Log in

View Full Version : Rage Against the Machine, 09/06/2010 @ Gelredome, Arnhem, Holland

iorulezz
10-06-2010, 18:56
Μετα απο πολλα χρονια συμπαθειας προς τους rage, δεν εχασα την ευκαιρια να τους δω. Ο συγκατοικος που ειναι τρελλος φαν, μας ειχε πρηξει τα παπαρια εδω και κανα 3μηνο που ειχαμε αγορασει τα εισητηρια. Πληρωσε το λαιβ; Υπαρχουν πολλα διαφορετικα σημεια που θα μπορουσε να εστιασει κανεις.

Ας μιλησω πολυ λιγο για τις μπαντες που ανοιξαν το λαιβ πρωτα. Gallows, Gogol Bordello και Jane's Addiction. Τους πρωτους δεν τους ειδα. Οι επομενοι 2 ηταν για τον πουτσο (αμα υπαρχει κανεις που ενδιαφερεται περαιτερω ας ρωτησει).

Κυριως πιατο οι RATM. Αφου μας έστησαν μιση ωρα εκαναν πολυ εντυπωσιακη εισοδο. Στα πρωτα 15 λεπτα επεσε τοσο ξυλο που δεν το πιστευα. Απο λαιβ σεπουλτουρα στο γκαγκαριν ειχα να δω τοσο ξυλο χωρις καλα καλα να 'χει αρχισει το 3ο κομματι. Επειτα το πιτ ηρεμησε λιγο ή εγω μπηκα στο κλιμα πιο πολυ και αρχισα να δερνω. Εξαλλου ο μονος τροπος να επιβιωσεις σ'ενα σωστο πιτ ειναι να μπεις οσο πιο βαθια. Γενικα δεν απολαμβανω τα λαιβς που πεφτει πολυ ξυλο, αλλα οταν το πιτ αποτελει το 95% του πληθυσμου (7-8 χιλιαδες εκτιμω) δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες.

Οσον αφορα τη μπαντα ηταν οπως τους ειχα φανταστει. Ο Zack τα λεει καλα και το ξερει. Σηκωνει το αριστερο χερι και ολοι οργιαζουν. Δεν ειμαι σιγουρος πως συμφωνω, αλλα εχει καθιερωθει βαθια στη συνειδηση πολυ κοσμου σαν περσονα-προφητης της επικειμενης αφυπνισης της (μαυρο)κοκκινης αρκουδας. Οι εγχορδοι ειναι ολα τα λεφτα. Ο Tim στο μπασσο και θεριζει και φανκαρει. Ο ηχος του δε ειναι βαρυς ως κολαση (heavy as hell). Ας κραξω λιγο ντραμερ: ειτε ειναι εκει ειτε δεν ειναι δε βλεπω καμια αμεσα αισθητη διαφορα. Και ποιος μενει; Ο αληθινος σταρ. Ο ανθρωπος που επαιξε 8 κιθαρες αν μετρησα σωστα, ηταν μονιμως χαμογελαστος και δεν εκανε ουτε μιση καγκουρια.

Ο Μορελο ειναι ισως ο πιο σπουδαιος κιθαριστας που εχω δει ζωντανα. Εκτος που θεωρω πως εχει εφευρει διαφορα νεα μοντελα παραγωγης ηχου απο ηλεκτρικα οργανα με χορδες, η επαφη του με το οργανο ειναι χωρις ορια. Ο τυπας εχει την κιθαρα ψηλα και την αγγιζει απαλα σαν χειρουργος. Δεν εκανε ουτε μια κινηση που να μη χρειαζεται, ουτε μια ποζερια. Ευτυχως το ξυλο σταματουσε οποτε αρχιζε τα τρελλαμενα σολο του και μπορουσαμε να δουμε και τιποτα.

Η οψη του κακου, περηφανα σνομπ εαυτου:

Μια μπαντα που εχει ξεκινησει ως επαναστατικη, που εχει προφετεψει την επανασταση. Τωρα την εχει καπηλευτει. Δεν ειναι οτι το σκεφτηκα χτες πρωτη φορα αυτο, αλλα το ειδα απο μεσα. 55 ευρω εισητηριο αλλα ειπα ας παει στο διαολο, ειναι 4 μπαντες 15 κιθαρες θελουνε μονο οι ρατμ. Μετα παω στο μερτς και βλεπω μονο ρουχα, 20 διαφορετικα σχεδια. Το μπλουζακι 30 ευρω. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε ειστε καλα; Το χειροτερο ομως ειναι ο κοσμος. Κυριως καθυστερημενοι χοροπηδηχταδες που δεν εχουν ιδεα για τον πολιτικο-κοινωνικο αντικτυπο. Την ιδια μερα ειχαμε εκλογες εδω. Δεν ειπωθηκε κουβεντα επι του θεματος.

ps Φωτογραφιες δεν παιζουν.

Parasight
10-06-2010, 19:20
Οnline translating tool ή ομογενής;

iorulezz
10-06-2010, 19:56
θες να πεις κατι για τα ελληνικα μου;

Shadowking
10-06-2010, 20:02
και μας μελανε γιατι μελαμε ελλενικα

Parasight
10-06-2010, 22:18
θες να πεις κατι για τα ελληνικα μου;Βασικά ναι, αλλά μη στραβώνεις κιόλας. Απλά κάποιες εκφράσεις δε χρησιμοποιούνται και στα ελληνικά όπως στα αγγλικά, οπότε αν αυτός που διαβάζει δεν ξέρει και αγγλικά μπορεί να χαθεί σε σημεία. Ευτυχώς εγώ τυχαίνει να ξέρω κάποια λίγα :P

On topic, δεν έχω δει ποτέ RATM live και σε μισώ :P

talkdirtytome
11-06-2010, 01:00
ποιος σε γαμει ρε ''πανκη''

iorulezz
11-06-2010, 02:04
θες να πεις κατι για τα ελληνικα μου;Βασικά ναι, αλλά μη στραβώνεις κιόλας. Απλά κάποιες εκφράσεις δε χρησιμοποιούνται και στα ελληνικά όπως στα αγγλικά, οπότε αν αυτός που διαβάζει δεν ξέρει και αγγλικά μπορεί να χαθεί σε σημεία. Ευτυχώς εγώ τυχαίνει να ξέρω κάποια λίγα :P

On topic, δεν έχω δει ποτέ RATM live και σε μισώ :P

Δυσκολη η ξενιτια! Κερδιζει στα σημεια ομως.

Parasight
11-06-2010, 10:23
ποιος σε γαμει ρε ''πανκη''Δεν ξέρω ποιος σκατά είσαι με το γαμωfake σου, οπότε παίζει και η μανούλα σου.

GG*
11-06-2010, 11:34
νορμαλ τιμη τα 30 ευρω
η επανασταση κοστιζει

regularpaul
11-06-2010, 11:57
ξενιτεμενε πες και για Jane's Addiction ετσι για μπουγιο
ειχαν ερθει κι απο εδω περσι αλλα ως σαππορτ στους NIN που δεν ειμαι φαν

iorulezz
11-06-2010, 12:50
νορμαλ τιμη τα 30 ευρω
η επανασταση κοστιζει

30 το μπλουζι ε. Ξενερωνω

ξενιτεμενε πες και για Jane's Addiction ετσι για μπουγιο
ειχαν ερθει κι απο εδω περσι αλλα ως σαππορτ στους NIN που δεν ειμαι φαν

Τι να πω ρε παυλε. Δεν καταλαβα και πολλα. Απ το 3ο κομματι ειχα σκυλοβαρεθει. Τη μουσικη τους δεν την γνωριζα απο πριν. Η μπασογραμμη μου φανηκε πως αλλαξε 3 φορες σ'ολο το λαιβ (45 λεπτα). Η τσιριδα του μικροφωνακια με ενοχλουσε και τα κομματια περνουσαν το ενα μετα το αλλο χωρις καμια διακυμανση. Κολλημενα στο ιδιο υφος, τεμπο, ριφ. Μεχρι και τα σολα ιδια ηταν το ενα με τ'αλλο. Απο ενεργεια η μπαντα δεν εκλανε τιποτα. Ο κοσμος κοιμοτανε και ξυπναγε για μισο ψοφιο χειροκροτημα. Φυσικα υπαρχαν και οι οπαδοι στο κεντρο (ενας μικρος κυκλος 30 ατομων). Το αποκορυφωμα ηταν οτι πανω απ το μισο λαιβ ειχαν στριπτητζουδες στη σκηνη. Δε γδυθηκαν, αλλα χαιδευτηκαν! Ευτυχως τα κοριτσια ηταν ωραια.

regularpaul
11-06-2010, 13:37
ενταξει δεν ειναι ολα τα ριγιουνιον επιτυχημενα
δεν εχω ιδεα με τι συνθεση παιζουν αυτο τον καιρο ή αν εχουν βγαλει δισκο μετα το ritual
αλλά οι 2 δισκαρες τους απο τα 90's ειναι απαραιτητες
οποτε δωσε μιαν ευκαιρια ακομα
nothing's shocking τελειοτητα &ritual de lo habitual γαματο κ πιο πιασαρικο

iorulezz
11-06-2010, 16:59
Μπορει να προσπαθησω επειδη το λες εσυ αλλα τους εχω ηδη μισησει.

Στα αλλα, να πω με μια κουβεντα οτι οι Γκογκολ ειναι φτηνη αντιγραφη του Τσαο. Πατανε στο αγριο, χαλκινο, βαλκανικο πανκ του 90ς Μπρεκοβιτς και κατα τ'αλλα αντιγραφουνε τον Τσαο. Τουλαχιστον εχουν ενεργεια και χοροπηδανε σαν κατσικια. Κανουνε και λιγο ραπ και περναει η ωρα. Μανο Νεγρα δε θα ακουμπησουνε ποτε.

talkdirtytome
11-06-2010, 17:07
ποιος σε γαμει ρε ''πανκη''Δεν ξέρω ποιος σκατά είσαι με το γαμωfake σου, οπότε παίζει και η μανούλα σου.

exeis moikana kai tetoia?

talkdirtytome
16-06-2010, 21:09
lege