PDA

View Full Version : Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time

Krux
05-07-2010, 13:24
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/125/l_160134b200f843659bed3dbbd7a1b3f6.jpg

Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time (release date 2010 Zardoz)

Lineup :
Martin LeMar - vocals
Benedikt Zimniak - guitars
Erik Adam H. - guitars
Ralph Hubert - bass
Alex Landenburg - drums

Tracklist :
1. Intro - Concert Guitar
2. Ouverture
3. A certain fool (Le Fou) / Movement 1
4. Interlude 1 - Group
5. The 5th element (Le Bateleur) / Movement 2
6. Interlude 2 - Group
7. The Apocalypt - World in shards (La Maison Dieu / Movement 3
8. Interlude 3 - Concert Guitar
9. King with broken crown (Le Diable) / Movement 4
10. Intermezzo / Movement 5
11. Interlude 4 - Group
12. Affection (L'Amoureux) / Movement 6
13. Interlude 5 - Group
14. Mistaken truth (Le Hérétique) / Movement 7
15. Finale

Τα έχουμε πει και τα έχουμε ακούσει εκατομμύρια φορές για τους Mekong Delta και τον Ralph Hubert, να μην τα ξαναλέμε.

Οι Mekong Delta διέτρεξαν μια φοβερή τετραετία μέσα στην οποία παρέδωσαν 4 δίσκους που αποτελούν μνημεία και πυξίδα για το thrash/prog ιδίωμα. Το Pictures at an exhibition του 1997 αποτέλεσε όμως την αχίλλειο πτέρνα του συγκροτήματος και τους έβαλε στον πάγο για μία δεκαετία. Επανήλθαν δυναμικά με το Lurking Fear που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον και 3 χρόνια μετά, επανέρχονται στο προσκήνιο με την τελευταία τους κυκλοφορία με τίτλο Wanderer on the edge of time.

Με ολοκαίνουριο lineup που περιλαμβάνει τον φοβερό κιθαρίστα των Annon Vin, Erik Groesch, τον Martin Lemar των Tomorrow's eve στα φωνητικά και τον βετεράνο Axel Landenburg (Annihilator, Axxis, At Vance, Broken Grace) στα τύμπανα, σχηματίζουν ένα κουιντέτο που υπό το πρίσμα του οράματος του Hubert παραδίδει τον εν λόγω δίσκο.

Σαφώς ανώτερος του προκατόχου του και συγκριτικά ανάλογος του μεγέθους των Kaleidscope και Visions Fugitive, ο νέος δίσκος αν και δεν δείχνει οτι μπορεί να πιάσει τα επίπεδα της "χρυσής" τετραετίας, παρόλ' αυτά καταφέρνει ένα πολύ σημαντικό δίπολο. Ικανοποιεί τους υπάρχοντες οπαδούς της μπάντας αλλά παράλληλα αποτελεί και πολύ καλό ξεκίνημα για αυτούς που δεν είχαν στον παρελθόν καμία επαφή με τον ήχο τους και πολύ λογικά θα τους οδηγήσει να ξεθάψουν τις μεγάλες τους στιγμές (The Music of Erich Zann, The Principle of Doubt, Dances of Death).

Η υπομονή και η επιμονή που δείχνει ο Hubert εδώ και χρόνια, τόσο στο προσωπικό του όραμα με τους Mekong Delta αλλά και για την αστείρευτη αγάπη του και υποστήριξη για το progressive metal δεν μπορεί να αφήνει κανένα οπαδό του ιδιώματος ασυγκίνητο. Και επειδή είμαι μεγάλος ανακωτοσούρας και πιστεύω πως τίποτα δεν είναι στην τύχη, είμαι σίγουρος οτι υπάρχει ένα grand design πίσω απο τους τίτλους ...of doubt, ...of death, ...of time. Αυτά βεβαίως είναι για τους βαμένους αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα. Αν ισχύει δεν ξέρω πραγματικά πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε οχι απλά θεματικούς δίσκους αλλά θεματικές δισκογραφίες.

Οπως και να έχει ο χρόνος θα δείξει, αν και με την τελευταία τους κυκλοφορία δείχνει οτι δεν μπορεί να τους ακουμπήσει καν. Στους δικούς μου καλύτερους της χρονιάς, ακούμε και συνεχίζουμε.

GuardianOfIvorytower
05-07-2010, 13:54
Θα διαφωνήσω λίγο για το Pictures, εμένα μ αρέσει πάρα πολύ...

Καλά το καινούριο θα ακουστεί σίγουρα, κ μπορώ ήδη να πω ότι είναι δισκάρα (χωρίς να το ακούσω λολ - γίνομαι JDM σιγά σιγά...)

casshern
05-07-2010, 20:30
Erik Adam H. - guitars

:!:

Αφού κυκλοφόρησε επιτέλους ο δίσκος, και πριν σαλπάρετε για τις απαραίτητες παγκόσμιες περιοδείες, ίσως έχουμε μια ευκαιρία για εκείνο τον καφέ με τους ΘΡΑΣΕΡΣ Θεσ/νίκης. Τι λες?

Krux
05-07-2010, 21:40
Erik Adam H. Groesch είναι το πλήρες όνομα.

Σχετικά με τον καφέ την Πέμπτη είναι το ραντεβού. Αφήστε τα στοιχεία σας στην γραμματεία και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας. Ευχαριστώ.

Jim Dandy Mangrum
06-07-2010, 10:34
Θα διαφωνήσω λίγο για το Pictures, εμένα μ αρέσει πάρα πολύ...

Καλά το καινούριο θα ακουστεί σίγουρα, κ μπορώ ήδη να πω ότι είναι δισκάρα (χωρίς να το ακούσω λολ - γίνομαι JDM σιγά σιγά...)

me prolabes......:P

to xtypaw amesa leme!!!!!

Jim Dandy Mangrum
20-07-2010, 14:07
molis to xtyphsa apto site tous. auta einai...:P

GuardianOfIvorytower
20-07-2010, 17:22
Είπα κ γω, πότε το άκουσε κιόλας...

FaithFails
21-07-2010, 17:01
αλλιώς το περίμενα είναι η αλήθεια...

edit: μόνο εμένα μου θυμίζει PoS?

Jim Dandy Mangrum
13-08-2010, 10:16
diskaros trelos. bravo re ralph!
kai symfwnw, einai ontws anwteros apth diskara Lurking Fear.

Krux
13-08-2010, 10:38
Ηχος σκατά αλλά :happyjump:

ylcAThEaMEE&feature=related