PDA

View Full Version : Roxy Music

The Good Son
24-03-2010, 21:52
Κανονικά, θα ρωτούσα τον κάλκι ή τον λόκη τον οποίο έχω ήδη ρωτήσει και νομίζω μου πε οτι δεν έχει ασχοληθεί. This is not an appreciation thread. Είναι θρεντ απορίας.

Θυμάμαι πάντα τους γονείς μου να μου λένε πόσο τους γουστάρανε στα νειάτα τους και πόσο της μόδας ήταν. Επειδή λοιπόν αρέσκομαι στα easy listening - pop ακούσματα είπα να τσεκάρω. Βάσει wikipedia και blogs ξεκίνησα με το country life κατόπιν πέρασα και σε υπόλοιπα και από τις 3 (θα έλεγα εγώ) εποχές τους. Με eno, μετά eno, στα 80ς και λίγο πρίν (manifesto Και μετα).

Το θέμα είναι ότι μου φαίνονται τρομερά δύσπεπτοι και δεν καταλαβαίνω πώς διάολο τους άκουγε τόσος κόσμος. Όχι γιατί δεν γαμάνε αλλά γιατί δεν έχουν απλά χιτάκια κομμάτια. Ακόμα και τα φωνητικά του ferry μου φαίνονται δύσπεπτα και ακόμα και στο avalon που θεωρείται το απώγειο της "aorιλας" τους, μου φαίνονται δύσπεπτοι.

Πείτε, τους έχετε ψάξει; νομίζετε το ίδιο; θα γαμήσει στην πενταήμερη;

KoiliaSamprela
24-03-2010, 22:01
το avalon είναι μαλακία για να γαμήσεις 5ήμερη

Άκου αυτό
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ec/Viva_cover.jpg

αν και δεν τους πρόλαβα να μεσουρανούν , και ποτέ δεν ήμουν φίλος της solo καριέρας του Bryan Ferry πάντα τους γούσταρα , δεν ήταν η μπάντα που θα ψαχνόμουν , αλλά πάντα τους άκουγα ευχάριστα

oVkOVWBaRwA

UC.Hammer
24-03-2010, 22:27
Καλοι ειναι,αλλα το μονο αλμπουμ που μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ ειναι το ομωνυμο του 72.Virginia Plain,2 H.B.,Ladytron και δεν συμαζευεται.Και το Αβαλον μαλλον Αμπαλον επρεπε να λεγεται(αν και more than this:pink:)

KoiliaSamprela
24-03-2010, 22:31
ξεχάσαμε και love is the drug ε!!!

UC.Hammer
24-03-2010, 22:31
Σωστος.

nikolasfluxus
24-03-2010, 22:36
άλλο πράμα ρωτάει νομίζω.

KoiliaSamprela
24-03-2010, 22:38
όλα τα τραγούδια που αναφέραμε μια χαρά χιτάκια είναι , και θαρρώ αρκετά εύπεπτα
σωστά δεν έπιασα το πόιντ?

UC.Hammer
24-03-2010, 22:43
off topic
1tFF2oB4n6M

Ον τοπικ το τι εiναι χιτακι σε καθε εποχη ειναι εντελως σχετικο.Και το ποσοι ακουγαν roxy music και bowie και t rex λειτουργει σε βαθος χρονου και επιμονης των θαυμαστων,δηλαδη κατα ποσο μια μπαντα παραμενει διαχρονικη.Και ο hendrix αλλα και ο iggy pop,τεχνικα ειναι one hit wonders γιατι στην εποχη τους δεν πουλουσαν και δεν μπηκαν στα τσαρτ οσο ο tom jones η ο engelbert humberdinck.Με λιγα λογια ναι,οι roxy music ειναι δυσπεπτοι και ελιτιστες και φιλιδονοι/ντεκαντεντ(και καλα) αλλα το ιδιο και η εποχη που μεσουρανουσαν.

ubu
24-03-2010, 22:56
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CMBeqNfYEYY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CMBeqNfYEYY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

πανκ.

metamelia3
24-03-2010, 23:11
καλα εισαι. γενικα, το μονο σοβαρο ειναι το πρωτο. αντε βια και το μανιφεστο. αλλα το πρωτο. εχει και μπραηαν ηνο στα συνθια.

GG*
25-03-2010, 00:06
βασικα,μια χαρα ΔΙΣΚΑΡΑ ειναι το πρωτο

metamelia3
25-03-2010, 00:40
Το θέμα είναι ότι μου φαίνονται τρομερά δύσπεπτοι και δεν καταλαβαίνω πώς διάολο τους άκουγε τόσος κόσμος. Όχι γιατί δεν γαμάνε αλλά γιατί δεν έχουν απλά χιτάκια κομμάτια. Ακόμα και τα φωνητικά του ferry μου φαίνονται δύσπεπτα και ακόμα και στο avalon που θεωρείται το απώγειο της "aorιλας" τους, μου φαίνονται δύσπεπτοι.

Πείτε, τους έχετε ψάξει; νομίζετε το ίδιο; θα γαμήσει στην πενταήμερη;
εγω δεν διαφωνω. αλλα παπαρια τωρα, τα περισσοτερα συγκροτηματα που οι 50-60 σημερα συστηνουν ως "πωπω εμεις ακουγαμε παρα πολυ αυτους" ειναι ακριβως οπως οι ροξυ μιουζικ: (το πολυ) ενας καλος δισκος που κανεις δεν τον εχει ακουσει καλα και σιγουρα δεν τον εχει στο μυαλο του οταν αναφερεται στην μπαντα και ενα χιτακι που εχει χρησιμευσει για να τσιμπησουν καμια δεκαρια γκομενες (κυριως αυτο). τα παραπανω ειναι αρκετος λογος για να εχουν απαιχτες τις δισκογραφιες roxy music, police, wishbone ash, joan baez και δεν ξερω γω τι αλλο.

00i00
25-03-2010, 01:13
εγω δεν διαφωνω. αλλα παπαρια τωρα, τα περισσοτερα συγκροτηματα που οι 50-60 σημερα συστηνουν ως "πωπω εμεις ακουγαμε παρα πολυ αυτους" ειναι ακριβως οπως οι ροξυ μιουζικ: (το πολυ) ενας καλος δισκος που κανεις δεν τον εχει ακουσει καλα και σιγουρα δεν τον εχει στο μυαλο του οταν αναφερεται στην μπαντα και ενα χιτακι που εχει χρησιμευσει για να τσιμπησουν καμια δεκαρια γκομενες (κυριως αυτο). τα παραπανω ειναι αρκετος λογος για να εχουν απαιχτες τις δισκογραφιες roxy music, police, wishbone ash, joan baez και δεν ξερω γω τι αλλο.

στο τελος τα ψιλοισοπεδωσες αλλα οκ το σκεπτικο σου ειναι απολυτα κατανοητω...να προσθεσω και τους παλαιοροκαδες του ενα_ασμα...One More Cup Of Coffee,Angie,Hey You και αλλα χιτς της επαρχιωτικιας καφετεριας που βρισκετε ακομα και τωρα σε ολες τις πολης
βεβαια οι Roxy Music αν μη τι αλλο ηταν ιδιαζουσα περιπτωσις...punks με prog διαθεση μεσα στο glam rock...νταξ δεν ειναι και λιγο ε?

εντιτ...δεν διορθωνω τα ορθογραφικα μου

feeleash
25-03-2010, 01:19
άκου τους μόνος σου

μην πάς πενταήμερη

σου τρώει τα λεφτά το 15μελές!!!

The Good Son
25-03-2010, 09:19
Γενικά ρε παιδί μου στα περισσότερα κομμάτια ακούς την δομή τους και δυσκολεύεσαι να βρείς καν το ρεφραίν. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τι σιγοτραγουδούσε στο δρόμο ή τι θυμόταν ο κόσμος και τραγουδούσε στα λάηβ. Καταλαβαίνω οτι ειδικά στα 70ς ο κόσμος εκθείαζε μέχρι και τους υπέροχους μέν φλύαρους δε elp αλλά η ιδέα που μου χε δοθεί για roxy music από περιγραφές ήταν ανάλογη με boney m ξερωγω.

Επίσης ο eno είναι και στο 2ο, έχει δηλώσει οτι θέωρεί το καλύτερο το country life

και

Δισκογραφία police γαμάει ανεξαιρέτώς. Μέχρι και ο hendrix και οι whishbone ash ομώς οκ ρε συ κάλκι. Έχουν τραγούδια απλά, κολλητικά, κουπλέ ρεφρέν κουπλέ ρεφραίν. Αυτοί όχι. minmin δεν καταλαβαίνω τι λες.

ubu
25-03-2010, 10:23
πάντως γενικά μου φαίνεται απίθανο τα νιάτα της δεκαετίας του '70 στην ελλάδα να άκουγαν κάτι πέρα από θεοδωράκη και σαββόπουλο. δηλαδή και 'γω πιστεύω ότι ίσως ήξεραν πέντε-δέκα ξένα τραγούδια, δήλαδη ένα-δύο από κάθε μεγάλη μπάντα, αλλά ως εκεί. και λογικό μου ακούγεται κιόλας μετά από 7 χρόνια χούντα.

KoiliaSamprela
25-03-2010, 19:17
πάντως γενικά μου φαίνεται απίθανο τα νιάτα της δεκαετίας του '70 στην ελλάδα να άκουγαν κάτι πέρα από θεοδωράκη και σαββόπουλο. δηλαδή και 'γω πιστεύω ότι ίσως ήξεραν πέντε-δέκα ξένα τραγούδια, δήλαδη ένα-δύο από κάθε μεγάλη μπάντα, αλλά ως εκεί. και λογικό μου ακούγεται κιόλας μετά από 7 χρόνια χούντα.

ότι θες για τότε ρώτα :)

ένα χίντ θα σου δώσω για τους νέους της Αττικής "Αμερικάνος"

ubu
25-03-2010, 19:25
Α, έχω άδικο δηλαδη; :oops:

Δεν ήταν Θεοδωράκης, Σαββόπουλος και άγιος ο θεός η φάση; Για πες για τον Αμερικάνο.

GG*
25-03-2010, 19:55
http://www.aekbc.gr/LH2UpLoads/DefaultItemPics/2678_1.jpg

KoiliaSamprela
25-03-2010, 20:12
Α, έχω άδικο δηλαδη; :oops:

Δεν ήταν Θεοδωράκης, Σαββόπουλος και άγιος ο θεός η φάση; Για πες για τον Αμερικάνο.

ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός που είχαν στην Αμερικάνικη βάση στην Γλυφάδα, έβγαινε στην άκρη του range των συχνοτήτων (ΑΜ στην αρχή και FM κάπου στα 106 αργότερα) και αγόραζε ο κόσμος ραδιόφωνα που έφταναν μέχρι εκεί.
Αυτή ήταν και μια αρκετά δυνατή πηγή ενημέρωσις. Εγώ απλά θυμάμαι συζητήσεις από τον αδερφό μου and friends για το τι άκουγαν και "τι έπαιξε εχτές" ο αμερικάνος.
Επίσης τεράστια προσφορά στην διάδοση της Rock έχουν και οι απανταχού Πειρατές που με κόπο, λεφτά , ξύλο και κατασχέσεις προσέφεραν τα μέγιστα.

Τώρα να σου πω, και εγώ στην εφηβεία μου (80'ς) δεν είχα και τις τρελές επιλογές στο να "ψαχτώ". Κατά κύριο λόγο δισκάδικα αράζαμε και ότι τσιμπάγαμε καλό ρωτάγαμε τι είναι, και μετά φασούλι το φασούλι να το αγοράσουμε. Επίσης κάναμε και διαχωρισμούς με την παρέα, πάρε εσύ αυτό να μου το γράψεις να πάρω το άλλο να στο γράψω. Γιαυτό και σήμερα συναντάς δισκοθήκες τις εποχής και λες, καλά ρε έχεις το τάδε και δεν έχεις πάρει το δείνα?

καρά μπλαστ φρομ δε παστ ... σορρ για το οφτοπικ

Weiss
08-04-2010, 11:51
πρώτος δεύτερος δίσκος, τρομεροί δίσκοι, όντως δεν είχαν τα "πιασάρικα" κομμάτια αλλά κατόπιν που έφυγε ο Eno και ο Ferry ξεδίπλωσε το mainstream, υπήρξαν και χιτάκια τύπου love is the drug και more than this.

Το βασικό όμως είναι: εμφανίζονται στο Rock En Seine τον Αύγουστο. Σε ενα πολύ ωραίο line-up συνολικά, αλλά δε γίνεται πάλι έξω για συναυλία δυστυχώς.