Log in

View Full Version : Επαγγελματισμός.

phthoggon
23-04-2010, 15:35
zTnTPOhD5nk

πάμε ρε ΜΠΟΜΠ.

τρόμος.

Κάποτε υπήρχε ένα πράγμα που λεγόταν μουσική και τέχνη, τώρα υπάρχει μόνο η κλίμακα Επαγγελματισμού. Τα πέντε χιλιάδες λικς μας να είναι σωστά, οι τριανταπέντε σειρές κιθάρων, τα ντραμς να μη χάνουν δευτερόλεπτο. Μόνο στο Metal (όχι το χέβι μέταλ!) και το σκυλάδικο αυτό το πράγμα. Κάπως έτσι προκύπτουν οι φωτοσοπιές στα εξώφυλλα, η κακαισθησία, η ηλιθιότητα, ο συντηρητισμός. Λες και το μόνο πράγμα που τους κάνει να πιάσουν μια κιθάρα είναι ο αγώνας δρόμου να γίνουν πιο γαμάτοι πιο γρήγοροι πιο εντυπωσιακοί από τους παραδίπλα. Λες και δε φτιάχνουν μουσική αλλά λύνουν σταυρόλεξα. Πώτς γκένεν αυτό? Στο αγαπημένο μας χέβι μέταλ??Γιατί υπάρχουνε Μπομπ Κατσιώνηδες? Μα ποιος γουστάρει αυτά τα πράγματα στο κάτω κάτω??

Αν βαριέστε να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ποστάρετε λινκς και βίντεος και φώτοζ με Επαγγελματίες του χώρου να γελάμε και λίγο.

Krux
23-04-2010, 15:55
Οχι ρε πούστημ, πάλι για τον Lightbridge θα λένε :-(

nothingman
23-04-2010, 15:57
τρομερό βίντεο

νάθινμαν says (3:55 μμ):
πόσο γελοίος πρέπει να είσαι για να λες "η συνεργασία μας με τον ΜΠΟΜΠ ΚΑΤΣΙΟΝΗΣ";
νάθινμαν says (3:56 μμ):
και ο ντούσαν μπάγεβιτς, "με τον ΜΠΟΜΠ ΚΑΤΣΙΟΝΗ" θα έλεγε ρε γαμημένοι.
kiwiknorr says (3:56 μμ):
φαντάσου να έλεγες "με τον θανάσης lightbridge"

LokiTricksterGod
23-04-2010, 16:02
υποθέτω άμα έχει φάει τα νιάτα του κανείς για να γίνει βιρτουόζος θα πρέπει κάπως να δώσει αξία σ'όλο αυτό τον κόπο. απ'την άλλη μπορείς να πείς ότι όλη αυτή η αρτιότητα είναι ευχάριστη στο αυτί και δίνει στον ακροατή ένα αίσθημα πληρότητας και αρμονίας. και οι krallice και οι behold the arctopus δηλαδή που μας αρέσουν, δεν τους λέμε επαγγελματίες; νομίζω ότι ταιριάζουν στην περιγραφή παραπάνω, άλλο που καθόλου άψυχοι δεν είναι.

phthoggon
23-04-2010, 16:02
κρούξ άσε τον λάιτμπριτζ και απάντα ον τόπικ, με ενδιαφέρει η άποψή σου, σοβαρά.

ikonoklast
23-04-2010, 16:03
inb4 lateralus, meshuggah.

Tyler_Durden
23-04-2010, 16:05
Μόνο στο Metal (όχι το χέβι μέταλ!) και το σκυλάδικο αυτό το πράγμα

0NsKWuR4Bis

Μιλώντας σοβαρότερα, όντως έχει μια άσχημη βιομηχανική λογική αυτή η "υπερπροσοχή" των πάντων, αλλά αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Είναι μάλλον κατάλοιπο της παγκόσμιας υπερπροσφοράς μουσικών και συγκροτημάτων. Προσωπικά κι εμένα οι do it yourself φάσεις με συγκινούν περισσότερο, δεν θα απορρίψω όμως κι έναν καλό μουσικά δίσκο επειδή είναι τεχνικά άρτιος. Σχετικά με τον Κατσιώνη τώρα, νταξει δεν είναι κακό να βγάζει προς τα έξω μπάντες χρησιμοποιώντας το όνομά του για την προβολή του(ς), αλλά μην τον παίρνουμε και τελείως στα σοβαρά ρε αδερφέ. Για τον κιθαρίστα του MIXA από το Fame Story μιλάμε... Πάντως ακόμη και εστιάζοντας στο πιο άσχημο μέρος όλων των παραπάνω, προτιμώ χίλιες φορές βιομηχανοποιημένης κοπής metal τριγύρω, από τον ωκεανό του σκυλάδικου που πλημμυρίζει αυτήν την χώρα

Abruzzi
23-04-2010, 16:05
και ο ντούσαν μπάγεβιτς, "με τον ΜΠΟΜΠ ΚΑΤΣΙΟΝΗ" θα έλεγε ρε γαμημένοι.

αχαχαχαχα

Tispanagias tamatia
23-04-2010, 16:21
Αφού υπάρχουν μεταλάδες που είναι πιο σκυλιά και από σκυλάδες, λογικό να επικρατούν όσα λέει ο πητηογγον.

Xtikio
23-04-2010, 16:55
egw padws pou trow ta niata mou na ginw virtouozos kai prepei na tou dwsw kapoia aksia pistevw pws: allo na exeis polu kalh texnikh katartish, kalo time kai kanontas xrhsh twn gnosewn sou tou musical ear sou ktl na ekfrazesai kai allo na exeis polu kalh texnikh polu kalo time kai apla na pernas ta shreds sou parea me ton bob katsionis sto studio.

mhn ta vanoume ola sto ena kai idio kazani kai mhn amesws leme MALAKIES pou mas SUMFEROUN.

Amnesiac.
23-04-2010, 16:59
Πάνε οι εποχές που οι ελληνικές μπάντες στηρίζονταν στο συναίσθημα και όχι στην ανούσια τεχνική κατάρτιση και γιαυτό -->μεγαλουργούσαν (http://www.inheavenbrasil.xpg.com.br/)<--.

Custom User
23-04-2010, 17:04
Μη χαλιέστε μωρέ. Υπάρχουν μουσικές για όλα τα γούστα. Υπάρχουν και "σκληρές" μουσικές για όλα τα γούστα. Άλλος θέλει το πλαστικοποιημένο/γυαλισμένο/άψυχο, άλλος θέλει το ό,τιναναι/χύμα/ντουιτγιορσελφ.Τα ίδια σκατά και οι δύο και εσείς και εγώ. Μην απατάστε ότι ο Lightbridge είναι ο μπούλης/δήθεν της υπόθεσης και οι άγνωστοι γκραηντκοράδες με τα σόβρακα στο κεφάλι οι τρου. Μουσικά μιλάω πάντα. Κατά τ' άλλα συνεχίστε να χωρίζετε τη μουσική σε καλή και κακή. Είναι γελοιότερο από τον κιεκαλα επαγγελματισμό του μπομπ κατσιόνις.

ΟνΤόπικ: κι εγώ βρίσκω χαζούλικο όλο αυτό το φαινόμενο.

phthoggon
23-04-2010, 17:13
υποθέτω άμα έχει φάει τα νιάτα του κανείς για να γίνει βιρτουόζος θα πρέπει κάπως να δώσει αξία σ'όλο αυτό τον κόπο. απ'την άλλη μπορείς να πείς ότι όλη αυτή η αρτιότητα είναι ευχάριστη στο αυτί και δίνει στον ακροατή ένα αίσθημα πληρότητας και αρμονίας. και οι krallice και οι behold the arctopus δηλαδή που μας αρέσουν, δεν τους λέμε επαγγελματίες; νομίζω ότι ταιριάζουν στην περιγραφή παραπάνω, άλλο που καθόλου άψυχοι δεν είναι.

Η αρτιότητα και η ισχυρή θέληση και προσπάθεια να κάνεις πραγματικότητα αυτά που φαντάζεσαι είναι το καλύτερο πράγμα στο κόσμο (χτικιό) όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να υπάρχει κάτι μέσα σου το οποίο θέλεις να πραγματώσεις. Αυτό το πράγμα, πες το ψυχή, πες το όραμα, και στους Krallice και στους Behold the Orctopus, και στους Exuvious που πόσταρε ο Κρούξ και τους αγνοήσατε μάλλον επειδή το πόσταρε ο Κρούξ λολ και σε άλλους πολλούς βιρτουόζους, τεχνικούς ότι θέλεις μουσικούς που είτε παίζουν πενήντα νότες το δευτερόλεπτο, είτε κάνουν παραγωγάρες, είτε λύνουν αντίστιξη καλύτερα από τον Μπαχ, υπάρχει. Όχι μόνο στους φολκ τραγουδοποιούς με τις pop culture αναφορές και τους έξυπνους στίχους, στους αβανγκάρντ με τα πριόνια και τα ντανταϊστικά μανιφέστα (χα!) Και για αυτό γουστάρεις όταν ακούς τη μουσική τους, επειδή είναι πρωτότυπη και δεν έχει ξανακουστεί, επειδή είναι ειλικρινής, επειδή έχει ένα σημαντικό σχόλιο να κάνει, ή επειδή απλά γαμάει στο κάτω κάτω.

Ε, η δικιά μου άποψη είναι ότι αυτοί οι σκυλάδες-χεβιμεταλλάδες-κατσιώνηδες δε το έχουν αυτό το πράγμα, και επειδή μάλλον το γνωρίζουνε κατά βάθος κοιτάνε να γίνουν καλύτεροι στα πράγματα που είναι πιο εύκολο να γίνουν, σε πράγματα ευκολονόητα, ορίσιμα, αριθμητικά. Πως είναι οι κάγκουρες που μαθαίνουν απ' έξω τα καλώδια στη μηχανή της Μπεμβέ ένα πράγμα? Ε αυτοί λένε για τάπινγκ, για λικς, για παραγωγές, για βιντεοκλίπ και εταιρίες και να-έχω-περισσότερη-επιτυχία-από-σένα, ανακυκλώνουν πράγματα που έχουν χιλιοακουστεί βάζοντας 36 ενδιάμεσες νότες. Σε αυτό τον εύκολα κατανοήσιμο και μετρήσιμο μικρόκοσμο σοβαρότητας και επαγγελματικότητας βρίσκονται στην κορυφή. Και φυσικά, απλά τους ζηλεύουμε επειδή δε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο!!

Xtikio
23-04-2010, 17:26
theos aftos pou afise to tag.

fthogke mazi sou me thn diafora pws krataw mia epifulaksi gia to an to kanoun epeidh den exoun kati allo mesa tous. twra tha mou peis, ean eixan tha to akougame se kapoio project. ok dekton. anyway.

kai o custom user tape wraia.

stam and the witches
23-04-2010, 17:35
Ο φθόγγον έχει απόλυτο δίκιο, αλλά ας μη συγχέουμε την τεχνική με την σκυλονοοτροπία, όπως ανέφερε και ο Χτικιός. Και το λέω αυτό με επίγνωση του ότι δε με συμφέρει..

Ford Prefect
23-04-2010, 17:54
Χαχαχαχα, γέλασα με το βίντεο, δεν το είχα δει, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο τραβηγμένα τα συμπεράσματά σου ρε φθόγγε. Προφανώς οι πιτσιρίκοι τονίζουν το Μπομπ Κατσιώνης γιατί είναι ένα όνομα που ξέρει ο άλλος και το συνδυάζει με κάτι που δεν είναι της ανοιχτής εγγραφής και άθλιας ποιότητας, ο Χάκος είναι ο σερβιτόρος μέσα στο κόλπο και όλο αυτό είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο και σιγά τα ωά, ανακαλύψαμε την Αμερική. Τι να πεις για τον Κατσιώνη; Παιχταράς, επαγγελματίας, αυτά, τι άλλο να λέγανε; Ότι τους άνοιξε τα μάτια στην τέχνη; Εγώ βλέπω τον Χάκο να κουβαλάει αυτό το ψιλοκακομοίρικο απωθημένο ότι η Ελλάδα έβγαζε σκατά παραγωγές και το τονίζει λες και ο Κατσιώνης έφερε τον Αλλοδαπό Ποιοτικό Ήχο στη Μπανανία, αλλά αυτό λέει μάλλον για το γεγονός ότι όντως είμασταν χρόνια Μπανανία και ότι ο Χάκος έχει μείνει στο 92 ας πούμε που ήταν μεγάλο θέμα να μην ακουγόσουν σκατά.

Τα αποστειρωμένα κλινικά και απουσία συναισθήματος και ταλέντου που χαρακτηρίζουν τον μπομπ κατσιόνις (σαμπόνις) και το ελληνικό χέβι μέτσαλς και τα σκυλάδικα είναι δικά σου απωθημένα και δεν έχεις δίκιο να σου πω.

Εμένανε μου αρέσουν ακόμα κομμάτια του Μπομπς και δεν με νοιάζει που φοράει διχτυωτά καλτσόν στα χέρια και τονε γλύφουνε όλοι. ΟΚ, λίγο με νοιάζει, θέλω όσοι μου αρέσει η μουσική τους να είναι σούπερκουλ αλλά δεν γίνεται :(

The Donnn
23-04-2010, 18:16
Μόνο σε μένα όλα τα βίντεο του KATSIONIS φαίνονται τα ίδια;

phthoggon
23-04-2010, 18:55
Τα αποστειρωμένα κλινικά και απουσία συναισθήματος και ταλέντου που χαρακτηρίζουν τον μπομπ κατσιόνις (σαμπόνις) και το ελληνικό χέβι μέτσαλς και τα σκυλάδικα είναι δικά σου απωθημένα και δεν έχεις δίκιο να σου πω.

Πρώτα απ' όλα δε μίλησα για ελληνικό χέβι μέταλ και τέτοια, το φαινόμενο προφανώς και είναι γενικευμένο, χαρακτηρίζει πάρα πολύ τη μέινστρημ metal σκηνή, τα μέταλ χάμμερ, και άλλες πολλές μουσικές και κινηματογράφους και θέατρα και άλλα πολλά. Επίσης δε μιλάω μόνο για τους βιρτουόζους και την τεχνική αυτή καθεαυτή, με ενδιαφέρει πώς από τη βιρτουοζιτέ φτάνουμε στο κιτς και στη χαζομάρα και την ανεμπνευσιά, αλλιώς θα έκανα το τόπικ στο μιουζίσιανς. Με ενδιαφέρει πως είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να ακούνε τα ίδια και τα ίδια, να λένε τα ίδια και τα ίδια, να διαβάζω κριτικές των δύο guardians και μη πιστεύω ότι οι άνθρωποι βρήκαν το κουράγιο να γράψουν αυτές τις τυπικότητες, να ακούω έναν κριτικό τέχνης υποτίθεται που το μόνο που ρωτάει είναι πού ηχογράφησε και εάν δουλεύει επαγγελματικά η μπάντα, να ακούω δίσκους που θεωρούν νεωτερικότητα το να βάλεις ένα μπιμπλίκι και ένα σαξόφωνο πάνω από power metal riffs. Ωραία αυτά για τα απωθημένα από τις παλιές εποχές που λες εσύ, και σίγουρα ισχύουν σε ένα βαθμό, απλά σκέφτομαι μήπως στη τελική απλά δεν υπάρχει και τίποτα άλλο να ειπωθεί. Επειδή ε... δεν υπάρχει.

Μη χαλιέστε μωρέ. Υπάρχουν μουσικές για όλα τα γούστα. Υπάρχουν και "σκληρές" μουσικές για όλα τα γούστα. Άλλος θέλει το πλαστικοποιημένο/γυαλισμένο/άψυχο, άλλος θέλει το ό,τιναναι/χύμα/ντουιτγιορσελφ.Τα ίδια σκατά και οι δύο και εσείς και εγώ. Μην απατάστε ότι ο Lightbridge είναι ο μπούλης/δήθεν της υπόθεσης και οι άγνωστοι γκραηντκοράδες με τα σόβρακα στο κεφάλι οι τρου. Μουσικά μιλάω πάντα. Κατά τ' άλλα συνεχίστε να χωρίζετε τη μουσική σε καλή και κακή. Είναι γελοιότερο από τον κιεκαλα επαγγελματισμό του μπομπ κατσιόνις.

Α, τώρα είναι το σημείο που έρχεται αυτός που μας λέει ότι τίποτα δεν έχει σημασία και όλα είναι ίδια και να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης και be cool, man. Πρώτα απ΄όλα, εγώ χωρίζω προσωπικά (υποκειμενικά, ναι) τη μουσική, όπως και όλα τα υπόλοιπα πραγματάκια του κόσμου σε καλά και κακά διότι έτσι βάζω τάξη στις σκέψεις μου, έτσι βρίσκω τι είναι χρήσιμο και τι όχι, έτσι επικοινωνώ, έτσι βρίσκω ανθρώπους που σκέφτονται παρόμοια με εμένα. Δεν αρνούμαι τη φυσική ύπαρξη και την επιλογή όποιου γουστάρει ΜΑΛΑΚΙΕΣ, δλδ πλαστικοποιημένα και αδιάφορα τα ίδια και τα ίδια, απλά επειδή πιστεύω πως η έμπνευση το ψάξιμο το συναίσθημα και όλα αυτά είναι πανανθρώπινες αξίες (objectivity claim), μου κάνουν αρνητική εντύπωση αυτά που αντιλαμβάνομαι ότι δε προσπαθούν καθόλου να είναι έτσι. Και ρωτάω σε αυτούς "είστε έτσι?" Αν ναι, μπορείτε καλύτερα, αν όχι, γούστο σας καπέλο σας, μπορούμε ακόμα να σας δουλεύουμε εμείς οι καλύτεροι και να νιώθουμε ελίτ. Οκ, δε το εννοώ πραγματικά αυτό, αλλά έτσι πάει.

Tonosalata
23-04-2010, 19:17
δηλΑαδη μας λεσ οτι...
το Μέταλ πέθανε?

Krux
23-04-2010, 19:36
Λοιπόν,

ως χρόνιος οπαδός του λεγόμενου προοδευτικού μεταλικού ρεύματος είχα την τύχη/ατυχία να ακούσω πολλούς απο αυτούς που αναφέρει ο φθόγγος. Ο κανόνας που τους ορίζει είναι οτι μιλάμε για άτομα που έφαγαν νιάτα, παρέες, κοπάνες κλπ κλπ στα ωδεία και τώρα βγαίνουν να διαλαλήσουν "ε τώρα θα σας γαμήσω όλους, θα πάρετε τα αρχίδια μου". Καθαρά ο λόγος για να πηδάς απο κάθε τρύπα μια μουσική σύνθεση, με το όργανο σου (όποιο και αν είναι αυτό), παραπέμπει σε εντονότατο πρόβλημα κατωτερότητας και κομπλεξισμού. Γιατί όλοι όσοι είχαμε την παραμικρή επαφή με ωδεία και μουσικούς, ποτέ δεν αναφέρθηκε το "λοιπόν τώρα φτάνει το σημείο που τους δίνεις να καταλάβουν from what you're made of". Οποιοσδήποτε μουσικός σε ένα σχήμα μουσικών προσπαθεί να αυτοπροβληθεί σε βάρος της σύνθεσης αλλά και των υπολοίπων μελών, καταρχάς καταστρέφει το νόημα της συλλογικότητας και κατα δεύτερον φωνάζει στον εκάστωτε ακροατή "ε ψιτ αδερφέ εμένα άκου". Οπως προείπα η μουσική που αγαπώ είναι τίγκα απο δαύτους σε σημείο απόγνωσης, σε σημείο που λες οτι αν ακούσω ακόμα ένα θα το γυρίσω στον Βαλάντη.
Το πλήρως αποκαρδιοτικό της όλης φάσης είναι οτι πολλές φορές δεν μιλάμε απλά για άτομα αλλά για συγκροτήματα ολόκληρα που εξασκούν αυτή την πρακτική. Θα υπερβάλω λίγο και θα πω οτι πολλές φορές υπάρχουν και ολόκληρα είδη μουσικής που σκέφτονται έτσι. Ο επαγγελματισμός στα συγκροτήματα όμως έχει και μια διάσταση διαφορετική απο την μουσική πλευρά του θέματος. Υπάρχει η πλευρά του promotion, του attitude και του γενικότερου στυλ που επιλέγει μια μπάντα για προωθήσει το έργο της (ή για να κάνει εκατομμύρια).

Φτάνουν τα λόγια πάμε σε πρακτικές αποδείξεις χωρίς πολύ ψάξιμο, ότι μου έρχεται πιο τρανταχτό στο μυαλό τώρα.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με "speed metal" και γενικότερη φιλοσοφία των μουσικών που το απαρτίζουν. "Παίζουμε πιο γρήγορα, είμαστε οι καλύτεροι"
Τον παρακάτω αν δεν τον ξέρετε είναι ο Michael Angelo και σας γαμάει τη μάνα γιατί είναι ο καλύτερος λέμε (ασχέτως που όλοι γελούν μαζί του). Παρακολουθήστε όμως το σόλο, έχει ενδιαφέρον. Οι κιθαρίστες ήδη γελούν με τα τάστα της κιθάρας.
hb5QaCfm7bg

Μακριά απο την μουσική αλλά strictly αφωσιομένοι στον επαγγελματισμό, όλα τα sleaze, glam bands. Μα όλα. Δεν ξέρω ποιός καργιόλης έβαλε πρώτος ρίμελ και πούδρα και μας γάμησε το σύμπαν. Μπάντες που γάμούσαν σαφώς υπήρξαν αλλά η γελοιότητα και το πως ο κάθε frontman προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλο στο ρουζ αποτελεί μεταλικό μνημείο (εξαιρούνται οι KISS γιατί έτσι γουστάρω).

Οι πλειοψηφία των συγκροτημάτων που ασπάστηκαν την gore θεματολογία. Φτάσαμε σε κάποια φάση να κρίνουμε μια death metal μπάντα απο τα πόσα ξεκοιλιάσματα συνολικά εμπεριέχει ο καινούριος τους δίσκος. "Ρε φίλε άκουσες το καινούριο Necrosatanic Butcher-o-killer ? Γαμάει μάνες, πολύ splatterιά". Φτάνει μαλάκες, οκ κάναμε εμετό, φτάνει. Αν κάποιος btw θεωρεί οτι όλη αυτή η στιχομυθία δεν είναι δουλειά δισκογραφικών πέρα απο περιπτώσεις Carcass, Autopsy, Cannibal κάνει λάθος.

Black metal. το 90% των σχημάτων που κατάφεραν και βγήκαν απο το underground έπαθαν πολιτισμικό σοκ και την είδαν περσόνες. Ο μεγάλος κανόνας του BM εδώ και χρόνια είναι πως όσο περισσότερο μια μπάντα παραμένει underground τόσο πιο γαμηστερούς δισκους κυκλοφορεί. Αμα αρχίσουμε τις τουρνέ, χάνεται το τόπι.

Ντακς στο power το παραδέχομαι υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα δείς απο τον νεοκλασσικό/μεσαιωνικό μαλάκα που ακόμα και για χέσιμο πάει με λαχούρ πουκάμισο, μέχρι τον αυνάνα της ταστιέρας που θα αρχίσει το σόλο θα γράψει τους πάντες και θα χαθεί στο σύμπαν του. Αστο με τσούζει το power, τσατίζομαι.

Πολυλογώ και το έχω πάει πολύ παραπέρα απο αυτό που θέλει να πει ο φθόγγος.

Περιεκτικά και σε πιο εμπορικά πλαίσια γελάμε με

Manowar - για τον επαγγελματισμό πέρα απο την μουσική αλλά και για το γενικότερο badass attitude.

Thought Industry, Sonata Arctica και Firewind - για το "σκάσε πιά μωρέ μαλάκα"

και βεβαίως *drums please*

Metallica - για την περίοδο που ο Ulrich άρχισε να ορίζει τα πάντα μέσα στην μπάντα.

Ford Prefect
23-04-2010, 19:40
Μας λέει ότι δεν του αρέσει τίποτα καινούργιο. Όλα ίδια και κλισέ είναι και τέτοια. Και ότι όλοι που μιλάνε συνεχώς γι'αυτό είναι ηλίθιοι. Για το τελευταίο μπορεί να έχει και δίκιο κάπως. Για το άλλο μας λέει ότι δεν του αρέσει και ότι δεν βγαίνει κάτι Νέο και Καινοτόμο. Εμένανε μου αρέσουνε οι Βέκτορ πάντως και το καινούργιο Άλις ιν Τσέινς γαμάει τελικά ασύστολα και γουστάρισα τρελά το νέο ινστρουμένταλ των Νέβερμορ και περιμένω το Χάμερ να το βγάλει δίσκο του μήνα να το πάρω (να το κατεβάσω δηλαδή).

Αν κατάλαβα καλά και διευκρινίζεις φθόγγε. Εγώ θα πω ότι έχω ξαναπεί και πριν διακόσα χρόνια περίπου, ότι το χρόνο θα βγουν καμιά 20αριά πολύ καλοί δίσκοι, 10-15 δισκάρες ολότελα. Όπως ακριβώς και το 86. Μόνο που τότε βγαίνανε σε 3 υποείδη, τώρα βγαίνουνε σε 350 υποείδη/σκηνές και μάλιστα έχεις να ακούσεις διαθέσιμους, με το πάτημα ενός κλικ 1000 δίσκους το μήνα. Τρέχα γύρευε και καλά κρασά. Ευτυχώς άκουσα τους Βέκτορ σχετικά νωρίς, κανονικά έτσι που πάνε τα πράματα σε κάνα δυο χρόνια θα μου σκάγανε από κάπου.

Γενικά εγώ έχω διαχωρίσει την θέση μου από εσάς (κάποιους εσάς, γενικά μιλώντας) που ψάχνετε την μουσική να σας πει κάτι, εγώ ψάχνω αυτά τα αισθητίστικα τα ευτελή, να μου αρέσει, ψάχνω το ριφ, ψάχνω τον όλεθρο, ψάχνω την μελωδία, την έκφραση, τέτοια, επιτρέπω σε κάθε καλλιτέχνη να χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα ηχητικά και παιχτικά και καλλιτεχνικά και μπλουζικά με κάποιον από το 87, νο πρόμπλεμ, άμα γράψει ριφάρες, μέσα. Και ντράμς, μπάσο, κιθάρα να χει, μου φτάνει. Θέλω οι Τάνκαρντ να λένε συνεχώς και ε, υπάρχουν και οι εκάστοτε Σίστεμς και Γκριπς (α, ρε γκρουπάρα) να πετάνε και τα νέα πράματα στο καζάνι. Και ο Μπομπ Μαρτσιουλόνις έχει μερικά πολύ όμορφα λικάκια στα πλήκτρα, μια χαρά.

Εδώ ο Μπαχ έβγαλε 1000 έργα το ίδιο είδος και τον έχουμε εκθειάσει, στους Ράνινγκ Γουάιλντ κολλάμε; Χαρ, χαρ.

Κάπου έχασα τον ειρμό και δεν απαντώ σε Φθόγγο αλλά βαρέθηκα να διορθώνω αισχρά mockups website από φοιτητές. Μα όχι, ο άλλος μου λέει για να δει 3 αριθμούς ο γονιός (απουσίες συνολικά, δικαιολογημένες, αδικαιολόγητες) να πάει σε τρεις διαοφρετικές σελίδες, ένα λινκ για το καθένα. Πιο πολύ χώρο πιάνει το λινκ από τον αριθμό, πόσο Ηλίθιος είναι, να κάνει αυτός όλες τις αγγαρείες, ο ΠΛΗΒΕΙΟΣ, θέλει και ανώτατη μόρφωση. Πλάκα κάνω, για ντιζάινερ δεν κάνει, αλλά παίζει να είναι και πανηλίθιος.

Ford Prefect
23-04-2010, 19:44
Κρουξ, ξέρεις ότι δεν είμαι με τους άλλους, αλλά δεν τα λες ωραία από πάνω. Με έχασες εκεί που έπιασες το σπιντ. Και από εκεί και πέρα, βάσει γούστου πήδηξες σκηνές ολάκερες.

phthoggon
23-04-2010, 20:15
Γιατί όλοι όσοι είχαμε την παραμικρή επαφή με ωδεία και μουσικούς, ποτέ δεν αναφέρθηκε το "λοιπόν τώρα φτάνει το σημείο που τους δίνεις να καταλάβουν from what you're made of".

χαχαχαχ! Μου δίνεις την εικόνα του κατακαημένου geek χεβιμεταλλά με γυαλιά σπυριά και τα σχετικά, να περιμένει, να περιμένει γοερά, κάποια στιγμή παίρνει το πτυχίο, βγαίνει έξω, ουρλιάζει στον ουρανό, πέφτουν κεραυνοί, σπάει τη κιθάρα του και φεύγει να τους γαμήσει όλους. Ο Μικελάντζελο είναι πολύ καλός ναι, και το κομμάτι αυτό είναι υπέροχο για αυτό που είναι. Όμως αυτό που είναι εμένα δε με συγκινεί και τόσο, δεν μου δικαιολογεί τις χιλιάδες ώρες που έχουν ξοδευτεί για να βγει από πίσω. Για να φτιάξεις τέχνη που δίνει αυτό το παραπάνω πρέπει να έχεις μια πιο ολική αντίληψη των πραγμάτων, να είσαι πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος, να μη σε ενδιαφέρει μόνο η κιθάρα σου, να μη κλείνεσαι σε μικρόκοσμους. Αυτά που μου γράφεις για τα subgenres είναι πολύ χρήσιμα επειδή δείχνουν αυτή τη μονομανία του χέβι μέταλ, εμείς κάνουμε μόνο ένα πράγμα και θα το κάνουμε καλύτερα από όλους. Αυτό θα το τσεκάρω μία φορά για να δω πώς είναι τα πράγματα στα άκρα, αλλά μόνο μία φορά. Πόσους brutaldeath δίσκους αξίζει να ακούσει κάποιος?

Μας λέει ότι δεν του αρέσει τίποτα καινούργιο. Όλα ίδια και κλισέ είναι και τέτοια. Και ότι όλοι που μιλάνε συνεχώς γι'αυτό είναι ηλίθιοι. Για το τελευταίο μπορεί να έχει και δίκιο κάπως. Για το άλλο μας λέει ότι δεν του αρέσει και ότι δεν βγαίνει κάτι Νέο και Καινοτόμο. Εμένανε μου αρέσουνε οι Βέκτορ πάντως και το καινούργιο Άλις ιν Τσέινς γαμάει τελικά ασύστολα και γουστάρισα τρελά το νέο ινστρουμένταλ των Νέβερμορ και περιμένω το Χάμερ να το βγάλει δίσκο του μήνα να το πάρω (να το κατεβάσω δηλαδή).

Δε λέω πουθενά τέτοια πράγματα, δεν ακούω μόνο χέβι μέταλ για να περιμένω από κει τους καλούς δίσκους. Και επειδή δεν ακούω μόνο χέβι μέταλ και σε άλλους χώρους βρίσκω πολλά πράγματα από αυτά που ψάχνω, αναρωτιέμαι γιατί δε τα βρίσκω εκεί, και αντί αυτών βρίσκω έναν "Επαγγελματισμό" ο οποίος έρχεται ως αντίδοντο στην έλλειψη φαντασίας και όρεξης για κάτι καινούργιο. Ε, δε πρέπει να είναι έτσι, ούτε είναι αυτονόητο να είναι έτσι όπως θα τον τρώει τον κώλο του κανέναν ικόνοκλαστ ή αντιμιούζικ να πετάξει.

Ford Prefect
23-04-2010, 20:28
E, τότε σόρι, τι εννοούσες δηλαδή ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί πέραν του επαγγελματισμού και τεχνικής; Λες ότι δεν ακούς τίποτα άλλο πέραν από τις μπαρούφες του κάθε Περβανίδη και των πελατών του Κατσιόνις για τους επαγγελματισμούς και αυτά που κρύβουν την έλλειψη φαντασίας και καινούργιου. Το μόνο που είπες τώρα είναι ότι κάτι άλλο παίζει, δεν θα συμφωνήσεις με αντιμιούζικς και ικόνοκλαστς, αλλά πώς θα το κάνεις αυτό; Αφού λες ότι δεν ακούς καινούργιο πράμα και έμπνευση. Ή όντως όλα είναι στείρα και σκατά και πεθαμένα όπως θα πουν ίσως αυτοί ή εσένανε δε σου αρέσουνε και σου ακούγονται ανέμπνευστα κόντρα στους Βικς που ακούει χείμαρρο έμπνευσης στους Βέκτορ. Ποια είναι η τρίτη κουρτίνα γιατί δεν την εβλέπω;

Clockwork Orange
23-04-2010, 20:36
Κάποτε υπήρχε ένα πράγμα που λεγόταν μουσική και τέχνη, τώρα υπάρχει μόνο η κλίμακα Επαγγελματισμού. Τα πέντε χιλιάδες λικς μας να είναι σωστά, οι τριανταπέντε σειρές κιθάρων, τα ντραμς να μη χάνουν δευτερόλεπτο. Μόνο στο Metal (όχι το χέβι μέταλ!) και το σκυλάδικο αυτό το πράγμα. Κάπως έτσι προκύπτουν οι φωτοσοπιές στα εξώφυλλα, η κακαισθησία, η ηλιθιότητα, ο συντηρητισμός. Λες και το μόνο πράγμα που τους κάνει να πιάσουν μια κιθάρα είναι ο αγώνας δρόμου να γίνουν πιο γαμάτοι πιο γρήγοροι πιο εντυπωσιακοί από τους παραδίπλα. Λες και δε φτιάχνουν μουσική αλλά λύνουν σταυρόλεξα. Πώτς γκένεν αυτό? Στο αγαπημένο μας χέβι μέταλ??Γιατί υπάρχουνε Μπομπ Κατσιώνηδες? Μα ποιος γουστάρει αυτά τα πράγματα στο κάτω κάτω??

Αν βαριέστε να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ποστάρετε λινκς και βίντεος και φώτοζ με Επαγγελματίες του χώρου να γελάμε και λίγο.

Εγω θα πω οτι κακο ξεκιναει απο το οτι καθε γαμημενος μεταλας θελει να κανει την μπαντα του και το 90% απο αυτων να ξεχωρισουν κι ολας!Επειδη λοιπον ολοι θελουν να ξεχωρισουν αλλα επειδη λιγοι μπορουν ο ενας προσπαθουσε να κανει μεγαλυτερη μαλακια απο τον αλλο! Πιο πολυ πουδρα,τρικασες,παραπανω πενταλφες κτλ!

Απο το 2004-5 περιπου ειδα μια μεγαλη αλλαγη! Αρχισα να ακουω μετριους δισκους που ομως ολοι μιλουσαν για αυτους! Περιοδικα,φορουμς,μεταλλαδες ακομα και το σταρ τσανελ μερικες φορες!!!

Αυτοι οι δισκοι βεβαια παντα ειχαν καλη παραγωγη! Η τεχνολογια εχει αλλαξει βεβαια και μια καλη παραγωγη δεν ειναι δυσκολο πραγμα οπως ηταν πισω στα χρονια του Non Serviam πχ!
Ετσι λοιπον μπαντες σαν τους Nightwish,Lacuna Coil,Rotting Christ,Satyricon,Dark Tranquillity κ.α. ενω οι κυκλοφοριες τους ηταν μετριες ειδαν τις μετοχες τους να ανεβαινουν!Δεν ξερω πως και γιατι!Δεν ξερω κανεναν που να τα ακουει ολα αυτα αλλα ως εκ θαυματος οι μπαντες φαινεται να περνουν τα πανω τους!

Θελω να πω με λιγα λογια οτι τα περιοδικα προοθουν οποιον γουσταρουν και οι υπολοιποι γλυφουν αυτους μπας και παρουν λιγη απο την πιτα!

Η λεξη επαγγελματισμος για τους ελληνες ηχει πολυ σπουδαια σε αντιθεση με τους ξενους που ειναι απο την φυση τους επαγγελματιες!Αυτη ειναι η διαφορα μας και για αυτο η μπαντα στο βιντεο αναφερει και ξαναναφερει τον Κατσιωνη!Γιατι δεν εχει να πει κατι με την μουσικη της! Δεν υδρωσε να γραψει 8-9 σοβαρα τραγουδια!Το μονο που την εννοιαξε ειναι να χωσει το κονε της παντου! παραγωγη,βιντεο κλιπ,στο κωλο τους και δεν ξερω και που αλλου!

Τεσπα ειναι πολλα αυτα που εχω στο νου μου και δεν ειμαι ικανοποιημενος απο το κειμενο μου! Ισως καποιοι καταλαβουν ισως καποιοι οχι!

Κrux αυτο που λες για το black ισως και να ισχυει! To θεμα ειναι ομως ειναι οτι δεν φταινε οι οπαδοι που ξεγραφουν τις μπαντες αλλα οι μπαντες με τους κακιστους δισκους τους!

Το μεταλ εχει αναγκη απο ανθρωπους που δεν προσπαθουν να ξεχωρισουν αλλα που ειναι ξεχωριστοι απο μονοι τους! Ακομα κι αν αυτος λεγεται Varg!

Ford Prefect
23-04-2010, 20:59
Δηλαδή από το 2003 και πίσω δεν ισχύουν αυτά;

Clockwork Orange
23-04-2010, 21:36
δεν ξερω! τουλαχιστον εγω περιπου τοτε το παρατηρησα
κακοι δισκοι να κανουν πολυ θορυβο αλλα κανεις να μην τους ακουει
α! μερικοι ελεγαν "ε νταξ,μην εχει τρελες απαιτησεις πλεον,για 2000-10 μια χαρα ειναι"
δεν παει ετσι ομως!

Ra Pariah
23-04-2010, 22:18
Κρουχ... Δε σ'αρέσουν οι Μάνογουαρ;

Krux
23-04-2010, 22:52
Vic ξέρεις οτι μαζί σου είμαι και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Το θέμα όλο περιστρέφεται γύρω απο το πόσο φθίνει το πάθος, η λύσσα και η όρεξη για δημιουργία στο ιδίωμα που αγαπάμε, τα τελευταία χρόνια και η εντύπωση οτι όλα τα προαναφερθέντα τείνουν να εξαφανιστούν υπό το πρίσμα ενός δήθεν επαγγελματισμού.

Ημουν χαοτικός στο τελευταίο μου πόστ, γι' αυτό ξεκαθαρίζω.

Οπου εμπλέκεται επαγγελματισμός το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι shiny digipacks, μπομπάτες παραγωγές, με προυποθέσεις "μεγάλους" δίσκους και γενικά όμορφα στα μάτια των πολλών πράγματα. Η μουσική που αγαπάμε σαφώς και δεν γεννήθηκε υπο αυτό το πρίσμα, παρόλ' αυτά μετά απο περίπου 40 χρόνια παρουσίας έπρεπε και αυτή θέλοντας και μη να προσκυνήσει στους άτυπους κανόνες της παγκόσμιας δισκογραφίας. Δεν λέω οτι το πάθος χάθηκε, ίσα ίσα, απλά έχουν αλλάξει δραματικά οι καταστάσεις. Είναι τόσο τεράστια η ποσότητα ακουσμάτων που έχει συντελεστεί αυτά τα 40 χρόνια που τουλάχιστον για το δεύτερο μισό αυτής της εικοσαετίας (το οποίο και παρακολουθώ) όποιος κυκλοφορούσε δίσκο αυτομάτως ταυτιζόταν με κάποιον προκάτοχο του. Αυτοί που ξεχώρησαν είναι και αυτοί που μνημονεύονται ως τα σήμερα. Είναι μια τακτική που ακολουθούμε όλοι μας πλέον στο πρώτο άκουσμα μιας μπάντας που δεν έχουμε ξαναέρθει σε επαφή "χμμ ακούγονται σαν μια μίξη απο Kyuss με φωνητικά απο Six Feet Under" όπως επίσης και τα ανάλογα stickers πάνω στα CD "Zepellin meets Judas Priest meets Dol Ammad". Οι λίγοι πάντα θα ξεχωρίζουν απο αυτή την κατάσταση και ξεχωρίζουν γιατί είναι τόσο αληθινό αυτό που δημιουργούν που δεν μπορεί κάτι να φρενάρει αυτή την δημιουργία. Και εκεί έγκειται και το σχόλιο μου για το BM. Οταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική αυτή υπήρχε ένα τεράστιο κίνημα γύρω απο το ιδίωμα που φώναζε σκοτάδι. Που αποτελούσε το απόκρυφο λιμάνι του καθένα που εκφραζόταν απο αυτή την μορφή τέχνης. Δυστυχώς σήμερα όλο εκείνο το Ravishing grimsness status διακωμωδείται και θεωρείται γραφικό και ξεπερασμένο ακόμα και απο μέλη που απαρτίζουν ΒΜ μπάντες και αυτό αν μη τι άλλο είναι υποκριτικό και γελοίο. Ευτυχώς που υπάρχουν μπάντες όπως οι Funeral Mist και κάνουν τους οπαδούς του είδους να κλείνουν τα μάτια και να ταξιδεύουν.

Αν και παιδί του speed metal είτε αυτό προερχόταν απο trash, είτε απο power, είτε απο heavy τα χρόνια πέρασαν και τα ακούσματα πλήθυναν και με σιγουριά μπορώ να ισχυριστώ πλέον οτι τίποτα απο όλα αυτά δεν ηχεί με τον ίδιο τρόπο στα αυτιά μου. Ναι απολαμβάνω ακόμα να ακούω το WTYD αλλά προβληματίζομαι ιδιαίτερα όταν αναλογίζομαι το κράξιμο που θα αντιμετώπιζε ο Jeff αν αποτολμούσε να κυκλοφορήσει ένα mid-tempo δίσκο (σε low-tempo θα είχαμε ομαδικές αυτοκτονίες). Αυτό οδηγεί τον Jeff και κάθε Jeff σε ένα άτυπο επαγγελματισμό. Να εξελίξω ακόμα πιο πολύ το speed metal παίξιμο μου, να εγκλωβίσω εμένα και την μπάντα μου σε ένα κλειστό κύκλο συνθέσεων με τον φόβο οτι αν αποτολμήσω να πειραματιστώ θα χάσω τους φανατικούς. Πολλές φορές, εμπορικά, αυτό το στοίχημα πετυχαίνει και πουλάει παραπάνω απο τα αναμενόμενα και έτσι ακολουθούν και άλλοι και άλλοι και συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο μέχρι τελικής πτώσης. Αυτές παρεμπιπτόντως είναι οι λογικές που διάγουν εδώ και δεκαετίες την pop μουσική και αποτελούν τα μεγάλα κουσούρια που άφησαν και αφήνουν οι μεγάλες δισκογραφικές. Αυτή τραγουδάει πιο γυμνή, αυτή γυμνότερη, αυτή φόρεσε αυτό, η άλλη κάτι πιο extreme κλπ. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις απλά το συγκεκριμένο είδος περισσότερο με κουράζει παρά με ενθουσιάζει πλέον. Ακουσα τον τελευταίο δίσκο των Overkill και είπα "ωραία, εντάξει, μια χαρά, πάμε για ύπνο τώρα" και όποιος και αν με ρωτήσει αν μου άρεσε θα του πω "γαμάτος" αλλά η αλήθεια είναι οτι περισσότερο το λέω για να μην τους αδικήσω παρά για να τους παινέψω. Παρόμοια κατάσταση και με τα sleaze/glam.

Ας αφήσουμε όμως το ΒΜ, το speed κλπ.

Η αλήθεια είναι πως πάθος και χύμα αγάπη για την μουσική πάντα θα υπάρχει. Απλά ίσως χρειάζεται να σκάβεις περισσότερο πλέον γιατί ξέρεις πως είναι το feeling του να ανακαλύπτεις ένα κρυμμένο διαμάντι. Μεγάλοι δίσκοι πάντα θα γράφονται παρόλο που κάποιοι ανα καιρούς θα εγκαταλείπουν το βαπόρι που λέγεται metal ή rock ή οτινάναι αλλά και άλλοι θα μπαρκάρουν.

Ημουν απο αυτούς που δεν έκοβαν τις φλέβες τους με τους Mastodon και συγκρατούσα περισσότερο απο δαύτους το Remission σαν εντύπωση αλλά οι '70s prog rock τζούρες του Crack the skye με έστειλαν στο διάολο. Είχα μια πενταετία σίγουρα να ακούσω Cathedral αλλά αγόρασα το τελευταίο τους και άρχισα να βλέπω όνειρα με τον Dorrian ντυμένο με καμπάνα να μου τραγουδάει σε μια συναυλία που ήμουν μόνος μου το Death of an anarchist. Παρακολουθώ μέχρι ένα βαθμό το metalcore και το deathcore και βρισκόμουν σε φάση απαξίωσης της σκηνής όταν έσκασε στα χέρια μου το τελευταίο των Between the buried and me και απογειώθηκα. Ακουσα το Black gives way to blue και ήταν σαν να έπεσε πάνω μου ACME αμόνι.

Στην τελική κανείς μας δεν είναι επιφανειακός ακροατής, όλοι κάπως/κάπου την ψάχνουμε λίγο παραπάνω την δουλειά όσο και αν διαφωνούμε μουσικά ή ιδεολογικά. Και όπως καταλαβαίνω τον JDM όταν θεωρεί απάτη το Scenes from a memory άλλο τόσο κατανοώ και τον carheart που δεν του λέει τίποτα το τελευταίο τον Darkthrone. Και στα δυο παραπάνω ο επαγγελματισμός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Στην τελική είπαμε. Η αλήθεια κρύβεται στους Sex Pistols :giorgakis:

The Good Son
24-04-2010, 02:39
in b4 skaei bob katsionis sto thread.

FIXXXER
24-04-2010, 06:12
Δεν διαβασα τα σεντονια που γραψατε! Αλλα να ξερετε ειμαι μεγαλος οπαδος Κλοκγουορκ Οραντζ! Τα λεει γενικα ωραια! Ουτε το δικο του διαβασα σε αυτο το θρεντ! Γενικα ειμαι της αποψης πως οτιδηποτε μπορει να παιχτει σωστα ειναι καλυτερο απο οτιδηποτε παιζεται λαθος! Παω σε συναυλια και ενω δε θα με χαλασει να κανουν λαθη οι μουσικοι, θα με φτιαξει να μην κανουν! Μαρεσει να ειναι αψογοι! Και τεχνικοι! Αυτα!

Clockwork Orange
24-04-2010, 06:18
:pink:

Tyler_Durden
24-04-2010, 09:13
Για να φτιάξεις τέχνη που δίνει αυτό το παραπάνω πρέπει να έχεις μια πιο ολική αντίληψη των πραγμάτων, να είσαι πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος, να μη σε ενδιαφέρει μόνο η κιθάρα σου, να μη κλείνεσαι σε μικρόκοσμους. Αυτά που μου γράφεις για τα subgenres είναι πολύ χρήσιμα επειδή δείχνουν αυτή τη μονομανία του χέβι μέταλ, εμείς κάνουμε μόνο ένα πράγμα και θα το κάνουμε καλύτερα από όλους. Αυτό θα το τσεκάρω μία φορά για να δω πώς είναι τα πράγματα στα άκρα, αλλά μόνο μία φορά. Πόσους brutaldeath δίσκους αξίζει να ακούσει κάποιος?

Εδώ -και ειδικά στην τελευταία πρόταση- νομίζω οτι ξεφεύγεις λίγο. Δηλαδή για να παράγει κανείς Τέχνη, δεν μπορεί να το κάνει από ένα συγκεκριμένο μουσικό μετερίζι; Συμφωνώ οτι πολλά σπουδαία έργα έσπαγαν στεγανά ιδιωμάτων, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαστική προυπόθεση για να παράγεις κάτι πνευματικά ή απλά εικαστικά, άξιο. Σχετικά με την φράση "Πόσους brutaldeath δίσκους αξίζει να ακούσει κάποιος?" Ε με αυτήν την λογική δεν πας πουθενά, γιατί είναι σαν να λες ας πούμε "πόσο -Χ είδος μουσικής- να ακούσει κανείς;" και είναι σαν να λες οτι όλοι οι ακροατές μουσικής έχουν by default την ανάγκη να ακούν παραπάνω απο ένα είδος μουσικής, πράγμα που απλά δεν συμβαίνει απαραίτητα, γιατί o X μεταλλάς/χιπχοπάς/λαικομπουζουκόβιος σε συντριπτικό ποσοστό μια χαρά καλύπτονται (ηχητικά και αισθητικά) από αυτό το είδος που ακούνε. Επίσης άλλο ένα πράμα που θέλω να επισημάνω, είναι οτι υπάρχει διαφορετική οπτική πάνω στη προσέγγιση της μουσικής από τον ακροατή, σε σχέση με αυτή ενός συγκροτήματος. Σαν ακροατής έχεις να ακούσεις πράματα από έναν ολόκληρο μπουφέ από μουσικές επιλογές ιδιωμάτων που μπορεί να εγγράφονται σε ένα είδος όπως γενικόλογα αυτό που λέμε "Rock", ενώ σαν μπάντα αναγκαστικά πρέπει να οριοθετήσεις ένα χαλαρό -τουλάχιστον- περίγραμα για το που θα κινείσαι μουσικά και αισθητικά. Με άλλα λόγια σαν ακροατής άνετα μπορείς να ακούς απο Rolling Stones και μέχρι Morbid Angel ξερωγώ, αλλά δεν είναι ευκολο να κάνει ο καθένας την μουσική του τόσο μεγάλο χωνευτήρι που να αφομιώνει όλα του τα ακούσματα, ακόμη -ξαναλέω- κι αν προέρχονται απο την γενική "Rock" ταμπέλα. Και κάτι ακόμη: Προσωπικά τουλάχιστον δεν θεωρώ Μουσική και Τέχνη μόνο αυτό που με ψυχαγωγεί, αλλά και αυτό που απλά με διασκεδάζει. Κι αν ας πούμε διασκεδάζει κάποιος με ΑC/DC το γεγονός οτι αυτοί είναι οι κορυφαίοι ας πούμε, δεν αποκλείει οτι θα καβλώνει και μια απο τις χιλιάδες hard rock μπάντες που είναι AC/DC-like. Κλείνω το σεντόνι, επιστρέφοντας στον αρχικό προβληματισμό του τόπικ, αναφέροντας μια πολύ σωστή κουβέντα κατα τη γνώμη μου, που έχει πει ο Αγγελάκας : "Τα ωδεία έχουν τόση σχέση με την μουσική, όση και η Εκκλησία με το Θεό". Με άλλα λόγια το βασικό πράμα -ειδικά για μια μουσική που γεννήθηκε στο δρόμο όπως το "ροκ"- είναι η ψυχή. Όλα τα άλλα είναι καλά, απλά για να κάνουν πιο πλούσια τα εκφραστικά σου μέσα.

phthoggon
24-04-2010, 10:02
E, τότε σόρι, τι εννοούσες δηλαδή ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί πέραν του επαγγελματισμού και τεχνικής; Λες ότι δεν ακούς τίποτα άλλο πέραν από τις μπαρούφες του κάθε Περβανίδη και των πελατών του Κατσιόνις για τους επαγγελματισμούς και αυτά που κρύβουν την έλλειψη φαντασίας και καινούργιου. Το μόνο που είπες τώρα είναι ότι κάτι άλλο παίζει, δεν θα συμφωνήσεις με αντιμιούζικς και ικόνοκλαστς, αλλά πώς θα το κάνεις αυτό; Αφού λες ότι δεν ακούς καινούργιο πράμα και έμπνευση. Ή όντως όλα είναι στείρα και σκατά και πεθαμένα όπως θα πουν ίσως αυτοί ή εσένανε δε σου αρέσουνε και σου ακούγονται ανέμπνευστα κόντρα στους Βικς που ακούει χείμαρρο έμπνευσης στους Βέκτορ. Ποια είναι η τρίτη κουρτίνα γιατί δεν την εβλέπω;

Λέω ότι πιθανόν δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ειπωθεί σε μία συνέντευξη όπου το μόνο που λένε είναι για ηχογραφήσεις και επαγγελματισμούς, επειδή δεν υπάρχει. Επειδή η μουσική είναι μία ανακύκλωση που για να την περιγράψει κάποιος αρκεί το "X band meets Ψ με επιρροές Φ στα φωνητικά". Επειδή οι στίχοι είναι κλισέ μαλακίες που έγραψε κάποιος επειδή πρέπει να υπάρχουν στίχοι. Επειδή αυτός που ξεκινάει αυτή τη φάση δεν έχει τη φιλοδοξία να εκφράσει και να μεταφέρει τίποτα, πέρα από το να εκπληρώσει το όνειρο του να γίνει ο καλύτερος και πιο γρήγορος χεβιμεταλλάς της γειτονιάς. Διάβασε τις τυπικές μαλακίες φορ φακς σέικ που ρωτάνε στις συνεντεύξεις ενός συνηθισμένου μέταλ έντυπου. Φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι και υπάρχουν καταπληκτικοί άνθρωποι και πολύ έξυπνοι και με τεράστια και σοβαρά θέλω μέσα στη φάση όπως και σε όλες τις φάσεις, και καλές μπάντες, και δισκάρες, και ότι θες. Αλλά δεν είναι πολλοί, και εδώ κριτικάρουμε ένα φαινόμενο, κριτικάρουμε τους Κ-Α-Κ-Ο-Υ-Σ, οι κακοί με νευριάζουν, με απωθούν, η ψωροπερηφάνεια τους και οι κόλακές τους με τρομάζουν, δε μπορώ να τους αγνοήσω γιατί άλλωστε υπάρχει και μία βιομηχανία που τους πετάει στα μούτρα μου επάνω. Θέλω να καταλάβω γιατί προτιμάνε να είναι έτσι και δε θέλουν να είναι καλοί.

Tyler_Durden, αυτό που λέω εγώ για το brutaldeath είναι πως ξεχωριστά από τη ταχύτητα και το βόθρο και τη τεχνική, είναι πολύ περιορισμένο και οι μπάντες που κάνουν περιορισμένα πράγματα νομίζω ότι έχουν περιορισμένες πιθανότητες να φτιάξουν κάτι που θα είναι εχμ, κάπως πιο ενδιαφέρον. Για αυτό και δεν έχω βρει πολλούς δίσκους στη φάση να ακούω, πέρα από κανένα Nile για τις ΡΙΦΦΑΡΕΣ.

Comte de Saint-Germain
24-04-2010, 10:38
Γενικώς ο Φθόγγος τα χει γαμήσει όλα σε αυτό το θρεντ, υπέροχος. :thumbsup:
Κατά τα άλλα το να πεις σε μεταλλάδες ότι η μουσική τους δεν είναι πλέον τέχνη είναι σα να λες σε κομμουνιστές ότι το σύστημά τους δεν είναι εφαρμόσιμο.

Επίσης γελάει ο κόσμος με παραλληλισμό Bach-Running Wild.

Ford Prefect
24-04-2010, 12:25
Από Δευτέρα πάλι.

Για να γελάσει ο κόσμος ήταν Κόμη Σεν Ζερμέν (εγώ έτσι σε διαβάζω αλήθεια). Αλλά έχει και μια δόση αλήθειας που θα αποκαλύψω άλλη ώρα, τώρα πάω στο σούπερ μάρκετ.

Ra Pariah
24-04-2010, 18:19
Μιλάει άνθρωπος με τον Άτιλλα για avatar και μας πληροφορεί ότι το metal πέθανε. Καλά δεν υπάρχει κανένας σεβασμός πλέον, ρε αμπλαούμπλες;;;

(Εννοείται δεν διάβασα την κάθε θεωρία του καθενός που εκφράστηκε σε minimum 457 λέξεις)

Φθόγγε, αν θες να πεις ότι το σύγχρονο commercial metal είναι για ΤΟΜΠΟΥΤΣΟ, έχεις απόλυτο δίκιο. Lamb of God, Isis, Mastodon και Code... Ουδεμία σχέση με το METAL SPORT (άκου Hittman, ρε ΓΑΒΓΑΒ).

Όμως δε σημαίνει ότι η κακή παραγωγή είναι μη επιθυμητή, αναφέρομαι σε "Sideshow Symphonies" και στο "Traveller" για να αποδείξω του λόγου το αληθές.

Comte de Saint-Germain
24-04-2010, 18:31
Είναι αρκετά σαφές ότι το ποστ μου δεν αναφέρεται στο μέταλ, αλλά στους μεταλλάδες. Δεν με ενδιαφέρει καν αν το σημερινό μέταλ αξίζει ή όχι, απλώς είναι αστείες οι αντιδράσεις που υπάρχουν μόλις κάποιος που δεν του αρέσει για κάποιους λόγους το σημερινό μεταλ ρεύμα το πει. Δηλαδή πρέπει να αποδείξουμε ότι το μέταλ γαμεί τους πάντες και τα πάντα, πάντα το έκανε και για πάντα θα το κάνει και ισοπεδώνει όλες τις μουσικές που ακούτε. Ε, είναι κωμικό όπως και να το κάνεις. Και πριν πει κανείς ότι και η άλλη πλευρά το ίδιο κωμική είναι, αναλογιστείτε γιατί αυτού του τύπου οι συζητήσεις γίνονται ΠΑΝΤΑ με συνομιλητές τους (μεταλλας) vs (ραντομ άλλος τύπος, μη μεταλλάς). Τέλος, ο Αττίλα ποτέ δεν ήταν ακριβώς μέταλ, αλλά δεν έχει και σημασία. Δεν με νοιάζει εμένα τουλάχιστον.

Clockwork Orange
24-04-2010, 18:34
pop metal η commercial metal η οπως αλλιως θες πες το προφανως και δεν ειναι κανενα απο τα ονοματα που ανεφερες
αυτο για τις κακες παραγωγες δεν το πολυκαταλαβα αλλα πχ οι Arcturus δεν ειναι χαρουμενοι με την παραγωγη του sideshow οποτε μαλλον δεν ηταν επιθυμητη

anti
24-04-2010, 19:05
Λέω ότι πιθανόν δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ειπωθεί σε μία συνέντευξη όπου το μόνο που λένε είναι για ηχογραφήσεις και επαγγελματισμούς, επειδή δεν υπάρχει. Επειδή η μουσική είναι μία ανακύκλωση που για να την περιγράψει κάποιος αρκεί το "X band meets Ψ με επιρροές Φ στα φωνητικά". Επειδή οι στίχοι είναι κλισέ μαλακίες που έγραψε κάποιος επειδή πρέπει να υπάρχουν στίχοι. Επειδή αυτός που ξεκινάει αυτή τη φάση δεν έχει τη φιλοδοξία να εκφράσει και να μεταφέρει τίποτα, πέρα από το να εκπληρώσει το όνειρο του να γίνει ο καλύτερος και πιο γρήγορος χεβιμεταλλάς της γειτονιάς.

Ακριβως. Το εθεσες πολύ ωραια. Αν παρουμε για παραδειγμα τους Deathspell omega που για την ολοκληρωση νεου δισκου εχει προηγηθει ολοκληρη ερευνα σε σκονισμενα βιβλια και μεσαιωνικες βιβλιοθηκες με ακαταλαβιστικες γλωσσες. Υπαρχει concept, υπαρχει μηνυμα εδώ. Καποιος θελει να πει κατι βαθυ. Ξεπερναει τα ορια της αναμενομενης κυκλοφοριας και φτανει τα επιπεδα της Τεχνης. Και μαλιστα πρωτοτυπει! Εδώ η συνεντευξη θα εχει σκοπο και το αποτελεσμα νοημα.

Ruthless
24-04-2010, 23:01
Όποιος ψάχνει μωρέ βρίσκει. Για κάθε καλογυαλισμένη "επαγγελματική" παραγωγή βγαίνουν 10 παραγωγές από άτομα που το κάνουν για την καύλα τους, και φτάνουν επίπεδα κλασσικών albums του παρελθόντος. Τώρα αν τα πάντα ξεκινούν για σένα/μένα/καθένα στην πρώτη σελίδα του χάμερ και τελειώνουν στην τελευταία(ή οποιασδήποτε άλλης φυλλάδας) τότε ναι, τα διαφημισμένα προϊόντα "επαγγελματισμού" θα δεις και μόνο αυτά.

Και αυτό ισχύει και για το άλλο που είπε κάποιος, πως το 90% των οπαδών θέλουν μπάντα και κάποιοι πιστεύουν πως θα κάνουν και όνομα. Γιατί από αυτό το 90% ξεπηδά ένα 10% που είναι κρυμμένα διαμάντια, κι ας μη βγαίνει παραέξω.

ΥΓ: Ομολογώ ότι το σχόλιο κρουξ περί Manowar δεν το κατάλαβα. Στα περί "επαγγελματισμού" κλπ δηλαδή.

00i00
24-04-2010, 23:42
αυτο το τοπικ ειναι πολυ ωραιο!
και θα μπορουσε να εκτροχιαστει προς τερψην μου σε αυτο που στην ουσια ειναι το μεταλ...μια εβραικη (σορρυ τρου μετσαλς) μηχανη χρηματος
δηλαδης φθογγονε τωρα ανακαλυψες την αμερικη?
για ποια τεχνη ακριβως ομιλας? για την συρραφη ριφφς (και την ονομασες ''συνθεση'' καπου αλλου αν δεν κανω λαθος)
προς τι η εναντιωση στην τεχνολογια? εξαλλου tech και μεταλ πανε χερι χερι
αν υπαρχει ενα υποειδος της ποπ/ροκ κουλτουρας που εχει ''στιψει'' την τεχνολογια ειναι το μεταλ (παντα σε συναρτηση με την ''αρνηση'' που πρεσβευει εξαπανεκαθεν)

Krux
25-04-2010, 01:39
Ακριβως. Το εθεσες πολύ ωραια. Αν παρουμε για παραδειγμα τους Deathspell omega που για την ολοκληρωση νεου δισκου εχει προηγηθει ολοκληρη ερευνα σε σκονισμενα βιβλια και μεσαιωνικες βιβλιοθηκες με ακαταλαβιστικες γλωσσες. Υπαρχει concept, υπαρχει μηνυμα εδώ. Καποιος θελει να πει κατι βαθυ. Ξεπερναει τα ορια της αναμενομενης κυκλοφοριας και φτανει τα επιπεδα της Τεχνης. Και μαλιστα πρωτοτυπει! Εδώ η συνεντευξη θα εχει σκοπο και το αποτελεσμα νοημα.

Ή απλά το "παίζει" για να κερδίσει credit στους κύκλους του και βεβαίως για να προσελκύσει "πιστούς". Ασε το ξεσκόνισμα και την λογοτεχνική ανασκαφή, τα έχουμε ακούσει εκατομμύρια φορές αυτά. Ταυτίζεσαι με μια μπάντα ή ένα δίσκο γιατί η ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί περιβάλλει τον μικρόκοσμο που ζεις ή έστω τον μικρόκοσμο που θα ήθελες να ζεις. Τα υπόλοιπα είναι για τον Χάκο.

@Ruth

Τα καρναβαλίκια που έκαναν κάποτες με υπογραφές με το αίμα τους και λοιπές τραγελογραφικές καταστάσεις.

edit : να σε καλά μινμιν που μας ανοίγεις τα μάτια ή αλλιώς το πως κάποιος υπεραπλοποιεί και συγκεντρώνει απάντηση σε 2 γραμμές για ένα είδος που έχει αριθμήσει χιλιάδες μπάντες και μετρά 40 χρόνια ύπαρξης. Τώρα που σου απάντησα κατέστρεψε και αυτό το thread.

anti
25-04-2010, 02:14
Και τι γινεται αν η μπαντα είναι εξω από τα νερα σου, εξω από τον μικροκοσμο σου, και με ένα ακουσμα σε τραβηζει προς το μερος της, δινοντας μαλιστα το εναυσμα να ασχοληθεις με φιλοσοφικα θεματα και λογοτεχνια γενικοτερα? Δεν ξεφευγουμε πλεον από μια απλη κηκλοφορια που σκοπο εχει ας πουμε απλα να σε ψυχαγωγησει? Το «τα έχουμε ακούσει εκατομμύρια φορές αυτά» είναι γνωστο και το εχουμε ακουσει εκατομμυρια φορες Επισης. Φανταζομαι αυτος είναι και ενας λογος που συζηταμε στο παρον θεμα, να ξεχωρισουμε τον επαγγελματισμο (και ποιοι οντως παραγουν Τεχνη που προερχεται από ερευνα – σκεψου διαφορα εξυπνα και πρωτοτυπα concept που σε βαζουν σε σκεψεις, που σε προβληματιζουν, που σε αλλαζουν. Αυτό δεν είναι τεχνη?) από μια κυκλοφορια χωρις ιδιαιτερο βαθος.

Το αν καποιος το «παιζει» ή όχι, αργα η γρυγορα θα το καταλαβουμε. Προς το παρον μπορω να πω ότι οι μεθοδοι είναι γνωστοι για να τραβηξεις ¨πιστους¨. Μπορεις να αναφερεις ένα παραδειγμα που να εχει σχεση με την ανωθεν μπαντα?

Αν και εθεσα απλα ενα παραδειγμα και τιποτα παραπανω. Υπαρχουν πολλες παρομοιες μπαντες.

Parasight
25-04-2010, 02:49
Ποια τέχνη ρε, δεν υπάρχει τέχνη. Άλλοι βαφτίζουν τέχνη τον Varg, άλλοι τους Anathema, άλλοι τον Malmsteen. WTF δλδ.

Γενικά είμαι με φθόγγο στο θέμα που έθεσε. Όχι άλλοι επαγγελματίες, δώστε στο λαό υποπαραγωγές και χύμα feeling. Που υπάρχουν δλδ αν ψάχνεις, οπότε προσωπικά καλύπτομαι και ας τρώνε οι KATSIONIS αυτού του κόσμου μήνες σε στούντια.
Και με μινμιν είμαι στο περίπου αλλά γενικά δεν είμαι πολύ προσεκτικός και δεν έχω πιάσει επακριβώς την ατζέντα αυτουνού ακόμα :P

Ruthless
25-04-2010, 11:18
@Ruth

Τα καρναβαλίκια που έκαναν κάποτες με υπογραφές με το αίμα τους και λοιπές τραγελογραφικές καταστάσεις.
Μιλάμε για τους ίδιους Manowar που είχαν πει "σάλτα γαμήσου" σε καμιά 20αριά δισκογραφικές όμως μέχρι την δημιουργία της magic circle, επειδή οι εκάστοτε bob katsionis προσπαθούσαν με τον "επαγγελματισμό" τους να επηρρεάσουν τη μουσική τους.

Ε δεν τους λες δα κι επαγγελματίες τους Manowar, με την έννοια του θρεντ τουλάχιστον.

Clockwork Orange
25-04-2010, 11:31
αυτο που στην ουσια ειναι το μεταλ...μια εβραικη (σορρυ τρου μετσαλς) μηχανη χρηματος
νταξ εισαι χαρουμενος που η Α' ομαδα πηρε το κυπελο αλλα προσεχε τι λες!

για ποια τεχνη ακριβως ομιλας? για την συρραφη ριφφς (και την ονομασες ''συνθεση'' καπου αλλου αν δεν κανω λαθος)
προς τι η εναντιωση στην τεχνολογια? εξαλλου tech και μεταλ πανε χερι χερι
αν υπαρχει ενα υποειδος της ποπ/ροκ κουλτουρας που εχει ''στιψει'' την τεχνολογια ειναι το μεταλ (παντα σε συναρτηση με την ''αρνηση'' που πρεσβευει εξαπανεκαθεν)
ναι δεν μπορω να διαφωνησω και προφανως κανεις δεν μπορει να διαφωνησει
αυτη η συραφη ομως μας εδωσε δισκαρες οπως master of puppets!
και γενικα ειναι κακο να κρινεις ενα μουσικο ειδος με αρνητικο τροπο λεγωντας οτι το μονο που κανει ειναι να βαζει ριφφσ στην σειρα! τροποι ενορχηστρωσης ειναι και υπαρχουν πολλοι αλλα κανενας λαθος! (και μετα καταληγουμε φυσικα στο οτι υπαρχει καλη και κακη μουσικη)

Clockwork Orange
25-04-2010, 11:35
@ruthless

πλακα κανεις τωρα ε?
χειροτεροι υποκριτες απο την μπαντα του κατσιωνη ειναι οι manowar!
σεβασμος στον κοσμο ειναι τα playbacks,τα απειρα dvdz και η κοροιδια του τελευταιου δισκου??το οποιο ειναι σατανικα "επαγγελματικο"!!!!
αν δεν ειναι αυτοι επαγγελματιες με την εννοια του θρεντ τοτε ποιος ειναι?
(και μην σχολιασετε για τον αν μου αρεσουν η οχι οι manowar γιατι αλλου ειναι το θεμα)

Ruthless
25-04-2010, 12:11
Πες κι άλλα ρε Σταματούκο για τα playbacks. Πες για τη βιονική σου όραση(βύντρα v2) και πως τα δέρματα του Rhino δεν πάλλονταν όταν τα χτυπούσε η μπότα :!: Πες και για τους Βούλγαρους Παντέρα που έπρεπε να ήταν headliners :!: Πάμε να ξεθάψουμε όλα τα διαμάντια των φυλλάδων του τότε να ξαναγελάσουμε.

Τα DVDs από πότε είναι σημάδι επαγγελματισμού; Ο κόσμος ήθελε να τα δει, τους πίεζε να το κάνουν, οι Manowar τα πρόσφεραν. Δε νομίζω να υποχρέωσαν κανένα να τα αγοράσει ε; Ούτε σταμάτησαν να βγάζουν albums για να βγάζουν μόνο DVDs ε; Μακάρι να είχαμε σε καλή ποιότητα και άλλες περιοδίες Manowar όπως του 84 ή του 89 και όχι τα bootleg vids τύπου Leeds ή Milan.

Όσο για το τελευταίο(μιλάς για Gods of War θαρρώ και όχι για το EP), μια χαρά γαμάει ως album και έχει τρελές κομματάρες μέσα. Το να πεις τις εισαγωγές ως επαγγελματική αρπαχτή, αν ήταν στα 35 λεπτά το album να πω πά'στο διάλο. Αλλά όταν βγάζεις τις εισαγωγές και πάλι έχεις διάρκεια δίσκου μεγαλύτερη από το μέσο όρο σήμερα, μάλλον δεν πολυκοροϊδέψαν τον κόσμο οι επαγγελματίες ε; Και δε μπορείς να πεις πως καμιά εταιρεία τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να το βγάλουν έτσι, δόξα το DeMaio(σικ) έχουν δική τους εταιρεία πλέον για να μην ανέχονται τους εκάστοτε Bobs Katsionises ξαναλέω και να βγάζουν μουσική όπως ακριβώς επιθυμούν οι ίδιοι.

Clockwork Orange
25-04-2010, 12:18
νταξ φιλος! αν ευχαριστιεσαι να βλεπεις 10 dvd με τα ιδια τραγουδια live προβλημα σου!
δεν μπορεις ομως να με μεταπεισεις για το ποσο αρπαχτη ειναι! (α! και τα ιδια αρχιζω να λεω για το δικο μου κολλημα,τους metallica-μην νομιζεις οτι εχω κατι με manowar)
οσο για τον τελευταιο δισκο θα δεχτω τις αποψεις σου γιατι στο κατω κατω εμενα δεν μου αρεσει και το into glory ride!
οχι οτι θα σταματησει να μου φαινεται τερμα αρπαχτη και ο δισκος! (το ep δεν μπηκα στον κοπο να το ακουσω)
και δεν ξεθαβω τιποτα! προφανως και δεν ημουν μεσα σε φαση που επαιζαν playback αλλα δεν νομιζω η φημη να ειναι απλη φημη!

Ruthless
25-04-2010, 12:23
Όταν κατεβάζεις αμάσητα ότι σου πασάρουν οι γνωστές φυλλάδες(για τον ΧΨΖ λόγο - μην αναλύσουμε τώρα το γιατί το τότε Hammer έκανε τον πόλεμο που έκανε σε είδη και συγκεκριμένες μπάντες) τότε σου αξίζει να πέφτεις θύμα των επαγγελματιών, sry. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν μέσα να ενημερωθείς και να κρίνεις και μόνος σου αν οι φήμες ήταν φήμες ή γεγονότα, και για ποιους λόγους λέγονταν.

Το είπα και στο πρώτο μου ποστ σε αυτό το θρεντ, αν όλα ξεκινούν στην πρώτη σελίδα των φυλλάδων και τελειώνουν στην τελευταία, τότε θα βλέπεις τον επαγγελματισμό και μόνο αυτόν.

Clockwork Orange
25-04-2010, 12:31
δεν θα αρνηθω οτι διαβαζω μεταλ χαμμερ γιατι οσο κι αν δεν θεωρω μεταλλα τον εαυτο μου,δεν ντρεπομαι που διαβαζω χαμμερ (ναι υπαρχουν φορες που μιλατε για το χαμμερ λες και ειναι ντροπη να διαβαζει κανεις)
να σε πληροφορησω ομως οτι εχω να ακουσω δισκο επειδη το ειπε περιοδικο (αν θυμαμαι καλα) απο το Solidify των Grip Inc πισω στο 1999
δεν το λεω για να το παιξω ψαγμενος (ουτως η αλλως δεν ειμαι) αλλα σχεδον ολες τις μπαντες που βλεπω στο χαμμερ τις εχω ηδη ακουσει!
τις φημες αυτες απο οπαδους των manowar τις ακουσα και οχι απο περιοδικα!

Marillion
25-04-2010, 19:39
ο μπομπ δεν έπαιζε σε κάποια φάση και στους νίπτω τας χείρας ;
τότε τον λέγανε μπάμπη βέβαια.
τέτοιο ωραίο όνομα το θυσίασε στον βωμό της χέβη μέταλ αναγνώρισης.
έχω γνωστό τεχνοθρασερ πολυδευκη. αμα κάνει μπάντα και το αλλάξει τον έφαγα

Marillion
25-04-2010, 19:51
Thought Industry, Sonata Arctica και Firewind - για το "σκάσε πιά μωρέ μαλάκα"

επίσης τι σχέση έχουν οι thought industry με σονάτα αρκτικα και φαιργουιντ; νομίζω έγινε κάποιο λαθάκι εδώ, να διορθωθεί αν γίνεται

Krux
25-04-2010, 21:33
Καμμία σχέση απλά ήθελα να πω οτι ο αυνανισμός στην μουσική δεν κοιτάει ιδιώματα, αυτό.

Marillion
25-04-2010, 21:49
καλά πέραν του ότι ακόμη και όταν οι thought έπαιζαν πιο τεχνικά έμοιαζαν σχεδόν μινιμαλιστές, αν κάτσεις και τους συγκρίνεις με τους υπόλοιπους της κατηγορίας τους δεν αυνανίστηκαν ποτέ αφού παραήταν ουσιώδεις σε κάθε βήμα. ακόμα πιο χτυπητό στο άκυρο name dropping, το γεγονός πως απ'το ''outer space is ...'' και μετά, οι σχέσεις τους με το μέταλ (και δη το τεχνικό) είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. κανονικά οι thought industry είναι μπάντα που θα έπρεπε να φέρεις ώς παράδειγμα για να καθησυχάσεις τις ανησυχίες του φθόγκονα, όχι για να τις δικαιολογήσεις.

Xtikio
25-04-2010, 22:21
ford perfect μην το συνεχίσεις με bach .

Have Merci στα ματάκια μας. Δεν έχεις ιδέα για τον συγχωρεμένο.

ikonoklast
25-04-2010, 22:26
Και συ που το ξέρεις :?:

Krux
25-04-2010, 22:31
καλά πέραν του ότι ακόμη και όταν οι thought έπαιζαν πιο τεχνικά έμοιαζαν σχεδόν μινιμαλιστές, αν κάτσεις και τους συγκρίνεις με τους υπόλοιπους της κατηγορίας τους δεν αυνανίστηκαν ποτέ αφού παραήταν ουσιώδεις σε κάθε βήμα. ακόμα πιο χτυπητό στο άκυρο name dropping, το γεγονός πως απ'το ''outer space is ...'' και μετά, οι σχέσεις τους με το μέταλ (και δη το τεχνικό) είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. κανονικά οι thought industry είναι μπάντα που θα έπρεπε να φέρεις ώς παράδειγμα για να καθησυχάσεις τις ανησυχίες του φθόγκονα, όχι για να τις δικαιολογήσεις.

Διαφωνώ.

Marillion
25-04-2010, 22:36
που ντε; τρια θεματα έθεσα. ανέπτυξε το λιγάκι γιατί μου φαίνεται πως τους μπερδεύεις με άλλη μπάντα και ποστάρω τζάμπα τώρα.

Krux
25-04-2010, 22:41
Διαφωνώ στα πάντα. Τους έχω δώσει άπειρες ευκαιρίες, έχω χιλιοακούσει τους δίσκους τους και είναι η πιο φλύαρη μπάντα στον πλανήτη. Simplicity=win.

Μην το συνεχίσουμε βαριέμαι να ξαναγράφω σεντόνια.

H.
25-04-2010, 22:49
Simplicity=win.

Έρχομαι εδώ να θυμίσω ότι ακούς prog.

Marillion
25-04-2010, 22:52
?
σιμπλίσιτυ=γουιν;
η πιο φλύαρη μπάντα στον πλανήτη;
έχεις χιλιακούσει τους δίσκους τους;

όχι μόνο δεν είναι φλύαροι αλλά ειδικά στο black umbrella είναι σχεδόν λακωνικοί χωρίς επιπλέον ενορχηστρώσεις και με τραγούδια που βασίζονται το πολύ σε πέντε ακόρντα. για short wave on a cold day (που είναι και το αγαπημένο μου) ακροβατούν στα όρια της κιθαριστικής ποπ με κουπλέ-ρεφρεν-κουπλέ-ρεφρεν τίγκα στις μελωδίες. επίσης θα μου επιτρέψεις να πω πως είναι πολύ πιο εύπεπτοι από το 80% των προγκοειδών δίσκων που προτείνεις, ειδικότερα στην δεύτερη φάση τους. αλλά και απ'την αρχή ήδη (blistered text and bleeding pens) μπορούσαν να γίνουν σχεδόν λυρικοί χωρίς ΙΧΝΟΣ επιδειξιμανίας.
πριν γράψεις σεντόνια βάσικα πάνε άκου καλύτερα το σύνολο της δισκογραφίας τους γιατί μου φαίνεται πετάς λίγο πράγματα στον αέρα τώρα.

Clockwork Orange
25-04-2010, 22:54
H. φιλε το keyboard σου σταζει δηλητηριο! :P

Krux
25-04-2010, 22:55
Ε prog δεν σημαίνει γράφω δαιδαλώδεις συνθέσεις που τα όργανα περιπλέκονται μέχρι το σημείο λυποθυμίας του ακροατή. Οσοι αντιλαμβάνονται έτσι το prog με γειά τους με χαρά τους.

Οπως προείπα η μουσική που ακούω σφύζει απο ποζεράδες και αυνανιστές οργανοπαίχτες. Συνήθως είναι και οι ίδιοι που αυτο-ονοματίζονται προοδευτικοί, έτσι για το γαμώτο. Δεν με ενδιαφέρουν.

όχι μόνο δεν είναι φλύαροι αλλά ειδικά στο black umbrella είναι σχεδόν λακωνικοί χωρίς επιπλέον ενορχηστρώσεις και με τραγούδια που βασίζονται το πολύ σε πέντε ακόρντα. για short wave on a cold day (που είναι και το αγαπημένο μου) ακροβατούν στα όρια της κιθαριστικής ποπ με κουπλέ-ρεφρεν-κουπλέ-ρεφρεν τίγκα στις μελωδίες. επίσης θα μου επιτρέψεις να πω πως είναι πολύ πιο εύπεπτοι από το 80% των προγκοειδών δίσκων που προτείνεις, ειδικότερα στην δεύτερη φάση τους. αλλά και απ'την αρχή ήδη (blistered text and bleeding pens) μπορούσαν να γίνουν σχεδόν λυρικοί χωρίς ΙΧΝΟΣ επιδειξιμανίας.

Αυτή είναι η δική σου άποψη για αυτό που ακούς και την σέβομαι. Σεβάσου και την δική μου όμως. Thnx.

Για τα περί συνόλου δισκογραφίας

http://img22.imageshack.us/img22/6438/dscn0857po.jpg

rat_poison
25-04-2010, 23:04
H μουσική που ακούω σφύζει απο ποζεράδες και αυνανιστές οργανοπαίχτες. Συνήθως είναι και οι ίδιοι που αυτο-ονοματίζονται προοδευτικοί, έτσι για το γαμώτο. Δεν με ενδιαφέρουν.

Μπορείς να μου αντιπαραβάλλεις αυτό το σχόλιο με τη γνώμη σου για τον Petrucci;

Marillion
25-04-2010, 23:11
Να το κοιτάξεις γιατί σου λείπουν 3 ακόμα δίσκοι

Krux
25-04-2010, 23:12
@rat

Είναι ουσιώδης όσο δεν πάει. Οτι γράφει έχει μια αρχή και ένα τέλος και είναι απίστευτη η εικονοκλαστική δύναμη των συνθέσεων του.

@marillion

άκουσα τους τρείς πρώτους και δεν ψήθηκα καθόλου να μπω στην διαδικασία παραγγελίας και των υπόλοιπων.

ikonoklast
25-04-2010, 23:13
Τι είναι η "εικονοκλαστική δύναμη" στις συνθέσεις;

Marillion
25-04-2010, 23:17
@marillion

άκουσα τους τρείς πρώτους και δεν ψήθηκα καθόλου να μπω στην διαδικασία παραγγελίας και των υπόλοιπων.

τότε δεν μπορείς να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για το σύνολο της δισκογραφίας (που έλεγες πριν ότι χιλιάκουσες), ούτε να τους τσουβαλιάζεις με άλλες μπάντες που δεν έχουν κανένα κοινό (αισθητικά/μουσικά). φυσικά ακόμα μου φαίνεται περίεργο το γεγονός να έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα και να μιλάς για φλυαρίες αλλά το προσπερνώ μπροστά στις άλλες γενικευσεις.

Xtikio
25-04-2010, 23:17
Και συ που το ξέρεις :?:

Αν σε πει κάποιος πως το φώτοσοπ είναι sound editing software που θα καταλάβεις ότι δεν ξέρει;

00i00
25-04-2010, 23:22
καπου εδω να σας διακοψω και να σας αποκαλυψω οτι ο ruthless ειναι ο 38ος
http://i197.photobucket.com/albums/aa9/00i00_photos/metal%20gkasmades/38os.jpg

Krux
25-04-2010, 23:26
@marillion

τότε δεν μπορείς να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για το σύνολο της δισκογραφίας (που έλεγες πριν ότι χιλιάκουσες), ούτε να τους τσουβαλιάζεις με άλλες μπάντες που δεν έχουν κανένα κοινό (αισθητικά/μουσικά). φυσικά ακόμα μου φαίνεται περίεργο το γεγονός να έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα και να μιλάς για φλυαρίες αλλά το προσπερνώ μπροστά στις άλλες γενικευσεις.

Ρε μαρίλιον τώρα δηλαδή. Σκοπός σου είναι να αρχίζεις να παίζεις με τα λόγια ή να συζητήσεις ?

Εχω ακούσει όλη την δισκογραφά τους. Ολα. Τα πάντα. Εχω κατεβάσει το Umbrella και το short... τα άκουσα πολύ λιγότερο απο τα 3 πρώτα και δεν ασχολήθηκα περισσότερο (δεν τα αγόρασα δηλαδή) γιατί είχα ήδη αρνητική εντύπωση απο τους 3 πρώτους.

Τι προσπαθείς να αποδείξεις δεν καταλαβαίνω ?

rat_poison
25-04-2010, 23:33
@rat

Είναι ουσιώδης όσο δεν πάει. Οτι γράφει έχει μια αρχή και ένα τέλος και είναι απίστευτη η εικονοκλαστική δύναμη των συνθέσεων του.

Καλά εδώ διαφωνούμε, αλλά δε γαμείς; Προσωπικά πιστεύω ότι από το 45ο 3λεπτο υπερσολίδι στα 145 bpm και μετά, καταντάς βαρετός και ανούσιος. Μέχρι να φτάσει ο γιαννάκης όμως σ' αυτό το επίπεδο και μετά, έχουμε καιρό ε;
Εσύ τι λες;

Krux
25-04-2010, 23:38
Λέω οτι πάω για ύπνο.

Καληνύχτα.

Marillion
26-04-2010, 00:06
@marillion

Ρε μαρίλιον τώρα δηλαδή. Σκοπός σου είναι να αρχίζεις να παίζεις με τα λόγια ή να συζητήσεις ?

Εχω ακούσει όλη την δισκογραφά τους. Ολα. Τα πάντα. Εχω κατεβάσει το Umbrella και το short... τα άκουσα πολύ λιγότερο απο τα 3 πρώτα και δεν ασχολήθηκα περισσότερο (δεν τα αγόρασα δηλαδή) γιατί είχα ήδη αρνητική εντύπωση απο τους 3 πρώτους.

Τι προσπαθείς να αποδείξεις δεν καταλαβαίνω ?

πωπω ρε κρουξ, ότιναναι ρε αδερφέ. βάζεις τους thought industry σε ένα κοντεξτ με firewind & sonata arctica. μου βγαίνει ένα ''ε;'' και εσύ μου λες πως τα καλούπωσες γιατί τα βρίσκεις αυνανιστικά (ασχέτως αν σονάτα αρκτικα και firewind δεν είναι καν χαρακτηριστικά παραδείγματα αυνανισμού & ακόμη περισσότερο, δεν συγγενεύουν πουθενά με τους thought industry πέρα από το ότι υπάγονται στην ευρύτερη κατηγορία της ''σκληρής'' μουσικής). σου λέω στην συνέχεια πως βρίσκω ουσιώδεις τους πιο ''δύστροπους'' δίσκους τους και μου πετάς και ένα σιμπλισιτυ=γουιν όπου εγώ στην συνέχεια σου λέω πως το συγκεκριμένο ρητό βρίσκει εφαρμογή στo shortwave & στο black umbrella. μου λες πως όχι & έχεις χιλιοακούσει τους δίσκους τους και σου λέω πως μάλλον με δουλευεις γιατί δίσκοι χωρίς ουσιαστικά ριφφς και αλλαγές ρυθμών, χτισμένοι κυρίως σε ακουστικές βάσεις δεν ταιριάζουν με τις περιγραφές σου. αλλά όχι, εσύ εκεί πιστός στην ισχύ των επιχειρημάτων σου χωρίς να αναρωτηθείς αν πρέπει να ακούσεις τουλάχιστον τους δίσκους για τους οποίους γράφεις ή να σταματήσεις το νεημ ντροππινγκ ή τέσπα να μου μιλήσεις και λίγο ξεκάθαρα για κάθε δουλειά να δούμε τι συμπεράσματα έβγαλες. γιατί εγώ για την ώρα και χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, πιστεύω ότι το πολύ να ξόδεψες 1 ώρα απ'την ζωή σου για τον καθένα. τώρα αν εσύ με ένα διαφωνώ στα πάντα και με πικς ΚΑΤΟΧΗΣ της μισής δισκογραφίας νομίζεις πως εγώ είμαι ο άνθρωπος που ''πυροδοτώ'' λιγάκι την κουβέντα, ε τι να σου πω ρε φίλε κάνε τον απολογισμό σου.

Ruthless
26-04-2010, 00:07
:thumbsup: σε 00i00 που έκανε ένα πραγματικά χρήσιμο ποστ :!:

Δυστυχώς να τον ενημερώσω ότι καθότι παιδί της επαρχίας εγώ δεν τα ξέρω δαύτα της πρωτεύουσας από πρώτο χέρι.

Όχι πως μειώνουν αυτά τα γεγονότα τους πακτωλούς μαλακίας που ήταν τα άρθρα του Σταματούκου και του Σακελλαρίου στα έντυπα της εποχής.

Agoraphobic_S.I.
26-04-2010, 00:13
"του Σταματούκου η αδερφή"

00i00
26-04-2010, 00:16
ε καλα ο σταματουκας γενικα παπαρας ηταν...
βεβαια εγω ως μη ατσαλινος αλλα γκοργκορμεταλας τοτες γουσταρα οτι ειχε γραψει για την συγκεκριμενη εμφανισις των gay icons
αν και θα ηθελα να μην κατακρινει το πραγματικα ΠΑΟΚτσηδικο '' Βανεσσα κατεβα,στον μπουτσο μας ανεβα'' που φωναζαν τα μαλλιαρα απο κατω

Boom!
26-04-2010, 02:49
Τι είναι η "εικονοκλαστική δύναμη" στις συνθέσεις;

Οτι και το αμαγαλμα, φανταζομαι.

Ford Prefect
26-04-2010, 13:04

Χαβ μερσί στα ματάκια μας. Η χρησιμότητα των ελληνικών χαρακτήρων.

Τον ξέρω αρκετά καλά τον συχωρεμένο, μαζί με Μότσαρτ και Μπετόβεν (Ντόιτσλαντ ούμπερ άλες, - χαβ μερσί, από την Αυστρία ήταν ο ένας!) είναι οι αδυναμίες μου. Βγάλε το αγγούρι από τον πισινό και χαλάρωσε, χιουμοράκι ήτανε.

Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να επεκταθώ σήμερα, απλά να πω στον Κρουξ ότι πολύ ατυχές παράδειγμα έφερε με τους Annihilator, που έχουν το μισό Άλις μόλις στο σπιντ, το Neverland έχει 3 σπιντ μόνο και το Set The World on Fire δεν έχει κανένα. Επίσης νομίζω ότι τελικά παρεξηγήθηκε η έννοια επαγγελματισμός και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Φθόγγε αν θες να πούμε για τους κακούς και λίγους τότε οφείλεις να παραδεχτείς ότι τα πρώτα σου ποστ ήταν λίγο ισοπεδωτικά στους χαρακτηρισμούς τους. Και επιμένω ότι πιο μπαμ κάνει η κουλαμάρα του έλληνα δημοσιογράφου καθώς και να προσθέσω ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευφράδεια να μιλήσουν για το έργο τους, τολμώ να πω πολλοί δεν έχουν και συνείδηση ότι αυτό που κάνουν μπορεί να είναι και καινοτόμο ή πολύ αξιόλογο βρε αδερφέ, αυτοί ριφ γράφανε, ο άλλος τραγούδαγε όπως του'ρθε εκείνη τη στιγμή και βγήκε έτσι γιατί ήταν κωλόφαρδοι και στην κονσόλα καθόταν ο Μπερνς ή ο Μετόγιερ π.χ. ή γιατί μια πεταλούδα έκλασε στην Κίνα και αυτό είχε συνέπεια μια αλυσιδωτή αντίδραση που έκανε το Doomsday δισκάρα, γενικά είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα.

Οι Running Wild γαμούσανε μέχρι το 1994 μεριά, άσχετο.

Krux
26-04-2010, 14:37
Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη απο την στιγμή που ο καθένας μένει οχυρωμένος στην άποψη του και με χίλιους δυο τρόπους προσπαθεί να την επιβάλλει (και αυτό περιλαμβάνει και εμένα).

Οσα σεντόνια και να γράψω δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε και δεν έχω και το κουράγιο να το κάνω. Σέβομαι όλα αυτά που λέτε μαρίλιον και βικ αλλά διαφωνώ. Τώρα αν αυτό σημαίνει οτι είμαι άσχετος, ημιμαθής ή όλα τα υπόλοιπα που υπονοείς μαρίλιον ειλικρινά περισσότερο μειώνουν την ισχύ των λόγων σου και βεβαίως το ενδιαφέρον μου να κάτσω να συνομιλήσω μαζί σου. Δεν μπήκα ούτε σε χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο σου και απορώ γιατί το έκανες εσύ. Συνεχίστε.

Marillion
26-04-2010, 14:43
ρε παλικάρι μου πότε σε είπα άσχετο και ημιμαθή. πιθανολογώ πως δεν έχεις ακούσει όσο ισχυρίζεσαι την μπάντα για την οποία συνομιλούμε όμως. και αυτό γιατί ακόμη και τα λιγότερο προπονημένα αυτιά δεν θα μιλούσαν για φλυαρίες αλλά θα είχαν αντεπιχειρήματα στους ισχυρισμούς μου για βατές και ευνόητες συνθέσεις. είναι σαν να βλέπουμε ένα δέντρο και εγώ να σου λέω πως είναι δέντρο αλλά εσύ να το βλέπεις σαν πολυκατοικία. ναι σεβαστό να διαφωνούμε αλλά σου λέω πως δεν μπορεί να είναι πολυκατοικία επειδή έχει κλαδιά, φύλλα & πουλάκια. με ένα απλό ''διαφωνώ'' πες μου σε παρακαλώ τι να υποθέσω. ξεσκάτωσε λίγο τα πράγματα, γράψε ένα σεντόνι.

warlord mkII
26-04-2010, 14:55
Να πω κι εγώ τη μαλακία μου:

Το heavy metal ΔΕΝ είναι και ποτέ δεν υπήρξε "τέχνη". Ήταν είναι και θα είναι μια νεανική/αφελής/διασκεδαστική/πορωτική μουσική με "στ' αρχίδια μου σας γράφω όλους" στάση. Όποιος ψάχνει υψηλά νοήματα στο heavy metal έχει πρόβλημα, ας γράψει γράμμα στο metal hammer με υστερόγραφο "ευχαριστώ το μέταλ γιατί με κράτησε στη ζωή όταν με παράτησε η γκόμενα, hail to Metallica, Death, Marylin Manson, Opeth, Iron Maiden".

Σαφέστατα είμαι με τον φθόγγο και το είχα πει σ αυτό το φόρουμ πολλά χρόνια πριν: Όταν διαβάζεις/ακούς συνεντεύξεις για 215610265 κανάλια ηχογράφησης, 5 παραγράφους για τη παραγωγή και τα λοιπά αδιάφορα και ανούσια, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι ο δίσκος είναι ΠΑΤΑΤΑ. Γι' αυτό πλέον δεν διαβάζω συνεντεύξεις, ξέρω από πριν τί θα ειπωθεί. Το κάθε mainstream περιοδικό, εκπομπή κλπ δεν ενδιαφέρετε καθόλου για την ποιότητα αυτού που πλασσάρει, εμποράκοι είναι οι άνθρωποι και πρέπει να σπρώξουν τη πραμάτια τους. Τα συγκροτήματα ακολουθούν την ΧΨ μπαρούφα που θεοποιήθηκε και πούλησε και το προβατοαναγνωστικό κοινό πειθήνια ακολουθεί.
Όποιος γουστάρει και δεν είναι ουρακοτάγκος ώστε εν έτει 2010 να περιμένει το κάθε metal hammer να του πασάρει το money εξ ουρανών, βρίσκει.

και τέλος, θα πω ότι αυτά ισχύουν για οποιοδήποτε είδος μουσικής, το μέταλ δεν είναι (δυστυχώς) εξαίρεση.

Comte de Saint-Germain
26-04-2010, 19:45
Το heavy metal ΔΕΝ είναι και ποτέ δεν υπήρξε "τέχνη". Ήταν είναι και θα είναι μια νεανική/αφελής/διασκεδαστική/πορωτική μουσική με "στ' αρχίδια μου σας γράφω όλους" στάση. Όποιος ψάχνει υψηλά νοήματα στο heavy metal έχει πρόβλημα, ας γράψει γράμμα στο metal hammer με υστερόγραφο "ευχαριστώ το μέταλ γιατί με κράτησε στη ζωή όταν με παράτησε η γκόμενα, hail to Metallica, Death, Marylin Manson, Opeth, Iron Maiden".

Μάλιστα. Και πίστευα ότι είχα δει ήδη τα πιο ισοδπεδωτικά ποστς εδώ μέσα. Θέλω να κάνεις ένα δεύτερο ποστ όπου σε όλη αυτή την "νεανική, ανέμελη, διασκεδαστική μουσική" με ελαφρά νοήματα να βάλεις και τους μπίτολς ας πούμε. Προφανώς ούτε αυτοί ήταν τέχνη.

Βέβαια σου αναγνωρίζω ότι είπες και κάτι σωστό.

Να πω κι εγώ τη μαλακία μου

stam and the witches
26-04-2010, 22:06
:thumbsup: σε 00i00 που έκανε ένα πραγματικά χρήσιμο ποστ :!:

Δυστυχώς να τον ενημερώσω ότι καθότι παιδί της επαρχίας εγώ δεν τα ξέρω δαύτα της πρωτεύουσας από πρώτο χέρι.

Όχι πως μειώνουν αυτά τα γεγονότα τους πακτωλούς μαλακίας που ήταν τα άρθρα του Σταματούκου και του Σακελλαρίου στα έντυπα της εποχής.

Πλάκα έχουνε αυτοί οι βερμπαλισμοί: "επικίνδυνα άρθρα", "δηλητηριώδεις απόψεις" κλπ. Φυσικά τα άρθρα αφορούνε τους Manowar.

warlord mkII
27-04-2010, 09:03
Μάλιστα. Και πίστευα ότι είχα δει ήδη τα πιο ισοδπεδωτικά ποστς εδώ μέσα. Θέλω να κάνεις ένα δεύτερο ποστ όπου σε όλη αυτή την "νεανική, ανέμελη, διασκεδαστική μουσική" με ελαφρά νοήματα να βάλεις και τους μπίτολς ας πούμε. Προφανώς ούτε αυτοί ήταν τέχνη.

Κι εγώ τώρα μπορώ να σου πω ότι έχω κάθε δικαίωμα να μην θεωρώ τους Beatles κάτι το τεράστιο καλλιτεχνικά, ιδιαίτερα τη Rock 'n' roll περίοδο. Δε βρίσκω τίποτα παραπάνω από αγνή διασκέδαση στο να φωνάζω she loves you YEAH YEAH YEAH. Δεν είναι κακό. Κακό είναι να προσπαθείς να προσδίδεις ντεμέκ μεγαλεία σ αυτά που ακούς/βλέπεις/διαβάζεις για να νοιώθεις ντε και καλά γαμάτος κουλτουριάρης.
Δεν είναι προσωπική επίθεση, το έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου και η απάντηση είναι μία: με λένε Αρτέμη.

Comte de Saint-Germain
27-04-2010, 10:39
Δεν είπα κάτι άλλο, προφανώς με τον διαχωρισμό που έκανες οι μπίτολς ήταν απλώς νεανίσκοι τραγουδιάρηδες. inb4 morphine, εγώ βαρέθηκα.

GuardianOfIvorytower
27-04-2010, 10:52
Νομίζω ότι ο αγαπητός warlord μάλλον εννοεί ότι το hm δεν ήταν τέχνη όσο έχει να κάνει με την εμπορική της σκοπιά, ίσως κ να κάνω κ λάθος, παραθέτω μία σκέψη :)

απλά μην μπλέξουμε τώρα στο τι είναι τέχνη κ στο τι δεν είναι, δε μας σώζει τπτ μετά...

το σημαντικό είναι στην κάθε μουσική να βγαίνει συναίσθημα (ότι συναίσθημα να ναι αυτό, στον καθένα δρα διαφορετικά), να υπάρχει feeling...αυτά για υπερπαραγωγές κ ξέρω γω πόσα κανάλια κλπ είναι πάντα λίγο ύποπτα, αλλά που ξέρεις, μπορεί κάπου να βγαίνει κ συναίσθημα. Θέλω να πω ότι το σωστότερο θα ήταν να μην τα απορρίπτουμε μόνο κ μόνο επειδή ακούμε για παραγωγές κλπ. Κ φυσικά, όπως είπαν κ αρκετοί, όρεξη να έχεις να ψάχνεις βασικά :D

Swollen
27-04-2010, 11:10
αφού τα είπατε οφτόπικ τόσες μέρες αναλύοντας τι παίζει κάθε μπάντα, αν έχει έμπνευση, αν είναι γκέη ή όχι, αν είναι μέταλ ή όχι και δεν ξέρω τι άλλο. λέω κ εγώ.

άλλο ξεκίνησε ο φθόγγος (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ) κ εσείς απλά αναλώνεστε στο να συγκρίνεται μπάντες, δημιουργούς, αναφέρεστε σε τέχνη, οι αησης δεν είναι μέταλ (ναι δεν είναι, κ στον πούστο μας για άλλη μια φορά που δεν είναι), κολλάτε το υπέροχο μυαλουδάκι σας σε ταμπέλες (για άλλη μια φορά) κ αν το μέταλ πέθανε ή όχι.

η άποψη μου για τέτοιους "επαγγελματίες" είναι ότι γουτουπού. απλά τα πράματα. άλλο πράγμα να ψάχνεις τον ήχο σου, ή τον ήχο της η μπάντα, τους στίχους, το που κ πως θα μπουν/παιχτούν διάφορες λεπτομέρειες για να είναι το αποτέλεσμα αυτό που θέλει η μπάντα ή ο δημιουργός κ άλλο πράμα να ξεκινάς απ' το μεδέν με τίποτα στα χέρια σου εκτός από μια καλή παραγωγή π.χ. κ να καθησυχάζεται σ'αυτό. αναμφίβολα καταλήγεις πάλι στο μηδέν (όχι ότι έφυγες ποτέ από αυτό) τι σκάτα? μου φαίνονται τόσο αυτονόητα αυτά που δεν βρίσκω λόγο που τα γράφω..
επαγγελματισμός ναι αλλά εκεί που πρέπει.

πς. δεν ξέρω πως/γιατί/δγδα αλλά το πρώτο παράδειγμα "σωστού" επαγγελματισμού που μου ήρθε με το που είδα το τόπικ ήταν οι Neurosis
δε λέω ότι είναι μεταλ. δε λέω ότι δεν είναι. ότι ταμπέλα κ να του βάλετε. όσο κ να το κράξετε δεν παύει να είναι από τις πιο σοβαρές κ υπεύθυνες μπάντες του πλανήτη. το γιατί δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί εδώ αφού δεν μιλάμε ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. πάρτε το σαν παράδειγμα.

Witchkiller
27-04-2010, 12:45
Οι Running Wild γαμούσανε μέχρι το 1994 μεριά, άσχετο.

1995 (Masquerade και ξυλώνω πεζοδρόμια)

Xtikio
27-04-2010, 13:23

Χαβ μερσί στα ματάκια μας. Η χρησιμότητα των ελληνικών χαρακτήρων.

Τον ξέρω αρκετά καλά τον συχωρεμένο, μαζί με Μότσαρτ και Μπετόβεν (Ντόιτσλαντ ούμπερ άλες, - χαβ μερσί, από την Αυστρία ήταν ο ένας!) είναι οι αδυναμίες μου. Βγάλε το αγγούρι από τον πισινό και χαλάρωσε, χιουμοράκι ήτανε.

χιουμορ και μέταλ λοιπόν.

Rwxamhs
27-04-2010, 14:59
Λοιπον, παμε απο τα βασικα:

Επαγγελματιας σε κατι ειναι οποιος κανει αυτο το κατι και ΖΕΙ απο αυτο.

"The word professional traditionally means a person who has obtained a degree in a professional field. The term professional is used more generally to denote a white collar working person, or a person who performs commercially in a field typically reserved for hobbyists or amateurs."

ΣΩΣΤΟΣ επαγγελματιας ειναι αυτος που σεβεται τον ΠΕΛΑΤΗ του και την ΤΕΧΝΗ (craft) του. ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ επαγγελματιας ειναι αυτος που κονομαει σε βαθος χρονου.

Οποτε ο avant-garde blackmetallos της γειτονιας, δεν πιανεται, γιατι δεν ΖΕΙ απο τη μουσικη. Μεγιστο ρησπεκτ στις 10αδες μπαντες που την παλευουν με δουλειες/παιδια/σκυλια και βγαζουν κατι αξιολογο αλλα επαγγελματιες ΔΕΝ ειναι.

Μια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ μπαντα δεν ζει μονη της. Υπαρχει ολοκληρο οικοσυστημα γυρω της. Ο παραγωγος, ο μανατζερ, ο PRας, 1002, επαγγελματιες και αυτοι. Πισω απο μια μπαντα, υπαρχει και μια εταιρεια που περιμενει να κανει αποσβεση στα εξοδα της. Επισης, μια μπαντα απευθυνεται σε μια συγκεκριμενη αγορα/χρονικο πλαισιο. Ετσι π.χ. η Κοκκινου ξερει οτι εχει μεγιστο κοινο 12 εκ ατομα και οι Red Hot Chilli Peppers 2 δις, η Gaga την ενδιαφερει να αντεξει ο δισκος ενα χρονο με τα χιτακια και τα filler, οι Pink Floyd να πουλαει ο δισκος και μετα απο 10 χρονια. Αυτα επηρεαζουν αμεσα το κοστος παραγωγης.
Δηλαδη, ενας δισκος του ενος ετους για μια αγορα 10 εκ ατομων θα ειναι σαφως χειροτερος σε επιπεδο παραγωγης απο οτι ενας δισκος 5ετιας των 2 δις. Ομως, η καλη παραγωγη (προσοχη, καλη παραγωγη δεν ειναι απαραιτητα η γυαλισμενη/πεντακαθαρη παραγωγη, αυτο ποικιλει αναλογα με το προιον). Ο σκοπος ενος επαγγελματια μουσικου ειναι να βγαλει λεφτα, με πωλησεις κομματιων, ζωντανες εμφανισεις, διαφημισεις κτλ. Ο σκοπος των αλλων ειναι να κανουν εφικτο αυτο ωστε στο τελος να τα κονομησουν ολοι. Η αγορα ειναι υψηλου ρισκου, οποτε ολοι κοιτανε να ειναι απο τους λιγους που επιασαν την καλη. Για να γινουν ολα τα παραπανω χρειαζονται μερικα de facto προαπαιτουμενα, ενα μερος των οποιων ειναι τα παρακατω

- skills σε αυτο που πουλας. Αν εισαι ποπ, χαρακτηριστικη εμφανιση και καλο κουνημα, αν εισαι ροκ να ξερεις τι παιζεις (ακομα και αμα βαρας 3 ακορντα πανω κατω) and all the points in between.
-ΚΑΛΗ παραγωγη, αναλογα με το τι θες να δωσεις και το μπατζετ σου. ΚΑΛΗ παραγωγη μπορει να ειναι και τετρακαναλο με τσιτα reverb αμα αυτο ζηταει ο κοσμος ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ και τσιπατος Marshall να ξυνει βλεπε κλασσικες Ελληνικες βλακ μεταλ παραγωγες.

Οποτε κραξιμο επειδη καποιος μιλαει για την παραγωγη του, ειναι ατυχεστατο. Κραξιμο επειδη μιλαει για τα προαπαιτουμεναμ το δεχομαι αλλα για να πω και εγω το απωθημενο μου, επαγγελματισμος Ελλαδα δεν πολυ-παιζει, και ουτε προκειται γιατι απλα ειμαστε λιγοι. 12 εκ δεν δικαιολογουν μεγαλες επενδυσεις.

Κατ' εμε, τα υπολοιπα ειναι ρομαντικα, εκτος αμα μιλαμε για underground, οπου δυστυχως υπαρχει μονο προσωπικη ηθικη (φιλοτιμο) και οχι επαγγελματισμος και ο κοσμος βαζει και απο την τσεπη του για να κανει την φαση του.

Αυτα, αν και δεν περιμενω να συμφωνησουν και πολλοι μαζι μου!

Ford Prefect
27-04-2010, 17:40
χιουμορ και μέταλ λοιπόν.

Ανήκουστο. Ως γνωστόν δεν παίζουμε με τέτοια σοβαρά θέματα, όπως ο Μπαχ, θα μας πούνε και ανίδεους και μετά τι θα κάνουμε;

Επιμένω ότι συζητάμε περίπου 4 διαφορετικά πράγματα υπό την ομπρέλα "Επαγγελματισμός" και αυτό δεν βοηθά κανέναν και όλοι διορθώνουν τον άλλον και επεξηγεί τι ήθελε να πει ο προηγούμενος και καλαματιανός υπέροχος, γύρω-γύρω όλοι.

Θα πω μόνο ότι όλα τα πράγματα έχουν την αξία τους και τη σημασία τους. Στους savatage είχε κάποιο νόημα να πεις ότι το Chance ήθελε ξερωγώ εκατόντόσα κανάλια για να εκτιμήσεις λίγο την φανερή δουλειά και λεπτομέρεια που έπεσε για να εξυπηρετηθεί αυτό το ωραίο πράμα, αντίστοιχα ότι ο King Diamond χρησιμοποίησε δεκάδες κανάλια για τα φωνητικά του που σε υποψιάζει ότι ο άνθρωπος τα πρόσεξε και τα εμπλούτισε και τα πασπάλιζε με λεπτομέρειες, ενώ ότι οι blind Guardian είχαν πάλι με το κιλό κανάλια μας λέει ότι το παραχέσανε στο Όπερα και κόψε κάτι μάστορα.

Το να με πληροφορήσουν ότι μία μπάντα έβγαλε ένα δίσκο όπως βγάζουν άλλες χιλιάδες εδώ και χρόνια "επαγγελματικά" (δηλαδή σωικά) προφανώς είναι θλιβερό και παραπέμπει σε αυτά που έλεγα στην αρχή. Κακομοιριά. Δεν είμαι σίγουρος ότι μια συνέντευξη μπορεί να μας πει αν όντως το μόνο πράγμα που έχει να πει ο καλλιτέχνης είναι ότι εντυπωσιάστηκε με τον Κατσιόνις επί τω έργω, μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί και να ήταν τρακαρισμένοι μέχρι βλακείας (όπως τα συμπαθή παιδιά στο βίντεο) και κολλάγανε σε αυτό που τους έλεγε ο Χαξ Περβ και "εεεεε, βασικά κοίτα πώς έχει η φάση....φοβερός ναι, τι να πω, ο Μπομπ, μεγάλος, ναι...εεεε" και τέτοια.

Τώρα για το ποιος είναι επαγγελματίας και ποιος καλλιτέχνης, ποιος είναι ο Σωστός Καλλιτέχνης, ποιος ο Διασκεδαστής και τέτοια κροσόβερ με μάνατζμεντ και φιλοσοφία στο ίδιο καζάνι, εμένανε μου φαίνονται ψιλοχαζές κουβέντες. 'Η με όρους εμπορίου θα μιλήσεις ή με καλλιτεχνικούς και θα περιοριστείς να πεις ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο και δεν υπάρχει κανόνας. Μετά ο καθένας τις προτιμήσεις του και τι εκτιμά πιο πολύ, εμένα δε με μέλλει, ακούω και εμπορίκλες και καμμένους χάληδες και έχω το προσωπικό μου γαμηστερόμετρο που μετράει (αντικειμενικά με ακρίβεια χιλιοστού) ανά περίπτωση.

Swollen
27-04-2010, 18:05
Οποτε κραξιμο επειδη καποιος μιλαει για την παραγωγη του, ειναι ατυχεστατο. Κραξιμο επειδη μιλαει για τα προαπαιτουμεναμ το δεχομαι αλλα για να πω και εγω το απωθημενο μου, επαγγελματισμος Ελλαδα δεν πολυ-παιζει, και ουτε προκειται γιατι απλα ειμαστε λιγοι. 12 εκ δεν δικαιολογουν μεγαλες επενδυσεις.

Κατ' εμε, τα υπολοιπα ειναι ρομαντικα, εκτος αμα μιλαμε για underground, οπου δυστυχως υπαρχει μονο προσωπικη ηθικη (φιλοτιμο) και οχι επαγγελματισμος και ο κοσμος βαζει και απο την τσεπη του για να κανει την φαση του.

Αυτα, αν και δεν περιμενω να συμφωνησουν και πολλοι μαζι μου!

τα προηγούμενα ασχολίαστα γιατί είναι λες κ διαβάζω εγκυκλοπαίδεια.

τι γίνεται όταν το μόνο που έχεις να προβάλεις είναι η επαγγελματική παραγωγή σου κ επαγγελματισμός που σε διακατέχει κ ξέρω γω? είναι κ τότε ατυχές το κράξιμο?

μπορείς να εξηγήσεις λιγουλάκι αυτό το δεν υπάρχει επαγγελματισμός στο underground (λες κ υπάρχει μεημστρημ στην ελλάδα ή γενικότερα στις μπάντες που ακούμε αλλά τεσπα, εδώ θα γίνω υπερβολικός εγώ κ δεν υπάρχει λόγος τώρα)
με το πως έθεσες το όρο επαγγελματισμός ναι φυσικά κ δεν υπάρχει. όταν μια μπάντα όμως θέλει μια σωστή παραγωγή, τον ήχο της στα λάηβ και να ψάχνεται γι'αυτό δεν είναι καθόλου ηθικό το θέμα. είναι κατά πόσο θέλει η μπάντα να είναι σωστή απέναντι στον εαυτό της και στους ακροατές της κ να βγάζει αυτό που είναι πραγματικά. είναι πόσο επαγγελματικά βλέπει κ πόσο σέβεται τον εαυτό της. αυτό που θέλω να πω είναι άλλο πράμα να λειτουργείς με επαγγελματισμό κ άλλο να γίνεται αυτός ο σκοπός σου

τον επαγγελματισμό μου μέσα

phthoggon
27-04-2010, 20:21
αυτό που θέλω να πω είναι άλλο πράμα να λειτουργείς με επαγγελματισμό κ άλλο να γίνεται αυτός ο σκοπός σου.

αυτή είναι και η ουσία του θρεντ όπως το σκέφτομαι εγώ. Μιλώντας για την "καλή" πλευρά της λέξης βέβαια, όχι με τη μιμητική και την εμπορική έννοια.

είναι κατά πόσο θέλει η μπάντα να είναι σωστή απέναντι στον εαυτό της και στους ακροατές της κ να βγάζει αυτό που είναι πραγματικά.

ωραίο είναι αυτό όταν συμβαίνει, οι περισσότεροι βέβαια θέλουν να ακούγονται πολλά περισσότερα πράγματα από αυτό που "είναι" (εννοώντας τουλάχιστον το αόρατο input των εξωτερικών παραγόντων, η οντολογία από την άλλη των one man bands πχ. είναι μάλλον πολύ αόριστη).

Swollen
27-04-2010, 20:36
συμφωνούμε άρα δεν τρως μούτζα:cool:

εξηγείς λίγο την παρένθεση στο τέλος όμως. δε σε πιάνω

phthoggon
27-04-2010, 20:48
μπα μούτζωσέ με μου τη δίνει αυτό το νέο σύστημα έτσι κι αλλιώς. Εννοώ ότι αυτό που κάνει μία μπάντα να μην ακούγεται σαν αυτό που είναι πραγματικά, εννοώντας το όπως βγαίνει λάιβ η πρόβα πχ, είναι το χέρι των εξωτερικών παραγόντων, δηλαδή ηχολήπτες που κάνουν τη μπάντα να ακούγεται "πιο πολύ" από όσο μπορεί η ίδια, φωτογραφίες βιντεοκλίπ βιογραφικά και λοιπές μαλακίες που δεν είναι δημιούργημα της προσωπικής έκφρασης του γκρούπ. Για τις ουάν μαν μπάντς λέω ότι είναι απροσδιόριστο το τι "είναι" έτσι κι αλλιώς γιατί κανείς δεν έχει δέκα χέρια να παίζει ντραμς κιθάρες μπάσα ταυτόχρονα ;p

Swollen
27-04-2010, 21:01
μαζί σου. (κ στην πρώτη πρόταση)

Tyler_Durden
27-04-2010, 21:30
Πάντως με αφορμή τις ΑΠΥΘΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ που έχω διαβάσει απο μερικούς, για το πως φτιάχνεται και τι ορίζεται ως "τέχνη" στη μουσική, θα είχε ενδιαφέρον ενα θρέντ με αποκλειστικά αυτό το θέμα για συζήτηση. Όποιος βρει την υπομονή ή την ψυχραιμία να κάνει το εναρκτήριο πόστ, ας το ανοίξει , προκειμένου να δουμε κι άλλους τέτοιους ανοιχτόμυαλους ορισμούς.

Clockwork Orange
28-04-2010, 00:06
το ποστ του ρωχαμη εχει ενα σημαντικο προβλημα!
αλλο "επαγγελματισμος" και αλλο επαγγελματισμος
αλλο εννοουσε ο φθογγον και προσπαθουμε να κουβεντιασουμε
και για αλλο πραγμα απαντησες
οχι οτι αυτα που λες δεν ειναι σωστα!
απλα ειναι τερμα οφφ-τοπικ σε ενα ηδη βασανισμενο θρεντ!

anti
28-04-2010, 00:19
Πάντως με αφορμή τις ΑΠΥΘΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ που έχω διαβάσει απο μερικούς, για το πως φτιάχνεται και τι ορίζεται ως "τέχνη" στη μουσική, θα είχε ενδιαφέρον ενα θρέντ με αποκλειστικά αυτό το θέμα για συζήτηση. Όποιος βρει την υπομονή ή την ψυχραιμία να κάνει το εναρκτήριο πόστ, ας το ανοίξει , προκειμένου να δουμε κι άλλους τέτοιους ανοιχτόμυαλους ορισμούς.

Επειδη κι εγω εχω πει την αποψη μου στο παρον θεμα και οντως εχει ενδιαφερον, γιατι δεν κανεις εσυ την αρχη λεγοντας μας και τι οριζεις ως τεχνη στη μουσικη?

Clockwork Orange
28-04-2010, 00:24
καλα δεν παιζει τετοιο θρεντ

Krux
28-04-2010, 00:27
Απο τα σεντόνια στα αλώνια.

Tyler_Durden
28-04-2010, 09:56

Επειδη κι εγω εχω πει την αποψη μου στο παρον θεμα και οντως εχει ενδιαφερον, γιατι δεν κανεις εσυ την αρχη λεγοντας μας και τι οριζεις ως τεχνη στη μουσικη?

ε πως να ξεκινήσω εγώ μια κουβέντα για μουσική "τέχνη", όταν δεν είμαι καν "παοξ". μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα...

Rwxamhs
28-04-2010, 10:57
τα προηγούμενα ασχολίαστα γιατί είναι λες κ διαβάζω εγκυκλοπαίδεια.

Που ακριβως διαφωνεις; Μπαντες προσπαθησα να βαλω οσο πιο ουδετερα πραγματα μπορουσα, μην εκτροχιαστουμε τελειως, οπως θα γινοταν αμα εθιγα την αγαπημενη μπαντα του ΧΥΖ χρηστη. Και σε ξαναρωταω, που διαφωνεις, να το συζητησουμε αμα ειναι.

τι γίνεται όταν το μόνο που έχεις να προβάλεις είναι η επαγγελματική παραγωγή σου κ επαγγελματισμός που σε διακατέχει κ ξέρω γω? είναι κ τότε ατυχές το κράξιμο?

Τοτε ρε φιλε εισαι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ επαγγελματιας γιατι προσφερεις στον κοσμο μονο τα προαπαιτουμενα και τιποτα παραπανω. Λειπει το "ταλεντο", οπως καλλιστα μπορει να λειπει το ταλεντο απο μια αντεργκραουντ μπαντα. Τωρα αμα βγεις και πεις "αγοραστε μας, ειμαστε επαγγελματιες" τοτε κατι παει στραβα.

μπορείς να εξηγήσεις λιγουλάκι αυτό το δεν υπάρχει επαγγελματισμός στο underground (λες κ υπάρχει μεημστρημ στην ελλάδα ή γενικότερα στις μπάντες που ακούμε αλλά τεσπα, εδώ θα γίνω υπερβολικός εγώ κ δεν υπάρχει λόγος τώρα)

Ανοιγεις αλλη μεγαλη συζητηση, περι Ελλαδας η "γενικοτερα στις μπαντες που ακουμε". Δεν ειπα οτι δεν υπαρχει επαγγελματισμος, ισα ισα. Συμφωνα με τον ορισμο ΜΟΥ περι αντεργκραουντ (τον οποιο καλλιστα μπορεις και να μην αποδεχεσαι και ομολογουμενως δεν τον εχει κανει αρκετα σαφη), ο επαγγελματισμος (με την εννοια καλος ηχος/συνεπεια/δεν χανω νοτα στο λαηβ) ΔΕΝ ειναι προαπαιτουμενο. Πως το λενε, δεν εχω τις ιδιες απαιτησεις απο μια DIY μπαντα π.χ. σε θεματα ηχου/παιξιματος απο εναν "επαγγελματια", θα δωσω καποιο λασκο. Αμα τωρα εισαι μπαντα η οποια καποια στιγμη περιμενει να ζησει απο τη μουσικη, τοτε ισχυουν τα ιδια κριτηρια για τους "επαγγελματιες".

Επισης, πολλες underground μπαντες του εξωτερικου ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ σε επαγγελματισμο το Ελληνικο (και οχι μονο) mainstream (οχι οτι ειναι κατι το δυσκολο αλλα οκ).

Σε ολες τις περιπτωσεις, ο επαγγελματισμος δεν ειναι κατι προαπαιτουμενο. Αν υπαρχει ειναι πιο πολυ θεμα σεβασμου της μπαντας και των ακροατων. Και ναι, πολλοι "επαγγελματιες" δεν σεβονται τιποτα απο τα 2.

με το πως έθεσες το όρο επαγγελματισμός ναι φυσικά κ δεν υπάρχει. όταν μια μπάντα όμως θέλει μια σωστή παραγωγή, τον ήχο της στα λάηβ και να ψάχνεται γι'αυτό δεν είναι καθόλου ηθικό το θέμα. είναι κατά πόσο θέλει η μπάντα να είναι σωστή απέναντι στον εαυτό της και στους ακροατές της κ να βγάζει αυτό που είναι πραγματικά. είναι πόσο επαγγελματικά βλέπει κ πόσο σέβεται τον εαυτό της. αυτό που θέλω να πω είναι άλλο πράμα να λειτουργείς με επαγγελματισμό κ άλλο να γίνεται αυτός ο σκοπός σου

Λοιπον προσεξε. Οταν πας να δεις μια μη-επαγγελματικη μπαντα (ΑΚΑ μπαντα που δεν ζει απο τη μουσικη της), οι απαιτησεις σε μερικα κριτηρια ειναι μειωμενες. Δλδ δεν θελει το πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι η μπαντα πιθανως να μην ειναι και πολυ δεμενη γιατι εχουν και δουλειες και δεν μπορουν να κανουν 5 8ωρες προβες τη βδομαδα και κανουν μονο 2 2ωρες, η οτι π.χ. ο εξοπλισμος θα υστερει καπως η ακομα και οταν μπουν στουντιο να γραψουν κατι θα υπαρχουν ΤΡΑΓΙΚΟΙ περιορισμοι σε μπατζετ/χρονο/παραραγωγη. Οταν ομως ο αλλος ΖΕΙ απο αυτο και μου ζηταει λεφτα, ε ρε φιλε οι απαιτησεις μου ειναι αυξημενες.

Επαναλαμβανω οτι κατ' εμε ειναι ακυρο να πεις "ειμαστε επαγγελματιες, ψηφιστε μας" γιατι πολυ απλα δεν δηλωνει τιποτε.

Για να γινω και λιγο ισοπεδωτικος, σωστοι underground-αδες υπαρχουν Ελλαδα. Λιγοι αλλα υπαρχουν. Σωστοι επαγγελματιες ΚΑΝΕΙΣ (απο ολα τα ειδη μουσικης που παρακολουθω).

Swollen
28-04-2010, 23:35
δεν είπα πουθενά ότι διαφωνώ στο πρώτο. έθεσες απλά και αναλυτικά την έννοια της λέξης επαγγελματίας/επαγγελματισμός. δεν διαφωνούμε πουθενά σ'άυτό. κ απ'ότι βλέπω να σου πω την αλήθεια δεν πολυδιαφωνούμε γενικότερα.

το θέμα είναι πως αντιλαμβάνεσαι (ο καθείς) τον όρο επαγγελματισμός.
όπως ειπώθηκε άλλο επαγγελματισμός κ άλλο "επαγγελματισμός"

τα υπόλοιπα άυριο που θα είμαι φερέσκος

πις

Swollen
29-04-2010, 10:45
Τοτε ρε φιλε εισαι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ επαγγελματιας γιατι προσφερεις στον κοσμο μονο τα προαπαιτουμενα και τιποτα παραπανω. Λειπει το "ταλεντο", οπως καλλιστα μπορει να λειπει το ταλεντο απο μια αντεργκραουντ μπαντα. Τωρα αμα βγεις και πεις "αγοραστε μας, ειμαστε επαγγελματιες" τοτε κατι παει στραβα.
αυτό δεν είναι κ το θέμα μας εδώ πέρα? γι' αυτό τον λόγο δεν άνοιξε το τόπικ ο φθόγγος?!
συμφωνούμε κ εδώ λοιπόν

Επισης, πολλες underground μπαντες του εξωτερικου ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ σε επαγγελματισμο το Ελληνικο (και οχι μονο) mainstream (οχι οτι ειναι κατι το δυσκολο αλλα οκ).

απ΄τη μία λες ότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός στο underground κ εδώ λες ότι underground μπάντες του εξωτερικού έχουν επαγγελματισμό. δατς ζε πόιντ! αυτό ακριβώς λέμε. λειτουργούν με επαγγελματισμό. δεν είναι επαγγελματίες. απλό.

Σε ολες τις περιπτωσεις, ο επαγγελματισμος δεν ειναι κατι προαπαιτουμενο. Αν υπαρχει ειναι πιο πολυ θεμα σεβασμου της μπαντας και των ακροατων. Και ναι, πολλοι "επαγγελματιες" δεν σεβονται τιποτα απο τα 2.

μαζί σου κ εδώ

δεν υπάρχει λόγος για μούλτικούτε κ να σου απαντήσω σε κάθε πρότασή σου. συμφωνούμε γενικότερα. απλά δεν μπορώ να μπω στη λογική ότι επαγγελματίας είναι αυτός που ζει από αυτό που κάνει. (ναι η ακριβής έννοια του όρου αυτή είναι)

για μένα επαγγελματίας είναι κ αυτός που λειτουργεί με επαγγελματισμό. αυτή είναι η διαφορά μας

Rwxamhs
29-04-2010, 18:00
για μένα επαγγελματίας είναι κ αυτός που λειτουργεί με επαγγελματισμό. αυτή είναι η διαφορά μας
Οποτε πανω κατω τα ιδια λεμε, με μια διαφορα. Κιριλε!

The Good Son
29-04-2010, 20:07
Βασικά εγώ δεν κατάλαβα ποιό είναι το θέμα του θρεντ. Μπορείς να το εξηγήσεις σε μη βαρετά ελληνικά φθόγγε;

Λεκές
05-03-2013, 19:51
(Απαντώντας και στην προ διετίας ερώτηση)

This thread is about Bob Katsionis

4a5rhr7YbmQ

06-03-2013, 12:03
Αυτή είναι η σωστή γραμμή νομίζω http://experimentalaudio.proboards.com/thread/244/hi-names-deontology

Krux
06-02-2014, 09:50
http://greekrebels.gr/news/8349-nordor---

4) Ιmage ικανό να στηρίξει Progressive Death Metal ήχο και να γίνει ο νέος στιβαρός Frontman μιας μπάντας 25 χρόνων με το δικό μας βιογραφικό.

stam and the witches
06-02-2014, 14:45
Ειλικρινά είναι η καλύτερη αγγελία που χω δει ποτέ.

7) Σωστός ανθρώπινος χαρακτήρας, χωρίς εθισμούς στα ναρκωτικά, τσιγάρα, πολιτική, μπάλα και γκόμενες. Μπασίστα/τραγουδιστή ψάχνουμε όχι τον επόμενο αποτυχημένο πρεζάκια γκομενοφύλακα.

Parasight
06-02-2014, 22:19

4) Ιmage ικανό να στηρίξει Progressive Death Metal ήχο και να γίνει ο νέος στιβαρός Frontman μιας μπάντας 25 χρόνων με το δικό μας βιογραφικό.
http://www.gothic.gr/post.php?id=121

Neuroscar
06-02-2014, 22:54
Ας δωσουμε επιτελους και λιγο βαση στο στιχο
HIeSlZWxIeg&list=TL2ua16HbQjumMCHwZZ_1KadZgvCt3cSX1

Art In Haste
06-02-2014, 23:00
Always working towards constant self-improvement, the band decided to make its sound richer, fuller and heavier. They initially thought of getting a second guitar player, but then an idea came to False Prophet: A second bass instead, would further enhance the sound of Nordor, making them the first Progressive Death metal band with 2 basses. The man for the job would be Tragos, who was recruited in mid-2013.

Μέσα σε ένα εξάμηνο λοιπόν, τους την έφερε ο Τράγος λέτε;

R & R
07-02-2014, 10:26
να πούμε και άλλα ή φτάνουν για το εξώδικο...

Art In Haste
08-02-2014, 00:08
Αυτή η μπάντα ποτέ δε μ'άρεσε, πάντα την θεωρουσά τελείως σκατά και σε αυτό βοηθούσε και ο 'αρχηγός' της που πάντα έδινα μια ευκαιρία στις συνεντεύξεις του για να γελάω, και να νευριάζω ταυτόχρονα με τον βλάκα.

http://www.youtube.com/watch?v=4h-d9j8XQQM

Ιδιαίτερη μνεία στο σημείο που εξηγεί γιατί δε δίνουν συναυλίες (03:45 - 05:15) αλλά και στο ότι δεν ξανάκουσε Kreator μετά το Extreme Aggression γιατί ήταν κορυφή, που βέβαια λίγα δευτερόλεπτα μετά λέει πως άκουσε λίγο το Coma of Souls και δεν του άρεσε...Και φυσικά όλα αυτά που έκανε αυτός πριν τους άλλους, ο τροχός ας πούμε.

Tyler_Durden
08-02-2014, 01:18

*σχετικά με την παραπάνω αγγελία, ακόμη και το κλείσιμό της είναι μια τελειότητα:
...στείλτε ελεύθερα στο...

*εν τω μεταξύ ο Καραδήμας αφού δεν είναι "διασκεδαστής" και τη μουσική του τη γράφει για την ψυχή του, γιατί νιώθει την ανάγκη να την κυκλοφορήσει και δεν την κρατά για την πάρτη του σαν ημερολόγιο ας πουμε;
σε αντίθεση με τον art, οι Nightfall σε γενικές γραμμές μου αρέσουν αλλά κάτι τέτοια δηθενιλίκια που αναιρούνται στην πράξη και λέγονται απλά και μόνο για να δείξει κανείς πόσο διαφορετικός είναι απο την "πλέμπα", είναι τουλάχιστον αστεία.