PDA

View Full Version : Βιεννη

ChromeBlackFuture
31-08-2010, 17:49
Πείτε έμπειρα μέρη και δεν εννοώ sightseeing.Φαγητό-μπύρες-μέρη που αξίζουν για βόλτα κλπ.Εφχαριστώ,Οκτώβρη πάω,ελπίζω να μην παγώσω (πολύ).:P τι καλα..!

GuardianOfIvorytower
31-08-2010, 18:23
Χμμμ το κρύο είναι σχετικό, 2 μέρες τώρα έχει το πολύ 15 βαθμούς...(καλά θα ξαναανέβει από μεθαύριο μάλλον)

Καλά από sightseeing έχει άπειρα μέρη, γενικά για βόλτα που αξίζει, ανάλογα κ τα γούστα σου...
Το παλιό κέντρο (πρώτο διαμέρισμα για να συννενοούμαστε) αξίζει σίγουρα, κ στους κεντρικούς δρόμους κ στα πολλά σοκάκια που έχει, είναι πολύ καλά διατηρημένο. Αν θες πχ για βόλτα για ψώνια - όχι απαραίτητα ακριβά - Mariahilferstrasse κ οι γύρω δρόμοι είναι ωραία, βρίσκεις να χαζέψεις ότι θες.
Επίσης μία βόλτα από Prater/Donauinsel/Schönbrunn στον κήπο ιδίως αν έχει κάπως καλό καιρό για μένα επίσης αξίζουν.

Για φαγητό, παραδοσιακό παίζει φυσικά μπόλικο.
Από τα τουριστικά, το Figlmüller αξίζει, έχει από τα καλύτερα Schnitzel της πόλης.
Ωραίο βιεννέζικο παραδοσιακό λέει πάρα πολύ το Brezelgwölb, αλλά αυτό αν δε σε πάει κάποιος δύσκολα το βρίσκεις (στο κέντρο κ αυτό)
Αξίζουν ορισμένες μπυραρίες που προσφέρουν κ καλό φαγητό (βλ 1516 στο κέντρο, Wiedenbräu στο 4. διαμέρισμα)
Η γενικότερη περιοχή Spittelberg (7. διαμέρισμα) έχει επίσης 2-3 αρκετά καλά εστιατόριο με μεγάλες μερίδες κ σε πολύ λογικές τιμές
Αξίζει μία βόλτα κ από Naschmarkt, όπου έχει αγορά κ γέυσεις από πολλά μέρη του κόσμου (αραβικές χώρες, ασιατικές κλπ)
Αν γουστάρεις λουκάνικα φάση, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Käsekrainer (λουκάνικο με τυρί μέσα που προσωπικά το λατρέυω)

Ε αυτά για αρχή, ό,τι άλλο θες ρωτάς

ChromeBlackFuture
31-08-2010, 18:28
θέλω να μου πεις σε ποια μπυραρία πήγες με dragon kai coroner και μου λένε πως είναι γαμάτη,σκοτεινή με κερια κλπ.Ευχαριστώ πολύ!!

GuardianOfIvorytower
31-08-2010, 18:39
Το Brezelgwölb εννοούν, είχαμε κατέβει κ στο υπόγειο κιόλας, είναι όντως γαμάτη :)

Τώρα διέυθηνση δε θυμάμαι απέξω, αλλά πιθάνον να έχουν site (όπως τα περισσότερα) ;)

rat_poison
31-08-2010, 20:45
Πετάγομαι σα σφηνόπουτσα με ένα προφανές search στο μαπσ.γοογλε.ψομ (http://maps.google.com/maps?source=s_q&hl=en&geocode=&q=Brezelgw%C3%B6lb&sll=40.632147,22.948144&sspn=0.009559,0.022724&ie=UTF8&hq=Brezelgw%C3%B6lb&radius=15000.000000&split=1&ei=gD99TITTMMjD_gbuvqmgCg&hnear=&ll=48.212091,16.368599&spn=0.134295,0.363579&z=12&iwloc=A)

ChromeBlackFuture
01-09-2010, 08:36
:pink: μένω δίπλα σε αυτήν ( κανα τετράγωνο μακρυά,κάτι τέτοιο)!

GuardianOfIvorytower
01-09-2010, 12:16
Ξενοδοχείο?

ChromeBlackFuture
01-09-2010, 13:05
ναι.στην Uraniastraße 2

GuardianOfIvorytower
01-09-2010, 14:55
Μια χαρά, καλό μέρος να μείνεις, είσαι κοντά στα περισσότερα :)

ChromeBlackFuture
01-09-2010, 16:45
:happyjump: ti kala ti kala

GuardianOfIvorytower
03-09-2010, 18:59
Πότε έρχεσαι ακριβώς?

ChromeBlackFuture
06-09-2010, 22:32
6-10
oktvbrh

FaithFails
07-09-2010, 14:13
εμένα μ'άρεσε και το Griechenbeisl με τον τρελό της Βιέννης στον υπόνομο

GuardianOfIvorytower
07-09-2010, 18:34
6-10
oktvbrh

α μάλιστα, μια χαρά...πάντως αν ο καιρός μείνει σε αυτά τα επίπεδα προετοιμάσου...14 βαθμοί αυτή την ώρα

καλό κ το Griechenbeisl, ωραίο περιβάλλον

ChromeBlackFuture
07-09-2010, 23:33
agapw to kruo den me peirazei arkei na mhn ftasei stous -15 pou eixe Verolino pou phga stis giortes.Tromaktiko kruo.
Pes mou episis to onoma ths kafeterias pou einai 100 xronwn klp kai mathainw pws htan polu gamw..
Kai mh me varas,se eprh3a to 3erw...:oops:

FaithFails
08-09-2010, 13:24
μάλλον το cafe Central εννοείς στη Herrengasse

ChromeBlackFuture
08-09-2010, 13:39
Μα τι καλα παιδιά έχει το ιάρ, θενκ γιου!;-)

FaithFails
08-09-2010, 13:53
τπτ
καλά να περάσεις (που θα περάσεις :wink:)

ChromeBlackFuture
08-09-2010, 14:57
:happyjump:

enitharmon
08-09-2010, 20:28
γεματο τετοιες καφετεριες ειναι η Βιεννη, κατσε να ξεθαψω οδηγο

GuardianOfIvorytower
08-09-2010, 22:15
Ισχύει αυτό που λέει η Ένι...προτείνονται το παραπάνω (πολλοί διαφορετικοί καφέδες κ γαμάτα γλυκά), το Hawelka (φαίνεται να έχει μείνει 100 χρόνια πίσω στην εμφάνιση), Demmel + Oberlaa (φανταστικά ζαχαροπλαστεία) κ αρκετά ακόμα Cafe (Sperl, Kleines Cafe, Landtmann...)

κ δεν υπάρχει πρόβλημα, ρωτάς ό,τι θες

ChromeBlackFuture
09-09-2010, 08:54
ευχαριστώ πάρα πολύ σας αγαπάω!:pink:

ChromeBlackFuture
12-10-2010, 08:40
to BrezelGwolb..:pink::pink::pink: Και Γενικά η Βιέννη.Αγαπώ παράφορα!

Amnesiac.
04-11-2010, 14:29
Guardian ξέρασε τα όλα.

Σκεφτόμαστε να έρθουμε προς τα κει αρχές Γενάρη. Η μοναδική ανησυχία μας είναι ο καιρός. Για τι θερμοκρασίες μιλάμε για τέτοια εποχή; Το πιθανότερο είναι να βρέχει συνέχεια και να έχει τυφώνες και ηλεκτρικές καταιγίδες και να μη μπορούμε να βγούμε από το ξενοδοχείο;

Η απάντηση φρόντισε να έχει ένα τ(σ)όνο αισιοδοξίας γιατί έχω ψηθεί πολύ άσχημα.

enitharmon
04-11-2010, 14:37
μακάρι γύρω σου να είναι όλα -15°C παλιοφλώρε (γύρω από την Α. +5 όμως, αυτή είναι συμπαθέστατη)

Amnesiac.
04-11-2010, 14:41
Μακάρι όντως να είναι -15, ωραία θα είναι, έχω και λίπος για κάψιμο.

Οι βροχές είναι που με προβληματίζουν.

freak brother
05-11-2010, 21:00
εχει ωραια οπερα και βιενεζ παγωτο (δεν εχω παει)

Amnesiac.
11-11-2010, 00:15
Πείτε πού να κλείσουμε ξενοδοχείο. Ποια περιοχή θεωρείται κέντρο; Υπάρχει κάποια άλλη που είναι πιο ωραία; Οι μπύρες είναι ακριβές;

GuardianOfIvorytower
14-11-2010, 14:00
Guardian ξέρασε τα όλα.

Σκεφτόμαστε να έρθουμε προς τα κει αρχές Γενάρη. Η μοναδική ανησυχία μας είναι ο καιρός. Για τι θερμοκρασίες μιλάμε για τέτοια εποχή; Το πιθανότερο είναι να βρέχει συνέχεια και να έχει τυφώνες και ηλεκτρικές καταιγίδες και να μη μπορούμε να βγούμε από το ξενοδοχείο;

Η απάντηση φρόντισε να έχει ένα τ(σ)όνο αισιοδοξίας γιατί έχω ψηθεί πολύ άσχημα.

Έλα τώρα το είδα...

Ε Γενάρη πρέπει να είσαι τυχερός για να μην έχει αρκετό κρύο. Θερμοκρασίες πάνω από 5 βαθμούς είναι εξαίρεση. Φυσιολογικά θα έχει γύρω στο 0, με τάσεις προς το πλην, τώρα αν σου κάτσει αρκετό πλην, ε μπορεί κ να συμβεί...το χειμώνα δε βρέχει σχεδόν καθόλου, χιόνι ναι, κ πολύ συχνότερα αέρας, το οποίο είναι κ το χειρότερο για μένα. Άρα ντύσιμο καλό κ είσαι ΟΚ.

GuardianOfIvorytower
14-11-2010, 14:09
Πείτε πού να κλείσουμε ξενοδοχείο. Ποια περιοχή θεωρείται κέντρο; Υπάρχει κάποια άλλη που είναι πιο ωραία; Οι μπύρες είναι ακριβές;

Κέντρο θεωρείται το πρώτο διαμέριασμα (Bezirk), αποτελεί το παλιότερο τμήμα της πόλης. Είναι ψιλοτσιμπιμένο, προτείνω να κλείσετε ξενοδοχείο στα γύρω διαμερίσματα (2.-9.) κ να είναι κοντά σε σταθμό μετρό, οπότε είστε καλυμένοι.

Το πρώτο έχει αρκετά πράγματα να δεις, κ είναι για μένα από τιο πιο όμορφες περιοχές της πόλης, αλλά σαφώς υπάρχουν κ άλλες αρκετά όμορφες (πχ 6.,7.,8.).

Μπύρες υπολογίστε μεταξύ 3 κ 3.5 ευρώ σε καφέ/σε μπυραρίες κ φτηνότερα.

GuardianOfIvorytower
14-11-2010, 14:16
Εννοείται ότι ό,τι άλλο θες ρωτάς ε, απλά δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο τον τελευταίο καιρό οπότε μπορεί να μην απαντήσω άμεσα αλλά όταν το δω ;)

pm αν βλέπεις ότι αργώ κ βιάζεσαι :)

casshern
14-11-2010, 14:16

Κέντρο θεωρείται το πρώτο διαμέριασμα (Bezirk), αποτελεί το παλιότερο τμήμα της πόλης. Είναι ψιλοτσιμπιμένο, προτείνω να κλείσετε ξενοδοχείο στα γύρω διαμερίσματα (2.-9.) κ να είναι κοντά σε σταθμό μετρό, οπότε είστε καλυμένοι.

Το πρώτο έχει αρκετά πράγματα να δεις, κ είναι για μένα από τιο πιο όμορφες περιοχές της πόλης, αλλά σαφώς υπάρχουν κ άλλες αρκετά όμορφες (πχ 6.,7.,8.).

Μπύρες υπολογίστε μεταξύ 3 κ 3.5 ευρώ σε καφέ/σε μπυραρίες κ φτηνότερα.
propantow h 6. mi niste mlkes

ChromeBlackFuture
15-11-2010, 01:03
Gia mam opwsdhpote Brezelgwölb pantws...kaaapws duskolo na vrethei giati einai mesa se stena alla afou katafera na to vrw egw mporei na to kanei opoiosdhpote...Egw emeina edw :
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7216-adagio-wien-zentrum/index.shtml
Kapou 80e to diklino kai se gamw ta shmeia!
Ta leme ki apo konta gia o,ti allo thes...

Amnesiac.
15-11-2010, 10:32
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Κλείσαμε σε ένα κοντά στη stephansplatz, κεντρικά δεν είναι εκεί;

Για λεπτομέρειες θα ρωτήσω άπειρα πράγματα εν καιρώ, να τσεκάρετε συχνά!

ChromeBlackFuture
15-11-2010, 15:49
Entelws kentrika nai,na perasete gamw

GuardianOfIvorytower
15-11-2010, 23:26
Amnesiac πιο κεντρικά δε γίνεται. Πώς το λένε? Πόσο πήγε? Europa μήπως?

Amnesiac.
16-11-2010, 13:03
Hotel Austria - Wien το λένε.

Αν θυμάμαι καλά έβγαινε 115 τη μέρα με πρωινό. Πες τι ξέρεις.

enitharmon
16-11-2010, 13:43
πάρε έναν οδηγό ρε λαρισαίε

Amnesiac.
16-11-2010, 14:11
Θα πάρω έναν οδηγό που να μη τον παίρνει ο ύπνος.

( Έχω ήδη πάρει αλλά εδώ έχουμε δικό μας άνθρωπο, να μη ρωτήσω; )

GuardianOfIvorytower
16-11-2010, 23:07
Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο, αλλά, μια χαρά, μέσα στο κέντρο είστε, πολύ καλή τιμή για κέντρο, κ έχετε κ απέναντι σας την ελληνική εκκλησία (προλαβαίνετε δλδ να αλλάξετε ξενοδοχείο :P )
Είναι κ παραδίπλα το εστιατόριο που σύχναζε ο Ρήγας Φεραίος, έχω πάει μία φορά, καλό αυστριακό φαγητό αλλά τσιμπημένο.

Amnesiac.
01-12-2010, 00:53
Είδα ότι η απόσταστη Βιέννης - Βουδαπέστης είναι 216 χιλιόμετρα. Αξίζει τον κόπο για μονοήμερη;

Έχει συχνά δρομολόγια/είναι αυτά από νωρίς το πρωί μέχρο αργά το βράδυ/πόση ώρα κάνει το τραίνο περίπου/από τιμές εισιτηρίων τι παίζει;

Επίσης, ακόμα κι αν όλα αυτά είναι κομπλέ, αξίζει για μονοήμερη ή θα ήταν καλύτερα να πεταχτούμε Μπρατισλάβα που είναι 65 χιλιόμετρα; Η απάντηση είναι προφανής στο θέμα του χρόνου και των τιμών, αλλά αν η Βουδαπέστη είναι ασύλληπτα πιο ωραία, έστω και για μια μέρα, μήπως αξίζει την ταλαιπωρία κατά τη γνώμη σου/σας;

GuardianOfIvorytower
01-12-2010, 01:11
Εξαρτάται τις ορέξεις σας κ πόσες μέρες θα μείνετε Βιέννη...η Βουδαπέστη είναι σαφέσταστα μία πολύ ωραία πόλη κ η βόλτα αξίζει, έχει μπόλικα πράγματα να δεις κ να χαζέψεις. Τιμές τρένου απέξω δεν ξέρω, αν κ γενικά τα τρένα εδώ είναι ακριβά...υπολόγισε κάνα τρίωρο για τη διαδρομή. Κάποιο δρομολόγιο θα παίζει που να σας βολεύει, δες εδώ (www.oebb.at) για περισσότερες πληροφορίες κ τιμές, έχει επιλογή κ για αγγλικά αν θυμάμαι καλά.

Μπρατισλάβα έχει ένα συμπαθητικό κέντρο, καλούτσικο κ μπορείς να πας μία χαλαρή βόλτα, αλλά με τις άλλες 2 πόλεις δε συγκρίνεται με τπτ. Απλά η διαδρομή είναι μία ώρα κ σε μερικές ώρες έχει δει ότι αξίζει από την πόλη.

Προσωπική άποψη είναι ότι το πήγαινελα σε μία μέρα Βουδαπέστη είναι σκότωμα, αν κ όπως είπα η πόλη αξίζει αρκετά. Απόφαση δική σας προφανώς :)

Amnesiac.
01-12-2010, 01:22
Ευχαριστώ!!!

Αν πάμε κάπου, μάλλον για Bratislava το κόβω, θα είναι όντως σκότωμα η μονοήμερη στη Βουδαπέστη και μάλλον δε θα προλάβουμε να δούμε και πολλά. Πάντως ενδεχόμενη εκδρομή μάλλον θα προγραμματιστεί επιτόπου, δεν ξέρω καν τι θα προλάβουμε να δούμε σε 4 μέρες στη Βιέννη.

ChromeBlackFuture
01-12-2010, 14:11
Θα σου πρότεινα χαλαρό 4ημερο στη Βιέννη και να μην ασχοληθείς με μονοήμερη. Bratislava πηγα κι εγω για να δω μια φίλη,είναι όμορφα αλλα τίποτα το τρομερό!
Προσοχή στα KASERKRAINER είναι θανατηφόρα!;-)

Impure
01-12-2010, 16:43
Amnesiac. αν δεν το χεις διαβάσει ήδη, http://gkriniaris.blogspot.com/

Amnesiac.
01-12-2010, 17:28
Ευχαριστώ!!!

Δε το είχα δει, γενικά δεν έχω ψαχτεί σχεδόν καθόλου ακόμα, θα το κάνω μετά την εξεταστική.

mrmaiden
01-12-2010, 19:34
Alex για την Βιέννη δεν έχεις πρόβλημα χρόνου. Το κέντρο της το βλέπεις σε 3 με 4 ώρες και κάποια άλλα μέρη όπως Donau Insel, Belvedere, Schonbrunn, Prater μπορείς να τα δείς με λίγο τρέξιμο σε 1 μέρα. (Bonus: Hundertwasserhaus)

Πήγαινε Μπρατισλάβα που είναι δίπλα και είσαι εντάξει.Βουδαπέστη είναι τράβηγμα για μία μέρα λόγω του χρόνου που θα χρειαστείς για να πας και να γυρίσεις, άσε που δεν θα προλάβεις να δείς και πολλά στις λίγες ώρες που θα είσαι εκεί.

Amnesiac.
01-12-2010, 20:11
:thumbsup:

Βουδαπέστη την έχουμε αποκλείσει ήδη, για Μπρατισλάβα θα το δούμε εκεί αν θα πάμε και πότε. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πίνω όλη μέρα μπύρες και να τρώω σνίτσελ και να μη δω ούτε τη Βιέννη.

GuardianOfIvorytower
02-12-2010, 23:00
Επιβάλλεται κ Käsekrainer, το πιο νόστιμο λουκάνικο που υπάρχει :!:

KoiliaSamprela
03-12-2010, 09:48
Επιβάλλεται κ Käsekrainer, το πιο νόστιμο λουκάνικο που υπάρχει :!:

έχει και στην Ελλάδα :)
Είναι ένας τύπος που μένει μόνιμα στο Ναύπλιο Αυστριακός που φέρνει αλλαντικά της πατρίδας του :)

Amnesiac.
11-01-2011, 15:57
Παιδιά χθες το βράδυ γύρισα από Βιέννη και ήθελα να πω ένα ευχαριστώ για τις προτάσεις/πληροφορίες σας! Πήγα και Μπρατισλάβα (και μίσησα τους Σλοβάκους)! Σας αγαπώ όλους!

MaX Payne
11-01-2011, 16:38
Πήγα και Μπρατισλάβα (και μίσησα τους Σλοβάκους)!

για λεγε για λεγε

Amnesiac.
12-01-2011, 00:03
Αύριο που θα βρω λίγο παραπάνω χρόνο θα γράψω αναλυτικά τα Αποπνημονεύματα μου και θα τα μάθεις όλα.

atom_smasher
12-01-2011, 02:41
Ε φανταζομαι δεν επιασαν το χιουμορ του. Ψυχροι ανθρωποι μωρε, που να πιασουν την υψηλη ειρωνεια!

Amnesiac.
12-01-2011, 10:12
Ίσως να είναι αυτό. Αλλά μπορεί και όχι. Δεν ξέρω. Αυτά.

FIXXXER
12-01-2011, 10:25
Μονος σου πηγες ή με ΜΟΥΝΑΚΙ?

GuardianOfIvorytower
19-01-2011, 00:29
Αύριο που θα βρω λίγο παραπάνω χρόνο θα γράψω αναλυτικά τα Αποπνημονεύματα μου και θα τα μάθεις όλα.

άντε να δούμε

Amnesiac.
19-01-2011, 11:33
Καλά, για Βιέννη δε το συζητάω, δεν υπάρχει σαν πόλη, όχι μόνο στο θέμα της αρχιτεκτονικής όσο της ζωής γενικότερα. Βέβαια εσύ θα τα ξέρεις καλύτερα. Θα επεκταθώ κάποια στιγμή, γενικά πάντως πήγα σε πολλά από τα μέρη που προτείνατε (προσκυνώ Βrezelgwölb), έφαγα σαν ζώο, ήπια σαν ζώο, περπάτησα σαν ζώο, ο καιρός τέλειος, οι άνθρωποι τυπικοί μεν αλλά πολύ εξυπηρετικοί, δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα αρνητικό. Ψήσου να με υιοθετήσεις.

Μπρατισλάβα επίσης πανέμορφη, πιο πολύ απότι περίμενα κοιτάζοντας φωτογραφίες στο ίντερνετ, ακόμα και τα ανατολικομπλοκικά προάστεια από τα οποία περάσαμε ψάχνοντας το κέντρο είχαν τη χάρη τους. Αλλά οι άνθρωποι ήταν με διαφορά οι πιο αγενείς που έχω συναντήσει, όπου κι αν κάτσαμε αισθανόμασταν ανεπιθύμητοι, ενώ στο σταθμό του τραίνου μας είδαν μαλάκες τουρίστες και μας χρέωσαν παραπάνω τα εισιτήρια.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με τ'όνομα τους, το πιο ενοχλητικό πράγμα στη Μπρατισλάβα δεν ήταν σλοβάκικο : Ψάχναμε να βρούμε κάπου να κάτσουμε για φαγητό και μετά από βόλτες βρήκαμε ένα υπόγειο στην παλιά πόλη το οποίο δεν είχε μενού στα αγγλικά, οπότε πήγαμε εκεί με τη λογική του να είναι κάπως πιο τυπικό σλοβάκικο και όχι 100% τουριστικό (βέβαια για την παλιά πόλη μιλάμε, αλλά τεσπά). Και όντως μέσα είχε μόνο Σλοβάκους, οι οποίοι κάθονταν ήσυχα και έπιναν και έτρωγαν και ήταν και σκοτεινά και γραφικά και πάμφθηνα και όλα ωραία και καλά. Και πάνω που είχαν έρθει οι μπύρες μας και ήμασταν έτοιμοι να πιούμε την πρώτη γουλιά και να αναφωνήσουμε "ΑΥΤΟ είναι ευτυχία!!", σκάει ΓΚΡΟΥΠ ΕΛΛΗΝΩΝ. Γύρω στα 10 άτομα, 50άρηδες, μισοί άντρες μισοί γυναίκες (όχι σαν το μινώταυρο του άτομ σμάσερ, καταλαβαίνετε τι εννοώ). Το μαγαζί μέσα σε 2,5 λεπτά είχε γίνει ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Ντουμάνι, σπρωξίματα όσων κάθονταν δίπλα για να βρεθεί το ιδανικό σημείο για φωτογραφία, φωνή, πολλή φωνή, "Γιώργο λες να μου προκαλέσει καούρες το λουκάνικο;", "Σούλα τέτοια τσάντα βρίσκεις και στην Αθήνα φθηνότερα", "Πολύ κρύοι αυτοί οι Σλοβάκοι ρε παιδί μου, Ελλαδάρα και πάλι Ελλαδάρα" κτλ. Εννοείται ότι όλο το μαγαζί είχε ξενερώσει, εκτός από τους Έλληνες φυσικά, οι οποίοι ξενέρωσαν μόνο επειδή το τοπικό φαγητό δε συγκρινόταν με τα σουτζουκάκια της γιαγιάς.

Εννοείται ότι και στο αεροδρόμιο δε θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να μάθουμε όλα τα διλήμματα της (κάθε) κυρά Μάρθας σχετικά με το ποιο άρωμα θα διαλέξει από τα duty free. Εννοείται ότι αν θες να μιλήσεις σε κάποιον που είναι 20 μέτρα μακριά (μέσα σε μαγαζί) ο πιο λογικός τρόπος είναι να τον φωνάξεις και να κάνετε τη συζήτηση από μακριά και όχι να πας δίπλα του. Και εννοείται ότι στον έλεγχο υπήρχε ουρά μόνο στην πτήση της Ολυμπιακής γιατί όλοι είχαν πάνω τους 100 κιλά σιδερικά και βαριόντουσαν να τα βγάλουν (άκουσα και την ατάκα "μα καλά οι μαλάκες, το ρολόι μου;;;"). (άλλη ατάκα που με στιγμάτισε σε παλιότερη πτήση ήταν ακριβώς μετά την παρατήρηση της αεροσυνοδού "κύριε κλείστε το κινητό σας, το έχω πει 3 φορές", η απάντηση με χαμηλή φωνή "έλα ρε κλείσε, σε παίρνω στο σταθερό(...)")

Αλλά δε γαμιέται, τέλεια ήταν.

Krux
19-01-2011, 11:44
σκάει ΓΚΡΟΥΠ ΕΛΛΗΝΩΝ. Γύρω στα 10 άτομα, 50άρηδες, μισοί άντρες μισοί γυναίκες (όχι σαν το μινώταυρο του άτομ σμάσερ, καταλαβαίνετε τι εννοώ). Το μαγαζί μέσα σε 2,5 λεπτά είχε γίνει ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Ντουμάνι, σπρωξίματα όσων κάθονταν δίπλα για να βρεθεί το ιδανικό σημείο για φωτογραφία, φωνή, πολλή φωνή, "Γιώργο λες να μου προκαλέσει καούρες το λουκάνικο;", "Σούλα τέτοια τσάντα βρίσκεις και στην Αθήνα φθηνότερα", "Πολύ κρύοι αυτοί οι Σλοβάκοι ρε παιδί μου, Ελλαδάρα και πάλι Ελλαδάρα" κτλ. Εννοείται ότι όλο το μαγαζί είχε ξενερώσει, εκτός από τους Έλληνες φυσικά, οι οποίοι ξενέρωσαν μόνο επειδή το τοπικό φαγητό δε συγκρινόταν με τα σουτζουκάκια της γιαγιάς.

:rofl::rofl::rofl:

GuardianOfIvorytower
20-01-2011, 22:17
χαχαχαχαχχα μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα...πόσες φορές έχουμε πάρει χαμπάρι γρουπ τέτοιων τουριστών εδώ κ έχουμε αλλάξει δρόμο...(πολύ ψώνιο έχω γίνει τελικά)

χαίρομαι πάντως που σ άρεσε η πόλη :)

Snorkmaiden
13-03-2011, 15:02
σκάει ΓΚΡΟΥΠ ΕΛΛΗΝΩΝ. Γύρω στα 10 άτομα, 50άρηδες, μισοί άντρες μισοί γυναίκες (όχι σαν το μινώταυρο του άτομ σμάσερ, καταλαβαίνετε τι εννοώ). Το μαγαζί μέσα σε 2,5 λεπτά είχε γίνει ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Ντουμάνι, σπρωξίματα όσων κάθονταν δίπλα για να βρεθεί το ιδανικό σημείο για φωτογραφία, φωνή, πολλή φωνή, "Γιώργο λες να μου προκαλέσει καούρες το λουκάνικο;", "Σούλα τέτοια τσάντα βρίσκεις και στην Αθήνα φθηνότερα", "Πολύ κρύοι αυτοί οι Σλοβάκοι ρε παιδί μου, Ελλαδάρα και πάλι Ελλαδάρα" κτλ. Εννοείται ότι όλο το μαγαζί είχε ξενερώσει, εκτός από τους Έλληνες φυσικά, οι οποίοι ξενέρωσαν μόνο επειδή το τοπικό φαγητό δε συγκρινόταν με τα σουτζουκάκια της γιαγιάς.

:rofl::rofl::rofl:

ισχυει αυτο
αυριο ερχομαι Ελλαδα απο Μπρατισλαβα και εδω εχω δει τους πιο πολλους κωλοελληναρες μαζεμενους ... αμα πιουνε και hruska λενε κιολας " τι ειναι αυτα εδω φερε τσιπουρα" και καπακι πινουν το fernett τους