View Full Version : [Cinema] Where the Wild Things Are (2009)
Pinatero
18-02-2010, 18:47
SsZXKLtDb-k
δεν ξερω κατα ποσο βασιστηκε στο βιβλιο που δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχε, δεν ειδα καν trailer, το βρηκα καπου και το κατεβασα απλα. ωραια μουσικουλα, ομορφα τερατακια, μικρος παιζει πολυ καλα, αλλα δεν εχω βαρεθει τοσο σε ταινια απο τα μισα και μετα, κριμα θα μπορουσε να ηταν ενα μικρο αριστουργημα σε αλλη βαση, απ'τις χειροτερες ταινιες που εχω δει το τελευταιο διαστημα, ισως καποιος με διαψευσει, μακαρι τουλαχιστον αν καποιος τη δει και του αρεσει να βγει κατι καλο απο ενα τετοιο τοπικ
Kaserinos
19-02-2010, 01:03
Ελα φιλε, εισαι λιγο αδικος...Θα μου πεις αυτα ειναι καθαρα υποκειμενικα..
Εγω πηγα και το δα σινεμα μονος..στην αιθουσα εγω και μια μανα με 2 πιτσιρικια (που γυρνουσαν καθε τρεις και λιγο λες και ημουν ο παρανοικος βιαστης).
Ειναι φαινομενικα παιδικο, αν και για πιο μεγαλα παιδια (μην πω για ενηλικους).
Εικαστικα το αποτελεσμα ειναι απλα γοητευτικο.
Ο συγκεκριμμενος σκηνοθετης παντα κανει περιργα ταινιακια (π.χ.: Στο Μυαλο του Τζον Μαλκοβιτς). To ωραιο ειναι οτι οτι ενω αυτο που βλεπεις ειναι κατι που ξερεις (και ξερεις πως περιπου θα παει), στο τελος μαλλον δεν εισαι και τοσο σιγουρος τι ειναι αυτο που βλεπεις.
Και αυτο το επιτυγχανει η αφηγηση.
Σουρεαλ σκηνικα σε ενα κοσμο παραμυθενιο (το σκηνικο με το σκυλο εχει πολυ γελιο).
Ο πιτσιρικας ειναι απλα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ας ξεκολλησουμε επιτελους απο το γαμημενο κλισε οτι για να μας τραβηξει την προσοχη ενα μικρο, πρεπει ή να ειναι αρρωστο,καθυστερημενο ή να λεει τρελα και να βλεπει νεκρους.
Συμφωνω οτι η αδυναμια της ειναι αυτη η σεναριακη εξελιξη που περιμενεις σε καθε ταινια , αλλα πρεπει να λαβουμε υποψιν μας, οτι το βιβλιο ειναι πιο πολυ εικονα (σαν picture book αναφερεται) και λιγοτερο story.
Και μενα σαν παιδι, πιο πολυ η εικονα θα μου εμενε..:P
Στα δυνατα σημεια της βαζω επισης την εκπληκτικη μουσικη, τοσο απο το trailer που το "εντυσαν" οι Arcade Fire, οσο και στο main film απο την Karen O And The Kids..Θα λεγα οτι σου αφηνει ενα πολυ ζεστο αισθημα τελειωνοντας..
Εν κατακλειδι, μια ταινια για πιο μεγαλα παιδια (καθοτι σκοτεινη) αλλα και για μεγαλους που ναι ρομαντικοι (γιατι στο συνολο της ειναι γλυκια).
Αν ημουν πιτσιρικας θα την ειχα λατρεψει σιγουρα..Well Done Spike!
Ingolemo
19-02-2010, 02:25
Ο συγκεκριμμενος σκηνοθετης παντα κανει περιργα ταινιακια (π.χ.: Στο Μυαλο του Τζον Μαλκοβιτς).
E, kala, mhn ypervalloume kiolas:
http://www.imdb.com/name/nm0005069/
Gamane ta Being John Malkovich kai Adaptation, alla pio polu nomizw logw senariou-Kauffman para skhnothesias.
Oxi oti einai kakos skhnotheths e, mia xara einai.
On topic, an kai den htan kati to idiaitero h tainia, den me xalase kiolas, tha mporouse na einai polu kaluterh omws, eidika sto deutero miso.
antimusic
19-02-2010, 02:35
πιο πολύ με ψήνει αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=LW8vWcLJYXI) να σας πω την αλήθεια.
Kaserinos
19-02-2010, 02:51
E δεν ειχε και κατι αλλο να πει...Θυμησου οτι το βιβλιο ειναι πολυ μικρο..Τι αλλο να πει..
Blame the writer, not the director..
Και σιγουρα υπαρχουν πολυ πιο περιεργοι σκηνοθεταδες, αλλα το '99 που χε παιξει το Malcovic, μου καψε και λιγο το μυαλο..Ποσο να'μουνα? Δεκατριω?
Τυπα που εχει γυρισει κλιπς Beastie Boys και συμμετεχει και στο Jackass, απλα σεβας...
Σιγουρα παντως οι προσδοκιες μου απο το στορυ ητανε μεγαλυτερες...Απο σκηνοθεσια, ο τυπος γαμω..Τι αλλο να κανει δηλαδη?
Kaserinos
19-02-2010, 04:30
πιο πολύ με ψήνει αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=LW8vWcLJYXI) να σας πω την αλήθεια.
Οντως, πολυ καλο.
Στο 0:34 ο μουσατος ειναι ή ο Καντονά ή ο μουσατος τρελιαρης απο το Boondock Saints...Nομιζω?
Δεν είχε και κανένα βάθος νόημα κλπ η ταινία. Ταύτιση του πιτσιρικά με το ένα τερατάκι κλπ. Από το τρέιλερ περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά δεν με κούρασε ούτε και βαρέθηκα.