PDA

View Full Version : Eldritch - Headquake

Krux
23-03-2010, 15:00
http://www.metal-archives.com/images/1/8/3/2/1832.jpg

Eldritch - Headquake (release date 1997 SPV)

Lineup :
Terence Holler - vocals
Eugene Simone - guitars
Oleg Smirnoff - keyboards
Martin Kyhn - bass
Adriano Dal Canto - drums

Tracklist :
1. Ghoulish Gift
2. The Last Embrace
3. Lord Of An Empty Place
4. Sometimes In Winter
5. At The Restless Sea
6. Salome's Dance
7. Erase
8. The Quest(ion)
9. Clockwork Bed
10. Dawn Of The Dying

Το Headquake είναι ο δεύτερος κατά σειρά δίσκος των Ιταλών power/prog metallers και μαζί με τον επόμενο El Nino οι δυο πιο αντιπροσωπευτικοί του ήχου και της πολυετούς πορείας τους στο χώρο.

Κυκλοφορεί το 1997 έπειτα απο ένα σχετικά μέτριο ντεμπούτο με τίτλο Seeds of Rage το 1995 και καταφέρνουν να γίνουν γνωστοί έξω απο τα στενά όρια της χώρας τους. Ο power metal ήχος τους βαθύτατα επηρεασμένος απο Savatage, Angra και πρώιμους Helloween εμπλέκεται με εξίσου βαθύτατες prog επιρροές απο Fates Waring, Symphony X και Watchtower.

Μουσικά αν θα έπρεπε σώνει και καλά να τον τοποθετήσω κάπου, θα έλεγα πως είναι κάτι μεταξύ του In your multitude και του No exit.
Συμπαγείς, σφιχτοδεμένες συνθέσεις και ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον καταπληκτικό Eugene Simone για την πραγματικά τέλεια κιθαριστική δουλειά που παραδίδει εδώ. Η παραγωγή κινείται σε επίπεδα πάνω του μετρίου και κρίνεται ως ικανοποιητική αν και θα μπορούσε να είναι και πολύ καλύτερη. Απο το σύνολο, ξεχωρίζουν τα Sometimes in winter και Clockwork Bed. Φοβερό επίσης και το εξώφυλλο του δίσκου.

Για πολλούς, ο δίσκος αποτελεί το power/prog μνημείο της γείτονος και μαζί με το El Nino, δυο απο τους μεγαλύτερους δίσκους που έχει χαρίσει στο metal στερέωμα στην ιστορία της.

Ass Cobra
23-03-2010, 15:46
Τα αφιερωματα σου ειναι αποτελεσμα:

1. Παρελθοντολαγνειας και νοσταλγιας ολων των μεταλλαδων περιοδου αφτερ μιντ 90ς

2. Ανελεητης πλυσης εγκεφαλου απο χαμερ περιοδου 95-99, που αποθεωνε το γιουροπαουερ οταν η αμερικη ειχε βγαλει την αφροκρεμα των κυκλοφοριων στις αρχες και στα μεσα της δεκαετιας

Δεν ειναι κακος δισκος, αλλα ουτε κατα διαννοια δεν αξιζει θρεντ απο μονος του.

GuardianOfIvorytower
23-03-2010, 15:55
Οι Eldritch αξίζουν κ παραξίζουν thread. Ο συγκεκριμένος είναι μάλλον ο αγαπημένος μου δίσκος από τους Ιταλούς, λίγο πιο πάνω από το τρίτο. Θα διαφωνήσω μόνο με τον Κρουξ για τον πρώτο δίσκο, τον οποίο θεωρώ επίσης πολύ καλό. Βασικά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι στο "Ε" θα έκανε Eldritch review, κ αναρωτιόμουν ποιο δίσκο, χεχε...Κ θα έγεγα επίσης ότι σαφώς είναι μνημείο του συγκεκριμένου χώρου, χωρίς υπερβολή. Έχει κορυφαίες συνθέσεις, ερμηνείες, γενικά είναι πάρα μα πάρα πολύ καλός. Lord Of An Empty Place, Salome's Dance, Sometimes In Winter, At The Restless Sea τραγουδάρες όλα.

Krux
23-03-2010, 15:57
@Ass Cobra

Το είπες και μόνος σου.

Είναι αφιερώματα.

Είναι περιλήψεις και απόψεις για τους δίσκους που με έχουν σημαδέψει μουσικά και για το ιδίωμα που λατρεύω και που άνθισε την περίοδο 1990-2000.

Υπάρχει όντως μια μεγάλη δόση παρελθοντολαγνείας αλλά εκεί έγκειται και η πραγματική καρδιά του prog metal.

Ημουν ένθερμος ακροατής του power metal, οχι φανατικός, κυρίως της US σχολής αλλά πλέον δεν το παρακολουθώ.

Τώρα το κατά πόσο έχω δεχθεί πλύση εγκεφάλου, δεν νομίζω οτι ισχύει κάτι τέτοιο απλά συμβαίνει να έχω αυτά τα ακούσματα. Με την ίδια ακριβώς λογική που και άλλοι εκθειάζουν αυτό που τους εκφράζει εδω μέσα και αυτοί κάποιας μορφής πλύση εγκεφάλου έχουν δεχθεί. Δεν είναι έτσι !

Σαφώς επηρεαζόμαστε απο internet, έντυπα, φίλους και απόψεις αλλά στην τελική το κριτήριο είναι δικό μας. Και όσο και να "ταιριάζουν" τα γούστα μας, κάπου θα βρούμε ένα σημείο που θα τα "χαλάσουμε".

Βεβαίως και δεν είναι κακός δίσκος και πιστεύω οτι ένας απο τους δίσκους που τοποθέτησαν την Ιταλία στο power/prog στερέωμα αξίζει ένα τοσοδούλι θρέντ με πέντε λεξούλες στο σύμπαν που λέγετε internet.

Jim Dandy Mangrum
23-03-2010, 16:47
kai mena o agaphmenso mou diskos einai apo dautous kai to 8ewrw kai gw mnhmeio sto xwro.
perastika ston ass cobra...

Custom User
23-03-2010, 17:28
Ass cobra το ποστ σου είναι αποτέλεσμα:

1.Του σύγχρονου hype απέχθειας για οτιδήποτε πλάσαρε κάποτε (ή πλασάρει ακόμα) το hammer και κατ' επέκταση για το euro-power που πια θεωρείται εξ' ορισμού κακή μουσική.

2.Του προσωπικού σου γούστου και της προσωπικής σου αισθητικής.

Δεν είναι κακή άποψη αλλά ούτε κατά διάνοια δε θα άξιζε να γίνει ποστ μόνη της.

GuardianOfIvorytower
23-03-2010, 18:51
:lol:

atom_smasher
23-03-2010, 18:59
Ass cobra το ποστ σου είναι αποτέλεσμα:

1.Του σύγχρονου hype απέχθειας για οτιδήποτε πλάσαρε κάποτε (ή πλασάρει ακόμα) το hammer και κατ' επέκταση για το euro-power που πια θεωρείται εξ' ορισμού κακή μουσική.

2.Του προσωπικού σου γούστου και της προσωπικής σου αισθητικής.

Δεν είναι κακή άποψη αλλά ούτε κατά διάνοια δε θα άξιζε να γίνει ποστ μόνη της.

Ή πολυ απλα μπορουμε να του πουμε να παει στο διαολο και να μην δωσουμε σημασια ...

stam and the witches
24-03-2010, 02:10
Λοιπόν αυτοί με εκνευρίζουνε γιατί έχουνε το όνομα του ενός και μοναδικού Eldritch, και δε μου αρέσει να μπερδεύω τον Eldritch μου με powerάδες.

GuardianOfIvorytower
24-03-2010, 11:58
Πρώτον δεν είναι powerάδες, κ το όνομα τους το πήραν από τον αντίστοιχο ύμνο των Watchtower.

Krux
24-03-2010, 12:03
Πρώτον δεν είναι powerάδες, κ το όνομα τους το πήραν από τον αντίστοιχο ύμνο των Watchtower.

Ρε συ Guardian ότι και να του πεις, νομίζεις οτι μπορεί να το καταλάβει ? Στο μυαλό του τους έχει βαφτίσει όλους powerάδες και είναι ευτυχισμένος.

Τσάμπα ασχολείσαι...

Coroner
24-03-2010, 13:37
Ωραίος δίσκος. Ο αγαπημένος μου από δαύτους.

Zoonchild
24-03-2010, 15:42
Θα διαφωνήσω μόνο με τον Κρουξ για τον πρώτο δίσκο, τον οποίο θεωρώ επίσης πολύ καλό.

+1

Ra Pariah
24-03-2010, 15:45
Μαλάκες, πριν μπείτε σε οποιαδήποτε διένεξη με Stam να θυμήσω ότι θεωρεί τους μεταλλάδες τραμπούκους... Είναι ανοιχτόμυαλο το παιδί.