PDA

View Full Version : Εκτός από Κωτσόβολο.

Amnesiac.
12-05-2010, 09:36
Πού κοιτάζουμε για αιρκοντίσιον;

Είναι για μικρό δωμάτιο, με προοπτική να πάει και κανα αεράκι στο kathistiko, αλλά χωρίς το τελευταίο να αποτελεί προτεραιότητα.

Τι χαρακτηριστικά κοιτάμε πέρα από ενεργειακή κλάση; Μιας και αναμένεται να το έχω ανοιχτό όλη μέρα ανεξαιρέτως (κι ας λέει ό,τι θέλει ο Καντίρου), θέλω οπωσδήποτε να είναι Α ή Α+.

Α, επίσης δε με νοιάζει να είναι γαμάτο, να έχει 45 χρόνια εγγυήση και δεν ξέρω και γω τι, πιθανότατα από φθινόπωρο θαλλάξω σπίτι, οπότε κάτι φτηνό θα βόλευε.

Για προτείνετε, για προτείνετε.

Parasight
12-05-2010, 09:43
Και τι σου'χει κάνει ο Κωτσόβολος δλδ;

Amnesiac.
12-05-2010, 09:47
Την έχω πει την ιστορία πρόσφατα νομίζω. Είναι παλιομουνιά.

(Δεν είσαι ο Κωτσόβολος ε)

Mitsmann
12-05-2010, 09:55
Λοιπον ακου.

εχω ενα NAKASSI εδω (ναι, αυτη ειναι η μαρκα ρε) το οποιο πρεπει να ειναι παμφθηνο, αφου οι γονεις Μιτς το πηραν σαν δωρο για ενα Samsung θηριο που εχουν στο κεντρικο λιβινγκ ρουμ (α ρε κλαση) και το εβαλαν στο δωματιο μου στο Σαλαμινοσπιτο.

Point is, οτι ειναι στανταρ παμφθηνο και τα τρια χρονια που υπαρχει εδω εχει κανει σουπερ δουλεια, γαμει και δερνει για το δωματιο μου που ειναι ας πουμε 4χ4 περιπου, και ειναι και αθορυβο και γενικα πρεπει να ειναι γαμω τα βαλιου φορ μανη.

να πει και ο Μπιζαριος, αλλα εγω το προτεινω σαν δοκιμαστης.

Amnesiac.
12-05-2010, 10:01
Μια παρόμοια μαλακία έχω και γω στο υπνοδωμάτιο, το οποίο κάνει όντως μια χαρά τη δουλειά του, αλλά είναι ενεργειορουφήχτρα, τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έπεφτε ο λογαριασμός της ΔΕΗ κάτω από 160-170 € το οποίο είναι ψιλοϋπερβολικό για ένα άτομο. Και επίσης το υπόλοιπο σπίτι ήταν γάμα τα από ζέστη.

Οπότε είπα να βάλω άλλο ένα και να γίνει λίγο πιο ανθρώπινη η κατάσταση.

Razor
12-05-2010, 10:12
ΜΗΝ παρεις τζενεραλ ιλεκτρικ,πηρα περσι το καλοκαιρι και ακομα μετανιωνω που δεν εδωσα κατι παραπανω για να παρω κατι καλυτερο

pixies
12-05-2010, 10:26
episis to airkontisio metakomizetai, den einai anagki na to afiseis pisw

Amnesiac.
12-05-2010, 10:26
Θα το αφήσω.

Phoebus
12-05-2010, 10:40
Αν σε απασχολεί το θέμα του ρεύματος τότε να πάρεις ένα με τεχνολογία inverter. Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά αξίζει. Μερικά μπορείς να τα προγραμματίσεις και να μη μένουν όλη μέρα ανοιχτά, παρά μόνο τις ώρες που είσαι μέσα στο σπίτι και σκάει ο τζίτζικας. Ή πχ να ξεκινάνε μισή ώρα πριν γυρίσεις από δουλειά ξέρω γω, και όταν μπαίνεις το σπίτι να είναι δροσερό. Και όταν μετακομίσεις μπορείς να το πουλήσεις (σε κάποιον ERίτη) αν δε θες να το μετακομίσεις και αυτό :)

ari-m
12-05-2010, 10:44
ligo pio akriva alla eggyisi ...
http://www.daikin.gr/

Amnesiac.
12-05-2010, 10:49
Πείτε και κανα κατάστημα βρε παιδιά.

MediaMarkt έχει;

Μάλλον δεν εξήγησα ακριβώς τι θέλω, λοιπόν, με νοιάζει απλά να βγάλω αυτό το καλοκαίρι και μετά να το αφήσω στο σπίτι για τον επόμενο, ο οποίος ας το κάνει ό,τι ποθεί.

Οπότε οι βασικές μου ανάγκες είναι 2, να είναι φτηνό και να είναι ενεργειακής κλάσης Α.

Δε θέλω να γεράσουμε μαζί και να λέμε ιστορίες στα εγγόνια μας, ένα απλό αιρκοντίσιον που θα βγάζει κρύο αέρα θέλω.

Πιο απλά : Πείτε το πιο φτηνό και όχι τελείως για τομπούτσο αιρκοντίσιον που ξέρετε.

Phoebus
12-05-2010, 11:16
Το "φτηνό" είναι πολύ σχετικό αλλά υπολογίσιμο. Εσύ ουσιαστικά δε θες κλιματιστικό. Θες δροσερό δωμάτιο. Και το κόστος γι'αυτό έρχεται από δύο μεριές α)το κόστος του κλιματιστικού και β)το ρεύμα που θα πληρώσεις. Όταν λες ότι πλήρωνες 160 ευρώ (το δίμηνο ελπίζω) τότε πολύ χοντρικά, για τους 4 ακόμα μήνες που θα μείνεις εκεί που είσαι, με συμβατικό κλιματιστικό θα πληρώσεις χοντρικά 300 ευρώ σε ρεύμα. Με ένα inverter θα πληρώσεις όμως 100 ευρώ. Τη διαφορά λοιπόν μπορείς να τη "κερδίσεις", αρκεί να μη πάρεις ένα inverter το οποίο θα κοστίζει παραπάνω από 200 ευρώ από ένα συμβατικό.

μπιζαριος
12-05-2010, 11:22
Καπου ειχα γραψει ενα "how to buy an air conditioning system" για τη δουλεια. θα το ψαξω και θα στο στειλω.
γενικα θελει ψαξιμο, οπως, τετραγωνικα, παραθυρα, που κοιτανε, κλπ.

Amnesiac.
12-05-2010, 11:28
λολ.

Άμα είναι να ψάξω όλαυτα, προτιμώ να πάρω την πρώτη μαλακία που θα βρω μπροστά μου και να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, ακόμα κι αν βγάζει μόνο ζεστό αέρα.

Πείτε κανα μαγαζί καλέ παιδιά που το έμπειρο και συνεργάσιμο προσωπικό του θα βρει το αιρκοντίσιον που ταιριάζει στις ανάγκες μου και το LIFESTYLE μου.

carheart
12-05-2010, 11:31
Πείτε και κανα κατάστημα βρε παιδιά.

MediaMarkt έχει;

Μάλλον δεν εξήγησα ακριβώς τι θέλω, λοιπόν, με νοιάζει απλά να βγάλω αυτό το καλοκαίρι και μετά να το αφήσω στο σπίτι για τον επόμενο, ο οποίος ας το κάνει ό,τι ποθεί.

Οπότε οι βασικές μου ανάγκες είναι 2, να είναι φτηνό και να είναι ενεργειακής κλάσης Α.

Δε θέλω να γεράσουμε μαζί και να λέμε ιστορίες στα εγγόνια μας, ένα απλό αιρκοντίσιον που θα βγάζει κρύο αέρα θέλω.

Πιο απλά : Πείτε το πιο φτηνό και όχι τελείως για τομπούτσο αιρκοντίσιον που ξέρετε.

άμα είναι για ένα καλοκαίρι μόνο, εκ του οποίου τα μισά βράδια θα είσαι στον γκόμενό σου, τα άλλα μισά στην Λάρισα και στο Sonisphere, πάρε έναν ανεμιστήρα.

Δηλαδή εγώ με τέτοιους την βγάζω, άμα κοιμάμαι με airconditions ξεραίνεται ο λαιμός μου και είμαι σε κατάσταση ημικρυώματος σε 45 βαθμούς, πράγμα ιδιαιτέρως ενοχλητικό.

Amnesiac.
12-05-2010, 11:39
Άχουτο ξεραίνεται ο λαιμός του.

Έχω ανεμιστήρα, αλλά γενικά το καλοκαίρι είμαι στη φάση του να βγαίνω ημιβρεγμένος από το μπάνιο και να κάθομαι κάτω από το αιρκοντίσιον (το οποίο έχω σταθερά στους 16 C), οπότε ας απαντήσει κάποιος που συμπάσχει, από άτομα που τα βράδια στην ταράτσα του Blue φοράνε ΖΑΚΕΤΟΥΛΑ για να μη πουντιάσουν δεν περιμένω τίποτα.

μπιζαριος
12-05-2010, 11:43
μην εισαι gay. με μια καλη μελετη λογικα θα καταλαβεις οτι πρεπει να παρεις πιο φθηνο/αδυνατο a/c απο οτι πραγματικα χρειαζεσαι και να μην ξοδεψεις αδικα λεφτα και να κανεις και τη δουλεια σου χωρις να γεμισεις το δωματιο με παγο-ξερωγω.
ο υπαλληλος θα σου πουλησει πιο ακριβο απο οτι χρειαζεσαι σιγουρα και θα καταληξεις με ενα στα 9 δισεκατομυρια btu που θα σου κανει και ενα λογαριασμο στη ΔΕΗ περι στα 5-6 τρις τον μηνα.
και θα εχεις και στην συνειδηση σου τον καντιρου για την υψηλη καταναλωση.

Magellan
12-05-2010, 11:43
πες την ιστορια για κωτσοβολο

Amnesiac.
12-05-2010, 12:20
μην εισαι gay. με μια καλη μελετη λογικα θα καταλαβεις οτι πρεπει να παρεις πιο φθηνο/αδυνατο a/c απο οτι πραγματικα χρειαζεσαι και να μην ξοδεψεις αδικα λεφτα και να κανεις και τη δουλεια σου χωρις να γεμισεις το δωματιο με παγο-ξερωγω.
ο υπαλληλος θα σου πουλησει πιο ακριβο απο οτι χρειαζεσαι σιγουρα και θα καταληξεις με ενα στα 9 δισεκατομυρια btu που θα σου κανει και ενα λογαριασμο στη ΔΕΗ περι στα 5-6 τρις τον μηνα.
και θα εχεις και στην συνειδηση σου τον καντιρου για την υψηλη καταναλωση.

Βρε γαμημένε TECH EXPERT, από το πρώτο ποστ είπα ότι θέλω κάτι φτηνό με χαμηλή κατανάλωση και για μικρό δωμάτιο. Πες κανα μαγαζί που μπορώ να πάω να κοιτάξω, μη σε γαμήσω.

Δε λέω την ιστορία γιατί συγχύζομαι.

μπιζαριος
12-05-2010, 12:23
Αυτο προσπαθω να σου πω ρε πουστη μπαρκα. μην δωσεις πολλα λεφτα αδικα.
οπου και να πας η ιδια μαλακιαρα θα ειναι. φτανει να πας εκει και να ξερεις τι θελεις. να μην χρησιμοποιησεις την βοηθεια του υπαλληλου.
καταταλλα, electronet, electroworld κ.λ.π.

Phoebus
12-05-2010, 12:23
http://www.skroutz.gr/c/407/klimatistika/f/6248_6256_6240/%25CE%25A4%25CE%25BF%25CE%25AF%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2585.html

Amnesiac.
12-05-2010, 12:28
Ωραία, και τώρα που λύσαμε το θέμα του πού ψάχνω, ας πιάσουμε κουβέντα για την εγκατάσταση!!

Φαντάζομαι όλα τα καταστήματα θα έχουν ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΣ που κάνουν εγκαταστάσεις ε; Πόσο να υπολογίζω περίπου;

Τι πιθανότητα υπάρχει να μου γκρεμίσουν (ολόκληρο) τοίχο κατά την εγκατάσταση;

μπιζαριος
12-05-2010, 12:30
σε ενα φιλο μου πηραν 90 ευρω χθες για μιαμιση ωρα δουλεια.
εχουν ολα τα μαγαζια εγκατασταση.
αν θελεις στειλε ποσα τετραγωνικα ειναι το δωματιο που κοιτανε τα παραθυρα σου και περιοχη να σου πω τη αρκουδισχιον να παρεις.
μην κουραστει το μυαλουδακι σου στη μελετη μιας και εχεις να κανεις με πολυπλοκα ζητηματα στον εργασιακο σου χωρο οπως η εκμαθηση copy paste σε κατωτερα στελεχη της εταιριας.

Phoebus
12-05-2010, 12:36
Μικρή η πιθανότητα να σου γκρεμίσουν το τοίχο. Υποθέτω πως αν δε σου κάνουν δωρεάν εγκατάσταση θα σε χρεώσουν ένα τυπικό 50άρικο. Πάντως να ξέρεις πως η εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι εύκολη αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις τα εργαλεία. Δηλαδή αν είσαι από κάτω και βλέπεις τη δουλειά που κάνουν θα λες "τώρα αυτή η δουλειά κοστίζει 50 ευρώ;".

Amnesiac.
12-05-2010, 12:36
Γύρω στα 15 τ.μ. είναι και κοιτάει στη βεράντα του τρίτου ορόφου της απέναντι πολυκατοικίας. Παλιά φαινόταν και η Ακρόπολη αν βοηθάει. Αν βγω στη βεράντα βλέπω και τη λαϊκή κάθε Παρασκευή.

.

Αιγάλεω είναι η βίλλα μου, δεν ξέρω πού κοιτάει, αλλά από πάνω έχει ταράτσα και τα καλοκαίρια είναι ασύλληπτα ζεστή. Μπορούμε να βρούμε ένα μικρό και χαριτωμένο και φτηνό αιρκοντίσιον που να βγάζει κρύο ανεξαρτήτως κοιτάγματος του διαμερίσματος;

μπιζαριος
12-05-2010, 12:39
ρε πουστη, αν βλεπει ο ηλιος το διαμερισμα θες λιγο πιο δυνατο. καταταλλα πες ποσα τετραγωνικα. 15? :|

Amnesiac.
12-05-2010, 12:40
Θες όντως να ξαναγράψω πόσα είναι;

Death In April
12-05-2010, 12:45
Ti an to vlepei o ilios, sou leei apo pano einai i taratsa, ti MPEMPELI tha vgazei

μπιζαριος
12-05-2010, 13:14
Ένα κλιματιστικό μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για το δωμάτιο που θα το έχουμε γιαυτό χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των BTU. Ένα πολύ δυνατό κλιματιστικό θα κατεβάζει την θερμοκρασία του δωματίου πριν προλάβει να αφυγράνει το δωμάτιο. Η δουλειά του κλιματιστικού είναι όχι μόνο να κατεβάζει την θερμοκρασία αλλά και να διορθώνει και την υγρασία στο δωμάτιο.

καταταλλα, 7000-10,000btu να παρεις. με ενεργειακη κλαση οτι βοηθαει τη τσεπη σου.

Impure
12-05-2010, 13:21
Amnesiac. σου βρήκα σπίτι 400 € λέει θα κάνεις και bbq

http://www.spitogatos.gr/gr/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9-l323512

Cookie Monster
12-05-2010, 13:45
άμα είναι για ένα καλοκαίρι μόνο, εκ του οποίου τα μισά βράδια θα είσαι στον γκόμενό σου, τα άλλα μισά στην Λάρισα και στο Sonisphere, πάρε έναν ανεμιστήρα.

Ε αυτό βασικά ρε. Αφού όταν αλλάξεις σπίτι λογικά και σ' εκείνο θα βάλεις air condition.

Τεσπα κι εγώ νοικιάζω σπίτι και θα φύγω σε κάποια φάση, η ιδιοκτήτρια δε δέχτηκε να πληρώσει το ερκοντισιον ούτε να βάλει τα μισά ή κάτι, δεν την ενδιαφέρει λέει να το κρατήσει για αργότερα, οπότε έβαλα εγώ ένα και θα το πάρω όταν φύγω. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν πήρα ένα "καλό", μιτσουμπισι. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, δουλεύει σχεδόν όλη τη μέρα στην οικονομική λειτουργία, δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου η κατανάλωση του ρεύματος, δηλ δίνω όσα έδινα ούτως ή άλλως. Α τρία χρόνια το έχω και εννοειται ότι είναι ακόμα μια χαρά. Με μηδέν συντήρηση ε :$

γενικά το καλοκαίρι είμαι στη φάση του να βγαίνω ημιβρεγμένος από το μπάνιο και να κάθομαι κάτω από το αιρκοντίσιον
:moutza:

(το οποίο έχω σταθερά στους 16 C)
:fear: Στους 16?! Και δε γίνεσαι παγοκολώνα?!

Amnesiac.
12-05-2010, 14:10
Amnesiac. σου βρήκα σπίτι 400 € λέει θα κάνεις και bbq

http://www.spitogatos.gr/gr/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9-l323512

Ωραίο θα ήταν αλλά αυτό που μένω είναι 70 τ.μ. οπότε και το επόμενο κάπου εκεί θα είναι για να μη χρειαστεί να βάλω τίποτα στον κώλο μου.

Τελικά παιδιά σκέφτηκα να μη πάρω άμεσα αιρκοντίσιον για να έχω περισσότερα χρήματα για τις διακοπές μου. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως!!

Cookie Monster
12-05-2010, 14:14
...

carheart
12-05-2010, 14:19
εγώ γελάω εδώ και ώρα.

Amnesiac.
12-05-2010, 14:27

Γενικά ρωτάς ή σενδιαφέρει κάποιο σημείο του σώματος μου συγκεκριμένα;;

Cookie Monster
12-05-2010, 14:31

Γενικά ρωτάς ή σενδιαφέρει κάποιο σημείο του σώματος μου συγκεκριμένα;;

Σαφώς και με ενδιαφέρει αν παγώνει το ΠΕΟΣ σου.

metamelia3
12-05-2010, 14:32
"ναι, γεια σας. τεχνικη υποστηριξη; εχω ενα προβλημα με το πεος μου."

Mitsmann
12-05-2010, 14:33
this topic is now for ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΚΑΥΛΙΑ

Cookie Monster
12-05-2010, 14:34
αχαχχαχαχαχ

Impure
12-05-2010, 14:36
Πάρε έναν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ να σου κάνει αέρα.

Xtikio
12-05-2010, 14:47
Ρατσίστρια blackmetalou

Impure
12-05-2010, 14:58
Ρατσίστρια blackmetalou
Το ήξερα πως θα μου βγει το όνομα. Τεσπα ας πάρει έναν οποιονδήποτε να του κάνει αέρα, sorry για το έγχρωμος, αλλά συνήθως έτσι λένε

Xtikio
12-05-2010, 15:03
[υπερασπιστής του καλου και του μαύρου] καιρός να σταματήσει το κακό αυτό συνήθειο [/ υ.κ.μ ]

Drumsick
12-05-2010, 15:03
Αμνήζιακ, αν τελικα αποφασίσεις να πάρεις, τράβα σε μίντιαμαρκτ και σατούρν και ελεκτρογουορλντ. Για εγκατάσταση είσαι 70-90ευ συν, εκτός αν πετύχεις καμια προσφορά με τσαμπέ εγκατάσταση. Αν θες να στο φέρουν κιόλας, θα πληρώσεις φυσικά και την μεταφορά.

Amnesiac.
12-05-2010, 15:04
Ρατσίστρια blackmetalou
Το ήξερα πως θα μου βγει το όνομα. Τεσπα ας πάρει έναν οποιονδήποτε να του κάνει αέρα, sorry για το έγχρωμος, αλλά συνήθως έτσι λένε

Χμ τι εννοείς, ότι μόνο άντρες θα μπορούσαν να κάνουν αέρα σε άλλους; ότι αυτό τους αξίζει; ότι οι γυναίκες είναι υπεράνω; φτιαγμένες για ανώτερα πράγματα;

Τέτοιου είδους φεμινιστικές απόψεις είναι που μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα. Ντροπή.

Impure
12-05-2010, 15:28
Ρατσίστρια blackmetalou

Χμ τι εννοείς, ότι μόνο άντρες θα μπορούσαν να κάνουν αέρα σε άλλους; ότι αυτό τους αξίζει; ότι οι γυναίκες είναι υπεράνω; φτιαγμένες για ανώτερα πράγματα;

Τέτοιου είδους φεμινιστικές απόψεις είναι που μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα. Ντροπή.

ΤΣΟΥ. Πάρε μια Σουηδεζα βρε άνθρωπε, ότι σ αρέσει / ον τοπικ πάρε ανεμιστήρα 50 € και δώσε τα λεφτά που θα πέταγες στη ΔΕΗ σε cd

Mitsmann
12-05-2010, 15:30
αγορασμενα απο εγχρωμο?

Impure
12-05-2010, 15:36
ΕΝΤΙΤ anyway

Cookie Monster
14-05-2010, 19:41
Για να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό, μπορώ να απευθυνθώ στο κατάστημα απ' όπου το αγόρασα -και μου έκαναν και την εγκατάσταση- και στέλνουν αυτοί ψυκτικό; Ή απλά ψάχνω για ψυκτικό; =/

H.
14-05-2010, 21:44
Το βού.

enitharmon
15-05-2010, 01:01
οι σκέψεις μας για μια ακόμα χρονιά με το witchkiller

Drumsick
15-05-2010, 03:15
Για να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό, μπορώ να απευθυνθώ στο κατάστημα απ' όπου το αγόρασα -και μου έκαναν και την εγκατάσταση- και στέλνουν αυτοί ψυκτικό; Ή απλά ψάχνω για ψυκτικό; =/

Aυτοί που σου έκαναν εγκατάσταση έπρεπε να σου είχαν αφήσει κάποιο τηλέφωνο/απόδειξη κτλ. Όσο ισχύει η εγγύηση, αυτούς παίρνεις, αλλιώς ακυρώνεται.

Kuolema
15-06-2010, 08:16
BUMP μετά από κολασμένη νύχτα πόνου και αγωνίας... Θέλω επειγόντως ένα inverter. Με γύρω στα 500 είμαι κομπλέ; Ποιο προτείνετε, ειδικά όσοι πήρατε πρόσφατα; Από πού (εκτός από Κωτσόβολο εννοείται :p) και πώς γίνεται η φάση με εγκατάσταση;

Mitsmann
15-06-2010, 09:19
κοιμηθηκα σε διπλανο δωματιο Ταβερν κοντα στην παλια σου γειτονια, νιωθοντας την ιδια νυχτα κολασης πονου και αγωνιας.
το πρωι ανακαλυψα οτι σε αυτο το δωματιο εχουν τοποθετησει αιρ κοντισιον

ΦΜΛ.