View Full Version : blind guardian - at the edge of time
fandango
06-08-2010, 18:46
http://1.bp.blogspot.com/_TL6JInzxOqk/S_N-N7ro1dI/AAAAAAAACFY/RAetE8F9KQw/s1600/BLIND+GUARDIAN.jpg
1. Sacred Worlds
2. Tanelorn
3. Road Of No Release
4. Ride Into Obsession
5. Curse My Name
6. Valkyries
7. Control The Divine
8. War Of The Thrones
9. A Voice In The Dark
10. Wheel Of Time
το a night at the opera μου άρεσε. πολύ. πίστευα τότε ότι αφού όλοι το κράζουν δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλουν κάτι χειρότερο, άρα δε θα με απογοήτευαν ποτέ. έβγαλαν το twist in the myth και άλλαξα γνώμη, πήγα και στο λαιβ που ήταν μετριότατο, ε δεν ήθελε πολύ για να σταματήσω να ασχολούμαι μαζί τους.
το φετινό single το άκουσα τυχαία, χωρίς καμία προσδοκία, ίσως γι'αυτό να γούσταρα τόσο. περίμενα και το cd να ήταν εξίσου δυναμικό, ίσως γι'αυτό να απογοητεύτηκα τόσο.
δεν είναι σε καμία περίπτωση το χάλι του a twist... αλλά (για τα δικά μου γούστα) δε φτάνει ούτε την ποιότητα του a night at the opera (inb4 lol). αν εξαιρέσουμε 2-3 κομμάτια που είναι σε πολύ καλό επίπεδο, τα υπόλοιπα μου φαίνονται σαν να γράφτηκαν πρόχειρα, ίσα ίσα για να γεμίσει το cd.
επίσης, το curse my name ξεκινάει με τη μελωδία του islander των nightwish και σε κάποιο άλλο τραγούδι που δε θυμάμαι τώρα έχει copy paste ένα σημείο από το script for my requiem, τα λέω αυτά για να δείξω ότι άκουσα το cd και δεν γράφω σαν τον Κετιγένη του χάμερ. από την άλλη, δεν ξέρω αν θα το ακούσω πολλές φορές ακόμα. :|
ο Ra Pariah έχει τα mp3 10 ημέρες και αποφεύγει να γράψει, αυτό τα λέει όλα :P :P
Σαβουρο-soundtrack του κιλού, με επιείκια: ΓΤΠΚ
flame on!
Nodoordonotthereisnotry
06-08-2010, 20:44
In before what? Το A night at the Opera ήταν αριστούργημα και ναι το A Twist in the Myth δεν ήταν στο επίπεδό του, αλλά το At the Edge of Time έχει να δώσει πολλά! Τ' ακούω non-stop τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχει να "ζηλέψει" τίποτα από τα λοιπά albums.
edit: μέτριο live των guardian δεν υφίσταται. Ποιος έκραζε το ANATO by the way!? Εγώ γιατί δε θυμάμαι;
fandango
06-08-2010, 20:55
ε ποιοι το έκραζαν, οι φανς στα φορα κλπ, και γενικά όλοι οι φίλοι/γνωστοί μου με θεωρούν λίγο ανισόρροπο που μου αρέσει.
για το at the edge... ελπίζω να κάνω λάθος, θα του δώσω μερικές ευκαιρίες ακόμα, έτσι κι αλλιώς έχω πολύ ελεύθερο χρόνο.
εντιτ, το "μέτριο άλμπουμ δεν υφίσταται" θα το δεχτώ μόνο αν εννοείς ότι το twist ήταν κάτω του μετρίου. :razz:
Ra Pariah
07-08-2010, 01:34
Είναι νωρίς ακόμη.. Δεν έχω κατασταλάξει. :D
Αλμπουμαρα, εδω επιτελους βρηκαν το Τανελορν κι εσεις λετε κατι ακαταλαβιστικα.
Μεγαλος δισκος κι οσο τον ακουω τοσο καλυτερος ειναι. Το Sacred Worlds ειναι η επιτομη των blind Guardian.
fandango
07-08-2010, 10:50
Αλμπουμαρα, εδω επιτελους βρηκαν το Τανελορν κι εσεις λετε κατι ακαταλαβιστικα.
Μεγαλος δισκος κι οσο τον ακουω τοσο καλυτερος ειναι. Το Sacred Worlds ειναι η επιτομη των blind Guardian.
βασικά μόνο εγώ τα λέω τα ακαταλαβίστικα. 8)
ρε, πραγματικά περίμενα το cd με αγωνία και ΗΘΕΛΑ πολύ να μου αρέσει και να λέω "μεγάλο δίσκο έβγαλαν οι guardian", αλλά εκτός του sacred worlds που είναι κομματάρα (πρακτικά βέβαια δεν είναι καινούριο), του σινγκλ και του wheel of time (άντε, βάζω και το τάνελορν επειδή σε αγαπάω), τα υπόλοιπα μου φαίνονται υπερβολικά μέτρια ως κομμάτια.
είπα, θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες.
εντωμεταξύ, σκέφτομαι ότι του ra pariah δεν του άρεσε αλλά δεν το γράφει για να μην έχει ταύτιση απόψεων με έναν φαν των mastodon/slipknot/haunted. :P
Ra Pariah
07-08-2010, 21:40
Το "Ride into Obsession" π.χ. υπερβολικά μέτριο;! Για σύνελθε!
Το δε Tanelorn εάν είχε διαφορετικό refrain θα μπορούσε να βρίσκεται με άνεση στο Nightfall. Προς το παρόν να πω ότι σε γενικές γραμμές λόγω κάποιων ατυχών επιλογών δε μιλάμε για τεράστια δισκάρα... Κυριότερο πρόβλημα στα αυτιά μου μού φάνηκε η αδυναμία της μπάντας να πλαισιώσει τα πραγματικά δυνατά σημεία του album με αντάξιες αλλαγές. Άκους κάποια υπερ-πωρωτικά μέρη τα οποία πολύ γρήγορα υποχωρούν για να ξαναμπεί ένα όχι και τόσο εμπνευσμένο refrain κ.ο.κ.
Έχει ψωμί πάντως ο δίσκος. :)
dld na to agorasw marie i na perimenw to pswmi pou les?
Ra Pariah ή όποιος αντίστοιχος πες μου το εξής:
Με ποιά λογική είσαι ευχαριστημένος όταν ένα power metal group βγάζει τους κιθαρίστες ελεύθερους υπηρεσίας και κυκλοφορεί SOUNDTRACK.
Πως θα σου φαινόταν το νέο maiden με 67 λεπτά ενορχηστρώσεις, 1 solo και 1 δισολία? Δεν ασχολούμε με το εάν είναι εμπνευσμένο το SOUNDTRACK (το συγκεκριμένο δεν είναι) ρωτάω τον power metaller είπαμε.
Nodoordonotthereisnotry
08-08-2010, 04:03
Μάλλον αναφέρεσαι στο intro/outro του Sacred Worlds (κατ' άλλα έχει κιθάρες) και στο Wheel of Time τα οποία δεν μου ακούγονται ανέμπνευστα, μάλιστα. Δεν νομίζω να δικαιολογούνε το σχόλιό σου, ούτε η ύπαρξη των υπόλοιπων κομματιών. Το "soundtrack", το orchestral project που δουλεύεται κάποια χρόνια τώρα θα βγει στο μέλλον (ελπίζω σύντομα), οπότε λίγη υπομή ακόμα wom!
R & R: αγόρασέ το άφοβα! Είναι σαν το θαύμα του Ιησού: έχει αρκετό ψωμί για να σε κρατήσει χορτάτο για πολύ καιρό! :p
fandango
08-08-2010, 12:25
Πως θα σου φαινόταν το νέο maiden με 67 λεπτά ενορχηστρώσεις, 1 solo και 1 δισολία?
καλά, αυτό δεν έχει να λέει, το νέο maiden θα είναι 78 λεπτά σόλο και δισολίες και πάλι μέτριο θα είναι. (ήθελα να γράψω "μαλακία θα είναι" αλλά δε σταματάω να ελπίζω.)
Tyler_Durden
08-08-2010, 13:36
εκτός του sacred worlds που είναι κομματάρα (πρακτικά βέβαια δεν είναι καινούριο), του σινγκλ και του wheel of time (άντε, βάζω και το τάνελορν επειδή σε αγαπάω), τα υπόλοιπα μου φαίνονται υπερβολικά μέτρια ως κομμάτια.
και για μένα εδώ πανω-κάτω συνοψίζεται η άποψή μου για το δίσκο. Σε ένα άλμπουμ 10 κομματιών, έχουμε ένα σινγκλ με φόντα για ίνσταντ κλάσικ ( "a voice in the dark"), και 3 ιδιαίτερα κομμάτια που περνάνε με άνεση το μέσο όρο (όσα αναφέρθησαν παραπάνω) και 6 "ούτε κρύο ούτε ζέστη". Μόνο και μόνο για τα 4, αλλά και για την διασπορά τους μέσα στο δίσκο, το νέο guardian ακούγεται πολύ ευχάριστα, και άνετα το λέμε "καλό" όχι και για λιγοθυμιές όμως έ. [ra p mode on]Για να μην πώ δηλαδή τι του κάνουν στο κωλαράκι τα φετινά Grand Magus, Overkill, High On Fire, InnerWish, ακόμη και το νέο Nevermore (χαχα ναι ρε!)[ra p mode off] και πλακώσει η τρουμεταλλομπατσαρία και με συλλάβει....
GuardianOfIvorytower
08-08-2010, 15:10
Όπως κ να χει, θα ακουστεί κάποια στιγμή κ αυτό :D
Μόνο σε μένα άρεσε το A Twist περισσότερο από το Opera? Τουλάχιστον τότε που είχε βγει αυτή την εντύπωση είχα δημιουργήσει, θα κάνω κ κάνα ξεθάβινγκ κ σε αυτά...
Ωρες ωρες κανετε λες και δεν ξερετε οτι μια μπαντα που εχει δωσει τα διαπιστευτηρια της εδω και πολλα χρονια, στο ΕΝΑΤΟ της αλμπουμ αποκλειεται να κανει την εκπληξη και τη διαφορα. Αυτο συμβαινει με το 95% των αγαπημενων σας μπαντων, ειτε ειναι οι Blind Guardian ειτε το τελευταιο τελειωμενο μπλακ μεταλ γκρουπ με κοινο 37 ατομα σε ολη την υφηλιο. Απο κει και περα και δεδομενης της καταστασης, το αν το At The Edge Of Time ειναι καλο ή οχι, αποκλειεται να φανει με τα πρωτα 4-5 ακουσματα. Λογω της κυκλοφοριας του εν λογω δισκου επιασα ξανα και ακουσα πιο καλα το A Twist In The Myth και ακομα και τα παλια, και συνειδητοποιησα οτι πρωτον το ATITM ειναι πολυ καλυτερο απο οτι το θυμομουν (το ειχα απορριψει ευκολα μετα απο λιγα ακουσματα) και πως η μουσικη των Guardian εχει εξελιχθει (αλλαξει, για οσους κακοπροαιρετους) παρα πολυ ωστε να μπορει να κριθει με την ιδια ευκολια που κρινει καποιος το Valhalla και το Welcome To Dying.
Το ζητημα για μια μπαντα μετα απο το τελμα που εφτασε τα τελευταια χρονια ειναι να γραψει ΚΑΛΑ τραγουδια σε συνδυασμο του να δοκιμασει νεα πραγματα, γιατι μετα απο 6-7 δισκους καλων τραγουδιων, φανηκε στο προηγουμενο (καποιοι λενε και στο ΑΝΑΤΟ, εγω διαφωνω) πως πρεπει να γινει κατι διαφορετικο. Με αυτα τα δεδομενα, για μενα καναν πολυ καλα που εβαλαν την ορχηστρα να δωσει το κατι παραπανω, με αποτελεσμα το Sacred Worlds, το οποιο απο ενα μετριο προς καλο κομματι στο soundtrack του παιχνιδιου μεταμορφωθηκε σε ενα υπερεπος, και το The Wheel Of Time που νομιζω πως συμφωνουμε ολοι πως ειναι διαφορετικο απο οτι εχουμε ακουσει ως τωρα απο BG. Σε συνδυασμο με την κλασικη συνταγη (αλλα πολυ καλα δοσμενη) του πωρωτικου Voice In The Dark, του δυνατου Tanelorn και του nightfallιζοντος Valkyries εχουμε ενα πολυ δυνατο δισκο, που πλαισιωνεται απο τις δυο μπαλαντες του (οκ, στη συγκριση με τα κλασικα Bard's Song, Lord Of The Rings αλλα ακομα και με το προσφατο Skalds And Shadows ωχριουν) που εχουν τις στιγμες τους, το "περιεργο" για μενα Road Of No Release (θελει λιγα ακουσματα ακομα) και τα Ride Into Obsession, Control The Divine που δεν τα λες κι αδιαφορα.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι αδικια για αυτη τη μπαντα να μπαινει στην ταμπελα power metal, ουδεμια σχεση εχει πλεον, αν και ακομα και τοτε που ειχε, ηταν η καλυτερη σε αυτο.
Ra Pariah
10-08-2010, 00:26
Με εξαίρεση το εναρκτήριο κομμάτι όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες είναι τα αγαπημένα μου ώς ώρας. :dfinger:
Νομιζω πως ανεφερα και τα 10 κομματια του αλμπουμ ε
Ra Pariah
10-08-2010, 00:34
ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Καμένος! Ε, εντάξει ευτυχώς δεν έχεις το "Curse my Name" (νομίζω...) και προφανώς δεν μου άρεσαν και τόσο πολύ οι μπαλάντες! Όχι επειδή δεν μου αρέσουν γενικά ως genre (προχθές μια χαρα τραγούδαγα σε παραλία το "In the Forest", axaxaxax!), αλλά επειδή είναι πολύ τυποποιημένες οι συγκεκριμένες.
atom_smasher
10-08-2010, 01:40
Φιξερ κοοψε κατι ομως απο το καλυτερη παουερ μπαντα ..ον τοπικ καλυτερο απο το προηγουμενο. ξεχωριζουν καποια κομματια
αλλα οκ δεν εχω ακομα ολοκληρωμενη αποψη. θα το ματαξανακουσω.
κολλημενοςμετατριαπρωτααλμπουμαλλαθατοακουσωκιαυτο-3
Φιξερ κοοψε κατι ομως απο το καλυτερη παουερ μπαντα ..
Οι εκπτωσεις τελειωσαν, ουτε κορι δεν κοβω (25c=quarter=κουορα=κορι)
atom_smasher
11-08-2010, 00:05
Μεγαλο λογο ξεστομισες. Ακου εκει τερμα οι εκπτωσεις. Εν μεσω οικονομικης κρισεως...
Ford Prefect
18-08-2010, 13:28
Καλύτερο από Twist in the Myth, στα ίδια επίπεδα με ΑΝΑΤΟ.
Συνθετικά πάνε πολύ καλά και γενικώς όλα πάνε καλά εκτός από 3 πράγματα:
1. Ο ντράμερ είναι ένας συνηθισμένος πάουερ μέταλ ντράμερ. Άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Ο Τόμεν δεν ήταν ο Τόμας Λανγκ αλλά είχε χαρακτήρα, είχε αέρα, έδινε πολύ στο γκρουπ. Μεγάλο πρόβλημα.
2. Υπερβολική χρήση στις πομπώδεις χορωδίες (*10 Hansis) που δεν ακούγονται και τόσο ωραίες πια (από την εποχή του ΑΝΑΤΟ ακόμα). Να χρησιμοποείς βαρυφορτωμένες γραμμές έχει νόημα όταν γίνεται διακριτικά, σε κανά ρεφρέν, σε μια φράση έντονη των στίχων, σε κάτι που θέλεις να δώσεις έμφαση. Όταν τις χρησιμοποιείς πάντοτε και παντού, απλά κουράζεις.
Παρένθεση: το ΑΝΑΤΟ γαμάει αλλά δεν το παλεύω εύκολα σερί άκουσμα όλο, κουράζει πολύ, σαν μουσακάς και καρμπονάρα και 5 αυγά εξτρά. Θες ένα-δυο κομμάτια και τα υπόλοιπα άλλη στιγμή γιατί έχεις μπουκώσει. Αλλά γαμεί.
3. ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Ο Τσάρλι δεν είναι Ρασμούσεν. Τόσο απλά. Αν θες διακόσα κανάλια και πομπώδεις χορωδίες αλλά και να ροκάρεις και άλλα μεταξωτά βρακιά τέτοια, θες και τον επιδέξιο κώλο του Ρασμούσεν, όχι έναν απλά ΟΚ πάουερ παραγωγό.
Πιστεύω ότι λάιβ που εκ των πραγμάτων θα μειωθούν οι Χάνσιζ και τα πολλά ταρατατζούμ τα κομμάτια θα έχουν άλλο αέρα.
7/10 και συνίσταται μόνο σε τύπους που αντέχουν και γουστάρουν πομπώδη πράγματα και οπαδούς που τους άρεσε και το ΑΝΑΤΟ. Για τον μέσο BG ακροατή που μεγάλωσε και ωρίμασε θα βρει 2-3 τραγούδια που θα αρέσουν και θα βάλει κρυφά να ακούσει να μην τον κοροϊδέψουνε αλλά γενικά το άλμπουμ θα του κάνει για 5,5-6/10.
Midnight
15-10-2010, 01:52
Μιλάμε για ένα από τα ελάχιστα παλιά groups που αξίζουν ακόμα να τα παρακολουθεί κανείς και βλέπω εδώ πέρα ένα τσούρμο κλαψιάριδες να γκρινιάζουν...Τι το κακό είχε το cd θέλω ένας να βγει και να μου πει, όχι κλασικές ατάκες style "δεν είναι αυτό που περιμέναμε, για Guardian είναι λίγο, υπερβολικά μελωδικό", ουσιαστικά τι το κακό είχε. Στέκεται επάξια πλάι στο Opera και μια χαρά ακολουθεί τα υπόλοιπα έργα τους. Προφανώς δεν είναι το Imaginations, πρέπει να ζει σε άλλο κόσμο όποιος περιμένει να ξαναγράψουν το Imaginations και καλό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, να μην το ξαναγράψουν. Δεν είμαι οπαδός των νεωτερισμών (ούτε για πλάκα), μα πιστεύω πως η εξέλιξη του συγκεκριμένου συγκροτήματος είναι κάτι παραπάνω από θεμιτή: είναι ουσιαστική. Riffs δυνατά, μελωδίες όμορφες, ο Hansi θυμήθηκε επιτέλους να τραγουδάει (το χε ξεχάσει την περίοδο εγγραφής του Twist), και να ένα δισκάκι πολύ ανώτερο των περισσοτέρων του 2010. Καλά κομμάτια, κάποια από τα οποία υπέροχα, και άκουσμα πολύ παραπάνω από ευχάριστο. Με συγχωρείτε, αλλά σε μια εποχή σκουπιδιών εγώ την προσπάθεια των Blind Guardian τη θεωρώ αξιοπρεπέστατη. Ride into obsession και άντε γεια!!!
atom_smasher
15-10-2010, 19:06
μαλακιες λες. Τι παλιο γκρουπ ρε τσιτζιφιογκο; ποσω χρονω εισαι να ουμε; εξελιξη που ειναι και ουσιαστικη!; Imaginations μονο ρε; Σκουπιδια εχει εκει που ψαχνεις εσυ. Αλλα μην μας λες οτι βρηκες και διαμαντι...
Αν και δε συμφωνω με Midnight (παρολο που μου αρεσε το αλμπουμ), ε οταν τα δυο πρωτα τους αλμπουμ βγηκαν μεσα στα 80'ς, δεν τους λες και προσφατο γκρουπ... εκτος κι αν εσυ με το "παλιο γκρουπ" εννοεις μονο τους beatles και τον elvis. O Ford τα λεει ολοσωστα.
Midnight
16-10-2010, 05:28
μαλακιες λες. Τι παλιο γκρουπ ρε τσιτζιφιογκο; ποσω χρονω εισαι να ουμε; εξελιξη που ειναι και ουσιαστικη!; Imaginations μονο ρε; Σκουπιδια εχει εκει που ψαχνεις εσυ. Αλλα μην μας λες οτι βρηκες και διαμαντι...
Είμαι μόλις 20, "παππού", και μη νομίζεις πως θα κλάψω γι' αυτό, πέρνα την κρίση των 30 μόνος. Πέρα από αυτό, όμως, ανταπαντώ μόνο με ότι έχω ήδη στείλει, και νομίζω ότι θα πρεπε να σε καλύπτει. Αν δε σε καλύπτει, απευθύνσου στο Μικρούτσικο, κάτι θα βρει και για την πάρτη σου. Δε σας γάμησε καλά ο Hansi μου φαίνεται...που θα με πεις και τζιτζιφιόγκο, φιόγκε!
Midnight
16-10-2010, 05:31
Καλύτερο από Twist in the Myth, στα ίδια επίπεδα με ΑΝΑΤΟ.
Συνθετικά πάνε πολύ καλά και γενικώς όλα πάνε καλά εκτός από 3 πράγματα:
1. Ο ντράμερ είναι ένας συνηθισμένος πάουερ μέταλ ντράμερ. Άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Ο Τόμεν δεν ήταν ο Τόμας Λανγκ αλλά είχε χαρακτήρα, είχε αέρα, έδινε πολύ στο γκρουπ. Μεγάλο πρόβλημα.
2. Υπερβολική χρήση στις πομπώδεις χορωδίες (*10 Hansis) που δεν ακούγονται και τόσο ωραίες πια (από την εποχή του ΑΝΑΤΟ ακόμα). Να χρησιμοποείς βαρυφορτωμένες γραμμές έχει νόημα όταν γίνεται διακριτικά, σε κανά ρεφρέν, σε μια φράση έντονη των στίχων, σε κάτι που θέλεις να δώσεις έμφαση. Όταν τις χρησιμοποιείς πάντοτε και παντού, απλά κουράζεις.
Παρένθεση: το ΑΝΑΤΟ γαμάει αλλά δεν το παλεύω εύκολα σερί άκουσμα όλο, κουράζει πολύ, σαν μουσακάς και καρμπονάρα και 5 αυγά εξτρά. Θες ένα-δυο κομμάτια και τα υπόλοιπα άλλη στιγμή γιατί έχεις μπουκώσει. Αλλά γαμεί.
3. ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Ο Τσάρλι δεν είναι Ρασμούσεν. Τόσο απλά. Αν θες διακόσα κανάλια και πομπώδεις χορωδίες αλλά και να ροκάρεις και άλλα μεταξωτά βρακιά τέτοια, θες και τον επιδέξιο κώλο του Ρασμούσεν, όχι έναν απλά ΟΚ πάουερ παραγωγό.
Πιστεύω ότι λάιβ που εκ των πραγμάτων θα μειωθούν οι Χάνσιζ και τα πολλά ταρατατζούμ τα κομμάτια θα έχουν άλλο αέρα.
7/10 και συνίσταται μόνο σε τύπους που αντέχουν και γουστάρουν πομπώδη πράγματα και οπαδούς που τους άρεσε και το ΑΝΑΤΟ. Για τον μέσο BG ακροατή που μεγάλωσε και ωρίμασε θα βρει 2-3 τραγούδια που θα αρέσουν και θα βάλει κρυφά να ακούσει να μην τον κοροϊδέψουνε αλλά γενικά το άλμπουμ θα του κάνει για 5,5-6/10.
Σχετικά με όσα λέει ο Ford, συμφωνώ γενικά με την άποψη περί χορωδιών και επαυξάνω για την ανωτερότητα του Tomen (προσωπική προτίμηση, ο καλύτερος metal drummer, χωρίς να κακίζω κάποιον αν δε συμφωνεί).
atom_smasher
16-10-2010, 20:04
Ε τωρα βγαινει το καθε πιτσιρικι με αγνοια κινδυνου και κανει δηλωσεις που θα ανακαλεσει χωρις να χρειαστει να κανω τον μεταλοπατερα....Συμφωνω με Φορντ αλλα οκ ρε συ Φιξξερ τελη 80 βγηκαν και σαφως εχουν πορεια και δεν αντιλεγω αλλα σε σχεση με την συνολικη εικονα ή big picture το να τους λες και παππουδες ειναι καπως ανιστορητο ή υπερβολικο θα λεγα.
Midnight
16-10-2010, 21:19
Δεν περιμένεις φυσικά να τρομάξω από τη σκιά του Μεταλλοπατέρα, έτσι; Ούτε φυσικά να θεωρήσω σοβαρό κίνδυνο τις δηλώσεις σου, οι οποίες βασίζονται σε μάγκικες ερωτήσεις τύπου "πόσων ετών είσαι πιτσιρίκο". Αν εσύ έχεις σαπίσει πάνω στο metal (που δεν αμφιβάλω περί αυτού), άσε τα κόκκαλά σου πάνω του και άδειασέ μας τη γωνιά γιατί θα αρχίσει το πτώμα να μυρίζει σε λίγο και νεκρόφιλος ουδέποτε υπήρξα.
Midnight
16-10-2010, 21:22
:cry:Με κάνεις να γίνομαι κακός:cry:
freak brother
17-10-2010, 20:35
ροκαβλον jr?
commissar
10-05-2011, 12:01
για το at the edge... ελπίζω να κάνω λάθος
ευτυχώς έκανα λάθος, είναι μεγάλος δίσκος τελικά. βοήθησε και η πόρωση από το λάιβ, αλλά ναι, το πρώτο μου ποστ ήταν πολύ βιαστικό. και το ride into obsession που έγραψε ο ra, μαζί με το sacred είναι η επιτομή των blind guardian (όπως έγραψε και ο φιξξξερ)
Λοιπον ηθελα να το πω καιρο αυτο. Βαλτε το παρακατω, και οπως ξεκιναει, κλειστε τα ματια σας, καντε με πομπωδη φωνη μονος σας "Και τωρα, οι ειδησεις του MEGA CHANNEL στις 8 με τον Αιμιλιο Λιατσο και την Μαρια Χουκλη" και καπου εκει στο 0:20 που μπαινει το lead με την κιθαρα, φανταστειτε να γινεται πανοραμικο το πλανο και να τους δειχνει απο μακρια να τακτοποιουν τα χαρτια μπροστα τους πριν αρχισουν να λενε τις ειδησεις
wU0SHmD_X_I&NR=1
Ford Prefect
10-05-2011, 17:57
Ισχύει τρομακτικά πολύ.
Ισχύει και το ριβιού μου ακόμα, ίσως του έβαζα 7,5 τελικά(!). Αυτοί που πήγαν στα λάιβ, είναι καλύτερα τα κομμάτια; Και κυρίως, πώς τα πήγε ο καράφλας στα παλία κομμάτια; Βαράει καλά όπως ο Τόμεν;
Ισχύει τρομακτικά πολύ.
Ισχύει και το ριβιού μου ακόμα, ίσως του έβαζα 7,5 τελικά(!). Αυτοί που πήγαν στα λάιβ, είναι καλύτερα τα κομμάτια; Και κυρίως, πώς τα πήγε ο καράφλας στα παλία κομμάτια; Βαράει καλά όπως ο Τόμεν;
Καλά ήταν τα καινούργια live, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Αυτό που είναι κομμάταρος λαιβ είναι το turn the page.
Ο καράφλας δυστυχώς βαράει λίγο διαφορετικά τα παλιά κομμάτια, αλλά δεν τον λες και κακό, μια χαρά είναι,αν εξαιρέσεις την συνεχόμενη δίκαση του στους δίσκους. Τόμεν δεν είναι.
Θεωρω μια ή και παραπανω κλασεις ανωτερα απο το Turn The Page τα εξης:
Another Stranger Me
Skalds And Shadows
Fly
This Will Never End
Otherland
All The King's Horses
για να μην παμε σε αλλους δισκους και γινει το σωσε...
Ra Pariah
11-05-2011, 00:50
To "Turn the Page" ορίζει το positive power metal. Θα διαφωνήσω με τον Fixxxer, σε καμιά περίπτωση δεν το θεωρώ κατώτερο όλων των προαναφερθέντων κομματιών. Φέρνει, εξάλλου, αμυδρά στο μυαλό και τα "Battlefield" και "Mirror, Mirror", συνεπώς μόνο να το αγαπάμε μπορούμε. :dfinger:
Θεωρω μια ή και παραπανω κλασεις ανωτερα απο το Turn The Page τα εξης:
Another Stranger Me
Skalds And Shadows
Fly
This Will Never End
Otherland
All The King's Horses
για να μην παμε σε αλλους δισκους και γινει το σωσε...
E προφανώς μιλάω για τους 2 τελευταίους.
Όλα τα κομμάτια που έχεις γράψει, δεν μου λένε σχεδόν τίποτα σε σχέση με το turn the page. Bασικά είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχουν γράψει από την εποχή του and then there was silence και επίσης έιναι άνετα βγαλμένο από χρυσές εποχές NIME. Eίναι από τα λίγα κομμάτια τους, που αισθάνεσαι ότι δεν εχει κάτι περιττό μέσα. Δες πχ, τα μισά και παραπάνω κομμάτια του ANATO. Άνετα με expanding σε 3-4 κομμάτια έγραφαν ολόκληρο δίσκο(ακόμα και το under the ice που το λατρεύω, είτε θα μπορούσε να είναι 3 λεπτά, είτε να το αποδομήσουν λίγο περισσότερο, αντί απλά να έχει 3000000 αλλαγές). Και στο ΝΙΜΕ έτσι είναι τα κομμάτια, σχεδόν δεν έχουν ίδιο σημείο, αλλά δεν ακούγεται και αυτό είναι η μαγκιά.
Τέσπα προσωπικά γούστα είναι αυτά, να έχουμε να λέμε.
Taksitzhs
12-05-2011, 01:33
wU0SHmD_X_I&NR=1
Παιζει να ειναι το μοναδικο παλιο κομματι που δεν εχουν παιξει ποτε live. Ακομα και το Brian το ειχαν παιξει σε μερικα shows δλδ..
p.s.:
Παροτι δεν ειμαι τοσο μεγαλος οπαδος του Nightfall, δε θα ηταν απολυτη ΚΑΒΛΑ να το επαιζαν ολοκληρο; Μαζι με τα samples, τις εισαγωγες και τα παντα ολα.
GuardianOfIvorytower
12-05-2011, 11:30
Προσωπικά θα έλεγα ναι σε ένα τέτοιο εγχείρημα, θα ήταν ενδιαφέρον.
Midnight
12-05-2011, 12:57
Εγώ θα το λεγα:pink:
Midnight
12-05-2011, 12:58
Το ναι!!!:pink:
Midnight
12-05-2011, 12:58
:headbang:Εύκολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τωρα και σε ξεχωριστα ποστς για τριπλασιες μουτζες!
Αν και εχω καψει CDακι κοβωντας ολες τις μαλακιες αναμεσα στσ τραγουδια για το Nigthfall (εχω και το αυθεντικο βεβαια), αυτη η συναυλια θα ηταν επος.
Nodoordonotthereisnotry
13-05-2011, 14:57
Αυτή η συναυλία ίσως γίνει σε κάποιο bg-festival στο απροσδιόριστο μέλλον, με την συνδρομή και κάποιας συμφωνικής ορχήστρας, όταν με το καλό βγάλουν και το ορχηστρικό album. Δηλαδή, να συνδυάσουν αυτά τα δύο σε κάποιο live, αφού και το orchestral project θα έχει θεματική Tolkien, supposedly. Μέχρι τότε: still the wind blows...calm and silent...carries news from a distant shore! :pink:
Ra Pariah
13-05-2011, 15:53
αφού και το orchestral project θα έχει θεματική Tolkien, supposedly.
Δεν ισχύει αυτό.
Nodoordonotthereisnotry
13-05-2011, 16:17
Δεν τα θυμάμαι καλά, τότε. Ή μπορεί να'χε όταν πρωτοβγήκε προς τα έξω πως το συγκρότημα το δουλεύει (εδώ και μία δεκαετία), αλλά πλέον αυτό ν' άλλαξε. Πρόσεχε τί θα πεις από κάτω! :P
Ra Pariah
13-05-2011, 16:22
Μην ανησυχείς, καμάρι μου, σου 'χω πει ότι αγαπώ BG! :D Απλώς στην πορεία υπήρξαν κάποια θέματα δικαιωμάτων (λόγω ταινίας κ.λπ.) και άλλαξαν στιχουργικό περιεχόμενο. Τα υπόλοιπα μόνον οι ίδιοι τα ξέρουν.
Ford Prefect
13-05-2011, 16:33
Στην συνέντευξη στο τελευταίο Χάμερ λέει ο Χάνσι ότι ενώ ξεκίνησε έτσι η ιδέα, όπως το ξέραμε, τελικά επειδή είναι κέρατο να εξασφαλίσεις άδεια για τα δικαιώματα (όχι από την ταινία Ρα, στο ίδρυμα της οικογένειας του Τόλκιν αναφέρεται) λένε μάλλον να το εγκαταλείψουν αυτό.
Αλλά ούτε και για τι πράγμα θα είναι τελικά δεν ξέρουν. Σκέψη υπάρχει να μην βγει καν ως Blind Guardian καθώς μπορεί να είναι ο Χάνσι μόνο και 5-6 γκεστς και η ορχήστρα. Μετά λέει ότι μπορεί και όχι και να είναι BG. Γενικά, έχουν πολύ υλικό σαν σκελετό αλλά δεν είναι καθόλου σίγουροι τι θα το κάνουν και πώς ακριβώς. Για αρχή λέει ότι το βλέπει για 2013 και χαριτολογεί περί δικού τους Chinese Democracy. Τουτέστιν σε 5-6 χρόνια και βλέπουμε.
bump
Sacred Worlds, A Voice In The Dark, Valkyries, Wheel Of Time κομματαρες.
Road Of No Release, Tanelorn, Ride Into Obsession, War Of Thrones ΠΑΡΑ πολυ καλα.
Curse My Name, Control The Divine οχι τοσο καλα οσο τα αποπανω, αλλα ουτε fillers.
Γενικα πολυ αξιοπρεπης δισκος.