View Full Version : Ιδεαλισμός.
Έχεις ναυγήσει με δέκα άτομα σ' ένα νησί και έχεις εκλεγεί αρχηγός. Τα τρόφιμα που υπάρχουν, αν μοιραστούν ισόποσα, δεν θα φτάσουν για να χορτάσουν όλοι. Τι κάνεις; Επιλέγεις να πεινάσουν όλοι ή να πεθάνουν οι έξι-εφτά και να ζήσουν χορτάτοι οι υπόλοιποι;
Αν απαντήσατε το πρώτο, και αν σας είναι πολύ αυτονόητη απάντηση, εξηγήστε μου γιατί (αν δεν είστε κομμουνιστές) δεν σας είναι το ίδιο αυτονόητη αυτή η απάντηση σε παγκόσμια κλίμακα και γιατί πιστεύετε (αν το πιστεύετε) πως πολλοί άνθρωποι που θα απαντούσαν το πρώτο δεν έχουν σαν όνειρο και αυτονόητο πολίτευμα μιας ανθρωπιστικής κοινωνίας τον κομμουνισμό.
Είμαι βλάκας, πείτε μου.
Ingolemo
06-02-2010, 18:30
Hlithia erwthsh, loipoun apeira stoixeia gia na labeis mia apofash.
An h erwthsh einai an mporouses na epilekseis metaksy tou na skwtwseis merikous-ligous gia na swtheite oi upoloipoi 'h na mhn kaneis tpt kai na pethanete oloi, tote mallon tha epelega na mhn epairna monos mou thn apofash :P
cheat, kserw.
Ναι, γενικά έτσι είμαι εγώ, ηλίθιος, αλλά εσύ όχι μόνο κατάλαβες ακριβώς την ερώτηση αλλά απάντησες τεκμηριωμένα, πολιτικώς σοφά και με υπόβαθρο, εν τέλει με κάλυψες πλήρως. Κλειδώστε το γενικά.
Σ' ευχαριστώ φίλε μου :)
ikonoklast
06-02-2010, 18:34
Έπιασα το νησί κάβο κάβο αργά ,είχε μεσημεριάσει όταν έφτασα στον κάβο που ήταν ο φάρος
Στην παράλια ήταν ένα ιστιοπλοϊκό αγκυροβολημένο και κάτι τύποι κάνανε βουτιές τους κοίταζα έκαναν αρκετή φασαρία ,
Ξανακοίταξα είχαν βγει στα ρηχά και παίζανε κάτι σαν κυνηγητό ,γέλια ήταν 3 άντρες και μια γυναικά
Ξανακοίταξα καλύτερα ……………………..ώσπου την είδα ……………………..η Γιώτα η δικιά μου Γιώτα έπαιζε με τους 3 άντρες αυτοί ήταν ξένοι μίλαγαν αγγλικά
Έχασα την βάρκα κάτω από τα πόδια μου νόμιζα ότι πνιγόμουν ,ξεροκατάπια ,δεν το πίστευα ,την αναγνώρισα τώρα ,ναι ήταν αυτή
Γούρλωσα τα μάτια μου ,όχι ρε γαμώτο σκέφτηκα έπρεπε να είχα πάει μαζί της ,δεν έπρεπε να την αφήσω εχθές και αντί αυτού πήγα και έγινα λιώμα στις μπίρες ο μαλάκας ,ο μεθύστακας του νησιού
Ξεχείλισα από μια απροσδιόριστη οργή ,τσαντίστηκα με μένα ,τσαντίστηκα με αυτήν ,τσαντίστηκα με τις μπίρες αλλά δεν είχα και τίποτε μαζί της στο κάτω κάτω ένα φλερτ ήτανε
Είχα ζαλιστεί είχα θολώσει ,σκεφτόμουνα όλο μαλακίες .τι αθώο φλερτ την είχα καψουρευτει όσο δεν πήγαινε άλλο , άλλα όχι μόνο αυτό την έβλεπα κιόλας να χαριεντίζεται με αυτούς τους τρεις μαντράχαλους
Κάτι με τράβαγε σε αυτήν και μαζί με έμενα τράβαγε και την βάρκα ,πήγα προς τα βράχια έτσι οπού δεν φαινόμουν από αυτούς, έδεσα την βάρκα σε ένα βράχο και βγήκα έξω ,δεν ήξερα τι θα έκανα μα ήθελα να πάω κοντά της
Προχώρησα προσεκτικά στα βράχια μέχρι που έφτασα σε μια πυκνή συστάδα από σκιντα ,δεν μπορούσα να δω την παράλια έτσι προχώρησα μέχρι τα πρώτα πεύκα ,τώρα τους έβλεπα ,θα πήγαινα να τους μιλήσω άλλα μια δεύτερη έκπληξη με περίμενε
Η Γιώτα είχε βγάλει το πάνω μέρος του μαγιό και έτσι είδα πρώτη φορά τα στήθη της, περδικόστηθη μου Γιώτα ,και τι ωραία που κουνιοντουσαν καθώς πλατσούριζε ,
οι υπόλοιποι έπαιζαν μαζί της κάτι σαν πιάστε τον κώλο της Γιωτας με τα δυο χέρια ,δύσκολο παιγνίδι γιατί αυτή ξεγλιστρούσε εύκολα ,εμένα μου φάνηκε ότι ήθελε αλλά τους παίδευε λίγο
Η ζαλάδα μου είχε φύγει, με διακατείχε μια περιέργεια για να δω τι θα κάνουν ,
έσκυψα και τους παρακολουθούσα
Και το έκαναν τελικά ,πρώτος ο μακρυμάλλης που τον είχα δει στο λιμάνι να την αγκαλιάζει έβγαλε το μαγιό του το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δυο καθώς τρέχανε πίσω από τον κώλο της Γιωτας
Σε κάποια στιγμή την έπιασαν και οι τρεις ,την έζωσαν με τα χεριά τους χαϊδεύοντας την ,ο καριόλης ο μακρυμάλλης της φίλαγε τις ρόγες της που είχαν μεγαλώσει ,μαύρα πολύτιμα πετράδια ακουμπισμένα πάνω στην κορφή του κάθε στητού βυζιού της
Σύρθηκα λίγο ποιο κοντά μέχρι που έφτασα ένα ριγμένο ξερό πεύκο ,
ήθελα να δω καλύτερα ,ήθελα να σηκωθώ και να πάω κοντά της άλλα να της πω τι ?
Ήρθα και εγώ θα με πάρετε και μένα στην παρέα σας ? Θέλω να παίξω και εγώ αυτό το συναρπαστικό κυνηγητό ?
Να φύγω δεν μπορούσα ,ήθελα να την δω έστω και έτσι να δω τι άλλο θα κάνει
Η απορία μου λύθηκε πολύ γρήγορα ,έβγαλε το μαγιό της μπροστά τους ,αυτοί είχαν κάνει ένα κύκλο γύρω της ,
Είχε σταματήσει να γελάει το στόμα της ήτανε ανοιχτό σαν να προσπαθούσε να αναπνεύσει από το στόμα ,σαν να προσπαθούσε να αναπνεύσει πριν κάνει την μεγάλη βουτιά προς βυθό της ακολασίας
Την έκανε την βουτιά τελικά έσκυψε ανάμεσα τους καθώς έπιασε με τα λεπτοκαμωμένα χεράκια της τον πούτσο του μακρυμαλλη και τον έβαλε στο στοματάκι της ,τον έβαλε βαθιά η σκύλα με μια κίνηση ενώ με τα δυο της χέρια χάιδευε τα αρχίδια των άλλων δυο
Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα ,είχα ιδρώσει σκούπισα τον ίδρωτα με το χέρι μου
ενώ η αχόρταγη πουτάνα μου κουνούσε το κεφάλι της γρήγορα ρουφώντας με δύναμη την πούτσα του μακρυμαλλη ,ενω οι άλλοι της έτριβαν τα μάγουλα με με τα πρησμένα κόκκινα πουτσοκεφαλα τους
Ο ένας ο ποιο χόντρος της τράβηξε τα μαλλιά προς τα πίσω και μόλις άφησε τον πούτσο του μακρυμαλλη της το έχωσε και αυτός με την σειρά του βαθιά στο στόμα της πιέζοντας την με τα δυο του χεριά από τα αυτιά για να της τον χώσει όσο γίνεται πιο μέσα
Η καριόλα έβγαζε μουγκρητά ευχαρίστησης, σιγά μην πνιγόταν αφοί έπιασε τα κωλομέρια του με τα χεριά της και τον τράβαγε όλον προς το πρόσωπο της
Τα ίδια έκανε και με τον τρίτο μόνο που τώρα ο ρυθμός είχε αυξηθεί
Ο ένας μετά τον άλλον την τράβαγαν ο καθένας για να της τον χώσει στο στόμα
Σωστή μάχη και στην μέση η αγέρωχη πολεμίστρια η Ζινα της πίπας
Η Γιώτα πρέπει να είχε καυλώσει πολύ ,τους τσιμπουκωνε και κουνούσε τον κώλο της σαν να ήθελε και τέταρτο στην παρτούζα
Εγώ ήμουν εκεί κοντά μα δεν μπορούσα να κάνω τίποτε είχα μείνει αποσβολωμένος δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο ζωντανά μπροστά μου και σίγουρα όχι με κάποια που την γούσταρα τρελά
Είχα κοκαλώσει ,ξεροκαταπινα το σάλιο μου ,ήταν σίγουρα μια ερεθιστική σκηνή γιατί είχα καυλώσει και εγώ πολύ ,πάρα πολύ
Τον έβγαλα έξω στον αέρα ο πούτσος μου είχε πρηστεί υπερβολικά πολύ από την μια ντρεπόμουν από την άλλη δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω τους
Τώρα η Γιώτα είχε αλλάξει στάση ήταν πεσμένη στα τέσσερα με το στόμα της ρούφαγε τον χοντρό μέχρι τα αρχίδια ,
ο μακρυμάλλης ετοιμαζόταν να της τον χώσει από πίσω δεν δυσκολεύτηκε πολύ γιατί η μις παρτούζα με τα χεριά της είχε ανοίξει διάπλατα τα κωλομέρια της δεν στηριζόταν πουθενά πάρα μόνο με το στόμα της που το είχε κατελειμενο με μια χοντρή πούτσα
Ο τρίτος είχε ανεβεί στην πλάτη της και της τον χτύπαγε πάνω στα μαλλιά και στα μάγουλα ,αυτή έκανε μια προσπάθεια να γυρίσει και να τον γλείψει και αυτόν άλλα δεν την άφηνε ο χοντρός
Σε κάποια στιγμή ο χόντρος την άφησε ξάπλωσε κάτω με την πούτσα όρθια ,ο καβαλάρης της πλάτης της βρήκε ευκαιρία μάλλον ελεύθερο το στοματάκι της και την τσιμπουκωσε άγρια
Πρέπει να την έχυσε βαθιά βαθιά γιατί τινάχτηκε φωνάζοντας ενώ αυτή του ει χε μπήξει τα νυχιά της στα κωλομέρια του
Η Γιώτα τον έβγαλε από το στόμα της και τον κουνούσε πέρα δώθε ,τον χτύπαγε στα μάγουλα της η λυσσάρα ,πάει ο ένας σκέφτηκα
Ο μακρυμάλλης που συνέχιζε να την γαμάει από πίσω σταμάτησε γιατί η Γιώτα σηκώθηκε και πήγε στον χοντρό που ήταν ήδη ξαπλωμένος και έπαιζε την πούτσα του
Τον καβάλησε από πάνω άνοιξε τα ποδιά της τον έπιασε στα χέρια της και με μια κίνηση τον έβαλε στο μουνί της έτσι έκατσε πάνω του μέχρι που χάθηκε η πούτσα του μέσα της ,
Ο μακρυμάλλης ήρθε μπροστά από το πρόσωπο της αυτή προσπαθούσε να τον ρουφήξει μα ο τύπος έπαιζε μαζί της και της έριχνε πουτσοσκαμπιλα ,
η Γιώτα μούγκριζε έκανε σαν λυσσασμενη τελικά τον άρπαξε με το στόμα της καθώς έβγαζε ένα ήχο πνίχτης ικανοποίησης ,αυτή προσπαθούσε να συγχρονιστεί με ρυθμό στις κινήσεις
καθώς ανεβοκατέβαινε πάνω στην ψωλή του χοντρού ενώ ταυτόχρονα μπαινόβγαινε η πούτσα που είχε στο στόμα με γρήγορο ρυθμό.
Ο τρίτος προσπαθούσε να της το χώσει και αυτός στο στόμα μα σιγά μην τον άφηνε ο άλλος που την πιπωνε ,ήταν κατελειμενο το στοματάκι της έτσι τον έπαιζε ακουμπώντας τον σχεδόν στο μάγουλο και το αυτί της
Τα είχα δει όλα ,
είδα την Γιώτα να καβαλάει στην συνέχεια τον ένα και να κάθετε πάνω του σαν βασίλισσα στο θρόνο της ,η βασίλισσα της παράλιας ,
ο δεύτερος να της τον έχει χώσει στον κώλο της αφού την είχε καβαλήσει από πάνω ενώ ο τρίτος συνέχιζε να την τραβάει από τα μαλλιά έτσι ώστε να της τον χώνει βαθιά στο αδηφάγο στόμα της ,κάθε φορά που κάποιος ήτανε έτοιμος να χύσει έβγαζε την πρησμένη πούτσα του και τελείωνε στο ανυπόμονο για σπέρμα στόμα της
Κάπου εκεί έχυσα και εγώ όχι βεβαία την Γιώτα μου άλλα ένα ξεραμένο πεύκο
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX
Κυλιέμαι γαμημένε.
12 stars circle your brow
06-02-2010, 18:40
είμαι ο μακρυμάλλης.
Ingolemo
06-02-2010, 18:42
Ναι, γενικά έτσι είμαι εγώ, ηλίθιος, αλλά εσύ όχι μόνο κατάλαβες ακριβώς την ερώτηση αλλά απάντησες τεκμηριωμένα, πολιτικώς σοφά και με υπόβαθρο, εν τέλει με κάλυψες πλήρως. Κλειδώστε το γενικά.
Σ' ευχαριστώ φίλε μου :)
a) hlithia erwthsh != hlithios dythor
b) katalava thn erwthsh != erwthsh oxi hlithia
g) apanthsa se mia erwthsh pou ethesa egw != apanthsa sthn erwthsh pou etheses esy
ps. to deytero melos ths a) apodeiknyetai oti isoutai me 1 (mia apodeiksh einai to quote, oi upoloipes afhnontai gia askhsh).
Δεν υποστήριξα πουθενά ότι με είπες ηλίθιο ή κάτι, εξ' ου και το γενικά, ήταν περαιτέρω διευκρίνηση, καθιστούσε δε αρκετά σαφή τον επεξηγηματικό της χαρακτήρα!
Μήπως τώρα αλλάζουν τα μηδενικά και τα ασσάκια στο κεφαλάκι σου; =/
The Good Son
06-02-2010, 23:19
Απαντάω το πρώτο.
Και συνεχίζω να απαντάω σοβαρά λέγοντας ότι δεν κατάλαβα την δεύτερη ερώτηση, επίσης από όσο ξέρω δεν είμαι κομμουνιστής.
τρως τους αστους και χορταινουν ολοι
Mitsmann
07-02-2010, 17:43
Έχεις ναυγήσει με δέκα άτομα σ' ένα νησί και έχεις εκλεγεί αρχηγός. Τα τρόφιμα που υπάρχουν, αν μοιραστούν ισόποσα, δεν θα φτάσουν για να χορτάσουν όλοι. Τι κάνεις; Επιλέγεις να πεινάσουν όλοι ή να πεθάνουν οι έξι-εφτά και να ζήσουν χορτάτοι οι υπόλοιποι;
Αν απαντήσατε το πρώτο, και αν σας είναι πολύ αυτονόητη απάντηση, εξηγήστε μου γιατί (αν δεν είστε κομμουνιστές) δεν σας είναι το ίδιο αυτονόητη αυτή η απάντηση σε παγκόσμια κλίμακα και γιατί πιστεύετε (αν το πιστεύετε) πως πολλοί άνθρωποι που θα απαντούσαν το πρώτο δεν έχουν σαν όνειρο και αυτονόητο πολίτευμα μιας ανθρωπιστικής κοινωνίας τον κομμουνισμό.
Είμαι βλάκας, πείτε μου.
εισαι βλακας. το προβλημα στην παγκοσμια κλιμακα ειναι -φυσικα- οτι οι εκλεγμενοι αρχηγοι γενικα, ψηφιζουν πανηγυρικα το δευτερο. δεν ειναι οτι ειμαστε εμεις το θεμα.
ον τοπικ, εγω (που στο κατω κατω ειμαι αρχηγος ρε ΔΟΥΛΟΙ), και η ΚΛΙΚΑ μου (η Γιωτα), θα ζουσαμε λιγο πεινασμενοι, και οι υποδελοιποι απο κατω θα τρωγανε με 2 πηρουνια.
Καλοζωισμενοι σκλαβοι δεν ανετρεψαν ποτε εξουσια.
Οπότε να οξύνουμε τις αντιθέσεις που λέει κι η Αλέκα!
Δεν ρωτάω γιατί στο σήμερα εφαρμόζεται το δεύτερο. Ρωτάω ΕΓΚΑΘΕΤΑ γιατί δεν είναι συνείδηση του καθενός η επίτευξη του πρώτου σε παγκόσμια κλίμακα για να προσθέσω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα υπέρ του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
ikonoklast
07-02-2010, 18:12
ρωτάω εγκάθετα λέει ρε μαλάκα, δε μπορώ, σκίζομαι.
Tispanagias tamatia
07-02-2010, 19:39
Ιόλη ή τίποτα.
Στηρίζω ικονοκλαστ.
Nachtmystium
07-02-2010, 20:55
malthus reloaded?
γιατί δεν είναι συνείδηση του καθενός η επίτευξη του πρώτου σε παγκόσμια κλίμακα για να προσθέσω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα υπέρ του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
Mέχρι το 2050 θα είμαστε 9-10 δις και με τις τεχνικές καλλιέργειας που χρησιμοποιούμε σήμερα δε μπορούμε να παράγουμε αρκετό φαγητό από τις υπάρχοντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις ώστε να τους θρέψουμε.
Εκ του προοιμίου δηλαδή, η φύση έχει πάρει απόφαση για μας.
Αν αυτή τη στιγμή είχες όλη τη καλλιεργήσιμη γη του πλανήτη και τη χώριζες σε στρέμματα, για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη αντιστοιχεί περίπου 2 στρέμματα.
Η πραγματική αναλογία όμως για κάθε άνθρωπο που ζεις στις παρακάτω περιοχές είναι:
Αφρική: 1.37
Ινδία: 0.89
Κίνα: 2.11
Ευρώπη: 4.45
Αγγλία: 5.33
ΗΠΑ: 9.42
(http://www.youtube.com/watch?v=JypyASU8Aik)
Κοινώς, καταναλώνουμε υπερβολικά, ανεξαρτήτως του γεγονότος πως το φαγητό δε φτάνει.
Αν όλοι καταναλώναμε όσο καταναλώνουν στην Ινδία, θα μπορούσαμε να χωρέσουμε 15 δις κόσμο. Αν όμως όλοι ήμασταν του ίδιου βιοτικού επιπέδου με τους Άγγλους, θα χωρούσαμε μόνο 2,5 δις. Αν ζούσαμε όλοι σαν Αμερικάνοι, ο κόσμος θα άντεχε μόνο 1,5 δις.
Το πιο τραγικό απ'όλα είναι πως στις περιοχές που είναι απίστευτα παραγωγικές κοντά στον Ισημερινό, οι ντόπιοι δεν τις εκμεταλλεύονται σχεδόν καθόλου. Αντ'αυτού, Ευρώπη και Αμερική έχουν αγοράσει τις εκτάσεις και τις χρησιμοποιούν ώστε να παράγουν αρκετό φαγητό για εμάς. Και όταν μία αφρικανική χώρα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια; Το φαγητό που παρήχθη στην Αφρική και εστάλη στην Ευρώπη για να το καταναλώσουμε εμείς, μέρος του το επιστρέφουμε στις αφρικανικές χώρες, εκεί δηλαδή απ'όπου προήλθε εξαρχής.
Το σύγχρονο τρίπτυχο αντιμετώπισης του προβλήματος είναι:
α)να σταματήσουμε να καταναλώνουμε τόσο πολύ
β)να αλλάξουμε παγκοσμίως τις τεχνολογίες καλλιέργειας (κυρίως να μοιραζόμαστε και να μην πατεντάρουμε τις πιο παραγωγικές μεθόδους με τους πιο παραγωγικούς σπόρους) και
γ)να ελέγξουμε πιο έξυπνα τον πληθυσμό του πλανήτη.
Κατά τ'άλλα αναπολώ ωραία flames για τα μεταλλαγμένα, και πόσο "διαβολικά" είναι.
Further reading for non faggots:
http://en.wikipedia.org/wiki/I_PAT
http://en.wikipedia.org/wiki/Carrying_capacity
TL;DR κάνουμε παγκοσμίως το 1ο, απλά μερικά εκατομμύρια (πληθυσμός ΗΠΑ+Ευρώπης) τρώνε υπερβολικά πολύ.
Επίσης, quoting this, γιατί πάντα με εμπνέει:
You can't build a peaceful world on empty stomachs and human misery.
ikonoklast
07-02-2010, 22:48
Να ρωτήσω κάτι, γιατί το τοπικ λέγεται έτσι;
KoiliaSamprela
07-02-2010, 23:44
και πως να το λένε?
Την ιδια απορια ειχα κι εγω. Ον τοπικ, Dythor εισαι κνιτης? Εχω ακουσει ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια ερωτηση απο 3 κνιτες που προσπαθουσαν να με πλυνουν εγκεφαλικα. Ο ενας και συγγενης και στην ΚΟΑ.
Όχι δεν είμαι, το παράδειγμα το σκέφτηκα εντελώς μόνος μου.
ρωτάω εγκάθετα λέει ρε μαλάκα, δε μπορώ, σκίζομαι.
Σκίσου, ειρωνικά το είπα, δομικά με πασπάλισμα κονσένσους.
Γιατί έχει να κάνει με το γιατί λιγότεροι άνθρωποι έχουν τον κομμουνισμό σαν ΟΝΕΙΡΟ απ' αυτούς που θα απαντούσαν το πρώτο στο παράδειγμα μου, κουράζεις πλέον ρε μαλάκα :/
φιξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξερ ευτυχως που δεν εχεις εγκεφαλο και γλιτωσες
Αμοργό καλά; Να τ' αφήσω;
Headphones
08-02-2010, 03:59
εξαρταται τι σι ντι θα χε φερει ο καθενας
Να υποθεσω οτι εσυ εισαι κνιτης και πανεξυπνος κιολας και νομιζες οτι ειδες κατι αρνητικο για τους κνιτες στο ποστ μου?
The Good Son
08-02-2010, 11:26
Επίσης, πώς γίνεται τα ίδια τρόφιμα που θα "ημιχορτάσουν" 10 άτομα να χορτάσουν πλήρως 3; Μήπως οι 3 είναι λίγο παραπάνω ΠΕΙΝΑΛΕΣ;
Amnesiac.
08-02-2010, 11:46
Διαλέγεις το καλύτερο γκομενάκι της παρέας για ευνόητους λόγους, επιλέγεις επίσης τον πιο αδύναμο και ηλίθιο από τους 9 για να αναλάβει το ρόλο του σκλάβου, σκοτώνεις τους υπόλοιπους, αναθέτεις στο σκλάβο να τους κάνει καπνιστούς για να κρατάνε περισσότερο, τον βάζεις να τους κουβαλήσει (μαζί με τα υπόλοιπα φαγητά) μέσα στη σπηλιά, πας και αράζεις με το γκομενάκι και κάνετε ασταμάτητα όργια με άπειρο σεξ και φαΐ, ο σκλάβος έχει αναλάβει την φωτιά και το σ.ο.ς. στην παραλία, οι μέρες περνάνε με μπανάκι, σεξ και 4 γεύματα τη μέρα και ζεις εσύ καλά και αυτοί καθόλου.
Εκτός βέβαια αν είστε ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ.
Dragonlord
08-02-2010, 11:47
Πολύ περιληπτικά, πρώτον είναι άλλο πράγμα η απάντηση σε μια θεωρητική ερώτηση και άλλο η πραγματικότητα - δεν ξέρεις πόσοι από αυτούς που απαντούν τώρα "να μοιραστούν σε όλους" δε θα πουν "να πα να γαμηθείτε, εγώ τα βρήκα, δε φτάνουν για όλους, θα φάνε η γυναίκα μου και τα παιδιά μου" (και δεν πρέπει να εξαιρεί κανείς ούτε τον εαυτό του από αυτό το ενδεχόμενο). Δεύτερον, είναι αλλιώς να είσαι φεης του φεης με μια κατάσταση και με πραγματικούς ανθρώπους που θα πεθάνουν και αλλιώς να το αντιμετωπίζεις από την τηλεόραση, με όση προπαγάνδα μπορεί να παρουσιάζεται το πρόβλημα μέσω αυτής. Συν ότι a single death is a tradegy, a million deaths is a statistic.
stam and the witches
08-02-2010, 11:50
εξαρταται τι σι ντι θα χε φερει ο καθενας
Ουφ πεθαίνω.
Harbinger of Death
08-02-2010, 13:19
Πολύ περιληπτικά, πρώτον είναι άλλο πράγμα η απάντηση σε μια θεωρητική ερώτηση και άλλο η πραγματικότητα - δεν ξέρεις πόσοι από αυτούς που απαντούν τώρα "να μοιραστούν σε όλους" δε θα πουν "να πα να γαμηθείτε, εγώ τα βρήκα, δε φτάνουν για όλους, θα φάνε η γυναίκα μου και τα παιδιά μου" (και δεν πρέπει να εξαιρεί κανείς ούτε τον εαυτό του από αυτό το ενδεχόμενο). Δεύτερον, είναι αλλιώς να είσαι φεης του φεης με μια κατάσταση και με πραγματικούς ανθρώπους που θα πεθάνουν και αλλιώς να το αντιμετωπίζεις από την τηλεόραση, με όση προπαγάνδα μπορεί να παρουσιάζεται το πρόβλημα μέσω αυτής. Συν ότι a single death is a tradegy, a million deaths is a statistic.
:thumbsup:
Αυτό που θέλω να προσθέσω εγώ είναι ότι πιστεύω πως σε μια κατάσταση σαν αυτή, όπου τίθεται θέμα επιβίωσης, μπορεί κάποιοι να προσπαθήσουν να μοιράσουν ισόποσα το φαγητό, όμως όλο και κάποιος μη-ιδεαλιστής θα βρεθεί να σπάσει κεφάλια και να μειώσει τον πληθυσμό, κάνοντας το φαί να φτάνει για όλους μετά. Ακόμα και κνίτης. :razz:
http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20080911/thumbs/spisoulis_494x320.jpg
freak brother
08-02-2010, 17:38
θα οργανωνα ανταρτικο μαζι με τον αμερικανο τον ιταλο τον γερμανο και τον ποντιο και ντου στους ανθρωποφαγους .Ο μαλακας ο ποντιος παλι θα την γλιτωνε
Griffith
08-02-2010, 22:49
Κάπου εκεί έχυσα και εγώ όχι βεβαία την Γιώτα μου άλλα ένα ξεραμένο πεύκο
αχαχαχχαχαχαχαχ χαχαχαχαχαχχαχ
dythen γαμημένε βασανιστή της ελληνικής , ΣΚΑΣΕ.
Να υποθεσω οτι εσυ εισαι κνιτης και πανεξυπνος κιολας και νομιζες οτι ειδες κατι αρνητικο για τους κνιτες στο ποστ μου?
δυστυχως ο μονος που κνιτοφερνει στο φορουμε πλεον ειναι ο σπαμ εντ δε κτλκτλ.
αλλα οκ μπορει να τους βριζουμε και να λεμε ολοι ποσο μαλακες ειναι τα παιδια αλλα λενε και κανα-δυο σωστα πραματα που εσυ ομως δεν μπηκες ποτε στη διαδικασια να ακουσεις γιατι νομιζες οτι προσπαθουν να σου κανουν πλυση εγκεφαλου
stam and the witches
09-02-2010, 00:23
αχαχαχα πεθαίνω. Μου αρέσει αυτή η ρετσινιά.
δυστυχως ο μονος που κνιτοφερνει στο φορουμε πλεον ειναι ο σπαμ εντ δε κτλκτλ.
αλλα οκ μπορει να τους βριζουμε και να λεμε ολοι ποσο μαλακες ειναι τα παιδια αλλα λενε και κανα-δυο σωστα πραματα που εσυ ομως δεν μπηκες ποτε στη διαδικασια να ακουσεις γιατι νομιζες οτι προσπαθουν να σου κανουν πλυση εγκεφαλου
Και πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα εσυ? Ειδες να γραφω ποτε αποψη για τους κνιτες για το αν λενε σωστα πραγματα? Εκτος κι αν αρνεισαι οτι οι κνιτες προσπαθουν να σου κανουν πλυση εγκεφαλου (οπως και ολα τα κομματοσκυλα δηλαδη), που τι διαολο, 8 χρονια σε σχολη, κατι πρεπει να πηρε και το ματι μου απο τετοιες περιπτωσεις.
Νομίζω πως τέτοιας φύσεως φιλοσοφικά διλλήματα εξ' αρχής σφάλλουν στην αποδοχή ενός πολύ λανθασμένου αξιώματος, ότι το ατομικό συμφέρον είναι ασυμβίβαστο με το ομαδικό.
Σε μία ρεαλιστική εκδοχή του προβλήματος, το ατομικό συμφέρον ταυτίζεται με το ομαδικό: απαιτείται οργάνωση και συνεργασία για την κατασκευή καταλλύματος και συγκέντρωση τροφής, ενέργειες οι οποίες οφελούν το κοινό συμφέρον της επιβίωσης έως ότου διασωθούν. Ακόμη και στην θεωρητική περίπτωση όπου δεν υπάρχει κανένας τρόπος εύρεσης τροφής, πρέπει κανείς να αναλογιστεί το ρίσκο της δεύτερης ενέργειας, καθώς θα υπάρξει βίαιη σύγκρουση για την ομάδα των 2-3 ατόμων που θα επικρατήσει, και λόγω αυτού του ρίσκου ίσως υπάρχει μεγαλύτερο ατομικό συμφέρον στην ισόποση κατανομή της τροφής.
Έχεις 2 τύπους που πρέπει να σκάψουν. Διαλέγεις έναν τύπο με πιστόλι κι έναν με φτυάρι, ή 2 φτυάρια;
Shadowking
09-02-2010, 04:05
Έχεις 2 τύπους που πρέπει να σκάψουν. Διαλέγεις έναν τύπο με πιστόλι κι έναν με φτυάρι, ή 2 φτυάρια;
skeftesai na me skotwseis?
Ναί. Μην το πάρεις προσωπικά, πάρτο σα μάθημα.