PDA

View Full Version : Έκρηξη βόμβας στα Πατήσια με θύμα 15χρονο Αφγανό πρόσφυγα

Candiru
28-03-2010, 23:21
ένας νεκρός και δυο τραυματίες αλλοδαπές, το ένα μικρό κοριτσάκι

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=118759&cid=4

freak brother
29-03-2010, 00:10
πατησσα λεει.

Leech
29-03-2010, 01:15
ρηλέητεντ: "Βόμβα ουρανίου στο Απάτσι"
κάνουν και ρίμα.

Mostos
29-03-2010, 01:18
τι τραγωδία να διασχίζεις 40 κύματα για να σωσεις την οικογένεια σου απο μια χώρα εμπόλεμη, να στοιβάζεσαι σα το ζώο σε ένα καράβι, να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που πρέπει να ψάχνεις τα σκουπίδια για να επιβιώσεις και τελικά να βλέπεις τον 15χρονο γιό σου διαμελισμένο. τι ζωή είναι αυτή για τη μάνα και για το 10χρονο κοριτσάκι;

geologiko_karoto
29-03-2010, 01:31
Εκτός του τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος, με το νεκρό να έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων όταν εξεράγη ο μηχανισμός ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, δηλαδή κάποιοι να παγίδευσαν την βαλίτσα για να σκοτώσουν αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες.

freak brother
29-03-2010, 02:21
Εκτός του τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος, με το νεκρό να έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων όταν εξεράγη ο μηχανισμός ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, δηλαδή κάποιοι να παγίδευσαν την βαλίτσα για να σκοτώσουν αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες.

με τπτ δεν παιζει τετοιο ενδεχομενο...

MoRmEnGiL
29-03-2010, 03:39
tromazw.

Custom User
29-03-2010, 04:13
Τι γαλάτσι ρε μαλάκες. Στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι μου έγινε.

Ingolemo
29-03-2010, 04:19
E, ante enas mod na allaksei to titlo se "Βόμβα στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι του Custom User" gia na mh mperdeuomaste.

Custom User
29-03-2010, 04:21
Ανα μπράβο.

Parasight
29-03-2010, 08:51
Εκτός του τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος, με το νεκρό να έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων όταν εξεράγη ο μηχανισμός ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, δηλαδή κάποιοι να παγίδευσαν την βαλίτσα για να σκοτώσουν αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες. :rofl: Sorry, είναι τραγικό το συμβάν αλλά δε μπορώ να κρατηθώ. Ποιος ξέρει πόσες μαλακισμένες εικασίες των "δημοσιογράφων" θα ακούσουμε ακόμα τις οποίες μεταδίδουν λες και μιλάνε στον κολλητό τους πριν μάθουν οτιδήποτε διασταυρωμένο.

Deggial
29-03-2010, 11:43
Την βόμβα τοποθέτησε έτερος ρακοσυλλέκτης για να πλήξει τον ανταγωνισμό.

Candiru
29-03-2010, 11:45
καλά ούτε το μέρος που έσκασε η βόμβα δεν ξέραν οι δημοσιοκάφροι; απίστευτο!!! Δεν τους έκατσε να είναι τρομοκράτης, το πρωί άκουγα για κακή χρονορύθμιση της βόμβας και έσκασε στα χέρια του τρομοκράτη, άστα να πάνε, μιλάμε για δημοσιοκαφρίλα του απόλυτου πάτου!!!

FIXXXER
29-03-2010, 11:48
Σκατα

Coroner
29-03-2010, 12:51
Το θέμα είναι ότι πληρώνονται για να γράφουν μαλακίες και μερικοί τις πιστεύουν όπως και να χει. Κρίμα για την οικογένεια.

freak brother
29-03-2010, 19:18
που ειν ο καλκις να μιλησει για τις παραπλευρες απωλειες του επαναστατικου αγωνα? ενας 15 χρονος μεταναστης νεκρος και η 10 χρονη αδερφη του μαλλον τυφλη.

wom
29-03-2010, 20:11
καλά ούτε το μέρος που έσκασε η βόμβα δεν ξέραν οι δημοσιοκάφροι; απίστευτο!!! Δεν τους έκατσε να είναι τρομοκράτης, το πρωί άκουγα για κακή χρονορύθμιση της βόμβας και έσκασε στα χέρια του τρομοκράτη, άστα να πάνε, μιλάμε για δημοσιοκαφρίλα του απόλυτου πάτου!!!

Εσύ ο οποίος έφτιαξες 150 topics με ότι άκουγες, πως χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ?

bbq
29-03-2010, 20:44
Σήμερα μερικά μμε θα ανακαλύψουν ότι στην ελλάδα οι μετανάστες τρώνε από τα σκουπίδια (αν βρουν), κοιμούνται στους δρόμους και γενικά θα τους πιάσει μεγάλος πόνος και καημός. Από αύριο στα παράθυρα πάλι Λα.Ο.Σ και λοβοτομές.

KoiliaSamprela
29-03-2010, 20:59
Σήμερα μερικά μμε θα ανακαλύψουν ότι στην ελλάδα οι μετανάστες τρώνε από τα σκουπίδια (αν βρουν), κοιμούνται στους δρόμους και γενικά θα τους πιάσει μεγάλος πόνος και καημός. Από αύριο στα παράθυρα πάλι Λα.Ο.Σ και λοβοτομές.

Βασικά κέρδισαν για λίγες μέρες αξιοπρέπεια ως μετανάστες , χωρίς το "λαθρό" .

phthoggon
29-03-2010, 21:26
Σήμερα μερικά μμε θα ανακαλύψουν ότι στην ελλάδα οι μετανάστες τρώνε από τα σκουπίδια (αν βρουν), κοιμούνται στους δρόμους και γενικά θα τους πιάσει μεγάλος πόνος και καημός.

Great success λοιπόν!

Τραγική απουσία αριστεροαναρχίας από το θρεντ.

stam and the witches
29-03-2010, 21:34
Δίνω δυναμικό παρόν:

Δεν έχω καμία γαμημένη ιδέα τι συμβαίνει. Τα χω παίξει.

pitchfork
29-03-2010, 22:42
Ευτχώς τη πατήσανε Αφγανοί και όχι κανας δικός μας.

Agoraphobic_S.I.
29-03-2010, 23:19
Εμένα με έπεισαν (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1148858) πάντως.
Μυρίζει φασιστική προβοκάτσια η φάση.

Amnesiac.
30-03-2010, 00:19
Έλεγα και γω δε θα το πει κανείς;

Πες τίποτα και για παρακράτος κτλ να είμαστε καλυμμένοι.

12 stars circle your brow
30-03-2010, 00:21
Καλά άραξε λίγο ρε Amnesiac που βγήκες αμέσως να κατηγορήσεις (περίεργη μου έσκασε η παρέμβαση του φθόγγου), έχουμε μέρες μπροστά να δούμε τι έγινε, δεν είναι ανάγκη σε περίπτωση λάθους να μας δίνεις ποστς να σου quotaρουμε στη μάπα.

Amnesiac.
30-03-2010, 00:26
Ποιο λάθος βρε παπάρα. Δεν έχω ιδέα τι συνέβη προφανώς. Τι θα quotάρεις δηλαδή.

Αλλά ακριβώς επειδή δεν έχει κανείς ιδέα τι συνέβη είναι πραγματικά τραγικό η άλλη να έχει νεκρό παιδί και κάποιοι να "μυρίζουν" ποιος το έκανε. Αυτό σας πείραξε, μήπως το έκαναν φασίστες.

30-03-2010, 00:31
Εμένα γενικά δεν με "πειράζει" κάτι, ένα ηλίθιο χτύπημα με αθώο παιδί νεκρό παραμένει τέτοιο απ' όποιον κι αν έγινε.
Απλά παρατήρησα σε 2 σελίδες θρεντ ήδη κάποιους να ξεκινούν τα κατηγορητήρια, και επειδή ως γνωστόν σε λατρεύω θέλω να σε προφυλάξω από το να κάνεις το ίδιο λάθος, γιατί μπορεί να είσαι λάθος, αυτό είπα όλο κι όλο.

Tispanagias tamatia
30-03-2010, 00:35
Εγώ έχω βάλει στις ρυθμίσεις να εμφανίζει 40 ποστ ανα σελίδα, οπότε μη μιλάς για 2 σελίδες.

Amnesiac.
30-03-2010, 00:35
Και γω σε λατρεύω και το ξέρεις, γιαυτό και γω σου εξηγώ από τη μεριά μου ότι αυτό εννοούσα με το ποστ μου, ότι είναι τραγικό να αρχίσουν τα κατηγορητήρια, οπότε δύσκολα θα έμπαινα στη διαδικασία να κατηγορήσω κάποιον, ακόμα δεν καταλαβαίνω από ποιο λάθος πας να με προφυλάξεις.

30-03-2010, 00:37
που ειν ο καλκις να μιλησει για τις παραπλευρες απωλειες του επαναστατικου αγωνα? ενας 15 χρονος μεταναστης νεκρος και η 10 χρονη αδερφη του μαλλον τυφλη.

Σήμερα μερικά μμε θα ανακαλύψουν ότι στην ελλάδα οι μετανάστες τρώνε από τα σκουπίδια (αν βρουν), κοιμούνται στους δρόμους και γενικά θα τους πιάσει μεγάλος πόνος και καημός.

Great success λοιπόν!

Από αυτό.
Νόμιζα ότι επιτέθηκες στον σύντροφο Agoraphobic και στην ΑΝΑΡΧΙΑ, αυτό είναι όλο.

Amnesiac.
30-03-2010, 00:42

Great success λοιπόν!

Από αυτό.
Νόμιζα ότι επιτέθηκες στον σύντροφο Agoraphobic και στην ΑΝΑΡΧΙΑ, αυτό είναι όλο.

Ε τι διαφορετικό έκανε ο Αγκοραφόμπικ Ες Ες από το φρικ μπράδερ δηλαδή. Απλά τον υπαρασπίζεσαι επειδή κατηγορεί τους κακούς.

Γιαυτό μη βγαίνεις να κατηγορήσεις, έχουμε μέρες μπροστά μας να δούμε τι έγινε!

Agoraphobic_S.I.
30-03-2010, 00:53
Δηλαδή δεν θα μπορούσες να πεταχτείς εσύ, ΑΜΝΕΖΙΑΚ, και να κάνεις μια οσφρητική υπόθεση για τη φάση.
Μάλλον θα έχεις συνάχι.
Το παιδί όντως σκοτώθηκε και τραυματίστηκε και το μισό σόι, το θέμα μας όμως δεν είναι να κλάψουμε με τη φωτογραφία του διαμελισμένου σώματος αλλά να σκεφτούμε το γεγονός, να κάνουμε εικασίες και να καταλογίσουμε ευθύνες όταν μάθουμε την πραγματικότητα (κάτι που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις). Αλλιώς δεν έχει πλάκα.

freak brother
30-03-2010, 01:22
ρε παιδια εγω λογικα εκρινα οτι ΔΕΝ ηταν ρατσιστικο χτυπημα (εξω απο δημοσιο κτηριο κιολας) . Δλδ μαντεψαν οι χρυσαυγιτες οτι απο κει θα περασουν κατι αφγανοι που θα ψαξουν την τσαντα? δλδ γιατι δεν χτυπαγαν σε κανα σπιτι που μενουν 30 μεταναστες στιβαγμενοι ο ενας πανω στον αλλο να γινει και μπουγιο.Δεν λεω οτι το καναν οι πυρηνες αλλα βαση λογικης και παλι δεν γινεται να βαλαν τυρακι να σκοτωσουν ποντικακι. ξερω γω.

Kaserinos
30-03-2010, 01:29
Καποιος λειπει απο αυτο το θρεντ..

Coroner
30-03-2010, 11:27
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1148858

και

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1149023

Έχει πολύ ψωμί ακόμα το θέμα.

FIXXXER
30-03-2010, 12:56
Το παιδί όντως σκοτώθηκε και τραυματίστηκε και το μισό σόι, το θέμα μας όμως δεν είναι να κλάψουμε με τη φωτογραφία του διαμελισμένου σώματος αλλά να σκεφτούμε το γεγονός, να κάνουμε εικασίες και να καταλογίσουμε ευθύνες όταν μάθουμε την πραγματικότητα (κάτι που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις).

Αυτο το πιστευεις σοβαρα? Η ειρωνευεσαι?

MaX Payne
30-03-2010, 12:56
το κτιριο ειναι η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων
δεν ηταν στα σκουπιδια οπως ελεγαν στην αρχη η μπομπα
μυρισαν τα νυχια τους οτι θα περασει 15χρονος αφγανος ?
τι ψωμι να εχει η υποθεση

παρεισακτος
30-03-2010, 15:56
Είπα και εγώ να πεταχτώ σαν την κουράδα: Ρε παιδιά…μπορεί οι φωτογραφίες να σοκάρουν (και να αποκαλύπτουν για ακόμα μια φορά τη δύναμη της εικόνας), αλλά εδώ τίθεται, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, το εξής ερώτημα: είναι δυνατόν εν έτη 2010 οι άνθρωποι να τρέφονται από τα σκουπίδια (παραμερίζω ζητήματα όπως είναι η αλλοτρίωση-«πραγμοποιήση»-«σημεία» κτλ.)? Γιατί όλοι εθελοτυφλούμε και το μονό που μας επαναφέρει στη «πραγματικότητα» είναι μια «απώλεια» έξω από την πόρτα μας γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις σχετικές με τη δική μας ακεραιότητα…και έτσι ως αντανάκλαση αυτού του φόβου βγαίνει από μέσα μας όλος αυτός ο ουμανισμός. Οι αφορισμοί και η σεναριολογία είναι μονό για να ξεχάσουμε τον φόβο μας. Το «γιατρικό για Όλα» είναι ένα και όλοι το ξέρουμε…

Όλα αυτά ελέχθησαν δεδομένου ότι το numéraire των πάντων είναι η ανθρώπινη ζωή.

KoiliaSamprela
30-03-2010, 16:43
ταγκς και είμαι πάτωμα

Coroner
30-03-2010, 17:10

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119382&cid=4

Πιστεύεις ακόμα πώς δεν έχει ψωμί; Μάλλον δε διάβασες το προηγούμενα λινκ.

MaX Payne
30-03-2010, 17:51
τα διαβασα τα λινκ και το ζουγκλα τωρα
δεν με πειθουν ειδικα της ζουγκλας το θεωρω φαρσα
μπορει να μην ειναι πυρηνες η ιστορια αλλα για ακροδεξιο δεν φαινεται

αυτο μας ελειπε βεβαια αν υπαρχει ιχνος αληθειας σαυτο το μαιλ αν και δν νομιζω

"Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές της Combat 18!" :dwink:

bbq
30-03-2010, 18:07
δεν ξέρω για τη ζούγκλα αλλά:

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να βρίσκονται και δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες σε δύο αντιεξουσιαστικά στέκια στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες πάλι είχε τοποθετηθεί εκρηκτική ύλη σε σιδερένιους σωλήνες, όπως προχθές. Αυτό που χρήζει ειδικής μελέτης είναι ότι γαλβανιζέ σωλήνας ύδρευσης γεμάτος με εκρηκτικά είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 5 Ιουλίου 2009 και στις 24 Νοεμβρίου 2009 με στόχο δύο στέκια αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη.

στο τβχς

freak brother
30-03-2010, 19:30

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119382&cid=4

Πιστεύεις ακόμα πώς δεν έχει ψωμί; Μάλλον δε διάβασες το προηγούμενα λινκ.

εγω πιστευω οτι δεν εχει ψωμι , γιατι δεν βρισκω κανενα κινητρο .

bbq
30-03-2010, 20:01
εγω πιστευω οτι δεν εχει ψωμι , γιατι δεν βρισκω κανενα κινητρο .

κίνητρο για ρατσιστική επίθεση του στυλ «πάμε να φάμε κάνα Πακιστανό» προφανώς και δε θα βρεις, αν ήθελαν το έκαναν καλύτερα.
κίνητρα για προβοκάτσια, άπειρα.
αν και δεν είναι τπτ δεδομένο, μάλλον δε θα μάθουμε κάτι παραπάνω.

freak brother
30-03-2010, 20:06
τι προβοκατσια μωρε με δουλευεις ?

30-03-2010, 20:13
Ρε freak, οκ, δεν μπορείς να καταλάβεις από μια μεριά γιατί θα μπορούσαν να είναι φασίστες λόγω έλλειψης κινήτρου (...), με το θέμα προβοκάτσιας τι δεν καταλαβαίνεις;

freak brother
30-03-2010, 20:21
δλδ εχουν αποκτησει τετοιο λαικο ερεισμα οι πυρηνες της φωτιας που με αυτη την προβοκατσια το χανουν? αφου οι ιδιοι που γουσταρουν αυτο που κανουν οι πυρηνες ειναι οι ιδιοι που θα επικαλεστουν τον λογο της προβοκατσιας.. και για βομβιστικη ενεργεια προβοκατσιας μου φαινεται αρκετα ανοργανωτη ... να βρισκεται η τσαντα εκει τοσες ωρες και σε σημειο στα πατησσα ξερω γω που το πιθανοτερο ειναι να την εβρισκε μπατσος π.χ την τσαντα η κανας σκουπιδιαρης η ο οποιοσδηποτε.. η πιο γαματη καραμελα ειναι αυτη της προβοκατσιας για οτι μαλακια γινει..

Amnesiac.
30-03-2010, 20:43
Άσχετο, αλλά πώς ακριβώς συνδέεται ο εθνικοσοσιαλιστικοτινάναι αγώνας με χτύπημα στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων; Στην ανακοίνωση δε γράφουν καν γιατί βάλαν τη μπόμπα εκεί.

Για εξηγήστε λίγο το σκεπτικό της όλης φάσης. Χώστε και προβοκάτσια και ό,τι θέλετε, αρκεί να βγάζει κάποιο νόημα.

Dythor
30-03-2010, 21:04
ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ λέμε.

phthoggon
30-03-2010, 21:04
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και εγώ αντέδρασα από μέσα μου όταν πρωτοάκουσα τα σχετικά για προβοκάτσια σε φάση πάλι το τρελό θα παίζει ο καθένας για να αποποιηθεί τις ευθύνες η "μεριά" του (πράγμα που το δείχνουν και οι λολ αναλήψεις ευθυνών μέχρι τώρα) αλλά μοιάζει αρκετά καλή ιδέα για αυτό το πράγμα. Δε ξέρω ποιοι κινείστε σε αυτές τις περιοχές αλλά εγώ τις λίγες φορές που έχω περάσει από κει μεταμεσονύχτια έχω δει αρκετές φορές να ψάχνουν μαυριδεροί τα σκουπίδια. Δεν είναι κακή ιδέα να αφήσεις βόμβα που λίγο να τη πειράξεις σκάει σε σημείο που ξέρεις ότι θα ψαχτεί εξονυχιστικά. Αλλά η αλήθεια είναι ναι, ότι δύσκολα θα μάθουμε, δεδομένου ότι για να βγει ένα αξιόπιστο συμπέρασμα το οποίο έχει σαφέστατη πολιτική χρησιμότητα πρέπει να περάσει από τα χέρια τόσων ανθρώπων που ο καθένας το φιλτράρει μέσα από το δικό του συμφέρον. Φανταστείτε πως και για το Piazza Fontana που λένε στο Ιντυμέντια ακόμα δεν έχει "αποδειχτεί" τι έγινε από τι έχω καταλάβει.

30-03-2010, 21:15
Μόνο στο δικό μου κεφάλι η ΕΔΕΕ βρισκόταν τυχαία εκεί;
Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο ΕΛΟΤ, λες να βάλουμε καμιά βόμβα να τους γαμήσουμε;
Δεν καταλαβαίνω γιατί να συνδέσεις ντε και καλά την ΕΔΕΕ σαν στόχο για το περιστατικό, κι αυτό γιατί δεν μπορώ να βρω (εγώ τουλάχιστον, αν έχετε εσείς καμιά ιδέα πείτε!) έναν γαμημένο λόγο για να βάλει βόμβα εκεί οποιοσδήποτε πυρήνας της φωτιάς.

phthoggon
30-03-2010, 21:19
Τυχαία δε μπορεί να βρίσκεται. Είτε σαν προβοκάτσια ("ας σκεφτούμε ένα μέρος που να ακούγεται καλό για να βάλουν μπόμπα οι άπλυτοι") είτε σαν πραγματικός στόχος, αν και για το πόσο λογικό είναι το 2ο δε μπορώ να είμαι σίγουρος.

Raven Lord
31-03-2010, 00:46
πριν λίγο ένας φίλος μου έθεσε έναν προβληματισμό. πέρσυ, λέει, ένας 15χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρα μπάτσου κ κάηκε το σύμπαν... και "καλώς" κάηκε, αν και θα μπορούσε να "καεί" πιο ειρηνικά. τώρα ένας 15χρονος διαμελίζεται από την έκρηξη βόμβας που την έβαλε δεν ξέρω κ εγώ ποιός! δε βλέπω καμιά διαδήλωση, καμιά ενέργεια συμπαράστασης, καμιά αγανάκτηση από τους περσινούς αγωνιστές!

MaX Payne
31-03-2010, 01:28
Δε ξέρω ποιοι κινείστε σε αυτές τις περιοχές αλλά εγώ τις λίγες φορές που έχω περάσει από κει μεταμεσονύχτια έχω δει αρκετές φορές να ψάχνουν μαυριδεροί τα σκουπίδια. Δεν είναι κακή ιδέα να αφήσεις βόμβα που λίγο να τη πειράξεις σκάει σε σημείο που ξέρεις ότι θα ψαχτεί εξονυχιστικά.

και γιατι δεν την αφηνες τη βαλιτσα στα σκουπιδια που θαταν πιο σιγουρο?
την εβαλες στα σκαλια γιατι θαταν σιγουροι οτι θα περασουν 2 παιδακια απο αφγανισταν θα την ανοιξουν θα πειραξουν τα ρολοι και μπουμ ε?

Μόνο στο δικό μου κεφάλι η ΕΔΕΕ βρισκόταν τυχαία εκεί;
Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο ΕΛΟΤ, λες να βάλουμε καμιά βόμβα να τους γαμήσουμε;
Δεν καταλαβαίνω γιατί να συνδέσεις ντε και καλά την ΕΔΕΕ σαν στόχο για το περιστατικό, κι αυτό γιατί δεν μπορώ να βρω (εγώ τουλάχιστον, αν έχετε εσείς καμιά ιδέα πείτε!) έναν γαμημένο λόγο για να βάλει βόμβα εκεί οποιοσδήποτε πυρήνας της φωτιάς.

η βαλιτσα ηταν στα σκαλια αυτης της ΕΔΕΕ και ρωτας γιατι να συνδεσεις ντε και καλα την ΕΔΕΕ
ε με τι να την συνδεσεις
Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων ειναι στα πλαισιο το γενικο που εχουνε στο μυαλο τους μια χαρα στοχος μου φαινεται

Agoraphobic_S.I.
31-03-2010, 01:35
πριν λίγο ένας φίλος μου έθεσε έναν προβληματισμό. πέρσυ, λέει, ένας 15χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρα μπάτσου κ κάηκε το σύμπαν... και "καλώς" κάηκε, αν και θα μπορούσε να "καεί" πιο ειρηνικά. τώρα ένας 15χρονος διαμελίζεται από την έκρηξη βόμβας που την έβαλε δεν ξέρω κ εγώ ποιός! δε βλέπω καμιά διαδήλωση, καμιά ενέργεια συμπαράστασης, καμιά αγανάκτηση από τους περσινούς αγωνιστές!
Ναι, μόνο που το Δεκέμβρη έγινε η εξέγερση επειδή ΞΕΡΑΜΕ όλοι τι έγινε, από ποιόν και υπό ποιές συνθήκες. Τώρα όπως βλέπεις όλοι κάνουμε εικασίες, περιμένοντας καρτερικά την επόμενη είδηση που θα βγει στο ζουγκλα.τζιαρ για να δώσουμε κι εμείς την ερμηνεία μας, μέχρι να μάθουμε κάτι νεότερο. Οπότε δεν μπορείς να περιμένεις να γίνονται διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, συγκρούσεις αν δεν γνωρίζουμε την πραγματικότητα για το θάνατο του 15χρονου και τον τραυματισμό της αδελφής του.

freak brother
31-03-2010, 02:03
και τωρα ξερεις οτι εγινε απο μια ΒΟΜΒΑ και οχι απο φυσικα αιτια.. το τι και πως τι σημασια εχει? το ιδιο αποτελεσμα εχει .. δλδ πρεπει να ειναι στραμενα καπου τα πυρα? οταν σκοτωνετε καποιος χωρις λογο και αιτια ΠΑΛΙ ? Δλδ πρεπει να φωναζει ο κοσμος.. μπατσοι γουρουνια δολοφονοι Η φασιστες δολοφονοι? δεν μπορει απλα να διαδηλωσει για το οτι σκοτωθηκε ενας 15 χρονος? Να διαδηλωσει κατα ολων αυτων που βαζουν βομβες οπου γουσταρουν στην πολη που ζουμε? χωρις νοημα και κερδος. 30 χρονια τρομοκρατιας εχουμε .. ποια τα κερδη? τι αλλαξε προς το καλυτερο?

asimoulis
31-03-2010, 02:07
όποιος χρησιμοποιεί τον νεκρό αφγανό ως πρόσχημα για να επιτεθεί σε κινήματα, αριστερά, αναρχία δηλαδή στους μόνους που ασχολούνται με τους μετανάστες εδώ και χρόνια του γαμιέται η μάνα και η αδερφή (με αφορμή το ποστ του raven lord και άλλα).

όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί να η ντόρα να κι ο μιχαλιολάκος.

ξαφνικά θυμηθήκαν τους μετανάστες όλα τα μουνόπανα.

freak brother
31-03-2010, 02:14
εσυ πως το εξηγεις τοτε οτι προπερσι καηκε η Αθηνα και φετος δεν ασχολειται κανεις ?

Raven Lord
31-03-2010, 10:06
όποιος χρησιμοποιεί τον νεκρό αφγανό ως πρόσχημα για να επιτεθεί σε κινήματα, αριστερά, αναρχία δηλαδή στους μόνους που ασχολούνται με τους μετανάστες εδώ και χρόνια του γαμιέται η μάνα και η αδερφή (με αφορμή το ποστ του raven lord και άλλα).

ο τύπος που συζητούσα ανήκει στον αριστερό χώρο.
με τα κινήματα, αριστερά και αναρχία σαν ιδέες, το ξέρεις ότι κ εγώ συμφωνώ. διαφωνώ με την υποκρισία πολλών από αυτούς που τα αποτελούν. θα'θελα να δω κάτι κ τώρα που σκοτώθηκε ένα αθώο αφγανάκι. μια εκδήλωση κατά της τυφλής βίας, ας πούμε. δεν έχει σημασία από που προέρχεται. μπορεί να την προκάλεσαν φασίστες ή προβοκάτορες ή το αντάρτικο πόλης να έκανε μια χοντρή μαλακία. όποιος κ να το έκανε, όμως, δεν παύει να είναι ΜΑΛΑΚΙΑ. πιστεύω ότι αν το θύμα ήταν 15χρονος έλληνας, θα είχε καεί το σύμπαν πάλι, από όλες τις πλευρές αυτή τη φορά.
τεσπα, συνεχίστε...

scarecrow
31-03-2010, 10:54
Ρε παίδια δεν μπορείτε να καταλάβετε οτι είναι τελείως διαφορετικό να δολοφονείται ένας 15χρονος απο ένα όργανο της τάξης,από οτι από έναν ηλίθιο τρομοκράτη???Το θέμα δεν είναι τι εθνικότητας ήταν αλλα απο ποιόν δολοφονήθηκε.....

The Good Son
31-03-2010, 11:32
Ναι, μόνο που το Δεκέμβρη έγινε η εξέγερση επειδή ΞΕΡΑΜΕ όλοι τι έγινε, από ποιόν και υπό ποιές συνθήκες. Τώρα όπως βλέπεις όλοι κάνουμε εικασίες, περιμένοντας καρτερικά την επόμενη είδηση που θα βγει στο ζουγκλα.τζιαρ για να δώσουμε κι εμείς την ερμηνεία μας, μέχρι να μάθουμε κάτι νεότερο. Οπότε δεν μπορείς να περιμένεις να γίνονται διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, συγκρούσεις αν δεν γνωρίζουμε την πραγματικότητα για το θάνατο του 15χρονου και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Ρε παίδια δεν μπορείτε να καταλάβετε οτι είναι τελείως διαφορετικό να δολοφονείται ένας 15χρονος απο ένα όργανο της τάξης,από οτι από έναν ηλίθιο τρομοκράτη???Το θέμα δεν είναι τι εθνικότητας ήταν αλλα απο ποιόν δολοφονήθηκε.....

Δεν πάει ακριβώς έτσι. Πρόπερσυ με το που μαθεύτηκε το γεγονός χωρίς καν να διευκρινιστούν οι συνθήκες ξεσηκωθήκαν όλοι. Σαν να τους βγήκε κατευθείαν η οργή. Τώρα δηλαδή τί μας λες αγκοραφομπικ; οτι "κάτσε να διευκρινιστούν οι συνθήκες, κάτσε να δούμε τι και πώς, κάτσε να κάνουμε συνέλευση και αποφασίζουμε"; Το θέμα είναι οτι δεν βγήκε αυτή ή αυθαίρετη και λογική οργή πράμα που ίσως μας οδηγει στο...

...επόμενο quote που είναι από τα πιο τραγικά πράματα που θα μπορούσαν να είχαν είπωθεί ε. Το θέμα δεν είναι οι συνθήκες. Το θέμα είναι ο άδικος θάνατος ενός 15χρονου παιδιού. Λιγότερη σημασία έχει ποιός το σκότωσε.
Και οι συνθήκες δεν είναι τόσο διαφορετικές ε. Γενικευμένα θύματα της όλης κοινωνικής κατάστασης που ζούμε είναι. Αστυνομοκρατία, ρατσισμός, τρομοκρατία. Η ερώτηση μου φαίνεται γενικά λίγο λυκειακή και τυπική αλλά παραμένει βάσιμη. Λυπάμαι εάν είστε τόσο εμπαθείς απέναντι στους αστυνομικούς, αυτό είναι κακό, να το προσέξετε.

FIXXXER
31-03-2010, 12:16
Συμφωνω κατα λεξη με τη δευτερη παραγραφο του αποπανω, και χαιρομαι που τα γραψε γιατι εδω δε τα εγραφα τοσο ομορφα.
Αηδιαζω πραγματικα να διαβαζω οτι το μισος για συγκεκριμενες ομαδες ατομων ειναι πιο σημαντικο απο τη συμπονοια για ενα 15χρονο παιδι ανεξαρτητου προελευσεως.
Αν ηταν ελληνικης καταγωγης δηλαδη scarecrow μας λες οτι δε θα ειχε γινει ο ιδιος χαμος με πριν 2 χρονια γιατι δεν ηταν μπατσοι που το σκοτωσαν το παιδι?ι

31-03-2010, 12:30
Δεν χρειάζεται το rocking να έρθει σε μας, είμαστε ήδη rocking.

Mayhem
31-03-2010, 13:02
μ' αυτή την ιστορία αποδεικνύουμε ότι είμαστε επαναστάτες της θεωρίας, του κώλου και της πούτσας. Σκοτώνεται 15χρονος από ΜΠΑΤΣΟ, καίγεται το σύμπαν. Σκοτώνεται 15χρονος από άγνωστο, δε κουνιέται φύλλο.

Coroner
31-03-2010, 13:05
Να είστε σίγουροι ότι ενέργειες θα γίνουν, όπως και γίνονται συνέχεια από τον αντιεξουσιαστικό χώρο για αντίστοιχα θέματα. Μπορεί να μην είναι αντίστοιχης εμβέλειας με του 2008, κάτι που όντως είναι πολύ δύσκολο, αλλά σίγουρα θα γίνουν κάποιες ενέργειες/εκδηλώσεις. Ούτως ή άλλως ο χώρος αυτός ασχολείται συνέχεια με τους μετανάστες και δε περιμένει να γίνουν τα πρωτοσέλιδα σε τιβι, εφημερίδες για να τον πιάσει πόνος.

Επίσης, το 2008 ήταν προφανές τι είχε γίνει και είχε διαφορετικές προεκτάσεις με αυτό που έγινε τώρα. Κοινό σημείο ήταν η απώλεια μιας ζωής. Πάντως, ξαναλέω, ακόμα δε ξέρουμε τι έχει γίνει, οπότε ας περιμένουμε να μάθουμε (αν μάθουμε).

Agoraphobic_S.I.
31-03-2010, 13:23
Μόνο που όλοι εσείς οι αντιδραστικοί αραδιάζετε τις παπαριές σας με τόση άνεση, δε γνωρίζετε ότι κανένας Αλέξης δεν ήταν το αίτιο του Δεκέμβρη. Ήταν μόνο η αφορμή. Βέβαια αυτό που κάνετε και τώρα, δηλαδή παρακολουθείτε απαθείς τα γεγονότα περιμένοντας άλλους να αντιδράσουν, το ίδιο κάνατε και τότε. Οπότε που να ξέρετε ποιοί, πώς και γιατί εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη και το κυριότερο, ενάντια σε ποιούς.
Ποτέ δεν περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να εξεγερθούμε.

ubu
31-03-2010, 13:25
το '08 αστυνόμος δολοφόνησε εν ψυχρώ ανήλικο, ήταν ευθής εξαρχής καταφανές το τι είχε συμβεί και οι αντιδράσεις ήταν φυσικό επακόλουθο. ο κόσμος βγήκε στο δρόμο ενάντια στην κυβέρνηση, την αστυνομική αυθαιρεσία, την καταστολή κλπ. τώρα μία βόμβα σκότωσε ανήλικο. δεν είναι γνωστό ούτε ποιός την έβαλε ούτε τι στόχο είχε. κατά συνέπεια τι αιτήματα περιμένετε να έχει κάποια διαμαρτυρία; το μόνο αίτημα που στέκει σε αυτή τη φάση είναι το να πάψουν οι βομβιστικές επιθέσεις ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης (που ανέφερε ο ρέιβεν) το οποίο ενστερνίζεται έτσι κι αλλιώς σχεδόν το σύνολο της αριστεράς. και οι δύο περιπτώσεις είναι εξίσου τραγικές αφού χάσαν τη ζωή τους δύο παιδιά αλλά το να απορείς γιατί δεν υπήρξαν οι ίδιες αντιδράσεις είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου. όπως είπε και κάποιος άλλος, το μόνο κοινό ήταν η δολοφονία ανηλίκου, κατά τα άλλα οι συνθηκές ήταν τελείως διαφορετικές.

Raven Lord
31-03-2010, 13:35
εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν το θύμα ήταν έλληνας θα είχε γίνει ήδη χαμός.
καταλαβαίνω την ειλικρίνεια του σκοπού των μέσων "αριστερών"/"αντιεξουσιαστών", αλλά παντού υπάρχουν συμφέροντα και παντού υπάρχει εκμετάλλευση και καπέλωμα της δράσης. εξάλλου, όταν μια ομάδα εξεγείρεται κατά της άρχουσας ελίτ, το κάνει για να εγκαταστήσει μια νέα ελίτ, οπότε ο κύκλος συνεχίζεται επ'αόριστο.

Agoraphobic_S.I.
31-03-2010, 13:41
Όχι, εμείς δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε καμία ελιτ, εμείς θέλουμε η ελιτ να είμαστε όλοι ή κανείς (το ίδιο είναι).
Ίσο μερίδιο στον ελιτισμό λοιπόν!

Mayhem
31-03-2010, 13:43
συγνώμη ρε παιδιά, αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι αυτοί που βάλαν τη βόμβα ήταν κάποιου είδους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ? Πρέπει να ξέρουμε και συγκεκριμένα ποιοι ήταν και τι ακριβώς σκοπό είχαν; Στα παπάρια μας αυτά, σκότωσαν ένα παιδί, όπως τα ξεσηκωθήκαμε κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της καταστολής, έτσι έπρεπε να κάνουμε και τώρα κατά της τρομοκρατίας

rat_poison
31-03-2010, 13:55
συγνώμη ρε παιδιά, αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι αυτοί που βάλαν τη βόμβα ήταν κάποιου είδους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ? Πρέπει να ξέρουμε και συγκεκριμένα ποιοι ήταν και τι ακριβώς σκοπό είχαν; Στα παπάρια μας αυτά, σκότωσαν ένα παιδί, όπως τα ξεσηκωθήκαμε κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της καταστολής, έτσι έπρεπε να κάνουμε και τώρα κατά της τρομοκρατίας

Ρε, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Άλλο είναι η δολοφονία από αστυνομικό, άλλο από πολίτη. Δηλαδή μία δολοφονία από τρομοκράτη/μαφιόζο/απατημένο σύζυγο/σχιζοφρενή δολοφόνο είναι μεν εξοργιστική, αλλά δεν είναι (σε λογικά πλαίσια) και αίτιο έκφρασης της κοινωνικής οργής. Και ΝΑΙ βάζω τους τρομοκράτες μαζί με το κοινό έγκλημα, αν και είναι ξεκάθαρα πολιτικό, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν εξετάζουμε το κίνητρό τους, αλλά το τι προκαλεί η ενέργειά τους στην κοινωνία (αν προκαλεί τίποτα). Με το μπάτσο είναι διαφορετικό γιατί είναι όργανο δημοσίας τάξης (lol) και αυτήν την εξουσία που έχει την αυξημένη του την εκχωρίσαμε εμείς και του δίνουμε και λεφτά κι από πάνω. Ενώ με τους τρομοκράτες δεν ισχύει αυτό (εκτός ίσως για κάποιους που πιστεύουν σε θεωρείες συνομωσίας). Εν προκειμένω, η "οργή" για την αναίτια αφαίρεση ζωής δεν προκαλεί τέτοιου είδους αντίδραση όπως δεν προκαλεί και μία δολοφονία - ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σοκ και αποτροπιασμό σίγουρα, αλλά κοινωνική οργή; Δύσκολο.

Ruthless
31-03-2010, 14:15
Μα δεν είναι κουλ.

ubu
31-03-2010, 14:43
τι δεν είναι κουλ;

MaX Payne
31-03-2010, 14:55
στην ελλαδα τρομοκρατια υπαρχει τοσα χρονια
εχει γινει ποτε μαζικη πορεια κατα?

ο απλος κοσμος δεν νομιζω οτι θεωρει οτι απειλειται απο την τρομοκρατια για να βγει στο δρομο
αλλη περιπτωση το δεκεμβρη με γρηγοροπουλο
15 ο ενας 15 και ο αλλος αλλα διαφορετικα χτυπαει στον κοσμο ενας μπατσος να σκοτωσει 15χρονο χωρις λογο και αλλο η ιστορια της κυριακης

και ελληνας να ηταν ο αφγανος δεν νομιζω να αλλαζε κατι απλα θα γινοταν πιο τζερτζελο στα καναλια απο συγγενεις και τετοια που τωρα η οικογενεια του αφγανου δεν μπορει να κανει

Phoebus
31-03-2010, 14:55
@ubu
Να μην είσαι υποκριτής και να εναντιώνεσαι σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας ίσως;

asimoulis
31-03-2010, 15:01
στην μητρόπολη ανθρωπισμός και στο αφγανιστάν στρατός. αυτό είναι το κράτος και δεν θα συνταχθώ μαζί του σόρρυ.

MaX Payne
31-03-2010, 15:01
ο ubu με ποιους ειναι?

δεν υπαρχει ενα κομματι αριστερο αναρχο αντιεξουσιαστικο που γουσταρει την ιστορια της "τρομοκρατιας"?

τι να κανουν οι "αντιεξουσιαστες" πορεια κατα της βιας και της τρομοκρατιας?
αν δεν ειχε πεθανει ο αφγανος αλλοι μπορει να τον επαιζαν οτι γαμησαν το συστημα ξανα

Phoebus
31-03-2010, 15:30
τι να κανουν οι "αντιεξουσιαστες" πορεια κατα της βιας και της τρομοκρατιας?

Θα πλακώσουν στο ξύλο όποιον είναι στη πορεία!

rudie
31-03-2010, 16:36
voulwnete re trompes.

ubu
31-03-2010, 16:36
φοίβε, δεν πιάνω μία. ρώτησα τον ρουθλες τι δεν είναι κουλ γιατί περίμενα κλασικό, ειρωνικό σχολιάκι περί αριστεριστών με σμάιλι στο τέλος. σχετικά μ' αυτό που λες, προσωπικά δε γουστάρω ούτε το αντάρτικο πόλεως, ούτε την αυτοδικία γενικότερα. ακόμα και αν προσπεράσεις το ηθικό κομμάτι, πολιτικά πάλι μαλακία είναι αφού τέτοιες ατομικές ενέργειες βίας όχι απλά δε μπορούν να συσπειρώσουν κόσμο σε κάποια διεκδίκηση αλλά αντιθέτως μετακινούν την κοινή γνώμη ακόμα δεξιότερα. για τους ίδιους λόγους θεωρώ μια μαλακία και μισή τις πρακτικές της αναρχίας. αυτή νομίζω ότι είναι και η επικρατούσα άποψη στην αριστερά, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

όσον αφορά το αν πρέπει να γίνει κάποια κίνηση ενάντια σε τέτοιου είδους χτυπήματα εκ μέρους της αριστεράς, είχε κάνει σχετική πρόταση (http://www.tvxs.gr/v24736) η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ μέτα από το χτύπημα στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής και με αφορμή αυτό δημιουργήθηκε και το παρακάτω θρεντ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?22662).

CrippleHorse
31-03-2010, 16:45
[Ξεκαθαρίζω ότι διάβασα μέχρι Good Son]

Δεν πάει ακριβώς έτσι. Πρόπερσυ με το που μαθεύτηκε το γεγονός χωρίς καν να διευκρινιστούν οι συνθήκες ξεσηκωθήκαν όλοι. Σαν να τους βγήκε κατευθείαν η οργή.

Ήξεραν πάντως ότι ήταν δεκαπεντάχρονος και δολοφονήθηκε από μπάτσο. Αρκούσε. Και όντως είναι άλλης τάξης ζήτημα το να δολοφονεί το ίδιο το κράτος και όχι κάποιος σαλταρισμένος, οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης.
Αυτό δε αναιρεί βέβαια το ότι έχουμε πάλι μια δολοφονία μπροστά μας, κι αυτό είναι από μόνο του άξιο κατακραυγής. Δε δικαιολογείται η παντελής έλλειψη αντίδρασης από κανέναν μας. Θα έλεγα ότι η αιτία που δε βγαίνουμε έξω όλοι δεν είναι μία και μοναδική, για να μη μακρυγορώ ας πούμε όμως ότι κυρίως είναι η (τραγική) δικαιολογία ότι δεν ξέρουμε ποιος το έκανε. E, και; Δηλαδή τι λέμε, ότι αν υπεύθυνη είναι κάποια οργάνωση που αυτοαποκαλείται αντιεξουσιαστική ή κάτι τέτοιο (το πιστεύει ή όχι; μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ), δεν βλέπουν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην ατομική βία έστω (κινηματοκτόνο επίσης, αλλά αυτό δεν είναι της στιγμής) ακόμα κι όταν ένα διαμελισμένο πτώμα αφγανού, αποδεικνύει με μια τραγική ειρωνεία ότι το να παίζεις με βόμβες είναι από άχρηστο ως επιβλαβές; Μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε και ενάντια στη μαλακία αυτών των τύπων η όχι;
Αν συμφωνείς με οποιαδήποτε μορφή "αντιβίας", δε βλέπω γιατί να ανέχεσαι αυτούς που στην αμαυρώνουν με αυτό τον τρόπο (απάντηση: "δεν τους ανέχομαι ακριβώς, απλά δε θα διαδηλώσω κι όλας"). Ανεξάρτητα από το πόσο αληθοφανής μπορεί να είναι η ανάληψη ευθύνης των εθνικοσοσιαλιστών αντιεξουσιαστών (πάντως υπάρχουν τέτοια ανέκδοτα), το χτύπημα έχει πολλά ακροδεξιά χαρακτηριστικά (θα μου πεις η ανάληψη ευθύνης των πυρήνων για το χτύπημα στα χρυσαύγουλα μοιάζει με κείμενο ρεσαλταρισμένου και κανέναν δεν του κάνει εντύπωση), οπότε αν δεν πρόκειται για ακροδεξιό χτύπημα, μήπως είναι η καλύτερη αφορμή να αμφιβάλλετε έστω για το κατα πόσο διάφορες "επαναστατικές οργανώσεις" είναι αυτό που φαίνονται;
Σε συζήτηση με παιδιά άκουσα και το επιχείρημα ότι αν δεν το έκαναν φασίστες, δε σημαίνει ότι πρέπει να διαδηλώσουμε γιατί τότε ο Αφγανός σκοτώθηκε από λάθος. Με την ίδια λογική βέβαια δε νοείται διαμαρτυρία και όταν αδειάζει μπάτσος το όπλο του σε αθώο αλβανό "από λάθος", αφού τον πέρασε για τον εγκληματία. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο γιατί σε αντίθεση με τον μπάτσο, δε σκόπευαν απαραίτητα να σκοτώσουν κάποιον με τη βόμβα, αλλά μια συγκρίσιμη έλλειψη ηθικής την αναδεικνύει.
Το μόνο ερώτημα που όντως έχει κάποια βάση είναι ενάντια σε τί ακριβώς θα διαμαρτυρόμασταν και το κυριότερο μαζί με ποιόν; Μα υπάρχουν πολλά πράγματα να φωνάξει κανείς ενάντια σ'αυτούς που έβαλαν τη βόμβα, όποιοι κι αν είναι, χωρίς να αφήνουμε απ'έξω και όλους όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το παιδάκι και μας εξηγούν τι έχει περάσει η οικογένειά του, κι ας είναι τα ίδια άτομα που χτες θα τσίριζαν υπέρ του να γυρίσει στο Αφγανιστάν να πεθάνει, συμπεριλαμβανόμενου του Αυτοκράτωρα της Προστασίας του Πολίτου. Για όλα αυτά δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε; Ας αναλάβουμε δικές μας δράσεις κι ας πούμε αυτά που θέλουμε εμείς κι όχι αυτά που θέλει η Μπακογιάννη, εκτός κι αν προτιμάμε την ένοχη σιωπή. Και μπράβο στους "απελάστε το ρατσισμό" που δεν έπεσαν στην παγίδα της απάθειας. Στην τελική δεν υπάρχει επιχείρημα να πείσει κανέναν αν φοβάται μήπως διαμαρτυρεται ενάντια σε "δικούς μας". Απλά πρέπει να ξέρει ότι το ποιοι είναι δικοί του και ποιοι απέναντι θα το βρει μέσα του, δε θα το βρει στο πόρισμα της αντιτρομοκρατικής.

[Πάντως το "που είναι όλοι αυτοί που έκαιγαν την αθήνα" έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που το λένε κι οι νoiκοκυραίοι και καταντάει υποκριτικό. Δηλαδή αν "ξανακάψουν την αθήνα", θα τους πουν μπράβο; Γιατί θα είχε γίνει χαμός αν το θύμα ήταν έλληνας, αλλά θα είχε γίνει κι από τα κανάλια.]

asimoulis
31-03-2010, 18:08
σωστό ποστ.

για αντιρατσιστική πορεία είμαι μέσα.

και από ανακοίνωση αφγανών στο indymedia:

"Η οικογένεια Νατζαφί με τον τραγικό χαμό τον 15χρόνο γιο της και την «πιθανή» τύφλωση της 11χρονής κόρης της στην έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια, προσθέτεται στη μάκρη λίστα των θυμάτων της Έλληνο-ευρωπαϊκής απάνθρωπης και κατασταλτικής πολίτικης εναντίων των οικονομικών και πολιτικών προσφυγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κιντύνευε να χάσει την όραση της εξαιτίας της έλλειψης το σύστημα άσυλο στη χωρά. Και, για αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και καλούμε τη κυβέρνηση να της αναλάβει, ώστε να προλάβει τέτοιες τραγωδίες των αθώων ανθρώπων. Αναρωτιόμαστελοιπόν πως και ξαφνικά όλα τα υπουργία «ενδιαφερθήκαν» για τη συγκεκριμένη οικογένεια προσφέροντας δώρα και προσφορές με ψεύτικες υποσχέσεις(?) Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την μηδενική πολιτική της, που εκδηλώνεται καθημερινά με τις επιχειρήσεις σκούπας, απελάσεις, βασανιστήρια και τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών παντού κ.π.(?) Αναρωτιόμαστε επίσης πως και ξαφνικά για τα ΜΜΕ οι χθεσινοί «λαθρομετανάστες» έγιναν σήμερα προσφυγές (?).
Είμαστε προσφυγές του ενός εξαγομένου πολέμου και απαιτούμε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως προσφυγές, συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες για τους προσφυγές. Τα όποια είναι: άσυλο για όλους τους προσφυγές, προστασία τις ζωές μας, στέγη για τις οικογένειες και για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ιατρική περίθαλψη για όλους κ.π.

Και ζητάμε επίσης

·Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίξει τη φιλανθρωπία αλλά να κάνει τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προσφυγές και μετανάστες.
·Να σταματήσει τα ορισμένα ΜΜΕ να ενοχλήσει την ταραγμένη και σοκαρισμένη οικογένεια στα νοσοκομεία και να σεβαστούν την κατάσταση της."

Drumsick
31-03-2010, 18:39
Ωραίο πόστ cripplehorse γενικά.

Αυτό εδώ

αν δεν το έκαναν φασίστες, τότε ο Αφγανός σκοτώθηκε από λάθος.

είναι και ο λόγος που έχει τόση σημασία το ποιός και γιατί έβαλε τη βόμβα. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις απο τον κόσμο να βγεί στους δρόμους και να κάψει την αθήνα όταν η όλη φάση μπορεί να ήταν ένα τραγικό σφάλμα κάποιου μόγγολου "τρομοκράτη".

Κατά τα άλλα, σόρυ, αλλά γέλασα έξω δυνατά με αυτό

Μόνο που όλοι εσείς οι αντιδραστικοί αραδιάζετε τις παπαριές σας με τόση άνεση, δε γνωρίζετε ότι κανένας Αλέξης δεν ήταν το αίτιο του Δεκέμβρη. Ήταν μόνο η αφορμή. Βέβαια αυτό που κάνετε και τώρα, δηλαδή παρακολουθείτε απαθείς τα γεγονότα περιμένοντας άλλους να αντιδράσουν, το ίδιο κάνατε και τότε. Οπότε που να ξέρετε ποιοί, πώς και γιατί εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη και το κυριότερο, ενάντια σε ποιούς.
Ποτέ δεν περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να εξεγερθούμε.

Γαμημένο copy/paste από αναρχικές αφίσες.

Raven Lord
31-03-2010, 18:51
Όχι, εμείς δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε καμία ελιτ, εμείς θέλουμε η ελιτ να είμαστε όλοι ή κανείς (το ίδιο είναι).

αυτά τα λες στα 18 σου και δεν αμφισβητώ ότι τα πιστεύεις κ πραγματικά. δυστυχώς, θα δεις ότι σε κανένα χώρο δεν είναι έτσι.

katwrimos_at_work
31-03-2010, 20:15
Xm... Oi men einai sigouroi oti einai provokatsia, oi de einai sigouroi oti den einai. To endexomeno na min mporei na pei kaneis ti egine, den pernaei apo to mialo sas?

Kai em pasei periptosei, afou pistevete oti exete to gift of the second sight, psitheite na mou peite provlepseis gia ton Dow Jones gia na vgaloume kiala fragka...

CrippleHorse
31-03-2010, 20:32
Xm... Oi men einai sigouroi oti einai provokatsia, oi de einai sigouroi oti den einai. To endexomeno na min mporei na pei kaneis ti egine, den pernaei apo to mialo sas?

Kai em pasei periptosei, afou pistevete oti exete to gift of the second sight, psitheite na mou peite provlepseis gia ton Dow Jones gia na vgaloume kiala fragka...

Εγώ δεν είμαι και το είπα, φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος. Αλλά βλέποντας μερα-νύχτα να έχουν σκυλιάσει τα μμε να το αποδόσουν σε "ακροαριστερούς" (αφού η πρώτη τους εκδοχή ότι το παιδί ήταν μέλος της αλ κάιντα δεν τους έκατσε), αναγκάζεσαι να τονίζεις την ύπαρξη της άλλης εκδοχής, δεν είναι και ό,τι πιο παράλογο στον κόσμο.

KoiliaSamprela
31-03-2010, 20:47

αυτά τα λες στα 18 σου και δεν αμφισβητώ ότι τα πιστεύεις κ πραγματικά. δυστυχώς, θα δεις ότι σε κανένα χώρο δεν είναι έτσι.

κανείς δεν σου απαγορεύει να μην σταματήσεις ποτέ να αγωνίζεσαι για αυτό.

Αν δεν υπήρχαν πάντα οι ανήσυχοι νεολαίοι οι κοινωνίες θα ήταν ακόμα στα φέουδα.

Ας μην πιάσουμε την κουβέντα του τι καταφέρνουν γιατί δεν είναι συζήτηση που μπορεί να γίνει μέσα από ένα φόρουμ, αλλά εγώ επικροτώ κάθε προσπάθεια τέτοια ακόμα και αν ενίοτε δεν είναι εντός τον δικών μου απόψεων.

Mostos
31-03-2010, 20:48
λετε οτι το Γρηγορόπουλο τον σκότωσε το κράτος και η κρατική καταστολή κλπ κλπ ενώ στην προκειμένη δεν ξέρουμε ποιος. Εγώ νομίζω πως αυτό ακριβώς είναι που ενέχει μια υποκρισία, δηλαδή οτι επειδή ένας μπάτσος σκότωσε ένα παιδί, ξεσηκώθηκε ολόκληρη η αριστερά με το πρόσχημα του "15 χρονών νεκρός" "Για τον Αλέξη" και άλλα τέτοια τα οποία δεν είναι ειλικρινή παρόλαυτα γιατι η έμφαση είναι στο μπάτσος και όχι στο 15 χρονών. Γιαυτό ακόμα και άν έβγαινε η χ οργάνωση και αναλάμβανε ευθύνη δε θα έβγαινε κανείς να πει στο δρόμο "όχι στη βια" κλπ κλπ, θα έπρεπε να ενέχεται το κράτος με κάποιο τρόπο. Συν τοις άλλοις έγιναν διαδηλώσεις χτες στο σημείο με έρισμα το κακό επίπεδο ζωής των μεταναστών και των προσφύγων που ψάχνουν στα σκουπίδια για πράγματα, πράγμα που ενώ είναι σωστό δεν έχει τόσο άμεση σχέση αιτίας και αποτελέσματος με το συμβάν στην εεδε όσο έχει το γεγονός οτι ο καθένας πάει και βάζει μια βόμβα όπου κάτσει και έχει και την απαίτηση να τον θεωρούμε και επαγγελματία που ξέρει τι κάνει και δε θα βάλει σε κίνδυνο κανέναν κλπ κλπ. Γενικότερα πρόκειται για ουσιαστική αναλγησία

Raven Lord
31-03-2010, 20:52

Αν δεν υπήρχαν πάντα οι ανήσυχοι νεολαίοι οι κοινωνίες θα ήταν ακόμα στα φέουδα.

Ας μην πιάσουμε την κουβέντα του τι καταφέρνουν γιατί δεν είναι συζήτηση που μπορεί να γίνει μέσα από ένα φόρουμ, αλλά εγώ επικροτώ κάθε προσπάθεια τέτοια ακόμα και αν ενίοτε δεν είναι εντός τον δικών μου απόψεων.

όχι, δε λέω αυτό που νομίζεις. απλά λέω ότι σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν αυτοί που επιδιώκουν την εξουσία κ τελικά αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι από τους αγώνες των υπολοίπων.

KoiliaSamprela
31-03-2010, 21:21

όχι, δε λέω αυτό που νομίζεις. απλά λέω ότι σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν αυτοί που επιδιώκουν την εξουσία κ τελικά αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι από τους αγώνες των υπολοίπων.

είναι στάνταρ αυτό , απλά εγώ λέω ότι εσύ (ο κάθε εσύ) πρέπει να μένεις σταθερός στα πιστεύω σου και στις αρχές σου, και να στέκεσαι πίσω από τις αξίες που πιστεύεις και όχι πίσω από τα πρόσωπα.
Και αυτή είναι η διαφορά του νέου από τον "γέρο" , ο νέος παλεύει να αλλάξει πράγματα όταν ο "γέρος" συμβιβάζεται με την απογοήτευση στην καθημερινή κατάντια και την σήψη πίσω από τα πρόσωπα.
Ακόμα και αν τα "παιδιά" αναζητούν την ουτοπία δεν έχουμε δικαίωμα εμείς οι μεγαλύτεροι να τα ισοπεδώνουμε (ακόμα και δίκαια) όλα στο όνομα του ορθολογισμού.

Καλά έχω πει πάνω από 5 δύσκολες λέξεις σε ένα ποστ ...

Coroner
31-03-2010, 21:24
Θέλω να γράψω πολλά, αλλά δεν έχω το κουράγιο. Στη Πάτρα ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που αγωνίζεται με τους μετανάστες συνεχώς. Πολλοί έχουν αφιερώσει άπειρο χρόνο για να βοηθούν όποτε μπορούν και τους έχουν ανάγκη. Δε δέχομαι ότι αυτός ο κόσμος είναι υποκριτής επειδή δε βγήκε σε μαζικές πορείες. Τα θύματα από τους λιμενικούς είναι πολλά και όλα τα ΜΜΕ σιωπούν, αλλά πάντα υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται άσχετα με το γεγονός ότι όλοι μας τους αγνοούμε.

Αν τα ΜΜΕ δεν είχαν νομίσει εξ αρχής ότι ήταν μαλακία της ΣΠΦ θα είχε περάσει στο ντούκου. Αλλά είδαν ψωμί και έπεσαν με τα μούτρα. Ακόμα και χθες στα κεντρικά δελτία, ενώ είχε δοθεί ανάληψη ευθύνης (δε λεώ ότι είναι αληθινή, αλλά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο) σε Καθημερινή και Ζούγκλα την έκαναν γαργάρα, σα να μην υπήρχε. Πουτάνα καργιόλα Μπακογιάννη, θες πορεία με κεράκια ε; Πάρε και τη τούρτα για τα μούτρα σου... Τώρα τους θυμήθηκαν όλοι τους μετανάστες, για τη προπαγάνδα τους ενάντια στους κουκουλοφόρους.

Για τον Αλβανό με τις 9 σφαίρες από μπάτσους δεν είδα κανέναν να καίγεται... Ατύχημα... Αλλά, έλα που όντως θέλουν κάθε φορά ένα Δεκέμβρη 2008 για να ρθουν στα ισα τους...

asimoulis
31-03-2010, 21:36
ΞΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ.

Κάλεσμα συμπαράσταση σε ειρηνική και σιωπηλή διαμαρτυρία
Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας πονάει το άδικο και τραγικό χαμό τον αθώο συμπατριώτη μας με αυτόν τον τρόπο με τον όποιο ακριβός θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο Αφγανιστάν εάν δεν είχε φύγει μαζί με την οικογένεια του. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας εξοργίζει η κατάσταση της προσφυγιάς μας γενικά στη Ευρώπη και ειδικά στη Ελλάδα. Από τα πολλά μεσαιωνικά στρατόπεδα της συγκέντρωσης προσφύγων & μεταναστών που χρησιμοποιούνται για τον εγκλωβισμό των παιδιών μας και των οικογενειών μας μέχρι την καθημερινή κατασταλτική αντιμετώπιση μας στους δρόμους, στις πλατειές, στα σπίτια μας, στο αλλοδαπών και στις κρατικές υπηρεσίας για το μόνο «έγκλημα» μας που είναι η προσφυγιά. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία ακριβός επειδή σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας που έχασε τη ζωή του διαμαρτυρόμενος από την κατάσταση που ζώσε μαζί με την οικογένεια του ως πρόσφυγες. Σεβόμαστε την οικογένεια του, ιδικά τη μητέρα του, μια γυναίκα που βιώνει το σοκ της τραγωδίας του γιου της και τη«πιθανή» τύφλωση της κορούλας της. Και τέλος σεβόμαστε τη μεγάλη εβδομάδα και το πασχαλινό γιορτινό περίοδο των συνάνθρωπων και των συμπολιτών μας στη χώρα που μας «φιλοξένει». Αυτά που αντίστοιχα δεν σεβάσθηκαν από τα εμπορικά ΜΜΕ εξευτελίζοντας κάθε ανθρωπινά αξιοπρέπεια και από τα κυβερνητικά όργανα καταπατώντας και παραβιάζοντας τα θεμελιωτή ανθρωπινά και προσφυγικά δικαιώματα.
Η οικογένεια Νατζαφί με τον τραγικό χαμό τον 15χρόνο γιο της και την «πιθανή» τύφλωση της 11χρονής κόρης της στην έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια, προσθέτεται στη μάκρη λίστα των θυμάτων της Έλληνο-ευρωπαϊκής απάνθρωπης και κατασταλτικής πολίτικης εναντίων των οικονομικών και πολιτικών προσφυγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κιντύνευε να χάσει την όραση της εξαιτίας της έλλειψης το σύστημα άσυλο στη χωρά. Και, για αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και καλούμε τη κυβέρνηση να της αναλάβει, ώστε να προλάβει τέτοιες τραγωδίες των αθώων ανθρώπων. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως και ξαφνικά όλα τα υπουργία «ενδιαφερθήκαν» για τη συγκεκριμένη οικογένεια προσφέροντας δώρα και προσφορές με ψεύτικες υποσχέσεις(?) Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την μηδενική πολιτική της, που εκδηλώνεται καθημερινά με τις επιχειρήσεις σκούπας, απελάσεις, βασανιστήρια και τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών παντού κ.π.(?) Αναρωτιόμαστε επίσης πως και ξαφνικά για τα ΜΜΕ οι χθεσινοί «λαθρομετανάστες» έγιναν σήμερα προσφυγές (?).
Είμαστε προσφυγές του ενός εξαγομένου πολέμου και απαιτούμε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως προσφυγές, συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες για τους προσφυγές. Τα όποια είναι: άσυλο για όλους τους προσφυγές, προστασία τις ζωές μας, στέγη για τις οικογένειες και για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ιατρική περίθαλψη για όλους κ.π.

Και ζητάμε επίσης

·Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίξει τη φιλανθρωπία αλλά να κάνει τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προσφυγές και μετανάστες.
·Να σταματήσει τα ορισμένα ΜΜΕ να ενοχλήσει την ταραγμένη και σοκαρισμένη οικογένεια στα νοσοκομεία και να σεβαστούν την κατάσταση της.

ubu
31-03-2010, 21:51
μόστε, το 'παμε ήδη, δεν έχει σημασία μόνο το θύμα αλλά και ο θύτης και οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε ό,τι έγινε. άλλο να σκοτώσει ένας υπάλληλος του κράτους, άλλο να σκοτώσει μια σέχτα από μαλάκες, άλλο να σκοτώσει κάποιος σαλταρισμένος επειδή έτσι του 'σκασε. το "υπάρχει 15χρονος νεκρός και στις δύο περιπτώσεις άρα θα έπρεπε να υπάρξουν και οι ίδιες αντιδράσεις αλλιώς είστε υποκριτές" είναι ένα τεράστιο λογικό άλμα. γιατί; γιατί τα δύο γεγονότα έχουν άλλες κοινωνικές προεκτάσεις και άλλη κατανομή ευθυνών. αν απομονώσεις το γεγονός ότι υπήρξε νεκρός και ξεχάσεις για λίγο την ηλικία του, τι κοινό έχουν οι δύο περιπτώσεις;

το '08 ένας τύπος που πληρώνεται από τους πολίτες, που υποτίθεται ότι η δουλειά του είναι να φροντίζει για την ασφάλεια αυτών, που υποτίθεται ότι πληροί κάποια κριτήρια για να κάνει αυτή τη δουλειά, που υποτίθεται ότι έχει περάσει από μια Α εκπαίδευση που δήθεν του δίνει το δικαίωμα να κρατάει όπλο, αυτός ο τύπος λοιπόν δολοφονεί εν ψυχρώ. το πρόβλημα σε αυτό δεν είναι μόνο ο μαλάκας με το όπλο, είναι και το ποιος του έδωσε το όπλο, γιατί του το έδωσε, υπό ποιες συνθήκες και, τέλος πάντων, γενικότερα τι ρόλο βαράει αυτός και οι συνάδελφοί του; λοιπόν, αυτές οι προεκτάσεις του γεγονότος βγάλαν το κόσμο στο δρόμο σε εναντίωση προς την κυβέρνηση, την αστυνομία και όποιο άλλο πρόταγμα μπήκε τότε στις κινητοποιήσεις.

στο τώρα, κάποια σκουπίδια αγνώστου ταυτότητας κάναν ένα τυφλό χτύπημα στο οποίο υπήρξε νεκρός. αυτό τι προεκτάσεις έχει; αν είναι δεξιοί εγώ λέω εγείρει ζητήματα περί ρατσισμού, προβοκάτσιας και παρακράτους. αν είναι αριστεροί εγώ λέω εγείρει ζητήματα για το αν τέτοιου είδους ομάδες έχουν καταδικαστεί και περιθωριοποιηθεί αρκετά από την υπόλοιπη αριστερά. επίσης, αριστεροί ή δεξιοί, εγώ λέω ότι πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν ως ποινικοί και να λιώσουν μέσα γενικά. όταν όμως δεν ξέρουμε καν ποιος το έκανε, πώς περιμένετε να υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις; να γίνουν πορείες με τι αιτήματα και εναντίον τίνος; εναντίον μερικών φονιάδων; για να πετύχει τι; δηλαδή όσοι κατηγορείτε "τους αριστερούς" τι ακριβώς τους προσάπτετε; ότι δεν οργάνωσαν πορείες ενάντια σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που σκοτώνουν παιδιά;

Mostos
31-03-2010, 22:06
εγώ προσωπικά τσαντίζομαι γιατι το "15 χρονών νεκρός" είναι ένα σύνθημα-ψέμα γιατι στην ουσία σημαίνει "μπάτσος δολοφόνος" και γενικότερα το έχω ξαναπεί και πιο παλιά οτι αν φαινόταν πρακτικά ο χώρος να έχει μια πρακτική επίσης λύση για το πρόβλημα γενικότερα θα μου ήταν εμένα προσωπικά πιο χρήσιμος, αλλα όταν βλέπω τέτοια μηνύματα και μια μέρα μετα το συμβάν με τη βόμβα διαμαρτυρία για το ρατσισμό ( που πραγματικά στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ) ε, μου φαίνεται πολύ αστοχία και γενικότερα περισσότερο ένα θεωρητικό και δυσνόητο πλαίσιο που επειδή είναι τόσο κι απο τα δυο δεν θεωρώ οτι θα βοηθήσει. αυτό γενικότερα. χρειάζεται μια λύση.

stam and the witches
31-03-2010, 22:08
Δεν καταλαβαίνω 2-3 πράγματα βασικά. Είναι ιδέα μου ή αντιλαμβάνομαι ορθώς ως κακιασμένο-"πάρ'τα θολοκουλτουριάρη ψευτοαριστερέ" το point ότι "όσοι τις παίζατε για το Γρηγορόπουλο, πού είστε τώρα"; Μώστε (και όσοι υποστήριξαν το ίδιο) με όλη τη συμπάθεια, ακόμη και αν υποθέσω ότι το σκεπτικό σου είναι απόλυτα σωστό (ο σολο με καλύπτει απόλυτα), με το χέρι στην καρδιά, ήσουνα στις πορείες του περσινού Δεκέμβρη; Αυτό που λες, θεωρείς ότι είσαι σε θέση να το λες ως κύρηκας μίας άλφα επαναστατικής συνέπειας; Δεν σε κρίνω βάσει πράξεων και ιστορικού, βάσει καθαρά θεωρητικής προσέγγισης ερωτώ το εξής απλό γενικά: όσοι υποστηρίζουν την άποψη "το δεκέμβρη όλα πουτάνα, τώρα μόκο", γιατί μου δίνουνε την εντύπωση ότι και το Δεκέμβρη θα αντιπαραθέτανε κάτι αντίστοιχο, και για το αντίστοιχο πάλι κάτι αντίστοιχο και πάει λέγοντας;

Αυτό εγώ το λέω αντίδραση. Κάθε συμβάν είναι ένα συμβάν, έτερον εκάτρον. Η αντιπαράθεση δεν οφελεί κανέναν και σε τίποτε.

Δε μιλάω επιθετικά φυσικά προς κανέναν, αυτά.

Mostos
31-03-2010, 22:15
Δε μπορεί να σε ενδιαφέρει μόνο οτι ένας μπάτσος σκότωσε ένα παιδι αλλα και οτι φτάσαμε στο σημείο να μπορεί ο καθένας να βάλει μια βόμβα στα καλά καθούμενα στο κέντρο της αθήνας. Δε μπορεί να μη σε οργίζει αυτό το πράγμα όταν σε απασχολεί συνολικά το που έχει φτάσει η κατάσταση σημερα, αυτό δεν μπορώ να δεχθώ. Καλά κάνατε και τα σπάσατε για τον Γρηγορόπουλο αλλα δεν είναι μόνο η κρατική καταστολή κατάντια, αυτό εννοώ.

ubu
31-03-2010, 22:29
φυσικά και το "15 χρονών νεκρός" σήμαινει "η κυβέρνηση/το κράτος/η αστυνομία δολοφονεί 15χρονους". αλλιώς μόνο του τι θα σήμαινε; ότι ο Κορκονέας δολοφονεί 15χρονους; με άλλα λόγια, ότι ένας σαλταρισμένος με όπλο σκοτώνει 15χρονους; και αυτό θα ήταν κίνημα εναντίον τίνος; του Κορκονέα; φυσικά και ο λόγος που κατέβηκε ο κόσμος στο δρόμο ήταν ακριβώς το ότι ο Κορκονέας είναι μπάτσος και ακριβώς το ότι αυτό το πράγμα έχει χίλιες δυο προεκτάσεις για το τι ρόλο βαράνε οι μπάτσοι. αν ο Κορκονέας ήταν απλά ένας σαλταρισμένος με όπλο φυσικά και δεν θα κατέβαινε κανείς στο δρόμο όπως δεν κατέβηκε κανείς σε χίλιες δυο περιπτώσεις κοινών ποινικών δολοφόνων στα 200 χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους.

όσο για το πρακτικό μέρος που λες, τότε τα πανό γράφανε να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων, τίποτα πρακτικότερο από αυτό.

MaX Payne
31-03-2010, 22:51
ΞΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ.

...

βαλτη και αλλη μια

προσκυνω
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κιντύνευε να χάσει την όραση της εξαιτίας της έλλειψης το σύστημα άσυλο στη χωρά. "

ξεχασανε να πουνε και οτι βρηκαμε ευκαιρια να εκμεταλευτουμε το τυχαιο θανατο 15χρονου συμπατριωτη μας και να πουμε για το ασυλο

Raven Lord
01-04-2010, 01:12
οκ, η "αντιεξουσιαστική" πτέρυγα της πόλης έκανε μια εκδήλωση σήμερα, έστω κ με τη μορφή συγκέντρωσης κ μουσικής κ πανώ κτλ. τουλάχιστο δείχνει ότι ένιωσε.
να επαναλάβω μόνο ότι η δική μου παρέμβαση αφορούσε το γεγονός ότι το θύμα δεν ήταν έλληνας>ευρωπαίος>κάποιος με υπόσταση, αλλά ήταν ένας μετανάστης που έψαχνε στα σκουπίδια. δεν προσπαθώ να εξισώσω το γεγονός με τη δολοφονία κάποιου από κρατικό λειτουργό γιατί δεν είναι το ίδιο. να το πω ανάποδα, για να καταλάβετε τι εννοώ. αν ο ειδικός φρουρός δολοφονούσε το αφγανάκι και ο γρηγορόπουλος σκοτωνόταν από τη βόμβα, πότε θα είχαμε τα μπάχαλα?

rat_poison
01-04-2010, 02:45
Κατά πάσα πιθανότητα δε θα είχαμε.

Θυμίζω δολοφονία ενός αφρικανού από αστυνομικό πριν λίγα χρόνια και το πρόσφατο συμβάν στην Κηφισίας όπου (μάλλον) τον γαζώσανε τον Αλβανό απλά και μόνο γιατί αυτοί που κυνηγούσανε ήταν Αλβανοί.

CrippleHorse
01-04-2010, 03:22
προσκυνω

Συγχαρητήρια.

ξεχασανε να πουνε και οτι βρηκαμε ευκαιρια να εκμεταλευτουμε το τυχαιο θανατο 15χρονου συμπατριωτη μας και να πουμε για το ασυλο

Μα ναι, είναι δυνατό να έχει οποιαδήποτε σχέση η αντιμετώπιση πολιτικών προσφύγων σα ζώα και η άρνηση του κράτους να τους φερθεί σαν ανθρώπους, με το γεγονός ότι κατέληξαν να διαμελίζονται από βόμβες τοποθετημένες στα σκουπίδια όπου έψαχναν, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για ακροδεξιό χτύπημα; Αυτοί οι Αφγανοί μόλις δολοφονηθεί συμπατριώτης τους, αμέσως να το εκμεταλλευτούν. Λες και δε θα μπορούσε να ήταν ο καθένας στη θέση του, δηλαδή αν αντί για τον Αφγανό παράνομο μετανάστη, σκοτωνόταν ο Βαρδινογιάννης την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια, θα λέγαμε ότι ήταν επειδή είναι εφοπλιστής;

carheart
01-04-2010, 11:04
Επίσης αυτά τα σκουπίδια αργούν πολύ να τα μαζέψουν. Στη γειτονιά μου έχει δύο κάδους γεμάτους και οι μ@λ@κε5 οι σκουπιδιαρέοι οι βρωμιάρδηες έχουν απεργία. Ελάτε να μαζέψετε τα σκουπίδια ρε ζώα. Που ξέρω εγώ τι μπορεί να έχουν μέσα! Πρέπει δηλαδή να πεθάνει και το δικό μου παιδί από βόμβα;

MaX Payne
01-04-2010, 11:45
αν ο ειδικός φρουρός δολοφονούσε το αφγανάκι και ο γρηγορόπουλος σκοτωνόταν από τη βόμβα, πότε θα είχαμε τα μπάχαλα?

οταν ο ειδικος φρουρος δολοφονουσε το αφγανακι ισως οχι σε τετοια εκταση οπως με τον γρηγοροπουλο αλλα πιστευω οτι παλι θα ειχε μπαχαλα και νομιζω οτι το ερωτημα σου δεν ισχυει δηλ καποιος κατεβαινει στο δρομο για μπαχαλα σκεφτεται αν το θυμα ειναι ελληνας η' αφγανος?
πατριωτικα το παει?
μπαχαλα με τη βομβα θα ειχαμε σε περιπτωση ακροδεξιας τρομοκρατιας

Κ και το πρόσφατο συμβάν στην Κηφισίας όπου (μάλλον) τον γαζώσανε τον Αλβανό απλά και μόνο γιατί αυτοί που κυνηγούσανε ήταν Αλβανοί.

κηφισιας η' βυρωνα? αν λες για βυρωνα συγκεντρωση και μικρομπαχαλα εγιναν

Μα ναι, είναι δυνατό να έχει οποιαδήποτε σχέση η αντιμετώπιση πολιτικών προσφύγων σα ζώα και η άρνηση του κράτους να τους φερθεί σαν ανθρώπους, με το γεγονός ότι κατέληξαν να διαμελίζονται από βόμβες τοποθετημένες στα σκουπίδια όπου έψαχναν, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για ακροδεξιό χτύπημα; Αυτοί οι Αφγανοί μόλις δολοφονηθεί συμπατριώτης τους, αμέσως να το εκμεταλλευτούν. Λες και δε θα μπορούσε να ήταν ο καθένας στη θέση του, δηλαδή αν αντί για τον Αφγανό παράνομο μετανάστη, σκοτωνόταν ο Βαρδινογιάννης την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια, θα λέγαμε ότι ήταν επειδή είναι εφοπλιστής;

μαλακοσυζητηση που κανουμε πανω απο το πτωμα
η βομβα βρεθηκε στα σκαλια της ελληνικης αυτης μαλακιασ στο κτιριο οχι στα σκουπιδια.
το θεμα ασυλου αφγανοι κρατος κλπ ειναι αλλη συζητηση
Και δηλ δεν φταιει ο μαλακας που εβαλε τη βομβα και ξεκιναμε αλλη συζητηση οτι φταιει το ασυλο η φτωχεια και οτι εψαχναν στα σκουπιδια?
ο μαλακας με τη βομβα δεν φταιει?

και ακροδεξιο χτυπημα αν κατσεις και το σκεφτεις δεν βγαινει απο πουθενα

katwrimos_at_work
01-04-2010, 12:19
λετε οτι το Γρηγορόπουλο τον σκότωσε το κράτος και η κρατική καταστολή κλπ κλπ ενώ στην προκειμένη δεν ξέρουμε ποιος. Εγώ νομίζω πως αυτό ακριβώς είναι που ενέχει μια υποκρισία, δηλαδή οτι επειδή ένας μπάτσος σκότωσε ένα παιδί, ξεσηκώθηκε ολόκληρη η αριστερά με το πρόσχημα του "15 χρονών νεκρός" "Για τον Αλέξη" και άλλα τέτοια τα οποία δεν είναι ειλικρινή παρόλαυτα γιατι η έμφαση είναι στο μπάτσος και όχι στο 15 χρονών. Γιαυτό ακόμα και άν έβγαινε η χ οργάνωση και αναλάμβανε ευθύνη δε θα έβγαινε κανείς να πει στο δρόμο "όχι στη βια" κλπ κλπ, θα έπρεπε να ενέχεται το κράτος με κάποιο τρόπο.

File Moste (kai kapioi alloi alla esy to kaneis sinexeia), se periptosi pou den to ksereis, den einai paranomo na eisai deksios. Mporeis aneta na vgeis kai na peis afto pou pisteveis. Theoreis oti i antidrasi tou dekemvri itan lathemeni? Pes to anoixta, dikaioma sou na exeis ti gnomi sou.

To na vgaineis omos kai na katigoreis tous aristerous gia tin analogikotita ton antidraseon sou, einai pathetic. OK we get it, simpatheis tous mpatsous, simpatheis tous patriotes klp. Dikaioma sou na vgeis kai na to peis. Alla to na krineis tin antidrasi kai tis prakseis ton allon epidi den exeis to kouragio na vgeis kai na peis NAI EIMAI DEKSIOS giati thes na to paikseis kalo paidi kai na ta exeis kala me ollous, sorry einai gloiodis katinia tou xeiristou eidous.

Ruthless
01-04-2010, 13:20
οταν ο ειδικος φρουρος δολοφονουσε το αφγανακι ισως οχι σε τετοια εκταση οπως με τον γρηγοροπουλο αλλα πιστευω οτι παλι θα ειχε μπαχαλα και νομιζω οτι το ερωτημα σου δεν ισχυει δηλ καποιος κατεβαινει στο δρομο για μπαχαλα σκεφτεται αν το θυμα ειναι ελληνας η' αφγανος?
πατριωτικα το παει?
Αυτό βασικά είναι για το κουλ που έλεγα.

Ειδικά για την τελευταία πρόταση.

asimoulis
01-04-2010, 13:45

το quote σου είναι pure χρυσή αυγή

Coroner
01-04-2010, 13:48
πατριωτικα το παει?
Αυτό βασικά είναι για το κουλ που έλεγα.

Ειδικά για την τελευταία πρόταση.

Εξήγησέ το λίγο ντε.

Εννοείς ότι είναι μόδα να μη πας το φασισταριό; Και γω σου λέω ότι όντως είναι, όπως όμως έχει γίνει μόδα το να το παίζουν μερικοί φασιστάκια επειδή δε πάνε τους άλλους μια και έχουν τα δικά τους κόμπλεξ. Και οι δύο περιπτώσεις προφανώς είναι το ίδιο ηλίθιες, όμως, όπως και να χει βρε αδερφέ, καλύτερα τρέντυ αριστεροαναρχικός παρά φασιστάκος. Πώς να το κάνουμε δηλαδή...

Ruthless
01-04-2010, 15:01
Βασικά, οκ, μόδα κι αυτό, αλλά σαν το τρεντ μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι δεν υπάρχει συγκρίσιμη μόδα.

Και στην προκειμένη περίπτωση αν αντιταχθείς στο ότι έγινε δυναμικά αυτομάτως είναι σα να στηρίζεις τις προσπάθειες των μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι και να τάσσεσαι υπέρ τους.

Ε, δε θέλουν τα παιδιά να φάσκουν και να αντιφάσκουν, και λογικό.

Τρεντ > 15χρονος νεκρός.

ΥΓ: Εγώ btw είμαι του καναπέ που τα βλέπω όλα από μακρυά, χωρίς να είμαι ούτε υπέρ της μια πλευράς, ούτε της άλλης. Κι απλά αναφέρω το πως φαίνεται στον απ'έξω από τον χορό το όλο σκηνικό.

KoiliaSamprela
01-04-2010, 15:52
Βασικά, οκ, μόδα κι αυτό, αλλά σαν το τρεντ μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι δεν υπάρχει συγκρίσιμη μόδα.

Και στην προκειμένη περίπτωση αν αντιταχθείς στο ότι έγινε δυναμικά αυτομάτως είναι σα να στηρίζεις τις προσπάθειες των μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι και να τάσσεσαι υπέρ τους.

Ε, δε θέλουν τα παιδιά να φάσκουν και να αντιφάσκουν, και λογικό.

Τρεντ > 15χρονος νεκρός.

ΥΓ: Εγώ btw είμαι του καναπέ που τα βλέπω όλα από μακρυά, χωρίς να είμαι ούτε υπέρ της μια πλευράς, ούτε της άλλης. Κι απλά αναφέρω το πως φαίνεται στον απ'έξω από τον χορό το όλο σκηνικό.

ε! η βασική ουσία είναι αυτή, να αφυπνίζονται αυτοί που είναι έξω από τον χορό

Mostos
01-04-2010, 15:58
λετε οτι το Γρηγορόπουλο τον σκότωσε το κράτος και η κρατική καταστολή κλπ κλπ ενώ στην προκειμένη δεν ξέρουμε ποιος. Εγώ νομίζω πως αυτό ακριβώς είναι που ενέχει μια υποκρισία, δηλαδή οτι επειδή ένας μπάτσος σκότωσε ένα παιδί, ξεσηκώθηκε ολόκληρη η αριστερά με το πρόσχημα του "15 χρονών νεκρός" "Για τον Αλέξη" και άλλα τέτοια τα οποία δεν είναι ειλικρινή παρόλαυτα γιατι η έμφαση είναι στο μπάτσος και όχι στο 15 χρονών. Γιαυτό ακόμα και άν έβγαινε η χ οργάνωση και αναλάμβανε ευθύνη δε θα έβγαινε κανείς να πει στο δρόμο "όχι στη βια" κλπ κλπ, θα έπρεπε να ενέχεται το κράτος με κάποιο τρόπο.

File Moste (kai kapioi alloi alla esy to kaneis sinexeia), se periptosi pou den to ksereis, den einai paranomo na eisai deksios. Mporeis aneta na vgeis kai na peis afto pou pisteveis. Theoreis oti i antidrasi tou dekemvri itan lathemeni? Pes to anoixta, dikaioma sou na exeis ti gnomi sou.

To na vgaineis omos kai na katigoreis tous aristerous gia tin analogikotita ton antidraseon sou, einai pathetic. OK we get it, simpatheis tous mpatsous, simpatheis tous patriotes klp. Dikaioma sou na vgeis kai na to peis. Alla to na krineis tin antidrasi kai tis prakseis ton allon epidi den exeis to kouragio na vgeis kai na peis NAI EIMAI DEKSIOS giati thes na to paikseis kalo paidi kai na ta exeis kala me ollous, sorry einai gloiodis katinia tou xeiristou eidous.

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια φίλος. Δεν είμαι μανιχαιστής, δεν πιστευω οτι όποιος δεν είναι αριστερός είναι δεξιος, είμαι ας πούμε μετριοπαθής, αναζητώ τις λύσεις μου με μεθόδους του λεγόμενου αστικού κράτους, αδιαφορώ για την αστυνομία-δεν τους θεωρώ ούτε συλλήβδην καλούς ούτε συλλήβδην κακούς, και με αφήνει αδιάφορο και ο πατριωτισμός -απορώ αυτό δε απο που το συμπέρανες. Οπως και να έχει όμως, έχει μια δόση υποκρισίας να χαλάς τον κόσμο όταν ενα παιδί δολοφονείται απο έναν μπάτσο και να τεκμηριώνεις τη συμπεριφορά σου στο " για τον αλέξη" όταν στην ουσία είναι "για τον κορκονέα" , και να σιωπείς λέγοντας "νταξ μαλακία παίχτηκε" ΑΝ τυχόν αποδειχθεί οτι το σκηνικό στα Πατησια ήταν αποτέλεσμα βομβιστικής επίθεσης αντιεξουσιαστικής ομάδας.

carheart
01-04-2010, 16:18
Αν όμως υπήρχε μια ολόιδια μαζική αντίδραση σαν του περσινού δεκέμβρη για φέτος, θα έδινα μεγάλη απόδοση πως θα ήσουν από αυτούς που θα έλεγαν πως πέρσι υπήρχε ένα άλφα κίνητρο ενώ φέτος απλά αόριστες υποθέσεις, και πως οι αριστερές ομάδες όπως τις έχεις στο μυαλό σου απλά ψάχνουν αφορμή για να κάψουν την αθήνα, και μετά θα αναρωτιόσουν αν θα γινόταν το ίδιο και με τους καθυστερημένους που παίζουν με μπαρούτια το πάσχα στα χωριά, σε περίπτωση ατυχήματος. Μπορεί οι αριστερές ομάδες όπως τις έχεις στο μυαλό σου να έχουν αποτύχει, και στο δικό μου ίσως, αλλά αυτό που έγραψες γράφει για μια αντίθεση, αλλά κατά βάθος υπονοεί το υπερβολικό των γεγονότων του περσινού δεκέμβρη, και υπονοώντας κάτι τέτοιο σταματάς να είσαι στους μετριοπαθείς και είσαι ξεκάθαρα στους δεξιούς. Αυτά συμπέρανα από τον τρόπο που γράφεις, μπορεί να είμαι λάθος. Το ότι ο κατώριμος είναι ούγκαλος που απολαμβάνει να προκαλεί δεν σημαίνει πως έχει σε όλα άδικο, στο συγκεκριμένο ας πούμε μέχρι που συμφωνώ μαζί του, αν ποτέ στο μέλλον μου πείτε πως συμφώνησα με τον κατώριμο βέβαια, σήμερα πρωταπριλιά, θα το επικαλεστώ το επόμενο δευτερόλεπτο, αυτά.

rage for order
01-04-2010, 16:19
οκ, η "αντιεξουσιαστική" πτέρυγα της πόλης έκανε μια εκδήλωση σήμερα, έστω κ με τη μορφή συγκέντρωσης κ μουσικής κ πανώ κτλ. τουλάχιστο δείχνει ότι ένιωσε.
να επαναλάβω μόνο ότι η δική μου παρέμβαση αφορούσε το γεγονός ότι το θύμα δεν ήταν έλληνας>ευρωπαίος>κάποιος με υπόσταση, αλλά ήταν ένας μετανάστης που έψαχνε στα σκουπίδια. δεν προσπαθώ να εξισώσω το γεγονός με τη δολοφονία κάποιου από κρατικό λειτουργό γιατί δεν είναι το ίδιο. να το πω ανάποδα, για να καταλάβετε τι εννοώ. αν ο ειδικός φρουρός δολοφονούσε το αφγανάκι και ο γρηγορόπουλος σκοτωνόταν από τη βόμβα, πότε θα είχαμε τα μπάχαλα?

δεν έγινε για τον πιτσιρικά η εκδήλωση.

Κατά πάσα πιθανότητα δε θα είχαμε.

Θυμίζω δολοφονία ενός αφρικανού από αστυνομικό πριν λίγα χρόνια και το πρόσφατο συμβάν στην Κηφισίας όπου (μάλλον) τον γαζώσανε τον Αλβανό απλά και μόνο γιατί αυτοί που κυνηγούσανε ήταν Αλβανοί.

αν κατάλαβα καλά για πότε λες, και στις δύο περιπτώσεις έγιναν πράγματα.

katwrimos_at_work
01-04-2010, 16:29

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια φίλος. Δεν είμαι μανιχαιστής, δεν πιστευω οτι όποιος δεν είναι αριστερός είναι δεξιος, είμαι ας πούμε μετριοπαθής, αναζητώ τις λύσεις μου με μεθόδους του λεγόμενου αστικού κράτους, αδιαφορώ για την αστυνομία-δεν τους θεωρώ ούτε συλλήβδην καλούς ούτε συλλήβδην κακούς, και με αφήνει αδιάφορο και ο πατριωτισμός -απορώ αυτό δε απο που το συμπέρανες. Οπως και να έχει όμως, έχει μια δόση υποκρισίας να χαλάς τον κόσμο όταν ενα παιδί δολοφονείται απο έναν μπάτσο και να τεκμηριώνεις τη συμπεριφορά σου στο " για τον αλέξη" όταν στην ουσία είναι "για τον κορκονέα" , και να σιωπείς λέγοντας "νταξ μαλακία παίχτηκε" ΑΝ τυχόν αποδειχθεί οτι το σκηνικό στα Πατησια ήταν αποτέλεσμα βομβιστικής επίθεσης αντιεξουσιαστικής ομάδας.

Moste, sou leo diaforetiko prama. To na les se kapoion "edo antedrases poly kai ekei ligo" einai to provlima mou. Mou fainetai poly profanes oti einai geloio na ypodiknieis se kapoion an theoreis tin antidrasi tou eparki i oxi. Episis mou fainetai geloio to oti den katalavaineis poso geloia einai afti i ipodiksi.

Mostos
01-04-2010, 16:38
Αν όμως υπήρχε μια ολόιδια μαζική αντίδραση σαν του περσινού δεκέμβρη για φέτος, θα έδινα μεγάλη απόδοση πως θα ήσουν από αυτούς που θα έλεγαν πως πέρσι υπήρχε ένα άλφα κίνητρο ενώ φέτος απλά αόριστες υποθέσεις, και πως οι αριστερές ομάδες όπως τις έχεις στο μυαλό σου απλά ψάχνουν αφορμή για να κάψουν την αθήνα, και μετά θα αναρωτιόσουν αν θα γινόταν το ίδιο και με τους καθυστερημένους που παίζουν με μπαρούτια το πάσχα στα χωριά, σε περίπτωση ατυχήματος. Μπορεί οι αριστερές ομάδες όπως τις έχεις στο μυαλό σου να έχουν αποτύχει, και στο δικό μου ίσως, αλλά αυτό που έγραψες γράφει για μια αντίθεση, αλλά κατά βάθος υπονοεί το υπερβολικό των γεγονότων του περσινού δεκέμβρη, και υπονοώντας κάτι τέτοιο σταματάς να είσαι στους μετριοπαθείς και είσαι ξεκάθαρα στους δεξιούς. Αυτά συμπέρανα από τον τρόπο που γράφεις, μπορεί να είμαι λάθος. Το ότι ο κατώριμος είναι ούγκαλος που απολαμβάνει να προκαλεί δεν σημαίνει πως έχει σε όλα άδικο, στο συγκεκριμένο ας πούμε μέχρι που συμφωνώ μαζί του, αν ποτέ στο μέλλον μου πείτε πως συμφώνησα με τον κατώριμο βέβαια, σήμερα πρωταπριλιά, θα το επικαλεστώ το επόμενο δευτερόλεπτο, αυτά.

οχι δεν μιλαω ούτε κρίνω καθόλου την έκταση των περσινών επεισοδίων (το "χαλάς τον κόσμο" στο οποίο μάλλον αναφέρεσαι δεν το έγραψα για να υπονοήσω κατι τέτοιο, το έγραψα με την έννοια οτι η αντίδραση ήταν σε διάφορα πεδία εκτος του καψίματος μαγαζιών κλπ), στο κατω κάτω έγινε οτι έγινε ως αντίδραση και σε κάποια άλλα πραγματα και γιαυτό και ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό τα είδε με θετικό ματι. Λεω κάτι πολύ απλό: αν εξοργίζεσαι που φτάσαμε στο σημείο το κράτος να ειναι ανίκανο να προστατέψει ένα παιδί (έναν πολίτη) απο έναν αστυνόμο που τελικά το δολοφονεί, πρέπει να εξοργίζεσαι που το κράτος δεν μπορεί να προστατευσει ενα παιδί (έναν πολίτη) απο μια βόμβα που σκάει σε ένα μέρος που υπάρχουν κατα κύριο λόγο πεζοί. Δεν μπορεί να μην θεωρείς σοβαρή μια τέτοια τροπή, γίνεται;

Moste, sou leo diaforetiko prama. To na les se kapoion "edo antedrases poly kai ekei ligo" einai to provlima mou. Mou fainetai poly profanes oti einai geloio na ypodiknieis se kapoion an theoreis tin antidrasi tou eparki i oxi. Episis mou fainetai geloio to oti den katalavaineis poso geloia einai afti i ipodiksi.

δεν πρόκειται για υπόδειξη όμως, δε σου πα πως θέλω να αντιδρας. Σου είπα οτι εφόσον σε ενδιαφέρει η γενικότερη κατάσταση της κοινωνίας δεν μου φαίνεται λογικό να μην αντιδράς καθόλου στη δευτερη περίπτωση. Αλλιώς μάλλον δε σε ενδιαφέρει η γενικότερη κατασταση της κοινωνίας νομίζω εγω.

carheart
01-04-2010, 16:42
Στην μια περίπτωση το παιδί δολοφονεί ένας υπάλληλος του κράτους, στην δεύτερη ένας που δεν ξέρουμε ποιός είναι, εγώ, εσύ, το κράτος. Θα μπορούσε το παιδάκι να είναι δεκαπέντε χρόνια κλεισμένο σε ένα υπόγειο και να το κακοποιεί ο τρελός ψυχασθενής πατέρας του, το κράτος τι ευθύνη θα έφερε για αυτό; Που δεν έκανε ντου στο υπόγειο να δει αν όλα καλά; Ο θάνατος είναι το γεγονός που είναι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, απλά στην πρώτη ο ένοχος είναι αυτός που θα έπρεπε να σε προστατεύει, ο Νώντας ο 'Νέας, στην δεύτερη ΟΥΔΕΙΣ ξέρει.

Mostos
01-04-2010, 16:50
οκ συμφωνω και γιαυτό εβαλα τα ΑΝ με μεγάλα γραμματα. ΑΝ η ευθύνη ανήκει σε κάποια αντιεξουσιαστική οργάνωση, πως θα αντιδράσει ο χώρος; πως νομίζεις εσυ;

01-04-2010, 17:04
O ΧΩΡΟΣ δεν είναι ένα πράγμα με μια κοινή γραμμή. Έχουν χιλιοειπωθεί αυτά τα πράγματα σταματήστε να ρωτάτε τέτοιες αηδίες πια.

carheart
01-04-2010, 17:13
οκ συμφωνω και γιαυτό εβαλα τα ΑΝ με μεγάλα γραμματα. ΑΝ η ευθύνη ανήκει σε κάποια αντιεξουσιαστική οργάνωση, πως θα αντιδράσει ο χώρος; πως νομίζεις εσυ;

Δεν με απασχολεί καθόλου το πως θα κινηθεί ο χώρος. Δεν θα αλλάξει το γεγονός αυτό καθεαυτό, με οποιαδήποτε κίνηση του χώρου. Δεν με απασχολεί να κριτικάρω τον χώρο εδώ. Άσε που μιλάμε σε υψηλή στάθμη υποθετικότητος, δεν υπάρχει χώρος, υπάρχουν ένα εκατομμύριο διάσπαρτοι νοματαίοι που δεν πιστεύουν καν τα ίδια. Και σίγουρα δεν είναι ένα άβουλο μάτσο από κρατικούς υπαλλήλους με μπλε που τους πληρώνουμε για να σκοτώνουν παιδιά, να δέρνουν μετανάστες, να μοιράζουν όπλα σε κακοποιούς, πρέζα σε καρφιά, νταϊλίκια σε πιτσιρίκια και για κάποιο λόγο να μην τους θεωρείς συλλήβδην κακούς.

ubu
01-04-2010, 18:20
μόστε, εγώ λέω πως αν αποδειχτεί ότι η βόμβα προέρχεται από αριστερή οργάνωση αντάρτικου πόλεως τότε η αριστερά θα την καταδικάσει, θα την απομονώσει, θα πει ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και θα υποστηρίξει την σύλληψη και την δίκη τους.

εσύ για κάποιο λόγο αυτό το θεωρείς αναντίστοιχο και πιστεύεις ότι θα έπρεπε να γίνει ότι έγινε το '08 κι ας είναι εντελώς άλλες οι συνθήκες. με άλλα λόγια λες ότι η αριστερά (και ο καθένας) πρέπει να αντιμετωπίζει τους δολοφόνους μπάτσους και τους δολοφόνους βομβιστές με τα ίδια μέτρα και σταθμά, αφού βγήκε στο δρόμο για τους μεν να βγει στο δρόμο και για τους δε. ήδη σου εξήγησα γιατί αυτό είναι λάθος και γιατί ο επιμερισμός ευθυνών στις δύο περιπτώσεις είναι εντελώς άλλος. δε γουστάρουμε τους δολοφόνους, είτε είναι μπάτσοι είτε είναι κρετίνοι με βόμβες, αλλά η αριστερά δε δίνει λεφτά και όπλα στις σέχτες, το κράτος δίνει στους Κορκονέους, πώς να το κάνουμε τώρα;

Raven Lord
01-04-2010, 20:12

δεν έγινε για τον πιτσιρικά η εκδήλωση.

μετανάστες κτλ. από το ολότελα.

02-04-2010, 03:06
Max Payne, επειδή μάλλον επιμένεις σε στρεβλά γεγονότα, δες αυτά

Μια ακόμη "λεπτομέρεια" που δεν αναφέρει κανένας από τους επαίοντες ρουφιανοδημοσιοκάφρους. Η μπόμπα στο σημείο που βρέθηκε, σε κάδο ή όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να πλήξει το κτίριο για το οποίο ειπώθηκε ότι τάχα προοριζόταν. Και το οποίο δεν είναι δημόσιο, είναι κάτι σαν συνεδριακό - σεμιναριακό κέντρο, ιδιωτικών συμφερόντων. Η γωνία Φ. Πολίτη και Ιακωβάτων είναι το πίσω και πλαϊνό μέρος του και μεταξύ πεζοδρομίου και των τοίχων του περιμετρικά, υπάρχει κήπος με μεγάλες ζαρτινιέρες και δέντρα, πλάτους περί τα δέκα - δεκαπέντε μέτρα, το δε κτίριο είναι καλυμμένο με μάρμαρα ενώ τα γυάλινα μέρη του είναι σε εσοχές. Απέναντι ακριβώς από τη γωνία αυτή υπάρχει υπαίθριο πάρκιγκ με πάρκο και παιδική χαρά. Το πάρκο είναι πολυφυλετικό στέκι, το μόνο όπου μπορούν να πάρουν μια ανάσα οι πολυπληθείς μετανάστες της περιοχής, πάντα γεμάτο από παιδιά, μαμάδες και παπούδες και νεαρούς. Επίσης είναι σύνηθες φαινόμενο να ψάχνουν άνθρωποι στους κάδους και τα σκουπίδια. Ακόμη και ανόητος θα καταλάβαινε ότι τοποθετημένη στο συγκεκριμένο σημείο, η βόμβα το πιθανότερο ήταν να πλήξει ανθρώπους παρά το κτίριο. Η ενέργεια βρωμάει χρυσαυγουλίλα
Δίπλα σε ΚΑΔΟ βρήκαν τη βόμβα τα παιδιά κι όχι στον "στόχο" της εεδε. Αυτό είπε στους καμπουροοικονομείς ο εκπρόσωπος της αφγανικής κοινότητας που μίλησε με τη μητέρα.

Στην ενέργεια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης Καραμανλή, η βόμβα της σπτφ ήταν ΜΕΣΑ στον κάδο (χώρια τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, χώρια το ότι ήταν κατσαρόλα). Εχει μεγάλη διαφορά απ' το ν'αφήνεις κάτι ΔΙΠΛΑ σε κάδο σε περιοχή που τριγυρίζουν ρακοσυλλέκτες (οι οποίοι αρκετές φορές έπεσαν θύματα επιθέσεων, όπως γράφει κι ο τύπος σήμερα).
Επίσης, ακυρώνεται η ιδεολογική ταύτιση του στόχου με την σπτφ. Ασφαλώς και αν επέλεγε να χτυπήσει το αφύλακτο κτίριο θα άφηνε το πακέτο ακριβώς απ' έξω - ή μπορεί και μέσα- και θα το τίναζε όλο. Εδώ τίναξε τη ΧΑ, το τμήμα αλλοδαπών κλπ...

Η βόμβα ήταν εκεί για να σκοτώσει κάποιον κολασμένο- μπορεί να ήταν και παγιδευμένη η τσάντα. Απ' την στιγμή που δεν υπήρξε τηλεφώνημα, όπως συνηθίζει η σπτφ, θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ο σκουπιδιάρης. Και αυτό θα βόλευε.

edit: είναι σχόλια από indymedia, το πρώτο είναι κατοίκου της περιοχής

MaX Payne
02-04-2010, 12:59
εσυ εχεις εμπιστοσυνη δηλ. σε σχολια στο ιντιμιντια?

η καταθεση της μανας ειναι στα λινκσ διαβασε τη και μετα ξαναδιαβασε τα σχολια αυτων των 2 που εβαλες
μαλλον ο "κατοικος" και ο αναγνωστης τα ξερουν ολα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=323699&dt=02/04/2010
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_02/04/2010_396351
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10932953
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10939007

02-04-2010, 13:13
Η κατάθεση της μάνας εννοείς φαίνεται να είναι στα λινκς Μπόμπολα, Λαμπράκη και δεν θυμάμαι πως λένε τον τρίτο.
Θα προτιμούσα να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου, όπως εσύ διατηρείς τις δικές σου για το indymedia.

freak brother
02-04-2010, 13:41
εχεις ικανους τους φασιστες που εχουν iq ποντικιου να στησουν τετοιο πραγμα? ελεος..

02-04-2010, 13:54
Σαφέστατα τους έχω ικανούς, η βασική μέθοδος που χρησιμοποιούν αυτά τα άτομα στηρίζεται σε παραπλανητικές τακτικές. Από τους πολιτικούς εκπροσώπους τους στην βουλή (βλέπε απέραντο λαϊκισμό) μέχρι τους ανεπίσημους bloggers που προσπαθούν ν'αντιγράψουν συστατικά του χαρακτήρα γραφής/λόγου του αναρχικού/αριστερού χώρου μήπως και ψαρέψουν κανέναν (πριν λίγο καιρό τα λέγαμε).
Στην τελική δεν έκαναν κάτι πανέξυπνο, μια βόμβα έβαλαν (λέω εγώ, είπαμε μπορεί να μην είναι και αυτοί), στα υπόλοιπα βοηθάνε ΜΜΕ, κυβερνητικοί και όλος ο συρφετός.

Coroner
02-04-2010, 15:59
εχεις ικανους τους φασιστες που εχουν iq ποντικιου να στησουν τετοιο πραγμα? ελεος..

Και βέβαια είναι ικανοί. Ούτως ή άλλως η ηλιθιότητα της επίθεσης από όποιους και να προέρχεται είναι προφανής. Πόσο πιο ηλίθιοι πια ντε...

krks
02-04-2010, 21:14
καλά... δεν χρειάζεται και διδακτωρικό για να βάλεις μια βόμβα....

astrix
02-04-2010, 22:48
15 χρονών αφγανός λαθραίος ΝΕΚΡΟΣ απο βομβα ακροαριστερών φασιστών ... φούντα που είσαι να δεις τους συναγωνιστές σου

rat_poison
02-04-2010, 23:08
Θες να μας πεις από πού προκύπτει αυτό, Sherlock, ή άσ' το καλύτερα; Ουστ στο λαγούμι σας φασίστες.

Έντιτ: τι είναι ένας ακροαριστερός φαίστας;

Esteban
02-04-2010, 23:11
Θες να μας πεις από πού προκύπτει αυτό, Sherlock, ή άσ' το καλύτερα; Ουστ στο λαγούμι σας φασίστες.

Έντιτ: τι είναι ένας ακροαριστερός φαίστας;

Ένας ψευδός ακροαριστερός φασίστας;

astrix
02-04-2010, 23:21
δεν υπαρχει χειροτερος φασιστας απο εναν αριστερο που θελει να σου επιβαλει τον τροπο σκεψης και ιδεολογιας του σαν το μοναδικο και σωστο πραγμα πανω σαυτη τον σαπιο πλανητη.

ζωα με πολτοποιημενο εγκεφαλο τυπικο δειγμα υπανθρωπου χωρις συνειδηση . τυφλος τροπος "σκεψης" οπως οι φανατικοι δολοφονοι ισλαμιστες.

αναρχες και κουμουνια τα καλυτερα σαπουνια . στα λαγουμια σας γρηγορα

παρτε μαζι και τον μακη που απετυχε να γραψει μια ψευδη προκυρηξη της προκοπης.. θα ειχε βαρυστομαχιασει απο το πολυ σαλεπι μαλλον...

00i00
02-04-2010, 23:25
μεγαλες αληθειες...ετσι Κυριακο
απο κατι τετοια παλιοπαιδα Η Ελλαδα Αιμορραγει

rat_poison
03-04-2010, 05:08
δεν υπαρχει χειροτερος φασιστας απο εναν αριστερο που θελει να σου επιβαλει τον τροπο σκεψης και ιδεολογιας του σαν το μοναδικο και σωστο πραγμα πανω σαυτη τον σαπιο πλανητη.

Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι το χειρότερό σου είναι κάτι που μοιάζει με έναν εθνικό σοσιαλισμό ένα πράμα.... ναζί φάση δηλαδή.

Θες να μου εξηγήσεις πώς γίνεται και ενώ ισχυρίζεσαι ότι ισχύει αυτό, τα ποστ σου βρωμάνε βλακώδη νεοναζισμό από χιολιόμετρα;

ikonoklast
03-04-2010, 07:52
Δεν είμαι σίγουρος πότε ακριβώς το κάνατε phorum.gr εδώ μέσα.

Γενικά πάντως,

http://en.wikipedia.org/wiki/False_flag#Terrorism
http://en.wikipedia.org/wiki/Piazza_Fontana_massacre
http://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_railway_bombing

Και αυτό το διαβάζουμε όλοι πριν ποστάρουμε γενικά:
http://flag.blackened.net/revolt/freeearth/fe3_italy.html

atom_smasher
04-04-2010, 20:45

ζωα με πολτοποιημενο εγκεφαλο τυπικο δειγμα υπανθρωπου χωρις συνειδηση . τυφλος τροπος "σκεψης" οπως οι φανατικοι δολοφονοι ισλαμιστες.

αναρχες και κουμουνια τα καλυτερα σαπουνια . στα λαγουμια σας γρηγορα

παρτε μαζι και τον μακη που απετυχε να γραψει μια ψευδη προκυρηξη της προκοπης.. θα ειχε βαρυστομαχιασει απο το πολυ σαλεπι μαλλον...

Ετσι ντε! πες τα χρυσοστομε να αγιασει το στομα σου. μας τα χουν πρηξει εδω μεσα ολοι
αναρχοαυτονομοι και οι μαλακες
που κυκλοφορουν. Καναν την Ελλαδα μπουρδελο να μπαινει ο καθενας χωρις να δινει
λογαριασμο. Διαβασα και τα μπλογκ που παραθετεις.
Πολυ ωραια πραγματα. Μια ερωτηση να σου κανω που θελω να δω αν κατεχεις καλα το αντικειμενο και γνωριζεις πραγματα.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ 'Η ΟΧΙ;
ΦΙΛΑΚΙΑ

freak brother
12-04-2010, 20:47
τελικα δεν το καναν οι φασιστες ε?

KoiliaSamprela
12-04-2010, 20:50

άκουσες και εσύ Μέγκα?

freak brother
12-04-2010, 20:55

άκουσες και εσύ Μέγκα?

γιες

KoiliaSamprela
12-04-2010, 21:11

άκουσες και εσύ Μέγκα?

γιες

οκ οπότε καταλαβαίνω ότι το λες για πλάκα :)

freak brother
12-04-2010, 21:27
ετσι οπως το παρουσιασαν φανταζει του μπαντ του μπι τρου , αλλα το μεγκα ειναι αξιοπιστο καναλι.. ξερω γω.

rat_poison
12-04-2010, 21:56
ετσι οπως το παρουσιασαν φανταζει του μπαντ του μπι τρου , αλλα το μεγκα ειναι αξιοπιστο καναλι.. ξερω γω.
lol
με τα γεγονότα του ορίτζιναλ δεκέμβρη έβλεπα απο το μέγκα φωτιές και ξύλο σε "ζωντανή σύνδεση" στην πλατεία συντριβανίου (θεσ/νίκη) και από το μπαλκόνι κόσμο να βολτάρει οικογενειακά ένα γαμάτο χειμωνιάτικο κυριακάτικο απόγευμα.