PDA

View Full Version : PIRATE METAL ΛΕΕΙ

12 stars circle your brow
26-08-2010, 16:10
Εκεί στην Νορβηγία που ήμουν, συνήθιζα να χανγκαουτ (λολ!) με ένα ήσυχο παιδάκι, Γροιλανδός στην καταγωγη, μου θύμιζε λίγο τα νιάτα μου η συμπεριφορά του και παίζαμε μαζί πολύ μπάσκετ. Τον έβλεπα συχνά πυκνά ν'ακούει μουσική, οπότε μια φορά πάω και με ρωτάει: τι μουσική ακούς.
Του απαντάω χωρίς πολλά πολλά: διάφορα πράγματα - εσύ;
κι ακολουθεί ο εξής διάλογος

- Ακούω μέταλ κυρίως
- α ναι; τι φάση;
- (...) και τώρα ακούω μια μπάντα που παιζει pirate metal
- lol wat.
- ναι! ακου

και ήταν αυτό.
απολαύστε με δική ευθύνη

99a6DaheLqs

Amnesiac.
26-08-2010, 16:27
Σταυρώστε τους.

kontan
26-08-2010, 16:59
μάλλον ο πιτσιρικός ήταν προφανώς αγέννητος οταν ο κόσμος άκουγε το Port Royal, Death Or Glory κ λοιπά έπη. Έπρεπε να του ρίξεις φάπα, αλλα θα τη φας εσυ που χλευάζεις τον "όρο". Σε προειδοποίησα :P

Custom User
26-08-2010, 17:13
Κομματάρα. Σβήνει εμπιεντ μπλακ μεταλ ep-ογραφίες.

warlord mkII
26-08-2010, 17:50
pirate metal =
http://www.youtube.com/watch?v=4TsjX1xymU0 και οχι οι παραπανω αστειοτητες

GuardianOfIvorytower
26-08-2010, 18:47
Πω κάπου τους έιχα πετύχει ζωντανά αυτούς τους Alestorm...πολύ χαρούμενο για τα γούστα μου...
Ship ahoy...κ η γνωστή συνέχεια

wom
26-08-2010, 19:13
Το Under Jolly Roger βάζουν σε τέτοια threads ρε

nikolasfluxus
26-08-2010, 19:21
καλά εδώ άλλοι ακούνε manowar

warlord mkII
26-08-2010, 19:39
παρε μια μουντζα να χεις

Taksitzhs
27-08-2010, 01:47
http://www.youtube.com/watch?v=xAezFM3sp7U

και το refrain μεσ στη γκαβλα

scarecrow
27-08-2010, 09:03
καλά εδώ άλλοι ακούνε manowar

warlord mkII
27-08-2010, 09:14
βλέπε ποστ #9

Razor
27-08-2010, 12:05
Εκεί στην Νορβηγία που ήμουν, συνήθιζα να χανγκαουτ (λολ!) με ένα ήσυχο παιδάκι, Γροιλανδός στην καταγωγη

:bananafuck:

namiroth
27-08-2010, 12:08
psemata leei...den PIRAME

ikonoklast
27-08-2010, 17:23
Έπρεπε όντως το θρεντ να λέγεται ΠΕΙΡΑΤΕ ΜΕΤΑΛ και να το ανοίγεις και να σου σκάει αυτό στη μάπα,

http://www.youtube.com/watch?v=WTlhUfBLKlM

Το οποίο btw, σκεπτόμενος μια συζήτηση που είχα τις προάλλες με τον καρχαρ, αποφάσισα μόλις τώρα ότι είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ χεβιμεταλ κομμάτι - ορίζει το ιδίωμα - γαμάει σκατόφλωρους θρεντσταρτερς και γροιλανδάκια κλπ.

Djerdjelesh
27-08-2010, 18:17
Ναι σε όλα, αν και έχω μεγαλύτερο κόλλημα με το Marooned απ' το συγκεκριμένο δίσκο.
Και ακόμα μεγαλύτερο κόλλημα με το Port Royal εν γένει.

LokiTricksterGod
27-08-2010, 18:33
ένα πειρατικό μέταλ ξέρω εγώ και μου φτάνει:

http://www.youtube.com/watch?v=GQ0Oqs7MMNU

AYE CAPTAIN AYE

Nasum
27-08-2010, 18:43
http://media.mats.gr/files/user_uploaded/Image/panaigialeios/aigio_pao12.jpg

locust
27-08-2010, 19:33
το κομμάτι θυμίζει αηδιαστικά flogging molly

Ruthless
27-08-2010, 20:16
Ε μιλώντας για πειρατές εννοούμε πάντα Running Wild και αυτό πρέπει πάντα να αναφέρεται πρώτο. Ειδικά ο ikonoklast έκανε το σωστότερο ποστ του έβερ.

Alestorm τώρα, έχουν φάει τρελή προώθηση τα τελευταία χρόνια και παίζουν κάτι που δεν μπορώ να το ακούσω εγώ προσωπικά. Λίγες μπάντες σπρώχτηκαν όσο αυτοί, και οι υπόλοιποι μάλλον αξίζουν περισσότερο ούτως ή άλλως. ΟΚ, έχουν έναν Α χαβαλέ αλλά ως εκεί, κουράζουν μετά από μερικά κομμάτια. Αλλά σε πρόσφατα(σχετικά) πειρατικά άσματα ξεχωρίζουμε αυτόν τον ύμνο (http://www.youtube.com/watch?v=Oz6qjdybaF8).

carheart
27-08-2010, 21:24
Έπρεπε όντως το θρεντ να λέγεται ΠΕΙΡΑΤΕ ΜΕΤΑΛ και να το ανοίγεις και να σου σκάει αυτό στη μάπα,

Το οποίο btw, σκεπτόμενος μια συζήτηση που είχα τις προάλλες με τον καρχαρ, αποφάσισα μόλις τώρα ότι είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ χεβιμεταλ κομμάτι - ορίζει το ιδίωμα - γαμάει σκατόφλωρους θρεντσταρτερς και γροιλανδάκια κλπ.

Ισχύει, μέσα στην πεντάδα των απόλυτων heavy metal συγκροτημάτων για μένα οι Running Wild. Αλλά η πρωτιά πρωτιά.

Leech
27-08-2010, 23:00
συμφωνώ κι εγώ με ικόνοκλαστ, αλλά κοιτώ τη δισκογραφία τους στα 00ς:

Singles Collection 2000
Revolution Single, 2000
Victory Full-length, 2000
The Brotherhood Full-length, 2002
Legendary Tales Boxed set, 2002
Live 2002 DVD, 2002
Live 2002 Live album, 2002
20 Years in History Best of/Compilation, 2003
Rogues En Vogue Full-length, 2005
Best of Adrian Best of/Compilation, 2006

3 φουλένγκθ που αγνοούσα την ύπαρξή τους (αλλά δεν νομίζω να παίξανε και ιντάστριαλ τζαζκορ εκεί μέσα, οι RW ήταν πάντα ο ορισμός του "ξεροκέφαλου" συγκροτήματος), κάμποσα λάιβ/μπεστ-οφ κλπ.

Τι είναι αυτό που τους κρατάει τόσο ψηλά στα μάτια σας και δεν έχουμε τα "έλα μωρέ ποιοί ρανιγουάι μωρέ?" που έχουμε δυο θρεντ δίπλα στο τόπικ των μέηντεν?
Οτι δεν είχαν 3 κιθάρες? Δε γέμιζαν στάδια? Δεν τους παίζει στο ριβέντζ? Δεν έρχονταν κάθε χρόνο? Δεν ήταν εξώφυλλο στο μέταλ χάμστερ? Δεν τους ήξερε ο μήτσος στο Β1? δεν τους ήξερε η γκόμενά μας?

Για πείτε.

carheart
27-08-2010, 23:14
To κομμάτι "Siberian Winter" στο Brotherhood. Και το υπόλοιπο Brotherhood.

Drumsick
27-08-2010, 23:45
Kill it with rum λέει, πεθαίνω.

Taksitzhs
28-08-2010, 04:00
Η διαφορα με τους Running Wild ειναι πως δεν εβγαλαν 3 Rogues En Vogue για να καταλαβουν πως επρεπε να σταματησουν. Ενα μονο ηταν αρκετο.

Αν και το κρυφακουω σε φασεις, για να μαι ειλικρινης. :oops:

namiroth
28-08-2010, 13:01
Η διαφορα με τους Running Wild ειναι πως δεν εβγαλαν 3 Rogues En Vogue για να καταλαβουν πως επρεπε να σταματησουν. Ενα μονο ηταν αρκετο.

Αν και το κρυφακουω σε φασεις, για να μαι ειλικρινης. :oops:

GuardianOfIvorytower
28-08-2010, 14:23
Roques en Vogue πράγματι μέτριο, Brotherhood πολύ καλό, το Victory δεν το έχω λιώσει τόσο πολύ, αλλά είναι σίγουρα ΟΚ.

Carheart :pink: για το σχόλιο περί "Siberian Winter"
Iconoclast :pink: για το σχόλιο περί "Riding the Storm"

@Leech: ιδίως για τη συγκεκριμένη μπάντα αυτή η "ξεροκεφαλιά" που είχε τους έχει νομίζω τόσο ψηλά, κ στους true κ γενικότερα

Leech
28-08-2010, 17:51
μ, δεκτά όλα αυτά.

Κι εγώ μεγάλωσα με RW, βασικά ήμουν σε μια κλίκα που έσκαγε μαζικά στο ντιτζέη του Χωρίς Ανάσα και του ζητούσε επιτακτικά να "βγάλει τις φλωριές και να χώσει Άααντερ Τζόλι Ρότζερ", αλλά ένα βράδι κάπου το '99 ήρθε η Νεράιδα των δοντιών και μου είπε "έχεις ακούσει 6 (έξι) άλμπουμς Running Wild. Κινδυνεύεις άμα ακούσεις και έβδομο. Πάρε αυτό να σωθείς" και μου'δωσε μια κασέτα Morbid Angel.

Aπό τότε έχασα την επαφή τελείως, και τους συνάντησα μπροστά μου 2 φορές, μία σε ένα ροκγουέηβ που ήτανε να παίξουν αλλά τελικά παίξανε οι Gamma Ray, και μία πέρσι που ανακοινώσανε ότι το διαλάνε. Παρόλα αυτά, όπως κι εσείς, έτσι κι εγώ, όταν έρχεται ένα πιτσιρίκι και μου λέει "πες μου ένα ΧΕΒΥ ΜΕΤΑΛ συγκρότημα να ακούσω" (αγαπημένη κλισέ υποθετική κατάσταση που κανένας μας δεν έχει ζήσει, άλλη δουλειά δεν έχουνε τα πιτσιρίκια απ'το να ρωτάνε αγνώστους) το πρώτο πράμα που σκέφτομαι είναι "Running Wild διάολε!".

Και ρωτάω γιατί συμβαίνει αυτό. Η συνεπής δισκογραφία τους δε μου λέει.
Γιατί αυτοί κι όχι οι Saxon? ή όχι οι Helloween? Κι αυτοί βγάλαν καλούς δίσκους τελευταία.

Οι RW μην ξεχνάμε πως έχουν να βγάλουν ΚΛΑΣΙΚΟ δίσκο από τον καιρό που το βραδυνό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 τελείωνε με "ένα ποίημα-καληνύχτα" και την τελευταία φορα που άλλαξε το στυλ τους, τα δρακουλίνια θεωρούνταν σνακ-καινοτομία.
Χώρια που το πειρατικό κόνσεπτ τους είναι χαλαρά πιο κακόγουστο από αυτό των Queensryche που σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζει ο ικόνοκλαστ στα ποστς-μπηχτές προς Krux/Ruthless/Ra Pariah κλπ.

Γιατί λοιπόν δεν είναι κι αυτοί "παρωχημένοι" και "γραφικοί" αλλά σπεύσατε κι εσείς να πείτε "ΓΑΜΑΝΕ!"?

πσ. Η ερώτηση προφανώς δεν απευθύνεται στον Γκάρντιαν

Tyler_Durden
28-08-2010, 18:12
κι αυτοί εδώ όλο για τέτοια μιλάνε αν και δεν τους έχω πολυτσεκάρει και ο ήχος είναι μακρυά απο RW:

53A4GyB96RI

στο σημείο αυτό να πούμε οτι ο frontman ειναι ο νεκροπεθαμένος :grin:

ikonoklast
28-08-2010, 19:40
Χώρια που το πειρατικό κόνσεπτ τους είναι χαλαρά πιο κακόγουστο από αυτό των Queensryche που σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζει ο ικόνοκλαστ στα ποστς-μπηχτές προς Krux/Ruthless/Ra Pariah κλπ.
Δε κατάλαβα πως κόλλησε αυτό με τα υπόλοιπα που λες για τους μεηντεν αλλά μιας και αντιπαθώ και σένα και τους κουηνσραηχ θα στο εξηγήσω με παραδείγματα:

http://www.youtube.com/watch?v=vzHJ3d4e5XU

For a price I'd do about anything
Except pull the trigger
For that I'd need a pretty good cause
Then I heard of Dr. X
The man with the cure
Just watch the television
Yeah, you'll see there's something going on

Got no love for politicians
Or that crazy scene in D.C.
It's just a power mad town
But the time is ripe for changes
There's a growing feeling
That taking a chance on a new kind of vision is due

I used to trust the media
To tell me the truth, tell us the truth
But now I've seen the payoffs
Everywhere I look
Who do you trust when everyone's a crook?

Revolution calling
Revolution calling
Revolution calling you
(There's a) Revolution calling
Revolution calling
Gotta make a change
Gotta push, gotta push it on through

I'm tired of all this bullshit
They keep selling me on T.V.
About the communist plan
And all the shady preachers
Begging for my cash
Swiss bank accounts while giving their
Secretaries the slam

They're all in Penthouse now
Or Playboy magazine, million dollar stories to tell
I guess Warhol wasn't wrong
Fame fifteen minutes long
Everyone's using everybody, making the sale

I used to think
That only America's way, way was right
But now the holy dollar rules everybody's lives
Gotta make a million doesn't matter who dies

Revolution calling
Revolution calling
Revolution calling you
Revolution calling
Gotta make a change

I used to trust the media
To tell me the truth, tell us the truth
But now I've seen the payoffs
Everywhere I look
Who do you trust when everyone's a crook?

Revolution calling
Revolution calling
Revolution calling you
Revolution calling
Gotta make a change

^ Ραδιοφωνικό ροκάκι για σκατόφλωρα αμερικανάκια, πολιτικοποίηση προεφηβικής ηλικίας, αισθητική για καταπιεσμένους υποκουλτούρες που το καλύπτουν με γυφτοπολυρυθμίες, μεγάλες διάρκειες και "progressive".

Breaking the waves, a ride on the wild raging sea
Playing with fortune, oh, what a lust to be free
Flashlights and thunder, the pattering rain on the hull
From a stormy horizon we get our course
The cry of freedom

Face in the wind, we're riding the storm
We'll stay our course whatever will come
Wandering souls in the sea of the damned
Death or glory, oh, we're riding the storm

Cracks in the planks, the rigging moves upwards and down
Staggering masts, the pounding splash of the prow
The wind in our sails, our flag flies high on the top
From a stormy horizon we get our course
The cry of freedom

Face in the wind, we're riding the storm
We'll stay our course whatever will come
Wandering souls in the sea of the damned
Death or glory, oh, we're riding the storm

^ Ηeavy Μetal.

Ελπίζω να βοήθησα.

Leech
28-08-2010, 19:54
ναι, γάμα τους κουηνσραηχ, ατυχές παράδειγμα. ρίξε μούτζα (έντιτ. μερσί).

Αυτό που θέλω να πω είναι:

Παρ' όλα αυτά παραμένει ένας ακόμα βαρετός μεηντεν δίσκος ίδιος με οτιδήποτε έχουν βγάλει από το virtualxi και μετά, αντικειμενικά χειρότερος απο οτιδήποτε βγάλαν στα 80ς, πράγμα που ένας πιτσιρικάς το καταλαβαίνει είτε τώρα είτε όταν μεγαλώσει λιγάκι.

Προφανώς η εικόνα των μέηντεν έχει φθαρεί μέσα σου για να τα λες αυτά.
Των Running Wild όχι όπως βλέπω από το ακριβώς από πάνω ποστ.

Αυτό το γιατί είναι που ρωτάω.
Κατά τ'άλλα μαζί σου, κι εγώ μ'αντιπαθώ όσο τους κουήνσραηχ.

Ruthless
28-08-2010, 22:32
Αν ο ikonoklast κάνει post-μπηχτή για μετά το Warning(μην πω το EP :P), από το ένα αυτί μπαίνει, από το άλλο βγαίνει(για μένα προσωπικά).

Οφφ τόπικ, αλλά συνεχίστε.

atom_smasher
28-08-2010, 23:30
Ειναι καυλα απλα ρε κολλητε. Θες να πας μουτσος και να πεθανεις απο μαλαρια στην Νοτια Αφρικη πινοντας ρουμι και γαμωντας πουτανες με φυματιωση και συφιλη. Αυτο σου βγαζει.

ikonoklast
29-08-2010, 15:01
Προφανώς η εικόνα των μέηντεν έχει φθαρεί μέσα σου για να τα λες αυτά.
Των Running Wild όχι όπως βλέπω από το ακριβώς από πάνω ποστ.

Αυτό το γιατί είναι που ρωτάω.
Κατά τ'άλλα μαζί σου, κι εγώ μ'αντιπαθώ όσο τους κουήνσραηχ.
Με τον ίδιο τρόπο μιλάω και για wrathchild κλπ, ΑΦΘΑΡΤΟΙ οι maiden μέσα μου. Τα νέα rw πάλι εκτός απο καναδυό ακροάσεις στο brotherhood δεν τα έχω δώσει σημασία όπως το πιθανότερο θα έκανα και με τα maiden αν δεν ήταν οι maiden.

GuardianOfIvorytower
29-08-2010, 16:12
@Leech ξανά: ειδικά για Saxon που βγάζουν τελευταία δισκάρες στάνταρ παίζει να τους λέμε γενικά ως παράδειγμα για HM μπάντα :)

Αν εμένα πάντως μου ρωτήσουν τον ορισμό του HM, θα πω Accept, Judas Priest, Running Wild, Saxon, τέτοια πράγματα (κ για να αποφύγω περαιτέρω ερωτήσεις κλπ οι Maiden κ οι Manowar είναι κάτι παραπάνω από αυτό χεχε - βασικά μερικά βήματα παραπάνω ). Δλδ όταν μιλάμε για πρωτόλειο ατόφιο HM ήχο, να ορισμένα τραγούδια που ανταποκρίνοται σε αυτό είναι:
Judas Priest - The Hellion/Electric Eye
Accept - Balls to the Wall
Saxon - Princess of the Night
Running Wild - Bad to the Bone
(προφανώς υπάρχουν κ πολλά άλλα παραδείγματα από τα γκρουπ αυτά)

Ίσως η δικά σου "εμμονή" με το να αναφέρεις πρώτα οπωσδήποτε τους RW να έχει να κάνει με την έντονη κ πάρα πολύ καλή δισκογραφική παρουσία τους ΚΑΙ στα 90s, εποχή που οι λοιποί είτε έψαχναν τραγουδιστή κ όταν βρήκαν εξέλειξαν τον ήχο τους, είτε ήταν τον περισσότερο καιρό διαλλυμένοι, είτε δεν έβγαλαν τόσες δισκάρες - αν κ σαφώς αξιπρεπείς δίσκους - όσο οι Γερμανοί.

Κάνω μία εικασία ε, μην κολλήσεις στο εμμονή ε ;)

Leech
29-08-2010, 17:55
Με τον ίδιο τρόπο μιλάω και για wrathchild κλπ, ΑΦΘΑΡΤΟΙ οι maiden μέσα μου. Τα νέα rw πάλι εκτός απο καναδυό ακροάσεις στο brotherhood δεν τα έχω δώσει σημασία όπως το πιθανότερο θα έκανα και με τα maiden αν δεν ήταν οι maiden.

αυτή την απάντηση περίμενα. Απόλυτα κατανοητός. :thumbsup:

Running Wild - Bad to the Bone

:pink::pink:

Ίσως η δικά σου "εμμονή" με το να αναφέρεις πρώτα οπωσδήποτε τους RW να έχει να κάνει με την έντονη κ πάρα πολύ καλή δισκογραφική παρουσία τους ΚΑΙ στα 90s, εποχή που οι λοιποί είτε έψαχναν τραγουδιστή κ όταν βρήκαν εξέλειξαν τον ήχο τους, είτε ήταν τον περισσότερο καιρό διαλλυμένοι, είτε δεν έβγαλαν τόσες δισκάρες - αν κ σαφώς αξιπρεπείς δίσκους - όσο οι Γερμανοί.

παίζει και να'χεις δίκιο.
Όπως είπα και πάνω, στα 00ς δεν ασχολήθηκα, αν οι δίσκοι τους ήταν μούφες δεν το'μαθα ποτέ ώστε να τους "αποκαθηλώσω", έχω ακόμα την εικόνα εκείνης της αγέρωχης απόλυτης HEAVY METAL υπερμπάντας που έβγαζε τη μια δισκάρα μετά την άλλη, όλες γεμάτες απόλυτους ύμνους.
Και για του λόγου το αληθές:

IdSWKe4Rvkc

Πόσο πιο χύσιμο? :dfinger::dfinger:

Ford Prefect
29-08-2010, 18:33
Δε γαμιέστε, θα βάλω και εγώ ένα RW αγαπημένο:

XFhAwap9Olo

Witchkiller
29-08-2010, 20:06
Γιατί λοιπόν δεν είναι κι αυτοί "παρωχημένοι" και "γραφικοί" αλλά σπεύσατε κι εσείς να πείτε "ΓΑΜΑΝΕ!"?

γιατί οι Running Wild μέχρι και το Masquerade (για 9 σερί δίσκους δηλ) βγάζανε heavy metal που πετσόκοβε ,πετσοκόβει και πάντα θα πετσοκόβει οτί αναπνέει ,κάτι που δεν θα το κάνουν οι Alestorm.........................

Djerdjelesh
29-08-2010, 21:58
Και για του λόγου το αληθές:

IdSWKe4Rvkc

Πόσο πιο χύσιμο? :dfinger::dfinger:

Krux
30-08-2010, 11:34
Πεθαίνω με iko σε τρουμέταλο mode.

Εδώ

5RhJ2hBNerc&feature=related

casshern
30-08-2010, 11:42
Παιδιά, δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας.
Εξάλλου όλα τα παραπάνω ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του στρουμφ-ο-μέταλ.
:santa:

warlord mkII
30-08-2010, 11:46
παρε εδώ ένα στουμφομέταλ:

http://www.youtube.com/watch?v=WjeRc-yURzc

Witchkiller
30-08-2010, 19:48
Εξάλλου όλα τα παραπάνω ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του στρουμφ-ο-μέταλ.
:santa:

ουστ μωρή λεζάντα.......................

GuardianOfIvorytower
31-08-2010, 13:02
Όχι που θα το άφηνε ασχολίαστο....