View Full Version : ROADTRIP
κανονίζουμε αρχες αυγουστου για 8 μερες roadtrip 5-6 ατομα.
ένα σκεπτικο είναι αεροπλάνο για βερολινο νοικιασμενο αμαξι και πανω δανια και ότι προλαβουμε από σκανδιναβια.
Αλλο σκεπτικο ειναι σκωτια.
προτεινετε γενικα διαδρομες που αξιζουν και βασικούς σταθμους ή και εντελως άλλες διαδρομες δε μας πειραζει.
Βασικη προυποθεση ναναι κυκλικη η διαδρομη ωστε επιστρεφοντας να μη βλεπουμε τα ιδια.
να πάτε αθηνών πατρών, να δείτε μεσολόγγι, αγρίνιο, να πάτε αστακό, μετά να γυρίσετε αμφιλοχία να δείτε το αρχαίο ξενοδοχείο του 1970 στο λιμάνι, και μετα να παρετε κατούνα, νιοχώρι στα τρακτερ, ναυπακτο και μετα απο ιτέα.
metamelia3
01-03-2010, 21:30
το' κανα κρητη το καλοκαιρι για κανα μηνα. ψιλοκουραση ειναι αν δεν πηγαινεις απο γαμω τα μερη σε γαμω τα μερη.
freezing_moon
01-03-2010, 21:35
αθηνών-πατρών έχω κάνει, είναι πολύ ωραία, χάιλαϊτς το αίγιο και το κιάτο. να σταματήσετε οπωσδήποτε και στα γκούντης στο ρίο, έχει εξαιρετικό φαγητό.
μπέργκεν και μαλακίες.
freak brother
01-03-2010, 21:50
αθηνών-πατρών έχω κάνει, είναι πολύ ωραία, χάιλαϊτς το αίγιο και το κιάτο. να σταματήσετε οπωσδήποτε και στα γκούντης στο ρίο, έχει εξαιρετικό φαγητό.
μπέργκεν και μαλακίες.
ξεχασες την μαγευτικη Κορινθο!
Mitsmann
01-03-2010, 22:32
να σταματήσετε οπωσδήποτε και στα γκούντης στο ρίο, έχει εξαιρετικό φαγητό.
μπέργκερ και μαλακίες.
Amnesiac.
02-03-2010, 00:21
Τσέκαρε και το Αθήνα - Λιανοκλάδι - Καμμένα Βούρλα - Φάρσαλα - Λάρισα. Μαγευτικά τοπία και εκπληκτικές γαστρονομικές προκλήσεις απόλο το φάσμα του κοντοσουβλιού σε περιμένουν.
freak brother
02-03-2010, 00:29
για γευσιγνωστες και γκουρμε καταστασεις εχει πολυ καλα παλαιωμενα τσιπρα και πενταβρωμικα σπλιναντερα με καταπληκτικο γλυκαδι!! σουπερ ουαου
atom_smasher
02-03-2010, 02:20
χμ. Δηλαδης σερι απλα ή θα κανετε και καμια σταση να δειτε τιποτα αξιοθεατο? Σουηδια θα φτασετε. για Νορβηγια χλωμο, εκτος αν κανετε κατι του στυλ Βερολινο - Κοπενχαγη - Σουηδια (δεν ξερω πως που ακριβως ) - Οσλο - Επιστροφη με φερυ ψηλα στην Δανια και μετα καρφι κατω Βερολινο. Ισως και να βγαινει ετσι.
Οταν ο μονος που ποσταρει σοβαρα ειναι ο ατομ σμασερ.
psychotron
02-03-2010, 10:29
Γιατί Σκωτία ρε, έχεις ξαναπάει, πήγαινε να δεις κάτι καινούργιο.
Το Γερμανο-σκανδιναβία ακούγεται πιο καλό, εκτός κι αν έχεις ξαναπάει και κει. Τον Ιούνιο θα είμαι και Στοκχόλμη για μερικές μέρες, θα προλάβω να σου στείλω πμ :D
Πέρα από πλάκα τώρα, αν έκανα ροαδτριπ, θα διάλεγα μάλλον κάτι τέτοιο πάντως
http://i32.photobucket.com/albums/d3/BeyondRemedy/Europe.jpg
αλλά δεν ξέρω αν φτάνουν οι μέρες. Μάλλον φτάνουν δηλαδή, αλλά θα πρέπει να κάνετε 300++ χλμ τη μέρα περίπου που θα είναι ψιλοταλαιπωρία. Ανάλογα μ'αυτές βέβαια μπορείς να προσθέσεις πόλεις (Μιλάνο, Salzburg κλπ) ή να αφαιρέσεις ότι δεν σου κάνει. Μοναδική ένσταση οι γείτονες, έχω πάει τόσες φορές κι όσο κι αν τους συμπαθώ, η άποψή μου παραμένει η ίδια: Από τη Ρώμη και κάτω, Ρώμη ινκλούντηντ (για να μην πω όλοι) είναι κλεφταραίοι.
Ή
κάτι τέτοιο
http://i32.photobucket.com/albums/d3/BeyondRemedy/Europe2.jpg
που βγαίνει ελαφρώς καλύτερα, αν και η Σεβίλλη καλοκαιριάτικα θα είναι ελάχιστα πιο δροσερή από την κόλαση. Ίσως πάλι και όχι. :|
Τώρα αν επιμένετε για βορρά, ένα Βερολίνο-Αμβούργο-Κοπεγχάγη (και ίσως Στοκχόλμη, αν σας φτάσουν οι μέρες για να τραβηχτείτε τόσο μακριά, αν και μάλλον δύσκολα) καλό είναι. Να τιμήσετε και Λειψία, μετράει πολύ.
Μπορείς πάλι να τα παρατήσεις όλα αυτά και να πας 8 μέρες στο Παρίσι να βρεις την υγειά σου :dfinger:
thank you darling!
auto pou skeftomaste einai kati tetoio, indeed
gia to pigaine:
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/Pigaine-1.jpg
gia to ela:
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/pisw.jpg
alla mallon kati prepei na kopsw gia na bgei ligotero apo 2000 klm
Μπορείς να πας αεροπλάνο Κοπενχάγη και να αρχίσετε από κει. Απλά θα σκάσετε παραπάνω φράγκα σε αεροπορικά. Καλοκαίρι σκανδιναβία γαμεί άπειρα.
12 stars circle your brow
02-03-2010, 13:31
δεν θα πάνε νορβηγία.
αν παμε απο κοπενχαγη γινεται και γλιτωνουμε το βερολινο που ειναι ενα ταξιδι απο μονο του και το κραταμε για αλλη φορα.
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/kopepigaine.jpg
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/kopeela.jpg
12 stars circle your brow
02-03-2010, 13:58
γιατι δεν αφηνετε την σουηδια μωρε και να κινηθειτε προς νορβηγια;
και δεν εννοώ όσλο, π.χ. εγω δεν ενδιαφερομαι ιδιαιτερα να το ξαναδω, αλλα προς δυτικα-βορεια φαση, στις ακτές
kai mena auto me epsine para poli alla tha prepei na pame mono norvigia tote.
oxi oti de to aksizei
Pinatero
02-03-2010, 15:45
Βαλκανια ή Λουμπλιανα-Βιέννη-Μπρατισλαβα-Πραγα-Βουδαπεστη με καποια προσθηκη απο τα γυρω ξερω γω
Magellan
02-03-2010, 16:04
το πρωτο που ποσταρε η λατρεια
tamagothi
02-03-2010, 18:06
Ζήτω ο πινατέρο! Τα βαλκάνια είναι καταπληκτικά, φτηνά, ζεστά, συμπαθητικοί άνθρωποι, τρομερό φαΐ, ωραία φύση, παλιές πόλεις, κομμουνισμός, Γερμανός και ΚΟΣΜΟΤΕ, τι άλλο να επιθυμήσει κανείς, τρελός όποιος σκέφτηκε να πατήσει το πόδι του έξω απ' τη χερσόνησο! Ίσα που σκότωνα άνθρωπο για ένα μπουρεκ τώρα, λαό ολόκληρο για ένα πίτσα-μπουρεκ ημέρας.
Κι η δεύτερη πρόταση δεν είναι άσχημη, ιδίως η Σλοβενία (έχει μάλιστα αναδειχθεί ομορφότερη χώρα του κόσμου [από εμένα]), γενικά μπράβο στον πινατέρο, τρομερό γούστο (ίδιο με το δικό μου παναπεί).
been there done that,
psaxnoume kati diaforetiko kai an exei kai fiord akoma kalutera
atom_smasher
02-03-2010, 20:25
Πολλες και καλες προτασεις πεσαν. Αν επιμεινεις για Σκανδιναβια προτεινω να ερθετε κατευθειαν Κοπενχαγη. Υπολογισε και το κοστος του αυτοκινητου Βερολινο - Κοπενχαγη και μαλλον συμφερει καρφι εδω. Αν κλεισετε συντομα θα ναι και οικονομικα τα εισητηρια και πιστευω οτι θα μπορεσετε ανετα να πατε Στοκχολμη και Οσλο και να γυρισετε .Καπως οπως το χεις σκεφτει στο χαρτη προτεινα και γω. Κοπενχαγη σε μια μερα εχεις δει αρκετα απο τα κλασικα αξιοθεατά της. Δεν την εξαντλεις αλλα οκ. Αν το αποφασισεις, ειδοποιησε για λεπτομερειες.
kopenxagi eimai i moni aptin parea pou eixei paei alla kai mono gia tin kristiania ksanapigainw kai pane kai 4 xronia.
thanks tha sexw upopsin!
atom_smasher
03-03-2010, 00:30
E τωρα που εισαι και ωριμοτερη μπορει να τα δεις με αλλο ματι... Αν ειμαι και τριγυρω μπορω να σας φορτωθω για να σας δειξω μερικα κρυμμενα μυστικα...παπαρια. Μπυρες θα πιουμε.
Με εχεις παρεξηγησει φιξξερ...
Παντως, με αφετηρια και τερματισμο κοπενχαγη γυρνωντας θα ελεγα να επιστρεψετε με φερυ απο χελσινμπορ (Σουηδια) στο χελνιγκορ (Δανια )ή καπως ετσι τελος παντων και να κανετε μια σταση στο καστρο που υποτιθεται οτι παιχτηκε το δραμα του αμλετ. και μετα Κοπενχαγη.
Είδες γκομενάκι και χώθηκες με τη μια.
atom_smasher
03-03-2010, 02:04
εννοειται ρε.
ok, tha sexw sta upopsin, pink k tetxia
metamelia3
04-03-2010, 22:21
been there done that,
ατσα ρε.
KoiliaSamprela
04-03-2010, 22:30
Δεν ξέρω αν έχεις πάει αλλά
Παλούκια --> Μπατσή --> Μπλε Λιμανάκι, αράζεις χτυπάς βυσσινάδα.
Ψιλή άμμος -->Φανερωμένη (ανάβεις κερί) -->Ηλιακτή -->Ρέστη , και καταλήγεις Αιάντειο οπότε και ψωνίζεις κυδώνια , και μύδια. Συνεχίζεις προς Αίας Κλαμπ Περιστέρια και φτάνεις Γυάλα όπου και τρως στην Ταβέρνα με την μεγάλη επιγραφή "ΦΡΕΣΚΑ ΠΣΑΡΓΙΑ". Πας από ντουλάπι βλέπεις το σπίτι του Σαμπρέλα ότι είναι Οκ, και γυρίζεις από Κακή Βίγλα-->Σελήνια -->Αμπελάκια. Πέραμα σκας και κανα δυο ρίμες με τον BD και είσαι ταμαμ!
thelw sumboules kai paratiriseis apo tous skwtzezous tou forou gia to parakatw senario pou eksetazoume
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/3-4.jpg
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/5-6.jpg
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/7-8.jpg
http://i84.photobucket.com/albums/k27/amelia_451/9-10.jpg
peite kai mporei kai na sas paroume sovara
kuriws thelw plirofories gia mikrous thisauroulides pou prpeei na doume kata ti diadromi giati skopeuoume na kanoume polles parakampseis opou aksizei.
KoiliaSamprela
19-03-2010, 16:55
το plan πως το έφτιαξες ? :oops::pink:
http://www.viamichelin.com/ kai common sense
Drumsick
19-03-2010, 16:58
Έχω να πω μονάχα πως η διαδρομή εδιμβούργο-αμπερντίν είναι απο τα ομορφότερα πράγματα που έχω δει.
kai an eprepe na kaneis parakampsi apo ton kuriws autokinitodromo pou tha pigaines ee?
Drumsick
19-03-2010, 17:04
Ε δεν ξέρω.. δεν έκανα παράκαμψη..
atom_smasher
20-03-2010, 02:11
Αρα περα απο την ομορφια της διαδρομης, δεν γνωριζεις αν υπαρχει κατι αλλο, ενδεχομενως αξιολογο τριγυρω?
enitharmon
20-03-2010, 13:41
συμβουλή, το να κάνεις roadtrip με σχεδιασμένη και την τελευταία λεπτομέρεια και αξιοθέατα δεν έχει νόημα. κανονίστε περίπου πως θα πάτε και τι πανδοχεία έχει στη διαδρομή, πηγαίντε κι όπου σας βγάλει. γιατί εσύ μπορεί να έχεις κανονίσει γαμάτο πρόγραμμα και να βγούνε διάφορα άλλα θεικά στη διαδρομή. οπότε μη ρωτάς πολλά
ennalaktiki protasi.
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs437.snc3/25120_376058028945_532773945_3866080_1170786_n.jpg
exei paei kaneis se tpt apauta?
Amnesiac.
23-03-2010, 14:46
Έχει πάει ο άτομ σμάσερ. Του άρεσε. Πέρασε καλά. Αυτά.
Drumsick
23-03-2010, 17:33
atom smasher, δεν ξέρω, όχι.
Πιξις σκωτία να πας (εκτος αν έχετε πολλούς μπλακμεταλλαδες στην παρέα!) και ο,τι είπε η ενι.
metallas mono enas, 2 dapitises, enas tzazas diadaktorikos, kai kana 2 akoma, 19-31 xronwn. to meigma einai oti nanai.
re skwtia piga persu k ti gurisa, skandinavia exw na paw 4 xronia.
xwris pou to septembri enas filos paei erasmus glaskwvi gia 1 xrono to...
na milisei o atom smasher
atom_smasher
24-03-2010, 03:32
αν μου επιτρεπει η ελιτ απο τα δυτικα προαστεια...
Μπορω να σε συμβουλεψω μονο για το κομματι της δανιας. οπωσδηποτε πρεπει να περασετε απο odense? παει και με φερυ απο πιο χαμηλα και γλιτωνετε να ξαναπερασετε απο την ηπειρωτικη δανια. Το περασμα απο γκετεμποργκ οκ. απλα θα μπορουσατε καπως να πατε και μια λιγο πιο πανω απο κοπενχαγη που ειναι το καστρο του αμλετ. οχι τρελη παρακαμψη και εχει και φερυ που περνατε απεναντι αν δεν θελετε να ξαναγυρισετε κοπενχαγη. εκτος αν θελετε να περασετε την γεφυρα για την γκλαμουρια και να δειτε μαλμο. μαλμο οκ δεν νομιζω οτι αξιζει. ουτε η γεφυρα ξερω γω συγκρινεται με το καστρο στο οποιο υποτιθεται παιχθηκε το δραμα του αμλετ. αλλη κουλτουρα βγαζει.ειδικα πιστευω η δαπιτισες θα το εκτιμησουν. διανυκτερευση οντενσε? γιατι? Α ολο παραλιακα σουηδια? γιατι? εκει περιπου που διασταυρωνεται το πηγαινε με το ελα βρισκεται και η λεγκολαντ. εφικτο το βρισκω απο χιλιομετρα..με το ματι. Η δανια ειναι μιση ελλαδα περιπου και ισως και κατι λιγοτερο. κοπενχαγη ααλμποργκ κανα 5ωρο.αντε 6.αν θυμαμαι καλα. ενταξει τωρα μαλακακο αμνεζιακ? σε ικανοποιησε το ποστ ή να γραψω κανα σεντονι ακομα για να πληρω τα στανταρ; μην μασας. ειπαμε αντρας απ τα δυτικα... πιξι αν θες αξιοθεατα ειδικοτερα πες.
Amnesiac.
24-03-2010, 10:31
ειμαι ευχαριστημενος απο την προσπαθεια σου. μια χαρα. τα πηγες καλα.
freezing_moon
24-03-2010, 11:41
ελπίζω να είπες ΔΑΠίΤη τη γέφυρα κι όχι τον Άμλετ κι αυτή η σύγχυση από μέρους μου να οφείλεται στο αυτό το τέτοιο το που από σύνταξη μάπα το πάσιο-φρουτ οκ.
atom_smasher
24-03-2010, 15:51
Εχεις καποιο προβλημα με αυτο που γραφω φριζιν μουν; δεν σ αρεσει ο τροπος του; δεν το ξαναγραφεις τοτε να μου πεις πως ειναι το σωστο. Δαπιτισσες λεω τις δυο κοπελες που θα ναι μαζι τους.
θνξ αμνιζιακ.
katwrimos_at_work
25-03-2010, 00:02
Ama milame gia skandinavia, i katwrimos tours proteinei prosgeiosi stin kopenxagi, enoikiasi aftokinitou kai meta:
- Malmø gia mpyres
- ama psineste gia gkomenakia pernate kai mia volta apo Lund, pou menei o katwrimos
- akolouthate E4 os stokxolmi (proeraitiki stasi sti granna sta mesa tis diadromis an psinestai gia limnes kanalia klp) Lund-SHL pairnei ena 6oro an pigainete giro sta 120km/hr
- sinexizete gia oslo (logika tha paizei 7oro giati einai psilokatsikodromos)
- molis xortasete oslo katiforizete pros gøteborg kai epistrefete kopenxagi (o dromos pou sindeei oslo me kopenxagi einai poly kalos, i diadromi den nomizo na pairnei pano apo 5oro)
APOFEUGETE SOUIDIKOUS KATSIKODROMOUS AN DEN EXETE GPS!!! EINAI PAGIDA!!! stous megalous dromous (E2 kai E4) paizei souper simansi klp... omos etsi kai kaneis to lathos na xotheis se kanan eparxiako dromo an den exete gps aplos frontiste na exete ksira trofi kai piksida.
Δεν ξέρω αν έχεις πάει αλλά
Παλούκια --> Μπατσή --> Μπλε Λιμανάκι, αράζεις χτυπάς βυσσινάδα.
Ψιλή άμμος -->Φανερωμένη (ανάβεις κερί) -->Ηλιακτή -->Ρέστη , και καταλήγεις Αιάντειο οπότε και ψωνίζεις κυδώνια , και μύδια. Συνεχίζεις προς Αίας Κλαμπ Περιστέρια και φτάνεις Γυάλα όπου και τρως στην Ταβέρνα με την μεγάλη επιγραφή "ΦΡΕΣΚΑ ΠΣΑΡΓΙΑ". Πας από ντουλάπι βλέπεις το σπίτι του Σαμπρέλα ότι είναι Οκ, και γυρίζεις από Κακή Βίγλα-->Σελήνια -->Αμπελάκια. Πέραμα σκας και κανα δυο ρίμες με τον BD και είσαι ταμαμ!
thes na ginoume filoi na phgainoume roadtrips?
samprela ξεχασες τα κανακια ομως.
ερχεσαι συχνα κούλουρη;
KoiliaSamprela
03-04-2010, 10:44
samprela ξεχασες τα κανακια ομως.
ερχεσαι συχνα κούλουρη;
Στα κανάκια έχω πάρει κύπελλο φίλε :)
Κάποτε συνέχεια, τώρα πολύ πιο σπάνια , ωστόσο αύριο θα είμαι εκεί .
Mitsmann
03-04-2010, 11:08
ειδα στο ΕΡ γραμμενα τα ονοματα Μπατσι (Σαμπρελα το εχουμε κανει με ιωτα τωρα, σαν το Γουδι), Αιας κλαμπ, Μπλε Λιμανι.
ολοκληρωθηκα.
επικυρηγμενοι ειμαστε στη κακη βιγλα λεμε:angel:
KoiliaSamprela
03-04-2010, 22:54
επικυρηγμενοι ειμαστε στη κακη βιγλα λεμε:angel:
χαχαχα , έλα ρε, τι εποχή σας επικήρυξαν ?
Mitsmann
03-04-2010, 23:51
εγω θα θελα να γυρναγαμε 15 χρονια πισω και να πηγαιναμε Εκστασυ πρωι-μεσημερι-βραδυ και το βραδυ να μαθαιναμε να γινομαστε με σαμπουκες και να ακουμε πρωτες φορες το Κιλλινγκ ιν δε νεημ οφ, και να γλιστρανε τα πλακακια απ τα χυμενα ποτα και στο τελος να ανοιγε ο Πανος ο Κορρος τα φωτα 4 παρα και να λεγε "και αυριο νυχτα ειναι".
:touched: και να κοπαναει το καμπανακι ουρλιαζοντας "κανε τουμπα και κλότσα" ---> "and now you do what they told ya"
πρεπει να κλεινει τριετια η ιστορια
ροδα τσαντα και κοπανα φαση
respect στη σαλαμινα-τιγκα στους καγκουρες
περιμενω τη στιγμη που θα δωθει το κλειδι της πολης στον μητρογλου σε σεμνη τελεττη στα παλουκια
Mitsmann
05-04-2010, 01:29
το χουν ξαναπει κι αλλοι δαυτο, αλλα δεν ειμαι βεβαιος οτι εχει ΤΟΣΟΥΣ καγκουρες πια.
scandinavia 1..
scandinavia 2..
scandinavia 3
ekleise!
10 meres ton augousto
4 atoma
1 bmw 3ara
kai 1000 eurw ligotera gia ton kathena.
hamburg-kopenxagi-kalmar-stokxolmi-orebro-goteborg-skagen-arhus-hamburg
atom_smasher
07-04-2010, 15:55
Tα θερμα μου συγχαρητηρια για την αποφαση σας! Καλα θα περασετε!
Ama milame gia skandinavia, i katwrimos tours proteinei prosgeiosi stin kopenxagi, enoikiasi aftokinitou kai meta:
- Malmø gia mpyres
- ama psineste gia gkomenakia pernate kai mia volta apo Lund, pou menei o katwrimos
- akolouthate E4 os stokxolmi (proeraitiki stasi sti granna sta mesa tis diadromis an psinestai gia limnes kanalia klp) Lund-SHL pairnei ena 6oro an pigainete giro sta 120km/hr
- sinexizete gia oslo (logika tha paizei 7oro giati einai psilokatsikodromos)
- molis xortasete oslo katiforizete pros gøteborg kai epistrefete kopenxagi (o dromos pou sindeei oslo me kopenxagi einai poly kalos, i diadromi den nomizo na pairnei pano apo 5oro)
APOFEUGETE SOUIDIKOUS KATSIKODROMOUS AN DEN EXETE GPS!!! EINAI PAGIDA!!! stous megalous dromous (E2 kai E4) paizei souper simansi klp... omos etsi kai kaneis to lathos na xotheis se kanan eparxiako dromo an den exete gps aplos frontiste na exete ksira trofi kai piksida.
exoume gps kai tha xwnomaste sunexws se katsikodromous. oslo einai allo taksidi.
pes gia visby an aksizei, peftoume sti mediaval week kai exoume porwthei kai 100 eurw aeroplanaki apo stokxolmi einai peirasmos.