Log in

View Full Version : Τα 100 albums της δεκαετίας

Krux
01-02-2010, 13:12
Τρομερό άρθρο

http://rocking.gr/article6970.php

Comte de Saint-Germain
01-02-2010, 13:13
Θράσος όμως.

00i00
01-02-2010, 13:32
φοβερο αρθρο
εφτασα μεχρι το A Perfect Circle album αλλα με σταματησε μια αναπαντεχη και εντελως ξαφνικη τσιρλα που μ'επιασε
οταν σταματησω να κανω εμετο απο τα ματια θα προσπαθησω να το διαβασω...''με ΠΟΛΥ βαρια ηρεμιστικα'' που ελεγε και ο Γιαγκος Δρακος

carheart
01-02-2010, 13:50
γελά ο κοσμάκης και λοιπά τέτοια περιττά σχόλια.

Krux
01-02-2010, 13:52
Am I missing something here ?

rat_poison
01-02-2010, 13:52
Μόνο τo Μάλαμας-Ιωαννίδης-Αλεξίου λείπει από κει μέσα.

(Δεν το διάβασα όλο, μήπως το έχει;)

ikonoklast
01-02-2010, 13:54
γιατί τους κράζουμε;

rat_poison
01-02-2010, 13:57
Γιατί απλά είναι γελοίο να κάνεις 100 album της δεκαετίας. Τι δηλαδή, μαζέψανε 10.000 album και τα αξιολογήσανε με κάποιο σύστημα και βάλανε με αλφαβητική σειρα τα καλύτερα; Ραντομιά βρωμάει.

Ειδικά όταν βλέπεις δίπλα δίπλα dredg και Αnal Nathrakh.

GuardianOfIvorytower
01-02-2010, 13:59
LOL 100 album μόνο ένα heavy metal είδα, το Doomsword...

antimusic
01-02-2010, 13:59
Γιατί τους κράζουμε;

για το ayreon.

ikonoklast
01-02-2010, 14:02
Οχτώ χιλιάδες χρόνια τα μαγκς κάνουν άρθρο "100 δίσκοι της πούτσας που πέρασε", το ροκιν σας πείραξε; Το παλιό ποπ&ροκ είχε κάθε δίμηνο ένα τέτοιο για οτιδήποτε. Το dredg/nathrakh δε κατάλαβα γιατί είναι κακό.

Επίσης εδώ έχει υπάρξει θρεντ με τοπ10 δεκαετίας και γράψατε όλοι.

Και αυτό το ayreon γαμάει, αλήθεια.

warlord mkII
01-02-2010, 14:04
Εγω γελασα για πολύ συγκεκριμένο λόγο που είναι σχεδόν αυτός που είπε ο guardian.

rat_poison
01-02-2010, 14:05
Γελάει ο κόσμος και τότε. Αν δεν έχεις ένα concept στο best 100 κάτι, τότε καταλήγεις σε ξερό name dropping.

Τα top-10 είναι κι αυτά της πούτσας. Αλλά τουλάχιστον είναι λίγα και κρατιέται έναν επίπεδο.

Έντιτ: Και γιατί οι Anal Nathrakh με τους dredg έχουν τόση σχέση μεταξύ τους όσο και με το Μάλαμας-Ιωαννίδης-Αλεξίου. Το οποίο για τα δεδομένα του, μια χαρά δίσκος είναι.

carheart
01-02-2010, 14:06
Γιατί δεν έβαλαν αρίθμηση στη λίστα τους, με αποτέλεσμα να ομιλούμε για τα 100 καλύτερα albums χωρίς διαβαθμίσεις μεταξύ των, πράγμα που από τη μία δεν ακυρώνει κανένα σκεπτικό λίστας, από την άλλη υπάρχει εκατοστό πρώτο album ή υπάρχει απλά δεύτερη κατοστάδα με άλλα εκατό χωρίς διαβάθμιση; Επίσης με μια γρήγορη ματιά, μια δεκάδα από τα εκατό είναι albums των Disturbed, Gojira, Arctic Monkeys, Ayreon, Coldplay, The Dandy Warhols, Deftones, Franz Ferdinand, Gorillaz και Green Day, πράγμα που μεν είναι δικαίωμα, είναι όμως και γενική μουσική αμπαλίαση υψίστου επιπέδου, ενώ δεν θα αναφερθώ καν επίσης στα metals που έχει μέσα Decapitated και Pig Destroyer ενώ λείπει για παράδειγμα το Fas και το Carheart. Μέσα σε όλα αυτά, κάποιος θα βρεθεί και θα πει "μα γούστα είναι αυτά!", και εγώ θα πω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να κράζω τα γούστα του άλλου ή των άλλων, διότι ως γνωστόν η ΕΛΙΤ δεν θα κάτσει να συζητήσει ούτε τις αντικειμενικότητες σας, αλλά φυσικά ούτε τις υποκειμενικότητές σας. Επιπροσθέτως δεν χρειαζόμαστε και άλλον λόγο να τους κράξουμε, είναι το rocking.gr, που το ένα, που το άλλο, και που είχε στο tracklist των Ulver στην Αθήνα το "Pamelia Solo".

12 stars circle your brow
01-02-2010, 14:12
Ένα παράδειγμα:

http://www.rocking.gr/modules/forum/member.php?u=8326

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=804783&postcount=2497

ikonoklast
01-02-2010, 14:17
Καταρχήν δεν έχω πρόβλημα να γαμάμε το ροκιν άμα θέλετε τους βρίσκουμε και τους κοπανάμε κιόλας, έχω ακούσει ότι είναι όλοι πουστόφλωροι τύπου ανχόλη. Έπειτα ροφλ με τη γκρίνια του κλασικού μεταλά, τα διάφορα reverend bizarre και monotheist δεν είναι heavy metal, συνθποπ είναι ρε.

Γιατί δεν έβαλαν αρίθμηση στη λίστα τους, με αποτέλεσμα να ομιλούμε για τα 100 καλύτερα albums χωρίς να διαβαθμίσεις μεταξύ τους, πράγμα που από τη μία δεν ακυρώνει κανένα σκεπτικό λίστας, από την άλλη υπάρχει εκατοστό πρώτο album ή υπάρχει απλά δεύτερη κατοστάδα με άλλα εκατό χωρίς διαβάθμιση;

Ξερωγώ, μαντεύω μαζευτήκανε δέκα μαλάκες "συντάκτες" και χώσανε απο δέκα αλμπουμπς ο καθένας και επειδή σιγά μη δεν υπήρχε επικάλυψη (το ΓΚΟΤΖΙΡΑ θα το προτείνανε 3-4) μετά χώσανε και άλλη μια εικοσάδα στη φάση να βγούνε 100. Γελάω στη σκέψη εσύ, ο κάλκι κι ο χελμ απο το παλιο ερμαγκ να προσπαθείτε να κάνετε το ίδιο και να θέλετε να βάλετε διαβάθμιση σε κοινή λίστα.

Agoraphobic_S.I.
01-02-2010, 14:17
Και μόνο που γράφουν κάτι Καρβούνηδες, κάτι (Λουκιανοί) Κοροβέσηδες και κάτι Γενιτσαρίδηδες, η λίστα κατευθείαν γίνεται όπως την περιέγραψε ο καρχαρτ. Πάλι καλά που κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε να βάλουν 5 δίσκους από κάθε συγκρότητα αλλά 1 ή 2, είναι ένα βήμα.

Krux
01-02-2010, 14:18
Το να κράζεις και να αποκυρήτεις χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, παίζει να είναι και απο τα χειρότερα πράγματα ever.

Καθίστε κάτω να κάνουμε ένα top 100 της δεκαετίας και μετά τους κράζουμε.

Καλώς ή κακώς, λάθος ή σωστά, αυτοί έκαναν μια προσπάθεια, τελείως υποκειμενική βεβαίως.

Εμείς τι κάνουμε ?

rat_poison
01-02-2010, 14:21
Το να κράζεις και να αποκυρήτεις χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, παίζει να είναι και απο τα χειρότερα πράγματα ever.

Καθίστε κάτω να κάνουμε ένα top 100 της δεκαετίας και μετά τους κράζουμε.

Καλώς ή κακώς, λάθος ή σωστά, αυτοί έκαναν μια προσπάθεια, τελείως υποκειμενική βεβαίως.

Εμείς τι κάνουμε ?

Δεν ξέρω για σας, πάντως εγώ δεν είμαι τόσο βλάκας να πιστεύω ότι μία λίστα top 100 έχει νόημα ύπαρξης ΚΑΙ/Η μπορεί να γίνει με κάποιο ορθολογικό σύστημα.

Krux
01-02-2010, 14:29
Δεν ξέρω για σας, πάντως εγώ δεν είμαι τόσο βλάκας να πιστεύω ότι μία λίστα top 100 έχει νόημα ύπαρξης ΚΑΙ/Η μπορεί να γίνει με κάποιο ορθολογικό σύστημα.

Με την ίδια λογική rat τίποτα εδώ δεν έχει νόημα ύπαρξης. Δεν βοηθάει πουθενά ο μηδενισμός και η αποποίηση των πάντων.

Δεν πιστεύω οτι ελαφρά τη καρδία πόσταραν 100 δίσκους. Είναι προιόν δουλειάς όπως και να το κάνουμε, όσο υποκειμενικό και αν είναι αυτό.

Είναι λίγο μια κατάσταση, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

antimusic
01-02-2010, 14:33
να πας να τους πεις μπράβο τότε, εμάς τι μας το λες;

casshern
01-02-2010, 14:36

Το άρθρο πρέπει να το έγραψε ο black snake down, καταλαβαίνεις, αλλά τουλάχιστον στην αρχή δεν βλέπω να αναφέρεται κάπου η λέξη ΤΟΠ, οπότε δεν μπορείς να τους προσάψεις κάτι.

100 άλμπουμς της δεκαετίας κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

edit: το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι το ρόκιν και οι διάφοροι νεκρομέηχεμ του ντουνιά, δίνουν τις αφορμές να ζωντανεύει το music discussion
:krak:

Krux
01-02-2010, 14:39

Η βλακεία, η ειρωνία και η ντεμέκ εξυπνάδα έχουν και αυτές τα όρια τους.

Αν είσαι τόσο μπούφος που δεν μπορείς ούτε καν να μιλήσεις πολιτισμένα, πάνε ψόφα σε κανα σκοτεινό χαντάκι.

rat_poison
01-02-2010, 14:39
Δεν τους κράζω επειδή είναι το ρόκινγκ.
Που πρώτη φορά το βλέπω το σάητ δηλαδή, οποτε γιατί να το κράξω, στα @@ μου τους έχω γραμμένους.

Απλά δεν πιστεύω στην ιεράρχιση των πραγμάτων. Τουλάχιστον όχι έτσι. Δε λέω ότι όλα είναι ίδια και δεν υπάρχουν ποιότητες και επίπεδα. Από αυτό όμως από το να μου τσαμπουνάς top 100 album της δεκαετίας, απέχει.
Ότι δηλαδή εσύ πήρες κάποια κριτήρια "αντικειμενικά" και τα εφάρμοσες σε έναν πληθυσμό πολύ μεγαλύτερο του 100 και από αυτά κατέληξες σε ένα δείγμα με την καλύτερη ανταπόκριση στα χαρακτηριστικά. I don't buy it, πώς το λένε. Και αν χωράνει μέσα εκεί και Coldplay και Celtic Frost, γιατί να μη χωράει και τζαζ, ηλεκτρονική, κλασσική, ποπ, μποπ, η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα;

Ή που θα μας πεις "τα 100 καλύτερα άλμπουμ σύμφωνα με αυτό το κριτήριο"

Ή
Editor's Choice top 100 (το οποίο είναι στεγνός υποκειμενισμός, και έχει τόση αξία όση η γαματοσύνη/αμπαλοσύνη του έντιτορ)
Έντιτ: αλλά ως υποκειμενισμός, έχω δικαίωμα να κράζω μέχρι να γίνω Τριανταφυλλίδης

Ή θα κάνεις τη διαδικασία που είπει ο ikonoklast και θα καταλήξεις στη ραντομιά.

antimusic
01-02-2010, 14:41

Η βλακεία, η ειρωνία και η ντεμέκ εξυπνάδα έχουν και αυτές τα όρια τους.

Αν είσαι τόσο μπούφος που δεν μπορείς ούτε καν να μιλήσεις πολιτισμένα, πάνε ψόφα σε κανα σκοτεινό χαντάκι.

δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου.

Krux
01-02-2010, 14:50
Η metal και η rock σκηνή εξ απ' ανέκαθεν είναι οι μόνες που μπορούν και πρέπει να κάνουν τέτοιες κατηγοριοποίησεις και διαχωρισμούς, λόγω τις άπειρης πληθώρας κυκλοφοριών.
Είναι ένας ακόμα τρόπος για να συλλέγει πληροφορίες ο κάθε υποψήφιος ακροατής, απο τον πιο amateur εως τον πιο expert.

Απλά λέω οτι ακόμα και αν δεν συμφωνώ με κάποια albums, που όντως δεν συμφωνώ, είναι μια προσπάθεια που αξίζει αν όχι συγχαρητηρίων τουλάχιστον προσοχής.

rat_poison
01-02-2010, 14:51
Βάζω στοίχημα ότι ένα απλό query στο database του last.fm με τα tags της επιλογής σου θα βγάλει καλύτερα αποτελέσματα.

Krux
01-02-2010, 14:54
Βάζω στοίχημα ότι ένα απλό query στο database του last.fm με τα tags της επιλογής σου θα βγάλει καλύτερα αποτελέσματα.

Εννοείται.

Ψηθείτε να κάνουμε κάτι ανάλογο !!!

100 καλύτερες κυκλοφορίες της δεκαετίας απο το ER.

/review freak out

Ford Prefect
01-02-2010, 14:55
Σαν κακογαμημένες κυράτσες κάνετε. Ενδιαφέρουσα λίστα, δεν είναι ευαγγέλιο, σιγά τα ωά. Κοινή συνισταμένη μια πολύ χαλαρή ερμηνεία του είδους "rock". Βρε τι πάθαμε.

Είχε και Bolt Thrower.

Δεν είχε Έξοντους. Τα μουνιά, οι άσχετοι.

carheart
01-02-2010, 14:57
Φίλε Κrux ακόμα και εσύ ο ίδιος το μετέτρεψες από "τρομερό άρθρο" σε "μια προσπάθεια είναι και αυτή". Η λίστα είναι τουλάχιστον γελοία, όχι πως θα μπορούσε να υπάρξει και καμιά σοβαρή σοβαρή στα σοβαρά, αλλά σίγουρα μπορούν να υπάρξουν γελοίες και βλακώδεις, και αυτή είναι πριγκήπισσα.

warlords of the ivory towers ακούτε αυστηρά ένα παρακλάδι ενός είδους μουσικής, και αυτό είναι κακό για οποιονδήποτε σχολιασμό πάνω σε οτιδήποτε άλλο.

Ικονοκλαστ, δεν θυμάμαι ποτέ να προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια τέτοια ηλιθιότητα όμως.

Krux
01-02-2010, 15:04
Φίλε Κrux ακόμα και εσύ ο ίδιος το μετέτρεψες από "τρομερό άρθρο" σε "μια προσπάθεια είναι και αυτή". Η λίστα είναι τουλάχιστον γελοία, όχι πως θα μπορούσε να υπάρξει και καμιά σοβαρή σοβαρή στα σοβαρά, αλλά σίγουρα μπορούν να υπάρξουν γελοίες και βλακώδεις, και αυτή είναι πριγκήπισσα.

Και ξαναλέω οτι αυτοί έστω προσπάθησαν.

Krux
01-02-2010, 15:11
Νταμπλ-ποστ για να πω οτι με κάποια πράγματα στην λίστα συμφωνώ και βεβαίως με κάποια άλλα διαφωνώ.

Αυτό βεβαίως που μου έκανε εντύπωση είναι, πως αν μου πεις εμένα προσωπικά και νομίζω και σε εσάς το ίδιο, "βγάλε τους 100 καλύτερους της δεκαετίας τώρα" στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάθαινα λογικά εγκεφαλικό.

Για αυτό και μόνο τέτοιες προσπάθειες αξίζουν συγχαρητήρια.

warlord mkII
01-02-2010, 15:13
warlords of the ivory towers ακούτε αυστηρά ένα παρακλάδι ενός είδους μουσικής, και αυτό είναι κακό για οποιονδήποτε σχολιασμό πάνω σε οτιδήποτε άλλο.

:moutza:

Custom User
01-02-2010, 15:20
Απ' τα πόσα παρακλάδια και μετά μπορεί κάποιος να έχει άποψη για τα πάντα;

Πχ με μπλακ μέταλ, τριπ χοπ και σκοτ ουόκερ δύναμαι να πω πόσο γιατομπουτσο είναι οι γκρηντεη;

Krux
01-02-2010, 15:24
Ποστ οφ δε ντεη.

01-02-2010, 15:24
Custom User δεν χρειάζεται να ποστάρεις με σκοπό να την πεις απλά στον καρχαρτ, δεν έχει άδικο η βάση της πρότασης του, όσο κι αν ενοχλεί ο τρόπος του.

Krux
01-02-2010, 15:28
Custom User δεν χρειάζεται να ποστάρεις με σκοπό να την πεις απλά στον καρχαρτ, δεν έχει άδικο η βάση της πρότασης του, όσο κι αν ενοχλεί ο τρόπος του.

Ε να καθορίσουμε τότε ποιός μπορεί να μιλάει και ποιός όχι.

Αποψη έχουν όλοι είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Custom User
01-02-2010, 15:28
Όκεη σόρρυ έχει δίκιο :rsad:

01-02-2010, 15:30
Φυσικά και έχουμε άποψη όλοι ρε Krux, αυτό που λέω είναι οτι ο warlord π.χ. ακούγοντας χεβιμεταλ ξέρω γω δεν έχει έγκυρη άποψη για μία top 100 λίστα δίσκων δεκαετίας (έστω ότι γίνεται να υπάρξει τέτοια). Μπορεί να έχει μία για τους τοπ 100 ΧΕΒΙΜΕΤΑΛ δίσκους όμως της δεκαετίας.

Custom User
01-02-2010, 15:33
Βικοτνικούλη, ο καρχαρτ δίκιο έχει. Απλά η λογική του είναι η ίδια που αναιρει αυτό το ποστ

Επίσης με μια γρήγορη ματιά, μια δεκάδα από τα εκατό είναι albums των Disturbed, Gojira, Arctic Monkeys, Ayreon, Coldplay, The Dandy Warhols, Deftones, Franz Ferdinand, Gorillaz και Green Day, πράγμα που μεν είναι δικαίωμα, είναι όμως και γενική μουσική αμπαλίαση υψίστου επιπέδου,

Και θα έλεγα τα ίδια ακόμα και αν είχε Καρρά μέσα.

Κατά τ' άλλα τον συπαθώ, δε θα πόσταρα απλά για να του την πω. Ή ίσως έτσι για τον χαβαλέ να το κανα. χεχ.

Krux
01-02-2010, 15:35
Φυσικά και έχουμε άποψη όλοι ρε Krux, αυτό που λέω είναι οτι ο warlord π.χ. ακούει ακούγοντας χεβιμεταλ ξέρω γω δεν έχει έγκυρη άποψη για μία top 100 λίστα δίσκων δεκαετίας (έστω ότι γίνεται να υπάρξει τέτοια). Μπορεί να έχει μία για τους τοπ 100 ΧΕΒΙΜΕΤΑΛ δίσκους όμως της δεκαετίας.

Θα πέσουμε σε λούμπα.

Αποψη έχουν όλοι, αυτό δεν διαπραγματεύεται.

Το θέμα είναι οτι όλες οι αποψεις κρίνονται και φιλτράρονται αναλόγως απο τον εκάστωτε αναγνώστη.

Προσωπικά πολυ πιο άνετα θα δεχόμουν την άποψη του "μονόπαντου" warlord παρά την άποψη κάποιου που ακούει Coldplay, Lady gaga, Gogol bordello και Opeth, έτσι για να πιάνει όλα τα είδη.

warlord mkII
01-02-2010, 15:35
εν τω μεταξυ, εγω δεν εκρινα τα υπολοιπα 99 αλμπουμς της λιστας ε. Δε ξερω, καλα μπορει να ειναι (τα περισσοτερα δεν τα εχω ακουσει καν).
Δεν μου αρεσει μια λιστα με τα 100 αλμπουμς της δεκαετιας που στα ματια μου φαινεται να ειναι απλα μια ραντομ επιλογη δισκων χωρις κανενα κριτηριο. Κρεατομηχανη κανονικη η λιστα. Περισσοτερη αξια εχει μια "τα 100 πιο εμπορικα αλμπουμς της δεκαετιας".

carheart
01-02-2010, 15:37
Απ' τα πόσα παρακλάδια και μετά μπορεί κάποιος να έχει άποψη για τα πάντα;

Πχ με μπλακ μέταλ, τριπ χοπ και σκοτ ουόκερ δύναμαι να πω πόσο γιατομπουτσο είναι οι γκρηντεη;

Χαρίλαε γνώριζα εκ των προτέρων πως εσύ θα απαντούσες, μιας και είχες Green Day όχι στην (ε)κατοστάδα σου, αλλά μάλιστα στην δεκάδα σου. Θα στο πω αλλά Ruthless που τα λέει σταράτα. Δεν χρειάζεται να είσαι δα και πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις πως μονάχα ο τύπος που ακούει αποκλειστικά και μόνο heavy φάκιν μέταλ θα έβρισκε να πει πως το μόνο μέταλ άλμπουμ αυτής της λίστας είναι το Doomsword. Υπάρχει θέμα, αυτό έθιξα. Καλά, ΣΟΥ έθιξα και τους greenday λίγο, αλλά δεν το έκανα επίτηδες!

stam and the witches
01-02-2010, 15:38
Επίσης με μια γρήγορη ματιά, μια δεκάδα από τα εκατό είναι albums των Disturbed, Gojira, Arctic Monkeys, Ayreon, Coldplay, The Dandy Warhols, Deftones, Franz Ferdinand, Gorillaz και Green Day, πράγμα που μεν είναι δικαίωμα, είναι όμως και γενική μουσική αμπαλίαση υψίστου επιπέδου,

Γαμάνε οι Gorillaz.

antimusic
01-02-2010, 15:40
+ deftones είναι το white pony.

carheart
01-02-2010, 15:41
γουστα ειναυτα νταξει ο καθενας ακουει οτι γουσταρει τι χαλιεστε μωρε μουσικη ειναι δεν την ακουμε για να τσακωνομαστε την ακουμε για να γουσταρουμε

Custom User
01-02-2010, 15:41
Χαρίλαε γνώριζα εκ των προτέρων πως εσύ θα απαντούσες, μιας και είχες Green Day όχι στην (ε)κατοστάδα σου, αλλά μάλιστα στην δεκάδα σου. Θα στο πω αλλά Ruthless που τα λέει σταράτα. Δεν χρειάζεται να είσαι δα και πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις πως μονάχα ο τύπος που ακούει αποκλειστικά και μόνο heavy φάκιν μέταλ θα έβρισκε να πει πως το μόνο μέταλ άλμπουμ αυτής της λίστας είναι το Doomsword. Υπάρχει θέμα, αυτό έθιξα. Καλά, ΣΟΥ έθιξα και τους greenday λίγο, αλλά δεν το έκανα επίτηδες!

χαχ θενκιου. Για την ιστορία να πω ότι σε εκείνη τη συγκεκριμένη λίστα μπήκε επειδή ένα ολόκληρο ποπ ροκ/ποπ πανκ/ήμο/γουατέβερ κίνημα με τον τεράστιο ωχετό του βεβαίως βεβαίως επιρρεάστηκε από το συγκεκριμένο δίσκο. Σε μια λίστα με τους αγαπημένους μου δίσκους δεν μπαίνει ούτε διακοσάδα, παρόλο που ναι, μου αρέσει. :)

Swollen
01-02-2010, 15:42
ελάτε να πούμε κ για τους μετάλικα τώρα

antimusic
01-02-2010, 15:43
γουστα ειναυτα νταξει ο καθενας ακουει οτι γουσταρει τι χαλιεστε μωρε μουσικη ειναι δεν την ακουμε για να τσακωνομαστε την ακουμε για να γουσταρουμε

και για να κάνουμε προτάσεις σε νέους ακροατές, αποτιφαίνεται.

κρουξ άμα κάνουμε αντίστοιχο κόπο και προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων εδώ στο ηάρ κανα φράγκο θα βγάλουμε;

Krux
01-02-2010, 15:45

και για να κάνουμε προτάσεις σε νέους ακροατές, αποτιφαίνεται.

κρουξ άμα κάνουμε αντίστοιχο κόπο και προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων εδώ στο ηάρ κανα φράγκο θα βγάλουμε;

Καθίστε να κάνουμε ένα τοπ 100 και κερνάω ταβέρνα, όσοι και να έρθετε, όσο και να πιείτε.

carheart
01-02-2010, 15:46
ok, αλλά θα βάλω εγώ τα εκατό album.

Krux
01-02-2010, 15:47
ok, αλλά θα βάλω εγώ τα εκατό album.

Εσυ και ο Σολομώντας.

Εμεις τι, απο τσιμπούκι βγήκαμε ?

Krux
01-02-2010, 15:57
ελάτε να πούμε κ για τους μετάλικα τώρα

Btw όσοι δεν ξέρουν τους μετάλικα είναι μια μπάντα που αποτελείται απο ένα μαλλιά που παίζει μπάσο γιατι τα φράγκα είναι καλα, ένα κιθαρίστα που δεν λέει ποτε έχει γιατι είναι κομπάρσος, ένα ντράμερ που θα μπορούσε άνετα να κάνει καριέρα μεγαλοδικηγόρου και ένα μεθύστακα.

I'm the Flamestarter, twisted flamestarter.

Razor
01-02-2010, 16:00
ουτε ενα θρας ρε μουνια?

αντι-ροκιν.τζιαρ ειμαστε

Krux
01-02-2010, 16:03
ουτε ενα θρας ρε μουνια?

αντι-ροκιν.τζιαρ ειμαστε

Να ζητάς thrash με Exploited avatar είναι τουλάχιστον ιεροσυλία.

Leech
01-02-2010, 16:04
ωχ...

Krux
01-02-2010, 16:04
ωχ...

Hahahahahahaha

Shrinebuilder
01-02-2010, 16:06
ρε krux, έχει και το ροκιντζιαρ φόρουμ

Nasum
01-02-2010, 16:08
Arcade Fire και Absu.
Franz Ferdinand και Dying Fetus.
Arctic Monkeys και Βοlt Thrower.
Coldplay και Celtic Frost.
Killers και Nile.
My Chemical Romance και Pig Destroyer.
Amy Winehouse και Thorns.

Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την παραπάνω λίστα την έφτιαξε ένας τυπάς με τη γκομενά του.

Krux
01-02-2010, 16:09
ρε krux, έχει και το ροκιντζιαρ φόρουμ

Ναι και ?

Shrinebuilder
01-02-2010, 16:14
http://img9.imageshack.us/img9/4006/17519639.jpg
:skase:

FIXXXER
01-02-2010, 16:15
Καλη φαση αυτο το παραθυρακι, με ποιο κουμπακι το κανεις?

Razor
01-02-2010, 16:15
ουτε ενα θρας ρε μουνια?

αντι-ροκιν.τζιαρ ειμαστε

Να ζητάς thrash με Exploited avatar είναι τουλάχιστον ιεροσυλία.

τσιμπα μια μεσημεριατικη :moutza:

Krux
01-02-2010, 16:16
Ωραίος.

Ειδικά το να βρίζεις το σπίτι μου, πιστεύω με έβαλε στην θέση μου.

Θα σου κάνω λοιπόν το χατήρι, έτσι για να νιώσεις καλύτερα μέσα στην μιζέρια σου.

Shrinebuilder
01-02-2010, 16:16
ΜΕ ΤΟ ALT +F...

ε πατάς στον αριθμό των ποστ, δίπλα στο όνομα του θρεντ.

εδιτ: για φιψψψερ.

phthoggon
01-02-2010, 16:20
Εντάξει πέρα από τη πλάκα, ούτε γω δε θα χα το θράσος να βάλω το Tara και το The Tenth Sublevel of Suicide σε μία τέτοια λίστα, πρέπει να παίζει δηλαδή και σοβαρή αμπαλίαση όπως και να το κάνουμε. Αλλά οι λίστες γενικότερα και εξ' ορισμού είναι για το πούτσο όπως και οποιαδήποτε προσπάθεια "σοβαρής αντιπροσώπευσης" με κριτήρια τα οποία κανείς άλλωστε δε μπαίνει στον κόπο καν να αναφέρει παρατηρώ στις περισσότερες περιπτώσεις.

ps. κρούξ, καταλαβαίνεις τι παίζει με τη γενική καθυστέρηση εδώ πέρα, μη κάθεσαι τώρα και να τα παίρνεις στα σοβαρά ελπίζω.

KoiliaSamprela
01-02-2010, 16:51
ε, να ποστάρω και εγώ εδώ ....:maikl:

Headphones
01-02-2010, 17:43
αφου εχει nightwish εγω εχω καλυφθει

Phantom Duck
01-02-2010, 17:57
κι άμα απλά είχε τίτλο "Τα 100 αγαπημένα μας της δεκαετίας" δε θα σχολίαζε κανένας.

Shadowking
01-02-2010, 18:41
Κάνει εισοδισμό στο er ΜΑΣ, το rockin, δεν εξηγείται αλλιώς.

00i00
01-02-2010, 18:53
Το παλιό ποπ&ροκ είχε κάθε δίμηνο ένα τέτοιο για οτιδήποτε.

για ποσο παλιο μιλαμε? γιατι εγω δεν θυμαμε κατι τετοιο περαν της κλασικης ετησιας ανασκοπισης
εκτος κι αν εννοεις τα πλεηλιστς των συντακτων καθε μηνα...αλλα οκ αυτο το ειχαν/εχουν ολα τα περιοδικα(νομιζω...εχει χρονια να παρω)
α και μια πολυ ωραια λιστα οπου ο καθε συντακτης εγραφε για ψιλοθαμμενα ''διαμαντια'' των 90ς

να με πεις για το μεταλ χαμμερ που ξεκινησε με τοπ 20 για να φτασει στα τοπ 100 και τοπ 200 σημαντικοτερα αλμπουμς στο μεταλ να πω ναι

ikonoklast
01-02-2010, 19:00
Ε, νταξ υπερβάλλω και λίγο, 3-4 αφιερώματα μέσα στο χρόνο, 96-98 υπήρχε στο σπίτι θυμάμαι (δεν το παιρνα εγώ, εγώ τότε άκουγα μεηντεν).

GG*
01-02-2010, 19:05
που ειναι τα ντεμο απο ΝΕΚΡΟΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ γαμω τα τα σπουργιτια του ροκιν.γρ?

κρουξ κουρασες
ανοιξετοπικ γραψε τη λιστα σου και μην μας τα κανεις νταουλια

Parasight
01-02-2010, 20:41
Καλλιτέχνης: Spiritual Beggars
Άλμπουμ: Ad Astra
Έτος: 2000
Εταιρία: Music For Nations
Είδος: Stoner rock

Το ψυχεδελικό μωβ/λιλά εξώφυλλο του Jane "JB" Christoffersson και της φοβερής και τρομερής παρέας του από το Halmstad της Σουηδίας, με την αιθέρια θηλυκή παρουσία στα δεξιά, ίσως να είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα, όχι μόνο για τη stoner rock κοινότητα, αλλά και για το ευρύτερο rock κοινό, που έχει σαν άκουσμα το groove-άτο hard rock και τις πιο βαριές κιθάρες. Περί "Ad Astra" ο λόγος και τον Ιούλιο του σωτήριου έτους 2000 μάλλον ούτε οι ίδιοι οι Spiritual Beggars μπορούσαν να φανταστούν την απήχηση που θα είχε αυτό το άλμπουμ. Επιπλέον, αυτή η κυκλοφορία θα αποτελούσε το «one way ticket» για την απογείωση της καριέρας τους. Το "Angel Of Betrayal", χρόνια μετά, ακόμη παίζει στα club και προκαλεί ρίγη συγκίνησης και αισθησιακά λικνίσματα, κάνοντας την τετάρτη ταχύτητα αναγκαία ανά χείρας. Στα αστέρια, με δυσκολία πάντα. Groovy baby, groovy...
Είπε κανείς τίποτα για την ακριβή και πάντα ενημερωμένη έγκριτη μουσική δημοσιογραφία;

01-02-2010, 20:45
χαχαχα, αυτή είναι η φοβερή πλάκα, γράφουν άλλα αντ' άλλων.
Κάνε ένα τσεκάρισμα γαμώτο να δεις αν αυτά που γράφεις είναι παπαριές πρώτα και μετά ανέβασε το στο magazine σου.

Parasight
01-02-2010, 20:46
Έλα τώρα, μην είσαι άδικος, στην Έκθεση το Μαράκι είχε σίγουρα πάνω από 18.

Shrinebuilder
01-02-2010, 20:47
:|

carheart
01-02-2010, 23:04
Αυτή νομίζω είχε γράψει επίσης πως το "Monotheist" δεν είναι τόσο καλό, αλλά οι Celtic Frost είναι ελπίδα για το μέλλον. Δεν είμαι βέβαιος πως το πε αυτή αυτή, αλλά αυτό το χω διαβάσει σε κείμενο γυναίκας στο ρόκιν.

Τέλειο;

rat_poison
01-02-2010, 23:10
Oι Celtic Frost ελπίδα για το μέλλον; Για τους αοιδούς της αρχαιότητας και τις καινοτομίες που μας προσφέρουν τι έχει να πει;

jack the ripper
01-02-2010, 23:10
xaxaxaaxaxaxaxaa malaka den yparxei

01-02-2010, 23:13
Αυτή νομίζω είχε γράψει επίσης πως το "Monotheist" δεν είναι τόσο καλό, αλλά οι Celtic Frost είναι ελπίδα για το μέλλον. Δεν είμαι βέβαιος πως το πε αυτή αυτή, αλλά αυτό το χω διαβάσει σε κείμενο γυναίκας στο ρόκιν.

Τέλειο;

http://www.rocking.gr/review659.php

ούτε τ' ονομα της δεν ξέρει πως γράφεται, είμαι κάτω.

01-02-2010, 23:14
"... Oh God, why are you forsaken me? ..."

ασδφασδαδ

rat_poison
01-02-2010, 23:15
Ενώ το why are you forsaken me?

carheart
01-02-2010, 23:15
Μετά από 3,5 χρόνια συνολικής δουλειάς σε στούντιο και σύνθεσης των κομματιών, οι Celtic Frost επανήλθαν στο προσκήνιο με το ένατο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο "Monotheist". Η αλήθεια είναι ότι περίμενα με πολύ αγωνία να ακούσω τη δουλειά τους αυτή γιατί τόσα πολλά είχαν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα της δισκογραφικής τους απουσίας για το γράψιμο των κομματιών, την παραγωγή, που εδώ είναι εξ ολοκλήρου δική τους, και γενικά για το όλο στήσιμο του άλμπουμ.

Όπως και σε προηγούμενα, έτσι και εδώ το concept έχει να κάνει με τη σχέση ανάμεσα στο Θεό και την ατομική μονοθεϊστική ανθρώπινη οντότητα. Ο ήχος είναι αρκετά βαρύς με ζωηρά, ρυθμικά riffs που δίνουν την ευκαιρία στον ακροατή να ανακαλύψει σιγά - σιγά το συναίσθημα και την ένταση που κρύβονται πίσω απ' αυτά. Οι στίχοι κρύβουν μία νωθρότητα και μία μελαγχολία σε μερικά σημεία, αν και παραμένουν αρκετά προκλητικοί. Κατά ένα παράξενο τρόπο, καταφέρνουν να αναμίξουν στοιχεία του παρελθόντος με κάτι καινούριο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούμε σε αυτόν τον δίσκο.

Με μία αρκετά δυναμική αρχή με το "Progeny" μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε την επιθετικότητα των βασανιστικών riffs σε ορισμένα σημεία. Καλύτερες στιγμές το "Ground" και το "Drown In Ashes" όπου έχει γίνει μία καλή μίξη του σταθερού ήχου με τον αιθέριο, χάρη στα γυναικεία φωνητικά. Δημιουργικές στιγμές που κάθε συγκρότημα θα ήταν περήφανο να ονομάζει δικές του.

Και εδώ προσπαθούν να ξεσηκώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να επικοινωνήσουν με το κοινό τους και τα καταφέρνουν πολύ καλά. Το τραχύ τους στυλ όμως δυστυχώς δεν τους αφήνει χώρο να αναπτυχθούν μουσικά, είναι πολύ συμμετρικοί και απόλυτοι στην εκτέλεση των κομματιών τους - δεν υπάρχει μαγεία. Είναι πάντως μία καλή υπόσχεση γι' αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον.

ορίστε, καλύτερο κείμενο στο ίντερνετ έβερ.

Entrancemperium
01-02-2010, 23:24

ασδφασδαδ
Πούστη, πρόλαβες :pink:

Agoraphobic_S.I.
01-02-2010, 23:45
Και την εκτιμούσα (λίγο) αυτή ε.

wom
01-02-2010, 23:51
Εντάξει πέρα από τη πλάκα, ούτε γω δε θα χα το θράσος να βάλω το Tara και το The Tenth Sublevel of Suicide σε μία τέτοια λίστα, πρέπει να παίζει δηλαδή και σοβαρή αμπαλίαση όπως και να το κάνουμε. Αλλά οι λίστες γενικότερα και εξ' ορισμού είναι για το πούτσο όπως και οποιαδήποτε προσπάθεια "σοβαρής αντιπροσώπευσης" με κριτήρια τα οποία κανείς άλλωστε δε μπαίνει στον κόπο καν να αναφέρει παρατηρώ στις περισσότερες περιπτώσεις.

θες να πεις οτι δεν χωράνε αυτά τα 2 σε αντιπροσωπευτική λίστα για death/black δεκαετίας?
(προσοχή δεν είπα "τέτοια" λίστα)

Πάντως από τότε που πακετώθηκε o 12stars τα σχετικά threads στο rocking έχουν πρόβλημα.... (δεν κάνω πλάκα ε)

dopefiend
01-02-2010, 23:53
για πείτε τα κουσκους.

phthoggon
02-02-2010, 00:09
θες να πεις οτι δεν χωράνε αυτά τα 2 σε αντιπροσωπευτική λίστα για death/black δεκαετίας?
(προσοχή δεν είπα "τέτοια" λίστα)

εννοείται χωράει το absu, και leviathan θα έβαζα το Verrater :wink:

αλλά όπως το έχουν κάνει, 100 άλμπουμ γενικά της μουσικής ξέρωγω.. ε λολ.

GuardianOfIvorytower
02-02-2010, 01:02

Έλα ρε συ, που ξέρεις δλδ κ τι ακριβώς ακούμε, σόρρυ κιόλας. Απλά, αν 8ες να κάνεις τέτοια λίστα "αντιπροσωπευτική" ξέρω γω, ε πως να το κάνουμε, μόνο το Doomsword από το "ένα παρακλάδι ενός είδους μουσικής" (:razz:), ε είναι πολύ λίγο. Δεν είπα να είναι κ τα 100 τέτοια αφού οι επιλογές τους έχουν τέτοιο έυρος.
Κ καλά έκαναν για μένα κ έβαλαν κ Bolt Thrower, τώρα για black κ stoner ξέρω γω δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί δεν είμαι ειδικός.

Ford Prefect
02-02-2010, 01:19
Τι καλά έκαναν; Αν δεν έβαζαν και αυτό τότε θα είχε δίκιο ο κάρχαρτ. Υπάρχει και ένα όριο. Ελέγχονται βέβαια για τους Έξοντους.

GuardianOfIvorytower
02-02-2010, 01:24
Τι καλά έκαναν; Αν δεν έβαζαν και αυτό τότε θα είχε δίκιο ο κάρχαρτ. Υπάρχει και ένα όριο. Ελέγχονται βέβαια για τους Έξοντους.

:grin:

00i00
02-02-2010, 01:49
θα ηθελα να διαβασω μια κριτικη απο σενα...οχι τιποτα αλλο αλλα να δω τι ακουγες τοτες....

Ford Prefect
02-02-2010, 03:59
Πότες;

00i00
02-02-2010, 04:02
τωρα ας πουμε

Ford Prefect
02-02-2010, 04:15
Μιλάς με γρίφους γέροντα και πάω για ύπνο. Εγώ πάντως έγραψα τα δέκα καλυτερότερά μου της δεκαετίας, πάνε από κει να δεις τι άκουγα. Έχω και Μπολτ Θρόουερ και Έξοντους αλλά και Τουλ να με περάσουν για σοβαρό αλλά όχι το Λατεράλους για να είμαι ωλτέρνατιβ.

SvH
03-02-2010, 06:07
o Robert Wyatt einai pou xalaei thn lista , akuro , den kollaei .

enitharmon
10-02-2010, 14:38
Διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο με τα 100 καλύτερα album της δεκαετίας, ίσως εντοπίσετε μια πολύ ιδιαίτερη λεπτομέρεια, γιατί «κάτι παράξενο» συμβαίνει με αυτή τη λίστα. Υπάρχει κάτι που η συντακτική μας ομάδα αποφάσισε να κρύψει μέσα σε αυτή, κάτι που συμβαδίζει με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη μουσική και ανατρέπει ίσως την ίδια τη λογική των λιστών. Οι παρατηρητικοί νικητές θα ανταμειφθούν...

Krux
10-02-2010, 14:54
Ωχου δεν είμαι για διλλήματα μέρα μεσημέρι, χάλασε και η καφετιέρα του γαλλικού σήμερα στην δουλειά και την έβγαλα με φραπέ, οπότε η εγκεφαλική λειτουργία έχει μειωθεί στο 1%.