Ποιος έχει παίξει; Βασικά, θέλω να συνδέσω 3 TV και να έχω HD media streaming και web, ξεχωριστά η κάθε μία.
Ωραία, αφού δεν έχει ασχοληθεί κανείς (νομίζω) ας πω περίπου τι σκέφτομαι να κάνω.
Βασικά, μετακομίζω σε λίγο καιρό μαζί με ξάδερφο και θα "συγκατοικήσουμε" σε δύο μικρά διαμερίσματα 60 τμ. Θα μοιραστούμε τα έξοδα σε όλες τις μαλακίες (αυτός πληρώνει κουζίνες, ψυγεία, υγραέρια κτλ, εγώ πληρώνω TV, πισιά, τηλέφωνα, internet κτλ). Η φάση είναι εξής: έχω ένα αρκετά καλό PC που μπορεί να με γλυτώσει από έξοδα και η thin client φάση για να γλυτώσουμε λεφτά και χώρο πάει ως εξής: είτε κάνουμε μία zero client κατάσταση αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτή δουλεύει για παιχνίδια (στην ουσία είναι streaming, καρέ-καρέ όσων θα έβλεπες στο monitor του PC και μάλλον θα έχει lag αν και έχουμε ήδη στήσει gigabit δίκτυο με τη δομημένη καλωδίωση) και η άλλη είναι μία thin client φάση στην οποία μερικά πράγματα τα διαχειρίζεσαι τοπικά (decoding, και ανάλογα τη κάρτα που θα βάλεις -αν βάλεις- και τα 3D πραγματάκια σου) και για μερικά τα δουλεύεις μέσω VNC και λοιπά tunnel/vmware σκηνικά. Για μένα το ιδανικό φυσικά θα ήταν το zero για το λόγο του ότι είναι φυσικά πιο λίγο φτηνό και χρειάζεται λιγότερα πράγματα να ρυθμίσω. Απλά το συνδέεις και τέλος, βλέπεις το PC/virtual machine σου. Από την άλλη το thin είναι ξεχωριστό μηχανηματάκι οπότε μπορείς ας πούμε αν έχεις την όρεξη να το κάνεις αρκετά customize ώστε να είναι ακριβώς αυτό που θέλεις, για το περιβάλλον που το θες (στη συγκεκριμένη περίπτωση, σαλόνι για ταινιούλες και σειρές, κανά ελαφρύ παιχνιδάκι, λίγο youtube, λίγο skype κτλ).
Έχω κοιτάξει αρκετά και τις custom λύσεις με mini-ITX boards, πχ δείτε τη μητρική Asrock A330ION που είναι καλή βάση για κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο αξιοπρεπές (μικρό) κουτί.