Log in

View Full Version : Agnes Vein - Duality

Krux
14-07-2010, 10:37
http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/123/l_e344578583b54782a639d780d75ad713.jpg

Agnes Vein - Duality (release date 2010 Venerate)

Lineup :
Sakis - vocals, guitar
Erikos - bass
Foivos - drums

Tracklist :
1. Melkor
2. In Orbit With The Cosmos
3. Earendil
4. The Fall
5. Duality
6. Outro

Οι Agnes Vein είναι από εκείνες τις μπάντες που το τελικό φιλτράρισμα των επιρροών των μελών της αποδίδει ένα πολύ περίεργο και ασυνήθιστο μουσικό αμάλγαμα. Για να βάλουμε μία τάξη στο χάος, μιλάμε εν γένει για Doom με έντονη την Black αισθητική που στροβιλίζονται σε μία Epic ατμόσφαιρα.

Στο demo του 2004 με τίτλο of chaos and law ήταν παραπάνω από εμφανές το πόσο επηρεασμένοι ήταν απο μπάντες και δίσκους κλασσικούς τόσο για το Epic ιδίωμα, όπως Cirith Ungol, Manilla Road και Helstar, όσο και από το Doom ιδίωμα όπως Solitude Aeturnus και Candlemass. Βεβαίως όλα τα παραπάνω υπό το πρίσμα της Agnes Vein αισθητικής.

Στο Duality όλα τα προαναφερθέντα παραμένουν, απλά είναι πολλαπλασιασμένα από μια εξαιρετική battle noir λογική. H Epic ατμόσφαιρα παραμένει απλά παραπέμπει πλέον περισσότερο σε μπάντες όπως Primordial, Enslaved, Bathory και In the woods κυριολεκτικά ποδοπατημένη από μια κατατονική Doom υποβολή όμως που γεμίζει τις συνθέσεις σκοτάδι. Αξια αναφοράς η κιθαριστική δουλειά με riffs που τσακίζουν κόκκαλα και εκτινάσουν το συνολικό concept των συνθέσεων. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει επίσης στον τομέα της παραγωγής, πολύ προσεγμένο το artwork του δίσκου και γενικά μιλάμε για μία πολύ προσεγμένη δουλειά.

Το Ελληνικό underground έχει πάρει φωτιά σε όλους τους τομείς του και μας παραδίδει τον ένα καλό δίσκο μετά τον άλλο. Στηρίξτε τους όσο είναι καιρός.

Amnesiac.
14-07-2010, 10:57
...γιατί θα σας ΓΑΜΗΣΟΥΝ.

Cookie Monster
14-07-2010, 10:59
Ρε Αμνήζιακ =/

Amnesiac.
14-07-2010, 11:26
Σόρρυ.

milarepa
14-07-2010, 11:51
έχει κυκλοφορήσει το album στα δισκοπωλεία;υπάρχει κάποιο λινκ rapidshare να το ακούσουμε;

Cookie Monster
14-07-2010, 11:56
Σόρρυ.

:)

Clockwork Orange
14-07-2010, 12:08
εδω να πω εγω οτι εχω βρεθει και σε προβα τους! εχουν κομματαρες, ειτε μιλαμε για τα "παλια" ειτε για τα "καινουρια"
εχουν και θρας κομματι που τα σπαει! κοπανιομουν μονος μου!
η μιση γαματοσινη τους βγαινει απο το μπασο και τον ηχο του! χωρις να θελω να αδικησω τον σακη!
ο κρουξ καλα τα λεει,αν και νομιζω οτι ειναι πιο κοντα στους my dying bride παρα στους primordial

Cookie Monster
14-07-2010, 12:18
Ξέχασες ενα !

Ra Pariah
14-07-2010, 13:06
Krux, κάτι έλεγες για delivery mp3... :oops:

R & R
14-07-2010, 19:29
rixte kana pm an einai...e mario...

LokiTricksterGod
14-07-2010, 20:54
κι εδώ πιέμ!

Ra Pariah
14-07-2010, 21:20
Ρε σεις σας έστειλα. Αν πάει κάτι στραβά, μου ξαναλέτε. Επειδή είμαι γνωστό τεχνολογικό ντουγάνι. :oops:

On topic: Δίσκος που μπορεί να προσελκύσει από crust-άδες μέχρι επικάδες. Καλή γνώση του αντικειμένου, αλλά προτιμώ τα μικρότερα κομμάτια του δισκού. Όλα αυτά βέβαια με τις λίγες ακροάσεις που του έδωσα. έχει ψωμί το πράγμα...

LokiTricksterGod
14-07-2010, 21:43
δω δεν έχει έρθει κάτι, αν έστειλες. αν όχι, κάνε μια καλή =Ρ

Ra Pariah
14-07-2010, 21:45
Το ντουγάνι που λέγαμε...

Για δες τώρα.

Ass Cobra
14-07-2010, 23:14
Δεν το εχω ακουσει, αλλα ειμαι σιγουρος ποσο θα με χωσουν αυτα που χωνουν μεσα. Αυτο που ειπε ο ραπαραιας για την προσελκυση ισχυoυν για τη μπαντα.

Τα παλικαρια γαμανε, ειτε εδω ειτε στους πορνογκραφικ.

Δισκοπωλεια δεν ξερω που υπαρχει, αλλα λογικα θα βρισκεται σε χαμηλη τιμη στο webstore της βενερεητ. Πολυ καλη κι η συνεντευξη που εχουν στο χορορ.

Djerdjelesh
15-07-2010, 02:49
pm μέχρι να έρθει από venerate plz...

Clockwork Orange
15-07-2010, 02:54
εγω το βρηκα νεφιλιμ και θα το παρω αυριο!

Tyler_Durden
15-07-2010, 10:32
ένα συνδεσμίτη για το αλμπουμ κι εδώ περικαλώ.

Djerdjelesh
15-07-2010, 12:16
pink @krux

Pinatero
17-07-2010, 21:02
στειλτε καποιος ενα λινκ απο δω, ετσι κι αλλιως θα το παρω, αλλα θα βαριεμαι να ριπαρω!

eirc
22-07-2010, 21:31
αλλο ενα λινκ εδω!

btw ποοοολυ καλοί κ από κοντά στην νέα μάκρη!

SvH
23-07-2010, 19:45
apsogo!

Tyler_Durden
24-07-2010, 12:25
Με τις ακροάσεις το γουστάρω όλο και πιο πολύ. DOOM και ΟΓΚΟΣ ρε μουνιά! Αλλα με το συμπάθειο τις επιρροές απο Primordial που ακριβώς τις ακούσατε;

Art In Haste
24-07-2010, 13:45
ΠΜ και δω πορ φαβόρ.

Rush
27-07-2010, 22:55
To tsimphsa apo to live sth nea makrh. Einai epos. Afhste tis download flwries kai agoraste to.

Ra Pariah
28-07-2010, 01:09
Με τις ακροάσεις το γουστάρω όλο και πιο πολύ. DOOM και ΟΓΚΟΣ ρε μουνιά! Αλλα με το συμπάθειο τις επιρροές απο Primordial που ακριβώς τις ακούσατε;

Tyler, έχει πράγματι Primordial. Κυρίως στον τραγουδιστικό μαυρομεταλλικό τομέα. Οι Primordial είναι μία αξιολογότατη μπάντα που έχει πολλές περιόδους/ύφη/απόψεις για τον black metal ήχο. Ο ήχος τους είναι ιδιαίτερος και εκφάνσεις αυτού μπορούν να εντοπισθούν, πράγματι, στο Agnes Vein full-length.

Εν ολίγοις, μην πέφτεις στην παγίδα του ότι πρέπει κανείς να κλέψει τα "φερετροπλοία" για να έχει επιρροές από τους Ιρλανδούς. Όλα αυτά τα στερεότυπα απαρτίζουν το "metal του Περβανίδη".

Ass Cobra
28-07-2010, 01:18
To tsimphsa apo to live sth nea makrh. Einai epos. Afhste tis download flwries kai agoraste to.
Lol, καλη η μεγαλεπιβολη δηλωση, αλλα εχω ψαξει σε ολα τα δισκαδικα της αθηνας και δεν παιζει πουθενα.

Πειτε μας που παιζει να παμε να το παρουμε. Τοσο απλα.

fandango
28-07-2010, 11:17
χθες στο μετρόπολις το είχε κανονικά.

Rush
28-07-2010, 20:40
Sth xeiroterh dokimases na epikoinwnhseis na sto steiloun me antikatabolh or something?Sto site ths venerate isws?

Tyler_Durden
29-07-2010, 14:45
Ακολουθεί πόστ κάνω την τρίχα - τριχιά γιατί βαριέμαι:

Tyler, έχει πράγματι Primordial. Κυρίως στον τραγουδιστικό μαυρομεταλλικό τομέα. Οι Primordial είναι μία αξιολογότατη μπάντα που έχει πολλές περιόδους/ύφη/απόψεις για τον black metal ήχο. Ο ήχος τους είναι ιδιαίτερος και εκφάνσεις αυτού μπορούν να εντοπισθούν, πράγματι, στο Agnes Vein full-length.

Εν ολίγοις, μην πέφτεις στην παγίδα του ότι πρέπει κανείς να κλέψει τα "φερετροπλοία" για να έχει επιρροές από τους Ιρλανδούς. Όλα αυτά τα στερεότυπα απαρτίζουν το "metal του Περβανίδη".

Χαχα πρώτα απ' όλα, βλέπω έχεις σχηματίσει πολύ ωραία εικόνα για το πόσο "αυτόνομο" και ευρύ μπορεί να είναι το μουσικό μου κριτήριο :P
Επίσης πίστεψέ με ξέρω τι εννοούμε λέγοντας "μουσική επηρροή" (lol του πούστη πια...), και τους Primordial δεν τους ξέρω απο την εποχή των "φερετρόπλοιων"... :P :P
Προσωπικά, αυτό που ακούω σε αυτό το δίσκο δεν μου θυμίζει Primordial, κι αν έχει εδώ και 'κεί κάποιες αφορμές για υποτιθέμενους Primordial συνειρμούς που λέει ο λόγος (πχ δες λίγο πριν και μετά το solo στο "Duality"), είναι τόσο διάσπαρτες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε για κύρια επηρροή απο Primordial στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει ακούσει μια απο τις δύο μπάντες και του προτείνεις σαν ενδεικτική της, την άλλη, μάλλον δίνεις ένα άστοχο -ηχητικά- "check also" (που αυτό κι αν είναι "χαμερισμός" :P ) Τώρα αν αυτό προκύπτει απο την προσφορά των εν λόγω Ιρλανδών στοn black/pagan ήχο, τότε πάσο. Οι Agnes είναι πολύ κοντά αισθητικά σε αυτό, λογικό είναι να περάσουν κι απο κει. Εν τέλει, νομίζω οτι με την ίδια τζούρα "επιρροής" και ρηβιού απο την Βασιλείου αντί του (θεού κατά τα άλλα) ιρλανδολάγνου Ζαγγογιάννη, στο χάμμερ Ιουλίου, αυτή τη στιγμή το ρεβιού του Krux μάλλον θα είχε στις επηρροές αντί των Primordial, πχ τους Agalloch....

Ρε τι σου κάνει τελικά ο Μπουμσόνγκ....εεε το χάμερ ήθελα να πω

Άσχετο, αλλά το ψήνω άσχημα για αγορά κι εγώ το συγκεκριμένο

Ra Pariah
29-07-2010, 19:03
Ρε συ Tyler, μη μου συγχύζεσαι! Δε μιλάμε, πάντως, για τίποτα υπόρρητες ομοιότητες που σου σκάνε έπειτα από ειδικό meditation... Ας ξανακούσουμε όλοι μαζί:

rpFIH5K1lo8&translated

και (το πρώτο που βρήκα βασικά...)

htVneAflZb4

ομοιότητες σε rhythm section, μελωδίες και ΦΥΣΙΚΑ φωνή.

Εδιτ: Εντάξει-εντάξει μη βαράτε! Το συγκεκριμένο Primordial δεν έχει black φωνητικά με τη σέσουλα! Ε, ακούστε το Imrama για σιγουριά, χαχαχαχα!

Parasight
07-12-2011, 15:57
LlchwF4sqng

atom_smasher
07-12-2011, 17:37
Που το βρισκουμε;
Αφηστε. Θα το αγορασω απο βενερειτ. Το Αξιζει να πληρωσω.