View Full Version : Σύμη
Επειδή υπάρχει η σκέψη να γίνει η Σύμη φέτος το "καινούριο μέρος που θα επισκεφθούμε στις διακοπές" - για πείτε ό,τι ξέρετε όσοι ξέρετε.
Πρέπει να είναι μικρό νησί απ'ότι καταλαβαίνω, πού μένουμε; Χρειάζεται αυτοκίνητο; Ποσες μέρες πάνω κάτω χρειάζονται για να το χαρεί κανείς το νησί και πόση ώρα είναι περίπου από τη Ρόδο;
Και φυσικά αν έχετε τιπς και τρικς για φαγητά, παραλίες, μπαρ και χοροεσπερίδες, είναι ευπρόσδεκτα.
είναι μικρό νησί
ήμουν μικρός όταν είχαμε πάει και δε θυμάμαι πολλά
κανα 2-3ωρο από Κώ ήταν ίσως κάτι λιγότερο από ρόδο (με δελφίνι πάντα)
να πάτε να δείτε σπίτι Γιωτόπουλου
ίσως να χρειάζεται αμάξι για να πας στα άλλα χωριά αλλά δε ξέρω
morphine
21-05-2010, 21:21
είναι κάτι λιγότερο από δύο ώρες από τη Ρόδο. Δεν πρέπει να υπάρχει τρόπος να πάρεις το αμάξι σου, οπότε άμα θέλεις μεταφορικό μέσο λογικά νοικιάζεις κάτι από εκεί. Μένεις χώρα, εκτός αν είσαι σε φάση διαλογισμού και θέλεις να ανοίξεις κάποια από τα τσάκρα σου, οπότε και υπάρχει η επιλογή Πανορμίτης, που είναι ένα μοναστήρι, μια ταβέρνα, εσύ και τα τσάκρα σου. Θα υπάρχουν και χωριά, αποκλείεται να μην υπάρχουν, αλλά δε γνωρίζω κάτι να βοηθήσω. Κάτι πιο εξειδικευμένο δεν ξέρω, μια φορά έχω πάει κι εγώ και δεν έχω μείνει. Άμα βαρεθείς εκεί και πας πάλι απέναντι στη Ρόδο, θα ξέρω περισσότερα.
Tonosalata
21-05-2010, 21:34
Ο παππούς μου ήταν απο την Σύμη.
Ο άδερφος μου βαπτίστηε στον Πανορμίτη (μεγάλ η χάρη του).
Δεν έχω πάει ποτέ.
ελπίζω να βοήθησα!
http://www.greece-ferries.com/images/islands/dodekanesse/symi/dodekanesse_symi_island_map_small.jpg
μικρό νησί σε δύο μέρες έχεις δει τα πάντα (μπορεί να λέω και πολλές). Περι αυτοκινήτου ισχύουν αυτά που είπε η μόρφιν, αλλά το χρειάζεσαι για να δεις το νησί, θα βρείς να νοικιάσεις εύκολα (τιμές δεν θυμάμαι). σκούτερ ακόμα πιο εύκολα.
Εκτός από πανορμίτη και χώρα πιο ζωηρά χωριά το Νημποριό και το πέδι, στο πέδι είχαμε βρεί συμπαθητικές ταβερνες, οι οποίες όμως όταν σερβίρουν συμιακό γαριδάκι, χρεώνουν σα να σερβίρουν χρυσό (μάλλον παντού στη σύμη συμβαίνει αυτο). ε αν πας να φας όμως...
ενώ είναι μικρές πάντως οι αποστάσεις, από χώρα για πανορμίτη αν θυμάμαι κάναμε 45-50 λεπτά, όλο στροφή και μαξ 40χλμ/ω.
Προς πανορμίτη, ανάμεσα σε Νανου και Λάπαθο, έχει ένα πευκόδασος για το οποίο είναι πολύ περήφανοι οι συμιακοί (τρομάρα τους), είναι worth seeing, τριγύρω πέτρα και γυμνό τοπίο, και ξαφνικά δάσος....(δεν παθαίνεις και πλάκα, αλλά ένα "για δες...." θα το πεις)
οι συμιακοί είναι παρανοϊκοί.
edit: Τώρα θυμήθηκα ότι πήγα Μάιο, οπότε επιφυλάσσομαι λιγάκι για την ευκολία στο να βρείς μεταφορικό.
Harbinger of Death
22-05-2010, 02:54
Άμα πάτε, θέλω κάποιον να μου πει τι λέει αυτή η γιαγιά. Με στοιχειώνει.
http://www.lostbodies.gr/download.php?file=files/lost_bodies-simi&type=mp3
update:
γενικά δεν έχει πολύ ωραίες παραλίες, αλλά μου είπαν ότι μπορείς να πάρεις καραβάκι από το λιμάνι για τον Αη Γιώργη τον Δυσάλωνα, η οποία είναι υπέροχη παραλία και απ' όσο έμαθα δεν έχει δρόμο για εκεί.
βρήκα σχετικά:
"Η παραλία του Άη Γιώργη του Δυσάλωνα δεν είναι μόνο μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Σύμης αλλά και διεθνής προορισμός για αναρριχητές από όλο τον κόσμο που κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται τον Αη Γιώργη και τον κατακόρυφο βράχο του ύψους 360 μέτρων. Πέρα όμως από την αναρρίχηση, ο βράχος προσφέρεται και για ένα άλλο άθλημα πολύ πο συναρπαστικό αλλά και επικίνδυνο: το “BASE jumping”.
θα έχω σύντομα και πληροφορίες για μαγαζιά (φαί και ποτό)
λοιπον εχω κατσει 3μερο ηρωικο αλλα οχι καλοκαιρι(πρεπει να ηταν μαρτιος)
τα ψαρικα/θαλασσινα τους δεν υπαρχουν απλα-για τιμες δεν ξερω αλλα λογικα καλοκαιρι θα βαρανε λιγο παραπανω
οι ντοπιοι ειναι γαμω τα ατομα,καμια σχεση με την πλειοψηφια των δωδεκανησων
βεβαια θα βαρεθεις στο πρωτο 12ωρο εκτος αν πας με γκομενοπαρεα ή μια σακουλα ναρκωτικα(τοτε με φωναζεις)
εγώ πέρασα οκτάμηνο φαντάρος εκεί και δυστηχώς όχι καλοκαίρι. φαντάζομαι δεν έχει μεγάλη διαφορά όμως, ήσυχο νησί χωρίς τρέντυ παραλίες και τέτοια. ενδεικτικό είναι ότι πολλοί ξένοι, άγγλοι κυρίως, πηγαίνουν για πολύμηνες διακοπές να ηρεμήσουν.
αν είσαι πάρτυ άνιμαλ εγκαταλείπεις την ιδέα αμέσως.
όταν ήμουν εκεί υπήρχε μόνο το "The Club" (club-cafe-netcafe-μπιλιαρδάδικο combo) και άλλο ένα ψιλο-barάκι.
κάθε αύγουστο γίνεται το φεστιβάλ της σύμης με διάφορα ελληνικά αν σε ενδιαφέρει.
επειδή κυριολεκτικά έχω περπατήσει όλο το βόρειο μέρος του νησιού, αν έχεις όρεξη ακολουθείς τα φυσικά μονοπάτια, περνάς τόσο από ξεραίλες όσο και μικρά δάση και συναντάς πολλές εκκλησίες (που υποτίθεται ότι είναι 365, μπούρδες) που είναι καλά spots για άραγμα κ - ίσως - camping. ειν όμορφα.
τις παραλίες που δείχνει ο χάρτης του alaiah θα τις αμφισβητούσα, μόνο τη Νανού και τον Α.Γεώργιο ήξερα κι ότι πας με καίκι, αλλά αυτό με διαψεύδει: http://www.symi.gr/main.php?id=paralies
θα πρέπει να συμφιλιωθείς με τη γλώσσα που είναι μια μίξη διαλέκτων ροδίτικων, κρητικών, κυπριακών και ελληνικών με δικές τους προσμίξεις σε ΘΡΑΣ τέμπο.
πχ αν ακούσεις "τι που μου κάμπνεις μπρε λολέ" μη φανταστείς ότι του κανες κάτι - σημαίνει "τι κάνεις;".
τέλος, εμπειρία είναι το καραβάκι του πήγαινέλα από Ρόδο. 3 μποφόρ να χει μπαινοβγαίνει το μισό μες τη θάλασσα, πάνω από 5 έχει απαγορευτικό. αν θες όχημα κανονίζεις να ρθεις με "το μεγάλο" που κάνει την άγονη γραμμή από πειραιά.
nikolasfluxus
12-07-2010, 18:12
Άμα πάτε, θέλω κάποιον να μου πει τι λέει αυτή η γιαγιά. Με στοιχειώνει.
http://www.lostbodies.gr/download.php?file=files/lost_bodies-simi&type=mp3
χαχαχαα κι εμένα.
ένα από τα δύο σταθερά μέλη είναι από την ρόδο πάντως,στέλνει στίχους και μουσικές από κει.