Log in

View Full Version : κάποιες πιο ποιοτικές ταινίες

marianna2525
15-03-2004, 13:42
Αφορμή για αυτό το τόπικ υπήρξε ο σαρκασμός του rockavlon, όσον αφορά κάποιες "κουλτουριάρικες" ταινίες που είδα τελευταία.
Σίγουρα δεν επιθυμώ να ενοχλώ τα άτομα που έχουν άγνοια κάποιου πιο ποιοτικού σινεμά, αλλά υπάρχουν και άτομα που ενδιαφέρονται γι'αυτό, και μάλιστα μιλώντας περισσότερο γι'αυτές τις ταινίες, παρά μια απλή αναφορά (είδα το τάδε και τίποτα άλλο).

Γράψτε εδώ, όσοι ενδιαφέρεστε γι'αυτές τις ταινίες (ποιοτικό δεν σημαίνει πάντα μη εμπορικό, υπάρχουν πολύ καλές ταινίες με μεγάλη εμπορική επιτυχία).

Και μια πρόταση για τον Dragonlord, δεν αξιοποιείς και τον μπαντιλάκη σαν μοντεράτορα, μου αρέσουν πολύ τα ποστ του για το σινεμά (και όχι μόνο αυτά...)

Raven Lord
15-03-2004, 13:48
η δυσκολία που εισέρχεται εδώ είναι ποια ταινία θα θεωρήσουμε ποιοτική...

θέλω να πω ότι πολλές φορές είναι τελείως υποκειμενικός ένας τέτοιος χαρακτηρισμός...

marianna2525
15-03-2004, 13:52
Ο χαρακτηρισμός ποιοτικός είναι εν μέρει υποκειμενικός.
Σίγουρα όμως τα Ράμπο δεν είναι ποιοτικά :P

symposium_lexotanil
15-03-2004, 13:54
giati oxi?
to proto rambo stiliteuei ton polemo tou vietnam kai tin apaisia antimetopisi ton veteranon apo tous amerikanous polites.
den einai auto poiotiko thema?

Dragonlord
15-03-2004, 13:56
Το ποιός είναι moderator δεν έχει να κάνει και τόσο πολύ με το αν τα λέει ωραία.Ο Αντώνης είναι στα υπόψην για mod αλλά από την άλλη μια χαρά είναι και ο νικόδημος,δεν υπάρχει ανάγκη για άλλον

πάντως βρίσκω το τερμινέητορ χαλαρά πιο ποιοτικό από το φάε με αν ντολμάς

necropethamenos
15-03-2004, 14:00
Nai alla opws elega kai sto antistoixo topic "i epelasi twn varvarwn". Eimai o monos edw mesa pou to eide?

marianna2525
15-03-2004, 14:12
πάντως βρίσκω το τερμινέητορ χαλαρά πιο ποιοτικό από το φάε με αν ντολμάς

Όταν σε γνώρισα, έβλεπες πιο ποιοτικές ταινίες...

symposium_lexotanil
15-03-2004, 14:15
ontos
itan tote pou xe vgei to terminator 2

Dragonlord
15-03-2004, 14:24
Ακόμα βλέπω "ποιοτικές" ταινίες.Απλά 1.δεν το διατυμπανίζω και 2.δε μιλάω απαξιωτικά για τις "απλά διασκεδαστικές" ταινίες.Και τα δύο "είδη" έχουν την αξία τους και πολλές φορές προτιμώ μία ταινιούλα που δεν παίρνει και πολύ τον εαυτό της στα σοβαρά και θα με κάνει να περάσω 2 ωρίτσες όμορφα,παρά την τελευταία κουλ-τουριάρικη μαλακία που θα με κάνει να ψάχνω 70 ώρες τι θέλει να πει ο ποιητής και να μη βρίσκω.Και στα δύο "είδη" λίγες είναι αυτές που με συγκινούν.Και επίσης 3.αποφεύγω όσο μπορώ να διαχωρίζω τις ταινίες σε "ποιοτικές" και "μη ποιοτικές" γιατί αυτό είναι υποκειμενικό και έτσι προσβάλλεις κόσμο.Είναι λογικό μετά να δέχεσαι κριτική-ειρωνία κλπ.Όταν λες του άλλου χοντρικά "εσύ βλέπεις μαλακίες κι εγώ θέλω να μιλήσω για σοβαρές και ποιοτικές ταινίες (γιατί είμαι ανώτερης κουλτούρας)" τι περιμένεις,να πει ευχαριστώ πολύ,το βουλώνω και συγνώμη για την ενόχλα?Το ξέρω πως δε λες αυτό αλλά έτσι βγαίνει.

marianna2525
15-03-2004, 14:28
who gives a fak ampaout koultoural masturbation ... gimme RAMBO
kai kaoumpoika.... oloi oi dhthen psgmenoi skhnothetes einai kokakhdes GAY ! plus they 're fakin xomoz.

Προσβάλλω κόσμο, όταν δεν επιθυμώ τέτοιου επιπέδου κουβέντα;

eyeamflesch
15-03-2004, 14:29
Anayasu Dragonlord.

Dragonlord
15-03-2004, 14:41
Είναι λογικό μετά να δέχεσαι κριτική-ειρωνία κλπ.
btw ο rockavlon κάποτε είχε avatar από το κουρδιστό πορτοκάλι,που υποθέτω θεωρείται "ποιοτική"

marianna2525
15-03-2004, 14:51
Απαντάς σε ό,τι σε συμφέρει, προφανώς δεν είδες το προηγούμενο ποστ μου.

Δεν ήθελα να κάνω διαχωρισμό, αλλά σίγουρα δεν είδες τι παίχτηκε στο τόπικ για τις τελευταίες ταινίες.

symposium_lexotanil
15-03-2004, 14:53
marigianna2525 kai pou einai to kako sto post tou rokavlou?
epeidi eipe tin apopsi tou peri koultouriarikon tainion ktl?

i mipos den einai ontos gay kokakides oi perissoteroi skinothetes tou eidous..?

marianna2525
15-03-2004, 14:59
Δηλαδή το πρόβλημά σας είναι η προσωπική ζωή του καλλιτέχνη και όχι το έργο του;

Τελικά δεν έχω το δικαίωμα να αναφέρω κάποια ταινία που είδα, εφόσον αυτή δεν είναι από τις ταινίες που βλέπουν τα περισσότερα νεαρά άτομα, χωρίς να αρχίζουν οι ειρωνείες;

symposium_lexotanil
15-03-2004, 15:06
Δηλαδή το πρόβλημά σας είναι η προσωπική ζωή του καλλιτέχνη και όχι το έργο του;

e tora milame,i ton paizoume?

o rokavlos eipe ti gnomi tou gia tis koultoure tainies.
gimme rambo.koultoure gia to mpoutso.itan aprepes auto?
ego leo oxi

meta eipe oti einai gay kokakides ktl.
tha mporouse na itan kako.
alla einai alitheia sto megalytero pososto ton periptoseon.
ara oute edo vlepo kati mempto.

Τελικά δεν έχω το δικαίωμα να αναφέρω κάποια ταινία που είδα, εφόσον αυτή δεν είναι από τις ταινίες που βλέπουν τα περισσότερα νεαρά άτομα, χωρίς να αρχίζουν οι ειρωνείες;

o rokavlon den eironeutike esena.
oses fores "exeis pesei thyma eironias" den einai gia tis tainies/vivlia/mousiki pou saresoun,alla gia ton tropo pou parousiazeis/ektheiazeis/aporripteis kapoia pragmata.

auta.
meta timis
symposium

Dragonlord
15-03-2004, 15:09
Το προηγούμενο ποστ μου ήταν απάντηση στο δικό σου,άρα προφανώς το είδα.Είδα και τι έγινε στο άλλο τόπικ,ο ρόκαβλον (με τον οποίο έχω σαφώς χειρότερη σχέση από ότι με σένα) εκφράστηκε "ακραία" αλλά δε μου κάνει εντύπωση,κι εγώ το κάνω αρκετές φορές-κυρίως όταν θέλω να ειρωνευτώ.Τέλος,δε με "συμφέρει" κάτι,δε θα βγάλω λεφτά ούτε θα κερδίσω φιλίες/δόξα/μπιχλιμπίδια άμα φανεί πως ίσως δεν έχεις απόλυτο δίκιο.Όσο έχεις αμυντική στάση λες και είσαι σε πόλεμο με τους περισσότερους εδώ μέσα,τόσο πιο έντονη κάνεις την αντίδραση στα λεγόμενά σου.Όπως εσύ αντιμετωπίζεις κάποιους που μιλάνε σχεδόν πάντα για mainstream κινηματογράφο σαν "αμερικανάκια",έτσι κι εσύ είναι λογικό να αντιμετωπίζεσαι από μερικούς σαν "ψευτοκουλτουριάρα και δήθεν".Και με το να αντιδράς μέσα στα πλαίσια συμπεριφοράς συνδρόμου καταδίωξης δεν αλλάζεις αυτή την κατάσταση,μάλλον την τροφοδοτείς.

marianna2525
15-03-2004, 15:10
Η τηλεόραση και το βίντεο πήραν φωτιά το Σ/Κ, είχε πολύ καλές ταινίες για φρεσκάρισμα μνήμης.
Παρίσι - Τέξας (Wim Wenders), Ο μικρός Κόλια (τσέχικη ταινία με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας), Επαναστάτης χωρίς αιτία (all time classic).
Σήμερα θα ξαναδώ στο βίντεο τα "Μαύρα φεγγάρια του έρωτα" (πού να τα προλάβω όλα μαζί...)

Ποιο είναι το πρόβλημα παρουσίασης στο παραπάνω ποστ;

BooBooKittyFuck
15-03-2004, 15:14
ax ti omorfa pou leme oloi thn apopsh mas gia tainies pou eidame. re seis, to na plakwnomaste den exei nohma an de mas aresei kati aplws to agnooume dioti mporei kapoios na exei na pei kati sxetiko. kai mh plakwtheite kai mazi mou, aplws as to sunexisoume sa na mh sunebh tptis.
Loipon, "poiotikes tainies". Mia apo tis uperoxes tainies pou eida sxetika prosfata htan to "man with a movie camera" tou 29 an thumamai kala, boubos se nea ekdosh me mousikh apo cinematic orchestra opou apla oi eikones milane xwris na theloun na poun tipota apolutws. Epishs polu kalo apo to "beat" reuma tou kinhmatografou to senseless pou den thumamai skhnotheth oute xronologia alla to thewrw apla kati san requiem for freedom, toulaxiston sto prwto 15lepto (mikrou mhkous).
sellides sxismenes apo to hmerologio tou satana epishs boubos arketa bareto alla kapoies eikones tou htan xalara kathilwtikes, an tis eblepa se fwtografies mones tous tha goustara akoma perissotero. auta mporw na skeftw twra pou me kollhsan ston toixo. i ll be back
kai plz plz stamatiste tetoies diafwnies, den exoun kanena apolutws nohma :)

symposium_lexotanil
15-03-2004, 15:14
marianna ELEOS

poios sou pe tpt gia to post auto???
apla o rokavlos eksefrase ti dysareskeia tou gia kapoies pseutokoultouriarikes tainies.

symposium_lexotanil
15-03-2004, 15:17
ax ti omorfa pou leme oloi thn apopsh mas gia tainies pou eidame. re seis, to na plakwnomaste den exei nohma an de mas aresei kati aplws to agnooume dioti mporei kapoios na exei na pei kati sxetiko

GAY

ang69
15-03-2004, 15:21
Μαριάννα, από ό,τι έχω καταλάβει είσαι αρκετό καιρό σε φόρουμ, όνλαιν κλαμπ και λοιπές ιστορίες αλλά εξακολουθείς να τα παίρνεις όλα πολύ σοβαρά. Εγώ το πρώτο πράγμα που έμαθα από την επαφή μου με το νετ είναι να αγνοώ κάποια πράγματα που δεν είναι άξια της προσοχής μου. Αν προσβάλλεσαι με την παραμικρή κουβέντα που λέει ο καθένας δεν πρόκειται να μπορέσεις να κάνεις εποικοδομητικό διάλογο με όσους έχεις να πεις κάτι. Σιγά τη μαλακία που είπε ο Ρόκαβλον και της έδωσες και τόσο βάρος.

Το πρόβλημα απ'ό,τι κατάλαβα στην τελική δεν ήταν αυτά που είπες για της ταινίες που είδες, αλλά το ότι άφησες τον εαυτό σου να προσβληθεί από την ατάκα του άλλου και έσπευσες να κάνεις και νέο thread.

Αυτά. Κατά τα άλλα εγώ δεν ξέρω ποιες είναι οι ποιοτικές ταινίες και ποιες όχι, από αυτές που βλέπω, γιατί τις διακρίνω συνήθως σε αυτές που μου αρέσουν και σε αυτές που δεν μου αρέσουν. Οπότε επιτρέψτε μου να προτιμήσω το άλλο thread.

symposium_lexotanil
15-03-2004, 15:30
ang is gay

angay

BooBooKittyFuck
15-03-2004, 15:32
we are gay and we so fucking love it babe :)

ang69
15-03-2004, 15:33
Gay and proud.

And you love me.

marianna2525
15-03-2004, 15:38
Μαριάννα, από ό,τι έχω καταλάβει είσαι αρκετό καιρό σε φόρουμ, όνλαιν κλαμπ και λοιπές ιστορίες αλλά εξακολουθείς να τα παίρνεις όλα πολύ σοβαρά.

Εδώ είναι το πρόβλημα, έχω πενταετή εμπειρία από τα yahoogroups (ελληνικά και ξένα), όπου οι οποιεσδήποτε διαφωνίες εκφράζονταν πάντα με ευπρέπεια, αλλά και με χιούμορ, ή αδιαφορία για θέματα που δεν μας αφορούν ή δεν κατέχουμε.

Το er είναι η πρώτη μου εμπειρία από φόρουμ, έκανα και εδώ καινούργιους φίλους, έμαθα κάποια καινούρια πράγματα, αλλά ακόμα δεν έμαθα να αδιαφορώ, σε ειρωνικά-σαρκαστικά ποστ.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη πάντως :)

Raven Lord
15-03-2004, 15:40
hey chill out... :D ούτε εμένα μου αρέσουν οι περισσότερες χολιγουντιανές παραγωγές και τα αντίστοιχα αμερικανοειδή, αλλά ούτε και οι περισσότερες χαρακτηριζόμενες ως "κουλτουριάρικες"... τι να κάνω?

το όλο θέμα, μου θυμίζει το topic για την τρομοκρατία... δεν βγάζεις άκρη ποιος το ξεκίνησε... :P

btw το ράμπο 1 (το οποίο λέγεται first blood αν δεν κάνω λάθος) είναι πολύ καλή ταινία... 8)

symposium_lexotanil
15-03-2004, 15:49
ontos legetai first blood
kai ontos einai theiko

eyeamflesch
15-03-2004, 16:12

Se metal message board briskesai kopela mou, ti perimenes, kamia outopia?

VirusXI
15-03-2004, 17:50
ahm oloi katalavame pisteyw ti ennoaei h marianna alla kollhsate se mlkismenes leptomereies kai ena thread pou 8a htan endiaferon kai kalh idea na yparxei to kanate mpourdelo.

FIXXXER
15-03-2004, 17:51
Μαριάννα, από ό,τι έχω καταλάβει είσαι αρκετό καιρό σε φόρουμ, όνλαιν κλαμπ και λοιπές ιστορίες αλλά εξακολουθείς να τα παίρνεις όλα πολύ σοβαρά. Εγώ το πρώτο πράγμα που έμαθα από την επαφή μου με το νετ είναι να αγνοώ κάποια πράγματα που δεν είναι άξια της προσοχής μου. Αν προσβάλλεσαι με την παραμικρή κουβέντα που λέει ο καθένας δεν πρόκειται να μπορέσεις να κάνεις εποικοδομητικό διάλογο με όσους έχεις να πεις κάτι. Σιγά τη μαλακία που είπε ο Ρόκαβλον και της έδωσες και τόσο βάρος.

Ego exo mathei apo tin proti forumostigmi na min pairno sta sovara ton allon, ki auto egine giati eixa dei se ena oneiro mou oti tsantisika me kapoion apo to internet kai meta me theorisa polu arrosto opote skeftika oti de pao kala kai kalutera na vrizo gia plaka sto internet, para na vlepo tetoia oneira kai na fovamai.

IrDA
15-03-2004, 18:29
boys and girls mhn asxoleiste me toso leptomeries. Einai forum o ka8enas mporei na pei kai kati parapanw. Den einai 8ema twra. Opws eipe kai kapoios poio prin einai metal forum ...

Mhn to gamame kai pai8enei panta let it go ...

Buddy Lackey
15-03-2004, 18:35
genika o oros "poiotita" einai ypersxetikos , opote ti na leme kai na min leme kai pws na krinetai ayto edw klp klp klp

Raven Lord
15-03-2004, 18:43
genika o oros "poiotita" einai ypersxetikos , opote ti na leme kai na min leme kai pws na krinetai ayto edw klp klp klp

στάνταρ αυτό...

εγώ, ένα μέτρο που χρησιμοποιώ είναι η πρόθεση του καλλιτέχνη... αν πρόθεσή του είναι να βγάλει τρελλά φράγκα, λογικά θα πρέπει να χαϊδέψει τα αυτιά/μάτια του μέσου ακροατή/θεατή, οπότε λογικά θα πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, οπότε αμέσως χάνεται η καλλιτεχνική αξία του "έργου"... αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει το γεγονός ότι κάποιος κάνει κάτι ποιοτικό και ταυτόχρονα βγάζει και χρήμα ή ότι τα γούστα του καλλιτέχνη συμπίπτουν με το μέσο κοινό κτλ κτλ κτλ που να ξέρω κιόλας και την "πρόθεση του καλλιτέχνη" εκτός από λίγες περιπτώσεις που γκαρίζουν. οπότε το όλο επιχείρημα αυτοαναιρείται...

ξέρω ξέρω... φλυαρίες χωρίς λόγο, αλλά να'χουμε να λέμε :P

necropethamenos
15-03-2004, 20:25
φλυαρίες χωρίς λόγο

:roll:

(sto er eisai)

rockavlon
15-03-2004, 20:52
paw na balw koultoura na eksilewthw. na nai toulaxiston ap to mpagklantes an oxi apo to laos. (oxi to komma.)

marianna2525
16-03-2004, 11:12
Η ΕΤ1 συνεχίζει το αφιέρωμα στον Wim Wenders και το Σάββατο 20/3 προβάλλει την ταινία "τα φτερά του έρωτα".
Η ταινία αυτή έχει συζητηθεί στο σχετικό τόπικ
http://www.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=645

8eikh tainia tou vim venters.enas apisteutos ymnos stis mikres kai megales apolauseis ths zwhs.oi perissoteroi dialogoi einai poihsh.psilodyskolh tainia,mhn th deite an den exete ore3h na sygkentrw8eite ligo parapanw.de 8elw na pw polla panw sthn tainia,apla na vgalw to kapelo stous amerikanous pou kataferan kai phran touto to aristourghma kai to kanan thn ypertath malakia pou akouei sto onoma h polh twn aggelwn.kati tetoio 8elei pragmatiko talento.

ang69
16-03-2004, 15:31
Κρίμα και ήθελα να το δω, αλλά το Σάββατο θα είμαι εν τω μέσω της θαλάσσης.

freak brother
16-03-2004, 15:33
angoah mou lupeis...
eixame pei gia cinema... alla elew irc eklogwn klp.. malakizeition na oume... axx vaxx

Buddy Lackey
16-03-2004, 16:06
ntaks osoi to xasete stin tv, yparxei xyma se ntivinti
pantws min to xasete opws kai na exei

Inside Charmer
16-03-2004, 20:38
Κοίτα ποιός μιλάει...?!?!?

marianna2525
17-03-2004, 15:12
Σήμερα (17/3) στο Κανάλι της Βουλής

22.00 Ταινία : «Χειμωνιάτικο Φως » (Winter Light),

του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (77΄)

Παραγωγή του 1962. Με τους Ίνγκριντ Τούλιν, Γκίναρ

Μπιόρνστραντ, Μαξ Βαν Σύντοβ κ.α.

FIXXXER
17-03-2004, 15:42
ntaks osoi to xasete stin tv, yparxei xyma se ntivinti

Se kalathia sto monastiraki kai stis laikes?

marianna2525
23-03-2004, 14:33
Την Πέμπτη 25/03/2004 προβαλλεται στη ΝΕΤ στις 23:00 "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ", βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε.
Πολύ καλή ταινία και με καλούς ηθοποιούς (Τζέρεμι Aιρονς, Μέριλ Στριπ, Γκλεν Κλόουζ, Γουινόνα Ράιντερ, Αντόνιο Μπαντέρας, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο).

freak brother
23-03-2004, 14:36
to mythistorima einai panemorfo pantws.. thn tainia thn exw dei alla den thn thimamai...

marianna2525
23-03-2004, 14:39
Ευκαιρία να την ξαναδείς τότε, κι'εγώ θα την ξαναδώ.

ang69
23-03-2004, 14:47
Και η ταινία είναι το ίδιο πανέμορφη με το βιβλίο. Την έχω δει κάμποσες φορές -μία εκ των οποίων με δυο φίλες που είχαν όρεξη για χαβαλέ και γελούσαν σε όλη τη διάρκεια σχεδόν του έργου με το όνομα του χαρακτήρα της Glenn Close (Ferula) και άντε εσύ τώρα να συγκινείσαι και οι χαζογκόμενες από δίπλα να κακαρίζουν.

Antriana
25-03-2004, 21:21
Μια που ίσως να μην έχετε πετύχει,αλλά ακόμη κι αν την πετύχατε να την αγνοήσατε επειδή είναι ελληνική,είναι "Ο βασιλιάς".Μην πάει το μυαλό σας σε βασιλιάδες και πράσινα άλογα,ο τίτλος σχετίζεται πολύ λίγο με την ταινία.Είναι βασισμένη σε μια ιστορία που συνέβει πριν 2 χρόνια σε έναν αποφυλακισμένο.Η ταινία το μόνο που έχει να ζηλέψει από τις καλές ξένες είναι η τεχνολόγια για να γυριστεί,πλοκή/διάλογοι/σκηνοθεσία και ουσία είναι καταπληκτηκά.

nikodimos
26-03-2004, 01:11
ye h8ela na th dw sto cinema alla mou 3efuge logw allwn proteraiothtwn ekeinon ton kairo. stantar 8a thn parw se dvd.

marianna2525
26-03-2004, 13:22
"Εκεί που ονειρεύονται τα πράσινα μυρμήγκια", γερμανική ταινία του Βέρνερ Χέρτζογκ, προβλήθηκε την Τετάρτη στο κανάλι της βουλής.
Θέμα, οι πολιτισμικές διαφορές των αυτόχθονων Αυστραλών και των "πολιτισμένων" λευκών. Συγκινητική και ανθρώπινη ταινία.

Είδα ακόμα στην ΕΤ3 την γαλλική ταινία του Μπερτράν Μπλιέ "Οι ηθοποιοί εν δράσει", με παλιούς και νέους διάσημους ηθοποιούς.
Κορυφαία σκηνή, εκεί που θέλουν να σκοτώσουν έναν παλιό ηθοποιό και θα του χαρίσουν τη ζωή, μόνο εάν δει μια ασπρόμαυρη ταινία, γυρισμένη με κάμερα στον ώμο και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Ο μελλοθάνατος απαντά: "Καλύτερα να πεθάνω, παρά να δω αυτή τη ταινία"...
Σαρκασμός στο έπακρο...

The Butcher
26-03-2004, 16:18
"Εκεί που ονειρεύονται τα πράσινα μυρμήγκια"
arxizw na fovamai ayto to thread... :?

FIXXXER
26-03-2004, 17:35
Ego to goustaro giati panta ithela na dokimaso LSD alla fovomoun mi me piasoun.

Antriana
04-04-2004, 19:41

Ποιός να σε πιάσει;Ο Δρακουμέλ :?: :D Άλλο να φοβάσαι...μην όντως δεις πως σε πιάνει ο Δρακουμέλ :!:.Να ξέρεις πως αν το δεις αυτό "κάπου εκεί" θα'χεις ξεφύγει

tamagothi
05-04-2004, 14:13
skata.

Dimitra
08-04-2004, 00:34
Wx, etsi eksigountai ta polla kai perierga "oneira" :wink: ...de mas taxes pei auta... :P

FIXXXER
09-04-2004, 13:58
Les? Pou na dokimaso tote, tha kanoume kai orgia sto oneiro mou.

marianna2525
11-04-2004, 13:12
Χθες είχε στην ΕΤ3 την μπλε ταινία του Κισλόφσκι.
Σήμερα έχει στη ΝΕΤ στις 22:00 την Αμελί.

symposium_lexotanil
11-04-2004, 20:57
maria xoris ixnos empatheias e.
i amelie sygkatalegetai stis kapoies pio poiotikes tainies?

enitharmon
11-04-2004, 21:36
oso poiotiki kai na einai den tin exw dei olokliri... :|

rockavlon
11-04-2004, 22:11
poly sugarcoated - if life is sweet then i m diabetic, the futer looks rosy - i just went colorblind

Buddy Lackey
13-04-2004, 07:52
to "amelie" orizei ayto pou egw antilamvanomai ws poiotita, apo polles optikes .
elitists oloi sas.

symposium_lexotanil
13-04-2004, 13:21
uhm ego mallon pareksigithika.
to amelie to vrisko theiko apo kathe apopsi.
apla mou fainetai kapos ekso apo auta pou orizei i marianna os poiotika.

freak brother
14-04-2004, 13:48
ΙΝΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ, 85, διάσημος Σουηδός σκηνοθέτης. Αργά ήρθε, για
την αφεντιά μου, η εξομολόγησή του στη σουηδική τηλεόραση (σχετικά έγραψε χθες και η «Ε») ότι τώρα πια, όποτε βλέπει τις ταινίες του παθαίνει κατάθλιψη. Αργά, γιατί στα ανήσυχα χρόνια της φοιτητικής αναζήτησης, όπου η κουλτούρα πήγαινε σύννεφο, για να κορτάρεις κοπελιά της προκοπής έπρεπε ανυπερθέτως να ιδείς τουλάχιστον 5 ταινίες του και να τις αναλύσεις κατόπιν, «πίνοντας» ατέλειωτα τσιγάρα στο θρυλικό Καρτιέ Λατέν. Δεν μπόρεσα. Εξαιρετικές ταινίες (ιδίως η «Εβδομη σφραγίδα») αλλά πολλή κατάθλιψη, «πολύς θάνατος», όπως είπε και ο ίδιος.

freak brother
14-04-2004, 13:50
uhm ego mallon pareksigithika.
to amelie to vrisko theiko apo kathe apopsi.
apla mou fainetai kapos ekso apo auta pou orizei i marianna os poiotika.

skhnothetika maresei polu einai opws akrivws tha eprepe na einai mia tetoia tainia sun oti prwtotupei kai exei exupnes idees...twra to story polu aploikoxazoulikoromantiko...alla auto perimeneis otan pas na thn deis opote einai ok :)

Dimitra
14-04-2004, 19:45
To Amelie einai kuriws mia EYXARISTH tainia. Giauto tha tin evlepa ksana kai ksana xwris na variemai, idiaitera otan eimai psilodown. kai nai, tha ti xaraktiriza "poiotiki" alla oxi me tin ennoia tis "barias" tainias :wink:

FIXXXER
14-04-2004, 21:56
Kalo itan to Amelie, den einai kai kamia foveri tainia kata ti gnomi mou. Exo dei polles glukes tainies, kai malista polles den itan gallikes, ara se enan tomea apeiros kaluteres.

Dimitra
15-04-2004, 14:30
Gia pes merikes.... 8)

Tiananmenman
15-04-2004, 20:50
to ameli einai skatopsyxo!arketa kalo alla skatopsyho(auto den to meiwnei,to ergo xanei apo allou.eprepe na einai min 10 lepta syntometero)

Tiananmenman
15-04-2004, 20:56
to ameli DEN einai euxaristh tainia(isws auto einai pou thn kanei kaloutsikh)

o bergman ainia 8EOS! kai milame gia TEXNH(apo pswnara kai bolemeno an8rwpo/souhdo alla texnh)
kai re pousth gamw ta kokkala mou mesa!auto einai gennhsh tragwdias kai geneologia tou ponou! etsi!

euge ston typa pou ton anefere!!!!

h f8inoporinh sonata einai kai gamw ta sklhra erga(kai arxizei apo to ZENI8-ton arxiko monologo tou syzygou!kai nai! auto einai texnh! auto einai lytrwsh.oxi almodobar kai loipes ahdies(a, kai to ergo enw einai 'xristianiko' apo mia apopsh apo oles tis alles(by abuse of interpretation-sic) einai arxaioellhniko!!!!
pyroskh,bgale ta skata apo tis akres twn nyxiwn sou kai pame:

peri tou pessimismou dynamews twn arxaiwn!!!!1

Tiananmenman
15-04-2004, 20:57
pantelaki,arxises na poulas mourh stis tainies h oxi???

Tiananmenman
15-04-2004, 21:03
svt 2. kai htan arketa xaritwmenos.entaksei, 8a me poun se3isth(den eimai,alla rwthste tis gynaikes FILES mou gia auto):
otan mia gynaika anaferetai sthn ais8htikh,feuge makria!!!
poly makria omws!para para poly makria!!!!makria!!!!!
syntriptikh pi8anothta na einai dh8en(kai epeidh me exei krinei kai auth:bl.MARIANNA 66669)

Tiananmenman
15-04-2004, 21:05
a, nai. oso pio psyxres einai oi souhdezes otan milane,toso pio dolofonika xtypane ta kator8wmata tous(antiparadeigma!).genikotera,mono oi gynaikes pou den koubalane slave morality exoun kati na poun.

Tiananmenman
15-04-2004, 21:07
mhn arxisete na barate,tous antres den tous epiasa akoma.

yparxoun kai merikoi foberoi typades pou einai gay.
exoun ta clise tous, alla kata ta alla spernoun.
einai zhthma ais8htikhs kai pali. merikoi shkwsan apo to pezodromio osh eftyse pros ta panw mou h marianna. smooch! kopela mou!mof mof

VirusXI
15-04-2004, 21:11
na sou kanoume ena forum na filosofaeis gia otidhpote k na to fxaristiesai?

Solo Carriera
15-04-2004, 21:12
the new improved rockavlon

kai xwris smilies

kala e? POROSH

Tiananmenman
15-04-2004, 21:15
etsi, aki gia skhno8eth ataka, ton skatoemporiko kai kapitalofilocoppolezo akirta kurosawa!

auta einai erga re pousth!mexri kai oi coolates atakes se pane sto diaolo kai se 3anagyrizoun!

mhpws oi notioamerikanikes kai notioeurwpaikes tainies einai autes ppou(kai kala)xalasan ton kinhmatografo kai oxi to hollywood?

a,to osa painrie o anemos einai bareto.to kazamplanka to idio.
tainies pou eprpe na deis sthn epoxh tous.ahdies
bl p.x. ola ta bond!

ETSI ETSI!!!!!!!!!

a, ypopsifioi skotwstres:GALLO(o tryfo epipleei...)

only lovers left alive!!!!!!!!!!!!!!1111

psssssssssssssss....rockstariliki mayhem kai ta myala sta kagkela....'

rincewind2k
15-04-2004, 21:17
na sou kanoume ena forum na filosofaeis gia otidhpote k na to fxaristiesai?

na tou kanoume ena mass delete na to fxarisththoume emeis?

tienyboy: http://www.livejournal.com

knock yourself out.

Tiananmenman
15-04-2004, 21:17
a, apo kainouirgies tainies, to the hours prepei na arese se oles tis gynaikes.den to exw dei.
omws, epeidh arese kai se swstes gynaikes(eidos ypo e3afanish-kala,ellada oute logos sxedon) prepei na gamaei.
genikotera, me exoun peisei kai oi dyo!

go back to your niche!!! mein angel
lol

Solo Carriera
15-04-2004, 21:18
unstoppable

Tiananmenman
15-04-2004, 21:19
vi ses!

rincewind2k
15-04-2004, 21:20
sousel :?:

symposium_lexotanil
16-04-2004, 14:20
to ameli DEN einai euxaristh tainia(isws auto einai pou thn kanei kaloutsikh)

skata.
symfono me ton sygxrono nitse :cry:

sklavos!!!! SKLAVOS!!! MASS DELETE!!!!!!!!!!!!!
THANATOS!!! XRISTIANOS!!!!

:mouse:

Tiananmenman
19-04-2004, 19:03
twra den katalaba,symfwneis ontws(8a einai h deuterh fora) h me douleueis kai telika eimai toso hli8ios pou de mporw na katalabw kan auto....to deutero e?xalali!

symposium_lexotanil
21-04-2004, 02:46
oe oe ontos symfono.
eksou kai to emoticon (oxi to troXtiko,to apo pano)

Tiananmenman
24-04-2004, 02:23
eides,koutsa straba synnenooumaste.....!aera vare!

marianna2525
26-04-2004, 13:10
Την Πρωτομαγιά το βράδυ έχουν καλές ταινίες τα κρατικά κανάλια.
"Οι Βιτελόνι" του Φελλίνι στην ΕΤ1 και "Η λευκή ταινία" του Κισλόφσκι στην ΕΤ3.
Τι να πρωτογράψει κανείς στο βίντεο, ειδικά αν λείπει...

cancer
26-04-2004, 13:20
tianan ti gnomi exeis gia to amartoles kalogries (sygkekrimena) tou almondovar?

katwrimos
26-04-2004, 13:38
tienanmenman aftoi pou prospoiountai oti ta kseroun ola eknevrizun emas pou pragmatika ta kseroume

PS. filiki simvuli: Sluta var saa oskyldig

freak brother
26-04-2004, 13:43
to amartwles kalogries mou arese thn prwth fora pou to eida..
alla thn deuterh fora meta apo enan xrono den maresei katholou...kai eimai fan tou almodovar

marianna2525
05-05-2004, 12:21
Μερικές ταινίες αυτής της εβδομάδας στο κανάλι της Βουλής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5/04 22.00 «Νοσταλγία» του Αντρέι Ταρκόφσκι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5/04 22.00 «Το Πλοίο φεύγει», ( E la nave va) του Φεντερίκο Φελίνι
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5/04 22.00 «Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι», (Christo si e fermato a Eboli) του Φρατζέσκο Ρόσι

Dimitra
05-05-2004, 13:54
Thanx gia tin enimerwsi!! Tha doulepsei binteo :wink:

marianna2525
12-05-2004, 12:01
Η "Φελινίαση" συνεχίζεται..
"Τζίντζερ και Φρεντ" την Παρασκευή στο Κανάλι της Βουλής, "Ιουλιέτα των πνευμάτων" το Σάββατο στην ΕΤ1.
Α, και η "Κόκκινη Ταινία" του Κισλόφσκι την Πέμπτη στην ΕΤ3.

Δήμητρα, όντως τα βίντεο πήραν φωτιά, όλο βιντεοκασέτες αγοράζω τον τελευταίο καιρό...

T-20e
16-05-2004, 11:20
Αν γουστάρετε ποιοτικές ταινίες δείτε τις:Requiem for a dream,Π,Μπλε,λευκή,Κόκκινη,Οι κοτολέτες,Οτιδήποτε από Αγγελόπουλο(Θεός),Μίλα της,Βlue Velvet,Κουρδιστό πορτοκάλι, και οτιδήποτε από Ευρωπαικό κινηματογράφο.

freak brother
17-05-2004, 16:08
eida mia paaaaaaaara polu kalh kinezikh tainia thn paraskevh sthn net xerei kaneis pws thn legan kai pianou htan klp klp?

marianna2525
19-05-2004, 11:03
eida mia paaaaaaaara polu kalh kinezikh tainia thn paraskevh sthn net xerei kaneis pws thn legan kai pianou htan klp klp?

Στην ΕΤ1 ήταν η ταινία "Μείνε ψύχραιμος" (stay cool) του Ζαν Γιμού νομίζω.

freak brother
19-05-2004, 11:09
cheers... auto pou sou steila to diavases? :P

marianna2525
19-05-2004, 11:16
Δυστυχώς είχαμε ένα συνέδριο το τελευταίο διήμερο, οπότε είχαμε μπόλικη δουλειά το Μάη.
Να χαλαρώσω λίγο και θα σου πω (stay cool) :)

Raven Lord
19-05-2004, 11:38
Δυστυχώς είχαμε ένα συνέδριο το τελευταίο διήμερο, οπότε είχαμε μπόλικη δουλειά το Μάη.

πώς πήγε τελικά?

Dark-Avenger
19-05-2004, 12:11
Να χαλαρώσω λίγο και θα σου πω (stay cool) :)

Δεν θα χαλαρώσεις, ήρθε η ώρα να τεστάρουμε το νέο σου PC σε αντίξοες συνθήκες ατελείωτων νταουνλόαντζ. Κανά καλό ftp server να βρούμε και...

Dark-Avenger
Upatras
Τομέας ιντερνετικού σκυλέματος(τι mp3 download dpt και μαλακίες δηλαδή) :P

marianna2525
19-05-2004, 12:21

πώς πήγε τελικά?

Το συνέδριο πήγε μια χαρά, όλα ήταν άψογα, αλλά ο χαβαλές με τα παιδιά ήταν το κάτι άλλο.
Ένα όνομα θα πω, ΓΙΑΓΚΟΣ (έδωσε ρέστα στο συνέδριο, οι φοιτητές της Πάτρας γνωρίζουν αυτή τη μεγάλη μορφή του τμήματός μας - Ghoul έχασες που δεν ήρθες).

@Dark-Avenger
Θα γκρινιάζει ο freak brother, που ακόμα δεν διάβασα την διπλωματική του... :oops:

freak brother
19-05-2004, 12:25
oti sas fwthsei o theos!! :p

marianna2525
21-05-2004, 11:02
Το κανάλι της Βουλής αρχίζει να προβάλει ταινίες των αδελφών Ταβιάνι, ξεκινώντας αύριο με το "Χάος".
http://www.parliament.gr/videoaudio/file.asp

Στην ΕΤ1 έχουμε Ζαγκ Γιμού σήμερα (Να ζεις) και Αντονιόνι αύριο (Η Νύχτα)
http://www.ert.gr/tv/

Eloch
21-05-2004, 14:12
Το κανάλι της Βουλής παίζει γαμάτες ταινίες σε "δρακουλέ" ώρες!Δεν μπορώ με τίποτα να κάτσω να δώ ποιοτική ταινία βραδιάτικα γιατί ο εγκέφαλος μου εκείνη την ώρα κάνει shut down.Τελευταία(χθές)είδα το Dog Days του Ulrich Seidl πολύ γαμάτη ταινία,ανθρωποκεντρική και πολύ συναισθηματική.Συγκινήθηκα στο τέλος και με πόρωσε ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης την παρηκμασμένη σεξουαλικότητα των ηρώων ως μέσω εξιλέωσης και λύτρωσης.

The Butcher
21-05-2004, 14:50
gamw tis tainies k to telos syginitiko ontws. k exeis k wraio avatar.

Eloch
21-05-2004, 15:21
Ποιο avatar να κρατήσω;Αυτό ή το προηγούμενο από Brave Murder Day;

marianna2525
24-05-2004, 11:39
Το κανάλι της Βουλής παίζει γαμάτες ταινίες σε "δρακουλέ" ώρες!Δεν μπορώ με τίποτα να κάτσω να δώ ποιοτική ταινία βραδιάτικα γιατί ο εγκέφαλος μου εκείνη την ώρα κάνει shut down.

Εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο, το κανάλι της Βουλής βάζει ταινίες στις 10 το βράδυ, μια ώρα που ακόμα κι'εμείς οι "μεσήλικες" είμαστε ξύπνιοι.
Τα κρατικά κανάλια βάζουν καλές ταινίες τις μεταμεσονύκτιες ώρες, αλλά και πάλι υπάρχει η λύση του βίντεο.
Η ΕΤ3 βάζει και αυτή ταινίες στις 10 το βράδυ συνήθως, μάλιστα αυτή τη Τρίτη παίζει μια πολύ ωραία νορβηγική ταινία με τίτλο "Έλινγκ, ο άνθρωπός σας", αξίζει να την δείτε.
Βέβαια ταυτόχρονα η ΝΕΤ παίζει την ταινία "Νεκροί ξανά" με Κένεθ Μπράνα και Έμα Τόμσον, οπότε θα δουλέψει και βίντεο.

Κάτι ακόμα, δεν ξέρω αν είδε κανείς τη "Νύχτα" του Αντονιόνι το Σάββατο στην ΕΤ1, έλεγε διάρκεια 100 λεπτά, έβαλα το βίντεο για 2 ώρες να γράφει, αλλά δυστυχώς δεν γράφτηκε όλη η ταινία, μάλλον ήταν μεγαλύτερη.
Γνωρίζει κανείς το τέλος;

Buddy Lackey
24-05-2004, 16:55
ela, exases to telos? - wraiotero shmeio tou ergou xalara
aplws deixnei to zeugari meta to party ston khpo tis villas, se kati theikous dialogous pou den perigrafontai.

marianna2525
25-05-2004, 11:18
ela, exases to telos? - wraiotero shmeio tou ergou xalara
aplws deixnei to zeugari meta to party ston khpo tis villas, se kati theikous dialogous pou den perigrafontai.

Είδα μέχρι το σημείο, που ο Μαστρογιάνι λέει στη γυναίκα του, πως αρνήθηκε τη νέα δουλειά και η γυναίκα του απαντά, πως θα του έκανε καλό να αυτονομηθεί.
Τι άλλο έχασα;

Buddy Lackey
25-05-2004, 12:32
xm, to gramma pou tou diavazei to eides?
e ayto meta einai all the money. Kamia shmantikh apo kei kai pera.

marianna2525
25-05-2004, 12:35
xm, to gramma pou tou diavazei to eides?
e ayto meta einai all the money. Kamia shmantikh apo kei kai pera.

Το γράμμα δεν το είδα, πες μου περιληπτικά τι έλεγε...

Buddy Lackey
25-05-2004, 12:44
xm .. Erwtikh poihsh htan. Gia na to diavaseis kiolas, to xei sta memorable quotes ths tainias, sto imdb. Kai to ti akoulouthise.

marianna2525
25-05-2004, 12:48
Οπότε μάλλον θα πρέπει να το νοικιάσω σε dvd.
Σε ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση! :)

Τώρα πάρε να δεις και τους "Ηλίθιους" του Τρίερ, ακόμα ψάχνουμε το τέλος...

Amnesiac.
25-05-2004, 12:51
o ilithios. ksexase na valei telos stin tainia e?

marianna2525
25-05-2004, 12:54
o ilithios. ksexase na valei telos stin tainia e?

Αυτό ψάχνουμε, αν το ξέχασε ο Τρίερ ή αν οι κόπιες που νοίκιασα ήταν του κώλου :P

marianna2525
23-06-2004, 13:49
Σήμερα στο κανάλι της Βουλής στις 22:00 "Καλοκαίρι με τη Μόνικα" του Μπέργκμαν.
Για όσους γκρινιάζουν πως είναι ακριβό το σινεμά, αν και οι λάτρεις αυτού του είδους δεν τσιγγουνεύονται το σινεμά...

Dimitra
23-06-2004, 20:37
Swsto to teleutaio sxolio... :wink:
Tin exoun ferei kai sta sinema nomizw ti sugkekrimeni tainia ws epanekdosi.

rat_poison
23-06-2004, 21:54
Τι έχετε να πείτε για το Citizen Kane?
Εγώ θα μιλήσω μετά, γιατί τώρα βαριέμαι

FIXXXER
24-06-2004, 16:05
Yperektimimeno oso tipota.

freak brother
24-06-2004, 21:34
Τι έχετε να πείτε για το Citizen Kane?
Εγώ θα μιλήσω μετά, γιατί τώρα βαριέμαι

otan to eida entypwsiastika...
trelathika...
paizei na to patha giati eimouna mastourwmenos monos kai arxisa na to vlepw stis 4 to prwi...

alla trelathika
auto
megaleiwdes

Medusa
25-06-2004, 12:21
Ti exete na peite gia to Metropolis tou F. Lang?

Yperypotimhmeno...Kai 3exasmeno akomh kai apo tous idious tous germanous. :(

Raven Lord
25-06-2004, 12:25
είναι στα υπόψη για ενοικίαση, αλλά πάντα με απέτρεπε το γεγονός ότι έχει γυριστεί το 1928 (σωστά? :? )... διάβασα όμως μερικά reviews τελευταία και θέλω να το δω οπωσδήποτε... το κακό είναι ότι αθήνα δεν παίζει στα videoclub οπότε πρέπει να περιμένω τις διακοπές...

Medusa
25-06-2004, 12:43
8ewreitai mia apo tis prwtes aristourghmatikes tainies episthmonikhs fantasias. Ena klassiko aristourghma, mia diaxrnonikh tainia. Mhpws na kanw ena topic? Katse na deis...

marianna2525
25-06-2004, 12:44
Έχει γίνει τόπικ.

Medusa
25-06-2004, 12:46
Έχει γίνει τόπικ.

thanks, me eswses apo to kra3imo.

Buddy Lackey
25-06-2004, 13:12
protimw to "M" tou Lang kata poly, terastia credits sthn psyxwtikh telikh skhnh "apologias"

Medusa
25-06-2004, 17:35
protimw to "M" tou Lang kata poly, terastia credits sthn psyxwtikh telikh skhnh "apologias"

to M den to exw dei dystyxws gamwto. Einai ena apo ta klassika must.

marianna2525
29-06-2004, 12:16
Αύριο Τετάρτη 30/6 στο κανάλι της Βουλής στις 22:00 "Άγριες Φράουλες" του Μπέργκμαν.
Παίζει και Τρυφώ την Παρασκευή, αλλά πόσοι θα το δουν;

Eloch
29-06-2004, 13:42
Αύριο Τετάρτη 30/6 στο κανάλι της Βουλής στις 22:00 "Άγριες Φράουλες" του Μπέργκμαν.
Παίζει και Τρυφώ την Παρασκευή, αλλά πόσοι θα το δουν;
Πολλοί!

freak brother
29-06-2004, 13:47

to Z tou Gavra :P