View Full Version : Αντιεμπόριο και κριτικές της κωλάρας.
ikonoklast
13-06-2010, 21:41
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κόλους. Δεν μπορεί να μου χρεώνεις εισιτήριο και να το παίζεις και αναιρέσεις, ναρ, πρόοδος, ελευθερία και χίπισμος, peace love και rock'n'roll.
Γιατί να μη μπορώ;
Ορμήχτε!
Tispanagias tamatia
13-06-2010, 21:51
Αυτό με τον Ντάριο Φο ήταν λίγο για την πουτσάρα αλλά κατά τα άλλα μια χαρά μπορείς να χρεώνεις και να το παίζεις.
rat_poison
13-06-2010, 21:51
Να επαναληφθώ; Γιατί δεν είναι ο ιδιωτικός χώρος που νοίκιασες. Σπίτι σου κάνε ό,τι θες. Εφάρμοσε λίγο τη μαρξιστική/αριστερή/οποιαδήποτε-προοδευτική ιδεολογία που έχεις για το κεφάλαιο και την απόχτησή όλων των αγαθών από όλους στη χρήση των δημοσίων χώρων και θα καταλάβεις τι εννοώ με την κριτική της κωλάρας μου.
Σε άλλα νέα, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ αυτό μου έκανες με το να εκφράσεις κομψότατα και ορθολογικά τη γνώμη σου στον τίτλο του thread. Προσπαθείς να προκαταβάλεις κανέναν με την αποψάρα σου, ή απλά δεν το σκέφτηκες; Θέλεις να κατευθύνεις τη συζήτηση κάπου; Θέλεις να χαρακτηρίσεις a priori τον όποιον αντίλογο (υπεργαμάτο-καλό-κακό-της πούτσας) σε αυτά που κάνει η ΝΑΡ; Ή είσαι απλά ένας αγενής βλάκας;
ikonoklast
13-06-2010, 22:22
Παναγιατάδε: Έχεις δει το θεατρικό μωρέ; Μάθαμε όλοι τώρα!
Να επαναληφθώ; Γιατί δεν είναι ο ιδιωτικός χώρος που νοίκιασες. Σπίτι σου κάνε ό,τι θες. Εφάρμοσε λίγο τη μαρξιστική/αριστερή/οποιαδήποτε-προοδευτική ιδεολογία που έχεις για το κεφάλαιο και την απόχτησή όλων των αγαθών από όλους στη χρήση των δημοσίων χώρων και θα καταλάβεις τι εννοώ με την κριτική της κωλάρας μου.
Δεν θα επαναληφθείς, θα γίνεις πιο αναλυτικός (ελπίζω). "Εφαρμόζω λίγο την μαρξιστική ιδεολογία" σχετικά με τα αγαθά και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα φεστιβάλ όπως οι αναιρέσεις ή το B-Fest ή οτιδήποτε αντίστοιχο πληρεί τα χαρακτηριστικά τους (έχει τιμή ενίσχυσης - δεν έχει χορηγούς ή άλλους πόρους) αντιφάσκει σε σχέση με αυτήν.
Ενα κερδοσκοπικό φεστιβάλ με χορηγούς την heineken, την durex, την κοακολα, τον δήμο γλυφάδας και 16 ΜΚΟ, μπορεί κάλλιστα να να διοργανώνεται σε δημόσιο χώρο, να δουλεύουν 100 άτομα έμμισθα μέχρι να στηθεί, να δουλεύουν άλλα 50 ώς "Εθελοντές" (θύματα δηλαδή) να τρώει όλη η διοργάνωση και όλοι οι υπόλοιποι απο οχτακόσες μπάντες και να μην έχει εισιτήριο. Ενα μη κερδοσκοπικό φεστιβάλ μπορεί να λειτουργεί απο 100 τρελούς που τρέχουν για δύο βδομάδες, που μπαίνουν μέσα ΚΑΘΕ χρόνο και που δουλεύουν για να προσφέρουν με το χαμηλότερο δυνατό λειτουργικό αντίτιμο την σημαντικότερη πολιτική και πολιτιστική προσφορά.
Ο κύριος Μαρξ που έχω διαβάσει εγώ λέει ότι το πρώτο είναι καπιταλισμός, το δεύτερο όχι. Μήπως λέει μαλακίες ο άνθρωπος;
την σημαντικότερη πολιτική και πολιτιστική προσφορά.
Κολωσσός.
ikonoklast
13-06-2010, 22:33
με το χαμηλότερο δυνατό λειτουργικό αντίτιμο την σημαντικότερη πολιτική και πολιτιστική προσφορά.
Αυτό είναι το quote, καραγκιοζάκι.
The Good Son
13-06-2010, 22:48
Η όλη φάση είναι η κόντρα του πως να λειτουργήσει με καπιταλιστικά δεδομένα μια τέτοια οργάνωση καθώς είναι γενικά λολ σε συναυλίες αριστερών (πολύ αριστερών) να βλέπεις να φρουρούνται τρύπες μην μπεί κανένας. Εγώ ικόνοκλαστ νομίζω οτι πρέπει να βρείτε περισσότερα κορόιδα να δουλεύουν τζάμπα. Ίσως με το να βάλετε περισσότερα γκομενάκια στην οργάνωση και να αρχίσουν να πλένονται αρκετές που είναι ήδη μέσα.
ikonoklast
13-06-2010, 22:59
είναι γενικά λολ σε συναυλίες αριστερών (πολύ αριστερών) να βλέπεις να φρουρούνται τρύπες μην μπεί κανένας.
Αυτό είναι όντως λολ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου, δεν μιλάω για τις αναιρέσεις θεσσαλονίκης συγκεκριμένα ούτε καν για το ναρ ή την ΑΚ ή οτιδήποτε. Αυτά που λέει ο ρατποιζον τα έχω ακούσει 9000 φορές σε πολλούς διαφορετικούς χώρους απο πολλούς διαφορετικούς τύπους. Είναι συνήθως οι ίδιοι αναρχοακραριστεροί (πολύ αναρχοακραριστεροί) τύποι που σκάνε στις 11 για να δούνε την γκράντε μπάντα στο τσάμπα, μπορούν να αφιερώσουν έντεκα ώρες να μιλάνε ή να παίζουν ξύλο μαζί σου αλλά δε θα σου απαντήσουν ποτέ στην ερώτηση "αφου είμαστε μαλάκες γιατί δε την πουλεύεις;".
LokiTricksterGod
13-06-2010, 23:03
http://farm1.static.flickr.com/65/204707389_752ca43113_m.jpg
The Good Son
13-06-2010, 23:08
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=1771&dateline=1266889141
metamelia1
13-06-2010, 23:09
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=1099&dateline=1238023402
http://3.bp.blogspot.com/_0Hea1tx9WdA/S8T9v5-9wcI/AAAAAAAAAJI/l1k5zyOXbUk/s1600/0312-OSING-Trololo_full_600.jpg
LokiTricksterGod
13-06-2010, 23:12
http://i.imgur.com/fMMTS.gif
http://farm3.static.flickr.com/2788/4127992813_91c0640808.jpg
ikonoklast
13-06-2010, 23:26
Έλα, σκάστε.
LokiTricksterGod
13-06-2010, 23:27
http://kingdomofstyle.typepad.co.uk/my_weblog/images/2008/10/05/chatalbiya.jpg
nikolasfluxus
14-06-2010, 00:10
νομίζω οτι βάση των λεγομένων του rat poison είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ του χώρου,οτι είναι κάπως σα να στήνεσαι στο πεζοδρόμιο και να ζητάς διόδια για να αφήσεις τον κόσμο να περάσει(η μάλλον να απαιτείς λεφτά για τη μαιμού σου τον Ζαν Λυκ)
γι αυτό κράζουμε τους πασπίτες που κάνουν πάρτια στα φουαγιές βάζοντας είσοδο και μπράβους.
και η γραμμή 'αν δε γουστάρεις χέσε μας' είναι politically incorrect ε,οι κνίτες θα πάσχιζαν να απολογηθούν.
my_troubled_Mind
14-06-2010, 00:23
+1 στο γκύριο.
πιθανότατα τα περισσότερα έχουν ειπωθεί ήδη αλλά εν πάση περιπτώσει,
α) το επιχείρημα περί δημόσιου χώρου είναι εντελώς σαχλαμάρα. αυτονόητο είναι ότι όσοι σκάνε και ζητάνε να μπουν χωρίς εισητήριο το κάνουν για να δουν τις εκάστοτε μπάντες και όχι επειδή τους έσκασε ξαφνικά να αράξουν στο γρασίδι του πάρκου/γεωπονικής για να χαζέψουν τον ξάστερο ουρανό. κάντε την καρδιά σας πέτρα και ανεχτείτε ένα αντίτιμο των 6 ευρώ σε ένα δημόσιο χώρο στον οποίο ούτως ή άλλως δεν θα πηγαίνατε αν δεν υπήρχε η διοργάνωση.
β) αν το επιχείρημα για το ότι είστε διατεθημένοι να σκάτε 15ευρα, 20ευρα και 30ευρα σε gagarin, didi και γενικά σε κάθε έμπορα αλλά όχι 5-6 ευρώ στην τάδε αριστερή οργάνωση είναι το ότι οι πρώτοι νοικιάζουν/τους ανήκει ο χώρος, άρα είναι οκ να ζητάνε και φράγκα, ενώ οι δεύτεροι όχι, άρα δεν είναι, ε τότε λολ. και αν αυτό παρουσιάζεται και ως κριτική από τα αριστερά, τοτε ακόμα πιο λολ.
γ) όπως είπε και ο φαντομ ντακ στο άλλο θρεντ, αν δε γουστάρετε να πληρώσετε, μην πληρώσετε, τουλάχιστον μην προσπαθείτε να το πολιτικοποιήσετε.
δ) στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τα 6 ευρώ το πρόβλημα, ούτε ο δημόσιος χώρος, είναι το ότι απλά δε γουστάρετε τον πολιτικό χώρο που κάνει τη διοργάνωση.
rat_poison
14-06-2010, 01:22
Κάνε το φεστιβάλ σου σαν κύριος. Βγάλε το κράνος, το χαρτοκούτι, το δίσκο, μέχρικαι το άγιο δισκοπότηρο για οικονομική ενίσχυση σαν κύριος. Το να μου αμολάς όμως ως φρούραρχους οργανωμένους ΝΑΡ-ο-φοιτητές στις γωνιές για τον κάθε τζαμπατζή (myself included) ή να με βάζεις να ρίξω τα μούτρα μου σε γνωστούς μου/αγνώστους μου στην είσοδο "δεν έχω φράγκα ρε μάγκα, άσε με να μπω, είμαι φτωχός, τα 'φαγα στη Μητροπόλεως για ψώνια, γουοτέβα" και να με βάζεις αντιμέτωπίσω το βλέμα του αριστερού που σου κάνει τη χάρη επειδή νομίζει ότι είναι καλύτερος από σένα είναι λίγο δύσκολο να το καταπιώ. Και στην τελική με αυτό το φεστιβάλ υποτίθεται ότι καλείς εμένα τον τελευταίο τον αναρχοαριστερό στη φάση σου με την (και καλώς και κακώς νοούμενη) κομματική προπαγάνδα σου για να σε γνωρίσω και να δω το πολιτιστικό σου δρώμενο παράλληλα με τα φυλλάδιά σου, τις αφίσες σου και τα συνθήματά σου. Δηλαδή να πληρώσω για να ακούσω τις ιδέες σου και να με χρεώνεις για να μπω στο πάρκο ΜΟΥ. Και περιφράσσεις κι ένα χώρο με το έτσι-θέλω (αναφέρομαι στο φράχτη που στήθηκε ανάμεσα στο πάρκο των σκύλων και το πάρκο του Φωκά). Που στην τελική εγώ έμενα 5 χρόνια στη γειτονιά, ν' απολογηθώ που βολτάρω εκεί; (Νταξ, λίγο υποκριτικό αυτό, αλλά ελπίζω να γίνεται σαφές το point μου)
σε ένα δημόσιο χώρο στον οποίο ούτως ή άλλως δεν θα πηγαίνατε αν δεν υπήρχε η διοργάνωση.
Απολύτως. Καμία. Σχέση. Με την κριτική που διεξαγάγεται σχετικά με αυτήν την πλευρά αυτών των φεστιβάλς.
Γενικά ο αποπάνως τα λέει μια χαρά. Και το B-FEST ακριβώς έτσι λειτουργεί btw, με όψιοναλ κουτί οικονομικής ενίσχυσης.
ikonoklast
14-06-2010, 02:05
Το να μου αμολάς όμως ως φρούραρχους οργανωμένους ΝΑΡ-ο-φοιτητές στις γωνιές για τον κάθε τζαμπατζή (myself included) ή να με βάζεις να ρίξω τα μούτρα μου σε γνωστούς μου/αγνώστους μου στην είσοδο
:moutza:
Αρχικά τσίμπα την έτσι σου για την μικροαστίλα του "ρίχνω τα μούτρα μου". Όποιος έχει αρχίδια σκάει και υπερασπίζεται την πολιτική του αντίληψη (ή/και την αφραγκία του) σε όποιον χρειαστεί, και τσάμπα θα έμπαινες. Σου εξήγησα ότι δεν πληρώνεις για να ακούσεις τις ιδέες μου, πληρώνεις για να μπορέσω να εκθέσω τις ιδέες μου και να καλύψω τα έξοδα μου (τα οποία έξοδα ναι, είναι πολλά και όχι, δεν καλύπτονται απο κουτάκια ενίσχυσης κυρίως γιατί κάτι τύποι σα και σένα έρχονται αποκλειστικά για τη μπάντα και στο πουλί τους η φάση). Και με βάση την τελευταία παρένθεση έρχομαι και στο προσωπικό του πράγματος: Τσιγκουνεύτηκες τα έξι ευρώπουλα και μαντροπήδησες γιατί κατέβηκες να δεις last drive, έτσι δεν είναι; Δεν είναι κακό αυτό. Γιατί να μας τα κάνεις τούμπανα και να ψάχνεις να το κουράσεις για να το χρωματίσεις πολιτικά και καλά στη φάση "κριτική" δεν έχω καταλάβει.
Άρα αν ερχόταν μόνο όποιος στήριζε πολιτικά τη φάση δεν θα βγαίνατε; Με την καλοπροαίρετη ενίσχυση μόνο εννοώ. Δηλαδή τι, ποντάρεις στο κίνητρο του άλλου να δει τη μπάντα ενώ δεν είναι πολιτικά συνειδητοποιημένος για να βγάλεις τα έξοδά σου και να πεις τη μαλακία σου; Ή, ακόμα χειρότερα, ποντάρεις στο ότι "κάτι θα πάρει τ' αυτί του" εκεί μέσα αυτού του τύπου; Δεν βρίσκεις κάτι ηθικά λάθος σε οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια;
rat_poison
14-06-2010, 02:10
Αχ πώς με κατάλαβες Σέρλοκ. Επί προσωπικού λοιπόν πήγα να μαντροπήδησω γιατί ήμουν με 2 ευρώ. Και δεν είχα όρεξη να κάνω τη φάση του προηγούμενου ποστ. Δεν είπα εγώ ότι είναι κακό που μαντροπήδησα αυτό νόμισε;
Αν θες να κάνεις μια συναυλία για να βγάλεις τα έξοδά σου μαζί σου, αλλά άσε τις πολιτικές και τις αναιρέσεις και τα ροκενρολλ.
Αν πάλι δε σου βγαίνουν τα έξοδα
http://img120.imageshack.us/img120/609/smallestviolinwz4.jpg
ikonoklast
14-06-2010, 02:13
Άρα αν ερχόταν μόνο όποιος στήριζε πολιτικά τη φάση δεν θα βγαίνατε;
Ούτε τώρα βγαίνουμε.
Δηλαδή τι, ποντάρεις στο κίνητρο του άλλου να δει τη μπάντα ενώ δεν είναι πολιτικά συνειδητοποιημένος για να βγάλεις τα έξοδά σου και να πεις τη μαλακία σου; Ή, ακόμα χειρότερα, ποντάρεις στο ότι "κάτι θα πάρει τ' αυτί του" εκεί μέσα αυτού του τύπου; Δεν βρίσκεις κάτι ηθικά λάθος σε οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια;
Δεν ποντάρω πουθενά, κάνω τη φάση μου και όποιος γουστάρει έρχεται. Καταλαβαίνει ό,τι γουστάρει από τις συζητήσεις, τις προβολές και τα περίπτερα και τις μπάντες και τα γλέντια και την όλη φάση γενικά και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Τι δεν είναι απλό σε αυτό;
ikonoklast
14-06-2010, 02:15
Αν θες να κάνεις μια συναυλία για να βγάλεις τα έξοδά σου μαζί σου, αλλά άσε τις πολιτικές και τις αναιρέσεις και τα ροκενρολλ.
[/IMG]
Δεν καταλαβαίνω τι εννοεις εδώ.
rat_poison
14-06-2010, 02:18
Λέω τελικά θέλατε να κάνετε ένα μουσικοχορευτικό φεστιβάλ να το πλερώσουμε να δούμε άρτο και θεάματα, ή να μαζευτούμε όλοι μαζί μια ωραία παρέα να ακούσουμε τις μουσικές μας να δούμε τα θέατρά μας και να κάνουμε και τις πολιτικές συζητήσεις μας. Γιατί οκ, αν θέλατε το πρώτο φερθήκατε άψογα, με μία ένσταση στο ότι το κάνατε σε ελεύθερο χώρο.
Αν θέλατε το δεύτερο, προς τι τα τσομπανόσκυλα οι φράχται και τα εισιτήρια;
House Of Low Culture
14-06-2010, 02:28
Λέω τελικά θέλατε να κάνετε ένα μουσικοχορευτικό φεστιβάλ να το πλερώσουμε να δούμε άρτο και θεάματα, ή να μαζευτούμε όλοι μαζί μια ωραία παρέα να ακούσουμε τις μουσικές μας να δούμε τα θέατρά μας και να κάνουμε και τις πολιτικές συζητήσεις μας. Γιατί οκ, αν θέλατε το πρώτο φερθήκατε άψογα, με μία ένσταση στο ότι το κάνατε σε ελεύθερο χώρο.
ωραίο ποστ.
Δεν ποντάρω πουθενά, κάνω τη φάση μου και όποιος γουστάρει έρχεται. Καταλαβαίνει ό,τι γουστάρει από τις συζητήσεις, τις προβολές και τα περίπτερα και τις μπάντες και τα γλέντια και την όλη φάση γενικά και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Τι δεν είναι απλό σε αυτό;
Τι δεν είναι απλό σ' αυτό που σε ρώτησα; Γιατί δεν απάντησες και απλοϊκές απαντήσεις του τύπου "κάνω αυτό, άμα γουστάρεις έλα" δεν αγγίζουν καθόλου το θέμα.
ikonoklast
14-06-2010, 02:36
Θέλουμε (προφανώς) το δεύτερο.
Για τα τσομπανόσκυλα και τους φράχται δεν έχω άποψη (όχι γιατί δε με συμφέρει απλά δεν γνωρίζω τη φάση + δεν είμαι νκα Θεσσαλονίκης).
Για το εισιτήριο, είναι απαραίτητο. Αν είσαι μετανάστης/φτωχομπινές εργάτης ψωριαρέος και έρχεσαι στην είσοδο και λες δεν έχω φραγκο ρε μάγκες αλλά θέλω να παρακολουθήσω τις εισηγήσεις στη συζήτηση για την κρίση και μετά να σας πω κι εγώ πως τα βλέπω και να τσεκεράρω και τα περίπτερα και να αράξω σε μια γωνίτσα να δω το live μπαίνεις τσάμπα. Αν είσαι φοιτητάριος που ξέμεινες άφραγκος μια μέρα και τα ίδια λεφτά τα δίνεις τριπλά σε κωλόμπαρα για ένα τυχαίο σάββατο να πιείς βίσκια ή για να δεις απλά last drive και γουστάρεις απλά last drive που από μόνοι τους θέλουνε ένα Χ ποσό που εγώ θα χρειαστεί να καλύψω για να καταφέρω να τους φέρω εκεί που εσύ δε θα ερχόσουν ποτέ στη ζωή σου αν δε τους έφερνα γιατί στη βρωμόπουτσα σου και οι αναιρέσεις και τα κομμουνιστικά μας και τα κόκκινα παπάρια μάντολες και αν είσαι και λίγο μικροαστούλης κάνεις και λίγη κριτική της κωλάρας.
Δυό δρόμους έχει η ζωή, διάλεξα μια και μπήκα.
Dythor, δεν συμβαίνουν τα δύο σενάρια που λες, συμβαίνει αυτό που λέω εγώ. Αυτή είναι η απάντηση.
Μπορεί να θες να δεις πιο πολυπρισματικά το θέμα "υποχρεωτικό εισιτήριο VS όψιοναλ ενίσχυση" αντί να εμμένεις σε παρωπιδικές θέσεις πίσω από ένα χαρούμενο κι αέρινο πλην μισοτσαντισμένο στυλάκι που δεν εξυπηρετεί τίποτα και στην προκειμένη δεν είναι καν αστείο, λέω 'γω τώρα.
House Of Low Culture
14-06-2010, 02:41
γελάω. Με θεατρικά "δεν πληρώνω δεν πληρώνω" και "αχταρμίξ 3: όλα εδώ πληρώνονται". Και είσοδο 6 ευρώ.
ikonoklast
14-06-2010, 02:51
Dythor, δεν είναι οψιοναλ/υποχρεωτικό το δίπολο. Είναι εργάτης/βλάκας φοιτητάριος όπως το περιέγραψα παραπάνω.
Holc, να πας στην ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής που είναι σε "δημόσιο χώρο", είναι τσάμπα, έχει φοβερά dj sets και είναι πιό υγιές γιατί τρώνε 100 χορηγοί και η διοργάνωση κάνει την αρπαχτή του αιώνα.
Επειδή έτσι γουστάρεις ή για κάποιον πιο συγκεκριμένο λόγο; Γιατί εκ των πραγμάτων εγώ βλέπω το δίπολο που ισχυρίζεσαι ότι δεν υπάρχει.
House Of Low Culture
14-06-2010, 03:00
Holc, να πας στην ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής που είναι σε "δημόσιο χώρο", είναι τσάμπα, έχει φοβερά dj sets και είναι πιό υγιές γιατί τρώνε 100 χορηγοί και η διοργάνωση κάνει την αρπαχτή του αιώνα.
όχι, αλλά θα πάω στο b-fest που δεν έχει χορηγούς, πληρώνεις άμα θες(που δεν παίζει να μη χώσεις 5 ευρώ στο ταμείο ενίσχυσης) και έχει και πιο ελκυστικό πακέτο και λιγότερα νταβατζιλίκια και λιγότερους ναρίτες. Λογικό είναι εσύ να έχεις τρελά νεύρα γιατί μπήκατε μέσα, αλλά οκ, ψαχτείτε και δείτε τι φταίει που δεν είστε ελκυστικοί για τον απλό κόσμο. Φέρτε Τάμτα ξερωγώ.
Και κάντε κιένα Νοσότρος στην τελική να τα σκάτε 'κει καθημερινά, οι άλλοι έχουνε χεστεί στο φράγκο.
ikonoklast
14-06-2010, 03:10
Επειδή έτσι γουστάρεις ή για κάποιον πιο συγκεκριμένο λόγο; Γιατί εκ των πραγμάτων εγώ βλέπω το δίπολο που ισχυρίζεσαι ότι δεν υπάρχει.
Φυσικά και υπάρχει. Εσύ για παράδειγμα είσαι βλάκας φοιτητάριος, ζεις σε σπιτάρα, σε ταϊζουν και η φάση σου είναι πως θα περάσεις το σαββατόβραδο. Δεν σημαίνουν τίποτα τα όποια 6 ευρώ θα τσιγγουνευτείς για να δείς το λαιβάκι σου όπως και λίγο-πολύ δε σημαίνει πολλά η κριτική σου για το αντίτιμο. Αν η φάση είχε οψιοναλ αντίτιμο/κράνος το πιθανότερο είναι να μην έδινες φράγκο κυρίως γιατί τόση ώρα αδυνατείς να καταλάβεις τι σημαίνει ο όρος "λειτουργικά έξοδα".
Εγώ θα τα 'δινα και τα δίνω ρε ηλίθιε.
ikonoklast
14-06-2010, 03:14
Α, απλά θες να σου λένε ότι είναι όψιοναλ γιατί σε αγχώνει.
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
Τη διαφορά της πολιτικής σκέψης πίσω απ' το ένα και πίσω απ' το άλλο γιατί αδυνατείς να την καταλάβεις;
rat_poison
14-06-2010, 03:20
[...το δίπολο] Είναι εργάτης/βλάκας φοιτητάριος όπως το περιέγραψα παραπάνω.
:moutza:
Η φάση φτωχομπινές φοιτητής την παλεύω δεν την παλεύω με τη βδομάδα ας πούμε δεν παίζει; Ή να ερχόμαστε με φορολογική δήλωση για να μπούμε τζάμπα;
Σ' αυτήν την αριστερά ή θα 'σαι προλετάριος εργάτης/οργανωμένος φοιτητής, ή λούμπεν. Μανιχαϊσμός.
εν τω μεταξυ γελάω με τη συσπείρωση των er-ιτών όταν πρόκειται για πολιτικές οργανώσεις που έχουν κομματική ταυτότητα και όχι για "σκατά στα κομματόσκυλο ρε μαν" καταστάσεις. κράξιμο στα κόμματα να 'ναι κι ότι να 'ναι, ας είναι και για τα 6 ευρώ ενώ συνήθως τα δίνω πενταπλάσια για τις μισές μπάντες.
Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε φάει τόσο κόλυμα με την φάση.
Είναι ένας πολιτικός χώρος που θέλει να κάνει μια εκδήλωση/φεστιβαλ ώστε να μεταδώσει τις ιδέες του. Ο ίδιος πολιτικός χώρος δεν έχει την οικονομική επιφάνεια ώστε να το κάνει σε ένα ιδιωτικό χώρο + να πληρώσει και όσους έρθουν (μπάντες), οπότε βρίσκει ένα δημόσιο και το κάνει. Το ότι το κάνει σε δημόσιο χώρο λοιπόν επί πληρωμή, είναι υπό την ανοχή του κοινωνικού συνόλου, το οποίο κοινωνικό σύνολο σωστά ανεχεται τέτοιες εκδηλώσεις και τέτοια "εκμετάλλευση" του δημόσιου χώρου(κατά την άποψη μου πάντα). Αλλιώς μόνο όποιος θα είχε τα φράγκα θα μπορούσε να κάνει κάτι και δεν μου φαίνεται να το θέλαμε καθόλου αυτό.
Έτσι και αλλιώς δεν θα έβλεπε κανείς την τάδε μπάντα την συγκεκριμένη μέρα, στον συγκεκριμένο χώρο με τα συγκεκριμένα (λίγα) χρήματα αν γινόταν αυτό το φεστιβάλ.
Ναι μεν λοιπόν, αστείο το γεγονός ότι είχανε πόρτα για τους τυχόν τζαμπατζήδες (λώρης φάση δικέ μου και τέτοια να ουμε), αλλά ρε παιδιά, 6 γαμημένα ευρώ είχε, το ξέρατε από πριν(και δεν θα πει κανένας σε κανέναν ΠΩΣ να χαλάει τα λεφτά του). Σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε, αν ζούσαμε σε μια άλλη, μπορεί να σου χάριζαν τα ηχεία και τις κονσόλες, μπορεί οι ίδιες οι μπάντες να έλεγαν "πω ρε μαν!ΝΑΡ?!Μέσα!Τζάμπα!" και να τελείωνε η ιστορία. Όμως δεν.
Και ο ικονοκλατς και ο ρατ_ποιζον μια χαρά τα λένε από την μεριά τους. Αυτό που μου την δίνει είναι το ότι οι περισσότεροι τα λένε αυτά με την νοοτροπία του τζαμπατζή που απλά θέλει να δεί μια μπάντα και όχι γιατί "γαμώτο ήθελα να παρακολουθήσω τις ομιλίες, δεν ξερωκαιγωτιαλλο, αλλά δεν παίζει φράγκο". Αφού αυτή την γαμημένη μπάντα δεν θα την έβλεπες, τι σκατά παραπονιέσαι και κρίνεις πολιτικά τον άλλον από το γεγονός ότι απλά δεν είχες λεφτά να δείς μια μπάντα λάιβ?
Dragonlord
14-06-2010, 12:07
ρε ικόνοκλαστς καλό παιδί είσαι και ξύπνιο, γιατί κομματοσκυλιάζεις; Υπάρχει η απλούστατη λύση που λέγεται "προαιρετικό εισιτήριο", άμα είναι 6 ευρώ που χρειάζεσαι για να βγεις, γράφεις "προαιρετικό εισιτήριο 6 ευρώ", βάζεις κι ένα κουτί και όποιος θέλει δίνει. Τι να πάει να πει "ρε μάγκες δεν έχω μία αλλά θέλω να δω τις ομιλίες, κλαψ λυγμ αφήστε με να μπω τσάμπα" και κουραφέξαλα; Αν σέβεσαι την αξιοπρέπεια του άλλου ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ σε αυτή τη διαδικασία, τέλος. Είναι δημόσιος χώρος, αν θες να έχεις υποχρεωτικό εισιτήριο και φράχτες και τέτοια φάε όλο το αγγούρι, κλείσε το γκαγκάριν και βάλε 25 ευρώ εισιτήριο. Υπ'όψιν, όλα αυτά τα λέω χωρίς να είμαι αντίθετος με τη φάση, ίσα ίσα, πχ και στο resistance λέω να πάω αυτό το σκ και δε θα λυπηθώ τα λεφτά, και στο bfest έδωσα κατιτίς και εν τέλει στη συνολική εικόνα ίσως είναι λεπτομέρεια, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Ειδικά δε όταν έχεις το προηγούμενο του bfest, που δείχνει ότι ναι βρε αδερφέ, γίνεται και χωρίς εισιτήριο.
εν τω μεταξυ γελάω με τη συσπείρωση των er-ιτών όταν πρόκειται για πολιτικές οργανώσεις που έχουν κομματική ταυτότητα και όχι για "σκατά στα κομματόσκυλο ρε μαν" καταστάσεις. κράξιμο στα κόμματα να 'ναι κι ότι να 'ναι, ας είναι και για τα 6 ευρώ ενώ συνήθως τα δίνω πενταπλάσια για τις μισές μπάντες.
Εγώ προσωπικά δεν τηρώ τέτοια στάση, έχω ΣΤΗΡΙΞΕΙ πρωτοβουλίες και σύριζα και ανταρσύα. Τώρα αν έχεις κάποιο πρόβλημα με την κοινή λογική γενικά σόρι ρε μαν, εγώ παρέθεσα τα επιχειρήματά μου, εσύ απλά αντικράζεις.
. Ειδικά δε όταν έχεις το προηγούμενο του bfest, που δείχνει ότι ναι βρε αδερφέ, γίνεται και χωρίς εισιτήριο.
Κάτι τέτοιο γενικά. Αλλά να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το εν λόγω φεστιβάλ τρώει τρελό προμόσιον από αλτέρνατιβ πηγές δημοσιογραφίας και μη, οπότε στοχεύει στη μεγάλη προσέλευση του κόσμου που "όλο και κάποιος θα δώσει κάτι". Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με ικονοκλαστοφεστιβάλ
. Ειδικά δε όταν έχεις το προηγούμενο του bfest, που δείχνει ότι ναι βρε αδερφέ, γίνεται και χωρίς εισιτήριο.
Κάτι τέτοιο γενικά. Αλλά να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το εν λόγω φεστιβάλ τρώει τρελό προμόσιον από αλτέρνατιβ πηγές δημοσιογραφίας και μη, οπότε στοχεύει στη μεγάλη προσέλευση του κόσμου που "όλο και κάποιος θα δώσει κάτι". Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με ικονοκλαστοφεστιβάλ
poies einai oi alternative piges dimosiografias dld?episis 6 euro kai 4 euro poto re mpastardoi narites?den sas provlimatizei oti ante na mazepsete ena 500ari kosmo?
ikonoklast
14-06-2010, 13:32
Ναι αλλά η ΑΚ έχει το νοσότρος και βγάζει φράγκα.
Άσε που πουλάει πρέζα.
oxi emeis re malaka to keno diktyo.
Phantom Duck
14-06-2010, 14:32
πάρε ουίσκι από την κάβα ρε εβραία, δε θα σου ψάξει την τσάντα ο δελαστικ.
ikonoklast
14-06-2010, 14:34
Τέσσερα έχει και στο μικρόψωλης.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.
rat_poison
14-06-2010, 14:37
<clap> <clap> <clap>
Εντάξει Κίμωνα Κουλούρη. Μας έπιασες. Είμαστε πρεζέμποροι κερδοσκόποι τζαμπατζήδες. Αυτό είναι το point?
ikonoklast
14-06-2010, 14:40
Γιατί, ΑΚίτης είσαι;
rat_poison
14-06-2010, 14:43
όχι. αλλά ξέρεις, συντάχθηκα κ γω στη φάση, γιατί σε είδα πριζωμένο.
arithmoi
poto sto mikropolis: 3
mpravoi narites sto parko : 6?
kosmos sto parko : 500
kosmos sto b fest ana mera : 10.000
evraioi sto mikropolis : anektimiti aksia
Phantom Duck
14-06-2010, 14:43
εδώ που τα λέμε το κένο σπρώχνει λίγο, και προτιμώ να βάζω 25€ είσοδο από το να έχω μέρα iraklis mindphaser. η άλλη λέει 50.000 κόσμος το bfest, γουντστοκ τρέμε.
τώρα πριν γίνει η επέλαση της ΑΚ και σοβαρέψει η κουβέντα, πάρτε κι ένα καλό, τι λέει ο μηδενιστής από το προεδρείο του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων;;;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΣΟΥ ΜΩΡΗ;;;
ikonoklast
14-06-2010, 14:55
arithmoi
poto sto mikropolis: 3
mpravoi narites sto parko : 6?
kosmos sto parko : 500
kosmos sto b fest ana mera : 10.000
evraioi sto mikropolis : anektimiti aksia
Έχει πλάκα η φάση τις συγκρίνουμε!
Kάνετε bfest στη σαλονίκη; Γιατί αν δεν κάνετε τότε μάλλον θα πρέπει να συγκρίνεις με αναιρέσεις αθήνας. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι με εξαίρεση την κενυ αρκάνα ή τους noise conspiracy ο κόσμος είναι περίπου ο ίδιος και στα δύο φεστ και παίζει σε λιγότερα απο το μισό νούμερα.
tha kanoume prin ti de8.ama einai idios o kosmos pws vgainei i ak tote kai seis vazete ticketo?kai mi mou peis gia nosotros giati den mpainoun lefta apo kei.
The Good Son
14-06-2010, 15:04
Βασικά ικόνοκλαστ γιατί αντί για είσοδο δεν βάζετε ακριβότερα ποτά αφού έτσι κι αλλιώς θα μπείτε μέσα;
Γενικά νομίζω έχεις δίκιο στα "περί οργάνωσης" και "εξόδων", όμως εφόσον αυτό που επιδιώκετε εκτός των άλλων είναι και η μετάδοση των ιδεών σας πρέπει να αναλογιστείς ότι ανεξάρτητα από το αν έχεις δίκιο ή όχι, ο μέσος αριστερός που απευθύνεσαι, σκέφτεται όπως ο ρατ_πόιζον και θα ξενερώσει. Με λίγα λόγια και μέσα θα μπεις και κακό στη φήμη σου θα κάνεις. Επομένως βρες έναν τρόπο να τον κερδίσεις, βρες έναν τρόπο έχει πάει η ώρα τρεις. Επιπρόσθετα όπως ακριβώς ξέρεις καλά ότι @@ θα παίρνατε από ταμείο που όποιος θέλει συνδράμει, έτσι ακριβώς @@ θα τσεκάρουν τις ομιλίες σας όσοι πλερώσουν το 6 εβρώ. Οι περισσότεροι για τις μπάντες θα σκάσουν. Και βασικά νομίζω πως με τέτοια πάρτυ ο μόνος τρόπος να ψαρέψετε κόσμο είναι με "καλά πάρτυ" είτε αυτό σημαίνει "τζάμπα" ή "καλές μπάντες" ή "πολλά μουνιά". Και αυτό δεν πετυχαίνεται με είσοδο σε δημόσιο χώρο κλπ. Επίσης το "δεν είμαι ναρ σαλονίκης" δεν είναι δικαιολογία, εφόσον άνοιξες θρέντ που ξεκίνησε ή έστω ξέρεις οτι θα καταλήξει στο πάρτι στη σαλονίκη (που δεν ήμουν), τότε πάρε ένα τηλ και έχε κάτι να πεις.
metamelia3
14-06-2010, 15:10
καλα περναει η ωρα.
metamelia3
14-06-2010, 15:16
Αλλά να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το εν λόγω φεστιβάλ τρώει τρελό προμόσιον από αλτέρνατιβ πηγές δημοσιογραφίας και μη, οπότε στοχεύει στη μεγάλη προσέλευση του κόσμου που "όλο και κάποιος θα δώσει κάτι". Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με ικονοκλαστοφεστιβάλ
δεν τα χρειαζεται αυτα. εχει τον λαο μαζι του!
επισης δεν φταιει κανεις που απευθυνονται στην προλεταριακη πλεμπα! αντε. πια. κλαψομουνες.
Α, εγώ είμαι με τους ναρίτες σε αυτό. Και όντως ρε ζωάκια το πρόβλημα σας είναι οτι μια πολιτική οργάνωση κάνει φεστιβάλ σε δημόσιο χώρο με είσοδο; Που συνήθως αν ζητήσεις να μπεις έτσι, μπαίνειςι; Δηλαδή ρε κλαψομούνες λύσαμε όλα τα θέματα με τους δημόσιους χώρους και τα εμετικά τσάμπα φεστιβάλ και την ξεφτίλα της μουσικής βιομηχανίας και των λαιβ εδώ και έξω και μας πειράζουνε οι ναρίτες;
Το τι έχουμε λύσει και τι όχι τι σχέση έχει με την άποψή μας πάνω σ' ένα θέμα που έτυχε να συζητηθεί σ' ένα φόρουμ;
House Of Low Culture
14-06-2010, 22:52
Α, εγώ είμαι με τους ναρίτες σε αυτό. Και όντως ρε ζωάκια το πρόβλημα σας είναι οτι μια πολιτική οργάνωση κάνει φεστιβάλ σε δημόσιο χώρο με είσοδο; Που συνήθως αν ζητήσεις να μπεις έτσι, μπαίνειςι; Δηλαδή ρε κλαψομούνες λύσαμε όλα τα θέματα με τους δημόσιους χώρους και τα εμετικά τσάμπα φεστιβάλ και την ξεφτίλα της μουσικής βιομηχανίας και των λαιβ εδώ και έξω και μας πειράζουνε οι ναρίτες;
αυτό δεν ισχύει καν. Θα σου αμολήσουν γενικά κάναν με ξύλινη γλώσσα για να σου πρήξει τα παπάρια και θα σου μιλάει σαν τον Τσοβόλα(με το ίδιο ύφος εννοώ) με αποτέλεσμα σπάσιμο νεύρων επί κάνα μισάωρο ενώ έχει ξεκινήσει το λάηβ και πρέπει να βρεις τους δικούς σου. Εκεί του κολλάς το 6ευρω στο κούτελο και του λες με οργή και αγανάκτηση "πάρτα φίλος να τελειώνουμε" και το χαμόγελο του που γυαλίζει από τη λάμψη του 6ευρου γίνεται και δικό σου και σταματάνε τα βάσανα και τα δικά σου και τα δικά του και είστε φίλοι κι όλα οκέηξ. Απλά δεν έχεις να φας για δύο μέρες μετά ξέρω γω. Φτωχομπινέκο που μού 'θελες και τσάμπα.
VacuumInsulationPanels
14-06-2010, 22:58
Άρα αν ερχόταν μόνο όποιος στήριζε πολιτικά τη φάση δεν θα βγαίνατε;
Ούτε τώρα βγαίνουμε.
[/QUOTE]
συγγνωμη αλλα αυτα ειναι κλάψες και μιζερια. ετσι λεγατε και στο περσινο φεστιβαλ και μια χαρα πηγατε (για θεσσαλονικη μιλαω)
και γενικα μια μιρλα και μια καταστροφολογια την εχετε στο αιμα σας, την εχουν τουλαχιστον οσοι εαακιτες ξερω.
ενώ έχει ξεκινήσει το λάηβ και πρέπει να βρεις τους δικούς σου. Εκεί του κολλάς το 6ευρω στο κούτελο
Τόση ανάγκη πια για το λάιβ ώστε να πεινάς για κανά μήνα μετά?
Τα χετε μπερδέψει ρε παιδιά λίγο.
Ξεχωρίστε λίγο ΤΙ θέλετε να κρίνετε και μετά χώστε.
Σας την σπάει που θέλετε να δείτε μια μπάντα σε ένα φεστιβάλ που χει διοργανώσει ένας πολιτικός χώρος σε δημόσιο χώρο με αντίτιμο, που δεν θα την βλέπατε σε άλλη περίπτωση την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο?
Σας την σπάει που ένας πολιτικός χώρος, όπως αυτός, βάζει υποχρεωτικό εισητήριο σε ένα δημόσιο χώρο?
Δηλαδή, πραγματικά, αν το θέμα είναι η πρώτη ερώτηση, στα ΑΡΧΙΔΙΑ ολωνώνε που δεν είχε λεφτά κάποιος να δεί την μπάντα που θέλει και δεν θέλει να πληρώσει.Λέει ήθελε να βρεί τους φίλους του και τον καθυστερούσε ο άλλος, ενώ ήξερε ότι παίζει εισητηριο. Σόρυ φίλος, την άλλη φορά να απαιτήσεις και κώλο.
Στο 2ο ο καθένας έχει την αποψάρα του, να την βάλει εκεί που πρέπει. Εκεί παίζει συζήτηση.
Το θέμα είναι ότι όντως υπάρχουν λειτουργικά έξοδα και πως μπορείς να κάνεις και το φεστιβάλ και να μην μπείς μέσα είναι ένα θέμα. Ο καθένας όπως το βλέπει. Για μένα, από την στιγμή που δεν είναι 4534523 ευρώ, είναι οκ. Καπιταλισμός μαλάκα μου. Ζούμε σε αυτόν, από άλλο πλανήτη ήρθαμε και θέλουμε και λάιβ και εκδηλώσεις και τζάμπα. Ναι, μέσα θα ήτανε γαμώ να τα χουμε όλα γιατί γενικά αριστερισμός και σουπαμουπες, αλλά δεν έχουν όλες οι ομάδες την δυνατότητα να το κάνουν αυτό. Ή τουλάχιστον οι επιλογές που κάνανε δεν το επέτρεψαν αυτό. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του, βεβαίως-βεβαίως.
αυτό δεν ισχύει καν. Θα σου αμολήσουν γενικά κάναν με ξύλινη γλώσσα για να σου πρήξει τα παπάρια και θα σου μιλάει σαν τον Τσοβόλα(με το ίδιο ύφος εννοώ) με αποτέλεσμα σπάσιμο νεύρων επί κάνα μισάωρο ενώ έχει ξεκινήσει το λάηβ και πρέπει να βρεις τους δικούς σου. Εκεί του κολλάς το 6ευρω στο κούτελο και του λες με οργή και αγανάκτηση "πάρτα φίλος να τελειώνουμε" και το χαμόγελο του που γυαλίζει από τη λάμψη του 6ευρου γίνεται και δικό σου και σταματάνε τα βάσανα και τα δικά σου και τα δικά του και είστε φίλοι κι όλα οκέηξ. Απλά δεν έχεις να φας για δύο μέρες μετά ξέρω γω. Φτωχομπινέκο που μού 'θελες και τσάμπα.
Νταξει, δε νομίζω οτι γίνεται αυτό, αμα ζητήσεις ευγενικά να μπεις επειδή δεν έχεις φράγκα θα σε βάλουν. Το έχω δεί να γίνεται.
House Of Low Culture
14-06-2010, 23:47
ενώ έχει ξεκινήσει το λάηβ και πρέπει να βρεις τους δικούς σου. Εκεί του κολλάς το 6ευρω στο κούτελο
.
Όχι, για δύο μέρες μετά. Και όντως με ένα 6ευρο τρώω δύο μέρες. Ο λόγος που δε βγαίνω και για ποτό/μπύρα σε μαγαζιά πια. Δε διάβασα το υπόλοιπο ποστ σου, θα το διαβάσω τώρα.
εδιτ:
εντάξει φιλαράκι, οτινάναι μου λες. Πες το και στον εργάτη ή το μετανάστη με το μισθό πείνας στο τέλος του 12ώρου αυτό για το αντίτιμο και θα σού 'ρθει.
.
Όχι, για δύο μέρες μετά. Και όντως με ένα 6ευρο τρώω δύο μέρες. Ο λόγος που δε βγαίνω και για ποτό/μπύρα σε μαγαζιά πια. Δε διάβασα το υπόλοιπο ποστ σου, θα το διαβάσω τώρα.
Ρε συ, ξέρω τι σημαίνουν λεφτά, ξέρω τι σημαίνει να μην έχεις λεφτά και επίσης ξέρω ότι όταν δεν έχεις λεφτά, δεν πας να κάνεις κάτι που πρέπει να πληρώσεις. Δηλαδή οκ, άντε κάντο, αντε να πεις "γαμώ τους ναρίτες που δεν με αφήνουν να μπω τζάμπα να δω την μπάνταρα, γαμώ την αριστερά τους", αλλά σαν γκρίνια, όχι σαν ουσιαστική κριτική, αυτό λέω.
Phantom Duck
15-06-2010, 01:01
συγγνωμη αλλα αυτα ειναι κλάψες και μιζερια. ετσι λεγατε και στο περσινο φεστιβαλ και μια χαρα πηγατε (για θεσσαλονικη μιλαω)
χαχαχαχα έλα ρε insider
Επίσης στο B-fest οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, παίξανε τσάμπα (μόνο έξοδα διαμονής/εισητήρια) επειδή γουστάρανε ή επειδή είναι ο χώρος τους.
metamelia3
15-06-2010, 02:44
Εκεί του κολλάς το 6ευρω στο κούτελο και του λες με οργή και αγανάκτηση
ριχ'τα αποψε λαϊκαααααααα
να τα κερδισω τα λεφταααααα
να σου χαριιισω φως μουυυυυυυυυ
τ'αστερια ολου του κοσμουυυυυυυυυυ
Agoraphobic_S.I.
16-06-2010, 03:37
Ρε μη σκαλώνετε, αν δεν έπαιρνε λεφτά ο Μικρούτσικος θα είχε χαμηλότερη τιμή στις Αναιρέσεις.
λολ, εδώ που τα λέμε ότι τίμη γουστάρουν οι διοργανωτές των αναιρέσεων θα έχει στις αναιρέσεις. και αν γουστάρουν εισιτήριο με χαρακτήρα γενικότερης οικονομικής ενίσχυσης στην οργάνωση γούστο και καπέλο τους. και αν θέλουν να βγάλουν κέρδος αφού μια οργάνωση έχει και έξοδα πέραν των συναυλιών, όπως νοίκια, αφίσες, έντυπα, προκηρύξεις, πάλι γούστο και καπέλο τους. και αν αυτό κατά τη γνώμη σας είναι "πολιτικά λάθος" γιατί ζητάνε ενίσχυση από κόσμο στον οποίο θέλουν να απευθυνθούν, και πάλι γούστο και καπέλο τους να κάνουν αυτό το λάθος. ήμαρτον, βρήκατε ξαφνικά τους υπεραπατεώνες των πέντε ηπείρων που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη.
και η εφημερίδα του ΝΑΡ έχει 2 ευρώ ένω είναι 20 σελίδες, υποπτεύομαι ότι τα εξοδα για κάθε φύλλο είναι πολύ μικρότερα, κατά συνέπεια προφανώς έχει χαρακτήρα ενίσχυσης της οργάνωσης. αν δε γουστάρετε να ενισχύσετε μην αγοράσετε την εφημερίδα, μην πάτε στις αναιρέσεις, μη μας σπάτε τον πούτσο.
και πριν μου πει κανεις "εσείς δε λέγατε για λειτουργικά έξοδα;", όχι, δεν το 'πα εγώ. το θεωρώ αυτονόητο ότι τέτοιες διοργανώσεις ως ένα βαθμό γίνονται και για να βγει κέρδος για την οργάνωση. και αυτό φαντάζομαι δεν ισχύει μονό για τις αναιρέσεις, αλλά για κάθε τέτοιου τύπου φεστιβάλ.
rat_poison
16-06-2010, 09:57
Ναι σε όλα. Σπίτι σας κι όχι στο πάρκο μας. Και λιγότερη υποκρισία. Και χωρίς φράχτες με τσομπανόσκυλα. Τα 'παμε, επαναλαμβάνεστε, Τα ξανάπαμε, επαναληφθήκατε. Τι θέλετε, το βραβείο του δίκιου;
και για τη σαχλαμάρα περί δημόσιου χώρου τα 'παμε αδερφέ, αλλά επιμένεις.
επίσης αυτά που 'πα παραπάνω δεν είδα να τα 'πε κανείς, αν κάνω λάθος σχώρα με.
rat_poison
16-06-2010, 11:01
Το ότι το επιχείρημα για το δημόσιο χώρο είναι σαχλαμάρα το λες εσύ, αλλά διαφωνούμε. Εγώ έχω το επιχείρημα ότι το πάρκο είναι δημοτικό και μπορώ να μπω όποτε γουστάρω και στα παπάρια μου αν είναι υποκρισία να χρησιμοποιώ αυτή τη λογική για να μπω τζάμπα στη συναυλία σου. Αν δεν έκλεινες ετσιθελικά το πάρκο ΜΟΥ δε θα έμπαινα στη διαδικασία να μαντροπηδήσω το φεστιβάλ σου. Ίσα ίσα το γεγονός ότι κλείνεις το χώρο με κάνει να γουστάρω περισσότερο να μπω τζάμπα ακόμα κι αν δε με πολυενδιαφέρει.
Εσύ ένα επιχείρημα δεν παρέθεσες πέρα από το "είμαστε φτωχοί, δεν μπορούμε να πάμε αλλού". Ε ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ άμα δε βγαίνετε αλλού, πάντως όξω οι αυτοσχέδιοι φράχτες και τα κομματόσκυλα από παντού.
Και αυτό με το "δικό μου είναι το φεστιβάλ, όσο θέλω το βάζω" είναι τώρα επιχείρημα υπέρ σου, ή κατά σου; Γιατί αν το θεωρείς υπέρ σου, κοίτα καλύτερα τα tags.
metamelia3
16-06-2010, 11:27
ποιος χεστηκε βασικως κι αν ειναι σε δημοσιο χωρο; ο λογος που βγαινουμε και κραζουμε με τετοια ανεση τους μεγαλους διοργανωτες συναυλιων ειναι οτι δημιουργουν την ευκαιρια για κατι ενω ταυτοχρονα την αποκλειουν απο κοσμο. κοινως, εγω μαθει οτι παζει ντυλαν, εγω θελω δει ντυλαν, εγω ξενερωνω τ'αρχιδια μου που δεν δει ντυλαν. αντιστοιχως, παρα την πιο προσβασιμη τιμη, εγω μαθει οτι παιζει λαστ ντραιβ/ιλληγκαλ οπερεησιον, εγω θελει δει λαστ ντραιβ/ιλληγκαλ οπερεησιον, εγω δεν εχει λεφτα ή δεν γουσταρει ενισχυσει τα κοκκινοσκυλα, εγω ξενερωσει τ'αρχιδια μου παλι. η νοοτροπια ενος πολιτισμικου ηβεντ με εισοδο ειναι ντε φακτο καπιταλιστικη (χωρις να εννοω οτι αν κατι δεν εχει εισοδο ειναι ντε και καλα αντικαπιταλιστικο), δημιουργει αναγκες που αποκλειει την ικανοποιηση τους για μεριδα κοσμου. ελευθερη αγορα. εχεις = παιρνεις.
rat_poison, κατ' αρχήν μένω άφωνος από τα tags, απορώ με τον εαυτό μου πως έχω ακόμα το ψυχικό σθένος να απαντάω μετά από την ανάγνωσή τους.
δεύτερον, εγώ δεν είπα ποτέ "είμαστε φτωχοί, δεν έχουμε να πάμε αλλού", είπα "για τις συναυλίες ήρθες αγορίνα, δεν ήρθες για τα δέντρα και το γρασίδι, οπότε μη μας το παίζεις θιγμένη θείτσα που σου κλείσαμε το πάρκο γιατί αν δεν ήμασταν εμείς εδώ δε θα ήσουν ούτε εσύ".
τρίτον, περιμένω rat_poison στην επόμενη μεγάλη συναυλία/ποδοσφαιρικό αγώνα που θα γίνει σε δημοτικό/δημόσιο γήπεδο/στάδιο να πάει στους σεκιουριτάδες να κάνει μανούρα για το ότι κλείσανε το γήπεδό ΤΟΥ και μετά να έρθει να μας πει τον πόνο του στο ερ. εκτός αν το πρόβλημα σου είναι ότι ο γαύρος, ο βάζελος, η didi και 'γω δεν ξέρω ποιός άλλος πληρώνει νοίκι στο δήμο/κράτος ενώ η τάδε αριστερή οργάνωση όχι, οπότε σε αυτή την περίπτωση πες το ανοιχτά, μην ντρέπεσαι.
αυτά, πα να δώσω δομές δεδομένων.
rat_poison
16-06-2010, 12:03
Α νταξ. Τότε να σε αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα και την εκτίμηση που αντιμετωπίζουμε τις ΠΑΕ, τις didimusic και το κράτος. Πες το μας ρε παιδί μου, να ξέρουμε
εντάξει φιλαράκι, οτινάναι μου λες. Πες το και στον εργάτη ή το μετανάστη με το μισθό πείνας στο τέλος του 12ώρου αυτό για το αντίτιμο και θα σού 'ρθει.
Tώρα όντως ότιναναι λέμε. Ποιός εργάτης μετά το 12ωρο και το μισθό πείνας θα ασχοληθεί μωρέ με αυτό?Ποιός μετανάστης? Ντάξει και αυτός που δουλεύει ημιαπασχόληση και παίρνει δεν παίρνει 400 το μήνα δεν θα μπορέσει να ρθεί και ο άνεργος και ο δενξερωκαιγωτιαλλοκανει.
Μήπως το ξεχειλώνουμε λίγο? Είπα από την αρχή ότι συμφωνώ εν μέρη με το ότι είτε θα μπορούσε να χει προαιρετικό εισητηρίο, είτε να μην είχε πόρτα, αλλά επέλεξε κάτι αλλό από αυτό. Η τιμή που έβαλε όμως την είσοδο, δεν είναι και τόσο απαγορευτική.
Και αμάν πια με το παρκο μου το δημόσιο. Όταν έχει ένα πανηγύρι, το ίδιο λέτε? Δεν παίρνουν τις θέσεις που μπορεί να περπατάγατε αν δεν είχε? Και άσε το άλλο, αυτοί ίδιοι που παίρνουν αυτές τις θέσεις θέλουν λεφτά κίολας για να πάρεις κάτι από τον πάγκο τους που πιάνει την θέση που περπάταγες πριν ελεύθερος. Παραλογισμός λίγο ε?
Σαν κακογαμημένες 30άρες γεροντοκόρες. Οκ, δημόσιος χώρος και εισητήριο δεν στέκει και τόσο, αλλά πρέπει να καλύψεις κάποια έξοδο και να κάνεις και κάποια κέρδη. Αν είσαι μια μικρή οργάνωση που δεν έχει σπονσορες και άκρες κάπως, αν θες να συνεχίσεις πρέπει να βρείς από κάπου κάποια έσοδα. Όποιος δεν θέλει δεν ενισχύει, τόσο απλό. Δεν το κάνουν μια φορά τον μήνα που να έκλειναν ένα δημόσιο χώρο θα ήταν σίγουρα ενοχλητικό και παράλογο,ένα φεστιβάλ είπαν να κάνουν. Πόσο ακόμα από τα μαλλιά θα το τραβήξουμε?
λοιπόν, επειδή μου 'σπασε το παπάρια ο μαλάκας στις δομές δεδομένων
ρατ ποιζον αγορίνα, δε με νοιάζει πως θα αντιμετωπίζεις το ναρ και το κάθε ναρ, αυτό που μου κάθεται στο λαιμό είναι το ότι πολιτικοποιείς το κόμπλεξ με την κομμάτικη στράτευση που καταφανώς έχεις. οκ, μάγκα, δε γουστάρεις κόμματα, το πιάσαμε, μαζευτείτε με το παρείνι, ρίχτε καμιά φάπα σε κάνα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ, φωνάχτε και κάνα "αλήτες λέρες φοιτητοπατέρες" στα καπάκια να ξεκαυλώσετε αλλά μη μας σπάτε το λιλί πολιτικοποιώντας τα κάθε συμπλεγμά σας, ναι;
και για την εξυπνάδα περί didi, μεγάλε τελικά δε μου πες αν έχει σημασία το αν είναι νοικιασμένος ο δημόσιος χώρος ή όχι. γιατί αν έχει σημασία, τότε να ξέρουν οι ναρίτες να βγάλουν πρώτα κάνα φράγκο ρε αδερφέ πριν κάνουν τέτοια ανοίγματα, ποιοί νομίζουν ότι είναι να βάζουν εισιτήριο σε δημόσιο χώρο ενώ δεν έχουν το δέον ΜΠΑΤΖΕΤ; ακόμα καλύτερα, μπορούν να χώσουν καμια ΧΑΙΝΕΚΕΝ, καμιά ΛΑΙΦΟ και καμιά ΑΘΕΝΣ ΒΟΙΣ ως χορηγό ώστε και να νοικιάσουν τον χώρο (ως είναι το πρέπον) και να μειώσουν/αφαιρέσουν το εισιτήριο (που θα ήταν και η πολιτικά συνεπής στάση!).
αν πάλι το θέμα σου είναι ότι είτε νοικιασμένος είτε ανοίκιαστος ο δημόσιος χώρος δεν πρέπει να έχει αντίτιμο για είσοδο, τότε αγορίνα το ότι επέλεξες να τα βάλεις με μια αριστερή οργάνωση επειδή έκανε τέτοιο "ηθικό στραβοπάτημα" ενώ παίζει στη ζωή σου να χεις πληρώσει μερικές εκατοντάδες ευρώ για μπεις σε δημόσιους χώρους ΣΟΥ είναι πέρα ως πέρα γελοίο και αρκετά ενδεικτικό του πόσο ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑ είσαι. σε παραπέμπω στην πρώτη παράγραφο.
House Of Low Culture
16-06-2010, 14:49
Οκ, δημόσιος χώρος και εισητήριο δεν στέκει και τόσο, αλλά πρέπει να καλύψεις κάποια έξοδο και να κάνεις και κάποια κέρδη.
ok και μπράβο για την ειλικρίνεια σου.
ubu, για πες μας φεστιβάλ σε πάρκα, πλατείες και δημόσιους χώρους, σχολές που παίζει εισητήριο εισόδου.
rat_poison
16-06-2010, 14:54
Μάζεψε το υφάκι σου.
Το φεστιβάλ είναι πολτικοποιημένο και στρατευμένο; Αν είναι, τότε τι τους θέλουμε τους Λαστ Ντράηβ και τους Χαρούληδες και τα μεταξωτά βρακιά αν δεν έχουμε λεφτά να τους φέρουμε; Δηλαδή απ' τη μια "σου φέρνω λαστ ντράηβ άπλυτε" κι απ' την άλλη "ΝΑΡ αριστερά, στήριξτε, αγαπήστε, μην είστε αυστηροί, μαζί σας είμαστε"
Όχι κύριες μου, αν για να φέρετε το μεγάλο όνομα για να κάνετε πάταγο και να μαζέψει κόσμο το φεστιβάλ σας και να προβληθείτε χρειάζεται να το πληρώστε και να φερθείτε σαν τις didimusic του κόσμου μην το κάνετε. Ή μη φέρνετε το μεγάλο όνομα που θέλει λεφτά για να'ρθει.
@χολκ
ανέφερα ήδη ότι χίλια δυό γήπεδα/θέατρα είναι κρατικά/δημοτικά και νοικιάζονται για συγκεκριμένες μέρες σε φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις κλπ οι οποίοι έπειτα βάζουν το δικό τους αντίτιμο εισόδου. το ότι ο Χ φορέας κλείνει τον Υ χώρο στον οποίο εσύ πας να δεις τον Ζ καλλιτέχνη δεν σημαίνει ότι του ανήκει ο χώρος, τον έχει νοικιάσει μόνο για εκείνη τη βραδιά και μέσω του εισιτηρίου προσπαθεί να βγάλει κέρδος/κάνει απόσβεση. το ίδιο ισχύει και για δημόσια γήπεδα τα οποία κλείνουν ομάδες την ημέρα του αγώνα. ό,τι έχεις δει σε λυκαβηττό, βράχων, πέτρας είναι τέτοια περίπτωση, εκτός από διοργανώσεις του ίδιου του δήμου οι οποίες -γκες γουάτ- συνήθως επίσης έχουν αντίτιμο. γήπεδα επιφυλάσσομαι να αναφέρω γιατί δεν ασχολούμαι με μπάλα οπότε φοβάμαι μην πετάξω καμιά μπαρούφα αλλά πχ οποιαδήπτοε διοργάνωση γίνεται στο σεφ πχ είναι μετά από ενοικίαση του χώρου στην εκάστοτε ομάδα/διοργανωτή για εκείνη βραδιά.
αν θες συγκεκριμένα πάρκα, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το αντιρατσιστικό στο οποίο έχω πάει σε πεδίον του άρεως και δημοτικό κήπο ρεθύμνου και είχε είσοδο και στα δύο. χωρίς να γνωρίζω κάτι επίσημο είμαι σίγουρος ότι οι συγκεκριμένοι είναι αρκετά τυπικοί ώστε να πήραν άδεια/πλήρωσαν νοίκι από τους συγκεκριμένους δήμους.
ΕΝΤΙΤ:
@ρατ ποιζον
καταρχήν λολ ατ "μάζεψε το υφάκι σου". δεύτερον όσα αναφέρεις είναι πολιτικές επιλογές της εκάστοτε οργάνωσης, αν ο άλλος θέλει να φέρει ονόματα για να έχει κόσμο το φεστιβάλ και μετά στο εισιτήριο εκτός από το ποσοστό κέρδους που θέλει πρέπει να προσθέσει και κάτι επιπλέον για την απόσβεση των εξόδων για τις μπάντες τότε γούστο και καπέλο του (πάλι). δε γουστάρεις; μην πας. τέρμα.
Phantom Duck
16-06-2010, 15:09
Μάζεψε το υφάκι σου.
Το φεστιβάλ είναι πολτικοποιημένο και στρατευμένο; Αν είναι, τότε τι τους θέλουμε τους Λαστ Ντράηβ και τους Χαρούληδες και τα μεταξωτά βρακιά αν δεν έχουμε λεφτά να τους φέρουμε; Δηλαδή απ' τη μια "σου φέρνω λαστ ντράηβ άπλυτε" κι απ' την άλλη "ΝΑΡ αριστερά, στήριξτε, αγαπήστε, μην είστε αυστηροί, μαζί σας είμαστε"
Όχι κύριες μου, αν για να φέρετε το μεγάλο όνομα για να κάνετε πάταγο και να μαζέψει κόσμο το φεστιβάλ σας και να προβληθείτε χρειάζεται να το πληρώστε και να φερθείτε σαν τις didimusic του κόσμου μην το κάνετε. Ή μη φέρνετε το μεγάλο όνομα που θέλει λεφτά για να'ρθει.
μπα, προτιμάω να πληρώσω τους last drive για να τους δει κόσμος με 5€ (όπως και το Μικρούτσικο αυτοί που δεν είχαν φράγκα να κλείσουν τραπέζι μέσα στη χρονιά). για μένα και αυτό από μόνο του έχει πολιτική σημασία. εσύ προτιμάς να μη γίνει καθόλου η φάση γιατί "θίγεται ο δημόσιος χώρος", τι να πει κανείς. ίσως στον καιρό της κρίσης καλό θα ήταν να τα σκάνε 20άρια gagarin όσοι μου θέλουν και συναυλίες.
Οκ, δημόσιος χώρος και εισητήριο δεν στέκει και τόσο, αλλά πρέπει να καλύψεις κάποια έξοδο και να κάνεις και κάποια κέρδη.
ok και μπράβο για την ειλικρίνεια σου.
φορ γιορ ινφορμεισον, δεν ανήκω στο χώρο που έκανε το φεστιβάλ, δεν τον υποστηρίζω, απλά μου φαίνεται ηλιθιωδώς ηλίθιο το ότι καθόμαστε και συζητάμε αυτό το απλό πραγματάκι.
House Of Low Culture
16-06-2010, 15:23
μ, αντιρατσιστικό έχει προαιρετική είσοδο. Τα άλλα είναι ενοικιάσεις χώρων και γηπέδων με κάποιο βαρύ χρηματικό ποσό φαντάζομαι και οκ, απ' ότι ξέρω εσείς δε δώσατε λεφτά για να νοικιάσετε χωρό. Άρα μιλάς για άλλη φάση.
phantomduck των φτωχών:
δείγμα καλής θέλησης το 5ευρω λοιπόν, οκ κι εσύ.
rat_poison
16-06-2010, 16:56
μπα, προτιμάω να πληρώσω τους last drive για να τους δει κόσμος με 5€ (όπως και το Μικρούτσικο αυτοί που δεν είχαν φράγκα να κλείσουν τραπέζι μέσα στη χρονιά). για μένα και αυτό από μόνο του έχει πολιτική σημασία. εσύ προτιμάς να μη γίνει καθόλου η φάση γιατί "θίγεται ο δημόσιος χώρος", τι να πει κανείς. ίσως στον καιρό της κρίσης καλό θα ήταν να τα σκάνε 20άρια gagarin όσοι μου θέλουν και συναυλίες.
Ναι, να μη γίνει. Δηλαδή επειδή εμένα κι άλλους 10 μαλάκες τυχαίνει να μας αρέσει η μουσική που παίζει στο φεστιβάλ σας πα να πει ότι σωστό να περιφράσσεις ένα πάρκο; Τότε γιατί να μην έχει το δικαίωμα να το κάνει κι ο δαπίτης με το φουαγιέ του πολυτεχνείου που αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς περισσότερο κόσμο μαζεύει από μας τους 10 μαλάκες ανίπλυτους.
The Good Son
16-06-2010, 17:09
Ρε συ ρατ_ποιζον, αναρωτήσου λίγο, μήπως το κουράζεις και ως συνέπεια χάνεις όποιο δίκιο είχες; Οκ, είναι κάπως η περιφρούρηση αλλά στην τελική αυτοί φέρνουν τις μπάντες με την "μουσική που τυγχαίνει να σου αρέσει" και ότι θέλουν κάνουν. Θέλουν να βάλουν είσοδο; το κάνουν. Το αν δεν σου αρέσει ή αν είναι λάθος είναι άλλο θέμα. Το είπες μια, δυο, το πιάσαν όλοι. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι κάθε φορά που απαντάει ο ubu η ο Phandomducks.
stam and the witches
17-06-2010, 02:06
Rat poison το γάμησες και ψόφησε. Σε φαντάζομαι έξω από πάρκο όπου έχουνε μαζευτεί 1000 άτομα και περνάνε ωραία, να στέκεσαι απέναντι και να σκέφτεσαι "θέλω το πάρκο μου".
ikonoklast
17-06-2010, 02:25
Το ότι το επιχείρημα για το δημόσιο χώρο είναι σαχλαμάρα το λες εσύ, αλλά διαφωνούμε. Εγώ έχω το επιχείρημα ότι το πάρκο είναι δημοτικό και μπορώ να μπω όποτε γουστάρω και στα παπάρια μου αν είναι υποκρισία να χρησιμοποιώ αυτή τη λογική για να μπω τζάμπα στη συναυλία σου. Αν δεν έκλεινες ετσιθελικά το πάρκο ΜΟΥ δε θα έμπαινα στη διαδικασία να μαντροπηδήσω το φεστιβάλ σου.
Δεν είναι αλήθεια αυτό, στην πραγματικότητα απλά θες να δείς lastdrive τσάμπα. Θα ήθελες να το 'κανες αν οι αναιρέσεις ήταν και στο ΑΠΘ, και στο spitimou, και στο σπίτι μου. Αν δεν υπήρχαν οι last drive ή οποιοσδήποτε άλλος κράχτης μπάντα που θες να δείς ή σε προκαλέι να σκάσεις για τη φάση, αν το εισητήριο ήταν 25ε και οι αναιρέσεις ήταν μόνο μισή κουβέντα με ενάμισι ομιλητές και μία προβολή του θωρηκτού ποτεμκιν δε θα πάταγες ποτέ το πόδι σου στο γαμημένο το "πάρκο σου", δεν θα ερχόσουν ποτέ αντιμέτωπος με ναρίτικες μάντρες ή με ναρίτικα μαντρόσκυλα, το πιθανότερο είναι να μην ήξερες τι είναι οι αναιρέσεις και για τι ακριβώς πράγμα συζητάμε τώρα.
Κάνω ξεκάθαρη δίκη προθέσεων και δεν είναι καλό αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι καλή και η μικροαστική μαλακία στο κεφάλι σου που πασχίζεις να πολιτικοποιήσεις σε τόσα ποστ. Σορρυ.
VacuumInsulationPanels
17-06-2010, 09:04
Το ότι το επιχείρημα για το δημόσιο χώρο είναι σαχλαμάρα το λες εσύ, αλλά διαφωνούμε. Εγώ έχω το επιχείρημα ότι το πάρκο είναι δημοτικό και μπορώ να μπω όποτε γουστάρω και στα παπάρια μου αν είναι υποκρισία να χρησιμοποιώ αυτή τη λογική για να μπω τζάμπα στη συναυλία σου. Αν δεν έκλεινες ετσιθελικά το πάρκο ΜΟΥ δε θα έμπαινα στη διαδικασία να μαντροπηδήσω το φεστιβάλ σου.
Δεν είναι αλήθεια αυτό, στην πραγματικότητα απλά θες να δείς lastdrive τσάμπα. Θα ήθελες να το 'κανες αν οι αναιρέσεις ήταν και στο ΑΠΘ, και στο spitimou, και στο σπίτι μου. Αν δεν υπήρχαν οι last drive ή οποιοσδήποτε άλλος κράχτης μπάντα που θες να δείς ή σε προκαλέι να σκάσεις για τη φάση, αν το εισητήριο ήταν 25ε και οι αναιρέσεις ήταν μόνο μισή κουβέντα με ενάμισι ομιλητές και μία προβολή του θωρηκτού ποτεμκιν δε θα πάταγες ποτέ το πόδι σου στο γαμημένο το "πάρκο σου", δεν θα ερχόσουν ποτέ αντιμέτωπος με ναρίτικες μάντρες ή με ναρίτικα μαντρόσκυλα, το πιθανότερο είναι να μην ήξερες τι είναι οι αναιρέσεις και για τι ακριβώς πράγμα συζητάμε τώρα.
Κάνω ξεκάθαρη δίκη προθέσεων και δεν είναι καλό αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι καλή και η μικροαστική μαλακία στο κεφάλι σου που πασχίζεις να πολιτικοποιήσεις σε τόσα ποστ. Σορρυ.
ο,τι και να λεμε εμεις, το ζουμι ειναι αλλου: εσεις πραγματικα τωρα ειστε ικανοποιημενοι με αυτο? δηλαδη αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο? μια αρπαχτη για να γεμισει το ταμειο? (οχι, τα φεστιβαλ δεν μπαινουν μεσα, φροντιζετε να πρηζετε καλα)
δηλαδη δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτο δεν ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση? δηλαδη προτιματε το τι εγινε απο εναν ανοιχτο χωρο, χωρις περιφρουρησεις (παραπομπη στο ανοιχτο του πολιτικου λογου σας, εσεις που στα σχηματα σας ειναι δυνατον να ερθει ο οποιοσδηποτε η στο δσ στις θεσεις σας μπορει να παει ο οποιοσδηποτε φοιτητης), χωρις εισιτηριακι που ο αλλος το δινει με μιση καρδια ειτε για την μπαντα ειτε επειδη του τα πρηξε η φιλη του (αλλα με κουτι που ο καθενας ενισχυει γιατι αναγνωριζει το εργο της εαακ στη σχολη και εξω απο αυτην), που ερχεται αν κι αντιπαθει τα ατομα και την πλανη (προσωπικη κριση, παντα) που τα εχει τυφλωσει, χωρις να φτανετε στο σημειο να αρνειστε την εισοδο σε ατομα που δεν εχουν φραγκα (γιατι αυτο ΕΓΙΝΕ), με τις συζητησεις να ειναι γεματες απο κοσμο και ουσιαστικα ενεργες?
στην περιπτωση που το αντιλαμβανεστε, δεν ειστε πολυ μικροι για να ειστε συμβιβασμενοι? ολοι μας ειμαστε καλοζωισμενοι, αλλα υποτιθεται οτι στα 20 σου (η και κατι παραπανω) εχεις αλλες προσδοκιες.
metamelia3
17-06-2010, 10:00
ε ναι βρε μαλακα, αυτο λεμε, τι θα λεμε μετα στα γκομενακια που χασαμε λαστ ντραηβ;
- ησασταν λαστ ντραηβ το προηγούμενο σάββατο;
- ε... οχι.
- α...
μου πηρατε το "χιπ". κωλοναριτες.
Fireknight
17-06-2010, 10:23
"θέλω το πάρκο μου".
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=1771&dateline=1266889141
Dragonlord
17-06-2010, 11:26
ο,τι και να λεμε εμεις, το ζουμι ειναι αλλου: εσεις πραγματικα τωρα ειστε ικανοποιημενοι με αυτο? δηλαδη αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο? μια αρπαχτη για να γεμισει το ταμειο? (οχι, τα φεστιβαλ δεν μπαινουν μεσα, φροντιζετε να πρηζετε καλα)
δηλαδη δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτο δεν ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση? δηλαδη προτιματε το τι εγινε απο εναν ανοιχτο χωρο, χωρις περιφρουρησεις (παραπομπη στο ανοιχτο του πολιτικου λογου σας, εσεις που στα σχηματα σας ειναι δυνατον να ερθει ο οποιοσδηποτε η στο δσ στις θεσεις σας μπορει να παει ο οποιοσδηποτε φοιτητης), χωρις εισιτηριακι που ο αλλος το δινει με μιση καρδια ειτε για την μπαντα ειτε επειδη του τα πρηξε η φιλη του (αλλα με κουτι που ο καθενας ενισχυει γιατι αναγνωριζει το εργο της εαακ στη σχολη και εξω απο αυτην), που ερχεται αν κι αντιπαθει τα ατομα και την πλανη (προσωπικη κριση, παντα) που τα εχει τυφλωσει, χωρις να φτανετε στο σημειο να αρνειστε την εισοδο σε ατομα που δεν εχουν φραγκα (γιατι αυτο ΕΓΙΝΕ), με τις συζητησεις να ειναι γεματες απο κοσμο και ουσιαστικα ενεργες?
στην περιπτωση που το αντιλαμβανεστε, δεν ειστε πολυ μικροι για να ειστε συμβιβασμενοι? ολοι μας ειμαστε καλοζωισμενοι, αλλα υποτιθεται οτι στα 20 σου (η και κατι παραπανω) εχεις αλλες προσδοκιες.
Ε αυτά τα απλά ρε παιδιά, τι να λέμε τώρα. Σπύρο, εκτός από τον ρατ πόιζον που θεωρείς ότι ήθελε να δει λαστντράιβ τσάμπα, υπάρχω κι εγώ που είπα ότι δε θα με πείραζε να δώσω 6 ευρώ αλλά και πάλι μου φαίνεται λίγο μαλακία (αν και όντως το συζητάμε υπερβολικά). Μια ερώτηση: υπάρχει κάποιος ναρίτης που να του φαίνεται μαλακία ή συμπτωματικά γουστάρετε όλοι;
προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να δώσω φράγκα για να μπω στην διοργάνωση οποιασδήποτε αριστερής οργάνωσης, δεν αφορά μόνο το ΝΑΡ το θέμα, και ΣΥΝ θα τα σκαγα και ΚΟΕ και οτιδήποτε. κατά βάση γιατί βρίσκω απολύτως κατανοητή την ανάγκη ύπαρξης εισιτηρίου καθώς επίσης γιατί γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίζω αριστερές οργανώσεις.
όσο για το κουτί ενίσχυσης, είναι προφανές ότι όποιος πηγαίνει σε τέτοια φεστιβάλ μόνο για τα ονόματα απλώς δε θα έδινε φράγκο, δεν αμφιβάλλω ότι ο dragonlord θα τα έδινε, αλλά αμφιβάλλω πολύ για τον κάλκι, τον ρατ πόιζον και λοιπούς, που στην τελική σου λένε και ένα "σιγά μη δώσω φράγκα στα σταλινομούλαρα/εργατοπατέρες/φοιτητοπατέρες/εξουσιαστές" και το λήγουν εκεί. σόρρυ αλλά και οι οργανώσεις κάπως πρέπει να έχουν έσοδα για να καλύπτουν τα έξοδά τους (και αυτά πέραν του φεστιβάλ) οπότε το εισιτήριο είναι αναγκαίο κακό.
VacuumInsulationPanels
17-06-2010, 13:55
δεν νομιζω οτι οι ναριτες θα χαρουν πολυ με την συγκριση με κοε και συριζα..
ikonoklast
17-06-2010, 14:09
ο,τι και να λεμε εμεις, το ζουμι ειναι αλλου: εσεις πραγματικα τωρα ειστε ικανοποιημενοι με αυτο? δηλαδη αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο? μια αρπαχτη για να γεμισει το ταμειο?
Αν προσπεράσουμε το μείζον φλέγον θέμα του εισιτηρίου δεν πρόσεξα κάποια γενικότερη κριτική για το πολιτικό/πολιτιστικό περιεχόμενο των αναιρέσεων θεσσαλονίκης που να δικαιολογεί το "αρπαχτή για να γεμίσει το ταμείο". Βλέπω την πρώτη μέρα, τέσσερις εξαιρετικοί ομιλητές εκ των οποίων ο ένας ο άρης χατζηστεφάνου μόλις γύρισε απο το στολίσκο για τη γάζα. Έπειτα last drive και boikot. Βλέπω τη δεύτερη μέρα, πέντε εξαιρετικοί ομιλητές, μια θεατρική παράσταση και γιάννης χαρούλης. Στο φλάηερ δε λέει τίποτα αλλά μαντεύω ότι στον χώρο λειτουργούν επίσης περίπου δέκα-δεκαπέντε περίπτερα απο τον πολιτισμό και το ελεύθερο λογισμικό μέχρι τη γάζα, να μοιράζουν υλικό. Δεν μου φαίνονται έτσι οι αρπαχτές, συγγνώμη.
δηλαδη δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτο δεν ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση? δηλαδη προτιματε το τι εγινε απο εναν ανοιχτο χωρο, χωρις περιφρουρησεις (παραπομπη στο ανοιχτο του πολιτικου λογου σας, εσεις που στα σχηματα σας ειναι δυνατον να ερθει ο οποιοσδηποτε η στο δσ στις θεσεις σας μπορει να παει ο οποιοσδηποτε φοιτητης), χωρις εισιτηριακι που ο αλλος το δινει με μιση καρδια ειτε για την μπαντα ειτε επειδη του τα πρηξε η φιλη του (αλλα με κουτι που ο καθενας ενισχυει γιατι αναγνωριζει το εργο της εαακ στη σχολη και εξω απο αυτην), που ερχεται αν κι αντιπαθει τα ατομα και την πλανη (προσωπικη κριση, παντα) που τα εχει τυφλωσει, χωρις να φτανετε στο σημειο να αρνειστε την εισοδο σε ατομα που δεν εχουν φραγκα (γιατι αυτο ΕΓΙΝΕ), με τις συζητησεις να ειναι γεματες απο κοσμο και ουσιαστικα ενεργες
Σε όσες αναιρέσεις έχει τύχει να παραβρεθώ και ειδικότερα στην αθήνα οι συζητήσεις ήταν "γεμάτες απο κόσμο" και "ουσιαστικά ενεργές", αυτό είναι το σίγουρο. Όπως έλεγα και παραπάνω και για να απαντήσω και στην ερώτηση του ντραγκονλορντ: προσωπικά από τα πράγματα που με απασχολούν λιγότερο στις αναιρέσεις ή σε παρεμφερή πολιτικά/πολιτιστικά φεστιβαλ από πάρτι στο στρέφι μέχρι το φεστ κνε-οδηγητή είναι η είσοδος. Με μοναδική εξαίρεση το πραγματικά αστείο 10ευρω που συνήθως παίζει στις εκδηλώσεις ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ που κάνει το ΣΕΚ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα φράγκα, συνήθως είναι χαμηλά παντού, τα δίνω, πληρώνω εγώ ο ίδιος εισιτήριο και στα σκηνικά που συμμετέχω στη διοργάνωση και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Φυσικά θα με ενοχλούσε αν τσέκαρα συντρόφους να περιφρουρούν σα τους κνίτες τρύπες μπας και χωθεί κανένας όπως θα με ενοχλούσε και το να βλέπω τον αστείο τζαμπατζή να πηδάει τρύπες αγνoώντας τα περίπτερα και τις συζητήσεις και το όλο περιεχόμενο του φεστιβαλ απλά για να δει το μπαντάκι που του καύλωσε. Και αυτό το τελευταίο είναι πολύ λογικό: η άποψη μας για τον πολιτισμό δεν είναι απλώς συναυλιακά δρώμενα του 'ό,τι κάτσει' είναι ότι ο πολιτισμός είναι ένα άρρηκτα συνδεδεμένο κομμάτι με όλες τις υπόλοιπες πτυχές ενός επαναστατικού ρεύματος. Το να χώνεσαι εσύ ρατποιζον απο την τρύπα σημαίνει δύο πράγματα: 1. με γράφεις στο μπούτσο σου για το αν εγώ μπαίνω ή βγαίνω ή τι και πως χρειάστηκε για να στήσω το φεστιβαλάκι μου και αυτό είναι μικροαστίλα του κερατά ή απλή κωλοπαιδοσύνη 2. γράφεις στο μπούτσο σου την αντίληψη μου για τα πράγματα. Αυτά τα δύο δε τα γουσταρίζω καθόλου απο μόνα τους αλλά αυτό που πραγματικά με τσιτώνει καμιά φορά στις περίπου 150 φορές που έχω κάνει την κουβέντα του τόπικ μέσα και έξω απο τέτοια φεστιβαλ είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος που ΞΕΡΕΙ ότι συμβαίνουν και τα παραπάνω δύο σημεία αλλά προσπαθεί να προσδώσει ένα οποιοδήποτε πολιτικό χρίσμα στην όλη φάση. Αν αυτό του κάτσει και κάπως καλά ή λογικοφανές, όπως για παράδειγμα το "δημόσιο" του χώρου στο πάρκο των σκύλων ή η περίφραξη ή η περιφρούρηση στη θεσσαλονίκη (γιατί τίποτα από αυτά δεν θα στέκονταν σαν επιχειρήματα για αναιρέσεις αθήνας, βόλου ή χανίων) τότε είναι η καλύτερη του, θα κάνει και κριτική και θα βγεί και καθαρός. Και τσάμπας και ΓΑΜΑΤΟΣ.
Λοιπόν όχι, δεν αισθάνομαι "συμβιβασμένος" απο την όλη φάση με την είσοδο, δεν με νοιάζει άλλωστε τόσο πολύ. Πιθανόν να υπάρχει και κάποιο ζήτημα στην κουλτούρα μας, κάποιο κνίτικο κατάλοιπο η φάση με την είσοδο και όχι με το "κρανάκι" που συνηθίζει ο αναρχικός χώρος. Πιθανόν να έχουμε και δίκιο και αυτός να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εξηγείς στον άλλο γιατί ζητάμε ενίσχυση και γιατί κάνουμε τη φάση μας. Δεν ξέρω. Εσείς όμως αισθάνεστε εντάξει με την πολιτική συνείδηση που κουβαλάτε όταν περιχαρακώνεστε αποκλειστικά γύρω από αυτό; Όταν από όλα τα πράγματα στα οποία θα μπορούσε κάποιος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ απο μια αριστερή οργάνωση στην "εποχή της κρίσης" και όταν μας γαμάνε απο παντού εσείς ζητάτε απλώς να μπείτε στο τσάμπα στο λαϊβάκι. Με την κριτική του πιωμένου μαντραπήδα, την κριτική της κωλάρας;
VacuumInsulationPanels
17-06-2010, 14:26
επιβλητικο αν μη τι αλλο το μεγαλο ποστ.
επειδη με κουραζουν τα πολλα λογια, μοναχα αυτο: η δραση σου και ο τροπος που στηνεις ενα φεστιβαλακι ειναι μιας πρωτης ταξεως εφαρμογη των οσων εχεις στο κεφαλι σου.
εχεις δικιο για το οτι υπερεστιασαμε στην εισοδο. προσωπικα ηταν κατι που δεν περιμενα γι αυτο και ασχοληθηκα τοσο, ουτως η αλλως τις πολιτικες,ιδιαιτερα τις δομες της εαακ τις εχω απορριψει εδω και καποιο καιρο.
συμφωνω με ντραγκονλορντ, ειναι λιγο "παραξενη" η ομοφωνια. ειδικα οταν οι μειοψηφιες διαφορετικων αποψεων στις οβ αντιμετωπιζονται ως επι τω πλειστον ως διασπαστικα στοιχεια.
ikonoklast
17-06-2010, 14:32
επειδη με κουραζουν τα πολλα λογια, μοναχα αυτο: η δραση σου και ο τροπος που στηνεις ενα φεστιβαλακι ειναι μιας πρωτης ταξεως εφαρμογη των οσων εχεις στο κεφαλι σου.
εχεις δικιο για το οτι υπερεστιασαμε στην εισοδο. προσωπικα ηταν κατι που δεν περιμενα γι αυτο και ασχοληθηκα τοσο, ουτως η αλλως τις πολιτικες,ιδιαιτερα τις δομες της εαακ τις εχω απορριψει εδω και καποιο καιρο.
Και ποιές δομές γουσταρίζεις αν επιτρέπεται; nudge nudge.
συμφωνω με ντραγκονλορντ, ειναι λιγο "παραξενη" η ομοφωνια. ειδικα οταν οι μειοψηφιες διαφορετικων αποψεων στις οβ αντιμετωπιζονται ως επι τω πλειστον ως διασπαστικα στοιχεια.
Αυτό είναι άσχετο με την κουβέντα μας, μαντεύω ότι έχει να κάνει με κουβέντες που έχεις με φίλους σου προσκείμενους ή μέλη νκα που είναι κοντά στην μειοψηφούσα τάση του πρόσφατου συνεδρίου. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις εσύ και οι φίλοι σου αλλά αυτά τα ζητήματα νομίζω είναι πολύ ουσιαστικά για να συζητούνται στη βάση του "τι άκουσα-τι μου πανε" και μεταξύ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ (πάντα ήθελα να το πω αυτό).
καταπληκτικό ποστ το από πάνω (εδιτ - το μεγάλο μανιφέστο του ικόνοκλαστ τρία ποστ πιο πάνω) και πραγματικά αν δεν είχα ζήσει κάποια πράγματα θα είχα πειστεί και θα γινόμουν ναρίτης αυτή τη στιγμή :!:
αλλά η όλη ιστορία είναι ως εξής:
καταρχήν αποφάσισε τι θες να κάνεις. θες μια ωραία πολιτικώς εννοούμενη μάζωξη για κουβέντα και ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και μελισσούλες κτλ; όλα καλά. θες να το παίξεις διοργανωτής και να κάνεις μια ωραία συναυλία με μπάντες-κράχτες, χωρίς καμία πολιτική προέκταση και με υψηλό αντίτιμο, για να ενισχύσεις το ταμείο σου; πάλι όλα καλά. θες να κάνεις μια βραδιά ΓΛΕΝΤΙΟΥ με μικρές μπάντες που ψοφάνε να παίξουν λάιβ τζάμπα και έχουν πολιτικό μήνυμα που εκφράζει τις ιδέες σου; πάλι όλα καλά. αλλά αποφάσισε τι θες, τι θες να εκφράσεις, πως θες να κινηθείς και τι σκοπό έχεις. ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις τα μέσα και τον τρόπο να συνδυάσεις όλα τα παραπάνω όπως το b-fest π.χ.
στο διά τάμτα τώρα. γενικά ο σκοπός σου ποιος είναι; να φέρεις το τάδε γαμάτο γκρουπ με έξι ευρώ για να πει την επόμενη μέρα ο απολιτίκ φοιτητάριος wow file eida last drive me eksi euro και να του πει ο μη-κύπριος φίλος του GAMATOS man! pos egine auto?! και να απαντήσει ο πρώτος yo man tous efere to nar sto festival tou!! και να ανταπαντήσει ο δεύτερος GA-MA-TO man! thumbs up kai kudos sto nar!!!. αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό (γιατί αυτό συμβαίνει πάντα και τίποτα παραπάνω) με γεια σου με χαρά σου, και μένα με γεια μου και χαρά μου να μη σε θεωρώ σοβαρό. μπορείς να κάνεις μια ζωή τις ίδιες εκδηλώσεις δυο-τρεις φορές το χρόνο, στις οποίες πάντα θα σκάνε από νωρίς οι ίδιοι και οι ίδιοι σαράντα-πενήντα για τις συζητήσεις και όλοι οι υπόλοιποι μόνο για το GAMATO λάιβ με το φτηνό εισιτήριο και στο τέλος να μένει μόνο ο παραπάνω διάλογος. και μπορείς να νιώθεις και ταξικός ήρωας στη φάση "ντάξει το τρέξαμε μόνοι μας, μπήκαμε μέσα φυσικά, αλλά προσφέραμε στο λαό, μπράβο μας". α και κάποια στιγμή αποφασίστε αν μπαίνετε μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις ή αν γίνονται για να βγει κάποιο κέρδος που θα καλύψει τα έξοδα σας (και αυτά πέραν του φεστιβάλ) -ubu's words-.
από την άλλη υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, που προσωπικά τους θεωρώ σωστότερους και πιο αποτελεσματικούς μακροπρόθεσμα, αλλά αν εσείς καλύπτεστε πολιτικά και ηθικά από τα να-δείξουμε-ότι-είμαστε-κι-εμείς-εδώ πανηγυράκια, δικαίωμα σας.
Phantom Duck
17-06-2010, 14:48
σόρι, πασχίζω να μη σε αποκαλέσω ηλίθιο για τη δεύτερη πρόταση (έχεις απορρίψει τις δομές της εαακ αλλά τα κους κους των οβ τα ξέρεις βλέπω), αλλά θα με αναγκάσει η πρώτη. δηλαδή το γεγονός ότι για την είσοδο κράζουν μόνο όσοι έχουν μια άλφα σχέση με την αναρχία, ενώ δεν έχει πρόβλημα το σύνολο της αριστεράς (που διοργανώνει φεστιβάλ με αυτό τον τρόπο) αλλά ούτε οι πιο αποστασιοποιημένοι που έρχονται, τι θα έπρεπε να σημαίνει; ότι η κοινή λογική επιβάλλει είσοδο ενώ τα φρικιά παίρνουν γραμμή να κράζουν;
ikonoklast
17-06-2010, 14:58
καταρχήν αποφάσισε τι θες να κάνεις. θες μια ωραία πολιτικώς εννοούμενη μάζωξη για κουβέντα και ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και μελισσούλες κτλ; όλα καλά. θες να το παίξεις διοργανωτής και να κάνεις μια ωραία συναυλία με μπάντες-κράχτες, χωρίς καμία πολιτική προέκταση και με υψηλό αντίτιμο, για να ενισχύσεις το ταμείο σου; πάλι όλα καλά. θες να κάνεις μια βραδιά ΓΛΕΝΤΙΟΥ με μικρές μπάντες που ψοφάνε να παίξουν λάιβ τζάμπα και έχουν πολιτικό μήνυμα που εκφράζει τις ιδέες σου; πάλι όλα καλά. αλλά αποφάσισε τι θες, τι θες να εκφράσεις, πως θες να κινηθείς και τι σκοπό έχεις. ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις τα μέσα και τον τρόπο να συνδυάσεις όλα τα παραπάνω όπως το b-fest π.χ.
Δεν έχετε καταλάβει όμως ένα πράγμα: δεν γίνονται μόνο αναιρέσεις στον κόσμο αυτό. Γίνονται όντως και λαϊκά γλέντια, παρτι, συζητήσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων. Τσάμπα. Οι αναιρέσεις που είναι ένα δρώμενο ανώτερο σε ένα βαθμό γιατί περιλαμβάνει όλα ή τα περισσότερα απο τα παραπάνω και πολλά ακόμη, χρειάζεται κόπο, χρόνο και κυρίως έξοδα για να διεξαχθεί, διεξάγεται με αυτούς τους όρους και περιλαμβάνει είσοδο.
στο διά τάμτα τώρα. γενικά ο σκοπός σου ποιος είναι; να φέρεις το τάδε γαμάτο γκρουπ με έξι ευρώ για να πει την επόμενη μέρα ο απολιτίκ φοιτητάριος wow file eida last drive me eksi euro και να του πει ο μη-κύπριος φίλος του GAMATOS man! pos egine auto?! και να απαντήσει ο πρώτος yo man tous efere to nar sto festival tou!! και να ανταπαντήσει ο δεύτερος GA-MA-TO man! thumbs up kai kudos sto nar!!!. αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό (γιατί αυτό συμβαίνει πάντα και τίποτα παραπάνω) με γεια σου με χαρά σου, και μένα με γεια μου και χαρά μου να μη σε θεωρώ σοβαρό.
Αχαχα, το αστείο είναι ότι το ναρ δεν είναι τόσο ΓΑ-ΜΑ-ΤΟ με τα uncool 6 ευρώ του όταν σκάσει ο πραγματικά γαμάτος νεόκοπος αντιεξουσιαστής με πολιτικοποιήση μαξιμουμ δεκέμβρης '08 για να του πει: NAI MAN ALLA BFEST ΚΕΝΥ ΑΓΓΓΚΑΝΑ ΚΑΙ REITSARNT STAOULMAN TSAMPE, AK. WHOS YO DADDY?? Άραγε αυτός ο κόσμος που έσκασε για να δει την ονοματάρα του γαλλικου ραπ και φώναξε όλος μαζί ΛΑΓΑΖ ΝΤΟΥ ΠΕΠΛ, περιλαμβάνει εμένα, εσένα, τη βαρβάρα, το νταιθορ, τη θεια σου τη χιπισα κλπ την επόμενη ήταν ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ στις τάξεις του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος; Δεν νομίζω. Και νομίζω ωστόσο ότι δεν είναι αυτό το κριτήριο για το πώς στέκεται ένα φεστιβαλ πολιτικά. Πόσω δε μάλλον το πως στέκεται ένας πολιτικός χώρος ή μια οργάνωση.
Επιμένω στο προηγούμενο μου ποστ όπου λέω πιο ουσιώδη πράγματα και λέω να μην κάνω άλλο κιόλας.
ok exeis dikio. o ntaithor, i varvara kai o kathe enas pou asxolithike me to dekemvri tou 08 kai meta den ksanavgike apo to spiti tou, kanoun olo ton a/a xwro ena anekdoto. o,ti na nai leme tora e? les kai o" kanonikos" a/a xwros den exei etsi ki allios ta (sovaratata) provlimata kai kousouria tou kai prepei na tou kanoume kritiki me vasi tous ntaithors.
ego exo to pleonektima os pio psyxraimos eksoterikos paratiritis na vlepo kai ta sosta kai ta strava tou kathe xwrou, esy trexeis na mou apodeikseis oti ola en sofia poieite, ntaksei kourastike to thema.
mi leme ta idia kai ta idia pali. o,ti eipes sto megalo sou post, o,ti eipa sto diko mou kai telos.
ikonoklast
17-06-2010, 15:22
Ναι αλλά παρεξήγησες, δεν μίλησα για χώρους και για δεκέμβρηδες. Απλά σου υπενθύμισα ότι με τον ίδιο τρόπο που εσύ λες ότι "δε συμβαίνει τίποτα" μετά απο ένα φεστιβάλ όπως οι αναιρέσεις που κάποιος είδε last drive δε συμβαίνει στο bfest επειδή ένα μωσαϊκό από διάφορο κόσμο είδε κενυ αρκανα. Δεν είναι αλήθεια τίποτα απο τα δύο όμως ας μείνουμε όντως σε αυτά που είπαμε.
a amoivaia pareksigisis totes, kathws ki ego den ennoousa pos allazei kati me to b-fest :!: apla to anefera os mia antistoixi ekdilosi pou exei ta panta se timi tzampa. genika to ti prepei na ginei gia na allaksoun kapoia pragmata einai terastia kouventa, exoun eipothei kati psila se alla threads. kai ok sigoura den einai kako na ginontai tetoies ekdiloseis, alla [kouoout]proto post mou edo[/].
VacuumInsulationPanels
17-06-2010, 16:56
Και ποιές δομές γουσταρίζεις αν επιτρέπεται; nudge nudge.
Αυτό είναι άσχετο με την κουβέντα μας, μαντεύω ότι έχει να κάνει με κουβέντες που έχεις με φίλους σου προσκείμενους ή μέλη νκα που είναι κοντά στην μειοψηφούσα τάση του πρόσφατου συνεδρίου. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις εσύ και οι φίλοι σου αλλά αυτά τα ζητήματα νομίζω είναι πολύ ουσιαστικά για να συζητούνται στη βάση του "τι άκουσα-τι μου πανε" και μεταξύ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ (πάντα ήθελα να το πω αυτό).
δεν επιτρεπεται. (πριν προλαβεις να πεις κατι, αποφευγω να απαντησω ετσι γρηγορα και ελαφρα τη καρδια γιατι εχω εργασιες που τρεχουν κι οχι αλλο χρονο για το ιαρ).
αγαπητε ικονοκλαστ
δεν θα σε λεγαμε και τειρεσια οσον αφορα τις ικανοτητες σου. μεταξυ τυρου και αχλαδιου? δεν το χω ξανακουσει, ευρηματικο : )
ε να μωρε, καποτε ημουν κι εγω φιλικα προσκειμενη.
VacuumInsulationPanels
17-06-2010, 17:05
σόρι, πασχίζω να μη σε αποκαλέσω ηλίθιο για τη δεύτερη πρόταση (έχεις απορρίψει τις δομές της εαακ αλλά τα κους κους των οβ τα ξέρεις βλέπω), αλλά θα με αναγκάσει η πρώτη. δηλαδή το γεγονός ότι για την είσοδο κράζουν μόνο όσοι έχουν μια άλφα σχέση με την αναρχία, ενώ δεν έχει πρόβλημα το σύνολο της αριστεράς (που διοργανώνει φεστιβάλ με αυτό τον τρόπο) αλλά ούτε οι πιο αποστασιοποιημένοι που έρχονται, τι θα έπρεπε να σημαίνει; ότι η κοινή λογική επιβάλλει είσοδο ενώ τα φρικιά παίρνουν γραμμή να κράζουν;
πως θα απορριψω κατι αν δεν το χω μαθει οσο πιο καλα μπορω? οποτε ναι, εχω μαθει και κους κους.
το σωστο θα ηταν ηλιθια.
ελεος με τη λεξη φρικια. δεν σε κολακευει να τη χρησιμοποιεις και να την αποδιδεις σε καποιον απλως και μονο επειδη νομιζεις οτι ανηκει καπου. καταλαβαινεις τι εννοοω, ετσι? οχι αναλυση και εδω.
κοινη γραμμη??? το λες εσυ που εισαι στην εαακ!
το συνολο της αριστερας. μαλιστα. κανε παρεα με το συριζα τοτε, νομιζα πως εισαστε κατι διαφορετικο, εξωκοινοβουλευτηκη αριστερα, ριζοσπαστικη φανταζομαι.
ωραια ηταν η κουβεντα, οταν ειμαι face to face συγχυζομαι περισσοτερο, την προτιμω διαδικτυακη, καλη σας μερα!
Phantom Duck
17-06-2010, 17:57
ΧΑΟΣ.
ok exeis dikio. o ntaithor, i varvara kai o kathe enas pou asxolithike me to dekemvri tou 08 kai meta den ksanavgike apo to spiti tou
Πάντα σίγουρος! Άσχετα μωρέ ότι εγώ μέχρι το Γενάρη του τρέχοντος δεν παίζει να 'χα χάσει πορεία ή/και συνέλευση (οι χρήστες φάντομ_ντακ και ο άλλος μπορούν να το επιβεβαιώσουν).
GIATI KAMIA ELPIDA PIA DEN EMEINE GIA MAS
Μάλλον γιατί ο άλλος ή/και το γκομενάκι του ξέρουν κάθε πότε βγαίνω απ' το σπίτι ρε κολλητέ!
Egw tragoudaw, esy filos ti dikaiologia exeis?
Shadowking
17-06-2010, 22:04
κοινη γραμμη??? το λες εσυ που εισαι στην εαακ!
το συνολο της αριστερας. μαλιστα. κανε παρεα με το συριζα τοτε, νομιζα πως εισαστε κατι διαφορετικο, εξωκοινοβουλευτηκη αριστερα, ριζοσπαστικη φανταζομαι.
ωραια ηταν η κουβεντα, οταν ειμαι face to face συγχυζομαι περισσοτερο, την προτιμω διαδικτυακη, καλη σας μερα!
μας ξεμπρόστιασε ρε πούστη. Γιατί το κριτήριο του ριζοσπαστισμού σου, είναι η υπάρξη ή όχι εισιτηρίου στα φεστιβάλ σου. Φέρτε τον άγνωστο αγνωστόπουλο να παίξει λέει ο άλλος, κάντε μόνο συζητήσεις λέει ο παράλλος. Έλα πάρτε το πρέφα, αν δεν ήταν το θέμα last drive, χαρούληδες και μικρούτθικοι δεν θα κάνατε θέμα για το πάρκο ΣΑΣ, την γεωοπονική ΣΑΣ (λες και δεν κλειδώνει τα βράδια), γιατί δεν θα σας ενδιέφερε καν τι φεστιβάλ παίζει.
Για τις μπάντες ήρθατε, τις είδατε φτηνά ή τσάμπα, φτάνει ασχοληθείτε με το χρέος και την παύση πληρωμών αν θέλετε να κάνετε πολιτική, μην μας πρήζετε.
rat_poison, θα σου πάρουμε δώρο ένα πάρκο να το χεις όλο δικό σου στην επανάσταση, θα μας ψηφίσεις;
Λες και στο bfest οι πόσες χιλιάδες που πήγαν να δουν κένυ αρκάνα φύγανε σκεφτόντουσαν ότι "η ιδεολογία είναι το όπλο των αφεντικών", επειδή δεν είχε είσοδο, είχε τιμή ενίσχυσης.
Α, επίσης στον Βόλο στις Αναιρέσεις φέραμε night on earth που 'ναι μπαντάρα, εισιτήριο δεν βάλαμε. Είμαστε κομμουνισταράδες με κάτι αρχίδια να. Στο φεστιβάλ ΕΑΑΚ που φέραμε χαίνηδες και γενικά δυνατά ονόματα είσοδο είχε 5€, όποιος δεν ήθελε να πληρώσει έμπαινε τσάμπα. Οι περισσότεροι που βάζανε θέμα ασύλου, ήταν οι γνωστοί τύποι που δεν πατάνε σε πορεία, ήρθανε με τις ποτάρες τους απ'έξω και βρίζανε τα κομματόσκυλα που βάλαμε είσοδο σε χώρο ασύλου. Μπράβο φίλε, έκανες την επανάστασή σου Σάββατο βράδυ, είδες και τσάμπα Χαίνηδες. Ένα βήμα μπρος στην ταξική συνείδηση.
metamelia3
18-06-2010, 03:55
διασκεδαζω με το ψυχολογικο προφιλ.
rat_poison
18-06-2010, 09:25
rat_poison, θα σου πάρουμε δώρο ένα πάρκο να το χεις όλο δικό σου στην επανάσταση, θα μας ψηφίσεις;
Ναι, αλλά να μη μπορεί να μπει κανείς άλλος. Θα είναι το Πάρκο της Νίκης και θα το αγαπάω γιατί θα μου το έχουν χαρίσει επαναστάτες σαν κι εσάς.
metamelia3
18-06-2010, 12:15
θα το λεμε ικονογκραντ!
phthoggon
18-06-2010, 12:41
στο διά τάμτα τώρα. γενικά ο σκοπός σου ποιος είναι; να φέρεις το τάδε γαμάτο γκρουπ με έξι ευρώ για να πει την επόμενη μέρα ο απολιτίκ φοιτητάριος wow file eida last drive me eksi euro και να του πει ο μη-κύπριος φίλος του GAMATOS man! pos egine auto?! και να απαντήσει ο πρώτος yo man tous efere to nar sto festival tou!! και να ανταπαντήσει ο δεύτερος GA-MA-TO man! thumbs up kai kudos sto nar!!!. αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό (γιατί αυτό συμβαίνει πάντα και τίποτα παραπάνω) με γεια σου με χαρά σου, και μένα με γεια μου και χαρά μου να μη σε θεωρώ σοβαρό. μπορείς να κάνεις μια ζωή τις ίδιες εκδηλώσεις δυο-τρεις φορές το χρόνο, στις οποίες πάντα θα σκάνε από νωρίς οι ίδιοι και οι ίδιοι σαράντα-πενήντα για τις συζητήσεις και όλοι οι υπόλοιποι μόνο για το GAMATO λάιβ με το φτηνό εισιτήριο και στο τέλος να μένει μόνο ο παραπάνω διάλογος. και μπορείς να νιώθεις και ταξικός ήρωας στη φάση "ντάξει το τρέξαμε μόνοι μας, μπήκαμε μέσα φυσικά, αλλά προσφέραμε στο λαό, μπράβο μας". α και κάποια στιγμή αποφασίστε αν μπαίνετε μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις ή αν γίνονται για να βγει κάποιο κέρδος που θα καλύψει τα έξοδα σας (και αυτά πέραν του φεστιβάλ) -ubu's words-.
από την άλλη υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, που προσωπικά τους θεωρώ σωστότερους και πιο αποτελεσματικούς μακροπρόθεσμα, αλλά αν εσείς καλύπτεστε πολιτικά και ηθικά από τα να-δείξουμε-ότι-είμαστε-κι-εμείς-εδώ πανηγυράκια, δικαίωμα σας.
μία μικρή παρέμβαση μόνο, δεν είναι (είμαστε, είμαι) απαραίτητα ηλίθιοι όσοι απολιτίκ έρχονται σε πολιτικά φεστιβάλ κυρίως για να ακούσουν τη μπάντα, ή όσοι απολιτίκ υπάρχουν γενικά. Ίσως πολλοί από αυτούς δεν είναι απλά gamatoi - ψαγμένες φατσούλες και ίσως κάτσουν μετά σε μία πολιτική συζήτηση μήπως ακούσουν κάτι ενδιαφέρον, και δεν αποκλείεται να ακούσουν κάτι ενδιαφέρον (αν υπάρχει κάτι να ειπωθεί)το οποίο θα το πάρουν μαζί τους όταν γυρίσουν σπίτι. Στο κάτω κάτω, εάν ο κόσμος χωρίζεται τόσο εύκολα στους GAMATOS man! και στους υπόλοιπους, γιατί να μπαίνεις στον κόπο καν να προσεγγίσεις τους πρώτους? Διότι, αν θες πραγματικά να τους προσεγγίσεις, έναν τρόπο δε μας γράφεις εσύ.
nai, exeis dikio kai sostes oi paratiriseis sou, kathoti o tropos pou eksefrasa ta parapano itan ligo ypervolikos.
katarxin de xaraktirisa kanenan "ilithio" (an kai mallon yponoeitai apo ton ypothetiko dialogo). den einai ilithio na eisai apolitik (pote den exo ypostiriksei kati tetoio, stin ousia ki ego sauti tin katigoria empipto), alla kalo einai toulaxiston na ksereis gia poio logo symvainei auto kai oxi epeidi i kathimerinotita sou einai douleia (i akadimaiko idryma) - kafes - stoixima - facebook - lost - pro.
katadeuteron den yparxei diakriti grammi pou na xorizei tous GAMATOS man! apo tous ypoloipous. oloi eimaste kai GAMATOS man! kai ypoloipoi, alla me diaforetika pososta o kathenas, ta opoia fysika kai allazoun kai ston idio ton anthropo kata kairous.
den einai ekei to thema mas omos. to thema pou ithela na thikso (kai nomiza pos itan emfanes) einai oti apo autes tis ekdiloseis POTE de tha meinei kati peran ton synaulion giati den yparxei kamia prothesi apo tous idious tous diorganotes gia kati tetoio. dld gia na mi leme kai o,ti na nai rikse katarxin mia matia stis idies tis afises. oi synaulies me TERASTIES grammatares kai oi opoies alles drastiriotites (omilies-provoles-otidipote) me mikra mikra grammatakia. kai otan o kraxtis ginetai autoskopos kai telika ek tou apotelesmatos de menei tpt allo ektos apauto, e kati paei lathos. ki autos pou einai 100% GAMATOS man! den prokeitai na asxolithei etsi ki allios. me to meros sou prepei na pareis auton pou exei kai ligo pososto ypoloipoi. kai pisteuo oti yparxoun arketoi tetoioi kai o teleutaios enamisis xronos de me diapseudei. alla de ftanei i ORGI tou kosmou kai i mazikotita stis poreies, logw krisis kai synthikon.
tora gia tropous, exo anaferei diaforous kata kairous, kapoioi leitourgoun kapos, kapoioi ligotero, opos kai na xei den einai dikes mou idees, an mporousa na skefto kati parapano tha ekana logout kai ksana login me to subcomandante_hyatari account mou kai tha odigousa tin epanastasi. opote pros to paron kathomai kai kritikaro tous tropous pou pisteuo oti de leitourgoun. giati auto ksero na kano kalytera. i'm batman .
genika gia na min kanoume synexeia kyklous kai leme ta idia kai ta idia, yparxoun xilioi tropoi na kaneis/peis kapoia pragmata, kai yparxoun kai alles toses dikaiologies gia na katseis spiti sou. etsi ki allios opou na nai xreokopoume kai tha pame sto diaolo oloi mas!
phthoggon
18-06-2010, 13:38
εγώ χαρακτήρισα του hey gamatos ως ηλίθιους έχοντας ως αναφορά το ποστ σου, για να δείξω αυτή την απαξίωση που λέγαμε και λίγο καιρό πριν απέναντι στους οποίους δεν θα έπρεπε κατ΄εσέ να απευθύνονται ως αντικείμενο αυτές οι προσπάθειες. Αυτό που καταλαβαίνω κατά τ' άλλα είναι πώς κατηγορείς το συγκεκριμένο χώρο για ατολμία ή και κάτι χειρότερο, κάτι το οποίο δε μπορώ να σχολιάσω γιατί δεν έχω ιδιαίτερη επαφή, αλλά ε τώρα με παράδειγμα το μέγεθος της γραμματοσειράς σε αφίσα μου φαίνεται λίγο χοντράδα. Όσον αφορά τις προτάσεις σου κρίμα, θα έπρεπε να παρακολουθώ τα παλιά ποστ μάλλον αφού τώρα δε φαίνεται να έχεις την όρεξη να τις επαναλάβεις, και παρ' όλα αυτά με ενδιαφέρουν.
Dragonlord
18-06-2010, 13:39
Λες και στο bfest οι πόσες χιλιάδες που πήγαν να δουν κένυ αρκάνα φύγανε σκεφτόντουσαν ότι "η ιδεολογία είναι το όπλο των αφεντικών", επειδή δεν είχε είσοδο, είχε τιμή ενίσχυσης.
Εγώ το σκεφτόμουν πάντως! Απλώς αγνοείτε το παράδοξο του να εργάζεσαι για την ανατροπή του καπιταλισμού λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο (ειδικά δε με "σεκιουριτάδες" που γράφτηκε). Κάποιος που θέλει να ζήσει εκτός καπιταλιστικού πλαισίου είναι λογικό να βρει στο φεστιβάλ του μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγει έξω από το όλο "πάρε-δώσε". Και ναι, νομίζω ότι το μήνυμα του b-fest ήταν πιο πετυχημένο λόγω αυτού, γιατί κάποιοι θα σκεφτούν μετά "για δες τι μπορεί να γίνει με την αυτοοργάνωση και την εθελοντική προσφορά" - είναι ο αναρχισμός στην πράξη σε ένα μεγάλο βαθμό (στο βαθμό που επιτρέπεται τέσπα από αντικειμενικά κριτήρια). Για τις αναιρέσεις αμφιβάλλω αν κάποιος τις εξέλαβε σαν κομμουνιστική πρακτική σε κάποιο βαθμό. Εντελώς καπιταλιστική πρακτική είναι για την ακρίβεια, όποιος πληρώνει παίρνει, και μάλιστα ούτε καν μόνο για τα έξοδα, αν κατάλαβα καλά κάτι βγαίνει και για το κόμμα.
Όλα αυτά καλοπροαίρετα, γενικά νομίζω ότι η αριστερά στην ελλάδα μπορεί να έχει (γενικεύω, το ξέρω) καλές προθέσεις αλλά παρουσιάζει άπειρες αντιφάσεις (όπως όλοι οι χώροι άλλωστε). Αυτή νομίζω ότι είναι μία από αυτές τις αντιφάσεις ή έστω άστοχες κινήσεις. Δεν μπορεί από την άλλη να είναι και το κεντρικό σημείο κριτικής στο ναρ ε.
εγώ χαρακτήρισα του hey gamatos ως ηλίθιους έχοντας ως αναφορά το ποστ σου, για να δείξω αυτή την απαξίωση που λέγαμε και λίγο καιρό πριν απέναντι στους οποίους δεν θα έπρεπε κατ΄εσέ να απευθύνονται ως αντικείμενο αυτές οι προσπάθειες. Αυτό που καταλαβαίνω κατά τ' άλλα είναι πώς κατηγορείς το συγκεκριμένο χώρο για ατολμία ή και κάτι χειρότερο, κάτι το οποίο δε μπορώ να σχολιάσω γιατί δεν έχω ιδιαίτερη επαφή, αλλά ε τώρα με παράδειγμα το μέγεθος της γραμματοσειράς σε αφίσα μου φαίνεται λίγο χοντράδα. Όσον αφορά τις προτάσεις σου κρίμα, θα έπρεπε να παρακολουθώ τα παλιά ποστ μάλλον αφού τώρα δε φαίνεται να έχεις την όρεξη να τις επαναλάβεις, και παρ' όλα αυτά με ενδιαφέρουν.
katigoro to genikotero xwro tis post-aristeras stin ellada gia asynepeia (des kai post draonlord apo pano) kai asovarotita. tora nai, gia tis afises itan misoasteio-misosovaro, alla telika mporei na nai kai poly sovaro an to kaloskefteis :!:
e tora gia tous tropous kai tis protaseis, na leme pali ta idia? tha po gia antieksousiastikes/autoorganotikes/eleutheriakes faseis, tha vgei o fantomntak me tin mpanta tou ta FRIKIA STI FOTIA kai ou! to katheksis. kourasi.
Tι να πω στην ΚΟΕ για να μπω τζάμπα dub pistols;
με φάγαν τα κοινόχρηστα αυτό τον μήνα
funishment
18-06-2010, 19:11
οφφτοπικ, οι οποίοι dub pistols θα ξεκινήσουν μετά τις 11μιση γιατί ο αρχίδας θέλει να δει τον αγώνα λέει, ουσταδιάλα
Shadowking
18-06-2010, 19:14
Tι να πω στην ΚΟΕ για να μπω τζάμπα dub pistols;
"είναι καλή φάση να είστε τα σκυλάκια του αλαβάνου;"