Log in

View Full Version : [Cinema] The Last Airbender (2010)

BunnyDee
14-02-2010, 23:36
Or should I say , όπως το [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar:_The_Last_Airbender"]animation (]Avatar: The Last Airbender[/url) (και ουχί anime, contrary to popular belief λόγω ΚινεζοΙαπωνικών και γενικά East Asian στοιχείων - Nickelodeon είναι) στο οποίο βασίζεται.

Adaptation σε ταινία written, directed and produced από τον M. Night Shyamalan, με effects της ILΜ. Και το trailer μπορείτε πλέον να το δείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=0iwh70CLHiM). Και, δεν ξέρω αν είστε μαζί μου εδώ (πείτε μου αν είναι έτσι ή όχι και γιατί κλπ), αλλά τρέφω μεγάλες ελπίδες γι' αυτό.

Και να σας εξηγήσω και γιατί, λοιπόν. Που λέτε, κάποτε ήμουν τρομερά fan του Νύχτα - το peak, φυσικά, ήταν όταν είχα δει, και πορωθεί με, το Unbreakable. Αλλά μετά, και επειδή είχε κάνει τέτοιο εφέ το Sixth Sense που είχε τέτοιο twist και σοκαρίστηκαν όλοι, οι ταινίες που έβγαζε ήταν η μία χειρότερη απ' την άλλη - και εντάξει, don't get me wrong here, ξεκίνησε από αρκετά ψηλά το downfall του ώστε να του πάρει καιρό να κάνει ταινία που πραγματικά να μη μ' αρέσει πλέον, αλλά και πάλι, θεωρώ ότι είχε φύγει για μια φάση απ' τον αληθινό του δρόμο. Αλλά τώρα, πιστεύω ότι κατάλαβε ότι δεν, και επιστρέφει στο να κάνει ταινίες επειδή αυτός γουστάρει, και όχι για να επαναλάβει τη συνταγή εκείνη που κατα σύμπτωση, πιστεύω, κιόλας, είχε εκείνη την επιτυχία.

Και, ναι, θεωρώ ότι έχουν κάτι comicsικό οι "απ' αυτόν, γι' αυτόν" ταινίες. Όοοχι, όχι superheroικό, όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπουμε, αλλά... σαν "τα άλλα comics". Δηλαδή, σκεφτείτε το. Και, εντάξει, μπορεί και να είναι ιδέα μου, αλλά και η αισθητική του Last Airbender απ' το trailer, και το φαινομενικό θέμα κλπ, εκεί με πάνε.

Το βασικό, πάντως, είναι ότι έχω μεγάλες ελπίδες. Και θέλω να επιστρέψω στην πόρωσή μου με το Νύχτα, γιατί πολύ στεναχωρήθηκα που έφτασε τέλμα για 'μένα με το Happening τελικά.

LokiTricksterGod
15-02-2010, 01:24
φτηνός σκηνοθέτης ο shyamalan, αν εξαιρέσουμε village που ήταν για μένα η καλύτερη του στιγμή (για τα δεδομένα του πάντα) και την ωραία (αν και αστήρικτη) ατμόσφαιρα στο unbreakable. δε ξέρω για αυτό τώρα!

antimusic
15-02-2010, 08:38
μπάνιντι ελα δω να σε μαθω να μιλάς.

BunnyDee
15-02-2010, 21:38
Loki, εγώ το Unbreakable συγκεκριμένα θεωρώ ότι τα έσπασε.

antimusic, εεε;

Dragonlord
20-08-2010, 11:30
Για πείτε, το έχει δει κανείς; Εδώ βγαίνει 28/10 λέει αλλά ολλανδία είχε παντού αφίσες, οπότε όλο και κάποιος καμένος θα το έχει κατεβάσει από καμ. Στο imdb έχει καταφέρει να πάρει 4.3/10, αλλά και τα άλλα του shyamalan γύρω στο 5-6 έχουν οπότε δεν πτοούμαστε (πολύ).

BunnyDee
20-08-2010, 17:23
Εγώ το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι πρόκειται για απίστευτο fail, κι ότι έσπασε ρεκόρ χαμηλού σκορ στο Rotten Tomatoes, με 8%. Οι προηγούμενες του Shyamalan με είχαν βάλει κι εμένα σε σκέψεις, καθώς ήμουν πάντα αυτή που διαφωνούσε με 'τους πολλούς' και τις λάτρευε, μέχρι το The Happening πέρσι, που απλά δεν. Και άκουσα από κόσμο που εμπιστεύομαι, και ξέρει τι λέει στο θέμα (δεν είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύομαι στον τομέα) ότι δεν τόχει με αυτό, καθώς, λέει, δεν 'έπιασε' καθόλου το λόγο που το original άρεσε σε κόσμο, κτλ. Οπότε δεν το είδα καν - άλλων απόψεις μεταφέρω, αλλά με το χέρι στην καρδιά, τους εμπιστεύομαι αρκετά ώστε να μην το δω. Κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για 'μένα, μέσα σ' όλα αυτά που βλέπω, πες δεν πάω cinema για την πάρτη του, αλλά δε σκέφτομαι καν να το κατεβάσω 'όταν'.

Dragonlord
20-08-2010, 21:33
Εμένα μου άρεσε και το happening, ενώ δεν έχω δει το ορίτζιναλ, οπότε κομπλέ!