PDA

View Full Version : xp prob

nothingman
22-02-2010, 17:10
Λυπούμεθα αλλα τα windows δεν ξεκίνησαν επιτυχημένα. Αυτό ίσως οφείλεται σε μια πρόσφατη αλλαγή υλικού ή λογισμικού.
Αν ο υπολογιστής σας σταμησε να αποκρίνεται, επανεκκινήθηκε απρόσμενα ή η λειτουργία του τερματίστηκε αυτόματα για να προστατευτούν τα αρχεία και οι φάκελοί σας, επιλέξτε τις τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις για να επιστρέψετε στις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν.
Αν μια προηγούμενη προσπάθεια επανεκκίνησης διακόπηκε λόγω διακοπής ρεύματος ή πίεσης του κομπιούισχύος ή επαναφοράς ή αν δεν είστε βέβαιοι τι προκάλεσε το πρόβλημα, επιλέξτε κανονική εκκίνησ των windows.

Ασφαλής λειτουργία
Ασφαλής λειτουργία με δίκτυο
Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών
Τελευταίες γνωστές σωστές ρυθμίεις (οι πιο πρόσφατες που λειτουργούσαν)
Κανονική εκκίνηση των wndows.

Πατήστε επάνω και κάτω βέλος για να μετακινήσετε την επιλογή σας.

δοκίμασα και τις 5 επιλογές αλλά όλες με οδηγούν πάλι στην ίδια οθόνη.
είχα αφήσει το ανηψάκι μου να παίξει λίγο CoD, σε κάποια φάση μου είπε πως κόλλησε η οθόνη, δοκίμασε με ctraltdlt να κλείσει την εφαρμογή, λέει δεν έκλεινε και πάτησε το τρισκατάρατο κουμπί στο κουτί για να κλείσει τα windows. μπήκα με live cd ubuntu και βλέπει κανονικά τα αρχεία μου (μουσικές, ταινίες και μπούκμαρξ δλδ που με ενδιαφέρουν) οπότε στη χειρότερη, αν χρειατεί δλδ φορμάτ, τα μεταφέρω σε εξωτερικό σκληρό και γλιτώνουν. αλλά θα ήθελα να αποφύγω το φορμάτ οπότε σας παρακαλώ να μου βρείτε τη μαγική λύση.

xp με τα service packs του και τα όλα του.

locust
22-02-2010, 17:18
inb4 έχεις λειτουργικό 10ετίας

KoiliaSamprela
22-02-2010, 17:19
90% αν μπορούσες να κάνεις σκαν/φιξ ντισκ θα σου έλυνε το πρόβλημα. δοκίμασε να "βρεις" κάποιο τέτοιο πρόγραμμα , δεν θυμάμαι αν το hirens έχει τέτοιο utility μέσα

antimusic
22-02-2010, 17:23
α μπράβο, θυμάται κανείς αν μπορείς να κάνεις chkdsk από την κονσόλα που σε βγάζει αν κάνεις boot με το cd των windows;

όπου εκεί παρεμπιπτόντως έχει κάτι επιλογές για repair αλλά δεν θυμάμαι τι ποσοστό επιτυχίας είχαν στα xp.

πάντως απότι θυμάμαι μπορείς απλά να περάσεις τα xp ξανά αποπάνω (κανονικό install/setup, όχι format προφανώς). και εννοείται οτι θα κάνεις backup τα bookmarks τουλάχιστον.

JnB
22-02-2010, 17:56
Εκκίνηση με win cd.
Κονσόλα.
"fixboot c:"

και μετά

"chkdsk c:" (αν θυμάμαι καλά)

Phoebus
22-02-2010, 19:42
και εννοείται οτι θα κάνεις backup τα bookmarks τουλάχιστον.

http://del.icio.us/

Abruzzi
22-02-2010, 19:57
inb4 έχεις λειτουργικό 10ετίας

και γιατι να τα αλλαξει;

Ingolemo
22-02-2010, 21:00
Εκκίνηση με win cd.
Κονσόλα.
"fixboot c:"

και μετά

"chkdsk c:" (αν θυμάμαι καλά)

kapws etsi einai, apla kapou meta pou tha mpeis sto windows setup apo to cd prepei na pathseis R (to leei) gia recovery console.

btw, an den mpainei oute safe mode, paizei na mhn to glutwneis to format

rat_poison
22-02-2010, 22:12
Δεν είναι
fixmbr c:?

Documentation (http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true)

Ingolemo
22-02-2010, 22:36
Δεν είναι
fixmbr c:?

Documentation (http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true)

fixbmr einai gia provlhmata me master boot record (aka boot loaders klp).
fixboot den kserw akrivws ti ftiaxnei, alla kati sto boot twn windows logika :p

nothingman
22-02-2010, 23:19
είστε καλά παιδιά.
έβαλα το cd, έκαμα τα fixboot και chkdsk μου και επιτέλους άνοιξε. κοιτάω κάτι άλλο τώρα ή είμα κομπλέ και άραι έτοιμος να αρχίσω το μπακαπ γιατί λιγάκι αγχώθηκα σήμερα;

JnB
22-02-2010, 23:25
backup asap τώρα.

antimusic
23-02-2010, 02:14
μάλλον είσαι κομπλέ μέχρι την επόμενη φορά.

Ingolemo
23-02-2010, 07:21
είστε καλά παιδιά.
έβαλα το cd, έκαμα τα fixboot και chkdsk μου και επιτέλους άνοιξε. κοιτάω κάτι άλλο τώρα ή είμα κομπλέ και άραι έτοιμος να αρχίσω το μπακαπ γιατί λιγάκι αγχώθηκα σήμερα;

Logika komple eisai, mpakap kane etsi kialliws, eidika photos klp arxeia pou den ksanavriskeis.