PDA

View Full Version : 2η μέρα B-FEST Μωρά στη Φωτιά / Kenny Arkana

Dythor
29-05-2010, 14:25
Για όσους σκέφτονται να πάνε τις επόμενες ημέρες: Από την αρχή της ημέρας άκουγα πράγματα για το πόσο ανυπόφορα πολύ κόσμο θα είχε, λαϊκό προσκύνημα, χίπστερ ηβέντ, αθηνόραμα πλέον και λοιπά και λοιπά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ΤΟΣΟ κόσμο πια (στους δύο που είδα εγώ μπορούσες να κινηθείς σχετικά έως πολύ άνετα σε οποιοδήποτε σημείο του χωραφιού (κεντρική σκηνή).

Kenny Arkana, εντάξει, δεν νομίζω ότι έχω πάει σε πολλά τέτοια λάιβς, η τύπισσα πέρα από το μουσικό σκέλος (ξεσηκωτικό μπάσσο, απίστευτη ΠΟΡΩΣΗ και με τραγούδια εκτός του La Rage, από το οποίο μου άρεσαν οι πιο λόου-μπαπ εκτελέσεις, μονοκόμματες σα συρματόσχοινα) και από την αγνή και αληθινή Δ-Υ-Ν-Α-Μ-Η που έβγαζε επί σκηνής δεν ήταν καθόλου αδιάφορη, το 'βλεπες ρε παιδί μου, το 'χε άγχος, στεναχωρήθηκε που δεν μπορούσε να μας μιλήσει (δεν ξέρει αγγλικά), δεν ήταν στο ελάχιστο διεκπεραιωτικός επαγγελματίας, την αφορούσε αυτό που έκανε. Ο κόσμος το ζούσε το πράγμα, συνδεόταν, κούναγε χέρια πόδια κι απήδαγε δυο μέτρα. Οι αφελείς στίχοι και τα οκέιζιοναλ μπάτσοιγουρούνιαδολοφόνοι συνάδουν απόλυτα με το ύφος και δε μειώνουν σε καμία περίφτωση τη μουσική εμπειρία, ίσα-ίσα τη δένουν περισσότερο.

Συνεχίζουμε με Μωρά στη Φωτιά και ρησπέχτ με το καλημέρα διότι έπαιξαν ούτε λίγο ούτε πολύ μιάμιση ώρα κι αν είχαν περισσότερη θα έπαιζαν κι άλλο. Πέρα απ' αυτό, είχα διαβάσει και ακούσει πολλά πράγματα γι' αυτούς και το πως πλέον δεν το 'χουν, πως έχουν αλλάξει σύνθεση, πως έχουν γεράσει και τα τοιαύτα. Έχοντας ακούσει καμπόσο από σιντίς (λύκειο γαρ) δεν μπορώ να πω ότι διαπίστωσα τίποτα τέτοιο, επιφυλάσσομαι όμως γιατί είναι η πρώτη φορά που τους είδα λάιβ. Ρόλο σ' αυτό είχε σίγουρα η σκηνική παρουσία του τραγουδιστή και η ΦΩΝΗ του (μαλάκα, ΔΥΝΑΜΗ), ο συνδυασμός των οποίων πραγματικά δεν σ' άφηνε να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Παίξαν επιτυχίες, γνωστές, αγαπημένες, Παυσίπονο, Σκυλίσια Μέρα, Αδελφοί στην Κόλαση, 50 Χρόνια (δεν είμαι σίγουρος αν λέγεται έτσι), ο κόσμος πίταρε μέχρι τελικής πτώσης και σήκωνε χώμα που έκοβε την ανάσα, έσπασα και τον αντίχειρα μου και γράφω με το ένα χέρι αυτή τη στιγμή.

Έντιτ: Ξέχασα να το αναφέρω πριν: Σε μερικά σημεία/τραγούδια έχω την εντύπωση πως υπερχρησιμοποιούσαν τα πνευστά.

Tl;dr: Γαμώ ήταν, πανέμορφα περάσαμε!

Shadowking
29-05-2010, 14:59
λολ κατά τις 9 ο απεγνωσμένος ηχολήπτης μίλαγε στο τηλέφωνο και έλεγε με πόνο ψυχής "έλα ρε στέλιο σε παρακαλώ, ρε στις 11 σου λέω βγαίνετε, έλα ρε στέλιο". Τους έκλασε κανονικά ο στέλιος και ήρθε με το πάσο του ;p

Leech
29-05-2010, 15:45
χίπστερς Αρκάνα βς χίπστερς Μωρών η φάση.
Ανήκω στους πρώτους.
Μπήκα μέσα την ώρα που στη μικρή σκηνή κάποιοι βιάζανε ασύστολα ένα κομμάτι των Αντίδραση (δε θυμαμαι καλά ποιο). Την έκανα για μεγάλη. Πολύ σωστά στημένη η σκηνή δεν θύμιζε τσαμπέ κακομοιριές. Άψογα.
Τίμιοι οι Ψευδοπροφήτες που έπαιζαν εκείνη την ώρα στο μισογεμάτο προαύλιο. Εκεί έκανε και την πρώτη του εμφάνιση ο Σπυράκος (το πιτσιρίκι που ανέβαινε στη σκηνή :pink:).
Λοστ Μπάντις δεν άντεχα ποτέ. Ποτέ όμως. Λάιβ-βάσανο.
Κενί Αρκανά σε σημεία συγκλονιστικιά, συγκινητικιά όταν προσπαθούσε να επικοινωνήσει. Λα Γαζ ξεβίδωμα εις διπλούν. Σε άλλα σημεία ψιλοαδιάφορη.
Μωρά δεν με ενδιέφεραν ποτέ.

Όμορφα ήταν.

Drumsick
29-05-2010, 16:22
Tα'πα και στο άλλο. Keny Arkana απλά θεά.
Μωρά, δυστυχώς γελάει ο κόσμος. Γελάει και με το αφελές ποστ του ντάιθορ. Φωνή ΔΥΝΑΜΗ λέει. Ο Σαλβαδόρ ΔΕΝ έχει φωνή πια. Η μπάντα δεν υπάρχει χωρίς τον πληκτρά. Ακούσαμε Φωλιά του Κούκου χωρίς πιάνο. Ναι, το ακούσαμε. Αίσχος.
Δε λέω, με ευχαρίστηση τους άκουσα και τραγούδισα όλα τους τα κομμάτια, αλλά αυτοί δεν ήταν τα Μωρά στη φωτία. Ήταν ο γερασμένος και καμμένος πια Σαλβαδόρ, ο Σαλβαδόρ που μέχρι και στίχους από το παυσίπονο ξεχνάει, μαζί με κάτι παλικαράκια που προσπαθούν, ανεπιτυχώς συνήθως, να αναπαράγουν τις κομματάρες μιας μπάντας που ανήκει στο παρελθόν. Ειδικά αυτή η προσθήκη πνευστών και μιας πιο σκα αισθητικής, είναι απλά γελοία.
Oh well.

edit: Είχε τραγικά πολύ κόσμο.

Dythor
29-05-2010, 16:54
'ντάξει ρε Μπάρμπαρα να 'ουμε, εγώ δεν έχω μέτρο σύγκρισης και αυτό που είδα και άκουσα μου φάνηκε όντως ΔΥΝΑΜΗ, είχα την αίσθηση ότι έβλεπα έναν άνθρωπο που είναι καλός περφόρμερ, το πονάει αυτό που κάνει και αγαπάει τη μουσική.

Επίσης η ηλικία του δεν εξηγεί ακριβώς πως έχασε τη φωνή του (πόσο να είναι πια, 45 μαξ), στα των οργάνων μάλλον έχεις δίκιο, δε λέω!

regularpaul
29-05-2010, 19:48
ρε τι δεν ειχε πολυ κοσμο, προσπαθησα να δω την γαλλιδουλα (την ωρα που επαιζε το χιτακι)
και δεν τα καταφερα να περασω, την ακουσα για 3 κομματια, πολυ καλα επαιζαν
αλλα πηγα στην αλλη σκηνη που ειχε καρεκλιτσες καθως περπατησα κι εγω μαζι με τον καρχαρτ
στην αλλη σκηνη παιδικα τα πραγματα μετα τους Μαμα Κιν, πλακα ειχε

λοστ μποντιζ αψογοι οπως καθε φορα, τα μωρα στην φωτια καλα μου φανηκε οτι επαιξαν αλλα δεν ημουν ποτε φαν
ο Σαδικης κι η υπερμπαντα του οπως αναμενοταν εκοψαν το συμπαν, αναρωτιεμαι πώς και δεν σχολιασε κανεις
κ καπου στους Γκροβερ παρεδωσα πνευμα κ πηρα τον δρομο της επιστροφης

Dythor
29-05-2010, 20:01
Δεν είπα ότι δεν είχε πολύ κόσμο, είπα ότι δεν είχε και ΤΟΣΟ πολύ κόσμο πια, ας πούμε μπορούσες να πας πρώτη σειρά σε οποιονδήποτε ρεπαιδάκι μου, άντε στη γαλλιδούλα τρίτη.

regularpaul
29-05-2010, 20:04
ναι αυτο εννοουσα μωρε
εγω πλευρισα τους γαλλους την ωρα του λα ραζ
αλλα δεν καταφερα να περασω μπροστα απο τη σκηνη
τελος παντων, κι απο πισω απο τη σκηνη ωραια ηταν

Drumsick
29-05-2010, 20:11
Ρε θέμη, γενικά μιλάμε, όχι μόνο στα stages. Την παρασκευή ασούμε πήγαινες πέρα δώθε με άνεση. Χτες ήταν δοκιμασία το πηγαινέλα απ'τη μια σκηνή στην άλλη. Επίσης, προσωπικά ζορίστηκα πολύ για να φτάσω μπροστά στην Αρκανα.

metamelia3
30-05-2010, 02:19
ο Σαδικης κι η υπερμπαντα του οπως αναμενοταν εκοψαν το συμπαν, αναρωτιεμαι πώς και δεν σχολιασε κανεις
ρε, δωστε βαση ρε.

θελω να του ανοιξω φαν κλαμπ. δυο φορες τον εχω δει λαηβ, δυο φορες με εχει στειλει αδιαβαστο.

Λητς, τσιμπα μουτζα για το σχολιο λοστ μποντις

00i00
30-05-2010, 02:27
τι φανκλαμπ...ο ανθρωπας εχει βγαλει το καλυτερο ελληνοφωνο αλμπουμ και ακομα αγρον αγοραζουν τα φοιτητακια

Dythor
30-05-2010, 03:05
ρε, δωστε βαση ρε.

θελω να του ανοιξω φαν κλαμπ. δυο φορες τον εχω δει λαηβ, δυο φορες με εχει στειλει αδιαβαστο.

Άμα σε είχα βρει θα σ' είχα στείλει εγώ αδιάβαστο.

metamelia3
30-05-2010, 03:36
χαχαχαχααχαχαχαχαχαχ.

Dythor
30-05-2010, 03:50
Χαίρομαι που το διασκεδάζεις, είναι μέχρι Ν' ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.

Dragonlord
30-05-2010, 19:40
Καταπληκτική ήταν, αλλά γιατί μας μίλαγε στα ισπανικά; Δε λέω το pueblo unido χαζοί, γενικότερα.
Μπορεί βέβαια να έπιασα και κάτι λάθος, καθώς με τον ντράγκονλορντ ήμασταν λιώμα απ' τις 8.
λολ, καταπληκτικό λάιβ, ήμουν τόσο λιώμα που το ΜΟΝΟ που θυμάμαι είναι το ταμαγκόθι να αναρωτιέται "γιατί μας μιλάει στα ισπανικά". Επίσης γνώρισα Χ, φάντομντακ (ωραίο παιδί) και νομίζω ότι γνώρισα και κάλκι αλλά δεν ορκίζομαι.

Gerasimos
30-05-2010, 20:39
Tα'πα και στο άλλο. Keny Arkana απλά θεά.
Μωρά, δυστυχώς γελάει ο κόσμος. Γελάει και με το αφελές ποστ του ντάιθορ. Φωνή ΔΥΝΑΜΗ λέει. Ο Σαλβαδόρ ΔΕΝ έχει φωνή πια. Η μπάντα δεν υπάρχει χωρίς τον πληκτρά. Ακούσαμε Φωλιά του Κούκου χωρίς πιάνο. Ναι, το ακούσαμε. Αίσχος.
Δε λέω, με ευχαρίστηση τους άκουσα και τραγούδισα όλα τους τα κομμάτια, αλλά αυτοί δεν ήταν τα Μωρά στη φωτία. Ήταν ο γερασμένος και καμμένος πια Σαλβαδόρ, ο Σαλβαδόρ που μέχρι και στίχους από το παυσίπονο ξεχνάει, μαζί με κάτι παλικαράκια που προσπαθούν, ανεπιτυχώς συνήθως, να αναπαράγουν τις κομματάρες μιας μπάντας που ανήκει στο παρελθόν. Ειδικά αυτή η προσθήκη πνευστών και μιας πιο σκα αισθητικής, είναι απλά γελοία.
Oh well.

edit: Είχε τραγικά πολύ κόσμο.

Τα λες λίγο παρατραβηγμένα, σαφώς δεν είναι το συγκρότημα που ήταν το 87, λογικό, αλλά μια χαρά ήταν η φωνή του και μια χαρά στέκεται ο τύπος. Και στους στίχους απλά μια φορά έτυχε να μπερδέψει τις στροφές, ε δε λέει και τίποτα αυτό. Τα πολλά τρομπόνια και μένα με ψιλοχαλάνε, αλλά διάολε, είναι τίμιοι νομίζω.

Drumsick
30-05-2010, 21:07
Kαταρχάς, δεν υπερβάλλω ποτέ (=D)
Από κει και πέρα, δε συγκρίνω καν με το συγκρότημα που ήταν το 87. Ξεκίνησα να παρακολουθώ την πορεία τους κάπου το 2000, τους έχω δει λάιβ 7-8-9 (?) φορές και κάθε φορά είναι και χειρότερη. Η φωνή του Σαλβαδόρ έχει χαλάσει πάρα πολύ. Πλέον δεν κάνει καν τις κραυγές στα κομματια, που είναι σήμα κατατεθέν τους ffs!
Δεν είναι τυχαίο που μέχρι πριν 3-4 χρόνια στα λάιβ τους γινόταν ΠΑΝΙΚΟΣ. Σήμερα, παρόλο που εξακολουθούν να έχουν θερμό κοινό, ο μόνος που τα σπάει με την ψυχή του στις συναυλίες τους, είναι ο Βαγγελάρας απ'τα Καμμένα Κύτταρα.

Anyways, καλά κάνουν και σας αρέσουν. Για μένα δυστυχώς έχουν πεθάνει και με θλίβει η σημερινή απόδοσή τους (ΤΟΥ βασικά, ένας έχει μείνει).

edit: πάρτε κι αυτό το υπέροχο ρήβιου που είχα πει την αποψάρα μου εκτενέστερα http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?22619-%CE%9C%CF%89%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-28-10-%CE%9A%CF%8D%CF%84%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF

metamelia3
31-05-2010, 14:00
νομίζω ότι γνώρισα και κάλκι αλλά δεν ορκίζομαι.
γνωρισες!

Dythor
31-05-2010, 14:23
Πρόλαβες.

Marillion
31-05-2010, 16:25
στηρίζουμε νέο ντράμμερ μωρών στην φωτιά με τον οποίον παίζαμε διασκευές ρασ (μαζί μας ένας lurker με τον μπαμπα του - γεια!). επίσης ο αδερφός του εν λόγω ντράμμερ είναι στους εμεραλντ σαν και στην τσόντα στο γιουπορν!!!

metamelia3
31-05-2010, 17:50
Πρόλαβες.
ε ρε γλεντια.

tamagothi
31-05-2010, 18:01
για πείτε κους κους εσείς οι δυο, θα γίνει ντόρος;

ντράγκον, τους πήρες και τηλ για να τους γνωρίσεις, της χ κάνα πεντάλεπτο έκανα να στο διαβάσω σωστά.

Dythor
31-05-2010, 18:12
Όχι ντόρος. Φόνος. Φήμες αναφέρουν ότι ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΙ.

Drumsick
31-05-2010, 18:21
Kι εσύ ταμαγκόθι πως κι έχεις το τηλεφωνό μου? Mε STALKAΡΕΙΣ?

tamagothi
31-05-2010, 18:21
Όχι ντόρος. Φόνος. Φήμες αναφέρουν ότι ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΙ.
όλοι στις 7 στην ισραηλινή πρεσβεία.

edit: χ, σε καρφώσανε, μην εμπιστεύεσαι κανέναν.

Drumsick
31-05-2010, 18:27
Τα μουνιά!

Dragonlord
01-06-2010, 11:30
Οι αφελείς στίχοι και τα οκέιζιοναλ μπάτσοιγουρούνιαδολοφόνοι συνάδουν απόλυτα με το ύφος και δε μειώνουν σε καμία περίφτωση τη μουσική εμπειρία, ίσα-ίσα τη δένουν περισσότερο.
Λολ, είσαι θεός ε, το πώς θα εκλάβεις το οτιδήποτε εξαρτάται από τη φάση της σελήνης, από την πλευρά που ξύπνησες το πρωί, από τι;

metamelia3
01-06-2010, 11:49
απ'το ποιος του φαγε την γκομενα καθε φορα.

Dythor
01-06-2010, 14:09
Κάλκι, επειδή το 'χεις ξαναπεί αυτό και φαίνεσαι να το πιστεύεις, πραγματικά δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Δεν μου έχει φάει κανείς γκόμενα ποτέ, τις δύο χιλόπιτες που έχω στην ατζέντα τις έχω φάει από άσχετες μ' αυτή τη σφαίρα γκόμενες και απ' την αρχή. Όχι ότι, αλλά.

Οι αφελείς στίχοι και τα οκέιζιοναλ μπάτσοιγουρούνιαδολοφόνοι συνάδουν απόλυτα με το ύφος και δε μειώνουν σε καμία περίφτωση τη μουσική εμπειρία, ίσα-ίσα τη δένουν περισσότερο.
Λολ, είσαι θεός ε, το πώς θα εκλάβεις το οτιδήποτε εξαρτάται από τη φάση της σελήνης, από την πλευρά που ξύπνησες το πρωί, από τι;

τη μουσική εμπειρία

Κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιος που μισεί το φασισμό ακούει Μπούρζουμ.

ikonoklast
01-06-2010, 14:35
άσχετες μ' αυτή τη σφαίρα γκόμενες και απ' την αρχή. Όχι ότι, αλλά.
Ήθελα να σχολιάσω αυτό αλλά βαρέθηκα.

metamelia3
01-06-2010, 14:36
σφαίρες και γκόμενες. τι ωραία η παράνομη ζωή!

Dythor
01-06-2010, 14:39
dn 8 c brw apo konta na c kanw topi r arxidi??..

sauerkraut
12-10-2010, 00:57
EinRuJmlqe4

1:01-1:03:rofl:

hello_earth
12-10-2010, 01:07
wtf? που το θυμηθήκατε; (θυμιθιμιθηθημι)
gamise ta mera....
χάρηκα που έφυγα νωρίς...........
(πολύ νωρίς...)