Log in

View Full Version : Triptykon - Eparistera Daimones

Leech
08-05-2010, 20:18
Triptykon - Eparistera Daimones
Prowling Death Records 2010

http://www.emp-online.com/pics/300_166352.jpg

1. Goetia 11:00
2. Abyss Within My Soul 09:26
3. In Shrouds Decayed 06:56
4. Shrine 01:43
5. A Thousand Lies 05:28
6. Descendant 07:41
7. Myopic Empire 05:47
8. My Pain 05:19
9. The Prolonging 19:22
Total playing time 01:12:42

Έχει περάσει αρκετός καιρός απο την κυκλοφορία του, το ακούσαμε, το ξανακούσαμε, κάποιοι τους είδαμε και λάιβ, οπότε ώρα να το δούμε λίγο πιο σφαιρικά το θέμα.

Είμαι από αυτούς που θεωρούν το "Monotheist" των Celtic Frost ως έναν από τους σπουδαιότερους δίσκους στην ιστορία. Στ'αρχίδια σας το ξέρω, το επισημαίνω απλά επειδή είναι προφανές πως η σκιά του πέφτει πάνω σ'αυτό εδώ το άλμπουμ. Και η αλήθεια είναι ότι μουσικά/ηχητικά μοιάζουν πολύ. Ακόμα και στην παραγωγή. Επομένως, όσοι δεν βρήκαν ενδιαφέρον στο "monotheist" δεν θα βρουν τίποτα το ενδιαφέρον και εδώ.

Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσεις το Επαριστερά Δαίμονες.

-Ο ένας λέει πως αυτός ο δίσκος είναι κατώτερος από το Monotheist, οπότε πούλος πάραυτα τι να το κάνουμε το κακέκτυπο, άσε που δεν είναι και Φροστ κιόλας.

-Ο άλλος λέει πως αυτός εδώ είναι ο μόνος δίσκος που μπορεί να μπει δίπλα στο Monotheist. Και αν δεν είχε αυτοκολλητάκι στο εξώφυλλο να λέει "featuring T.G. Warrior" θα εκθείαζαν όλοι την μπαντάρα που "έπιασε το Όραμα" κλπ κλπ.

Εγώ είμαι κάπου στη μέση. Εξακολουθώ να απολαμβάνω τις ΠΟΛΥ ισχυρές στιγμές του όπως το 20άλεπτο έπος "The Prolonging" στο τέλος, το ταξιδιάρικο "My Pain", και βγάζω το καπέλο στον (ψιλο-πουθενά κατά τ'άλλα) Santura που στέκεται αξιοπρεπέστατα και έχει συνεισφέρει με δυο φοβερές συνθέσεις, τα "In Shrouds Decayed" και "Descendant".
Το υπόλοιπο άλμπουμ έχει φοβερά σημεία, αλλά και "κοιλιές". Ντάξει, το ψειρίζω i know.

Συνολικά, ένα ΠΑΡΑ πολύ καλό άλμπουμ αλλά κάτι του λείπει.
Του λείπει ο Martin Eric Ain και το λογότυπο των Celtic Frost.

tsimpouklano
08-05-2010, 20:57
ομολογουμένως δισκάρα που ήδη έχω ακούσει αρκετές φορές ώστε τα αφτιά μου να χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη

σχετικά μ αυτό που λες δεν μπαίνω στο τρυπάκι να συγκρίνω τα δύο άλμπουμ, αφενός γιατί η μουσική ιδιοφυΐα του tom g warrior δεν έχει αρχή ούτε και τέλος, αφετέρου ο γονέας celtic frost απουσιάζει από την παράσταση (σκέψου πχ να το διαλύσουν οι iron maiden επειδή έφυγε ο harris και οι υπόλοιποι να συνεχίσουν κάτω από άλλο όνομα, δεν λέω θα σ αρέσει αλλά κάτι δεν θα σου κολλάει στο όλο σκηνικό)

η εξίσωση είναι απλή tom g fischer + martic eric ain = celtic frost = το απόλυτο μεταλικό μανιφέστο, χαλαρά πιστεύω ότι ο ένας είναι το γιν και ο άλλος το γιανγκ

αυτό που βλέπω είναι ότι μπροστά μας έχουμε μία ακόμη τεράστια μπάντα, τους triptykon, που ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι θα δούμε πολύ μεγάλα πράγματα από αυτούς. το θέμα όμως (ίσως και πρόβλημα) είναι κατά πόσο η παρουσία του tom g warrior (δηλ half-celtic frost) θα επισκιάσει το νέο εγχείρημα

δεν ζητώ πολλά: tom γύρνα στους cf και όλοι μαζί θα διώξουμε τον μαλάκα sesa και θα φέρουμε τον reed

Chillin Villain
09-05-2010, 22:47
Φοβερό σιντί,και όντως στέκεται δίπλα σε Monotheist.
Anyway,ανοιχτό μυαλό,και κρινοντάς το χωρίς να με νοιάζει τι και ποιός ΓΑΜΑΕΙ.

Entrancemperium
09-05-2010, 22:58
Σε LP είναι ακόμα καλύτερο..

Chillin Villain
09-05-2010, 23:08
Σε LP είναι ακόμα καλύτερο..

im 12 years old and what is this- elaborate

Entrancemperium
10-05-2010, 00:38
Παιζει να είσαι τόσο βλακάκος όσο το avatar σου έτσι;

Chillin Villain
10-05-2010, 00:42
Παιζει να είσαι τόσο βλακάκος όσο το avatar σου έτσι;
Διαβασέ το αργά και σταθερά,νόημα βγάζεις δεν.

Προφανώς και ξέρω τι είναι το LP,αν νομίζεις οτι ρωτάω γι'αυτό.
Ρωτάω για να δω που βρήκες έδαφος για ειρωνεία.
Εκτός και αν δεν είναι ειρωνεία,και όντως έχεις σε βινύλιο το album.

Anyway,pointless post,ντάξει μου την είπες μπράβο μποξέρ του ίντερνετ ξεπέζεψε απο το άλογο και χαιρέτα το πλήθος.

tsimpouklano
10-05-2010, 02:33
το άλογο να φοβάσαι, το είδα ήταν κάπως πριν τον αγώνα