View Full Version : CIVILIZATION ΠΕΝΤΕ
http://www.civilization5.com/
GuardianOfIvorytower
03-04-2010, 16:52
αναμενόμενο μάλλον :)
epaiksa to 4. kavlwsa. eimai pantelos axristos. me gamane KWLO akoma kai sto easiest (exasa apo score to 2050). oi guru parakalw na epikoinwnisete mazi mou gia tips
Ακου. Το 4 ειναι υπευθυνο για τις περισσοτερες χαμενες ωρες της ζωης μου με παιχνιδι, συν ενα εξαμηνο (τουλαχιστον) απο τη σχολη μου αναδρομικα, και λιγο λεω. Οταν βγηκε το Civ4 το 2005 ειχα ηδη λιωσει το 3 για κανα 2 χρονια κυριως με φιλους. Μετα το 2006 βγηκε το Warlords, το πρωτο expansion δηλαδη, και το 2007 βγηκε το δευτερο expansion, το Beyond The Sword. Μετα απο αυτο, εχω να δηλωσω οτι το παιχνιδι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χωρις τα δυο expansions. Μετα ειναι που απογειωνεται, γινεται τελειο. Οσον αφορα τη δυσκολια, ειναι παρα πολυ αυξημενη σε σχεση με το 3, στο οποιο πλεον κερδιζα ανετα σε επιπεδο Emperor(5ο απο 8 επιπεδα). Στο 4 εχω κερδισει μονο μια φορα σε επιπεδο Emperor ενω συνηθως ακομα και στο αμεσως ευκολοτερο (4ο) ηταν πολυ δυσκολο να κερδισω. Τα επιπεδα 7 και 8 φυσικα ειναι ανεκδοτο ε.
Το θεικο με το 5 ειναι οτι πλεον αλλαζει ολο το παιχνιδι αφου μιλαμε για εξαγωνικο χαρτη και οχι τετραγωνικο, τα γραφικα προφανως θα ειναι 30 φορες καλυτερα απο το 4, το οποιο ειχε 40 φορες καλυτερα γραφικα απο το 3 (τυχαια νουμερα) και το gameplay λογικα δε θα εχει αλλαξει, αφου απο παιχνιδι σε παιχνιδι γινεται ολο και καλυτερο, διορθωνουν τις μαλακιες και κρατανε τα καλα. Η μονη μαλακια με αυτο το παιχνιδι ειναι οτι πρωτον για εμπορικους λογους θα πρεπει να βγουν παλι 1-2 expansions, και δευτερον οτι θα πρεπει να παρω καινουριο pc.
To πρωτο και βασικοτερο τιπ σε οποιοδηποτε civ ειναι να κανεις δυνατο στρατο σχετικα νωρις και να κανεις πολεμο σε καποιον αδυναμο απο νωρις, αν παρεις 2-3 πολεις τοτε προοδευεις εκθετικα.
SpiritCrusher
04-04-2010, 04:51
Χμ για να είμαι ειλικρινείς δεν έχω δει άτομο να χάνει στο easiest, παραείναι εύκολο.
Κατ'αρχάς άρχισε από το original 4 χωρίς τα expansions ώστε να έχει λιγότερα game concepts και να είναι πιο απλό στη μάθηση.
2) Όταν κάνεις παιχνίδι τίκαρε την επιλογή "No Barbarians". Βοηθάει αρκετά όταν μαθαίνεις.
3) Πήγαινε για νίκη με score ή ακόμα καλύτερα, με Space Race
4) Χρειάζεσαι τουλάχιστον 8 πόλεις. Συνήθως οι προτινώμενες θέσεις που σου δείχνει όταν έχεις επιλεγμένο Settler είναι καλές. Χτίζε δίπλα σε ποτάμια γιατί δίνουν +2 health bonus και μερικά unique κτίρια.
5) Όλες οι πόλεις έχουν μέσα από τουλάχιστον 1 στρατιωτικό unit σε Fortify. Βασική αρχή για πιο χαρούμενους πολίτες.
6) Πάρα πολλούς workers να δουλεύουν ασταμάτητα (έστω και στο automatic για αρχή) και στην αρχή του παιχνιδιού είναι καλό να κάνεις Scout ώστε μαζί με αυτόν που σου δίνει το παιχνίδι να προλάβεις να πάρεις τα χωριά που δίνουν research και λεφτά.
Αυτά για τώρα.
otan h polh mou exei prasinh fatsoula (sick) h kokkinh (anger) ti na kanw.
eimai pio noob apto noob milame
Λοιπον, τα δυο concepts που λες ειναι το health και το happiness. Για να εχεις health, πρεπει να εχεις προσβαση σε καθαρο νερο και να εχεις καποιες πρωτες υλες οπως wheat, cow, pig, sheep, corn, ολα αυτα δινουν health points, πρεπει ομως με εργατες να φτιαχνεις δρομους μεχρι την πολη και να εκμεταλλευεσαι τα αγαθα αυτα φτιαχνοντας την απαραιτητη φαρμα ή οτιδηποτε απαραιτητο. Για happiness, βοηθαει να ιδρυσεις πρωτος καποια θρησκεια (ανακαλυπτοντας πρωτος το μονοθεισμο ή τη φιλοσοφια κ.α) και μετα να χτιζεις εκκλησιες και αλλα θρησκευτικα κτιρια. Αν θες να εισαι αντιχριστος γαμωσπιτος, διαλεγεις στρατιωτικο καθεστως και βαζεις στρατο στην πολη ή φτιαχνεις κολοσαιο και αγορα σε καθε πολη κτλ. Γενικα αν εχεις τοσο βασικες αποριες δυσκολο να τις μαθεις απο αλλον, το παιχνιδι αυτο θελει υπομονη και ψαξιμο, αλλιως δεν αξιζει κιολας. Οτι σου ειπε ο Σπιριτκρασερ παντως ειναι απολυτα σωστο.
ΟΝΤΟΠΙΚ...
http://www.dvhardware.net/news/2010/civilization_5_screenshot.jpg
http://cdn1.gamepro.com/screens/164456/165016-1-screenshot.jpg
http://www.civilization5.com/img/screenshots/screenshot_03.jpg
http://civilization5.indews.com/images/indews_civ5_scrshot1.jpg
SpiritCrusher
04-04-2010, 06:07
Επίσης κάτι απλό.
Αν μια πόλη σου είναι angered τότε πολύ απλά μπες στο μενου της (την επιλέγεις--> πατάς enter ή διπλό κλικ στο ονομά της) και βάλε το ποντίκι πάνω από τα angered emoticons, μέση πάνω δεξιά από το όνομα. Θα σου βγάλει tooltip του ΓΙΑΤΙ είναι νευριασμένοι. Επίσης θα δεις πόσους χαρούμενους και πόσους νευριασμένους έχεις, ο σκοπός σου είναι να ισορροπίσεις τον αριθμό τους για να επανέλθει η πόλη. Το πως, το λέει ο φίξας στο αποπάνω ποστ.
Αν σου λέει ότι "It's too crowded" τότε έχεις πάρα πολύ πληθυσμό σε μια μικρή σαν μέγεθος πόλη και ασφικτυουν. Σε αυτή τη περίπτωση, όπως είσαι μέσα στο μενου της πόλης πας σε κάτι κουμπάκια που έχει τέρμα κάτω στη μέση και λίγο δεξιά (βασικα ευθεία τέρμα κάτω από τα angered emoticons) και πάτα αυτό που λέει "Turn On Avoid Growth". Στην ουσιά βάζεις το πληθυσμό της πόλης στο πάγο και δεν αυξάνεται, αλλά συνεχίζει να μεγαλώνει η πόλη. Μετά από κάποια turns θα στρώσει η ισορροπία αλλά μην ξεχαστείς γιατί θα πρέπει να το κάνεις turn off για να αρχίζεις να ξαναβγάζεις πληθυσμό.
Ο αριθμός πληθυσμού είναι αυτός που αναγράφεται πριν το όνομα της πόλης σου. Rule of the thumb είναι πως όσο πληθυσμό έχει μία πόλη τόσα κουτάκια μπορεί να χρησιμοποιεί από αυτά που έχει γύρω της, άρα θες να έχεις μεγάλο για να επανδρώσεις και το Mine, και το stable, και το gold quarry, και τη φάρμα και ότι άλλο έχεις φτιάξει με τον Worker σου.
Α ναι, αν ΔΕΝ έχεις βάλει τα expansion τότε έχει και Tutorial. Κάντο, βοηθάει πολύ. Αν πάλι δεν σε βοηθά τότε πάνω δεξιά στα μενού έχει κάπου κουμπί civilopedia που έχει ινφο για ότι θες.
Τέλος μπες στα options και κάνε enable το clock να βλέπεις τι ώρα έχει πάει γιατί το κάψιμο με civ είναι επικίνδυνο :P
kserw. epeza kana 4wro gia na xasw
Mitsmann
04-04-2010, 11:02
Moνο εμενα απ οσους παιζουν στρατετζυ δεν μ αρεσουν -γενικα- τα Civ, ε?
kiegw palia ta evriska polu vareta. alla twra me arese para polu
καλα,και μενα το wow πχ καποτε μου φαινοταν το πιο βαρετο πραγμα στον κοσμο και αργοτερα ελιωσα μια 2ετια στο νερο.ποτε δεν ειναι αργα =p
GuardianOfIvorytower
05-04-2010, 11:47
Τι μου λέτε για κάψιμο με Civ ρε σεις...έχω καεί άπειρες μέρες, από την εποχή του 1 ακόμα. Γενικά παίζει να είναι το αγαπημένο μου game γενικά. Θυμάμαι στο 3 να έχω κάνει edit to huge earth χάρτη με φουλ grassland κ hills κ τίγκα σε rivers κ resources....
Με βλέπω κ μένα να κάνω αυτό που είπε ο φίξξξερ -> νέο PC :)
enitharmon
08-04-2010, 11:51
είχα μείνει συτο 3 λόγω μπακατέλας πισι και τώρα έχω αποκλειστικά λινουξ, οπότε παίζει να γλυτώσω το κάψιμο.
spirit, πολλά από αυτά που λες για τους λόγους δυστυχίας των πολιτών, τα έχουν ξεπατικώσει από το ceasars μου φαίνεται. όπως και τα διαφορετικά είδη τροφής, health και έξτρα κτίρια. ας είναι
η συμβουλή μου για ευτυχία είναι ο κομμουνισμός. δυο πράγματα προσπαθούσα να ανακαλύψω όσο πιο γρήγορα γίνεται, μηχανικούς και τον κομμουνισμό. ο πληθυσμός είναι ευτυχισμένος με την παρουσία στρατού, έχεις μηδενική διαφθορά, κι όσο κι αν συνέκρινα με τη δημοκρατία δεν έβρισκα προτερημα στη δημοκρατία. παίζει να τα έχουν αλλάξει όλα αυτά, οπότε ψάξτο.
GuardianOfIvorytower
08-04-2010, 12:09
Καλά το 3 είχε μεγάλο πρόβλημα με το corruption, ιδίως σε large χάρτες...η άλλη μλκ με τη δημοκρατία είναι ότι δεν μπορείς να κυρήξεις εσύ πόλεμο κ αν είσαι σε πόλεμο, δλδ σου έχουν κυρήξει άλλοι κ σου προσφέρουν ειρήνη πρέπει να τη δεχτείς (κ ας έχουν μόνο μία πόλη μικρού μεγέθους πχ κ θες να τους φας). Εγώ έμενα για πολύ καιρό στη Μοναρχία, κ μετά ίσως Republic για περισσότερο science output, η οποία όμως είχε πολύ εύκολα disorder, απαιτούσε αντίστοιχα πολλά κτήρια για να τη ρίχνουν, ιδίως σε δυσκολότερα επίπεδα.
edit: για το 3 όλα αυτά ε
KoiliaSamprela
08-04-2010, 12:38
είχα μείνει συτο 3 λόγω μπακατέλας πισι και τώρα έχω αποκλειστικά λινουξ, οπότε παίζει να γλυτώσω το κάψιμο.
εβουλ σιτ (http://freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page)
enitharmon
08-04-2010, 13:32
σε μισωκαισαγαπω
SpiritCrusher
08-04-2010, 14:01
Δεδομένου πως και τα 2 (Ceasar & Civ) άρχισαν ίδια εποχή, δεν ξέρω ποιος πήρε τι και από που. Εμένα το αγαπημένο μου ήταν το Civ 2 που άρχιζα 11 το πρωί και σηκωνόμουν από τη καρέκλα στισ 6 το απόγευμα ενώ νόμιζα πως ήταν 2 το μεσημέρι ξέρω'γω. Και έφτιαχνες και το θρόνο σου!
Τώρα αυτά που λέτε για Δημοκρατίες κτλ δεν ισχύουν στο 4, μιας και δεν αλλάζεις μόνιμα πολίτευμα αλλά κάνοντας research κάποιο σου ανοίγουν διάφορα civics. Δηλαδή και πολέμους και όλα μια χαρά ενώ επίσης υπάρχει και ένα ακόμα civic που κανει τη δημοκρατία από τα πιο σημαντικά techs: Emancipation.
Μαζί με Democracy λοιπόν τσιμπάς και αυτό και αυτόματα όλες οι πόλεις όλων των κρατών που δεν έχουν emancipation παίρνουν από +1 angered citizen για κάθε civ που το έχει. Οπότε αν το βρουν 2 Civs τότε οι υπόλοιποι θα πάρουν +2 angered citizens κ.ο.κ. Αφ' ενός αν το βρεις 1ος γαμάς όλους τους αντιπάλους σου, αφ'ετέρου μπορείς να το μοσχοπουλήσεις σε κάποιον που θέλει να αποφύγει τα αρνητικά στοιχεία του.
KoiliaSamprela
08-04-2010, 14:29
σε μισωκαισαγαπω
:pink::pink::oops:
12 stars circle your brow
08-04-2010, 14:38
Εμένα αυτό το παιχνίδι μου άρεσε πολύ, είχα ξεκινήσει στο δημοτικό με civ 2 και μετά έπαιξα και το ΙΙΙ όταν βγήκε αλλά δεν καταλαβα ποτέ τελικά γιατί το έπαιζα αφού το μόνο που έκανα ήταν να φτιάχνω πόλεις, να ζω ειρηνικά ανακαλύπτωντας πράγματα και έχοντας ευχαριστημένο τον λαό, και μετά μου άρχιζαν οι άλλοι μαλάκες εκβιασμούς αν δεν τους δώσω το ένα και το άλλο θα με γαμήσουν, και με γαμούσαν, και δεν έχω νικήσει ποτέ ούτε μια φορά ένα μαπ.
SpiritCrusher
08-04-2010, 15:07
Δεν ξέρω, δεν είναι δύσκολο θαρρώ να κερδίζεις ένα απλό παιχνίδι civ. Ειδικά στο 2 έπαιρνα πχ όλο το χάρτη (1ος με gunpowder units = win).
Το δύσκολο είναι που κάτι τύποι που το κερδίζουν μόνο με influence/θρησκεία στο God ξέρω'γω και παίρνουν το μισό χάρτη χωρίς πόλεμο ένα πράγμα.
08-04-2010, 15:08
Θέλω να Είμαι αυτοί οι τύποι, i am the black wizards.
me thriskia den toxw psaksei vathia. toso important einai? den exasa pote edafos apo malakothriskous.
Custom User
08-04-2010, 15:11
Εγώ το ΙΙΙ ειχα λιώσει. Κέρδιζα πόλεις με τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου και όταν γινόταν κανένας γενικός πόλεμος, έπαιρνα το μέρος της πιο δυνατής πλευράς και ξέκλεβα καμιά πόλη απ' τους ηττημένους. Τσουτσέκικα δηλαδή.
SpiritCrusher
08-04-2010, 16:17
me thriskia den toxw psaksei vathia. toso important einai? den exasa pote edafos apo malakothriskous.
Είναι για πιο δύσκολες τακτικές. Πχ βρίσκεις μια θρησκεία και γαμιέσαι στους emissaries και στέλνεις παντού όλη την ώρα, τους φέρνεις όλους με τη θρησκεία σου και κάθε emmisary σου δίνει +πόντους στο πόσο φιλικοί κτλ είναι μαζί σου. Όπως και πχ άλλοι civs με αντίθετη θρησκεία έχουν -πόντους στις μεταξύ σας σχέσεις ανάλογα με το σε πόσες πόλεις σου έχεις άλλη θρησκεία ή άλλους ναούς. Στο τέλος καταλήγεις να είσαι ο πάπας τους και τους έχεις του χεριού σου. Αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει από όσο ακούγεται.
Το μόνο που πρέπει να ξέρεις εσύ είναι πως για αρχή για να μην έχεις και απειλες και κακές σχέσεις πήγαινε με τη θρησκεία που σε βολεύει. Αυτή μπορεί να είναι η θρησκεία των γειτονικών civs ή αυτή με τα περισσότερα άτομα. Όποια και να είναι όμως φρόντισε εσύ με emmisaries να την εξαπλώσεις σε όλες τις πόλεις σου και μετά χτύπα ένα organized religion civic και θα έχεις +25% γρηγορότερο χτίσιμο σε κτίρια.
Αν τώρα σου πρήζουν το πούτσο με απειλές για πολέμους / εξαφάνιση λόγω θρησκείας και βλέπεις ότι θα πάρεις πούλο, γύρνα το σε Free Religion για να μην σε ξανααποσχολήσουν ποτέ. Απλά θα χάσεις το 25% bonus που είναι σημαντικό και νομίζω πως μετράει και για Space Race. Νομίζω ε, δε θυμάμαι.
enitharmon
08-04-2010, 16:48
σε μισωκαισαγαπω
:pink::pink::oops:
Nation: Greek, Leader: Alkibiades
Nation: Hellenic, Leader: Aris Veloukhiotis
GuardianOfIvorytower
13-04-2010, 17:52
Είναι για πιο δύσκολες τακτικές. Πχ βρίσκεις μια θρησκεία και γαμιέσαι στους emissaries και στέλνεις παντού όλη την ώρα, τους φέρνεις όλους με τη θρησκεία σου και κάθε emmisary σου δίνει +πόντους στο πόσο φιλικοί κτλ είναι μαζί σου. Όπως και πχ άλλοι civs με αντίθετη θρησκεία έχουν -πόντους στις μεταξύ σας σχέσεις ανάλογα με το σε πόσες πόλεις σου έχεις άλλη θρησκεία ή άλλους ναούς. Στο τέλος καταλήγεις να είσαι ο πάπας τους και τους έχεις του χεριού σου. Αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει από όσο ακούγεται.
Το μόνο που πρέπει να ξέρεις εσύ είναι πως για αρχή για να μην έχεις και απειλες και κακές σχέσεις πήγαινε με τη θρησκεία που σε βολεύει. Αυτή μπορεί να είναι η θρησκεία των γειτονικών civs ή αυτή με τα περισσότερα άτομα. Όποια και να είναι όμως φρόντισε εσύ με emmisaries να την εξαπλώσεις σε όλες τις πόλεις σου και μετά χτύπα ένα organized religion civic και θα έχεις +25% γρηγορότερο χτίσιμο σε κτίρια.
Αν τώρα σου πρήζουν το πούτσο με απειλές για πολέμους / εξαφάνιση λόγω θρησκείας και βλέπεις ότι θα πάρεις πούλο, γύρνα το σε Free Religion για να μην σε ξανααποσχολήσουν ποτέ. Απλά θα χάσεις το 25% bonus που είναι σημαντικό και νομίζω πως μετράει και για Space Race. Νομίζω ε, δε θυμάμαι.
Μια χαρά τα λέει, τα civic στο 4 πιστεύω βελτίωσαν το παιχνίδι πάρα πολύ
SpiritCrusher
22-09-2010, 03:42
Βγήκε το demo του 5 στο steam. Υπάρχει και το manual του παιχνιδιου για download από το επίσημο site σε μορφή .pdf.
Με τη λίγη ενασχοληση που του έριξα φαίνεται ωραίο αλλά έχει πάρα πολλές αλλαγές από το 4 και θέλει διάβασμα.
εδιτ: Τώρα που είδα και το αποπάνω ποστ, τα civic στο 5 πήραν πούλο. Όπως και το expand borders με culture. Τώρα το culture που μαζεύεις το χρησιμοποιείς σαν λεφτά για να αγοράζεις ερμ...σαν civic talent points/perks.
Για να μεγαλώσεις σύνορα έχει επιλογή μέσα από τη πόλη Buy Tiles και αγοράζεις κουτάκια με gold
SpiritCrusher
24-09-2010, 19:14
Skidrow.
Eixa to 2 authentiko re pousti kai psaxnw to cd kai de to vriskw.
Pali kala dld.
Εχω κερδισει ετσι παιχνιδι μονο μια φορα, το μυστικο ειναι να παρεις λαο που εχει ηδη Mysticism, με συνεπεια να μπορεις να ιδρυσεις θρησκεια με τη μια, οποτε αν εισαι τυχερος και στην ηπειρο σου εχει αλλους 3-4 λαους που δεν εχουν θρησκεια, τους κανεις ολους ιδιους με σενα και σε λατρευουν. Το θεμα ειναι πως ειναι σπανιο. Μετα απο αλλο ενα διμηνιαιο καψιμο προσφατο, αποφανθηκα πως το χειροτερο στο civilization 4 ειναι πως οταν σου ζητανε διαφορες μαλακιες οι αλλοι λαοι, απο το να κανεις εμπαργκο, απο το να κανεις πολεμο με αλλους, απο το να δωσεις λεφτα και τεχνολογιες μεχρι το να υιοθετησεις τα αγαπημενα τους civics, αν αρνηθεις παιρνεις πουλο γιατι τα -1 και -2 μαζευονται και ετσι ειναι υπερδυσκολο να πετυχεις diplomatic victory. Η cultural victory γινεται μονο με λαους που ξεκινανε με +2 culture ανα πολη, καλα για την πληρη εξολοθρευση ολων των λαων στην υφηλιο απλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ενω ακομα και το Domination ειναι υπερδυσκολο αφου πρεπει να εχεις 60% της γης παγκοσμιως, που συμβαινει υπερσπανια στο 4, αφου γενικα το ΑΙ ειναι πολυ καλυτερο απο το 3 και τα μουνια οργανωνονται απεναντι σου. Οποτε μενει μονο space victory (85% ο τροπος που κερδιζω/χανω) και time victory (14%)...
Οσον αφορα το πεντε, αναμενομεν... αλλα δεν ξερω αν θα τρεχει στο laptop μου, κι ετσι αγωνιω... το 4 τρεχει πολυ καλα παντως, μονο στον huge χαρτη παει λιγο αργα, κι αυτο μετα το 1950-2000 που εχει γεμισει δεδομενα το παιχνιδι.
SpiritCrusher
24-09-2010, 21:09
Μετα απο αλλο ενα διμηνιαιο καψιμο προσφατο, αποφανθηκα πως το χειροτερο στο civilization 4 ειναι πως οταν σου ζητανε διαφορες μαλακιες οι αλλοι λαοι, απο το να κανεις εμπαργκο, απο το να κανεις πολεμο με αλλους, απο το να δωσεις λεφτα και τεχνολογιες μεχρι το να υιοθετησεις τα αγαπημενα τους civics, αν αρνηθεις παιρνεις πουλο γιατι τα -1 και -2 μαζευονται και ετσι ειναι υπερδυσκολο να πετυχεις diplomatic victory.
Επιλέγεις τη 2η επιλογή που λέει Care to negotiate? --> Exit και δεν παίρνεις ούτε + ούτε - γιατί πρακτικά δεν του απάντησες :P Επικό workaround. Φυσικά δεν πιάνει σε απειλες κτλ που έχεις μόνο 2 επιλογες για "ναι" και "όχι", αλλά ότι αποφεύγεις καλό είναι.
Έχω κερδίσει Domination χάρη στα Panzer των Γερμανών. Πρόσφατα διάβαζα και guide για το πως να κερδίσεις το Deity με την επιλογή One City Challenge (aka σου επιτρέπει να έχεις μόνο μία πόλη). Υπάρχουν κάτι καμμένοι...
MoRmEnGiL
24-09-2010, 23:25
Kala ola auta alla o titlos einai civ5 :P
Kala ola auta alla o titlos einai civ5 :P
orly
Thanks Spiritcrusher, θα το τσεκαρω, δεν ειμαι σιγουρος οτι μου δινεται τετοια επιλογη... οσον αφορα τη δυσκολια, μονο μεχρι και στο 5ο επιπεδο δυσκολιας (απο τα 9...) εχω καταφερει να κερδισω παιχνιδι. κι αυτο μολις μια φορα... συνηθως ακομα και στο 4ο επιπεδο χανω. Στο Civ3 κερδιζα (οταν το εμαθα τελεια) καθε φορα στο Emperor που ηταν το 5ο απο 7 νομιζω. Κατι Demigod και Deity δεν τα ακουμπαμε για κανενα λογο.
Οι βελτιώσεις στο interface είναι απίστευτες, πάντως. Είναι πολύ πιο εύχρηστο και πολύ ευκολότερο να αντιλαμβάνεσαι τα πάντα που γίνονται σε όλο τον χάρτη.
SpiritCrusher
25-09-2010, 03:02
Εμένα μέχρι στιγμής δεν μου αρέσει το concept των state cities.
MoRmEnGiL
25-09-2010, 23:32
BTW, Sid Meiers Civilization V-SKIDROW.
To κάνω εγκατάσταση.Για πείτε,εγώ που πρώτη φορά ασχολούμαι με Civ,σε τι επίπεδο πρέπει να το ξεκινήσω ώστε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον και να το ευχαριστηθώ;
Ειτε στο πιο ευκολο ειτε στο δευτερο... παραπανω απο αυτο δε θα εχει νοημα αν παιζεις πρωτη φορα.
μου κρασαρει με το που τρεχω το exe.το σκιντροου εχετε ολοι;
SpiritCrusher
26-09-2010, 02:20
Ναι. Ήταν iso αυτό που κατέβασες ή η έκδοση που κόβει βόλτες που είναι το installation folder σε .rar ;
το iso με τον installer του τυπου
SpiritCrusher
26-09-2010, 07:09
Θέλει λίγο ψάξιμο γιατί έχω ακουσει παρομοιο πρόβλημα και πρεπει να συμβαίνει και στο αυθεντικο για κάποιους. Έχεις τελευταίους drivers κτλ; Δοκίμασε κιόλας να ανοίξεις το usersettings.ini στο folder του CiV5 στα έγγραφα σου, και κανε το SkipStartMovie = 1 (κάπως έτσι λεγόταν βαριέμαι να το ψάξω τώρα :P) για να κάνει skip το intro μήπως σου φταίει αυτό.
SpiritCrusher
26-09-2010, 07:12
Ξεχωριστό ποστ
Έχει καταφέρει κανείς να το κάνει να δουλέψει με Hamachi ή τεσπα να παίζει online?
Έχω διαβάσει μόνο κάτι κουλά που για να το βοηθήσει να δουλέψει λέει μέχρι και να κάνεις share τα documents που έχεις το folder με τα settings του civ ( <-- λολ, οτι ναναι)
GuardianOfIvorytower
26-09-2010, 14:35
Εμένα μέχρι στιγμής δεν μου αρέσει το concept των state cities.
Για πες λίγο περισσότερα για αυτό να πάω μία ιδέα...
Αυτό που διάβασα παραπάνω (gold for tiles + καθόλου civic) με χάλασαν λιγάκι...
MoRmEnGiL
26-09-2010, 15:57
h idea mou einai h to research ginete poly pio grhgora apo to manufacture me apotelesma mexri na kanw train ena unit na teleiwnw to research tou epomenou? :P
SpiritCrusher
26-09-2010, 15:59
To gold έρχεται πιο εύκολα τώρα και έχει πολλές χρήσεις οπότε το θέμα με τα tiles δεν είναι άσχημο. Επίσης έχω την εντύπωση πως μερικά tiles (μερικά που έχουν μωβ borders) τα παίρνεις και με culture. H αντικατάσταση των civics είναι καλή, πρακτικά είναι τα civics αλλά πιο ελεύθερα για εσένα και πολύ πιο ανεπτυγμένα. Είναι σαν talent trees από το WoW/Diablo 2
πχ http://www.rockpapershotgun.com/images/10/aug/cs3.jpg
(δεν βρίσκω καλύτερο screenshot). Κάθε κουτάκι κοστίζει πχ 105-130-μπλαμπλα culture points και κάθε panel έχει "κουτάκια" με διαφορετική κατηγορία benefits. Οπότε διαλέγεις εσύ ποια bonuses θα αγοράσεις για τον πολιτισμό σου.
Πχ βλέπουμε πως το tooltip στο τελευταίο social policy (=κουτάκι!) του Patronage λέει: Allied City-States will occasionally gift you Great People. Αντίθετα ας πούμε η 1η κατηγορία tradition βοηθάει να ενισχύσεις την πρωτεύουσα σου (aka Bureucracy από το 4)
City States είναι neutral πόλεις στο χάρτη με τα σύνορα τους και όλα τις οποίες είτε μπορείς να κατακτήσεις, είτε να τους προσφέρεις δώρα και να κερδίζεις την ευνοια τους ή να τις γράψεις στα τέτοια σου. Αν έχεις την εύνοια τους τότε σου χαρίζουν και τίποτα units ή να μπορείς να χρησιμοποιείς τα σύνορα τους. Το θέμα είναι πως η εύνοια χάνεται λίγο λίγο ανα turn και είναι λίγο πρήξιμο. Επίσης δίνουν και αποστολές του στυλ "στο ταδε μέρος έχει barbarian camp που μας απειλει οποιος το φάει 1ος κερδίζει ευνοια με εμας και γκολντ, γιο!"
Έχουν στρατηγική χρήση, αλλά και τρέξιμο οι καριόληδες.
GuardianOfIvorytower
26-09-2010, 17:16
Α μάλιστα, έγινες σαφής, τότε τα νέα civic φαίνονται πιο ενδιαφέροντα - θεωρητικά πάντα :)
Θα αργήσω λογικά να παίξω το παιχνίδι αλλά ήθελα να πάρω μία πρώτη ιδέα :D
atom_smasher
27-09-2010, 00:32
Καριοληδες..Μου εξαψατε την περιεργεια να παιξω παιχνιδι της σειρας μετα απο 10 τσε βαλε χρονια! Παω να βρω κανα 3 ή 4 πρωτα και μετα βλεπουμε...
MoRmEnGiL
27-09-2010, 04:32
Ta kalytera city states early on einai ta maritime giati sou dinoun food aka growth.
Exw thn entypwsh oti to fast growth stis poleis einai isws to shmantikotero pragma mexri na ftasoune kapoio a3iosebasto mege8os (me thn proypo8esh oti den apeilounte amesa e)
Epishs oi barbaroi de dinoune xp se units pou exoune hdh 30xp, opote an de skopeuete na bgalete alla units amesa kai ola ta units sas einai sta 30 xp den exete idiaitero kerdos na skotwnete barbarous. Ektos an eisaste shongai pou pernoune 150 gold gia ka8e barbarian camp pou ka8arizoun.
Btw exei tragika euxarista grafika to gamhdi.
MoRmEnGiL
28-09-2010, 14:28
Kala to AI einai apo ta pio ka8ysterhmena pou exw dei. Eidika se 8emata diplomacy. Aisxos.
Kala to AI einai apo ta pio ka8ysterhmena pou exw dei. Eidika se 8emata diplomacy. Aisxos.
Το χειρότερο σημείο είναι το naval combat, όπου το AI είναι εντελώς καθυστερημένο.
Από εκεί και πέρα:
α) τα city-states τα συμπάθησα. Αν θες να πας για diplomatic victory γίνεσαι κυριολεκτικά World Police και έχει πολύ πλάκα.
β) Το one unit per tile ήταν σοβαρή μαγκιά, προσθέτει πολύ στρατηγική στις μάχες.
γ) Είναι η ιδέα μου ή οι περισσότεροι leaders είναι για το μπούτσο; Μόνο 5-6 συγκεκριμένοι αξίζουν σοβαρά, ή τελος πάντων υπάρχει απίστευτη ανισορροπία μεταξύ κάποιων που έχουν απίστευτα bonuses (π.χ. Alexander για diplomatic victory, Ghandi για cultural victory) και κάποιοι, π.χ. Washington, που είναι εντελώς αδιάφοροι.
MoRmEnGiL
28-09-2010, 15:29
Naval combat den exw asxolh8ei idiaitera yet, to diplomacy AI einai pantws gia ta mpaza. Tragikothtes tou styl reject ola ta proposition sou, kai ston epomeno gyro sou kanei to idio proposition pou ekane reject ton prohgoumeno. H exeis mpoukarei mesa sta synora tou allou kai proxwras kai se kapoia fash zhtas peace 3erw gw kai sou leei oxi. Meta apo merikous gyrous sou dinei oti resources exei kai sou zhtaei peace gia antallagma. O RLLY?
Oso gia leaders, ti na poune oi ottomans? xalara to xeirotero racial ability. K oi germanoi ta idia me liiigo pio xrhsimo racial.
Oi japanese einai ligo kafroi sto combat kai mporoun me ligotera unit na paroun maxes.
Oi aggloi den pianontai sth 8alassa.
Oi arabes XEZONTAI sto gold.
Oi rwssoi mporoun na ginoun trelles mass scale polemikes dynameis.
Ap thn allh oi indoi paizoun poly perierga. An kai amfibalw poso effective einai na periorizese se ligoteres megalyteres poleis ka8oti apo kapoio shmeio k meta to growth rate einai poly argo. Kai gia cultural victory oi galloi einai poly pio kaloi.
Oi amerikanoi pou les den mporw na pw oti einai axrhsto to ability tous, kanoun grhgoro expand.
MoRmEnGiL
28-09-2010, 15:38
A kai gia ta city states pou les, an pas gia diplomatic victory 8es strato gia na yperaspizeis oxi mono ta states alla kai ta dika sou synora syn gold gia na ta kratas happy. Trickier than cultural victory, opou apla turtlareis kai kabatzwnese.
A kai gia ta city states pou les, an pas gia diplomatic victory 8es strato gia na yperaspizeis oxi mono ta states alla kai ta dika sou synora syn gold gia na ta kratas happy. Trickier than cultural victory, opou apla turtlareis kai kabatzwnese.
Ναι, το βασικό είναι ότι πρέπει να προστατεύεις τα city-states λες και είναι δικές σου πόλεις, επίσης γενικά θέλει πολύ φράγκο και είναι αδύνατο χωρίς το Patronage social policy. Αλλά αρκεί να βασίζεις όλες τις πόλεις σου στο gold production τίγκα. Αργείς λίγο στην αρχή, αλλά όταν αρχίζουν να σου δίνουν τα city states science + happiness, τότε ξεφεύγεις σε τεχνολογίες. Επίσης έχεις τόσα φράγκα που το να βρεις μονάδες είναι πολύ εύκολο.
MoRmEnGiL
28-09-2010, 17:19
Bebaia yparxei kai h allh pleura tou nomismatos, opou afhneis na ta katakthsoune kai meta ta kaneis liberate.
City-States vote for the civilization with the best relations, unless they’ve been liberated,in
which case they vote for their liberator.
MoRmEnGiL
29-09-2010, 08:10
Ok krasarei sixamena kai se kanena allon otan mpainei sto strategic view?
SpiritCrusher
29-09-2010, 10:00
Βγήκε το Patch από skidrow που φτιάχνει μερικά τεχνικά προβλήματα.
MoRmEnGiL
29-09-2010, 12:21
to xw hdh balei. akoma krasarei sto strat view. ffs.
MoRmEnGiL
02-10-2010, 10:53
Deutero update kykloforei hdh.
Epishs telika h germania einai apo tous pio powerful civs sthn arxh tou game, kai ama pareis probadisma sthn arxh mporeis aneta na to krathseis kai na meineis mprosta apo olous.
asimoulis
03-10-2010, 15:54
γενικά αξίζει να βάλεις τους εργάτες στο αυτόματο?
cyber_lingas
04-10-2010, 11:02
Σπαστικό οτι αν τους βάλεις στο αυτόματο, μπαρκάρουν μόνοι τους και όλοι την ώρα τους βλέπεις στους ωκεανούς να χάνουν turns στο περαδώθε ανάμεσα στα νησιά...
Επειδή οι πόλεις θέλουν specialization (συμφέρει να έχεις διαφορετική πόλη για να σου βγάζει λεφτά, διαφορετική για παραγωγή), δε θα τους έβαζα ποτέ στον αυτόματο.
MoRmEnGiL
04-10-2010, 22:25
Den eimai ka8olou sigouros oti 8eloune specialization. mallon 8a elega micro 8eloune. Dld twra 8elw production giana xtisw auta, twra 8elw lefta, twra 8elw specialists klp.
Bebaia ok, an exeis polh me 3 gold mines kai 2 silver e nai, monimws sto gold 8a thn exeis :P
Genika tous ergates sthn arxh tous xeirizesai enan enan esy, alla otan ftaseis na exeis 20 ergates 3erwgw 8a sou pernei mia wra to ka8e turn. Shmera teleiwsa ena game pou sto telos eixa panw apo 40 poleis :P kai akoma perissoterous ergates. e ok pou na tous elegxeis xeirokinhta olous autous.
Den eimai ka8olou sigouros oti 8eloune specialization. mallon 8a elega micro 8eloune. Dld twra 8elw production giana xtisw auta, twra 8elw lefta, twra 8elw specialists klp.
Δεδομένου ότι τα κτήρια έχουν maintenance cost, προτιμώ να περιορίζω ποια κτήρια θα κτίσω σε κάθε πόλη και θα εξειδικευτεί σε συγκεκριμένο τομέα, κι ανάλογα με το victory που θέλω να πετύχω. Αν πας π.χ. για science victory, αφ' ενός δε χρειάζεσαι πάνω από 3 high productivity πόλεις (οπότε οι άλλες γίνονται gold machines), αφ' ετέρου δε χρειάζεσαι και ιδιαίτερο culture.
MoRmEnGiL
05-10-2010, 21:38
De sumfwnw. To culture einai poly shmantiko gia 2 logous: ka8orizei to expansion ths ka8e poleis kai akoma shmantikotero, ta policies einai tromera shmantika gia opoiodhpote eidos nikhs kai na pas.
Epishs an pas gia science victory xreiazese polles poleis gia to research, ara xreiazese kthria gia happiness kai culture, kai ta kthria gia gold, kai okei, enas na sthn pesei de 8es kai military kthria sta borders? manimani mazeuontai ena karo kthria ara 8es production se oles tis poleis telika. To gold einai ligo periergh fash, giati eite exeis POLY gold opote okei mporeis na agorazeis kthria k monades aberta (mia fora mono to katafera me rwssia mias k eixa anaptyx8ei poly grhgora kai eixa kabatzwsei ola ta gold/silver mines konta), eite paleueis na kratas tis city states happy.
Epishs an pas gia science victory xreiazese polles poleis gia to research
Το science victory γαμιέται, θέλει τα κέρατα του και, πράγματι, πάρα πολλές πόλεις.
MoRmEnGiL
06-10-2010, 01:03
ase pou 8elei na ftia3eis ta ship parts (pou 8eloune pola turns, ara 8es production) kai na ta steileis sto capital. FFS, to domination victory einai to pio eukolo. Epishs einai o monos tropos na pareis victory prin th modern era. (ektos kai paizei kana insane combo gia culture pou den exw brei akoma)
ase pou 8elei na ftia3eis ta ship parts (pou 8eloune pola turns, ara 8es production) kai na ta steileis sto capital. FFS, to domination victory einai to pio eukolo. Epishs einai o monos tropos na pareis victory prin th modern era. (ektos kai paizei kana insane combo gia culture pou den exw brei akoma)
Χμ, δεν έχω πάει ακόμη για culture, αλλά δεδομένου ότι εξαρτάται από τον αριθμό των πόλεων (λιγότερες πόλεις = περισσότερο culture), θα δοκιμάσω Ghandi με 1, άντε το πολύ 2 πόλεις. Ίσως και να βγαίνει έτσι πριν ή αρχές του modern era.
Σε ΑΙ μεγαλύτερο του normal (Prince) το domination victory είναι εξίσου δύσκολο θα έλεγα :P Και παίζει κάποιο bug με το SS μάλλον γιατί ενώ έφτιαξα τα parts, όταν τα πήγα στο capital δε μπορούσα να τα κάνω assemble. WTF.
Το παιξα λιγακι, γαματο ειναι προφανως αλλα δεν ξερω αν μαρεσει η κατευθυνση του παιχνιδου.
Τα City States δεν τα εγκρινω προς το παρον καθολου, οπως μου τη σπαει που χαθηκαν κατασκοπεια, θρησκειες.
Ο καιρος θα δειξει
Σε ΑΙ μεγαλύτερο του normal (Prince) το domination victory είναι εξίσου δύσκολο θα έλεγα :P Και παίζει κάποιο bug με το SS μάλλον γιατί ενώ έφτιαξα τα parts, όταν τα πήγα στο capital δε μπορούσα να τα κάνω assemble. WTF.
Όποιος θέλει να κάνει space victory να ξέρει πως χρειάζεται να φτιάξει 3x SS boosters.
Όσον αφορά τους workers...
Σταματήστε να κάνετε ό,τι σας λέει το ΑΙ και διαβάστε το manual. Το να έχεις πολλούς workers δε συμβάλει σε τίποτα παρά να σπαταλάς λεφτά και χρόνο. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίξεις στις δυνάμεις του παίχτη σου, να εξερευνήσεις γρήγορα το κόσμο, να κερδίσεις την εύνοια των city states που σε συμφέρει, και να εκμεταλλεύεσαι άμεσα ό,τι εμφανίζεται στο περιβάλλον (γι'αυτό πχ potter -> calendar είναι σημαντικό αν έχεις luxury resources κοντά). Αν γενικώς χρησιμοποιήσετε πάνω από 10 workers για να νικήσετε το παίχνιδι κάτι έχετε κάνει λάθος ΙΜΟ και δε πρόκειται να κερδίσετε παιχνίδι σε δύσκολο ΑΙ. Αυτό που έχει απίστευτη σημασία είναι να κάνετε specialize τις πόλεις σας και να ελέγχετε τον πληθυσμό σωστά (να αναπτύσσετε μια πόλη που έχει resources γύρω της, να μην την αναπτύσσετε όταν τα tiles δεν έχουν να παράξουν τίποτα αξιόλογο και σε περίπτωση υπερπληθυσμού στείλτε τους πολίτες σε specs κτήρια μαζί με tradiction/freedom policies).
Δεν έχω δοκιμάσει σε υψηλό AI αλλα φαντάζομαι ότι θα θέλει τρελό micro (και τύχη).
SpiritCrusher
20-10-2010, 03:00
Αφηστε τις πίπες όμως και πείτε αν βρίκατε κανένα τρόπο να δουλεψει multi. :P
Εδώ μέχρι στιγμής τζίφος
Ο μοναδικός τρόπος που ξέρω είναι να σκάσεις 35 ευρώ στο play.com :P
Έχει κανείς καταφέρει να κάνει cultural σε quick pace παιχνίδι με ΑΙ μεγαλύτερο του Prince;
MoRmEnGiL
30-10-2010, 03:59
Genika eimai epektatikos typos opote den exw paei pote gia cultural victory. Synh8ws pernw science domination h diplomatic. H emfash sto domination giati einai to pio eukolo. Apla stelneis stealth bombers kai giant death robots sthn capital tou ka8ena kai telos. :roll:
Epishs otan erxete to modern era exw toso science synh8ws pou ta techs 8eloun 4 rounds to ka8ena,opote einai self race: 8a prolabw na tous faw olous prwta, na teleiwsw ta ship parts (pou ta bazw panta na ginontai) kai na kanw to skafos, h 8a kanw liberate arketes city states sthn poreia wste na parw arketes votes sto epomeno UN vote?
Nomizw oti 8elei ligo rebalancing to paixnidi alla exei poly potential. Kai poly xrono gia na to ftasei :P Se 2 xronia apo twra pou 8a einai meses akres complete 8a mporoume na krinoume synolika.
12-03-2011, 16:08
Εγώ τους σκοτώνω όλους τους παλιομαλάκες και νικάω.
Παιδιά, ξέρετε μήπως γιατί όταν κάνω save game και γράφω κάτι, δεν φαίνονται τα γράμματα;;;
Genika eimai epektatikos typos opote den exw paei pote gia cultural victory. Synh8ws pernw science domination h diplomatic. H emfash sto domination giati einai to pio eukolo. Apla stelneis stealth bombers kai giant death robots sthn capital tou ka8ena kai telos. :roll:
Epishs otan erxete to modern era exw toso science synh8ws pou ta techs 8eloun 4 rounds to ka8ena,opote einai self race: 8a prolabw na tous faw olous prwta, na teleiwsw ta ship parts (pou ta bazw panta na ginontai) kai na kanw to skafos, h 8a kanw liberate arketes city states sthn poreia wste na parw arketes votes sto epomeno UN vote?
Nomizw oti 8elei ligo rebalancing to paixnidi alla exei poly potential. Kai poly xrono gia na to ftasei :P Se 2 xronia apo twra pou 8a einai meses akres complete 8a mporoume na krinoume synolika.
Σε τι difficulty παίζεις;
MoRmEnGiL
12-03-2011, 17:34
Normal alla apo tote pou ekana to post exoun bgei ena karo patches opote logika 8a einai teleiws diaforetika ta pragmata pleon,dunno exw na pai3w apo tote ;p
Normal alla apo tote pou ekana to post exoun bgei ena karo patches opote logika 8a einai teleiws diaforetika ta pragmata pleon,dunno exw na pai3w apo tote ;p
Patchάρουν αρκετά ισχύει. Αλλά normal ρε συ παραείναι εύκολο :P
Δοκίμασε prince ή king να δεις τη γλύκα
SpiritCrusher
12-03-2011, 19:21
Πάντως διαβάζω πως με τα patches έχει φτιάξει παααρα πολύ.
12-03-2011, 21:47
esteban το νορμαλ ειναι prince ρε αμπαλε =p
esteban το νορμαλ ειναι prince ρε αμπαλε =p
ναι ε. Ε βαριόμουν να τ ανοίξω να δω μωρέ ωχου. To king και το επόμενό του τότε. HAPPY NOW?
http://i53.tinypic.com/6zxcn7.jpg
18-03-2012, 23:00
bump, ασημουλη μην κανεις θρετ!
asimoulis
18-03-2012, 23:03
ok, περάσαμε καλά ψηθείτε.
18-03-2012, 23:12
κι αν παίξετε, δώρο μια πόλη από τον ασημουλη στο πρωτο game!
13-07-2012, 16:34
έπαιξε κανείς το εξπάνσιον; ακούγεται οτι γαμάει (έχωσαν μέσα θρησκείες και spies)
Το παιξα λιγακι, γαματο ειναι προφανως αλλα δεν ξερω αν μαρεσει η κατευθυνση του παιχνιδου.
Τα City States δεν τα εγκρινω προς το παρον καθολου, οπως μου τη σπαει που χαθηκαν κατασκοπεια, θρησκειες.
Ο καιρος θα δειξει
:!: GET FUCKED!
asimoulis
13-07-2012, 20:05
έπαιξα το ντέμο, γαμάει. η θρησκεία έχει πλάκα, κατασκοπεία δεν είδα, αλλά οι μικροαλλαγές είναι όλα τα λεφτά. όπως το ότι οι πόλεις κράτη έχουν βελτιωθεί και ζητάνε λογικά πράγματα + καλύτερο interface.
έπαιξε κανείς το εξπάνσιον; ακούγεται οτι γαμάει (έχωσαν μέσα θρησκείες και spies)
Ο καιρος θα δειξει
:!: GET FUCKED!
Τελεια, τωρα με νεο πισι θα κατεβασω και το οριτζιναλ και το εξπανσιον.
Δεν το επαιξα ποτε τελικα :/
asimoulis
13-07-2012, 20:36
θα σκάσει προσφορά στο steam όπου να ναι, το σπασμένο expansion απ'ότι ακούω ότι δεν δουλεύει.
15-07-2012, 09:10
πολύ θα το 'θελα κι εγώ αλλά το pack μας δίνει τ'αρχίδια στο πιάτο
http://store.steampowered.com/sub/15366/
Τι εννοεις?
Εγω το εψηνα να το αγορασω αυτο το pack, εχει ουσιαστικα ολο το Civilization 5 μαζι με ολο το DLC χωρις ομως το expansion.
Συν το Civilization 3 complete, για αρχειακους λογους, αλλα ΚΑΙ το 4 μαζι με τα δυο εξπανσιονς.
Ασιμουλης, τι νεα εχουμε για προσφορες απο το steam οσον αφορα το εξπανσιον του 5.
Ψηνω να το αγορασω το αποπανω, το χω δει απο χθες.
Ω ρε φιλε τελειωνει σε 7 ωρες το sale. 25 δολλαρια λεει. Τιποτα μλκ.
EDIT: απλα το αγορασα εννοειται, και θα καω μεχρι να βγει το εξπανσιο σε προσφορα στημ. ΜΛΡ.
15-07-2012, 10:45
χαχαχα, ναι ρε, απλά εμείς το έχουμε το 5 με τα dlc από παλιότερο sale, για το expansion έλεγα
το έβαλαν -25% http://store.steampowered.com/app/16870/, 22,5 ευρώ λέει
θα περιμένω σε θαύμα μήπως μπει σε flash sale, we can only hope for a 50%
Λοιπον αυτο το ποστ ερχεται με εναμιση χρονο καθυστερηση, αλλα πρεπει να πω κι εγω την αποψαρα μου (και παντα σε σχεση με τα παλιοτερα παιχνιδια) μετα απο δυο games που ολοκληρωσα.
Στο πρωτο κερδισα με Space Race με τους Ρωμαιους, που ειναι σταθερα δυναμη. Στο δευτερο κερδισα με Diplomatic με τους Ελληνες, επισης φοβερο πλεονεκτημα με τα city states.
Αυτα ηταν δοκιμαστικα παιχνιδια βεβαια, ηταν στο Warlord, ενα επιπεδο πιο κατω απο το Prince, στο οποιο θα ξεκινησω ενα παιχνιδι τωρα.
Εχουν κρατησει ΟΛΑ τα καλα οσον αφορα το gameplay, και εχουν αφαιρεσει καποια αρνητικα που κουραζαν, οπως την πληθωρα units +2
Ισως για πρωτη φορα μου φαινεται ισοπιθανη η νικη με οποιονδηποτε τροπο. +1
Diplomatic Victory πλεον διευκολυνεται αρκετα με τα City States, στο ενα παιχνιδι ειχα allies 6 city states και ειχα την ψηφο τους, αν ηθελα +2
Space Race ειναι νομιζω πολυ ομορφα υπολογισμενο να συμβαινει αρκετα αργα στο παιχνιδι, αλλα αυτο το ειχαν και στο 3 και στο 4, οποτε ειναι στο οριο αν θα το κανεις μεχρι το 2050 +1
Cultural Victory μου φανηκε πιο δυσκολο, αλλα μαρεσει να επεκτεινομαι αρκετα και να φτιαχνω πολεις, οποτε φανταζομαι με 5 πολεις θα ειναι αρκετα πιο ευκολο. +1
Domination για μια ακομα φορα ισως το δυσκολοτερο σε σχεση με τα αλλα victories, αλλα σχετικα πιο ευκολο απο οτι στα προηγουμενα +1
Τα policies ΓΑΜΑΝΕ, πολυ μεγαλη βελτιωση σε σχεση με τα ηδη πετυχημενα civics. +3
Πολυ προτιμοτερη η υπαρξη μονο ενος ηγετη για καθε λαο, οπως επισης και η οργανωση με 2 special buildings/units ανα λαο και ενα trait. Επισης παρα πολλοι λαοι --> +2
Τα City States στην αρχη με ξενισαν αρκετα, αλλα τελικα ειναι πολυ ωραιο concept. Αρκει να βαζεις τα μισα απο τα προτεινομενα, απαραδεκτο να χεις 8 λαους και 16 city states. +1
Μικρες μαγκιες οπως τα Natural Wonders, το embarking ολων των μοναδων, το να μην ειναι απαραιτητο να ενωσεις με δρομο καποιο resource, κανουν το gameplay καλυτερο και πιο fun. +1
Ο πολεμος πλεον βασιζεται σε τακτικη πολυ περισσοτερο και θα μου παρει πολυ χρονο να βρω τις καλυτερες στρατηγικες με τοποθετηση και σειρα επιθεσης των μοναδων +1
Αν και το εκθειασα αμεσως πιο πανω, μου λειπει λιγο το απειρο stacking 30 Tank ή 45 Legionaries να γαμανε τα παντα -1
Αν και πολυ καλο interface οπως ειπε στις πρωτες σελιδες κι ο Deggial, απαραδεκτες ελλειψεις και πολλες. -1
Δηλαδη, που σκατα ειναι ο υπεργαματος κυκλος με τους ηγετες που εβλεπες ολα τα relations κατ επιλογην? -1
Ο χαρτης ειναι ασχημος. Πολυ. -2
Δεν εχει οσο zoom in και zoom out θα ηθελα. -1
Το παιχνιδι αποθαρρυνει ολους τους λαους απο το να επεκταθουν, με αποτελεσμα να φτασει 2014 και ενα 30% του χαρτη να μην ανηκει σε καμια χωρα. Απαραδεκτο -1
Κατι με χαλαει με τα resources. Αυτο με τα strategic μαρεσει μαλλον, αλλα με τα luxury που σου ζητανε και σου πρηζουν τα αρχιδια συνεχεια, με χαλαει -1
Το Diplomacy μου φαινεται πολυ μα πολυ χειροτερο απο οτι στο 4. Στα παντα -2
Συνολικα με την εισοδο θρησκειων και κατασκοπειας στο εξπανσιον, μαλλον εχει προοπτικη να ειναι ακομα καλυτερο κι απο το 4, που το θεωρω μακραν το καλυτερο Civilization.
Αλλα καποιες αλλαγες/ελλειψεις με χαλασαν λιγακι, ιδωμεν.
21-07-2012, 00:29
Το ξανάβαλε απόψε προσφορά στα 22,5 το πήρα κι άντε γαμήσου.
Ξεκίνησα να το παίζω (παιχνιδάρα) και είμαι στο 450 turn περίπου. Ο πούστης ο Γερμανός μου έχει κυρήξει πόλεμο, αυτός είναι με άρματα και αεροπλάνα και εγώ με καριοφίλια. Για να κάνει ειρήνη θέλει όλες τις πόλεις μου (6) εκτός την πρώτη μου φυσικά. Τι να κάνω;
Πόσο κάνει 10 συν 7
29-07-2012, 14:54
Αναδιαπραγμάτευση.
Ό,τι και να του προτείνω εκτός από πόλεις δεν τα δέχεται, μάλλον δεν έχω και τόσα πολλά να του δώσω ε;
Πόσο κάνει 10 συν 7
29-07-2012, 15:48
ο Bismark με είχε τσακίσει και εμένα. Βέβαια είχα προλάβει να κάνω επεκτατικό πόλεμο στην Ιαπωνία που ήταν δίπλα μου και ήταν αρκετά καθυστερημένη σε στρατιωτικό τεχνολογικό εξοπλισμό και τους είχα πάρει όλες τις πόλεις. Έτσι ο Βismark με τους Infantry χτύπησε στον αδύναμο κρίκο μου που ήταν οι πρώην ιαπωνικές πόλεις (λιγες άμυνες εκεί) και αργότερα με ξεκώλιασε. Επίσης το χαμηλό σκόρ και κατάταξη που είχα δεν μου επέτρεπαν συμμαχίες με άλλους και είχα ανύπαρκτη κατασκοπία. Εν ολίγης, σου προτείνω να κάνεις ειρήνη και με τον καιρό θα κερδίσεις ξανά τις πόλεις σου με πολιτιστική σου επιρροή αν χτίσεις κανά Wonder της προκοπής στην πρωτεύσουσα σου.
Θα κρατηθώ λίγο ακόμα όσο μπορώ, και μετά θα ακολουθήσω την συμβουλή σου.
Ξεκίνησα να το παίζω (παιχνιδάρα) και είμαι στο 450 turn περίπου. Ο πούστης ο Γερμανός μου έχει κυρήξει πόλεμο, αυτός είναι με άρματα και αεροπλάνα και εγώ με καριοφίλια. Για να κάνει ειρήνη θέλει όλες τις πόλεις μου (6) εκτός την πρώτη μου φυσικά. Τι να κάνω;
Ragequit και start new game. Σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι οι Γερμανοί δε χάνουν, είναι καριόλια.
Προς το παρόν μου έχει κάνει μια επίθεση που την έχω αποκρούσει, είμαστε από μακριά και αγαπημένοι σοου φαρ. Δεν του κάνει και καμμιά επίθεση ο Μεγαλέκος που είμαστε και φίλοι.
asimoulis
30-07-2012, 18:06
κάνε αναβαθμίσεις και βγάλε άμυνα, δεν θα χάσεις 6 πόλεις σίγουρα. στη συνέχεια αντεπίθεση με πυρηνικά.
metamelia1
30-07-2012, 18:17
http://i.imgur.com/NNpcX.png
30-07-2012, 18:57
άτροπος σε τι επίπεδο παίζεις;
(και με τι λαό είσαι εσύ; )
Είμαι Οθωμανός στο warlord επίπεδο, δεν το είχα ξαναπαίξει και είπα να αρχίσω από τα έυκολα.
KoiliaSamprela
30-07-2012, 20:03
....δεν κατάφερα να παίξω ποτέ κανένα τέτοιο παιχνίδι :(
parapligas21
30-07-2012, 20:09
Είμαι Οθωμανός στο warlord επίπεδο, δεν το είχα ξαναπαίξει και είπα να αρχίσω από τα έυκολα.
αν θες να ξεκινήσεις από τα εύκολα και δεν το έχεις ξαναπαίξει, βάλτο στο chieftain να μάθεις τα βασικά χωρίς να πελαγώνεις όπως τώρα
το ανεβάζεις όταν νιώσεις ότι έμαθες κάτι και είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα
btw παίξε με τίποτα γάλλους καλύτερα ή ρώσσους
Ευχαριστώ αλλά να ακυρώσω όλη αυτήν την προσπάθεια; Αν αρχίσω και χάνω θα το κάνω όπως λες.
Για πείτε οι έμπειροι. Τελικά μου πήρε τρεις πόλεις και έγινε και friendly. Με τα νέα πράγματα που φτιάχνουμε χρειάζεται όλο και περισσότερος χρυσός για συντήρηση. Έτσι είπα και εγώ να την πέσω στον ιταλό ο οποίος δεν είχε τίποτα και του πήρα δυο πόλεις. Από friendly γερμανός μου έκανε κατευθείαν πόλεμο και μου γάμησε τα πρέκια, χωρίς να είναι σύμμαχος με ιταλό.
Αν είσαι επεκτατικός ας πούμε όπως εγώ, νευριάζεις τους άλλους; Και πώς στο καλό θα αναπτυχθώ αν δεν την πέσω σε κανέναν;
Θα ξαναρχίσω από το τελευταίο σώσιμο πιο συντηρητικά και βλέπουμε.
Αν την πέφτεις γενικώς, ή αν την πέσεις σε κάποιον υποανάπτυκτο τότε ναι, μπορεί να εκνευριστούν οι άλλοι. Δεν χρειάζεται να κατακτήσεις πόλεις για να αναπτυχθείς, μπορείς να κάνεις συμμαχίες και να πας για Cultural Victory π.χ.
01-08-2012, 21:02
Ξεκίνα καινούριο μέχρι να κάνεις προκοπή, σιγά σιγά θα φτάσεις εδώ
http://cloud.steampowered.com/ugc/594725980417253347/0C9019529E8A1B9D1A7E401296F2D7ED770BA020/
(το παραπάνω είναι με Autocracy policy, πρώτη φορά γίνηκα φασίστας για δοκιμή :!: τελικά το order (κι ο κομμουνισμός) πάλι καλύτερο policy μου φαίνεται και στο domination victory)
Είσαι ωραίος, εμένα με ξεπάτωσε ο Γερμανός, ξεκινάω άλλο όπως λες.
Πόσο κάνει 10 συν 7
05-09-2012, 16:33
http://img827.imageshack.us/img827/9035/34851556.png
Αττίλας οχυρωμένος στο νησί του με Islam θρησκεία. CIV5 σε αγαπώ και ας με έχεις ξεπατώσει.
Φφφφφφ, το ξεκίνησα με Γάλλους, έπεσα δίπλα στον Ινδό ο οποίος ήταν ούτως η άλλως μεγαλύτερος από εμένα. Αυτός προχωρούσε σε σαιενς και έφτασε να έχει B117 και εγω ακόμα νεροπίστολα. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε. Στο warlord πάλι, κάτι δεν κάνω καλά, δεν προχωράω γρήγορα και με τρώνε λάχανο.
Harbinger of Death
27-09-2012, 15:36
Το Steampunk scenario (http://www.theverge.com/gaming/2012/5/10/3012110/blasting-steampunk-land-and-airships-in-civ-vs-smokey-skies) του εξπάνσιου το έχουμε δει;
Νωρίς το θυμήθηκα γενικά, το ξέρω. Αλλά παίζω εδώ και μια βδομάδα και έχω λιώσει. Πρώτη φορά έβαλα Prince σε Civilization και δεν ψωλιάστηκα :touched: ή ΩΡΙΜΑΣΑ ή το έκαναν εύκολο.
27-09-2012, 17:33
Ρε γιατί είστε φλώροι και παίζετε μονοι σας;
Ξεκολλήστε να μαζευτούμε να κάνουμε κανά πάρτυ.
Ρε γιατί είστε φλώροι και παίζετε μονοι σας;
Ξεκολλήστε να μαζευτούμε να κάνουμε κανά πάρτυ.
ανετα. παιρνω χαρουν ελ ρασιντ
01-10-2012, 15:23
κάνε με add στο steam, thelimnalhymn
SpiritCrusher
31-12-2012, 08:12
Λοιπόοον, όπως ξέρουμε υπάρχει το Gods&Kings Expansion για το Civ 5. Αυτή τη στιγμή το έχει σε προσφορά στο Steam στα 7,5€. Όλα καλά κι ωραία.
Η πραγματική καλή προσφορά όμως είναι στο Green Man Gaming (http://www.greenmangaming.com/s/gr/en/pc/games/strategy/sid-meiers-civilization-v-gods-and-kings/) όπου το έχει για μερικές ώρες ακόμα στα 4,50€. Στο checkout βάζουμε το κουπόνι προσφοράς για ακόμα -30%:
GMG30-DPLIM-DN831
και η τελική τιμή έρχεται στα 3.15€
Επειδή το παιχνίδι είναι Steamworks, ουσιαστικά το GMG θα σου δώσει ένα Steam cd-key το οποίο κάνεις activate στο Steam και όλα οκ.
edit: Και τέλος. Το -30% ισχύει ακόμα αλλά η τιμή του γύρισε στα 30€.
Κωλαράκι Τορνευτό
04-01-2013, 20:41
tl;dr το αποκατω, απλα αφου εχω λιωσει το παιχνιδακι (μαζι με ολο το DLC και το expansion και τα οποια updates), εχω να πω πως σχεδον ολα τα αποκατω αρνητικα εχουν εξαλειφθει (εκτος απο την εμφανιση του χαρτη στο δεξι κατω μερος, που ειναι απλα ΑΣΧΗΜΟΣ και το οτι λειπει αυτος ο υπεροχος κυκλος που εδειχνε τα relations ολων με ολους). Κατα τα αλλα, θρησκειες και κατασκοπεια ανεβαζουν πολυ το παιχνιδι, αλλα και το ΑΙ μετα τα updates εχει βελτιωθει απιστευτα πολυ. Τωρα πλεον δεν εχουν αστρονομικες απαιτησεις για να κανουν ειρηνη μαζι σου, να σου δωσουν luxury resources κ.ο.κ. Ως τωρα στο Prince κερδιζω τις περισσοτερες φορες που παιζω, αλλα χανω ενιοτε, ενω στο King εχω κερδισει 2 φορες απο τις 5 ξερω γω. Δε θελω να παω σε πιο δυσκολο επιπεδο.
- Πολυ σωστο που δε γινεται technology trading, απιστευτη βελτιωση εν προκειμενω
- Επισης μαρεσει πολυ που μπορεις να βαλεις τις πολεις σου να εστιασουν σε gold και βγαζεις ΠΟΛΥ χρημα (εις βαρος βεβαια production, growth + science).
- Γουσταρω τρελα τα unique ablities και το οτι δεν περιοριζονται σε units + buildings. Οι Incas ας πουμε εχουν terrace αντι για farm (epic).
- Mε χαλαει λιγακι η πληθωρα στρατιωτικων μοναδων. Swordsman, Longbowman, Longswordsman, Pikeman και της παναγιας τα ματια, και δεν εχει και τεραστια διαφορα το τι θα φτιαξεις τελικα, δεν εχει τοση εξειδικευση οπως στο 4 που ειχες συγκεκριμενες μοναδες για συγκεκριμενα πραγματα. Το ιδιο και σε μεταγενεστερη εποχη, με Musketman να ειναι επικαιρος μονο για λιγες turns πριν κανεις Rifleman (διαχρονικο προβλημα αυτο)
Παντως συνολικα το παιχνιδι με το expansion και το DLC ειναι 5 φορες καλυτερο απο οτι το βασικο παιχνιδι, που ειχε και αρκετα θεματα ΑΙ και balance.
Λοιπον αυτο το ποστ ερχεται με εναμιση χρονο καθυστερηση, αλλα πρεπει να πω κι εγω την αποψαρα μου (και παντα σε σχεση με τα παλιοτερα παιχνιδια) μετα απο δυο games που ολοκληρωσα.
Στο πρωτο κερδισα με Space Race με τους Ρωμαιους, που ειναι σταθερα δυναμη. Στο δευτερο κερδισα με Diplomatic με τους Ελληνες, επισης φοβερο πλεονεκτημα με τα city states.
Αυτα ηταν δοκιμαστικα παιχνιδια βεβαια, ηταν στο Warlord, ενα επιπεδο πιο κατω απο το Prince, στο οποιο θα ξεκινησω ενα παιχνιδι τωρα.
Εχουν κρατησει ΟΛΑ τα καλα οσον αφορα το gameplay, και εχουν αφαιρεσει καποια αρνητικα που κουραζαν, οπως την πληθωρα units +2
Ισως για πρωτη φορα μου φαινεται ισοπιθανη η νικη με οποιονδηποτε τροπο. +1
Diplomatic Victory πλεον διευκολυνεται αρκετα με τα City States, στο ενα παιχνιδι ειχα allies 6 city states και ειχα την ψηφο τους, αν ηθελα +2
Space Race ειναι νομιζω πολυ ομορφα υπολογισμενο να συμβαινει αρκετα αργα στο παιχνιδι, αλλα αυτο το ειχαν και στο 3 και στο 4, οποτε ειναι στο οριο αν θα το κανεις μεχρι το 2050 +1
Cultural Victory μου φανηκε πιο δυσκολο, αλλα μαρεσει να επεκτεινομαι αρκετα και να φτιαχνω πολεις, οποτε φανταζομαι με 5 πολεις θα ειναι αρκετα πιο ευκολο. +1
Domination για μια ακομα φορα ισως το δυσκολοτερο σε σχεση με τα αλλα victories, αλλα σχετικα πιο ευκολο απο οτι στα προηγουμενα +1
Τα policies ΓΑΜΑΝΕ, πολυ μεγαλη βελτιωση σε σχεση με τα ηδη πετυχημενα civics. +3
Πολυ προτιμοτερη η υπαρξη μονο ενος ηγετη για καθε λαο, οπως επισης και η οργανωση με 2 special buildings/units ανα λαο και ενα trait. Επισης παρα πολλοι λαοι --> +2
Τα City States στην αρχη με ξενισαν αρκετα, αλλα τελικα ειναι πολυ ωραιο concept. Αρκει να βαζεις τα μισα απο τα προτεινομενα, απαραδεκτο να χεις 8 λαους και 16 city states. +1
Μικρες μαγκιες οπως τα Natural Wonders, το embarking ολων των μοναδων, το να μην ειναι απαραιτητο να ενωσεις με δρομο καποιο resource, κανουν το gameplay καλυτερο και πιο fun. +1
Ο πολεμος πλεον βασιζεται σε τακτικη πολυ περισσοτερο και θα μου παρει πολυ χρονο να βρω τις καλυτερες στρατηγικες με τοποθετηση και σειρα επιθεσης των μοναδων +1
Αν και το εκθειασα αμεσως πιο πανω, μου λειπει λιγο το απειρο stacking 30 Tank ή 45 Legionaries να γαμανε τα παντα -1
Αν και πολυ καλο interface οπως ειπε στις πρωτες σελιδες κι ο Deggial, απαραδεκτες ελλειψεις και πολλες. -1
Δηλαδη, που σκατα ειναι ο υπεργαματος κυκλος με τους ηγετες που εβλεπες ολα τα relations κατ επιλογην? -1
Ο χαρτης ειναι ασχημος. Πολυ. -2
Δεν εχει οσο zoom in και zoom out θα ηθελα. -1
Το παιχνιδι αποθαρρυνει ολους τους λαους απο το να επεκταθουν, με αποτελεσμα να φτασει 2014 και ενα 30% του χαρτη να μην ανηκει σε καμια χωρα. Απαραδεκτο -1
Κατι με χαλαει με τα resources. Αυτο με τα strategic μαρεσει μαλλον, αλλα με τα luxury που σου ζητανε και σου πρηζουν τα αρχιδια συνεχεια, με χαλαει -1
Το Diplomacy μου φαινεται πολυ μα πολυ χειροτερο απο οτι στο 4. Στα παντα -2
Συνολικα με την εισοδο θρησκειων και κατασκοπειας στο εξπανσιον, μαλλον εχει προοπτικη να ειναι ακομα καλυτερο κι απο το 4, που το θεωρω μακραν το καλυτερο Civilization.
Αλλα καποιες αλλαγες/ελλειψεις με χαλασαν λιγακι, ιδωμεν.
asimoulis
06-01-2013, 15:27
Για τους κατόχους G&K
1. Κατεβάζουμε απ'εδώ http://anonymousdelivers.us/33374
2. Αντιγράφουμε και αντικαθιστούμε μέσα εδώ C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sid Meier's Civilization V\Assets\DLC\Expansion\Sounds\Streamed\Music
3. Ανοίγουμε το Civ
4. ????
5. PROFIT!!!
λοιπόν,
μου το έκανα δώρο για πρωτοχρονιά και μου έχει καταστρέψει τη ζωή. είχα να ασχοληθώ με civilization από το 2ο (αν και τότε δε καταλάβαινα κ πολλά μιας κ ήμουν πιτσιρίκος) κ με έχει χαζέψει.
δεν έχω προχωρήσει ακόμα στο g&k μιας κ περιμένω το σαράκι να με φάει καλύτερα πρώτα.
παω για ύπνο γτ έχουμε κ δουλειές αύριο. ο φουυυυ
Κωλαράκι Τορνευτό
08-02-2013, 21:05
Βαλε και το Gods & Kings, δε χρειαζεται να λιωσεις στο σκετο για να πωρωθεις/προσαρμοστεις.
Ισα ισα που μαζι με το Gods & Kings ειναι αρκετα πιο balanced το παιχνιδι, και δε γινονται "μαλακιες" που δε βγαζουν νοημα.
με τη πρώτη ευκαιρία λοιπόν.
επίσης, σας συμβαίνει κ εσάς να κολλάει στα καλά του καθουμένου; νομίζω πως το έχω πατσάρει κανονικά κ θεωρητικά δε θα έπρεπε να τα κάνει αυτά.
Αν δεν το αγοράσεις και τώρα...
http://store.steampowered.com/sub/25544/
Κωλαράκι Τορνευτό
03-03-2013, 23:44
13 δολλαρια ολο το παιχνιδι μαζι με το expansion και ολο το DLC λεει.... με ψηνει να το αγορασω ως δωρο σε κανεναν....
Κωλαράκι Τορνευτό
16-07-2013, 07:00
Καλυτερο expansion του κοσμου το Brave New World. Χαμος, τουρισμος, νεος τροπος για Cultural Victory, νεος τροπος για Diplomatic Victory (ουσιαστικα εφεραν πισω το συστημα του 4 που απλα γαμουσε, με τις ψηφους απο city states ηταν μαλακια), 9 νεοι civs με αρκετα ιδιαιτερους τους Βενετους και τους Shoshones, great artists, writers, musicians, Broadway, Parthenon και ενα σωρο αλλα. Ηταν που ηταν εκπληκτικο το παιχνιδι, τωρα απλα εγινε ακομα καλυτερο. Εχει πολυ ψωμι, επαιξα ενα παιχνιδι με Πολωνους και κερδισα ΠΟΛΥ δυσκολα, θελω να δω τι παιζει και με τους αλλους λαους.
Το καλό είναι πως έκαναν το culture πιο relevant ακόμη και όταν πας για άλλο victory type, καθώς αποτελεί άμυνα για το culture victory των αντιπάλων. Επίσης είναι απίστευτα σημαντικό να έχεις trade routes asap, βοηθάνε πολύ ακόμη κι αν δεν τα χρησιμοποιείς για gold production.
Η Βενετία είναι ο πιο βαρετός πολιτισμός.
Κωλαράκι Τορνευτό
17-07-2013, 00:53
Θα επανελθω αργοτερα με συνολικη κριση, προς το παρον απο τα λιγα που μπορω να πω ειναι πως συνολικα τις εντυπωσεις κερδιζει για μενα η φαση με το World Congress και οτιδηποτε εχει να κανει με culture, tourism και trade routes... και τα οποια δενουν ολα μαζι. Μιλαμε ισως πλεον για το καλυτερο Civilization παιχνιδι, ομολογω πως ημουν σκεπτικος οταν βγηκε το "βασικο" πακετο το 2010, και σιγουρα θεωρουσα το 4 καλυτερο συνολικα, αλλα μετα τα δυο expansions και ειδικα το δευτερο, το V μαλλον παιρνει την πρωτια. Για τους Βενετους τι να πω, εμενα γαματοι μου φαινονται, αλλα δεν επαιξα κανενα παιχνιδι με αυτους ακομα. Ως αντιπαλοι παντως μια φορα τους εσκισαν οι Ελληνες και μια φορα μας γαμησαν ολους. αγοραζοντας απο πολυ νωρις 2 City States (τα οποια μαλιστα αν τα κατακτησεις ΔΕ μπορεις να τα κανεις liberate) και πηραν κεφαλι.... μαρεσει πολυ η ιδεα του να μη μπορεις να φτιαξεις settlers και να πρεπει να εξαγορασεις το μισο κοσμο :razz: Σημερα θα δοκιμασω να παιξω με Shoshones, λογικα ενδεικνυνται για μεγαλη αυτοκρατορια με τη φαση με τα συνορα.
Κοίτα, οι Βενετοί είναι πολύ καλός πολιτισμός. Αν και για δοκιμή τους έπαιξα μόνο σε King difficulty, ήταν πολύ έυκολο για diplomatic victory και culture victory. Αλλά ο περιορισμός σε μια πολή καταντά πολύ βαρετός, καθώς έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να κάνεις ανά γύρο.
MoRmEnGiL
22-07-2013, 05:15
I'll just leave this here
http://www.youtube.com/watch?v=aTD1rrzvIjg
Deggi, des sto ep 19 kai pes mou an exeis liga na kaneis h oxi ;]
Κωλαράκι Τορνευτό
22-07-2013, 07:02
Δηλαδη θες να μου πεις, οτι υπαρχει τυπος που εκατσε επαιξε Deity lvl με Venice, το κινηματογραφησε ΟΛΟ και το ανεβασε σε κομματια στο youtube?
Και ο οποιος απο οτι βλεπω τωρα, πριν 3 λεπτα ανεβασε το 20ο επεισοδιο? Πωωωωωω δεν εχω λογια για το μεγεθος του καψιματος.
Παιδια εγω θα το ομολογησω, αν και σε Civ3 και Civ4 εφτασα σε επιπεδο στο οποιο μπορουσα πλεον να κερδισω σχεδον καθε παιχνιδι στο Emperor (5ο απο 8 επιπεδα στο III και 7ο απο 9 επιπεδα στο IV) οσο σκατα κι αν ξεκινουσε, στο Civ5 μεχρι τωρα μονο σε Prince (4ο απο 8 ) εχω φτασει σε τετοια "ανεση", και στο King (5ο) την παλευω λιγακι αν ειμαι τυχερος. Emperor δε μπορω καν να αγγιξω :/ Δεν ξερω αν θελει πολυ περισσοτερο micromanagement, αλλα δεν εχω την υπομονη για τετοια πραγματα πλεον... Εσεις τι επιπεδο παιζετε?
Παίζοντας σήμερα ένα σενάριο από gods and kings, (δε θυμάμαι ποιο). Παρατήρησα την όχι και τόσο προηγμένη ΑΙ.
Έκανα μία όχι και τόσο ενδεδειγμένη επίθεση σε μια πόλη με έναν μόνο καταπέλτη και κάτι λιμά, τοξότες και σία. Ενώ έριχνα αβέρτα εγώ με καταπέλτη, η πόλη βαρούσε τον τοξότη συνεχώς, που έπαιρνε ΧΡ και του ανανέωσα τη ζωή μια φορά. Μου σκότωσε 1-2 μονάδες, αλλά, ρε φίλε, ο καταπέλτης σου κάνει τη ζημιά και χτυπάς αλογάκι και τοξότη;
KoiliaSamprela
29-07-2013, 08:34
..................καταπέλτη και κάτι λιμά, ...........................
λιμά
:touched:
μου ομόρφυνες και άλλο την μέρα μου :)
MoRmEnGiL
03-08-2013, 00:11
ρε φίλε, ο καταπέλτης σου κάνει τη ζημιά και χτυπάς αλογάκι και τοξότη;
O katapelths omws de mporei na sou parei thn polh :P
Genika se high difficulty, otan 8es na kaneis defend mia polh, sfazeis ola ta melee units prwta, giati xwris melee units, mporei na exei 2 ekatomyria bombers kai 7 xiliades artillery, alla thn polh den mporei na thn parei :P
Bebaia h AI den einai kai toso ikanh se auta ta pragmata oso enas empeiros paikths. Ti na ginei, etsi ein auta.
Κωλαράκι Τορνευτό
03-08-2013, 11:54
Αυτη ειναι μια τακτικη που ακολουθω κι εγω, αλλα πολλες φορες σε high difficulty οπως λες, το ΑΙ καθεται και εχει υπομονη... τις προαλλες επαιζα ενα παιχνιδι με Γερμανους αντιπαλους, και με ειχαν στο σφυροκοπημα επι 15 turns ξερω γω, μεχρι που σιγα σιγα και χανοντας καποιες μοναδες, σκοτωσα ΟΛΕΣ τις μοναδες που ειχαν φερει. Και εκει που νομιζα οτι ξεμπερδεψα, 3 turns μετα σκανε με 4 Riflemen και 5 κανονια, και απλα με τσακισαν, οσο κι αν χτυπουσα τους Riflemen συμφωνα με την αποπανω λογικη. Γιατι το μονο που χρειαζεται ειναι ΕΝΑ melee unit στο τελος, αφου σε εχουν φτασει στο 0 στην αμυνα της πολης...
MoRmEnGiL
08-08-2013, 21:27
genika h logikh einai petas ena dyo melee unit me rough terrain promotion mprosta apo thn polh gia ZOC logous, kai ton/ta exeis fortify, den kaneis attack me dautona. Attack kai damage kaneis me archers/gattling/cannons/artillery/bombers..liga meatshields,polla ranged 8es. Heroic epic boh8aei panta.
A, kai kana horse unit gia artillery sniping.
O καμμένος στο βιντεάκι πιο πάνω αγόραζε city states με τον great merchand. Μόνο στο brave new world γίνεται αυτό και όχι στο G&K ε;
Για πείτε εσείς πόσο καμμένοι είστε; Εγώ έχω παίξει 110 ώρες μέχρι τώρα.
MoRmEnGiL
18-08-2013, 06:35
O typos sto video pou postara einai external consultant ths Fireaxis btw. Oti k na shmainei auto :P
Oso gia tis city states pou agoraze me great merchants, auto einai unique ability ths venice.
EDIT: sto steam klokarw 210 wres civ v, e bale kai kammia 300ria paliotera se pirated version :P
Κωλαράκι Τορνευτό
18-08-2013, 09:49
Εχω 555 ωρες καταχωρημενες ηδη. :dfinger::dfinger::dfinger:
Εκ των οποιων βεβαια περιπου οι 150, ισως και παραπανω, πρεπει να ειναι απο τις 16 Ιουλιου που σταματησα δουλεια για το καλοκαιρι, εως και σημερα.
Ατροπε, το special unit της Venice ειναι ο Great Merchant Of Venice, αντι για απλος Great Merchant, και αυτο ειναι το ability που εχει, να αγοραζει οποια city-state γουσταρει. Ολως τυχαιως επαιξα ενα παιχνιδι μολις με Venice, κι ενω ημουν μπροστα σε οποιαδηποτε αλλη παραμετρο του παιχνιδιου, εχασα απο Space Victory απο Arabia. Ο λογος ηταν οτι ολες οι πολεις που εχεις με τους Βενετους εκτος της πρωτευουσας ειναι puppets, οποτε δεν ελεγχεις τι παραγωγη θα εχεις. Το οποιο σημαινε οτι επρεπε να φτιαξω ολα τα spaceship components με Venice, και φυσικα αυτο πηρε πολλες turns. Παραλιγο να κερδισω ουτως ή αλλως, ημουν στη μεση του Life Support που ηταν και το τελευταιο (απειρα γαμωσταυριδια εννοειται).
MoRmEnGiL
20-08-2013, 02:38
An eisai se space race, o kalyteros tropos na nikhseis einai diplomacy by other means.
http://images.wikia.com/vampirediaries/images/1/11/If_you_know_what_I_mean_.png
21-05-2014, 23:53
Επίπεδο Prince και οι Ρώσοι μπήκαν information era to 1900. OOOOOOK.
Κωλαράκι Τορνευτό
22-05-2014, 00:00
Ti xartis?
Posoi laoi?
Posa City States?
Esy poious exeis?
22-05-2014, 00:10
Αυστριακούς είχα, 8 λαοί τα διπλάσια city states και continents. Στο νησί μου τους πήρα φαλάγγι, και μέχρι τους 600-700 βαθμούς κοντράραμε με ρωσάκια, μετά δεν ξέρω τι σκατά έκαναν στο άλλο νησί και πήρε τέτοιο προβάδισμα (τους περνούσα και για 2 techs στους βαθμούς που προανέφερα...)
Κωλαράκι Τορνευτό
22-05-2014, 00:57
Auto einai malakia merikes fores, kathetai kapoios laos stin alli ipeiro na parei poly megalo provadisma, eite noris, eite argotera, kai meta an den pas na tous pareis 2-3 poleis, mi sou po tin proteuousa kateutheian, den vgazeis akri. Vevaia poy na pas na pareis tin proteusousa an o allos exei tanks ki esy Cavalry....
22-05-2014, 01:02
Ρε, στο τέλος έμπαιναν στο δικό μου νησί με marines (εγω ειχα riflemen) και κάθε 2-3 turns ξεφύτρωνε και στις άκρες μία πόλη (την οποία έπαιρνα με το ζόρι σ'ένα turn με 5 artilleries και 2 Hussars)
Κωλαράκι Τορνευτό
22-05-2014, 07:59
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29359-CIVILIZATION-Beyond-Earth
Υπαρχει ηδη θρεντ, το εχω ανοιξει κι αυτο εγω που ειμαι καμμενος. Κανας μοντερατορας να το μεταφερει το αποπανω?
(το οποιο απλα με κανει να θελω να παιξω ΤΩΡΑ)
Ingolemo
25-05-2014, 13:01
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29359-CIVILIZATION-Beyond-Earth
Υπαρχει ηδη θρεντ, το εχω ανοιξει κι αυτο εγω που ειμαι καμμενος. Κανας μοντερατορας να το μεταφερει το αποπανω?
(το οποιο απλα με κανει να θελω να παιξω ΤΩΡΑ)
Done. :)
11-06-2014, 15:12
Κι εκεί που νικάω με Μαρία Θηρεσία (Diplomatic, αν και μπορούσα να νικήσω με οποιονδήποτε τρόπο εδώ που τα λέμε), exit windows και pop up προσφορες από το steam. Επιτέλους Brave New World στα 7.5 ευρώ.
MoRmEnGiL
11-06-2014, 16:27
Kala e, to AI exei ginei ligo spazarxidiko sto BnW sto 8ema diplomacy. Kaneis poly expand se misoun => denounce => dow. Den kaneis expand se blepoun weak => denounce => dow. Ftiaxneis polla units se 8ewroun warmonger hate => denounce => dow. Den kaneis polla units weak => denounce => dow. Se kaloun gia mutual dow se allo AI, to opoio parepiptontws tsirlise mia polh anamesa se 2 dikes sou, kai molis perneis thn polh se 8ewroun warmonger, hate => denounce => dow.
SIGA MWRH KYRIA.
EDIT: Kai to xeirotero einai oti sto actual war paizoun les kai exoun gia arxistrathgo mia paraplhgikh amoibada. 6 fores ta dika mou units, anikanoi na paroun mia mikrh polh. :roll:
11-06-2014, 20:54
Άσχετο αλλά πόσο τέλειο
https://www.youtube.com/watch?v=yhWaufQD9Uo
Κωλαράκι Τορνευτό
11-06-2014, 21:03
Ελπιζω να το τσιμπησες. Το παιχνιδι ανεβαινει 5 επιπεδα με το Brave New World.
Παρε Βραζιλιανους ή Ασσυριους, εχουν φοβερα μπονους κατ'εμε.
Και οι αλλοι νεοι λαοι ολοι καλοι ειναι, με πολυ ειδικο gameplay για Βενετους (που ομως το βαριεμαι).
ΥΓ. Σχεδον ολα τα πολεμικα themes γαμανε, αλλα του Αττιλα απλα επος ναι
11-06-2014, 22:35
Ναι ρε, εννοείται οτι πήρα εκείνη τη στιγμή. Πολωνούς μπήκα να δοκιμάσω λίγο γιατί με γλύκαναν πολύ με αυτά τα free policies σε κάθε αλλαγή εποχής. :D
Ρε τόσα άτομα παίζουμε, θα το στήσουμε καμιά φορά;
metamelia1
20-06-2014, 02:44
varethika sto prwto lepto paixnidiou
Mitsmann
20-06-2014, 03:27
τωρα θα το στησουμε σιγουρα. :)
εκανα τον κομμουνισμο παγκοσμια θρησκεια.
το order παγκοσμια ιδεολογια.
και μετα victory με ψηφοφορια.
λολ
MoRmEnGiL
08-07-2014, 10:23
Loipon, xtes anakalypsa kati entelws overpowered.
To syndiasmo Tilted Axis map, kai Heathen Conversion reformation belief.
E3hgw:
To heathen conversion einai ena reformation belief pou perneis otan anoi3eis to sxetiko policy sto piety tree. Me auto oi missionaries sou automata sou dinoun otidhpote barbarians einai dipla tous ypo ton elegxo sou. Ypopsh oti ta barbarian units den einai anagastika mono archers brutes kai handaxes, argotera sunantas riflemen mexri kai marine barbarian exw dei.
To Tilted Axis dhmiourgei ena xarth pou sto panw meros exei terasties ektaseis me xioni. Mono xioni. Terasties. Mias kai kaneis den mporei na kanei settle ekei, guess what, einai phxtra stous barbarians.
Do the math.
http://cloud-3.steampowered.com/ugc/586908100109656352/C721535B4D344B4EB68FBDE3AEF043BF31C48C8B/
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/586908100109648068/930632C2B2E614BB13D10493359F1B2C5F7A50B6/
Ola auta ta unitsse kanoun aneta #1 military power, alla an exeis kana discount sto upgrade akoma kalytera.
H an exeis to policy pou unit gift se city state dinoun parapanw influence aneta ginese ally me oles tis City states siga siga.
Brokeniles genika :P
Mitsmann
01-08-2014, 15:16
Ας κανουμε μια υποθεση εργασιας, οτι θα ηθελα να δοκιμασω σιβιλαηζεησο.
εχω ενα λαπτοπ παλιο, Intel core 2 1,73 GHz, 2 GB Ram, on board γραφικα
ποιο θα επαιζε χωρις να κουραστει το συμπαν?
απ οσα επαιζαν προτεινετε το καλυτερο με το καλυτερο γκεημπλεη.
χαρηκα που με διαβασατε.
MoRmEnGiL
11-08-2014, 02:49
Omologw oti prin to civ V to teleutaio civ pou eixa pai3ei htan to 2 :P sigoura 8a trexei pantws :P
Per ap thn plaka to mono prob gia civ v apo osa eipes einai pi8anws h on board gpu. An den doulepsei me auth to V kata genikh omologia to 4 einai landmark ths seiras (mazi me ta expansion tou)
Κωλαράκι Τορνευτό
11-08-2014, 04:29
5 > 4 > 3 > 2 > 1
Απλα τα πραγματα. Οποιοσδηποτε διαφωνει με το παραπανω, ειναι λογω συναισθηματικου δεσιματος.
Το οποιο για πολυ καιρο με εκανε να θεωρω το 3 καλυτερο απο το 4, και το 4 απο το 5, αλλα τελικα αγαπησα οσο επρεπε καθε παιχνιδι (απειρα)
MoRmEnGiL
12-08-2014, 17:00
Apla apefyge ta call to power.
13-08-2014, 11:27
Έχω την εντύπωση οτι το BNW έχει το πιο καθυστερημένο AI ever. Αυτά τα κουλά πλεονεκτήματα κάνουν το παιχνίδι τελείως ανούσιο (Ναβουχοδονόσορ κάθε 3 turns να φτιάχνει απανωτά wonders στην Βαβυλώνα, απλά λολ).
MoRmEnGiL
17-08-2014, 01:29
ti diffic paizeis?
17-08-2014, 09:21
Πρόσφατα ξεκίνησα king αλλά με κάτι παρόμοιες αηδίες μ' έκανε να το γυρίσω πάλι στο prince. Tο παραπάνω δηλαδή prince είναι, λολ.
Κωλαράκι Τορνευτό
17-08-2014, 15:44
Και εδω βλεπεις γιατι στο King το παιχνιδι αρχιζει να γινεται αρκετα σπαστικο:
http://www.civfanatics.com/civ5/difficulties
Φυσικα δεν εχω καν δοκιμασει σε πιο υψηλο επιπεδο.
MoRmEnGiL
21-08-2014, 00:12
Xmmm, to king paraeine eukolo, osa king games exw pai3ei fetos kapou meta th medieval era exw toso megalo probadisma pou arxizw k bariemai.
Lew na dokimasw kana immortal game soon.
To asteio einai oti apo mia apopsh deity/immortal einai pio eukola an 3ereis na jugglareis ta AI diplomaticaly. Exoun sxedon panta lefta gia trade, kai bgazoun workers kai autoi alla kai ta city states poly nwris gia steal. Apla prepei na ma8eis ta timing se kapoia pragmata, px turn 40 war dec apo neighbours, poio turn mporeis realisticaly na xtiseis kapoio wonder (genika den mporeis, eidika ta ancient classical me th gkamia :P), poio turn einai likely na nikhsei runnaway AI me poia victory klp.
Keep in mind, an kapoios spammarei wonders, ta wonders auta 8a ginoun dika sou otan tou pareis kana 2 basikes poleis :P
21-08-2014, 02:46
Ναι οκ, εμένα αυτό μου φαίνεται τρομερά βαρετό από την άλλη, χίλιες φορές να παίζω με κανονικούς ανθρώπους που έχουν λίγο μυαλό να κάνουν κάτι διαφορετικό (κι ας κρατάνε τα turns 3-4 φορές περισσότερο) παρά συγκεκριμένες φόρμες ενός ηλίθιου AI που απλά έχει τρελά πλεονεκτήματα.
Κωλαράκι Τορνευτό
21-08-2014, 04:02
Xmmm, to king paraeine eukolo
:moutza: σορρυ, αρκουδι δε δινω
MoRmEnGiL
21-08-2014, 06:21
Dude, sobara an exeis problhmata me to king kalytera gyrna to se sims. H mexri twra empeiria mou mou leei oti king=zero challenge. Den to lew gia na to pai3w istoria, to AI einai poly adynamo sto king, den exei kamia elpida na krathsei ena empeiro paikth pisw pou 3erei ta mechanics kala. Gia na einai competitive to AI xreiazete megala boosts se sxesh me ton paikth. Dld sobara, poia htan h teleutaia fora pou exases h kindynepses na xaseis paixnidi?
Oso gia to human aspect.. den einai kai poly multi friendly to civ, eidika an den einai co op to sygkekrimeno game. Coop vs immortal/deity AIs 3erw gw nai ekei exei xabale. Player vs player ka8ara to 50% tou game einai irrelevant, kai einai toso complex pou 8elei kana misawro gia to ka8e turn o ka8e paikths 3erw gw.
26-08-2014, 10:55
Αν είναι να γίνω bot για να παίξω ένα παιχνίδι, γάμησε το καλύτερα, μια χαρά είναι το prince.
MoRmEnGiL
27-08-2014, 08:19
Dude, einai paixnidi. Esy apofasizeis ti einai diaskedastiko kai ti oxi. Egw proswpika den diaskedazw xwris proklhsh, alla oute kai xwris polles pi8anothtes nikhs. O ka8enas briskei th xrysh tomh tou. De xaneis pantws tpt na dokimaseis higher difficulties, mexri emperor einai sxetika apla ta pragmata kai de xreiazete poly kapsimo eggefaliko.
EDIT: kai gia na leme kai tou strabou to dikio, de nomizw oti to na stresarete kaneis gia ena paixnidi exei nohma. Yparxoun poly shmantikoteres phges stress :P
Κωλαράκι Τορνευτό
27-08-2014, 15:11
De xaneis pantws tpt na dokimaseis higher difficulties, mexri emperor einai sxetika apla ta pragmata kai de xreiazete poly kapsimo eggefaliko.
:skase:
MoRmEnGiL
02-05-2015, 01:42
https://www.youtube.com/watch?v=BGmv7AkZ5eE
28-06-2016, 09:44
με 0,74€ στο στημ, ντροπή για όποιον δεν το έχει και δεν το πάρει
KoiliaSamprela
28-06-2016, 11:12
με 0,74€ στο στημ, ντροπή για όποιον δεν το έχει και δεν το πάρει
λινκ? αυτό? http://store.steampowered.com/app/8930/
28-06-2016, 11:18
χμμμμ ναι, αλλά αυτό που πόσταρες έχει εντελώς άλλη τιμή, εγώ πριν έβλεπα αυτό (http://i.imgur.com/sAS20Xl.png)
παίζει να πέτυχα στιγμιαίο λάθος τους που διορθώθηκε
edit: πω, είμαι μπετό, συγγνώμη, 0.74 κοστίζουν τα DLC που δεν έχω :oops: