PDA

View Full Version : Black Metal underground

Pages : 1 2 [3] 4 5 6

Ra Pariah
01-05-2013, 20:17
Προβληματίζομαι με το genre του black metal. Ύστερα από πολλή σαβούρα, ξεδιάλεξα το εξής (πολύ) καλό EP.

SLvnjxMeIgM

http://www.metal-archives.com/albums/Svarthaueg/Ritual/360752

Clockwork Orange
02-05-2013, 00:33
Βοομ! σβησε κατι

Art In Haste
03-05-2013, 23:30
On the night of May 2,in his apartment,Kim Carlsson was found dead.
According to the preliminary examination of police,cause of death - the loss of blood.
As reported Kim was moreunder the strong influence of alcohol and committed suicide
by opening the veins. Kim was found dead the morning of May 2 by his girlfriend.

Πάει και αυτός.. (http://www.metal-archives.com/artists/Kim_Carlsson/122)

Clockwork Orange
05-05-2013, 12:21
http://www.youtube.com/watch?v=VHDd6F8wdA8

Ra Pariah
06-05-2013, 04:49
Ιδιαίτερα τραχύ και αφτιασίδωτο το καινούριο Arckanum. Γουστάρω φάση.

Επίσης:

Fgkc18FuGCY#!

Τελευταία μέρα του Μάη. 8)

Art In Haste
06-05-2013, 08:43
Αν και δε μάρεσε το συγκεκριμένο Ρα είπα να τους ψάξω, Dirge Rep και πρώην μέλη Lja, Urgehal είδα και οι ίδιοι έχουν επίσης τους Nettlecarrier (http://www.metal-archives.com/albums/Nettlecarrier/NettleCarrier/347976) τους οποίους κάποια στιγμή είχα ακούσει αλλά δε θυμάμαι τίποτα.

Το νέο Arckanum μια μικρή απογοήτευση θα έλεγα, γενικά έχει να βγάλει κάτι αξιόλογο από το 2009.

phthoggon
07-05-2013, 19:55
Ρα, βασισμένος στο σχόλιό σου κάπου στη μέση της σελίδας: Για πες μου (πείτε και οι γνωστοί άλλοι του θρεντ) ένα top5 από bm δίσκους που έχουν βγει την τελευταία 5ετία. Και βέβαια ένα άλλο ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν νιώθεις ότι κάποιοι από αυτούς είναι ήδη "κλασικοί" με τη A Blaze, De Mysteriis, Hvis Lysset etc έννοια.

Ra Pariah
07-05-2013, 22:09
Φθόγγε, διάλεξες την κατεξοχήν άνυδρη περίοδο του black metal genre, συνεπώς δύσκολη επιλογή πέντε δίσκων.

1) Τροφή για μούτζες: A Blaze και Hvis δεν τα θεωρώ και τόσο κλασικά. :disco:

2) Πάμε για μη αξιολογική πεντάδα στα γρήγορα και χωρίς πολλές σκέψεις:

The Deathtrip - 1st Demo
Hat - Vortex of Death
κάποιο Murmurs ή Korpblod [ίσως Murmurs - Jaya Mahakali Ma (Demo)]
ίσως The One - I, Master
Hordagaard - Made in Norway (EP)

Καλύτερα από όλα τα παραπάνω, πάντως, θεωρώ το Hordagaard και το The Deathtrip. Δυνατές δουλειές με εξαιρετικές στιγμές που πρέπει να θεωρούνται κλασικές.

Once_Emperor
07-05-2013, 23:02
Φθόγγε, διάλεξες την κατεξοχήν άνυδρη περίοδο του black metal genre, συνεπώς δύσκολη επιλογή πέντε δίσκων.

Διαφωνώ. Πολλές κυκλοφορίες, μεγάλη προσφορά, μεγάλη ζήτηση, πολλά διαφορετικά παρακλάδια αναπτύσσονται μαζί με αυτά και ο παραδοσιακός black metal ήχος.

Βαρέθηκα να κάτσω να ψάξω τι ακριβώς κυκλοφόρησε αλλά ενδεικτικά τα πρώτα πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό και πιστεύω ότι κανουν πλάκα σε πολλές κυκλοφορίες απο το 90 μέχρι σήμερα

Ash Borer - Ash Borer
Kaevum - Natur
Mare - Spheres Like Death
Volahn - Dimensiónes del Trance Kósmico

και κλέβοντας λίγο πηγαίνω στο 2007 για να αναφέρω και το παρακάτω το οποίο ποτέ δεν κέρδισε το air time που δικαιωματικά νομίζω αξίζει:

Peste Noire - Lorraine Rehearsal

Και όσο έγραφα αυτό το ποστ σκέφτηκα και άλλους δίσκους που θα μπορούσαν να είναι σε αυτή τη λίστα (πχ έμεινε απ'έξω η τελευταία μου αγάπη, το Henbane απο CDG). Άνυδρη περίοδος? Χμμμ...

Art In Haste
07-05-2013, 23:18
Μια χαρά καλοί δίσκοι βγαίνουν, απλά στο underground οι πιο πολλοί και δε τους μαθαίνει πολύς κόσμος. Καλό αυτό φυσικά.

carheart
07-05-2013, 23:21
από ένα σεβαστό αριθμό κυκλοφοριών, το σύστημα έχει καταλήξει (τα τελευταία δύο χρόνια) στην ισορροπία των

1. Negative Plane - Stained Glass Revelations (Μεγάλα Πράγματα)
2. Mgla - With Hearts Toward None (Απίστευτος Δίσκος)

και
Darkspace - III (ε ναι)
Dødsengel ‎– Mirium Occultum (όχι τα μετά)
Urfaust ‎– Der Freiwillige Bettler (αν το λες bm~το ψιλολές)
Mare - Spheres Like Death (ατέλειωτο)
The Deathtrip - demo 08 (αυτό έγινε κλάσικ)
Leviathan - True Traitor, True Whore (ρε είναι ωραίο)

κάπως_safe επιλογές, αλλά αυτά μου έρχονται πρώτα πρώτα. Το Volahn επίσης μπαίνει. Τα βασικά (για μένα) είναι η δυάδα, αυτά θα έβαζα στην κορυφή, όχι για πρωτοτυπία, συνθέσεις, επιρροή, καθοριστικότητα, κλασικισμό, κλπ

απλά τα τελευταία δύο χρόνια τα ακούω μακράν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον χώρο του bm

phthoggon
08-05-2013, 01:02
Ρα, το όλο ερώτημα μου ήρθε όταν ξαναβάζοντας να ακούσω το A Blaze μετά από χρόνια συνειδητοποίησα πόσος καιρός είχε περάσει χωρίς να ανατριχιάσω καθόλου με δίσκο, ιδιαίτερα καινούργιο (το black metal πλαίσιο είναι τυχαίο, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε). Επίσης έχει να κάνει τόσο με εμάς όσο και με τι "βγαίνει" δηλαδή κυρίως με εμάς, αλλά και με το πως διευρύνεται με το ίντερνετ και το everything-is-available η μουσική ιστορία εκθετικά, σε σημείο η κάθε μουσική που βγαίνει να έχει όλο και μικρότερο "κοινό".

Στα μπλακ μέταλ δεν μπορώ να βρω κανέναν raw δίσκο που να μου κάνει κάτι ιδιαίτερο εδώ και πολλά χρόνια. Έχει πλάκα επειδή τόσο απλό και ο Βικέρνες το ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις τελευταίες βλακείες που γράφει στα μπλογκ του. Για να ήσουνα true black metal τότε έπρεπε να εφεύρεις ένα ΔΙΚΟ σου ήχο και κόνσεπτ. Εάν αντέγραφες κάποιον σε θεωρούσαν μέρος της τρέντι ντεθ μέταλ μάζας, το μπλακ μέταλ τότε ήταν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ :razz:

Χαίρομαι πάντως για τις αρκετές προτάσεις, κάποια δικά μου (από τα ελάχιστα που έχω ακούσει)

Blut Aus Nord - Memoria Vetustaa II - Dialogue with the stars
Ascension - With Burning Tongues
Deathspell Omega - Paracletus

ούτε καν άλλα δύο. Για το Celestial Lineage δεν έχω ακόμα αποφασίσει (μάλλον μόνο το Diadem τελικά είναι πολύ μεγάλο) τα Krallice είναι όλα μάλλον άνισα...

μετά ωρίμου σκέψεως και τα υπόλοιπα δύο:

Nightbringer - Death and the Black Work (πώς το ξέχασα)
Averse Sefira - Advent Parallax (Ω ναι (http://www.youtube.com/watch?v=qQ4e0vzA7_A))

Ra Pariah
08-05-2013, 05:56
Grey Queen από demo Ascension και κόβομαι, αλλά εξίσου τιτάνιο άσμα:

6woXAJEYxw0

Εάν ήμουν χιπστερομπλακμεταλλάς, θα υπεστήριζα ότι αγγίζει δυσθεώρητα ύψη Each Dawn I Die.

Το Mare ώς ώρας δεν το θεωρώ κάτι το τόσο σπουδαίο, όπως και το Ash Borer. Mgla στα αυτιά μου τερμάτισαν στο Presence.

PS: Γουστάρω τέτοια συζήτηση, δευτερολογήστε ή/και πείτε κι άλλοι.

Clockwork Orange
08-05-2013, 09:04
Aosoth,Ash Borer x 2,Spektr,Vhol και κλεβω λιγο κι εγω λεγοντας για το Ordo Ad Chao που για μενα ειναι πιο κλασικ απο De Mysteriis
3/5 ειναι φετινα! Καλη σοδεια το 2013!

KoiliaSamprela
08-05-2013, 09:11
Μια χαρά καλοί δίσκοι βγαίνουν, απλά στο underground οι πιο πολλοί και δε τους μαθαίνει πολύς κόσμος. Καλό αυτό φυσικά.

Χωρίς ίχνος εμπάθειας , αλλά επειδή έχω βρεθεί σε μπαρ βράδυ με καλό φίλο που παραλίγο να μην ήμασταν στο τέλος και να καταλήγαμε σε σύρραξη, γιατί είναι καλό "να μην τους μάθει πολύς κόσμος"?.

Clockwork Orange
08-05-2013, 09:21
Δεχεσαι τον μεταλλα φιλο σου με τα ελαττωματα του Α.Κ.Α. ελιτισμος.
Το βλεπεις παντου: απο το θαψιμο στον παντελιδη μεχρι το αγριο βλεμμα στον τρεντυ με την μπλουζα iron maiden γραμμενο με στρασακια

carheart
08-05-2013, 09:44
phthoggon, το Nightbringer το σκέφτηκα και γω. Αν θυμάμαι καλά όμως είναι λίγο παλιότερος από πενταετίας. Στηρίζω επίσης το Ascension (είχα πάρει το With Burning Tongues σε κασσέτα όταν βγήκε χωρίς να ξέρω τι είναι, μ'άρεσε το εξώφυλλο, είναι να σου βγει μια αγορά), το Paracletus (δεν το έβαλα επειδή δεν είναι Αυτός ο κλασικός_do_δίσκος) και αυτομαστιγώνομαι που ξέχασα το Belus. Λόγω των δύο τελευταίων κομματιών και μόνο, η δυάδα μου γίνεται τριάδα.

edited!!Q άμα είναι να κλέψουμε, να πω και το Svin

casshern
08-05-2013, 11:37
Μιας και ξεκίνησε η κουβέντα για πρόσφατες κυκλοφορίες, να συνεισφέρω κι εγώ σε ένα από τα αγαπημένα μου τόπικς.
Ίσως όχι αρκετά παραδοσιακό για τους πιουρίστες, το Roads to Judah είναι το ντεμπούτο των Deafheaven στην Deathwish στα τέλη του '10. Και τώρα που είπα ντέθγουϊς, σκέφτομαι ότι μάλλον δε φέρνω κάτι καινούριο στο τόπικ, αλλά παρακολουθώντας τακτικά τις 35 σελίδες του νήματος, δε νομίζω να μου ξέφυγε κάποια αναφορά.

'λάτε να 'γαπηθούμε, ντάρκλινγκς
b-0jMo613x0

Art In Haste
08-05-2013, 11:49

Χωρίς ίχνος εμπάθειας , αλλά επειδή έχω βρεθεί σε μπαρ βράδυ με καλό φίλο που παραλίγο να μην ήμασταν στο τέλος και να καταλήγαμε σε σύρραξη, γιατί είναι καλό "να μην τους μάθει πολύς κόσμος"?.

Γιατί όλα τα είδη κάνουν τον κύκλο τους, με το 2ο μισό και προς το τέλος του κύκλου να έχουμε την χειρότερη περίοδο, και μετά από λίγα χρόνια έχουμε την ''αναγέννηση'' του η οποία συνήθως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βγάζει ακόμα χειρότερα πράγματα από το τέλος του αρχικού κύκλου. Ο κύκλος για το μπλακ έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Όσο καθυστερεί η αναγέννηση τόσο καλύτερα. Δεν έχει να κάνει με ελιτισμό, με την καμμία, αν το πήγαινες εκεί.

Υπήρχαν χρονιές εδώ και πολλά χρόνια που μετά βίας έβρισκα 2 καλούς δίσκους στο ιδίωμα, υπήρχαν άλλες που τα πράγματα πήγαινα πολύ καλύτερα. Επίσης υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που μαθαίνεις για μια μπάντα, όσο και να ασχολείσαι με το underground, μετά από 2-3 χρόνια. Πρόσφατο παράδειγμα οι Djevel που πόσταρε ο φίλος Ρα στην προηγούμενη σελίδα. Ακούω συνέχεια το πρώτο από προχθές και δεν είχα ιδέα πως είναι ο κιθαρίστας από τους Lja. Και ας έχει φύγει εδώ και 3 χρόνια και ας περιμένω καινούριο Lja εδώ και χρόνια.

Από κει και πέρα για να προσθέσω και γω μερικές προτάσεις, διαφορετικές από αυτές που ειπώθηκαν αφού μπάντες όπως οι πιο πολλές από αυτές που αναφέρθηκαν εμένα προσωπικά δε μου λένε τίποτα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν για μπάντες που βγάλαν καταπληκτικές δουλειές τα τελευταία 2-3 χρόνια, μόνο ονόματα και με αλφαβητική σειρά αφού δε μπορώ να θυμηθώ τίτλους τώρα και βαριέμαι να ψάχνω. :)

A Forest of Stars
Árstíðir Lífsins
Caladan Brood
Csejthe
Hat
Kaevum
Make A Change Kill Yourself
Manetheren
Nordvrede
Sektemtum
Triskele
Winterfylleth
Wodensthrone
Ygg

Και από γνωστές παλιές

Burzum
Fleurety
Kawir
Limbonic Art
Solefald
Summoning

KoiliaSamprela
08-05-2013, 11:56
θνξ, σεβαστό και εμπεριστατωμένο, δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ , αλλά με κάλυψες :)

Clockwork Orange
08-05-2013, 12:42
Ολα τα ειδη? Εισαι σιγουρος?

phthoggon
08-05-2013, 12:45
Art in Haste, δεν υπάρχει καμία συνέχεια νοήματος από το πρώτο στο δεύτερο ποστ σου. Μια χαρά ελιτίστικο (έστω και στην πλάκα) ήταν το πρώτο σχόλιο σου, στο κάτω κάτω όλα αυτά που γουστάρεις τύπου Triskele, Nordvrede, Kaevum, τα Winter-τέτοια ε τι είναι, αντικατοπρισμός. Μη γινόμαστε μυξοπαρθένες, στο όλο φαντασιακό του bm η ψωρο-περηφάνεια είναι πραγματικά το πιο αθώο. Το κρύβουμε τεχνηέντως στη κοινωνία πίσω από ευγένεια και αριστερισμούς , βάζουμε το μπλακ μέταλ σιντι και τσουπ ο νιτσεϊστής βάρβαρος!

έντιτ: το διάβασα 5 φορές το ποστ για να καταλάβω τι εννοείς, μπορεί και να κάνω λάθος. Πάντως είναι εντελώς αυθαίρετο αυτο περι κύκλων, πόσο μάλλον όταν συνδέεται με το αν πρέπει να ακούει πολύς κόσμος τις καλές μπάντες..

wom
08-05-2013, 20:02
(Συμμετέχω με black metal τρόπο στο thread)

@phthoggon,
Από την άλλη αυτή η ατάκα 'ελιτιστικο' είναι πολύ αστεία. Πάλι μπλέκουμε με αντικειμενικό και υποκειμενικό, αλλά σιγά μην απολογηθούμε σε όποιον δεν ακούει τί δίσκος είναι το Hvis, το Negative Plane, το Kaevum κτλ μήπως και μας πει ελιτιστές. Ή σιγά μην μας πείσει ότι το Fen τα γαμάει όλα, γιατί ξέρει. Ουστ, με την ευγένεια να την κρατήσεις για εκδηλώσεις & βαφτίσια :P

@Carheart όταν και εαν βγει το Mare full length τα ξαναλέμε, και τέλος εάν δεις τους Mgla live θα μεγαλώσουν τα βυζιά σου ;-)

ΥΓ Ra pariah για το σχόλιο περί Ηvis σε κάνω block στο MSN, μόνο pm εάν μπορώ να βοήθησω σε κάτι.

Ra Pariah
08-05-2013, 20:20
Δεν με βάζει καν msn, οπότε τσάμπα κόπος.. :wave: Τηλέφωνα θα σηκώνεις;

phthoggon
08-05-2013, 21:21
Γουόμ, το ξέρεις ότι ελιτισμό στο χαβαλέ στην είπα-μου-την-είπες υποστηρίζω, δεν είμαι από αυτούς που χαλιούνται όταν λέει στο Κόναν το "and to hear the lamentations of der vemen". Τώρα το αν το εννούσε σοβαρά ο Αρτ αυτό περί μάζας παραπάει βέβαια αλλά τέσπα. Κατά τ' άλλα αυτό που είπε και ο Μάριος ε =P

carheart
08-05-2013, 22:22
και τέλος εάν δεις τους Mgla live θα μεγαλώσουν τα βυζιά σου ;-)

πες την ιστορία

Art In Haste
08-05-2013, 22:33
Πολύ απλά φθόγγε όταν το μπλακ ήταν στα ντουζένια έβλεπες άπειρες κυκλοφορίες και συνεντεύξεις με σχήματα της κακιάς ώρας, και ελάχιστα από άλλα ιδιώματα με την εξαίρεση του progressive που και αυτό ήταν στα πάνω την ίδια σχετικά εποχή. Απλά δε θέλω να ζήσω ρετρο θρας εποχές ή ρετροκαιγωδεξέρω τί. Μαρέσει όπως είναι τα τελευταία 5 ίσως και παραπάνω χρόνια και δε βλέπω λόγο να ξαναπεράσω από μια λαίλαπα όπως αυτή που αναφέρομαι.

Ο Ρα μίλησε για πολύ σαβούρα και άνυδρη περίοδο και δε συμφωνώ, απλά όταν ο τύπος έχει τα μάτια του στραμμένα σε άλλα ιδιώματα είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τι βγαίνει και τι είναι καλό. Όσο και αν το παρακολουθώ χαίρομαι που ανακαλύπτω τους Djevel πχ 2 χρόνια μετά.

phthoggon
08-05-2013, 23:25
Art, εντάξει αλλά δε συμφωνώ. Αυτό επειδή η ποσότητα της ποιότητας ενός μουσικού είδους πρακτικά δε πέφτει ποτέ, καθώς είναι αδύνατον να το εξαντλήσεις όσο ενεργητικός ακροατής και να είσαι. Δε ξέρω κατά πόσο τα τρεντ επηρεάζουν οτιδήποτε, έλειπαν οι δισκάρες την περίοδο 96-99 που η σαβούρα της αντιγραφής/bandwagon λόγω μάδας-κάνε-και-εσύ-μία-bm-μπάντα- είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη? Tι σχέση με το "ρεύμα/τρεντ της εποχής" έχουν οι δίσκοι που ποστάραμε σε αυτές τις 2 σελίδες? Οι δικοί μου τουλάχιστον είναι ελάχιστα ετεροκαθοριζόμενοι πιστεύω.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν βγαίνει τίποτε καλό από τη μοναξιά, και ο ελιτισμός είναι συνήθως απλά μια λογικοποίηση της (γενικά τώρα μιλάω). Γιατί κανένας άλλος δε γουστάρει αυτή τη δισκάρα που γουστάρω εγώ? Επειδή είμαι καλύτερος. Όχι πάντα. Υπάρχει μία μελαγχολία στο να ποστάρεις ως καλύτερους δίσκους κάποια άλμπουμ που τα ξέρουν τρεις και ο κούκος όσο και να προσπαθείς να το φέρεις ανάποδα. Εσύ ο ίδιος έγραψες ότι είναι δύσκολο να παρακολουθείς το ιδίωμα όταν βρίσκεται σε εντελώς underground επίπεδο. Ε για αυτό λοιπόν, δε χρειάζεται λιγότερος και καλός κόσμος, περισσότερος (και καλός) χρειάζεται. Και τις μπάντες βοηθάει αυτό και εσένα σαν ακροατή. Έτσι κι αλλιώς, το black metal δεν ήταν ποτέ για το underground. Για τα σαλόνια ήταν, να γίνεται πρωτοσέλιδα. Συνήθως όσο πιο πολύ κόβεται για το obscurity/αντι-εμπορικότητα τόσο πιο πολύ ενδιαφέρεται για την ανέλιξη του (βλέπε σημερινό ανεκδοτάκι με τον Ghaal στο musicians chat). Όχι βέβαια μέσα στη κοινωνία/σκηνή, πάντα από πάνω, κοιτώντας ψηλά από το ivory tower.

Το Árstíðir Lífsins που είπες φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. (Επίσης, ξανά επειδή δε το πρόσεξε κανείς μάλλον, γενικώς δεν έχω ακούσει κανέναν να τους αναφέρει: Averse Sefira - Advent Parallax. Averse Sefira - Advent Parallax. Averse Sefira - Advent Parallax.)

TrinuxSamonii
08-05-2013, 23:31
Πίσω στην ερώτηση του φθόγγου δίχως σειρά και εν συντομία :

The One - I, Master

Svartidauði - Flesh Cathedral

Mortuus - De contemplanda Morte; De Reverencie laboribus ac Adorationis (κλέβω ένα μήνα αλλά σταρχιδιαμου)

Urkaos - Urkaos I EP

Cornigr - Relics of Inner War

Odz Manouk - Odz Manouk

Aptorian Demon - Libertus

Εννοούνται Mare και Negative Plane το Stained Glass και το Maranatha.

A! Και οι δουλείες των Rhinocervs και Arizmenda. Σίγουρα και άλλα πολλά για "άνυδρη" περίοδο αλλά είμαι κομμάτια και δεν τοχω.

wom
09-05-2013, 10:04
Γιατί κανένας άλλος δε γουστάρει αυτή τη δισκάρα που γουστάρω εγώ? Επειδή είμαι καλύτερος. Όχι πάντα. Υπάρχει μία μελαγχολία στο να ποστάρεις ως καλύτερους δίσκους κάποια άλμπουμ που τα ξέρουν τρεις και ο κούκος όσο και να προσπαθείς να το φέρεις ανάποδα.

Εγώ διαφωνώ με αυτό. Εκτός των τριων και του κούκου ο πολύς κόσμος κάθεται και ξύνει τα παπάρια του (ie δεν έχει χρόνο) και περιμένει να τους αποκαλυφθεί την επομενη δισκάρα να ακούσουν.
Η μουσική υπάρχει εκεί έξω, όποιος δεν την βρήκε αυτός φταίει. Και όσοι την βρήκαν όσο σίγουρα δεν είναι καλύτεροι τόσο σίγουρα δεν είναι και μαλάκες.

Το post εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25426-Negative-Plane-Stained-Glass-Revelations-(2011)) έγινε πριν ουσιαστικά κυκλοφορήσει ο δίσκος αν και με κάποιους τα είχαμε ήδη πει στο MSN.
Ξαναδιάβασέ το 3 χρόνια μετά, ποιοί έχουν αλλάξει γνώμη? :)

carheart
09-05-2013, 10:22
να δεις που στο τέλος θα βγει πεντάδα. ένα ένα σκάνε

http://shop.undercover-records.de/cover/4552katharsisfourthreichlp1220090515.jpg

το σημείο που ξανασκάει η κιθάρα εδώ και συνεχίζει (δεν είναι πολύ συγκεκριμένη η περιγραφή αλλά θα καταλάβετε), θέλω να παίζει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
HsiH3wiE3FQ

ion_storm
09-05-2013, 11:26
Ευτυχώς αυτό με την πτώση του επιπέδου, που αναφέρθηκε, δεν ισχύει, ειδικά για τα τελευταία χρόνια στο Black Metal.
Να προσθέσω μερικά που δεν αναφέρθηκαν.

Blut Aus Nord - 777 Sect(s) The Desanctification Cosmosophy όλη η τριλογία αυτλο το πράγμα ηταν προσπάθεια να είναι κάτι διαφορετικό και να επαναπροσδιορίσει κάποια πράγματα.
Slaugmaur - Skrekk Lich Kunstler oριακά δεν είναι μέσα στην πενταετία αυτο και είναι το Von Rov Shelter
Portal - Swarth έχει το feelling, το οποίο πολλοί Black Metal δίσκοι προσπαθούν να βγάλουν.
Cobalt - Gin, πρέπει να είναι ο δίσκος που τον αναφέρω σχεδόν σε κάθε κουβέντα μουσικής.
Leviathan - Massive Conspiracy Against All Life, ο τύπος πρέπςι να βγάλει καινουργιο Lurker Of Chalice.
Dodsengel - Mirium Occultum - Imperator με το δευτερό να είναι πραγματικά πρωτοποριακό, αλλά σε ελάχιστα σημείνα να κουράζει ελάχιστα.
Dodecahedron - Dodecahedron
Sun of Nothing - The Guilt of Feeling Alive

Και ήθελα να κλείσω με το Supervillain Outcast και είδα ότι έχουν να βγάλουν δίσκο από το 2007.

phthoggon
09-05-2013, 13:38
Γιατί κανένας άλλος δε γουστάρει αυτή τη δισκάρα που γουστάρω εγώ? Επειδή είμαι καλύτερος. Όχι πάντα. Υπάρχει μία μελαγχολία στο να ποστάρεις ως καλύτερους δίσκους κάποια άλμπουμ που τα ξέρουν τρεις και ο κούκος όσο και να προσπαθείς να το φέρεις ανάποδα.

Εγώ διαφωνώ με αυτό. Εκτός των τριων και του κούκου ο πολύς κόσμος κάθεται και ξύνει τα παπάρια του (ie δεν έχει χρόνο) και περιμένει να τους αποκαλυφθεί την επομενη δισκάρα να ακούσουν.
Η μουσική υπάρχει εκεί έξω, όποιος δεν την βρήκε αυτός φταίει. Και όσοι την βρήκαν όσο σίγουρα δεν είναι καλύτεροι τόσο σίγουρα δεν είναι και μαλάκες.

Το post εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25426-Negative-Plane-Stained-Glass-Revelations-(2011)) έγινε πριν ουσιαστικά κυκλοφορήσει ο δίσκος αν και με κάποιους τα είχαμε ήδη πει στο MSN.
Ξαναδιάβασέ το 3 χρόνια μετά, ποιοί έχουν αλλάξει γνώμη? :)

Το ερώτημα είναι: εσένα σε ικανοποιεί το "τρεις και κούκος"? Δεν είναι όλα σαν την περίπτωση των Negative Plane που τελικά βγαίνει top10 του χρόνου σε κάποια καλά webzines ξέρω γω και εσύ δικαιώνεσαι. Στην πραγματικότητα υπάρχουνε πολλά αξιόλογα πράγματα που δεν έχουν ευρεία αναγνώριση και όχι επειδή δε τα έχει "ανακαλύψει" ο κόσμος, αλλά επειδή τα άκουσε και δε τον ενδιέφεραν (για ένα παράδειγμα, το πρώτο στη λίστα μου, το Memoria Vetustaa II, ούτε ένας από εδώ δε το θεωρεί κάτι ιδιαίτερο αν δε κάνω λάθος. Μία φορά πόσταρα ένα κομμάτι και μόνη απάντηση ήταν ο μινμιν που με κορόιδευε από κάτω). Ε όσο και να το ρίχνεις στον αντικειμενισμό, στο ότι άλλοι βαριούνται να ακούσουν ή δεν έχουν εμπειρία, δεν είναι μόνο αυτό, είναι και ότι σε σένα ταιριάζει, στους άλλους όχι. Στο κάτω κάτω για κάθε λόγο, εμένα με ενοχλεί αυτό. 'Aκουγα τελευταία μοντέρνους κλασικούς στο youtube, μουσικάρες που κάνουν χρόνια να γραφούν και έχουν 200-500 views και κάνα δύο κόμμεντς (θα τα ξαναποστάρω στο κατάλληλο θρεντ, αλλά πχ εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=mJK18qvsCVQ)) όταν κάποιος μαθαίνει τρεις νότες παίζει ένα blastbeat και έχει 15 minutes of fame. Θέλει δουλειά οπότε η φάση εννοώ, να προσπαθήσεις να γίνει αυτό που γουστάρεις περισσότερο γνωστό, όχι υποχώρηση και "γάμα τους".

12 stars circle your brow
09-05-2013, 15:42
(για ένα παράδειγμα, το πρώτο στη λίστα μου, το Memoria Vetustaa II, ούτε ένας από εδώ δε το θεωρεί κάτι ιδιαίτερο αν δε κάνω λάθος. Μία φορά πόσταρα ένα κομμάτι και μόνη απάντηση ήταν ο μινμιν που με κορόιδευε από κάτω).

μπορεί να βαριόμαστε να ποστάρουμε στο ίντερνετ, αλλά μην λες ό,τι να 'ναι κιόλας (έχω ποστάρει σίγουρα τουλάχιστον μία φορά τα 3 καλύτερα blut aus nord, και το dialogue with the stars είναι μέσα, και μπορώ να σκεφτώ εύκολα 2-3 άτομα ακόμα που το λατρεύουν). o minmin δεν μετράει, δεν ακούει καν μπλακμεταλ.

phthoggon
09-05-2013, 16:35
Εντάξει, δε το θυμόμουν αλλά δεν αλλάζει πολλά αναφορικά με το νόημα του όλου ποστ! Δες και το λάιβ ιβέντς , ε.

wom
09-05-2013, 23:26
Το ερώτημα είναι: εσένα σε ικανοποιεί το "τρεις και κούκος"?
Όποιος θέλει να κάνει τον κούκο, πρέπει να αντέξει και την ζωή του σαν κούκος ;-)

Δεν είναι όλα σαν την περίπτωση των Negative Plane που τελικά βγαίνει top10 του χρόνου σε κάποια καλά webzines ξέρω γω και εσύ δικαιώνεσαι
Πρόσεξε τι ρώτησα. Δες το thread, όσοι στην αρχή είπαν πολύ καλά σχόλια λένε και εδώ τα καλύτερα. Όσοι είπαν "θα τσεκάρω" κτλ, τι λες ..."άκουσαν" ?

ΥΓ τα A.S είναι όλα πολύ καλά, εκτός από αυτό που είπες έχεις ακούσει το astigmata ε?

Ra Pariah
10-05-2013, 15:55
Όταν ακούω black metal το πρώτο και κυριότερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το headbanging, θέλω αυτό που θα ακούσω να με ταρακουνήσει. Η ατμόσφαιρα και η καταχνιά στους κλασικούς δίσκους του είδους έρχονται χεράκι χεράκι με την καλλιτεχνική ορμή που εκλύεται και τελικά σου προκαλεί την αντίδραση να χτυπηθείς. Όταν λέμε 'headbang', 'χτυπιέμαι', κυρίως έχουμε στο νου μας να δονηθείς (ψυχο)σωματικά με αυτό που παράγει ο μουσικός. Μην πάει το μυαλό σας (μόνο) σε μεταλλικούς παλιμπαδισμούς από συναυλιακά δρώμενα.

Λοιπόν, τα τελευταία χρόνια θα κατεβάσω (πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα με αυτόν τον τρόπο διαπιστώνουμε εάν είναι κάτι καλό ή όχι) 25 κυκλοφορίες, θα μπω σε άλλα τόσα bandcamp/soundcloud, και τελικά θα ξεδιαλέξω μία-δύο από όλες αυτές. Υπάρχει ένα θέμα ποιότητας, πώς να το κάνουμε; Ακόμα και οι μπάντες που στα μέσα των 00's «το είχαν πάρα πολύ», σήμερα είτε έχουν λειάνει τον ήχο τους είτε παρουσιάζουν αδιάφορα πράγματα.

Ποιό κομμάτι από το καινούριο Mgla προκαλεί ανάλογα ρίγη με αυτό;

PcF_uxBYnJk

Και δεν εξετάζω μόνο το γεγονός ότι έχει πολύ δυνατά riff, αλλά και το ότι η μπάντα μπήκε με ορμή στο studio και απαθανάτισε κάτι που ενεργοποιεί τη δίψα για μουσική. Δεν θέλω να το πάω σε αυστηρά χρονικά πλαίσια, αλλά περισσότερο να κάνω μια διαπίστωση ότι οι επιλογές (ηχητικές-τεχνολογικές/συνθετικές κ.ο.κ.) που έχουν εδραιωθεί σήμερα στον ήχο του black metal πολύ δύσκολα θα οδηγήσουν σε ένα νέο "Hate Them" (το οποίο με περισσή άνεση γελοιοποιεί οτιδήποτε έχει αναφερθεί ώς ώρας) ή ένα νέο "To Embrace the Corpses Bleeding".

Κάπου μέσα στα 00's άκουγες πολύ και καλό black metal. Άκουγες μπάντες που γνώριζαν ότι δεν ήσαν πρωτοπόρες με τη νέα τους δουλειά, εντούτοις υπήρχε κέφι και ποιότητα. Σήμερα αυτό, προσωπικά, δεν το διακρίνω. Έναν αποπροσανατολισμό, αντίθετα, διακρίνω και βαρετές επιλογές. Είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει αυτό στο μέλλον, αλλά και να μην αλλάξει δεν θα κλάψουμε κιόλας: θα ακούμε τις δυο, βία τρεις, καλές κυκλοφορίες κάθε χρονιάς.

shora
10-05-2013, 16:16
Όταν ακούω black metal το πρώτο και κυριότερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το headbanging, θέλω αυτό που θα ακούσω να με ταρακουνήσει.

EA-4TdpjlyQ

=p

O' Clock
10-05-2013, 18:56
Γειά σας.
Ήρθα να συμφωνήσω με Negative Plane, MGLA, , Funeral Mist, Mayhem, DHG, The One, Katharsis, Deathspell Omega, Leviathan, Dodsengel.

Να δώσω 5 πoυ δεν αναφέρθηκαν:
End (IΙΙ)
W.A.I.L.
Nechochwen (Azimuths…)
Ofermod
Inquisition

Επίσης, αν πάμε 1-2 χρoνια πίσω, έχoυμε Arkhon Infaustus, Dissection και Nifelheim και, αν συμπεριλάβoυμε thrashιες, τo Hades Rise καλά κρατεί!

Και αυτά δεν είναι καν τα μoναδικά πoυ με ενθoυσιάζoυν.

Είναι κλασσικά? Πoλλά απo αυτά θα έλεγα πως ναι. Με την έννoια των ‘αρχαίων’ 90ς? ...

carheart
11-05-2013, 00:38

wHfUsIm0z28

(καλύτερο κομμάτι Mgla)

phthoggon
11-05-2013, 03:24
Όχι, αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι Mgla! Άνετα στα 5-10 καλύτερα black metal κομμάτια όλων των εποχών. Μια πανάσχημη τελειότητα στο ριφφ, στα φωνητικά, στους ΣΤΙΧΟΥΣ.

The Gardens withered and the Colossus perished
Embraced by the luscious winds of stagnation
As a monument of the silent gospel
From a rotting foetus inside the womb of Gaia

Risen by the hand of man
Turning the pages of history
Purifying, channeling the essence
Of a conscious, erected mud

Our almighty new god
Turning man back into mud*

Dt5_hI3ySCw

Είναι ενδιαφέρον αυτό που γίνεται με αυτή τη μπάντα, με τον καθένα να έχει από διαφορετικό αγαπημένο κομμάτι που τα σπάει όλα κλπ, αλλά στο μεταξύ όλα ουσιαστικά ίδια ακούγονται. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι είναι από τις ελάχιστες bm μπάντες που δουλεύουν τα απλά κομμάτια τους μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ra Pariah
11-05-2013, 03:32
Πάντα μου θύμιζε Primordial το από πάνω.

Όσο για το

Άνετα στα 5-10 καλύτερα black metal κομμάτια όλων των εποχών.

Μάλλον ήπιες μπόλικο στο live και δεν ξέρεις τι λες. :razz:

phthoggon
11-05-2013, 07:22
Ότι είπα! Δε χρειάζεται να λέμε πόσο υποκειμενικά είναι τα πάντα (ιδιαίτερα σε απλή μουσική), πέντε νότες μπορεί να λένε τα πάντα για μένα, τίποτα σε έναν άλλο. Το πρώτο ριφφ του κομματιού δε ξέρω, είναι το έπιτομ του μπλακ μέταλ για μένα.

KoiliaSamprela
11-05-2013, 11:38

wHfUsIm0z28

(καλύτερο κομμάτι Mgla)

μαλακία θα σου πουν ότι είναι
και ο λόγος?
Μου άρεσε εμένα :oops:

Art In Haste
14-05-2013, 11:48
Σε άλλα νέα, καινούριο κομμάτι Falkenbach.

https://www.youtube.com/watch?v=Q2YZVpc69O4

TrinuxSamonii
17-05-2013, 23:37
spot the greek blackmetal superhero

er1uIpRW0V8

Necromanzee Cogent
18-05-2013, 18:10
sorry ρε TrinuxSamonii για Pink πήγαινα αλλά αστόχησα.

Καλή η προσπάθεια, μακάρι να βρουν τρόπο και χρήματα για μεγάλο μήκος.

Clockwork Orange
27-05-2013, 17:37
DHG NEWS

Once again it is time for me to write a few words to you, the creatures. A lot has been going on in the dhg camp since last we spoke. Mental institutions, jail time, forced therapy, drugs, fistfights, anger, regret, more therapy. You name it, we've done it. Well, I am not aiming to talk about the past, but rather speak a bit about where we find ourself in the present. You might have noticed some shows coming up,but I am not really in the mood to speak about this topic. Much more importantly,is the gap between 2007 and 2013, it needs a physical expression. And what better way is there to shed a light on six years of absence than through your artform? Of course we have been around, stirring up shit in your neighbourhoods, peeking into your windows, but we have not done anything worthwhile artistically since "supervillain outcast". DHG is a very circumstantial band, our plans were very different two years ago than where we find ourselves presently but the creative aspect is always best when it is out of control. When faith holds no regard for your inner ambitions nor your plans, instead it just drags you effortlessly off to the next junction, kicking and screaming. Future plans is mostly already lived scenarios anyway, something you enjoyed so much ,you want to relive it. While the force pushing you away from the known, tends to render you in a world unexplored. First you fight, unwilling to see things change, then you surrender, get swept away and eventually you become the change you feared. I wrote 30 songs and burned them. I wrote 30 songs and destroyed them. I knew the easy way out was to keep the them, so I rejected them all. Fact is, those 30 buried songs represent a story already told. Well, first I fucked myself seriously, but then, after a while, I really really enjoyed it. I rebooted DHG and reshaped it with a dull razor. It was time for a blood transfusion and a new constellation making up the sum of the whole. Now, here we are, a new band with new songs. I let something unconscious and dormant become the conscious and become the awake. So what does all this mean in a practical sense??? It means we inked a deal with a new record label and have set our goals on an October 2013 release. This album will be the first of two albums released one year apart. We start recording late May. I do not want to give away to much about the upcoming material. As it is a surprise to you all, how you have received our albums in the past, has always been a treasured surprise of my own. So I want to keep this aspect of mystery surrounding the band intact. I will be sharing more info with all if you as we progress. Until next time...Y

Phantom Duck
28-05-2013, 18:46
http://www.youtube.com/watch?v=TYCrJGe70LA

ζήτω οι αμερικάνοι.

Clockwork Orange
28-05-2013, 22:07
Νεο SETH (http://www.metalhammer.gr/magazine/hammer-tv/4347-seth-streaming-the-howling-spirit.html)

καλουτσικο!

Shirime
29-05-2013, 04:20
https://www.youtube.com/watch?v=w1Hzbo4O5Hw

carheart
29-05-2013, 10:00
offtopic, λίγο εξωφρενικό death metal μια που αναφέρθηκε η Iron Bonehead

BXkP4WS8Y_Y

death metal στα χαρτιά παίζουν, black metal το ακούω εγώ

[θέλω το LP]

phthoggon
30-05-2013, 01:39
Όποιος χρησιμοποιεί το παρακάτω εξώφυλλο και δεν είναι χαζός (αυτός δεν είναι, καθόλου) έχει πραγματικά Μεγάλα Αρχίδια.

http://f0.bcbits.com/img/a3162751063_2.jpg

1TDEEGxPdLY

This lake; these lands I stand upon,
Have and age - an epoch that can't be known.

They bear ancient names;
The only remnants of those here before.

I like to think that the ravens who come,
Bear their wayward souls back to this land they called home.
But likely these are only ravens,
And nothing more.

I like to think that every raindrop that falls here,
Are their tears returning home - that they may weep no more.
But likely they are only raindrops,
And nothing more.

I like to think after I yield forth my last breath,
That my spirit will join those ancient ones,
In song to our beloved mountains.
But likely that day,
We shall all be dust,
And nothing more.

qtc8lgHD_HU

Αμερικάνος one-man band με 5 full length τα τελευταία 5 χρόνια, free download όλα, δε τα προωθεί/στέλνει σε περιοδικά καθόλου. Για όσους γουστάρουνε Summoning, Caladran Brood, μουσική από rpg κλπ, αφού αποκαλυφθήκατε τελευταία έτσι κι αλλιώς είπα να το ποστάρω. :-P "Κλισέ/κιτς" όλα αλλά δύναμη γιατί το πιστεύει αυτό που κάνει, οι στίχοι είναι όλοι εξαιρετικοί. Από την άλλη ένα στα δύο κομμάτια είναι καλά αλλά δε πειράζει, αξίζει λίγο ψάξιμο, στο τζαμπέ είναι άλλωστε.

http://appalachianwinter.bandcamp.com

Clockwork Orange
31-05-2013, 13:23
Neo Clandestine sto rockbox

Ra Pariah
02-06-2013, 15:42
EZaSmGkOuZA#!

σούπερ το 2ο κομμάτι.

Art In Haste
02-06-2013, 16:39
Και θα καθυστερήσει λίγο ακόμα η κυκλοφορία του.

Και αυτό τσ σπάει και ο δίσκος δε λέει να εμφανιστεί.

https://www.youtube.com/watch?v=ISnQ_z9S3dM

Art In Haste
13-06-2013, 13:57
Πεθαίνω!

http://i48.fastpic.ru/big/2013/0613/e6/2cb2f1bdd7e1faa584d73d98d10588e6.jpg

Heimaa
28-06-2013, 16:07
Deathspellikoi kai ulceratades na akousoun

https://soundcloud.com/terratvr-possessions/svartidaudi-the-perpetual

το άλμπουμ είναι αυτό http://www.metal-archives.com/albums/Svartidau%C3%B0i/Flesh_Cathedral/357409

http://www.metal-archives.com/images/3/5/7/4/357409.jpg?4412

Iσλανδοί

:giati mouNtzwneis re

phthoggon
12-07-2013, 13:06
Οι ναυαρχίδες του κεμπεκιανού ποστ μπλακ μέταλ κυκλοφορούν μαζί τα νέα άλμπουμ τους από την υπεργαμάτη Sepulchral Productions. Να τα κομμάτια που έχει βγάλει προς τα έξω το λέιμπελ (και ένα εξτρά). Ειδικά για το Gris, μιλάμε χωρίς πλάκα για 80 λεπτά τελειότητας που αφήνει πολύ πίσω το πρώτο. Σχέση με black metal δεν πολυ-υπάρχει πλέον και στα δύο, αλλά αφήνω εδώ για να μη πεθαίνει και το τόπικ

lNn-rPXAybQ

YLUlZCqIgl4

Te24up_gZaU

Art In Haste
12-07-2013, 13:17
Καμμία σχέση με το παρελθόν τους και τα δύο, καλές δουλειές αλλά θα προτιμούσα τους Gris και Sombres Forets που ήξερα. Αν και τους Gris μόλις λίγα τραγούδια πρόλαβα να ακούσω σήμερα το πρωί.

Συμφωνώ απόλυτα για την Sepulchral Productions.

phthoggon
12-07-2013, 13:20
To Gris είναι ΠΟΛΥ πυκνό άλμπουμ, θέλει πολλές ακροάσεις το κάθε κομμάτι. Θα έλεγα κοντά στο αριστούργημα, αν είχαν λίγο πιο "κολλητικά" ριφφ. Θα δείξει!

13-07-2013, 10:55
Επιτούλες.

babality
13-07-2013, 19:32
svartidaudi. καλο κοπικατ. ντεθσπελ μονο.

babality
18-07-2013, 13:36
δεν ειμαι σιγουρος αν εχει αναφερθει. τελευταιο enshadowed. παει μπροστα η σκηνη και μ'αρεσει...

http://cache1.bigcartel.com/product_images/83978961/Magic-Chaos-Psychedelia-Cover.jpg

εδω στριμαρουμε ολοκληρο.

http://pulverised.bandcamp.com/album/magic-chaos-psychedelia

Art In Haste
22-08-2013, 00:43
Oι Mysticum επανακυκλοφορούν το Lost Masters of the Universe, κατά τον Οκτώβρη θα βγει...και λίγα λόγια από τους ίδιους.

Some clarification of what "Lost Matsers of the Universe" is and was:

This is a collection of all old material. The 2004 edition we gave out our self didnt contain everything, but only the first versions of all songs made. Also the sound sucked. This time we wanted to gather everything, no matter if some songs appears in different versions twice. We included the "Piss Off!!!" promo tape as well, and its never before released as a whole.

Since the old master tapes are lost we had to remaster everything from old cassette tapes. Back up from Peaceville Records made it possible to use time for this; and i used 60 hours to rescue and restore everything meticulously. Also we had better source material this time. So you can imagine that the sound on this record now is 100 times better than on our own low budget 2004 version. I have to say its a VAST improvement, and what you will hear is as close to originals as possible.

Its no EP for sure, its a 72 minutes long piece including demo 1: "Wintermass", demo 2: "Medusa's Tears", the single track "Mourning" from the ULVER/MYSTICUM split 7", and as i mentioned; "Piss Off!!!" promo.

Leech
25-08-2013, 02:29
http://f0.bcbits.com/img/a1741098970_10.jpg

Από το πουθενά :shock:
http://thehowlingwind.bandcamp.com/album/vortex

Art In Haste
30-08-2013, 18:15
Τον Νοέμβριο.

http://en.prophecy.de/out/pictures/onthefly/oxarticle/normal/x220/1/Falkenbach-Asa.jpg

Once_Emperor
03-09-2013, 19:10
pFEJseHfP9c

Ra Pariah
21-09-2013, 15:26
dkxllth-Zdo

Let us caress you with our tender hand.

Art In Haste
29-09-2013, 21:36
Νέο <Code> σύντομα..

http://www.youtube.com/watch?v=MfLfg94OCE0

Once_Emperor
04-10-2013, 18:37
Ολόκληρο το νέο Oranssi Pazuzu εδώ (http://www.metalhammer.co.uk/news/exclusive-finlands-black-metal-psychonauts-oranssi-pazuzu-stream-mindblowing-new-album-in-full/)

Art In Haste
11-10-2013, 18:05
Και από το πουθενά σήμερα έσκασε αυτό.

http://www.norskmetal.net/wp-content/uploads/2013/08/unravel_artwork.jpg

Ποιος περιμένει 5 ώρες τώρα να του φύγει η περιέργεια...

Ra Pariah
11-10-2013, 23:18
Προφανώς και θα 'βγαινε δίσκος του μήνα σε ένα περιοδικό που σέβεται τον εαυτό του. Ως εκ τούτου ακούτε ολόκληρο το νέο Zemial στον παρακάτω σύνδεσμο - μοναδική προσφορά του Zero Tolerance.

http://www.ztmag.com/exclusive.html

phthoggon
12-10-2013, 02:51
Ρα, πολύ ωραίο και δουλεμένο μέχρι την εντέλεια το Zemial και πολύ "αφηγματικό" (σα να διάβαζεις έπικ φάνταζυ) με τα διάφορα ιντερλούδια, φωνές ολντ σκουλ σύνθι κλπ αααααλλά χάνει στο ριφ άρκετά, μπορεί να γίνει και καλύτερα το έπικ black/thrash χωρίς μι-φα-ρε όλη την ώρα. Αξίζει πάντως τις ακροάσεις του.

Art In Haste
12-10-2013, 11:52
Σίγουρα αξίζει αλλά δεν τρελάθηκα, όπως τα λέει ο φθόγγος βασικά.

Το Gehenna από την άλλη με κέρδισε άμεσα, πολύ ευχάριστη έκπληξη!

phthoggon
12-10-2013, 14:39
Χμμ το ψιλο-μετάνιωσα το σχόλιο να σου πω την αλήθεια, δεν έχει βγει τόσο "φιλόδοξος" δίσκος στο ελληνικό bm τελευταία και με αυτό το ιδιαίτερο φήλινγκ οπότε θα περιμένω για στίχους κλπ για περαιτέρω μελέτη. Ίσως να ήταν καλύτερα με ένα πιο hyper-active κιθαρίστα (ντράμερ είναι κυρίως ο άνθρωπος νομίζω), αλλά έχει δώσει πολύ λεπτομέρεια που δε φαίνεται μεμιάς. Είμαι περίεργος και για ολοκληρωμένη γνώμη Ρα. (Λάιβ θα γαμάει σίγουρα πάντως).

Ra Pariah
12-10-2013, 20:53
Φθόγγον, πολύ καλός φίλος έπαθε επίσης χοντρή πλάκα με τα φωνητικά! Είναι δουλεμένα, εύστοχα και πολλών διαφορετικών στυλ. (Δλδ στον Φάρο εκεί που λέει κάτι σε ακατάληπτη γλώσσα, στο τέλος του δεύτερου λεπτού, πόση ΚΑΥΛΑ να αντέξει πια ο ακροατής;;!).

Σχετικά με σόλο και θέματα: Προσωπικά, δίνω βάση στη μελωδία (ακόμα και να βγαίνει από χιλιοπαιγμένη ακολουθία μιας μινόρε) και στο vibrato. Κι αυτά υπάρχουν στον δίσκο. :D Τα θρασ-ο-riff έχεις δίκιο ότι είναι μονολιθικότατα κι επαναλαμβάνονται, αλλά τα γούστα του Βόρσκαρθ είναι γνωστό από καιρό ότι είναι πολύ κοντά στο πρώτο Bathory κ.λπ. Εμένα πάντως -έχω καταλήξει- ότι η επανάληψη μιας μανιέρας δεν με ενοχλεί στο ελάχιστο. Εάν γίνεται δε με ιδανικό τρόπο, ίσα-ίσα που καταδείχνει τη στόφα και την ιδία προσωπικότητα του καλλιτέχνη. (Ok, δεν μιλάμε για περιπτώσεις ρεφραίν σε ξερό φα-σολ-λα ή «κακά» nu metal riff σε μι-φα, αλλά σκέψου π.χ. τα σόλο του Σάκη από Rotting Christ, είναι τα περισσότερα πάνω σε συγκεκριμένους δακτυλισμούς, και έχουν φτιάξει σχολή παρόλ' αυτά).

Γενικά: Τα περισσότερα κομμάτια τα ξέραμε (από το 2003 τους βλέπουμε στο σανίδι). Όσες αλλαγές έχουν συντελεστεί, τονίζουν τον heavy metal (κατά βάθος) χαρακτήρα της κυκλοφορίας. Η «δεύτερη πλευρά» (μετά το Deathspell, δλδ) έχει έναν έντονο 70's αέρα. Ο ήχος είναι ιδιαίτερα οργανικός (τρελές καύλες) και η ποικιλία των οργάνων δείχνει όραμα, κατά τη γνώμη μου, από μέρους του συγκροτήματος. Σπανίως η ατμόσφαιρα βρίσκεται σε τέτοια αγαστή συνεργασία με τη heavy metal ορμή.

Θα τους ήταν πολύ εύκολο να πουλήσουν τζάμπα «κακία» και αναποσταυρίδι, αλλά επέλεξαν πολύ πιο δύσκολο δρόμο. Μεγάλα κέφια!

phthoggon
13-10-2013, 01:39
Μου αρέσει αυτό που είπες για τη μελωδία και συμφωνώ. Γενικά το μεγάλο του σημείο είναι η συνοχή που υπάρχει παρά την πολυπλοκότητα στις ενορχηστρώσεις και τα διάφορα ατμοσφαιρικά/προγκ σημεία, πράγμα που προκύπτει από αυτό που κλισαρισμένα λέμε όραμα κλπ. (Πχ, εντελώς κυριολεκτικά, στο Φάρο έτσι που κλείνει σιγά σιγά με τις καθαρές κιθάρες είναι ακριβώς σα φως που χάνεται σιγά σιγά μέσα στο σκοτάδι). Αυτό έχει να φανεί τόσο πολύ από την εποχή του Onyx των Nocternity για την ελληνική σκηνή νομίζω. Έχουν και μία παρόμοια μεσαιωνικό-fantasy αύρα που εγώ καραγουστάρω. Επίσης η παραγωγή πραγματικά είναι κορυφαία και υψηλής αισθητικής για το στυλ κιόλας (έναν ήχο στις κιθάρες που να μην είναι τέλειος δε βρήκα)

Art In Haste
13-10-2013, 17:41
Δε ξέρω ρε παιδιά, το άκουσα αρκετές φορές αλλά δεν έχω ενθουσιαστεί όσο εσείς και ο άλλος που δε μιλάει.

Σε άλλα νέα, κοίτα να δεις τί συμβαίνει καμμιά φορά. Λέω τί να ακούσω και μου έρχονται οι Dawn (http://www.metal-archives.com/bands/Dawn/1455) μετά από χρόνια. Για να δω λέω μπας και υπάρχει τίποτα διαθέσιμο σε λογική τιμή, μπας και, μια και εντάξει η συλλογή που τα έχει όλα αλλά το κόλλημα κόλλημα.

Και όπως κοιτάς τα Metal Archives βλέπεις κάτι για 2008-? και on hold. Και λες για να δούμε μπας και υπάρχει καμμιά σελίδα Facebook, δυστυχώς, και βρίσκεις μία. Και μπαίνεις για διαβάζεις posts 20λεπτων και πως η σελίδα δημιουργήθηκε πριν μια ώρα!

Επανακυκλοφορίες των δίσκων λοιπόν και νέος δίσκος από το 2014...

Ra Pariah
14-10-2013, 13:20
Ποιό είναι το αγαπημένο σου Zemial, από καθαρή περιέργεια;

Art In Haste
14-10-2013, 13:52
Έχω να ασχοληθώ μαζί τους χρόνια, από το Monumentum ίσως, αν και άκουσα τα ενδιάμεσα. Μάλλον τα πρώτα θα έλεγα αλλά πάντα σε 2η μοίρα μπροστά στα Agatus εκείνης της εποχής.

Ra Pariah
20-10-2013, 13:59
hiRPc254dGE

TrinuxSamonii
21-10-2013, 22:10
Νίκος Αναστόπουλος ΤΩΡΑ στον Plunderer.

Ra Pariah
22-10-2013, 00:59
Τρομακτικά ενδιαφέρουσα και χορταστική συζήτηση γύρω από το black metal στην εκπομπή του Necromanzee. Βέβαια τους ντεθσπελάκηδες οπαδούς της σήμερον ελάχιστα θα ενδιέφερε. Καλύτερα έτσι, όμως.

Necromanzee Cogent
28-10-2013, 22:32
Νίκος Αναστόπουλος ΤΩΡΑ στον Plunderer.

Σήμερα Vol. 2

http://www.voodooradio.net/player/voodoo_player.html
http://www.voodooradio.net/en/voodoo-chat

10-1 το λιγότερο..

http://s20.postimg.org/bhj7ynnul/image.jpg

Ra Pariah
29-10-2013, 02:46
Έχω την εντύπωση, έχοντας ακούσει πλέον τις δύο αυτές εκπομπές, ότι μόλις τελείωσα την παρακολούθηση ενός καλογυρισμένου ντοκυμαντέρ ή το ξεφύλλισμα ενός παλιού χορταστικού 90's φανζίν.

Entrancemperium
29-10-2013, 12:57
έχουν ανεβεί πουθενά οι 2 εκπομπές με Αναστοπουλο;

Vexing Verses
29-10-2013, 13:06
http://panplunderer.wordpress.com/%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AE/
23η & 24η

Ra Pariah
31-10-2013, 14:53
-uK6qBpssKQ

Ra Pariah
03-11-2013, 22:24
7eTB6-kAeh8#t

http://panplunderer.wordpress.com/2013/11/03/2013-fordarv-the-echo-of-emptiness/

Art In Haste
03-11-2013, 23:04
Δυνατό, αλλά καμμιά πληροφορία πουθενά.

Ra Pariah
09-11-2013, 00:37
Το Isvind πιθανότατα είναι η νορβηγίλα της χρονιάς ώς ώρας. Όσο και να θέλω να πω το Djevel, μάλλον οι «παλιοί» ήλθαν με καλύτερα ριφ στο καλάθι.

carheart
09-11-2013, 03:39
βγήκε Isvind;;

Ra Pariah
09-11-2013, 10:30
Ω ναι!

http://www.metal-archives.com/albums/Isvind/Daumyra/383602

Ra Pariah
21-11-2013, 22:20
8EgrK5AhNiM

Εδώ ακούμε μια σύνθεση που περιλαμβάνει σημεία που (τουλάχιστον) προσπαθούν να είναι τόσο καλά όσο τα αντίστοιχα των κλασικών δίσκων του είδους (το ριφ στο 02:44 π.χ.). Τέτοια κομμάτια και αντίστοιχος τρόπος γραφής λείπει σήμερα.

phthoggon
25-11-2013, 15:03
1rtar5CdXLM

0Sm-YPQyScY

Fyrnask - Eldir Nótt

Βουκολικο-ambient-black metal το οποίο δεν παρατάει ορμή/επιθετικότητα (τσεκάρετε το 2ο κομμάτι) με πειραματική διάθεση και ιδιαίτερο ήχο. Και μία ενδιαφέρουσα λογοτεχνικο-κριτική που είναι ωραίο να τη διαβάσετε καθώς ακούτε τη μουσική (μη κολλήσετε στον υπερενθουσιώδη τίτλο)

http://hbnbm.com/music/music-reviews/fyrnask-greatest-black-metal-band-ever-listen-new-album-immediately/

Art In Haste
25-11-2013, 16:30
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να μου είχε πει ο wom για το 1ο δίσκο τους που είχα ακούσει και δεν. Από τα παραπάνω 2 κομμάτια το ένα είναι intro και το περνάω για να πάμε στο 2ο και να βρω το ίδιο δεν μέχρι το τελευταίο τρίτο του κομματιού που με κέρδισε. Θα ρίξω μια αυτιά στον δισκο αν και δε βλέπω να με κερδίζουν.

phthoggon
25-11-2013, 17:47
από περίεργεια, ambient/drone ακούς? Δε μπορούσα να το καταλάβω ποτέ αυτό με τους μεταλλάδες (αν και εσύ δες είσαι ακριβώς και ο ορισμός :razz:) που περνούσανε τα ίντρο λες και δεν υπήρχαν. Σε αυτό του στυλ του bm (που εννοείται ότι είναι καλά και όχι πληκτράκια τα amb/exp σημεία) το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο τόσο που είναι αναπόσπαστα (αν και καταλαβαίνω ότι για τους περισσότερους χάνει το πράγμα αν τελικά πλησιάζει πιο κοντά στην άμπιεντ)

Art In Haste
25-11-2013, 17:52
Βασικά εννοούσα πως δε το κρίνω το ιντρο, δε το πέρασα, το άκουσα απλά οκ εντάξει, ιντρο. Θα το έκρινα αν άκουγα καπάκι και το τραγούδι που ακολουθεί και όχι να μου κοπεί έτσι απότομα όπως στο βίντεο αλλά είμαι δουλειά τώρα και δε μπορώ. Για να σου λύσω την απορία drone όχι, δεν ακούω, έχω ακούσει αλλά δε με τραβάει. Ambient ναι.

phthoggon
25-11-2013, 17:57
Ε ίσως μοιάζει με ίντρο επειδή το έβαλα εγώ ως έτσι, χεχ. Αυτός (ο Φίρνασκ) μπορεί να το θεωρεί και ανεξάρτητη σύνθεση ας πούμε. Drone-ίζει αυτό πάντως παρά αμπιεντίζει (πχ. Steve Roach) ναι, με τον τρόπο του tribal drone ας πούμε. Αξίζει την όλη ακρόαση νομίζω επειδή και το κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και ιδιαίτερο. (πχ το Síaiða έχει κάτι εξαιρετικά φολκ στη μέση, κοντά σε αυτά που κάνουν οι Gris στο τελευταίο)

Art In Haste
25-11-2013, 18:00
Το έχω στο νου μου να τσεκάρω αργότερα. Σχόλαω σε λίγο, πάω για σιέστα και θαρθει και η ώρα του. :)

Art In Haste
25-11-2013, 22:33
Λοιπόν, το 04 - Suonnas Sedir είναι με διαφορά το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Ένα κομμάτι που αρχίζει και λες ναι οκ το χω ξανακούσει, για να δούμε πως θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου λεπτού, για να σου κερδίσει πλήρως το ενδιαφέρον στο δεύτερο λεπτό και να πεις γουστάρω, ναι, για να δούμε τι έχουμε εδώ, και να μπει το τρίτο και να φας την μεγάλη ξενέρα και να κοροιδεύεις τον εαυτό σου και να λες ναι αλλά θα το σώσουν δε γίνεται να το γαμήσουν τώρα...Και να το γαμάει με το επόμενο κομμάτι να το θάβει κιόλας. Ε αυτή είναι η άποψη μου για όλο τον δίσκο.

Θα μου επιτρέψεις να αντιπροτείνω και να ζητήσω τη γνώμη σου για το Morar - Chants of Ossian (http://morar.bandcamp.com/). Αγνώστου προέλευσης όπως θέλουν να λένε, κάπου πήρε το μάτι μου για Ισλανδία.

phthoggon
25-11-2013, 23:57
Κάποιοι δίσκοι αξίζουν περισσότερο για την όλη εικόνα που φτιάχνουν στο μυαλό, παρ' ότι υπάρχουν και κάποια μέτρια σημεία, μιλώντας για το Fyrnask.

Σε αυτό που έδωσες μου άρεσε το Thy Fame (ειδικά εκεί που μπαίνει ένα σας τραγουδιστικό φολκ σαμπλ και ένα βιολί) και τα τελευταίο, το πρώτο (έντιτ: μετά το ίντρο, ωχ με έπιασες χαχ) ήταν απλά συμπαθητικό και το 2ο βασισμένο σε κακό κακό ριφφ. Καλή μπάντα ναι, αν γενικά τα πιο απλά μελωδικό-ριφφ πράγματα στο bm δυσκολεύομαι να τα ακούσω =P

Shirime
07-12-2013, 08:25
BXkP4WS8Y_Y

Μιας και η χρονιά τελειώνει, bump για ένα από τα καλύτερα κομμάτια του 2013.

carheart
12-12-2013, 13:09
αν είστε φανς των Thralldom/Howling Wind, ο Killusion βγάζει το Vortex σε 93 αριθμημένα cd για 6$ από εδώ (http://humanless.bigcartel.com/product/the-howling-wind-vortex-cd)

η Πέμπτη 12/12 που ξαναθυμάμαι το Impossible Eternity

OF6H2dNibD8

phthoggon
14-12-2013, 17:26
XyDWGoqJUrE

Τώρα που εμφανίζονται και οι λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς και κοιτάω τι δε πήρα πρέφα (φέτος σχεδόν τα πάντα) βρήκα αυτούς εδώ τους αμερικάνους, άγνωστοι πιτσιρικάδες. Ουσιαστικά Progressive metal (αλλά δε κοιτάει κανένας το θρεντ αυτό) με ατμοσφαιρικά black metal στοιχεία, σαν καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί Ne Obliviscaris χωρίς τις υπερβολές. Οι στίχοι δείχνουν το πρόβλημα του post-black metal, νέες μπάντες που θέλουν να κρατήσουν το επικό/υπερβατικό στοιχείο με "θετικές" αξίες, χωρίς τα εύκολα μισανθρωπικά και εγωλατρικά του παρελθόντος (που λέγαμε και στο γνωστό θρεντ) μόνο που αν δε το κάνεις καλά, βγαίνει κάτι σαν κακό self-help βιβλίο για νοικοκυρές.

14-12-2013, 17:43
Κάνε μου μια λίστα με τα καλύτερα που πήρες πρέφα.

phthoggon
14-12-2013, 17:56
Θα σε απογοητεύσω επειδή φέτος δεν έχω ακούσει σχεδόν τίποτα, οπότε δώσε μου δύο βδομάδες και βλέπουμε!! (Το καινούργιο Gris πάντως πάνω πάνω, ξανά και ξανά)

Once_Emperor
14-12-2013, 19:08
RCTvNuXBfzI

Έτσι θα έπρεπε να παίζουν oι Ash Borer σήμερα.

korrupt3r
15-12-2013, 22:59
αν είστε φανς των Thralldom/Howling Wind, ο Killusion βγάζει το Vortex σε 93 αριθμημένα cd για 6$ από εδώ (http://humanless.bigcartel.com/product/the-howling-wind-vortex-cd)

η Πέμπτη 12/12 που ξαναθυμάμαι το Impossible Eternity

OF6H2dNibD8

bought

Azzz
16-12-2013, 14:52
Πολιτικοποιημένη Black Metal μπάντα από Ελλάδα.

Site : http://kildisneyland.blogspot.com
BandCamp : http://kil-disneyland.bandcamp.com/
Discogs : http://www.discogs.com/Kil-Disneyland-Cold-Old-Depressive-/release/4929367

Κριτικες

http://thedarkskiesaboveus.blogspot.gr/2013/05/kil-disneyland-cold-old-depressive2013.html

http://r-a-b-m.blogspot.gr/2013/05/kildisneyland-old-cold-depressive-2013.html

korrupt3r
17-12-2013, 17:06
o vicotnik τι σκατά φτιάχνει πάλι και αργεί τόσο?

KoiliaSamprela
18-12-2013, 09:38
o vicotnik τι σκατά φτιάχνει πάλι και αργεί τόσο?

μέλι!

korrupt3r
07-01-2014, 02:29
Δεν ξέρω αν το πήρε κανείς πρέφα αλλά ο Aldrahn γύρισε πίσω.

0EAnsmd_bQ8

Entrancemperium
07-01-2014, 03:10
pwHO05fSeOc
Eγώ ξέρω ότι αρρώστησα..

wom
07-01-2014, 19:34
Τους είδα Live πριν 2-3 μήνες και έλεγε πολύ. Και τα νέα κομμάτια μου άρεσαν, γενικώς καλή φα!

phthoggon
08-01-2014, 15:49
RBszjbeqEFU

νέο άλμπουμ.

Necromanzee Cogent
09-01-2014, 21:00
There is also a split recording with Valborg, but it was never released. There are only three copies in existence. However, the Ekpyrosis side of the split is available for free download through Zeigeister.

Και to νέο Ep εδω->http://zeitgeister.bandcamp.com/album/firmament-reise (δωρεάν)

Art In Haste
12-01-2014, 15:07
RBszjbeqEFU

νέο άλμπουμ.

Γάμησε αυτό, και δε τους ήξερα. Νομίζω θα κάνω ένα update στα καλύτερα του 2013.

phthoggon
12-01-2014, 15:52
Σαβαρά δε τους (τον) ήξερες? Τρέχεις στο Mensch aus Gold όπως είσαι. Το καινούργιο είναι λίγο άνισο συγκριτικά, αλλά και το Mensch είναι σε σημεία, ψιλοκρίμα που δε το "τελειοποιεί" το πρότζεκτ του ο τύπος επειδή οι ιδέες/αισθητική του είναι πολύ μπροστά, κάτι σαν black metal βερσιόν του apocalyptic folk. Δηλαδή άκου το πρώτο ριφφ του 1# (Weisse Nacht) πολύ καιρό είχα να ακούσω κάτι τόσο απλό/δυνατό.

Art In Haste
12-01-2014, 16:06
Δεν είχα ιδέα σου λέω. Άκουσα αυτό που πόσταρες και κατέβασα στο καπάκι το δίσκο που μόλις άκουσα. Στο πρόγραμμα τα προηγούμενα.

Ακούμε τραγούδι από νέο Kampfar εδώ (https://soundcloud.com/indierecordings/kampfar-mylder).

Ra Pariah
20-01-2014, 02:41
pnSnVRfSFf0

Ra Pariah
21-01-2014, 12:53
SLVxXY6dnDs

anti
24-01-2014, 14:59
http://www.youtube.com/watch?v=5HrGEZTF6dQ

Art In Haste
24-01-2014, 21:24
Το Decibel έβγαλε ένα special με τα 100 Καλύτερα Black Metal άλμπουμ. Δε λείπουν και Ελληνικά από μέσα.

http://assets.blabbermouth.net.s3.amazonaws.com/media/decibelblackmetalalbumsissue.jpg

Η λίστα εδώ (http://rateyourmusic.com/list/neilpeartjr/decibel_magazines_top_100_black_metal_albums_of_all_time/2/).

phthoggon
24-01-2014, 22:36
m0NMyxsWWMw

Μπάντα δύο τύπων από τους Iskald, στην Darker than Black είναι οπότε κανονικά κλωτσιές, αλλά μόνο και μόνο για το ρίφφινγκ. Πως θα ήταν οι Τaake χωρίς τα θρας και αν ήταν λίγο καλύτεροι ίσως.

Ra Pariah
26-01-2014, 21:09
Μεγάλη επιτυχία για τους Varathron στο σχετικό αφιέρωμα του Decibel. Εμφανίζονται δύο φορές στην 100άδα!

Art In Haste
29-01-2014, 16:14
Σε κανά 2 μέρες αναμένουμε ένα project που από τα μέλη του θυμίζει Sektemtum. Doctor Livingstone, με πρώην μέλη από ARKHON INFAUSTUS, MUTIILATION, και ZOLDIER NOIZ.

http://bravewords-public.s3.amazonaws.com/images/p18a0a7fj71kj112k1st01gbdm474.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=xsyWYO0v0-w

Pornofunk
29-01-2014, 21:28
http://www.youtube.com/watch?v=887QUptzR8o

http://www.youtube.com/watch?v=yrzO77MJeUY

http://www.youtube.com/watch?v=dGNVwx7_Bqk

phthoggon
03-02-2014, 14:49
Dc9XSCefFKw

Μια από τις πιο WTF στιγμές του σύγχρονου bm, από δύο κρετίνους ή ακραίους χιουμορίστες αναλόγως πόσο σοβαρά το βλέπεις. Για τον άλλο τον κρετίνο των Pest Noire που τους παίρνει στα σοβαρά "ludicrous yet sad, naive yet profound, monstrous yet beautiful, human, too human for Black Metallers." O δίσκος αυτός του 2011 είναι καλός και στα κανονικά κομμάτια, και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και τους στίχους στο google translate, αλλά μη με κυνηγάτε μετά

Κάθισα για λίγο, στη συνέχεια σε πλήρη ερεθισμό και πνιγμού
αστράγαλο οξυγόνου στο άκρο σάουνα και το θεατή βελανίδια
σύνθεση από την ακροποσθία . Αποκαρδιωμένος και τόσο ισορροπημένη σκέφτηκα , τι θα μπορέσει ποτέ να βγούμε από το χλωμό, ήμερο πουλί μου ; Δεν πόρνη στον κόσμο θα είναι καλά σε υγιή κατάσταση , επιτρέψτε μου να αδειάσει το σπέρμα μου στο urinsår της; Μετά βίας! Έχω ήδη καταλάβει ότι ο μόνος stättet για να βγούμε από έμβρυα demo μου θα ήταν να
βιάσει μια psych Κάλυ αδύναμο κορίτσι και στη συνέχεια κάτω από
σοβαρή απειλή , να πούμε το λιγότερο θανατηφόρα αντίποινα
αναγκάσουν να γεννήσει αγαπημένοι μου .
Το κακό θα συνεχίσει να ουρλιάζουν . Η θέλησή μου θα είναι .
Δεν υπάρχει αγάπη . Είναι människokreaturet επαναλαμβάνοντας αντιλαμβάνονται ως αγάπη είναι πραγματικά μια μεγάλη αδυναμία .
Ένα ηλίθιο ψέμα , που δημιουργήθηκε για να συγχέουμε την τακτική
άνθρωπο. Φίλη ; Haha . Τι γελοία
ανοησία ανοησίες .

Art In Haste
03-02-2014, 20:08
Μεγάλος δίσκος το Hejdå θυμάμαι, πάνε χρόνια να ακούσω γενικά.

TrinuxSamonii
05-02-2014, 21:47
Rebirth Of Nefast - Only Death
http://i145.photobucket.com/albums/r202/belshazzar/rhoepsilonbetaiotarhotaueta.jpg (http://s145.photobucket.com/user/belshazzar/media/rhoepsilonbetaiotarhotaueta.jpg.html)

Ψυχωσική θανατολατρεία. Σπειροειδής επαναληπτικότητα και ΜΑΥΡΟ ΧΑΟΣ. Στο ίδιο φέρετρο με Craft,Funeral Mist, Mortuus ακόμη και Subvertio Deus. Demo διαμάντι.

Όλο το Demo εδώ: https://dmp666.bandcamp.com/album/only-death

QOFbqlz_Xc4

Once_Emperor
05-02-2014, 22:37
4ITmDOatPa8

Ω ρε μάνα ριφφ.

Άλλο ένα εδώ (https://soundcloud.com/khaotopia-prods/hrid-invokation-of-tyarmal-at)

Ra Pariah
06-02-2014, 06:38
Λάααα, Ντόοοο, Ρέεεε, Ντόοοο, Ρέεεε, Σίιιι

Γάμησε.

phthoggon
09-02-2014, 14:07
a4J1Y2_3FPI

Αυτό το ντεμάκι πως και σου ξέφυγε Art in Haste? (από γνωστούς κεμπεκιανούς γαρ). "Métal Noir Épique et Barbare" λένε, πως να μη κλικάρεις μετά. Πολύ ωραία κασετικά/μπουντρουμιακά vibes και γουστάρω μπάντες που έχουν τα @@ να γράψουν καλές συνθέσεις και να μη φοβούνται να τις περάσουν από τέτοιο ήχο (βέβαια αυτό μόνο και το 4ο κομμάτι "Vers D'anciennes Cités Magiques" είναι κάτι το ιδιαίτερο)

Art In Haste
09-02-2014, 14:31
Όχι και μου ξέφυγε!!! Έχει λοιώσει μερικές μέρες τώρα! Επειδή δε μιλάω; :)

Και το προηγούμενο τους να ακούσεις και όπως λέει και ο wom άντε να βγουν και σε cd.

Ρίξε μια αυτιά στους Wyrms (http://wyrmsblackmetal.bandcamp.com/).

phthoggon
09-02-2014, 15:06
Το ακούσα το προηγούμενο demo, είναι λίγο πιο κάτω από το όριο της απλότητας που μπορώ να δεχτώ (και δεν είναι ο ήχος τόσο τέλειος όσο το επόμενο, που είναι η μισή δουλειά). Οι Wyrms έχουνε μελωδίες και ριφφ οπότε θα τους ψάξω μάλλον. Στον ίδιο χώρο του (ευρύτερα) γαλλικού με medieval ατμόσφαιρα να αναφέρω ξανά και τους Darkenhöld (http://www.youtube.com/watch?v=czHhmj98Mo0) που αδίκως συνεχίζουν να είναι πανάγνωστοι (μάλλον λόγω των mainstream στοιχείων)

Art In Haste
09-02-2014, 16:27
Πρέπει να τους είχα ξανακούσει αυτούς κάποια στιγμή. Εντάξει, καλό για να περνάει η ώρα αλλά δε θα με έκανε να το ξανακούσω. Με έκανε να θυμηθώ διάφορα παλιά πάντως.

phthoggon
09-02-2014, 17:15
'Ακουσε όλο το "A Passage to the Towers", φυσικά και δε συμφωνήσω ότι είναι για να περνάει η ώρα, φαίνεται να είναι απλή η μουσική τους αλλά δεν είναι, έχει πολλή λεπτομέρεια. Να φανταστείς ότι ψάχνω ανά καιρούς για μπάντες που να συνεχίζουν τον ήχο Emperor/Dissection δηλαδή επικό αλλά προγκρεσιβοειδές bm και δε βρίσκω καμία αξιοπρόσεκτη εκτός από αυτούς ή ας πούμε τους Xanthochroid (http://www.youtube.com/watch?v=FioQxFyfbAQ) που είναι και αυτοί σχετικά άγνωστοι παρότι μπαντάρα και παρότι έχουν κάνει διασκευές Wintersun στο youtube με 200 χιλιάδες views. [/Whine]

Art In Haste
09-02-2014, 17:32
Δεν είπα πως είναι απλή, ούτε εννοώ αυτό με το να περνάει η ώρα. Απλά για τα γούστα μου είναι έτσι. Έχουμε διαφορετικά γούστα άλλωστε :)
Πάντως εμένα δε μου θύμισαν καθόλου Emperor/Dissection, ιδίως τους Σουηδούς με την καμμία, αλλά κάτι σε Ancient/Gehenna μου βγάλαν. Θα ακούξω τον δίσκο πάντως όπως και τους άλλους που όμως είμαι ήδη αρνητικά προκατειλημμένος λόγω χώρας προέλευσης.

phthoggon
09-02-2014, 17:59
To έχω καταλάβει ότι ψάχνεις πιο raw πράγματα ναι. Ίσως να έχει τέτοια vibes από Gehenna/Ancient αλλά η λογική τους είναι πολύ πιο progressive/τεχνική στο πλαίσιο περίπου που έθεσαν οι Emperor/Dissection στο black metal, αυτό εννοώ, άμα προσέξεις τις κιθάρες θα το πιάσεις. Άσε τους αμερικάνους ναι, δε νομίζω να σ΄αρέσει (πάμε σχεδόν σε symphonic). Ίσως οι Aorlhac (http://www.youtube.com/watch?v=b-Qgq--KknQ) που είναι γειτόνια Darkenhold στο πιο raw να σου αρέσουν.

Art In Haste
09-02-2014, 18:10
Εξαρτάται πως το πάρει κάνεις και σε για εποχές μιλάμε. Το rebirth of Dissection για μένα πχ δεν ήρθε ποτέ και ενώ γνωρίζω πως ο δίσκος χαίρει εκτίμησης στο φόρουμ σε μένα δεν άρεσε ποτέ. Όπως επίσης και Emperor για μένα μετά το Anthems δεν υπάρχουν. Είπαμε, γούστα.

Τους Αμερικάνους τους έβαλα γιατί έχω λίγη ώρα ακόμα στην δουλειά και έπρεπε κάπως να περάσει, σίγουρα βέβαια δε θα ασχοληθώ και με το ep. Μακρυά από μας αν και κάποια πράγματα στο χώρο αυτό μου αρέσουν. Απλά ρε συ όταν βλέπω κόνσεπτ και διαβάζω για τον Θάνο σε αυτό, το μυαλό μου πάει στον φίλο μου τον Θάνο και γίνεται πιο τραγικό ακόμα. Άσε που ο τίτλος του δίσκου πάει για misheard θρεντ που το διαβάζω σαν Blessed He With Balls....Γίνομαι κακος, προκατειλημμένος.

phthoggon
09-02-2014, 18:40
Και γω για το Αnthems και το Storm λέω, αυτά που συνδυάζουν το fantasy μεσαιωνικό με τη τεχνική μέταλ νοοτροπία. Όσο για τους Xanthochroid, νο κόμμεντς :razz: απλά να σου πω ότι τους θεωρώ την πιο ταλαντούχα μπάντα της γενιάς τους αυτή τη στιγμή και σιγουράκι ότι στον επόμενο/μεθεπόμενο δίσκο θα μας πρήζουν τα χαμερς με αυτούς. Εϊναι αρκετά υπερφιλόδοξοι για να κάνουν και μερικά αισθητικά blunters, αλλά είναι επίσης και είκοσι χρονών όλοι μέσο όρο.

anti
09-02-2014, 20:34
Παντως οι CODE φαινεται να το εχουν παρει σοβαρα το θεμα μετα τις αρνητικες κριτικες και τις χαμηλες πωλησεις του Augur Nox (κυκλοφορησε τον Νοεμβριο), και εχουν ετοιμα ηδη 4 κομματια οπως λενε. Αν και παιζουν πλεον χωρις Vicotnik και Kvohst, ο δισκος ειναι μια χαρα. Στην ουσια ο Aort εστησε απο την αρχη μια νεα μπαντα, παιζοντας πιο τεχνικα αλλα αρκετα κοντα στο υφος του Resplendent Grotesque. Ο τραγουδιστης ειδικα εχει πολυ καλη φωνη.

http://www.youtube.com/watch?v=_Koq1qzRt2Q

carheart
09-02-2014, 20:44
(θέλει κανείς Resplendent Grotesque βινύλιο; )

Art In Haste
10-02-2014, 17:57
Επίσης το νέο Woods of Desolation είναι αρκετά καλό. Λιγότερο depressive, ίσως λίγο πιο post από όσο θα έπρεπε, και αρκετές Katatonia επιρροές. Το ακούτε εδώ (http://woodsofdesolation.bandcamp.com/)μαζί με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες τους.

TrinuxSamonii
17-02-2014, 18:55
Oremus - Popioły
http://i145.photobucket.com/albums/r202/belshazzar/oremus.jpg (http://s145.photobucket.com/user/belshazzar/media/oremus.jpg.html)

Η Σουηδική Total Holocaust Records (ακτιβίστρια στο χώρο της ηχητικής τρομοκρατίας βλ. Heresi, The One, Lurker Of Chalice κ.τ.λ ) κυκλοφόρησε το 2011 το Popioły των Πολωνών Oremus. Αν τους έσπρωχνε στο roster της η Norma Evangelium Diaboli ή ο Aspa δυο τρία χρόνια πρίν θα ψαρώνανε πολύ κόσμο ,το album τους θα ήταν "συλλεκτικό" πλέον και θα περιοδεύανε με Mgla. Πριν λίγους μήνες τους κόψανε και το LP.

lUg41mFXAHU

9_RoYEzL5uQ

Once_Emperor
17-02-2014, 20:19
Ωραίο το απο πάνω. Γενικά η πολωνία έχει πάρει πολύ φόρα τα τελευταία χρόνια στο ΒΜ και έχει βγάλει αρκετές δισκάρες.

Ένα από τα πολύ ωραία περσινά είναι το Wędrujący Wiatr - Tam, gdzie Miesiąc opłakuje Świt. Πολύ όμορφο ατμοσφαιρικό ΒΜ και εδώ το ακούμε ολόκληρο:

04Q7f74bRZo

TrinuxSamonii
18-02-2014, 17:47
Ωραίο το απο πάνω. Γενικά η πολωνία έχει πάρει πολύ φόρα τα τελευταία χρόνια στο ΒΜ και έχει βγάλει αρκετές δισκάρες.

Ένα από τα πολύ ωραία περσινά είναι το Wędrujący Wiatr - Tam, gdzie Miesiąc opłakuje Świt. Πολύ όμορφο ατμοσφαιρικό ΒΜ και εδώ το ακούμε ολόκληρο:

04Q7f74bRZo

Αυτό ακούγεται κολλητά με το περσινό Venter på stormene των Vemod. Αμφότερα ωραία albums.
xjXRMAOnc7M

TrinuxSamonii
18-02-2014, 17:54
Fuil Na Seanchoille - Hunger

http://i145.photobucket.com/albums/r202/belshazzar/fuil.jpg (http://s145.photobucket.com/user/belshazzar/media/fuil.jpg.html)

Αν εκεί στις αρχές του '90 (λίγο πριν μασκαρευτεί σε DJ Gamma) κέρναγες τον Nuclear Holocausto των Beherit acid στυπόχαρτο διακοσμημένο με τα covers των Under A Funeral Moon και Drawing Down the Moon αντίστοιχα, το πνευματικό του trip ενδεχομένως να γεννούσε το εν λόγω ανοσιούργημα.

pc-5nzeMcr4

as3WGb2k8WQ

Όποιος ενδιαφερθεί να τσεκάρει και τις δυο προηγούμενες κασσέτες.

Προφέρεται κάπως έτσι...Φγουίλ Να Σσανκγουίλε

TrinuxSamonii
18-02-2014, 19:08
Γεύση (http://www.metalhammer.co.uk/news/premiere-mayhem-release-new-song-psywar/) απο νεο Mayhem.

http://i145.photobucket.com/albums/r202/belshazzar/mayhem-psywar.gif (http://s145.photobucket.com/user/belshazzar/media/mayhem-psywar.gif.html)

Art In Haste
21-02-2014, 21:18
Doctor Livingstone πήρε παράταση μερικές μέρες και το περιμένουμε από βδομάδα. Μέχρι τότε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OE3DsvRFH3A

phthoggon
27-02-2014, 09:30
1) Καινούργιο ep Blut Aus Nord με 2 νέα κομμάτια και μία διασκευή Pitchshifter

2) Για προσέξτε εδώ κάτω κάτω νέα (ειδικότερα εσείς οι ντράμερ, που ξέρεις)

Ekstasis είναι το όνομα του νέου έργου Vindsal (Blut AUS NORD).

Το τελευταίο έψαχναν για ντράμερ, που αν είναι δυνατόν θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

- Μια δημιουργική ντράμερ
- Κίνητρο να επενδύσει σοβαρά στην Ekstasis
- Μάθετε πώς να παίξει τα τύμπανα στο ύφος ενός GORGUTS ("Obscura"), IMMOLATION, VED Buens ENDE, VIRUS και Blut AUS NORD ("νεκρό")
- Να είναι σε θέση να εγγραφείτε εύκολα
- Ένας ντράμερ «άγνωστο» είναι ιδιαίτερα επιθυμητή

και ειδικότερα:
- Να άμεσα διαθέσιμο

Ekstasis προετοιμάζει ένα split album με KRALLICE. [/UTUBE]

Αν θέλετε να εφαρμόσετε: dmp666@gmail.com (gardian666)

(από ένα γαλλικό σάιτ (vs webszine) το βρήκα, google translate για την καλτίλα)

27-02-2014, 10:46
μπέρνη κότα να στείλεις μέηλ

KoiliaSamprela
27-02-2014, 10:59
μπέρνη κότα να στείλεις μέηλ

Entrancemperium
27-02-2014, 13:50
:touched:

TrinuxSamonii
03-03-2014, 21:32
Νέο (https://soundcloud.com/terratvr-possessions/svartidaudi-venus-illegematia) Svartidauði.Εξαιρετικό.

Shirime
04-03-2014, 00:33
Τρομερό κομμάτι

phthoggon
07-03-2014, 13:45
http://f0.bcbits.com/img/a4275270711_2.jpg

Οι Mania είναι το προσωπικό πρότζεκτ του Nate Myers της Eternal Warfare, του λέιμπελ που βγάζει σε κασέτες κυρίως μάλλον τις καλύτερες κυκλοφορίες της κασκαδιανής σκηνής. Το περυσινό "Revel" είναι ίσως το μοναδικό πράγμα από black metal που με έχει αφήσει μαλάκα τον τελευταίο καιρό, σε μία φάση του το genre έχει χάσει για μένα το ενδιαφέρον του πέρα από μία μέτρια επανάληψη, κάνει ουσιαστικώς πρωτοποριακά πράγματα χωρίς να χρειάζεται να μπασταρδέψει το στυλ επίτηδες. Αρκετά διαφορετικά κομμάτια σε αυτό το μικρής διάρκειας άλμπουμ αλλά όλα έχουν από κάτι να πουν.

tfA7GanxIfM

_v4ew_O8eVg

http://eternalwarfare.bandcamp.com/album/revel

07-03-2014, 14:39
Οι Mania είναι το προσωπικό πρότζεκτ του Nate Myers της Eternal Warfare, του λέιμπελ που βγάζει σε κασέτες κυρίως μάλλον τις καλύτερες κυκλοφορίες της κασκαδιανής σκηνής.

Ε εντάξει, όχι ακριβώς, προσπαθεί όμως γενικά.
Κατα τ' άλλα έχω ψιλοχάσει επαφή γενικότερα με τα black metal οπότε και με αυτόν (αν και ανταλλασαμε mails ψιλοτακτικά επειδή ψώνιζα συχνά), αλλά ποτέ δεν είχε βγάλει κάτι πολύ σούπερ
Ακούω και επανέρχομαι (μου χρωστάς κάτι και το περιμένω μέρες πολλές στο inbox...)

Art In Haste
07-03-2014, 14:47
Το άκουσα μία, ναι ξέρω, και όπως κάθε τι αμερικανέζικο σε αυτό το χώρο με άφησε παγερά αδιάφορο. Δε ξέρω, έχω ένα μεγάλο θέμα με την συγκεκριμένη σκηνή και όλα αυτά τα χρόνια άντε να μου άρεσαν 2 δίσκοι από όσα έχω ακούσει, χμμμ κάντους 4-5 ξέχασα τους Manetheren.

Επίσης άκουσα καινούριο Twilight, με συμμετοχή Thurston Moore (Sonic Youth) βεβαίως βεβαίως. Δε μάρεσε, βασικά το πρώτο τους το είχα βρει απλά οκ, με το δεύτερο δεν ασχολήθηκα, και το τρίτο είπα να του ρίξω μια αυτιά λόγω Moore.

Γενικά πάντως έχω λοιώσει το Akrotheism που πόσταρα στην ελληνική σκηνή.

Art In Haste
08-03-2014, 00:02
Kαι νέο Enthroned σε ένα μήνα.

http://www.youtube.com/watch?v=3_wzmYOLzCs

Shirime
08-03-2014, 09:03
Πολύ ωραία συνέντευξη Imperial (Krieg), λέει λίγα πράγματα για το νέο Twilight, την φάση με τον Blake Judd κτλ.

http://www.nocleansinging.com/2014/03/04/an-ncs-interview-neill-jameson-imperial-of-twilight-krieg/

anti
09-03-2014, 14:45
Ascension, Katharsis, Negative Plane, Deathspell Omega, Abigor, Nefandus, Ondskapt

Γνωριζει κανεις αν εχουμε για φετος καμια κυκλοφορια απο αυτες τις μπαντες?

Art In Haste
09-03-2014, 15:01
Οι Abigor είναι να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες το Leytmotif Luzifer, με συμμετοχή του Silenius στα φωνητικά. Με τις υπόλοιπες μπάντες δεν ασχολούμαι.

Necromanzee Cogent
10-03-2014, 20:53
Nefandus

http://daemonworship.bandcamp.com/album/reality-cleaver

anti
10-03-2014, 23:17
Ειχα χασει για αρκετο καιρο την επαφη μου με το συγκεκριμενο ειδος bm, δινοντας βαση περισσοτερο σε παραδοσιακα πραγματα. Τον τελευταιο καιρο εχω αναθερμανει τις σχεσεις μου, αλλα ωστοσο δεν βλεπω να κυκλοφορει κατι αξιολογο. Για παραδειγμα το τελευταιο Ofermod ηταν απογοητευση. Ουτε το Aosoth μου αρεσε τοσο οσο τα προηγουμενα.

Ενδιαφερον φαινεται το Nefandus παντως, αν και το προηγουμενο δυσκολα να το ξεπερασουν.

Οι Deathspell Omega, αν δεν κυκλοφορησουν και φετος κατι, λογικα ειπαν οτι ειχαν να πουν. Κριμα. Αργησα λιγο να καταλαβω την αξια τους σαν μπαντα.

Ra Pariah
11-03-2014, 01:24
Από την Κένωση έχουν να γράψουν καλό δίσκο οι Deathspell. Μην ελπίζεις και ιδιαίτερα.

GraveMiasma
13-03-2014, 18:17
Neo diskaki.

http://www.youtube.com/watch?v=y51q1EHBXnk

Me ligoteres notes apo ta EP tous.

Kai perissoterh agaph, giati agaph einai ayto pou mas enwnei olous, mhn to ksexnate pote.

Art In Haste
15-03-2014, 00:30
Επιστροφή για Den Saakaldte με 2 split κυκλοφορίες. Η πρώτη με Varathron και η δεύτερη με Horna.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/q72/s720x720/1959278_10200967867113945_2066437737_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/q71/s720x720/1016578_10151953772974884_162627679_n.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=PEcgNmP70GM&feature=youtu.be

anti
15-03-2014, 11:10
Από την Κένωση έχουν να γράψουν καλό δίσκο οι Deathspell. Μην ελπίζεις και ιδιαίτερα.

Πριν 4-5 χρονια θα συμφωνουσα μαζι σου. Τοτε δεν ειχα εξοικειωθει με τη μουσικη τους και ιδιαιτερα με τις ταχυτητες και τα ξεσπαματα του Fas-Ιte. Περα απο τις μελωδιες του Paracletus, μου ηταν αδυνατο να συντονιστω με οτι κυκλοφορησαν απο το 2007 και μετα.

Εσυ ομως δεν νομιζω να εχεις τετοια θεματα. Ετσι απο περιεργια, μπορεις να προτεινεις 2-3 δισκους που θεωρεις καλυτερους απο τα Fas-Ite κσι Paracletus? Για μενα, η μοναδικη μπαντα που πλησιασε ηταν οι Negative Plane με το Stained Glass Revelations. Γενικοτερα εχω καταληξει στο συμπερασμα πως δεν υπαρχει καλυτερος δισκος απo το Paracletus, τουλαχιστον οσον αφορα το συγκεκριμενο ιδιωμα.

Σε αλλα νεα:

https://www.youtube.com/watch?v=4rRsiAqljCA&feature=youtube_gdata_player

Ra Pariah
15-03-2014, 19:16
Εσυ ομως δεν νομιζω να εχεις τετοια θεματα. Ετσι απο περιεργια, μπορεις να προτεινεις 2-3 δισκους που θεωρεις καλυτερους απο τα Fas-Ite κσι Paracletus? Για μενα, η μοναδικη μπαντα που πλησιασε ηταν οι Negative Plane με το Stained Glass Revelations. Γενικοτερα εχω καταληξει στο συμπερασμα πως δεν υπαρχει καλυτερος δισκος απo το Paracletus, τουλαχιστον οσον αφορα το συγκεκριμενο ιδιωμα.

Αφού αναφέρεσαι στο «συγκεκριμένο ιδίωμα», να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στον πιο προοδευτικό/ορθόδοξο ήχο, σωστά; Κι όχι στο black metal γενικά, αν κατάλαβα καλά.

Αν έχουν έτσι τα πράγματα, έχουμε και λέμε:

Gigantomachy

L4Pi2Khqg-k

Numinous

y7Z6olSNzjM

Άκου το 4ο κομμάτι, π.χ. Ίσως κατηγορηθούν για ριπ-οφ των Ντέθσπελ μεσαίας περιόδου, δεν με πολυενδιαφέρει (άσε που δεν είναι κιόλας...).

Nosvrolok

mMshdonB18A

Αυτοί δεν είναι ορθόδοξοι, αλλά παραδοσιακοί.

Άκου και Vehementer Nos, εάν θες τη Γαλλία σου, σώνει και ντε!

Edit: Κλείνει σπίτια.

oPSDzoL2kmU

ikonoklast
17-03-2014, 01:55
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1461381_10151700949946771_626471723_n.jpg

https://www.facebook.com/nino.official

Ra Pariah
17-03-2014, 02:17
Επέστρεψαν οι Sargeist και διχάζουν τους οπαδούς τους (κι όμως υπάρχουν!) με τη νέα τους κυκλοφορία. Ντεμέκ ή όχι, ο ήχος στο "Feeding The Crawling Shadows" είναι τέρμα κασετικός. Μένει να δούμε αν οι συνθέσεις είναι τόσο τούμπανες όσο στο "Let the Devil In" του 2010. (Υπεν)θυμίζω ένα από τα καλύτερα κομμάτια των τελευταίων χρόνων.

t8hNn_7kpMw

ion_storm
20-03-2014, 02:01
Γεύση (http://www.metalhammer.co.uk/news/premiere-mayhem-release-new-song-psywar/) απο νεο Mayhem.

http://i145.photobucket.com/albums/r202/belshazzar/mayhem-psywar.gif (http://s145.photobucket.com/user/belshazzar/media/mayhem-psywar.gif.html)

Κομματάρα νομίζω.

http://i.imgur.com/FwJOHr5.jpg

http://i.imgur.com/bBxwlD6.jpg

anti
22-03-2014, 23:01
Ra, ο δισκος των Numinous ειναι παρα πολυ καλος. Τον ακουω αυτες τις μερες και ειδικα τα δυο τελευταια κομματια παιζουν συνεχεια.

Και αυτο ακουω επισης:

http://www.youtube.com/watch?v=dbY0oKS9iQk

KoiliaSamprela
24-03-2014, 11:19
για πείτε, εγώ που άκουσα 2-3 κομμάτια urfaust και μου άρεσαν α) είμαι οντοπι? β)κάνει να μου αρέσουν ή φτου κακά?

24-03-2014, 11:34
και οντόπικ είσαι και κάνει να σου αρέσουν, γιατί φτου κακά;

KoiliaSamprela
24-03-2014, 11:35
και οντόπικ είσαι και κάνει να σου αρέσουν, γιατί φτου κακά;

ε δεν ξέρω, μπορεί να μου βρίζουν την μάνα ή να μην γουστάρουν κάτι φίλους μου από τι Ισραήλ. Αυτό μόνο.

wom
24-03-2014, 12:02
Δυστυχώς είναι σατανιστές και μεταμορφώνουν ήρεμους νέους σε έξαλλους άγριους.

IC.XC.NIKA :(

Parasight
24-03-2014, 12:19
Και αλητάμπουρες και αλητάμπουρες!

http://1.bp.blogspot.com/-UcWXUnfGzgs/UMcq-K9oShI/AAAAAAAACDI/HUnGn72kZ2o/s1600/rock+satanas.jpg

KoiliaSamprela
24-03-2014, 12:48
Δυστυχώς είναι σατανιστές και μεταμορφώνουν ήρεμους νέους σε έξαλλους άγριους.

IC.XC.NIKA :(

αν με μεταμορφώσουν σε νέο χαλάλι :)

Once_Emperor
26-03-2014, 01:35
Καινούρια κομμάτια από Volahn (https://crepusculonegro.bandcamp.com/track/najtir-ichik) και Arizmenda (http://crepusculonegro.bandcamp.com/track/scabbed-knees-rope-and-vaseline) από τα νέα full length που βγαίνουν το καλοκαίρι. Επίσης λέει ευρωπαικό Black Twilight tour τον Νοέμβρη.

TrinuxSamonii
29-03-2014, 18:34
Μεγάλη εβδομάδα έρχεται...

XEsuE_YDWzk

H0wRpPDvDNs

(Αυτό πάει και στα ηλεκτρονικοπερίεργα)

carheart
29-03-2014, 20:46
το Santa Fe είναι τόσο καλό

Roswell47
29-03-2014, 20:49
http://www.youtube.com/watch?v=Cly9Ci8GL48

Καλουλι δεν ειναι μωρε; ψυχουλα ειναι! ενδιαφερον μπλακ μεταλ, βεβαια αυτοαποκαλουνται avante-garde αλλα ουτε καν. Πιανουν λιγο τα μηκη κυματος των Arcturus γι αυτο με εψησαν. Οπως και τα ωραια γυναικεια φωνητικα που ξεπεταγονται που και που. Δεν εχω ακουσει κατι αλλο απ αυτους και οποιος κατεχει ας ριξει καμια προταση ;)

Shirime
02-04-2014, 10:50
http://www.youtube.com/watch?v=rZYEQBURPs4

phthoggon
08-04-2014, 15:23
ZSsLyrHhVJU

Αν δε σας άρεσε το τελευταίο Moonsorrow, να κάτι που είναι σαν αυτό αλλά καλύτερο. Ξέρετε, άνεμοι, φιορδ, αρκούδες, μπάθορυ, δεκαπεντάλεπτα+ κομμάτια. Δύο αμερικάνοι είναι, κομμάτι από το ντεμπούτο τους που θα βγει 6 του Μάη. Υπάρχει και άλλο στο γουτουμπ για όποιον ενδιαφέρεται.

zumorito
08-04-2014, 19:23
και αλλο ενα απο νεο mayhem.χμμμ

http://lambgoat.com/features/149/Mayhem-VI.Sec.-song-premiere

Ra Pariah
12-04-2014, 00:29
Οι Helvetespine υποτίθεται ότι κυκλοφόρησαν το 2ο full τους. Το έχει βρει κανείς ώς ώρας;

sMSEfwByGwk

TrinuxSamonii
14-04-2014, 22:23
Teaser (https://www.youtube.com/watch?v=Dudt_YMrVSc&feature=youtu.be) απο πολυαναμενόμενο Mortuus.

Ra Pariah
15-04-2014, 11:31
T3DDvCMIXZM

anti
15-04-2014, 14:18
Teaser (https://www.youtube.com/watch?v=Dudt_YMrVSc&feature=youtu.be) απο πολυαναμενόμενο Mortuus.

:pink: :dfinger:

Και το Kriegsmaschine φοβερος δισκος! Γενικα παμε για μεγαλη χρονια :headbang:

TrinuxSamonii
16-04-2014, 21:42
H Ισλανδία έχει περάσει απέναντι... (http://mannveira.bandcamp.com/)

phthoggon
22-04-2014, 22:55
Οι Thantifaxath (http://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/sacred-white-noise) είναι μάλλον ότι καλύτερο έχει βγει από μοντέρνο black metal τελευταία. Πολύ καλές ιδέες σε κιθάρες, ανάμεσα στην τεχνοντεθ (όχι τσούγκα τσούγκα, μη τρομάζετε) άποψη και το bm, κάτι σαν πιο σκοτεινοί Krallice ας πούμε. Προφανώς χάνει σε ΜΕΤΑΛ φήλινγκ και κάπως δεν ταιριάζει με την παρουσίαση (ρόμπες, ομπσκιουρίλα κλπ) αλλά θα μάθουνε σιγά σιγά.

Στο μεταλ λοιπόν, τo Zemial (http://www.youtube.com/watch?v=uMH5WKv9tAA) (ξανά ναι, να ακούσει και κάνας άλλος πέρα από τους γνωστούς 2-3) είναι μάλλον τελικώς ο επόμενος μεγάλος ελληνικός bm δίσκος μετά το Onyx των Nocternity. Δίσκος που κάνει μεταπτυχιακό στο πως το κάνεις γαμηστερά κομμάτια με ολική, ουσιαστικώς προοδευτική αντίληψη, χωρίς να είσαι ο κιθαρισταράς που θα εντυπωσιάσει (αν και τρομάζω τι μπορεί να γίνει στο επόμενο με έναν guest στις lead, να θυμίσω ότι μιλάμε για one man band). Μιλάμε για R-E-P-L-A-Y value. Και μερικοί λένε στο οφφτόπικ ότι το μέταλ είναι τελειωμένο, χοχο [ραπαράια κλπ].

Bonus και ένα γαλλικό, μισό για το όνομα που θα σπάσει αρχίδια σε τυπικούς μπλακάδες (Plebeian Grandstand) (http://www.youtube.com/watch?v=hCoQ-RM4ZZ0) και άλλο μισό για τον αποπνικτικό συνδυασμό μουσικής-βιντεοκλίπ.

Art In Haste
23-04-2014, 12:51
Καλά όλα αυτά, βιντεοκλιπ για επιληψία κανονικά. αλλά πες τί γίνεται με Spectral Lore.

phthoggon
23-04-2014, 13:45
Σε κάνα δεκαήμερο περίπου σε bandcamp/cd.

Άκου και το Thantifaxath (http://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/sacred-white-noise), δίσκαρος μεγάλος τελικώς, ειδικότερα και στο τέλος που αρχίζουνε κάτι περίεργα με βιολιά και άμπιεντς.

Λεκές
23-04-2014, 17:40
Στο μεταλ λοιπόν, τo Zemial (http://www.youtube.com/watch?v=uMH5WKv9tAA) (ξανά ναι, να ακούσει και κάνας άλλος πέρα από τους γνωστούς 2-3) είναι μάλλον τελικώς ο επόμενος μεγάλος ελληνικός bm δίσκος μετά το Onyx των Nocternity. Δίσκος που κάνει μεταπτυχιακό στο πως το κάνεις γαμηστερά κομμάτια με ολική, ουσιαστικώς προοδευτική αντίληψη, χωρίς να είσαι ο κιθαρισταράς που θα εντυπωσιάσει (αν και τρομάζω τι μπορεί να γίνει στο επόμενο με έναν guest στις lead, να θυμίσω ότι μιλάμε για one man band). Μιλάμε για R-E-P-L-A-Y value. Και μερικοί λένε στο οφφτόπικ ότι το μέταλ είναι τελειωμένο, χοχο [ραπαράια κλπ].

Πολύ καλό!

shora
23-04-2014, 19:10

συμφωνω απεριοριστα σε οτι λες και μεγαλη σου τιμη που εκθειαζεις τον αλλον ουανμανμπαντ και το ημισυ νοκτερνιτυ οταν εχεις φτιαξει ηδη ενα ΙΙ κι ενα Sentinel, τα οποια τα βαζω το ιδιο ψηλα μαζι με ονυξ, δευτερο end και με τεραστια συμπαθεια στο Ancient Returns για τη "δεκαπεντια" που διανυουμε. ομως τα τελευταια 3-4 χρονια προβληματιζομαι πολυ με το ειδος γενικοτερα.

Art In Haste
23-04-2014, 20:11
Και θα παραμιλήσουμε και με έναν άλλον δίσκο σύντομα, θέλω να πιστεύω.

phthoggon
23-04-2014, 22:25
Θενκς ρε Shora! :oops: (που χάθηκες εσύ τελευταία). Συμφωνώ για το black metal ότι έχει χάσει το ξεχωριστό του χαρακτήρα, λες το Nocternity "ήμισυ" πουχου (και έχεις δίκιο επειδή ουσιαστικά είναι σφηνάκι αν βγάλεις τα ατμοσφαιρικά) αλλά κάτι τέτοιοι δίσκοι βγάζουν κάτι που το θυμάσαι μετά από χρόνια, έστω κι αν μην έχει συνεχώς-γαμηστερά-ριφφ, όπως και το Zemial ένα δικό τους κόσμο ας πούμε. Συμφωνώ και για το End βέβαια, το Ancient Returns δε ίσως και λόγω θεματολογίας δε με είχε ψήσει ποτέ να το ακούσω. Έρχεται και νέο Varathron σύντομα ε.

Of4c2vH89Uk

Once_Emperor
23-04-2014, 23:27
Μμμ, ωραίο ακούγεται το Varathron.

Μιας και πιάσαμε τα ελληνικά, ένα που βγήκε πρόσφατα και φαίνεται ενδιαφέρον και κινείται σε σωστά μονοπάτια είναι τούτο δω:

z3FkTZN50N4

Ra Pariah
25-04-2014, 22:20
7C-gKetg7tc

Ο Albert Witchfinder σε νεκρομαυρομεταλλικές αλητείες. Όπως πρέπει. Τσεκάρετε, επίσης, τους Αμερικανούς Funereal Presence.

anti
27-04-2014, 17:37
τα τελευταια 3-4 χρονια προβληματιζομαι πολυ με το ειδος γενικοτερα.

Τα τελευταια χρονια πολλα ομορφα πραγματα εχουν κυκλοφορησει. Μονο περυσι ειχαμε Clandestine Blaze, Paysage d'hiver, Cultes des Ghoules και Cult of Fire. Ολα δισκαρες.

Ισως τα γουστα εχουν αλλαξει, ισως δεν σε εκφραζει πια τοσο το μπλακμεταλ.

Ra Pariah
28-04-2014, 14:08
Καλά τα λέει ο Shora. Ο κανόνας λέει ότι μια καινούργια black metal δουλειά θα είναι μάπα. Σαφώς λιγότερες είναι μέτριες προς καλές, κι ελάχιστες (κυριολεκτικά ελάχιστες) είναι πολύ καλές/άριστες.

Necromanzee Cogent
28-04-2014, 20:22
Ra και Shora, ο Anti έχει δίκιο, για να το πω ευγενικά περνάτε μη-black metal περίοδο.
Δισκάρες μπορεί να υπάρχουν λίγες τα τελευταία χρόνια, ωστόσο καλά album βγαίνουν.
Φέτος ας πούμε το Teitanblood μοιράζει απλόχερα κόλλυβα.

https://www.youtube.com/watch?v=8OKOkx7OtNs

28-04-2014, 22:18
Το black metal πέθανε. Ζήτω το black metal!

Μόνο Spectral Lore.

Ghoul
28-04-2014, 23:05
πεθαίνω με ταγκ "necrobungee jumping"

Ra Pariah
28-04-2014, 23:14
Νεκρομάντζη, έχασες: τώρα που ανέβηκα Αθήνα για Jag Panzer, 3/3 μπλακμεταλλιές ψώνισα. 8)

Τώρα στα σοβαρά: μη μου πασάρεις Τέιτανμπλαντ για μπλακ μέταλ. Θυμάσαι την αντίδρασή σου απέναντι στους Σάμπατ; Ε ίδια και χειρότερη είναι η δική μου απέναντι σε αυτόν τον ήχο, όταν μου τον πλασάρουν για black metal. Όταν λέμε black metal, εννοούμε Gorgoroth, Judas Iscariot και Varathron. Έχουμε κάτι σε αυτήν τη φάση;

Άντε επειδή από την ανομβρία έχω φτάσει να ακούω τους Hegemon της Season of Mist...

Τέτοιο black metal θέλω - να νιώθω δονήσεις ίδιες με τους Ηπειρώτες που παραληρούν με το ViC (δες στο album section).

0zJOFwdMbak

Φυσικά για αυτόν τον δίσκο κανέναν δεν είδα να γράφει. Αυτός είναι, όμως, πραγματικά καλός δίσκος. Με άποψη στην παραγωγή/ήχο, ευσυνειδησία στη σύνθεση των τραγουδιών, φωνητικάρες κ.λπ. Μην αρχίσετε να μου λέτε για Κριγκξμασίν, των οποίων το 2ο είναι 3.564 φορές χειρότερο απ' το ντεμπούτο τους.

Necromanzee Cogent
28-04-2014, 23:56
Το Teitanblood στη δομή είναι Death Metal αλλά είναι σκοτεινό Ra και το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα στα περισσότερα album που θέλουν να το εξάγουν. Συνεπώς είναι Black Metal στη ψυχή. Ο παραδοσιακός ήχος που θες δεν δίνει πολλά, αλλά το Fordarv άξιζε και πιστεύω πως φτάνει ένα τέτοιο κάθε χρόνο. Φέτος ας πούμε μπορεί να έχουμε το Bohemian Grove για να μας καλύψει. Όσο για το Daudehaud έχασες, δες πάλι Metal Hammer 349, σελ. 73 :wink:
Στα περί ξενέρας θα τα πούμε μόλις ακούσετε το Mayhem. Πιστεύω πως είναι αντικειμενικό αυτό που θα γράψω.. 5 riff και ο attila να σώζει την ιστορία.. ο Telοch είναι λίγος. Μεγαλύτερη πάστα απ' όλα είναι το νέο Nefandus, παραγωγή του κουτιού/ μόνο ωραία τύμπανα... Οι μεγάλες απογοητεύσεις είναι από τις μπάντες που περιμένεις κάτι.
Το νέο Spectral Lore είναι μια κυκλοφορία που ξεπερνά το Black Metal, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πλέκω εγκώμιο ξανά. Απλά χαμογελώ με ικανοποίηση γιατί ένας άνθρωπος κάνει πλάκα σε δεκάδες γνωστές μπάντες.

29-04-2014, 00:10
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ BLACK METAL ΕΝΝΟΕΙΣ

Ra Pariah
29-04-2014, 00:21
Δεν έχω πρόχειρο το τεύχος εδώ πού βρίσκομαι, αλλά λογικά εσύ θα έγραψες. Εύγε, λοιπόν! 8) Μου διέφυγε το κείμενο.

anti
29-04-2014, 18:12
Όταν λέμε black metal, εννοούμε Gorgoroth, Judas Iscariot και Varathron.

Gorgoroth το 2014. Αν ειναι Ra να ποσταρω βιντεο With strength i burn, Retribution-storm of the lights bane, Nemesis divina και να λεω να μαλακες ετσι πρεπει να ακουγεται το μπλακ μεταλ.. Εντελως ανουσια ποστς.

Οταν σε αυτο που εχεις στο μυαλο σου ως μπλακ μεταλ δεν χωρανε δισκοι οπως το Draco sit mihi dux, οι Mortuus, το Massive conspiracy against all life, οι Blut aus Nord, το Paracletus, οι The Howling Wind, το Maranatha, οι Urfaust, το Death Holy Death, το Aosoth III και αλλα τοσα, ε σου αρεσει ενα πολυ συγκεκριμενο ειδος απο το μπλακ μεταλ και οχι γενικα το ιδιωμα.

Συνεπως δεν περιμενω να εκτιμησεις το Kriegsmachine και την ατμοσφαιρα του.

Εν τω μεταξυ ακουω το Teitanblood αυτες τις μερες και αισθανομαι γυμνος και αβοηθητος αναμεσα σε μιαχη τεθωρακισμενων διχως κανενα ελεος. Ντεθ μεταλ που απευθυνεται σε μπλακμεταλαδες. Και εκεινο το celtic frost σημειο στο Sleeping throats of the antichrist :malakia:

Art In Haste
29-04-2014, 19:53
Anti πάμε να πιάσουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα, το οποίο προσωπικά με κουράζει και δεν έχω καμμία διάθεση, αλλά όπως για σένα αυτά που αναφέρεις είναι black για κάποιους άλλους όπως εγώ όμως δεν είναι. Δε δίνω δίκαιο στον Ρα για αυτό που είπε και συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη σου πρόταση απλά εντάξει, υπάρχουν διαφορετικά είδη black και όπως έχει φανεί 48 σελίδες τώρα ο κάθε ένας από μας έχει τις προτιμήσεις του.

Δεν ακούω ένα πολύ συγκεκριμένο είδος στο black αλλά ακούω το black και τα είδη του όπως το ήξερα και μεγάλωσα μαζί του και πολύ απλά αυτό που κάποιοι πάσαραν για black στα 00ς εγώ δε το δέχομαι και δε το ακούω. Ενδεικτικά παραθετώ λίστα με αυτά που γούσταρα το πρώτο τέταρτο 2014: Akrotheism, Celtefog, Hail Spirit Noir, Hierophant's Descent, Thy Flesh από ελληνική σκηνή και Aurvandil, Doctor Livingstone, Enthroned, Ered Wethrin, Kampfar, Woods of Desolation από τους βάρβαρους. 11 δισκους δε τους λες και λίγους και ούτε φυσικά ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Once_Emperor
29-04-2014, 23:17
Εποχιακό φαινόμενο αυτό?

Πέρυσι, ίδια εποχή πάλι (~15 σελίδες πίσω), έγινε η ίδια κουβέντα με τα ίδια άτομα να λένε τα ίδια πράγματα.

Παρόλο που λίγα από αυτά που ανέφερε ο anti τα θεωρώ κλασσικά bm, συνεχίζω να πιστεύω ότι βγαίνουν πολλοί δίσκοι και καλοί bm δίσκοι. Ίσως το 2014 να μην έχει να επιδείξει κάτι συγκλονιστικό προς το παρόν αλλά έχει μέλλον η δουλειά. To πρόβλημα είναι να μπορείς να ψάχνεις ανάμεσα σε όλες τις νέες κυκλοφορίες να βρεις αυτά που σου αρέσουν.

anti
30-04-2014, 22:10
Art In Haste, αυτο που με δυο λογια θελω να πω ειναι οτι οταν εχεις μια συγκεκριμενη προτιμηση στο bm, δεν μπορεις να κρινεις ολοκληρο το ιδιωμα λεγοντας μαλιστα πως δεν κυκλοφορει τιποτα αξιολογο. Ο Ra Pariah θελει το bm αμεσο, με το ενα ποδι στα 90’s και το αλλο στο χεβυ μεταλ. Επισης, αν θυμαμαι καλα, ειχε δηλωσει οτι για εκεινον μπλακ μεταλ = headbanging. Ε, αυτο, για μενα τουλαχιστον, ειναι τελειως ξενο οσον αφορα τον συγκεκριμενο ηχο. Τελος παντων ομως. Αν θελετε το συζηταμε.

15 σελιδες πισω που λεει ο Once Emperor αναφερετε ο καθενας το τοπ 5 του για τα τελευταια χρονια. Το δικο μου ειναι αυτο (η σειρα αλλαζει βεβαια αναλογα με την διαθεση):

Blut aus Nord – Sect(s)
Negative Plane – Stained Glass Revelations
Deathspell Omega - Paracletus
Aosoth - III
Arckanum – P (2009)

Και απo ep το αγαπημενο μου ειναι μαλλον το Einsiedler των Urfaust.

Ευκολα μπορω να προσθεσω αλλα 5 που με εχουν επηρεασει το ιδιο τα τελευταια χρονια.

Σχετικα με τους ελληνες καλλιτεχνες στην προηγουμενη σελιδα, να αναφερω με τη σειρα μου το κομματι των Nadiwrath στο split Raze the Cosmic Inexistence. ΕΠΟΣ. Ισως ότι καλυτερο εχω ακουσει στην ελληνικη σκηνη του bm.

Keeper Of The Seventh Son
05-05-2014, 00:03
http://www.youtube.com/watch?v=oLAN1sC3oGg

ntiskas

Art In Haste
05-05-2014, 00:46
Off topic το βρίσκω.

Once_Emperor
07-05-2014, 12:44
Εδώ (http://digital.negative-existence.com/album/old-wainds-nordraum) παίζει stream όλος ο νέος δίσκος Old Wainds. Από μια πρώτη ακρόαση φαίνεται τίμιο πολύ.

Ra Pariah
07-05-2014, 13:13
Βγαίνει, λέει, σούπερ-ντούπερ ΝΤΑΡΚΘΡΟΝΙΛΑ 3ο βινύλιο με βιβλίο με φωτό κ.τ.τ. Ένα βινύλιο για κάθε περίοδο της μπάντας -τις επιλογές τις έκανε η ίδια η μπάντα- το black metal εκπροσωπείται από τα εξής:

1. In the Shadow of the Horns
2. Inn I De Dype Skogers Favn
3. Under a Funeral Moon
4. Ι en Hall Med Flesk og Mjod
5. The Hordes of Nebulah
6. The Claws of Time
7. Fucked Up & Ready to Die
8. Hate Is the Law
9. The Cult of Goliath

Ενδιαφέρουσες επιλογές.

TrinuxSamonii
18-05-2014, 20:15
Ήγγικεν η ώρα.

IC7eEk5D8S4

zumorito
27-05-2014, 20:37
Εδώ το νέο Mayhem
http://www.terrorizer.com/news/streams/stream-mayhems-esoteric-warfare-full-exclusively-terrorizer/

Είχε γράψει ο Necromanzee Cogent πριν κάνα 2 σελίδες ότι είναι μέτριο και ο Teloch δεν τραβάει.Καταλαβαίνω οτι 5 ριφ μόνο, αλλά να πω την αλήθεια αν δεν το είχε επισημανει δεν θα το πρόσεχα τόσο πολυ και έχει ένα δίκιο.Δεν είναι κακό με 2 ακροάσεις που έκανα.Έχει στοιχεία απο πολλά πράγματα,λιγο emperor,λίγο thorns,λίγο grand declaration....εμένα μου φάνηκε καλύτερο από το προηγούμενο.Αttila φοβερός πάντως.

Eddie
28-05-2014, 13:20
σκιζει σατανιστικα κωλαρακια

http://www.youtube.com/watch?v=p-RC7I3RV7s

Art In Haste
29-05-2014, 20:02
Νέο κομμάτι Wolves In The Throne Room (https://soundcloud.com/wittr/celestite-mirror/s-dKAd2).

29-05-2014, 20:58
και πολύ κράτησε η διάλυση.

phthoggon
29-05-2014, 22:50
Ενδιαφέρον είναι κάπως, και το γεγονός ότι η "άμπιεντ" έμπνευση τους δεν εκφράζεται με το τυπικό drone τρόπο που είναι συνηθισμένος τελευταία, αλλά με μία επιστροφή στο Tomhet ας πούμε. Δε ξέρω εάν ολόκληρο δίσκο έτσι θα ακούω συχνά, αλλά καλύτερα που πειραματίζονται γιατί είχανε φτάσει σε ένα τέλμα (έστω κι αν το celestial lineage ήταν πολύ καλό)

πσ. βασικά θυμίζει αυτό που είχε κάνει πολύ καλύτερα ο Murmuüre (http://murmuure.bandcamp.com/) στο μοναδικό του δίσκο (τσεκάρετε απαραίτητα αν δεν το έχετε ακούσει)

carheart
31-05-2014, 01:19
άκουσα το νέο Mayhem και φρίκαρα με το πόσο τρομακτικά βαρετό είναι, well done παιδιά

έπιασα λίγο κάτι Forest Poetry ξανά, το χω αφήσει καιρό το άθλημα, το Vanvid των Sortsind και άλλα ER 2005 πεταμένα της THR, όλα στη θέση τους

βγαίνει σε δίσκο το Enemy of Man των Kriegsmaschine, αν το πάρει κάνα μάτι στις Αθήνες ρίχτε σύρμα

Ra, παλαβή αρπαχτή αυτό το Darkthrone, ξεπέρασαν τον εαυτό τους

carheart
01-06-2014, 11:34
βγάζω το underground από τον τίτλο, βάζω το Tomhet που ξαναπαίχτηκε και λέγεται Emptiness

HM5xx8EF2Kc

ξύλο (να φάει)

animae
01-06-2014, 17:48
Γελάω με τις σβαστικες παντου

Ra Pariah
02-06-2014, 13:58
oxxFJf_jTvc

WoM;

Art In Haste
02-06-2014, 14:03
Α δεν είπα, και λήκαρε όλο το άλμπουμ; Στο bandcamp ένα είχαν. Ωραίος Ρα.

Λήκαρε και το Burzum.

Once_Emperor
02-06-2014, 22:56
Ψάχνω και δεν το βρίσκω. Μπας και έχει δει κανάς ανθρωπας πουθενά εκει έξω το demo των Sulphuric Night (http://www.metal-archives.com/albums/Sulphuric_Night/Rehearsal_Demo/397313)? 2 κομμάτια είναι και το ένα παίζει στο youtube αλλά δεν έχω βρει πουθενά το 2ο. Κάντε καμιά καλή όποιος έχει άκρες.

bU-Y9Ia09Hg

Art In Haste
02-06-2014, 23:05
Με ένα σύντομο ψάξιμο θα σε απογοητεύσω αλλά βρήκα αυτό (https://soundcloud.com/downandoutzine/sulphuric-night-endless-night) από μια κασέττα που πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει.

Once_Emperor
04-06-2014, 01:16
Thanks. Το χω υπόψη μου αυτό αλλά δεν μου είπε και τίποτε οπότε ψάχνω συγκεκριμένα το 2ο κομμάτι από το demo για να δω αν είναι σε ίδια φάση με το άλλο. Επίσης, μπας και έχει κανεις καμιά ιδέα πως μπορεί να κάνουν τις κιθάρες να έχουν αυτόν τον ήχο?

phthoggon
04-06-2014, 10:59
πάρε ένα κασετόφωνο και κοκκίνησέ το μέχρι να μη πάει άλλο :P σαν υπερβολικό saturation ακούγεται δηλαδή, τώρα που/πως/τι ακριβώς, δύσκολο.

Eddie
09-06-2014, 02:33
Γελάω με τις σβαστικες παντου
παιζουν πολυ στο ΝSBM

phthoggon
09-06-2014, 09:37
Αρκετά υποσχόμενο κομμάτι από το καινούργιο Panopticon που βγαίνει Αύγουστο. Ακούστε και οι μη-μπλακάδες, φουλ μελωδίες, περίεργα φολκ μέσα και τέτοια. Ο τύπος είναι μπλεγμένος σε ότι καλύτερο βγαίνει τελευταία, πχ παίζει ακόμα και τα (γαμηστερά) τύμπανα στην κομματάρα των Saor (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?1022-%CE%97-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%BD&p=1254560&viewfull=1#post1254560) (ο οποίος δίσκος βγαίνει και αυτός τώρα κάπου κάπου)

http://www.stereogum.com/1684784/panopticon-chase-the-grain-stereogum-premiere/mp3s/

Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχει και το doom-ψυχεδελίζον υλικό που έχει βγάλει με τους Seidr (https://www.youtube.com/watch?v=V1AXrv3qKlw), που κανονικά αξίζει ξεχωριστό ποστ, τσεκάρετε.

Shirime
11-06-2014, 01:27
Αχώνευτη εισαγωγή, αλλά παρά το περίεργο ύφος του στο σύνολό του είναι πολύ καλοδουλεμένο το κομμάτι.

TrinuxSamonii
12-06-2014, 23:02
Εδώ (http://hellthrasherproductions.bandcamp.com/album/incendium) ακούμε το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ Ιncendium των Burial Hordes. Άλμα μπροστά.

TrinuxSamonii
12-06-2014, 23:08
oxxFJf_jTvc

WoM;

Αυτό το περίμενα καιρό. Πολύ καλό album.

zumorito
13-06-2014, 00:21
https://www.youtube.com/watch?v=C6lnNpEL-iI

tsimpouklano
13-06-2014, 17:58
Καλοκαιρινές tour dates για τους θεσσαλονικείς black trinity.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10464411_648809641878329_4724967336236619585_n.jpg

Eddie
14-06-2014, 13:47
γιατι μονο στις πολεις?οι αλλοι κατουρησαν στο πηγαδι?http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Ra Pariah
15-06-2014, 14:09
_P3HOm6953M

Δεν σας χάλασε καθόλου, νομίζω.

Art In Haste
15-06-2014, 14:22
Τί να μας χαλάσει; Πρώτοι 2 δίσκοι μια χαρά γαμούσανε, και Aldrahn/Vicotnik συμμετείχαν και στον πρώτο.

Εντωμεταξύ νέο DHG τον Οκτώβριο πέρυσι δεν ήταν να βγει;

Roswell47
15-06-2014, 18:02
και ξερουμε ποσο συνεπης ειναι ο ινδος με αυτα

Phantom Duck
15-06-2014, 19:10
μπορεί να περιμένει τον καιάδα να αποφυλακτιστεί

tsimpouklano
17-06-2014, 16:13
Καλοκαιρινές tour dates για τους θεσσαλονικείς black trinity.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10464411_648809641878329_4724967336236619585_n.jpg

Προστέθηκε και η πάτρα στις 4/7.

Shirime
20-06-2014, 17:06
https://www.youtube.com/watch?v=DWgOsn7lMMg

tsimpouklano
28-06-2014, 17:35
Για αυτό τι λέμε; Ακούω ήδη δεύτερη φορά και μου χει ρουφήξει τη ψυχή.
Πείτε και για μαλθουσιανισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=0miw_zYniIw