Log in

View Full Version : Γνωστοί Άγνωστοι (RealID)

Kelldorain
07-07-2010, 13:35
http://www.eurogamer.net/articles/blizzard-forums-to-require-real-names πάμε καλά;

edit, http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13816838128&sid=1

SpiritCrusher
07-07-2010, 15:26
Ok, ούτε εμένα μου πολυαρέσει αλλά από τη μια χέστηκα γιατί δεν ποστάρω και ποτέ από την άλλη μπορεί όντως να κόψουν τα level 10 trolls.

locust
07-07-2010, 17:24
accounts canceled

SpiritCrusher
07-07-2010, 17:52
8η φορά;

locust
07-07-2010, 18:02
μπορεί. απλά και μόνο η ιδέα ότι θα μπορεί κάποιος να συνδέσει τους χαρακτήρες μου με εμένα με φρικάρει λιγάκι

Clockwork Orange
07-07-2010, 18:08
τι φαση?

Deggial
07-07-2010, 18:13
Χμ, ναι, πράγματι επιτρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς data mining για να συνδυάσει πληροφορίες. Παραδείγματος χάριν, το όνομα επιτρέπει το συνδυασμό του γεγονότος ότι παίζεις WoW με τον λογαριασμό σου στο Facebook και τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει κανείς εκεί. Όλα αυτά, όμως, έχουν εφαρμογή για την συλλογή στοιχείων για targeted advertising και τα σχετικά, δηλ. δε θίγεται άμεσα κάποιο δικαίωμα ή ελευθερία του ατόμου. Από την άλλη, καταλαβαίνω την απαίτηση να μη δημοσιοποιείται η οποιαδήποτε συνεργασία μου ή πελατειακή σχέση με οποιονδήποτε οργανισμό.

Πάντως, αμφιβάλλω αν το μέτρο αυτό καθ' αυτό συνεισφέρει σε ένα καλύτερο φορουμικό περιβάλλον για το WoW ή το Starcraft. Άλλα μέτρα που προτείνουν, όπως η βαθμολόγηση των ποστ (από το Requiem το έκλεψαν κι αυτό!!!), έχουν πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Τέσπα, /care, δε ποστάρω ποτέ εκεί.

μπιζαριος
07-07-2010, 18:16
να γινει και στο ER αυτο το μετρο.

SpiritCrusher
07-07-2010, 18:36
Δεν σας πιάνω. Μόνο στο επίσημο φόρουμ θα φαίνεται αυτό αν κάνετε ποστ. Ποιος από εσάς έχει σκοπό να κάνει ποστ; Κανείς. Από εκεί και μετά πως θα το βρει κάποιος για να το συνδυάσει;

Deggial
07-07-2010, 18:51
Δεν σας πιάνω. Μόνο στο επίσημο φόρουμ θα φαίνεται αυτό αν κάνετε ποστ. Ποιος από εσάς έχει σκοπό να κάνει ποστ; Κανείς. Από εκεί και μετά πως θα το βρει κάποιος για να το συνδυάσει;

Φτιάχνω έναν agent ο οποίος θα διαβάζει καθημερινά τα forums, συγκρατεί τα ονόματα και τα συγκρίνει με άλλες βάσεις που συλλέγω από Facebook/myspace/οτιδήποτε, για να βγάλω στατιστικά στοιχεία, ποια προϊόντα μπορώ να του πλασάρω, πόσους φίλους έχει που παίζουν επίσης WoW και πώς μπορώ αυτό να το εκμεταλλευτώ για διαφημιστικούς σκοπούς, κλπ, κλπ. Ε, τέτοιες παπαριές εν πάση περιπτώσει.

SpiritCrusher
07-07-2010, 18:56
Ναι δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά να ο άλλος λέει έκανε cancel τα account γιατί φρικάρει, λες και θα ποστάρει ποτέ :P

KoiliaSamprela
07-07-2010, 19:11
αν δεν έχεις battlenet account δεν σε πιάνει αυτό με τα real names.

SpiritCrusher
07-07-2010, 20:03
αν δεν έχεις battle.net account δε μπορείς να παίξεις ρε τύπε. Όλοι battle.net έχουμε.

Abruzzi
08-07-2010, 01:05
καταρχας αν δεν συμφωνησεις να εισαι με καποιον real id friend,δεν μπορει να δει το ονομα σου.εγω πχ εβαλα 2 ατομα που γνωριζω rl και κανεναν αλλο.επισης αν δε κανω λαθος *μπορεις να πας account managment στο battle.net και να βαλεις ονομα πελοπιδας φαλακροπουλος πχ

ή να μην εχεις facebook κτλ στη τελικη στο πραγματικο σου ονομα =p

για τα φορουμς μονο αν καιγεσαι εκει μεσα μπορει να σε κοφτει.αλλα και παλι*

SpiritCrusher
08-07-2010, 03:51
Ναι για τα φόρουμς μόνο αναφερόμασταν, και γι αυτο μου φάνηκε περίεργο. Στη πραγματικότητα ήταν δικό μου κόλπο ώστε να βγάλω τον Λόκαστ από τον ανταγωνισμό για friend invite στη beta. :D

KoiliaSamprela
08-07-2010, 10:17
αν δεν έχεις battle.net account δε μπορείς να παίξεις ρε τύπε. Όλοι battle.net έχουμε.

RealID όμως? έχουμε όλοι?

SpiritCrusher
08-07-2010, 14:25

Ναι.

KoiliaSamprela
08-07-2010, 15:01

Ναι.

Νοτ Με

SpiritCrusher
08-07-2010, 15:20
Λολ, τι λες; :P

Όλοι έχουμε, είναι αυτόματο. Βασικά το RealID δεν είναι και τίποτα ε, είναι απλά ένα in-game messenger σαν το msn ώστε να μιλάς με τον φίλο σου που παίζει σε άλλο σέρβερ ή και σε άλλο Blizzard παιχνίδι. Απλά το αποκαλούν RealID γιατί σε αυτό το chat μιλάς με το πραγματικό σου όνομα που έχεις στο account management σου εξ ου και το "RealID".

Αν έχεις λογαριασμό στο wow ή σε οποιοδήποτε Blizzard παιχνίδι αυτόματα έχεις RealID και Battle.net account.

KoiliaSamprela
08-07-2010, 15:22
δεν είναι ακόμα υποχρεωτικό για όλους και δεν το έχω ενεργοποιήσει (http://us.battle.net/realid/)

:touched::touched::touched:

SpiritCrusher
08-07-2010, 15:32
Τι λες μωρέ;

Με το Optional εννοεί ότι, όπως και στο MSN, μπορείς κάλλιστα να μην κάνεις add κανέναν φιλο και να μην μιλήσεις ποτέ. ΕΙΝΑΙ ενεργοποιημένο όμως και θα δουλεύει κάθε φορά που μπαίνεις στο παιχνίδι, θα είναι ανοιχτό βρε παιδί μου. Αν θες μπες στο WoW σε κάποιον χαρακτήρα και Options--> Interface--> Battle.net και ξετίκαρε όλες τις επιλογές (οι οποίες είναι μόνο για notification, χα! ). Μετά άνοιξε το Friends Panel και, ta-daa, το RealID είναι ακόμα εκεί και μπορείς ακόμα να κάνεις Add.

Ξεπέρασε το. :P

KoiliaSamprela
08-07-2010, 15:34
Τι λες μωρέ;

Με το Optional εννοεί ότι, όπως και στο MSN, μπορείς κάλλιστα να μην κάνεις add κανέναν φιλο και να μην μιλήσεις ποτέ. ΕΙΝΑΙ ενεργοποιημένο όμως και θα δουλεύει κάθε φορά που μπαίνεις στο παιχνίδι, θα είναι ανοιχτό βρε παιδί μου. Αν θες μπες στο WoW σε κάποιον χαρακτήρα και Options--> Interface--> Battle.net και ξετίκαρε όλες τις επιλογές (οι οποίες είναι μόνο για notification, χα! ). Μετά άνοιξε το Friends Panel και, ta-daa, το RealID είναι ακόμα εκεί και μπορείς ακόμα να κάνεις Add.

Ξεπέρασε το.

Real ID is a completely voluntary and optional level of identity that keeps players connected across all of Battle.net.

Η δεν ξέρεις να διαβάζεις η δεν δέχεσαι ότι παπαρολογείς

SpiritCrusher
08-07-2010, 15:38
Η δεν ξέρεις να διαβάζεις η δεν δέχεσαι ότι παπαρολογείς

Ξανά από το προηγούμενο ποστ μου

Με το Optional εννοεί ότι, όπως και στο MSN, μπορείς κάλλιστα να μην κάνεις add κανέναν φιλο και να μην μιλήσεις ποτέ.

Δεν σου αρέσει; ΟΚ μπες στο WoW όπως είπα πριν και άνοιξε το γαμημένο friends panel ΣΟΥ να δεις πως είναι εκεί και μετά έλα να μου πεις.

Τι.Δεν.Καταλαβαίνεις;

KoiliaSamprela
08-07-2010, 15:47
δεν το συνεχίζω ... αν κατάλαβες αυτό πάω πάσο

SpiritCrusher
08-07-2010, 15:52
sdffasdf όμως ε. πιεμ!

KoiliaSamprela
08-07-2010, 16:17
αυτό είναι ένα ταπεινωτικό ποστ που το υποσχέθηκα αν έκανα λάθος .
Η άποψή μου ήταν ότι είναι service ενώ είναι feature (με on/off όμως)

και εσύ πι-εμ

Dythor
08-07-2010, 18:16
Εδώ. (http://www.reddit.com/r/gaming/comments/cmj0o/blizzard_has_lost_it_anyone_posting_or_replying/)

Γενικά γκουγκλάρετε RealID και ανακαλύψτε γιατί είναι σημαντικό και γιατί είναι μια πολύ, πολύ κακή ιδέα.

SpiritCrusher
08-07-2010, 18:36
Μην γκουγκλάρετε τίποτα που έχει σχέση με blizzard γιατί άνετα βρίσκεστε σε keylogger sites και μετά τρέχετε!

Επίσης γιατί νέο θρεντ;

Esteban
08-07-2010, 19:11
6ZQG1hWefyA

Ingolemo
08-07-2010, 19:22
Ta psiloeipane sto WoW thread, an thelete metaferw dw ta posts na sunexistei h suzhthsh.

Genika pantws hlithio (kai pithanws paranomo, toulaxiston sthn ellada) metro, an thelane apla na mhn exei hmi-anonymous posting(giati h blizzard kserei poios postarei to katheti), as sundeane to account me ena monimo nickname kai na deixnane auto.

Dythor
08-07-2010, 19:53
Σόρι, δεν είχα μπανίσει τη συζήτησις.

SpiritCrusher
08-07-2010, 21:47
Βασικά ήθελα να το βάλω στο thread που έκανε ο Dythor αλλά μιας και το είχαμε πιάσει εδω και είναι και το επίσημο thread του...

Για το RealID, ενα σωστό κείμενο από τον Consider (aka DK afficionado στο EJ):

http://considerit1.wordpress.com/2010/07/07/realid-good-goal-bad-idea/

Πρακτικά όπως και το link του Dythor αναφέρει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα αλλά συγχρόνως έχει και link για το Bashiok/Whipple fiasco όπου ο Bashiok (US CM της Blizz κυρίως για Diablo 3 ενώ πιο παλιά ήταν CM του WoW σαν Drysc ) είπε το πραγματικό του όνομα για να δείξει πως όλα είναι οκ και ότι θα ισχύει και γι αυτούς. Με αυτό σαν κριτήριο κάποιοι κάθησαν και τον βρήκαν στο facebook, που μένει, ονοματα και διευθύνσεις γονέων και διάφορα τέτοια αλλά ο ίδιος λέει πως έχουν βρει απλά κάποιον συνονόματο.

http://www.eurogamer.net/articles/blizzard-listening-to-feedback-on-real-id

Ingolemo
08-07-2010, 22:05
Efera ta posts gia RealID apo dw, na nai mazemena, afou den exei kai entelws amesh sxesh me wow.

Abruzzi
08-07-2010, 23:59
τελικα ακυρο το πρoηγουμενο μου ποστ για αλλαγη ονοματος.πηγα να τσεκαρω πριν λιγο απο περιεργεια battle.net και δεν μπορεις να το κανεις edit.

locust
09-07-2010, 00:23
-NgAkWxcPBE

locust
09-07-2010, 00:34
http://www.fohguild.org/forums/attachments/mmorpg-general-discussion/144831d1278624498-battle-net-2-0-real-id-gearscore32.jpg

Ingolemo
09-07-2010, 01:34
-NgAkWxcPBE

hahahahah

SpiritCrusher
09-07-2010, 02:05
Απίστευτο, ακόμα γελάω.

locust
09-07-2010, 02:12
σοβαρευτείτε ρε, προσέξτε το screenshot

SpiritCrusher
09-07-2010, 02:18
Ναι είναι γνωστό αυτό ότι κάποιο addon μπορεί να το τραβήξει όπως και ότι υπάρχει κάποιο script που μπορείς να κανεις ingame για να το δοκιμάσεις. Λογικά θα το φτιαξουν.

edit: /run for i=1,100 do if BNIsSelf(i)then BNSendWhisper(i,"RealID whisper from yourself..");break end end

Ίσως γίνεται και Mouseover macro λένε.

edit2: Οκ τώρα που το σκέφτομαι το σωστό reply θα ήταν "Ναι το είδα, τι 4962 GS? λολ!"

locust
09-07-2010, 02:24
ρε σύ σοβαρέψου, στην ελλάδα μπορεί να μην είναι μεγάλο θέμα αλλα σκέψου τι μπορεί να πάει στραβά. Και δεν μιλάω να σε βρεί κάποιος που του νίντζαρες το VOA

SpiritCrusher
09-07-2010, 02:27
Τι εννοείς;

Επίσης πραγματικά πιστεύω πως θα το φτιάξουν. Εδώ έφτιαξαν το AVR θα αφήσουν αυτό;

KoiliaSamprela
09-07-2010, 08:27
χμ...δεν κατάλαβα τίποτα ... ίσως επειδή είναι πρωί

(not επειδή είμαι στούρνος εξ-πλέιν πλοξ)

και επίσης και εγώ με το ζόρι 5κ gs έχω :oops:

Deggial
09-07-2010, 09:26
Βασικά,α υτό που μπορεί να πάει στραβά είναι ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν την επίπτωση του να ποστάρεις κάτι με το πραγματικό σου όνομα οπουδήποτε. Παραδείγματος χάριν, είναι πλέον συχνό, τουλάχιστον σε κάποιες χώρες, να αναζητούν πληροφορίες για σένα όταν έχεις κάνει αίτηση για κάποια δουλειά. Ε, και δε νομίζω να προτιμά κανείς να προσλαμβάνει ανθρώπους τους οποίους δε ξέρει πέρα από το γεγονός της άσχημης online συμπεριφοράς τους.

Ακόμη και πιο "αθώα" σχόλια (που απευθύνονται σε κάποιον φίλο σου) δε ξέρεις πώς θα τα εκλάβει ο άλλος που δεν κατανοεί το context τους.

KoiliaSamprela
09-07-2010, 09:36
για το screen shot έλεγα ... επειδή έχει τα κανονικά ονόματα?

Deggial
09-07-2010, 11:32

Ήταν γενικό σχόλιο πάνω στο θέμα του thread, όχι απάντηση σε εσένα :)

KoiliaSamprela
09-07-2010, 15:08

βασικά το screenshot (αφού το μελέτησα ) δείχνει ότι από το addon του GS εμφανίζει το real name του παίχτη .... φυσικά δεν βλέπουμε αν είναι όντως φρεντς ή όχι ....

Clockwork Orange
09-07-2010, 15:10
δεν καταλαβαινω το προβλημα οσων αφορα το game!
μπορεις να μην κανεις κανεναν add με το real ID αν κολλας καπου!
εγω εχω 2 rl φιλους μεχρι στιγμης και φορουμς σταματησα να παρακολουθω γιατι μου εκανε κακο στην υγεια μου!

εδιτ: αυτο με το GS ειναι οντως μαλακια ομως! :S

locust
09-07-2010, 16:42
In A.D. 2010
War was Beginning.

Subscribers: What happen?

Ghostcrawler: Somebody set up us the REALID

Nethaera: We get signal.

Subscribers: What !

Nethaera: Main forum turn on.

Subscribers: It's you !!

Activision: How are you gentlemen !!
Activision: All your name are belong to us.
Activision: You are on the way to facebook.

Subscribers: What you say !!

Activision: You have no chance to privacy make your time.

KoiliaSamprela
09-07-2010, 17:13

βασικά το screenshot (αφού το μελέτησα ) δείχνει ότι από το addon του GS εμφανίζει το real name του παίχτη .... φυσικά δεν βλέπουμε αν είναι όντως φρεντς ή όχι ....

μούφα , το δοκίμασα και δεν έχει realID

SpiritCrusher
09-07-2010, 19:54
http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13816839821&sid=1

Kelldorain
09-07-2010, 20:02
E λογικό, με αυτό τι εννοεί;

I want to make sure it's clear that our plans for the forums are completely separate from our plans for the optional in-game Real ID system now live with World of Warcraft and launching soon with StarCraft II. We believe that the powerful communications functionality enabled by Real ID, such as cross-game and cross-realm chat, make Battle.net a great place for players to stay connected to real-life friends and family while playing Blizzard games. And of course, you'll still be able to keep your relationships at the anonymous, character level if you so choose when you communicate with other players in game. Over time, we will continue to evolve Real ID on Battle.net to add new and exciting functionality within our games for players who decide to use the feature.

SpiritCrusher
09-07-2010, 20:11
Ότι το in-game realid θα μείνει ως έχει, λογικά όμως χωρίς τα bugs. Δε το διευκρινίζει.

Abruzzi
10-07-2010, 03:50
the troll wins

SpiritCrusher
10-07-2010, 03:52
όχι ρε, νομίζω πως πάλι θα είναι κάτω από 1 όνομα τα ποστς απλά όχι το πραγματικό. Θα μπουν και ratings και τέτοια. Λογικά πράγματα.

Clockwork Orange
10-07-2010, 08:26
μου λειπει η παλια blizzard!!! :(

τοτε που εβλεπες ενα μπλε ποστ το μηνα
και ξοδευαν τον χρονο τους να βγαλουν σωστα ινστανσις αντι να κανουν εμεσεν!

SpiritCrusher
10-07-2010, 18:18
ok μπζηλέ, ακούστηκες.

Clockwork Orange
10-07-2010, 18:37
η παλια μπλιζαρντ εβγαλε ομως βανιλλα και μπερνιν ε!
μετα το γυρισαν στο "πρεπει ολοι να ντυνονται και ολα τα κλας ιδια" και αλλες χιλιες 2 πιπες
αλλαξε προσωπο η μπλιζαρντ και μην με ειρωνευεσαι σε αυτο! μπαμ κανει! εγινε "πιο φιλικη πεθαινεις"

SpiritCrusher
10-07-2010, 21:14
Τότε που έβλεπες ένα ποστ το μήνα, όλοι παρακαλούσαν να απαντούν παραπάνω. Η επιλεκτική μνήμη κάνει κακό.
Το να νομίζεις επίσης ότι η διμιουργία του messenger τους τράβηξε πόρους από το dungeon development είναι εξίσου χαζό μιας και είναι διαφορετικές ομαδες.
Λες χαζομάρες δηλαδή και άρα ειρωνία μόουντ ον!

Αλλάξαν τακτική στο WotLK ναι και δεν τους αδικώ, αν μη τι άλλο εμένα (και εσένα!) με συμφέρει. Επίσης οκ καλό πράγμα η νοσταλγία αλλά μαλακίες ότι το WotLK είναι χειρότερο από TBC και Vanilla ας κοπούν. Επιλεκτική μνήμη λέμε.

Clockwork Orange
11-07-2010, 05:56
δεν βρισκω που με συμφερει η νεα τακτικη του wrath??
στο οτι εχω 7 αλτς ντυμενους?? τι να το κανω αφου βαρεθηκα το παιχνιδι?
αυτο που ελεγα για το μεσεντζερ ειναι οτι παλια ασχολιοντουσαν να κανουν κανα δυσκολο,διασκεδαστικο και πρωτοτυπο boss!
χεστηκα ποιος καθεται να το φτιαξει! το μονο καλο που προσφερε το wrath ηταν καλυτερο lvling!
δεν καταλαβαινω γιατι απαντας ετσι! τα raids ηταν μετρια,τα bgz πουθενα και για αρενες δγ/δα
εγω το βλεπω απο την ρομαντικη και hardcore πλευρα,εσυ απο την πρακτικη και του συνολου!

SpiritCrusher
11-07-2010, 10:21
δεν καταλαβαινω γιατι απαντας ετσι!

Γιατί λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι ίσα ίσα για να γκρινιάξεις ενώ αν σκεφτείς 5 (πέντε) λεπτά λίγο το τι λες θα το καταλάβεις και μόνος σου, αλλά όοοοοχι εκεί να το πεις. Τυπικός Ελληνάρας του WoW !

δεν βρισκω που με συμφερει η νεα τακτικη του wrath??

Σε συμφέρει στο ότι αν ήταν TBC, τα μισά instances δε θα τα είχες δει ακόμα ρε μπαγλαμά γιατί ακόμα θα έκανες Attunements και αφού τα έκανες θα τα ξαναέκανες για να βάλεις τα νέα μέλη του guild. Ή μήπως αυτές τις παπαριές του TBC τις ξεχνάει η επιλεκτική μνήμη μας; Ξεχνάς πως όλα τα guilds μάτωναν εκτός από τους 500 αυτούς που είναι στα top του κόσμου και απλά έπαιρναν έτοιμο υλικό; Ακόμα και στον Genjuros σου, παναθεμά σε, γινόταν αυτό και έγιναν gdisbands.

στο οτι εχω 7 αλτς ντυμενους?? τι να το κανω αφου βαρεθηκα το παιχνιδι?

Σόρρυ που θα στο χαλάσω αλλά αν το βαρέθηκες, θα το βαριόσουν έτσι κι αλλιώς.

αυτο που ελεγα για το μεσεντζερ ειναι οτι παλια ασχολιοντουσαν να κανουν κανα δυσκολο,διασκεδαστικο και πρωτοτυπο boss!
χεστηκα ποιος καθεται να το φτιαξει! το μονο καλο που προσφερε το wrath ηταν καλυτερο lvling!
τα raids ηταν μετρια,τα bgz πουθενα και για αρενες δγ/δα

Δηλαδή να πούμε αυτό τώρα το διαβάζεις ότι το έχεις γράψει και δε θες να κοπανήσεις το κεφάλι σου στο τοίχο; Άλλοι κάνουν dungeons άλλοι κάνουν features, λογικό δεν είναι; Α ναι σωστά, χέστηκες ότι το κάνουν άλλοι μιας και θες να φέρεις το φοβερό επιχείρημα ότι ασχολιούνται όλοι να κάνουν το messenger! Εκπληκτικό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέρα του ότι αν θυμάμαι σωστά έχεις να παίξεις από το 3.1 ξέρω'γω, τα bosses είναι πιο δύσκολα και ενδιαφέροντα. Δε σε βλέπω να έχεις Yogg 0, LK Heroic, Anub Heroic, Putri Heroic και προφανώς δεν έχεις δει Valithria, LK, Putricide κτλ. Η μαλακία είναι πως έχεις δει Mimiron που πατάει κάτω το περισσότερο TBC αλλά ναι μωρέ θα σου χαλούσε την άποψη. Έχει γέλιο όμως που όλα αυτά τα υποστηρίζουν και όλα τα hardcore guilds τα οποία νομίζεις πως υποστηρίζεις κιόλας με αυτά που λες. :thumbsup:

Btw το levelling ήταν από τα δυνατά σημεία του TBC και σε αυτό χάνει κατα κράτος από το WotLK.

εγω το βλεπω απο την ρομαντικη και hardcore πλευρα,εσυ απο την πρακτικη και του συνολου!

Δες τα προηγούμενα που είπα, ή μήπως προτιμάς απλά να βλέπεις ποιος παίρνει το 1ο kill σε κάποιο boss που εσύ δεν είδες ποτέ; Αν ναι, ε οκ ξερεις...όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην λες ότι σε βρίζω κιόλας! :P

Θες να πιάσουμε και το pvp; Γιατί εγώ επι TBC θυμάμαι μόνο γκρίνια και τίποτα άλλο. Ή ξέχασες κιόλας από που βγήκε ο όρος welfare epics τον οποίο πρακτικά χρησιμοποιείς για το WotLK;

Αυτό το ποστ μου πήρε με τα copy/pastes/cut γύρω στα 5 λεπτά για μερικά απλά πράγματα τα οποία πολύ απλά ξεχνάτε. Οκ νοσταλγία είναι και εκεί μένουν συνήθως οι καλές αναμνήσεις αλλά τα άτομα με νοοτροπία σαν τη δική σου ακόμα και τότε τα ίδια έλεγαν. Ότι και να κάνει η Blizzard πάντα θα γκρινιάξεις, αν μάλιστα δεν βρίσκεις κάτι σοβαρό θα τραβήξεις κάτι από τα αυτιά. Ναι η 5η season ήταν μαλακιάρα όπως και η έλλειξη content στην αρχή αλλά τα έφτιαξαν.
Εσύ άρχισες στο TBC (ξανά αν θυμάμαι σωστά) και άρα δεν είχες τη νοσταλγία του vanilla και όλα σου φαίνονταν τόσο τέλεια. Απλά έχεις το "σύμπτωμα του επόμενου expansion", ξεπέρασε το.

Α να πούμε κιόλας πως κατα τη γνώμη μου το WoW του 3.3 είναι πάρα πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση. Κυρίως στο pvp τομέα μιας και στα υπόλοιπα ειναι δύσκολο να διαχωρίσεις κάποιο Patch μεμονωμένα.

Και μιλάμε για εμένα που είμαι της άποψης ότι το vanilla γαμούσε τα πάντα και είχα στηρίξει και ποστς για lvl 60 servers ε. Απλά δεν εθελοτυφλώ για να βγάλω το WotLK τη μαλακιάρα ολικής που προσπαθείτε να κάνετε εσείς.

Deggial
11-07-2010, 10:51
Btw το levelling ήταν από τα δυνατά σημεία του TBC και σε αυτό χάνει κατα κράτος από το WotLK.

Thumbs up.

Τώρα που ξανάνοιξα τον λογαριασμό και level-άρα νέο χαρακτήρα μου φάνηκε η χαοτική διαφορά μεταξύ του βαρετού leveling vanilla WoW (τότε είχα παρατήσει το WoW στο level 25, και στο TBC κατάφερα να συνεχίσω μόνο λόγω παρέας) και την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στο 70-80.

KoiliaSamprela
11-07-2010, 11:39
εγώ είχα χαλαστή με το TBC σε pvp server, την πρώτη εβδομάδα απλά δεν έκανες leveling , μόνο αν παραλάβαινες και έμπαινες σε κανένα Instance.
όσοι είχαν προνοήσει και πήγαν zangamarsh άμεσα σώθηκαν.

Clockwork Orange
12-07-2010, 17:01
Oτι λεω εχει βγει απο απειρες συζητησεις σε καφεδες! δεν τα πεταω ετσι σε ενα φορουμ! οκ επειδη ειναι "φιλοι" μου θα συμφωνησουμε αλλα σιγουρα εχω σκεφτει πανω απο 5 λεπτα οσα λεω!

Να σε πληροφορησω οτι στο TBC ειδα ολα τα instances (με εξαιρεση Muru και KJ,λογω διαλυσης του guild*) πολυ πριν απο πολλους και φυσικα πολυ πριν τα nerfs!
Επισης να σε πληροφορησω οτι ειναι απειρες οι φορες που αναπολω τις μερες του karazhan και των attunements γιατι τοτε πηγαινα σε ΕΝΑ μονο normal instance μεν, το ευχαριστιομουν δε!
Επισης ειναι απειρες οι φορες που σε ενα heroic του wrath ειμαι alt-tab,γυρναω να πεταξω μια shield και μετα ξανακανω alt-tab και σκεφτομαι που ειναι οι γαματες μερες του HEROIC SHADOW LABYRINTH που μου εβγαινε η πιστη να το χιλαρω! ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΟΥΝ!!!! ΕΠΑΙΖΑ ΕΝΑ GAME! ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ALT-TAB!

Τι δεν καταλαβαινεις οτι η ομαδα που εκανε το messenger μπορει να εκανε κατι αλλο πιο χρησιμο (και γενικα ειμαι τυπος που ειπε "καλη φαση" και η κουβεντα για αυτο ξεκινησε απο αλλου ομως οποτε μην απαντησεις "αφου σου αρεσε γιατι γκρινιαζεις")???

Στο κομματι που λες οτι δεν βλεπεις να εχω τα ταδε achievements δεν ξερω ποιον χαρακτηρα μου κοιτας! στο wrath παντως δεν μπορω να πω οτι εχω ολοκληρωσει καποιο patch καθως κυριολεκτικα βαριομουν και το παρατουσα (και λογικα τωρα δεν εχω guild αφου βαρεθηκαν τα παιζω/δεν παιζω μου)
οσο για τα hardcore guilds ο banai τα λεει καλυτερα απο μενα (http://www.lrguild.org/forum/viewtopic.php?id=6347)

Btw το levelling ήταν από τα δυνατά σημεία του TBC και σε αυτό χάνει κατα κράτος από το WotLK.το lvling βασικα ειναι το μονο πραγμα που εχει ανοδικη πορεια ανα τα xpansions! δηλαδη οκ καλυτερο το lvling του tbc απο του vanilla και καλυτερο του wrath απο το tbc
ε τωρα τι να πρωτοπω! για τα απιστευτα quests του wrath? για την συνοχη? για την ιστορια? για το flying mount? για τις περιοχες? ολα αναβαθμησμενα (οπως θα επρεπε δλδ αφου ειναι ενα xpansion μπροστα)

Ισχυει οτι στο πβπ υπηρχε γκρινια στο tbc! ομως πιστευω οτι οι season 3,4 ηταν απλα οι καλυτερες season και οτι μετα χαθηκε εντελως το ενδιαφερον του κοσμου για το pvp και το εριξαν ολοι στο pve! γιατι απο εκει επαιρνες πιο ευκολα μωβακια (και υπαρχει και μπλε ποστ καπου για αυτο ΑΝ θυμαμαι καλα)
Τα bgz εφαγαν καποιες αλλαγες υπεροχες στο wrath (βλεπε timeline στο wsg πχ, που χρειαζοταν) αλλα γενικα υπηρχε η ελληψη κινητρου!
Η αποφαση ομως να μην μπορεις να κανεις premade 15 ατομων ηταν κακιστη! Γιατι ακομα κι αν επεφτες πανω σε ενα premade και εχανες,αυτο γινοταν σε 2-3 λεπτα! και γενικα επαιρνες περισσοτερο honour απο ηττα 2-3 λεπτων παρα απο νικη μετα απο μιση ωρα! δεν θα ξεχασω επισης το Highborns - Nihilum 2-0 στο wsg!! :P

Για να μην νομιζεις οτι προσπερναω πραγματα να πω και 2-3 καλα για το wrath! Περα λοιπον του lvling, ειναι ωραιο που πλεον εχεις εναν druid και μπορεις να παιξεις ολα τα speccs **,ειναι ωραια τα features (lfg system,msn) ομως αυτα ειναι λιγο "γυρω" απο την ουσια του παιχνιδιου τουλαχιστον για μενα!

*εδω θελω να αναλυσω λιγο αυτη την διαλυση πριν προλαβεις και πεις τα δικα σου! η διαλυση δεν εγινε γιατι δυσκολευομασταν στον Muru! H αληθεια ειναι οτι δεν ειχαμε φτασει καν καθως δυσκολευομασταν στις twins! Ιστορικα λοιπον, καπου πριν το sunwell, αρχισαν να φευγουν ατομα που βασικα για το guild! σχεδον 10 απο τους 25 που ριξαμε τον Illidan! Ηταν λοιπον λιγο δυσκολο να αναπληρωσουμε τετοια ατομα ειδικα σε ενα παρειστικο guild οπου τα recruits γινονταν παντα απο φιλο σε φιλο! μετα απο αρκετα tries στις twins ηρθε το καλοκαιρι (και ναι δεν raidarame ουτε καλοκαιρια,ουτε πασχα,ουτε χριστουγεννα- "ελληναραδες" γαρ, ουτε ακομα και εξεταστικες) και μετα το καλοκαιρι επεστρεψαν ακομα λιγοτεροι!στην ουσια ομως δεν μιλαμε για διαλυση αλλα για παυση μεχρι στο wrath

**καλη φαση να μπορεις να παιξεις ολα τα speccs αλλα εγω τουλαχιστον δεν ειδα και καμια τρελη διαφορα καθως και στο wrath ειχαμε elemental shaman,enhancement shaman,moonkin,shadowpriest,fury warrior
ειδα ομως μια κακη διαφορα: την ομογεννοποιηση των κλασεων που ειναι κι αυτο απο μονο του μεγαλη συζητηση! σιγουρα προτιμω παντως την εποχη που καθε σπεκ ειχε τον ρολο του

KoiliaSamprela
12-07-2010, 18:35
Κλοκ αλήθεια , έβγαλες την Σάλμα Χάγιεκ μπάζο ... νομίζεις θα σε πάρει ποτέ κανείς στα σοβαρά?

δεν το διάβασα πάντως :oops:

SpiritCrusher
12-07-2010, 18:39
Oτι λεω εχει βγει απο απειρες συζητησεις σε καφεδες! δεν τα πεταω ετσι σε ενα φορουμ! οκ επειδη ειναι "φιλοι" μου θα συμφωνησουμε αλλα σιγουρα εχω σκεφτει πανω απο 5 λεπτα οσα λεω!

Μου αρέσει που το αναφέρεις κιόλας.

Να σε πληροφορησω οτι στο TBC ειδα ολα τα instances (με εξαιρεση Muru και KJ,λογω διαλυσης του guild*) πολυ πριν απο πολλους και φυσικα πολυ πριν τα nerfs!
Επισης να σε πληροφορησω οτι ειναι απειρες οι φορες που αναπολω τις μερες του karazhan και των attunements γιατι τοτε πηγαινα σε ΕΝΑ μονο normal instance μεν, το ευχαριστιομουν δε!
Επισης ειναι απειρες οι φορες που σε ενα heroic του wrath ειμαι alt-tab,γυρναω να πεταξω μια shield και μετα ξανακανω alt-tab και σκεφτομαι που ειναι οι γαματες μερες του HEROIC SHADOW LABYRINTH που μου εβγαινε η πιστη να το χιλαρω! ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΟΥΝ!!!! ΕΠΑΙΖΑ ΕΝΑ GAME! ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ALT-TAB!

Έλα άσε τις μαλακίες. Τα attunements ήταν μια πίπα και μισή. Ακόμα κι εσύ εδώ δεν λες καν κάτι το θετικό γι αυτά γιατί πολύ απλά δεν έχουν. Άσε τις υπεκφυγές. Το τελευταίο που λες λέγεται outgearing και είναι λογικό μιας και έχει παραπάνω tiers το Wrath. Επίσης στο τέλος του TBC κάναμε άνετα shadow lab με την healer να βαράει με το wand. Και όλο αυτό θα φτιάξει κιόλας.

Τι δεν καταλαβαινεις οτι η ομαδα που εκανε το messenger μπορει να εκανε κατι αλλο πιο χρησιμο (και γενικα ειμαι τυπος που ειπε "καλη φαση" και η κουβεντα για αυτο ξεκινησε απο αλλου ομως οποτε μην απαντησεις "αφου σου αρεσε γιατι γκρινιαζεις")???

Τι δεν καταλαβαίνεις ότι η ομάδα που το έκανε είναι απλά programmers που ασχολούνται με τέτοια features και δε θα έκαναν και ούτε θα κάνουν instance/quests/whatever που θα δεις εσύ στο παιχνίδι σαν gameplay; Και σιγά μην απαντούσα κάτι τέτοιο.

Στο κομματι που λες οτι δεν βλεπεις να εχω τα ταδε achievements δεν ξερω ποιον χαρακτηρα μου κοιτας! στο wrath παντως δεν μπορω να πω οτι εχω ολοκληρωσει καποιο patch καθως κυριολεκτικα βαριομουν και το παρατουσα (και λογικα τωρα δεν εχω guild αφου βαρεθηκαν τα παιζω/δεν παιζω μου)
οσο για τα hardcore guilds ο banai τα λεει καλυτερα απο μενα (http://www.lrguild.org/forum/viewtopic.php?id=6347)

Δεν το εννοούσα κυριολεκτικά ρε περίεργε, ξέρω ότι δεν τα έχεις κάνει, και ενισχύει αυτό που έλεγα.
Εν τω μεταξύ ο Μπαναής στο λινκ είναι και βλάκας μιας και λένε για easy κτλ όταν μιλάει για τα normal λολ. Φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιους να καταλάβουν πως "αν σκεφτείτε με πιο παλιά δεδομένα, το hardmode θα ήταν το κανονικό boss". Ίσως και για εσένα!
Bonus link από κάποιους που κατάφεραν να σκοτώσουν LK25HM αντί να κοτέψουν!
http://paragon-wow.com/news/25/
Αν θες μπορείς να βρεις και Ensidia και ότι θες για το πως MimironHM κτλ πατάνε κάτω oλόκληρο TBC.

Ισχυει οτι στο πβπ υπηρχε γκρινια στο tbc! ομως πιστευω οτι οι season 3,4 ηταν απλα οι καλυτερες season και οτι μετα χαθηκε εντελως το ενδιαφερον του κοσμου για το pvp και το εριξαν ολοι στο pve! γιατι απο εκει επαιρνες πιο ευκολα μωβακια (και υπαρχει και μπλε ποστ καπου για αυτο ΑΝ θυμαμαι καλα)

Καταλαβαίνεις πως αυτό ήταν πρόβλημα του TBC ε*; Ο λόγος που έπαιζε κόσμος, το κίνητο κτλ δεν ήταν επειδή το pvp γαμούσε. Σκατά ήταν σαν balance, αλλά τσίμπαγες welfare epics. Όταν τα epics έγιναν εύκολα στο PVE όλοι πήγαν εκεί. Αν ξαφνικά αύριο άλλαζε, πάλι θα έκαναν pvp. Μην πέφτεις στη παγίδα ότι το PVP τραβούσε τότε τον κόσμο. Απο seasons μόνο η 3 μου άρεσε στο TBC. 4 ήταν για τα μπάζα μιας και ανέβηκαν πολύ συγκεκριμένα classes.

Δεν με ενδιέφερε, αλλά μιας το ανέφερες να και μια παρατήρηση που, ξανά, τα λεγόμενα σου έρχονται υπέρ όσων έλεγα. Το guild διαλύθηκε γιατί άρκετα άτομα έφυγαν και υπήρχαν κενά. Εσύ λες για τη παρεϊστικη φάση που είχατε και γινόταν δύσκολο, δεκτό. Ακόμα και αν δεν είχατε παρεϊστικη φάση και παίρνατε άτομα αβέρτα θα παίρνατε τα αρχίδια σας για έναν απλό λόγο: Attunements (έμμεσα και άμεσα) ρε γίδι, τι λέμε τόση ώρα; Θα έπρεπε να βρεις άτομα που να έχουν πάει σε BT/Hyjal aka attuned και με gear (γιατί λες για pre-nerf) και για ότι τους λείπει να τους τρέξεις να τα πάρουν γιατί δεν γινόταν αλλιώς τότε. Πάρα πολλά guilds διαλύθηκαν από αυτό. Πως να αντέξεις να βάζεις 24 άτομα να "ντύνουν" 1 και να τρέχουν παλιά instances μόνο για να σταματήσει κάποιος άλλος και φτου από την αρχή;

Για τα classes τι εννοείς ομοιογένεια; Η ξεχνάμε το κλάμα όλων των ele shamans, shadow priests, boomkins, enh shamans και δε συμμαζεύεται κατα το TBC;

Γενικά επιλεκτική μνήμη λέμε. Ότι θυμάσαι, χαίρεσαι. Για κάθε πράγμα που το έβλεπες καλά μπορώ να σου βρω 10.000 άτομα που έχουν αντίθετη άποψη. Ίσως επειδή άρχισες τότε, να γούσταρες αλλά αν είναι έτσι τότε το πρόβλημα σου είναι η νοσταλγία και τίποτα άλλο. Επίσης αν δε μπόρεσες να τελειώσεις ένα Patch sorry κιόλας αλλά το είχες βαρεθεί προ πολλού και ότι και να έκανε η Blizzard πάλι θα σταματούσες. Και δεν είδες και τα bosses καν στη δύσκολη (νορμάλ δηλαδή) εκδοχή τους ε. Και θες να έχεις και άποψη για το PVE μετά!

*: E μόνος σου τα λες κιόλας, δεν σου φταίω εγώ :P

Clockwork Orange
12-07-2010, 18:39
Κλοκ αλήθεια , έβγαλες την Σάλμα Χάγιεκ μπάζο ... νομίζεις θα σε πάρει ποτέ κανείς στα σοβαρά?

δεν το διάβασα πάντως :oops:
κβοταρε με να την αποκαλω μπαζο και σου δινω 1000g!

μπιζαριος
12-07-2010, 18:40
This thread is now about tl;dr.
ΒΑΛΤΕ ΚΑΝΑ ΚΩΛΟ

SpiritCrusher
12-07-2010, 18:43
Ώπα κάτσε μιλάμε για άτομο που έβγαλε τη Χάγιεκ μπάζο; Τσάμπα τα ποστ-σεντόνια δηλαδή :P

εδιτ: οκ το βρήκα...μαλάκα λέει ότι δεν του αρέσουν τα βυζιά της, δε πάμε καλά.

Clockwork Orange
12-07-2010, 19:18
Εισαι τερμα εμπαθης ε!
σου ειπα οτι το black morass normal το ευχαριστιομουν καθε φορα που το ετρεχα για τον καθενα
και οποιο αλλο attunement τελος παντων! τι πιο θετικο θελεις απο το ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ??
οσο για το οτι εκανες SL HC και βαρουσε ο priest με το wand φταιει το νερφ αλλα αυτο εγινε προς το τελος!

Για την ομαδα του msn τωρα τι να σου πω! ειναι και κατι που δεν ξερω ποιος καθησε και το εκανε! Εσυ μιλας παντως λες και ησουν στα γραφεια οταν το σχεδιαζαν συν οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου οτι πηραν 5-6 ατομα καινουρια ειδικα για αυτο! πραγμα που δεν το νομιζω! ξαναλεω οτι το αρχικο θεμα μου ειναι οτι παλιοτερα ασχολιοντουσαν με την ουσια του game (βλεπε season 4 και sunwell)

Ναι ισχυει οτι δεν μπορω να χωνεψω τα hardmodes,ta achievements και ολες τις πιπες που εχωσαν στο wrath! Χανεις την ουσια του παιχνιδιου! το πως θα ριξεις ενα boss! γιατι στο τελος της τριτης αν δεν πεσει θα το ριξει νορμαλ! και οταν το ριξεις θα πεις "το εριξα"! αφου παρεις λοιπον το gear μια χαρα το ριχνεις και το hardmode μετα! WOW! δυσκολο!!!!!!!! ειρωνευομαι φυσικα! καποτε οι last resort και το καθε παρομοιο guild ειχε τα @@ να ριξει illidan με t3,τωρα καθε βδομαδα κανεις gear up! εχει μωβ καραμελιτσες για ολους! ε του πουστη! θα το ριξεις! για να μην πω για +25% buffs και αηδιες ε!
Γενικα αν δεν μπορεις να το ριξεις το boss (hardmode η τυπικοtbcboss) καψε τον κωλο σου να το κανεις! Κακο? οχι!
Ανακεφαλαιωνω την παραγραφo λεγοντας οτι πιστευω οτι το illidari council ηταν πιο δυσκολο με t5 απο lichking hm με t10!και ακομα κι αν κανω λαθος σε αυτο(γιατι στην τελικη ειναι και λιγο υποκειμενικο),το γεγονος οτι τελικα μπορεις να το σκοτωσεις το boss εστω και στην ευκολη μορφη του failarei! για να μην πω για το αστειο 10man/25man το ιδιο instance!!

Για το πβπ τωρα! Εγω νομιζω οτι γαμουσε! Προσωπικα τοτε εψαχνα βιντεοζ απο παιχτες για να δω μιση ωρα αρενα και το γουσταρα! Προσωπικα τοτε δοκιμασα να κανω αρενες (*με κακα αποτελεσματα ~1800 rating)
Οταν μπηκα στο wrath και ειδα πως εγινε η αρενα ειπα "οκ,γελαει ο κοσμος!που ειναι η στρατιγικη?! που πηγε το timing? που πηγε η αναγκη για λιγο skill?"
Και θα χρησιμοποιησω παλι τους κοντινους μου παιχτες(αναγκαστικα αυτη την φορα γιατι*) οι οποιοι ενω στο tbc καιγοντουσαν στις αρενες, στο wrath σταματησαν ΟΛΟΙ τους! κυριολεκτικα ΟΛΟΙ ομως!
και δεν ειναι κατι που εγινε μονο στους γνωστους μου ε! το βλεπεις κι εσυ! και σκεψου πως με κακο μεν balance ο κοσμος παλι καιγοταν στις αρενες!

ΒΤ/Hyjal καναμε ουτως η αλλως! ακομα και sunwell! μια μερα δουλεια ηταν πλεον η φαση! οποτε ακομα και να παιρναμε αλλα ατομα δεν ηταν εκει το προβλημα! Το θεμα ηταν οτι οπως ολα οσα ανεβαινουν καποτε θα πεσουν,ετσι και με το guild,εφυγαν πολυ βασικα ατομα τα οποια δεν γινοταν να αναπληρωσεις ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ GEAR!

Eμεις δεν ειχαμε κανενα κλαμα παντως γιατι ειχαμε και elemental shaman και enhancement shaman και moonkin και 2 shadowpriests! Ισχυε ομως οτι δεν μπορουσες να κανεις πβπ σαν enhancement και αυτο ειπα για καλο του wrath οτι αλλαξε! Ομοιογενεια εννοω οτι τα class εγιναν ιδια και πλεον εχουν ολοι MS,slows,stuns,fears κτλ και την αλλαγη στα buffs!

Τα bosses του wrath τα εχω δει ολα (εντιτ: εκτoς LK και αυτο λογω σχολης)! επειδη εισαι εμπαθης και γουσταρεις να βριζεις και να μειωνεις και να λες μαλακιες για 10.000 ατομα που χεστηκα στην τελικη,νομιζα μιλαμε εμεις οι 2!
Οτι δεν εχω τελειωσει patch εννοω οτι δεν καηκα γιατι με προλαβαινε η βαρεμαρα! Οπως και οτι στο wrath επαιζα περισσοτερες ωρες απο το tbc νομιζω δηλωνει οτι ειχα ακομα περισσοτερη διαθεση! Δεν ειχα ομως τα ιδια ερεθισματα και την ιδια ευχαριστηση γιατι το PVE φειλαρε απιστευτα!

SpiritCrusher
12-07-2010, 21:16
Εισαι τερμα εμπαθης ε!
σου ειπα οτι το black morass normal το ευχαριστιομουν καθε φορα που το ετρεχα για τον καθενα
και οποιο αλλο attunement τελος παντων! τι πιο θετικο θελεις απο το ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ??
οσο για το οτι εκανες SL HC και βαρουσε ο priest με το wand φταιει το νερφ αλλα αυτο εγινε προς το τελος!

Α ναι το νερφ φταίει..λες και είπα ότι έγινε post-nerf! Όλα τα ξέρεις εσύ ατιμούτσικο!

Για την ομαδα του msn τωρα τι να σου πω! ειναι και κατι που δεν ξερω ποιος καθησε και το εκανε! Εσυ μιλας παντως λες και ησουν στα γραφεια οταν το σχεδιαζαν συν οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου οτι πηραν 5-6 ατομα καινουρια ειδικα για αυτο! πραγμα που δεν το νομιζω! ξαναλεω οτι το αρχικο θεμα μου ειναι οτι παλιοτερα ασχολιοντουσαν με την ουσια του game (βλεπε season 4 και sunwell)

Ναι ρε περίεργε. Ένα τυπικό σύμπτωμα του κλαψιάρη/ελληνάρα είναι αυτό. Το πως δουλεύουν, ποιοι και σε τι το έχουν πει άπειρες φορές στα φόρουμ σε συνεντεύξεις κτλ. Δεν είναι δύσκολο να το μάθει κανείς αρκεί να διαβάσει και τίποτα αντί απλά να ποστάρει πίπες (δεν εννοώ εσένα γιααυτά τα ποστ παρόλο που εχεις κάποιες τρανταχτές, αλλά έχεις δει τι γίνεται στα επίσημα).
Δεν είναι καινούριοι είναι άτομα με αυτή τη δουλειά, όπως και το dungeon team είναι ξεχωριστό από το class design team που είναι ξεχωριστό από το world creation team κτλ. Εδώ έχουν άτομα που ασοχλούνται μόνο με τα seasonal events. Μέχρι και στο manual μπορείς να τους δεις κάποιους, αλλά που.

Ναι ισχυει οτι δεν μπορω να χωνεψω τα hardmodes,ta achievements και ολες τις πιπες που εχωσαν στο wrath! Χανεις την ουσια του παιχνιδιου! το πως θα ριξεις ενα boss! γιατι στο τελος της τριτης αν δεν πεσει θα το ριξει νορμαλ! και οταν το ριξεις θα πεις "το εριξα"! αφου παρεις λοιπον το gear μια χαρα το ριχνεις και το hardmode μετα! WOW! δυσκολο!!!!!!!! ειρωνευομαι φυσικα! καποτε οι last resort και το καθε παρομοιο guild ειχε τα @@ να ριξει illidan με t3,τωρα καθε βδομαδα κανεις gear up! εχει μωβ καραμελιτσες για ολους! ε του πουστη! θα το ριξεις! για να μην πω για +25% buffs και αηδιες ε!
Γενικα αν δεν μπορεις να το ριξεις το boss (hardmode η τυπικοtbcboss) καψε τον κωλο σου να το κανεις! Κακο? οχι!
Ανακεφαλαιωνω την παραγραφo λεγοντας οτι πιστευω οτι το illidari council ηταν πιο δυσκολο με t5 απο lichking hm με t10!και ακομα κι αν κανω λαθος σε αυτο(γιατι στην τελικη ειναι και λιγο υποκειμενικο),το γεγονος οτι τελικα μπορεις να το σκοτωσεις το boss εστω και στην ευκολη μορφη του failarei! για να μην πω για το αστειο 10man/25man το ιδιο instance!!

Πολλές μαλακιάρες, καταλαβαίνω ότι μπορείς να έχεις την άπψη να μην σου αρέσει ο διαχωρισμός και ας έχεις και άδικο από πλευράς game design είναι άποψη σου. Αλλά στα υπόλοιπα δεν χωράει θέμα υποκειμενικότητας: Λες μαλακίες. Δεν έχεις ιδέα από τα hardmodes ε; Νομίζεις δηλαδή πως είναι πάντα το ίδιο με απλά μεγαλύτερα νούμερα. Δεν είναι. Illidan με Τ3 μόνο οι Stars το έκαναν και οκ όλα τα bosses του TBC έπεσαν πιο γρήγορα από πολλά hardmodes του WotLK. Μιλάμε για 25 ε. Επίσης έχει γέλιο γιατί αναφέρεις το ICC buff που είναι εξαιρετική ιδέα και απλά δεν το καταλαβαίνεις. Το ακόμα πιο ωραίο είναι πως υπήρχε και στο TBC με διαφορετικό τρόπο. Α και μπορείς να το βγάλεις μην ανησυχείς.

Να αναφέρουμε πως επειδή όλα όσα κράζεις μέχρι στιγμής είναι καθαρά από κόμπλεξ και γι αάλλη μια φορά φαίνεται για το πως πιστεύεις πως το Α boss είναι πιο δύσκολο από το B ενώ λες κι εσύ πως δεν έχεις δει καν το Β. Και ας λέει όλος ο κόσμος το αντίθετο. Τούλης ο Εμετούλης.

Το δε 10/25 είναι καλό αν και δεν μου αρέσει που το 10άρι είναι πιο εύκολο και ευτυχώς το φτιάχνουν στο Cataclysm. Αν επίσης τώρα είδες τα bosses που λες σε 10άρι, ακόμα και HM, τότε να ξέρεις είναι η μέρα με τη νύχτα. Αλήθεια.

Για το πβπ τωρα! Εγω νομιζω οτι γαμουσε! Προσωπικα τοτε εψαχνα βιντεοζ απο παιχτες για να δω μιση ωρα αρενα και το γουσταρα! Προσωπικα τοτε δοκιμασα να κανω αρενες (*με κακα αποτελεσματα ~1800 rating)
Οταν μπηκα στο wrath και ειδα πως εγινε η αρενα ειπα "οκ,γελαει ο κοσμος!που ειναι η στρατιγικη?! που πηγε το timing? που πηγε η αναγκη για λιγο skill?"
Και θα χρησιμοποιησω παλι τους κοντινους μου παιχτες(αναγκαστικα αυτη την φορα γιατι*) οι οποιοι ενω στο tbc καιγοντουσαν στις αρενες, στο wrath σταματησαν ΟΛΟΙ τους! κυριολεκτικα ΟΛΟΙ ομως!
και δεν ειναι κατι που εγινε μονο στους γνωστους μου ε! το βλεπεις κι εσυ!

Season 5 ήταν χάλια και η χειρότερη έβερ. Αλλά σταματήστε να κρίνεται ένα ολόκληρο expansion από μία κατάσταση στην αρχή, ήδη από το 3.1 ήταν καλύτερα. Ακόμα και οι pro παίχτες που σταμάτησαν, ξαναγύρισαν. Στη δε 3.3 τώρα πιστεύω πως είναι από τις πιο ισορροπημένες arena seasons ever. Αν και οι DKs νομίζω είναι στο πάτο, δεν με ενοχλεί καθόλου.

σκεψου πως με κακο μεν balance ο κοσμος παλι καιγοταν στις αρενες!

χαχαχ μαλάκα θα με τρελάνεις. :P Μια η Χάγιεκ, μια αυτό.
ΜΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ. Στο TBC το PVP δεν είχε κόσμο επειδή ήταν καλό, σκατά ήταν. Απλά είχε εύκολα epix. Αυτό ξέρεις δεν είναι υπέρ του TBC, κατά του ήταν. Σήμερα παίζουν όσοι θέλουν να παίξουν arena τίποτα άλλο.

Για τα υπόλοιπα για να μην κάνω quote και πρέπει και να φύγω. Δεν είπα ότι δεν είχαν συμμετοχή (καλά το stacking ήταν μαλακία) αλλά ήταν εκεί για 1-2 abilities ώστε να boostάρουν τους locks. Μήπως κατα τύχη ήσουν lock; Οι υπολοιποι ναι είχαν πρόβλημα με αυτό. Επίσης balance χωρίς να έχουν όλοι κάποια εργαλεία δεν γίνεται, οπότε αφήστε τις πίπες ομοιογένειας. Ίσως να αλλάξει στο cataclysm αυτό.

Σε κράζω γιατί είσαι κολλημένος σε απόψεις σαν μεταλλοπατέρας που ακόμα κι εσύ αν το σκεφτείς λέμε μπορείς να το δεις. Ειδικά αν βγάλεις τις παρωπίδες του TBC. Το WotLK δεν είναι τέλειο ενώ μπορεί να μην σου αρέσει και το setting αλλά κάποια mechanics τα έκανε καλά, το δε PVE του ήταν καλύτερο από το TBC και πιο συχνό σαν ανανεώσεις (hi Black Temple) ενώ από 3.3 είναι και αρκετά καλύτερο σαν ισσοροπία. Το μόνο που μου άρεσε παραπάνω στο TBC ήταν ότι έβαλαν το TK και το SSC μαζί και είχες μια επιλογή ρε παιδί μου. Ευτυχώς κάνουν κάτι τέτοιο και στο Cataclysm.

Επειδή μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλον, για ότι άλλο έλα σε πιεμ.