View Full Version : William Burroughs
O xaraktirismos "psyxopa8is" einai pleon paroximenos gia siggrafeis tou yfous tou. Poly anoteros tou bukowski (an mporei na iparksei sigkrisi, toulaxiston se oti afora tin "parakmi")... xasimo, xrisi tis argko kai ekseidikeumenwn orwn gia narkotika, polles sexoualikes anafores, iparksi stiksis (toulaxiston to naked lunch, pou diabasa). oi istories itan autoteleis, ki epeidi akribws xanomoun, de diabasa to vivlio me seira. par'ol'auta perimena kati pio *prosopiko*.
parakaleitai o inside charmer na kanei ena reply, giati mauton eixame tin proti kouventa peri burroughs.
Raven Lord
15-03-2004, 13:44
διαφωνώ με το "ανώτερος του μπουκόφσκι", αλλά είμαι και λίγο "κολλημένος" με τον συμπαθή αμερικανο-γερμανο-πολωνό συγγραφέα + έχω διαβάσει τα περισσότερα του μπουκόφσκι, ενώ μόλις 2 από μπάροουζ...
BooBooKittyFuck
15-03-2004, 15:22
Polu monadikos gia mena, ena polu idiaitero style polles fores duskolo sthn katanohsh tou. Exw diabasei mexri twra monaxa duo dioti einai gia polu idiaiteres faseis psuxikhs hremias h entonhs paranoias, to junky kai ta agria agoria. genika pantws o tropos tou mou kanei polu kati san to "requiem for a dream", se purpolei me eikones kai an afetheis na xatheis mesa apo autes paueis na katalabaineis akribws ti thelei na pei alla sigoura to niwtheis polu pio entona apo otidhpote allo.
mpoukofski den exw diavasei gmt, alla exw akousei tosa polla pleon pou tha nai to next anagnwsma, mexri tote mh milate giauton giati den kserw ti na apanthsw :P euxaristw :)
Burroughs rulz pantws sunistw anepifulakta
Inside Charmer
15-03-2004, 21:16
Επειδή το ζήτησε ο συμπαθέστατος Καρκίνος, γράφω μια γκροτέσκα γνώμη για τον Old Bull Lee...
Πιστεύω ότι το γράψιμό του είναι απολύτως επηρεασμένο από την ηρωινομανία του.Σχεδόν όλα τα γραπτά του μεταφέρουν στο χαρτί τις εμπειρίες του ως πρεζάκι, τίποτε παραπάνω. Οι εικόνες του είναι το παρανάλωμα της εξάρτησης, της μαστούρας, τίποτε ανώτερο από αυτό. Βέβαια ο άνθρωπος ήταν ευφυής και μορφωμένος, αλλά στην Ταγγέρη έζησε στην ναδιρική σήψη και κατάπτωση. ήταν αμφιφυλόφιλος, εξ ου και οι εμμονές του με οσμές πρωκτών, ροδαλές κωλοτρυπίδες και αγοράκια που τσιμπουκώνουν άνδρες. Θεωρούσε ότι η γλώσσα είναι ένας ιός από το διάστημα. Γνωρίζει τις μορφές της εξουσίας και διατρίβει στην γραφειοκρατία. έχει κάτι το αναρχικό η σκέψη του.
Από κει και πέρα...τα κείμενα του είναι όλα αυτοβιογραφικά. Οι παρέες του με τον υπόκοσμο καθορίζουν τους χαρακτήρες του. Είναι ποιητής, η εικονοποιία του, μνημειώδης και οριστική, έχει σκληρή πέτσα αλλά τρυφερή σάρκα.
Τον έχετε δει πώς ντυνόταν; Καθώς πρέπει μικροαστικό ντύσιμο της αμερικανικής επαρχίας την δεκαετία του '50. Η απόλυτη ανατροπή.
Προτείνω να διαβάσετε πρώτο το "Junky". Μάλλον το κορυφαίο του...
Η σύγκριση με τον θεό Bukowski είναι παντελώς αδόκιμη, δεν υπάρχει τίποτε το κοινό, μάλιστα σε κάποιο διήγημά του ο Buk, τον αναφέρει, μάλλον επικριτικά και σαρκαστικά...
Οι φουτουριστικές δυστοπίες του Burroughs έχουν επαληθευτεί. Ομολογώ ότι τα βιβλία του δεν είναι για όλους, και δεν εννοώ ότι είναι για μένα και όχι για σένα...απλά χρειάζεται υπομονή και ευλάβεια για να σκύψεις πάνω τους, ενώ συχνά απαιτείται και δεύτερη ή και τρίτη ανάγνωση.
Ίσως, επανέλθω.
Raven Lord
15-03-2004, 21:56
Η σύγκριση με τον θεό Bukowski είναι παντελώς αδόκιμη, δεν υπάρχει τίποτε το κοινό, μάλιστα σε κάποιο διήγημά του ο Buk, τον αναφέρει, μάλλον επικριτικά και σαρκαστικά...
αυτό! :worship:
[quote="Inside Charmer":3hq2zsu3]
αυτό! :worship:[/quote:3hq2zsu3]
Genika o Bukowski milaei etsi gia tous logotexnes-poihtes tis epoxis tou. Alla ontws alli fasi kai kakws sugxeontai. Ta upoloipa gia ton Burroughs tape o Inside Charmer. Teleiwmeno prezaki me talento pou kritikarei me monadiki kunikotita tin amerikaniki koinwnia, politeia klp.
Inside Charmer
18-03-2004, 21:05
Γενικά ο Buk μιλάει έτσι για τους πάντες, ειδικά για τον εαυτό του...
Barfly,
symposium_lexotanil
18-03-2004, 21:52
o mpoukofksi einai to pio yperektimimeno prama ever
nikodimos
18-03-2004, 21:59
8a sumfwnhsw me ton sympo en merei
uparxoun isws 1-2 perissotero uperaktimhmena alla einai sto top 5
(opws kai o mposmos px)
morphine
18-03-2004, 23:43
τ
ε
λ
ι
τ
σ
ε
ς
σόρρυ για το σπαμ
Inside Charmer
19-03-2004, 20:55
De gustibus non est disputandum.
Kατά τα άλλα ας μείνουμε στον Burroughs που είναι και το topic.
12 stars circle your brow
24-03-2011, 14:10
που λέτε, πριν κάποιους μήνες βγήκε ένα documentary http://www.imdb.com/title/tt1466072/
σε αρκετά μικρότερη ηλικία είχα προσπαθήσει να διαβάσω το "Γυμνό Γεύμα" αλλά δεν τα κατάφερα να το τελειώσω όλο
ίσως το ξανακάνω τώρα, ας δούμε τι έχει να μας πει και το documentary
μερικά λόγια στα γρήγορα
The film features never before seen footage of William S. Burroughs, as well as exclusive interviews with his closest friends and colleagues including John Waters, Genesis P-Orridge, Laurie Anderson, Peter Weller, David Cronenberg, Patti Smith, Iggy Pop, Gus Van Sant, Sonic Youth, Anne Waldman, Hal Willner, James Grauerholz, Amiri Baraka, Jello Biafra, V. Vale, Diane DiPrima, with narration by actor Peter Weller and soundtrack by Patti Smith and Sonic Youth.
The film investigates the life of legendary beat author and American icon, William S. Burroughs. Born the heir of the Burroughs’ adding machine estate, he struggled throughout his life with addiction, control systems and self. He was forced to deal with the tragedy of killing his wife and the repercussions of neglecting his son. His novel, Naked Lunch, was one of the last books to be banned by the U.S. government. Allen Ginsberg and Norman Mailer testified on behalf of the book. The courts eventually overturned their decision in 1966, ruling that the book had important social value. It remains one of the most recognized literary works of the 20th century.
dreamweapon
26-03-2011, 17:01
σε αρκετά μικρότερη ηλικία
πόσο;
είχα προσπαθήσει να διαβάσω το "Γυμνό Γεύμα"
καλώς
αλλά δεν τα κατάφερα να το τελειώσω όλο
γιατί;
Inga Drive
26-03-2011, 17:53
που λέτε, πριν κάποιους μήνες βγήκε ένα documentary http://www.imdb.com/title/tt1466072/
το είδα πριν κάτι μέρες στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.
είχε ένα μάτσο εξέχουσες σκατόφατσες :
John Waters, Genesis P-Orridge, Peter Weller, David Cronenberg, Patti Smith, Iggy Pop, Gus Van Sant,Jello Biafra μπλα μπλα να λέει ο καθένας τα δικά του, είχε πολύ υλικό με μπάρροουζ,φωτογραφίες με τους πάντες,συζητήσεις με τον γουόρχολ,το γκίνσμπεργκ να προσπαθεί να τον κάνει να παραδεχτεί ότι τον γούσταρε και τέτοια ωραία πράγματα.
επίσης είχε κάποια στιγμή αυτό,το οποίο καμία σημασία δεν έχει,αλλά για κάποιο λόγο μου φάνηκε αστείο.
http://guestofaguest.com/wp-content/uploads/2010/11/Leonardo_Dicaprio__Williams_Burroughs__Allen_Ginsberg.jpg
επίσης,εγώ το τελευταίο δίμηνο προσπαθώ να διαβάσω το naked lunch στα αγγλικά και δενκαταλαβαινωτιποτα, παρόλο που το εχω διαβάσει στα ελληνικά.
το βιβλιο στο οποιο κανει αναφορα στον Burroughs ο Καρολος ειναι το ''Γυναικες'' (ετσι τουλαχιστον εκδοθηκε στην ελλαδα...)
και δεν ειναι ακριβως υποτιμητικη η αναφορα...απλα αναφερει ενα περιστατικο μιας παρολιγον συναντησης
επισης ο χαρακτηρισμος ''ηρωινομανης'' ειναι τουλαχιστον αστειος
freak brother
26-03-2011, 23:59
τι δουλεια εχει ο Ντι Καπριο αναμεσα στον μπαροουζ και τον γκινζμπεργκ?
απο το Basketball Diaries....
επαιζε τον Jim Carroll
http://www.youtube.com/watch?v=lBbuPnfG0Vo
συγγραφεας τζανκις
το νεηκεντ λαντς{η ταινια} σας αρεζε?
freak brother
27-03-2011, 16:20
no
12 stars circle your brow
27-03-2011, 19:12
σε αρκετά μικρότερη ηλικία
πόσο;
17
είχα προσπαθήσει να διαβάσω το "Γυμνό Γεύμα"
καλώς
αλλά δεν τα κατάφερα να το τελειώσω όλο
γιατί;
δεν έχω εμπειρία σε τέτοια αναγνώσματα, δεν μου πολυαρέσουν, το διάβασα κυρίως μετά από έντονη επιμονή φίλου
βέβαια αυτό είναι άσχετο, το βιβλίο δεν το τελείωσα επειδή ο αδερφός μου το εδωσε σ' έναν τύπο εν αγνοία μου, και δεν το ξανάδα ποτέ (πολύ κλασική περίπτωση)
freak brother
27-03-2011, 19:17
οποιος το θελει το χω σε pdf παντως.
rat_poison
27-03-2011, 19:54
κύριε κύριε εγώ
freak brother
28-03-2011, 01:28
ρε επειδη γαμιετε το rapidshare κανε με add sto msn να στο στειλω tsagko@hotmail.com
εγω σε εκανα και ακομα περιμενω εγκρισις...
μια φορα ζητησαμε κι εμεις κατι
freak brother
01-04-2011, 03:48
ελα ρειιιιιιι δεν μου ρθε , το χω στειλει ηδη και στον ρατ!! για στειλε μου το email σου να σε κανω εγω.
τι email να σε στειλω ρε
αφου εχει ΚΟΥΜΠΙ μσν κατω απο το αβαταρ μου
μη γινεσαι σαλπιγγιδης
freak brother
01-04-2011, 14:44
σου στειλα
kai se kapoio diigima eixe kanei anafora o buk se mparoouz, itan thimamai methismenos kai kathotan anamesa se mia parea (?) kai tous elege oti autoi pou kseroun tou eipan oti o mparoouz einai kata vathos ena xontro aderfistiko gourouni, kai pws xwris tis peira pou xarizei i preza sto logotexniko tou ipovathro de tha itan megalos sigrafeas. ki autoi tou lene 'mwro mou, eisai methismenos'', kai skeftetai 'kai eimai. kai eimai. kai eimai.'
το νεηκεντ λαντς{η ταινια} σας αρεζε?
Εύκολα στις αγαπημένες ταινίες για πολλούς και διάφορους λόγους. WARNING! Μην το δει κανείς μετά από κατανάλωση "βιολογικών" προϊόντων! :P