PDA

View Full Version : Blind Illusion - The sane asylum

Krux
02-02-2010, 15:22
http://vibrationsofdoom.com/test/covers/BlindIllusion.jpg

Blind Illusion - The sane asylum (release date 1988 MFN)

Lineup :
Mark Biedermann - vocals
Larry LaLonde - guitars
Les Claypool - bass
Mike Miner - drums

Tracklist :
1. The Sane Asylum
2. Blood Shower
3. Vengeance Is Mine
4. Death Noise
5. Kamakazi
6. Smash The Crystal
7. Vicious Visions
8. Metamorphosis Of A Monster

Behold.
Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο progressive metal album στην ιστορία του metal.

Οι Blind Illusion δημιουργήθηκαν το 1979 (εκείνη την χρονιά γεννήθηκα και εγώ, σημαδιακό) και το αρχικό lineup συμπεριελάμβανε τον David Godfrey (Heathen) στα φωνητικά, τον Mark Biedermann στις κιθάρες, τον Alvin Petty στο μπάσο και τον Bret Hern στα ντραμς. Το lineup μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου αλλάζει συνεχώς για να καταλήξει στο παραπάνω αναφερόμενο, με τον πολύ Les Claypool τον αργότερα prog rock θεών Primus και επίσης τον Larry Lalonde των Possesed και επίσης αργότερα Primus.

Σε γενικές γραμμές το Sane asylum είναι thrash. Thrash που ίσως και ο razor να δακρύσει ακούγοντας το. Καμμία σχέση όμως με τις υπόλοιπες thrash bands της εποχής. Τα στοιχεία που δικαωματικά βαφτίζουν progressive την συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι άπλετα στο δίσκο αυτό. Καταρχάς οι κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει απο τον Lalonde που ξεφεύγει απο τα στενά όρια του thrash. Επίσης ο περίπλοκος και στιβαρός κορμός που στήνει ο Claypool με το μπάσο του.
Βεβαίως δεν θέλω να μεγαλοποιήσω και ωραιοποιήσω τίποτα. Ο δίσκος δεν είναι το τρομερότατο αριστούργημα των 5 ηπείρων. Πολύ δύσκολα να συγκινήσει κάποιον ακροατή εν έτει 2010 και ουσiαστικά ενδιαφέρει πιο πολύ εγκυκλοπαιδικά και συλλεκτικά τους απανταχού progsters ή thrasers.

Αυτο που με τίποτα δεν μπορούμε να στερήσουμε όμως απο το συγκεκριμένο δίσκο, είναι η δικαιωματική ταμπέλα της πρωτοπορίας.

Ford Prefect
02-02-2010, 15:28
To Energetic Disassembly δηλαδή δεν το λες προγκ; Γιατί; Στάνταρ την περίμενες την ερώτηση, οπότε ακούω.

Krux
02-02-2010, 15:36
To Energetic Disassembly δηλαδή δεν το λες προγκ; Γιατί; Στάνταρ την περίμενες την ερώτηση, οπότε ακούω.

Σωστότατος.

Ναι όντως περίμενα κάποιος να το πει αυτό.

Οντως χρονολογιακά το Energetic... έρχεται πρώτο, απλά το Sane asylum δουλευόταν απο το 1979 για να καταλήξει στην κυκλοφορία απο την Music for nations το 1988.
Παρέλειψα να αναφέρω στο review ομως οτι το album κυκλοφόρησε αυτοχρηματοδοτούμενο για πρώτη φορά το 1984 απλά οι συνεχείς εναλλαγές δεν έδιναν το δυνατότητα, στους Blind Illusion του συμβολαίου.

Οι κόπιες οι οποίες πωλούνται στο internet είναι όλες απο την κοπή της MFN. Αυτή που έχω εγώ είναι 1984 self-released.

Γκρατς για την παρατήρηση :dfinger:

Ford Prefect
02-02-2010, 16:06
Ήξερα ότι τα μισά κομμάτια ή κάπου εκεί είναι γραμμένα από το '79, δεν ήξερα ότι έχει κυκλοφορήσει το '84. Έχει το ίδιο τρακλίστ το δικό σου; Ενδιαφέρον.

Krux
02-02-2010, 16:18
Aye.

Jim Dandy Mangrum
02-02-2010, 16:27
den einai thrash
einai aristourghma, einai prwtoporiakos, einai kaigwdekserwtieinai, alla thrash den einai. isws ftaiei to oti ta kommatia einai grammena paliotera ta misa kai exoun perissoteres 70's epiroes, apo oti 8a prepe gia na bgei thrash.

Krux
02-02-2010, 16:31
JDM ιντριγκάρομαι απίστευτα να κατανοήσω τις σκέψεις σου όσο πουστράδικο και αν ακούγεται.

Το έχω ακούσει δεκάδες φορές και μόνο η λέξη thrash μου έρχεται στο μυαλό ρε φίλε.

Jim Dandy Mangrum
02-02-2010, 16:35
xaxaxaxa
egw otan akouw th leksh thrash, mono to darkness descends erxetai sto myalo mou! :-D

Krux
02-02-2010, 16:36
Dark Angel ? lola

Κοπανίδια, ροκανίδια.

GuardianOfIvorytower
02-02-2010, 18:02
αυτά είναι :headbang: