View Full Version : Discharge (a true story)
Μιας και αναλωθήκαμε χτες σε μία χαοτική συζήτηση περί σταθερών του punkνομίζω οτι ήγγικεν η ώρα να κάτσουμε να συζητήσουμε ΣΟΒΑΡΑ για μία απο τις πιο επιδραστικές μπάντες του punk.
Τι είναι αυτό που τους καθορίζει απο τους σοβαρους πανκηδες ως σταθερά ?
Ποιά είναι τα στοιχεία τους, που γυρίζουν τα άντερα κάποιων ?
Πόσο διαφορετικό θα ήταν το punk αν δεν είχαν υπάρξει ποτέ ?
Τι ήταν αυτό που έφεραν στο punk ώστε να θεωρούνται πρωτοπόροι για την εποχή τους ?
Τι εχει να πει για ολα αυτα ο χρηστης Krux?
/discuss
Ναι, ψυχίατροι είναι. Και οι Discharge θεοί.
αστο φιλε, αντε ποσταρε για την μπανταρα σου τους gayRyche ασε το πανκ ησυχο!
αστο φιλε, αντε ποσταρε για την μπανταρα σου τους gayRyche ασε το πανκ ησυχο!
+ :pink:
warlord mkII
14-05-2010, 12:53
Μετά από απαίτηση του Ρωχάμη:
Λοιπόν οι discharge και όλο το πανκ είναι το σίχαμα το ίδιο και να ψοφήσουν με θάνατο αργό. Ατάλαντοι, άμουσοι, καραποζεράδες του κερατά οι πανκς.
Να πω εδώ ότι ευχαριστώ την λατρεία Witchkiller που με πήρε τηλέφωνο και μου διάβασε συνέντευξη του Neil Kay που τα χώνει τρελά στους πανκς. Έκανε τον σαβουρογράφο της χαμμούρας να καταπιεί τη γλώσσα του με την απάντηση που έδωσε στο ερώτημα: έχει επιρεαστεί το nwobhm από το πανκ?
Ειδικά οι discharge είναι κάτι παραπάνω σιχαμένοι γιατί αφού είδαν ότι με τις μαλακίες που παίζαν δεν έβλεπαν φράγκο, το γύρισαν και καλά σε πιο μεταλ για να εισπράξουν και από εμάς τους τρου τη χλεύη και τη μούτζα. Αυτά.
Χαχαχαχα, ενημερωμενο σε βρισκω περι Discharge!
Δεν μπορεις ομως να παιρνεις ολο το πανκ συλληβδην, τα πραγματα προς Αμερικη μερια ηταν αρκετα διαφορετικα (και πιο σοβαρα κατ'εμε), τοσο σε μουσικο οσο και σε τεχνικο επιπεδο (και σε σταση ζωης κτλ).
Respect για το γεγονος οτι γνωριζεις περι των Discharge της μετα Massacre Divine εποχης (πεταμενα λεφτα, το χα παρει σε βινυλιο ΧΩΡΙΣ να το ακουσω!)
warlord mkII
14-05-2010, 13:48
Τη συμπάθειά μου για τα πεταμένα λεφτά, την είχα πατήσει κι εγώ άπειρες φορες τότε που δεν υπήρχε ιντερνετ.
Είχα ένα συμμαθητή θρασά και μου είχε ζαλίσει τα @@ να ακούσω discharge... Μου έγραψε 90ρα κασσέτα (πωπω στάζω τρουίλα), δεν θυμάμαι βέβαια ποιοι δίσκοι, και δεν άντεξα πάνω από 15 λεπτά.
EDIT:
Ρωχάμη, οι motorhead είναι heavy metal?
nikolasfluxus
14-05-2010, 14:12
χαλάρωσε λίγο με την επιδραστικότητα,μια απλώς καλή μπάντα ήταν
και αν επηρρέασαν κάποιους αυτοί ήταν οι χαζομεταλλάδες και η crust/d-beat μουσική.
Clockwork Orange
14-05-2010, 15:09
ποσο χαζο ειναι να κρινεις μια μπαντα απο το αν λες εσυ οτι ειναι κουλη???
θανατος στους κουλους λοιπον...
τι κι αν τετοιοι ηταν οι Venom,Hellhammer??
τωρα ακομα nwbhm θα ακουγαΤΕ!
phthoggon
14-05-2010, 15:14
Καλά κάνει και λέει ο χεβιμέταλλος ότι είναι σκατά, χεστήκαμε δλδ στο κάτω κάτω με την επιδραστικότητα, πόσους πια αντικειμενικούς γνώστες χρειαζόμαστε. Στους Discharge των δύο πρώτων πάντως ακούει κάποιος τους Celtic Frost, τους Bathory, και ένα μεγάλο μέρος του φίρστ γουέηβ γενικά, έτσι? Α, και τα σρέντινγκ σόλο δείχνουν ότι από το τότε ήταν επηρεασμένοι ή ψιλοακούγανε χεβι μέταλ.
Καλά κάνει και λέει ο χεβιμέταλλος ότι είναι σκατά, χεστήκαμε δλδ στο κάτω κάτω με την επιδραστικότητα, πόσους πια αντικειμενικούς γνώστες χρειαζόμαστε. Στους Discharge των δύο πρώτων πάντως ακούει κάποιος τους Celtic Frost, τους Bathory, και ένα μεγάλο μέρος του φίρστ γουέηβ γενικά, έτσι? Α, και τα σρέντινγκ σόλο δείχνουν ότι από το τότε ήταν επηρεασμένοι ή ψιλοακούγανε χεβι μέταλ.
Ρε φθογγε μας δουλευεις; Τα ποια σρεντινγκ σολο; Και ναι, οι Discharge οι μεγιστοι slide-αδες!
warlord mkII
14-05-2010, 15:24
τι κι αν τετοιοι ηταν οι Venom,Hellhammer??
τωρα ακομα nwbhm θα ακουγαΤΕ!
axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxa ΕΛΕΟΣ
Clockwork Orange
14-05-2010, 15:27
......
μαλλον πρεπει να κοιταχτεις σε καθρεφτη και να το πεις....
ηξερα οτι ο μπαφος τα καιει αλλα για τους manowar τωρα το μαθαινω!
phthoggon
14-05-2010, 15:28
Ε καλά, θρασμεταλάδικα είναι τα σόλο, κουλοθρασάδικα για την ακρίβεια. Δεν έχω ακούσει πολλές πανκ μπάντες να παίζουν έτσι, αλλά γενικά δεν έχω ακούσει και πολύ πανκ!
warlord mkII
14-05-2010, 15:30
:rsad:
Ε καλά, θρασμεταλάδικα είναι τα σόλο, κουλοθρασάδικα για την ακρίβεια. Δεν έχω ακούσει πολλές πανκ μπάντες να παίζουν έτσι, αλλά γενικά δεν έχω ακούσει και πολύ πανκ!
Παιζει να μην εχεις ακουσει και καθολου! Ποια σολο ρε μαλακα;
Ο σατριανι στους Ντιστσαρτζ!
why & hear nothing μου αρέσουν, από τ' άλλα ό,τι έχω ακούσει δεν μου έκανε αίσθηση
phthoggon
14-05-2010, 15:33
Δηλαδή εσύ στο 1:00 του προτέστ εντ σερβάιβ τι ακούς, για να έχουμε καλό ρώτημα?
Δηλαδή εσύ στο 1:00 του προτέστ εντ σερβάιβ τι ακούς, για να έχουμε καλό ρώτημα?
σρεντ σολο! Πανε τα λεγκατο συννεφο!
Οτιδηποτε κατω απο 8 μετρα σολο ειναι ΠΑΝΚ!
Witchkiller
14-05-2010, 20:46
έχει επιρεαστεί το nwobhm από το πανκ?
ναι.................
Ruthless
14-05-2010, 21:28
Και γι'αυτό το US Power είναι κλάσεις ανώτερο από τη χαβούζα που λέγεται NWOBHM, που μπαίναν μέσα από μπαντάρες μέχρι κουλούς με λοφία.[/φλέιμ]
Συνεχίστε. :D
Witchkiller
14-05-2010, 21:55
Και γι'αυτό το US Power είναι κλάσεις ανώτερο από τη χαβούζα που λέγεται NWOBHM, που μπαίναν μέσα από μπαντάρες μέχρι κουλούς με λοφία.[/φλέιμ]
Συνεχίστε. :D
φοβερή δήλωση.................
όσον αφορά την απαντησή μου στην αγάπη warlord ,έλα τώρα ,κομμάτια όπως το axe crazy, if i were king και μπάντες όπως οι tank ,ε ,την ήχαν την πανκιά τους μέσα. Και δεν εννοώ sex pistols ,είμαι βέβαιος ότι αυτούς το 99,9999999999999% των σοβαρών συγκροτημάτων του κινήματος τους φτύναν (και καλά κάναν) αλλά λίγο troggs ,stooges και ramones στα "μουλοχτά" ακούγανε ,έτσι δεν είναι ? Και ας αναγνωρίσουμε ότι οι μεταλλάδες πέρνοντας την ταχύτητα του punk αναίβασανε "παικτηκά" τα stadrards πάιζοντας hard rock θέματα με τσιτωμένο γκάζι (οκ ,δεν εννοώ sodom ,bathory,venom,onslaught κτλ αλλά μπάντες όπως agent steel, testament, exodus ,overkill κτλ).
Τώρα όσον αφορά τους discharge ,άσχετα από το αν μας αρέσουν ή όχι (που προσωπικά δεν πεθαίνω όπως και από το σύνολο του punk/ hardcore σέβομαι μερικές μπάντες αλλά μου αρέσουν επιλεκτικά μόνο κάποια κομμάτια) ,οκ ,ας παραδεχτούμε ότι συνέβαλαν τα μέγιστα με τον καφροήχο τους και την ταχύτητα τους στο να δημιουργηθούνε τάσεις όπως το hardcore και το thrash metal. Mπάντες όπως οι Exodus ,Destruction και Metallica ανάβουνε κεράκι κάτω από την αφίσα τους και το ξέρουμε.
atom_smasher
14-05-2010, 23:26
A! ok. hardcore και thrash. Ε ενταξει παιδια, οχι metal. :P
Witchkiller
14-05-2010, 23:49
A! ok. hardcore και thrash. Ε ενταξει παιδια, οχι metal. :P
κάνεις πλάκα ή δεν διάβασες καλά?
Agoraphobic_S.I.
14-05-2010, 23:53
Μεγάλη μπάντα, γαμάνε μεταλάδες για την πλάκα.
Witchkiller
15-05-2010, 00:46
Μεγάλη μπάντα, γαμάνε μεταλάδες για την πλάκα.
φοβερή δήλωση prt 2
Πρεπει να ναι εγκεφαλικα νεκρος καποιος για να μην του αρεσουν οι Discharge!
carheart
15-05-2010, 01:25
είστε παντού ρε πούστη μου.
Parasight
15-05-2010, 19:31
O Witchkiller έβαλε τα πράγματα στη θέση τους πιστεύω. Αμάν με τα συρματοπλέγματα ανάμεσα στις μουσικές δλδ, έλεος.
Marillion
26-05-2010, 02:14
ποστάρεται για τρίτη φορά και θα συνεχιστεί όσο το ζορίζετε
Ts-_6Z4mJTY
:wave: