View Full Version : wireless router/access point
λοιπον εχουμε 2 dsl router και θελουμε απο το ενα να χρησιμοποιησουμε μονο το wireless του.συνδεουμε με καλωδιο ethernet στο lan το wireless πανω στο router που παιρνει dsl απο τη γραμμη,σεταρουμε το wireless και ενω τα laptop βλεπουν το ssid και συνδεονται κανονικα σε αυτο,δεν εχουμε internet μεσω wireless.
τι μου διαφευγει;
Amnesiac.
17-03-2010, 11:24
Το ίντερνετ :?:
:cold:
KoiliaSamprela
17-03-2010, 11:56
λοιπον εχουμε 2 dsl router και θελουμε απο το ενα να χρησιμοποιησουμε μονο το wireless του.συνδεουμε με καλωδιο ethernet στο lan το wireless πανω στο router που παιρνει dsl απο τη γραμμη,σεταρουμε το wireless και ενω τα laptop βλεπουν το ssid και συνδεονται κανονικα σε αυτο,δεν εχουμε internet μεσω wireless.
τι μου διαφευγει;
μου μοιάζει σαν θέμα routing .
Πες ip του internet router , πες ip του access point router και πες το client μηχάνημα τι ip παίρνει.
Το access point / router επίσης σαν τι το έχεις setari , το client μηχάνημα κάνει ping των internet router?
Αν ναι δες μήπως είναι και θέμα dns στο client μηχάνημα .
ip router 192.168.2.1 τοχω και το ap 192.168.2.70.τι εννοεις client μηχανημα;το laptop πχ?αν ναι 192.168.2.71.dns εκει της hol.
το ap το εχω βαλει bridge mode ppoa αλλα απο dns και pass κτλ δεν εβαλα τπτ,αφου δινει internet το αλλο router(;).
KoiliaSamprela
17-03-2010, 13:44
ping κάνεις από το laptop στο 192.168.2.1 ? έχεις σαν default gateway τον 192.168.2.1 ?
αν και στα 2 ναι τότε αυτό σου ανοίγει? http://62.103.128.215
last από μένα
ανοίγεις command prompt και δίνεις
route ADD 0.0.0.0 MASK 0.0.0.0 192.168.2.1 METRIC 1
αναμένοντας
μπορω να κανω login στα web interface και των 2 απο οποιοδηποτε laptop κτλ συνδεθω wireless.το μονο προβλημα ειναι οτι δεν βλεπει internet στο wireless.
τι κανει αυτη η εντολη που λες;
Gateway στο PC σου πρέπει να έχεις την IP του router που φέρνει το internet.
KoiliaSamprela
17-03-2010, 14:26
μπορω να κανω login στα web interface και των 2 απο οποιοδηποτε laptop κτλ συνδεθω wireless.το μονο προβλημα ειναι οτι δεν βλεπει internet στο wireless.
τι κανει αυτη η εντολη που λες;
όλη την κίνηση που θες να την δρομολογεί από την διεύθυνση 192.168.2.1
αν γράψεις
route print
θα σε πει τι έχει τώρα
ποστάρεις αν θες ;)
rage for order
17-03-2010, 14:42
επίσης στο AP κλείνεις DHCP, firewall, NAT, UPnP.
λοιπον η ακρη βρεθηκε.επρεπε να αλλαξω το dhcp pool του wired router σε range εκτος της lan ip του ap.lock κιε thnx για τα reply.