρική. βέβαια υπάρχει και η ειδικότητα.
προσωπικά δεν με ενοχλεί να κλέψει κάποιος για το 5. με ενοχλεί να κλέψει για 8,9,10 γαμώ το σπίτι του γιατί μετά γυρνάει και λέει έγραψα 8,9,10.
ikonoklast
18-09-2010, 18:55
Δεν είπα πουθενά ότι η ίδια η ανυπαρξία ή η ύπαρξη αντιγραφής ευθύνεται για κάτι. Προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί υπάρχει η ίδια η αντιγραφή.
Αντίθετα εσύ και διάφοροι άλλοι μιλάτε λες και το φαινόμενο της αντιγραφής μοναδικά και μονοσήμαντα ευθύνεται για διάφορα άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα για την απαξίωση του επιστημονικού περιεχομένου των σχολών και -στην ακραία βλακεία- για το πώς ακριβώς αντιμετωπίζονται οι πτυχιούχοι από την εργοδοσία.
Στην πραγματική πραγματικότητα το κλου είναι ότι η αντιγραφή, τα σκονάκια, η εξαγορά ή κοπιάρισμα πρότζεκτ και διπλωματικών είναι απλά μια πολύ δευτερεύουσα κατάσταση και για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια και για το το επίπεδο των αποφοίτων που βγάζουν αυτά, είτε συμμετέχουν στα παραπάνω είτε όχι.
Ford Prefect
18-09-2010, 20:03
Γενικά δεν βλέπω πώς μπορείς όμως να δικαιολογήσεις την αντιγραφή γενικότερα, εκτός και αν η δική σου αίσθηση είναι ότι όλοι όσοι αντιγράφουν το κάνουν γιατί πήραν χαμπάρι σε τι μπουρδέλο ήρθανε οπότε σιγά ή επειδή είναι το μόνο μέσο για να εξισορροπήσει το αντίκρυσμα με την προσπάθεια.
Εγώ δεν έχω αυτή την αίσθηση, απλά βλέπουν φως και μπαίνουν οι περισσότεροι, τόσο απλό είναι. Α, μπορώ να το κάνω και έτσι; Ε, έτσι. Αυτό όμως συσσωρευτικά γίνεται μια γαμημένη συνήθεια και νοοτροπία και ναι, δεν είναι το νο.1 ή 2 πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου σήμερα, αλλά είναι ένα γαμημένο πρόβλημα που δεν θα φτιάξει κι ας λυθούν τα υπόλοιπα.
Για το παράδειγμα των πανελληνίων δηλαδή μιας και το ανέφερες, εφόσον η αντιγραφή δεν είναι τόσο θέμα πια, θα γούσταρες να γίνεται ο πανικός της αντιγραφής που γίνεται και στα αμφιθέατρα; Εγώ πάντως όχι.
ikonoklast
18-09-2010, 20:10
Για το παράδειγμα των πανελληνίων δηλαδή μιας και το ανέφερες, εφόσον η αντιγραφή δεν είναι τόσο θέμα πια, θα γούσταρες να γίνεται ο πανικός της αντιγραφής που γίνεται και στα αμφιθέατρα; Εγώ πάντως όχι.
Μου είναι απολύτως αδιάφορο.
Ford Prefect
18-09-2010, 20:21
Εσένα μπορεί, αλλά για τα παιδιά που παίξανε με τους κανόνες μπας και μπουν στο πανεπιστήμιο και τους φάει τη θέση ένας αντίστοιχος σκονάκιας, καθόλου αδιάφορο δεν είναι.
Shadowking
18-09-2010, 20:45
δηλαδή, δεν μας πειράζει το σύστημα εισαγωγής που 'ναι σκατά και ουσιαστικά δεν βάζει κανένα κριτήριο για την εισαγωγή στα ιδρύματα, μας πειράζει μήπως κάποιος γράψει κάνα 0,1 παραπάνω και μας φάει την θέση. Επίσης η έλλειψη αντιγραφής στις πανελλαδικές έγκειται στην σκληρή επιτήρηση και στο ότι ακόμα για να πας να χέσεις έρχεται καθηγητής μαζί σου.
Αδιάφορο πλήρως - σκατά στο σχολείο/πανεπιστήμιο εξεταστικό κέντρο.
Ford Prefect
18-09-2010, 20:51
Ρε παιδιά, το είπαμε όλοι, μα όλοι, ότι το θέμα της αντιγραφής δεν είναι το μέγιστο. Μπορείτε να κόψετε αυτήν την ηλίθια καραμέλα ότι επομένως δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του; Εσύ ρε Shadowking πού είδες κάποιον να λέει ότι δεν μας πειράζει το σύστημα εισαγωγής;
ikonoklast
18-09-2010, 23:06
Εσύ ρε Shadowking πού είδες κάποιον να λέει ότι δεν μας πειράζει το σύστημα εισαγωγής;
Εσένα, εδώ:
Εσένα μπορεί, αλλά για τα παιδιά που παίξανε με τους κανόνες μπας και μπουν στο πανεπιστήμιο και τους φάει τη θέση ένας αντίστοιχος σκονάκιας, καθόλου αδιάφορο δεν είναι.
Αρχικα "οι κανόνες" είναι για τον ψόλο, υπονοείς προφανώς ότι υπάρχει αξιοκρατία "αν παίξεις μ' αυτούς" στην πραγματικότητα υπάρχει ένα σύστημα όπου κερδίζουν οι ταξικώς ευνοημένοι (φροντιστήρια, ιδιαίτερα, παραπαιδεία) ανεπαρκείς (παπαγαλία, μεθοδολογίες, εξετασιοκεντρική εκπαίδευση) φλώροι (πνιγηρή έλλειψη ελέυθερου χρόνου). Το σύστημα εισαγωγής είναι η συζήτηση προτεραιότητας, από τη στιγμή που κάνεις την υποθετική ερώτηση "πως θα ήταν αν όλοι αντέγραφαν και στις πανελλήνιες" η απάντηση είναι: "περίπου το ίδιο σκατά, αυτό που έχει σημασία είναι το σύστημα εισαγωγής".
Ford Prefect
18-09-2010, 23:25
Α, μάλιστα, το να περνάει ο άλλος στο πανεπιστήμιο σημαίνει ότι είναι κατά βάση ταξικώς ευνοημένος και φλώρος. Έστω(!). Μόνο που η συζήτηση για τις πανελλήνιες που έφερες εσύ ως παράδειγμα για να υποδείξεις ότι οι εξετάσεις δεν σημαίνουν και τίποτα, κλάιν μάιν, ήταν ένα αντιπαράδειγμα από την μεριά μου για να τονίσω ότι η αντιγραφή μπορεί κάλλιστα να είναι μια προφανής αδικία. Εσύ τώρα μου αντιτείνεις ότι ένας που θα φάει την θέση του άλλου στο πανεπιστήμιο είναι αδιάφορο γιατί οι κανόνες είναι για τον ψώλο, βασικά καλά θα του'κανε και του μαλάκα του φλώρου εδώ που τα λέμε. 0,1 λέει ο άλλος, έλα μωρέ.
Και αν ξεκολλήσουμε και από τις πανελλήνιες και μεταφερθούμε πάλι στο αμφιθέατρο, ιδία πείρα ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία οι τρόμπες που αντιγράφουν ασύστολα και δεν τους φταίει ούτε ο καθηγητής και το μάθημα αλλά το ότι ήρθαν να ψωλάρουν και βρήκαν το έδαφος να το κάνουν. Και εσύ το ξέρεις επίσης.
ikonoklast
19-09-2010, 00:10
Α, μάλιστα, το να περνάει ο άλλος στο πανεπιστήμιο σημαίνει ότι είναι κατά βάση ταξικώς ευνοημένος και φλώρος. Έστω(!). Μόνο που η συζήτηση για τις πανελλήνιες που έφερες εσύ ως παράδειγμα για να υποδείξεις ότι οι εξετάσεις δεν σημαίνουν και τίποτα, κλάιν μάιν, ήταν ένα αντιπαράδειγμα από την μεριά μου για να τονίσω ότι η αντιγραφή μπορεί κάλλιστα να είναι μια προφανής αδικία. Εσύ τώρα μου αντιτείνεις ότι ένας που θα φάει την θέση του άλλου στο πανεπιστήμιο είναι αδιάφορο γιατί οι κανόνες είναι για τον ψώλο, βασικά καλά θα του'κανε και του μαλάκα του φλώρου εδώ που τα λέμε. 0,1 λέει ο άλλος, έλα μωρέ.
Είναι πολύ προφανές ότι οικονομική επιφάνεια στην οικογένεια σημαίνει πρόσβαση σε καλό φροντιστήριο ή ακόμα καλύτερα ιδιαίτερο, για περισσότερα μαθήματα, περισσότερα χρόνια. Τα πολυτεχνεία, οι ιατρικές, νομικές και υψηλόβαθμες σχολές γενικώς έχουν σε συντριπτική πλειοψηφία εισακτέους τέτοιας καταγωγής πολύ περισσότερο από ΤΕΙ και χαμηλόβαθμα ΑΕΙ. Ταυτόχρονα μετά το Άλφα υπάρχει το Βήτα, φραπες με γάλα και τσιγάρο το πρωϊ σημαίνει κόψιμο και οι αρκούδες χέζουνε στο δάσος.
Και αν ξεκολλήσουμε και από τις πανελλήνιες και μεταφερθούμε πάλι στο αμφιθέατρο, ιδία πείρα ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία οι τρόμπες που αντιγράφουν ασύστολα και δεν τους φταίει ούτε ο καθηγητής και το μάθημα αλλά το ότι ήρθαν να ψωλάρουν και βρήκαν το έδαφος να το κάνουν. Και εσύ το ξέρεις επίσης.
Δεν το ξέρω πολύ καλά, ξέρω άτομα που ψωλάρουν και αντιγράφουν, ξέρω άτομα που κατέχουν πράγματα και αντιγράφουν γιατί δε προλαβαίνουν να καλύψουν εξουθενωτικούς ρυθμούς και ξέρω ότι σχεδόν όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο πώς θα εξεταστείς. Πόσω δε μάλλον ότι το πρόβλημα θα λυθεί με κατασταλτικές μεθόδους στην επιτήρηση όπως πρότεινες σε άλλη κουβέντα σε άλλο θρεντ. Το τελευταίο μάλιστα σαν μέθοδος επίλυσης προβλημάτων είναι στην κουλτούρα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, της αποπομπής των μεγαλοετών, των μη δωρεάν συγγραμμάτων, της διασύνδεσης με την αγορά και της φυσιογνωμίας της, της κατάργησης του ασύλου. Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, είναι πολύ έξυπνο σα σκέψη δε λέω, δε λειτούργησε ποτέ σε κανένα χάρτη επίσης. Το παράδειγμα των πανελληνίων το έδειξα ακριβώς και μόνο για να πω ότι οι εξετάσεις από μόνες τους, με την αντιγραφή και τα παρελκόμενα τους, δεν έχουν ουσιαστική σημασία για το επίπεδο σπουδών όπως υπονοεί το άθλιο ρεπορτάζ στο πρώτο ποστ του θρεντ.
metamelia3
19-09-2010, 01:15
(γιατί θεωρώ ότι καλό είναι να διαβάζεις μόνος και να γαμάς το μαλάκα καθηγητή).
δωστε εμφαση και βαλτε τα ακαμεντις στοις πατοις σας.
Harbinger of Death
19-09-2010, 04:00
Ναι, επειδή φταίει για το χάλι του Ελληνικού Πανεπιστημίου ο τρόπος εισαγωγής, ο σταρχιδισμός των καθηγητών και χίλια δυο άλλα, στα αρχίδια μας να αντιγράφει ο κόσμος. Στα αρχίδια μας να υπάρχει κόσμος με μισή σχολή αντιγραφή και γενικό ζαμανφού σχετικά με το αντικείμενο της σχολής.
Κι εγώ δεν ανέφερα πουθενά το πως σε βλέπει ο εργοδότης αύριο.
Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι απαιτήσεις του Τυχαίου Μαθήματος Ι δεν είναι πάντα λογικές, ούτε είναι πάντα η εξέταση διεξοδική και αντικειμενική και δίκαιη, αλλά επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπάρχουν μαθήματα όπου αυτό σε κάποιο βαθμό ισχύει, και έχει νόημα να μην αντιγράψει κανείς, κι όσο πληθύνονται αυτά τόσο το καλύτερο, ακόμα κι αν δε λυθεί κανένα άλλο πρόβλημα του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Κι εσύ μπορεί να λες ότι αυτό δε θα λύσει τίποτα και ότι δε θα κρίνει το ποιόν του αυριανού πτυχιούχου, αλλά φιλαράκι όταν μπαίνει κόσμος σε σχολές κι αρχίσει να μην μπορεί να βγαίνει γιατί δεν μπορεί να αντιγράψει σε σοβαρά μαθήματα, τότε θα σφίξουν οι κώλοι και δε θα είναι πια τόσο ασήμαντο. Στην τελική κακό δεν είναι σε καμία περίπτωση, μόνο θετικό, συν, πλας, πες το όπως θες σε όποια γλώσσα το καταλαβαίνεις.
Επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι μεγαλύτερο θέμα ο τρόπος εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, αλλά κι αυτό δεν είναι μικρό θέμα. Η αντιγραφή και η συναφής ιδεολογία ρίχνουν έναν τοίχο που τα φέρνει όλα ντόμινο.
Α, και να κοπούν επιτέλους αυτά τα ηλίθια ad hominem:
εσυ δλδ πηρες πτυχιο χωρις να αντιγραψεις πουθενα?
Θα παίξει ρόλο αν σου πω ναι ή όχι; Θα συμπεράνεις ότι το λέω επειδή το έκανα; Ή στην αντίθετη περίπτωση θα συμπεράνεις ότι το λέω παρ' ότι δεν το έκανα, οπότε είναι άκυρο; Κάτσε και σκέψου τι λέω και αν θα έπρεπε να γίνεται, μη ρωτάς μαλακίες.
Και αυτά τα "γαμήστε τους μαλάκες τους καθηγητές και διαβάστε μόνοι σας" είναι εξαιρετικά αστεία ε. Να μην μπαίνατε στο πανεπιστήμιο, εφόσον είναι μαλάκες οι καθηγητές. Το γεγονός ότι αυτά που θέλετε να διαβάσετε τα έχουν γράψει άλλοι καθηγητές σας φαίνεται άσχετο, εμφανώς. Εκτός αν εννοείτε ότι είναι μαλάκες οι Έλληνες καθηγητές.
Όχι πείτε.
House Of Low Culture
19-09-2010, 10:22
κυρίως είσαι μαλάκας εσύ. καθηγητές υπάρχουν και καλοί. αλλά εσύ είσαι μαλάκας. για φάπες. κι όχι επειδή καταδικάζεις τις αντιγραφές. Γιατί ξέρουμε ότι αντέγραψες για να πάρεις το πτυχίο σου, μουνάκι.
ikonoklast
19-09-2010, 13:34
Harbinger of Death, είσαι βλάκας και γράφεις βλακείες.
οχι ρε μαλακες ειναι κουλ οι τυποι που αντεγραφαν μαζι σου στο αμφιθεατρο και οταν γινανε μεταπτυχιακοι σου κοβουν τον κωλο
cybernaut
19-09-2010, 20:05
Λοιπον ειναι άλλο η μόρφωση κ η εξειδικευση κ αλλο η παιδεία κ η καλλιέργεια..
Ολοκληρος υπουργος παιδειας βγηκε κ ειπε "με το πτυχιο σου θα βρισκεις αμέσως δουλειά",
λες κ αυτο ειναι το ζητουμενο! Εκτός αν ειναι στην τελικη..
Φαινομενα αντιγραφης / κλεψιας / απατης παντα υπήρχαν και θα υπαρχουν,
είναι στην ανθρωπινη φύση κ αυτο δεν αλλάζει.
Σκοπός ειναι αυτό να μην γινει κατι τετοιο η νόρμα, το συνηθισμένο, το 'ετσι ειναι τα πραγματα μωρέ'.
Γιαυτο κ στο 'αλλο' θρεντ υποστηριζω πως τελικα it comes down στο θέμα της ηθικής κ πως απο κει ξεκινανε ολα, αυτο διδασκεται απο την οικογενεια συνηθως κ απο τις σωστες βασεις κ εππιροές σε μικρή ηλικια.
Στην αρχαια Ελλαδα παμπολλα τα παραδειγματα με κορυφαίο εκεινο του εξοστρακισμου.
Πως ηταν ισως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορα στην ανθρωπινη ιστορία που οι περισσοτεροι ήταν εξυπνοι/ηθικοί κ 'σωστοι' , κ εκει θα πρεπει να στοχευουμε.
ΕιναΙ ευκολο να δειχνουμε τα λαθη αλλα πιο δυσκολο να τα διορθωσουμε, εξαρταται όμως απο όλους μας,
τον καθενα μας ξεχωριστά.
παρτε κ ενα ωραιο βιντεάκι
http://www.youtube.com/watch?v=H2TVyk58zkc&p=F9941D13B6766867&playnext=1&index=39
House Of Low Culture
19-09-2010, 20:24
Στην αρχαια Ελλαδα παμπολλα τα παραδειγματα με κορυφαίο εκεινο του εξοστρακισμου.
εδώ γέλασα.
cybernaut
19-09-2010, 20:34
μιλαω για το περιστατικο που εδωσε στον Αριστειδη το προσωνυμιο 'δικαιος' , ξερεις ποιο λεω ε, που μια γιαγια δεν ηξερε να γραφει κ ζητησε απο τον ιδιο να γραψει το ονομα του κ κ εκεινος το εκανε..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/AGMA_Ostrakon_Aristide.jpg
nikolasfluxus
19-09-2010, 20:40
ωχου ρε cybernaut πότε θα σου φύγει η αρχαιοπληξία να ησυχάσουμε?
cybernaut
19-09-2010, 20:46
δεν ξερω αν θα μου φυγει αλλα πραγματικα, εσυ γιατι χαλιεσαι ρε φλουξε?
δεν συμφωνεις πως ειναι θεμα ηθικης κ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ολα αυτά ?
Shadowking
19-09-2010, 20:47
cybernaut, θα 'χες φάει έναν εξοστρακισμό από τον ΦΣ, άλλο πράμα.
cybernaut
19-09-2010, 20:51
τι εστι ΦΣ? αμα τον αξιζα, καλως να τον ετρωγα.
shadowking η επιθετικοτητα σου πηγαζει απο πραγματα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι διαφωνουμε.
Ford Prefect
19-09-2010, 20:55
Δεν το ξέρω πολύ καλά, ξέρω άτομα που ψωλάρουν και αντιγράφουν, ξέρω άτομα που κατέχουν πράγματα και αντιγράφουν γιατί δε προλαβαίνουν να καλύψουν εξουθενωτικούς ρυθμούς και ξέρω ότι σχεδόν όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο πώς θα εξεταστείς.
E, βέβαια, αν αντιγράφεις δεν το θεωρείς πρόβλημα. Γενικώς το θέμα του θρεντ είναι η αντιγραφή, εσύ θες να μας πεις εκατό φορές να το εμπεδώσουμε ότι δεν είναι πρόβλημα, σου είναι αδιάφορο. ΟΚ.
Πόσω δε μάλλον ότι το πρόβλημα θα λυθεί με κατασταλτικές μεθόδους στην επιτήρηση όπως πρότεινες σε άλλη κουβέντα σε άλλο θρεντ.
Ναι, επιμένω ότι το πρόβλημα της αντιγραφής θα λυθεί με σωστή επιτήρηση από τα σωστά άτομα. Δεν νομίζω να υποστήριζα στο άλλο θρεντ ότι το πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου θα λυθεί απαγορεύοντας τα κινητά και τις τσάντες στις εξετάσεις, αυτό εσύ το παραλληλίζεις κάπως στο μυαλό σου, έχεις ξεφύγει κάπως λέω εγώ από το θέμα.
Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, είναι πολύ έξυπνο σα σκέψη δε λέω, δε λειτούργησε ποτέ σε κανένα χάρτη επίσης.
Πονάει κεφάλι λοιπόν λέω εγώ και το θρεντ γενικά στο θέμα της ακατάσχετης αντιγραφής ως πάγια κατάσταση, όλοι το κάνουν ρε, μην κάνεις την πάπια τώρα, μεταξύ μας, κλπ, άρα η λύση είναι πονάει κεφάλι-->στ'αρχίδια μας, πονάει όλος ο οργανισμός, γάμα το κεφάλι. Ή πονάει το κεφάλι, άσε το χέρι να πονάει, ποιος το χέζει το χέρι. Το να κόψεις την αντιγραφή πώς ισοδυναμεί με κόψιμο του κεφαλιού, εγώ πάντως δεν το κατάλαβα.
Πονάει κεφάλι λοιπόν λέω εγώ και το θρεντ γενικά στο θέμα της ακατάσχετης αντιγραφής ως πάγια κατάσταση, όλοι το κάνουν ρε, μην κάνεις την πάπια τώρα, μεταξύ μας, κλπ, άρα η λύση είναι πονάει κεφάλι-->στ'αρχίδια μας, πονάει όλος ο οργανισμός, γάμα το κεφάλι. Ή πονάει το κεφάλι, άσε το χέρι να πονάει, ποιος το χέζει το χέρι. Το να κόψεις την αντιγραφή πώς ισοδυναμεί με κόψιμο του κεφαλιού, εγώ πάντως δεν το κατάλαβα.
Einai poly aplo. Esy les: polloi antigrafoun, epitirisi, katastoli, astynomefsi, kameres stis aithouses, komena kefalia re. O allos sou leei: antigrafi se ena gia ton poutso sistima pou oxi mono einai gia ta mpaza alla exei kai ena gamimena arrwstimeno tropo na elegxei tis gnwseis twn prointwn twn ekpaideutikwn idrymatwn kai na tous aksiokratei(!) den einai kali, den einai kaki, den einai asximi, einai adiafori. Den vlepeis dld tin adigrafi ws aporoia tis olikis skatilas alla san ena problima in its own right pou leme, pou tha prepei na antimetwpistei analoga. Eksou kai to ponaei kefali kopsei kefali, i alliws ponaei xeri kopsei xeri, an protimas.
Ford Prefect
19-09-2010, 23:36
Τι καταστολή και αστυνόμευση και κάμερες; Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι, λέω; Όσο πατάει ο ελέφαντας μωρέ... Δηλαδή το να βάλεις την τσάντα σου δίπλα και το κινητό κρυμμένο και να μην κάθεσαι όπου γουστάρεις σου καταπατάει τα θεμελιώδη σου ανθρώπινα δικαιώματα; Καταπιέζεται ο άλλος που δεν νιώθει την παρουσία του κινητού του δίπλα του; Τι παπαριές είναι αυτές; Συνέλθετε ρε.
Τώρα δεν κατάλαβα αν λες γαμημένα αρρωστημένο τρόπο να ελέγχει τις γνώσεις και να αξιοκρατεί(! - !!! θα έβαζα εγώ) τις εξετάσεις γενικά, αν θες μου διευκρινίζεις. Και ναι, φυσικά και δεν βλέπω την αντιγραφή σαν απόρροια του γενικού προβλήματος της παιδείας, εκτός από το γενικότερο πρόβλημα παιδείας που δεν βρίσκει τίποτα το μεμπτό στο να αντιγράφεις. Και σε ένα τέλειο σύστημα αν επικρατούσε το μπάχαλο που επικρατεί συνήθως στις εξετάσεις, πάλι θα αντέγραφαν.
Το ότι δεν κατάλαβα πώς το κόψιμο της αντιγραφής είναι κόψιμο κεφαλιού εντοπίζεται πως δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κόβουμε επώδυνα και τι κακό παθαίνει ο φοιτητής εν προκειμένω όταν δεν αντιγράφει. Το κόψει-χέρι σε αυτό το σκηνικό θα ήταν να κόψουμε τις εξετάσεις, που μέχρι να διευκρινήσεις τι εννοούσες με αρρωστημένο, μάλλον είναι η δική σου πρόταση.
Safws ypervalw, min kolas sto yfos tou post mou. Otan omws milas gia austiroteri epitirisi apo ta katalila atoma, egw katalavainw perissoteri katastoli, astynomeusi, estw epitirisi. To posi den einai to zitima. To proxwrisa ligo perissotero (-kameres tha itan pio apotelesmatikes i oxi? katapataei auto kapoio anthrwpino dikaiwma?)
Egw nai, sigoura eimai kata twn eksetasewn, genikotera kai eidikotera.
Και ναι, φυσικά και δεν βλέπω την αντιγραφή σαν απόρροια του γενικού προβλήματος της παιδείας, εκτός από το γενικότερο πρόβλημα παιδείας που δεν βρίσκει τίποτα το μεμπτό στο να αντιγράφεις.
Entaksei tote, me kalypses.
Ford Prefect
19-09-2010, 23:55
Ε, όταν λέω κατάλληλα άτομα μην φανταστείς μπάτσους, εννοώ απλά όχι τον συμφοιτητή σου.
Phantom Duck
20-09-2010, 00:33
Πως ηταν ισως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορα στην ανθρωπινη ιστορία που οι περισσοτεροι ήταν εξυπνοι/ηθικοί κ 'σωστοι' , κ εκει θα πρεπει να στοχευουμε.[/URL]
μιλαω για το περιστατικο που εδωσε στον Αριστειδη το προσωνυμιο 'δικαιος' , ξερεις ποιο λεω ε, που μια γιαγια δεν ηξερε να γραφει κ ζητησε απο τον ιδιο να γραψει το ονομα του κ κ εκεινος το εκανε..[URL="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/AGMA_Ostrakon_Aristide.jpg[/IMG]"] (http://www.youtube.com/watch?v=H2TVyk58zkc&p=F9941D13B6766867&playnext=1&index=39[/video])
ηταν τόσο έξυπνοι/σωστοί/ηθικοί/δερματόδετοι που έδιωξαν τον ΔΙΚΑΙΟ, ψάξε την αντίφαση και μετά την ειρωνία.
stam and the witches
20-09-2010, 02:01
Η πλάκα εν τω μεταξύ είναι ότι πολλοί καθηγητές όχι μόνο ξέρουν τι συμβαίνει, αλλά το ανταμείβουν κιόλας (δηλαδή σε περνάνε), έχοντας επίγνωση του πού δουλεύουν. Και τελοσπάντων, είτε αντιγράψεις είτε όχι, από το ελληνικό πανεπιστήμιο θα βγεις παντελώς αμόρφωτος οπότε τι το συζητάμε.
Harbinger of Death
20-09-2010, 03:13
Harbinger of Death, είσαι βλάκας και γράφεις βλακείες.
Όχι, εσύ!
@rudie
Ναι, μην τυχόν και βάλουμε επιτήρηση πουθενά, γιατί ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑΣΔΦΣΑΔΑΔΦ~~!#~@#~ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ Ο ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΚΑΤΙ!
Και μόνο που παρομοιάζεις την επιτήρηση με αστυνόμευση, έχεις χάσει το παιχνίδι.
Amnesiac.
20-09-2010, 09:39
Safws ypervalw, min kolas sto yfos tou post mou. Otan omws milas gia austiroteri epitirisi apo ta katalila atoma, egw katalavainw perissoteri katastoli, astynomeusi, estw epitirisi. To posi den einai to zitima. To proxwrisa ligo perissotero (-kameres tha itan pio apotelesmatikes i oxi? katapataei auto kapoio anthrwpino dikaiwma?)
Πες και για τα τσιπάκια 666 ντε, τα σημαντικά τα αφήνεις απέξω.
menumission
20-09-2010, 10:55
μιλαω για το περιστατικο που εδωσε στον Αριστειδη το προσωνυμιο 'δικαιος' , ξερεις ποιο λεω ε, που μια γιαγια δεν ηξερε να γραφει κ ζητησε απο τον ιδιο να γραψει το ονομα του κ κ εκεινος το εκανε..
δεδομένου πως οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα ήταν εξοστρακισμένες από τις πολιτικές δραστηριότητες δε θα μπορούσε να είναι "γιαγιά"
http://www.e-zine.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=161
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Einai katastoli, lete gia perissoterous/kataliloterous epitirites, prokeimenou na katastalei to fainomeno tis antigrafis. Den eipa oti tous psekazete re paidi mou.
To astynomeusi psilo-xioumor itan an kai pistevw exei mia vasi san analogia.
Cookie Monster
20-09-2010, 13:58
O allos sou leei: antigrafi se ena gia ton poutso sistima pou oxi mono einai gia ta mpaza alla exei kai ena gamimena arrwstimeno tropo na elegxei tis gnwseis twn prointwn twn ekpaideutikwn idrymatwn kai na tous aksiokratei(!) den einai kali, den einai kaki, den einai asximi, einai adiafori μπλαμπλαμπλα
Λοιπόν εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Και το ακούω πολύ συχνά από πολλούς συμφοιτητές μου. Ακούω περί καταστρατήγησης της ελευθερίας των φοιτητών μέσω της εξεταστικής, έχω ακούσει το "σκατά στην εξεταστική", το λευκές λευκές οι εξεταστικές οιφοιτητέςαιώνιοικαιοισχολέςκλειστές και πραγματικά δεν κρατιέμαι θα το πω. Μια σχολή, είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ, πώς ακριβώς θες να στο δώκει το πτυχίο; Έτσι στη φάση; Γιατί στην τελική αν όλο το σύστημα είναι για τον πούτσο και το πανεπιστήμιο είναι για τον πούτσο και οι καθηγητές είναι σαδιστικά μουνόπανα και σου γαμάνε την ελευθερία σου (λολ?) με την εξεταστική, γιατί να μπεις στο πανεπιστήμιο, ή γιατί να συνεχίσεις να κάνεις τον κόπο να το τελειώσεις;!;!;;;!!;;!
Tispanagias tamatia
20-09-2010, 17:08
Είναι μια μαλακία και μισή. Όλα γύρω από το πανεπιστήμιο. Και οι φοιτητές που αντιγράφουν και προσπαθούν να το αιτιολογήσουν με ηλίθιους τρόπους είναι ηλίθιοι.
Και ναι. Σκατά στην εξεταστική. Και λευκές οι εξεταστικές και σαδιστικά μουνόπανα οι καθηγητές αφού μεγάλο μέρος αυτών την είδε έχω εξουσία και κόβω όποιον γουστάρω. Και διπλά σκατά στους κομματοποιημένους καθηγητές που περνάνε τα σκουπίδια χωρίς καν να παραβρεθούν στο χώρο που γίνεται η εξέταση του μαθήματος. Και όταν δεν είσαι σε μία παράταξη και πρέπει να παπαγαλίσεις 1000 σελίδες και να μην έχει περίοδο ο καθηγητής για να περάσεις το κωλομάθημα του ε ναι, σου γαμάει την ελευθερία. Και το κρίμα είναι ότι τις περισσότερες φορές, το κωλομάθημα του σου αρέσει απλά σε κάνει ο ίδιος ο καθηγητής να το μισήσεις γιατί δε ξέρει να το παραδώσει. Ή δε θέλει. Δε τον ενδιαφέρει ξέρωγω.
Μπήκα στο πανεπιστήμιο γιατί από τότε που γεννήθηκα υπήρχε μία τάση στο σπίτι να κάνουμε όλοι το "σωστό". Μέχρι το γυμνάσιο πχ πήγαινα και εκκλησία. fml.
Έτσι βάσει του "σωστού", μπήκα στο πανεπιστήμιο. Άμα ήξερα πόσοι μαλάκες ελιτιστές κομματόσκυλα μπάσταρδοι και ανοργασμικοί φασίστες κυκλοφορούν εκεί μέσα δε θα έκανα καν το κόπο. Θα τελείωνα το γυμνάσιο και θα πήγαινα σε μία τεχνική σχολή. Θα δούλευα σε κανα συνεργείο και κατά τις 4 το απόγευμα θα πήγαινα για καμιά μπύρα πριν πάω σπίτι να ξεβρωμίσω.
Το πτυχίο θέλω να μου το δώσουν στη φάση για τη ψυχή της μάνας.
asimoulis
20-09-2010, 19:29
αξιολόγηση τώρα!
αξιολόγηση τώρα!
Παρότι καταλαβαίνω και εν μέρει συμμερίζομαι την αντίθεση στην εξωτερική αξιολόγηση, η στάση της αριστεράς στο συγκεκριμένο θέμα δε θα μπορούσε να είναι πιο άσχημη. Πάσης φύσεως οργανισμός χρειάζεται συστηματικές μεθόδους ανατροφοδότησης, για να γνωρίζει εάν παράγει χρήσιμες ή μη υπηρεσίες, πού υστερεί, ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν. Η απαίτηση αυτή προφανώς αποκλειστική σχέση με τον ανταγωνισμό και το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά αφορά την αξιολόγηση της χρησιμότητας του παραγόμενου έργου ως προς την κοινωνία.
Γενικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερος συντηρητισμός από αυτόν του αριστερού φοιτητικού κινήματος, όπου το μόνο του κατόρθωμα είναι να συντηρεί και να διαιωνίζει την υπάρχουσα διαφθορά της ελληνικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.
Phantom Duck
20-09-2010, 20:12
πράγματι, δε βλέπω γιατί να μην ελέγχουν την εκπαίδευση οι αδιάφθοροι μάνατζερς, καθηγητές του εξωτερικού και υπάλληλοι του υπουργείου που έχουν πλουτίσει ακριβώς εις βάρος ακριβώς αυτής της ακαδημαϊκής διαδικασίας και μιας έρευνας που φέρνει φράγκα στο τραπέζι του πανεπιστημίου μόνο αν έχει κάποιον να την αγοράζει, άρα είναι, ας το πούμε έτσι, αδιάφθορη!
πράγματι, δε βλέπω γιατί να μην ελέγχουν την εκπαίδευση οι αδιάφθοροι μάνατζερς, καθηγητές του εξωτερικού και υπάλληλοι του υπουργείου που έχουν πλουτίσει ακριβώς εις βάρος ακριβώς αυτής της ακαδημαϊκής διαδικασίας και μιας έρευνας που φέρνει φράγκα στο τραπέζι του πανεπιστημίου μόνο αν έχει κάποιον να την αγοράζει, άρα είναι, ας το πούμε έτσι, αδιάφθορη!
Στην αντίθεση στην εξωτερική αξιολόγηση συμφωνώ. Ίσως όχι για τους ίδιους λόγους, αλλά σίγουρα δεν έχει κανένα πλεονέκτημα στην λειτουργία ενός οργανισμού. Ο δημόσιος χαρακτήρας θα δικαιολογούσε μόνο την επαλήθευση οικονομικών στοιχείων, όχι τον καθορισμό των στρατηγικών στόχων του οργανισμού από την κεντρική εξουσία ή τρίτους.
Ωστόσο, η στάση της αριστεράς δε σταματούσε σε αυτά που αναφέρεις, αλλά σε κάθε μορφή αξιολόγησης. Ε, συγγνώμη, αλλά είναι γελοίο να αναφέρεσαι π.χ. στην διαφθορά των καθηγητών και, ταυτόχρονα, να αρνείσαι πάσης μορφής ελεγκτικών μηχανισμών.
asimoulis
20-09-2010, 20:32
Γενικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερος συντηρητισμός από αυτόν του αριστερού φοιτητικού κινήματος, όπου το μόνο του κατόρθωμα είναι να συντηρεί και να διαιωνίζει την υπάρχουσα διαφθορά της ελληνικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.
και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, να είσαι δίκαιος!
Ford Prefect
20-09-2010, 23:24
Οι καθηγητές του εξωτερικού γιατί είναι κακοί και διεφθαρμένοι γενικά; Καλά όλα τα άλλα, αυτοί γιατί; Με τον Ντέγκιαλ θα διαφωνήσω περί της εξωτερικής αξιολόγησης μόνο ως προς αυτό, διότι το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορεί να κριθεί με όρους υπηρεσιών και αγαθών και τέτοια καπιταλιστικά, είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν θεωρούμε διεφθαρμένο το σύστημα αξιολόγησης των διαφόρων papers, σε citations counts π.χ., γιατί το συνολικό ακαδημαϊκό έργο μιας σχολής δεν μπορεί να υποστεί μια αξιολόγηση, τόσο αυτιστικά είναι τα τμήματα ή αυθεντίες και αδιάφθοροι αυστηροί κριτές του εαυτού τους; Μήπως πολλοί βολεύονται να μην τσεκάρει κανείς αν είναι άχρηστοι επιστήμονες και κοπρόσκυλα στην παραγωγή έργου; Να μην κρίνουμε αν έχουν λεφτά ή αν η αγορά κάτι έκανε με τις υπηρεσίες τους, ΟΚ, αλλά να μην κριθεί συνολικά και επιμέρους το έργο μιας σχολής (πέρα από το διδακτικό-άλλη κουβέντα) δεν βλέπω πώς συμφέρει το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Γενικά δύσκολο το θέμα της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια. Δύσκολο γιατί από την μια δεν θα πρέπει να επιρρεάσει την ελευθερία του και από την άλλη θα πρέπει να δώσει σε μερικούς να καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν δουλειά.
Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες σχολές, καθώς δεν ξέρω πως λειτουργούν και τι καταστάσεις υπάρχουν,αν και πάντα θεωρούσα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, καθηγητής ΕΜΠ ή ΑΣΟΕΕ να είναι σε κάποια εταιρία ή σε κάποιον (άλλον) δημόσιο φορέα(edit: να το δικαιολογήσω λίγο. Το να είσαι σε ένα πανεπιστήμιο, για μένα, είναι λειτούργημα. Θα πρέπει να κάνεις την δουλειά σου (διδασκαλία και έρευνα) χωρίς τίποτα άλλο στην μέση).
Στην σχολή μου λοιπόν, θα χρειαζόταν αξιολόγηση. Καταρχήν για τις καθηγητικές αυθαιρεσίες. Καταδεύτερον για τις κλίκες καθηγητών και το πόσο εύκολα μπαίνει κάποιος "δικός τους", ενώ κάποιος ο οποίος είναι υπερπλήρης προσόντων, τον πούλο. Κατά τρίτον για το πόσο ικανοί "δάσκαλοι" είναι ή αν είναι μόνο για έρευνα.
Από την άλλη, επειδή ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι καθηγητές (των οποίων ορισμένα κουσούρια θα βελτιώνονταν με την παραπάνω αξιολόγηση), θα έπρεπε συγχρόνως, για κριθεί δίκαια το εκάστοτε τμήμα, να έχει και αυτά που απαιτεί για την σωστή λειτουργία του. Κονδύλια για εργαστήρια. Μέγιστο αριθμό φοιτητών ανά έτος. Σωστές επιλογές βιβλίων (μακριά από προσωπικά οφέλη κλπ).
Γενικά για να λειτουργήσει αυτό που λέμε αξιολόγηση και να βγάλει σωστά αποτελέσματα, θα πρέπει να δώσει και τα εργαλεία σε αυτούς που αξιολογείς.
Το Ινστιτούτο Φυσικής του Στερεού Φλοιού της Γης, ενώ κάνει σοβαρή έρευνα, δεν έχει λεφτά για να πάρει πηνία (!!).
Φυσικά επίσης η έρευνα δεν γίνεται να είναι συνδεδεμένη με την αγορά, το ακριβώς αντίθετο θα πρέπει να συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να μην αφήσεις την έρευνα να πάει προς τα εκεί που θέλει αυτή και να την εκβιάζεις με χρηματοδότηση για να σου κάνει την δουλειά σου.
Με λίγα λόγια, αν γίνει τώρα αξιολόγηση, επειδή θα γίνει με εντελώς λάθος κριτήρια και χωρίς τα τμήματα να έχουν τα αναγκαία, θα είναι το λιγότερο κακή.
metamelia3
21-09-2010, 12:19
Όταν παρουσιάστηκε μπροστά τους ο Εβαρίστ, του ζήτησαν να εκθέσει τη θεωρία των λογαρίθμων. Στην απάντησή του δεν ακολούθησε την παραδοσιακή γραμμή που εκθέτουν τα σχολικά εγχειρίδια, και ο ένας εξεταστής, συγκεκριμένα ο Μπινέ, άρχισε να του κάνει μια σειρά επισημάνσεων τις οποίες ο ιστορικός των μαθηματικών Έρικ Τ. Μπελ (Eric T. Bell) έκρινε εσφαλμένες και εκτός τόπου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο Εβαρίστ, αγανακτισμένος - κυρίως επειδή ήταν σίγουρος πως έχει δίκιο - άρπαξε το σφουγγάρι από τον πίνακα και το πέταξε στο κεφάλι του Μπινέ, ουρλιάζοντας: «Ορίστε η απάντησή μου στην ερώτησή σας!».
ο τιτανιος Εβαριστ Γκαλουα (http://www.mathsforyou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=240:-1784-1846&catid=56:b-&Itemid=56) αυτα
τον μπινέ.
ikonoklast
21-09-2010, 15:33
Από τα μεγαλύτερα αλάνια στην ιστορία των μαθηματικών!
στο γρυσπολακειο ιδρυμα προεδρος τμηματος εν μεσω μεθης και ανεβασμενης πιεσης αναφωνησε:
'δειγμα καλης θελησης ειναι το γεγονος οτι ερχομαι να σας κανω μαθημα'
Και λεγοντας αυτα τα ωραια αναχωρησε να βαλει τα θεματα της εξετασης του μαθηματος του για τα οποια εβριζαν αργοτερα οι 600 φοιτητες του τμηματος και εχοντας φερει εις περας το ταξικο του καθηκον ανεβαζοντας τον ΜΟ αποφοιτησης απο τα 7,5 χρονια στα 9 εν κρυπτω και δια της βιας.
αντιγραφεις η δεν αντιγραφεις λοιπον?
House Of Low Culture
22-09-2010, 10:49
-ΜΑΣ-
carheart
22-09-2010, 11:16
Όταν παρουσιάστηκε μπροστά τους ο Εβαρίστ, του ζήτησαν να εκθέσει τη θεωρία των λογαρίθμων. Στην απάντησή του δεν ακολούθησε την παραδοσιακή γραμμή που εκθέτουν τα σχολικά εγχειρίδια, και ο ένας εξεταστής, συγκεκριμένα ο Μπινέ, άρχισε να του κάνει μια σειρά επισημάνσεων τις οποίες ο ιστορικός των μαθηματικών Έρικ Τ. Μπελ (Eric T. Bell) έκρινε εσφαλμένες και εκτός τόπου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο Εβαρίστ, αγανακτισμένος - κυρίως επειδή ήταν σίγουρος πως έχει δίκιο - άρπαξε το σφουγγάρι από τον πίνακα και το πέταξε στο κεφάλι του Μπινέ, ουρλιάζοντας: «Ορίστε η απάντησή μου στην ερώτησή σας!».
ο τιτανιος Εβαριστ Γκαλουα (http://www.mathsforyou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=240:-1784-1846&catid=56:b-&Itemid=56) αυτα
τον μπινέ.
Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα βιογραφία που έχω διαβάσει, του Galois
Έχω φάει 12 χρόνια στο πανεπιστήμιο. Θέλω να γράψω πολλά, αλλά έχω δουλειά. Το θέμα της αντιγραφής έχει πολλές συνιστώσεις, τόσο από την πλευρά των καθηγητών, τμημάτων, επιτηρήσεων κτλ., όσο και από την πλευρά των φοιτητών. Θα γράψω μόνο δυο πραματάκια πολύ σύντομα.
Να είστε σίγουροι ότι εάν ένας καθηγητής δεν θέλει να γίνεται αντιγραφή στο μάθημά του είναι πολύ εύκολο να το πετύχει. Και δε βάζω μέσα αυστηρές επιτηρήσεις, ελέγχους και τέτοιου είδους λύσεις. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βάζει τα θέματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά δε θα επεκταθώ τώρα. Στην ουσία οι πλειοψηφία των καθηγητών είναι εντελώς αδιάφοροι που απλά δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιος περάσει το μάθημά τους αντιγράφοντας.
Επίσης, θεωρώ ότι αν κάποιος φοιτητής αντιγράφει συστηματικά, μάλλον θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου αλλού αυτά τα χρόνια της ζωής του και να μη τα χαραμίζει για να πάρει ένα μπουρδελοπτυχίο. Ευτυχώς ή δυστυχώς το πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά μια επιλογή ζωής. Θα περάσεις κάποια χρόνια εκεί μέσα, οπότε κοιτάς να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς, έστω και αν το 90% καθηγητών, εργαστηρίων, μαθημάτων είναι για τον μπούτσο. Στην αντίθετη περίπτωση είναι απλά χάσιμο δημιουργηκού χρόνου από τη ζωή μας που ενδεχομένως θα μπορούσε να αφιερωθεί κάπου που πραγματικά μας αρέσει. Τόσο απλό είναι.
rat_poison
22-09-2010, 20:34
Κι αν όλα αυτά που λες τα θέλεις μεν, αλλά ο τρόπος εξέτασης/βαθμολόγησης σε ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ (ή απλά σε ωθεί) σε αντιγραφή;
π.χ. μαθήματα θεωρίας που δε γίνονται, ύλη που δε διδάσκεται, παράλογες απαιτήσεις απομνημόνευσης τύπων, επαναλαμβανόμενα θέματα, πλήθος ερωτήσεων που είναι αδύνατο να επιλυθεί στον προκαθορισμένο χρόνο, ανορθολογική βαθμολόγηση, θέματα χωρίς διαβάθμιση δυσκολίας κ.λ.π. τότε τι κάνεις, κάθεσαι και τον τρως;
Δηλαδή δε στηρίζω την αντιγραφή, αλλά ας μιλήσω με ένα παράδειγμα που σκιαγραφεί πολλές παρόμοιες καταστάσεις, στις οποίες η αντιγραφή είναι σχεδόν μονόδρομος.
Στο ΑΠΘ στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς υπάρχει το υποχρεωτικό μάθημα Ηλ. Μετρήσεις Ι. Έχει ένα σκέλος εργαστηριακό και ένα θεωρίας.
Η θεωρία δε διδάσκεται ποτέ. Πολύ απλά τα μαθήματα ΔΕ γίνονται, είναι ένα στάτους κβο που έχει δημιουργηθεί χρόνια και δεν αλλάζει παρά τις όποιες (μικρές) προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς. Επίσημη ύλη δε δίνεται. Το αντικείμενο του μαθήματος (και στο εργαστηριακό και στο θεωρητικό σκέλος) είναι απαρχαιωμένο, με χρήση μεθόδων και οργάνων ξεπερασμένων, οι οποίες στο θεωρητικό σκέλος πρέπει να παπαγαλισθούν. Τα θέματα ανακυκλώνονται εδώ και χρόνια. Μάλιστα δεν αφορούν τη διαδικασία και τη "φιλοσοφία" της μέτρησης που είναι λογικό να ξέρει ένας μηχανικός, αλλά αναφέρονται σε αποστήθιση απαρχαιωμένων μεθόδων. Το εργαστήριο το διδάσκουν 5(!) καθηγητές και κανείς από αυτούς δεν είναι ξεκάθαρα υπεύθυνος για το μάθημα, ενώ όλοι αδιαφορούν, γεγονώς που φαίνεται από το ότι δεν το διδάσκουν καν.
Και ρωτάω εγώ, σε τέτοιες συνθήκες, ή παρόμοιες (δε νομίζω να είναι το μοναδικό παράδειγμα του είδους του) πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ πρέπει να είσαι για να μην πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου; Δηλαδή στην τελική, αν η βέλτιστη λύση για να περάσω ένα μάθημα είναι να αντιγράψω και οι άλλες εναλλακτικές (να παπαγαλίσω ένα βιβλίο που δε διδάχτηκα) είναι απλά άσκοπες και αδύνατες, τότε θα αντιγράψω, έτσι στεγνά, χωρίς τύψη.
wraithgr
22-09-2010, 23:51
Σημειώσεις από το φωτοτυπείο δεν παίζανε; Και οκ, δεκτό, αλλά στους 100 πόσοι αντιγράφουν επειδή δεν περνιέται το γαμήδι (λόγω μαλακίας καθηγητή πάντα) και όχι επειδή με μια αντιγραφούλα ξεμπερδεύουν; Πάντως εγώ αν και το έβγαλα χωρίς τέτοια όντως βλαστήμησα με ενα μαλάκα στο μαθηματικό... Μια χρονιά από τη ζωή μου χαμένη εξ' αιτίας του....
rat_poison
22-09-2010, 23:58
Το πόιντο δεν ήτανε στο παράδειγμα, φυσικά και παίζανε (ανεπίσημες και όχι 100% σωστές) σημειώσεις, το πόιντ είναι ότι πολύ συχνά είναι σα να σε κοροϊδεύουν στη μάπα σου και να σου λένε κοίτα να αντιγράψεις, γιατί εγώ σ' έχω γραμμένο στα αρχίδια μου.
Και όσο για το "πόσοι το κάνουν αυτό", ε είναι ψιλοχαζή η ερώτηση, δε μιλώ για αυτούς που αντιγράφουν συστηματικά, μιλάω για το ότι πολλές φορές η αντιγραφή είναι όντως η βέλτιστη (ακόμα και ηθικά) λύση.
wraithgr
23-09-2010, 00:12
Πάρε πινκ αν και προσπαθώ και εγώ να σου εξηγήσω οτι δεν κατηγορεί κανείς αυτούς που ενώ τα ξέρουν είναι το μάθημα γαμημένο και άρα σκονάκι, για τους έλαμωρεδιάβασματώρα είναι τα σχόλια...
Το πόιντο δεν ήτανε στο παράδειγμα, φυσικά και παίζανε (ανεπίσημες και όχι 100% σωστές) σημειώσεις, το πόιντ είναι ότι πολύ συχνά είναι σα να σε κοροϊδεύουν στη μάπα σου και να σου λένε κοίτα να αντιγράψεις, γιατί εγώ σ' έχω γραμμένο στα αρχίδια μου.
Και όσο για το "πόσοι το κάνουν αυτό", ε είναι ψιλοχαζή η ερώτηση, δε μιλώ για αυτούς που αντιγράφουν συστηματικά, μιλάω για το ότι πολλές φορές η αντιγραφή είναι όντως η βέλτιστη (ακόμα και ηθικά) λύση.
Εδώ έχεις δίκιο μάλλον. Υπάρχει η προσωπική κρίση, οπότε μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε και αυτή, κακό δε κάνει. Είχαμε και μεις τέτοιους. Και ακόμα τους έχουμε δηλ.
BURNIN AMBITION
24-09-2010, 22:04
Και μετά λένε εμένα μαλάκα, που όταν κάνω επιτήρηση δεν αφήνω κανέναν να αντιγράφει.ειμαι στη δεθτερη σελιδα και ψιλοβαριεμαι να διαβασω παρακατω. ως ειδικος στα σκονακια εχω να πω τα εξης
πρωτον χαρμπινγκερ αν σε ειχα επιτηρητη και φεροσουν ετσι, μπορει και να σε γαμουσα επειδη εχεις μαλακισμενο ατιτιουντ, ποιος εισαι μωρε στην τελικη? παλιοτσιρακι των λαμογιων\
2.
τουλαχιστον στη δικια μου δεσμη(στανταρ πανω κατω ειναι τα ιδια σε ολες τις θετικες επιστημες), δε παιζει να περασεις σοβαρο μαθημα με σκονακι αν δεν εχεις διαβασει. απλα δε παιζει.
ποσα σημαντικα και δυσκολα μαθηματα εχει καθε σχολη? πχ εμας απο τα 46 ηταν τα 10
ε αυτα ρε μαγκα αν δεν εχεις διαβασει, ολο το βιβλιο να εχεις κανει σκονακι θα παρεις τα αρχιδιαμου
ασε πχ που αν πας σε ενα κωλομαθημα πχ μαθηματικα 3α και κανεις σκονακια το περασεις νυχτα και δεν εχεις ιδεα απο στροβιλισμους και αρχιδια, αν λυσεις ασκηση ηλεκτρο εμενα να με γαμησεις.
3. εγω επικροτω τα σκονακια. το ακλο σκονακι ισοδυναμει με διαβασμα
και ουσιαστικα φερνει την ισορροπια στο διαβασμα γιατι υυπαρχουν και μουνοπανα που πιστεθουν οτι μπορεις να θυμασαι 7 εκατομμυρια αχρειαστους τυπους απεξω ετσι για να το παιξουν μαγκες επειδη οι γυναικες τους τοθς χωνουν δονητες στο γκωλο
μαθητες μου που κανουν σκονακια δε με νοιαζει. τους αξιολογω και το σκονακι αν τους δω. αν ειναι μαπα τους δουλευω. οι πιο πολλοι δε ξερουν καν να κανουν
μπορει να ειμαι ο μπερνης αλλα μερικοι ειστε πιο τρομπες και απο την τρομπα του ποδηλατου μου ε. μυαλο κουκουτσι
αντε με συγχισατε βραδυατικα
υγ. τι ηθελα και μπηκα στο θρεντ μωρε γαμω το μακη... ξερω και ιστορια που εφαγε σφαλιαρα αλλα δε σας τη λεω
BURNIN AMBITION
24-09-2010, 22:20
Και αυτά τα "γαμήστε τους μαλάκες τους καθηγητές και διαβάστε μόνοι σας" είναι εξαιρετικά αστεία ε. Να μην μπαίνατε στο πανεπιστήμιο, εφόσον είναι μαλάκες οι καθηγητές. Το γεγονός ότι αυτά που θέλετε να διαβάσετε τα έχουν γράψει άλλοι καθηγητές σας φαίνεται άσχετο, εμφανώς. Εκτός αν εννοείτε ότι είναι μαλάκες οι Έλληνες καθηγητές.
Όχι πείτε.
re agamhte μαλακα πουστριγκο ποιοι καθηγητες να σου γαμησω?
πανε τα μουνοπανα κοβουν τον κοσμο με 4 παει ο αλλος να κλαφτει, και του λεεν ε κανε μου μια εργασια μπλα μπλα, το λενε σε 10 , τις ενωνουν και εχουν φτιαξει βιβλιο. δεν ετυχε σε μενα ετυχε σε ΠΟΛΛΟΥΣ κολλητους μου.
ρωτα για τη συγχρονη στην πατρα πως βγηκε το βιβλιο
ζωο
BURNIN AMBITION
24-09-2010, 22:34
Η πλάκα εν τω μεταξύ είναι ότι πολλοί καθηγητές όχι μόνο ξέρουν τι συμβαίνει, αλλά το ανταμείβουν κιόλας (δηλαδή σε περνάνε), έχοντας επίγνωση του πού δουλεύουν. Και τελοσπάντων, είτε αντιγράψεις είτε όχι, από το ελληνικό πανεπιστήμιο θα βγεις παντελώς αμόρφωτος οπότε τι το συζητάμε.
αυτο μου θυμηζει την ιστορια με τοιν καργιολη τον περσεφονη στην πατρα
ειχε επιλογη στα λειζερ, ε εγω εκανα διπλωματικη σε κατι παρεμφερες ειχα διαβασει πολυ για λειζερ και ηθελα ν α παω καλα.
δεν εκανα σκονακι ενω εκανε ολ οτο αμφιθεατρο. πηρα 3 και ολοι το περασαν. τα πηρα. νεξτ ταιμ σμικρυνση ολο το βιβλιο. σας ορκιζομαι του εγραψα μεχρι και
(βλ. σχημα 2.345) χωρις να εχω καν σχημα
πηρα 10
ναι λοιπον υπαρχουν πολλοι μαλακες καθηγητες. υπαρχουν αλλοι τοσοι που δε νοιαζονται, υπαρχουν 2-3 που οτι σκονακι και να κανεις δε το παιρνας ποτε και υπαρχουν καποιοι που σου θυμηζουν για πιο λογο ηθελες να περασεις σε αυτη τη γαμοσχολη.
δε θα ασχοληθω ομως με την αξιολογιση σηκωνει τεραστια κουβεντα
θα ασχοληθω με κατι αλλο
ρε σεις τελικα εχετε καταλαβει τι σας δινει το πανεπιστημιο?
το ουσιαστικο τελικα δεν ειναι η γνωση, η πληροφορια
το ουσιαστικο ειναι να μαθεις να σκεφτεσαι, και να μπορεις να συλεξεις μονο σου την πληροφορια που χρειαζεσαι. οπως και να ανοιξεις το γαμωκεφαλι σου και να μη νεισαι κολληματιας. ολα τα αλλα τα βρισκεις με χιλιους2τροπους αν θες
Kingdom Gone
25-09-2010, 00:05
δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν τέτοια στιγμή αλλά ο μπέρνιν τα 'πε όλα, πλήρες ρισπέκτ.
KoiliaSamprela
25-09-2010, 10:30
ο μπέρνιν τα 'πε όλα, πλήρες ρισπέκτ.
+1
λοκ και μπαν στους επιτηρητες
atom_smasher
27-09-2010, 00:43
Αη γαμησου!
Harbinger of Death
27-09-2010, 01:55
:thumbsup: πες τα μπέρνη!
SpiritCrusher
27-09-2010, 04:10
*6 φοιτητές ψάχνουν να βρουν θέση, όταν ξαφνικά βρίσκουν τον καθηγητή στο διάδρομο*
- Ε κύριε, δεν χωράμε
- ?! Τι γέμισαν;
- Ε όλες από 201 έως 205 είναι γεμάτες
- Α ναι, άνοιξα και την 206 είναι ήδη και επιτηρητής εκεί, πηγαίνετε.
*Πηγαίνουν στην 206, μπαίνουν και βλέπουν να ακουμπάει στην έδρα ο επιτήρητης με βλoσυρο ύφος. Ωχ "Ράμπο", σκέφτηκαν. Η αίθουσα άδεια, παρ'όλα αυτά, ασυναίσθητα, έκατσαν στο πίσω μέρος.*
Ο επιτηρητής με το ύφος γαμαω μοιράζει κόλλες, θέματα, πάει και στηρίζεται στην έδρα ενώ πιάνει τον καφέ του και κοιτάζει τους φοιτητες έναν-έναν. Περπατάει μέχρι τη πόρτα, βγάζει το κεφάλι έξω, φτιάχνoντας τη γραβάτα του, κοιτάζει προς τη μια μεριά, κοιτάζει προς τα πίσω και πετάγεται σαν ελατήριο προς τα μέσα, χωρίς το σοβαρό ύφος λέγοντας:
- Λοιπόν, φιλάω τσίλιες, αντιγράψτε γρήγορα μεταξύ σας να τελειώνουμε να πάμε και για κανένα καφέ.
Και βγάζει πάλι το κεφάλι απ'έξω κοιτάζoντας σαν την κομπρα.
For the record, κανένας από τους 6 δεν ξέραμε τίποτα και κοπήκαμε. :touched:
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε ιστορίες για το πως καθηγητής κόβει τα πάντα πέρα από συγγενείς/φίλους κτλ, πως ο άλλος έκοψε έναν φίλο μου από Καλαμάτα γιατί το τοπικό όνομα του ακουγόταν "ξενο" και:
"Πρώτα τα ελληνόπουλα και μετά οι ξένοι",
Πως έχουμε βγει 2 φορές στον Μάκη (beat that, Καποδιστριακό), και πως ο καθένας εκει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, νοιάζεται μόνο για τον μισθό του και κάνει ότι γουστάρει.
Go figure.
redeemer
27-09-2010, 11:43
- Λοιπόν, φιλάω τσίλιες, αντιγράψτε γρήγορα μεταξύ σας να τελειώνουμε να πάμε και για κανένα καφέ.
Επικό.
Magellan
27-09-2010, 11:46
ΠΑ.ΠΕΙ????
atom_smasher
27-09-2010, 13:35
Σηψη. Αλλα "ξηγημενος" ε;
Αναρωτιεμαι δυνατα... Δεν ξερατε το Χριστο σας.
πατε να δωσετε. ούτε σκονακια δεν εχετε ετοιμασει για την περιπτωση που κατσει ξηγημενος ή βλακας επιτηρητης;
Αλλα σας αξιζε!
SpiritCrusher
27-09-2010, 15:28
Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, αλλά ήταν τον Ιούνιο και εγώ λόγω έλλειψης χρόνου το είχα αφήσει για Σεπτέμβριο και πήγα απλά να δω τι βάζει κτλ.
Magellan, τει θεςς.
Μακης στόρι:
Τμήμα Ηλεκτρονικών, καθηγητής βάζει σαν πρακτική άσκηση φοιτητές επί πτυχίω, να διορθώνουν χαλασμένες πλακέτες (μεταξύ αυτών και ο αδερφός του κολλητου μου, που φυσικά δεν ήξερε τίποτα για το τι συμβαίνει). Όπως αποκάλυψε κάποια νύχτα ο Μάκης, οι χαλασμένες πλακέτες ήταν από φρουτάκια οπότε ο καθηγητής έβαζε τους φοιτητές να τις φτιάχνουν και-καλα για πρακτική και μετά αυτός έβγαζε τα φράγκα. Μεγάλες στιγμές.