PDA

View Full Version : Coroner - Mental vortex

Krux
10-02-2010, 12:35
http://www.metallibrary.ru/bands/discographies/images/coroner/pictures/91_mental_vortex.jpg

Coroner - Mental vortex (release date 1991 Noise)

Lineup :
Ron Broder - vocals/bass
Tommy Vetterli - guitars
Marky Edelmann - drums

Tracklist :
1. Divine Step
2. Son of Lilith
3. Semtex revolution
4. Sirens
5. Metamorphosis
6. Pale sister
7. About life
8. I want you (she's so heavy)

Στα '80s το metal σύμπαν βομβαρδίστηκε απο ένα άπειρο αριθμό συγκροτημάτων, ιδιαιτέρως στο παρακλάδι του thrash. Το πόσο εύκολο ήταν να ξεχωρίσει μια απο όλες αυτές τις μπάντες δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Το να γράψεις απλά ένα καλό δίσκο μέσα σε όλο αυτό τον κυκαιώνα επιρροών δεν σήμαινε οτι αυτομάτως θα επιτύχαινες και αναγνώριση για το έργο σου.
Υπήρχαν λοιπόν μπάντες που έπαιζαν πιασάρικα, μπάντες που έπαιζαν τεχνικά και περίπλοκα και μπάντες που απλά ακολουθούσαν το trend της εποχής.
Καμμία απο όλες τις thrash μπάντες στην ιστορία του metal όμως δεν κατάφερε να κερδίσει το cult status που μέχρι και σήμερα, περήφανα έχει απονεμηθεί στους Coroner.

Μετά απο 3 καθαρά thrash δίσκους, έρχεται το εν λόγω αριστούργημα. Οι ταχύτητες χαμηλώνουν και δίνεται έντονη έμφαση σε κάθε όργανο ξεχωριστά έτσι ωστε να αποδοθεί ένα πιο σφιχτοδεμένο σύνολο.
Ο δίσκος απλά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα του. Και το καταφέρνει αυτό, όχι με την brutal λογική του αλλά με το μεγαλείο των συνθέσεων εν έτει 1991. Η διασκευή στο I want you των Beatles δείχνει επίσης σε ένα σημείο τα κότσια που είχε αυτή η μπάντα.

Η παραγωγή κινείται σε θεικά επίπεδα και αυτο που πραγματικά απελευθερώνεται σε σχέση με τους 3 προηγούμενους δίσκους είναι η κιθαριστική δουλειά του Vetterli. Ο άνθρωπος απλά υπέγραψε με την κιθάρα του, το προσωπικό και ομαδικό αυτό αριστούργημα.

Σαφώς και τα R.I.P, Punishment for decadence, No more colour είναι και αυτά δισκάρες αλλά αυστηρά για το thrash ιδίωμα. Απλά το Mental vortex αποτέλεσε το breakthrough και το δημιουργικό highlight της καριέρας τους.

Το 1993 κυκλοφόρησαν ακόμα μια δίσκαρα το Grin και διαλύθηκαν.
Είχαν φροντίσει όμως πριν να χαράξουν με την δισκογραφία τους, βαθιά σημάδια στο μυαλό και στην ψυχή μας.

Το 1995 η Noise κυκλοφόρησε μια συλλογή (την οποία θεωρώ απο τις καλύτερες ever) και την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν έχει έρθει ακόμα σε επαφή με την μουσική των Coroner.

Κλείστε τα φώτα στο δωμάτιο, βάλτε στο τέρμα το Serpent moves και νιώστε τους τοίχους που προσπαθούν να σας πλακώσουν.

warlord mkII
10-02-2010, 12:51
Τεραστιων διαστασεων δισκαρα. Απο τις σπανιες περιπτωσεις που οσο περισσοτερο τον ακους, αντι να τον βαρεθεις ανακαλυπτεις καινουρια πραγματα!

(ειχα κερδισει προσκληση για τη συναυλια Coroner/Rage απο την ραδιοφωνικη εκπομπη του Αλεξανδρου Ριχαρδου αφου απαντησα στα καυτα ερωτηματα "ποιοι εγραψαν το I want you (lennon / mccartney) και πως ονομαζεται το καινουριο ep των rage (extended power), περιττό να πω οτι μετα την εμφανιση των Coroner οι Rage δεν επρεπε να κανουν το λαθος ν ανεβουν στη σκηνη) το ξερω ζμπουτσαςςς

GuardianOfIvorytower
10-02-2010, 12:58
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τι να λέμε τώρα??? Τεράστια μπαντάρα κ δισκάρα. Μάλλον ο αγαπημένος μου της μπάντας (παίζει μαζί με τον προηγούμενο). Ίσως ο καλύτερος techno-thrash-prog (ή ό,τι άλλο θες να τον πεις) δίσκος. Μεγάλη αγάπη.

Απο τις σπανιες περιπτωσεις που οσο περισσοτερο τον ακους, αντι να τον βαρεθεις ανακαλυπτεις καινουρια πραγματα!

μεγάλη αλήθεια

Συναυλία Coroner αποτελεί ονείρωξη ε (warlord σε ζηλεύω)

warlord mkII
10-02-2010, 13:00
Συναυλία Coroner αποτελεί ονείρωξη ε (warlord σε ζηλεύω)

να σε αποτελειωσω? Sanctuary / Fates Warning.

GuardianOfIvorytower
10-02-2010, 13:02
Γιατί νομίζεις κατασκευάζω τη χρονομηχανή μου? :grin:

Krux
10-02-2010, 13:05
Δεν έχουν κερδίσει άδικα τον άτυπο τίτλο "Rush του thrash metal".

Sideinfo :
Το demo τους Death Cult ηχογραφήθηκε με τον Thomas Gabriel Fischer στα φωνητικά.

GuardianOfIvorytower
10-02-2010, 13:11
Αλήθεια, Coroner, ποιο είναι το αγαπημένο σου από δάυτους, δε θυμάμαι να σε έχω ρωτήσει ποτέ :smile:

warlord mkII
10-02-2010, 13:13
Το demo τους Death Cult ηχογραφήθηκε με τον Thomas Gabriel Fischer στα φωνητικά.

Ναι, και είναι γνωστο ότι ήταν roadies των celtic frost

Coroner
10-02-2010, 13:29
(ειχα κερδισει προσκληση για τη συναυλια Coroner/Rage......., περιττό να πω οτι μετα την εμφανιση των Coroner οι Rage δεν επρεπε να κανουν το λαθος ν ανεβουν στη σκηνη) το ξερω ζμπουτσαςςς

Γαμώ το μουνί... κλαψ κλαψ

Τι να λέμε τώρα για τους Coroner. Δεν υπάρχουν λόγια. Το grin ακόμα και το 2015 να έβγαινε θα μιλούσαμε για αξεπέραστο συνθετικά δίσκο. Η ατμόσφαιρα του είναι απίστευτη. Τι να πει κανείς για κομματάρες όπως Parallized Mesmerized, Grin, Serpent Moves, Internal Conflicts και όλο το δίσκο βασικά.

Αγαπημένος μάλλον το Mental Vortex με πολύ κοντά το Grin. Μετά No More Color και τα υπόλοιπα. Η διασκευή στο Ι want you ορίζει την έννοια του όρου διασκευή. Τι να πει κανείς για τις απίστευτες ριφάρες με το πραγματικά μοναδικό στυλ του Tommy...

Συγκινήθηκα...

Krux
10-02-2010, 14:04
Εδω είμαστε για να σας συγκινούμε ! :touched::touched::touched:

Candiru
10-02-2010, 14:12
Grin ένα απο τα αριστουργήματα του μεταλ!!!!

δε λέω θεΙκό το mental vortex αλλά σαν τα επιπεδα του Grin δεν

και πάλι εδώ (http://metalonmetalblog.blogspot.com/2009/12/album-grin-by-coroner-1993.html) όλο το Grin για ακρόαση

Ford Prefect
10-02-2010, 14:19
E, εντάξει, μιλάμε για τεράστια δισκάρα. Και εγώ τον θεωρώ τον καλύτερό τους και περιέχει και το μακράν αγαπημένο μου κομμάτι από αυτούς, το μέγιστο Son of Lilith.

Μπόνους ποζεριλίκι:
http://i184.photobucket.com/albums/x242/dungeonvic/metal%20shirts/Coroner/coroner1.jpg
http://i184.photobucket.com/albums/x242/dungeonvic/metal%20shirts/Coroner/coroner2.jpg

Krux
10-02-2010, 14:27
Είμαι ο Krux και μόλις τελείωσα ...

GuardianOfIvorytower
10-02-2010, 15:05
Επ, Coroner μπλούζα με το λογότυπο έχω κ γω, μου την έχουν κάνει δώρο

/poser mode off

Krux
10-02-2010, 15:13
Pic or it didn't happen.

GuardianOfIvorytower
10-02-2010, 15:56
http://img682.imageshack.us/img682/5176/p4240037.th.jpg (http://img682.imageshack.us/i/p4240037.jpg/)

Krux
10-02-2010, 15:57
Ok it happened :grin:

Buddy Lackey
10-02-2010, 17:03
Pf, terastio album, akoma megalytero group (apolyto synayliako metal axti mazi me Running Wild kai tous profaneis), sigoura to album - metavash ths mousikhs ekselikshs twn Coroner pros to thayma tou "Grin" afou h xarakthristikh apopniktikh atmosfaira arxizei kai fainetai kapws se ayto ton disko, asxeta tou oti proyphrxe ena "Last Entertainment" gia na dosei to sinthima.

Tha diafwnhsw ligo gia thn seira aksiologhshs twn diskwn mias kai st'aytia mou h agia triada "No More Color", "Mental Vortex" kai "Grin" einai omoousia kai adiaireth (amhn), apla to "Grin" kerdizei sto nhma logw tou "einai mprosta apo thn ekastote epomenh dekaetia" paragonta. Ennoeitai pws kai ta dyo prwta einai diskares megales e.

Ford Prefect prodoth tou "No More Color", ou re.

warlord mkII
10-02-2010, 17:05
Να ενα απολυτα σωστο ποστ!! Γεια σου ρε Buddy

Witchkiller
10-02-2010, 18:10
Καμμία απο όλες τις thrash μπάντες στην ιστορία του metal όμως δεν κατάφερε να κερδίσει το cult status που μέχρι και σήμερα, περήφανα έχει απονεμηθεί στους Coroner.

ορίστε?

edit: Death Cult και R.I.P. γουστέρνουμε κάργα............

Ford Prefect
10-02-2010, 21:02
Ford Prefect prodoth tou "No More Color", ou re.
Ε, Σαν οφ Λιλίθ. Γέρνει σαφώς τη ζυγαριά για μένα :Ρ

Αλλά όχι και προδότης!
Ποζέρι μπάι άργκιουμεντ:
http://i184.photobucket.com/albums/x242/dungeonvic/metal%20shirts/waiting%20for/BbTg6sgBWkKGrHqQOKi4Eq4zwvCpMBKvYge.jpg
Δεν έχω το πίσω μέρος φωτογραφία, αλλά είναι αυτό:
http://i184.photobucket.com/albums/x242/dungeonvic/metal%20shirts/wants_007.jpg

Δεν με χάλαγε βέβαια και μια με το λόγκο τους μόνο, αλλά ο βιτσιόζος φετιχιστής μέσα μου δεν θέλει μπουτλεγκ και άντε βρες σε λογική τιμή ορίτζιναλ...

wom
10-02-2010, 22:51
Εγώ no more color θα ψηφιζα άνετα διότι

και δεν υπάρχει ως album
και τους είχα δει live στην αντίστοιχη περιοδία (μεγάλη ήττα λέμε).

πάμε και με τίποτα με videos (http://www.youtube.com/user/marclecomte#p/u/7/F225rF5vkuc)

Coroner
10-02-2010, 22:56
Όσοι τους έχετε δει live να πάτε να γαμηθείτε ΤΩΡΑ.

GuardianOfIvorytower
11-02-2010, 12:58

:touched:

Krux
11-02-2010, 13:02
Το απίστευτα γαμάτο με τους Coroner, όπως φαίνεται και απο τα posts, είναι το γεγονός οτι ο καθένας αγαπάει για τους δικούς του λόγους διαφορετικό δίσκο.
Βάση ακουσμάτων, επιρροών, background βεβαίως.

Και αυτό είναι μεγαλείο. Απλά. :headbang::headbang::headbang:

warlord mkII
11-02-2010, 13:24

:grin: Ο πληθυντικός μ' άρεσε...

Το απίστευτα γαμάτο με τους Coroner, όπως φαίνεται και απο τα posts, είναι το γεγονός οτι ο καθένας αγαπάει για τους δικούς του λόγους διαφορετικό δίσκο.
Βάση ακουσμάτων, επιρροών, background βεβαίως.

Πρωτοάκουσα Coroner στη τρυφερη ηλικία των 15 ετων (το no more colour) και φυσικά δεν κατάλαβα χριστό, μου φάνηκαν όλα τα τραγούδια ίδια (:moutza:) και η φωνή πολύ επίπεδη (:moutza:). Με τις ακροάσεις και το πέρασμα του χρόνου έφτασε η τριάδα no more colour, mental vortex, grin (αχα στο metal archives εχει μεσο ορο απο τα reviews 55%) να είναι από τις αγαπημένες μου.

wom
16-06-2010, 23:16
χυμα το λινκ

www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=141615

Coroner
17-06-2010, 10:57
μακάρι...

GuardianOfIvorytower
17-06-2010, 11:27
είπα κ γω, δε θα το σχολιάσει :)

After Dark
23-06-2010, 14:11
Φίλος μου που ήταν στο Hellfest, μίλησε με τον ίδιο το Vetterli, που περιφέρονταν εκεί και του επιβεβαίωσε την εμφάνιση αυτή για του χρόνου! \m/

wom
23-06-2010, 22:52
τόσα χρόνια με την ησυχία τους να έκαναν practice άραγε? Έμαθαν να παίζουν?

GuardianOfIvorytower
03-07-2010, 12:03
Θα κούλαθηκαν περισσότερο εικάζω εγώ :)