PDA

View Full Version : η πραξε η σκασε.

μπιζαριος
20-06-2010, 09:52
Ε οτι λεει και ο τιτλος.
Σε φαση οκ ολοι εχουμε τα προβληματα μας. Το θεμα ειναι τι κανουμε για να τα ξεπερασουμε. Ειναι πραγματικα ο πιο ευκολος τροπος να "κλαιγομαστε" στους αλλους? Δηλαδη, τα περισσοτερα σιγουρα λυνονται με λιγη σκεψη. Δεν μιλαω για προβληματα υγειας αλλα απο γκομενικα, δεν εχω φιλους μεχρι πραματα του στυλ: "ειμαι χοντρος/η"
Αν σου αρεσει που εχεις καποιο προβλημα το οποιο λυνεται (τονιζω το λυνεται μην αρχισετε τα flame με ασχετα πραματα) γιατι να μην προσπαθησεις να το λυσεις παρα να μιζεριαζεις η να καθεσαι να κλεγεσαι στους φιλους/γνωστους.
Τουλαχιστον το αναγνωριζεις το προβλημα και το ξερεις, γιατι δεν το λυνεις? Δεν θα ηταν καλυτερο να σπαταλας τον χρονο σου προσπαθοντας να το λυσεις παρα να πριζεις τους φιλους σου?
Δεν μιλαω σε καποιο συγκεκριμενο χρηστη απλα θελω να δω τι πιστευετε σ'αυτο το θεμα και αν κανενας θελει να βγαλει τα σοψυχα του να τον ζμπροξουμε προς το να ξεκινησει να διορθωνει πραματα, ειμαστε εδω γιαυτονα.
Παραδειγματα ευπροσδεκτα.
Ειτε αποτυχημενα ειτε επιτυχημενα.

discuss pls no flames kkthxbai.

fandango
20-06-2010, 10:04
αν όλα ήταν τόσο εύκολα στο να τα κάνεις παρά να μιλάς στους φίλους σου γι'αυτά, τότε κανείς δε θα είχε προβλήματα και οι καφέδες θα διαρκούσαν 1', όσο ο διάλογος
-τι άλλα;
-τα ίδια.

γενικά δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου εκτός από τη φάση με το πρήξιμο φίλων, αν δεν μπορούμε να πρήζουμε (και να μας πρήζουν εννοείται) ούτε τους φίλους μας και τα κρατάμε όλα μέσα μας θα πεθάνουμε όλοι από καρκίνο λίγο μετά τα 40 (copyright Κ.Ανάν)

Comte de Saint-Germain
20-06-2010, 10:08
Τα μισά μου/σου/μας προβλήματα τέτοιας κλίμακος προκύπτουν από τα κόμπλεξ μας (ή τις λάθος επιλογές μας που προέκυψαν, κατα κανόνα, από αυτά), οπότε είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο να τα λύσει κανείς, είναι θέμα του να ξεπεράσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Εγώ το παλεύω, αλλά δεν έχω πάντα το χρόνο (αλήθεια). Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι έχω γράψει στο fml εκτός αν πρόκειται για κάτι αστειο και εκείνη τη φορά που πέθανε ένας παλιός συμμαθητής μου από καρκίνο.

έντιτ: ouch, τρομακτικός ο συνδυασμός του ποστ μου με του απωπανω :(

μπιζαριος
20-06-2010, 10:08
δεν μιλαω να σταματησει το πρηξιμο. απλα να μην γινεται για μηνες ξερωγω η ιδια συζητηση και να μην κανεις κατι για αυτο. Δηλαδη ναι μπορουμε να λεμε τα προβληματα μας στους φιλους μας αλλα μερικες φορες γινεται τοσο συχνα η ιδια συζητηση για το ιδιο θεμα που θα μπορουσε αυτος ολος ο χρονος να γινουν πραξεις που θα διορθωναν το προβλημα και εμας απλα μας αρεσει να καθομαστε στη μιζερια μας για να μπορουμε απλα να κλαιγομαστε. που στο τελος ειναι και το πιο ευκολο. γιατι το να κανουμε κατι χρειαζεται αποφασιστικοτητα και κοπο. πραμα που πολλοι δεν εχουμε τα αρχιδια να το δωσουμε. Μερικοι απλα γουσταρουμε να ειμαστε μιζεροι και δημιουργουμε προβληματα στο κεφαλι μας που πολλες φορες δεν υπαρχουν καν μονο για να μιζεριασουμε, να κραξουμε, να κατσουμε στην απεξω και να κρινουμε περιμενοντας να ερθει η λυπηση και να μην την αποδεκτουμε ουτε αυτην γιατι "τι λες ρε μαλακα σιγα μην δεχτω τον οικτο σου" και να γινεται ενας φαυλος κυκλος.

Drumsick
20-06-2010, 10:15
Ο μπιζάριος το'βαλε στόχο κι έχασε 100 κιλά και ξαφνικά νιώθει σούπερμαν και νομίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια ιδιοσυγκρασία, αποφασιστικότητα και τις ίδιες δυνατότητες.
Μην γίνεσαι σκατόψυχος μαν, κάποιοι άνθρωποι τραβάνε τα ζόρια τους διαφορετικά και τα ξεπερνάνε διαφορετικά. Αν βαριέσαι τόσο να ακούς για τα προβλήματα των φίλων σου, τότε μάλλον δεν είσαι και πολύ καλός φίλος.

εντιτ: Κι αν την τελική είσαι τόσο ΓΑΜΑΤΟΣ, δώσε λύσεις και στήριξη και βόηθα έμπρακτα τον άλλων που βλέπεις πως δε την παλεύει, αντί να τον κράζεις για τη συχνότητα με την οποία κλαίγεται.

metamelia1
20-06-2010, 10:18
Μην γίνεσαι σκατόψυχος μαν

Σωστή συμβουλή απ'το σωστό άτομο.

Drumsick
20-06-2010, 10:20
Σωστό σχόλιο από κάποιον που με ξέρει τόσο καλά!

μπιζαριος
20-06-2010, 10:20
το θεμα δεν ειναι να σταματησουν να μου λενε τα προβληματα. το θεμα ειναι η πραξη.
δηλαδη στηριχτικατε ολοι στο "σκασε" αντι στο "πραξε" του θεματος.
Εγω προσωπικα πιστευω οτι εδω μεσα υπαρχουν ατομα που απλα θελουν ενα μικρο σμπροξιματακι να φτιαξουν αυτα που πραγματικα θελουν. και με μια τετοια συζητηση μπορει καποιος να βγει γεννημενος. δεν εχει να κανει με μενα το ποστ ουτε με το αν με πριζουν οι φιλοι μου/γνωστοι μου. κανενας δεν με πριζει εμενα το ξερεις οτι ειμαι απαυτους τους ανθρωπους που και 900 ατομα να του μιλανε θα μιλαει σε ολους γιατι ειμαι γεννημενος ΠΡΗΧΤΗΣ και γενικα δεν μπορω να αγνοησω ατομο ουτε να μισησω ατομο ουτε να βαρεθω ουτε τιποτα. Ειδικα επειδη μου μιλαει. αυτο μας ελειπε. ο αλλος καθεται και μου μιλαει και εγω τον βαριεμαι?
Γενικα το ξανατονιζω. αυτο που με ενδιαφερει να συζητηθει ειναι το να γινουν πραξεις. οχι να σταματησει η κλαψα.

Comte de Saint-Germain
20-06-2010, 10:23
Πατζάριε αυτά μόνο μέσω των φίλων γίνονται. Εγώ τους άλλους μπορώ να τους βοηθήσω, τον εαυτό μου δεν μπορώ. Είμαστε όλοι δυναμικά συστήματα σε μια ασταθή ισορροπία, μια μικρή αρχική διέγερση θέλουμε και θα πάμε εκεί που πρέπει.

Ruthless
20-06-2010, 10:26
Έλα ρε μπιζάριε έπικ μέταλ.

Με ατσάλι τα πάντα τα προσπερνάμε και στα αρχίδια μας όλα.

Drumsick
20-06-2010, 10:27
Εσένα κόμτε έχω αρχίσει να σ'αγαπάω. Ίσως το μόνο αξιόλογο νούμπ της τελευταίας χρονιάς :pink:

Clockwork Orange
20-06-2010, 10:27
Έλα ρε μπιζάριε stoner να πουμε

Με μπαφους τα πάντα τα προσπερνάμε και στα αρχίδια μας όλα.

cancer
20-06-2010, 10:30
Εγω προσωπικα πιστευω οτι εδω μεσα υπαρχουν ατομα που απλα θελουν ενα μικρο σμπροξιματακι να φτιαξουν αυτα που πραγματικα θελουν.
katalabaineis oti auto to "edw mesa" akougetai arketa periergo sa dilwsi kai isws ligo af' ipsilou.

i tapeini mou peira me didaskei oti oi anthrwpoi sinithws klaigontai otan briskontai se adieksoda ki oxi epeidi etsi ti briskoun.
(poly atixes to paradeigma sou me to "eimai xontros", you had to see that coming from barbara.)

pantws eimai ki ego tis apofsis, opws grafei kai sena 8ranio sti sxoli mou, oti skopos tou anthrwpou einai h skepsi kai oxi h praksi (leei oti to eipe o bruce lee alla sto google mou bgazei oti eipe auto "If you spend too much time thinking about a thing, you'll never get it done", anyway).

Drumsick
20-06-2010, 10:36
Αναγκάστηκα να δώσω πινκ στον ρουθλες...

metamelia3
20-06-2010, 11:17
σιγα τον νιτσε ρε μαλακα μπιζαριε.

Deggial
20-06-2010, 11:56
Τουλαχιστον το αναγνωριζεις το προβλημα και το ξερεις, γιατι δεν το λυνεις?

Επειδή συμβαίνουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
- Νιώθει αδύναμος να λύσει το πρόβλημα.
- Σκέπτεται υπερβολικά το πρόβλημα και πέφτει σε κατάθλιψη.
- Σκέπτεται υπερβολικά το πρόβλημα, αγχώνεται και το στρες εμποδίζει τα cognitive processes.
- Λόγω τάσεων φυγής από την πραγματικότητα, αντί να λύνει το πρόβλημα καταλήγει να εθίζεται σε δραστηριότητες στις οποίες βρίσκει ευχαρίστηση.
- Μπορεί να αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον του να επιβεβαιώνει την ανυπαρξία προβλήματος (π.χ. ένας παχύσαρκος σε μία οικογένεια όπου όλα τα μέλη είναι παχύσαρκα, άρα και η παχυσαρκία καταλήγει να θεωρειται φυσιολογική κατάσταση).
- Αρνείται να λάβει επαγγελματική βοήθεια, ακόμη κι αν αυτή χρειάζεται, επειδή το θεωρεί κάποιου είδους παραδοχής προσωπικής αποτυχίας.
- κλπ κλπ

Drumsick
20-06-2010, 12:06
When you see it..

http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/Untitled-1-14.jpg

House Of Low Culture
20-06-2010, 16:51
θα συμφωνήσω με ντράμσικ και ρούθλες πάρα πολύ. Μπιζάριε, αν δεν κάθεσαι να ακούσεις τους φίλους σου και τα προβλήματα τους, ε, δεν είσαι φίλος είσαι μαλάκας(και κύπριος). Εντωμεταξύ εσύ το πρόβλημα του πάχους πως το 'λυσες? Έβαλες δαχτυλίδι στο στομάχι κι όλα οκ? Γιατί χοντρό/ή σε θυμάμαι.

μπιζαριος
20-06-2010, 16:57
ρε ξεκολλατε απο το θεμα με την βοηθεια των φιλων. φυσικα και θελω να ακουω τους φιλους μου και να τους βοηθαω. αν ρωτησεις εδω μεσα θα σου πουν και συγκεκριμενοι χρηστες.
Το θεμα ειναι γιατι να κολλαμε στο "αναγνωριζω το προβλημα" και να μην το λυνουμε η εστω να κανουμε κατι για αυτο.
θα διαφωνησω λιγο με τον deggial γιατι στην τελικη πολλες φορες αυτα ειναι δικαιολογιες που χρησιμοποιουμε για να μην κανουμε τιποτα. Λιγη θεληση θελει.

Και οχι δεν ειναι thread για το βαρος μου εδω. αποριες καπου αλλου, μην κανετε hijack :|

O)))zma
20-06-2010, 17:14
pantos otan isouna xontros isoun pio agapoulis :P

παρεισακτος
20-06-2010, 18:00
Να θυμίσω μόνο ότι εκτός του ‘Free to Choose: A Personal Statement’ (Milton Friedman, Rose D. Friedman) έχει γραφτεί και το ‘Free to Lose: An Introduction to Marxist Economic Philosophy’ (John E. Roemer)!

Tispanagias tamatia
20-06-2010, 18:32
Μπιζάριε τι έγινε ρε μλκ. :S

Dythor
20-06-2010, 21:35
Ε οτι λεει και ο τιτλος.
Σε φαση οκ ολοι εχουμε τα προβληματα μας. Το θεμα ειναι τι κανουμε για να τα ξεπερασουμε. Ειναι πραγματικα ο πιο ευκολος τροπος να "κλαιγομαστε" στους αλλους? Δηλαδη, τα περισσοτερα σιγουρα λυνονται με λιγη σκεψη. Δεν μιλαω για προβληματα υγειας αλλα απο γκομενικα, δεν εχω φιλους μεχρι πραματα του στυλ: "ειμαι χοντρος/η"
Αν σου αρεσει που εχεις καποιο προβλημα το οποιο λυνεται (τονιζω το λυνεται μην αρχισετε τα flame με ασχετα πραματα) γιατι να μην προσπαθησεις να το λυσεις παρα να μιζεριαζεις η να καθεσαι να κλεγεσαι στους φιλους/γνωστους.
Τουλαχιστον το αναγνωριζεις το προβλημα και το ξερεις, γιατι δεν το λυνεις? Δεν θα ηταν καλυτερο να σπαταλας τον χρονο σου προσπαθοντας να το λυσεις παρα να πριζεις τους φιλους σου?
Δεν μιλαω σε καποιο συγκεκριμενο χρηστη απλα θελω να δω τι πιστευετε σ'αυτο το θεμα και αν κανενας θελει να βγαλει τα σοψυχα του να τον ζμπροξουμε προς το να ξεκινησει να διορθωνει πραματα, ειμαστε εδω γιαυτονα.

Γιατί ένα μάτσο χημικά στο κεφάλι σου δεν είναι πάντα υπάκουα να βρουν την ενέργεια και τους τρόπους να λύσουν όλες τις νευρώσεις και τα προβλήματά σου. Δεν προκύπτει από ανάλυση και σύνθεση δεδομένων μια τέτοια (επιτυχημένη) προσπάθεια, είναι μια πολύ πιο πολύπλοκη διαδικασία.

Xtikio
20-06-2010, 21:42
eilikrina dythor einai h prwth pou kernaw. eilikrina.

Dythor
20-06-2010, 21:44
Ο ρυθμός που μαζεύω μούτζες ό,τι και να πω είναι ασύλληπτος.

Agoraphobic_S.I.
20-06-2010, 21:46
Βασικά εσύ σκάσε.

Xtikio
20-06-2010, 21:47
mallo semena phgaine afto :roll:

ikonoklast
20-06-2010, 22:21
Ε οτι λεει και ο τιτλος.
Σε φαση οκ ολοι εχουμε τα προβληματα μας. Το θεμα ειναι τι κανουμε για να τα ξεπερασουμε. Ειναι πραγματικα ο πιο ευκολος τροπος να "κλαιγομαστε" στους αλλους?

Όχι, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τα κάνεις ηλίθια θρεντς σε μέταλ φόρουμς στο ιντερνετ.

MoRmEnGiL
26-06-2010, 05:21
Ε οτι λεει και ο τιτλος.

Moufa na lyneis ola sou ta problhmata. meta me ti 8a asxolhse kai gia ti 8a griniaeis dld. Ta problhmata einai filoi mas. Mas dinoun mia kalh dikaiologia na eimaste skatopsyxoi mizeroi kai kata8liptikoi. ^^

animae
26-06-2010, 12:14
Mπιζ, ποτέ τα προβλήματα δεν ήταν "ή κάνε αυτό ή τράβα γαμήσου". Η ψυχοσύνθεση και ο τρόπος αντίδρασης όλων των ανθρώπων είναι διαφορετικός και δεν μπορείς να βάζεις τέτοια καλούπια. Και δεν είναι καν μόνο αυτό. Η περίοδος που περνάει ο καθένας, μπορεί να επιρρεάσει και στο πως θα αντιμετωπίσεις το ότιδηποτε.
Κατά τ άλλα ότι είπε ο ικονοκλαστ.

alaiah
26-06-2010, 13:54
βασικά, τί φάση προβλήματα εννοούμε; Πχ έχω ένα φίλο 3 μήνες χωρισμένο, κολλημένο άσχημα, που ενώ υποφέρει και θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία, απλά δεν γίνεται. Είναι σε φάση: ρε μαλάκα μου έχει κάνει αυτά και αυτά η καριόλα. Θα επρεπε να την μισώ αυτή τη στιγμή. ΓΙΑΤΙ δεν την μισω; Για κανα μήνα εντελώς άυπνος σε φάση πέφτει στο κρεβάτι κομμάτια και το μάτι ξαφνικά γαρίδα, και σκέφτεται τη γκόμενα κλπ.
Σε τέτοιες φάσεις εκτός του ότι δεν υπάρχει συγκεκριμμένη λύση, το συναίσθημα μπλοκάρει τη λογική και θέλει πολύ χρόνο και πολύ πρήξιμο παπαριών προς φίλους.
και ενώ του λέμε κλασσικές ατάκες του στύλ: να απασχολείσαι με πράγματα όλη μέρα για να μην σκέφτεσαι, πάνε τρέξιμο, πάνε καράτε, πάνε δούλεψε, νταξ δεν θέλει να κάνει τπτ.
Ε δεν μπορώ να πω ότι δεν τον καταλαβαίνω ούτε καν έχω σκεφτεί ποτέ "η πράξε ή σκάσε".

Επίσης το να πείς εσύ μια λύση σε κάποιον που έχει πρόβλημα, εννοείται δεν μετράει ε. Καλώς ή κακώς πρέπει να έρθει επιφοίτηση στον ίδιο. δηλαδή ατάκες του στυλ: "εγώ μαλάκα σου έχω πει τι πρέπει να κάνεις αλλά εσύ κωλοβαράς" imo είναι άδικες προς τον φίλο και μάλλον εγωιστικές.

Xtikio
26-06-2010, 14:56
thathela polu na xlevasw to filo sou alla

H.
26-06-2010, 20:31
Γιατί, ποιος δεν το έχει πάθει?

Xtikio
26-06-2010, 21:39
vevaia.

phthoggon
26-07-2010, 22:05
νομίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν τέτοια προβλήματα όπως αυτά που αναφέρει ο μπιζάριος και αναβάλλουν/νιώθουν αδύναμοι να τα λύσουν στην πραγματικότητα δε ξέρουν τι θέλουν, ή καλύτερα κοροϊδεύουν τον εαυτό τους για το τι θέλουν, είτε από κοινωνικά επιβαλλόμενη άποψη όσον αφορά το τι θα έπρεπε να είναι και να κάνουν, είτε επειδή είναι βολεμένοι με τα λίγα και φοβούνται την αβεβαιότητα και την προσπάθεια. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, πχ καλύτερα να είσαι χαρούμενος ειλικρινής άχρηστος παρά νευρωτικός αποτυχημένος γιάπι με τάσεις μεγαλομανίας.