PDA

View Full Version : [Cinema] Inception (2010)

Kelldorain
11-05-2010, 17:50
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
Christopher Nolan σκηνοθεσία, παίζουν Dicaprio, Cotillard, Watanabe, Levitt κλπ. Ο πρωταγωνιστής μπορεί να μπαίνει στα όνειρα και να παίρνει ότι στοιχεία θέλει και γύρω από αυτό περιστρέφεται. Βγαίνει το καλοκαίρι

http://www.youtube.com/watch?v=Z8Z3PlZTSdI

http://www.youtube.com/watch?v=z75o-F6ja2I

Πείτε πόσο ωραίο φαίνεται, ελπίζω απλά να μην καταλήξει σε κλασσική περιπέτεια

Phoebus
11-05-2010, 19:41
Φαίνεται τρελά ψαρωτικό από το trailer. Η υπόθεση αφήνει άπειρο χώρο για ανατροπές κτλ.

FIXXXER
12-05-2010, 00:14
Το ειχα δει in the works πριν κατι μηνες, τι να πεις, με τετοιο καστ και σκηνοθετη και μπατζετ μονο επος το αναμενουμε.
Αν δεν ειναι, θα απογοητευτουμε.

ΥΓ. Χααχαχαχχαχαχαχ το ταγκ

ubu
02-08-2010, 16:25
αυτό είναι ήδη 3ο στην κατάταξη του imdb, μετά το σωσανκ ριντεμσιον και τον νονό.

korrupt3r
05-08-2010, 12:56
πιστευω θα γαμει...
αχ η Μαριόν......

GuardianOfIvorytower
09-08-2010, 12:04
Το δα χτες...ταινιάρα θα έλεγα. Πάρα πολύ καλό, 2,5 ώρες πέρασαν πολύ γρήγορα, δεν έκανε καθόλου κοιλιά, σε κρατούσε στην τσίτα συνέχεια, πάρα πολύ ωραία ιδέα κ πολύ καλή σκηνοθεσία, τανία που γενικά σηκώνει πολύ συζήτηση...

Parasight
09-08-2010, 12:11
Σε CAM ή TS; :-? Γιατί καλύτερη ποιότητα δεν έχω δει να κυκλοφορεί ακόμα.

Thanks για την άποψη πάντως. Είναι ταινία που δε χάνεται όπως και να'χει.

GuardianOfIvorytower
09-08-2010, 18:05
Σε σινεμά εδώ :D

FIXXXER
12-08-2010, 07:06
IMAX 3D + Inception = ενα τελειο απογευμα.
Η ταινια ειναι σιγουρα η ταινια της χρονιας, ισως και ταινια της δεκαετιας, αν μετρησουμε τη δεκαετια απο 2001-2010 (δηλαδη με το σωστο τροπο).
Μεγαλος ο Κριστοφερ Νολαν, φυσικα την (μινι) ανατροπη την ειχαμε καταλαβει απο νωρις, καθως δινει παμπολλα στοιχεια, αλλα το μεγαλειο της ταινιας δεν ειναι αυτο.
Το τελος ηταν οτι καλυτερο εχω δει εδω και πολλα χρονια. Γενικα οτι γραφω το γραφω για τις ταινιες του ειδους, μην πατε να μου συγκρινετε Inception με City Of God ξερω γω.
Χαιρομαι πολυ που οτι αποθεωτικο εγραψα θα κανει διαφορους να γραψουν ποσο μαλακια ηταν η ταινια γιατι "ειμαι ο φιξερ".

Marillion
12-08-2010, 11:12
πωπω ρε φίξξξερ με τέτοιες δηλώσεις και τέτοιο σιγκ, σίγουρα θα νιώθεις πως ο κόσμος γυρνά για σένα ένα πράγμα.

για την ταινια παίζει κανά τόρρεντ της προκοπής ή να περιμένουμε λίγο;

Dythor
12-08-2010, 11:29

Στ' αρχίδια μας ρε παπάρα, στ' αρχίδια μας.

GuardianOfIvorytower
12-08-2010, 13:35
Είχα σοβαρή υποψία ότι θα σ' αρέσει Γιάννη, χαίρομαι που βγήκα παραπάνω από σωστός ;)

FIXXXER
13-08-2010, 02:28
πωπω ρε φίξξξερ με τέτοιες δηλώσεις και τέτοιο σιγκ, σίγουρα θα νιώθεις πως ο κόσμος γυρνά για σένα ένα πράγμα.

Ελα σορρυ που αργω να σου απαντησω, ημουν ζαλισμενος στο κρεβατι. Πολλη στροφορμη αυτος ο πλανητης ρε πουστη μου.

ΥΓ. Να υποθεσω πως το "αυτοι ειστε" πανω ακριβως απο την εικονα το εγραψες σταρχιδια σου?

Dythor
21-08-2010, 11:45
Πνιγμένο στο Χόλιγουντ και την κλισεδούρα από ένα σημείο και μετά δυστυχώς (αναμενόμενο) αλλά πέρα απ' αυτά το κόνσεπτ ήταν ΠΟΛΥ καλό, όχι καλό για Χόλιγουντ, καλό γενικότερα. Κι αυτό ακριβώς με στεναχωρεί, μου άφησε μια αίσθηση ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ πολύ καλύτερα, σε πλαίσια υπερπαραγωγής και εκτός, ξέπεφτε σε χαζοπεριπετειούλα για μεγαλύτερα απ' όσο θα 'πρεπε διαστήματα.

Μεγάλο μειονέκτημα ότι, αν και θα μπορούσε, δεν εξηγούσε σχεδόν πουθενά τον εαυτό του, έπρεπε ν' αρκεστείς σ' ένα "Αυτό το χημικό κάνει εκείνο γιατί ΕΤΣΙ.", δεν υπήρχε και πολλή επιστήμη για να χαρακτηριστεί σκάι-φάι δηλαδή.

BURNIN AMBITION
21-08-2010, 13:18
Η ταινια ειναι σιγουρα η ταινια της χρονιας, ισως και ταινια της δεκαετιας, αν μετρησουμε τη δεκαετια απο 2001-2010 (δηλαδη με το σωστο τροπο).
Μεγαλος ο Κριστοφερ Νολαν, φυσικα την (μινι) ανατροπη την ειχαμε καταλαβει απο νωρις, καθως δινει παμπολλα στοιχεια, αλλα το μεγαλειο της ταινιας δεν ειναι αυτο.
Το τελος ηταν οτι καλυτερο εχω δει εδω και πολλα χρονια. Γενικα οτι γραφω το γραφω για τις ταινιες του ειδους, μην πατε να μου συγκρινετε Inception με City Of God ξερω γω.
Χαιρομαι πολυ που οτι αποθεωτικο εγραψα θα κανει διαφορους να γραψουν ποσο μαλακια ηταν η ταινια γιατι "ειμαι ο φιξερ".terminator 4expendables rocky 6 rambo 4 wrestler ktl ktl kai epimeneis oti tha xeperasei auta ta eph?

Parasight
21-08-2010, 14:31
Χαιρομαι πολυ που οτι αποθεωτικο εγραψα θα κανει διαφορους να γραψουν ποσο μαλακια ηταν η ταινια γιατι "ειμαι ο φιξερ".terminator 4expendables rocky 6 rambo 4 wrestler ktl ktl kai epimeneis oti tha xeperasei auta ta eph?
Είναι John Rambo, όχι Rambo 4 :evil:

BURNIN AMBITION
21-08-2010, 15:52
Είναι John Rambo, όχι Rambo 4 :evil:prwi prwi me hangover ti perimeneis? exw akoma sto dermatino mou to eishthrio

Parasight
21-08-2010, 17:21
Μεγάλο μειονέκτημα ότι, αν και θα μπορούσε, δεν εξηγούσε σχεδόν πουθενά τον εαυτό του, έπρεπε ν' αρκεστείς σ' ένα "Αυτό το χημικό κάνει εκείνο γιατί ΕΤΣΙ.", δεν υπήρχε και πολλή επιστήμη για να χαρακτηριστεί σκάι-φάι δηλαδή.Μα άλλωστε αυτό είναι το χαρακτηριστικό οποιουδήποτε πράγματος κατηγοριοποιείται ως "επιστημονική φαντασία", είναι που εξηγούνται τα πάντα επιστημονικά. Αλλιώς δε θα λεγόταν "επιστημονική", duh. Πχ όλα τα Alien μέσα σε εργαστήρια διαδραματίζονται.

Dythor
21-08-2010, 17:58
Από την Βικιπαιδεία - Τη Λέφτερη Εγκυκλοπαίδεια.

Science fiction is a genre of fiction dealing with the impact of imagined innovations in science or technology.[1][2][3] It differs from fantasy in that, within the context of the story, its imaginary elements are largely possible within scientifically established or scientifically postulated laws of nature (though some elements in a story might still be pure imaginative speculation).

Parasight
21-08-2010, 18:05
Αυτό τώρα το πόσταρες ως επιχείρημα υπέρ σου; :lol:

Dythor
21-08-2010, 18:10
Ναι. Είναι επιχείρημα υπέρ μου για όποιον διαθέτει στοιχειώδεις ικανότητες ανάγνωσης και σκέψης δηλαδή.

Parasight
21-08-2010, 18:18
Μεγάλο μειονέκτημα ότι, αν και θα μπορούσε, δεν εξηγούσε σχεδόν πουθενά τον εαυτό του, έπρεπε ν' αρκεστείς σ' ένα "Αυτό το χημικό κάνει εκείνο γιατί ΕΤΣΙ.", δεν υπήρχε και πολλή επιστήμη για να χαρακτηριστεί σκάι-φάι δηλαδή.

Science fiction is a genre of fiction dealing with the impact of imagined innovations in science or technology.[1][2][3] It differs from fantasy in that, within the context of the story, its imaginary elements are largely possible within scientifically established or scientifically postulated laws of nature (though some elements in a story might still be pure imaginative speculation).

Απλά να τα έχουμε δίπλα-δίπλα.

edit:
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω δει ακόμη το Inception. Το θέμα μου είναι με τον δικό σου αυθαίρετο ορισμό περί sci-fi και την ακόμη πιο αυθαίρετη ταύτισή σου αυτού με τον ορισμό της wikipedia. Το ότι συνήθως στις sci-fi ταινίες υπάρχει εξωπραγματική τεχνολογία δε σημαίνει ότι την εξηγούν επιστημονικά. Έχει δλδ αναλυθεί η ταχύτητα δίνης και η διακτίνιση στο Star Trek πχ; Τα ταξίδια στο χρόνο στα Terminator; Απλά υπάρχουν.
Το ότι δεν εξηγείται κάτι επιστημονικά σημαίνει ότι η ταινία/βιβλίο χάνει τον χαρακτηρισμό sci-fi;
Μ'αρέσει που διάβασες την πρώτη πρόταση στο λήμμα "science fiction" και έβγαλες συμπέρασμα. Διάβασε και λίγο παρακάτω, λέει κι άλλα.

FIXXXER
22-08-2010, 04:30
Μπερνι, οι μισες ταινιες που εβαλες δε συγκρινονται με το Inception γιατι ειναι αλλο genre, το Εxpendables δεν το εχεις δει ακομα (και κατι μου λεει οτι αποκλειεται να ειναι η ταινια της δεκαετιας ε, δεν ξερω γιατι, ετσι εχω μια διαισθηση), και ουσιαστικα τις μονες υποψηφιοτητες που θα μπορουσαν να ακυρωσουν αυτο που εγραψα, δεν τις ανεφερες καν (The Dark Knight - The Fountain), οποτε τι να σου απαντησω?

korrupt3r
22-08-2010, 16:48
η ταινια γαμησε...
τραβατε δειτε αμεσα οσοι δεν.

Phoebus
23-08-2010, 11:35
Στο athinorama.gr λέει για Πέμπτη, όσοι την είδατε... που την είδατε;

~ladykiller~
23-08-2010, 11:38
έχει ανέβει σε ΤS

Parasight
23-08-2010, 12:14
Μάλλον δεν εννοούν αυτό γιατί, ενώ επίσημα λένε για κινηματογραφική πρεμιέρα αύριο, ήδη παίζεται από την προηγούμενη βδομάδα σε πολλούς κινηματογράφους στην Αθήνα. Δεν καταλβαίνω τι σκατά γίνεται.

Phoebus
23-08-2010, 13:32
Σε ποιον παίζεται;

Parasight
23-08-2010, 13:37
Παίζεται από την Παρασκευή σε αρκετούς αθηναϊκούς κινηματογράφους apparently:

http://www.monopoli.gr/city-guide/cinema/cinema-categories/item/103356-Inception#outerTabsContainer

Phoebus
23-08-2010, 14:08
Αρχίδια, δε μπορείς να κλείσεις. Τέσπα, από αύριο.

Phoebus
23-08-2010, 14:09
Παίζει btw και ένα prequel comic, 5-6 σελίδες και λένε ότι είναι ωραίο.

Parasight
25-08-2010, 01:54
Γάμησε στεγνά το ταινιάκι btw.

freak brother
25-08-2010, 03:10
wraia tainia , mia erwthxh

giati apla den trwgan ton plousio klhronomo na gamiotan h polyethnikh?kai deuteron , poy vrhke sto 4 epipedo ton giapwnezo o di caprio?

LokiTricksterGod
25-08-2010, 03:22
φρηκ:

γιατί αν τρώγαν τον πλούσιο κληρονόμο δε θα διαλυόταν η πολυεθνική-θα τον αντικαθιστούσε άλλος ενώ έτσι απλά θα διαλυόταν η εταιρία νόμιμα; δε ξέρω πώς λειτουργούν ακριβώς αυτά κιόλας κανονικά, αλλά στην ταινία τα περισσότερα πράγματα ήταν αρχετυπικά ("η εταιρία", "ο κληρονόμος" κοκ, όπως δηλαδή όταν οι άνθρωποι αναλύουν... όνειρα! :drumroll:)

το τέταρτο επίπεδο απ'ό,τι κατάλαβα ήταν το Limbo, εκεί που πήγαινες άμα πέθαινες στα υπόλοιπα αλλά δε μπορούσες να ξυπνήσεις (όπως έπαθε ο γιαπωνέζος). το πώς βγήκε από κεί τελικά δε το κατάλαβα ακριβώς, τον "ξανασκότωσε" ο ντικάπριο όταν τον επισκέφτηκε;

για την ταινία:

(11:16 μμ) mullah said.: δηλαδη ο τυπος πραγματικα προσπαθησε να κανει κατι, το πηγε απο δω, το πηγε απο κει, εχωσε μεσα και τις χολυγουντιες και βγηκε ενας αχταρμας ΑΛΛΑ και αυτο που εγινε καλο το θεωρω.
(11:16 μμ) mullah said.: κατα τ'αλλα τωρα στις σκηνες κυνηγητου χασμουριομουν, στις σκηνες ντικαπριο-γκομενας γρυλλιζα, αλλα εκει με τις περιεργες βαρυτητες, το γρηγορο μονταζ αναμεσα σε επιπεδα και τα περιεργα με τις πολεις κατενθουσιαστηκα.
(11:17 μμ) mullah said.: ειχε μια τρομερη σωματικοτητα και ρυθμο σαυτα
(11:18 μμ) mullah said.: ειχε και μερικες καλες ιδεες επισης που θα μπορουσαν να βγαλουν ταινια απο μονες τους (το ολο λαβ στορι μεταξυ τους δηλαδη και το οτι αυτη εμεινε μισοζωντανη στο υποσυνειδητο του)
αλλα νταξει, ολο αυτο το εγχειρημα ηθελε πολληηη ωρα για να μη βγει αγαρμπο

επίσης ωραίο άρθρο (http://thelastpsychiatrist.com/2010/07/the_ultimate_explanation_of_in.html), δε ξέρω πόσα από όλα αυτά ήταν πρόθεση του νόλαν αλλά και να μην ήταν είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος να το σκεφτείς (πέρα απ'το α είδα άλλο ένα ΣΑΗΦΑΗ-άξιον μούβι).

Agoraphobic_S.I.
25-08-2010, 04:24
Σωματικότητα όπως λέμε παιχτικότητα (http://www.youtube.com/watch?v=m9GOUdieCx8);

Krux
25-08-2010, 09:16
Κάποιες καλές στιγμές αλλά μέτρια γενικά.

GuardianOfIvorytower
25-08-2010, 14:06
@Freak + Loki

στο τέταρτο επίπεδο δε νομίζω ότι τον σκότωσε, του έδειξε τη σβούρα βασικά κ ο άλλος πρέπει να κατάλαβε ότι ήταν μέσα σε όνειρο κλπ...δε νομίζω ότι χρειαζόταν μετά να τον σκοτώσει δλδ

freak brother
25-08-2010, 15:47
η περιεργεια μου ειναι που τον βρηκε , αφου το 4 επιπεδο μας εδειχνε να χει καταρεψει τελειως , τεσπα ειχε τα κενακια του και λογικο ειναι , ειχα σκεφτει διαφορα χτες πριν κοιμηθω αλλα τα ξεχασα μουχαχα.Στην τελικη παντως το οτι δεν θα ακολουθησει ο τυπας τα βηματα του πατερα του δεν σημαινει και αναγκαστικα οτι θα καταστρεψει την εταιρια που γαμει και δερνει , μπορει απλα να την πουλησει σε καναν αλλο τρισεκατομυριουχο και να συνεχισει να γαμαει .. ξερω γω νταξει , λεπτομεριες.

fandango
26-08-2010, 03:41
για πείτε λίγο. τη σβούρα την είχε για να επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μέσα σε όνειρο, αν η σβούρα έπεφτε σήμαινε ότι ήταν στην πραγματικότητα, right? στο φινάλε, αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν η κλασική μαλακία "αφήνω μια υποψία cliffhanger και δε δείχνω τη σβούρα να πέφτει", μήπως έπαιξε κανα ρόλο το ότι τη σβούρα την έπιασε ο Σάιτο στην αρχή της ταινίας; ή δεν έπρεπε να του την αγγίξουν (ξέρω, too many jokes) στην πραγματικότητα αλλά στα όνειρα δεν υπήρχε πρόβλημα; επίσης, τα παιδιά του στο τέλος έχουν την ίδια ηλικία, άρα μήπως είναι ανάμνηση; και τέλος πάντων ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΣΕ; :dfinger:

FIXXXER
26-08-2010, 04:06
για πείτε λίγο. τη σβούρα την είχε για να επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μέσα σε όνειρο, αν η σβούρα έπεφτε σήμαινε ότι ήταν στην πραγματικότητα, right? στο φινάλε, αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν η κλασική μαλακία "αφήνω μια υποψία cliffhanger και δε δείχνω τη σβούρα να πέφτει", μήπως έπαιξε κανα ρόλο το ότι τη σβούρα την έπιασε ο Σάιτο στην αρχή της ταινίας; ή δεν έπρεπε να του την αγγίξουν (ξέρω, too many jokes) στην πραγματικότητα αλλά στα όνειρα δεν υπήρχε πρόβλημα; επίσης, τα παιδιά του στο τέλος έχουν την ίδια ηλικία, άρα μήπως είναι ανάμνηση; και τέλος πάντων ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΣΕ; :dfinger:

Εγω απλα πιστευω πως απλα το κοψε πριν μας τη δειξει να του πεφτει και πως το κανε απλα για το τιζιν, οχι αναγκαστικα για να αφησει ανοιχτο ενδεχομενο σικουελ. Και γενικα ειμαι της αποψης οτι ηταν η πραγματικοτητα αυτη και πως θα επεφτε η σβουρα, αλλα επισης νομιζω πως το νοημα ηταν γενικως το "ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος σε αυτο το τριπακι" και πιο πολυ για να εισαι σε εγρηγορση γενικως, παρα γιατι σημαινε καποια μαλακια

fandango
26-08-2010, 04:10
δεν το είπα από την άποψη ότι θα βγει sequel, αλλά οκ, και μένα αυτή η εξήγηση μ'αρέσει περισσότερο.

επίσης αυτό που έγραψα για τα παιδάκια άκυρο, στο imdb λέει

Claire Geare ... Phillipa (3 years)
Magnus Nolan ... James (20 months)

Taylor Geare ... Phillipa (5 years)
Johnathan Geare ... James (3 years)

και λογικά έγινε γιατί δεν ήταν ανάμνηση αλλά η πραγματικότητα. μάλλον.

http://klik.tv/app/webroot/upload/inception.jpg

Nodoordonotthereisnotry
26-08-2010, 09:26
Τα παιδιά στο τέλος είχαν "περίεργη" ηλικία, καθώς υποτίθεται πως έλειπε καιρό από τις Η.Π.Α. κι αυτά δε μεγάλωσαν σχεδόν καθόλου απ' ό,τι βλέπαμε...στην αρχή της ταινίας, όταν ακούσαμε τις φωνές τους, φάνηκαν σαν να είναι έφηβοι. Μήπως δηλαδή όλα αυτά ήταν μία παγίδα του πεθερού, λέω εγώ, που ήθελε να πάρει εκδίκηση για την κόρη του.

Krux
26-08-2010, 09:45
Δεν νομίζω οτι ο Cobb και ο Saito επέστρεψαν ποτέ στην πραγματικότητα. Νομίζω οτι φυλακίστηκαν στο όνειρο, στην λήθη γιατί αυτοκτόνησαν. Γι' αυτό και στο τέλος παρουσίαζε το πως κατέληξε το όλο πράγμα μόνο μέσα από τα μάτια του Cobb και όχι των άλλων.

~ladykiller~
26-08-2010, 11:01
έτσι χωρίς λόγο :)

Phoebus
26-08-2010, 11:59
Σε όλη τη ταινία υπάρχουν hints πως όλα είναι ένα όνειρο του Cobb. Από τον πατέρα του στο Παρίσι που του λέει "get back to reality" μέχρι το ότι έχει ένα τοτέμ που δεν είναι δικό του (ήταν της γυναίκας του). Επίσης σε πολλές σκηνές, και ειδικά το δείχνει στο τέλος πολύ έντονα, συμβαίνει ακριβώς αυτό που λέει για τα όνειρα, πως ξαφνικά είσαι στη μέση του, δε θυμάσαι από που ήρθες. Και δεν είναι λιγάκι απίστευτο πως όταν επιστρέφει σπίτι του η σκηνή είναι γνώριμη; Το ηλιοβασίλεμα, τα παιδάκια του να παίζουν στην αυλή, να φοράνε τα ίδια ρούχα κτλ... Ωραία ταινία.

JnB
26-08-2010, 12:16
Spoiler

Krux
26-08-2010, 12:26
Στην βάση που αναφέρει ο Φοίβος. Μηπώς ποτέ δεν υπήρξαν όλα αυτά ? Μήπως και την γυναίκα και τα παιδιά όλα τα δημιούργησε ο Cobb ? Μήπως είναι όλα ένα μεγάλο όνειρο από την αρχή ?

ikonoklast
26-08-2010, 14:11
Έχουμε τορρεντακι πέρα απο cam και ts;

Candiru
27-08-2010, 00:24
γάμησε σύμπαντα, μόνο αυτό!

casshern
27-08-2010, 23:58
Πρώτη φορά δεν κοιμάμαι σε σινεμά εδώ και πολλά χρόνια(βέβαια πήγα στην παιδική προβολή) οπότε θα παρακάμψω τα παχιά λόγια. :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Φόλα Το Μπέρετζερ είμαστε.

FIXXXER
28-08-2010, 00:06
Χμ γενικα αν ηταν ονειρο το "πραγματικο επιπεδο" τοτε ηταν ονειρο απο την αρχη, δε γινεται να ηταν πραγματικοτητα στην αρχη και μετα να φυλακιστηκε σε ενα ονειρο το οποιο περιελαμβανε ξυπνημα στο αεροπλανο, τηλεφωνημα του Γιαπωνεζου, ελεγχο διαβατηριου και μεταβαση στο σπιτι (αυτο για οσους λενε οτι δε θυμοταν το πως βρεθηκε πισω στην οικογενεια του, αλλη ταινια βλεπατε?). Αλλα νομιζω πως απλα ο Νολαν θελει να μας γαμησει λιγο το μυαλο οπως εκανε στο Μεμεντο κυριως (και γενικα) και να υποψιαζομαστε πως τελικα παγιδευτηκε σε ονειρο, δε νομιζω πως οντως εγινε ετσι. Τεσπα, θα την ξαναδουμε και τη δευτερη φορα θα προσεξουμε 20 πραγματα παραπανω σιγουρα, η ταινια ειναι υπερπληρης.

Γιατι βαζουμε σποιλερ, δεν πρεπει να εισαι μαλακας να μπαινεις να διαβαζεις το θρεντ χωρις να εχεις δει την ταινια πλεον? Κι απο τοτε που βγηκε δηλαδη, αλλα τεσπα.

pasokara
28-08-2010, 23:47
Eukola tainia ths dekaetias
Thn vlepeis kai 8es na thn 3anadeis pali amesws

KoiliaSamprela
30-08-2010, 08:58
Eukola tainia ths dekaetias
Thn vlepeis kai 8es na thn 3anadeis pali amesws

ούτε για πλάκα

πέρασα πολύ όμορφα, σκηνοθετικά και ροή , ναι είναι στα όρια του 10 , αλλά όχι στο σύνολο.

Αυτό με το τέλος που σε αφήνει και καλά σε αμφιβολίες είναι πλέον καρά ξεπερασμένο έτσι ...
Γενικά σεναριακός δεν ανακάλυψαν και τον τροχό, και οι ιδέες έχουν εμφανιστεί και σε άλλα φιλμς π.χ (http://www.imdb.com/title/tt0139809/)

Weiss
30-08-2010, 10:19
Αν έλειπε η ιστορία με τη γυναίκα του (και άρα δεν τραβούσε τόσο πολύ και σε χρόνο) μάλλον θα μου άρεσε περισσότερο. Η ιδέα πολύ ωραία, η σκηνοθεσία εκεί με τα kicks πολύ ωραία, αλλά κάτι με κούρασε τελικά

Parasight
30-08-2010, 11:07
οι ιδέες έχουν εμφανιστεί και σε άλλα φιλμς π.χ (http://www.imdb.com/title/tt0139809/)Ναι αλλά εκεί μιλάμε για άλλη δεκαετία, αρα το Inception μπορεί να χτυπήσει top δεκαετίας :P

Kaserinos
30-08-2010, 14:16
Το δα ψες στα Ster..Χωρις διαλλειμα καθοτι τελευταια προβολη.
Η μαλακια ειναι οτι ειχε θολουρα οι φακος και τα μακρινα πλανα δεν τα εβλεπες με τοσες λεπτομερειες αλλα λες και ειχες αστιγματισμο..Τσεκούρι και φωτια στον υπεύθυνο προβολης
Ψοφαω για να το δω σε Imax, αλλα που..Εχουμε στην Ελλάδα?

Στα της ταινιας, οντως η ταινια ηταν πολυ δεμενη, eye candy στην κυριολεξια (τα 'wow' στην αιθουσα να πεφτουνε συχνα) και μιλαμε για τοπ δεκαετιας ΧΑΛΑΡΑ.
Οσο για το να λεμε οτι "δεν ειχε λογικη το ενα και το αλλο", αυτα ειναι λεπτομερεις...
Και σταματηστε της μαλακιες τυπου "ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ"...
Nolan βλεπουμε, οχι Παπακαλιατη...
Ενα τοσο απλο concept και τοσο συνθετο ταυτοχρονα..

Έμμενω στην αποψη οτι ο Ντι Καπριο για τοσο επικες ταινιες απλα ειναι λιγος ή εστω μετριος (ουτε καν ταιριαζε σαν ζευγαρι με την θεα Κοτιγιαρ). Είναι "παιδακι".
Η ταινια ομως ξεπερνουσε (οπως πρεπει δλδ) το δυναμικο του πρωταγωνιστη και δεν περιμενε αυτον, για να απογειωθει.
Για την Ellen Page ειχα τις επιφυλαξεις μου καθοτι νομιζα οτι θα επαιζε love story με Di Caprio (και οτι δεν ταιριαζαν) αλλα τελικα η κοπελια σταθηκε αξια στο υψος των περιστάσεων.
Αποκάλυψη ηταν ο Joseph Gordon-Levitt (που επαιζε τον Arthur και εκανε τα παπατζιλικια με no gravity situation).
Mου θυμίζει Heath Ledger, στο ασιατικο..Πως εξελιχθηκε ετσι ο τυπας..Μπραβο..
Αξιολογοτατο το cast συνολικα..
Με εξαίρεση τον υπερ-σαπιο Tom Berenger (wtf???) που ευτυχώς δεν του δώσανε πολυ ρόλο.
Και αυτος ομως σε αυτη την ταινια, ΗΤΑΝ ηθοποιος..

Οσο για τον Nollan, επιβέβαιώνει την οξυδέρκεια του σαν σκηνόθετης (και σεναριογράφος) και ότι θέλει να παιζει με το μυαλο του κοινο του (αλλα να το σέβεται χωρις υπεραπλουστεύσεις και ανατροπες της πούτσας).
Μετα το "The Dark Knight" o τυπος θα μπορούσε να γυρίσει οτι γουσταρε. Και τι έκανε?
Εφτιαξε κατι ακόμα μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο (με την έννοια του blockbuster).
Ποτε του δεν είχε μετρια στιγμη σκηνοθετικά (βλεπε Memento,Following, The Prestige, Batman, Insomnia..).
Επιλέγει προσεχτικα το πως θα κίνηθει και με κάθε προτζεκτ του και ο τύπος φαίνεται οτι ξεκωλωνεται στην δουλεια.
Το πονάει το αθλημα.
ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΆΣΤΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.

Μια ταινια που έχει ολα τα συστατικα για να παραμείνει στην ιστορια..
Αν όχι εξαιρέτικη, παρα μα παρα πολυ καλη.

ΕΥΓΕ..

ΦΙΞΕΡ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

FIXXXER
31-08-2010, 03:24
Αν έλειπε η ιστορία με τη γυναίκα του (και άρα δεν τραβούσε τόσο πολύ και σε χρόνο) μάλλον θα μου άρεσε περισσότερο. Η ιδέα πολύ ωραία, η σκηνοθεσία εκεί με τα kicks πολύ ωραία, αλλά κάτι με κούρασε τελικά

Γνωμη μου ειναι οτι το συγκεκριμενο στορυ ηταν απο τα καλυτερα στην ταινια, και μαλιστα ηθελα να γραψω οτι θα μπορουσε να στηριξει και απο μονο του ταινια ξεχωριστη. Οσο για το "τραβουσε πολυ σε χρονο", δεν το καταλαβαινω, γουσταρω τρελα ταινιες που ειναι 2.5 ωρες προσωπικα αν σου κρατανε το ενδιαφερον αμειωτο. Και αυτη το κρατουσε ολα τα 150 λεπτα.

Κοιλια Σαμπρελα, το δεκατοτριτο πατωμα ειναι ΙΔΙΟ με το Ματριξ (και εχει βγει και νωριτερα) και οχι με το Ινσεψιον, για κανενα λογο. Τωρα το αν ειναι το Ινσεψιον ταινια της δεκαετις ή οχι δεν το ξερω, αλλα σιγουρα ειναι υποψηφιο. Για τη δεκαετια 2010-2019 ομως, ειπα μαλακια στο αρχικο μου ποστ οταν εγραψα οτι ο σωστος τροπος ειναι 2001-2010. Το σιγουρο ειναι πως ειναι το Ματριξ αυτης της γενιας.

LokiTricksterGod
31-08-2010, 04:13
ρε η φάση με το τέλος δεν νομίζω ότι ήταν ακριβώς αμφιλεγόμενο σε φάση "εσείς αποφασίζετε εγώ δε ξέρω", περισσότερο το κατάλαβα σαν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα εφόσων ο cobb κατάφερε να νικήσει την ενοχή του και να ζήσει με αυτή. και αυτό μου φαίνεται πολύ πιο ωραίο μήνυμα και σκηνοθετική επιλογή απ'το 'ήταν/δεν ήταν έτσι' που στην τελική δεν έχει και πολλή σημασία γιατί θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να είναι και τα δύο.

Kaserinos
31-08-2010, 04:17
ρε η φάση με το τέλος δεν νομίζω ότι ήταν ακριβώς αμφιλεγόμενο σε φάση "εσείς αποφασίζετε εγώ δε ξέρω", περισσότερο το κατάλαβα σαν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα εφόσων ο cobb κατάφερε να νικήσει την ενοχή του και να ζήσει με αυτή. και αυτό μου φαίνεται πολύ πιο ωραίο μήνυμα και σκηνοθετική επιλογή απ'το 'ήταν/δεν ήταν έτσι' που στην τελική δεν έχει και πολλή σημασία γιατί θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να είναι και τα δύο.

ΑΥΤΟ.

Esteban
31-08-2010, 12:47

Από το αρθράκι που πόσταρες δεν είναι αυτό; :)

btw, τσεκάρετέ το λέει όμορφα πράματα μέσα

LokiTricksterGod
31-08-2010, 12:50

Από το αρθράκι που πόσταρες δεν είναι αυτό; :)

btw, τσεκάρετέ το λέει όμορφα πράματα μέσα

ναι, το λέει και ο last psychiatrist, αυτή είναι και η εντύπωση πολλών ανθρώπων από,τι βλέπω στο νετ, αλλά έχω διαβάσει κάτι θεωρίες συνομωσίας και speculations πραγματικά τραβηγμένα. μερικά απ'αυτά είχαν πλάκα πάντως, άμα γουστάρετε κάψιμο μπείτε να τσεκάρετε (www.reddit.com/r/inception).

GuardianOfIvorytower
31-08-2010, 13:25

Ωραία άποψη αυτή :)

Άντε, με αυτά κ αυτά θέλω κιόλας να την ξαναδώ την ταινία, χεχε

Dythor
31-08-2010, 15:29

Γενικά συμφωνώ ότι το τζάμπα λαβ στόρι παίζει πολύ (μάλλον εντολές παραγωγού, ειδικά σε μεγάλους σκηνοθέτες), αλλά το συγκεκριμένο είχε ένα βάθος στα πλαίσια του κόνσεπτ της ταινίας και λόγο που υπήρχε νομίζω.

FIXXXER
31-08-2010, 21:45
ρε η φάση με το τέλος δεν νομίζω ότι ήταν ακριβώς αμφιλεγόμενο σε φάση "εσείς αποφασίζετε εγώ δε ξέρω", περισσότερο το κατάλαβα σαν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα εφόσων ο cobb κατάφερε να νικήσει την ενοχή του και να ζήσει με αυτή. και αυτό μου φαίνεται πολύ πιο ωραίο μήνυμα και σκηνοθετική επιλογή απ'το 'ήταν/δεν ήταν έτσι' που στην τελική δεν έχει και πολλή σημασία γιατί θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να είναι και τα δύο.Α εγω παντως αυτο εννοουσα, δεν θυμαμαι καν τι εγραψα. (αλλα η σβουρα επεσε ρε :P )

Harbinger of Death
01-09-2010, 16:41

Γενικά συμφωνώ ότι το τζάμπα λαβ στόρι παίζει πολύ (μάλλον εντολές παραγωγού, ειδικά σε μεγάλους σκηνοθέτες), αλλά το συγκεκριμένο είχε ένα βάθος στα πλαίσια του κόνσεπτ της ταινίας και λόγο που υπήρχε νομίζω.

Αυτό ερχόμουν να ποστάρω. Δλδ στο στόρι αρκ τούτο μας έδωσε στοιχεία για "νόημα" ας πούμε.

Εγώ αυτό που θέλω να πω (που το λέω πολύ γενικά) είναι πως ο Νόλαν έχει ανακαλύψει νέο είδος: την ενδιαφέρουσα περιπέτεια ιδεών. Έχει αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες για να είναι πάνω από μια σκέτη περιπέτεια δράσης, αλλά είναι αρκετά ρηχή για να πεις ότι κατάλαβες κάτι για τη ζωή από δαύτη. Έχει ίση δόση μούφας και γαματοσύνης (πρέπει επιτέλους να βρούμε μια λέξη για αυτό). Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο να μου αρέσει και να μου προκαλεί μια αηδία επειδή αναγκάζεται να ντύσει το όποιο "βάθος" με τρελές μουφιές του στιλ εκείνης με τη μηχανή του Μπάτμαν και τον τοίχο. Ωστόσο έχει αρχίσει να υπερισχύει η πλευρά του να μου αρέσει.

elninio99
02-09-2010, 17:15
To Inception είναι ό,τι καλύτερο έχω δει τον τελευταίο καιρό! Οι ηθοποιοί είναι όλοι φοβεροί, ειδικά ο Leonardo DiCaprio είναι στα καλύτερά του, έχει πολλή δράση που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος και η υπόθεση με τα μυστήρια του μυαλού και τα όνειρα είναι απίστευτα ιντριγκαδόρικη! Τι να πω για τα εφέ και τη μουσική του Hans Zimmer; Για μένα είναι ΚΟΡΥΦΗ!

Shrinebuilder
02-09-2010, 17:27
καλά τα λες!

Esteban
02-09-2010, 23:59
αχαχαχαχαχ

Παρακμιακό Εργαλείο
05-09-2010, 01:17
Α εγω παντως αυτο εννοουσα, δεν θυμαμαι καν τι εγραψα. (αλλα η σβουρα επεσε ρε :P )

Αφού το τελευταίο πλάνο την έδειχνε ακόμα να γυρίζει..

phthoggon
05-09-2010, 23:33
1. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μαραφέτι στο τέλος ξεκινάει τη κίνηση που κάνει έτσι ώστε σε λίγα δευτερόλεπτα να σταματήσει να κινείται
2. Απο την άλλη, πολύ χλωμό ο Ντικάπριο στο τέλος να βρει τα παιδιά του στην ίδια ακριβώς στάση/θέση που τα ονειρευόταν τόσο καιρό, αλλά και από το ξύπνημα και πέρα στο αεροπλάνο η πορεία παραείναι απλοϊκή
3. Η πιο λογική ερμηνεία: O Ντικάπριο παγιδεύεται στο limbo στην προσπάθειά του να ξυπνήσει τον γιαπωνέζο, ζει εκεί πέρα καμιά πενηνταριά ευχάριστα χρόνια και πεθαίνει λίγες ώρες αργότερα στο αεροπλάνο.

FIXXXER
07-09-2010, 03:42
Γιατι το 3? Αυτοαναιρεισαι απο το 2 στο 3. Παρακμιακον, δεν εννοω οτι το δειχνει αυτο, τοσες σελιδες συζηταμε πως το τελος ειναι ετσι ακριβως επειδη το νοημα ειναι να μη σου δειξει, εννοω οτι αυτο πιστευω εγω.

Dal-
07-09-2010, 12:04
http://iruntheinternet.com/lulzdump/images/inception-is-real-life-dentist-12808810450.jpg

Drumsick
12-09-2010, 15:39
Kυλιέμαι στα πατώματα με αυτούς που το χαρακτηρίζουν ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

Το 90% είναι ΑΣΚΟΠΟ.ΓΑΜΗΜΕΝΟ.ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ. Απ'αυτά που στις περισσότερες φάσεις δεν αντιλαμβάνεσαι καν ποιος πυροβολεί ποιον. Απ'αυτά στα οποία οι πρωταγωνιστές τρώνε 4703985034854 σφαίρες και δεν τους πετυχαίνει καμία (εν προκειμένω ΜΙΑ). Κι όλη αυτή τη φασαρία τη δικαιολογεί με τον πιο ηλίθιο τρόπο: Εχει εκπαιδευτεί ο φίσερ για την περίπτωση που πάνε να μπούν στο υποσεινήδητό του κι έχει προβολές-φρουρούς να τα γαμάνε όλα. Δε μας χέζετε λέω έγω γαμώ το χόλυγουντ σας.
Η ιδέα πίσω απ'ολα αυτά απλά γαμάει. Αλλά επειδή πρέπει να πουλήσουμε ΔΡΑΣΗ και ΓΡΑΦΙΚΑ της γαμάμε την παναγία.

Θα μπορούσε να είναι η ταινία της δεκαετίας αν δεν ήταν βουτηγμένη σ'αυτη την άμυαλη χολυγουντίλα. Απλά φανταστείτε το χωρίς το πιστολίδι και με περισσότερο mindfuck.

Once_Emperor
12-09-2010, 18:00
Λίγο το hype, λίγο το ωραίο trailer και λίγο οι καλές κριτικές από όσους την είχαν δει με έκαναν να περιμένω κάτι πολύ εντυπωσιακό. Ε την είδα και χθες και απογοητεύτηκα :/

Και τι εννοώ:
Ολόκληρη υπερπαραγωγή οργάνωσαν με όνειρα μέσα σε όνειρα, τη ΓΕΝΝΕΣΗ μιας ιδέας και άλλα τέτοια κοσμοιστορικά πράγματα μόνο και μόνο για ένα hostile takeover εταιρίας. Really?

Το σενάριο ήταν απλά δευτερεύον στην ταινία και θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάσει την ίδια ταινία χωρίς όλη την ίντριγκα και δεν θα άλλαζε και τίποτα. Το βασικό plot element (δυστυχώς) ήταν η ιστορία του Cobb με τη γυναίκα του και δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρον για να στηρίξει όλο αυτό το δημιούργημα.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου το χειρότερο είναι οι χαμένες δυνατότητες. What could have been? Ένας άκρως ευρηματικός σκηνοθέτης με budget ίσο με τον προυπολογισμό μιας χώρας, μια γαμάτη ιδέα η οποία του έδινε την ελευθερία να δημιουργήσει ΟΤΙ (πραγματικά ότι) θέλει και τι έκανε? Μια περιπέτεια...

Είναι στον κόσμο του ονείρου, μπορεί να δημιουργήσει κόσμους που δεν είναι ανάγκη να υπακούν στους φυσικούς νόμους και τι φτιάχνει? Μια ρέπλικα του downtown Manhattan. Aκόμα και η limbo που ήταν ακριβώς αυτό, ένας δημιουργημένος κόσμος με μόνο όριο τη φαντασία του δημιουργού δείχνει βαρετό και αδιάφορο :/

Εν ολίγοις νομίζω ότι χαραμίστηκε μια φοβερή ιδέα και μια μεγάλη ευκαιρία για να βγει κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά δυστυχώς ο Nolan το πήγε εκ του ασφαλούς. Δεν ήταν άσχημη ταινία αλλά δεν γίνεται να μη σκεφτείς τι περισσότερο θα μπορούσε να είναι.

Κρίμα.

Om
12-09-2010, 18:08
Εντάξει συμφωνώ με τα παραπάνω, όμως εδω και πάρα πολύ καιρό είχα να ευχαριστηθώ τόσο πολύ ταινία (με όλες αυτές τις μαλακίες που παίζουν στα σινεμά) μόνο για αυτό το πράγμα παίρνει 10.

Harbinger of Death
12-09-2010, 21:18
Λίγο το hype, λίγο το ωραίο trailer και λίγο οι καλές κριτικές από όσους την είχαν δει με έκαναν να περιμένω κάτι πολύ εντυπωσιακό. Ε την είδα και χθες και απογοητεύτηκα :/

Και τι εννοώ:
Ολόκληρη υπερπαραγωγή οργάνωσαν με όνειρα μέσα σε όνειρα, τη ΓΕΝΝΕΣΗ μιας ιδέας και άλλα τέτοια κοσμοιστορικά πράγματα μόνο και μόνο για ένα hostile takeover εταιρίας. Really?

Το σενάριο ήταν απλά δευτερεύον στην ταινία και θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάσει την ίδια ταινία χωρίς όλη την ίντριγκα και δεν θα άλλαζε και τίποτα. Το βασικό plot element (δυστυχώς) ήταν η ιστορία του Cobb με τη γυναίκα του και δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρον για να στηρίξει όλο αυτό το δημιούργημα.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου το χειρότερο είναι οι χαμένες δυνατότητες. What could have been? Ένας άκρως ευρηματικός σκηνοθέτης με budget ίσο με τον προυπολογισμό μιας χώρας, μια γαμάτη ιδέα η οποία του έδινε την ελευθερία να δημιουργήσει ΟΤΙ (πραγματικά ότι) θέλει και τι έκανε? Μια περιπέτεια...

Είναι στον κόσμο του ονείρου, μπορεί να δημιουργήσει κόσμους που δεν είναι ανάγκη να υπακούν στους φυσικούς νόμους και τι φτιάχνει? Μια ρέπλικα του downtown Manhattan. Aκόμα και η limbo που ήταν ακριβώς αυτό, ένας δημιουργημένος κόσμος με μόνο όριο τη φαντασία του δημιουργού δείχνει βαρετό και αδιάφορο :/

Εν ολίγοις νομίζω ότι χαραμίστηκε μια φοβερή ιδέα και μια μεγάλη ευκαιρία για να βγει κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά δυστυχώς ο Nolan το πήγε εκ του ασφαλούς. Δεν ήταν άσχημη ταινία αλλά δεν γίνεται να μη σκεφτείς τι περισσότερο θα μπορούσε να είναι.

Κρίμα.

Παρ' ό,τι μου άρεσε πολύ η ταινία, συμφωνώ. Μακάρι να τον αντιγράψουν διάφοροι και να κάνουν και καμιά ταινία η οποία δε θα χαρακτηρίζεται έτσι.

Deggial
15-09-2010, 14:40
Inception: Η καλύτερη sci-fi ταινία ever!

Ούτε καν. Κατ' αρχάς, to set the record straight, η καλύτερη science fiction ταινία των τελευταίων ετών είναι το Children of Men. Όποιος διαφωνεί δε ξέρει από επιστημονική φαντασία ή/και κρύβει τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις.

Από εκεί και πέρα... δε περιμένω όλες οι ταινίες/βιβλία/μουσικά κομμάτια να έχουν τα απίστευτα βαθιά νοήματα, και το Expendables ταινιάρα είναι, αλλά η πεζή αντιμετώπιση του όλου concept του simulated reality δεν δικαιολογεί το hype που δημιουργήθηκε γύρω από αυτή την ταινία, πόσω μάλλον τα σχόλια για καλύτερη ταινία της δεκαετίας/αιώνα/γραπτής ιστορίας. Μέχρι και το Matrix αντιμετωπίζει πιο σοβαρά το ερώτημα "τι είναι πραγματικότητα". Το Inception ίσα που αγγίζει επιφανειακά το concept στο οποίο βασίζεται, κι αντ' αυτού το σενάριο αναλώνεται σε σκηνές δράσης και μια τυπική ερωτική σχέση.

Είναι ωραία ταινία, ίσως και η καλύτερη της χρονιάς ελλείψει σοβαρού ανταγωνιστή, αλλά ως εκεί.

Ηθοποιούς, σκηνοθεσίες, CGI και τα ρέστα δε τίθονται προς συζήτηση, πάντως. Από τεχνική σκοπιά η ταινία είναι αριστούργημα.

metamelia1
15-09-2010, 15:31
Μπορεί να έχει άπειρο άμυαλο πιστολίδι, μπορεί το ενα μπορεί το άλλο αλλά η ταινία απλά ΓΑΜΗΣΕ.

http://cdn1.dailybooth.com/pictures/large/b4a59d36243b8dba180ae984b2d127a7_6646567.jpg

atom_smasher
15-09-2010, 15:36
Λοιπον καλη ταινιουλα μωρε. 1-2 δυνατες σκηνες. Ωραια αρχικη ιδεα καπου το ξεφτυλισαν και καπου ηταν φλατ η πλοκη αλλα οκ δεν κλαιμε και τα λεφτα. Ποιος μαλακας μιλησε για ταινια της δεκαετιας;
οκ. ο πασοκαρας. ετσι εξηγειται..

Rwxamhs
17-09-2010, 04:07
3/10
Υπερτιμημενη. Ανευρο και ταυτοχρονια ανουσιο μπιστολιδι. Σεναριακες ανατροπες της πουτας (μαδρες)

JnB
17-09-2010, 10:18
Σίγουρα όμως όχι για 3/10.

Rwxamhs
17-09-2010, 12:44
Σίγουρα όμως όχι για 3/10.

Ποσο τοτε;

JnB
17-09-2010, 12:51
7-8/10 νομίζω.

Υπερτιμημένη ναι (δλδ όχι και ταινία της δεκαετίας), με πιστολίδι που θα μπορούσε να έλειπε ή να ήταν λίγο πιο ουσιώδες, αλλά για να πεις ότι την είδες και δεν πέρασες καλά (δηλαδή κάτω από βάση 5) πρέπει να έχεις πάει προκατηλειμμένος αρνητικά ή να το παίζεις ενάντια στο κύμα γιατί έτσι.

scarecrow
18-09-2010, 00:57
Μια χαρά γάμησε η ταινία.
ΟΚ το πιστολίδι ήταν όντως λίγο υπερβολικό αλλά so what? καμιά ταινία δεν είναι τέλεια και αυτή εδώ γάμησε.

atom_smasher
18-09-2010, 02:05
Να δωσουμε ενα 6,5 να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι;

FIXXXER
20-09-2010, 03:23
Εγω της βαζω γυρω στο 17/10 για να αντισταθμισω στο μεσο ορο τους κομπλεξικους του θρεντ

MoRmEnGiL
20-09-2010, 06:51
To blema tou Cobbs otan 3ypnhse sto aeroplano.

atom_smasher
20-09-2010, 10:19
fixxer οχι και κομπλεξικοι. Απλα πιο απαιτητικοι θεατες. Ομολογω ομως οτι η κοτιγιαρ ειναι απολαυση η καριολα!

Dal-
20-09-2010, 12:54
Ε. άμα βάζουμε και εξίμιση στο Inception, να βαφτούμε ασπρόμαυροι και να βλέπουμε αποκλειστικά ταινίες του ΄50.

Είπαμε, όχι ταινία δεκαετίας αλλά μην το γαμήσουμε και ψοφήσει.

Parasight
20-09-2010, 13:05
Αντί για "απαιτητικοί" εγώ θα έλεγα "εκτός τόπου και χρόνου". Το έχουμε θίξει πολλάκις αυτό το θέμα, πολλοί ίσως περιμένουν για κάποιο λόγο από μια ταινία να απαντήσει στα βαθύτερα υπαρξιακά τους ερωτήματα (χωρίς μάλιστα η ίδια να υποστηρίζει ότι κάνει κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς) και μοιραία απογοητεύονται. Το Inception δεν πλασαρίστηκε ποτέ ως τίποτα διαφορετικό από ένα blockbuster κατά βάση, τώρα γιατί κάποιοι περίμεναν ξέρω γω μια νέα επαναστατική έκφανση της φιλοσοφίας στον κινηματογράφο δε μπορώ να το καταλάβω. ΟΚ και το Avatar ήταν αισχρό γιατί δεν είχε πρωτότυπο σενάριο, το Expendables γιατί είχε χάλια διαλόγους κλπ, άσχετο αν οι λόγοι ύπαρξης των συγκεκριμένων ταινιών δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για ελιτισμό ή για απλή γκρίνια μόνο για τη γκρίνια, αλλά ρε παιδιά αφού σας χαλάει (και κατά βάθος το ξέρετε από πριν ότι θα σας χαλάσει) γιατί ασχολείστε; Πιάστε μόνο από von Trier και πάνω και θα είμαστε όλοι ήσυχοι.

FIXXXER
20-09-2010, 20:22
αυτο βασικα ατομ σμασερ, απλα εγω το εθεσα σαν μαλακας γιατι ετσι γουσταρω

atom_smasher
20-09-2010, 23:09
Δικαιωμα σου να το θετεις οπως θες. Αλλα που βλεπετε τον ελιτισμο ρε τρομπες οταν λεω οτι πιανει 6,5; την χαντακωσα μηπως; Εμενα ως εκει φτανει. Εσεις βαλτε 832 στα 10. Κουβεντα δεν κανουμε ή μηπως πρεπει ολοι να χουμε την ιδια οπτικη;

Parasight
20-09-2010, 23:20
Εσύ έχεις τη μύγα τώρα; :P

FIXXXER
21-09-2010, 00:03
Δικαιωμα σου να το θετεις οπως θες. Αλλα που βλεπετε τον ελιτισμο ρε τρομπες οταν λεω οτι πιανει 6,5; την χαντακωσα μηπως; Εμενα ως εκει φτανει. Εσεις βαλτε 832 στα 10. Κουβεντα δεν κανουμε ή μηπως πρεπει ολοι να χουμε την ιδια οπτικη;
Δεν το ειπα για σενα παντως!

atom_smasher
21-09-2010, 00:06
α οκ! πασο.

Coroner
21-09-2010, 11:11
Καλή ταινία, αλλά τπτ το σούπερ. Συμφωνώ με drumsick και deggial. Γαμάτη ιδέα που αναλώθηκε σε πιστολίδι james bond φάση. Καλά πέρασα, αλλά δε τη ξαναβλέπω.

Rwxamhs
21-09-2010, 12:22
Ε. άμα βάζουμε και εξίμιση στο Inception, να βαφτούμε ασπρόμαυροι και να βλέπουμε αποκλειστικά ταινίες του ΄50.

Είπαμε, όχι ταινία δεκαετίας αλλά μην το γαμήσουμε και ψοφήσει.

3araki kai poly toy paei.

FIXXER mpetovlaka, kalytera "komple3ikos" para marketing fanboi!

Reject, to inception htan ena KAKO blockbuster (me kalo marketing omws :) )
Egw sto sinema mphka xwris na exw akoysei tipota gia thn tainia, opote den phga oyte gia na kra3w, oyte omws gia na "xysw prokatavolika"
To Avatar einai maswnikh allhgoria btw ;)

JnB
21-09-2010, 14:44
Ok, τουλάχιστον το παραδέχεσαι περί κόμπλεξ.

Το Avatar είναι το φουτουριστικό Ποκαχόντας.

Rwxamhs
21-09-2010, 14:45
Ok, τουλάχιστον το παραδέχεσαι περί κόμπλεξ.

Το Avatar είναι το φουτουριστικό Ποκαχόντας.

Τεσπα, εγω δεν εχυσα παντως :-)

fandango
28-09-2010, 22:51
KBAuMpOpSnA

FIXXXER
28-09-2010, 23:00
η πρωτη λεξη λεει "χυσε", μετα ποιος φταιει...

nikolasfluxus
14-10-2010, 19:41
πως γίνεται να μην παίζει ούτε ένα καλό τόρεντ γαμώ την πουτάνα

12 stars circle your brow
10-11-2010, 12:21
παίζουν καλά τορρεντς αβέρτα.

ό,τι είπε ο once emperor μόνο που εμένα μ'άρεσε παραπάνω.

SpiritCrusher
04-12-2010, 22:27
ό,τι είπε ο once emperor

+ ότι το θέμα με τη "χαραμισμένη ιδέα" πάει και για το memento.

LokiTricksterGod
07-01-2011, 13:36
http://bigother.com/2010/08/08/seventeen-ways-of-criticizing-inception/

δε βαριέμαι ποτέ να διαβάζω κάτι τέτοια. δίκιο έχει σχεδόν σε όλα ο τύπος, βέβαια τα μισά απ'αυτά δε τα προσέχει ένα μη εκπαιδευμένο μάτι (ούτεγώ φυσικά), όπως και να 'χει ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

FIXXXER
07-01-2011, 13:46
tl;dr

Drumsick
07-01-2011, 13:54
Διάβασα το μισό προχτές. Ωραία τα λέει.

LokiTricksterGod
07-01-2011, 13:58
tl;dr

τώρα εσύ πόσταρες ασπούμε για να πείς απλά ότι σου φάνηκε μεγάλο και δε το διάβασες; και μετά αναρωτιέσαι γιατί σε λένε κόπανο; περίεργο είδος που είμαστε οι άνθρωποι!

FIXXXER
07-01-2011, 14:07
Δηλαδη πραγματικα, εχεις ορεξη να ξεκινησεις flame για ενα tl;dr που δε σημαινει τιποτα? :rolleyes:
Μην εισαι τοσο ευθικτος, δε σου παει. Ειδα μια σελιδα γυρω στις 2000 παραγραφους και απλα το σχολιασα, ξεπερασε το

metamelia1
07-01-2011, 14:09
συμφωνω με φικς.

tl;dr

LokiTricksterGod
07-01-2011, 14:22
έχω πάντα όρεξη για ένα καλό φλέημ πρώτον, είμαι... εύφλεκτος!!!

δεύτερον σοβαρά παίζει να 'χεις (και συ και άλλοι παλιοί) κράξει 'νουμπάδες' για χαζά/ανούσια ποστ πόσες φορές δω μέσα, ενώ ταυτόχρονα έχεις γεμίσει το σύμπαν με κάθε ανούσια μαλακία τύπου τλντρ και 'λολ αυτό' ογδόντα χρόνια τώρα πόσα γράφεις στο φόρουμ.

και συμφωνεί μαζί σου και το ζωντανό meme, προβληματίσου!

FIXXXER
07-01-2011, 14:28
Δεν προβληματιζομαι καθολου για τις μαλακιες που μου γραφεις, ο Firestorm ειναι γαμω τα παιδια, και οσοι με λενε κοπανο, καλα κανουν, το ιντερνετ ειναι και μπορει ο καθενας μας να γραφει οτι μαλακια θελει και να τρωει οσες μουτζες γουσταρει. Σπανιως εχω κραξει νουμπαδες για ποστς σαν αυτα και αν το εκανα ηταν μαλακια, μην εισαι τοσο ευαισθητος. Αν εγραφα "σορρυ ρε λοκι αλλα tl;dr :P" δε θα ειχες πει τιποτα, γιατι θα ημουν "ευγενικος", ε θεωρησε το τωρα και ειμαστε ενταξει.

Ειναι εκπληκτικα τεραστιο το κειμενο, πολυ μεγαλυτερο απο οτιδηποτε εχω γραψει εγω ποτε στη ζωη μου για πραγματα που μου αρεσουν υπερβολικα πολυ και φημιζομαι για tl;dr οταν με πιανει η μαλακια. Με αποτρεπει απο το να το διαβασω, επισης με προβληματιζει για το τι ανθρωποι καθονται και ξοδευουν γυρω στις 10 ωρες (αποκλειεται να ξοδεψε λιγοτερο) για να γραψουν για μια ταινια που δεν τους αρεσε. Για τις αλλες τι πρεπει να κανουν?

LokiTricksterGod
07-01-2011, 14:41
Δεν προβληματιζομαι καθολου για τις μαλακιες που μου γραφεις, ο Firestorm ειναι γαμω τα παιδια, και οσοι με λενε κοπανο, καλα κανουν, το ιντερνετ ειναι και μπορει ο καθενας μας να γραφει οτι μαλακια θελει και να τρωει οσες μουτζες γουσταρει. Σπανιως εχω κραξει νουμπαδες για ποστς σαν αυτα και αν το εκανα ηταν μαλακια, μην εισαι τοσο ευαισθητος. Αν εγραφα "σορρυ ρε λοκι αλλα tl;dr :P" δε θα ειχες πει τιποτα, γιατι θα ημουν "ευγενικος", ε θεωρησε το τωρα και ειμαστε ενταξει.

Ειναι εκπληκτικα τεραστιο το κειμενο, πολυ μεγαλυτερο απο οτιδηποτε εχω γραψει εγω ποτε στη ζωη μου για πραγματα που μου αρεσουν υπερβολικα πολυ και φημιζομαι για tl;dr οταν με πιανει η μαλακια. Με αποτρεπει απο το να το διαβασω, επισης με προβληματιζει για το τι ανθρωποι καθονται και ξοδευουν γυρω στις 10 ωρες (αποκλειεται να ξοδεψε λιγοτερο) για να γραψουν για μια ταινια που δεν τους αρεσε. Για τις αλλες τι πρεπει να κανουν?

πολύ το τραβάμε αλλά δε γαμιέται

αυτό το 'το ίντερνετ είναι' που τα δικαιολογεί όλα ωραία καραμέλα είναι, δικαιολογεί και εμένα που μου φαίνεται τελείως καθυστερημένο να λες απλά ένα τλντρ ενώ μπορείς εξαρχής να γράψεις την τελευταία σου παράγραφο (που πάει στο διάολο μπορεί να γίνει κάποιου είδους κουβέντα) ενώ με αυτές τις συντομογραφιούλες τις αποστασιοποιημένες και το 4τσαν λότζικ (και λέω για τον firestorm γιατί είναι όντως memebot είμαι σίγουρος) δεν ξέρω τι σκατά μπορεί να πεί κανείς.

στα του μεγέθους κιόλα, 12 σελίδες γουώρντ μετρημένες είναι το κείμενο με λίστες και εικόνες (lol no lifer), και άμα διάβαζες λίγο θα βλεπες ότι δεν είναι φανμποηλικι "τώρα γράφω για κάτι που μ'αρέσει/δε μαρέσει" - γιατί όντως πάνω σε τέτοια βάση δε μπορείς να γράψεις και πολλά.
τώρα γω κάθομαι και το υπερασπίζομαι και θα βγω και σπασικλάκι στο τέλος αλλά δε θα βγαίνεις εσύ με το add σου αμερικανάκι να μας λές για tldr και εκπληκτικά τεράστια κείμενα και θα περνάει έτσι, τσου τσου τσου.

tl;dr:έλα να παίξουμε ένα παιχνιδάκι που το λένε, που το λένε, που το λεν' γιατρό (http://en.wikipedia.org/wiki/Ritalin)

FIXXXER
07-01-2011, 14:51
πολύ το τραβάμε και βασικα γαμιέται

Γενικα πολλη σημασια δινεις και εγω οπως καταλαβες ειμαι στο ακρως αντιθετο mood, τουλαχιστον αυτη τη στιγμη. Ουτε no lifer εισαι, ουτε σπασικλακι, ουτε φορτσανιστης (...) ειμαι (πολυ σπανια ποσταρω tl;dr και για να το κανω σημαινει οτι πρεπει να το ΓΑΜΗΣΕ ο αλλος), ουτε εχω κατι μαζι σου που το ποσταρες ε, και γενικα ασε το εχθρικο κλιμα. Οσο για τις καραμελες κτλ, προσωπικα θεωρω κρετινισμο να πας να λες σε καποιον "σε λενε κοπανο στο ΕR lolz, roflmao" κι αλλα τετοια γραφικα με ταμπελες και οπαδισμους, ενω θα μπορουσες εξαρχης κι εσυ απλα να πεις "ε μην το διαβαζεις ρε φιλε αλλα μη μας πρηζεις τα αρχιδια" και τοτε θα το ειχα βουλωσει ξερω γω, αλλα αφου το πηγες σοβαρα, ε τι να σου πω, αφου ετσι ειναι το ιντερνετ, αυτο σου λεω. Ενιωσες ξερω γω γαματος που μου ειπες οτι με θεωρουν καποιοι κοπανο? :/

Peace, ειναι η (εστω χριστιανικη και ανουσια) γιορτη μου και δε θελω αλλες μουτζες για σημερα, κερναω μεχρι και μπυρα το καλοκαιρι, στο σπιρτοκουτο ομως γιατι ειναι φτηνες και θελω να παω και Μεξικο ισως αν με φιλοξενησουν για λιγες μερες.

metamelia1
07-01-2011, 14:53
Λοκι πολλα λες :(

LokiTricksterGod
07-01-2011, 15:04
πολύ το τραβάμε και βασικα γαμιέται

Γενικα πολλη σημασια δινεις και εγω οπως καταλαβες ειμαι στο ακρως αντιθετο mood, τουλαχιστον αυτη τη στιγμη. Ουτε no lifer εισαι, ουτε σπασικλακι, ουτε φορτσανιστης (...) ειμαι (πολυ σπανια ποσταρω tl;dr και για να το κανω σημαινει οτι πρεπει να το ΓΑΜΗΣΕ ο αλλος), ουτε εχω κατι μαζι σου που το ποσταρες ε, και γενικα ασε το εχθρικο κλιμα. Οσο για τις καραμελες κτλ, προσωπικα θεωρω κρετινισμο να πας να λες σε καποιον "σε λενε κοπανο στο ΕR lolz, roflmao" κι αλλα τετοια γραφικα με ταμπελες και οπαδισμους, ενω θα μπορουσες εξαρχης κι εσυ απλα να πεις "ε μην το διαβαζεις ρε φιλε αλλα μη μας πρηζεις τα αρχιδια" και τοτε θα το ειχα βουλωσει ξερω γω, αλλα αφου το πηγες σοβαρα, ε τι να σου πω, αφου ετσι ειναι το ιντερνετ, αυτο σου λεω. Ενιωσες ξερω γω γαματος που μου ειπες οτι με θεωρουν καποιοι κοπανο? :/

Peace, ειναι η (εστω χριστιανικη και ανουσια) γιορτη μου και δε θελω αλλες μουτζες για σημερα, κερναω μεχρι και μπυρα το καλοκαιρι, στο σπιρτοκουτο ομως γιατι ειναι φτηνες και θελω να παω και Μεξικο ισως αν με φιλοξενησουν για λιγες μερες.

να μην αναρωτιέσαι γιατί σε λένε κόπανο άμα γράφεις τέτοια, γω αυτό είπα. δε το πήρα τόσο σοβαρά όσο ίσως φαίνεται, αν και ήθελα να πιστεύω ότι δε φαίνεται έτσι, τέλοσπάντων, και γω συνονόματος είμαι και γεμάτος γλύκα και δεν ήθελα να σε πικράνω νόμιζα ήσουν σκληρόπετσος, αλήθεια, να, άκου αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=azGIf74ICmw) που είναι πανέμορφο και χρόνια μας πολλά.

FIXXXER
07-01-2011, 15:06
Χρονια πολλα σου λοιπον και να εισαι παντα καλα, δεν το ηξερα οτι σε λενε Γιαννη, περιεργο αυτο!
Οπως ηδη εγραψα, ποτε δεν αναρωτηθηκα. Μερικες φορες χαιρομαι κιολας, κρινοντας απο τον κοσμο που το λεει.
Ωραιο τραγουδακι, λιγο χαρουμενο για τα γουστα μου, αλλα εχει και μελαγχολια.
Επισης δε με πικρανες, απλα δεν εχω ορεξη για φλειμ :!:

|
|
|
|
|
\/

Dythor
07-01-2011, 17:33
Δηλαδη πραγματικα, εχεις ορεξη να ξεκινησεις flame για ενα tl;dr που δε σημαινει τιποτα? :rolleyes:

Δεν το 'χεις διαβάσει καν, σκάσε.

Phoebus
07-01-2011, 19:55
http://bigother.com/2010/08/08/seventeen-ways-of-criticizing-inception/

δε βαριέμαι ποτέ να διαβάζω κάτι τέτοια. δίκιο έχει σχεδόν σε όλα ο τύπος, βέβαια τα μισά απ'αυτά δε τα προσέχει ένα μη εκπαιδευμένο μάτι (ούτεγώ φυσικά), όπως και να 'χει ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

Αρκετά καλό αρθράκι και όντως έχει σε πολλά δίκιο. Στην Αμερική, που μπορείς να σπουδάσεις σκηνοθεσία κάπως σοβαρά, όντως κάποιος μπορεί να μάθει να προσέχει αυτά τα πράγματα - ή να το πω διαφορετικά: μπορεί να απολαμβάνει τη ταινία προσέχοντας αυτά τα πράγματα. Γενικώς αν θες να κάνεις nitpicking, τέτοια λάθη που περιγράφει ο τύπος, αν μπορείς φυσικά να τα πεις λάθη, είναι κοινές πρακτικές που αν δεν ακολουθηθούν μπορούν πλέον, λόγω του internet που ο καθένας μπορεί να το παίξει κριτικός κινηματογράφου, να δημιουργήσουν κακές εντυπώσεις και κακό box office τις πρώτες μέρες.

Dythor
08-01-2011, 03:22
Αφενός να προβληθεί σαν απαίτηση το αντίθετο, αφετέρου μπορείς να βρεις πολλές ταινίες που δεν είναι έτσι (πτηνές και γιούζερ φριέντλη σε σημείο να κοστίζει στην ταινία σε άλλους τομείς).

SpiritCrusher
08-01-2011, 04:01

Δεν το 'χεις διαβάσει καν, σκάσε.

το "tl;dr" δεν σήμαινε τίποτα ρε γαβ γαβ, όχι το άρθρο.

Dythor
08-01-2011, 04:27
Μέα κούλπα.

Abruzzi
03-04-2011, 02:09
πολυ καλο.και αν δεν σπαταλαγαν τοσο χρονο σε οτιναναι πιστολιδια και σκηνικα co-op mw2(χιονια,γεφυρα κτλ) θα ηταν ακομα καλυτερο.

για το τελος
απο την ωρα που ειδε τα παιδια του επαψε να τον απασχολει το αν βρισκεται σε ονειρο ,γιαυτο και αδιαφορισε για το τοτεμ.βρηκε την ευτυχια και για αυτον εκει ηταν η πραγματικοτητα.
κατα καποιο τροπο ο σκηνοθετης μας εκανε "εισαγωγη" την ιδεα οτι η πραγματικοτητα οριζεται υποκειμενικα(δεν ξερω αν βγαζει νοημα οπως το γραφω).μ'αρεσε.

Kingdom Gone
31-03-2012, 21:50
Ομοιότητες aka σωσίες:
http://disneycomics.free.fr/Ducks/Rosa/show.php?s=date&loc=D2002-033

BLiTzER
31-03-2012, 22:10
Ε αφού το επανέφεραν και το είδα μόλις προχτές, ας πω κι εγώ.

Το σιγουρο ειναι πως ειναι το Ματριξ αυτης της γενιας.

Είναι αλήθεια ότι το Matrix έχει επηρρεάσει το sci-fi όπως το γνωρίζαμε. Το είδος δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο μετά από αυτή την ταινία.

Το Inception τώρα, αν και συμπαθητικό, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΝΤΑ. Το δυνατό του, κατ'εμέ, σημείο, τα εφφέ ήταν πολύ καλογυρισμένα και πράγματι εντυπωσιακά, αλλά και πάλι των Matrix ήταν 5 φορές πιο δυνατά και πολύπλοκα. Εν ολίγοις, πολύ ωραία ταινιούλα, αλλά μην το παρακάνουμε ε.

Διάβασα μέχρι την 4η σελίδα ή κάτι, οπότε ελπίζω να μην είπε κανείς τα ίδια :P

Το παρακάνατε ακόμα και στο φινάλε. Γυρίζει τη σβούρα, την κοιτάζει για λίγο και μετά τη γράφει στ'αρχίδια του και πάει στα παιδιά του. ΑΥΤΟ είναι το κλου, ότι δεν τον ενδιαφέρει πια, δεν τη χρειάζεται για να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται στην πραγματικότητα. Κατά τ'άλλα, είναι προφανές ότι δε θα περιστρέφεται για πάντα, απλά κόβεται πρόωρα η σκηνή.

EΔΙΤ. Αλήθεια σας αρέσει αυτή η Γαλλίδα? .

Aleister
31-03-2012, 22:37
οταν ειχε βγει το ματριξ ελεγαν πανω κατω τα ιδια και το συγκριναν με το πρωτο τρον

Headphones
31-03-2012, 23:04
EΔΙΤ. Αλήθεια σας αρέσει αυτή η Γαλλίδα?

ναι, γιατι?