PDA

View Full Version : [TV] Rubicon

carheart
25-07-2010, 23:26
κρυπτογραφία, αριθμοί, κώδικες, μυστικές υπηρεσίες, συνομωσίες.

Όλα αυτά σε ένα pre-aired πιλότο, με φοβερή σκηνοθεσία, ποιοτικότατους διαλόγους, αργό ρυθμό, ατμοσφαιρική παραγωγή και ασαφές ακόμα σενάριο, όσο και πλοκή.

όχι εκνευριστικοί ηθοποιοί, και για αυτό θα το βλέπω φέτος

http://www.imdb.com/title/tt1389371/

Kelldorain
25-07-2010, 23:44
Και 'γω είμαι αισιόδοξος, παρά το ότι σειρές με παρόμοιο σενάριο βγαίνουν δεκάδες κάθε χρονιά. Κυρίως φοβόμουν ότι θα το πάνε για σειρά με γρήγορο ρυθμό, ανατροπές, συνεχείς αποκαλύψεις κλπ που θα διώξουν κάθε έννοια δραματουργίας αλλά ευτυχώς το pilot έφερνε περισσότερο σε αργές ταινίες των 70s. Επίσης καλό ότι προβάλλεται στο AMC που τα τελευταία χρόνια σχεδόν ό,τι έχει βγάλει είναι εξαιρετικό (ειδικά Breaking Bad, Mad Men). Ατμόσφαιρα όντως εκπληκτική και ερμηνείες καλές, ειδικά ο Badge Dale πάει για 2ο συνεχόμενο δυνατό ρόλο μετά το Pacific. Το μόνο επίφοβο προς το παρόν είναι το κατά πόσο θα πλασαριστεί σωστά απ'το κανάλι ώστε μην υπάρξει κάνα απότομο κόψιμο/αλλαγή πλεύσης, η κίνηση να παίξουν τον πιλότο στο καπάκι μετά το φινάλε του Breaking Bad ήταν εχμ, λίιιιιγο άστοχη.

To pilot της 1ης Αυγούστου απ'ότι λένε θα είναι λίγο διαφορετικό από το preair.

carheart
13-10-2010, 00:10
Η σείρα είναι συγκλονιστική σε υπόθεση, σκηνοθεσία, διαλόγους, ηθοποιούς, αισθητική, εικόνα, ήχο, μηνύματα που θέλει να περάσει. Αξεπέραστο 70's feeling και ατμόσφαιρα, πολύ καλή ιδέα να μην επενδύει στη δράση αλλά στο γενικό backround. Όλη κι όλη μια σκηνή πάλης. Μόλις είδα και το δώδεκα και έχω σύνδρομο στέρησης. Ο πρωταγωνιστής θαρρώ έπαιζε και στο Pacific που είχα δει ένα επεισόδιο. Kelldorain το συνεχίζεις; Λογικά έχουμε season finale στο επόμενο, και αν κρίνω και από τίτλο ίσως series finale. Δεν βλέπω κάπου να έχει ανακοινωθεί δεύτερη season.

παύλε :touched:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs238.snc4/39260_145433968816044_116293035063471_358137_5076665_n.jpg

Deggial
13-10-2010, 00:33
Πάρα πολύ καλή σειρά. Παρά το ακραίο του σεναρίου, έχει πολύ πιο ρεαλιστική προσέγγιση των Υπηρεσιών Πληροφοριών, χωρίς περιττά action scenes. Σε πολλά σημεία θυμίζει το Three Days of the Condor (στάνταρ η καλύτερη ταινία κατασκοπίας). Επίσης είναι από τις λίγες σειρές τέτοιου budget που δεν έχουν μονοδιάστατους χαρακτήρες.

Δεύτερη σεζόν δεν έχει ανακοινωθεί και είναι πολύ αμφίβολο αν θα συνεχιστεί.

Kelldorain
13-10-2010, 00:36
Ε μεγάλη σειρά. Τρομερή σκηνοθεσία με αυτά τα πανέμορφα αργά πλάνα και ατμόσφαιρα που πέρα του ότι θυμίζει τις καλύτερες ταινίες του είδους, σου περνάει διαρκώς μια αίσθηση κινδύνου/απελπισίας χωρίς σκηνές δράσης και τέτοια. Και οι χαρακτήρες ένας κι ένας, ιδιαίτερα ο πρωταγωνιστής και ο Ingram, χωρίς να υπάρχουν οι συνηθισμένες εκνευριστικές υπερβολές, ούτε σε αυτούς ούτε στην υπόθεση. Ειδικά για τα τελευταία 2 επεισόδια ό,τι και να πω είναι λίγο, το μόνο που μου φαίνεται λίγο παράξενο είναι γιατί το 12 δεν ήταν season finale, όπως έχει προβληθεί ο κόσμος της σειράς νομίζω θα ήταν ιδανικό.

Για ανανέωση απ'ότι λένε είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες γιατί τα ratings δεν είναι καλά, λογικά την επόμενη Δευτέρα μαζί με το τελευταίο επεισόδιο θα ανακοινωθεί τι θα γίνει.

carheart
13-10-2010, 00:43
Που υπογράφουμε τα petitions για δεύτερη;

Θα συμφωνείτε πως έχει πολύ ψωμί ακόμα. Όχι πως αν τελειώσει την δευτέρα θα μειωθεί κάπως η αξία της σειράς.

Deggial
13-10-2010, 00:53
Πάει να κλείσει γαμάτα, τα δύο τελευταία επεισόδια ήταν έπος κι ο Ingram είναι θεούλης. Αλλά μακάρι να συνεχίσει, γιατί είναι από τα λίγα δείγματα σοβαρού spy fiction στην τηλεόραση/κινηματογράφο που δεν αναλώνονται σε James Bond παπαριές.

Και το Spooks (BBC) ήταν αρκετά καλό, κυρίως στις πρώτες σεζόν. Ακόμη το βλέπω, αλλά κάθε σεζόν είναι όλο και πιο υπερβολική.

MaX Payne
13-10-2010, 01:10
γενικα δεν ειναι λιγο ρισκο και χασιμο χρονου να ξεκινας μια σειρα αμεσως χωρις να περιμενεις να παιξει εστω καποια αρκετα επεισοδια και να δεις τι παιζει απο κριτικες κλπ και αμα ειναι καλη την τσεκαρεις ;

Rubicon , Boardwalk , Event ειναι στα υποψιν απο τα φετινα αλλα περιμενουμε ακομα

asimoulis
13-10-2010, 01:25
δηλαδή αν την έδειχνε εδώ ίδια ώρα με usa δεν θα την έβλεπες?

no offence πιάνεις τι εννοώ.

MaX Payne
13-10-2010, 01:37
ε αλλο αυτο και αλλο να ψηθω να κατεβασω σειρα απο το 1ο επεισοδιο για να την δω

βασικα ειναι παρα πολλες οι σειρες που ναι στα πλανα και δεν πρεπει να τρωμε χρονο σε κατι που μπορει να βγει πατατα 8)
γιαυτο αφηνουμε μια σειρα να ωριμασει και μετα την αρχιναμε

Rubicon αν παρεις πρασινο φως για 2η μπαινεις σοβαρα στο παιχνιδι

Deggial
13-10-2010, 10:46
Rubicon αν παρεις πρασινο φως για 2η μπαινεις σοβαρα στο παιχνιδι

Ντάξει, αυτό δεν έχει να λέει. Υπάρχουν και άλλες πάρα, πάρα πολύ καλές σειρές με χαμηλή θεαματικότητα που κόπηκαν τζάμπα, όπως το Carnivale.

regularpaul
13-10-2010, 14:34
ε carheart/kell/deggial τα ειπατε πολυ σωστα, με πηρε αιχμαλωτο απο το 1ο επ η σειρα
κυριως λογω ατμοσφαιρας και βραδυτητας!

carheart
13-10-2010, 14:35
Έκανε δεύτερη season, αυτό εννοεί!

Το Firefly όμως;;;

MaX Payne, δες Rubicon κιας μην κάνει δεύτερη.

Fireknight
15-10-2010, 19:30
sas eftasa . gamaei .

Kelldorain
19-10-2010, 01:30
Οκ το φινάλε, ίσως περίμενα κάτι παραπάνω αλλά μετά την αλλαγή showrunner είναι φανερό ότι (ευτυχώς) το δυνατό σημείο της σειράς είναι όταν ασχολείται με τους χαρακτήρες και όχι τόσο με τη συνομωσία.
Για 2η σεζόν ακόμα δεν βγήκε τίποτα, αλλά απ'ότι διαβάζω η τηλεθέαση ανέβηκε πολύ στο προηγούμενο επεισόδιο και αν συνέβη το ίδιο και χθες μάλλον θα το κρατήσουν. Εξάλλου όλα τα εσωτερικά γυρίζονται σε ένα κτίριο που ανήκει στο κανάλι οπότε ουσιαστικά έχει ελάχιστο μπάτζετ

carheart
19-10-2010, 15:25
ok, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν δεύτερη

Fireknight
19-10-2010, 15:29
oreo itan gia telos season , alla gia na teliosei i seira exei poly akoma . makari na doume kai defteri .

Harbinger of Death
26-10-2010, 13:00
Πόσο τίμια σειρά :touched:

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του θρεντ. Είμαι στο επεισόδιο 8 και πεθαίνω.

Harbinger of Death
27-10-2010, 20:07
Το τελείωσα. Ουφ. Συγκίνηση. Περιμένω πως και πως το δεύτερο, αν βγει ποτέ.

Ωστόσο, έχω μια απορία:
ο Tom πως έστειλε την Katherine κάπου όπου θα τη σκότωναν; Γιατί η Andy στο τέλος δε φάνηκε ιδιαίτερα έκπληκτη που είδε το Roy.

Parasight
01-11-2010, 18:10
8 επεισόδια μονορούφι. ΠΩΣ. ΓΑΜΑΕΙ. ΕΤΣΙ.

Harbinger of Death
04-11-2010, 20:13
:fingers crossed: για δεύτερη.

Parasight
05-11-2010, 09:51
Σωστή η απορία του Harbinger, είναι και δική μου.
Επιβάλλεται να υπάρξει συνέχεια, τα ερωτήματα και τα loose ends είναι πάρα πολλά και είναι κρίμα να μείνουμε με το πουλί στο χέρι μετά από τέτοια υπερ-σεζόν.

KoiliaSamprela
08-11-2010, 22:59
τι σκατά με αυτήν την σειρά, ξεκίνησα μουδιασμένα είδα μονορούφι 9 επεισόδια ... αλλά δεν ξέρω αν στον καφέ θα την πρότεινα σε κάποιον.

Είναι ύπουλη .... αυτό έχω να πω ... την βλέπεις δεν νιώθεις ότι σε τράβηξε τόσο και βλέπεις καπάκια το ένα πίσω από το άλλο...

metamelia3
09-11-2010, 14:44
ο Ingram
-j5PsX9AeFk

Kelldorain
11-11-2010, 22:28
AMC Cancels Rubicon (http://www.hitfix.com/blogs/whats-alan-watching/posts/amc-cancels-rubicon)

...

Fireknight
11-11-2010, 22:52
:(

carheart
12-11-2010, 00:15
πρώτη φορά που στεναχωριέμαι στα αλήθεια για κόψιμο σειράς :(

Harbinger of Death
13-11-2010, 18:34
:-\

enitharmon
16-11-2010, 20:29
είδα 7 επεισόδια σερί στο τρένο, τα υπόλοιπα είνια στο λαπτοπ και βαριεμαι να τα μεταφέρω, αλλά πρέπει

MaX Payne
04-01-2011, 01:51
τα μετεφερες;

μηπως υπερβαλλετε λιγο για το ποσο καλη σειρα ειναι;

μεχρι το 9 που εχω φτασει δεν μπορω να πω οτι με εχει "κερδισει" και πολυ τι διαολο

εχει ανεβει σε σχεση με τα πρωτα αλλα και παλι κατηγορια "ετσι κι ετσι" μου φαινεται
περα απο την κεντρικη υποθεση που κι αυτη προχωραει πολυ αργα ολα τα υπολοιπα δεν με πολυενθουσιαζουν
ευτυχως μονο 4 μεινανε

Harbinger of Death
04-01-2011, 03:31
Περάστε έξω σας παρακαλώ.

MaX Payne
08-01-2011, 11:55
ευτυχως κοπηκε :grin:

και επρεπε να ειχε κανει φιναλε στο 12

τωρα αν αξιζε ακομα μια season νταξ δεν ξερω , δεν ηταν σε στυλ 24 η σειρα να ανακαλυπτει νεες συνομωσιες κλπ οποτε δεν ξερω πως θα λειτουργουσε
ισως επρεπε να παρει μια ακομα season

ε και για μια σειρα 13 επεισοδιων δεν πας με τετοιο ρυθμο στα πρωτα
γιατι τελικα σε κοβουνε :P

Parasight
08-01-2011, 20:46
Εντάξει ρε φίλε απλά μην ποστάρεις εδώ, άντε γεια

bhoy
28-03-2012, 21:08
τί να προσθέσει κάποιος που έχει ήδη ψηθεί και βλέπει την σειρά και γουστέρνει;

υ.γ.
να παρακαλέσω αν μπορεί κάποιος από τους φίλους να στείλει ένα π.μ. από πού βρήκε υπότιτλους από το 3ο επεισόδιο και μετά,που να είναι συγχρονισμένοι...;;;

Aleister
28-03-2012, 21:13
κατεβασε ενα προγραμματακι που λεγεται TimeAdjuster και do it yourself

bhoy
28-03-2012, 23:58
Danke,αν κι είμαι αμπαλίδης...

υ.γ.(1) να προσφέρεις υπότιτλους και ξαφνικά να τους αλλάζεις από το 4ο επεισόδιο και μετά...και κυρίως να προσφέρεις πακέτο το οποίο ούτε καν seedάρεται σε avi,μέντολες δλδ
υ.γ.(2) πού το παράξενο; Αντί για μούτζα στείλε π.μ. μήπως και βοηθήσεις καλύτερα...

Kelldorain
29-03-2012, 00:01
Για αγγλικούς http://www.addic7ed.com/serie/Rubicon/1/4/The_Outsider'
τώρα για συγχρονισμένοι παίζει ρόλο ποιά έκδοση έχεις κατεβάσει

carheart
29-03-2012, 02:25
είδα post Kelldorain και ενθουσιάστηκα και μπήκα τρέχοντας να δω νέο για omg αναπάντεχη ανανέωση
καιμιλατεγιασυγχρονισμουποτιτλων :{

Kelldorain
29-03-2012, 09:17
Δες Homeland, διαφορετικό στυλ αλλά σε σημεία παρόμοια θεματική, θα σ'αρέσει νομίζω. Αυτό κάνει και νούμερα =Ρ

bhoy
31-03-2012, 22:31
Ευχαριστίες.
Η σειρά όσο "αργή" κι αν θεωρείται είναι ρισπέκτ.

bhoy
26-05-2012, 01:27
Ποιος θεούλης μπορεί να μου θυμίσει ποια μπάντα ακούγεται στο 11ο επεισόδιο εκεί που μπαίνει στο διαμέρισμα;
Όταν τελειώνει η δουλά,είναι Afghan Whigs;
Ευχαριστώ όποιον καυλιστερό μπει στον κόπο...

GraveMiasma
26-05-2012, 03:02
exei kaneis mh torrentolinks ?

kati san mediafire aspoume

regularpaul
26-05-2012, 09:38
Ποιος θεούλης μπορεί να μου θυμίσει ποια μπάντα ακούγεται στο 11ο επεισόδιο εκεί που μπαίνει στο διαμέρισμα;
Όταν τελειώνει η δουλά,είναι Afgan Whigs;
Ευχαριστώ όποιον καυλιστερό μπει στον κόπο...

http://www.youtube.com/watch?v=KgV7SgPIM4k

Television's gone
And I'm alone with Lucifer
What a drag
Muthafucker lied to you
Muthafucker took me head
You're never alone with your Jones
And all you can't forget

So roll on up the price is down
So come on, come on, come on, come on

Today the retard speaks to me
And now I have it all
What a drag
Muthafucker lied to you
It could never get that bad just ask
So go on, go on, go on, go on

I said, who you call retarded now?
Well, I said, who you call retarded now?
I see you standing proud

Come on down and swallow hard
And trust the boy

Who you call retarded now?
I see you standing proud
I see you
I see you standing proud
I see you
And I see you

regularpaul
26-05-2012, 09:45
και αυτο παιζει λιγο νωριτερα στην ιδια σκηνη

http://www.youtube.com/watch?v=777kGx7-qLw

bhoy
26-05-2012, 17:14
To ευχαριστώ είναι λίγο! Ευτυχώς τους 2ους τους πέτυχα,τους 1ους όσο και να προσπαθούσα με τίποτα! Κι είναι από τα πασίγνωστα...
Μόνο τορρεντ και υπότιτλοι από το πιο κουφό σάιτ

Beyond Within
26-05-2012, 17:40
κατέβασα πρόσφατα από eztv και thepiratebay. hdtv. κάπου κυκλοφοράνε και ελληνικοί υπότιτλοι, στο tvsubtitles.net νομίζω.
αρκετά αξιόλογη σειρά, κρίμα που την αφήσανε στη μέση.

Parasight
26-05-2012, 21:09
Btw για υποτίτλους υπάρχει το υπερψαχτήρι http://www.subtitleseeker.com/ όπου βρίσκεις τα πάντα. http://www.addic7ed.com/ ένα ποπλύ καλό site επίσης.