PDA

View Full Version : H απαξίωση και η ειρωνία.

phthoggon
20-05-2010, 15:58
Πήξαμε γενικά σε άτομα που δεν παλεύουν την βλακεία, πανάθεμα το IQ τους.

αυτό ακριβώς είναι που περιγράφει τόσο καλά το μισό τουλάχιστον φόρουμ, αυτό είναι που είναι απείρως πιο σημαντικό από τον ντίο, αυτό που με προκαλεί να απαντήσω σε αυτό το θρεντ, αυτό που θέλει ένα ξεχωριστό δικό του θρεντ για να αναλυθεί, αυτό που θέλω όλους τους καρχαρτς και ντράγκονλορντς και ταμαγκόθιζ του κόσμου να μου πουν.

Το πώς φτάνει κάποιος από εκεί στην ειρωνία, στην απαξίωση και την απέχθεια.

Συγνώμη που σας απασχολώ με τα δικά μου ξενέρωτα θεωρητικά ερωτήματα, μουτζώστε με να βγάλετε τα απωθημένα σας, είναι οκ.

Πηγή: http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?24007-dio-theme-sto-forum-twra/page7

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το έβαλα σε αυτό το σέκσιον, έτσι?

Θενκς. :teddy:

12 stars circle your brow
20-05-2010, 16:42
Η ειρωνεία για κάποιους ανθρώπους είναι "cool", προσφέρει διασκέδαση, γέλιο, χαρά και ένα αίσθημα αυτοεκτίμησης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για εκείνον τον οποίο προορίζεται η ειρωνεία, τις περισσότερες φορές υπάρχουν θιγμένοι και φουρκισμένοι τύποι που αντιδρούν με διάφορους τρόπους άμυνας. Όλα ξεκινάνε από το πόσο σοβαρά κάποιοι συζητούν σ' ένα φόρουμ, από διαφορετική σκοπιά ποστάρει ο phthoggon και από τελείως διαφορετική ο razor. Φυσικά υπάρχουν και ενδιάμεσες περιπτώσεις που αψυχολόγητα μερικές φορές είναι σοβαροί και κάποιες άλλες κάνουν πλάκα. Άλλο ένα θέμα με την ειρωνεία είναι οτι χρησιμοποιείται διαφορετικα από άνθρωπο σε άνθρωπο, υπάρχει ειρωνεία καλοπροαίρετη η οποία γίνεται και πολλές φορές γελάμε όλοι, υπάρχει και η ειρωνεία που θέλει να βρει συγκεκριμένους στόχους για να τους κατακεραυνώσει και να τους μειώσει. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν, μπορεί ο candiru ας πούμε να λέει για το panopticum και το ocean των isis και να θέλω για μια φορά ακόμα να το ειρωνευτώ αλλά τελικά καταλαβαίνω ότι δεν έχει και πολύ νόημα γιατί ο candiru θα λέει μονίμως τις ίδιες πετυχημένες ατάκες κι εγώ θα καταντήσω γραφικός. Μπορεί η faithfails να λέει τις μαλακιάρες της ζωής της και για χάρη της δημοκρατίας μας να μην το βουλώνει, τότε ο phantom duck θα ειρωνευτεί και θα βρίσει άσχημα (μπορεί και να την σκοτώσει!) και θα την πει ηλίθια γιατί η τύπισσα λέει παρανοϊκά πράγματα (έτσι φαίνονται σ'αυτον δηλαδή, οκ και σε πολλους ακομα!) και δεν το αντιλαμβάνεται. Οι φίλοι του phantom duck του έχουν πει οτι ειναι εξυπνος, και πράγματι κοιτώντας τους παλιούς του συμμαθητές για κάποιο λόγο πιστεύει ότι έτσι είναι. Ο ικόνοκλαστ είναι κι αυτός έξυπνος, να δες που βρίζει το μισό φόρουμ και παρόλα αυτά τον θεωρούμε έξυπνο. Η εξυπνάδα όμως δεν συμβαδίζει πάντα με μια ανθρώπινη προσέγγιση και κατανόηση που εσύ επιζητάς να υπάρχει. Ο λόγος του καρχαρτ, του ικονοκλαστ, της ταμαγκοθι και όλων αυτών των φίλων επιπέδου είναι ένα μεγάλο ατού για να τους θεωρήσεις έξυπνους, ο λόγος πάντα γοήτευε τους ανθρώπους και ακόμα τους γοητεύει, γι'αυτό για το ένα καλό που θα πουν, κάποιος είναι ικανός να τους συγχωρήσει 10 ειρωνείες. Η υπομονή με τους ανθρώπους είναι ένα άλλο πράγμα από την άλλη, δεν νομίζω ότι μπορει ο καθε ένας από εμάς να ασχολείται ξεχωριστά με την κάθε περιπτωση ανθρώπου για καθε θεμα ξεχωριστα σε ένα φόρουμ, έχουμε και ζωές. Ο ικονοκλαστ εχει δει 10 ποστ του κρουξ και 10 αντιδράσεις του, έχει συμπεράνει 10 πράγματα γι'αυτόν, οπότε με την επόμενη μαλακία που θα πει ο krux (κατα τον ικονοκλαστ) και δεν θα του αρεσει, θα τον ειρωνευτει. Δεν έχει όρεξη για μια φορα να μπει στην φάση του να κάθεται να εξηγεί στον Krux γιατί κάνει λάθος (κι άλλωστε αυτό δεν θα ήταν τόσο κουλ από μια εύκολη ειρωνεία!)
Για να κλείσω γιατί παίζει να μην βγάζω και πολύ νόημα αλλά δεν πειράζει (ρίχτε μούτζες άφοβα, the new cool), όλα αυτά που λες έχουν να κάνουν με την οπτική των ανθρώπων για κάποια πράγματα όπως ένα φόρουμ στο ιντερνετ και η συμπεριφορα τους σε αυτό, το οτι δεν μπορουν να αντιληφθούν γιατί σε κάποιον θα γίνουν ενοχλητικοί (π.χ. το παράδειγμα του Dragonlord που απορεί με την αντίδραση του Ford), και όλο αυτό δημιουργεί ό,τι δημιουργεί. Ο καλύτερος τρόπος δε για να καταλάβεις τι γίνεται, είναι να εξετάσεις την ψυχολογία καθενός ανθρώπου ξεχωριστά, τότε θα πάρεις απάντηση στο γιατί οδηγείται πραγματικά στην ειρωνεία κάθε φορά.

phthoggon
20-05-2010, 16:51
Θεέ μου, όταν σου έλεγα να μην απαντήσεις με one liner, δε το περίμενα αυτό! Μπίγκεστ Βικότνι ποστ έβερ. Θα σχολιάσω κάποια στιγμή αργότερα.

Rwxamhs
20-05-2010, 17:58
Οταν το meta-content υπερβαινει το content, πως το λενε Βικινγκ μου;

phthoggon
20-05-2010, 18:47
Οταν το meta-content υπερβαινει το content, πως το λενε Βικινγκ μου;

λέγεται, κατά το αρχαίο ρητό των Υπερβορείων, όταν πολεμάς την άβυσσο, τότε θα σου πετάξει προς τα πίσω τα ίδια σου τα όπλα. Δε κάνω όμως θρέντ για την αποδοχή της πλειοψηφίας, κάνω για να προσεγγίσω μερικούς ανθρώπους που με ενδιαφέρουν εμένα, και για τα υπόλοιπα, ότι αντίκτυπο υπάρχει για μένα θετικό είναι. :dwink:

Ο καλύτερος τρόπος δε για να καταλάβεις τι γίνεται, είναι να εξετάσεις την ψυχολογία καθενός ανθρώπου ξεχωριστά, τότε θα πάρεις απάντηση στο γιατί οδηγείται πραγματικά στην ειρωνεία κάθε φορά.

αυτό είναι ακριβώς που μου είπε και ο λόκι στο εμεσέν. Νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι απλά η αδυναμία της βαριεστημάρας που λέγαμε με τον ντράγκονλορντ, να ασχοληθείς για να προχωρήσεις μία επαφή με άτομα τα οποία βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από εσένα, είτε είναι "διαφορετικοί" είτε έστω και "χαζοί", την ύπαρξη των οποίων δεν αμφισβητώ. Αλλά πάντοτε ακόμα και στην πιο λεπτή ειρωνία, υπάρχει το σπάργανο του "είμαι υπεράνω από εσένα" που περνάει πλάγια, η ίδια λογική, σε ένα καθημερινό, ίσως υποσυνείδητο, πλαίσιο, που πολλά πολλά βήματα παραπέρα και αφού μετουσιωθεί από αποφυγή σε απέχθεια και απαξίωση, καταλήγει στη βία και στην εξουσία, την βία και την εξουσία πολλών διαφορετικών τρόπων και ορισμών. Για αυτό με ενδιαφέρει η άποψη αυτών που ενστερνίζονται την κοινωνική απαξίωση, είτε των χαζών, είτε των αδύναμων, των φολς, των φλώρων, δε ξέρω τι, σαν μία πολιτική ζωής, σαν ένα πιστεύω.

Νομίζω ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να δούμε το θέμα έξω από τη πλευρά του φόρουμ, για αυτό και άλλωστε το πήγα εδώ πέρα το τόπικ. Για μένα, η απαξίωση οποιοδήποτε είδους καταλήγει στην αδράνεια, στην κοινωνική αδράνεια, από το να συνεχίζεις μία συζήτηση ξέρω γω στη δουλειά σου με ένα άτομο που η συντηριτικοεθνικιστοάποψή του σε ανατριχιάζει, μέχρι την πολιτική αδράνεια, εφόσον κάποιος ενοχλείται τόσο πολύ από τους βλάκες και ενοχλητικούς πολλούς γιατί να κάνει κάτι για αυτούς? Είναι τυχαίο που σε τόσα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που μπορώ να σκεφτώ, η απαξίωση μετουσιώνεται σε έλλειψη πολιτικής θέσης και δράσης? Πως πρέπει κάποιος να αντιμετωπίζει τους χαζούς, τους επιθετικούς, τους αναίσθητους? Πόση διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον ελιτισμό που τον έχουμε πολύ καραμέλα εδώ, και το φασισμό? (όχι το ιστορικό κίνημα, ρωχάμη, ξέρεις τι εννοώ)

(πλζ λίγα ποστ τύπου αμνίζιακ φάση οκ θα σταματήσω την ειρωνία για να μην έρθει ο παπαδόπουλος αν γίνεται.)

ikonoklast
20-05-2010, 18:57
Ο ικονοκλαστ εχει δει 10 ποστ του κρουξ και 10 αντιδράσεις του, έχει συμπεράνει 10 πράγματα γι'αυτόν, οπότε με την επόμενη μαλακία που θα πει ο krux (κατα τον ικονοκλαστ) και δεν θα του αρεσει, θα τον ειρωνευτει. Δεν έχει όρεξη για μια φορα να μπει στην φάση του να κάθεται να εξηγεί στον Krux γιατί κάνει λάθος (κι άλλωστε αυτό δεν θα ήταν τόσο κουλ από μια εύκολη ειρωνεία!)

@Βικοτνικ: Έχω νομίζω 5-6 φορές το (βικοτ)νικ μου στο ποστ σου οπότε φίλε βικοτνικ θα κάνω κι εγώ ένα ποστ που θα λέω πολλές φορές "βικότνικ" για να μη φανεί ότι αυτό το θρεντ είναι φτιαγμένο πιο πολύ για κάποιον ικόνοκλαστ και όχι για κάποιον βικότνικ.

Θα εξηγήσω την προσωπική μου στάση και μετά θα καταλήξω στο οντοπικ!Λοιπόν, οι παραπάνω προτάσεις λένε αποκλειστικά ψέματα. Στην πραγματικότητα εγώ προσωπικά έχω συνήθως όλη τη διάθεση να συζητήσω πολύ ευγενικά με οποιονδήποτε αρκεί να μην είναι μαλάκας. Υπάρχουν δεκάδες γιουζερ του φλόρο που είναι πιο μεταλάδες απο τον κρουξ, γράφουν επίσης ρηβιου και λένε πράγματα για τις μουσικές που αγαπούν, τοποθετούνται επίσης και σε άλλα σημεία του φορουμ και είναι συμπαθέστατοι, ΔΕΝ λένε μαλακίες και δεν δίνουν πουθενά δικαίωμα για φλεημς και μπινελίκια. Χαρακτηριστικές περίπτωσεις: witchkiller, guardianofivorytower, eleventh guardian, psychotron, jim dandy mangrum μόνο απο τους μεταλάδες και πάρα πολλοί ακόμα αγαπητοί χρήστες γενικά. Υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι ήπιοι, είναι τρολς η/και γράφουν επιθετικά αλλά με τους οποιούς δεν έχω κοντράρει ποτέ και καναδυό τους αγαπώ, ραπαπαρια, razor κλπ.

Αν εγώ τυχαίνει να βρίζω τον κρουξ απο ένα σημείο και μετά αυτό προκύπτει απο μια αλυσίδα συμβάντων που περιλαμβάνει το ότι γράφονται πράγματα όπως "ο θόδωρας lightsaber έφτιαξε το τολμηρότερο εγχείρημα στην ιστορία του μέταλ", "techno είναι ο chimo bayo και το μακαρένα", "δε ξέρω τι ακριβώς κονσεπτ υπάρχει στο murder of crows αλλά σίγουρα τα πηδάει όλα γιατί είναι devon" για να μην πιάσω ζητήματα πολιτικής. O μαλάκας χρήστης για μένα δεν είναι αυτός που γράφει τα παραπάνω -που στ' αρχίδια μου- είναι αυτός που όταν κάποιος του τα υποδείξει και μπει σε αντιπαράθεση για να του εξηγήσει που είναι η μαλακία θα αρχίσει να κοντράρει με άμυνες του τύπου "είσαι σπυριάρης, φάε τα λεφτά του μπαμπά σου, ήσουνα σπέρμα όταν εγώ ακουγα τις τεκνο μου" κλπ. Ακόμα και σε ένα τέτοιο μαλάκα εγώ αρκετές φορές κάθομαι να εξηγήσω πολύ ευγενικά τις απόψεις μου όπως για παράδειγμα κάνω εδώ φίλε βικότνικ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23784-Techno&p=986453&viewfull=1#post986453). Και εδώ είναι τελειωτική η διαφορά γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ χρήστης δεν είναι αυτός που κάνει και τα παραπάνω -που ψιλοσταρχίδια μου- αλλά αυτός που δεν θα απαντήσει ποτέ στα πραγματικά σοβαρά ποστς σου, όπως ακριβώς κάνει ο κρουξ με το εν λόγω, αλλά θα αναλωθεί στα υπόλοιπα, στα φλεημς, στην ειρωνία και τα τοιαύτα.

Κι εκεί ερχόμαστε στα οντοπικ που είναι μια αιώνια κουραστική κουβέντα που μπορείς να κάνεις με κάποιον σαν τον χελμ ή το φθόγγο και πιθανότατα δεν θα καταλήξετε ποτέ πουθενά γιατί βασίζεται -πιστεύω- σε μια χαωτική διαφορά κουλτούρας στο χιούμορ. Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού, για κάποιους άλλους ο δαλάι κωλοφακιν λάμα και όποια άλλη πουσταδελφή, προσβάλλονται από τους πρώτους και πολύ καλά κάνουν, μπορεί επίσης να υπερασπίζονται και τη χορτοφαγία τους και τα τσακρα τους με τον ίδιο τρόπο και σας αγαπάμε με τον τρόπο μας αλλά παιδιά κάποια στιγμή καταλάβετέ το, στο μπούτσο μας.

ps. inb4 "tl;dr". Γράφονται/αμε δέκα φορές πιο μεγάλα ποστ από αυτό, δέκα αιώνες πριν μάθετε τι σημαίνει, βλάκες δυσλεκτικοί με διάσπαση προσοχής!

phthoggon
20-05-2010, 19:03
Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού

και για μένα πολύ γοητευτικός είναι ο maddox και το χιούμορ του 4chan, και μάλιστα πολλές φορές μου αρέσει να το κάνω και γω, αλλά το 4chan παίζει μόνο του με τους δικούς του κανόνες. Ξέρεις πολύ καλά τι θα δεις όταν θα πας εκεί, δε πιάνεται κανένας άσχετος into the crossfire. Αυτό για τα φορουμικά, το ζουμί κατα τ' άλλα νομίζω ότι είναι αλλού. έντιτ; και παρεπιπτόντως, δε με ενόχλησε καθόλου ο μάικλ, τα ποστ των ντράγκονλορντ/ταμαγκόθι με την νοηματοδότηση του χιούμορ ως "αυτή είναι η απάντηση μας στους χαζούς" το έκανε αυτό.

Rwxamhs
20-05-2010, 19:06
Και εδώ είναι τελειωτική η διαφορά γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ χρήστης δεν είναι αυτός που κάνει και τα παραπάνω -που ψιλοσταρχίδια μου- αλλά αυτός που δεν θα απαντήσει ποτέ στα πραγματικά σοβαρά ποστς σου, όπως ακριβώς κάνει ο κρουξ με το εν λόγω, αλλά θα αναλωθεί στα υπόλοιπα, στα φλεημς, στην ειρωνία και τα τοιαύτα.

Το αν ενα ποστ ειναι σοβαρο η οχι δεν ειναι ομως καθαρα θεμα αντιληψης (η νοημοσυνης αμα προτιμας) του παραληπτη;

metamelia3
20-05-2010, 19:17
πφ, κοιτα τι συζητανε οι μαλακες

phthoggon
20-05-2010, 19:18
H έννοια του μαλάκας τείνει να προσεγγίζει αυτή του ηλίθιου με μία πρόσθετη δόση κακοβουλίας.

ikonoklast
20-05-2010, 19:18
Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) πολύ σοβαρό συγκεκριμένο ποστ.

Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ. Εγώ ο ίδιος δεν το κάνω ιδιαίτερα πάντως. Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψουν οι βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.

Φθόγγε2, πράγματι.

phthoggon
20-05-2010, 19:23
Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) συγκεκριμένο ποστ.

Δηλαδή, ένας έξυπνος χρήστης, με μία πρόσθετη δόση σοφίας.

Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ. Εγώ ο ίδιος δεν το κάνω ποτέ πάντως. Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψει ο βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.

Φθόγγε2, πράγματι.

Είμαι σίγουρος πως δε το κάνεις στον ίδιο βαθμό, και είμαι επίσης πολύ σίγουρος πως η απαξίωσή σου για το θέμα της απαξίωσης irl πηγάζει περισσότερο από το contradiction της πολιτικής ερμηνείας της με την προσωπική σου θέση μέσα σε αυτήν. Είμαι πολύ σίγουρος όμως ότι το φαινόμενο υπάρχει, έστω και εάν σίγουρα δεν φαίνεται με τον ίδιο τρόπο "έξω". Άλλωστε, το φόρουμ και το irl είναι η έκφραση, δεν είναι η γένεση.

Dragonlord
20-05-2010, 19:23
Λολ, ακόμα μου φαίνεται αστείο το ότι όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ΔΕΝ έπρεπε να αντιδράσω ειρωνικά σε ποστ τύπου "βάλτε τον ντίο στο λόγκο γιατί είχατε βάλει και τον μαικλτζάκσον", γιατί γενικά δε θεωρώ ότι είμαι από τα άτομα που απαντούν στα πάντα με ειρωνία, αλλά σοβαρά, το να απαντάς στα πάντα με ειρωνία και το να μην απαντάς σε τίποτα με ειρωνία, όσο ηλίθιο κι αν σου φαίνεται, είναι εξίσου ακραία. Στο κάτω κάτω, όλοι λέμε μαλακίες πού και πού, κι εμένα μ'έχουν ειρωνευτεί κι είχαν δίκιο, δεν υπάρχει θέμα, είναι ένας τρόπος ανάδειξης κάποιας μαλακίας. Τώρα το να απαιτεί κάποιος να του μιλάω με σοβαρότητα και σεβασμό όσο μεγάλη μπαρούφα κι αν έχει γράψει, και ειδικά σε ένα φόρουμ, νομίζω ότι είναι αρκετά πέρα από τον προσωπικό μου κώδικα του καθωσπρέπει.

αυτό είναι ακριβώς που μου είπε και ο λόκι στο εμεσέν. Νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι απλά η αδυναμία της βαριεστημάρας που λέγαμε με τον ντράγκονλορντ, να ασχοληθείς για να προχωρήσεις μία επαφή με άτομα τα οποία βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από εσένα, είτε είναι "διαφορετικοί" είτε έστω και "χαζοί", την ύπαρξη των οποίων δεν αμφισβητώ. Αλλά πάντοτε ακόμα και στην πιο λεπτή ειρωνία, υπάρχει το σπάργανο του "είμαι υπεράνω από εσένα" που περνάει πλάγια, η ίδια λογική, σε ένα καθημερινό, ίσως υποσυνείδητο, πλαίσιο, που πολλά πολλά βήματα παραπέρα και αφού μετουσιωθεί από αποφυγή σε απέχθεια και απαξίωση, καταλήγει στη βία και στην εξουσία, την βία και την εξουσία πολλών διαφορετικών τρόπων και ορισμών. Για αυτό με ενδιαφέρει η άποψη αυτών που ενστερνίζονται την κοινωνική απαξίωση, είτε των χαζών, είτε των αδύναμων, των φολς, των φλώρων, δε ξέρω τι, σαν μία πολιτική ζωής, σαν ένα πιστεύω.
Το "σπάργανο του είμαι καλύτερος από σένα" υπάρχει σε πολλές συμπεριφορές, πχ στην επιμονή του φορντ και τη δική σου να αναδείξετε το πόσο αντιμετωπίζετε τους συνανθρώπους σας με σεβασμό και ευαισθησία σε αντίθεση με όσους τολμούν να ειρωνεύονται πού και πού (φτάνοντας στην πορεία να τους πεις μέχρι και σκατόψυχους).

Κι εκεί ερχόμαστε στα οντοπικ που είναι μια αιώνια κουραστική κουβέντα που μπορείς να κάνεις με κάποιον σαν τον χελμ ή το φθόγγο και πιθανότατα δεν θα καταλήξετε ποτέ πουθενά γιατί βασίζεται -πιστεύω- σε μια χαωτική διαφορά κουλτούρας στο χιούμορ. Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού, για κάποιους άλλους ο δαλάι κωλοφακιν λάμα και όποια άλλη πουσταδελφή, προσβάλλονται από τους πρώτους και πολύ καλά κάνουν, μπορεί επίσης να υπερασπίζονται και τη χορτοφαγία τους και τα τσακρα τους με τον ίδιο τρόπο και σας αγαπάμε με τον τρόπο μας αλλά παιδιά κάποια στιγμή καταλάβετέ το, στο μπούτσο μας.
Ε, αυτά.

Rwxamhs
20-05-2010, 19:27
Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) πολύ σοβαρό συγκεκριμένο ποστ.

Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) συγκεκριμένο ποστ.

Δηλαδή, ένας έξυπνος χρήστης, με μία πρόσθετη δόση σοφίας.

Αυτα προκυπτουν απο ενα αντικειμενικο κριτηριο ομως;
Ποιος οριζει το "εξυπνος" η το "σοβαρος" η κατ αντιθεση, το "χαζος" και το "ασοβαρος";

phthoggon
20-05-2010, 19:34
Το "σπάργανο του είμαι καλύτερος από σένα" υπάρχει σε πολλές συμπεριφορές, πχ στην επιμονή του φορντ και τη δική σου να αναδείξετε το πόσο αντιμετωπίζετε τους συνανθρώπους σας με σεβασμό και ευαισθησία σε αντίθεση με όσους τολμούν να ειρωνεύονται πού και πού (φτάνοντας στην πορεία να τους πεις μέχρι και σκατόψυχους).

Υπάρχει παντού, υπάρχει σε κάθε συζήτηση, στο όταν λες για τέχνη, ποδόσφαιρο, στο όταν κάνεις σεξ, όταν προσπαθείς να βοηθήσεις κάποιον άλλον (στη φιλανθρωπία πχ για το πιο κλασικό πολιτικό παράδειγμα). Αλλά δε σημαίνει ότι τίποτα από τα παραπάνω είναι "τα ίδια". Εγώ θέλω να κριτικάρω αυτή τη συμπεριφορά στην οποία βλέπω πολλά τέτοια "σπάργανα". Επίσης, δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα, δεν είμαι τέλειος ούτε ανώτερος από εσένα. Η συνειδητοποίηση και η επικοινωνία είναι πράγματα που με ενδιαφέρουν παραπάνω από το να φαίνομαι γαμάτος. Χωρίς να σου λέω ότι το να φαίνομαι γαμάτος δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Ρωχάμη, όλα είναι υποκειμενικά, και όλα είναι πάλη για ετεροπροσδιορισμό. Για αυτό ίσως δεν είναι και τόσο αναγκαία.

Rwxamhs
20-05-2010, 19:48
Λες μαλακιες μετροσεξουαλ φθογγε παντως. Ο ικονοκλαστ καπου το παει, το χανει στα σημεια ομως. Ντραγκονλορντ, με τη σταση του στο συγκεκριμενο ζητημα, ανεκδιηγητος (!).

Τεσπα, καλως εχοντων των πραγματων, αυριο ενα τελευταιο ποστ, τωρα πρεπει να την κανω απο εδω!
take care everyone

Ford Prefect
20-05-2010, 19:54

Πολύ βολικό να κάνεις γενικεύσεις και ισοπεδώσεις για να καταλήξεις να βγεις και από πάνω Πάνο!
1. Η ένστασή μου αφορούσε ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο και εξήγησα πάρα πολύ απλά και όμορφα. Δες το πρώτο-πρώτο ποστ μου στο φλεγόμενο θρεντ της μούντζας.
2. Δεν έχω πρόβλημα με την ειρωνεία γενικά και αυτούς που ειρωνεύονται "πού και πού", είχα πρόβλημα πολύ συγκεκριμένο για πολύ συγκεκριμένο λόγο, το οποίο φρόντισες και εσύ και το ταμαγκόθι να το τραβήξετε πολύ παραπέρα, πρώτον λέγοντας ότι δουλεύετε τους χαζούς που θέλανε Ντίο (το οποίο ονόμασα κακόγουστο και άκομψο δεδομένης της στιγμής, δεν τη λες πια και τόσο μικρό σπίτι στο λιβάδι ευαισθησία) και δεύτερον επιμένοντας όταν σου την είπα(με) για αυτή τη στάση να πουλάτε ειρωνεία, δηθενισμό, κέφι και εξυπνάδα, το οποίο από μόνο του είναι ειρωνικό γιατί είχες κολλήσει ότι υπερασπίζομαι την μνήμη του Dio που την αμαυρώνει ο MJ σαν γραφικός μεταλλάς να πούμε.

Λοιπόν, όλα αυτά απέχουν αρκετά από το να το παίζω υπεράνω άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή σέβεται τον συνάνθρωπό του και δεν είμαι δα και τόσο πια χαζός ή υποκριτής που απαιτώ σεβασμό παντού και πάντα στο φόρουμ όταν σε αποκαλώ παπάρα και σου ρίχνω μούτζες σύννεφο, προφανώς και ενοχλούμαι από κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Δεν είμαι ο Σέλντον, γνωρίζω το κόνσεπτ της ειρωνείας και του σαρκασμού, το οποίο χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά στην ζωή μου, απλά τραβώντας μια γραμμή. Δεν είναι παράλογη η γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα, ένας άνθρωπος πέθανε που τον αγαπάνε πολύ και σφόδρα, πόση αυτοσυγκράτηση χρειάζεσαι πια;

Οντόπικ, το νετ σαν μέσο προφανώς και επιτρέπει πολύ πιο ελαστικά όρια στην καφρίλα και ωραία όλα αυτά, απλά όταν βλέπεις ξώφθαλμα ότι τον άλλο τον ενοχλείς και στενοχωριέται, το ύφος σου και η απάντησή σου κρίνουν γενικά τι σεβασμό του έχεις σαν άτομο, είναι πάρα πολύ απλό νομίζω. Αυτά δεν προκύπτουν από την μια στιγμή στην άλλη, βγαίνουν με τον καιρό και υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν τον κόπο να μιλήσουν σαν πουσταδερφές και να στο πουν και ευθέως. Εκεί για μένα δεν παίζει καμία δικαιολογία τύπου "είναι φόρουμ, πώς κάνεις έτσι;", κρίνεσαι πλέον ως άτομο γενικά, όχι ως ιντερνετική περσόνα. Αν είναι "στο μπούτσο μας" η τελική αντιμετώπιση, μεγειά σου και χαρά σου αδερφέ, δε θα σου πω εγώ ποιος θα είσαι και τι θα κάνεις, αλλά μην κάνεις και εσύ μετά τον απορημένο "πώς κάνει έτσι;" αν σε πει μαλάκα, τον έχεις κλάσει στη μάπα. Και όπως έλεγα και πριν, καλό είναι να βγαίνει αυτό σιγά-σιγά προς τα έξω να ξέρει και ο καθένας τι απαιτήσεις να έχει από τον καθένα.

Τα λέω με αφορμή το τελευταίο θέμα, αλλά είναι πολύ γενικά αυτά που λέω. Δεν θα πω ονόματα "μαλακισμένων" χρηστών (με τον ορισμό του φθόγγου) διότι οι συμπεριφορές τείνουν να αφορούν συγκεκριμένα ζευγάρια συνομιλητών, τα ονόματα που ανέφερε ο Σπύρος από την άλλη πλευρά όμως, των easy going συμπαθέστατων χρηστών με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Clockwork Orange
20-05-2010, 21:25
λέγεται, κατά το αρχαίο ρητό των Υπερβορείων, όταν πολεμάς την άβυσσο, τότε θα σου πετάξει προς τα πίσω τα ίδια σου τα όπλα.
νιτσε στο ER μου!!! :pink:

Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ.Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψουν οι βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.

αυτο ακριβως!

ειναι χαζο να κρινεις τον αλλο σαν ανθρωπο απο την φορουμικη περσονα του! νομιζω ο ford το ανεφερε και αν το κανει του λεω ευγενικα να το ξανασκεφτει και να δει ποσο λαθος ειναι!
η απαξιωση και η ERωνια ειναι αυτα που με κρατησαν εμενα στο φορουμ αλλα γιατι παντα πιστευα οτι γινονται υπο το πρισμα οτι ειναι ενα φορουμ!!
αυτο νομιζω πως πιστευουν και πολλοι αλλοι χρηστες αν κρινω σωστα απο την χρηση του "το ER που θελουμε" το οποιο αναφερεται συνηθως σε ποστς τυπου Ραζορ (που ολοι λατρευουμε)! νομιζω οτι ενα τετοιο θρεντ δεν βγαζει ΠΟΥΘΕΝΑ καθως η φυση της συζητησης ευννοει μονο την διαφωνια και οσο κι αν δεν το βλεπετε εδω ολοι συμφωνουμε πανω κατω!

φθογγε αν επιμενεις οτι το θρεντ ειναι και/μονο για τα εξωφορουμικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι πρωτα ηρθε η "ανωτεροτητα" και μετα η ειρωνια! οχι το αντιθετο! ενας ανθρωπος που δεν νιωθει ανωτερος δεν θα ειρωνευτει! αρα καλυτερα να ψαξουμε την ριζα του γιατι καποιος καταληγει να νιωθει ανωτερος του συνανθρωπου του!

πφφ δεν ημουν ποτε καλος στα σοβαρα ποστς!:?για αυτο και αποφευγω γενικα το πολιτιξ!

Παρακμιακό Εργαλείο
21-05-2010, 00:46
Αυτα προκυπτουν απο ενα αντικειμενικο κριτηριο ομως;
Ποιος οριζει το "εξυπνος" η το "σοβαρος" η κατ αντιθεση, το "χαζος" και το "ασοβαρος";

Ευκολάκι!
Ρώτα την ελίτ του φόρουμ.

Phoebus
21-05-2010, 00:47
Ford Perfect και φθόγγε, προσωπικά νομίζω ότι ασχολείστε υπερβολικά. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που υπάρχει το ER, δε νομίζετε ότι είναι λίγο άκυρο να προσπαθείτε να πείσετε το οποιονδήποτε εδώ μέσα; Είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα άνω των 25, νομίζω ότι είναι ανέφικτο το να πετύχεις μία αλλαγή συμπεριφοράς ή μία συγγνώμη ή οτιδήποτε επιδιώκετε μέσω αυτού του φόρουμ. Επειδή βέβαια και μένα με ενόχλησε η συμπεριφορά του ντραγκ και της ταμα, ασχέτως αν θεωρώ το θέμα όχι_και_τόσο_σημαντικό, θεωρώ ας πούμε υγιές ότι το συζητήσατε και έγινε τέλσπα ένα νταραβέρι. Αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα πρέπει όσα έγιναν να τα λάβουν ο ντρακ και η ταμα υπόψιν και να σκεφτούν, αλλά ΟΚ δε νομίζω ότι αξίζει δικό του τόπικ το συγκεκριμένο. Εγώ να ξέρετε πάντως, σας αγαπάω όλους :*

FIXXXER
21-05-2010, 01:03
Οταν βρειτε το φορουμ που δε θα εχει πουτσοειρωνειες, πειτε το και σε μενα να παμε να το διορθωσουμε!
Και λιγο πιο σοβαρα, ειναι ενοχλητικο οταν καποιος το κανει συνεχεια, και κυριως οταν το κανει σε συγκεκριμενα ατομα (πολλες φορες με υπερβολη επειδη δεν παει το συγκεκριμενο ατομο). Αν καποιος κανει του ιδιου τυπου ειρωνεια προς οποιονδηποτε χρηστη (οπως για παραδειγμα ο Αμνιζιακ) τοτε καταληγει αγαπητος απο ολους και αλλα τετοια γκει πραγματα. Φθογκε δεν πολυκαταλαβα την αρχικη σου ερωτηση να πω την αληθεια, αν εχει καποια ηθικη προεκταση ή αν απλα ειναι τοπικ "σκεφτομαι και γραφω" οπως ειναι μεχρι τωρα δηλαδη.

Ingolemo
21-05-2010, 01:07
Οταν βρειτε το φορουμ που δε θα εχει πουτσοειρωνειες, πειτε το και σε μενα να παμε να το διορθωσουμε!

http://www.famousingreece.com/showgroups.php

tsekaroume admin ;)

Drumsick
21-05-2010, 07:06
Ο κόσμος αυτός θα ήταν τραγικά βαρετός χωρίς την ειρωνία. Τώρα το πως φτάνει κανείς από την αγνή και αμόλυντη ειρωνία στο μίσος, την απαξίωση και την σκατοψυχία, έχει όντως να κάνει με την ψυχολογία του καθενός αλλά και με τη σχέση του με τον εκάστοτε χρήστη ή την εικόνα που έχει σχηματίσει γι'αυτον για τους Α,Β λόγους, συμπεριφορά που προσωπικά κατακρίνω. Ιντερνετ ή όχι, μου τη βιδώνει όταν βλέπω κάποιους να ξεχνάνε πως μιλάνε σε ανθρώπους κι οχι άψυχα bots.

Dragonlord
21-05-2010, 09:45
Άντε, ας γράψω και σήμερα την γκέι σοβαρή παπαριά μου αφού δεν έχουμε ακόμα δουλειά. Θα πιαστώ από αυτό που είπε ο φίξξξερ, νομίζω ότι άλλο είναι να ειρωνεύεσαι συνέχεια και συγκεκριμένα άτομα από αυτό που κάνει η ταμαγκόθι ή εγώ. Και νομίζω πως είναι πολύ άκυρο το ότι ξεκίνησε ολόκληρο τέτοιο θρεντ με αφορμή κάτι που έκανα, γιατί εγώ ο ίδιος την έχω πει πάμπολλες φορές σε όποιον έκανε κάτι τέτοιο (πχ ικόνοκλαστ και ούμπου πριν μερικά χρόνια). Επίσης πρέπει να διαχωρίσετε την ειρωνία προς συγκεκριμένες βλακείες που μπορεί να πούμε όλοι και προς άτομα που είναι "εξ ορισμού" βλάκες, ό,τι κι αν πουν (αν και συνήθως το έχουν "κερδίσει" στο παρελθόν). Αυτό πχ είναι κάτι που έχει κάνει ο κάρχαρτ αρκετές φορές και επίσης του την έχω πει. Δηλαδή το ότι κάποιος λέει μια μαλακιάρα και του το δείχνεις με ειρωνικό ή άλλο τρόπο δε σημαίνει αναγκαστικά ότι τον υποβιβάζεις για να επιβιβάσεις (σικ) τον εαυτό σου. Κι εγώ αν πήγαινα στο in.gr και τους πρότεινα να βάλουν την αγιασοφιά στο λόγκο την 25η Μαρτίου "για πλάκα" καλά θα έκαναν αν με ειρωνεύονταν. Τώρα, αν το πρόβλημα είναι ότι περνάμε πού και πού την προσωπική μας αισθητική/χιούμορ/σαρκασμό/αυτοσαρκασμό (πράγματα πολύ υποκειμενικά) μέσα και από τα γραφικά του φόρουμ (πχ σίγουρα άλλος αντί για πινκ και μούτζα θα έβαζε thumbup/thumbdown στη βαθμολογία των ποστ), εντάξει, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα άοσμο σάιτ που δε θα "ενοχλεί" κανέναν. Δε θέλουμε όμως, είναι τόσο απλό. Αν κάποιοι καταπιέζεστε από αυτό το γεγονός, το μόνο που έχω να πω είναι λυπάμαι, πάρτε το πιο χαλαρά γιατί θα βρείτε.

scarecrow
21-05-2010, 09:58
Ο κόσμος αυτός θα ήταν τραγικά βαρετός χωρίς την ειρωνία. Τώρα το πως φτάνει κανείς από την αγνή και αμόλυντη ειρωνία στο μίσος, την απαξίωση και την σκατοψυχία, έχει όντως να κάνει με την ψυχολογία του καθενός αλλά και με τη σχέση του με τον εκάστοτε χρήστη ή την εικόνα που έχει σχηματίσει γι'αυτον για τους Α,Β λόγους, συμπεριφορά που προσωπικά κατακρίνω. Ιντερνετ ή όχι, μου τη βιδώνει όταν βλέπω κάποιους να ξεχνάνε πως μιλάνε σε ανθρώπους κι οχι άψυχα bots.
:pink:Συμφωνώ σε όλα.

αγνή και αμόλυντη ειρωνία:touched:

Mitsmann
21-05-2010, 10:24
Ο Κοκκαλης πουλαει και σεις ΤΟΜΠΑΙΖΕΤΕ.

KoiliaSamprela
21-05-2010, 11:27

inb4 pinks από GG*

Rwxamhs
21-05-2010, 11:59
Real men use nc :-)

Rwxamhs
21-05-2010, 12:15
φθογγε αν επιμενεις οτι το θρεντ ειναι και/μονο για τα εξωφορουμικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι πρωτα ηρθε η "ανωτεροτητα" και μετα η ειρωνια! οχι το αντιθετο! ενας ανθρωπος που δεν νιωθει ανωτερος δεν θα ειρωνευτει! αρα καλυτερα να ψαξουμε την ριζα του γιατι καποιος καταληγει να νιωθει ανωτερος του συνανθρωπου του!

Ψηλε, αμα καποιος ειναι ανωτερος, σιγα μην ειρωνευτει. Δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα με τους ποστ-ροκς, τους φαν βρεταννικης κωμωδιας, κτλ, ΑΛΛΑ σε αλλους τομεις, οπου εχω εγω δει ατομα ανωτερα ομως, low profile και συζητηση ειδα. Ειρωνια συνηθως βλεπω απο ασχετους (ανασφαλεις που θα λεγε και το κοσμοπολιταν). Απο την αλλη, YMMV.

Οπως εχει πει και καποιος, "οταν φαινεται η φατσα σου ή η ΙΡ σου, εισαι μετρημενος" :)

Αφηνοντας απεξω πριβε και εμπορικα φορα, ναι ρε μαλακα, υπαρχουν πολλα φορα χωρις πουτσοειρωνιες και αμα πας εσυ (και ο καθε εσυ) να τα "διορθωσεις", η φαπα θα παει συννεφο.

Ευκολάκι!
Ρώτα την ελίτ του φόρουμ.

Βαλε εισαγωγικα, κανε το η ελιτ στο "οι ελιτ/παρεες/cargo cult" και εισαι μεσα!

Οποτε παμε παλι στο υποκειμενικο κριτηριο, δηλαδη στην Αφετηρια, που λεγαμε και στη Μονοπολη. Do not pass Go! do not collect $200.

Σε οτι αφορα το ratio content/meta-content, οσοι το πιασατε το πιασατε.

Αυτα προς το παρων!

Kaserinos
21-05-2010, 13:20
Στην τελική αυτο ειναι που διαχωρίζει το παρον φορουμ σε σχεση με τα αλλα 'τυπου ροκιν'. Πιο ενηλικο, πιο μπαχαλο..
...αλλα ολα ξεκινανε και σταματουν στο ποσο σοβαρα ή οχι παιρνεις τον εαυτο σου.
Και τα λεγομενα τα δικα σου και τον αλλον χρηστων ειδικοτερα. Εξυπνος ή μη, ολοι θελουνε τον χρονο προσαρμογης σε ενα φορουμ σαν και αυτο.

Στις προσωπικες επιθεσεις, πολλες φορες ειναι δυσδιακριτα τα ορια μεταξυ προσωπικης εμπαθειας και απλης ειρωνειας (βασικο συστατικο του ER).
Το οτι καποιοι απο δω μεσα γνωριζονται και προσωπικα, μπερδευει και αλλο τα πραγματα. Ειδικα στις διαφωνιες..

Αυτα τα gay, άοσμα απο μενα...

Εντιτ: Στραβωμάρα..

KoiliaSamprela
21-05-2010, 13:26
...αλλα ολα ξεκινανε και σταματουν και το ποσο σοβαρα ή οχι παιρνεις τον εαυτο σου.

+ :pink:

Kaserinos
21-05-2010, 13:32
...αλλα ολα ξεκινανε και σταματουν και το ποσο σοβαρα ή οχι παιρνεις τον εαυτο σου.

+ :pink:

Αχαχαχαχα.. Ούτε καν το πήρα χαμπάρι..Γάμησε...

Dragonlord
21-05-2010, 13:33
Ε μεγάλη αλήθεια, τι να λέμε, και λόγος που μερικοί δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε σε κάποια θέματα με τον χελμ πχ. Και μάλλον και με φθόγκο και φορντ.

Krux
21-05-2010, 13:45
Θα εξηγήσω την προσωπική μου στάση και μετά θα καταλήξω στο οντοπικ!Λοιπόν, οι παραπάνω προτάσεις λένε αποκλειστικά ψέματα. Στην πραγματικότητα εγώ προσωπικά έχω συνήθως όλη τη διάθεση να συζητήσω πολύ ευγενικά με οποιονδήποτε αρκεί να μην είναι μαλάκας. Υπάρχουν δεκάδες γιουζερ του φλόρο που είναι πιο μεταλάδες απο τον κρουξ, γράφουν επίσης ρηβιου και λένε πράγματα για τις μουσικές που αγαπούν, τοποθετούνται επίσης και σε άλλα σημεία του φορουμ και είναι συμπαθέστατοι, ΔΕΝ λένε μαλακίες και δεν δίνουν πουθενά δικαίωμα για φλεημς και μπινελίκια. Χαρακτηριστικές περίπτωσεις: witchkiller, guardianofivorytower, eleventh guardian, psychotron, jim dandy mangrum μόνο απο τους μεταλάδες και πάρα πολλοί ακόμα αγαπητοί χρήστες γενικά. Υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι ήπιοι, είναι τρολς η/και γράφουν επιθετικά αλλά με τους οποιούς δεν έχω κοντράρει ποτέ και καναδυό τους αγαπώ, ραπαπαρια, razor κλπ.

Αν εγώ τυχαίνει να βρίζω τον κρουξ απο ένα σημείο και μετά αυτό προκύπτει απο μια αλυσίδα συμβάντων που περιλαμβάνει το ότι γράφονται πράγματα όπως "ο θόδωρας lightsaber έφτιαξε το τολμηρότερο εγχείρημα στην ιστορία του μέταλ", "techno είναι ο chimo bayo και το μακαρένα", "δε ξέρω τι ακριβώς κονσεπτ υπάρχει στο murder of crows αλλά σίγουρα τα πηδάει όλα γιατί είναι devon" για να μην πιάσω ζητήματα πολιτικής. O μαλάκας χρήστης για μένα δεν είναι αυτός που γράφει τα παραπάνω -που στ' αρχίδια μου- είναι αυτός που όταν κάποιος του τα υποδείξει και μπει σε αντιπαράθεση για να του εξηγήσει που είναι η μαλακία θα αρχίσει να κοντράρει με άμυνες του τύπου "είσαι σπυριάρης, φάε τα λεφτά του μπαμπά σου, ήσουνα σπέρμα όταν εγώ ακουγα τις τεκνο μου" κλπ. Ακόμα και σε ένα τέτοιο μαλάκα εγώ αρκετές φορές κάθομαι να εξηγήσω πολύ ευγενικά τις απόψεις μου όπως για παράδειγμα κάνω εδώ φίλε βικότνικ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23784-Techno&p=986453&viewfull=1#post986453). Και εδώ είναι τελειωτική η διαφορά γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ χρήστης δεν είναι αυτός που κάνει και τα παραπάνω -που ψιλοσταρχίδια μου- αλλά αυτός που δεν θα απαντήσει ποτέ στα πραγματικά σοβαρά ποστς σου, όπως ακριβώς κάνει ο κρουξ με το εν λόγω, αλλά θα αναλωθεί στα υπόλοιπα, στα φλεημς, στην ειρωνία και τα τοιαύτα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου (στο έχω ξαναπεί άλλωστε) και με κανέναν άλλο γενικά στο φόρουμ. Μπορείς να έχεις ότι άποψη θέλεις για μένα, είναι δικαίωμα σου όπως είναι και δικό μου. Ξεκίνησα να ποστάρω στο φόρουμ γιατί βρήκα ανθρώπους που μπορούσα να συζητήσω κυρίως για την μουσική που ακούω και με ενδιαφέρει. Ξεκίνησα να κάνω κάτι που με ευχαριστεί πάρα πολύ (reviews για δίσκους που αγαπώ) και θέλω να πιστεύω οτι αρκετοί επωφελήθηκαν απο αυτά. Απο ένα σημείο και μετά (και ίσως γιατί όντως το είχα παρακάνει και το κατανοώ) άρχισα να εισπράττω μόνο ειρωνεία και χαρακτηρισμούς απο άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά τα ακούσματα απλά βρήκαν τον εύκολο στόχο και χτυπούσαν. Και μέσα σε αυτούς ήσουν/είσαι και εσύ δυστυχώς. Ναι έχω γράψει μερικές μαλακιές σε αυτά τα εκατοντάδες ποστς, ναι είμαι λίγο περισσότερο υπερβολικός στον τρόπο που εκφράζομαι, ναι αντιδρώ άσχημα όταν ο άλλος κοροιδεύει αυτό που εγώ αγαπώ, αυτός είμαι και όποια και αν είναι η ελάχιστη άποψη που μπορείς να σχηματίσεις για μένα απο ένα φόρουμ δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι.
Ισως θεωρείς οτι αν σταματήσω να ποστάρω στο φόρουμ θα γλυτώσεις απο ένα τύπο που γράφει καθολικά μαλακίες. Ισως όμως χάσεις και έναν άνθρωπο που έχει τα κότσια να σου μιλάει ντόμπρα για όποιο θέμα τίθεται και δεν κρύβεται πίσω απο πινκζ και αγαπούλες απλά και μόνο για να τα έχει καλά με όλους. Το έχω ξαναπεί οτι η εικόνα μου στο φόρουμ έχει στραπατσαριστεί αλλά δεν μου προκαλεί κανένα ενδιαφερόν γιατί πολύ απλά χέστηκα. Οταν με αποκαλείς και μου συμπεριφέρεσαι ως βλάκα, ηλίθιο, φασίστα, γελοίο, καραγκιόζη μην περιμένεις απο μένα να σκύψω το κεφάλι και να δεχτώ στοργικά την άποψη σου. Εχω εμπειρίες στην ζωή αυτή (όπως ο καθένας), έχω ευθύνες και υποχρεώσεις (όπως ο καθένας), έχω καρδιά και στόμα (όπως όλοι) και δεν δέχομαι απο κανένα μου το βουλώνει.
Το ξαναλέω οτι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με κάποιον εδώ μέσα. Κανένα. Οτι και αν μου έχει σούρει στο παρελθόν. Και με σένα, και με τον καρχαρτ, και με τον φλούξους, και με τον γκουντσαν και όποιον γενικά. Και είμαι απολύτως σίγουρος οτι αν βρισκόμασταν απο κοντά μια χαρά θα περνούσαμε και όλα θα ήταν τέλεια.
Σταμάτησα ήδη εδώ και καιρό να γράφω για δίσκους, γιατί δεν δέχομαι την λογική που έχουν κάποιοι "έλα να του γαμήσουμε αυτό που αγαπάει". Λογικά σε λίγο καιρό θα σταματήσω να γράφω τελείως γιατί δεν μπορώ σε κάθε ποστ να απολογούμαι για το τι είμαι σαν Χάρης. Ισως τα παραπάνω να σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Εμενα πάντως όχι.

Drumsick
21-05-2010, 13:47
awwwwwww

phthoggon
21-05-2010, 13:52
...αλλα ολα ξεκινανε και σταματουν στο ποσο σοβαρα ή οχι παιρνεις τον εαυτο σου.

στο πόσο σοβαρά παίρνεις το οτιδήποτε μάλλον, ντράγκονλορντ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, εντάξει παιδιά, αφού θεωρείτε πως είστε όλοι τέλειοι και πως φταίει το διάμεσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δε χρειάζεται να υπάρχει κανένας προβληματισμός, ας κάνουμε μόνο χαβαλέ. Thnxbai!

FaithFails
21-05-2010, 14:07
νταξ , wtf, τσιλ άουτ παίδες, στο εξής μόνο για μπυρόνια και χαίβη μαίηταλ που το έχουμε.
Προτείνω να καταργηθεί το πόλιτιξ ως διασπαστικό.
Αυτά. Πάω να συνεχίσω το καταναγκαστικό 12ωρο. Φιλούθια.

phthoggon
21-05-2010, 14:15
θέηθφεηλς, νιώθω ότι θέλω να σε βρίσω και να αναιρέσω όσα έγραφα για δέκα ποστ τώρα.

FaithFails
21-05-2010, 14:33
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ειρωνεύτηκα, κυριολεκτικά το λέω. Δε βλέπω το λόγο να πλακώνεται κανείς με κανέναν, πόσο μάλλον ονλάιν.

Raven Lord
21-05-2010, 14:46
έχεις κανα πρόβλημα με το "μπύρες και χαιβη μαίταλ"?

phthoggon
21-05-2010, 14:46
etsi re failfails, tha piw mpyronia k tha akousw exciter na to nioso kai go!! :headbang::headbang::headbang::headbang:

(see what i did here)

FaithFails
21-05-2010, 14:56

Αντιθέτως :-D
Γι' αυτό λέω κλείστε το ρημάδι.

Φθόγγε το'πιασες :headbang:

attila
21-05-2010, 14:59
επικφεηλς κατω τα ξερα σου απο το πολιτικς

phthoggon
21-05-2010, 15:02

Αντιθέτως :-D
Γι' αυτό λέω κλείστε το ρημάδι.

Ρε IQ κατεψυγμένου ραδικιού, σε εμένα απευθυνόταν ο ξυδόμπαρμπας. Αφού εσείς είστε φιλαράκια και βγάζετε φωτό ενώ τα σπάτε με αξξέπτ στα όλα τα jasmin και τα hardrock και rockin και δε ξέρω τι του κόσμου, πώς στο πούτσο να μιλάει σε σένα.

υγ. συνεχίζω τη συζήτηση για το θέμα απλά σε ένα μεταεπίπεδο νοήματος, ελπίζω να μη με παρεξηγείτε.

Raven Lord
21-05-2010, 15:04
στη φεηθ φέιλς μιλούσα

FaithFails
21-05-2010, 15:05
Φθόγγε κόψε κάτι, τελικά δεν το'πιασες

edit:Με πρόλαβαν.

phthoggon
21-05-2010, 15:05
δε βγάζει κανένα νόημα αυτό όμως, πάρε μία μούτζα και σύ!!!

Raven Lord
21-05-2010, 15:11
@φθόγγε, δεν έχω καμμιά δουλειά με τις διαφωνίες σας, απλά μ'αρέσει να πειράζω τη φεηθ φέιλς (ναι γιατί είμαστε φιλαράκια και τα σπάμε κ με εγκζαητερ αν κάτσει - όχι πια στο τζασμιν όμως). από εκεί και πέρα είναι μεγάλο κορίτσι και μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

και για να απαντήσω κ λίγο ον τόπικ, προσωπικά είμαι της λογικής ότι όταν σημαδεύεις κάποιον με όπλο πρέπει να είσαι έτοιμος να πυροβολήσεις. ξέρω ότι λόγω του "μέσου" πολλοί σημαδεύουν συχνά, αλλά λίγοι θα πυροβολούσαν τον άλλο σε ένα τετ α τετ.

phthoggon
21-05-2010, 15:26
και για να απαντήσω κ λίγο ον τόπικ, προσωπικά είμαι της λογικής ότι όταν σημαδεύεις κάποιον με όπλο πρέπει να είσαι έτοιμος να πυροβολήσεις. ξέρω ότι λόγω του "μέσου" πολλοί σημαδεύουν συχνά, αλλά λίγοι θα πυροβολούσαν τον άλλο σε ένα τετ α τετ.

αμ, να που έρχεσαι στα λόγια μου! Να, για παράδειγμα, βλέπεις ένα μεγάλο ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ σε αυτό το θρεντ εδώ???

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?20796-Music-off-topic-thread&p=1001825&viewfull=1#post1001825

πσ. ακόμα δε με θέλει με τα χρώματα η μαλακία!

ikonoklast
21-05-2010, 15:28
Ισως όμως χάσεις και έναν άνθρωπο που έχει τα κότσια να σου μιλάει ντόμπρα για όποιο θέμα τίθεται και δεν κρύβεται πίσω απο πινκζ και αγαπούλες απλά και μόνο για να τα έχει καλά με όλους.
Δείξε λίγη αξιοπρέπεια ρε μπούλη, μόλις πριν λίγο έκανες ένα κωλογλειφάδι-ποστ όπου δεν έχεις πρόβλημα με κανένα και γράφεις γι' αυτά που αγαπάς καρδιά μου καημένη πως βαστάς και δε ραγίζεις.

Οντοπικ, ήθελα να γράψω και κάτι για κουλτούρες στα φορουμς και ροκιν και ερ αλλά μετά το ξαναείδα και βαρέθηκα τη ζωή.

Kaserinos
21-05-2010, 15:34
Αναμένω την τοποθέτηση σου στο θέμα τις κουλτούρας γιατί με αυτά τα κατινίστικα και τα προσωπικά ακόμη και γω σαν νέος, αρχίζω να σε βαριέμαι.

Edit : For real.

KoiliaSamprela
21-05-2010, 15:36
πσ. ακόμα δε με θέλει με τα χρώματα η μαλακία!

είναι οφφτοπικ, δεν σας αφορά το μπούλο

αν εκεί που σου έχει κάτι της μορφής [COLOR="RGB(25,34,55"] το αλλάξεις σε [COLOR="MAGENTA"] θα σου βγάλει το χρώμα , δεν ξέρω γιατί σου συμβαίνει , το έχω και εγώ στο οικιακό , γιατί το εταιρικό συμμορφώνεται μόνο του

Ford Prefect
21-05-2010, 15:40
Μερικοί έχετε μπλέξει την σοβαροφάνεια με την σοβαρότητα. Και το δυστυχές αποτέλεσμα είναι να αυτοπροσδιορίζεστε ως ασόβαροι γενικά (εκ πεποιθήσεως παναθεμά σας!) και είναι κρίμα.

Αλλά να κάνω και μια διορθωσούλα στον Πάνο, το πρόβλημα συνεννόησης προκύπτει όταν ο άλλος σε παίρνει στα σοβαρά, ενώ εσύ θεωρείς τον εαυτό σου και τους πάντες και τα πάντα ασόβαρους και ασόβαρα αντίστοιχα γιατί εδώ είναι ένα ενήλικο, μυρωδάτο φόρουμ. Ναι, τότε, συνεννόηση δεν θα γίνει. Εν προκειμένω, αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον Χελμ, είσαι καθυστερημένος κοινωνικά, φόρουμ ξε-φόρουμ. Και εσύ και ο οποιοσδήποτε. Άλλο να σου βάζουν τάπα στο λόγο σου και να κρύβεσαι πίσω από κανόνες ηθικής γιατί είσαι κότα (που το ΕΡ όντως είναι σχετική όαση σε αυτό) και άλλο να χέζεις τον συνομιλητή σου υπό το πρόσχημα της ελευθερίας έκφρασης γιατί είσαι μπετόβλακας και δεν ξέρεις να μιλήσεις.

Αν δεν εντοπίζεις διαφορά μεταξύ των δύο ή θεωρείς ότι δεν πάει έτσι, είσαι πούτσα, αρχίδι, ξεκωλιάρης και κουτός. *κλανιά*, *ήχος αυνανισμού*.

Rwxamhs
21-05-2010, 15:59
Σορρυ, δεν εισαι μετροσεξουαλ, εισαι απλα ΑΔΕΡΦΑΡΑ.

phthoggon
21-05-2010, 16:00
σε ποιόν αναφέρεσαι?

τι κοιτάς μωρή κότα, απάντησε.

ikonoklast
21-05-2010, 16:05
Αναμένω την τοποθέτηση σου στο θέμα τις κουλτούρας γιατί με αυτά τα κατινίστικα και τα προσωπικά ακόμη και γω σαν νέος, αρχίζω να σε βαριέμαι.

Edit : For real.

χαχαχαχαχα μια ΚΑΠΟΤΑ στο κεφάλι ενός μωρού χαχαχαχαχα τέλειο, τέλειο.

Rwxamhs
21-05-2010, 16:08
Δεν μπορω, κανω ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ οσο εσυ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ!!!!

metamelia3
καλοκαιρακι ρε μουντρουχοι! γουαη αρ γουη φαητινγκ????
sPUqTDSC6vs

Ford Prefect
Εμπιστεύομαι το ένστικτο του Ρωχάμη, δεν εννοεί εμένα.

phthoggon
21-05-2010, 16:11

χαχαχαχ είσαι ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΟΤΑ ρε φλωράκο. Σοβαρά τώρα, ψήσου για κανένα καφέ να μου πεις από κοντά το τι είμαι και δεν είμαι, και θα σου πω και εγώ την άποψή μου για σένα, σοβαρά και πολιτισμένα, με βλέπεις κιόλας, φοβάσαι τώρα και τους μετροσέξουαλ? Έλα περιμένω απάντηση, αλλιώς ρε μλκ θα ποστάρω πικ κότας σε κάθε ποστ που κάνεις.

phthoggon
21-05-2010, 16:19

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/chicken1.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/chicken.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/chicken3.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/chicken4.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/chicken5.jpg

Kaserinos
21-05-2010, 16:20
ικονοκλαστ και μόνο που δεν μου απευθύνεσαι σε πρωτο πρόσωπο, με καβλώνει κάπως...
Μάταιο να αναλύουμε ποσο σχετικο ειναι το άβαταρ με την σοβαρότητα ενος χρήστη.

Rwxamhs
21-05-2010, 16:22
η μεγαλη πλακα ειναι οτι ΑΥΤΟ (http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/chicken1.jpg), το χα ποσταρει παλιοτερα για Deggial!
Full Circle ena pragma!

phthoggon
21-05-2010, 16:26
ναι είναι ξέρεις το πρώτο που βγαίνει όταν κάνεις search στο google. Κατα τ' άλλα μην αγχώνεσαι, δες το χαλαρά, αν ρωτήσεις τους περισσότερους από εδώ πέρα ξέρουν ότι είμαι το καλύτερο και το πιο ειρηνικό παιδί! Περιμένω πιέμ!

Kaserinos
21-05-2010, 16:27
Για να μην αναφέρω την μειωμένη αντίληψη μερικών απο δω μέσα, στον συμβολισμό που εκπέμπει ένα άβαταρ σαν το δικό μου. :roll:

Ξύπνα.

Dragonlord
21-05-2010, 16:30
Μερικοί έχετε μπλέξει την σοβαροφάνεια με την σοβαρότητα. Και το δυστυχές αποτέλεσμα είναι να αυτοπροσδιορίζεστε ως ασόβαροι γενικά (εκ πεποιθήσεως παναθεμά σας!) και είναι κρίμα.

Αλλά να κάνω και μια διορθωσούλα στον Πάνο, το πρόβλημα συνεννόησης προκύπτει όταν ο άλλος σε παίρνει στα σοβαρά, ενώ εσύ θεωρείς τον εαυτό σου και τους πάντες και τα πάντα ασόβαρους και ασόβαρα αντίστοιχα γιατί εδώ είναι ένα ενήλικο, μυρωδάτο φόρουμ. Ναι, τότε, συνεννόηση δεν θα γίνει. Εν προκειμένω, αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον Χελμ, είσαι καθυστερημένος κοινωνικά, φόρουμ ξε-φόρουμ. Και εσύ και ο οποιοσδήποτε. Άλλο να σου βάζουν τάπα στο λόγο σου και να κρύβεσαι πίσω από κανόνες ηθικής γιατί είσαι κότα (που το ΕΡ όντως είναι σχετική όαση σε αυτό) και άλλο να χέζεις τον συνομιλητή σου υπό το πρόσχημα της ελευθερίας έκφρασης γιατί είσαι μπετόβλακας και δεν ξέρεις να μιλήσεις.

Αν δεν εντοπίζεις διαφορά μεταξύ των δύο ή θεωρείς ότι δεν πάει έτσι, είσαι πούτσα, αρχίδι, ξεκωλιάρης και κουτός. *κλανιά*, *ήχος αυνανισμού*.
Σοβαρά (!) τώρα, αν θεωρείς ότι είμαι καθυστερημένος κοινωνικά ή μπετόβλακας και δεν ξέρω να μιλήσω τότε ποιο το νόημα όλου αυτού; Τόσες μέρες γράφεις, γράφεις κατεβατά, αναλύεις τη σκέψη σου σε κάποιον που δεν μπορεί να την παρακολουθήσει (γουαου, κι εγώ που νόμιζα ότι είναι μαλακία να ειρωνεύομαι γιατί έτσι δείχνω ότι θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους άλλους); Ή το κάνεις για τους υπόλοιπους; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα. Προφανώς αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα διαφορετικά, πρέπει ντε και καλά κάποιος να έχει τη "σωστή" στάση; Και για να καλύψω και τον φθόγγον που είπε πιο πάνω ότι έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά παίρνεις τα πάντα, νιούζφλας, η ζωή δεν είναι ούτε σοβαρή ούτε ασόβαρη εξ ορισμού. Προσωπικά μάλιστα παίρνω στα σοβαρά περισσότερα πράγματα από όσα θα ήθελα. Ευτυχώς, το λόγκο ή οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο φόρουμ δεν είναι από αυτά. Και εντάξει, έχουμε φτάσει σε τραγικότητες τύπου "έλα να μου τα πεις αυτά από κοντά ρε αν είσαι άντρας", ώρες ώρες το να παίρνεις πολύ στα σοβαρά μερικά πράγματα οδηγεί σε γελοίες καταστάσεις, αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σας προβληματίσει.

Rwxamhs
21-05-2010, 16:35
διαφορα πραγματα
Αν ειχες αλλαξει 24 ωρες πριν και αθορυβα το λογκο, δεν θα τρεχε καστανο. Εγινε ενα καλο η κακο αστειο, εληξε και οξω απο την πορτα. Η σταση σου εξωθησε τα πραγματα στα σχετικα ακρα ομως.

phthoggon
21-05-2010, 16:38
Και εντάξει, έχουμε φτάσει σε τραγικότητες τύπου "έλα να μου τα πεις αυτά από κοντά ρε αν είσαι άντρας", ώρες ώρες το να παίρνεις πολύ στα σοβαρά μερικά πράγματα οδηγεί σε γελοίες καταστάσεις, αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σας προβληματίσει.

Τι μαλακίες είναι αυτά ρε? Μήπως είσαι και συ μετροσέξουαλ να πούμε?????

Ford Prefect
21-05-2010, 16:41
Με μπριζώνουν οι Entombed είπαμε. Κατά τ'άλλα έχω πίστη στον σοβαρό Πάνο και τον κάθε Πάνο αυτού του κόσμου που καταπιέζεται από στρώματα ασοβαρότητας ότι κάτι πιάνει, κάτι μένει. Για τον Χελμ, απλά δεν κρατήθηκα, ήταν απλά γελοίο το συμπέρασμα.

Αν θεωρείς τα τελευταία μου ποστ κατεβατά, σημαίνει ότι δεν με διαβάζεις γενικά, αυτά είναι one-liners.

GG*
21-05-2010, 16:46

inb4 pinks από GG*

E NAI

Kaserinos
21-05-2010, 17:01
Αν ειχες αλλαξει 24 ωρες πριν και αθορυβα το λογκο, δεν θα τρεχε καστανο..

Το banner εννοεις...

FIXXXER
21-05-2010, 18:42

Αφηνοντας απεξω πριβε και εμπορικα φορα, ναι ρε μαλακα, υπαρχουν πολλα φορα χωρις πουτσοειρωνιες και αμα πας εσυ (και ο καθε εσυ) να τα "διορθωσεις", η φαπα θα παει συννεφο.

Για αυτους που δεν μπορεσαν να διαπιστωσουν οτι το εγραψα για "χουμορ" αυτο, ακριβως απο κατω ξεκιναω την προταση με τη φραση "πιο σοβαρα τωρα". Εκτος κι αν τρολαρεις παλι, οποτε ξεχνα το.

Raven Lord
21-05-2010, 18:47

αμ, να που έρχεσαι στα λόγια μου!

δε νομίζω πουθενά να διαφώνησα με τις αρχικές σου τοποθετήσεις. και το θέμα που έχει τεθεί έχει αρκετό ενδιαφέρον με το σκεπτικό ότι η διαδικτυακή επικοινωνία έχει γίνει πια ο κανόνας και η διαπροσωπική η εξαίρεση. απλά επέλεξα να αναφέρω μόνο τη δική μου στάση γιατί θεωρώ ότι δεν είναι ασπρο μαύρο η κατάσταση. δηλαδή, επειδή επιλέγω εγώ να φέρομαι έτσι δε σημαίνει ο ντραγκονλορντ ή ο βικ (τυχαία παραδείγματα) είναι "λάθος".

H.
21-05-2010, 20:33
Εμένα μου χουν πει πάντως ότι από κοντά είμαι πολύ γλυκό παιδί.

Clockwork Orange
21-05-2010, 20:43
χειροτερο θρεντ εβερ!
raven φορουμ ειναι! δεν θελεις να εχεις διαπροσωπικες σχεσεις! εχεις τους φιλους σου για αυτο!
θελεις να μπεις,να παρεις κανα λινκι για κατι που σου ξεφυγε,να δεις κανα μουνι,να βρισεις τους γαυρους,τα σκουληκια,τις βαζελες,να μουτζωσεις τον κλοκγουορκ...

καθεστε και συζητατε 5 σελιδες τωρα για το αυτονοητο...την ειρωνια μεσω φορουμ...αυτο που κρατησε αυτους που γραφουν σημερα και που δεν κρατησε αυτους που μετα το πρωτο "γεια" στο welcome επεσε ολο το φορουμ να τον φαει!
αν νομιζετε οτι το ER ειναι ενα "ευκολο" φορουμ κανετε λαθος!!! το ξαναλεω ομως οτι αυτη η ειρωνια με κραταει στο φορουμ! και ειμαι σιγουρος οτι οσο κι αν με κοροιδευει ο ραζορ αν βρεθουμε εξω και τις ρετσινες μας θα πιουμε και το 30αρι θα το σταξουμε!
σας αρεσει δεν σας αρεσει η ERωνια (και ειναι αλλο απο την ειρωνια) ειναι αυτο για το οποιο γραφουμε ολοι μας!

Raven Lord
21-05-2010, 20:52
raven φορουμ ειναι! δεν θελεις να εχεις διαπροσωπικες σχεσεις! εχεις τους φιλους σου για αυτο!

πού κατάλαβες ότι διαφωνώ με αυτό, από αυτά που είπα :?:

Ford Prefect
21-05-2010, 20:54
Και τι φοβάσαι; Μήπως από αύριο αρχίσουν και σου φέρονται καλά δηλαδή;

Έκλεισες χρόνο στο ΕΡ, achievement unlocked. Γαμήθηκες βέβαια, δύσκολο φόρουμ, αλλά τι αίσθηση επιτεύγματος!

Leech
21-05-2010, 21:03
Μετά από αυτό

να μουτζωσεις τον κλοκγουορκ...

δεν κρατήθηκα και σου'ριξα μια για τη ΦΑΣΗ. :pink:

Kaserinos
21-05-2010, 21:05
ERωνια (και ειναι αλλο απο την ειρωνια)

Θες credit για αυτό τώρα? :rolleyes:

illuzion_g
21-05-2010, 21:11
Και τι φοβάσαι; Μήπως από αύριο αρχίσουν και σου φέρονται καλά δηλαδή;

Έκλεισες χρόνο στο ΕΡ, achievement unlocked. Γαμήθηκες βέβαια, δύσκολο φόρουμ, αλλά τι αίσθηση επιτεύγματος!

δικιο εχεις φορντ! εκλεισα χρονο! λες και αυτο ειναι το θεμα...
και οχι στα τετοια μου πως θα μου φερονται!
δεν καταλαβες χριστο απο αυτα που ειπα! δεν πειραζει!
και οχι κασερινε! απλα ηθελα να δειξω την ιδιαιτεροτητα της ειρωνιας!

Ford Prefect
21-05-2010, 21:21
Γαμησέ τα, αυτές τις μέρες έχω ρέντα, δεν καταλαβαίνω γενικά τι μου λένε. Και έχω πάντα και την εντύπωση ότι ο άλλος είναι που δεν καταλαβαίνει τι του απαντάω και επίσης άλλο ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν κάνω εγώ ειρωνεία δεν πιάνει στους βλάκες, παραμένουν έτσι. Δεν έχω την τέχνη της ERωνείας :( Αλλά αναθαρρώ όταν διαβάζω ότι εσύ γουστάρεις να σε θεωρούν βλάκα και σκέφτομαι από μέσα μου "δεν πειράζει ρε, την επόμενη φορά, μάθε πρώτα να μπουσουλάς, μετά να περπατάς και σύντομα θα πετάξεις".

Clockwork Orange
21-05-2010, 21:22
και πριν ερθεις να μου πεις τις τυπικουρες τυπου "ωραια εισαι απο το 2006-τι χαιρεσαι?"
θα σου πω οτι αν βγαινει ενα σωστο συμπερασμα απο αυτο το θρεντ ειναι το εξης
"μην ειρωνευεστε σε ενα σοβαρο ποστ,κι ακομα κι αν το κανετε...καντε το σωστα"
το ποσο εκλεισα δεν εχει σημασια και ειναι τερμα ηλιθιο που μου απαντας ετσι...

Clockwork Orange
21-05-2010, 21:28
Γαμησέ τα, αυτές τις μέρες έχω ρέντα, δεν καταλαβαίνω γενικά τι μου λένε. Και έχω πάντα και την εντύπωση ότι ο άλλος είναι που δεν καταλαβαίνει τι του απαντάω και επίσης άλλο ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν κάνω εγώ ειρωνεία δεν πιάνει στους βλάκες, παραμένουν έτσι. Δεν έχω την τέχνη της ERωνείας :( Αλλά αναθαρρώ όταν διαβάζω ότι εσύ γουστάρεις να σε θεωρούν βλάκα και σκέφτομαι από μέσα μου "δεν πειράζει ρε, την επόμενη φορά, μάθε πρώτα να μπουσουλάς, μετά να περπατάς και σύντομα θα πετάξεις".

και δεν νομιζω να ειπα πουθενα οτι γουσταρω να με θεωρουν βλακα...
κι αν σε καιει να σου πω οτι στα τετοια μου τι πιστευεις για μενα...για τον clockwork orange τα πιστευεις στην τελικη...οχι για μενα! ελπιζω να με πιανεις!

τεσπα με χωνεται και μενα στο τριπακι και δεν γουσταρω να εξηγω τα αυτονοητα που συζητατε εδω περα!!!
οταν εχεις μια καλη σχεση με μια γκομενα δεν καθεσαι να το αναλυσεις! συνεχιζεις το ανελεητο πηδημα...

Ford Prefect
21-05-2010, 21:34
Ξενέρωτο ποστ: Η ειρωνεία μου στόχευε στο σχόλιό σου για το ΕΡ, αν νομίζουμε ότι είναι ένα "εύκολο" φόρουμ. Επίσης θεωρώ κουταμάρα που εντοπίζεις ως φανταστικό σημείο του ΕΡ την ειρωνεία του, όταν η πλειοψηφεία των χρηστών του είναι απλώς αποδέκτης της και επειδή εγώ γενικά είμαι της άποψης ότι το κάθε φόρουμ το κάνουν οι χρήστες του. Σαφώς και αναγνωρίζω τα θετικά στοιχεία που του έχει δώσει ο Πάνος (αυτά που έλεγα όαση) αλλά έρχομαι γιατί με ενδιαφέρει τι λένε κάποιοι χρήστες για κάποια συγκεκριμένα θέματα.

Επίσης αν δεν το έχεις καταλάβει, η ειρωνεία που εκθειάζεις πιο πάνω, κατά 90% πηγάζει από την πεποίθηση των χρηστών ότι έγραψες βλακείες. Και όταν γίνεται συνέχεια αυτό, η λογική μας λέει ότι μάλλον για να σε (τον όποιον τέσπα) ειρωνεύονται συνέχεια, σε θεωρούν βλάκα. Κάπως έτσι είναι ο συνειρμός μου.

Kaserinos
21-05-2010, 22:17
Είστε όλοι προβοκάτορες.. (Ξέρετε ποιοί είστε) :midfinger:

ikonoklast
21-05-2010, 22:33
Οραματίζομαι ένα λιτό banner με το συμπλήρωμα "ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ". Μπάς και πουλεύουνε και οι κασερίνοι και δούμε μια άσπρη μέρα με όλη αυτή τη μιζέρια εδώ μέσα.

http://img92.imageshack.us/img92/3779/47d80000105471lo4.gif

Kaserinos
21-05-2010, 22:59
Ίσα μώρη Παπαρήγα που θίχτηκες κιόλας...

Dragonlord
22-05-2010, 00:11
Με μπριζώνουν οι Entombed είπαμε. Κατά τ'άλλα έχω πίστη στον σοβαρό Πάνο και τον κάθε Πάνο αυτού του κόσμου που καταπιέζεται από στρώματα ασοβαρότητας ότι κάτι πιάνει, κάτι μένει. Για τον Χελμ, απλά δεν κρατήθηκα, ήταν απλά γελοίο το συμπέρασμα.

Αν θεωρείς τα τελευταία μου ποστ κατεβατά, σημαίνει ότι δεν με διαβάζεις γενικά, αυτά είναι one-liners.
Πόσο γαμημένα υπεροπτικό είναι να θεωρείς ότι έχεις τόσο απόλυτα δίκιο που δεν μπορεί, αν ο άλλος έχει κάποια ψήγματα "σοβαρότητας", θα συμφωνήσει μαζί σου;
Αυτό που είπε ο ρέηβεν πάντως έχει κάποιο ενδιαφέρον ("η διαδικτυακή επικοινωνία έχει γίνει πια ο κανόνας και η διαπροσωπική η εξαίρεση"). Κατά τη γνώμη μου η διαδικτυακή επικοινωνία είναι απλά διαφορετική. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πιο σοβαρές συζητήσεις - ίσα ίσα, μπορεί να ενδείκνυται κι όλας, γιατί μπορείς να σκεφτείς με το πάσο σου κλπ κλπ. Και νομίζω ότι, πέρα από το εκφραστικό μέρος, και το ταμαγκόθι και ο ικόνοκλαστ και εγώ έχουμε κάνει μια χαρά σοβαρές συζητήσεις (ή έστω έχουμε διατυπώσει "σοβαρές" σκέψεις) - χωρίς να σημαίνει ότι, αν κάποιος επέλεγε να μην το κάνει, είναι εξ ορισμού κατακριτέο. Από εκεί και πέρα, για μένα είναι λάθος να προσπαθεί κάποιος να αντικαταστήσει τη διαπροσωπική επικοινωνία με τη διαδικτυακή, να βάλει τους κανόνες της μίας στην άλλη και να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απλώς επειδή είναι διαφορετικά πράγματα. Ακριβώς όπως δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τη διαπροσωπική (edit: την "πρόσωπο με πρόσωπο" καλύτερα) επικοινωνία με την τηλεφωνική, με τη συγγραφή ενός βιβλίου, με τη δημιουργία ενός γλυπτού (το ότι η τελευταία δεν περιλαμβάνει καν λόγο δεν έχει και τόση σημασία). Τώρα φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να νομίζει ότι όταν γράφει σε ένα φόρουμ είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχει μια παρέα με 100 άτομα απέναντί του. Αρκεί να μη μου τα κάνει νταούλια ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος χρήσης των ιντερνέτς και άρα πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο.

Παρακμιακό Εργαλείο
22-05-2010, 14:46
Τώρα εσύ γιατί μου το χαλάς βρε ikonoklast?
Ήθελα να πιστεύω ότι είναι λιωμένο κασέρι σε σχήμα καπότας στο κεφάλι ενός μωρού.

Ford Prefect
22-05-2010, 14:58
[
Πόσο γαμημένα υπεροπτικό είναι να θεωρείς ότι έχεις τόσο απόλυτα δίκιο που δεν μπορεί, αν ο άλλος έχει κάποια ψήγματα "σοβαρότητας", θα συμφωνήσει μαζί σου;

Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή τελετάμπις. Γενικά λες βλακείες αλλά αυτό το λέω χωρίς να πιστευώ ότι έχω δίκιο. Οι σοβαροί άνθρωποι, συγγνώμη, οι "σοβαροί" άνθρωποι όμως ελπίζω να συμφωνήσουν μαζί μου. Για να ξέρω αν έχω δίκιο δηλαδή.

Κατ'α τ'άλλα δεν ξέρω για ποιον τα γράφεις τα υπόλοιπα, δεν απευθύνονται σε μένα μιας και δεν έχω υποστηρίξει απολύτως τίποτα από όλα αυτά. Οπότε θαμπζ απ. "Σοβαρό" ποστ.

Kaserinos
22-05-2010, 15:06
Και για να το ξεκαθαρίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και στους τελευταίους που δεν το καταλάβαν :

http://1.bp.blogspot.com/_2y-YF4j8yig/SeupuMCfvzI/AAAAAAAAAOk/stxGu_mviRY/s400/Condoms.jpg

Ψαχτείτε.

Drumsick
22-05-2010, 15:12
Ήθελα να πιστεύω ότι είναι λιωμένο κασέρι σε σχήμα καπότας στο κεφάλι ενός μωρού.

Κάτι τέτοια πόστς με αναγκάζουν να κάνω λογκιν με το άλλο ακάουντ για να ρίξω δύο μούτζες.

Dragonlord
22-05-2010, 15:14
Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή τελετάμπις. Γενικά λες βλακείες αλλά αυτό το λέω χωρίς να πιστευώ ότι έχω δίκιο. Οι σοβαροί άνθρωποι, συγγνώμη, οι "σοβαροί" άνθρωποι όμως ελπίζω να συμφωνήσουν μαζί μου. Για να ξέρω αν έχω δίκιο δηλαδή.

Κατ'α τ'άλλα δεν ξέρω για ποιον τα γράφεις τα υπόλοιπα, δεν απευθύνονται σε μένα μιας και δεν έχω υποστηρίξει απολύτως τίποτα από όλα αυτά. Οπότε θαμπζ απ. "Σοβαρό" ποστ.
Ό,τι γράφω απευθύνεται σε σένα, ακόμα κι αν ξεκινά με το "κατά τα άλλα έχει ενδιαφέρον αυτό που είπε ο ρέηβεν".
Όσο για το πρώτο, δηλαδή η διαφορά μας είναι ότι εσύ θεωρείς ότι οι άλλοι λένε βλακείες, αλλά τουλάχιστον δεν τους ειρωνεύεσαι. Χμ.

Παρακμιακό Εργαλείο
22-05-2010, 15:23

Κάτι τέτοια πόστς με αναγκάζουν να κάνω λογκιν με το άλλο ακάουντ για να ρίξω δύο μούτζες.
Ποπο ούτε μια πλάκα δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ μέσα -_-

Ford Prefect
22-05-2010, 16:00

Ό,τι γράφω απευθύνεται σε σένα, ακόμα κι αν ξεκινά με το "κατά τα άλλα έχει ενδιαφέρον αυτό που είπε ο ρέηβεν".
Όσο για το πρώτο, δηλαδή η διαφορά μας είναι ότι εσύ θεωρείς ότι οι άλλοι λένε βλακείες, αλλά τουλάχιστον δεν τους ειρωνεύεσαι. Χμ.

Κοίτα Πάνο, αν τόσα σεντόνια μετά νομίζεις ότι έχω κάτι με την ειρωνεία γενικά ή με το γενικότερο ύφος του ΕΡ, με τον χαβαλέ και το κέφι και δεν ξέρω γω τι άλλο, έχεις πρόβλημα αντίληψης. Όπως εγώ που διακρίνω σπόντες στο πάνω ποστ που απευθύνεται στον Ρέηβεν ένα πράμα.

Dragonlord
22-05-2010, 16:27
Για να το λήγουμε, το να ζητάς συμπαράσταση για το πένθος σου για τον dio στο banner και τα ποστς ενός φόρουμ (και δη του er, όπου όπως είπες κι εσύ έχουμε ατσάλινα αρχίδια και τέτοια) δείχνει πρόβλημα αντίληψης. Επίσης το να βλέπεις κακεντρέχεια στο συγκεκριμένο banner δείχνει πρόβλημα αντίληψης. Όσο για το "νταούλια" παρτ στο πιο πάνω ποστ, όχι, δεν πήγαινε μόνο σε σένα, πήγαινε σε όποιον θεωρεί χρέος του να μου τα κάνει νταούλια για ηλίθιους λόγους. Και ναι, καταλαβαίνω ότι σε κάποιους δε φαίνεται ηλίθιος ο λόγος, αλλά καταλάβετε κι εσείς ότι σε μένα φαίνεται, εξ ου και τα νταούλια. Δηλαδή κουλ, το είπαμε μία, το είπαμε δύο, ακόμα και ο μπέρνης που εν πολλοίς σε αυτόν κατευθυνόταν η ειρωνία είπε ένα "δε θα ξανασχοληθώ με το θέμα" και το ξεπέρασε.

Ford Prefect
22-05-2010, 17:20
Για να το λήγουμε, το να ζητάς συμπαράσταση για το πένθος σου για τον dio στο banner και τα ποστς ενός φόρουμ (και δη του er, όπου όπως είπες κι εσύ έχουμε ατσάλινα αρχίδια και τέτοια) δείχνει πρόβλημα αντίληψης. Επίσης το να βλέπεις κακεντρέχεια στο συγκεκριμένο banner δείχνει πρόβλημα αντίληψης.

Ήθελα να στην δώσω και πιο ανοιχτά:
:moutza:
Πραγματικά βαριέμαι να κάνω quotes και έχω πίστη βαθιά μέσα μου ότι δεν χρειάζεται κιόλας. Πάω να διαλογιστώ, να πάρω βαθιές ανάσες να ξεπεράσω το ζήτημα, να ξε-χαλαστώ, να ηρεμήσω, δεν θυμάμαι τι άλλο έγραφες. Καλό ξεπρήξιμο!

Dragonlord
22-05-2010, 17:22
Πολύ άκαρδο να μου φέρεσαι έτσι, λίγες μόνο μέρες μετά το θάνατο του dio.

Xtikio
22-05-2010, 17:34
κλαίω :thumbsup:

Ford Prefect
22-05-2010, 18:16
Πολύ άκαρδο να μου φέρεσαι έτσι, λίγες μόνο μέρες μετά το θάνατο του dio.
*τελευταίος λόγος*

Ra Pariah
22-05-2010, 18:28
Κοίτα Πάνο, αν τόσα σεντόνια μετά νομίζεις ότι έχω κάτι με την ειρωνεία γενικά ή με το γενικότερο ύφος του ΕΡ...

Μορφωθείτε οι υπόλοιποι.