PDA

View Full Version : albums section.

fandango
28-05-2010, 20:07
Παλιά, όταν δεν είχα ιντερνετ σπίτι και την έβγαζα με νετ καφέ και με το εργαστήριο της σχολής, μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες ήταν να αποθηκεύω σελίδες θρεντς και να κάθομαι να τις διαβάζω σπίτι, μπροστά στο λάπτοπ με πίτσα και παγωμένη πέπσι τουίστ.

2 ήταν τα θρεντς που αποθήκευα και διάβαζα σαν τρελός. το "αποσπάσματα θρεντ" και οι διάφορες κριτικές σε δίσκους. Υπάρχουν συγκεκριμένες σελίδες και από τα 2 θρεντς που παίζει να τις έχω διαβάσει 3ψήφιο αριθμό φορών, μιλάμε για επικά ποστς. Για τα album reviews, θυμάμαι εκείνο το κατεβατό της painless (αν δεν κάνω λάθος) για τα τραγούδια του ΒΕ ας πούμε και μου λείπουν τέτοια post, γενικά μου λείπει το παλιό albums section.

Πλέον, αντί για τα παλιά reviews με τις πάνω από 5-6 σελίδες όπου περιέχονταν πολύ ενδιαφέροντες συζητήσεις, το πολύ πολύ να γίνει κάποιο ποστ στο music off topic του στυλ
"[εξώφυλλο cd] gamaei", να συμφωνήσουν 2-3 με "+1" ή με ένα πινκ και αυτό ήταν. Αν από την άλλη κάνει κάποιος review, δίνει 1,10 να πεταχτεί κάποιος και να τρολάρει ή να κάνει ποστ rap araya style "αυτό εδώ το cd δεν το έχω ακούσει και δεν πρόκειται αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι ένα τιποτένιο τίποτα, όπως άλλωστε και τα cds των mastodon, haunted, slipknot κλπ''. Άρχισε ο Κρουξ να ποστάρει για κάποιους δίσκους που του αρέσουν και ήθελε βρε αδερφέ να γράψει κάτι γι'αυτούς και έπρεπε να τεστάρουμε την υπομονή του αν θα αποχωρήσει ή όχι. Βάζω πρώτο πληθυντικό γιατί κι εγώ έγραψα μια δυο μαλακίες. Και απ'όσο βλέπω, έχει ξενερώσει κι αυτός (βλ. ποστ στο reviews request για orphaned land) και καταλήγουμε με 2-3 κριτικές το μήνα στην καλύτερη.

Δεν ξέρω γιατί τα γράφω αυτά τώρα, ίσως γιατί έχει περάσει ο καιρός που άκουγα ένα γαμάτο cd και σκεφτόμουν να γράψω γι'αυτό στο φόρουμ ή ίσως γιατί έχω βαρεθεί να πηγαίνω στο γαμωροκιν για να διαβάσω 2-3 πράγματα (που είναι και μαλακίες) για καινούριες κυκλοφορίες. Πείτε αν είμαι ο μόνος που το βλέπει έτσι στραβά, μήπως κάνω εγώ κάπου λάθος.

Clockwork Orange
28-05-2010, 20:15
ε κοιτα εμενα μου λειπει το παλιο οφ-τοπικ με τα λινξ,μου λειπει ακομα και το μαγκαζινο
εχει πεσει λιγο η πληροφοριση πλεον και ειναι δεδομενο αυτο!
κι αυτο που εκανε ο κρουξ βεβαια,χωρις φυσικα να ηταν κατακριτεο,εμενα με αφηνε αδιαφορο γιατι ηταν παλιες κυκλοφοριες!
καταληγω στο οτι νομιζω πως λειπουν οι κριτικες για καινουριες μπαντες,καινουρια αλμπουμ!τοτε που εβλεπες σε καθε σελιδα του οφφ-τοπικ 10 εξωφυλλα ξερω γω!

fandango
28-05-2010, 20:35
κι αυτο που εκανε ο κρουξ βεβαια,χωρις φυσικα να ηταν κατακριτεο,εμενα με αφηνε αδιαφορο γιατι ηταν παλιες κυκλοφοριες!
καταληγω στο οτι νομιζω πως λειπουν οι κριτικες για καινουριες μπαντες,καινουρια αλμπουμ!τοτε που εβλεπες σε καθε σελιδα του οφφ-τοπικ 10 εξωφυλλα ξερω γω!

κι εγώ αυτό εννοούσα, για καινούριες κυκλοφορίες, αλλά όχι στο οφφ τόπικ ρε, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να κάτσει να γράψει 2-3 λόγια για τον δίσκο που του άρεσε; Τι είναι πιο "ωφέλιμο" (οκ, μαλακία λέξη αλλά δε βρίσκω άλλη τώρα), το review του Parasight για το guessing game ή αντί για αυτό ένα ποστ που θα έκανε στο οφ τόπικ; Το ότι Κρουξ έγραφε για παλιές κυκλοφορίες (btw στο Α ξέχασες τους A.C.T) μου φαίνεται πολύ καλύτερο του "δεν γράφει κανείς τίποτα για ένα μήνα". Οκ, εσένα σε άφηνε αδιάφορο, μερικά reviews κι εγώ τα προσπέρασα, άντε να έκαναν και κάποιοι μερικά (αστεία και μη tags), από εκεί και πέρα ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω με τίποτα το τρολάρισμα, ειδικά σε ένα τέτοιο section.

H.
28-05-2010, 20:39
inb4 Dragonlord saying: το magazine δεν ξανανοίγει, όχι τουλάχιστον με τη μορφή που ήτανε (λες και μας νοιάζει).

Καλά τα λες φάντανγκε.

Clockwork Orange
28-05-2010, 20:41
ναι προφανως και διαφωνουμε με τρολαρισμα αλλα και τι να κανεις?!
τωρα ισως πω και μαλακια,αλλα νομιζω αυτο που λεμε συμβαινει λογω της ανθησης των μουσικων blog!
εκει που καποτε παρακολουθουσες το ER τωρα παρακολουθεις το holyfuckingshit40000 η τον ρομπιξ!
αλλα και η ευκολια του να βρεις κατι και να αποκτησεις αποψη απο μονος σου!

H.
28-05-2010, 20:44
Πήρες πινκ λόγω του holyfuckingshit.

Clockwork Orange
28-05-2010, 20:45
πηρες μουτζα γιατι με ξενερωσες και μου το χαλας!

GG*
28-05-2010, 20:46
παιδες αποφευγω να κανω reviews
γιατι περιμενω μεχρι να βγει το αlbum των LOL IMPALER

Clockwork Orange
28-05-2010, 20:49
και τι θα γινει οταν βγει το αλμπουμ δηλαδη??
φανταγκο νομιζω βλεπεις οτι το τρολλαρισμα δεν θα εκλειψει ποτε ε?!

H.
28-05-2010, 20:49
Επεξέτεινε όμως τις προσπάθειές σου και στα άλλα sections γιατί δε μας είναι αρκετό.

Edit: με ξαναπρόλαβε το bot.

Tyler_Durden
28-05-2010, 21:07
Κι εμένα μου λείπει η φάση με τα reviews, κι όχι μόνο οι 5-6 γραμμές που έγραφε κάποιος στο review του (ζήτημα εκ των πραγμάτων ενδιαφέρον αν έχεις σε μια υπόληψη τον reviewer), αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός οτι η αρχική κριτική ήταν και αφορμή για κουβέντα στο φορουμ για ένα δισκο. Προσωπικά σταμάτησα να κάνω review, αφενός γιατί τα άλμπουμ που επέλεγα μαλλον δεν αφορούσαν πολύ κόσμο του φόρουμ, αφετέρου γιατί οι περισσότεροι στέκονταν στο αν μιμούμαι το χάμερ, παρά στο δίσκο. Φυσικά το οτι σταμάτησα εγώ δεν έχει καμία σχέση με το γιατί ελαττώθηκε η παραγωγή των reviews στο φόρουμ, απλά καταθέτω την δική μου φάση. Πάντως τα reviews απο τον eleventh πάντα τα διάβαζα με μεγάλο ενδιαφέρον για παράδειγμα, και μου λείπουν, όπως γενικά μου λείπουν και κριτικές σχετικά με πρόσφατα άλμπουμ. Πλέον είτε θα βλέπεις κριτικές για άλμπουμ τυπου fear of the dark, είτε καθόλου...

cancer
28-05-2010, 21:14
Επεξέτεινε
tora den ponan ta matia sou stratea e?

H.
28-05-2010, 21:21
Άνοιξε κανένα λεξικό στην τελική.

edit: η βάλτο και σε κάνα word να δεις πόσες διορθώσεις θα σου κάνει εναλλακτικά, αμόρφωτο ζωάδι.

Krux
28-05-2010, 22:04
Χρήστο δεν αξίζει ούτε να το συζητάς. άστο γάματο.

Θα κάνω κανά δύο το μήνα έτσι για το ξεκαβλέ ολέ και αυτό είναι. τώρα με τους καθυστερημένους προσπαθείς να βγάλεις άκρη και 'συ. τους ξέρεις. είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε review. χάρισμα τους το albums section.

cancer
28-05-2010, 22:10
Άνοιξε κανένα λεξικό στην τελική.

edit: η βάλτο και σε κάνα word να δεις πόσες διορθώσεις θα σου κάνει εναλλακτικά, αμόρφωτο ζωάδι.
re tei agrammatosynis
de sto dior8wnei sto word giati to epekseteine einai trito proswpo aoristou, oxi deutero proswpo prostaktikis.
h prostaktiki den pairnei auksisi
stamata na rezileuesai man, einai lipiro.

H.
28-05-2010, 23:53
χαχαχαχαχχαχαχα

Clockwork Orange
29-05-2010, 00:15
γιαννακη το γαμησαμε στο οφφ-τοπικ και ειναι ωραιο θρεντ!

fandango
29-05-2010, 03:39
Προσωπικά σταμάτησα να κάνω review, αφενός γιατί τα άλμπουμ που επέλεγα μαλλον δεν αφορούσαν πολύ κόσμο του φόρουμ, αφετέρου γιατί οι περισσότεροι στέκονταν στο αν μιμούμαι το χάμερ, παρά στο δίσκο.

ok, αφήνω το οφφ τόπικ και κάνω quote τον Tyler γιατί αναφέρει αυτό που θεωρώ το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το "μάλλον δεν αφορούσαν πολύ κόσμο του φόρουμ" σε συνδυασμό με τα σχόλια για το Χάμερ δείχνει τι ήταν αυτό που τον έκανε να μην γράφει άλλο.

το ίδιο και με τον Κρουξ, το ίδιο και με μένα που ήθελα να γράψω κάτι για το road salt και πριν καν ανοίξω το θρεντ, στο reviews requests πετάχτηκε ο Ρωχάμης με το αστείο ποστ, προσκύνησε ο ραπ αραγιας και κατάλαβα τι θα γινόταν. inb4 ''κλαίγεται που δεν τον αφήνουμε να γράψει για τους pos", δεν εννοώ αυτό.

κλοκγουορκ, προφανώς το τρολάρισμα δε θα σταματήσει ποτέ. Κάποιες (αρκετές) φορές βγάζει και γέλιο. Απλά, όπως πλέον θεωρείται μαλακία να γίνεται στα ποστς-αγγελίες που κάποιοι ψάχνουν μουσικούς κλπ , νομίζω πως έτσι θα'πρεπε να'ναι και για το Albums. Και σιγά σιγά, ίσως αρχίσουν ξανά να γράφουν κάποιοι, να απαντάνε άλλοι μιλώντας για το δίσκο, και να ξαναδούμε όμορφες συζητήσεις στο θρεντ. Αν γίνει καλώς, αν όχι μπούχου.

Clockwork Orange
29-05-2010, 03:48
οκ μου το κοτσαρες το inb4 αλλα θα απαντησω
οκ σου ειπε ο ρωχαμης την μαλακια του...και συμφωνησε ο ρα με αυτη την μαλακια!
εσυ γιατι ασχολησαι?? κανε το ποστ σου και βγαλε οτι εχεις να βγαλεις απο μεσα σου
εγω το ΡΟS δεν προκειται να το ακουσω...αλλα που ξερεις?! αν διαβασω 2 καλα λογια και οτι εχει επιρροες απο bat for lashes πχ ισως με ψησεις!
παρτο σαν παραδειγμα αυτο φυσικα!
αν και μια κριτικη σε POS δεν θα σωσει την κατασταση!
που ειναι ρε οι προτασεις για guts pie earshot,amoseurs (πως σκατα γραφονται...),my own alaska,νορβηγος αγροτης μονος παιζει,ξεχασμενος χεβι μεταλας παιζει παλι τα ιδια, κτλ κτλ κτλ?????

πσ:δεν θα γκρινιαζα ποτε,αλλα επειδη εκανες το θρεντ και συμφωνω..."λεω την αποψη μου!"

fandango
29-05-2010, 03:55
.αλλα που ξερεις?! αν διαβασω 2 καλα λογια και οτι εχει επιρροες απο bat for lashes πχ ισως με ψησεις!

οι επιρροές από bat for lashes είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, το όνομα του Gildenlow είναι DANIEL.

λογικά σε έψησα, ε; 8-)

Clockwork Orange
29-05-2010, 03:58
αν επαιζε και καρατε οταν ηταν μικρος θα παω να το αγορασω!!!
σοβαρα τωρα,τραβα κανε το θρεντ!

The Good Son
30-05-2010, 03:20
Λοιπόν, εγώ που είμαι γαμάτος θα σας εξηγήσω πως έχει το πράμα και αν θέλετε να λυθεί η κατάσταση και να έχει κάποιο νόημα το "αλμπουμ ρηβιουζ", ακούστε με.

Το πρόβλημα είναι η όλη τακτική του άλμπουμ ντισκάσιον ότι πρέπει να έχει από μια έκθεση - κριτική. Είναι πολύ πιο εύκολο το οφ τόπικ για όλους εμάς που οι περισσότεροι είμαστε τεμπέληδες να κάτσουμε να γράφουμε πεντακόσιες σειρές για ένα άλμπουμ που μόλις κατεβάσαμε και ξέρουμε ότι δεν νοιάζει κανέναν. Αυτά είναι για κάτι αργόσχολους βλάκες σαν τον κρουξ που γράφει κριτικές για TO IMAGES AND WORDS KE TON IPERASPIZESE FANDAGO DLD AN EXEIS TO THEO SOU.
Τέσπα. Είναι πολύ πιο εύκολο να ποσταριστεί ένα εξώφυλλο στο οφφ τόπικ και να ακολουθήσουν 2 σελίδες σχόλια. Πολύ απλά γιατί είναι πιο απλή διαδικασία.

Εγώ λοιπον που γενικά υποστηρίζω το να υπάρχει μοιρασιά των θεμάτων σε διάφορα υποφόρουμς σας προτείνω να μην ισχύει αυτό το μέτρο ωστε να δοθεί ένας λόγος στον μέσο ηαρίτη να κάνει εύκολα ένα θρέντ για τον αγαπημένο του δίσκο και να γίνει κουβέντα εκεί. Αντί να χρειάζεται να γράψει έκθεσει και να ανεχτεί τον κάθε μαλάκα σαν εμένα που θα του λέει "ωραία κριτική".

Στην τελική δεν υπάρχει και λόγος. Το ΗΑΡ που θέλουμε δεν είναι το "τυπικό ηαρ" με τις πολυσέλιδες κριτικές, αυτά είναι απομεινάρια από την ιστορία με το μαγκ.

fandango
30-05-2010, 03:37
κοίτα, δεν είναι ανάγκη το πρώτο ποστ ενός review να είναι έκθεση 500 σειρών προκειμένου να ξεκινήσει μια κουβέντα πάνω στο δίσκο. και οκ, δέχομαι αυτό που λες για το οφ τόπικ, ότι είναι πιο βολικό κλπ.
αυτό που λέω εγώ, ότι δηλαδή είναι ηλίθιο να τρολάρει κάποιος συστηματικά σε ένα τέτοιο section γιατί αποθαρρύνονται και αυτοί οι λίγοι που τους αρέσει να γράφουν reviews, το θεωρείς λάθος;

The Good Son
30-05-2010, 03:49
Ναι γιατί έτσι είναι το ύφος του φόρουμ και δεν νομίζω ότι αποθαρρύνει κάποιον. Κράξιμο υπάρχει γενικά σε όλα τα θέματα. Σε μια δισκοκριτική μαζί με τα πόστ κραξίματος υπάρχουν και ποστ που αναλύουν ή που λένε "+1". Εάν ένα θρέντ έχει μόνο κράξιμο ή +1 τότε ή είναι για τον πούτσο ή όχι τόσο ενδιαφέρον τελικά αντίστοιχα.
Γενικά δεν το θεωρώ σημαντικό λόγο, όχι.

Επίσης είναι ανάγκη. Το λένε οι κανόνες. Και εάν κάποιος δεν βάλει εξώφυλλο, τρακλίστ και πολλές σειρές, του λένε "ωραία κριτική", "ξαναγράψτην". Και όταν το κάνει, κανείς δεν νοιάζεται. Ε, γιατί να το κάνει.

Επίσης σημαντικός λόγος είναι οτι πλέον τα μουσικά ακούσματα - ενδιαφέροντα των users του φόρουμ ποικίλουν. Παλαιότερα είχαμε σαν ΠΑΡΕΑ πιο πολλά κοινά ακούσματα. Όταν θα βγαινε το νεο dillinger ή mastodon πχ θα τρέχαν όλοι να πουν αποψάρα η να προλάβουν να κάνουν θρέντ. Τώρα κανείς δεν νοιάζεται. Καθένας ακούει τα δικά του. Και αν υπάρχει κάτι κοινό τα συζητά με την κλίκα του ή στο last.fm

fandango
30-05-2010, 04:02
Επίσης σημαντικός λόγος είναι οτι πλέον τα μουσικά ακούσματα - ενδιαφέροντα των users του φόρουμ ποικίλουν. Παλαιότερα είχαμε σαν ΠΑΡΕΑ πιο πολλά κοινά ακούσματα. Όταν θα βγαινε το νεο dillinger ή mastodon πχ θα τρέχαν όλοι να πουν αποψάρα η να προλάβουν να κάνουν θρέντ. Τώρα κανείς δεν νοιάζεται. Καθένας ακούει τα δικά του. Και αν υπάρχει κάτι κοινό τα συζητά με την κλίκα του ή στο last.fm

ok, δεκτό. έτσι κι αλλιώς το θρεντ δεν το άνοιξα για να βρεθεί λύση or something, ήθελα να δω πως το βλέπετε και οι υπόλοιποι.
πάρε κι άλλο ένα πινκ γιατί τα λες ωραία.

Dragonlord
30-05-2010, 17:15
Το πρόβλημα είναι η όλη τακτική του άλμπουμ ντισκάσιον ότι πρέπει να έχει από μια έκθεση - κριτική. Είναι πολύ πιο εύκολο το οφ τόπικ για όλους εμάς που οι περισσότεροι είμαστε τεμπέληδες να κάτσουμε να γράφουμε πεντακόσιες σειρές για ένα άλμπουμ που μόλις κατεβάσαμε και ξέρουμε ότι δεν νοιάζει κανέναν. Αυτά είναι για κάτι αργόσχολους βλάκες σαν τον κρουξ που γράφει κριτικές για TO IMAGES AND WORDS KE TON IPERASPIZESE FANDAGO DLD AN EXEIS TO THEO SOU.
Τέσπα. Είναι πολύ πιο εύκολο να ποσταριστεί ένα εξώφυλλο στο οφφ τόπικ και να ακολουθήσουν 2 σελίδες σχόλια. Πολύ απλά γιατί είναι πιο απλή διαδικασία.

Εγώ λοιπον που γενικά υποστηρίζω το να υπάρχει μοιρασιά των θεμάτων σε διάφορα υποφόρουμς σας προτείνω να μην ισχύει αυτό το μέτρο ωστε να δοθεί ένας λόγος στον μέσο ηαρίτη να κάνει εύκολα ένα θρέντ για τον αγαπημένο του δίσκο και να γίνει κουβέντα εκεί. Αντί να χρειάζεται να γράψει έκθεσει και να ανεχτεί τον κάθε μαλάκα σαν εμένα που θα του λέει "ωραία κριτική".

Στην τελική δεν υπάρχει και λόγος. Το ΗΑΡ που θέλουμε δεν είναι το "τυπικό ηαρ" με τις πολυσέλιδες κριτικές, αυτά είναι απομεινάρια από την ιστορία με το μαγκ.

Επίσης είναι ανάγκη. Το λένε οι κανόνες. Και εάν κάποιος δεν βάλει εξώφυλλο, τρακλίστ και πολλές σειρές, του λένε "ωραία κριτική", "ξαναγράψτην". Και όταν το κάνει, κανείς δεν νοιάζεται. Ε, γιατί να το κάνει.
Is this 2007 all over again? Οι κανόνες έχουν αλλάξει καμιά διετία τώρα. Το μόνο που γράφω στο "οδηγίες χρήσης" είναι να είναι η κριτική 3-4 γραμμούλες, πράγμα ειλικρινά όχι ιδιαίτερα δύσκολο, χρονοβόρο ή παράλογο θαρρώ. Τράκλιστ κλπ είναι προαιρετικά από το 2008, όταν είχε ξαναγίνει η συζήτηση και είχε γίνει το "album reviews" σκέτο "albums" (με την ίδια λογική).

The Good Son
30-05-2010, 23:55
Α, δεν το ήξερα.

Krux
31-05-2010, 09:42
Αυτά είναι για κάτι αργόσχολους βλάκες σαν τον κρουξ που γράφει κριτικές για TO IMAGES AND WORDS KE TON IPERASPIZESE FANDAGO DLD AN EXEIS TO THEO SOU.

Αυτό να το θυμάσαι. Κάποια στιγμή θα το συζητήσουμε απο κοντά.

The Good Son
31-05-2010, 11:23
Λοιπόν, εγώ που είμαι γαμάτος θα σας εξηγήσω πως έχει το πράμα και αν θέλετε να λυθεί η κατάσταση και να έχει κάποιο νόημα το "αλμπουμ ρηβιουζ", ακούστε με.

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23824-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B5%CF%82

πολλές φορές βαριέται κανείς να κάνει αλλαγή γλώσσας. όταν πρόκειται για 2 λέξεις.

atahoualpi
31-05-2010, 11:26
αστα αυτα Παρη, σε ΡΟΥΜΠΩΣΑΝ.

Marillion
31-05-2010, 15:33
οποιος θέλει να γράψει ένα κείμενο-κριτική και δεν το κάνει επειδή φοβάται είναι μπάμιας. επίσης οι λόγοι που κάποιοι έκραξαν τον κρουξ, δεν έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τα ακούσματα του αλλά με την πληθώρα των reviews & με την γενικότερορη μαιντανίαση. το παιδί μπορεί όντως να αγαπά με αυθεντικό τρόπο την μουσική, αλλά βαριέσαι να διαβάζεις κάθε μέρα για αριστουργήματα κ κρυμμένα διαμάντια. χάνουν την συνέπεια κ τα γραπτά και ο γράφων. το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλους. απο κει κ έπειτα, μερικές συμβουλές για να τα λέτε ωραία και να μην σας τρολάρουν 1. μην λέτε τι ιδιώματα γαμάει ο δίσκος που παρουσιάζετε. καλλιτέχνες επιτρέπονται (σε λογικά πλαισια πάντα) με επιχειρήματα που στέκουν. 2. μην γράφετε με την λογική να (μετα)πείσετε κάποιον, πείτε ότι έχετε να πείτε 3. μην ενθουσιάζεστε σαν πούστηδες κάθε φορά 4. αν δεν κατέχετε μουσικά το θέμα και απλά γουστάρετε αυτό που ακούτε, γαμώ αλλά κάντε το εμφανές στο ρηβιού, μην περιγράφετε τα συναισθήματα σας για σε δυο σελίδες. 5. τα κείμενα μένουν & εκθέτουν. να είστε ειλικρινείς γιατί το search μπορεί να υπολειτουργεί αλλά ο κάψας θυμάται. και μετά από αυτήν την κοινωνική προσφορά, πάω να χέσω

Tyler_Durden
31-05-2010, 16:03
οποιος θέλει να γράψει ένα κείμενο-κριτική και δεν το κάνει επειδή φοβάται είναι μπάμιας. επίσης οι λόγοι που κάποιοι έκραξαν τον κρουξ, δεν έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τα ακούσματα του αλλά με την πληθώρα των reviews & με την γενικότερορη μαιντανίαση. το παιδί μπορεί όντως να αγαπά με αυθεντικό τρόπο την μουσική, αλλά βαριέσαι να διαβάζεις κάθε μέρα για αριστουργήματα κ κρυμμένα διαμάντια. χάνουν την συνέπεια κ τα γραπτά και ο γράφων. το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλους. απο κει κ έπειτα, μερικές συμβουλές για να τα λέτε ωραία και να μην σας τρολάρουν 1. μην λέτε τι ιδιώματα γαμάει ο δίσκος που παρουσιάζετε. καλλιτέχνες επιτρέπονται (σε λογικά πλαισια πάντα) με επιχειρήματα που στέκουν. 2. μην γράφετε με την λογική να (μετα)πείσετε κάποιον, πείτε ότι έχετε να πείτε 3. μην ενθουσιάζεστε σαν πούστηδες κάθε φορά 4. αν δεν κατέχετε μουσικά το θέμα και απλά γουστάρετε αυτό που ακούτε, γαμώ αλλά κάντε το εμφανές στο ρηβιού, μην περιγράφετε τα συναισθήματα σας για σε δυο σελίδες. 5. τα κείμενα μένουν & εκθέτουν. να είστε ειλικρινείς γιατί το search μπορεί να υπολειτουργεί αλλά ο κάψας θυμάται. και μετά από αυτήν την κοινωνική προσφορά, πάω να χέσω

:dfinger:

FIXXXER
03-06-2010, 04:03
Σωστα ολα Μαριλλιον, αλλα το 4 που εγραψες ειναι για πολλες μουτζες, σιγα που θα εχει και δεδομενη δομη και προλογο κι επιλογο το ριβιου, οτι γουσταρει θα γραφει οποιος θελει κι αν δεν του αρεσει καποιου ας μη το διαβασει, εχει αρχισει παντου η αξιολογηση εδω μεσα, τι γινεται, αρχιζω και ανησυχω

H.
03-06-2010, 20:33
Εδώ έχουν ξεκινήσει οι οδηγίες για το πως θα ποστάρουμε, οι αξιολογήσεις σε φταίξανε?

Swollen
04-06-2010, 02:54
οι οδηγίες για το πως θα ποστάρουμε υπάρχουν πολύ καιρό αγαπητέ Η.

FIXXXER
04-06-2010, 13:11
ενταξει αλλο η οδηγια να μην ποσταρει κανεις μαλακιες και ηλιθιοτητες (κανονας που ποτε δεν εχει εφαρμοστει), κι αλλο να μας πει ο Μαριλλιον οτι για να κανουμε μια κριτικη δισκου θα πρεπει να εχουμε σπουδασει το αντικειμενο

Krux
04-06-2010, 13:17
δεν μπήκα καν στον κόπο να σχολιάσω το ποστ του Μαρίλιον και ούτε πρόκειται.

Cookie Monster
04-06-2010, 13:24
Δεν είπε αυτό ο Μαρίλλιον.

FIXXXER
04-06-2010, 13:26
οχι, αλλα αυτο εννοησε, ειπε οτι θα πρεπει να ξεκαθαριζουμε αν ειμαστε σχετικοι με το αντικειμενο κι οχι να γραφουμε 2 σελιδες συναισθηματα που αποκομισαμε απο τη συναυλια, λες και δεν ειναι αυτο το μειζον ζητημα οταν πας σε μια συναυλια, αλλα ειναι να μορφωθεις για το εν λογω συγκροτημα.

Cookie Monster
04-06-2010, 13:33
Δεν πιστεύω ότι εννοεί κάτι τέτοιο. Και όσον αφορά στα συναισθήματα, όντως σε μια κριτική δίσκου δεν έχει νόημα να περιγράφεις επί 2 σελίδες τα συναισθήματα που σου δημιούργησε ο δίσκος. Οκ θα πεις 5 πράματα αλλά από κει και πέρα αν δε σχολιάσεις σχεδόν καθόλου το μουσικό μέρος και μείνεις μόνο στα συναισθήματά σου, τότε αυτό δεν είναι κριτική, αγαπητό μου ημερολόγιο είναι.

Krux
04-06-2010, 14:29
οτι θέλω θα πω σε μία κριτική δίσκου κούκι. οτι θέλω. οτι πιστεύω εγώ οτι αντιπροσωπεύει αυτό που αισθάνομαι όταν ακούω τον δίσκο αυτό. σε μία κριτική υπάρχει μόνο υποκειμενικότητα. αν θέλετε αντικειμενικότητες και κανόνες ψάξτε αλλού. και αυτή είναι η μαγεία των κριτικών. οτι εγώ μπορεί να γράψω για μία μπάντα οτι δέχομαι να αποκεφαλιστώ για πάρτη τους ενώ ο άλλος να τους θεωρεί οτι πιο νερόβραστο και δήθεν υπάρχει.

άμα αρχίζουμε να κανονίζουμε και το πως θα εκφραζόμαστε βάσει των πιστεύω των "αντικειμενικών" εδώ μέσα, την κάτσαμε την βάρκα.

Cookie Monster
04-06-2010, 14:31
οτι θέλω θα πω σε μία κριτική δίσκου κούκι. οτι θέλω. οτι πιστεύω εγώ οτι αντιπροσωπεύει αυτό που αισθάνομαι όταν ακούω τον δίσκο αυτό. σε μία κριτική υπάρχει μόνο υποκειμενικότητα. αν θέλετε αντικειμενικότητες και κανόνες ψάξτε αλλού. και αυτή είναι η μαγεία των κριτικών. οτι εγώ μπορεί να γράψω για μία μπάντα οτι δέχομαι να αποκεφαλιστώ για πάρτη τους ενώ ο άλλος να τους θεωρεί οτι πιο νερόβραστο και δήθεν υπάρχει.

άμα αρχίζουμε να κανονίζουμε και το πως θα εκφραζόμαστε βάσει των πιστεύω των "αντικειμενικών" εδώ μέσα, την κάτσαμε την βάρκα.

Αναφερόμουν γενικά, όχι σε σένα. Απ' τις δικές σου κριτικές έχω διαβάσει μόνο για Need και Orphaned Land και μου φάνηκαν μια χαρά.

H.
04-06-2010, 19:56
Cookie μπορεί να εννοεί άλλο ο μαρίλιον κι επειδή ίσως τον ξες, ίσως τον γουστάρεις εσύ να διαλογίζεσαι και να πιάνεις βαθύτερα νοήματα, εμείς οι υπόλοιποι διαβάζουμε τα εξής:

απο κει κ έπειτα, μερικές συμβουλές για να τα λέτε ωραία και να μην σας τρολάρουν
1. μην
2. μην
3. μην
4. αν δεν, μην
5.να είστε
και μετά από αυτήν την κοινωνική προσφορά, πάω να χέσω

Τα οποία είναι αηδιαστικές συμβουλές για το πως πρέπει να μιλάει κάποιος για κάτι που του/δεν του αρέσει. Και έτσι δεν πάει μπροστά το θέμα.

The Good Son
05-06-2010, 00:39
krux σε τελείως σοβαρό ύφος. Σε μια κριτική γεμάτη υποκειμενικότητες και φαμφαρολογίες τύπου "τον κόβω για πάρτη τους" ο χ,ψ αναγνώστης που δεν σε ξέρει γιατί να τον ενδιαφέρει;

The Good Son
05-06-2010, 00:44
επίσης το ποστ του μαρίλλιον μια χαρά τα λέει. Εξάλλου ο τύπος λέει "συμβουλές" εάν θέλει τις ακολουθεί κάποιος και προφανώς εφόσον είναι συμβουλές είναι στην μορφή που λές H.

Επίσης στο 4 δεν λέει τπτ για δομη ρε φικσκσερ, τι φάση. Και ναι, ότι θέλει θα γράφει ο καθένας αλλά όταν γράφει παπαριές ας μην εκπλήσσεται όταν του τη λένε. Καλώς ή κακώς η κριτική απευθύνεται είναι για τον αναγνώστη και όχι για τον κριτικό, γιαυτό και έχει συγκεκριμένη δομή και κανόνες.

SpiritCrusher
05-06-2010, 01:18
Ok, έλα άλλη μία γιατί είστε ηλίθιοι:

4. αν δεν κατέχετε μουσικά το θέμα και απλά γουστάρετε αυτό που ακούτε, γαμώ αλλά κάντε το εμφανές στο ρηβιού, μην περιγράφετε τα συναισθήματα σας για σε δυο σελίδες.

Δεν αναφερεται σε περιπτώσεις μπάντας για την οποία "κόβετε φλέβα", κάτι που για να συμβεί πάει να πει πως το κατέχετε το θέμα αφού θα έχετε ασχοληθεί ενδελεχώς μαζί της. Αντ' αυτού προτείνει να μην γράφει κάποιος 2 σελίδες συναισθήματα για κάτι που δεν κατέχει μιας και - σκεφτείτε το λίγο - οι πιθανές αντιδράσεις είναι:

- Αν σου άρεσε αυτό άκου καλύτερα αυτό ...
- Τα παραλές
- Καλά χαλάρωσε, μια μαλακία και μισή είναι σε σχέση με τα προηγούμενα
κτλ κτλ.

Όχι τίποτα άλλο γίνεται ανούσιο όλο το κείμενο συναισθημάτων ε. Μπορείς πολύ απλά να πεις πόσο το γούσταρες χωρίς να περιοριστείς σε 2 λέξεις αλλά και χωρίς να γράψεις 2 σελίδες. Εδώ μπαίνει μαζί και το 3 που είπε. Δεν το λέει για λογοκρισία, το λέει για να είναι πιο άνετο στον αναγνώστη και αποφυγή λολποστς στον άσχετο ριβιουερ.

Krux
05-06-2010, 01:36
Ok, έλα άλλη μία γιατί είστε ηλίθιοι:

4. αν δεν κατέχετε μουσικά το θέμα και απλά γουστάρετε αυτό που ακούτε, γαμώ αλλά κάντε το εμφανές στο ρηβιού, μην περιγράφετε τα συναισθήματα σας για σε δυο σελίδες.

Δεν αναφερεται σε περιπτώσεις μπάντας για την οποία "κόβετε φλέβα", κάτι που για να συμβεί πάει να πει πως το κατέχετε το θέμα αφού θα έχετε ασχοληθεί ενδελεχώς μαζί της. Αντ' αυτού προτείνει να μην γράφει κάποιος 2 σελίδες συναισθήματα για κάτι που δεν κατέχει μιας και - σκεφτείτε το λίγο - οι πιθανές αντιδράσεις είναι:

- Αν σου άρεσε αυτό άκου καλύτερα αυτό ...
- Τα παραλές
- Καλά χαλάρωσε, μια μαλακία και μισή είναι σε σχέση με τα προηγούμενα
κτλ κτλ.

Όχι τίποτα άλλο γίνεται ανούσιο όλο το κείμενο συναισθημάτων ε. Μπορείς πολύ απλά να πεις πόσο το γούσταρες χωρίς να περιοριστείς σε 2 λέξεις αλλά και χωρίς να γράψεις 2 σελίδες. Εδώ μπαίνει μαζί και το 3 που είπε. Δεν το λέει για λογοκρισία, το λέει για να είναι πιο άνετο στον αναγνώστη και αποφυγή λολποστς στον άσχετο ριβιουερ.

Δεν είμαστε ηλίθιοι αλλά σε ευχαριστούμε για τον γλυκύτατο προσδιορισμό.

Το αν κατέχουμε κάτι ποιός το κρίνει ? Ο Μαρίλιον ? Ο με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω ? Που θα έρθει να μας κάνει ντα γιατί δεν τα λέμε σωστά ή γιατί έτσι γουστάρουμε να γράψουμε και 5 λόγια παραπάνω.

Θα κάτσω εγώ να γράψω κάτι για ένα δίσκο και πρέπει να έχω στο background του μυαλού μου ένα Μαρίλιον με ένα βούρδουλα στο χέρι που θα μου υποδεικνύει αν παρεκτρέπομαι ?

Και για να μιλάμε ακόμα πιό σοβαρά εγώ δεν έχω δει μέχρι στιγμής κανέναν που να κάνει reviews και να είναι άμπαλος. Για ποιούς ακριβώς ανχωνόμαστε ?

krux σε τελείως σοβαρό ύφος. Σε μια κριτική γεμάτη υποκειμενικότητες και φαμφαρολογίες τύπου "τον κόβω για πάρτη τους" ο χ,ψ αναγνώστης που δεν σε ξέρει γιατί να τον ενδιαφέρει;

θα κάνω ξανά το λάθος να σου απαντήσω σοβαρά, αν και μετά από την ειρωνεία που πούλησες στον μινμιν είσαι Χ για μένα (και ναι ξέρω στα @@ σου, πάρτο στραβά, βρίσε με και τα σχετικά).

Οι κριτικές είτε είναι σε δίσκους, είτε σε ταινίες, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές συνήθως συνοδεύονται απο ένα όνομα. Οσο πιό του χώρου είσαι τόσα περισσότερα γνωρίζεις και για τον εκάστωτε γράφοντα "κριτή". Εγώ ας πούμε δεν χειρίζομαι τέλεια τις λέξεις, ούτε είμαι τόσο ατακαδόρος όπως ο μιτσμαν και ο αμνήζιακ αλλά ξέρω 5 πράγματα για αυτά που γράφω (που μπορεί να ενδιαφέρουν και κάποιον άλλο που θέλει να ψάξει το δίσκο) και προσπαθώ πάντα να γράφω περισσότερο ακούγοντας την καρδιά μου, παρά το μυαλό μου. Γι' αυτό και πολλές φορές, όπως θα έχεις παρατηρήσει, παρασύρομαι σε υπερβολές και γενικεύσεις. Ετσι είμαι σαν Χάρης γενικά, ρώτα και τον H. να σου πει δηλαδή. Οταν ενθουσιάζομαι με κάτι προσπαθώ όπως μπορώ να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου αυτό σε κάποιο επίδοξο ακροατή γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ανακαλύψει και αυτός (πχ jack για Anacrusis ή 12stars για Depressive Age κα) κάτι που πραγματικά τον εκφράζει. Στην τελική δεν γίνεται να ικανοποιώ τους πάντες με αυτά που γράφω, ιδιαίτερα στο ER που η πλειοψηφία πασχίζει να βρει κάτι για να σου την πει.

Οπως είπα και πριν η κριτική είναι πάντά στοιχείο καθαρά υποκειμενικό. Ακόμα και αν δεν ξέρεις επί προσωπικού τον γράφοντα, μπορείς σύντομα να σχηματίσεις μια άποψη για το πως αντιλαμβάνεται την μουσική ή και άλλα πράγματα κατ' επέκταση. Το θέμα είναι γιατί να υπάρχει τόση ειρωνεία και χλευασμός. Δεν σου αρέσει όπως γράφω ? οκ το δέχομαι είναι δικαίωμα σου κάνε με ignore αν θέλεις αλλά δώσε μου και μένα το δικαίωμα να μιλάω για αυτά που θέλω να μιλήσω. Να με ειρωνεύεσε και να με πολεμάς με light διάθεση στη φάση για να γελάμε που σε ωφελεί πραγματικά ?

Είναι πάντως και λίγο λυπηρό το όλο θέμα γιατί βλέπω και άλλους όπως και εμένα που κυρίως τους ενδιαφέρει το music section κα το σκέφτονται διπλά και τρίδιπλα για να πουν την άποψη τους φοβούμενοι το τι θα επακολουθήσει μετά.

SpiritCrusher
05-06-2010, 01:52

Εδώ δε μπορέσατε να καταλάβετε 1 πρόταση άσε που:

Το αν κατέχουμε κάτι ποιός το κρίνει ? Ο Μαρίλιον ? Ο με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω ? Που θα έρθει να μας κάνει ντα γιατί δεν τα λέμε σωστά ή γιατί έτσι γουστάρουμε να γράψουμε και 5 λόγια παραπάνω.

Θα κάτσω εγώ να γράψω κάτι για ένα δίσκο και πρέπει να έχω στο background του μυαλού μου ένα Μαρίλιον με ένα βούρδουλα στο χέρι που θα μου υποδεικνύει αν παρεκτρέπομαι ?

Και για να μιλάμε ακόμα πιό σοβαρά εγώ δεν έχω δει μέχρι στιγμής κανέναν που να κάνει reviews και να είναι άμπαλος. Για ποιούς ακριβώς ανχωνόμαστε ?

Ουάου! Άντε πάλι: Σταμάτα να νομίζεις πως όλα περιστρέφονται γύρω από εσένα ε.
Έρχεται ένα τυχαίο άτομο και γράφει 1 review για το 1ο δίσκο που άκουσε από 1 ιδίωμα, πχ. άκουσε το 1ο του prog δίσκο - για να σε φέρω στα νερά σου - και αυτός ο δίσκος είναι το χμ, πες το Octavarium από DT. Είναι προφανές πως δεν ξέρει τίποτα από το ιδίωμα και σίγουρα το ξέρει και ο ίδιος. Δεν χρειάζεται βούρδουλες και αηδίες. Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά με τι έχει ασχοληθεί και σε ποια ιδιώματα δεν έχει ακούσματα, αυτό δε πάει να πει πως πρέπει να γράφεις μόνο για ότι ξέρεις ε. Ακόμα και αν είναι κάτι στο οποίο είσαι άσχετος γράψε, αλλά μην το γαμήσεις. Στη τελική τα γραπτά μένουν και μετά όταν με το καλό αποκτήσεις κάποια παραπάνω εμπειρία και τα ξαναδιαβάσεις μπορεί να πεις και "κοίτα τι μαλακίες έγραφα" :p

Krux
05-06-2010, 02:03

Εδώ δε μπορέσατε να καταλάβετε 1 πρόταση άσε που:

Ουάου! Άντε πάλι: Σταμάτα να νομίζεις πως όλα περιστρέφονται γύρω από εσένα ε.
Έρχεται ένα τυχαίο άτομο και γράφει 1 review για το 1ο δίσκο που άκουσε από 1 ιδίωμα, πχ. άκουσε το 1ο του prog δίσκο - για να σε φέρω στα νερά σου - και αυτός ο δίσκος είναι το χμ, πες το Octavarium από DT. Είναι προφανές πως δεν ξέρει τίποτα από το ιδίωμα και σίγουρα το ξέρει και ο ίδιος. Δεν χρειάζεται βούρδουλες και αηδίες. Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά με τι έχει ασχοληθεί και σε ποια ιδιώματα δεν έχει ακούσματα, αυτό δε πάει να πει πως πρέπει να γράφεις μόνο για ότι ξέρεις ε. Ακόμα και αν είναι κάτι στο οποίο είσαι άσχετος γράψε, αλλά μην το γαμήσεις. Στη τελική τα γραπτά μένουν και μετά όταν με το καλό αποκτήσεις κάποια παραπάνω εμπειρία και τα ξαναδιαβάσεις μπορεί να πεις και "κοίτα τι μαλακίες έγραφα" :p

Το εγώ πάει στον οποιοωδήποτε μπει στην διαδικασία να γράψει ένα review. Δεν μιλάω αποκλειστικά για μένα, αν είναι δυνατόν.

Σε όλα τα άλλα που λες συμφωνούμε πλήρως. Για αυτό και σου είπα πριν οτι εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάποιον στο albums section που να είναι άσχετος με κάτι και να γράφει σεντόνια συναισθημάτων. Και στην τελική ακόμα και αν ο άλλος είναι τελείως άσχετος με τα πάντα, δώστου την ευκαιρία να πει αυτά που πιστεύει και πόσταρε απλά τις ενστάσεις σου.

The Good Son
05-06-2010, 02:11
άλλαξε άβαταρ ρε μπαγλαμά.

Krux
05-06-2010, 02:13
λολ ?

The Good Son
05-06-2010, 02:17
allakse giati maresei aftos o diskos parapoli ke den mporw na ton vlepw se avatar sou.

Krux
05-06-2010, 02:20
α μάλιστα ωραία. δυστυχώς για σένα είναι και για μένα απο τους αγαπημένους μου.

SpiritCrusher
05-06-2010, 02:21
...

Ξεχνάς κιόλας ότι ακόμα κι εσύ έχεις πει ότι θες να αποφύγεις τις ενστάσεις που μπορείς να δεις στο ER.

Επίσης

Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά με τι έχει ασχοληθεί και σε ποια ιδιώματα δεν έχει ακούσματα, αυτό δε πάει να πει πως πρέπει να γράφεις μόνο για ότι ξέρεις ε. Ακόμα και αν είναι κάτι στο οποίο είσαι άσχετος γράψε, αλλά μην το γαμήσεις.

Και στην τελική ακόμα και αν ο άλλος είναι τελείως άσχετος με τα πάντα, δώστου την ευκαιρία να πει αυτά που πιστεύει και πόσταρε απλά τις ενστάσεις σου.

Πριν από εσένα για εσένα. Να γράψει λέμε, απλά ο μαρούλιο έδωσε μια συμβουλή να μην το γαμήσει ο άλλος. Στη τελική και θα τον πάρουν χαμπάρι και θα τραβήξει κανένα ποστ ειρωνίας από αυτά που σε ενοχλούν. Tip ήταν όχι κανόνας.

Σε όλα τα άλλα που λες συμφωνούμε πλήρως.

Οκ, αλλά το ωραίο είναι πως εγώ λέω ακριβώς αυτό που λέει το μαρούλι πιο πίσω με το οποίο διαφωνούσες ε. Χρησιμοποιώ ακόμα και ίδιες εκφράσεις αν παρατηρήσεις! Γενικά χαλαρώστε και δείτε τι λέει ο άλλος πριν σηκώσετε την ασπίδα σας.

Εν τω μεταξύ μια φορά δεν τον έχω πει Marillion τον άλλον (δεν πιάνεται).

εδιτ: άσε που όταν δει όλα αυτά θα κάνει ποστ σεντόνι.

Krux
05-06-2010, 02:33
Δεν ενοχλούν μόνο εμένα νομίζω ρε συ κράσερ. Είναι μαλακία να σπαταλάει κάποιος τον όποιο χρόνο για να ανοίξει μια συζήτηση για κάτι που τον εκφράζει και να γίνεται μέσα πόλεμος για το τίποτα. Είναι αυτονόητα αυτα.

Το σχετικά με το ποστ ειρωνείας που λες, πάλι είναι λίγο λεπτό το θέμα. Δηλαδή δεν μπορώ να γνωρίζω με ποιά μου υπερβολή ή με ποιόν χαρακτηρισμό μου θα φλιπάρει κάποιος. Αυτό λέω και στο προηγούμενο. Αν ο άλλος θέλει να συμπεριφέρεται ως φλιπαρισμένος np.

Το ποστ του Μαρίλιον είχε τελείως διαφορετική δομή απο το δικό σου. Εγώ συμφωνώ με αυτά που είπες εσυ και δες πόση ώρα συζητάμε για να βγάλουμε άκρη. και νυστάζω. και έφυγα. καληνύχτα.

FIXXXER
05-06-2010, 02:52
Κυριε Σπιριτκρασερ μη βριζετε, δεν ειναι αναγκαιο. Αν το ειχε πει αλλος χρηστης εκτος του Μαριλλιον μπορει να μην ειχα μπει καν στον κοπο να ασχοληθω. Διαφωνεις οτι συγκεκριμενα ο Μαριλλιον εχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να διαβασει αξιοπρεπεστατες κριτικες για δισκο και να κατσει να βγαλει ολοκληρη σειρα απο "λαθη" και "ανακριβειες" που μπορει να υπαρχουν στο κειμενο κατα τη γνωμη του? Αν δεν το εχει κανει ή δε θεωρει κανεις οτι θα το κανει, τοτε του ζητω συγνωμη και παιρνω πισω οτι εγραψα, αλλα προσωπικα ειδικα στο section album reviews βλεπω μια ταση να φανει ο ενας πιο εξυπνος και πιο "διαβασμενος" απο τον αλλον, ειδικα μετα τη φαση με το ER magazine, πες μου αν κανω λαθος, και με αυτο δεν αναφερομαι συγκεκριμενα στον Μαριλλιον, αλλα σε πολλους χρηστες. Επισης, κουβεντα κανουμε, μην το πατε στα ακρα, δεν εχω δει ποτε ουτε μια κριτικη για δισκο να ειναι 2 σελιδες γεματη συναισθηματα και "αχ τι ωραια τι καλα" χωρις καμια πληροφορια για το δισκο. Take it easy γενικως. Παρεπιπτοντως συμφωνω με Good Son σε αυτο το θρεντ σε γενικες γραμμες.

phthoggon
10-06-2010, 11:17
Εμένα πάντως με αφήνουν παγερά αδιάφορο, τόσο παγερά όσο και ο δίσκος για τον οποίο κείμενο παραθέτω πιο κάτω, αυτά που θέλει και απαιτεί (!) ο Μαρούλιον για τις "κριτικές" του, η γνώση της σκηνής, η σύγκριση των συγκροτημάτων, οι "επιρροές" ή αυτό-θυμίζει-το-άλλο (ότι χειρότερο βασικά να προσδιορίζεις μία μπάντα/καλλιτέχνη με βάση άλλους). Εγώ θέλω να ακούσω αυτόν που γράφει, όχι για τις τριανταπέντε διαφορετικές παραλλαγές ενός γαμάει, αλλά για τη φαντασία και την ποιητικότητα που του εξάπτει και του δημιουργεί αυτό που ακούει.

What I took from this was the shiveringly haunting beauty gracing one of the last true wildernesses left on this much-traversed and explored world of ours, a beauty bathed for at least half the year in utter darkness, the skies only occasionally enlivened by the playful auroral visitations splashing themselves across the vast expanse of midnight blue, the stars peeking out from behind the shimmering veil of electrons like some shy maiden. Oophoi's soundscapes capture that essential crispness of the polar air, where everything takes on a clarity unavailable elsewhere, where the light from billions of tiny pinpoints of light reach us and put on a gloriously unashamed display, perhaps because of the very fact that there are very few witnesses around. The whole sound, just like the land itself, welcomes the listener wholeheartedly with a coldly soporific and torpid embrace, enveloping one with a desire to do nothing but lie back and let the imagined warmth overwhelm, until life itself becomes a dream slipping through numb fingers.

ένα ενδιαφέρον κείμενο θα πρέπει να αντικατοπτρίζει μερικές από τις ιδιότητες αυτού που περιγράφει. Αξίζει να βγουν τα συναισθήματα και ο ενθουσιασμός του δέκτη, ανθρώπους διαβάζουμε, όχι μηχανές, αλλά πρέπει επίσης, τουλάχιστον για μένα, να χρησιμοποιούν και το μυαλό τους. Τι είναι αυτό που ακούω, πώς είναι φτιαγμένο, τι σκοπό εξυπηρετεί, πετυχαίνει τους στόχους του, τι νόημα έχει για μένα, τι μου προκαλεί, πώς με επηρέασε. Αυτά θέλω να διαβάζω σε ένα ριβιού εγώ.

Dragonlord
10-06-2010, 23:59
Δε νομίζω ότι τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει κάτι πιο γελοίο και πιο άξιο για :moutza: και :facepalm: από το συγκεκριμένο κουοτ.

12 stars circle your brow
11-06-2010, 01:32
ε; και μούτζα.