Log in

View Full Version : Mass Effect trilogy

Phoebus
13-02-2010, 01:57
Έχουμε πει τόσα πολλά γι'αυτό το παιχνίδι και κάπου είδα πρόσφατα ότι ετοιμάζεται ΜΕ3 για το 2011, επιβάλλεται λοιπόν να έχουμε ξεχωριστό thread. Εδώ κάτι ανύπαρκτα games (πχ The Saboteur :P) έχουν δικά τους threads και να μην έχει το MASS EFFECT;;;;;;; Τέσπα.

Για όποιον δε το'χει τιμήσει, είναι σα το Knights of the Old Republic (Jade Empire engine) χωρίς Star Wars, με απίστευτα γραφικά/art και EVE Online feeling.

Τα archetypes είναι 100% αντιγραφή KOTOR, με τους biotics να είναι στην ουσία οι "Jedi". Όλη η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το "mass effect" που είναι στην ουσία αυτό που πρότεινε ο Stephen Colbert στον Brian Cox (να βρουν ένα τρόπο να ρυθμίζουν το πόσο επηρεάζει το higgs boson τα σώματα των ανθρώπων και να το πλασάρουν ως προϊόν αδυνατίσματος - βρείτε το, δείτε το και απολαύστε). Με κάποιο μυστήριο τρόπο που προέρχεται από κάτι εξωγήινους, μπορούν να επηρεάζουν το πόση μάζα θα έχει ένα αντικείμενο και είτε την κάνουν απειροστικά μικρή ή μεγάλη για να πετύχουν μία συγκεκριμένη εφαρμογή. Από τα πιο όμορφα στοιχεία του παιχνιδιού είναι η μυθολογία που κατασκευάζεται μέσω των "codex" τα οποία μπορείς να διαβάσεις/ακούσεις και σε βάζουν πολύ καλά στο κλίμα.

Έχει επίσης καλούτσικο σενάριο. Ξεκίνησα να παίζω το 2. Φυσικά όλα τα saves από το 1 έχουν πάρει πούλο εδώ και καιρό, δε ξέρω αν θα είχε τρελή διαφορά αν έπαιζα με εκείνα. Εντυπωσιακή εισαγωγή είχε πάντως, εντελώς κινηματογραφική (και λίγο θύμησε 5th Element).

Στα μείον, το επαναλαμβανόμενο gameplay, η αίσθηση ότι έχεις ξαναπαίξει τέτοιο παιχνίδι και ίσως θα έλεγα η τεράστια ανικανότητα να έχει ο χαρακτήρας σου interactivity με το περιβάλλον (κλασσικό old school crpg δηλαδή).

Όπως και να'χει όμως, πείτε εντυπώσεις και δείξτε αγάπη (ή μίσος) :)

rat_poison
13-02-2010, 03:40
Το import γαμάει. Δοκίμασέ το. Πολλά minor quests εμφανίζονται να έχουν κάποια ελάχιστη επίδραση, αλλά οι μεγάλες αποφάσεις του ME1 κάνουν το ME2 διαφορετική εμπειρία αν κάνεις import.

Nasum
13-02-2010, 03:52
Αν και στην αρχή ενθουσιάστηκα,το παράτησα γρήγορα.Γενικά είναι καλό παιχνίδι,αλλά κάποια πράγματα με αποθάρρυναν από το να το συνεχίσω.
Στα συν του,η φανταστική ατμόσφαιρα σκοτεινού sci-fi,το άκρως ενδιαφέρον σενάριο,οι διάλογοι,οι χαρακτήρες(npc και μη),οι καλοφτιαγμένες πόλεις και spaceships και ότι βλέπουμε επιτέλους σε ένα rpg τον χαρακτήρα σου να μιλάει κανονικά όταν επιλέγεις την αντίστοιχη απάντηση σε διάλογο.
Στα πλην του,το επαναλαμβανόμενο gameplay που ανέφερε και ο Φοίβος,ο οπλισμός είναι ψιλοστάνταρ,οι σφαίρες δεν τελειώνουν ποτέ και το βασικότερο όλων:Πατάς το I και δε γίνεται τίποτα.Μεγάλη ξενέρα.Το inventory είναι η πεμπτουσία των rpg.
Aυτά.;)

asimoulis
13-02-2010, 15:54
γενικά έχω ως side quest στη ζωή μου να τα τερματίσω. είμαι στο 1 και είναι πολύ καλό.

Phantom Duck
13-02-2010, 16:20
το 2 είναι σκάλες ανώτερο του 1, έχει πάρει ΟΛΑ τα καλά κι έχει διώξει το επαναλαμβανόμενο gameplay (ίδιες βάσεις σε άδειους πλανήτες, τρέχα γύρω γύρω χωρίς νόημα κλπ.). μόνο η αναζήτηση resources είναι ακόμα σπασαρχίδικη και έχει το μείον του ότι δεν αναπτύσσει ισάξια τη μυθολογία του 1 (που καταφέρνει να σε βάλει σε έναν ολόκληρο υποθετικό κόσμο με κάθε λεπτομέρεια). το σενάριο όμως πάει γαμιώντας, έχει illusive man και μπορείς να το τερματίσεις χάνοντας, πόσο καύλα είναι αυτό.

nasum, στο 2 έχει κατι σαν γεμιστήρες και το inventory είναι μια μαλακία και μισή. διαλέγεις κράνη πανοπλίες και όπλα, τι να κάνεις τα παπούτσια που σου δίνουν +2 luck; το θέμα είναι η ιδιαιτερότητα του ίδιου του shepard, όχι τα items. πάντως η αλήθεια είναι ότι με δυσκολία χαρακτηρίζεται rpg πλέον.

asimoulis
13-02-2010, 16:51
κλασσικό old school crpg δηλαδή

η αλήθεια είναι ότι με δυσκολία χαρακτηρίζεται rpg πλέον.

μας κάνουν πλάκα αυτή είναι η αλήθεια. το gaming είναι στο 2010 βλέπουμε παπάδες, βλέπουμε απίθανες εμπνεύσεις και έχουμε κολλήσει στο γαμημένο το pool of radiance. στα αρχίδια μου οι μαλακίες που θέλαν να λέγονται και RPG. στο KoTOR (new rpg breed) γίνονται παπάδες για να σε ρίξουν στη σκοτεινή πλευρά (όπως θα έπρεπε) αλλά στάθηκα κυρίαρχος του μυαλού μου και έγινα γαμώ τους jedi. αυτό θα πει rpg. στα αρχίδια σας.

rat_poison
13-02-2010, 16:55
Για το 2:

Νταξ δεν έχει και το βάθος του Dragon Age ή του Might & Magic 6-7, αλλά όσο κάνεις lvl up όντως θα δεις εξέλιξη τύπου RPG κ εξειδίκευση. Στα αρχίδια σου όμως, γιατί το παιχνίδι απλά γαμάει, οι μάχες έχουν πλάκα κ ανάλογα με τους χαρακτήρες που θα πάρεις μαζί σου είναι και τελείως διαφορετικό το παίξιμό τους. H ίδια μάχη με 3 engineers μπορεί να είναι walk in the park (αν έχεις αντιπάλους mechs) μπορεί να είναι μπούτζα με biotics (πιχί)

Phantom Duck
13-02-2010, 17:17
asimoulis εμένα στ' αρχίδια μου, ίσα ίσα που δεν την παλεύω με τα παραδοσιακά rpgs.

οι μάχες πάντως είναι όντως πολύ καλύτερες από το 1.

btw το 2 έχει χαμηλότερες απαιτήσεις από το 1, πόσο θεοί είναι οι Καναδοί.

Phoebus
14-02-2010, 00:05
κλασσικό old school crpg δηλαδή

η αλήθεια είναι ότι με δυσκολία χαρακτηρίζεται rpg πλέον.

μας κάνουν πλάκα αυτή είναι η αλήθεια. το gaming είναι στο 2010 βλέπουμε παπάδες, βλέπουμε απίθανες εμπνεύσεις και έχουμε κολλήσει στο γαμημένο το pool of radiance. στα αρχίδια μου οι μαλακίες που θέλαν να λέγονται και RPG. στο KoTOR (new rpg breed) γίνονται παπάδες για να σε ρίξουν στη σκοτεινή πλευρά (όπως θα έπρεπε) αλλά στάθηκα κυρίαρχος του μυαλού μου και έγινα γαμώ τους jedi. αυτό θα πει rpg. στα αρχίδια σας.

Όχι νταξ, καλά τα λες, απλά εγώ κυρίως αναφέρομαι στη διαφορά μεταξύ crpg και p&p που ουσιαστικά είναι.... ο πολυμορφισμός; [sic] Στο p&p μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε στο περιβάλλον σου ως κάτι, να δοκιμάσεις να κάνεις τα πάντα, και γενικώς προσφέρει μία ελευθερία. Στο ME δε μπορείς να πηδήξεις καν :P

Μιλάω για εμπόδια ε.

Once_Emperor
15-02-2010, 00:02
Μόλις τελείωσα το 2. Γενικά ήταν διασκεδαστικό παιχνίδι αλλά τπτ ιδιαίτερο. Μετριο θα έλεγα γενικά.

Αφήνοντας πίσω του οποιδήποτε RPG στοιχεία υπήρχαν στο 1 και κάνοντας ένα - καλό μεν - revamp στο σύστημα μάχης είναι πιο κοντά σε ένα sci-fi 3rd person shooter (μου θύμησε και αρκετά Gears of War). To story στο 2 είναι αρκετά πιο αδιάφορο από το 1 και εντελώς γραμμικο. Δλδ, ναι μεν διαλέγεις με ποια σειρά θα κάνεις τις αποστολές (missions για τα πρακτικά, ούτε καν quest) αλλά αυτό δεν αλλάζει καθόλου την έκβαση του παιχνιδιού (εκτός από το sum up στο τέλος).

Fluff ελάχιστο και όχι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, εντελώς προβλέψιμη πλοκή και εξέλιξη και γενικά μου φάνηκε σαν filler και προετοιμασία για το 3. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα αλλά το 1 μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση και περίμενα πολλά παραπάνω από αυτό. Για να δούμε το 3 τι θα λέει...

Esteban
15-02-2010, 21:51
Δεν έχω παίξει το 1, αλλά το 2 σκίζει κωλαράκια.

Επιτέλους τα party members έχουν ανάμιξη στους διαλόγους που τους αφορούν και νοιάζεσαι για πάρτη τους, όχι σαν το dragon age Που απλά ήθελες να πάρεις influence για να ξεκλειδώσεις +stats και να πηδήξεις τη Moriggan

Γενικά πολύ ωραίο σύστημα μάχης αφού δεν το βαριέσαι.

Phantom Duck
15-02-2010, 22:17
μλκ πώς την πάλεψες με το σύμπαν του 2, έκατσες και διάβασες όλο το codex που σου ανοίγει στην αρχή; αυτά είναι όλα τα λήμματα του 1 ξέρω γω.

rat_poison
15-02-2010, 22:23
Για τις πιπίτσες που κλαίγονται για την έλλειψη RPG στοιχείων στο 2 (κυρίως):

ROLE-playing-game δεν είναι μόνο τα στατιστικά και οι ειδικές ικανότητες και τα αντικείμενα. Role-pg είναι κυρίως να δημιουργήσεις έναν ενδιαφέρον "χαρακτήρα", με τις αττακάρες του, τα διλήμματα και τις αποφάσεις του, στον οποίον μπορεί να ταιριάζει το ρητό του Mr. Wolf στο Pulp Fiction: "Just because you are a character doesn't mean you have a character".

Κι όχι το τι μπλιμπλίκια ξέρει να κάνει στη μάχη.

Σ' αυτό το πράγμα, τα ME1-2 το καταφέρνουν τέλεια. Ειδικά στο 2 που έχεις ορισμένες φορές δευτερόλεπτα να πάρεις μία (ψευτο)ηθική απόφαση με αβέβαια αποτελέσματα αυτό το πράγμα συμβαίνει εξαιρετικά. Το ότι στο ενδιάμεσο μπορείς κ να πυροβολάς κακούς είναι added bonus.

Esteban
16-02-2010, 01:07
μλκ πώς την πάλεψες με το σύμπαν του 2, έκατσες και διάβασες όλο το codex που σου ανοίγει στην αρχή; αυτά είναι όλα τα λήμματα του 1 ξέρω γω.

Γενικά, ναι αρχικά έμενα λίγο μαλάκας όταν αναφερόντουσαν σε οργανισμούς και races,αλλά ό,τι δεν καταλάβαινα έριχνα μια ματιά στο codex ισχύει. Πλέον ελάχιστα

BibleBlackBird
16-02-2010, 19:07
Που απλά ήθελες να πάρεις influence για να ξεκλειδώσεις +stats και να πηδήξεις τη Moriggan

λολ. ΚΛΑΙΩ. ολοι το κανανε αυτο ξερωγω.

Phoebus
20-02-2010, 22:19
Στο ΜΕ2 εγώ έχωσα όλες τις γκόμενες του γκρουπ. Και κάθε φορά έπαιρνα και 2+ paragon. Παρατούσα τη μία και πήγαινα κατευθείαν στην άλλη. WHATUP.

H.
21-02-2010, 00:11
Χώνεις και την Jack δηλαδή? :O

Phoebus
21-02-2010, 00:18
Εννοείται, έγινε για λίγη ώρα η Ms Jack Shepard. Με τα ταττούζ κτλ, σα να γάμησα τον Jack από το LOST. Τέλεια.

Esteban
21-02-2010, 16:40
Jack έχωσες όταν στην έπεσε για casual sex ή μετά με κλάμα και συναίσθημα;

Έχει διαφορά

Phoebus
21-02-2010, 19:42
Κλάμα και συναίσθημα. Ήρθε πάνω... με αγκάλιασε... μου είπε ότι δε μπορεί να είναι μόνη... και ότι με χρειάζεται.

Και της τον έχωσα.

Μετά κατέβηκα κάτω και της είπα "να μιλήσουμε για τη σχέση μας". Και χωρίσαμε. Briefest relationship ever. Έφαγα χυλόπιτα από τη Samara όμως.

ytm-UXWpR-w

Marillion
28-02-2010, 20:22
αφοσιώθηκα τόσο πολύ στις αποστολές και δεν μου έκατσε καμμία ρε (εντάξει έριξα ένα πιστόλι). η μιράντα με έτριψε αλλά μετά δεν θυμάμαι αν εκανα μαλακία εγώ και δεν εξελίχθηκε.

τέσπα υπερέπος. είχα τις αμφιβολίες μου ειδικά αφού άργησα να ξεπεράσω την κοτορίαση του πρώτου, αλλά με ιμπορτεντ χαρακτήρα χάρηκα ιδιαιτέρως. κάποιοι έλεγαν πως λίγα πράγματα αλλάζουν, εγώ διαφωνώ. άσε που παίζει και τρίτο σε 2 χρονάκια και μάλλον θα δούμε εκεί τις επιπτώσεις των επιλογών μας.

δεν φτάνεις με τπτ 30άρη χαρακτήρα αν δεν έχεις φουλάρει στο πρώτο. σκάνναρα τα πάντα (όχι μέχρι να γίνουν depleted ε, έλεος τόσο χρόνο δεν έχουμε), έκανα όλα τα σαιντ μισσιονς, όλες τις αποστολές του κριου κτλ κτλ και πήγα μέχρι 27 ρε πούστη.

τι ατμόσφαιρα, τι κόσμος, τι σενάριο. τα έχω χάσει. ένα μπράβο στην bioware από μένα.

Phoebus
23-12-2010, 02:19
http://www.youtube.com/watch?v=BnEej1RfqTs

Marillion
23-12-2010, 12:37
ναι γαμω την κοινωνια. γη. μόνη φορά που την πλησιάσαμε ήταν στο μασσ εφφεκτ 1 που κάναμε σαιντ μισσιον στη σελήνη. τι γαματα που ήταν.

θα ξεσκιζει

12 stars circle your brow
29-01-2011, 22:36
Μετά από 18 ώρες έφυγε το 1.

Ξεκινάω 2 στα καπάκια, τι παιχνιδάρα ρε πούστη μου.

metamelia1
24-03-2011, 04:54
I'm Commander Shepard and this is my favorite street in the city :!:

http://i.imgur.com/wzXeK.jpg

17-05-2011, 03:31
Παιδιά τελείωσα το 2, πείτε μου όμως γιατί δεν βρήκα ποτέ την Kasumi; (δεν μου δόθηκε σαν αποστολή, και ούτως ή άλλως δεν υπήρχε χώρος για άλλο member)
Επίσης γιατί ακόμα και πριν παω στο Omega Relay, η Liara δεν συνέχισε το quest (αφού της έδωσα εκείνα τα δεδομένα που μ'έβαλε να κλέψω), παρα μου αφησε ανοιχτή αποστολή στο journal (χμ, καλά αυτό το τελευταίο ίσως διορθώνεται αν πάω σε αυτήν αφού το τερματίσω);

Firestorm2
17-05-2011, 03:45
dlc ειναι η κασουμι.
Ποιο το νοημα να νοιαζεσαι για sidequests :?:

17-05-2011, 09:50
θελω να πάω level 30, έφτασα μέχρι 27.
στο προηγούμενο είχα πάει 50 :(

Firestorm3
28-08-2011, 12:16
http://i.imgur.com/QtEVa.png

14-11-2011, 22:47
ΤΟΥΡΟΥ ΡΟΥΡΟΥ, ΤΟΥΡΟΥ ΡΟΥ.

ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΤ;

σε άλλα νέα (http://www.imdb.com/title/tt1482455/)

Phoebus
14-02-2012, 04:47
@thepareport μοιράζει beta keys για το 360 ΤΩΡΑ.

Shirime
18-02-2012, 20:42
Δεν έχω παίξει το 2, να πάω στο 3;

Phantom Duck
18-02-2012, 20:44
το σενάριο του 2 είναι τέλειο και έχει ξεκάθαρο πέρασμα για το 3. πρόκειται για παιχνιδάρα ούτως ή άλλως οπότε γιατί να μην το παίξεις;

Shirime
18-02-2012, 20:51
έλα ντε

και btw:

http://www.youtube.com/watch?v=Esung4vdTCI

κρατιέμαι να μην αρχίσω να γράφω σαν τον burnin

SpiritCrusher
19-02-2012, 04:38
E είναι και λίγο περίεργο αυτό. Εμένα για παράδειγμα δε μου άρεσε το gameplay του 2 (βροχή από μούτζες). Πέταξαν stats και το έκαναν πιο console action/adventure με βαθμολογία μετά από κάθε map και αντί για equipment/inv έβαλαν loadouts που με ξενέρωσε. Αλλά οκ γενικά δεν είμαι και Gears of War τύπος.

metamelia1
02-03-2012, 22:39
3 meres akoma.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nC_eF3Na1U8

asimoulis
04-03-2012, 14:39
το multiplayer είναι καλό πάντως

H.
06-03-2012, 01:26
Leaked:malakia::malakia::malakia:

Phantom Duck
06-03-2012, 21:40
γαμώ το χριστό

χωρίς megaupload και λοιπά βασικά sites δεν κατεβάινει τίποτα χωρίς speed cap ή time limit και τα τορρεντάδικα σέρνονται.

θα κλάψω, δώστε βοήθεια.

metamelia1
06-03-2012, 21:42
tsiba ena arxidi

KLAPSE
06-03-2012, 22:00
vres kana premium cookie re

Phoebus
06-03-2012, 23:01
Gay romance :touched:

metamelia1
07-03-2012, 17:27
de vriskw ta ME2 savefiles. poios ezise poios pethane. FML

H.
07-03-2012, 17:51
Δυστυχώς το savefile μου μου υπενθύμισε ότι είχε πεθάνει ο Wrex :(
Αμέσως μετά έμαθα ότι έτσι κι αλλιώς θα πέθαινε στο 3 και σε βοηθάει άλλος από την ίδια φυλή :)

Deggial
08-03-2012, 10:11

http://www.masseffect2saves.com/

metamelia1
08-03-2012, 10:20
oureou alla ti na to kanw twra. na to parw pali aptin arxi? =(

Phoebus
08-03-2012, 11:06
Είπα χτες το απόγευμα να παίξω λίγο.

Πάω για ύπνο.

Deggial
08-03-2012, 12:24
oureou alla ti na to kanw twra. na to parw pali aptin arxi? =(

Κοίτα, εγώ επειδή δεν είχα κρατήσει save game από ME2 απλά βρήκα από εκεί έναν παρόμοιο χαρακτήρα που έκανε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα και τον έκανα import στο ME3.

Πάντως, προς το παρόν έχω παίξει 4-5 ώρες και μου αρέσει γενικά, αλλά είναι εκνευριστικό πως ότι καλό RPG-οειδές στοιχείο είχε το πρώτο ME πλέον έχει αφαιρεθεί. Πλέον είναι ένα FPS με μέτριο gameplay και πολύ σενάριο.

Επίσης, απογοήτευση είναι το εξής ψιλο-spoiler (λέω ψιλο- γιατί μάλλον θα το έχετε διαβάσει και σε reviews):

Οι μόνες αποφάσεις που έχουν σημασία για την τελική έκβαση της ιστορίας γίνονται μόνο τα τελευταία 10-15 λεπτά.

Δεύτερη προσωπική απογοήτευση είναι πως η Tali είναι ο τελευταίος χαρακτήρας που βρίσκεις. Αλλά, τουλ. από αυτά που έχω διαβάσει πρέπει να αξίζει το σενάριό της.

asimoulis
08-03-2012, 13:03
η γελοία επιλογή που είδα στο demo σχετικά με το πως θέλεις να παίξεις το game (shooter ή rpg ή story) υπάρχει;

Deggial
08-03-2012, 16:24
η γελοία επιλογή που είδα στο demo σχετικά με το πως θέλεις να παίξεις το game (shooter ή rpg ή story) υπάρχει;

Δεν έχω ιδέα, το θυμάμαι στο demo, αλλά δε μου το έβγαλε στο import new character. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι γελοία. Έχω φίλους που ενδιαφέρονται μόνο για το σενάριο και παίζουν RPGs σε easy difficulty.

metamelia1
08-03-2012, 19:27
asimoulis iparxei an de kaneis import nai.

aneta GOTY e, xanesai kyriolektika sto kosmo tou ME paizontas. teleiws immersive

H.
08-03-2012, 19:44
ΠΟΛΥ video και ιστορία και λίγο παιχνίδι όμως ε.

Aleister
08-03-2012, 22:38

fucking this.

τα φυλαγα σαν ΜΑΛΑΚΑΣ απο τοτε που βγηκε το ΜΕ1 και εχασα το USB που τα χε μεσα 2 μερες πριν βγει το 3 γαμω το φελεκι γαμω

Phoebus
09-03-2012, 20:08
ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΠΑΛΙ.

metamelia1
09-03-2012, 23:38
Talon me maxarismena armorpierce ammo- ola monohita. eimai female kai pidiksa ti dimosiografo. to senario twn quarians/geth einai apistefto/sigkinitiko alla twra to ksanapaizw giati ekana malakia apofasi kai to metaniwsa.

H.
13-03-2012, 02:37
Need help, offer soj που λέγαμε παλιά στο DII.

Είναι κάποιος που έπαιξε το part του from ashes? Μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου βίντεο που δείχνει protheans ακολουθεί ένας πολύ σύντομος διάλογος με την Liara έπειτα από τον οποίο και καθώς ετοιμάζομαι για action, game crash και desktop. Το έχει κάνει σε κανέναν άλλον που έφτασε εκεί? Αν όχι please δώστε ένα working crack (που προφανώς να πιάνει και το DLC), όχι τίποτα άλλο, εφόσον δεν "βγαίνει το quest" δε μπορώ να γυρίσω προφανώς στο normandy και στον χάρτη και συνεπώς να συνεχίσω το game (και δεν θα αντέξω πάλι από την αρχή).

Phoebus
13-03-2012, 06:03
Περίεργο τέλος. Και πολύς ψόφος γενικώς.

metamelia1
13-03-2012, 08:32
XAXAXAXAAXX pethainw.

http://www.youtube.com/watch?v=JAmVVAjZZeM&feature=related

xamos sta internets gia to ending, trelathikan oloi - imo me to dikio tous.

megalo spoiler me polla pramata kai fysika prwta apola thn apopsara mou:

GAMW TH PANAGIA ME TO KWLOPAIDI POU TO KOTSAROUN NA PAIZEI TOSO TERASTIO ROLO STO ENDING. ENA GAMHMENO AKYRO PAIDAKI POU PSOFAEI, TO VLEPEI STO ONEIRO TOU SYNEXEIA KAI TO CATALYST PROSWPOPOIEITAI MESW AYTOU. apo th prwth stigmh pou to eida sto paixnidi lew WTF giati sto diatano yparxei ayth h skhnh? giati sto boutso o shepard rixnei dakri gia ena hlithio paidaki? kai kala na mou peis simvoliko alla h proswpopoihsh paramenei apaisia.

exeis ena apistefto anoixto sympan gemato pithanotites, eksaisia skinika, foverous xaraktires, tromerous dialogous, to polemo geth/quarians, olo to drama apo kathe species, olo to dakri, olo to sinaisthima (http://i.imgur.com/LvIz2.jpg), OLES TIS EPILOGES (http://i.imgur.com/JP70j.png) pou kaneis, mono kai mono gia na teleiwsei me enan gamimena apaisio tropo.

kai meta skeftesai pws isws h mageia tou olou thematos htan to mysthrio tou ti mporei na symvei. h apomy8opoihsh mias katastashs otan sou einai plhrws katanohth. alla re pousth mou: to paixnidi afhnei anoixtes toses pithanotites gia to poios kryvetai pisw apolo to reaper cycle kai sth telikh sou deixnei AYTO TO BASTARDO. ENA HEAVEN ELEVATOR KAI ENA GAMIMENO PETHAMENO PAIDAKI. NEKROFILOI PAIDOFILOI TOU KOSMOI ENWTHEITE. SKEFTIKAN TOOOOOOOOOOSA PRAMATA GIA TA PAIXNIDIA KAI MONO AFTO BOROUSAN GIA TO TELOS. GAMW TH PANAGIA. katastrofh ths olhs empeirias.

afta apo ragetalk kai alla polla edw: http://www.reddit.com/r/masseffect/comments/qt4ub/no_not_this_way_lots_of_spoilers_inside/

kai oriste ena swsto ending pou tha perieixe ta panta mesa: http://arkis.deviantart.com/art/Mass-Effect-3-Alternate-Endings-SPOILERS-289902125

fun media:

http://www.youtube.com/watch?v=5QpU4Vg-4V0

http://i.imgur.com/6DWB9.jpg

http://i.imgur.com/qesQa.jpg

http://i.imgur.com/IMVoh.png

afta. firestorm femshep out.

H.
13-03-2012, 13:15
Δεύτερη προσωπική απογοήτευση είναι πως η Tali είναι ο τελευταίος χαρακτήρας που βρίσκεις.

Τώρα το πρόσεξα. Όχι φυσικά.

Phantom Duck
13-03-2012, 18:01
Need help, offer soj που λέγαμε παλιά στο DII.

Είναι κάποιος που έπαιξε το part του from ashes? Μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου βίντεο που δείχνει protheans ακολουθεί ένας πολύ σύντομος διάλογος με την Liara έπειτα από τον οποίο και καθώς ετοιμάζομαι για action, game crash και desktop. Το έχει κάνει σε κανέναν άλλον που έφτασε εκεί? Αν όχι please δώστε ένα working crack (που προφανώς να πιάνει και το DLC), όχι τίποτα άλλο, εφόσον δεν "βγαίνει το quest" δε μπορώ να γυρίσω προφανώς στο normandy και στον χάρτη και συνεπώς να συνεχίσω το game (και δεν θα αντέξω πάλι από την αρχή).

με το που τελειώσει το βίντεο πάτα σαν μανιασμένος το shift για να μπεις στην οθόνη εντολών. μόλις το αφήσεις θα συνεχίσει κανονικά.

H.
13-03-2012, 20:18
Ναι, το ξεπέρασα με το escape, το λένε στα youtubes. Απίστευτο bug πάντως, φάση ούτε η bethesda δεν κάνει τέτοια.

Phoebus
13-03-2012, 20:21
Βασικά, ΟΚ, το Mass Effect έχει πάρει όλα τα καλά από όλα τα sci-fi αλλά δυστυχώς πήρε ένα κακό: το τέλος του Matrix. Η συζήτηση με τον Catalyst είναι λες και βλέπω τον Neo να μιλάει με τον Architect. Ψιλοαπογοήτευση το τέλος, καθώς δεν είδα τι έπαθαν όλοι οι σύντροφοι, πλην Tali που την άφησα να πεθάνει. Miranda ψόφος, Anderson ψόφος. Joker ίσως ψόφος. Αλλά για τους υπόλοιπους ούτε κουβέντα. Κρίμα πραγματικά. Να το φτιάξουν με το DLC να γουστάρουμε.

Deggial
14-03-2012, 10:26
Τόσες ώρες παιχνιδιού στο Mass Effect series για να διαλέξω στο τέλος αν η ακτίνα θα έχει κόκκινο, πράσινο ή μπλε χρώμα....

metamelia1
14-03-2012, 10:37
http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2012/03/ME3yodawg.jpg

edit: charity for mass effect 3 re-take (http://retakemasseffect.chipin.com/retake-mass-effect-childs-play): mazepsan hdh 30,000$ :touched:

cyber_lingas
15-03-2012, 16:02
Εχμ...δεν ήταν κάπως μικρό; Και βαρετό;

&

Τόσες ώρες παιχνιδιού στο Mass Effect series για να διαλέξω στο τέλος αν η ακτίνα θα έχει κόκκινο, πράσινο ή μπλε χρώμα....

Και ο,τι χρώμα και να επιλέξεις, τα massRelays πανε, οπότε όλες οι φυλές του γαλαξία (οι στόλοι τους, έστω...) αποκλείονται στην γη... Πολύ παρτούζα έχει να πέσει.

metamelia1
15-03-2012, 18:10
http://www.reddit.com/r/masseffect/comments/qwqks/tweets_from_me3devs_they_are_definitely_hinting/

kati prepei na etoimazoun re pousti, de ginetai. episis pethenw genika me ta apeira memes/vintea pou ftiaxnoun, linkara to reddit tou ME

alli mia katapliktiki skini

http://www.youtube.com/watch?v=2VpoPutJzLM

metamelia1
18-03-2012, 02:57
vgike o casey hudson kai eipe oti den etoimazoume kanena ending dlc/ayto htan to pragmatiko ending. parolafta kanan ena official thread sta bioware forums (http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/10098213) pou len sto kosmo na postaroun tis apopseis gia veltiwsi.....kai gemise 90 selides apo tl;dr mesa se ligotero apo 24 wres. 60k $ to me3 retake charity se 5 meres.

afto pou paizei na isxyei 100% einai oti viastikan para poly na to vgaloun (logo pieshs ths EA profanws) kai valan ypervolika poly copypasta content... eidika sto ending pou pragmatika eprepe na exoun oloklira gigabytes me ta diafora endings, epelekse na antigrapsei apla to deus ex (http://i.imgur.com/M1nF1.jpg)...

best troll ever. aneta.

19-03-2012, 16:26
Μία τελειότητα που μου έστειλε ο Firestorm

http://www.youtube.com/watch?v=--ja8Fuw9pY

metamelia1
21-03-2012, 16:56
:touched: :touched: :touched:

STILL A BETTER ENDING THAN ME3

http://28.media.tumblr.com/tumblr_m18mkpfAGe1r40dtpo1_500.jpg

VICTORIOUS AND UPLIFTING

++++++++++

http://www.youtube.com/watch?v=r2wFhm7j7xk

apeiro epiko media. mpainw kathe mera kai gelaw me neo content, na mi spammarw allo, opoios thelei mpainei http://www.reddit.com/r/masseffect/

Ethereal
21-03-2012, 21:15
http://blog.bioware.com/2012/03/21/4108/

metamelia1
06-04-2012, 00:51
bioware announces ending dlc (http://investor.ea.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=662095)

gia na doume.

http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2012/094/b/4/liara_lick_by_neehs-d4uk7od.gif

Aleister
19-04-2012, 05:14
http://www.youtube.com/watch?v=0l3zz9qNM7I

Μελαγχολικός Χοντρούλης
29-05-2012, 01:24
το παιζω επιτελους.
φαινεται εξωπραγματικό.

οι σκηνες που σταζουν μέλι και η γενικότερη μελαγχολία του φτάνουμε στο τέλος κλέβουν την παράσταση
εχω καταφερει να αποφύγω τα σποιλερ 2 μηνες τώρα αλλά μαθαίνω οτι το τελος ειναι σκατα και θα βγαλουν αλλο καλύτερο

1ον) γαμιεται η bioware (που καθεταο και νταντευει τους φανμποηδες)
2ον) νομίζω θα γαμαει το φιναλε
3ον) αν δεν γαμαει θα μου ριξω μουντζα με τα αλλα ακκαουντ

H.
29-05-2012, 01:48
Το φινάλε απλά δεν είναι καλό, καμία σχέση όμως με ό,τι έχει γίνει στο ίντερνετ περί αυτού. Απλά μπορούσαν και καλύτερα, τίποτα παραπάνω.

Phoebus
29-05-2012, 02:10
Κάτσε τώρα γιατί θα βαρέσει το OCD μου.

Θα κολλήσω στο τι μαλα τι μαλα τι μαλα τι μαλα ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ;;;;;;;;

Το φινάλε δεν είναι "κακό". Είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. *ΔΕΝ* ξέρουμε τι συμβαίνει στους χαρακτήρες. *ΔΕΝ* ξέρουμε τι συμβαίνει αργότερα. Στη _καλύτερη_ όλοι οι στόλοι έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ στη Γη επειδή δεν υπάρχουν πλέον mass relays... ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΦΙΝΑΛΕ" ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ;;;

Aleister
29-05-2012, 02:35
3ον) αν δεν γαμαει θα μου ριξω μουντζα με τα αλλα ακκαουντ

sthn eriksa egw apo twra na mh kaneis log out tzamba

29-05-2012, 19:09
Κάτσε τώρα γιατί θα βαρέσει το OCD μου.

Θα κολλήσω στο τι μαλα τι μαλα τι μαλα τι μαλα ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ;;;;;;;;

Το φινάλε δεν είναι "κακό". Είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. *ΔΕΝ* ξέρουμε τι συμβαίνει στους χαρακτήρες. *ΔΕΝ* ξέρουμε τι συμβαίνει αργότερα. Στη _καλύτερη_ όλοι οι στόλοι έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ στη Γη επειδή δεν υπάρχουν πλέον mass relays... ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΦΙΝΑΛΕ" ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ;;;

3 ακτίνες σε διάφορα χρώματα για να διαλέξεις, τι καλύτερο μπορείς να σκεφτείς :!:

Ό,τι λέει ο Phoebus, γιατομπουτσο.

metamelia1
30-05-2012, 18:58
daksi.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IhLfbWdJ-UQ

metamelia1
26-06-2012, 21:27
Mass.Effect.3.Extended.Cut.DLC-RELOADED sto pairatmpei

Drain Bamage
26-06-2012, 21:30
ωραίος ρε παλίκαρε. το ψάχνω εδω και κανα 4ωρο

metamelia1
27-06-2012, 10:09
ENTAKSEI TO FTIAKSANE. profanws oles oi theories indoctrination/ta kalitera fanmade endings kai ta retake masseffect kinimata htan eksarseis ypsistis KATHISTERISIS, epeidi:

O logos pou eixan KSENERWSEI oloi htan 1. to gamimeno kwlopaido 2. kathe ending htan oloidio kai entelws elleipes 3. to deytero gamimeno kwlopaido sth telikh skhnh me stargazer, kanena noima. apo kei kai pera yphrxe vasi stis epiloges alla den eixe katholou content/cinematics na ypostiriksei to apotelesma ths kathe epiloghs. vale kai dio gamhmena 10xrona sto mix kai exeis 3 apaisia ending.
ok, diorthosan apla to 2. , ta alla 2 de mporousan na ta peiraksoun dystyxws, tetoia patata pou ekanan logo tou xronou pou pieze gia na to kikloforisoun ton Martio. Valan EPARKES content kai cinematics, akrivws opws eprepe na einai. Kai einai yperoxa, kathe epilogh STEKEI.

ta vintea iparxoun edw http://www.reddit.com/r/masseffect/comments/vmknk/extend_cut_endings_youtube_links_spoiler_warning/ , hd kai fullscreen, same thing. enjoy
pethana sto ending pou pirovolas to kwlopaido kai sou apada me sataniki foni SO BE IT THE CYCLE CONTINUES kai einai i xeiroteri epilogi pou mporeis na dialekseis, apla pethenoun oloi. o logos pou gelasa einai epeidi to community eixe trelathei me to na 'giati de mporw na pirovolisw to kwlopaido kai na ta kanw ola opws goustarw epeidh eimai o separnt'. fate ta

Μελαγχολικός Χοντρούλης
27-06-2012, 10:15
βαλε σποιλερ σολο το ποστ γαμω τη πουτανα

cyber_lingas
27-06-2012, 15:50
Βασικά, για ποιό λόγο να κατεβάζεις dlc και να μην τα δείς απλά στο youtube τα φινάλε;

metamelia1
29-06-2012, 22:46
βαλε σποιλερ σολο το ποστ γαμω τη πουτανα

http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2012/06/Casey-Hudson.jpg

Phoebus
30-06-2012, 14:55
Όσο και να νομίζουν μερικοί ότι "το έφτιαξαν", εγώ για πάντα θα θυμάμαι την απογοήτευση του πρώτου original τέλους =|

metamelia1
30-06-2012, 17:56
kapitalismos mang

http://i.imgur.com/YclCI.jpg

Neuroscar
04-07-2012, 14:32
Ειμαι λιγο πριν το τελος.
Πειτε τι κανω για να μη δω τον μουφα τερματισμο.
(χωρις σποιλερς)

BLiTzER
04-07-2012, 18:40
Άρχισε το D3.

metamelia1
04-07-2012, 18:46
molis ftaseis sto simeio opou trexeis pros mia megali aktina fwtos, pata altf4 kai des ta endings sto youtube pou len extended cut.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
31-07-2012, 16:52
δε καταλαβα τιποτα απ'το (διορθωμένο) φινάλε.
ουτε καν ποια επιλογή εκανα στο τελος. αυτό πρέπει να είναι κατόρθωμα.

διαβαζω για εξηγησεις στο νετ και παλι δεν καταλαβαινω
ειτε το εκαναν πολυ φιλοσοφικο, ειτε απλά μας έριξαν mindfucks στα μούτρα χωρις συνοχη και συνέπεια και με την ελπίδα οτι ο φανμποισμός θα ενώσει τις τελείες.

παιζω μασσ εφφεκτ εδώ και πόσα χρόνια, σχεδόν απ'την αρχή της σειράς και τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανασυναντήσει. ουτε καν στο ασσασιν'σ κρηντ.

οποιος εχει μια γενικη ερμηνεία του τι ειδαμε ας πει, ή ας δώσει κανενα σοβαρο λινκ γιατι αυτά που βρηκα εγώ ειναι σαν να διαβαζεις ζουραρη ον ασιντ

metamelia1
02-08-2012, 05:20
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pou na vlepes kai to mi diorthomeno l0l

Μελαγχολικός Χοντρούλης
02-08-2012, 15:28
δλδ ούτε'συ κατάλαβες;

metamelia1
02-08-2012, 15:33
trollareis. pws ginete na mi katalaves oute ti epelekses. ti den katalavenis

Μελαγχολικός Χοντρούλης
02-08-2012, 15:39
τι ρολο βαράει το παιδάκι. πως συνδέεται με το σκηνικό στο τέλος; ο σεπαρντ έχει πεθάνει; το Indoctrination theory για μας πως ακριβώς λειτουργει; εστω οτι εγω πατησα να διαλυθουν ολα τα συνθετικς. διαλύονται τα μαςς ρελέυς και ξεμένουν ολοι στην γη; τι σκηνικό ειναι αυτο στο τέλος με τον παππού και το παιδάκι που λένε ιστορίες για σεπαρντ. ο αντερσον στο τέλος απο που σκάει; υπάρχει αντερσον; γίατι είχε δίκιο ο Illusive man; ο σεπαρντ έχει πεθάνει; μας δουλευουν;

metamelia1
02-08-2012, 16:00
spoilers lol. to pedaki ine mia aidia, ena sixama, ena lathos pou to valane ekei pera-einai ousiastika to mialo pou dioikei ta reapers, ena AI. opws katalavenis afti i istoria paei milouuuunia pisw, kamia zwntani psixi stin istoria de vrike kaliteri lisi kai to olo skiniko sto telos ftiaxtike apo ton proistoriko politismo aftwn pou ekanan ta reapers wste kaaapote meta apo milouuunia na kataferei enas anthropos mesa apo apistefta antiksoes sinthikes na enwsei ton galaksia kai na ftasei ekei....periliptika. to oti o separnt katafere na ftasei ekei energopoiise kai kala tin epilogi na dialeksei o idios to mellon tou galaksia, exontas tis 3 aytes epiloges. opws katalavaineis apektise god-like status. sto destroy me high EMS iparxei i pithanotita pws epezise. sto control ginete o separnt to neo AI kai elegxei ta reapers. to synthesis einai 100% sci-fi. to indoctrination theory einai mia ahdia, ena sixama, ena lathos pou skeftikan oi ntemek opadoi pou den katalavainan to arxiko ending. to skiniko me ton pappou kai to paidaki einai ena sixama, mia ahdia, ena lathos pou de kserw gia poio logo to valane, kanena noima. skaw lesi etsi maresi anterson einai epivevewmeno plothole. to skeptiko tou illusive man= control ending, nai eixe dikio alla apo ti stigmi pou egine indoctrinated de borouse na ta dioikisei o idios yati ton dioikousan idi ayta. panthesalonikios athlitikos omilos kostantinoupolitwn.

BLiTzER
02-08-2012, 20:49
sto destroy me high EMS iparxei i pithanotita pws epezise. sto control ginete o separnt to neo AI kai elegxei ta reapers. to synthesis einai 100% sci-fi. to indoctrination theory einai mia ahdia, ena sixama, ena lathos pou skeftikan oi ntemek opadoi pou den katalavainan to arxiko ending. to skiniko me ton pappou kai to paidaki einai ena sixama, mia ahdia, ena lathos pou de kserw gia poio logo to valane, kanena noima.

Οπότε, μετά από απαιτήσεις οπαδών της σειράς, αποφάσισαν απλά να ξεσηκώσουν τα φινάλε του Deus Ex.

metamelia1
03-08-2012, 11:02
geia sou plitser (http://i.imgur.com/M1nF1.jpg)

BLiTzER
03-08-2012, 13:26
Γελάω. Εν τω μεταξύ το ΜΕ3 το χω παίξει κανά 2ωρο και δεν πρόκειται να ασχοληθώ παραπάνω, αλλά το Deus Ex παραμένει ίσως το αγαπημένο μου fps ever.

metamelia1
03-08-2012, 13:31
fps leei l0l. peksto re meng, kalo ine.

BLiTzER
03-08-2012, 14:08
Ξέρω, φαντάζει φτωχός ο ορισμός για τέτοια παιχνιδάρα, αλλά fps είναι. Ε βασικά το ΜΕ2 μου άρεσε πολύ και το έλιωσα αρκετά, αυτό εδώ το βαρέθηκα. Ένιωθα ότι έκανα συνέχεια το ίδιο πράγμα. Προσγειώσου, σκότωσε, γύρνα. Ίσως κάποια στιγμή...

Μελαγχολικός Χοντρούλης
03-08-2012, 16:16
Γελάω. Εν τω μεταξύ το ΜΕ3 το χω παίξει κανά 2ωρο και δεν πρόκειται να ασχοληθώ παραπάνω, αλλά το Deus Ex παραμένει ίσως το αγαπημένο μου fps ever.

γιατι σε χαλασε το μασσ εφφεκτ; ειλικρινα τι να καταλαβεις αν το παιξεις ενα 2ωρο, ουτε το ιντρο δε φτανει να δεις

BLiTzER
03-08-2012, 17:00
Όχι, έχω _παίξει_ ένα 2ωρο. +τα cutscenes, πάμε περίπου στις 9 ώρες. Ότι είπα παραπάνω. Κάθε αποστολή μια από τα ίδια. Βαρεμάρα. Το 2 το διασκέδασα περισσότερο. Ίσως φταίει ότι δεν έχω προχωρήσει αρκετά, το δέχομαι.

Οκ τώρα κοίταξα το save μου. 6h 22m - Cerberus attack :touched:

metamelia1
03-08-2012, 21:18
ise xaz0s

Zoonchild
18-10-2012, 12:28
λεπον, εχω χασει την μπαλα εδω περα

ειχα ξεκινησει το πρωτο ME αλλα γαμηθηκε ο πισης απο διακοπη ρευματος. Αφου αλλαξα μητρικη, επεξεργαστη κλπ δοκιμασα να το κανω ινσταλλ αλλα ετρωγε κολληματα στα γραφικα(δεν ειχε ρευστοτητα στις διαφορες κινησεις), οταν δε περασα και τα patches, δεν ξεκινουσε καν. Παλεψα λιγο μηπως εφταιγε καρτα γραφικων και σχετικα drivers, με τα πολλα εκανα νεα εγκατασταση στο παιχνιδι και τελικα μου βγαζει αυτο οταν παω να το ξεκινησω

Failed to compile global shader FDOFAndBloomGatherFallbackPixelShader

RaiseException() Address = 0x7c812afb(filename not found)
CxxThrowException() Address = 0x78158e89(filename not found)
GMatrix2D::Swap() Address = 0x10d98373(filename not found)
Address = 0xe8781b4c(filename not found)

και....παπαλα :evil:

εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει? Τι στον π&%%^τσο παει τοσο λαθος?

metamelia1
18-10-2012, 15:35
kati me directx error ine, system conflict. vale ti pio kainourgia ekdosi, reinstall drivers kai loipa. kapoia stigmi tha doulepsei

Zoonchild
18-10-2012, 15:49
εχω κανει install-uninstall τους drivers 15 φορες(περιπου) με ενα προγραμματακι driver genius νομιζω λεγεται και το παιχνιδι αλλες τοσες, δεν γινεται τιποτα :-?
ή μαλλον γινεται: καθε φορα και χειροτερα

metamelia1
18-10-2012, 16:14
delete system32

sovara omws. meta apo maziki allagi hardware kalo ine ena format

Zoonchild
18-10-2012, 18:10
yeap! format εκανα ουτως ή αλλως, ξαναπερασα το CD της καρτας και εκανα update οτι driver βρηκα μπροστα μου(!!) αλλα, δυστυχως, τα ιδια και χειροτερα:-?

εκτος αν εννοεις να ξαναματακανω φορματ(θα ειναι το 3ο σε μια βδομαδα)

metamelia1
18-10-2012, 18:14
astoxia ilikou? xalasmeno iso? ti sto boutso.

Kane ena trito!

Beyond Within
18-10-2012, 18:42
Τι κάρτα γραφικών έχεις; Μετά την διακοπή ρεύματος άφησες την ίδια κάρτα ή την άλλαξες; Μπορεί να έχει η κάρτα το πρόβλημα. Επίσης, αν χρησιμοποιείς τους πιο πρόσφατους drivers, δοκίμασε να εγκαταστήσεις λίγο πιο παλιούς.

Zoonchild
18-10-2012, 19:39
ATI RADEON HD5670 ειναι η καρτα και ειναι η μονη που.....επεζησε της διακοπης, οποτε την εχω κρατησει. Κολλαει τρελα και το Skyrim πλεον:cry:.
Αυτο κανω τωρα, κατεβαζω προηγουμενα versions, δοκιμαζω και ο θεος(!!) βοηθος