View Full Version : Limbonic Art - Phantasmagoria
Entrancemperium
04-07-2010, 13:34
http://mediaboom.org/uploads/posts/2010-07/1278239279_95.jpg
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
ΝΑΙ
ναι
Roswell47
06-07-2010, 13:10
ΝΑΙ
ναι
den mou arese idiaitera...arketa thrasharisto gia ta dedomena tous
carheart
06-07-2010, 14:12
ΝΑΙ
ναι
πατάτα.
Entrancemperium
06-07-2010, 17:15
ΝΑΙ
ναι
πατάτα.
Παίζει να έχει το καλύτερο εξώφυλλο limbonic.
Παίζει να είναι το πιο ανέμπνευστο limbonic..
:(
Παίζει τα πάντα να ήταν πραγματικά ο Morpheus.. Φαίνεται η απουσία, δεν υπάρχει χαρακτήρας ούτε κατά διάνοια!
carheart
06-07-2010, 17:36
για πλάκα ισχυρότερο εξώφυλλο, αλλά το album..
το λογκο γινετε καλο καγκελακι
Entrancemperium
06-07-2010, 19:12
Για πλάκα έβαλα Legacy δε μιλάω καν για παλιότερα, και μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα..
Ρε χαρακτήρας ΜΗΔΕΝ..
Ατμόσφαιρα ΜΗΔΕΝ..
Ριφφ ΜΗΔΕΝ..
Daemon M H Δ Ε Ν!
... αρκετά στημένο "εμπορικά" , μακρυά από τις παλιές εποχές και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αλλά μηδέν δεν το λέω ... που και που στην φάση ακούγεται
carheart
06-07-2010, 19:34
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και δίκαιοι, είναι ένα-δύο-τρία κομμάτια που είναι ωραία, αλλά από εκεί και πέρα τι είναι αυτό; Το "Legacy", που και αυτό ουδεμία σχέση με τα παλιά είχε, ήταν όπως έπρεπε να είναι ένα "Legacy". Αυτό εδώ είναι ένα φάντασμα των Limbonic Art, που εδώ που τα λέμε είναι όπως πρέπει να είναι ένα phantasmagoria. Έπαιξε δυόμιση φορές και δεν θα ξαναπαίξει ποτέ, αυτό αρκεί για "μηδέν" νομίζω.
Necromanzee Cogent
06-07-2010, 23:11
Εμένα μου φάνηκε ένα οκ άλμπουμ, δεν ξερω αν θα το ακούω γενικά στο μέλλον, αλλά τα Curse Of The Necromancer & Dark Winds νομίζω θα τα θυμάμαι καμιά φορά.
Νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει και το στήσιμο της μπάντας. Μπορεί πιστεύω να δει κάποιος χαρακτηριστικά της Regain Records μέσα τους, πάλι καλά όχι στο εξώφυλλο.
Δείτε τις μπάντες της και πείτε..(αλλές πρόσφατα αλλες παλιαότερα)
(Behemoth, Dark Funeral, Enthroned, Gorgoroth, Lord Belial, Marduk, Necrophobic, Ragnarok, Setherial, Trelldom)
Entrancemperium
07-07-2010, 01:46
Xμμ Candlelight είναι όμως..
phthoggon
07-07-2010, 02:52
Μιας και που κάνατε ολόκληρη συζήτηση, με τρία κομμάτια (τι δυόμισι φορές..) αυτό είναι κατευθείαν για delete. Έχω σταματήσει να ακούω Limbonic από το Ad Noctum βέβαια αλλά τέτοια χαζομάρα ο Μορφέους θα έπρεπε να έχει εξοργιστεί που βγαίνει με το όνομα των L.A. Απλά τα μονοφωνικά πλήκτρα ακούστε που ακολουθούν τις κιθάρες παίζοντας την ίδια νότα πάντα, δεκαπέντε χρονών φάση.
Entrancemperium
07-07-2010, 12:43
Όντως ο Μορφεους όταν ήθελε να κάνει τις παπαριές του και τις χωρίς νόημα κιτσαρίες του έβγαλε το Dimension F3H. Δεν ακούμπησε το όνομα L.A.
Αλλά τώρα έχει άλλες ασχολίες θεωρητικά σημαντικές (να παίζει τα ριφφ του Blasphemer) και ο άλλος έχει να βγάλει δίσκο από την εποχή του Νώε.. Άρα
ευκαιρία να βγάλουμε μια ΠΑΠΑΡΑ μπας και βγάλουμε και κανά φράγκο..
Έλα όμως που δεν είναι L.A. ούτε στο 10% αυτό το πράμα.
Agoraphobic_S.I.
07-07-2010, 13:13
Να μην το ακούσω καν δηλαδή.
SpiritCrusher
07-07-2010, 15:31
Εν τω μεταξύ το εξώφυλλο εμένα μου κάνει σαν τυχαίο artwork από κάποιο RPG, δεν καταλαβαίνω τι το τόσο καλό έχει :P
εμένα για Simon Bisley rip-off μου κάνει.
Ειδικά το πάνω-πάνω "πνεύμα" θυμίζει τον Avagdu από το Slaine.
Necromanzee Cogent
07-07-2010, 16:41
Xμμ Candlelight είναι όμως..
Είναι, αλλά μιλώ για την Regain όσο αναφορά την εμπορικότητα που έχουν αποκτήσει όλοι οι παλιοί που μάζεψε.
Θεωρώ ότι σε όλους προτείνει ο εκάστοτε μάνατζερ τα ίδια πράγματα.
Περιποιημένο artwork για ηλικίες 17-20 και περιεχόμενο τυπικό, με κλασικά στανταρς (τέτοια είναι τα φετινά Enthroned,Ragnarok,Setherial)
Όλο αυτό ας πούμε είναι εμπορευματοποίηση με στόχο κάποιες πωλήσεις όχι τίποτε σπουδαίο, αλλά αν πουλάς Dark Funeral ο αγοραστής θα κοιτάξει τι άλλο βγάζεις ή τι άλλο έχει την ίδια συνταγή.
Κάπου εδώ είναι και οι Limbonic Art πλέον αλλά βρήκα σε αυτόυς περισσότερο ενδιαφέρον απο ότι στα παραπάνω.
Agoraphobic_S.I.
07-07-2010, 16:59
Γαμάνε οι ηλικίες 17-20.
Entrancemperium
07-07-2010, 17:03
Tα μυαλά μας.. :pink:
Delete και ακούστε όλοι Alcest που δεν έχουν την ίδια νότα συνέχεια και είναι για ενήλικες (έχουν και γκόμενα) :P
phthoggon
08-07-2010, 14:40
οι alcest είναι συναισθηματικά για ερωτεμένα δεκαπεντάχρονα που κάθονται κάτω από ιτιές και συνθετικά για ώριμους ποστροκάδες, οι limbonic art του phantasmagoria είναι ψυχικά για τριαντάχρονους Übermensch και συνθετικά... άσε καλύτερα.
phthoggon
08-07-2010, 14:48
επίσης, επειδή μας διαβάζουν και ΜΙΚΡΟΙ, και σνόμπ ποστκορσαϊκεντελάδες, αλλά και για να θυμόμαστε τι έχει βγάλει αυτή η μπάντα,
nqGemml51Og
Entrancemperium
08-07-2010, 15:26
cLGtR297KcY
Να συμπληρώσω..
Ra Pariah
08-07-2010, 15:33
Όλο ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ανακρίβειες αναφέρετε σε αυτό το κωλοthread.
METAL ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΤΙΕΣ ΤΩΝ SHOEGAZE ΤΥΠΩΝ
dqoWhRo2wzs
Για 40χρονους ειναι οι Limbonic ομως, στα 30 ακουμε Σανο
carheart
08-07-2010, 16:08
Περίμενα πως και πως γραφικότατο post Ra Pariah να εκθειάζει νέο Limbonic Art ό,τι και να ήταν. Ουδείς ξεχνάει τι ήταν οι Limbonic Art, αλλά Αυτό είναι Μαλακία, δεν είναι ντροπή. Πάρτε τις συλλογές του Kyrck καλύτερα.
wom, οι Sunn 0))) στο Black One έσβησαν τον κάθε ξεχασμένο 90's μπλακμεταλλά που θυμήθηκε στα γεράματα πως το να παίξεις heavy metal με ολίγη από ξύσιμο και πλήκτρο αρμονιακίου με default μελωδίες θα είναι το ίδιο σκοτεινό με ό,τι ήταν στα 90's λόγω ταλέντου είτε συγκυριών. Μιλάμε μεν για σκότος (και ούτε καν ΣΚΟΤΟΣ) και σκοταδάκι μελωδικάκι πληκτράκι μπλακμεταλλάκι, ό,τι και να λέμε. Οι Mysticum μαλάκες ήταν που έκαναν ένα album; Δεν ήταν. Έχουμε γεμίσει αχρείαστα albums των παιδικών μας ηρώων, θλιβερό.
Ra Pariah
08-07-2010, 16:30
Άκου, Μανόλο... Τα πάντα τη σήμερον είναι θέμα στρατοπέδου. Εσύ δεν περιμένεις τυχαία το νέο Σόλεφαλντ και δεν εκθείαζες τυχαία το Στούρμγκάιστ, ωραία μέχρι εδώ; Εγώ από την άλλη, πάλι δεν ισχυρίζομαι ΤΥΧΑΙΑ ότι αναφέρετε χαζοανακρίβειες, λες και μιλάτε για την μπάντα της γειτονειάς σας.
Μηδέν ριφ, μάλιστα... και στο κομμάτι που πόσταρα πάλι μηδέν ριφ??? Τότε επειγόντως Ω.ΡΙ.ΛΑ.
Άλμπουμ από τον καιρό του Νώε, μάλιστα... και οι Σάρκωμα Ινκ???
Μια νότα που λέει ο Φθόγγος στα πλήκτρα... Εντάξει αυτό είναι εκπληκτικά ισχυρό επιχείρημα που πραγματικά με αφοπλίζει!!! :lol::lol::lol:
carheart
08-07-2010, 16:38
Δεν ακούς τυχαία νέα Limbonic Art και Gorgoroth τη χρονιά που βγήκε το "Belus", καμία έκπληξη πως μιλάς για Judas Iscariot όταν ο Arioch βγάζει κοτζάμ "Maranatha", καμία σύμπτωση στο οτι τον κατηγορείς για τα samples ενώ όταν σου λένε πως και οι Bathory έκαναν τέτοια κάμεις την κότα, και καθόλου τυχαία δεν σταματάς να μιλάς για ...Manowar και Rammstein. Δεν πάει κανεις ωριλά επειδή ουδείς χρειάζεται, αλλά δεν είπα ουδεμία χαζοανακρίβεια, απλά το heavymetal/rammstein στρατόπεδο θεώρησε εσφαλμένα πως μπορεί να μας μιλάει για black metal σαν να κατέχει την Πανανθρώπινη Αλήθεια, που όπως καθίσταται προφανές, δεν.
Ra Pariah
08-07-2010, 16:42
Σωστά! H αλήθεια στο black metal σύμφωνα με εσάς που το ΚΑΤΕΧΕΤΕ γερά το σπορ είναι προς τα εδώ...
ENacQJituFU
Εδιτ: ακου εκει να μιλάμε για Judas Iscariot!
carheart
08-07-2010, 16:43
ουδείς ισχυρίστηκε πως αυτό ή οι solefald έχουν οποιαδήποτε μακρινή σχέση με black metal.
μην γίνομαστε φθηνοί, κοινοί, και βλάκες, να μιλάμε σοβαρά πρέπει.
phthoggon
08-07-2010, 16:50
να σας πω ένα μυστικό?
carheart ναι μεν,
αλλα εγω δεν ειπα οτι το Σανo ειναι καλο η κακο, είπα οτι μου κάνει για την μουσικη του σημερινου 30αρη και οτι οι Limbonic ειναι 40αρηδες. Just facts.
Επισης για το Limbonic το ιδιο ειπα οτι δεν ειναι μηδεν, αλλα ενα 5.5/10 της κλιμακας ριχτερ πχ
Ξανα-επισης προβληματισου διοτι ολοι οι υπολοιποι που συμφωνουν μαζι σου σε αυτο το topic εχουν το Belus για μηδεν, ακομα χειροτερο και απο Alcest δλδ!
Και γενικα μην τρελενεστε συζητηση για ενα δισκο κανετε απλως, εαν σε καποιους αρεσει δεν εγινε και τιποτα τραγικο (και το αντιθετο)..
Ra Pariah
08-07-2010, 23:48
Λοιπόν, μου φαίνεσαι Κάρχαρτ ότι πλέον δεν έχεις καμιά όρεξη να ασχολείσαι με μεταλλικές κυκλοφορίες και πολύ απλά κράζεις δίσκους σαν το τελευταίο Darkthrone με το πρόσχημα ότι είναι κακό, ενώ έχει μπόλικα καλά κομμάτια. Για το λιμπόνικ θα πω ότι έχει ενδιαφέρουσες στιγμές τις οποίες δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τις αναφέρει (εκτός από Νεκρομάντζι), έστω και για το γαμώτο.
Στο θέμα sample δεν κάνω την κότα. Απλώς ο Arioch παίρνει τα καλύτερα samples (μουσική από έβδομη σφραγίδα και από Καιρο των Τσιγγάνων) και φτιάχνει δικά του κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια δε θα ήταν πολύ χειρότερα οποιαδήποτε άλλη μπάντα κι αν τα έπαιζε. Σαν να μεταλλοποιήσεις το σάουντρακ του Predator. Καύλα θα παραμείνει. (και για να λέμε την αλήθεια το κομμάτι από το προηγούμενο που παιρνε το σαμπλ από σφραγίδα θα μπορούσε να ήταν λίιιγο καλύτερο).
Όμως ενώ η παραπάνω τεχνική είναι "μοδάτη", το "Εάλω" είναι καρακιτσαριό και δεν ξέρω γώ τι άλλο. Αυτά δεν μπορώ... Έκανε μια προσπάθεια ο Τόλης με πολυφωνικό σχήμα, το οποίο από μόνο του είναι μια καινοτομία. Και δε νομίζω ότι το τελικό προϊόν τον αδίκησε τόσο πολύ. Καλλιτεχνικά αυτό που "τόλμησε" ο Τόλης είναι πιο ριψοκίνδυνο από αυτό που "τόλμησε" ο Άριοχ.
Κατά τ' άλλα, εγώ πάντα όπου ακούω έστω κι ένα καλό ριφ θα λέω "πώ, ριφάρα!". Όπως στο Burzum όπου ακούω τα καλύτερα (μέσα στο τοπ 10) φωνητικά της πιάτσας. Η παραγώγή, ωστόσο, ήταν άστοχη + κάποια κομμάτια τα οποία ήταν κουλ, αλλά κάπως λίγα. Ό,τι γίνεται δλδ περίπου και στους Λιμπόνικ.
Τεσπά, εδώ είμαστε και ξαναμιλάμε. :grin:
carheart
09-07-2010, 00:11
Λοιπόν, μου φαίνεσαι Κάρχαρτ ότι πλέον δεν έχεις καμιά όρεξη να ασχολείσαι με μεταλλικές κυκλοφορίες και πολύ απλά κράζεις δίσκους σαν το τελευταίο Darkthrone με το πρόσχημα ότι είναι κακό, ενώ έχει μπόλικα καλά κομμάτια.
Εντελώς άκυρο. Ασχολούμαι μια χαρά, αλλά ειδικά το Darkthrone δεν έχει κανένα καλό κομμάτι (κατάφερε φυσικά να βρεθεί στο δωμάτιό μου). Ξαναλέω, πολλά αχρείαστα albums από μπάντες που παλιότερα μόνο τέτοια δεν έκαναν. Immortal, Darkthrone, Enslaved, Rotting Christ (καλά, αυτοί έκαναν από παλιά), Gorgoroth (επίσης), Arcturus και πόσοι άλλοι, φτάνει πια ρε πούστηδες, δεν αντέχω άλλο. Έγραψα πέντε πράγματα παραπάνω για τους Mysticum, τα κατάλαβες; Ή μήπως δεν κατάλαβες όταν σου έλεγα πως το Legacy μου άρεσε πολύ παρότι "κακό"; Το "Belus" για εμένα δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι και κάθε φορά που παίζει παθαίνω και μεγαλύτερη ζημιά.
Δεν νοείται να είναι εκατό παλιές μπάντες που παρασιτούν και να έρχονται οι Manes που έχουν εγκαταλείψει εδώ και χρόνια το σπορ, να γράφουν Ένα κομμάτι και να τους γαμάνε έναν έναν και όλους μαζί. Οι Limbonic Art έβγαλαν ό,τι χειρότερο μπορούσαν να βγάλουν, και σίγουρα τη χειρότερη μουσική που έπαιξαν ποτέ. Το ίδιο και οι Darkthrone. Δεν είναι ντροπή. Και δεν είναι ούτε η τάση μηδενισμού των παλιών, ούτε κάποιο κόλλημα, είναι απλά fact.
Για το Maranatha δεν θα ξαναπώ πως το τελευταίο κομμάτι χτίστηκε όντως γύρω από το Ederlezi, αλλά και μόνο το πόσο ιδιοφυώς το έστησε ο τύπος όλο αυτό, αφαιρώντας όλα τα heavy metal κλισέ γύρω από την λογική των "samples στο metal μας" (μήπως για αυτό δεν σ΄άρεσε;) κάνει το συγκεκριμένο κομμάτι να αποτελεί ένα εξαιρετικά εύστοχο κλείσιμο, σε ένα album που παρεπιπτόντως έχει άλλες επτά κομματάρες, δυο-τρεις εκ των οποίων (Jesus Saves, A New Light) μηδενίζουν την υπόλοιπη ορθοδοξία της σκηνής, φέρνοντας το black metal σε ένα νέο επίπεδο που μήτε συμπλέει με τους παλιούς, μήτε αντιγράφει deathspell με το κιλό (και απολαμβάνω ιδιαίτερα αρκετούς deathspell αντιγραφείς ενίοτε). Για το μόνο που μπορείς να "κατηγορήσεις" το "Anti Flesh Nimbus" είναι πως έχει παρόμοια λογική δημιουργίας με το "In Manus Tuas", ακόμα και αν τα δυο albums γενικά απέχουν πολύ "κατασκευαστικά" μεταξύ τους (το κάνουν, αν θες επεκτείνομαι, είχα σχετική συζήτηση τις προάλλες που κράτησε ώρα πολλή). Και το ίδιο πράγμα έκανε ο Quorthon στο -άπιαστο από οποιαδήποτε γωνία- "Twilight of the Gods", με το κλεισιματικό "Hammerheart". Πόσες διαφορές υπάρχουν πια;
Όσο για το πόσο ασχολούμαι με τα μεταλλικά, κάτσε να βγει το Forgotten Woods και το Thorns και εδώ θα είμαστε να γράφουμε σεντόνια. Θα έχουν μπει και οι μούτζες πάλι ως τότε και θα κερνάτε αβέρτα χωρίς να εξηγείτε.
Και ξανάκου το γαμημένο
kYAsaCXAJeM
Ra Pariah
09-07-2010, 00:25
Ωραία τα λες. :ggrin:
Μοναδική ένσταση ότι εγώ είμαι πάντα :hungry: να ακούω riffs Τόλη, φωνητικά Thomas Kronenes (:touched:), ψιλο-αποτυχημένα/ψιλο-επιτυχημένα US μέρη από Darkthrone και μην σου πω ότι θα πάω να ξανακούσω γι' ακόμη μία φορά το 2ο κομμάτι από Sideshow Symphonies (κατά τ' άλλα, τω όντι πατατοειδής κυκλοφορία). Ο παραπάνω κατάλογος ποικίλλει από χρήστη σε χρήστη.
Έτσι, σε κάθε topic να λέμε για το Belus να γουστάρουμε.
Taksitzhs
10-07-2010, 07:49
Ωπα, ωπα. Μισο. Το τελευταιο Darkthrone ειναι πολυ καλος δισκος. Απλα ειναι χεβυμαιταλ. Δηλαδη
http://www.youtube.com/watch?v=2x4q4u3N4G0
αυτο ειναι OMEN γαμω τα πεταλα. αν & ισως οχι, it's got too much of a nwobhm touch για κατι τετοιο. + Iron Maiden του πρωτου δισκου, μη σου πω. Κι αν παιζαν κακους Omen/Mειδεν/κλπ θα εκραζα, αλλα το νοιωθουν ρε γαμωτο. Τους βγαινει, το κανουν καλα. Δεξου το, οι Darkthrone ξεμωραθηκαν κι εγιναν heavy metal μπαντα! Δεν ειναι και τοσο κακο, sh't happens! Σπαθια στον αερα, κλπ. Ουτως ή αλλως, οι περισσοτεροι απ τους παλιους απολαμβανουν στα κρυφα nwobhm ενοχες απολαυσεις. Καποιοι αποφασισαν να το υλοποιησουν απλα.
Edit: Το Belus γαμησε το συμπαν. Η αυθεντικοτητα του θα φανει ξεκαθαρα μετεπειτα.
Clockwork Orange
10-07-2010, 07:55
μπορουμε να μιλαμε για τους dorkthrone για αλλα 10 χρονια πιστευω!
Taksitzhs
10-07-2010, 08:00
Το κανει ο κοσμος 2 δεκαετιες ηδη. Αλλη μια δεν βλαπτει, πραγματικα.
phthoggon
10-07-2010, 13:05
λοιπόν πλάκα πλάκα, κατ' εμέ το άλμπουμ που διεσώθη από τον ανέμπνευστο συρμό των 2009-10 κυκλοφοριών των νορβηγών (πρώην) ΗΡΩΩΝ μας (ναι, τα άκουσα όλα! άκουσα και το gorgoroth που δεν είναι και τόσο άσχημο τελικά) είναι το
http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/immortalcake.jpg
carheart
10-07-2010, 13:08
Δηλαδή το Belus μαλακία;
phthoggon
10-07-2010, 13:11
Για να μαι ειλικρινής το άκουσα ξανά χθες, και φάση προτιμώ να βλέπω το γρασίδι να φυτρώνει. Αλλά τι να πεις, εμένα με χάλασαν τα προγκρέσιβ... =(
και σε φτιαξαν οι ριφφαρες του All Shall Fall λοιπον!
Djerdjelesh
10-07-2010, 13:29
9y-OguGn4WA
:touched:
phthoggon
10-07-2010, 13:34
και σε φτιαξαν οι ριφφαρες του All Shall Fall λοιπον!
με έφτιαξαν οι ριφάρες του all shall fall ναι! τι έχεις να δηλώσεις λοιπόν εσύ για τις ριφφάρες του all shall fall κύριε shora???
δεν τις βρηκα στον χαρτη! οχι οτι το ακουσα και πολυ, απλα τα ιμμορταλς δεν θελουν και πολυ μελετη, αν δε σου κανουν κλικ στην αρχη δεν υπαρχει λογος να βασανιζεσαι.
phthoggon
10-07-2010, 13:44
η αλήθεια είναι ότι απλά δε σου αρέσουν οι ιμμόρταλς επειδή είσαι φλώρος και ψυχεδελάς. Επίσης, βτγ, το μυστικό. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως καλό ριφφ, δεν υπάρχει καλή μουσική, υπάρχει μόνο εάν σου ταιριάζει το τάδε πράγμα και σου ικανοποιεί τα υποκειμενικά θέλω. Arguing about γούστα ιζ λάικ φάκινγκ φορ βερτζίνιτυ, κύριοι ρα παράια, κάρχαρτ!
carheart
10-07-2010, 13:50
Το Immortal είναι ένα φάντασμα του εαυτού τους, μια μέτρια περίληψη σε σαράντα λεπτά, τα καλά ριφφς έχουν παιχτεί στο παρελθόν, κοινώς σιγά το άλμπουμ. Το Limbonic Art είναι μαλακία. Το Darkthrοne είναι μαλακία. Το Burzum έχει το Morgenrode.
η αλήθεια είναι ότι απλά δε σου αρέσουν οι ιμμόρταλς επειδή είσαι φλώρος και ψυχεδελάς. Επίσης, βτγ, το μυστικό. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως καλό ριφφ, δεν υπάρχει καλή μουσική, υπάρχει μόνο εάν σου ταιριάζει το τάδε πράγμα και σου ικανοποιεί τα υποκειμενικά θέλω. Arguing about γούστα ιζ λάικ φάκινγκ φορ βερτζίνιτυ, κύριοι ρα παράια, κάρχαρτ!
σε οποιονδηποτε που παρατηρει το μπιεμ, δε νομιζω να χαλιεται εστω και λιγο απ' την πορεια των ιμμορταλς μεχρι το At the Heart of Winter. κερασου κι αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=2tF74D6c_hk), δεν ειμαστε μονο πσυχεδελιες και φρου-φρου.
phthoggon
10-07-2010, 14:04
Το Immortal είναι ένα φάντασμα του εαυτού τους, μια μέτρια περίληψη σε σαράντα λεπτά, τα καλά ριφφς έχουν παιχτεί στο παρελθόν, κοινώς σιγά το άλμπουμ. Το Limbonic Art είναι μαλακία. Το Darkthrοne είναι μαλακία. Το Burzum έχει το Morgenrode.
το immortal έχει αρκετό πάθος και όρεξη, έχει αυθεντικά επικό συναίσθημα, ωραία παραγωγή, συμπαθητικές συνθέσεις, πολύ πάνω από κάτι damned in black και ίσως και πρωτοδεύτερα άλμπουμ, ναι! Τι να σας κάνω, εγώ είμαι αυτός, γελάστε μαζί μου! Αλλά γενικά αυτά τα ποστ και αυτές οι "συζητήσεις" είναι μεγάλη μαλακία. Είτε ορίζεις την πραγματικότητα μονολεκτικά χέβι μέταλ υπεράνθρωπος, είτε γράφεις κάτι παραπάνω που βοηθάει να κατανοήσουμε την υποκειμενικότητά σου ή να προσέξουμε κάτι πχ στο αντικείμενο της συζήτησης που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Χέστηκα τι θεωρείς μονολεκτικώς μαλακία ή όχι, τη λίστα σου με τα άλμπουμ της χρονιάς που γαμάνε ή γαμιούνται, και τα λοιπά. =(
carheart
10-07-2010, 14:19
...κάτι Damned in Black;;; μονολεκτικό λολ. Hair Police Strict 7".
phthoggon
10-07-2010, 14:22
επίτηδες το κάνεις για να με νευριάσεις εε?? καλά ρε πούστη, θα εκδικηθώ. πυρωμένα ποστ έπονται και τα λοιπά.
Once_Emperor
10-07-2010, 14:53
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως καλό ριφφ, μπλα μπλα...
:-?
phthoggon
10-07-2010, 15:06
http://www.komvos.edu.gr/glwssa/EIdi_geni/geni/geni3.htm
http://www.philosophyblog.com.au/relativism-art-ethics/
Once_Emperor
10-07-2010, 15:19
Δε θα με μπερδέψεις εμένα με τη ρητορική σου!
Και δεν γίνεται να λες ότι δεν υπάρχει "καλό ριφφ" όταν ακούς μια (more or less) riff-oriented μουσική (μην αναφέρω αυτά που παίζεις ε). Και ναι προφανώς όταν λές ότι κάποιο ριφφ είναι καλό, είναι δεδομένο ότι ειναι υποκειμενική άποψη! Tι άλλο θα μπορούσε να είναι? Γενικά όλα αυτά σχετικά με την υποκειμενικότητα νομίζω ότι είναι λίγο υπεκφυγές για να μην γίνεται ο υπόλοιπος διάλογος.
Π.χ. "Καλό είναι αλλα δε μ'αρέσει." Αν δεν σ'αρέσει απλά δεν είναι καλό. Όταν εκφράζεις άποψη για κάτι προφανώς είναι προσωπική άποψη. Είναι ηλίθιο να εκτιμάς την αντικειμενική ομορφιά/αξία από κάτι που δεν σ'αρέσει γιατί είτε παραδέχεσαι ότι ουσιαστικά δεν έχεις συγκεκριμένη άποψη/γούστο ή ότι απλά αποφεύγεις την πίεση της διαφωνίας.
Και όπως είχε πει και ο maddox:
http://www.thebestpageintheuniverse.net/images/opinion1.gif
phthoggon
10-07-2010, 16:06
έγραφα μεγάλη απάντηση αλλά τελικά κατάλαβα ότι είναι ανούσιο (κρίμα και ήταν πολύ χέβι ποστ!!) απλά κατάλαβες άλλο πράγμα από αυτό που εννοώ εγώ, η φράση "καλό ριφφ" για μένα είναι έκφραση αντικειμενικότητας, προϋποθέτει καθολική αποδοχή και σε αυτό το πλαίσιο το συζητάμε, η σωστή έκφραση είναι πάντοτε "καλό ριφφ για μένα" όπως και για οτιδήποτε άλλο. Όπως το λέει ο ρά παρία "ρε μαλάκα δεν ακούσατε τα καλά ριφφ, είστε κουφοί?" είναι call to objectivity, σε αυτό ενίσταμαι προφανώς και με αυτή την έννοια δεν υπάρχει καλό ριφφ.
Γενικά όλα αυτά σχετικά με την υποκειμενικότητα νομίζω ότι είναι λίγο υπεκφυγές για να μην γίνεται ο υπόλοιπος διάλογος.
μα όχι βέβαια, ο διάλογος αρχίζει ακριβώς όταν σέβεσαι τα όρια του άλλου, αυτό που είναι και αυτό που γουστάρει.
Π.χ. "Καλό είναι αλλα δε μ'αρέσει." Αν δεν σ'αρέσει απλά δεν είναι καλό. Όταν εκφράζεις άποψη για κάτι προφανώς είναι προσωπική άποψη. Είναι ηλίθιο να εκτιμάς την αντικειμενική ομορφιά/αξία από κάτι που δεν σ'αρέσει γιατί είτε παραδέχεσαι ότι ουσιαστικά δεν έχεις συγκεκριμένη άποψη/γούστο ή ότι απλά αποφεύγεις την πίεση της διαφωνίας.
προφανώς και συμφωνώ 100%, αλλά δε νομίζω ότι έχει ειπωθεί κάτι σχετικό με αυτό εδώ. Εάν μπορεί πάντως να οριστεί κάτι σαν "αντικειμενική ομορφιά αξία" είναι απλά το στάνταρ το οποίο προέρχεται από το ότι κάποιος ακολουθεί κάποιους κανόνες οι οποίοι έχουν εντυπωθεί μέσα σε όλους μας για να παράγει κάτι, πχ, το σύστημα της τονικής μουσικής σύμφωνα με το οποίο είμαστε όλοι "κουρδισμένοι". (έντιτ: εμείς οι δυτικοί βέβαια, για ακούστε μουσική του gamelan στο μπαλί και βάλτε αυτούς να ακούσουν τη δικιά μας) Μπορεί κάποιος να κάνει ένα χέβι μέταλ ριφ ή μία ακολουθία από μινόρε ματζόρε συγχορδίες το οποίο ακούγεται σωστά, αλλά αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ο ΣΤΟΧΟΣ, συναισθηματικός, νοηματικός, οτιδήποτε που θέλει να προκαλέσει ο δημιουργός από πίσω, όπως και σε τι πλαίσιο θα το βάλει, πίσω μπροστά πάνω κάτω από τι, κλπ. Και αυτό είναι το καθαρά υποκειμενικό επειδή όλοι οι άνθρωποι θέλουμε διαφορετικά πράγματα πάνω σε αυτό το γαμημένο πλανήτη.
Necromanzee Cogent
10-07-2010, 16:10
http://www.youtube.com/watch?v=zXMaM_FHX9E
Δεξου το, οι Darkthrone ξεμωραθηκαν κι εγιναν heavy metal μπαντα! Δεν ειναι και τοσο κακο, sh't happens! Σπαθια στον αερα, κλπ. Ουτως ή αλλως, οι περισσοτεροι απ τους παλιους απολαμβανουν στα κρυφα nwobhm ενοχες απολαυσεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλο και περισσότεροι απαξιώνουν το Heavy Metal, O Taksitzhs από όσα έχω διαβάσει δεν το κάνει, αλλά πήρα το πόστ του γιατί προφανώς απευθύνεται σε κάποιους...
Μανώλη τα έχεις πάρει πολύ άσχημα με Darkthrone, o phthoggon δεν γουστάρει Belus οκ νομίζω ότι είναι απλά γούστα αυτά, εμένα μ’ αρέσει το παραπάνω κομμάτι Bewitched και τι θα γίνει τώρα? Θα παίξει σεβασμός?
Γιατί εγώ πιθανολογώ να σκάσουν αυτοί μιλάνε για Lady Gaga....και να πουν ότι το Metal είναι για ξεμωραμένους....
(ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...για Lady Gaga που παίζει το γαμημένο ραδιοφωνάκι της πόρνης που είναι δίπλα στην δουλειά...θα της βγάλω το μάτι με το αποσυραπτικό μια μέρα....)
carheart
10-07-2010, 16:32
Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή, αλλά πολύς κόσμος αντιλαμβάνεται το black metal μόνο ως ένα παρακλάδι του heavy metal. Αυτή είναι μια ρομαντική ιστορία (όπως ρομαντική ιστορία είναι και το γεγονός πως το heavy metal είναι παρακλάδι μιας γενικότατης ροκ μουσικής), και ισχύουσα ως ένα βαθμό, αλλά μόνο ως εκεί. Για όποιον το νιώθει έτσι, είναι ας πούμε λογικότατο να μην χαλιέται με το γεγονός πως οι Darkthrone έκαναν την βόλτα τους στα ξυσίματα και στη συνέχεια επέστρεψαν σε κάτι που έχει σαφή heavy metal χαρακτηριστικά και μπορεί να μελετηθεί και να περιγραφεί όχι απλά επαρκώς, αλλά πλήρως, με Όποια Heavy Metal κριτήρια, το οποίο Heavy Metal είναι κάτι σαφές, και δεν εμπίπτει στην "σχετικότητα της τέχνης". Οι Darkthrone ήταν επαναστατικοί γιατί εναντιώθηκαν στο φτωχό το heavy metal τότε στα 90's, οι Mayhem το ίδιο και καλύτερα, και άλλοι. Και τώρα είναι κακοί Omen και ήρωες του ανόθευτου true heavy metal. Αν θέλω heavy metal, που δεν θέλω τόσο συχνά heavy metal όσο ίσως ήθελα παλιότερα, ακούω heavy metal. Αν θέλω black metal, που θέλω το ίδιο συχνά με παλιότερα, ακούω black metal. Που υπάρχει και τέτοιο εκεί έξω, που είναι σκατόψυχο και θλιβερό και μίζερο και ψυχοφθόρο, και όχι απλά καλά riffs για την αγέλη. Δεν είναι όλα rock n roll, δεν είναι όλα heavy metal.
phthoggon
10-07-2010, 16:48
το οποίο Heavy Metal είναι κάτι σαφές, και δεν εμπίπτει στην "σχετικότητα της τέχνης"
ούτε καν, μόνο κατά προσέγγιση. Εάν μπορούσες να ορίσεις ακριβώς από αριστερά μέχρι δεξιά που είναι το χέβι μέταλ θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, αλλά δεν πρόκειται για ιστορικά δεδομένα, μόνο με απόλυτη ομοφωνία μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, και τόσο η δική σου τόσο η δική μου όσο και η άποψη του νεκρομάνζι διαφέρει έστω και λίγο. Απλά πήγαινε στο φόρουμ του metal archives και δες το θρεντ στο οποίο συζητιέται ποιες μπάντες θα διαγραφούν ή όχι επειδή δεν είναι χέβι μέταλ. Υπάρχει τόση διχογνωμία που από ένα σημείο και πέρα οι mods λένε "εδώ πέρα εμείς ορίζουμε το χέβι μέταλ, βαρεθήκαμε τα μπλα μπλα, εάν δε γουστάρετε πηγαίντε αλλού. Πχ, "θεωρείται" πως εάν βγάλεις τα ντραμς από έναν δίσκο τυπικού νορβηγικού μπλακ μέταλ με ξύσιμο και ουρλιαχτά, σταματάει να είναι αυτό που είναι (underjordiska - dystert vilse ας πούμε). Και για αυτό εάν το κριτήριο σου για να σου αρέσει κάτι αφορά το εάν ανήκει κάπου, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. (οκ, φυσικά και εγώ εύχομαι οι darkthrone να είχαν συνεχίσει από το total death χωρίς να κοιτάξουν πίσω, αλλά δεν έχει να κάνει με το εάν τα hm albums τους μου αρέσουν ή όχι)
Ra Pariah
10-07-2010, 16:55
Καταρχάς πολλά :touched::touched::touched: επειδή καταφέρνω και λιτσάρω μέχρι και από κοινόχρηστο υπολογιστή ευρισκόμενος σε συνέδριο κλασικής φιλολογίας. :touched::touched::touched::dfinger::dfinger::dfinger:
Κατά τ' άλλα, ο Μανόλο ως αυνήθως ξεπετά τα είδη που δεν του λένε και πολλά πράγματα και τα θεωρεί μονοδιάστατα. Το heavy metal μια χαρά ποικιλία έχει και μια χαρά λειτουργεί εντός του αυτό που ονομάζουμε το "απρόσμενο της τέχνης". Οι Ρώσοι το λέγαν "ανομοίωση".
Clockwork Orange
10-07-2010, 18:45
το Ι παταει κατω το all shall fall στο ρελαντι ε!
εντιτ: δεν ειχα δει την προηγουμενη σελιδα
Πολύ δυνατό το post στις 16:32 !!
Taksitzhs
11-07-2010, 12:39
Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή, αλλά πολύς κόσμος αντιλαμβάνεται το black metal μόνο ως ένα παρακλάδι του heavy metal. Αυτή είναι μια ρομαντική ιστορία (όπως ρομαντική ιστορία είναι και το γεγονός πως το heavy metal είναι παρακλάδι μιας γενικότατης ροκ μουσικής), και ισχύουσα ως ένα βαθμό, αλλά μόνο ως εκεί. Για όποιον το νιώθει έτσι, είναι ας πούμε λογικότατο να μην χαλιέται με το γεγονός πως οι Darkthrone έκαναν την βόλτα τους στα ξυσίματα και στη συνέχεια επέστρεψαν σε κάτι που έχει σαφή heavy metal χαρακτηριστικά και μπορεί να μελετηθεί και να περιγραφεί όχι απλά επαρκώς, αλλά πλήρως, με Όποια Heavy Metal κριτήρια, το οποίο Heavy Metal είναι κάτι σαφές, και δεν εμπίπτει στην "σχετικότητα της τέχνης". Οι Darkthrone ήταν επαναστατικοί γιατί εναντιώθηκαν στο φτωχό το heavy metal τότε στα 90's, οι Mayhem το ίδιο και καλύτερα, και άλλοι. Και τώρα είναι κακοί Omen και ήρωες του ανόθευτου true heavy metal. Αν θέλω heavy metal, που δεν θέλω τόσο συχνά heavy metal όσο ίσως ήθελα παλιότερα, ακούω heavy metal. Αν θέλω black metal, που θέλω το ίδιο συχνά με παλιότερα, ακούω black metal. Που υπάρχει και τέτοιο εκεί έξω, που είναι σκατόψυχο και θλιβερό και μίζερο και ψυχοφθόρο, και όχι απλά καλά riffs για την αγέλη. Δεν είναι όλα rock n roll, δεν είναι όλα heavy metal.
Αναλογα τι ζητα ο καθενας. Οχι, το black metal δεν ειναι παρακλαδι του heavy metal, δεν υποννοησα ποτε κατι τετοιο, απλα ηθελα να κανω λιγο χαλαβε στη προκειμενη περιπτωση, επειδη πριζωνεις με χεβυμεταλλικα προτυπα (για να απαντησω και στο Νεκρομανζι). ;p Μιας και το εθεσες παντως, το bm δεν ειναι παρακλαδι του hm, τα δυο αυτα πραγματα ειναι κατι εντελως διαφορετικο, τα πραγματα που αντιπροσωπευει ομως το καθενα μπορει να εχουν κοινες ριζες κι αφετηριες, το πως εξελιχθηκαν μετεπειτα ειναι αλλη υποθεση βεβαια. Θα μου πεις ολα ξεκινησαν απ τους Motorhead, το Sad Wings of Destiny, το ομωνυμο των Maiden (υπηρχαν κι αλλα, αλλα αυτα σταθηκαν βαρομετρο) για να περασουμε στους Venom και τους Bathory, οποτε ποιες κοινες ριζες, το ενα βγηκε μεσα απο το αλλο, λογικη συνεχεια γαρ. Η αληθεια (λ0λ) ειναι αυτη, αλλα για οσα πραγματα τους χωριζουν, αλλα τοσα τους ενωνουν και παρολο που το bm εκανε την επανασταση του οπως ορθως τονιζεις, δε μπορεις να πεις πως αποκοπηκαν τελειως απο καποια προτυπα, αλλα ουτε πως εχουν ταση ακολουθιας. Συνοδοιποροι γαρ. Καποιοι ψαχνουν εννοιες στις μουσικες που ακουνε και καποια πραγματα εμειναν και στις δυο μουσικες - υπο διαφορετικο πρισμα βεβαια
και καλα σας γαμαει το δαρκθρον, ευελπιστουμε σε συνεχεια