View Full Version : Pain Of Salvation, Lake Of Tears, Agua De Annique, Disillusion, Scar Of The Sun
fandango
25-01-2010, 04:05
scar of the sun: θα έλεγα ότι ήταν επιεικώς απαράδεκτοι και ότι ο "τραγουδιστής" θα πρέπει να ασχοληθεί με τίποτα άλλο, αλλά θα κάνει account όλη η μπάντα για να κάνει ποστς υπεράσπισης, οπότε θα πω απλά ότι δεν ήταν του γούστου μου.
disillusion: μέτρια εμφάνιση, περίμενα πολλά περισσότερα.
agua de annique ok, τι να λέμε, είναι θεά, τρεις χιλιάδες πινκς και τα ρέστα.
setlist:
the world
my girl
hyperdrive
ice water
trail of grief
physical
beautiful one
I want
my electricity
shrink
adore
hey okay!
papillon
witnesses
και προφανώς επειδή άργησε να ξεκινήσει 40' το λαιβ και τους πίεζε ο χρόνος, έκοψαν τα just fine & wonder.
Lake of tears: πολύ καλοί αλλά προφανώς είχαν ξενερώσει από το ψόφιο κοινό, και αυτό φαινόταν.
pain of salvation: τι να πω τώρα και να μην φανώ υπερβολικός. ΘΕΟΙ είναι καλά; φοβόμασταν ότι θα έκοβαν κομμάτια λόγω της καθυστέρησης, αλλά έπαιξαν ένα 2ωρο γεμάτο, και το conditioned που νομίζω δεν το έπαιξαν στην Αθήνα. πολλή διάθεση και πάθος στη σκηνή, έπαιξαν falling και καπάκι the perfect element ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ :touched::touched::touched::touched::touched:, ανεπανάληπτο χιούμορ από τον Gildenlow, άντε να βγάλουν και το road salt και να μας ξανάρθουν γρήγορα.
setlist:
remedy lane
used
diffidentia
linoleum
ashes
undertow
nights in white satin (με Leo φωνητικά και Daniel στα ντράμς να παίζει σαν τον Animal)
falling
the perfect element
fandango
handful of nothing
inside
if you wait
nightmist
hallelujah
conditioned
disco queen
γράφω αυτά τα 2 σετλιστ γιατί τα έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, για τις άλλες μπάντες σόρυ αλλά δε θυμάμαι όλα τα κομμάτια και με τη σειρά, ψάξτε σε κανα rocking.gr όσοι θέλετε. :oops:
12 stars circle your brow
25-01-2010, 04:17
ομορφούλικο setlist οι pos
Απο τα χειρότερα live που έχω παρακολουθήσει.
Scars of the sun - αστείοι
Disillusion - worst sound ever, κυριολεκτικά έπαιζαν χωρίς κιθάρες
Anekke - το φωτεινό άστρο στο σκοτάδι
Lake of tears - απαρατήρητοι
PoS - αν ήξερα εξ αρχής οτι θα δώσω 40 ευρώ για να ακούσω nights in white satin, Jeff Buckley και Disco queen πήγαινα και στον Κιάμο.
Μαθε να γραφεις σωστα το ονομα της ΠΡΟΔΟΤΡΑΣ και μετα ποσταρε και αποψη
psychotron
25-01-2010, 12:35
Scar of the Sun - Δεν τους πρόλαβα
Disillusion - Γενικά δεν μου αρέσουν οπότε άραξα για μπύρα. Ο ήχος ήταν απαράδεκτος πάντως
Anneke - Φωνή θεϊκή, γλυκύτατη, χαμογελαστή παρουσία, αλλά από συνθέσεις... χμ.. *γκουχ* *γκουχ*
Lake of Τears - Γι αυτούς πήγα. Αν και άκουσα ένα σωρό αρνητικά σχόλια μετά, προσωπικά τους ευχαριστήθηκα. Ισως και να είμαι προκατειλημμένος γιατί μ' αρέσουν πολύ. Είχαν καλό ήχο, αλλά φάνηκαν μάλλον ξενερωμένοι από τον κόσμο που δεν αντιδρούσε με τίποτα
PoS - Σορι, δεν τους πολυαντέχω :|
Άκουσα μέχρι και το "Ashes" και την κοπάνησα.
GuardianOfIvorytower
25-01-2010, 12:52
ψιλόΟΚ το setlist POS, αλλά τελευταίο κομμάτι το έκτρωμα...??? :-|
Μαθε να γραφεις σωστα το ονομα της ΠΡΟΔΟΤΡΑΣ και μετα ποσταρε και αποψη
Μετά απο αυτό το τραγικότατο λάθος αποσύρομαι στο λαγούμι μου.
Ta 2 prota den ta eida :D
agua de annique:Simpathestati, oraia parousia, xamogelasti. Prosopika i mousikis tis den einai kai poli tou goustou mou, oute mou aresan oi Gathering. Tespa kaloustikoi itan.
Lake of Tears: Gia akoma mia fora (itan i prosopiki mou 2i pou tous eida) me oikanopoiisan. Den perimeneis na deis tin ipermpantara, oute to tromero live pou tha meineis me to stoma anoixto. Alla tha akouseis komatia pou sou exoun meinei apo tin proigoumeni dekaetia. Kai opou akoma latrevo :D
Pain of salvation: Gia akoma mia fora apodeixtike oti.
Einai poli kalo group, pezoun me tromeri zontania stin skini, exoun kali skiniki parousia. ALLA...Prosopika tous exo dei 4 fores, kai distixos meta apo kapoio simeio na po oti varethika. Genika kat'eme oi progressive mpantes einai diskolo na tis parakolouthiseis se live. (ektos an legese rush i dream theater :D)
dopefiend
25-01-2010, 15:37
ωραίο σέτλιστ οι pos, παραδόξως.
φαντάσου ότι είναι και το καλύτερο κομμάτι του scarsick... τουλάχιστον έχουν αυτογνωσία και δεν έπαιξαν άλλο.
Custom User
25-01-2010, 15:47
φαντάσου ότι είναι και το καλύτερο κομμάτι του scarsick... τουλάχιστον έχουν αυτογνωσία και δεν έπαιξαν άλλο.
Λωλ, Kingdom Of Loss ας πούμε δε σου λέει τίποτα. Άσχετα αν χώραγε άνετα σε οποιοδήποτε από τα αριστουργήματά τους.
dopefiend
25-01-2010, 15:58
όχι.
Πιστεύω μέσα απο την πληθώρα των αριστουργημάτων που έχουν γράψει, Oblivion Ocean, Revival, King of Loss, Rope Ends, Chain Sling, Beyond the pale, Nihil Morari, Iter Impus, το Disco Queen της καραπούτσας ήταν το καταλλήλότερο track για να κλείσουν μια ήδη γαμημένη βραδιά.
Η pop αισθητική που απορέει πλέον αυτή η μπάντα είναι πιο σιχαμερή και απο την Καλομοίρα.
fandango
25-01-2010, 16:15
Oblivion Ocean, Revival, King of Loss, Rope Ends, Chain Sling, Beyond the pale, Nihil Morari, Iter Impus.
για να καταλάβω, έδωσες 40ευρώ γιατί περίμενες να παίξουν κάποιο απ'τα παραπάνω κομμάτια και κλαίγεσαι που δεν τα έπαιξαν και θα προτιμούσες να πας Κιάμο; αν ναι μαλακία σου, μπορούσες να ρωτήσεις κάποια από τις πολύ inside πηγές σου και να σου πουν ότι είτε δεν τα παίζουν καθόλου είτε έχουν να τα παίξουν 4 χρόνια. κι εγώ θα ήθελα το shore serenity αλλά δεν το κάνω θεμα.
Καταρχάς δεν κλαίγομαι. Κατα δεύτερον δεν ήθελα να πάω Κιάμο.
Τώρα αν εσυ την κριτική ενος live που είναι αρνητική την βλέπεις ως κλάμα, παραδίνομαι.
Επίσης το παράδειγμα του Κιάμου το έφερα αστειευόμενος και για τονίσω το γεγονός της pop κουλτούρας που ταλανίζει το μυαλό του Δανιήλ.
Γενικά όταν πάω σε ένα live δεν ψάχνω το setlist που παίζουν τον καιρό αυτό, δεν λιώνω τα δισκάκια τους 2 βδομάδες πριν, δεν αποστηθίζω τους στίχους για να το παίξω fan.
Θέλω να πάω στο live χωρίς καμία επαφή και να δω τι έχει να μου πει η μπάντα.
Εμένα προσωπικά χτες μου είπε οτι ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για Eurovision και ψάχνουμε τι συνολάκι θα φορέσουμε στα προκριματικά.
fandango
25-01-2010, 16:31
Καταρχάς δεν κλαίγομαι. Κατα δεύτερον δεν ήθελα να πάω Κιάμο.
Τώρα αν εσυ την κριτική ενος live που είναι αρνητική την βλέπεις ως κλάμα, παραδίνομαι.
Επίσης το παράδειγμα του Κιάμου το έφερα αστειευόμενος και για τονίσω το γεγονός της pop κουλτούρας που ταλανίζει το μυαλό του Δανιήλ.
Γενικά όταν πάω σε ένα live δεν ψάχνω το setlist που παίζουν τον καιρό αυτό, δεν λιώνω τα δισκάκια τους 2 βδομάδες πριν, δεν αποστηθίζω τους στίχους για να το παίξω fan.
Θέλω να πάω στο live χωρίς καμία επαφή και να δω τι έχει να μου πει η μπάντα.
Εμένα προσωπικά χτες μου είπε οτι ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για Eurovision και ψάχνουμε τι συνολάκι θα φορέσουμε στα προκριματικά.
ναι ρε άνθρωπε, αλλά και την προηγούμενη φορά που ήρθαν έπαιξαν disco queen και hallelujah, και δεν ετοιμάζονταν για την eurovision. δηλαδή, δεν ήξερες περίπου τι θα έβλεπες χθες; περίμενες να παίξουν όλο το entropia πχ?
εκτός αν τους έβλεπες πρώτη φορά και δεν είχες δει και το dvd, οπότε τι να πω. δεν είδα ως κλάμα την αρνητική κριτική αλλά το "κράζω γιατί δεν έπαιξαν rope ends".
τεσπα, εγώ χθες πέρασα φανταστικά, εσύ περίμενες άλλα, γούστα είναι αυτά, ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες, πάμε για το επόμενο παιχνίδι, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, θα δωσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, δεν μετράει που σκόραρα αλλά που κέρδισε η ομάδα κλπ
μπιζαριος
25-01-2010, 16:32
τεσπα, εγώ χθες πέρασα φανταστικά, εσύ περίμενες άλλα, γούστα είναι αυτά, ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες, πάμε για το επόμενο παιχνίδι, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, θα δωσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, δεν μετράει που σκόραρα αλλά που κέρδισε η ομάδα κλπ
φιλαρακι στο ολυμπιακος-παοκ εισουνα και συ χθες?
fandango
25-01-2010, 16:57
?
GuardianOfIvorytower
25-01-2010, 18:10
ωραίο σέτλιστ οι pos, παραδόξως.
όχι εδώ διαφωνώ. Kingdom of Loss κ Enter Rain τα προτιμώ πολύ περισσότερο...αλλά μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας, για τη συναυλία λέμε...το σετλιστ αν το έβλεπα εγώ θα μ άρεσε (δύσκολα περισσότερο από την πρώτη φορά που τους είδα στην περιοδεία του Remedy Lane), αλλά αυτό για τελείωμα θα με ξενέρωνε. Αυτό ακριβώς. τπτ άλλο. :razz:
Nodoordonotthereisnotry
25-01-2010, 18:47
Έλα τα γαμήσαν και σάρωσαν κι οι "painof...what?" μην το αναλύετε τόσο! :pink:
Απο συμπαθητικη (Disillusion) εως πολυ καλη αποδοση (POS, Anneke :pink: ) ολες οι μπαντες πλην Scar Of The Sun που δεν προλαβα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ηταν οσο βαρετοι ηταν και το καλοκαιρι στους Ανωριμους.
Οι Lake Of Tears στην Αθηνα επ'ουδενι δεν ειχαν καλο ηχο, μ'αρεσαν παντως.
Πραγματικά αγαπώ πολύ αυτό το συγκρότημα. Το λατρεύω. Δεν χρειάζεται να βγάζει πάντα υπερθεϊλες δίσκους. Μου αρκεί και ένας με ολογράμματα από δύο ανθρωπάκια στο εξώφυλλό του για να πω ότι μια (μεγάλη) περίοδο της ζωής μου, οι μουσικές επιλογές μου ξεκινούσαν και τέλειωναν σε αυτούς.
Εκεί που αρχίζουν όμως όλα και "σπάνε" είναι όταν υποπτεύεσαι ότι αυτό που αγαπάς δεν είναι ένα ισοδύναμο σύνολο αλλά ένας πόλος και οι συμπληρωματικοί του υπάλληλοι. Όταν δε, αυτή η υποψία γίνεται κάτι ελάχιστα λιγότερο από βεβαιότητα ψιλοαπογοητεύεσαι. Όταν δε το κάτι λιγότερο από βεβαιότητα γίνεται σιγουριά βλέποντας τον αρχηγό να οργανώνει events μέσα σε live για να χτυπιέται απεγνωσμένα σε άλλο όργανο από αυτό που παίζει σαν απεγνωσμένη attention whore λες και έχει ανάγκη να τον αναγνωρίσουν οι από κάτω, τότε απλά μετανιώνεις. Για τα (πολλά) λεφτά που του δίνεις για να τον δεις ζωντανά κυρίως.
Ξέρουμε ρε αδερφέ ότι έχεις γαμώ τις φωνές, ξέρουμε ότι μπορείς να γράψεις και να παίξεις όλες τις μουσικές του κόσμου, θέλουμε μεν να εξελίσσεις τη μουσική σου, αλλά σε μάθαμε χρόνια τώρα με ένα βασικό αν μη τι άλλο μοτίβο. Ούτε σαν reggae, ούτε σαν αμερικάνικο blues, ούτε σαν disco ούτε καν σαν leonard cohen. Δεν θέλουμε άλλο μπιρι μπιρι ρε παιδί μου, αν θέλαμε θα βγαίναμε με καμιά γκόμενα για καφέ, δεν θέλουμε μονοκρατορία, δεν γουστάρουμε κι άλλους Akerfeldts, μας φτάνει ο ένας.
Καλά που υπήρχαν εκεί ανάμεσα κάτι στάχτες και κάτι νυχτερινές ομίχλες. Γιατί κατά τα άλλα σκατά. Λινόλεα, βασίλισσες της πίστας και νύχτες σε λευκά σατέν.
Και combo με όλα αυτά, το συγκρότημα για το οποίο κυρίως πήγες (γιατί η προηγούμενη αγάπη είναι μεγάλη, αλλά πάλιωσε και είναι πλέον φθαρμένη), οι Disillusion βγαίνουν με έναν ήχο που συνοψιζόταν σε: μπάσο, samples, αυτά. Κάτι πρέπει να κάνουν με τον ήχο τους (αν έχουν δικό τους ηχολήπτη πάντα, δεν πρόσεξα) και με την σκηνική τους παρουσία.
Ευχάριστη έκπληξη οι lake of tears που δεν είχα ξανακούσει. Αν και ο τύπος έχει ίδια φωνή με τον Hetfield (μου θύμισε garage inc. όσο τίποτα).
Η Anneke είναι ότι ήταν πάντα. Μια κάβλα. Μουσικά όχι πολλά όμως.
Nodoordonotthereisnotry
26-01-2010, 00:47
:moutza: για το λίβελο του αποπάνω. Reviews θέλουμε να διαβάσουμε όχι τι albums άκουγες και πως δε σ'αρέσει το Linoleum, το Disco Queen ή το Nights in White Satin. Γράψε τίποτες για τον ήχο, για την απόδοση της μπάντας (γιατί είναι μπάντα κι όχι ο "πόλος" που ισχυρίζεσαι, live, τουλάχιστο), για τον χώρο, για τον κόσμο, για το setlist δε χρειάζεται να γράψεις κάτι, το εμπεδώσαμε τι δε σ' άρεσε, για τη Eurovision (:grin:), για το τυπά με τον σκούφο κ.ο.κ.
:moutza: για το λίβελο του αποπάνω. Reviews θέλουμε να διαβάσουμε όχι τι albums άκουγες και πως δε σ'αρέσει το Linoleum, το Disco Queen ή το Nights in White Satin. Γράψε τίποτες για τον ήχο, για την απόδοση της μπάντας (γιατί είναι μπάντα κι όχι ο "πόλος" που ισχυρίζεσαι, live, τουλάχιστο), για τον χώρο, για τον κόσμο, για το setlist δε χρειάζεται να γράψεις κάτι, το εμπεδώσαμε τι δε σ' άρεσε, για τη Eurovision (:grin:), για το τυπά με τον σκούφο κ.ο.κ.
Ωραία. Για τους πιο χαζούς λοιπόν κατόπιν της ως άνω απαίτησης, το live ήταν ακριβό, ο ήχος ήταν σκατά, η απόδοση του Daniel και των κομπάρσων του καλή, για τον χώρο τι να γράψω?, ο κόσμος συμπεριλάμβανε τον nodo και 17χρονα κοριτσάκια κι απορώ πως βρέθηκα εγώ εκεί, το setlist ήταν μέτριο και ο nodo παραμένει ο blindgeo του φόρουμ.
Πραγματικά αγαπώ πολύ αυτό το συγκρότημα. Το λατρεύω. Δεν χρειάζεται να βγάζει πάντα υπερθεϊλες δίσκους. Μου αρκεί και ένας με ολογράμματα από δύο ανθρωπάκια στο εξώφυλλό του για να πω ότι μια (μεγάλη) περίοδο της ζωής μου, οι μουσικές επιλογές μου ξεκινούσαν και τέλειωναν σε αυτούς.
Εκεί που αρχίζουν όμως όλα και "σπάνε" είναι όταν υποπτεύεσαι ότι αυτό που αγαπάς δεν είναι ένα ισοδύναμο σύνολο αλλά ένας πόλος και οι συμπληρωματικοί του υπάλληλοι. Όταν δε, αυτή η υποψία γίνεται κάτι ελάχιστα λιγότερο από βεβαιότητα ψιλοαπογοητεύεσαι. Όταν δε το κάτι λιγότερο από βεβαιότητα γίνεται σιγουριά βλέποντας τον αρχηγό να οργανώνει events μέσα σε live για να χτυπιέται απεγνωσμένα σε άλλο όργανο από αυτό που παίζει σαν απεγνωσμένη attention whore λες και έχει ανάγκη να τον αναγνωρίσουν οι από κάτω, τότε απλά μετανιώνεις. Για τα (πολλά) λεφτά που του δίνεις για να τον δεις ζωντανά κυρίως.
Ξέρουμε ρε αδερφέ ότι έχεις γαμώ τις φωνές, ξέρουμε ότι μπορείς να γράψεις και να παίξεις όλες τις μουσικές του κόσμου, θέλουμε μεν να εξελίσσεις τη μουσική σου, αλλά σε μάθαμε χρόνια τώρα με ένα βασικό αν μη τι άλλο μοτίβο. Ούτε σαν reggae, ούτε σαν αμερικάνικο blues, ούτε σαν disco ούτε καν σαν leonard cohen. Δεν θέλουμε άλλο μπιρι μπιρι ρε παιδί μου, αν θέλαμε θα βγαίναμε με καμιά γκόμενα για καφέ, δεν θέλουμε μονοκρατορία, δεν γουστάρουμε κι άλλους Akerfeldts, μας φτάνει ο ένας.
Καλά που υπήρχαν εκεί ανάμεσα κάτι στάχτες και κάτι νυχτερινές ομίχλες. Γιατί κατά τα άλλα σκατά. Λινόλεα, βασίλισσες της πίστας και νύχτες σε λευκά σατέν.
Και combo με όλα αυτά, το συγκρότημα για το οποίο κυρίως πήγες (γιατί η προηγούμενη αγάπη είναι μεγάλη, αλλά πάλιωσε και είναι πλέον φθαρμένη), οι Disillusion βγαίνουν με έναν ήχο που συνοψιζόταν σε: μπάσο, samples, αυτά. Κάτι πρέπει να κάνουν με τον ήχο τους (αν έχουν δικό τους ηχολήπτη πάντα, δεν πρόσεξα) και με την σκηνική τους παρουσία.
Ευχάριστη έκπληξη οι lake of tears που δεν είχα ξανακούσει. Αν και ο τύπος έχει ίδια φωνή με τον Hetfield (μου θύμισε garage inc. όσο τίποτα).
Η Anneke είναι ότι ήταν πάντα. Μια κάβλα. Μουσικά όχι πολλά όμως.
Θέλω να κάνω το reply σου signature αλλά είναι πολυ μεγάλο γαμώ.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω πιο πολύ απλά.
@Nodo : μάλλον για να πέρασες τόσο καλά πρέπει να ήσουν σε εκείνη την παρέα με τα κοριτσάκια που σε όλο το live καθόντουσαν στο bar και έπιναν red bull και σηκώθηκαν στο disco queen για να χορέψουν.
Parasight
26-01-2010, 10:50
PoS - αν ήξερα εξ αρχής οτι θα δώσω 40 ευρώ για να ακούσω nights in white satin, Jeff Buckley και Disco queen πήγαινα και στον Κιάμο.Διασκευάζει ο Κιάμος Jeff Buckley;; :shock:
Dunno αλλά αν παρεβρεθώ σε κάποιο απο τα live του θα σε ενημερώσω με εκτενέστατο live report.
Σε καμια 10αρια χρονια εκει σε βλεπουμε, ως τωρα πληρεις μια χαρα το στερεοτυπο του Ελληνα μεταλλα.
μπιζαριος
26-01-2010, 11:06
PoS - αν ήξερα εξ αρχής οτι θα δώσω 40 ευρώ για να ακούσω nights in white satin, Jeff Buckley και Disco queen πήγαινα και στον Κιάμο.Διασκευάζει ο Κιάμος Jeff Buckley;; :shock:
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦ ΛΕΜΕ 8)
Σε καμια 10αρια χρονια εκει σε βλεπουμε, ως τωρα πληρεις μια χαρα το στερεοτυπο του Ελληνα μεταλλα.
Γιατί bitch-ιάζεις ρε FIXXXER ?
Με κυνηγάς απο post σε post και διατηρείς την εντύπωση οτι μου την λες κιόλας.
Γενικα ολοι σας εχετε πωρωθει με ενα τραγουδι που επαιξαν οι POS και σας μολυνει το ιερο μεταλ. Οκ, παιζουν το Disco Queen, ξεπεραστε το. Και εχω κι αλλη αποκαλυψη, δεν ειναι αυτο που νομιζες οτι ειναι οταν πηρες το εισιτηριο, θα πρεπε να το ξερεις, ειναι εδω και χρονια ετσι. Ουτε καν ειμαι οπαδος POS, ουτε το 1/3 των τραγουδιων τους δεν ξερω, αλλα με αυτα που γραφετε με κανετε να τους συμπαθω. Δε μπορει να περιμενεις σοβαρες κουβεντες για μια συναυλια με αυτην την κριτικη που εκανες κι εσυ κι ο αλλος.
μπιζαριος
26-01-2010, 11:33
βασικα συγγνωμη κιολας αλλα το disco queen ΣΑΣ ΧΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.
με ολη την σοβαροτητα κιολας.
Γενικα ολοι σας εχετε πωρωθει με ενα τραγουδι που επαιξαν οι POS και σας μολυνει το ιερο μεταλ. Οκ, παιζουν το Disco Queen, ξεπεραστε το. Και εχω κι αλλη αποκαλυψη, δεν ειναι αυτο που νομιζες οτι ειναι οταν πηρες το εισιτηριο, θα πρεπε να το ξερεις, ειναι εδω και χρονια ετσι. Ουτε καν ειμαι οπαδος POS, ουτε το 1/3 των τραγουδιων τους δεν ξερω, αλλα με αυτα που γραφετε με κανετε να τους συμπαθω. Δε μπορει να περιμενεις σοβαρες κουβεντες για μια συναυλια με αυτην την κριτικη που εκανες κι εσυ κι ο αλλος.
Δεν μου καίγεται καρφί τι κάνουν οι PoS ειλικρινά στο λεω και αυτό γιατί όντως ξέρω την ρότα που έχει τραβήξει το συγκεκριμένο καράβι τα τελευταία χρόνια. Χέστηκα ειλικρινά αν παίζουν το Disco Queen, μακάρι να παίξουν και το Geenie in a bottle, τους το εύχομαι.
Το τραγικό της υπόθεσης και για το οποίο απο πλευράς μου γίνεται όλη η συζήτηση είναι το γεγονός πως κάποτε η συγκεκριμένη μπάντα θεωρούνταν η πιο μεγάλη ελπίδα του prog για να φέρει την προοδευτική μουσική πιο κοντά στα αυτιά του κοινού μεταλά. Η εξέλιξη είναι απλώς απογοητευτική.
Αυτο δε που με βιδώνει περισσότερο είναι πως αυτοι οι λίγοι (καμια 400 στο live της Θεσ/νικης) που ήρθαν και στα έσταξαν είναι κυρίως αυτοι οι λίγοι εναπομείναντες απο αυτούς που έτρεχαν στα δισκάδικα να βρούν το One Hour... Σαφώς και μια μπάντα δεν πρέπει να πάιζει παραγγελιές αλλα να τραβάει το μονοπάτι που αυτή επιλέγει αλλά αυτοί το παραγάμησαν, δεν βρίσκεις ?
Custom User
26-01-2010, 12:55
Δεν παραγάμησε κανείς τίποτα. Ξεκολλήστε λίγο από τα κλισέ σας. Τα πράγματα είναι αρκούντως απλά: γουστάρω αυτό, αλλά εσύ μου δίνεις κάτι άλλο. Όχι αυτό που θέλω. Δεν κάνεις εσύ το λάθος. Εγώ το κάνω που επιμένω να απογοητεύομαι.
Τι πάει να πει το παραγάμησαν;
Το γεγονός να βρίσκεται σε άλλη φάση της ζωής του ο Gildenlow δεν παίζει; Φαίνεται και στα μάτια του ανθρώπου πια, γουστάρει να φλερτάρει γκομενάκια και να χτυπιέται με το King For A Day, Fool For A Lifetime. Όχι με το Social Grace. Είναι ηλίου φαεινότερο αν τους ακούσεις πια.
Καλώς ή κακώς, δίσκους με κλεισμένη τόση ανασφάλεια και τραγικότητα μέσα τους όπως το Perfect Element και το Remedy Lane είναι αδύνατον να τους γράψει κανείς αν δεν είναι και ο ίδιος μέσα στην ανασφάλεια.
Τα πράγματα πήγαν καλά για τον Gildenlow και είναι άνθρωπος. Εσείς μπορείτε να προτιμήσετε τα μονίμως οργισμένα νιάτα των Slayer ή τους τάδε My Dying Bride που αν δε βγάλουν δίσκο που να φανερώνει άκρατο πόνο δε θα πουλήσουν ή τη δείνα καλτ μπάντα που επανενώθηκε μετά από 20 χρόνια και προσπαθεί να βγάλει δίσκο με τη νοοτροπία που είχε τότε.
Μπορεί οι νέες δουλειές των PoS να είναι απείρως πιο ποπ, αλλά μα το διάβολο τα φωνητικά που κάνει στο EP είναι φοβερά, από όποια άποψη και αν το δει κανείς. Ακόμα και αν έχει μέσα κομμάτι αντιγραφή radiohead.
Γι' αυτό σας λέω, μην έχετε κολλήματα. Γιατί αλλιώς θα καταλήγετε στο σημείο να μην έχετε να πείτε καλή κουβέντα για το προχθεσινό λαηβ των PoS αλλά να έχετε να πείτε για τους τραγικούς Lake Of Tears. Άτοπο. Αντικειμενικά
Εν γένει συμφωνούμε. Δηλαδή τι συμφωνούμε, έτσι όπως τα λες είναι όντως.
Στην τελική δικαίωμα του είναι να κάνει οτι γουστάρει και είναι πολυ λογικό για ένα καλλιτέχνη να αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων.
Αυτός ο Gildenlow λοιπόν που περιγράφεις δεν με ενδιαφέρει πλέον. Simple as that.
Που φτάσαμε πάντως ε ? Να θεωρούμαστε και κολλημένοι επειδή μια μπάντα που αγαπήσαμε στο παρελθόν και εκφραστήκαμε με τα τραγούδια τους έχει πάρει το δρόμο των μεσημεριανάδικων και αυτό μας ενοχλεί.
Είμαστε κατακριτέοι, γραφικοί και οπισθοδρομικοί.
fandango
26-01-2010, 13:38
Που φτάσαμε πάντως ε ? Να θεωρούμαστε και κολλημένοι επειδή μια μπάντα που αγαπήσαμε στο παρελθόν και εκφραστήκαμε με τα τραγούδια τους έχει πάρει το δρόμο των μεσημεριανάδικων και αυτό μας ενοχλεί.
για τους άλλους δεν ξέρω, αλλά εγώ σε θεωρώ κολλημένο γιατί έπαιξαν used, ashes, undertow, falling, TPE, fandango, handful of nothing, inside και nightmist και εσύ στάθηκες στο nights in white satin, στο hallelujah και στο disco queen για να πεις τι.
+1000 αυτο ηθελα να γραψω ακριβως
Κοντεύω στα όρια της τρέλας.
Μάλλον άλλο live παρακολούθησα εγώ.
Used και Ashes στην αρχή του live γάμησαν.
Στο Undertow μήπως, λές μήπως, ο Δανιήλ τραγουδούσε οτι νά 'ναι ? Τουλάχιστον 2 στροφές απο το τραγούδι έλεγε άλλους στίχους.
Το nights in white satin να σου πω την αλήθεια μου άρεσε, απο την πλευρά της ερμηνείας αλλα με βίδωσε απο την ποζεριά του Δανιήλ.
Σολο ο Δανιήλ, σόλο ο drummer μετά. Απο τις περίπου 2 ώρες που έπαιξαν ο ουσιαστικός χρόνος ήταν ούτε 40 λεπτά.
Ακολούθησε μια καλή αντικειμενικά ακολουθία τραγουδιών η οποία βεβαίως πήγε στο διάολο με το supercalifratzilistic encore που έκαναν.
Η ώρα ήταν περασμένη, οι μισοί και παραπάνω χασμουριόντουσαν αλλά κρατήσαμε μερικές ρανίδες ενέργειας στο τέλος για να ξεπατωθούμε στο pongo με τις πιτσιρίκες που κουβαλήσαμε στο live, γιατί τους βάλαμε το Second Love στο YouTube και δάκρυσαν.
Btw η διασκευή που έκανε η Anneke με τον αφάνα στο πιάνο, πιο γαμημένο τραγούδι είναι. Το αναγνώρισα απο το ραδιόφωνο αλλα δεν μπορώ να θυμηθώ.
Το Change Of Seasons ηταν, φορος τιμης για τους progressivαδες που ηταν στη συναυλια και θα φευγαν απογοητευμενοι, το παιζε στα ραδιοφωνα 5 φορες την ωρα οταν ειχε βγει.
fandango
26-01-2010, 14:06
Κοντεύω στα όρια της τρέλας.
ε ναι, αφού έχεις συμφωνήσει σε όλα με 2 ποστς που λένε τελείως διαφορετικά πράγματα
Δεν μπορώ να συμφωνήσω πιο πολύ απλά.
Εν γένει συμφωνούμε. Δηλαδή τι συμφωνούμε, έτσι όπως τα λες είναι όντως.,
επίσης, το "σόλο Δανιήλ" ήταν το falling ε.
για την Anneke λες ή το hyperdrive ή το papillon.
Το Change Of Seasons ηταν, φορος τιμης για τους progressivαδες που ηταν στη συναυλια και θα φευγαν απογοητευμενοι, το παιζε στα ραδιοφωνα 5 φορες την ωρα οταν ειχε βγει.
Πιτσιρίκι :?
Είπες την μαλακία σου πήγαινε να αγοράσεις Gormiti τώρα.
για την Anneke λες ή το hyperdrive ή το papillon.
Οχι το Hyperdrive του Townsend ok.
Το papillion των editors έψαχνα. Thnx.
kriss d(^_^)b
26-01-2010, 18:12
Γενικα οι PoS παίζουν Gay progressive αν και ψιλοκαλή μπάντα χωρίς να τρελένομαι.
Ότι παίξανε βγήκε πολύ καλά(άσχετα με το τι θα ήθελε ο καθένας να ακούσει)
Ανούσια drums/guitar solo.
Αρκετά καλός ήχος.Γενικά σε κάποια κομμάτια γούσταρα ας πούμε αλλα την πιο πολλή ώρα βαρέθηκα. Και ας μη μίλαγε κι οτραγουδιστής καλύτερα...
Lake of Tears καλοί αλλα περίμενα καλύτερα αν και δεν τους είδα από την αρχή
Nodoordonotthereisnotry
26-01-2010, 18:55
@Nodo : μάλλον για να πέρασες τόσο καλά πρέπει να ήσουν σε εκείνη την παρέα με τα κοριτσάκια που σε όλο το live καθόντουσαν στο bar και έπιναν red bull και σηκώθηκαν στο disco queen για να χορέψουν.
Όχι ήμουν δεύτερη σειρά κέντρο, πίσω από τα κοριτσάκια και χτυπιόμουν με τους λοιπούς μεταλλοπατέρες! :headbang: Ναι υπήρχαν κι αυτοί στη συναυλία που γουστάραν ήχο & μέταλλο.
daydreamer
26-01-2010, 20:43
Αθήνα
Disillusion δεν πρόλαβα, μόνο τελευταίο τραγούδι, ενδιαφέροντες ακούγονταν.
Οι Agua de Annique νομίζω ήταν καλύτεροι την προηγούμενη φορά στο An, τα καινούργια πράματα δε με ενθουσίασαν, παρόλαυτά ντάξει η Anneke είναι εγγύηση, επίσης το Papillion ήτο καλή διασκευή.
Οι Lake of Tears πάλι με κούρασαν, καλά έπαιξαν νομίζω αλλά πολύ μονοτονία, επίσης θα ήταν καλύτερα αν είχαν και έναν πληκτρά, έτσι για το γαμώτο. Επίσης η φωνή του τραγουδιστή είναι και ιδιαίτερη αλλά από ένα σημείο και μετά καταντάει απαράδεκτη. Γενικά πάντως ευχάριστη εμφάνιση αν και προς το τέλος απλά περίμενα να τελειώσει. Επίσης ο κιθαρίστας (κυρίως) περίμενε πολλά παραπάνω από το κοινό, αλλά ντάξει ρε φίλε δεν είστε πρώτο όνομα στο lineup, άρα το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί προσπάθεια για να κερδίσετε το κοινό, ε ντάξει δεν πιάνει πάντα.
Οι Pain of Salvation πάλι, τα έσπασαν! Ο ήχος βέβαια ήταν ειδικά από ένα σημείο και μετά ψηλοχάλι. Ο νέος drummer είναι τρελό παληκάρι και δεν το περίμενα να με κάνει να "ξεχάσω" τον Langell, επίσης είχε πλάκα η αμηχανία του όταν πήγε να τραγουδήσει. Το drum solo θα μπορούσε να λείπει βέβαια, το καταλάβαμε ότι τα σπάει και χωρίς αυτό. Αν ήθελαν διάλλειμμα θα προτιμούσα κάνα ήρεμο solo στα πλήκτρα από τον Hermansson. Γενικά το setlist τα έσπασε, βέβαια πάντα θέλεις κι άλλο από τους PoS και ναι ίσως θα μπορούσαν να λείπουν οι διασκευές για να χωρέσουν κι άλλα original κομμάτια, αλλά νταξει Hallelujah ξέρωγω, υπόκλιση κλπ. Το Disco Queen είναι κομματάρα και βουλώνετε να 'ούμε και τι μεσημεριανάδικα και αηδίες, πείτε μου πού σε αυτή την εμφάνιση φάνηκε πως αυτή είναι μια μπάντα που έδωσε τη ψυχή της στο διάολο και πούλησε τη μουσική μας (!) για τα λεφτά και τη δόξα της Γιουροβίζιον;;; Αυτή η μπάντα, με αυτή την εμφάνιση, εδώ δεν κατάφερε να συντονιστεί με τις απαιτήσεις των τρουμεταλλάδων που νομίζουν πως progressive είναι μόνο οι Theater, με τις απαιτήσεις των προγκρεσσιβάδων που θέλουν το The Perfect Element Part II εδώ και τώρα (γιατί το Scarsick ήταν μια νουμέταλ αηδία) και που για κάποιο λόγο ακόμη νομίζουν πως οι PoS θα επανέλθουν στον προδεκαετίας ήχο τους, είχε την οποιαδήποτε σχέση με Γιουροβύζα; Ναι, μπορεί στο μέλλον να γίνει pop και να βάλει κι άλλο eyeliner κλπ αλλά όχι ακόμα.
Το ότι ο Daniel είναι οι Pain of Salvation και ότι επίσης είναι τελειομανής και ολίγον μεγαλομανής είναι παραπάνω από εμφανές εδώ και ποοολύ καιρό, μη με λέτε για αλλαγμένο άνθρωπο κλπ.
Εν γένει η μόνη ουσιαστική διαφορά από την προηγούμενη φορά που τους είδα (2007) ήταν ο drummer και ο μπασίστας, το drum solo και το Nights in White Satin. Ο Leo γεμίζει το κενό του Langell ικανοποιητικότατα, ο touring μπασίστας μοιάζει με ποζεράς και δεν συμπεριφέρεται απλά σαν ποζεράς όπως ο άλλος, το drum solo θα μπορούσε να λείπει και το Nights in White Satin ήταν ευχάριστη έκπληξη.
GuardianOfIvorytower
26-01-2010, 20:54
Η πρόταση για Dream Theater κ progressive σηκώνει μεγάλη κουβέντα κ θα βγούμε οφφτόπικ...κ επίσης ανήκω στα άτομα που μ' άρεσε το Scarsick (πλην ξέρετε πιανού κομματιού), αλλά με τα προηγούμενα δε το συγκρίνω...ορίστε σου απάντησω κ ως τρουμεταλλάς κ ως προγκρεσσιβάς :grin:
Τη γνώμη μου για το σετλιστ την είπα κ νωρίτερα, εξάλλου μπορώ να μιλάω μόνο θεωρητικά γιατί δεν ήμουν εκεί...
τώρα στο ότι ο Daniel είναι οι Pain of Salvation δε διαφωνώ, απλά κατά την ταπεινή μου άποψη κάπου έχει ξεφύγει λιγάκι τον τελευταίο καιρό ο τύπος...κ δεν τους απαρνιέμαι για το όλο θέμα Γιουροβύζιον (ε δε θα τους υποστηρίξω κ όμως ε...)
Custom User
26-01-2010, 21:03
Μη μου βάζεις λόγια. Κι εγώ θα ήθελα ο καινούριος δίσκος των Ραηχ πχ να έχει ατσάλινες κιθάρες και τσιρίδες αλα-Take hold. Κι εγώ ξενερώνω όταν βλέπω τη στροφή τους. Θεμιτό είναι ο καθένας να επιζητά αυτό που επιθυμεί. Πόσο μάλλον από τις αγαπημένες του μπάντες. Το θέμα είναι όμως οτι η εμφάνιση των PoS στο λαηβ ήταν τουλάχιστον καλή έως πάρα πολύ καλή. Διαλέχτε ό,τι θέλετε ενδιάμεσα, αλλά το να τους κράζεις για το συγκεκριμένο λαηβ, είναι κάπως γραφικό γιατί μάτια έχουμε και βλέπουμε.
Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας όμως (χωρίς να αντιστοιχίζω κάποιον με κάτι). Μάτια είχαμε και είδαμε και σε άλλα live τους.
Το θέμα δεν είναι τόσο το τι θέλει ο ένας να ακούσει, αλλά η πλειοψηφία. Ωραία τα περάσματα και τα "happenings" όταν όμως γίνεται εις βάρος της ίδιας της μουσικής τους τότε αποκτούν το δικαίωμα να κράξουν και όσοι σέβονται τα 38 ευρώ τους. Καλά το είπε ο Krux, έπρεπε να τους κάνουμε και καμιά παραγγελιά.
dopefiend
26-01-2010, 21:25
αν σέβονταν τα 38 ευρώ τους, πριν πάνε θα είχαν ενημερωθεί για τι δίσκους έχουν βγάλει τελευταία οι pos, τι line up έχουν και τι περίπου παίζουν στα λαιβ τους. και κρίνοντας μόνο από το σέτλιστ, χωρίς να ξέρω πως ήταν στη σκηνή, αν ήμουν η πλειοψηφία θα ήμουν ικανοποιημένη.
Μπράβο ρε dopefiend, μέσα έπεσες, δεν ήξερα ούτε το lineup τους και guess what? Δεν έπαιζαν night in white satin και δεν κάναν reggae γυρίσματα στα τραγούδια τους.
Γιατί συνεχίζω και μιλάω με άτομα που αποθεώνουν linoleum ξερω γω?
dopefiend
26-01-2010, 21:56
μπράβο βλάκα Η.. καταρχήν αναφερόμουν στον krux κυρίως, αλλά και σε σένα που συνεχίζεις να μιλάς για 2-3 τραγούδια θάβοντας το nightmist και τα υπόλοιπα που ανέφερε ο fandango. εκτός και αν τα έκαναν ρεγκε διασκευές οπότε πάσο κερδίζεις!
και τώρα μπορείς να μου βρεις που και πότε αποθέωσα το linoleum. α ρε Η..
Δεν μίλησα εγώ για το nightmist? Μήπως κοιτάμε ότι γουστάρουμε απ' ότι ποστάρει ο καθένας εδώ μέσα?
Επίσης δεν αναφέρθηκα σε εσένα για το linoleum huhuhu. Μπράβο βλάκα Γκουλ. Γύρνα στους guinea pig τώρα κι άσε μας ήσυχους.
Custom User
26-01-2010, 22:39
Λωλ. Είχες δει το σέτλιστ, είχες συμβιβαστεί με αυτό, αλλά το ρέγκε πέρασμα των 10 δευτερολέπτων και η Moody Blues διασκευή χάλασαν το value for money της συναυλίας~!
Που στο κάτω-κάτω γαμώ τις διασκευές ήταν
Υ.Γ.: Ξέρω ξέρω, άλλα γράφεις και άλλα καταλαβαίνουμε οι χαζούληδες
dopefiend
26-01-2010, 22:45
Δεν μίλησα εγώ για το nightmist? Μήπως κοιτάμε ότι γουστάρουμε απ' ότι ποστάρει ο καθένας εδώ μέσα?
Επίσης δεν αναφέρθηκα σε εσένα για το linoleum huhuhu. Μπράβο βλάκα Γκουλ. Γύρνα στους guinea pig τώρα κι άσε μας ήσυχους.
νυχτερινές ομίχλες και στάχτες. λολ, άλλη φορά θα μελετάω καλύτερα τα ποστ σου, κρύβουν διαμάντια! δεν πειράζει που δεν απάντησες, έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα να βγει κάτι ουσιαστικό. πριν επιστρέψω στους guinea pig, ως αποτέλεσμα των αφοπλιστικών επιχειρημάτων σου, το μόνο που μπορώ πλέον να κάνω είναι να αναρωτηθώ.
γιατί συνεχίζω και μιλάω με άτομα τα οποία είναι καθυστερημένα ξερω γω?
δεν αναφέρομαι σε σένα ε huhuhuhu.
αν σέβονταν τα 38 ευρώ τους, πριν πάνε θα είχαν ενημερωθεί για τι δίσκους έχουν βγάλει τελευταία οι pos, τι line up έχουν και τι περίπου παίζουν στα λαιβ τους. και κρίνοντας μόνο από το σέτλιστ, χωρίς να ξέρω πως ήταν στη σκηνή, αν ήμουν η πλειοψηφία θα ήμουν ικανοποιημένη.
Αυτός είναι και ο λόγος που το live της Θεσ/νίκης είχε μετα βίας 400 άτομα και της Αθήνας 600.
Το οτι ο κόσμος αγόρασε το Scarsick, άκουσε το Linoleum, γέλασε με τις εξαγγελίες περι Eurovision και ψήφισε άκυρο.
Και το ξαναλέω, δεν είναι κρίμα μια μπάντα που θεωρούταν η πιο ελπιδοφόρα του prog να φτάνει σε αυτό το σημείο ?
Απο τα 1000 άτομα περίπου που παρακολούθησαν συνολικά και τα 2 lives τουλάχιστον το 70-80% είναι metal fans.
Ο καλλιτέχνης σαφώς είναι ελεύθερος, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος, να κάνει ότι του καπνίσει στην ζωή του και συγκεκριμένα εδώ στην μουσική του.
Καλό είναι όμως ποτέ να μην ξεχνάμε απο που ήρθαμε, ποιοί είμαστε και που οφείλουμε την ύπαρξη μας.
daydreamer
27-01-2010, 15:20
Καλά όλα αυτά, αλλά με το συγκεκριμένο live τί σχέση έχουνε;
Δεν ήταν αρκούντως μέταλ;
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.
Είναι αλήθεια πως έχουν καταφέρει να ξενερώσουν πολύ κόσμο αλλά εκ των πραγμάτων όποιος αποφάσισε να έρθει στο live πήρε πάνω κάτω ό,τι θα έπαιρνε και το 2007. Νομίζω αυτός είναι και ο λόγος που ενιστάμεθα με αυτά που λέτε, το μόνο που θύμησε γιουροβίζιον στο live είναι ο τυπάς που φώναξε γιουροβίζιον πριν το Linoleum. Linoleum & Scarsick πήραν όσο χώρο είχε το Scarsick στο προηγούμενο setlist. Αν το ζήτημα δευτερολέπτων ρέγκε πέρασμα είναι ξενερωτικό, τότε τί ήταν η χαζοχαρούμενη μορφή του Ashes που παίζανε κάποια χρόνια πριν;
Και όλα αυτά τη στιγμή που η απόδοση της μπάντας ήταν τουλάχιστον υποδειγματική.