Log in

View Full Version : Ian Rankin

MaX Payne
09-02-2010, 20:22
www.ianrankin.net

εβλεπα μια εκπομπη ΕΤ την προηγουμενη βδομαδα (νομιζω) βραδινη πουταν με συγγραφεις (μαλλον)
και ηταν με ρανκιν εδιμβουργο και τους πηγαινε βολτα κλπ στην πολη ωραια εκπομπη

εχει διαβασει κανεις για πειτε

Marillion
09-02-2010, 22:02
Εχω διαβάσει το ''οι καταρράκτες'' και το τελευταίο του (νομίζω) ονόματι ''doors open''.
Ωραία και τα δύο εφόσον σου αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα με τα αναπάντεχα φινάλε, την γρήγορη εξέλιξη και τον κινηματογραφικό τρόπο γραφής. Βέβαια έχει κυκλοφορήσει τα κέρατα του οπότε κάποιος πιο ψημένος θα σου δώσει μια πιο αντικειμενική γνώμη.

Βασικός χαρακτήρας στα περισσότερα απ'ότι ξέρω, είναι ο inspector rebus (αν και στο doors open έπαιζε νέο στόρυ εντελώς).

http://en.wikipedia.org/wiki/Inspector_Rebus

Μεγας φαν mogwai επίσης. Συμμετέχει σε βιογραφία τους και μας τα πρήζει κάθε φορά που βγάζουν νέο δίσκο με reviews, αφιερώσεις στα βιβλία του και άλλα τέτοια.

Blanket
10-02-2010, 02:19
την είδα κι εγώ την εκπομπή.στείλανε λίγο βλαμμένους δημοσιογράφους με την έννοια ότι τον έπερναν πολύ σοβαρά και τον κοιτούσαν λες και έλεγε δενκσερωκιεγωτι(ο τύπος ψιλοδιασκέδαζε με την κατάσταση).μόνο για έναν ρέμπους μιλούσε και γενικα τα αστυνομικά είναι ασκήμιες. αλλά είδαμε εδιμβούργο και άλλα ωραία <3

nothingman
10-02-2010, 02:57
γενικα τα αστυνομικά είναι ασκήμιες
!

ο Ρανκιν για μένα είναι ο καλύτερος του είδους. αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα έλεγα το Dead Souls. και ναι, έχει πλλές μουσικές αναφορές μέσα (και ποδοσφαιρικές, για τη Hibernian).
τι έπαθαν όλοι με το Εδιμβούργο τώρα τελευταία; πριν 10 μέρες είχαν αφιέρωμα και τα Ταξίδια της Καθημερινής, ωραία πόλη.

antimusic
10-02-2010, 04:30
γενικα τα αστυνομικά είναι ασκήμιες.

σου βγάζω το μαλλί τρίχα τρίχα.

rat_poison
10-02-2010, 05:16
γενικα τα αστυνομικά είναι ασκήμιες.
Α, ναι;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f5/Yiddishpol.jpg

Blanket
10-02-2010, 17:15
αν εχει εβραιους και γιντις,αλλάζει!πραγματικα βγαζουν γελοιο.

rat_poison
11-02-2010, 16:52
Νουάρ σε εναλλακτική ιστορία (Το εβραϊκό κράτος δεν είναι το Ισραήλ, αλλά η Αλάσκα και είναι τμήμα των ΗΠΑ)