PDA

View Full Version : [Cinema] Νήsos (2009)

Candiru
21-06-2010, 14:12
δεν έβγαλε το search τίποτε, οπότε αν ξαναέγινε θέμα ποστάρετε λινκ και μετά λοκ:

Η πιο γαμάτη ελληνική κωμωδία των τελευταίων χρόνων, πλοκή, διαπλοκή και χαμός στο ίσωμα!

Ενας ζάμπλουτος προύχοντας του νησιού, με το συμβολικό επίθετο «Δίκαιος», πεθαίνοντας αφήνει μια περίεργη διαθήκη: Θα μοιράσει την κολοσσιαία περιουσία του στις 4 αρχές του νησιού (Δήμαρχο, Αστυνομία, Παπά και Δάσκαλο) με την προϋπόθεση να διαβαστεί δημόσια, παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού, μια επιστολή για τον καθένα και την σκοτεινή πλευρά κρυφών και ανομολόγητων δραστηριοτήτων τους. Το δίλημμα πολύ μεγάλο, πάρα πολλά τα λεφτά αλλά και οι κρυφές πτυχές των ενδιαφερόμενων πολύ σκοτεινές ώστε να παρθεί αβασάνιστα οποιοδήποτε ρίσκο δημοσιοποίησής τους. Οι δε εντάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στην τετράδα, αλλά και τα κουτσομπόλικα στόματα του νησιού, κινδυνεύουν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου, παρασύροντας σε μια αλυσιδωτή αντίδραση αθώους και ενόχους, ξεγυμνώνοντας τους επίπλαστους κοινοτικούς δεσμούς και τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες της ελληνικής επαρχίας….

http://eco-cinema.blogspot.com/2010/06/sos-2009.html

enitharmon
21-06-2010, 14:18
ποιο το οικολογικο μήνυμα της ταινίας;

Candiru
21-06-2010, 14:24
βασικά δεν έχω τώρα χρονο για ψάξιμο άλλων οικολογικών οπότε αρκεστείτε στην οικολογική διάσταση που εκπέμπει η κυκλαδίτη ατμόσφαιρα :)

nikolasfluxus
21-06-2010, 16:34
για τον πούτσο πανηγυρικά

LokiTricksterGod
21-06-2010, 16:58
ο σκηνοθέτης για το ρόλο του... Δίκαιου προσέφερε μηδαμινό ποσό και... τρείς μέρες διακοπές!

τρομερός τύπος.

H.
22-06-2010, 00:12
Χειρότερη ταινία που πλήρωσα για να δω το 2009 πανηγυρικά. Κάκιστο σενάριο, προβλέψιμο σικέ χιούμορ, ερμηνείες μέτριες γενικά, αποφύγετε διακριτικά.

Candiru
22-06-2010, 09:40
Χειρότερη ταινία που πλήρωσα για να δω το 2009 πανηγυρικά. Κάκιστο σενάριο, προβλέψιμο σικέ χιούμορ, ερμηνείες μέτριες γενικά, αποφύγετε διακριτικά.

προφανώς δεν θα έχεις δει άλλες κωμωδίες τέτοιου τύπου, για να έχεις μέτρο σύγκρισης

H.
23-06-2010, 00:22
Οι "τέτοιου τύπου κωμωδίες" είναι οι 9 στις 10 σύγχρονες ελληνικές ταινίες. Ε και έχω δει (πως θα μπορούσα να γλυτώσω άλλωστε?).

Dythor
23-06-2010, 14:12
Ένα κλικ πάνω απ' τον πάτο γενικά, μέτρια προς συμπαθητική για τα ελληνικά δεδομένα.

Tyler_Durden
23-06-2010, 16:03
ναι αλλα οι σκηνες με την Ζέτα γάμησαν

nothingman
23-06-2010, 16:47
επρόκειτο περί μιας κακής ταινίας. στην κατηγορία "ελληνική καλοκαιρινή ταινία με νησάκια και θάλασσες και χωριάτικες σαλάτες" κερδίζει άνετα η άλλη με τη (μέλλουσα σύζυγό μου) Βίκυ Παπαδοπούλου που είναι γυρισμένη στη Θηρασιά και που δε θυμάμαι τον τίτλο της. πολύ πιο ευχάριστη.
α, "Μικρό Έγκλημα" λεγόταν.

Art In Haste
23-06-2010, 21:56
ΧΑΛΙΑ ταινία απλά.

fandango
23-06-2010, 22:49
επρόκειτο περί μιας κακής ταινίας. στην κατηγορία "ελληνική καλοκαιρινή ταινία με νησάκια και θάλασσες και χωριάτικες σαλάτες" κερδίζει άνετα η άλλη με τη (μέλλουσα σύζυγό μου) Βίκυ Παπαδοπούλου που είναι γυρισμένη στη Θηρασιά και που δε θυμάμαι τον τίτλο της. πολύ πιο ευχάριστη.

στηρίζουμε τη μελλοντική σύζυγό σου :pink: . Το μικρό έγκλημα υπάρχει για κατέβασμα στο greek-movies.com, όντως ωραία ταινία.

Dythor
24-06-2010, 00:27
με τη (μέλλουσα σύζυγό μου) Βίκυ Παπαδοπούλου

Η πιο ωραία γυναίκα στην Ελλάδα, πιθανώς και στον κόσμο.

Drumsick
24-06-2010, 10:52
H υπερβολάρα της υπερβολάρας.

Candiru
24-06-2010, 11:09

ενδιαφέρουσα φαίνεται και αυτή, πώς μου ξέφυγε

Candiru
28-06-2010, 11:55

Το είδα και αυτό. καμία σχέση μεταξύ τους, Η Νήσος είναι κανονική κωμωδία σε πολύ βελτιωμένη έκδοση από άλλες του συρμού, ενώ το Μικρό έγκλημα είναι χλιαρή κωμωδία χωρίς στοιχέια κωμικής υπερβολής, χωρίς ιδιαίτερη πλοκή στην υπόθεση, πέραν του τύπου macguffin μυστηρίου. Δυστυχώς, όσα θέματα θίγει, τα θίγει με πολύ φλατ τρόπο που μόλις που σου γίνονται αντιληπτά (επιρροή των μήντια σε μια απομονωμένη επαρχία/νησί, φαραωνικά σχέδια ανάπτυξης και διαπλοκή με τις αρχές, κλπ). Συμπαθητική και αξιόλογη, θα μπορούσε πολύ καλύτερα πάντως, αν η πλοκή δεν ήταν τόσο αργή και αν φρόντιζε τις ιδέες να τις επεξεργαστεί πιο δραματικά, άλλωστε έιχε χρόνο στη διάθεσή του (ούτε μιάμισυ ώρα δεν κρατάει).

MaX Payne
05-08-2010, 19:37
τι καλο το μικρο εγκλημα το ειδα μολις απλα κακιστο
σερβεταλης προφορα για τον λουτσο , παπαδοπουλου μουναρα αλλα σεναριο 0

αποφυγετε και δειτε νησο ταινιαρα :grin: