View Full Version : Τυχαίο; δεν νομίζω
Το φοινικόδασος της Πρέβελης είναι παρελθόν :((((
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/45906_141804795857846_100000849806576_190712_2418940_n.jpg
την προηγούμενη μέρα έγινε επιχείρηση σκούπα με μπάτσους ενάντια σε ελεύθερους κατασκηνωτές και συνελήφθησαν καμμιά 30ριά.
Τυχαίο; δεν νομίζω
jack the ripper
23-08-2010, 12:07
οχι ρε μαλακα πως εγινε ετσι :(
Raven Lord
23-08-2010, 12:09
την προηγούμενη μέρα έγινε επιχείρηση σκούπα με μπάτσους ενάντια σε ελεύθερους κατασκηνωτές και συνελήφθησαν καμμιά 30ριά.
Τυχαίο; δεν νομίζω
ναι, πιστεύω οι μπάτσοι έβαλαν τη φωτιά... :moutza:
jack the ripper
23-08-2010, 12:14
πιο πιθανο θεωρω ή απο καμπινγκ(οσο καλοι καμπερς και να υπαρχουν παντα θα υπαρχει ενας μαλακας το ξερουμε) ή καποιος γενικα μαλακας εμπρηστης..τωρα να βαλανε τη φωτια οι μπατσοι μου ακουγεται ακυρο...
Το θεμα ειναι που καταστραφηκε το μερος...τα αλλα ........
Raven Lord
23-08-2010, 12:18
το δάσος ήταν σε άθλια κατάσταση από τα σκουπίδια. ούτε εγώ είμαι της άποψης ότι ΟΛΟΙ οι κατασκηνωτές είναι μαλάκες, αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο, σίγουρα υπήρχε παραπάνω από ένας καραγκιόζης. εμπρησμός δύσκολο να έγινε, γιατί η περιοχή, ούτε οικόπεδα μπορεί να δώσει, ούτε χωράφια, ούτε βοσκοτόπια.
τεσπα, κρίμα...
κρητικοί είναι αυτοί. Στέιλαν τους μπάτσους και μετά το κάψαν για να μην ξαναέρθουν κατασκηνωτές, αλλά και να γίνει φιλέτο σε κανενα "εναλλακτικό" ξενοδοχείο ή μίνι πολυτελή οσχετικό ικοτουριστικό οικισμό
KoiliaSamprela
23-08-2010, 12:23
κρητικοί είναι αυτοί. Στέιλαν τους μπάτσους και μετά το κάψαν για να μην ξαναέρθουν κατασκηνωτές, αλλά και να γίνει φιλέτο σε κανενα "εναλλακτικό" ξενοδοχείο ή μίνι πολυτελή οσχετικό ικοτουριστικό οικισμό
σύνελθε
Raven Lord
23-08-2010, 12:24
στην πρέβελη πήγα πριν 15 μέρες. το δάσος είχε γίνει χωματερή. θεωρείς πιο πιθανό να έγινε εμπρησμός (σε ένα πολυσύχναστο μέρος) παρά να άρπαξε κάποιος σωρός από κωλόχαρτα και μπουκάλια φωτιά από τη ζέστη. end of discussion.
jack the ripper
23-08-2010, 12:26
κρητικοί είναι αυτοί.
θα σου λεγα τπτ τωρα αλλα αντε!
ο ρεηβεν με καλυπτει...
Drumsick
23-08-2010, 12:44
Nαι μαλάκες, οι ελευθεροι κάμπερς πετάνε σκουπίδια, όχι τα τσούρμα γυφταριού που περνάνε για μερικές ωρίτσες και μετά την κάνουν. Επειδη το εξασκώ γενικά το ελεύθερο, δεν εχω δει ΠΟΤΕ στημενη σκηνη χωρίς γαμημένη σακούλα για σκουπίδια.
Raven Lord
23-08-2010, 12:46
ε, καλά. μην είσαι απόλυτη. μαλάκες υπάρχουν παντού. ακόμη και ανάμεσα στους campers.
Υπάρχουν καθαρά σημάδια ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τις τουρμπίνες του διαστημόπλοιου που προσπάθησε να προσγειωθεί στην ερημική περιοχή. Η επιχείρηση της αστυνομίας για την ερήμωση της περιοχής είναι μία ακόμη απόδειξη της συνομωσίας της κυβέρνησης με εξωγήινες φυλές.
Η παραπάνω υπόθεση είναι εξίσου σοβαρή με όσες άλλες έχουν γίνει εδώ. Πολύ απλά, δεν έχετε κανένα επαληθεύσιμο στοιχείο για να στηρίξετε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε είτε από εμπρησμό είτε από κάποιον απερίσκεπτο κατασκηνωτή. Απλώς σχηματίζετε συμπεράσματα βάσει των προκαταλήψεων σας, κι όχι των γεγονότων (που εξ' αρχής δε πολυγνωρίζετε).
ikonoklast
23-08-2010, 14:24
Στην πραγματική πραγματικότητα ισχύει οτιδήποτε έχει πει ο ρεηβεν στο θρεντ. Το φοινικόδασος το τελευταίο διάστημα ήταν μια παρατημένη χαβούζα, δεν υπήρχε καν η στοιχειώδης μέριμνα για εκμετάλλευση του ακόμα για τουριστικούς λόγους, είχε ξεμείνει ένας κάφρος καντίνας ημι-παράνομος προφανώς ο οποίος είχε βάλει και ψεύτικο γκαζόν (!) στα τραπεζάκια του και κατατάλλα η απόλυτη εγκατάλειψη.
Σε άλλα νέα ποτέ δε κατάλαβα γιατί ένας "ελεύθερος καμπερ, -όχι ελεύθερος τιμπερλαντ ακαλοε-" είναι αυτόματα γαμώ τα παιδιά και όχι καραγκιόζης. Υπάρχει κάποια εκπαίδευση που περνάς και μου διαφεύγει;
Deggial, ο μογκολικός ορθολογισμός σου -πέρα απο το ότι πρέπει να προσφέρει πάντα στις συζητήσεις αυτές και φαντάζομαι αρέσει και στα κορίτσα- πρέπει να είναι από τα πιο χαζά πράγματα που έχω δει να κάνει κάποιος γενικά.
Η παραπάνω υπόθεση είναι εξίσου σοβαρή με όσες άλλες έχουν γίνει εδώ. Πολύ απλά, δεν έχετε κανένα επαληθεύσιμο στοιχείο για να στηρίξετε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε είτε από εμπρησμό είτε από κάποιον απερίσκεπτο κατασκηνωτή. Απλώς σχηματίζετε συμπεράσματα βάσει των προκαταλήψεων σας, κι όχι των γεγονότων (που εξ' αρχής δε πολυγνωρίζετε).
Δεν υπάρχουν πολλοί πιο αντιπαθητικοί χρήστες και με τόσο ανούσια ποστς στο ηάρ. Υποθέσεις κάνουμε βάσει στατιστικών δεδομένων από προηγούμενες πυρκαγιές, βάσει πιθανού κινήτρου κέρδους, κ.ο.κ.
Ακόμα και οι αστυνομικές έρευνες από κάπου εκεί αρχίζουν βρε πάπαρε. Κι ήρθες να μας πεις εσύ τι διάολο, ότι απ' τη στιγμή που δεν έχουμε κάποιο επίσημο όσο και φερέγγυο αστυνομικό/επιστημονικό πόρισμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα;
NO SHIT ΔΙΚΕ ΜΟΥ.
Μαλακία για το δάσος, ήντονε πανέμορφο.
jack the ripper
23-08-2010, 14:29
. Το φοινικόδασος το τελευταίο διάστημα ήταν μια παρατημένη χαβούζα, δεν υπήρχε καν η στοιχειώδης μέριμνα για εκμετάλλευση του ακόμα για τουριστικούς λόγους, είχε ξεμείνει ένας κάφρος καντίνας ημι-παράνομος προφανώς ο οποίος είχε βάλει και ψεύτικο γκαζόν (!) στα τραπεζάκια του και κατατάλλα η απόλυτη εγκατάλειψη.
Σε άλλα νέα ποτέ δε κατάλαβα γιατί ένας "ελεύθερος καμπερ, -όχι ελεύθερος τιμπερλαντ ακαλοε-" είναι αυτόματα γαμώ τα παιδιά και όχι καραγκιόζης. Υπάρχει κάποια εκπαίδευση που περνάς και μου διαφεύγει;
Δεν υπάρχουν πολλοί πιο αντιπαθητικοί χρήστες και με τόσο ανούσια ποστς στο ηάρ. Υποθέσεις κάνουμε βάσει στατιστικών δεδομένων από προηγούμενες πυρκαγιές, βάσει πιθανού κινήτρου κέρδους, κ.ο.κ.
Υποθέσεις να κάνετε όσες θέλετε. Αυτό που κάνει ο Καντιρού και η Drumsick δεν είναι υποθέσεις. Ο μεν πρώτος υπονοεί άμεσα κάποιου είδους συνομωσία για τον εμπρησμό του δάσους, βασισμένος μόνο στην χρονική αλληλουχία των γεγονότων (και χωρίς στοιχεία πως πρόκειται για εμπρησμό), η δε δεύτερη γενικεύει εμπειρικά συμπεράσματα που περιορίζονται μόνο στην δική της εμπειρία, ίσως και σε εμπειρίες γνωστών της, αλλά σίγουρα όχι συμπεράσματα που προκύπτουν από συστηματική μελέτη.
Καλά, όταν σενιάρει το Υπουργείο του Πολιτισμού μας συστηματική μελέτη για σκουπιδοφάγους σε ελεύθερα κάμπινγκς και ανελεύθερες κομμούνες θα σε ενημερώσομε, μέχρι τότε όμως ίσως να πρέπει να αρκεστείς στην εμπειρία κάποιου που ελευθεροκαμπάρει και δέκα χρόνια βρε αδερφέ σε διαφορετικές περιοχές της χώρας αυτής και που -ως εκ τούτου- δεν μιλάει ακριβώς από τον κώλο του.
Τώρα βέβαια εσύ δε μπορούσες να πεις στον Καντιρού "σιγά τη σιγουριά ρε μαλάκα συνωμοσιολόγε", όχι, έπρεπε να εξηγήσεις το λότζικαλ φάλλασι με άφτερ ιξ δερφόρ μπικόζ οφ ιξ και να μας τα κάνεις ΝΑ, λες και κανείς μας δεν είχε καταλάβει ακριβώς το γιατί ήταν μαλακία αυτό που πέταξε και πετάει ο Καντιρού.
Δεν πας να επιστρατεύσεις την όλη στρατηγική σου σε κάτι πραγματικά χρήσιμο λέω 'γω, ή άλλαξε το νικνέημ σου σε Κάπτεν Όμπβιους. Κατάλαβες γιατί, έτσι. Γιατί παρεμβαίνεις στη ροή μιας συζήτησης στην οποία όλα τα υποκείμενα συνεννοούνται και με σόρτκατς, ενίοτε δεν χρειάζεται και να εξηγούν το κάθε μικρό βηματάκι του κάθε συλλογισμού των γιατί μερικά πράγματα μπορεί να τα θεωρούν και αυτονόητα κι επίσης για να κουβέντα να γίνεται.
Γιατί λες τα αυτονόητα δηλαδή, να το βάλεις Καπετάν Προφανής.
Ποιος είναι αυτός που ελευθεροκαμπάρει; Εσύ;
jack the ripper
23-08-2010, 15:17
λογικα ντραμσικ και ικονκλαστ θα εννοει(δεν ξερω αν κανεις ικονκλαστ λεω τωρα) γιατι αυτος απο 10 δυσκολο
Μακάρι να ήταν αυτονόητα. Τότε δεν θα είχαμε τις συνομωσίες για 9/11, δεν θα είχαμε ηλίθιους που πιστεύουν ότι οι αμερικανοί δε πήγαν ποτέ στο Διάστημα, ότι οι Εβραίοι καταστρέφουν στην ελληνική οικονομία, ότι τον Καραμανλή τον φάγανε οι αμερικανοί (ναι, αυτό ακούγεται μεταξύ μελών του κόμματος), δεν θα ενθουσιαζόταν κανείς με μαλακίες τύπου Zeigeist ή με οποιονδήποτε τους υπόσχεται μυστικές αλήθειες (ή την ασφάλεια της κατανόησης εν γένει), δε θα υπήρχαν creationists, κλπ, κλπ, κλπ.
λογικα ντραμσικ και ικονκλαστ θα εννοει(δεν ξερω αν κανεις ικονκλαστ λεω τωρα) γιατι αυτος απο 10 δυσκολο
ι γονισ μου ινε χιπιδιεσ
Παρακμιακό Εργαλείο
23-08-2010, 15:33
Απλώς σχηματίζετε συμπεράσματα βάσει των προκαταλήψεων σας, κι όχι των γεγονότων (που εξ' αρχής δε πολυγνωρίζετε).
Αυτό.
Και επιπλέον σπαμάρετε για να την πείτε στον Deggial και τον τρόπο γραφής του. Έλεος πια.
Drumsick
23-08-2010, 15:34
Σκάσε επιτέλους μωρή καργιόλα.
Παρακμιακό Εργαλείο
23-08-2010, 15:37
http://www.youtube.com/watch?v=QOpSAcQMF1k&feature=search Στ'αφιερώνω για να χαλαρώσεις. Φιλάκια!
ikonoklast
23-08-2010, 16:33
http://www.youtube.com/watch?v=QOpSAcQMF1k&feature=search Στ'αφιερώνω για να χαλαρώσεις. Φιλάκια!
Τι μεγάλη κλιπάρα είναι αυτή, πως μου διέφευγε. :pink:
carheart
23-08-2010, 16:55
Deggial, ουδέποτε έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνομωσία στον κοσμάκη που ζούμε; Δεν αναφέρομαι στις συγκεκριμένες που αναφέρεις. Για παράδειγμα εμένα ποτέ δεν με έπεισαν αυτοί που πάτησαν στο φεγγάρι πως το έκαναν στα αλήθεια. Όχι επειδή η σημαία κυματίζει, αλλά επειδή δεν μπορώ να δεχτώ εύκολα πως το καβούκι με το οποίο πέταξαν, ήταν τότε τόσο άψογα σχεδιασμένο για να ξεπεράσει τις ζώνες Van Halen, για παράδειγμα. Δεν λέω πως "δεν πήγαν" ή πως "πήγαν", απλά είμαι κάπως ελάχιστα σκεπτικός και εγώ απέναντι σε μια θεωρία που ας πούμε υπάγεται στις λαϊκές θεωρίες συνομωσίας. Δεν σε ρωτώ τι γνώμη σου πάνω στο θέμα, αυτό δεν με αφορά καθόλου. Αλλά ουδέποτε υπήρξαν συνομωσίες στον κοσμάκη; Δεν έχω δει το Zeitgeist, δεν είμαι αντισημίτης, αλλά οι αμερικάνοι είναι αντισημίτες επειδή έφεραν τον καραμανλή και μετά τον φάγανε.
stam and the witches
23-08-2010, 17:08
Μακάρι να ήταν αυτονόητα. Τότε δεν θα είχαμε τις συνομωσίες για 9/11, δεν θα είχαμε ηλίθιους που πιστεύουν ότι οι αμερικανοί δε πήγαν ποτέ στο Διάστημα, ότι οι Εβραίοι καταστρέφουν στην ελληνική οικονομία, ότι τον Καραμανλή τον φάγανε οι αμερικανοί (ναι, αυτό ακούγεται μεταξύ μελών του κόμματος), δεν θα ενθουσιαζόταν κανείς με μαλακίες τύπου Zeigeist ή με οποιονδήποτε τους υπόσχεται μυστικές αλήθειες (ή την ασφάλεια της κατανόησης εν γένει), δε θα υπήρχαν creationists, κλπ, κλπ, κλπ.
Σοβαρό ποστ :thumbsup: αλλά μόνο για τις περιπτώσεις που αναφέρει.
Deggial, ουδέποτε έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνομωσία στον κοσμάκη που ζούμε;
Ναι, σαφώς υπάρχουν συνομωσίες. Η 9/11 ήταν συνομωσία μίας ομάδας τρομοκρατών, η δολοφονία του Abraham Lincoln ήταν συνομωσία, η χούντα ήταν αποτέλεσμα συνομωσίας, οποιοδήποτε προμελετημένη εγκληματική πράξη από ομάδα ατόμων είναι συνομωσία.
Το όλο θέμα δεν είναι η ύπαρξη ή μη συνομωσιών ή σε ποιά κλίμακα δύναται να υπάρξουν, αλλά ο τρόπος σκέψης που βρίσκεται πίσω από τις θεωρίες συνομωσίας και το σκεπτικό του Candiru όταν ξεκίνησε το thread. Κι ίσως οι θεωρίες συνομωσίας να είναι το πιο αθώο αποτέλεσμα αυτού του τρόπου σκέψης, αν και αυτά έχουν τις επιπτώσεις τους όταν Καρατζαφέρηδες τα εκμεταλλεύονται για ενίσχυση της πολιτικής τους θέσης, ή την εκμετάλλευση των αντιαμερικανικών αισθημάτων για ενίσχυση της αριστεράς. Είναι όμως και ο ίδιος τρόπος σκέψης, η εξαγωγή συμπερασμάτων βασισμένων σε προσωπικές εμπειρικές παρατηρήσεις ή σε κάποιας μορφής πίστης ή εμπιστοσύνης σε τρίτους, που βρίσκεται πίσω από πολύ πιο βλαβερές καταστάσεις, όπως την αστρολογία/μαντεία (και το οικονομικό κόστος που έχουν στους πελάτες τέτοιων υπηρεσιών) ή την αντι-επιστημονική εναλλακτική ιατρική (όπου, πέρα από το οικονομικό κόστος, τίθεται και ένα θέμα υγείας).
ΥΓ. Για τις ζώνες Van Allen, σε απλά μαθηματικά (http://spacemath.gsfc.nasa.gov/weekly/3Page7.pdf), πιο αναλυτικά (http://www.wwheaton.com/waw/mad/mad19.html).
carheart
23-08-2010, 19:13
Μαζί σου γενικώς, απλά όταν λες "ίδιος τρόπος σκέψης" γενικεύεις με τη σειρά σου επικίνδυνα. Πέραν τούτου, ο ορθολογισμός σου μηδενίζει de facto κάποια πράγματα τα οποία είναι τουλάχιστον υπό συζήτηση. Δεν μιλάω για το αυστηρό "οι μπάτσοι βάζουν φωτιές στην πρέβελη" ή "οι οβραίοι έχουν τους δικαστές όλους με το μέρος τους" και όλα αυτά τα γλουγλου. Μαζί με τα προφανή, κόβεις το βήχα και σε καταστάσεις οι οποίες μπορεί να είναι καθ'όλα υπάρχουσες. Ο Καντίρου ας πούμε αν δεν ήταν τόσο καθυστερημένος, ίσως σου έλεγε πως η Σέχτα Επαναστατών είναι μια παρακρατική οργάνωση, και αυτό ακριβώς είναι μια γραφική θεωρία συνομωσίας; Υπάρχει κάποιος μετρητής ή κάποια στάθμη σοβαρότητας σε όλα αυτά; Δεν μιλάω για Εβραίους, Αστρολογία και Μαντεία. Ούτε για τους αεροψεκασμούς του Λιακό, θέμα για το οποίο αρκετοί κανονικοί άνθρωποι επιστήμονες με όνομα, υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να είναι πειραματικό μέσο για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων (έκανα όσο πιο προσεκτική διατύπωση μπορούσα), ενώ άλλοι το απορρίπτουν κατευθείαν, μαχαίρι, επειδή όσο να ναι το "μας ψεκάζουνε οι καργιόληδες" ήταν και παραμένει αστείο. Η επιστημονικότητα που επικαλείσαι απαιτεί ορθολογισμό για να βγάλει συμπεράσματα, εσύ κάνεις περίπου το αντίθετο, πετάς ένα σκληροπυρηνικό ορθολογισμό με βάσεις που πολλές φορές, προσωπικά δε μου φαίνονται και οι σταθερότερες δυνατές.
Μαζί σου γενικώς, απλά όταν λες "ίδιος τρόπος σκέψης" γενικεύεις με τη σειρά σου επικίνδυνα. Πέραν τούτου, ο ορθολογισμός σου μηδενίζει de facto κάποια πράγματα τα οποία είναι τουλάχιστον υπό συζήτηση. Δεν μιλάω για το αυστηρό "οι μπάτσοι βάζουν φωτιές στην πρέβελη" ή "οι οβραίοι έχουν τους δικαστές όλους με το μέρος τους" και όλα αυτά τα γλουγλου. Μαζί με τα προφανή, κόβεις το βήχα και σε καταστάσεις οι οποίες μπορεί να είναι καθ'όλα υπάρχουσες. Ο Καντίρου ας πούμε αν δεν ήταν τόσο καθυστερημένος, ίσως σου έλεγε πως η Σέχτα Επαναστατών είναι μια παρακρατική οργάνωση, και αυτό ακριβώς είναι μια γραφική θεωρία συνομωσίας; Υπάρχει κάποιος μετρητής ή κάποια στάθμη σοβαρότητας σε όλα αυτά; Δεν μιλάω για Εβραίους, Αστρολογία και Μαντεία. Ούτε για τους αεροψεκασμούς του Λιακό, θέμα για το οποίο αρκετοί κανονικοί άνθρωποι επιστήμονες με όνομα, υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να είναι πειραματικό μέσο για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων (έκανα όσο πιο προσεκτική διατύπωση μπορούσα), ενώ άλλοι το απορρίπτουν κατευθείαν, μαχαίρι, επειδή όσο να ναι το "μας ψεκάζουνε οι καργιόληδες" ήταν και παραμένει αστείο. Η επιστημονικότητα που επικαλείσαι απαιτεί ορθολογισμό για να βγάλει συμπεράσματα, εσύ κάνεις περίπου το αντίθετο, πετάς ένα σκληροπυρηνικό ορθολογισμό με βάσεις που πολλές φορές, προσωπικά δε μου φαίνονται και οι σταθερότερες δυνατές.
Δεν είναι θέμα σοβαρότητας ή γραφικότητας. Και στάθμη υπάρχει: η παρουσίαση επαληθεύσιμων στοιχείων, η επιστημονική μέθοδος.
Δεν απορρίπτω την πρόταση "οι μπάτσοι έβαλαν φωτιά στην Πρέβελη" επειδή δεν μου ακούγεται λογική ή δεν ακούγεται ωραία στο αυτί, την απορρίπτω επειδή πρόκειται για μία υπόθεση που δεν έχει κανένα επαληθεύσιμο παρατηρούμενο στοιχείο το οποίο να την τεκμηριώνει. Μπορεί κάλλιστα πράγματι οι μπάτσοι να έβαλαν φωτιά στην Πρέβελη, είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έγκυρη θεωρία. Όταν και αν κάποιος είναι διαθέσιμος να παρουσιάσει επαληθεύσιμες παρατηρήσεις που την τεκμηριώνουν, τότε ευχαρίστως να εξετάσω την ορθότητα της. Έως τότε, έχει την ίδια σημασία που έχει και η υπόθεση ότι την έβαλαν εξωγήινοι.
carheart
23-08-2010, 19:51
Οπότε -για παράδειγμα- η θεωρία υπερχορδών για σένα είναι κάτι που ακολουθεί μια καθ' όλα μη επιστημονική μέθοδο, και δη, είναι κάτι που εξορισμού δεν θα έλεγες έγκυρο;
Ford Prefect
23-08-2010, 20:11
Εγώ μία ερώτηση στον Ντέγκιαλ:
Τον Κένεντι τον σκότωσε ο Όσβαλντ και η επίσημη εκδοχή της έκθεσης Warren τα λέει καλά και όμορφα;
Επίσης δεν είναι όλες οι θεωρίες ίδιες επειδή ακόμα δεν έχουν επαληθεύσιμα στοιχεία, άλλο το να βάλει φωτιά ο μπάτσος, άλλο οι εξωγήινοι, πιο πιθανό είναι το ένα. Εσύ εικασίες δεν κάνεις; Πιο πολύ μου βγάζεις ένα αφορισμό εικασιών που σου χαλάνε την καθαρή σκέψη και αισθητική, "ησυχάστε επιτέλους, τρομάζετε τις εξισώσεις μου". Εντάξει, σωστά αυτά που λες εν προκειμένω για το δίλημμα εμπρησμός/ατύχημα-καγκουριά αλλά υπερβολική σιγουριά σε κάτι αρκετά τετριμμένο, εγώ δεν ξέρω γιατί μουτζώνετε, σε αυτό έχει δίκιο ο Ντάιθορ και ας εκφράζεται αντιπαθητικά (δεν ξέρω πώς το κάνεις αυτό). Γνώμες εκφράζονται και κρίνονται, δεν τρέχει κάτι κακό.
Κρίμα την Πρέβελη. Είχα κάτι φίλους που πήγαιναν πάντα εκεί πολλά χρόνια και το πονάνε πολύ το μέρος. Σίγουρα πάντως υπήρχε θέμα κάποτε εκεί με μερικούς που θέλανε να χτίσουνε. Οπότε εγώ τις υπολογίζω και τις δύο εικασίες. Φύσαγε της πουτάνας πάντως την μέρα που κάηκε, μαλακία.
Amnesiac.
23-08-2010, 20:20
Γράψε αν δε βαριέσαι τα ονοματάκια τους στο τόπικ για τους Spitfire. Έτσι, να υπάρχουν.
Ανακοίνωση των Ηλιόσπορων (Νεολαία των Οικολ. Πράσινων)
Φτάνει πια με τη κονόμα! Αρκετά! (για τις φωτιές στην Πρέβελη)
Είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με την καταστροφική πυρκαγιά στην Πρέβελη,στο νότιο Ρέθυμνο Κρήτης.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η καταστολή και η μαζική εκδίωξη των ελεύθερων κατασκηνωτών λίγες ημέρες πριν μπουν οι φωτιές, καθώς και ο μιντιακός εκφοβισμός που ακολούθησε για να μην πλησιάσει κανείς την περιοχή τις επόμενες ημέρες.
Μας θυμίζει έντονα την καταστροφή του Καϊάφα πριν 3 χρόνια, όπου μόλις εκδιώχθηκαν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές μπήκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές για να δημιουργήσει οικόπεδα με θέα ο νυν υπόδικος, πρώην Δήμαρχος της Ζαχάρως και το κατασκευαστικό λόμπι να καταλήξει εκεί την Ιονία οδό, έργο που σταμάτησε πρόσφατα το συμβούλιο της Επικρατείας. Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές και στις δύο περιπτώσεις θα λειτουργούσαν ως ανάχωμα και πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, και αλλά και μόνο η παρουσία τους λειτουργούσε ως αποτρεπτικόςπαράγοντας για τους επίδοξους καταπατητές,που βρήκαν στους ελεύθερους κατασκηνωτές,με την βοήθεια των ΜΜΕ, τους απαραίτητους αποδιοπομπαίους τράγους.
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο, αν όχι ύποπτο, που ο νεοφιλελεύθερος περιβαλλοντισμός του ΣΚΑΪ (που θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί το περιβάλλον- τοπίο είναι να ιδιωτικοποιηθεί κάθε πιθαμή δημόσιας γης και να πρασινίσουν οι επιχειρήσεις και η βιομηχανία) προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα αληθινά αίτια της πυρκαγιάς, με το να προσπαθεί να τη συνδέσει με τα σκουπίδια των ελευθερο-κατασκηνωτών. Μπορεί να βρέθηκαν κάποια απορρίμματα στην περιοχή από όπου εκδιώχθηκαν οι κατασκηνωτές αλλά σίγουρα δεν ξεκίνησαν αυτά την πυρκαγιά,ούτε είναι αυτά που ευθύνονται για την ολοκληρωτική καταστροφή του δάσους.
Κανείς δεν μιλάει για τις αληθινές ευθύνες των ανεύθυνων "υπευθύνων" (αυτοδιοίκηση,Περιφέρεια, δασική υπηρεσία, πυροσβεστική) που ενώ έχυναν κροκοδείλια δάκρυα στα κανάλια, δεν κατάφεραν λόγω ανικανότητας να περιορίσουν την φωτιά πριν μπει στο φαράγγι και καταστρέψει το μοναδικό αυτό βιότοπο. Κανείς δεν λέει ότι στις περιοχές από τις οποίες ξεκίνησαν οι 3 εστίες φωτιάς έχουν ξαναμπεί πυρκαγιές στο παρελθόν καθώς προορίζονται για μαζική τουριστική "αξιοποίηση", ενώ κουμάντο κάνουν κτηνοτρόφοι από μακρινές περιοχές και όχι από τα γύρω χωριά. Κανείς δεν ψάχνει τις διασυνδέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης (που έστειλε την καταστολή στους κατασκηνωτές 10 ημέρες πριν τις πυρκαγιές) με τα οργανωμένα τουριστικά συμφέροντα τις περιοχής και άλλους επενδυτές που έχουν ήδη αγοράσει τις καμένες εκτάσεις. Κανείς δεν μιλάει για τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες που έρχονται ανεξέλεγκτα με τα καραβάκια στην Πρέβελη και τα χιλιάδες απορρίμματα που μεταφέρουν μαζί τους, και που δεν έχουν καν κάδους για να τα ρίξουν, αφού υποτίθεται ότι τα μαζεύουν οι παράνομες καντίνες- ταβέρνες με τις ευλογίες της αυτοδιοίκησης. Κανείς δεν μιλάει για τα δύο διαχειριστικά σχέδια (γενικό και επισκεπτών) που δεν εφαρμόζονται, καθώς και την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και τον Φορέα Διαχείρισης που δεν έγινανποτέ. Ας ρίξουμε το φταίξιμο στους ελευθεροκατακηνωτές λοιπόν.
Ε όχι! Φτάνει πια με την κονόμα κερδοσκόποι καταπατητές, μας εξοργίσατε για τα καλά. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι βάλανε τις φωτιές στην Πρέβελη και αλλού. Είναι αυτοί που θέλουν να οικοπεδοποιήσουν,να ξεπουλήσουν και να τσιμεντώσουν κάθε πιθαμή ελεύθερης δημόσιας γης. Αλλά θα μας βρουν μπροστά τους, όσους αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του ανθρώπου και της φύσης και ιδίως όσους κάνουμε ελεύθερη και υπεύθυνη κατασκήνωση. Είναι πλέον στο χέρι μας μέσα από την αυτοδιαχείριση και την συλλογικοποίηση του αγώνα μας να προστατεύσουμε τη φύση με τα γυμνά κορμιά μας.
KoiliaSamprela
23-08-2010, 21:05
ας κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι να ευαισθητοποιηθεί το κράτος
http://www.asterix.com/encyclopedie/personnages/perso/a17b.gif
Οπότε -για παράδειγμα- η θεωρία υπερχορδών για σένα είναι κάτι που ακολουθεί μια καθ' όλα μη επιστημονική μέθοδο, και δη, είναι κάτι που εξορισμού δεν θα έλεγες έγκυρο;
Κακώς ονομάζεται θεωρία, αλλά είναι μία καθωσπρέπει επιστημονική υπόθεση. Πληρεί τα κριτήρια του Popper αλλά, τουλάχιστον προς το παρόν, στερείται κάποιας μεθόδου επαλήθευσης, γι' αυτό παραμένει υπόθεση κι όχι θεωρία. Χωρίς εξακρίβωση μπορεί να αποτελεί ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης, αλλά σαφώς δεν είναι έγκυρη (τουλάχιστον ακόμα) περιγραφή του φυσικού κόσμου.
Τον Κένεντι τον σκότωσε ο Όσβαλντ και η επίσημη εκδοχή της έκθεσης Warren τα λέει καλά και όμορφα;
Ισχύουν τα ίδια κριτήρια. Επίσης, η απόρριψη της όποιας θεωρίας συνομωσίας δεν σημαίνει αυτόματα και αποδοχή της έκθεσης της Δημόσιας Αρχής. Και το αντίστροφο: αδυναμίες στην επίσημη έκθεση δεν στηρίζουν κατά κανέναν τρόπο οποιαδήποτε άλλη εκδοχή. Κάθε υπόθεση κρίνεται βάσει των δικών της χαρακτηριστικών.
Δεν έχει σημασία αν η υπόθεση γίνεται από τον Καντιρού ή από αρμόδια επιτροπή, τα κριτήρια είναι τα ίδια και αφορούν την τεκμηρίωση.
Επίσης δεν είναι όλες οι θεωρίες ίδιες επειδή ακόμα δεν έχουν επαληθεύσιμα στοιχεία, άλλο το να βάλει φωτιά ο μπάτσος, άλλο οι εξωγήινοι, πιο πιθανό είναι το ένα.
Σε αυτό το σημείο διαφωνώ, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ποσοτικοποιήσεις την πιθανότητα κάθε ενδεχομένου και το συμπέρασμα ότι ο μπάτσος είναι πιο πιθανός από τον εξωγήινο βασίζεται στην διαίσθηση κι όχι στην μελέτη των ενδεχομένων. Πάσης φύσεως σύγκριση μεταξύ ενδεχομένων απροσδιόριστης πιθανότητας είναι άσκοπη.
Όμως, χωρίς καμία λογική ένδειξη για την ενδεχόμενη ισχύ τους, παραμένουν εξίσου αδιάφορα.
Εσύ εικασίες δεν κάνεις;
Κάνω. Μόνο που τις ονομάζω εικασίες. Δεν τις κάνω ούτε αλήθειες ούτε αρχίζω να χτίζω συμπεράσματα πάνω σε αυτές.
Δε με ενοχλεί αυτός που κάνει μία υπόθεση και προσπαθεί να διερευνήσει την ισχύ της. Με ενοχλεί η αναγωγή της υπόθεσης σε ισχύουσα θεωρία χωρίς να υπάρχουν επαληθεύσιμα στοιχεία που να την τεκμηριώνουν.
Και αν γίνεται αυτό το "τυχαίο; δεν νομίζω" να σταματήσει.
Συνεχίστε.
ας κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι να ευαισθητοποιηθεί το κράτος
http://www.asterix.com/encyclopedie/personnages/perso/a17b.gif
:pink:
Κακώς ονομάζεται θεωρία, αλλά είναι μία καθωσπρέπει επιστημονική υπόθεση. Πληρεί τα κριτήρια του Popper αλλά, τουλάχιστον προς το παρόν, στερείται κάποιας μεθόδου επαλήθευσης, γι' αυτό παραμένει υπόθεση κι όχι θεωρία. Χωρίς εξακρίβωση μπορεί να αποτελεί ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης, αλλά σαφώς δεν είναι έγκυρη (τουλάχιστον ακόμα) περιγραφή του φυσικού κόσμου.
ΑΡΑ, αναλογικά, θεωρίες "συνωμοσίας" όπως αυτή που λέει ότι τη φωτιά στην Πρέβελη την έβαλαν η μπάτση μπορεί να αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης και έρευνας κι όχι αποκλειστικά αντικείμενο αντανακλαστικού σνομπισμού από 'σένα. Σως τύπου "Η ΜΠΑΤΣΗ ΤΗ ΒΑΛΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ 100%" μπαίνει για τη φάση συνήθως, κάτι που καθιστά τις αρχικές παρατηρήσεις σου περίπου άχρηστες.
Κακώς ονομάζεται θεωρία, αλλά είναι μία καθωσπρέπει επιστημονική υπόθεση. Πληρεί τα κριτήρια του Popper αλλά, τουλάχιστον προς το παρόν, στερείται κάποιας μεθόδου επαλήθευσης, γι' αυτό παραμένει υπόθεση κι όχι θεωρία.
Ποιά είναι τα κριτήρια του Ποππερ?
5 γαμημένα δευτερόλεπτα στο γκουγκλ.
Mίλησα σε σένα ρε στόκε?
Και ναι ρε ηλίθιε, αν και το χω διαβάσει, ο deggial θέλω να μου απαντήσει.
Mίλησα σε σένα ρε στόκε?
Ε, τότε τι θες, να εξετάσεις αν ξέρω;
Θα πείς ποιά είναι τα κριτηρια ποππερ στην περίπτωση των υπερχορδών ή όχι?
Dragonlord
24-08-2010, 02:09
Σε αυτό το σημείο διαφωνώ, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ποσοτικοποιήσεις την πιθανότητα κάθε ενδεχομένου και το συμπέρασμα ότι ο μπάτσος είναι πιο πιθανός από τον εξωγήινο βασίζεται στην διαίσθηση κι όχι στην μελέτη των ενδεχομένων. Πάσης φύσεως σύγκριση μεταξύ ενδεχομένων απροσδιόριστης πιθανότητας είναι άσκοπη.
Χμ. Περπατώ στο δρόμο, βλέπω ένα σκουπίδι κάτω. Το ενδεχόμενο να το έχει πετάξει κάποιος μπάτσος δεν είναι πιθανότερο από το να το έχει πετάξει εξωγήινος. Αυτό το λέει μόνο η διαίσθησή μου, σύμφωνα με τον ορθολογισμό σου. Συμπέρασμα, ορθολογισμός deggial = FAIL
Ford Prefect
24-08-2010, 02:21
Ισχύουν τα ίδια κριτήρια. Επίσης, η απόρριψη της όποιας θεωρίας συνομωσίας δεν σημαίνει αυτόματα και αποδοχή της έκθεσης της Δημόσιας Αρχής. Και το αντίστροφο: αδυναμίες στην επίσημη έκθεση δεν στηρίζουν κατά κανέναν τρόπο οποιαδήποτε άλλη εκδοχή. Κάθε υπόθεση κρίνεται βάσει των δικών της χαρακτηριστικών.
Δεν έχει σημασία αν η υπόθεση γίνεται από τον Καντιρού ή από αρμόδια επιτροπή, τα κριτήρια είναι τα ίδια και αφορούν την τεκμηρίωση.
Απλό είναι το θέμα, μη μου λες την αλφαβήτα της λογικής. Οι επίσημες Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και η επιπκρατούσα άποψη εκεί είναι ότι ένας τρελός κομμουνιστής σκότωσε μέρα μεσημέρι τον Πρόεδρο παρόλο που ένα δισεκατομμύρια στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για συνωμοσία με την συμμετοχή πολλών φορέων τουλάχιστον, συμπεριλαμβανομένης της ραχοκοκαλιάς της Κυβέρνησης. Οπότε δεν με νοιάζει αν υπάρχουν εκατό μαλακισμένες θεωρίες συνωμοσίας που είναι για τον πούτσο καβάλα, υπάρχει ολοφάνερα σε χοντρό ζήτημα της νεώτερης ιστορίας δολοφονία Προέδρου. Μου αρκεί για να μην σνομπάρω τα πάντα. Μου αρκεί επίσης να μην έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα που μου λέει το Αμερικανικό Κράτος επίσημα. Δεν με θεωρώ καθόλου εύπιστο και αφελή και χαζό.
Επίσης δεν είναι όλες οι θεωρίες ίδιες επειδή ακόμα δεν έχουν επαληθεύσιμα στοιχεία, άλλο το να βάλει φωτιά ο μπάτσος, άλλο οι εξωγήινοι, πιο πιθανό είναι το ένα.
Όμως, χωρίς καμία λογική ένδειξη για την ενδεχόμενη ισχύ τους, παραμένουν εξίσου αδιάφορα.
Δεν έχω ένα νούμερο, όχι, δεν ξέρω αν η πιθανότητα εμπρησμού είναι 30 ή 70%, λέω -σαν άνθρωπος που είμαι- "παίζει", "δεν θα με εξέπληττε [πολύ][καθόλου", τέτοια. Για τους εξωγήινους πάλι θα έλεγα ότι δεν παίζει να κάψανε την Πρέβελη. Δεν ξέρω αν για σένα αυτά είναι ισοδυνάμως αδιάφορα, εγώ πάντως είμαι με τον Mustaine, που έλεγε "φυσικά και έχω γνώμη, δεν είμαι αμοιβάδα".
Το πόσο ανοιχτόμυαλος θα είναι ο καθένας (εσού συμπεριλαμβανομένου) για να ανατρέψει την γνώμη του βάσει των στοιχείων αντικειμενικά είναι άλλο ζήτημα και δεν φαίνεται από αυτό το θρεντ, ούτε κινδυνεύει τίποτα.
Εσύ εικασίες δεν κάνεις;
Κάνω. Μόνο που τις ονομάζω εικασίες. Δεν τις κάνω ούτε αλήθειες ούτε αρχίζω να χτίζω συμπεράσματα πάνω σε αυτές.
Δε με ενοχλεί αυτός που κάνει μία υπόθεση και προσπαθεί να διερευνήσει την ισχύ της. Με ενοχλεί η αναγωγή της υπόθεσης σε ισχύουσα θεωρία χωρίς να υπάρχουν επαληθεύσιμα στοιχεία που να την τεκμηριώνουν.
Και εδώ αναρωτιέμαι εντόνως, τα ποστ της Χ και του καντιρού είναι η αναγωγή μια υπόθεσης σε ισχύουσα θεωρία; Ισχύουσα για ποιον; Ενοχλείσαι για τον Καντιρού και την Χ που δεν πληρούν τα κριτήρια Πόπερ για την εικασία τους για το γιατί κάηκε γαμώτο η Πρέβελη;
Μωρέ μπράβο.
freak brother
24-08-2010, 03:49
Το φοινικόδασος της Πρέβελης είναι παρελθόν :((((
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/45906_141804795857846_100000849806576_190712_2418940_n.jpg
Τυχαίο; δεν νομίζω
τουλαχιστον τους προστατευσαν !!! αλλιως θα χανε καει.. Μπραβο για αλλη μια φορα στην ελληνικη αστυνομια!!
το δασος καηκε γιατι καποιοι ηθελαν να χτισουν.
ειναι τυχαιο που τη μερα με τον περισσοτερο αερα στην κρητη υπηρξαν 3 μετωπα σε πρεβελη-φοινικα -ροδακινο?
επισης δυνατος αερας=ευκολη και γρηγορη εξαπλωση της φωτιας + χωρις εναερια μεσα πυροσβεσης
Χμ. Περπατώ στο δρόμο, βλέπω ένα σκουπίδι κάτω. Το ενδεχόμενο να το έχει πετάξει κάποιος μπάτσος δεν είναι πιθανότερο από το να το έχει πετάξει εξωγήινος. Αυτό το λέει μόνο η διαίσθησή μου, σύμφωνα με τον ορθολογισμό σου. Συμπέρασμα, ορθολογισμός deggial = FAIL
Είπα, κάθε είδους σύγκριση είναι άσκοπη, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ισοπίθανα. Είπα ότι η πιθανότητα είναι απροσδιόριστη, δε γνωρίζεις αν είναι ισοπίθανα ή ποιο είναι μεγαλύτερο.
Raven Lord
24-08-2010, 10:31
νομίζετε είναι τόσο εύκολο να αποχαρακτηριστεί μια έκταση για να χτιστεί? το οτί κάηκε δε σημαίνει ότι σταματάει να είναι δασική έκταση.
αντίστοιχες καταστάσεις προχωράνε μόνο με λαμογιές κ λαδώματα, τα οποία - και δε λέω ότι δε γίνονται κατά συρροή στη χώρα μας - μπορούν να αποφευχθούν μέσω του ελέγχου που θα ασκήσουμε όλοι εμείς οι "αγανακτησμένοι" με αυτές τις καταστάσεις. αντί να βγάζουμε ανούσιες ανακοινώσεις και να κάνουμε ανυπόστατες εικασίες, στο χέρι μας είναι να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία.
enitharmon
24-08-2010, 12:11
ρεηβεν, εξαιτίας απουσίας δασολογίου, αν μια έκταση καεί πως αποδεικνυεται μετά ότι ήταν δάσος;
Raven Lord
24-08-2010, 12:18
για την ώρα ισχύουν οι παλιές αεροφωτογραφίες (προπολεμικές αν θυμάμαι καλά). τα προβλήματα που προκύπτουν τώρα, οφείλονται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστο αυτών των φωτογραφιών είναι εκτός πραγματικότητας, αφού τότε τα δάση ήταν πολύ περισσότερα - οπότε παίζει να πάρεις την άδεια του δασαρχείου μετά από αυτοψία. γι'αυτό στη δημιουργία του δασολογίου υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν αρκετά πιο πρόσφατα δεδομένα. βέβαια, αυτό συναντάει αντιδράσεις από διάφορους "οικολόγους". το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια σειρά σε αυτά τα θέματα, έστω κ αργοπορημένα.
γενικά η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι του εκάστοτε δασάρχη. στην καρδίτσα είχε γίνει ένα σκηνικό πριν 2-3 χρόνια με παράνομους αποχαρακτηρισμούς, αλλά το θέμα εφτασε στα δικαστήρια και ο δασάρχης παραιτήθηκε και μάλιστα τον προηγούμενο μήνα ήταν η δίκη, οπότε εδώ στην περιοχή έχουν λαχταρήσει λίγο και αποφεύγουν τις μαλακίες.
εγώ δεν ξέρω γιατί μουτζώνετε, σε αυτό έχει δίκιο ο Ντάιθορ και ας εκφράζεται αντιπαθητικά (δεν ξέρω πώς το κάνεις αυτό).
Mίλησα σε σένα ρε στόκε?
Το μουνάκι της μανούλας σου, το τρυφερό σαν τριαντάφυλλο.
Dragonlord
24-08-2010, 16:15
Είπα, κάθε είδους σύγκριση είναι άσκοπη, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ισοπίθανα. Είπα ότι η πιθανότητα είναι απροσδιόριστη, δε γνωρίζεις αν είναι ισοπίθανα ή ποιο είναι μεγαλύτερο.
Βασικά είπες ότι η υπόθεση για εξωγήινους είναι "εξίσου σοβαρή" με αυτό που λέει ο καντιρού. Ε, πώς να το κάνουμε, δεν είναι. Και προφανώς δε λέει κανείς ότι "την έβαλαν οι μπάτσοι τη φωτιά", αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο, αν κάποιος σκέφτεται οικόπεδα στην περιοχή, να έβαλε κάποιον δικό του από την αστυνομία να την πέσουν στους κατασκηνωτές, ή ακόμα και να βάλει κάποιον τρίτο (πχ ξενοδόχο της περιοχής, που έχει και συμφέρον) να κάνει καταγγελία. Αυτό το σενάριο δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο εξωφρενικό όσο αυτό που είπες.
νομίζετε είναι τόσο εύκολο να αποχαρακτηριστεί μια έκταση για να χτιστεί? το οτί κάηκε δε σημαίνει ότι σταματάει να είναι δασική έκταση.
αντίστοιχες καταστάσεις προχωράνε μόνο με λαμογιές κ λαδώματα, τα οποία - και δε λέω ότι δε γίνονται κατά συρροή στη χώρα μας - μπορούν να αποφευχθούν μέσω του ελέγχου που θα ασκήσουμε όλοι εμείς οι "αγανακτησμένοι" με αυτές τις καταστάσεις. αντί να βγάζουμε ανούσιες ανακοινώσεις και να κάνουμε ανυπόστατες εικασίες, στο χέρι μας είναι να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία.
Καλά, μη βάζεις και στοίχημα, και στην Πάρνηθα το καζίνο χτίζει και έγινε καταγγελία. Μακάρι να παγώσει όντως τo θέμα αλλά η εμπειρíα λέει άλλα (βλ. και ΠOTA Mεσσηνíας πχ)
Raven Lord
24-08-2010, 16:25
ε καλά, το'χουμε δει άπειρες φορές το έργο. κάποια στιγμή όμως θα αλλάξει η κατάσταση, δεν μπορεί... επίσης, το χτίσιμο σε δασική έκταση επιτρέπεται σε ορισμένες χρήσεις και υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
πάντως, το "κάποιοι" ήθελαν από παλιά να χτίσουν δε μου λέει τίποτα. τι πάει να πει κάποιοι? η έκταση είτε ανήκει σε συγκεκριμένο είτε είναι δημόσια. βρείτε σε ποιον ανήκει ή ποιος σκοπεύει να το αγοράσει και θα βρείτε τον εμπρηστή, αν είναι όντως εμπρησμός.
Mίλησα σε σένα ρε στόκε?
Το μουνάκι της μανούλας σου, το τρυφερό σαν τριαντάφυλλο.
Χαζούλι, εδώ μίλα όπως θές. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Πρόσεχε όμως in real life, αν συμπεριφέρεσαι έτσι, θα φας αρκετό πέος (και δεν μιλάω για ξύλο) και δεν θα ξέρεις από που να κρυφτείς.
Ford Prefect
24-08-2010, 16:41
Η έκταση αν δεν κάνω λάθος ανήκει στην μονή.
Βασικά είπες ότι η υπόθεση για εξωγήινους είναι "εξίσου σοβαρή" με αυτό που λέει ο καντιρού. Ε, πώς να το κάνουμε, δεν είναι. Και προφανώς δε λέει κανείς ότι "την έβαλαν οι μπάτσοι τη φωτιά", αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο, αν κάποιος σκέφτεται οικόπεδα στην περιοχή, να έβαλε κάποιον δικό του από την αστυνομία να την πέσουν στους κατασκηνωτές, ή ακόμα και να βάλει κάποιον τρίτο (πχ ξενοδόχο της περιοχής, που έχει και συμφέρον) να κάνει καταγγελία. Αυτό το σενάριο δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο εξωφρενικό όσο αυτό που είπες.
Ναι, είναι εξίσου ασόβαρα από την στιγμή που κανένα εκ των δύο δεν τεκμηριώνεται με στοιχεία που μπορούν να επαληθευτούν, δεν έχει κανένα αντικειμενικό προτέρημα το ένα σε σχέση με το άλλο.
Το ενδεχόμενο συμφέρον δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία, εφόσον το συμφέρον δεν οδηγεί ντετερμινιστικά στην δράση. Το σφάλμα αυτής της λογικής είναι πιο προφανές στο εξής παράδειγμα:
1. Ο πλούσιος Χ δολοφονείται.
2. Το μεγαλύτερο συμφέρον από την κληρονομιά έχει ο γιος του.
3. Άρα ο γιος του είναι ο δολοφόνος.
Ναι, είναι εξίσου ασόβαρα από την στιγμή που κανένα εκ των δύο δεν τεκμηριώνεται με στοιχεία που μπορούν να επαληθευτούν, δεν έχει κανένα αντικειμενικό προτέρημα το ένα σε σχέση με το άλλο.
Eδώ κάνεις λάθος. Ουδέποτε έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν εξωγήινοι στην γη.
Ingolemo
24-08-2010, 18:20
Το ενδεχόμενο συμφέρον δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία, εφόσον το συμφέρον δεν οδηγεί ντετερμινιστικά στην δράση. Το σφάλμα αυτής της λογικής είναι πιο προφανές στο εξής παράδειγμα:
1. Ο πλούσιος Χ δολοφονείται.
2. Το μεγαλύτερο συμφέρον από την κληρονομιά έχει ο γιος του.
3. Άρα ο γιος του είναι ο δολοφόνος.
1,2 => O gios tou einai pithano na einai o dolofonos (sigoura pio pithano apo to na einai ekswghinoi) kai logika tha einai apo tous prwtous upoptous pou tha anakrithoun klp.
Profanws den einai nte kai kala o dolofonos, kai genika ontws to "oi mpatsoi evalan th fwtia stadar" einai hlithio, alla mhn pame kai sto allo akro e.
Yparxoun merikes pithanes ekdoxes gia to pws ksekinise h fwtia (emprismos, skoupidia klp klp), alla sigouta oi ekswghinoi den einai se autes.
Raven Lord
24-08-2010, 18:43
Η έκταση αν δεν κάνω λάθος ανήκει στην μονή.
δυστυχώς, το είχα υποψιαστεί ήδη, αλλά δεν ήθελα να προχωρήσω σε νέες εικασίες... :?
για την ώρα ισχύουν οι παλιές αεροφωτογραφίες (προπολεμικές αν θυμάμαι καλά). τα προβλήματα που προκύπτουν τώρα, οφείλονται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστο αυτών των φωτογραφιών είναι εκτός πραγματικότητας, αφού τότε τα δάση ήταν πολύ περισσότερα - οπότε παίζει να πάρεις την άδεια του δασαρχείου μετά από αυτοψία. γι'αυτό στη δημιουργία του δασολογίου υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν αρκετά πιο πρόσφατα δεδομένα. βέβαια, αυτό συναντάει αντιδράσεις από διάφορους "οικολόγους". το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια σειρά σε αυτά τα θέματα, έστω κ αργοπορημένα.
http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
http://www.skai.gr/news/greece/article/150622/toyristria-vrike-anammeno-stoypi-sto-foinikodasos-sto-vai-/
Dragonlord
26-08-2010, 22:20
Ε, και; Από καναν ιπτάμενο δίσκο θα έπεσε.