Log in

View Full Version : Dream Theater - Images and words

Krux
19-03-2010, 12:08
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8d/Dream_Theater_-_Images_and_Words.jpg

Dream Theater - Images and words (release date 1992 Atlantic)

Lineup :
James LaBrie - vocals
John Petrucci - guitars
John Myung - bass
Kevin Moore - keyboards
Mike Portnoy - drums

Tracklist :
1. Pull Me Under
2. Another Day
3. Take The Time
4. Surrounded
5. Metropolis - Part I "The Miracle And The Sleeper"
6. Under A Glass Moon
7. Wait For Sleep
8. Learning To Live

Αν βαριέσαι να διαβάζεις διθυράμβους σταμάτα να διαβάζεις κάπου εδώ. Αν έχεις κάποιο ψυχολογικό, νοητικό πρόβλημα μέχρι εδώ που διάβασες καλά είναι. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς είτε για λόγους αντίδρασης, είτε για λόγους στενομυαλιάς οτι το συγκεκριμένο review πρόκειται να ασχοληθεί με ένα απο τους μεγαλύτερους δίσκους που έχουν ηχογραφηθεί απο το ανθρώπινο γένος, οι 3 προτάσεις που ήδη έχεις διαβάσει αρκούν για να σε κάνουν να πατήσεις back.

Το παρόν review λοιπόν είναι αφιερωμένο στον δίσκο που όρισε το prog metal ιδίωμα. Δεν μιλάμε για μπάντες που ενέπλεξαν στον ήχο τους προοδευτικά στοιχεία. Δηλαδή παίζουμε thrash αλλά αυτό που βγαίνει είναι πιο μπροστά απο τον ήχο που κυριαρχεί στο ιδίωμα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οπότε κοτσάρουμε και την ταμπέλα του προοδευτισμού για να πληρώσουμε την αίσθηση που μας δίνει ο ήχος. Μιλάμε για ατόφιο prog metal όπως ορίστηκε απο το ΝεοΥορκέζικο κουιντέτο που έμελε να φέρει τα πάνω κάτω στην metal σκηνή και να δημιουργήσει ένα ολότελα νέο γένος μουσικής. Αρκετοί ίσως βιαστούν και να πουν πως η αρχή έγινε με τους Queensryche στα Mindcrime και Empire αντίστοιχα αλλά και με το Parallels των Fates Warning. Ωστόσο πρέπει αντικειμένικά να κατανοήσουμε οτι σχετικά με τους Queensryche το γενικότερο κλίμα της μουσικής τους παραπέμπει περισσότερο στο '80s US metal μέσα απο το οποίο κατάφεραν και ξεπήδησαν ως πρωτοπόροι μιας και ενέπλεκαν στον ήχο τους πιο προοδευτικά στοιχεία που έπαιρναν το ιδίωμα απο το χέρι και το περπατούσαν στην είσοδο των '90s. Στην ίδια ακριβώς κατάσταση και οι Fates που απο το πρωτόλειο US power με άπειρες epic τζούρες αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία και να εξελίξουν τον ήχο τους σε πιο λυρικά, συναισθηματικά μονοπάτια. Βεβαίως καμμία απο τις 2 προαναφερθέντες μπάντες δεν έχει μουσικά καμία σχέση με τον ήχο που παρουσιάζουν οι DT στον δεύτερο κατά σειρά δίσκο τους.

Κατι ακόμα που είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως αν και μιλάμε ουσιαστικά για τον δίσκο που όρισε ένα ολόκληρο ιδίωμα μουσικής, εξακολουθεί ως τις μέρες μας να αποτελεί και ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του συγκεκριμένου ήχου. Είναι άσκοπο και λογικά θα μου πάρει μερικούς μήνες να κάτσω και να γράψω πόσες μπάντες έχουν επηρεαστεί απο αυτό τον δίσκο και γενικότερα απο τους DT. Και μιλάω μόνο για το progressive metal γιατί η αλήθεια είναι οτι το breakthrough που έκανε ο συγκεκριμένος δίσκος και σε άλλα πολλά μουσικά ιδιώματα, κατά κύριο λόγο μεταλλικά. Απο την στιγμή που κυκλοφόρησε έχω κουραστεί να διαβάζω reviews που περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία φορά την πρόταση "ακούγονται σαν Dream Theater". Καλώς ή κακώς αποτέλεσαν τουλάχιστον για τα '90s αλλά και για τις αρχές των '00s το απόλυτο μέτρο και σταθμό για οποιαδήποτε δισκογραφική απόπειρα μπάντας που εμπλεκόταν με το prog.

Αξιο αναφοράς επίσης το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος δίσκος καταφέρνει κάτι που πολύ λίγοι δίσκοι στην στορία της μουσικής έχουν καταφέρει. Και αυτό είναι πως ενώνει την παράδοση και τα μουσικά γούστα ανθρώπων απο τελείως διαφορετικά είδη μουσικής αλλά και απο τελείως διαφορετικές ηλικίες. Πιο απλά, οι εφηβοι των '70s που έλιωναν με Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Genesis, Yes, King Crimson κλπ αγκαλιάζουν με παρόμοιο θαυμασμό και ευλάβεια την μουσική των DT όπως και οι έφηβοι των '90s.

Προσωπικά ο συγκεκριμένος δίσκος αποτέλεσε έναν απο τους κυριότερους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με το prog metal. Περίπου 2 χρόνια πριν απο την κυκλοφορία του είχαν αρχίσει τα πρώτα μου ακούσματα μου πάνω στο metal και περιελάμβαναν κυρίως heavy, power και thrash πράγματα. Το Images and words έσκασε σαν βόμβα στα αυτιά μου και κάπου έκει στην τρυφερή ηλικία των 14 ανακάλυψα πως όντως αυτή η μουσική έχει και κάτι ακόμα να πει πέρα απο πόρωση, κάβλα, ξύλο, δώσε κλπ. Κάπου εκεί κατάλαβα οτι σε όλο αυτό το μηχανισμό εμπλέκεται και η λέξη τέχνη. Αξέχαστες στιγμές στο σχολείο όταν με τον διπλανό μου στο θρανίο των Μανώλη βάζαμε στο walkman τον δίσκο κατά την διάρκεια του μαθήματος με μία ψείρα ο καθένας στο αυτί μας και τον ακούγαμε στο 1.

Η συνέχεια των DT μας χάρισε μερικά ακόμα τεράστια πραγματικά albums που πήγαν τον όρο progressive πολλά σκαλιά ψηλά και που για πολλούς ακόμα και σήμερα 10-15 χρόνια μετά φαντάζουν δυσθεώρητα. Σαφώς και οι τελευταίες τους δουλειές περισσότερο απογοητέυουν αλλά είναι απολύτως λογικό μιας και ο πήχης τέθηκε σε υψηλότατο επίπεδο απο την αρχή. Οι DT έχουν καταφέρει με το σπαθί τους κυριολεκτικά να συμπεριλαμβάνονται στο πάνθεον της μεταλλικής ιστορίας. Αν και έχω πάψει εδώ και χρόνια να παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία τους, παρόλ' αυτά τους προσκυνώ γιατί κατάφεραν να με βάλουν σε ένα κόσμο μουσικής που περίπου 20 χρόνια μετά ακόμα απολαμβάνω να βρίσκομαι.

Impure
19-03-2010, 12:17
Το wait for sleep είναι αντιγραφή Υanni.

locust
19-03-2010, 12:55
ρε krux να μας τρελάνεις θέλεις?

Krux
19-03-2010, 12:56
ρε krux να μας τρελάνεις θέλεις?

Γιατί φίλος ?

locust
19-03-2010, 12:58
ωραία τα review για πράματα που δεν είναι και πολύ γνωστά , να μορφωνόμαστε, αλλά έλεος, όταν φτάσεις το Ι θα κάνεις review το number of the beast ξερω γω?

carheart
19-03-2010, 13:00
Στο γράμμα I καθώς και στο γράμμα Q δεν θα υπάρξουν reviews.

Krux
19-03-2010, 13:02
Εχεις ένα δίκιο.
Είχα ενα δίλλημα πριν κάνω το review μιας και όντως η γενικότερη ιδέα πίσω απο τα reviews που κάνω είναι για πιο underground πράγματα κυρίως απο το prog ιδίωμα.

Δεν μπορούσα να το αφήσω έξω. Απλά δεν μπορούσα. Το ξέρω είναι χρυσό, καλό, το έχετε ακούσει όλοι, άλλοι γούσταραν, άλλοι κάνουν εμετό αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω έξω.

Παρασύρθηκα. Δεν θα επαναληφθεί !

Krux
19-03-2010, 13:05
Στο γράμμα I καθώς και στο γράμμα Q δεν θα υπάρξουν reviews.

χαχαχα
μα γιατί στο Ι έχουμε τόσο ωραία πραγματάκια να παρουσιάσουμε (Ion Vein, Imperium, Inner Strength κλπ)

Δεν τους αγαπάς καθόλου τους Ryche ε carheart ?

Amnesiac.
19-03-2010, 13:08
Αφήστε το τον άνθρωπο να γράφει τα ριβιούζ του βρωμογκρινιάρηδες.

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά αυτό το "απλά δε μπορούσα" είναι τελειότητα. Γαμημένη ΜΕΤΑΛ Κουλτούρα :dfinger:

GuardianOfIvorytower
19-03-2010, 13:48
οκ έκανε ένα παράπτωμα, του το συγχωρώ (αυτά τα περί λιγότερο γνωστών σχημάτων)
μια χαρά τα γράφει βέβαια για το δίσκο, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς :)

Krux
19-03-2010, 14:04
May DT unite us all.

enitharmon
19-03-2010, 14:17
krux, σε απεριψαν για κάποιο λόγο από το ροκιν και βγάζεις εδώ το άχτι σου;

Krux
19-03-2010, 14:22
Ούτε με απέριψαν απο πουθενά, ούτε το άχτι μου βγάζω σε κανέναν.

Το rocking.gr ο μόνος λόγος που το τσεκάρω είναι γιατί έχει μια πιο ενημερωμένη λίστα απο τα lives σε σχέση με metalzone etc. Κατα τ' άλλα είναι τόσο ενημερωμένο σαν site που έκαναν review ας πούμε για το Eloy - Visionary περίπου 6 μήνες μετά την κυκλοφορία του. Φαβοριά.

Για το δισκάκι κάτι ?

dopefiend
19-03-2010, 14:29
ε ρε πούστη, ξεχάστηκα και με πρόλαβε. ραντεβού στο F.

Krux
19-03-2010, 14:31
ε ρε πούστη, ξεχάστηκα και με πρόλαβε. ραντεβού στο F.

χαχαχα
εσύ το είχες πει το "χαλαρώστε έχουμε και Images and words!"

Θεούλις.

Ford Prefect
19-03-2010, 14:32
Δισκάρα. Εγώ πάλι τους ήξερα από το MTv που έπαιζε κάτι Ανάδερ Ντέι, μετά τουςπετυχαίνω πρώτη φορά στο Χάμερ που μιλούσαν για παγκοσμίους αγνώστους που σαρώνουν την μουσική σκηνή και είναι θεοί και μου έκανε εντύπωση η μαλλούρα του Μαιάνγκ (δεν φαινόταν η φάτσα του) και η μπασάρα του. Αλλά μου φαίνονταν απελπιστικά φλώροι, κυρίως λόγω ερμηνείας Λαμπρί.

Μέχρι που βγήκε το Awake, πέρασε ένας χρόνος και άρχισαν πολλοί να μου λένε γι'αυτούς, και "άκου τους με ακουστικά" και τέτοια. Ε, έβαλε τελικά ένας φίλος μου το Metropolis, παθαίνω πλάκα και σε δύο μήνες ήμουν μεγάλος φαν. Το σόλο του Under the Glass Moon, όσο τρίμπιουτ στον Βάι και να είναι, γαμάει ασύστολα.

Αλλά καλύτερος δίσκος είναι το Awake. Αντικειμενικά, περίπου 20% καλύτερος έδειξαν οι μετρήσεις σρτο εργαστήριο.

2 μπλουζάκια, 1 bootleg event μπλουζάκι από Πακιστανό, 4 φορές λάιβ, οι 2 Αγγλία που ήταν πολύ, μα πολύ καλύτερες από Λικαμπέτους και Ρόκγουεηβ που τους είδα εδώ (μα πολύ καλύτερες) και συγκίνησις για το Νάιτμερ Σίνεμα κολπάκι στο Λονδίνο. Φανταστικό συγκρότημα που στραβοπάτησε λίγο με το FII (άνισο), το έπαιξε σέιφ αλλά πολύ πετυχημένα διάολε στο Σινς φρομ ε Μέμορι και μετά μια σωρεία άνισων κυκλοφοριών που δεν βάζουν φωτιά στο δρόμο. Ακούγονται κομμάτια υπερπορωτικά, άλλα βαρετά, κανένα δεν σε πιάνει στο ύπνο όπως η περίοδος 92-95 που παίζαν σχεδόν μονότερμα, τους ξανάβλεπα ευχαρίστως αλλά και εγώ δεν ψοφάω πλέον για την νέα κυκλοφορία. Και ο Λαμπρί είναι τσίζι, πολύ τσίζι βρε αδερφέ, ο αδύναμος κρίκος, δηλαδή ΟΚ, ξέρω ότι πολλοί ψοφάνε για την πάρτη του αλλά εμένα δεν μου έκανε ποτέ κούκου. Στο δικό μου σύμπαν θέλω να πάρουνε τον Tom Malicoat.

Krux
19-03-2010, 14:38
Το καλύτερο live ήταν στο Ρόδον σε εκείνη την περιοδεία που έπαιζαν ολόκληρο ή το Puppets ή το 2112 ή το Number κλπ.

Επαιξαν το Number εδώ και η Λάμπραινα διάβαζε τους στίχους στο auto-queue.

Ο John West και ο Jorn Lande γεννήθηκαν για να τραγουδίσουν στους DT αλλά η Μόρα ήταν σκληρή.

GuardianOfIvorytower
19-03-2010, 14:48
ναι αλλά σας προειδοποίησε πρώτα :P

Jim Dandy Mangrum
19-03-2010, 15:06
xaxaxaxax
kalo............

atom_smasher
19-03-2010, 15:06
Ωραιος δισκος. ο μονος απο DT που εχω λιωσει. Live απιστευτοι, αλλα εμενα μου προκαλουν λιγο νυστα μετα πχ τα 45λεπτα. Παιζει και να μουν μικρος τοτε στους Αγ. Αναργυρους.

Krux
19-03-2010, 15:16
Να υποθέσω οτι όλοι έχετε τραγουδήσει με κλειστά τα μάτια τα παρακάτω

Somewhere like a scene from a
memory
There's a picture worth a
thousand words
Eluding stares from faces
before me
It hides away and will never be
heard of again

Deceit is the second without end

The city's cold blood teaches us
to survive
Just keep my heart in your eyes
and we'll stay alive

The third arrives...

Jim Dandy Mangrum
19-03-2010, 15:26
e koita, otan hmoun pitsiriki tragoudaga me kleista ta matia olo to awake, ara auto to xa gia th paka mou....8)

Coroner
19-03-2010, 16:03
Μόνο που δεν είναι από το awake...

Krux
19-03-2010, 16:04
Νομίζω οτι ξέρει απο που είναι !

Jim Dandy Mangrum
19-03-2010, 16:12
pwpw.............ennoeitai pws kserw apo pou einai......apla h8ela na deiksw oti otan hmane mikros, ta xa liwse ta theater auta -ka oxi mono- kai hksera apeksw pollous stixous. eipa to awake epeidh exei akoma perissoterous stixous apto iaw. :P

Ass Cobra
19-03-2010, 16:25
http://img188.imageshack.us/img188/4508/70553128.png (http://img188.imageshack.us/i/70553128.png/)

Coroner
19-03-2010, 17:14
Το ψιλιάστηκα, αλλά δε κρατήθηκα και την είπα τη μαλακία.

GuardianOfIvorytower
20-03-2010, 19:20
pwpw.............ennoeitai pws kserw apo pou einai......apla h8ela na deiksw oti otan hmane mikros, ta xa liwse ta theater auta -ka oxi mono- kai hksera apeksw pollous stixous. eipa to awake epeidh exei akoma perissoterous stixous apto iaw. :P

κ είναι κ πιο ωραίο :D

Ra Pariah
21-03-2010, 15:58
Βλακάκο Krux, review για τους Ion Vein έχει γίνει. :papam:

On topic, έχετε ακούσει το "The Wizard" από τους Black Sabbath; Ή το "Fast as a Shark" από Accept; Ή το άλλο το φοβερό -να δεις πώς το λένε;- α ναι! Το "Battery"! Πώ πώ!

Overground junkies!

μπιζαριος
21-03-2010, 15:59
ο δισκος γαμαει.

Παρακμιακό Εργαλείο
21-03-2010, 17:01
Λατρεμένος δίσκος <3 και ωραίο review!

Krux
22-03-2010, 11:49
Βλακάκο Krux

0 αγάπη

FIXXXER
22-03-2010, 12:56
Καλο ειναι μωρε ακουγεται, μετα απο 20 χρονια λιγο το βαριεμαι. Αλλωστε εβγαλαν 3 δισκους καλυτερους μετα απο αυτο, οπως και το A Change Of Seasons που ειναι οτι καλυτερο εχουν βγαλει. Τα μεγαλεια του μισο τζαζ FII δεν τα ξαναεφτασαν, αλλα δεν πειραζει, συμβιβαστηκαν στα τελευταια 4-5 αλμπουμς με αυτο που μπορουν να κανουν μονο αυτοι με αυτον τον ηχο και συμβιβαστηκαμε κι εμεις που τους παρακολουθουμε κι ας ξερουμε οτι δεν επιστρεφουν τα μεγαλεια του παρελθοντος.

Impure
22-03-2010, 12:59
Καλο ειναι μωρε ακουγεται, μετα απο 20 χρονια λιγο το βαριεμαι. Αλλωστε εβγαλαν 3 δισκους καλυτερους μετα απο αυτο, οπως και το A Change Of Seasons που ειναι οτι καλυτερο εχουν βγαλει. Τα μεγαλεια του μισο τζαζ FII δεν τα ξαναεφτασαν, αλλα δεν πειραζει, συμβιβαστηκαν στα τελευταια 4-5 αλμπουμς με αυτο που μπορουν να κανουν μονο αυτοι με αυτον τον ηχο και συμβιβαστηκαμε κι εμεις που τους παρακολουθουμε κι ας ξερουμε οτι δεν επιστρεφουν τα μεγαλεια του παρελθοντος.
Σε συμπαθάω.

Krux
22-03-2010, 13:13
Οντως και οι 3 δίσκοι που ακολούθησαν ήταν όλοι τεράστιες μουσικές δημιουργίες και πιθανότατα καλύτερες αντικειμενικά, απλά ο συγκεκριμένος αποτελεί ορόσημο και μνημείο του progressive metal γιατί χρονικά και μόνο και δεδομένης της τεραστιότατης εμπορικής του επιτυχίας σηματοδότησε την αρχή μίας νέας εποχής.

Btw και εγώ φανμπόις του Awake είμαι αλλά δεύτερο review για DT δεν χωράει οπότε βουρ για Ε.

GG*
22-03-2010, 20:42
γρηγορα
δεν μπορω να περιμενω:excl:

Marillion
22-03-2010, 20:44
σιγά μην ήταν καλύτερα τα επόμενα. ελεος!!!!!

Jim Dandy Mangrum
23-03-2010, 13:16
lepon mexri to infinity oi d.t. einai teleioi kai einai 8ema goustou gia to poia einai h koryfaia kykloforia tous -akoma kai to 1o na mou pei kapoios 8a to dextw-. meta yparxei kseka8arh ptwsh alla akougontai euxarista kapoioi diskoi, entaksei.

FIXXXER
23-03-2010, 22:20
lepon mexri to infinity oi d.t. einai teleioi kai einai 8ema goustou gia to poia einai h koryfaia kykloforia tous -akoma kai to 1o na mou pei kapoios 8a to dextw-. meta yparxei kseka8arh ptwsh alla akougontai euxarista kapoioi diskoi, entaksei.

Iσχυει, απλα εγω βαζω και το Scenes. Το πρωτο δεν ακουγεται λογω ηχου και λογω μαναβη στα φωνητικα.

H.
23-03-2010, 23:05
Μα τι λέτε? Ελπίζω να συνειδητοποιείτε ότι αυτό το thread έπρεπε να λέγεται Dream Theater - Metropolis Pt.2 Scenes from a memory..

supermarket
27-04-2010, 22:49
Me arese. Polu. Den 3erw an einai idea m, alla to "Take The Time" m moiazei sthn arxh, apeira me Michael Jackson. :) Den 3erw.. Xm...

P.S. Ton MJ ton sixainomai, alla to kommati varaei.

H.
28-04-2010, 21:44
Τώρα μπορείς να ακούσεις και το powerslave.

freak brother
28-04-2010, 23:05
εμενα μαρεσει και το ομωνυμο απο τους μπλακ σαμπαθ! φοβερο αλμπουμ! πολυ μπροστα για την εποχη του.

Sotos_The_Tequiler
28-04-2010, 23:10
εμενα μαρεσει και το ομωνυμο απο τους μπλακ σαμπαθ! φοβερο αλμπουμ! πολυ μπροστα για την εποχη του.

εσύ να κόψεις τις μαλακίες και να πάρεις τον Παναγιώτη να έρθετε Σαλόνικα για Riverside και για after live burning ;-)

freak brother
28-04-2010, 23:20
δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με ψηνει... :D

Sotos_The_Tequiler
28-04-2010, 23:32
δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με ψηνει... :D

just do it

Clockwork Orange
29-04-2010, 03:58
αν δεν πατε μπουζουκια κα με θελετε ριχτε ενα γουισπ ε!

Krux
07-06-2010, 10:42
στο hammer Ιουνίου, ο Ζαχαρόπουλος στην στήλη του λέει πως ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου με drum machine !

Ra Pariah
07-06-2010, 11:00
Όπως και το "Transcendence". :)

Krux
07-06-2010, 11:02
0axaa0x σοβαρά ?

όλα τα παιδικά μου όνειρα γκρεμίστηκαν !

GuardianOfIvorytower
07-06-2010, 13:42
Για Crimson Glory το ήξερα, αλλά ρε Portnoy?

FIXXXER
07-06-2010, 13:45
παιζει να ειναι και αληθεια ναι... πολυ πιθανον... :roll:

Leech
07-06-2010, 13:46
Soz για την παρέμβαση, αλλά ακόμα κι αν ισχύει, αλλάζει κάτι?

(εννοώ πέρα από τις γυμνασιακές υπερ-ατού συζητήσεις "πσσσσ!!!!!!! άκου τι παίζει το άτομοοοο!!!!!")

SpiritCrusher
07-06-2010, 13:50
στο hammer Ιουνίου, ο Ζαχαρόπουλος στην στήλη του λέει πως ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου με drum machine !

Σίγουρα δεν ήταν από τα αστειάκια του, του στυλ ότι και καλά να εννοεί ότι ο Portnoy είναι drum machine; Στο παρελθόν (10 χρόνια πριν) έχουν κάνει από αυτές τις κριτικές για reissues και αντί για portnoy έλεγε "το χταπόδι". Αμφιβάλλω αν εννοούσε ότι τα ηχογράφησε χταπόδι :P

Ford Prefect
07-06-2010, 13:57
Εγώ ήξερα ότι είναι τριγκαρισμένα (όλο το κιτ) και το συζητάγαμε κάποτε με κάτι αμερικλάνους (Perpetual Motion board, τι να γίνεται αυτό;) ότι είναι ένα καλό παράδειγμα κακής χρήσης τρίγκερς γιατί ειδικά το ταμπούρο δεν έχει δυναμικές...

Krux
07-06-2010, 14:00
δεν παίζει να είναι αστειάκι. να πούνε και άλλοι. στο τέλος κιόλας λέει πως αν στο μέλλον αποκαλυφθεί επισήμως κάτι τέτοιο, να θυμάστε οτι εδώ το διαβάσατε πρώτα.

FIXXXER
07-06-2010, 14:01
Ρε Κρουξ.... Ζαχαροπουλος... ελεος... και να ειναι τριγκαρισμενα, εχει διαφορα απο drum machine, δε νομιζεις?

Krux
07-06-2010, 14:03
μεγάλο respect ο Μπίλης φιφ ... άστο.

SpiritCrusher
07-06-2010, 14:10
O "μπίλης" δεν είχε φύγει από το ER με δηλώσεις τύπου "ποιοι νομίζετε ότι είστε που έχετε άποψη κτλ." ; Ναι, φοβερό respect θα είχες όταν θα σε έκραζε με τι πτυχία κάνεις review το images :P

Krux
07-06-2010, 14:13
τυχαίνει να είναι αυτός που ουσιαστικά με έβαλε στο prog και έχω μιλησει στο παρελθόν αρκετές φορές μαζί του !

SpiritCrusher
07-06-2010, 14:17
Χεχ κοίτα να δεις που ξαφνικά τα πάντα βγάζουν νόημα.

Leech
07-06-2010, 14:18
ναι ρε κρουξ, οκ όλα αυτά, αλλά ξαναρωτάω:

Αν ισχύει, αλλάζει κάτι? Θα μικρύνει ο δίσκος μέσα σου? Θα σβηστούν τα βιώματα με τα οποία τον έχεις συνδέσει? Θα σταματήσεις να νιώθεις ό,τι ένιωθες ως τώρα ακούγοντάς τον?

Krux
07-06-2010, 14:20
οχι οχι απλά εγκυκλοπαιδικά το ανέφερα γιατί το διάβασα και μου έκανε εντύπωση.

edit : πρέπει να παραδεχτείς όμως οτι κάτι σου κάνει όταν το ακους αυτό συγκεκριμένα για ένα drummer που θεωρείται από τους πιο καταρτισμένους στο metal χώρο και για ένα δίσκο που θεωρείται σταθμός.

GuardianOfIvorytower
07-06-2010, 14:21
Για μένα δεν αλλάζει κάτι...

Απλά, κ σε εντελώς θεωρητική βάση, προσωπικά θα περίμενα από ένα drummer σα τον Portnoy να τα έχει ηχογραφήσει ο ίδιος...αφού μπορεί δλδ

Ford Prefect
07-06-2010, 14:23
Πάντως ο Mike στο site του μιλάει για τριγκαρισμένο snare. ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ!

Leech
07-06-2010, 14:29
οκ, χαίρομαι που το λέτε.

Δεν είμαι "προγκάς" οπότε δεν μπορούσα να ξέρω πώς θα εκλαμβάνατε τέτοιες "αποκαλύψεις" αλλά σε δικούς μου αγαπημένους δίσκους όπως τα πρώτα deicide ξερωγώ (που αποκαλύφθηκε ότι οι hoffmans δεν είχαν γράψει τίποτα αλλά τους έδειχνε ο santolla τι να παίξουν) ή το to Megatherion (που παρότι έγραψε ο Ain, ηχογράφησε ο Steiner) ή το Clandestine των Entombed (που τα φωνητικά είχε κάνει τελικά ο Nicke), όταν σκάγαν οι "αποκαλύψεις" στα αυτιά μου, η αντίδρασή μου ήταν πάντα "ε και?".

Και βασικά το ύφος του Ζαχ ήταν λίγο σιχαμένο σε φάση "εγώ ξέρω, πάρτε τα!" γι αυτό και η επισήμανση.
Ναι ρε μάγκα, οκ ξέρεις. Στον πούτσο μας όμως?

GG*
07-06-2010, 17:51
κρουξ πως σε εβαλε στο προγκ μετσαλ ο φωστηρας ζαχαροπουλος?
υπηρχε καμια τελετη μυησης για να μπεις στην κλικα?
ακουγατε dol ammad και τον παιζατε?
επιδη παντως επεσες απο τα συννεφα και τσακιστηκαν τα ονειρα σου να σου πω οτι ο φρεδυ μερκιουρης το σηκωνε το σακακι και ο king diamond δεν ειναι σατανιστης και δεν τρωει καρδιες βρεφων την ωρα που βιαζει 90χρονες καλογριες με μουνοψειρες

Krux
07-06-2010, 18:32
κρουξ πως σε εβαλε στο προγκ μετσαλ ο φωστηρας ζαχαροπουλος?
υπηρχε καμια τελετη μυησης για να μπεις στην κλικα?
ακουγατε dol ammad και τον παιζατε?
επιδη παντως επεσες απο τα συννεφα και τσακιστηκαν τα ονειρα σου να σου πω οτι ο φρεδυ μερκιουρης το σηκωνε το σακακι και ο king diamond δεν ειναι σατανιστης και δεν τρωει καρδιες βρεφων την ωρα που βιαζει 90χρονες καλογριες με μουνοψειρες

τις "έξυπνες" απαντήσεις τις έδινες και πριν ή απλά τώρα η πολύ παντόφλα σου το δημιούργησε ?

GG*
07-06-2010, 18:43
εχεις να φανταστω εμπειρια στο θεμα?
η παντοφλα ειναι απλη ή προγκ με διπλους κιθαριστικους πατους?

Krux
07-06-2010, 22:08
άπειρη εμπειρία έχω. εσύ νέος στο άθλημα ? η δικιά μας δεν είναι ακριβώς παντόφλα. μιλάμε για scholl σαμπό.

ikonoklast
07-06-2010, 22:24
τυχαίνει να είναι αυτός που ουσιαστικά με έβαλε στο prog και έχω μιλησει στο παρελθόν αρκετές φορές μαζί του !

Χεχ κοίτα να δεις που ξαφνικά τα πάντα βγάζουν νόημα.

Είναι όντως εντυπωσιακό αλλά συμβαίνει σχεδόν πάντα.

The Good Son
07-06-2010, 22:34
Ο δίσκος δεν είναι γραμμένος με drum machine, επίσης http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_drum -> ctrl+f-> type "images and words" -> ??? -> Profit!!!

Επίσης ζαχαρόπουλος, λολ.

Krux
07-06-2010, 22:41
Τι να σου πω και εγώ δεν το έχω ακούσει πουθενά ξανά αυτό σχετικά με το drum machine, αλλά για να βγαίνει ο άλλος που είναι συντάκτης στο μεγαλύτερο μεταλλικό έντυπο της ελλάδας και να το λέει κατι παίζει. Το αναφέρει κιόλας πως είναι από απόλυτα διασταυρωμένη πηγή και δεν νομίζω οτι ο Βασίλης έχει κανένα λόγο να πει ψέματα για κάτι τέτοιο.

FIXXXER
07-06-2010, 22:43
Δεν αμφιβαλλει κανεις οτι ο Βασιλης το πιστευει. Αυτο ειναι το προβλημα.

http://www.apn.gr/wp-content/uploads/2009/03/vasilhs-papakonstantinou.jpg

The Good Son
07-06-2010, 22:43
ΛΟΛ.

SpiritCrusher
07-06-2010, 22:44
Ε, αφού εσύ γκουντσαν που κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του enterthename με τη ψηφιακή δισκοθήκη δεν γίνεται να ξέρεις παραπάνω πράγματα. Ούτε παραπάνω άγνωστες λέξεις.

Krux
07-06-2010, 22:45
δεν καταλαβαίνω πως εσείς είστε τόσο σίγουροι όμως οτι δεν είναι drum machine !

Ford Prefect
07-06-2010, 22:51
Προσωπικά μιλώντας σαν Βασίλης, απλά εμπιστεύομαι περισσότερο τον Portnoy από τον Βασίλη.

The Good Son
07-06-2010, 22:52
Ε, αφού εσύ γκουντσαν που κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του enterthename με τη ψηφιακή δισκοθήκη δεν γίνεται να ξέρεις παραπάνω πράγματα. Ούτε παραπάνω άγνωστες λέξεις.

Αυθεντικό το έχω!!!!!!

Krux
07-06-2010, 22:53
Πάω πάσο ρε βικ τι να πω. Περίεργα πράματα !

Marillion
07-06-2010, 22:56
μπορείτε να εμπιστευτείτε και τα μάτια σας βέβαια!

XPhC4U3JkvE&feature=related

Phantom Duck
08-06-2010, 00:40
στο μεγαλύτερο μεταλλικό έντυπο της ελλάδας

http://2.bp.blogspot.com/_zw4Sf28kDMM/Smb1dyf68kI/AAAAAAAAAMU/7qvoCzutjw4/s320/%CE%A7%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%92%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3+-+TV+WAR.jpg

Krux
08-06-2010, 01:36
στο μεγαλύτερο μεταλλικό έντυπο της ελλάδας

http://2.bp.blogspot.com/_zw4Sf28kDMM/Smb1dyf68kI/AAAAAAAAAMU/7qvoCzutjw4/s320/%CE%A7%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%92%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3+-+TV+WAR.jpg

το περίεργο που είναι ?

Clockwork Orange
08-06-2010, 01:53
στο οτι οι μεταλλικα δεν ειναι μεταλ μαλλον!
σοβαρα τωρα...οτι αξιζουμε παιρνουμε!

FIXXXER
08-06-2010, 02:02
Ο Βασιλης που ειναι? Γιατι δεν απανταει στο τηλεφωνο μετα το βιντεο του Μαριλλιον? Where is your bill now?

fandango
08-06-2010, 10:44
αν και τον Ζάχαρόπουλο δεν τον πάω, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί και να'χει δίκιο.

όμως το "απόλυτα επιβεβαιωμένη πληροφορία" σε συνδυασμό με το "κάποια πράγματα είναι καλώς νοούμενα μυστικά του σιναφιού μας και αν θέλετε μπορείτε να μη με πιστέψετε αλλά αν αποδειχτεί ότι τελικά ήταν ντραμ μασίν να θυμηθείτε ότι εγώ το έγραψα πρώτος" μου κάνει ροκιν, από εκείνα τα ποστ που όλοι έχουν απόλυτα έγκυρες πηγές και έχουν ακυρώσει τους bolt thrower, έχουν φέρει 3 φορές για λαιβ τον Μπον Τζόβι και άλλες τόσες τους red hot chili peppers κλπ.

Ford Prefect
08-06-2010, 12:20
Ε, εντάξει, αν του το είπε ο Prater ξέρω γω, και με πείσει ότι του το είπε στα σοβαρά, να το δεχτώ. Αλλιώς πραγματικά το όλο σκηνικό είναι κλασσική κακομοίρικη δημοσιογραφική εξυπνάδα, "σοκαριστική αποκλειστικότητα". Ντραμ Μασίν. Θεέ μου. Ο Μάικ ψεύδεται! Απόλυτα επιβεβαιωμένο. Τραστ μι. Το έγραψα πρώτος. Λες και η πηγή ας πούμε το φανέρωσε πρώτη φορά στον Ζαχαρόπουλο το 2010.΄

Τρίχες.

enitharmon
08-06-2010, 12:34
ο Βασίλης του "μεγαλύτερου μεταλλικού εντύπου της Ελλάδας" είχε βάλει σε δισκοκριτική 0, χωρίς να τον ακούσει καν το δίσκο (όπως έγραφε στις 2 γραμμές που έκανε τον κόπο και την τιμή στο γκρουπ να γράψει), επειδή η μπάντα έπαιζε AOR. Τη συγκεκριμένη δισκοκριτική δεν τη βρήκα, παίζει να έχει ξεμείνει Ελλάδα, για να μην κατηγορούμε τζάμπα όμως, 10/2005 κριτική Terra Nova και 12/2006 κριτική Surveillance.

Να τον χαίρεστε τον καλύτερο συντάκτη του καλύτερου μεταλλικού περιοδικού στην Ελλάδα

Ford Prefect
08-06-2010, 12:39
Ο καλύτερος συντάκτης του Χάμερ είναι προφανώς ο Καραολίδης. Δυστυχώς για το Χάμερ είναι και ο συντάκτης που γράφει λιγότερο.

Tyler_Durden
08-06-2010, 12:51
this thread now is "best μεταλχαμεροσυντάκτης" και η απάντηση είναι κισαντζεκιάν μόνο και μόνο για το παλμαρέ, ζαγγογιάννης (respect) ενώ πλάκα έχει κι ο τσουνταρος.μουτζώχτε.thanx

Ford Prefect
08-06-2010, 13:12
O Τσούνταρος γράφει ωραία, διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Ο Κισατζεκιάν μου είναι πολύ συμπαθής αλλά μερικές φορές όταν τον διαβάζω έχω το εφέ που ντρέπεσαι και αισθάνεσαι αμηχανία όταν βλέπεις κάποιον στην τηλεόραση να εκτίθεται. Όχι ότι εκτίθεται ο άνθρωπος, αλλά ναι, αυτό. Κάτι υπέρμετροι σεβασμοί και ευχαριστίες στις συνεντεύξεις, πολλαπλά θαυμαστικά, πολυθεϊστής σε σημείο small gods και το λέω εγώ που την έχω την λέξη εύκολα, και επίσης όταν κάποιος μετά τα 30 χρησιμοποιεί την στρατιωτική έκφραση "θα πήξει η μούνα σας" για να περιγράψει λάιβ Πόρκιουπάιν Τρι, με προβληματίζει.

Κατά τ'άλλα Κήπος του Προφήτη.

Krux
08-06-2010, 13:23
Οντως ο Τσουντάρος είναι πολύ ωραίος. Ο παλιός Χάκος, πριν γίνει σουπερστάρ, ήταν και γαμώ τα παιδιά τουλάχιστον αυτό μου έβγαζε σε 2-3 συζητήσεις που είχαμε κάνει από κοντά. Ο Ζαχαρόπουλος παραμένει σταθερή αξία και ο Γιοβανίτης, αν και απο τους 100 δίσκους που θα παρουσιάσει θα αγοράσω τους 2, παραμένει ο πιό ενδιαφέρον συντάκτης με τραγικά τεράστια διαφορά απο τον δεύτερο.

GuardianOfIvorytower
08-06-2010, 13:39
Χάκος θυμάμαι μου ήταν αρκετά συμπαθής όταν πρωτοεμφανίστηκε, είχαμε κ πολλά μουσικά γούστα, είχε γράψει κ ένα αρκετά καλό αφιέρωμα "15 διαμάντια του power" *, ε μετά κάπου με ξενέρωσε...

βέβαια ένας είναι ο συντάκτης που τους έχει όλους ----------> Σταματούκος ρε μουνιά :P :P :P

* είχε βέβαια 1-2 ανακρίβειες

Ford Prefect
08-06-2010, 14:03
O Χάκος έγραψε το 1994 "οι Suicidal Tendencies διαλύθηκαν (ΕΥΤΥΧΩΣ!)" και κάπου αλλού ανέφερε τον Cyco Miko ως "γνωστό μπαντανοφόρο καραγκιόζη" επιδή τόλμησε και είπε ότι τα δικαστήρια με τους Πριστ τελικά τους βγήκαν σε καλό λόγω δημοσιότητας (άκουσον, άκουσον τι σκέφτηκε ο βερμουδάκιας!~11). Δεν τον είχα προσέξει μέχρι τότε. Έκτοτε ήξερα ότι έχουμε να κάνουμε με κλασσικό μεταλλά κομπλεξάρα κολλημένο που επιβεβαίωνε σχεδόν πάντα αυτή την εντύπωση. Με τον καιρό μεγάλωσε, μαλάκωσε, αλλά δεν παύει ο άνθρωπος να είναι μια μέτρια πένα και ακόμα περισσότερο δεν κάνει για τηλεοπτικός δημοσιογράφος. Κατά τ'αλλα μπορεί να είναι καλό παιδί, γαμώ τα παιδιά ολότελα που λένε και στην Κρήτη και έχουμε κοινά γούστα σε πολλά πράγματα και να πίναμε ευχάριστα μια μπύρα μαζί αλλά ναι, αν αυτός είναι η αφρόκρεμα και βιτρίνα του Χάμερ (που είναι το τελευταίο αναγκαστικά), δεν είναι καθόλου περίεργο που πολύς κόσμος θεωρεί το έντυπο πολύ λίγο.

SpiritCrusher
08-06-2010, 14:11
ο Βασίλης του "μεγαλύτερου μεταλλικού εντύπου της Ελλάδας" είχε βάλει σε δισκοκριτική 0, χωρίς να τον ακούσει καν το δίσκο (όπως έγραφε στις 2 γραμμές που έκανε τον κόπο και την τιμή στο γκρουπ να γράψει), επειδή η μπάντα έπαιζε AOR. Τη συγκεκριμένη δισκοκριτική δεν τη βρήκα, παίζει να έχει ξεμείνει Ελλάδα, για να μην κατηγορούμε τζάμπα όμως, 10/2005 κριτική Terra Nova και 12/2006 κριτική Surveillance.

Να τον χαίρεστε τον καλύτερο συντάκτη του καλύτερου μεταλλικού περιοδικού στην Ελλάδα

Επίσης, έχει γράψει τη κριτική για το Scenes From A Memory που θυμάμαι να μου αφήνει την εντύπωση ότι ήταν από τις χειρότερες που έχω διαβάσει. Αν την βρει κανείς ας την ποστάρει :P

Για το άλλο θέμα, οκ πες ότι του το είπε όντως ο Prater, μαζί με το αποπάνω βίντεο στο youtube έχει άλλα 9 με τις ηχογραφήσεις και σε κάποια από αυτά βλέπεις και τον Oberkircher. Δηλαδή το κάνει λίγο δύσκολο (όχι αδύνατο) να πεις ότι πχ αυτά βιντεοσκοπήθηκαν μετά.

Krux
08-06-2010, 14:12
Δεν θα κάνω τον δικηγόρο του Χάκου αλλά το να βγάζεις καθολικά συμπεράσματα για κάποιον, για κάτι που είπε πριν απο 16 χρόνια είναι τουλάχιστον γελοίο.

Επίσης, έχει γράψει τη κριτική για το Scenes From A Memory που θυμάμαι να μου αφήνει την εντύπωση ότι ήταν από τις χειρότερες που έχω διαβάσει. Αν την βρει κανείς ας την ποστάρει :P

Εκείνη η κριτική ήταν απο τα καλύτερα πράγματα που έχουν γραφτεί στην ιστορία του hammer.

FIXXXER
08-06-2010, 14:13
Θα το πω κι εγω σε κανα φιλο μου, αυτος μετα θα λεει "ο Φιξξερ μου ειπε οτι ο Κρουξ του ειπε οτι ο Πρατερ του ειπε οτι ο Πορτνου ειχε βαλει drum machine στο Images and Words"

Krux
08-06-2010, 14:18
Συνεχίστε να κάνετε υποθέσεις χωρίς να γνωρίζετε, έχει τόσο πλάκα. Εγώ ανέφερα απλά τι έγραψε ο Ζαχαρόπουλος και έχετε βάλει όλοι την τήβενο και έχετε βαλθεί να βγάλετε ετυμηγορία με την γνωστή silly light διάθεση του φόρο.

Και ξαναλέω οτι για να το έγραψε κάτι θα γνωρίζει. Συνεχίστε τώρα.

Ford Prefect
08-06-2010, 14:19
Δεν θα κάνω τον δικηγόρο του Χάκου αλλά το να βγάζεις καθολικά συμπεράσματα για κάποιον, για κάτι που είπε πριν απο 16 χρόνια είναι τουλάχιστον γελοίο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον πρόσεξα, από εκεί και πέρα απλά είπα ότι επιβεβαίωνε την εντύπωση. Χάμερ διαβάζω χρόνια, το ότι είναι μέτρια πένα δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του, είναι σαφές νομίζω αυτό που είπα.

SpiritCrusher
08-06-2010, 14:28
Συνεχίστε να κάνετε υποθέσεις χωρίς να γνωρίζετε, έχει τόσο πλάκα.

:thumbsup:

Btw, σοβαρά, το ποστ σου όπως είναι αυτούσιο θα μπορούσε να το είχε γράψει ο brummie. Ειδικά το "έχει τόσο πλάκα" κομμάτι.

FIXXXER
08-06-2010, 14:28

Αυτο ειναι που μου τη δινει και συνεχιζω και ποσταρω αηδιες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Krux
08-06-2010, 14:32
Ούτε ξέρω ποιός είναι ο brummie όπως επίσης και δεν μπορώ να βγάλω άκρη στο τι σημαίνει το "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ".

FIXXXER
08-06-2010, 14:33
Δεν ειναι δυσκολο, εγραψες οτι για να το εγραψε κατι θα ξερει και σου απανταω πως αν επρεπε οτιδηποτε γραφει ο καθενας να εχει βαση τοτε κλαφτα χαραλαμπε, μπορει και να μη γνωριζει τιποτα, μπορει και να γνωριζει κατι. Και γενικα οτι σου ειπε ακριβως αποπανω ο Κρασερ

Candiru
08-06-2010, 14:37
θα ακολουθήσει review για paranoid & Made in Japan ή να περα΄σω σε άλλα τόπικ;

Krux
08-06-2010, 14:38
σου απανταω πως αν επρεπε οτιδηποτε γραφει ο καθενας να εχει βαση τοτε κλαφτα χαραλαμπε

Ελα τι συζητάμε τώρα.

SpiritCrusher
08-06-2010, 14:41
O brummie, αν θυμάμαι σωστά, ήταν ο άλλος ο Ζαχαρόπουλος (Δημήτρης; ) που είχε γραφτεί στο φόρουμ και-καλά να μας κάνει πλάκα. Το στόρυ έχει ως εξής, ο Ζαχαρόπουλος (ο μπίλι ντε) είχε γράψει ένα editorial στο Sniper του Hammer.gr για το ER και για το πως άτομα πίσω από την ανωνυμία του "enterthename" και με ψηφιακές δισκοθήκες δεν πρέπει να μπορούν να έχουν άποψη για μουσική και κριτικές ( λολ ) και μετά έσκασε μύτη ο άλλος ενώ το συζητούσαμε να μας πει "συνεχίστε, έχει τόσο πλάκα".

Here you go, enjoy:

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?11747-Peri-forums

Leech
08-06-2010, 15:09
Πωωωωωω!!!!!!!!
Θυμάμαι τη φάση σαν γκεστ αναγνώστης του φόρουμ :touched:
(δεν είχα κάνει ρέτζιστερ τότε :oops:)

Ζαχαρόπουλε μην τους ακούς.
Α και ρίχτα και σε καμιά 17άρα να ξεσκάσεις.

Πείτε κάνα κουτσομπολιό τι είχε παιχτεί :D:D

Krux
08-06-2010, 15:12
Το θυμάμαι εκείνο το άρθρο στο sniper αλλά δεν ήξερα οτι ουσιαστικά μιλούσε για το ER του οποίου την ύπαρξη τότε ούτε καν γνώριζα.

Απο αυτά που βιαστικά διάβασα πάντως καταλήγω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.

edit : και μια χαρά τα λέει ο brummie στην σελίδα 14.

FIXXXER
08-06-2010, 15:18
χαχαχαχαχ τα ταγκς στο αλλο θρεντ :touched:
Κρουξ, το οτι γουσταρεις τοσο πολυ τα μουσικα γουστα ενος ανθρωπου θα σε κανει να υπερασπιστεις οποιαδηποτε αποψη εχει αυτος και συμπεριφορα?
Η τον γνωριζεις προσωπικα και εισαι biased?

Krux
08-06-2010, 15:22
τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλου δεν τον γνωρίζω, δεν έχουμε μιλήσει καν, δεν ταυτίζονται τα μουσικά μας γούστα αλλά απο αυτά που διαβάζω στην σελίδα 14 μπορώ να πω οτι συμφωνώ με την πλειοψηφία τους.

Ford Prefect
08-06-2010, 15:36
Πω, μπλαστ φρομ δε παστ. Και Devilworx σκηνικά!

Κρουξ, το άρθρο ήταν κακό και η αντίδραση του Μπράμι ήταν τραγική. Στη σελίδα 14 απλά λέει με άλλα λόγια "εσείς το ξεκινήσατε" (το οποίο έχει δόση αλήθειας όπως έλεγα και τότε, δύσκολο φόρουμ το ER!) αλλά δεν παύει να είναι εμετικά τα ποστ που έκανε μόλις προέκυψε το θέμα. ΦΦΣ είχε φτάσει να μιλάει για μπουρδέλα και μάνες και να "γελάει" (υπενθυμίζοντάς το κάθε τρεις και λίγο μη τυχόν και φανταστούμε ότι τον έχει τσούξει η επίθεση). Ε.

Krux
08-06-2010, 15:43
Εγώ Βικ πάντως πίσω από όλες τις εύκολες ιντερνετικές εξυπνάδες βλέπω έναν άνθρωπο που ήρθε σε ένα forum να μιλήσει για αυτό που αγαπάει (μουσική) και αυτό που δέχτηκε είναι κοροιδία, χλευασμό και απειλές. Παράδειγμα (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?10365-EURO-POWER). Σεβασμός για τα γούστα και την άποψη του άλλου, μηδέν.

Ισως μου θυμίζει κάτι όλη αυτή η κατάσταση. Ισως.

Για τον Κρουξ έχω γράψει ότι κάκιστα τσιμπάει και αντιδράει και δεν θα υπερασπιστώ τις επιθέσεις του, όμως δικαιολογώ κάποιον να ξεσπάει ακόμα και άκομψα όταν του πρήζουν τα αρχίδια σε μόνιμη βάση. Γενικά όταν πετάς σκατά στον άλλο και ο άλλος κάποια στιγμή στα πετάξει πίσω είναι μάλλον υποκρισία να πεις "δες που μου πετάει σκατά ο "ώριμος".

FIXXXER
08-06-2010, 15:55
Ρε φιλε εδω ερχεσαι σε αυτο το θρεντ να μας μειωσεις τον απολυτο θεο του drumming Mike Portnoy λεγοντας οτι ειχε βαλει drum machine και θα μας πεις για χλευασμο? Να προσεχεις τα λογια σου και μετα να απαιτεις την ιδια αντιμετωπιση.

dopefiend
08-06-2010, 16:16
πφφφ ούτε ένας δεν το εκτίμησε, το παίρνω πίσω!

Ford Prefect
08-06-2010, 16:17
Εγώ Βικ πάντως πίσω από όλες τις εύκολες ιντερνετικές εξυπνάδες βλέπω έναν άνθρωπο που ήρθε σε ένα forum να μιλήσει για αυτό που αγαπάει (μουσική) και αυτό που δέχτηκε είναι κοροιδία, χλευασμό και απειλές. Παράδειγμα (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?10365-EURO-POWER). Σεβασμός για τα γούστα και την άποψη του άλλου, μηδέν.

Για τον Κρουξ έχω γράψει ότι κάκιστα τσιμπάει και αντιδράει και δεν θα υπερασπιστώ τις επιθέσεις του, όμως δικαιολογώ κάποιον να ξεσπάει ακόμα και άκομψα όταν του πρήζουν τα αρχίδια σε μόνιμη βάση. Γενικά όταν πετάς σκατά στον άλλο και ο άλλος κάποια στιγμή στα πετάξει πίσω είναι μάλλον υποκρισία να πεις "δες που μου πετάει σκατά ο "ώριμος".

Point. Αλλά δεν μπορεί, πρέπει να το βλέπεις ότι όταν αρθρογραφείς στο χάμερ και μοστράρεις φάτσα φόρα στην πρώτη σελίδα αυτό το άρθρο, που είχα ξεχάσει πόσο τραγικό ήταν και πόσο ισοπεδωτικό και πόσο ψευτοελιτισμό της καραπουτσακλάρας έβγαζε και στο κατόπι να κάνεις συνεχόμενα ποστ "γελάω, είστε μπουρδέλο, η μάνα σου με πιπώνει", τουτέστιν ακριβώς αυτό που και καλά καταγγέλεις ως ωριμότερος, ε. Ε! Δεν μιλάμε για ένα τυχαίο νέο χρήστη στο ΕΡ, μιλάμε για το όπως το έλεγες το μεγαλύτερο μέταλ έντυπο και ΚΑΠΑΚΙ πλήρης ακύρωση του κειμένου. Εσύ ξέσπαγες εδώ. Αν καθόσουν και έβριζες το ΕΡ μέσα από την πρώτη σελίδα του Χάμερ γιατί είχες θέμα με τον Ικόνοκλαστ, το ίδιο θα έλεγα. Είναι χαοτική η διαφορά. Ο άλλος τα έγραφε σαν κότα από το Χάμερ με καμία δυνατότητα απάντησης και κρυμμένος πίσω από το κύρος και την δημοτικότητα του περιοδικού και ο αδερφός του συμπλήρωνε την εικόνα παίζοντάς το ανωτερότητα του δημοτικού.

Καταλαβαίνω ότι συμπαθείς τα παιδιά και καταλαβαίνω επίσης πως είσαι πιο ευαίσθητος στα δίκια τους (τα οποία είχα αναφέρει και εγώ τότε) αλλά καμία συμπάθεια από μέρους μου όταν ουσιαστικά η στάση τους είναι "ό,τι και να λέτε, εγώ είμαι ο Ζαχαρόπουλος και γράφω στο Χάμερ, με μια δισκοθήκη ΝΑ και εσείς είστε ένα ψωροφόρουμ πουθενάδων ανώνυμων που δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε περί μουσικής". Ε, χέσε μας.

enitharmon
08-06-2010, 16:21
Εγώ Βικ πάντως πίσω από όλες τις εύκολες ιντερνετικές εξυπνάδες βλέπω έναν άνθρωπο που ήρθε σε ένα forum να μιλήσει για αυτό που αγαπάει (μουσική) και αυτό που δέχτηκε είναι κοροιδία, χλευασμό και απειλές. Σεβασμός για τα γούστα και την άποψη του άλλου, μηδέν

είσαι σοβαρός; σου λέμε ότι αυτός ο καλός άνθρωπος μοιράζει μηδενικά σε AOR δίσκους, όχι σε ένα κωλοφόρουμ, αλλά σε σοβαρό υποτίθεται περιοδικό μουσικής, επειδή θεωρεί το είδος ντροπη της μουσικής. και περιμένει και σεβασμό μετά.
ου απειλές, εμείς οι ακροατές AOR τον ψάχνουμε.

SpiritCrusher
08-06-2010, 16:24
Εγώ Βικ πάντως πίσω από όλες τις εύκολες ιντερνετικές εξυπνάδες βλέπω έναν άνθρωπο που ήρθε σε ένα forum να μιλήσει για αυτό που αγαπάει (μουσική) και αυτό που δέχτηκε είναι κοροιδία, χλευασμό και απειλές. Παράδειγμα (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?10365-EURO-POWER).

Κακό παράδειγμα όμως. Δηλαδή οκ, βλέπεις πως μέχρι τη 4η σελίδα υπάρχει μια συζήτηση (ναι με τις ειρωνίες, τα πειράγματα και όλα αλλά κανείς δε προβληματίζεται από αυτό αν παρατηρήσεις ε, welcome to the internets) και γυρνάει τη συζήτηση γιατί θίχτηκε. Του απαντάει και ο άλλος απο κάτω στη πλάκα (έλα ακόμα κι εσύ το βλεπεις) ότι το europower είναι gay και "the truth hurts :D" και ο άλλος θίγεται κι άλλο. Σιγά το φοβερό, το παρών θρεντ να έβλεπε θα είχε βγάλει αφρούς και θα έκανε ποστ 3 παραγράφων.

Tyler_Durden
08-06-2010, 17:10
και μιας και το φερε η κουβέντα με τους ζαχαροπουλαίους, ας διαβάσουμε λίγο Βασίλη (τεύχος 296, "Τα 100 σπουδαιότερα albums όλων των εποχών"):

"Ορόσημο.Αξεπέραστο στο χρόνο.Δίχως ακολούθους.Μοναχικό. Κάθε νέα ακρόασή του είναι σαν πρώτη. Η μουσική σε περιβάλει.Για λίγο, πριν εισβάλλει μέσα σου. Για πάντα. Απο εδώ και πέρα θα ξενίζεις τον ιό του "Rage For Order".Είτε σου αρέσει είτε...όχι (!), σ' έχει χαράξει. Ας μην το ξέρεις.Κάθε φορά που το ακούς, ή απλά το θυμάσαι, αλλάζεις. Η πραγματικότητά σου σχετικοποιείται. Ο χρόνος λιώνει. Ο χώρος ανακαλύπτει νέες διαστάσεις. Το διάνυσμα μοιάζει ατελεύτητο. Προσπαθείς να οριοθετήσεις τον δίσκο στην εσωτερική ιεραρχία των Queensryche. Εμπειρικά συναισθάνεσαι ότι το συγκρότημα αυτό έχει καλύψει μία αισθητική απόσταση αναρίθμητων μετρικών μονάδων - διάλεξέ τις εσύ. Αν το 1986 ηχούσε εξωγήινο, σήμερα το εκτόπισμα και η ακτίνα του παραμένουν ακατάληπτες έννοιες στο χώρο του heavy metal, μα και του rock συλλήβδην. Είναι μία καθαρή τυχαιότητα το οτι βγήκε το 1986. Αλλά σκέτος ντετερμινισμός το ότι παραμένει μυστήριο, ανεξερεύνητο, δαιδαλώδες. Αχαρτογράφητο. Κυρίως ως αισθητικός αγωγός. Ως μύχια κοίτη άβατων χημικών ενώσεων.Ως υπόφυση και λεμφαδένας ορμόνης.Που τρέφει το μυαλό, την ψυχή. Ως μέλλον που βιώνεται σε κάθε παρόντα χρόνο που καταλύεται στην κάθε ακρόαση. Θες από τ' απίστευτα, θεατρικά φωνητικά του ερμηνευτή Geoff Tate; Θες από τη συνολική απόδοση των Queensryche των οποίων οι υποδόριες δυναμικές και pop (μην τρομάζεις πιο metal δεν πάει) μελωδίες έμειναν αναντίγραφες, αν κι επηρέασαν πολύ κόσμο.Κόσμο που δεν ήταν έτοιμος για τους Queensryche. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι; Ούτε σήμερα είναι! Αυτό συμβαίνει διότι τίποτε δεν προοιώνισε την κάθοδο του "Rage..." στην ιστορικότητα του σκληρού ήχου. Θα δεχόμασταν και παρθενογένεση δίχως να εθελοτυφλούμε ενώπιον των σοβούντων επιρροών.Έχω εξαντληθεί και η μουσική μου όραση έχει ακονιστεί στον υπερθετικό βαθμό.Τέτοια βαθιά συναισθηματική άροση πάσχω κάθε φορά που επανέρχομαι στο "Rage for order", το album που κάθε μελλοντική πολιτιστική εξουσία θα προσλαμβάνει ως ανοίκειο, κριτικό, εχθρικό. "

:touched:

Ford Prefect
08-06-2010, 17:21
Μαλάκα, εμένα μου έκανε εντύπωση ο Βενέρης που έγραφε "Ω, ναι! Η παράνοια είναι γεγονός!". Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα σκέφτεται ένα 12χρονο που διαβάζει ότι το Rage for Order είναι αχαρτογράφητο ως μια μύχια κοίτη άβατων χημικών ενώσεων, μια υπόφυση και λεμφαδένας ορμόνης.

enitharmon
08-06-2010, 17:46
ο,τι κι αν διάβαζε κάτι τέτοιο σε σχολικό βιβλίο. θα το έκλεινε και θα πήγαινε να παίξει προ

H.
08-06-2010, 22:10
Εκείνη η κριτική ήταν απο τα καλύτερα πράγματα που έχουν γραφτεί στην ιστορία του hammer.

Επειδή μέσα στις άκρες την θυμάμαι αυτήν την κριτική, για εξήγησε το λίγο αυτό.

Krux
08-06-2010, 22:22

Point. Αλλά δεν μπορεί, πρέπει να το βλέπεις ότι όταν αρθρογραφείς στο χάμερ και μοστράρεις φάτσα φόρα στην πρώτη σελίδα αυτό το άρθρο, που είχα ξεχάσει πόσο τραγικό ήταν και πόσο ισοπεδωτικό και πόσο ψευτοελιτισμό της καραπουτσακλάρας έβγαζε και στο κατόπι να κάνεις συνεχόμενα ποστ "γελάω, είστε μπουρδέλο, η μάνα σου με πιπώνει", τουτέστιν ακριβώς αυτό που και καλά καταγγέλεις ως ωριμότερος, ε. Ε! Δεν μιλάμε για ένα τυχαίο νέο χρήστη στο ΕΡ, μιλάμε για το όπως το έλεγες το μεγαλύτερο μέταλ έντυπο και ΚΑΠΑΚΙ πλήρης ακύρωση του κειμένου. Εσύ ξέσπαγες εδώ. Αν καθόσουν και έβριζες το ΕΡ μέσα από την πρώτη σελίδα του Χάμερ γιατί είχες θέμα με τον Ικόνοκλαστ, το ίδιο θα έλεγα. Είναι χαοτική η διαφορά. Ο άλλος τα έγραφε σαν κότα από το Χάμερ με καμία δυνατότητα απάντησης και κρυμμένος πίσω από το κύρος και την δημοτικότητα του περιοδικού και ο αδερφός του συμπλήρωνε την εικόνα παίζοντάς το ανωτερότητα του δημοτικού.

Καταλαβαίνω ότι συμπαθείς τα παιδιά και καταλαβαίνω επίσης πως είσαι πιο ευαίσθητος στα δίκια τους (τα οποία είχα αναφέρει και εγώ τότε) αλλά καμία συμπάθεια από μέρους μου όταν ουσιαστικά η στάση τους είναι "ό,τι και να λέτε, εγώ είμαι ο Ζαχαρόπουλος και γράφω στο Χάμερ, με μια δισκοθήκη ΝΑ και εσείς είστε ένα ψωροφόρουμ πουθενάδων ανώνυμων που δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε περί μουσικής". Ε, χέσε μας.

Vic έτσι όπως τα λες είναι δεν αντιλέγω. Η αντιδραση του Βασίλη ήταν όντως λάθος όπως λάθος ήταν/είναι/θα είναι και η αντίδραση κάποιων να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο σε άτομα που μπαίνουν σε ένα μουσικό φόρουμ για να συζητήσουν για τι άλλο, για μουσική.

ενίθαρμον το καταλαβαίνω οτι το φόρουμ σας έχει κάνει να απευθύνεστε στους άλλους με αυτό τον τρόπο αλλά περισσότερο σας μειώνει ώς άτομα πίσω απο την οθόνη παρά οτιδήποτε άλλο. και αυτό πάει και στον κράσερ που συνήθως ξεκινάει να μιλήσει σε κάποιον με παρόμοιους χαρακτηρισμούς. είμαι σοβαρότατος λοιπόν για να σου λύσω την απορία γιατί σε βλέπω οτι αγχώνεσαι για το ενδεχόμενο να είμαι ασόβαρος, πράγμα που λογικά ως τώρα θεωρείς ίσως για μένα. επίσης αυτό το κατηχητικό στυλάκι "σου λέμε όλοι εμείς" να το αποβάλλεις δεν σου πάει. ποιοί είστε όλοι εσείς ? ποιοί ? και επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάτσω να συζητήσω μαζί σου για ποιό λόγο μοιράζει 0 σε ΑΟΡ δίσκους κάτσε αναλογίσου για 10 δεύτερα τό πόσο εύκολα εσύ και το "σου λέμε όλοι εμείς" συνάφι σου, μοιράζετε 0 οχι σε δίσκους αλλά σε άτομα εδώ μέσα. καληνύχτα.

stam and the witches
08-06-2010, 22:38
Η φάση που συζητιέται θυμίζει κλασσική περίπτωση δημοσιογράφων τόσο νάρκισσων και "σημαντικών" που η είδηση πλέον είναι ότι καλύπτουν ένα θέμα και όχι το θέμα αυτό καθεαυτό. πχ Σταύρος Θεοδωράκης, Έλλη Στάη, γυναίκα Μάκη Τριανταφυλλόπουλου κλπ. Τυπικό εκνευριστικό φαινόμενο, αλλά όταν συμβαίνει ας πούμε στο Αλμανάκο, στα Σαΐνια, στο GamePro, στο Metal Hammer & Heavy Metal, ε είναι μαλακία να το τροφοδοτείς εξ'αρχής.