View Full Version : SOS!!
Agoraphobic_S.I.
03-02-2010, 00:16
Τις τελευταίες ημέρες, ο υπολογιστής μου κλείνει μόνος του όποτε του καυλώσει, ειδικά αν ακούω μουσική και παράλληλα σερφάρω στον ιντερνετ. Το έκανε και παλιότερα αλλά αρκετά πιο σπάνια. Τώρα έχει φτάσει στο σημείο να γίνεται 4-5 φορές τη μέρα και να χρειάζεται να τον κλείσω από το κουμπί του τροφοδοτικού για να επανέλθει. Υποψιάζομαι ότι φταίει το ότι έχω ενσωματωμένες κάρτες γραφικών και ήχου. Μνήμη έχω 2 γιγα οπότε δε νομίζω ότι φταίει αυτό. Επίσης δεν μπορώ να κάνω σκαν για ιούς γιατι τσακ! κλείνει πάλι.
Υπάρχει λύση; Ή πάω για φορματ; Ή για κάτι χειρότερο;
Μήπως έχει χαλάσει καμμια ψύκτρα του cpu και μόλις ζορίζεται λίγο κλατάρει;
Agoraphobic_S.I.
03-02-2010, 00:34
Πώς μπορώ να το εξακριβώσω αυτό;
Ingolemo
03-02-2010, 00:39
Tsekare thermokrasia cpu, h me kapoio programma, h amesws molis kaneis restart, sto bios (patas del me to pou ksekinisei to pc, kai kapou sto bios leei thermokrasia cpu).
An einai > 65 exeis provlhma (analoga kai th cpu vevaia).
Epishs paizei na ftaiei trofodotiko, eidika afou les oti prepei na to kaneis off/on gia na paiksei meta.
Auto einai pio duskolo na to tsekareis, ektos an exeis kana gnwsto na sou daneisei to trofodotiko tou na dokimaseis.
Agoraphobic_S.I.
03-02-2010, 01:53
Καλά, άνοιξα το κουτί και πάνω στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή είχε μαζευτεί γούνα χειμωνιάτικη, σαν αυτές που πουλάνε στην Ερμού ένα πράμα. Τον καθάρισα με την ηλεκτρική σκούπα και έγινε τζάμι, επίσης η θερμοκρασία από τους 70 βαθμούς έπεσε στους 50! :shock:
Απλά χρειάζεται να μην είσαι τεμπέλης και άμπαλος.
Ελπίζω αυτό να ήταν όλο και να μην κλείσει πάλι ξαφνικά.
Ingolemo
03-02-2010, 02:08
Kata pasa pithanothta auto htan, me 50 tha sai ok.
Τσεκαρε το ανα μηνα να δεις τι μαζευει, 5 λεπτα υποθεση ειναι να τον καθαριζεις ετσι κι αλλιως.
Η ηλεκτρικη σκουπα μου ακουγεται "καπως" για μεσα στο πισι, καλυτερα με το χερι μην καψεις τιποτα
Users can use a vacuum to suck up dirt, dust, or hair around their computer on the outside case and on their keyboards. However, do not use a vacuum for the inside of your computer as it generates a lot of static electricity that can damage the internal components of your computer. If you need to use a vacuum to clean the inside of your computer, use a portable battery powered vacuum designed to do this job.
rat_poison
03-02-2010, 15:24
Πιστολάκι. Στο μπαλκόνι.
Το κάνω πειστ και εδώ γιατί με γράψατε στο άλλο τοπικ που το χα γράψει
Πριν 3 μήνες εκαψα το τροφοδοτικο μου, τεσπα εχω και λαπτοπ και λεω θα το αλλάξω καποια στιγμη μονη μου. Πήρα το ρημαδι το τροφοδοτικό το εβαλα και με το που ανοιγει το pc ακούγεται το εξης: system failed memory card, κατ' επαναληψη σαν να παιζει στις 45 στροφες . Πείτε γνώμη. Δεν το χω παει ακόμα κάπου γτ δεν εχω καρο και είναι βαρυ το καγκουροκουτί του.
Πείτε οι γνώστες.
υγ. τις έβγαλα και τις ξανα έβαλα τις μνήμες αλλά τπτ
Raven Lord
03-02-2010, 16:54
χμμμμ μου ακούγεται σα να έχει ζημιά κάποια από τις μνήμες σου. δοκίμασε να τις βάλεις χωριστά ή δανείσου άλλη μνήμη, να δεις ποια έχει το πρόβλημα
http://www.techspot.com/vb/topic11021.html
και εδω για μνημες λενε, κανε και κανα clear CMOS
Thanx, καλά δεν το χω να τα κάνω όλα αυτά μόνη μου αλλά νταξ.
Agoraphobic_S.I.
03-02-2010, 17:45
Τσεκαρε το ανα μηνα να δεις τι μαζευει, 5 λεπτα υποθεση ειναι να τον καθαριζεις ετσι κι αλλιως.
Η ηλεκτρικη σκουπα μου ακουγεται "καπως" για μεσα στο πισι, καλυτερα με το χερι μην καψεις τιποτα
Users can use a vacuum to suck up dirt, dust, or hair around their computer on the outside case and on their keyboards. However, do not use a vacuum for the inside of your computer as it generates a lot of static electricity that can damage the internal components of your computer. If you need to use a vacuum to clean the inside of your computer, use a portable battery powered vacuum designed to do this job.
Τον έβγαλα τον ανεμιστήρα πριν τον καθαρίσω, άρα δε νομίζω να έπαθε τίποτα. Τις κάρτες εννοείται πως δεν τις κάνω με ηλεκτρική σκούπα, άσε που μπορεί να μου ρουφήξει κανένα καλώδιο.
Το πιστολάκι είναι καλή ιδέα.
rat_poison
03-02-2010, 17:50
Τον έβγαλα τον ανεμιστήρα πριν τον καθαρίσω, άρα δε νομίζω να έπαθε τίποτα. Τις κάρτες εννοείται πως δεν τις κάνω με ηλεκτρική σκούπα, άσε που μπορεί να μου ρουφήξει κανένα καλώδιο.
Το πιστολάκι είναι καλή ιδέα.
Εγώ έτσι τα καθαρίζω.
Μόνο ασ'τα λίγο να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσεις. Υποθέτω ότι η έξτρα θερμοκρασία δεν επηρεάζει τις περιοχές λειτουργίας των ολοκληρωμένων (πόση να είναι πια), αλλά περίμενε κανένα λεπτό να είσαι ασφαλής.