Log in

View Full Version : Antithesis - Dying for life

Krux
22-01-2010, 13:23
http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/ciu/ac/53/f8d781b0c8a091fc74719110.L._SL500_AA240_.jpg

Antithesis - Dying for life (release date 2001 Massacre)

Lineup :
Ty Cook - vocals
Sean Perry - guitars
Paul Konjicija - guitars
James Lewis - bass
Paul Kostyack - drums

Tracklist :
1. Soul Of Ice
2. Consequences
3. Deceiver Within
4. Distanced
5. Times Of Trial
6. Mad Poet
7. Politicide
8. Dying For Life
9. Netherworld

Σχηματίστηκαν το 1997 παίζοντας ένα πολυ ενδιαφέρον μείγμα power, thrash και prog με ένα έντονο '80s feeling στις συνθέσεις τους. Σε αυτό το feeling παραπέμπουν εντονότατα τα εξαιρετικά φωνητικά του Ty Cook μιας και μόνο με του Harry Conklin μπορούν να συγκριθούν.
Κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους το 2000 απο την ασήμαντη Voices of Wonder και το 2001 υπογράφουν με την Massacre και τρώμε το μπουκέτο στην μούρη που λέγετε Dying For Life.
Προσωπικά το θεωρώ ως μια απο τις πιο ενδιαφέροντες power κυκλοφορίες ever. Power metal εν γένει με κιθάρες που thrash-ίζουν και άπειρα prog στοιχεία. Είναι κυριολεκτικά αμαρτία να αγνοείται την ύπαρξη αυτης της μπάντας και ύψιστη ιεροσυλία την ύπαρξη του συγκεκριμένου δίσκου.
Να συμπληρώσω μόνο ένα τελευταίο λέγοντας πως το εναρκτήριο κομμάτι Soul of Ice έχει ενα απο τα πιο πορωτικά intro που έχω ακούσει ποτέ μου. Το πρώτο λεπτό αυτού του δίσκου κυριολεκτικά σε αρπάζει απο τα αυτιά και σε βάζει με το ζόρι να ακούσεις όλο το δίσκο. Αν δεν το έχετε ακούσει, σας ικετεύω όταν το κάνετε, παρακαλώ να έχετε την ένταση του ηχοσυστήματος στο τέρμα.

edit : ενα φιλικό review με κύριο αποδέκτη τους warlord, ruthless, witchkiller, ra pariah.

Jim Dandy Mangrum
22-01-2010, 13:31
auta einai.....balte sto blender tous 80's Metal Church, tous Jag Panzer kai tous prwimous Nevermore.....US metal, oxi mlkies....

Krux
22-01-2010, 13:34
US metal που ξεκοιλιάζει στο χαλαρό το 80% των european power bands.

:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

GuardianOfIvorytower
22-01-2010, 14:32
Δισκάρα...νομίζω κ με κάποιες (καλοδεχούμενες) Helstar επιρροές :dfinger:

warlord mkII
22-01-2010, 15:14
Τρελή δισκάρα θεϊκού metal. Και το 1ο τους ειναι στα ιδια επιπεδα, ισως και καλυτερο! Με κιθαρίστα των κολασμενων attaxe στη συνθεση, ξερεις τι να περιμενεις!!!

Το λυπηρο της υπόθεσης:
A 3rd album, entitled 'Dreaming Reality' was recorded in 2005, but never released. The band is officially split-up, even though the members still try to get the album released.

Ra Pariah
22-01-2010, 15:28
Θα με "τακτοποιήσει" κάποιος; ;-)

phthoggon
22-01-2010, 18:11
έλεος ρε μλκ ρα, ούτε να γκουκλάρεις δε μπορείς, με τη μία το βρήκα. Με έχουν εντυπωσιάσει ήδη με μισή ακρόαση, τρομερή κιθαροδουλειά. Αυτό είναι το ζόρικο progressive! Νεβερμοράκηδες τσεκάρετε απαραίτητα.

πσ. πιο άκυρο πέρασμα σε ντραμς έβερ το καμπανάκι στο 3:00 του consequence, τι-στο-πούτσο-πίνειςκαιδεμαςδίνεις.

Ra Pariah
25-01-2010, 12:20
έλεος ρε μλκ ρα, ούτε να γκουκλάρεις δε μπορείς, με τη μία το βρήκα.

:roll:

Ra Pariah
26-01-2010, 14:12
Όπως καταλάβατε, δεν τους ήξερα. Το άκουσα χθες αρκετά προσεκτικά το album και χωρίς να έχω ενθουσιαστεί (ακόμα) μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ζόρικο τεχνικό US άκουσμα που πιο πολύ απ' όλα μου θύμισε τους Oracle του Wren, χωρίς όμως τα διάσπαρτα δίλεπτα κλασικής μουσικής. Κατά τ' άλλα πρέπει να προσκυνάνε (προφανώς) και Mystic Force τα παληκάρια! :-D

Γενικά πρόκειται για ένα ιδίωμα που στο παρελθόν μεγαλούργησε και είναι σίγουρα καλύτερο στα δικά μου αυτιά από προσπάθειες τύπου Darkology (ξέρω-ξέρω, κάποτε είχα πει καλά λόγια, εντούτοις δε με κέρδισε το μονδέρνο riffing του δίσκου μετά από αρκετές ακροάσεις).

Μια και επιρροές Metal Church δε βρήκα, όπως είπε ο Jim, θα προτείνω μερικά ακουσματάκια στο ίδιο βεληνεκές:

Final Xit
Tempest Reign
Outworld
Power of Omens (με αρκετά πλήκτρα)

Συνέχισε δυναμικά, Krux. 8-)

Krux
26-01-2010, 14:17
Οχι πες πόσο καυλώνεις όταν ακούς την εισαγωγή του Soul of Ice.

ΟΧΙ ΠΕΣ. :D

Jim Dandy Mangrum
28-01-2010, 13:01
Μια και επιρροές Metal Church δε βρήκα, όπως είπε ο Jim

nai sorry...to Blessing in Disguise den einai Metal Church.....

atom_smasher
28-01-2010, 16:30
asap τσεκαρω.

Krux
29-01-2010, 12:03
Καθυστερείς...

Ra Pariah
29-01-2010, 14:22
Μια και επιρροές Metal Church δε βρήκα, όπως είπε ο Jim

nai sorry...to Blessing in Disguise den einai Metal Church.....

Καλή η ειρωνεία, αλλά εγώ δεν άκουσα ούτε επιρροές από το δίσκο του 89 που αναφέρεις. Για πες σε ποιο κομμάτι να εστιάσω από το Antithesis, προκειμένου να εντοπίσω τη συγκεκριμένη επιρροή...

Jim Dandy Mangrum
29-01-2010, 14:31
den einai 8ema sygkekrimenou tragoudiou, alla nootropias paiksimatos kai syn8esewn. h epirroh den einai panta kai kala auto moiazei kai keino kai keino me to allo. aplws egw blepw entones koines rizes, esy oxi. kalws.....

bebaia ama katsw kai akousw to disko me to skeptiko auto, 8a brw kai shmeia pou moiazoun, alla prepei na mou r8ei na ton akousw. de akouw diskous gia na kanw analyseis.

Krux
29-01-2010, 14:35
Βασικά τις επιρροές τις αναγνωρίζεις σε ένα δίσκο κύριως βάσει των δικών σου ακουσμάτων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λίγο υποκειμενικό.

Ra Pariah
29-01-2010, 14:38
Τεσπά, αν καταλήξει κάπου κάποια ακρόασή σου μού λες.

Κατά τ' άλλα, το "Blessing..." παίζει να είναι το πιο δυνατό album στο είδος του (κοινωνικό-κατάσταση US metal), ενώ το Antithesis απλώς ένα ζόρικο τεχνικό US.

Jim Dandy Mangrum
29-01-2010, 16:27
Κατά τ' άλλα, το "Blessing..." παίζει να είναι το πιο δυνατό album στο είδος του (κοινωνικό-κατάσταση US metal), ενώ το Antithesis απλώς ένα ζόρικο τεχνικό US.

de pisteuw na diafwnoume sauto kai poly, alla de pisteuw na to grafeis, kata kapoion tropo, gia apanthsh sauta pou lew....den exei nohma tote...

Ra Pariah
29-01-2010, 16:45
Τεσπά, για να μην το κουράζουμε, εγώ δε βρίσκω ομοιότητες, εσύ μάλλον βρίσκεις. Το cd-άκι μου φαίνεται πολύ πιο κοντά σε άλλα τεχνικά US prog/power (ανέφερα μερικά). Αυτό.

phthoggon
01-02-2010, 16:53
1) Ωραία για τους ανάκρουσις ρε γκάρντιαν αλλά με έκανες να χαρώ τζάμπα γιατί λιώνω το αντίθεσις και νόμιζα ότι αφορούσε αυτούς
2) Λοιπόν, το Dying for Life το χω λιώσει, είναι αλμπουμάρα όλο, μόνο κομματάρες, μόνο ριφάρες. Θα είμαι και βλάσφημος και θα σας πω ότι κάτι τέτοιες μπάντες για μένα βάζουν κάτω και αυτούς που αναφέρετε ως κύριες επιρροές τους, όπως Helstar, Metal Church κλπ (με τους οποίους έχω μικρή επαφή πάντως, δηλ. ένας δίσκος από τον καθένα, συγχωράτε το νουμπά χεβιμεταλά). Επίσης, κάπως περίεργη μου φαίνεται αυτή η εμμονή με την ταμπέλα power/prog, οι αντίθεσις είναι πολύ πιο "σύγχρονοι", ακούστε το mad poet, τι είναι αυτό, δεν είναι death metal riffing? Γενικά η μόνη μπάντα που μπορώ να βρω αρκετές αναλογίες είναι οι νέβερμορ. Αποστολή: σκεφτείτε μία μέση κατάσταση ανάμεσα σε αυτό και το politics of exctasy και προτείνετέ μου πράγματα, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω να ακούσω. Όχι λυρικά/νεοκλασικά power/prog ε, άκουσα πχ τους oracle που πρότεινε ο ρα αλλά και ο χελμ και μπαα.

Ford Prefect
01-02-2010, 20:05
Ωραίοι, θα ασχοληθώ και άλλο με το δισκάκι. Το πρώτο ριφ του Soul of Ice πάντως μου θύμισε πάρα πολύ το Mother's Getting Weaker του King Diamond και με έβαλε στο μουντ να βάλω το "Them"... Άσχετο...

Ra Pariah
01-02-2010, 22:39
Θα είμαι και βλάσφημος και θα σας πω ότι κάτι τέτοιες μπάντες για μένα βάζουν κάτω και αυτούς που αναφέρετε ως κύριες επιρροές τους, όπως Helstar, Metal Church κλπ (με τους οποίους έχω μικρή επαφή πάντως, δηλ. ένας δίσκος από τον καθένα, συγχωράτε το νουμπά χεβιμεταλά).

Φύσα

Ford Prefect
01-02-2010, 22:41
To Nosferatu το βάζουν κάτω ελάχιστοι δίσκοι.

Ra Pariah
01-02-2010, 22:57
:pink::pink:

phthoggon
01-02-2010, 23:02
Γαμάει το Nosferatu κιθαριστικά αλλά πολύ νεοκλασικό και τα φωνητικά του Rivera δε μου πολυαρέσουν. Το Blessed in Disguise πολύ καλό είναι συνολικά αλλά δε μπορώ να πω ότι πεθαίνω κιόλας. Συγνώμη :-( Πείτε καμιά πρόταση σε ακριβώς το στυλ που είπα ρε αρχίδες.

Ra Pariah
01-02-2010, 23:13
Αφού κάναμε quote το σχόλιό σου, ώστε να μη χαθεί ποτέ το φοβερό statement, να σου πω ότι με Nevermore δεν πολυασχολούμαι πέρα από το demo. Οπότε δεν μπορώ να πολυβοηθήσω, αλλά Deadly Blessing έχεις λιώσει; Militia;

EBTvwDcl7zM&feature

phthoggon
01-02-2010, 23:20
Ρε, βάλτο και σίγκ ξέρω γω! Για αυτό σε γουστάρουμε όμως, απάντηση με πρόταση μπάντας του ενός ντέμο :touched: Στη σωστή κατεύθυνση είναι πάντως το κομματάκι. Θα κατεβάσω και αυτό το Deadly Blessing, ενδιαφέρον φαίνεται.

Ra Pariah
01-02-2010, 23:21
Έχεις δίκιο, άλλαξα τρεις φόρες το κομμάτι, επειδή είμαι στον ουάνς έμπερορ και σέρνεται το πι-σί του. :-D

phthoggon
01-02-2010, 23:26
Ναι το πρόσεξα, το τελευταίο γάμησε, και το πρώτο το αργό ήταν όμως ωραίο. Πάμε και για το ντεμάκι λοιπόν :dfinger:

Ra Pariah
01-02-2010, 23:27
Δες, ρε φίλε, το "Off with his Head" και κοίτα τι παίζει ο αριστερός κιθαρίστας... :touched:

atom_smasher
01-04-2010, 00:04
ωραιο ειναι τελικα.

Ra Pariah
04-01-2011, 22:18
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFNA2OKSvAKZnCf4SG5SEhaVElvu_4Yrwf-JOJnxmyDYH_85xnDw

Antithesis - Dreaming Reality

http://www.metal-archives.com/release.php?id=276833

Στον Κρουξ το είπα. Για κανάν Warlord και Jim το βάζω..

ΥΓ: Guardian, εσύ έχεις γίνει σαχλο-maiden-άκιας! :pink:

Edit: ορίστε κι ένα αποθεωτικό review.
http://untombed.com/?p=1159

Taksitzhs
05-01-2011, 01:23
Γενικα ο Ραπ Αραγια μου φαινεται λιγο υπερβολικος σε μερικα που γουσταρει, αλλα αυτο ειναι πολυ γαματο, αρεσε μεχρι και σε φιλους που δεν ακουν τετοια πραγματα. Δεν ειναι ο δισκος που θα σου πεταξει το χιτακι, αλλα θα το βαλεις και θα γουσταρεις απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο λεπτο κι ενω καποια αλλα μενουν στο ραφι, αυτο το θυμαμαι ανα εξαμηνο και το ακουω...

Θενκς για το νεο, αν δεν το εβαζες δεν υπηρχε περιπτωση να το παρω πρεφα συντομα. Αλλαξαν τραγουδιστη βλεπω, μαλακια. Τα φωνητικα στο ''Dying'' ταιριαζαν γαντι.

GuardianOfIvorytower
06-01-2011, 00:26
ΥΓ: Guardian, εσύ έχεις γίνει σαχλο-maiden-άκιας! :pink:

κ καλά κάνω χαχαχα :pink:

ALEFAS
07-01-2011, 00:58
Agaphmenoi agnwstoi...
Sas parakolouthw xronia kai to ennow...

Epeidh tsakwneste akoma kai gia to petagma ths perdikas hrtha kai egw...

Kai milame gia disko pou exoun grapsei 15xronoi...
Tsaba ta lepta pou xalasa sto youtube...
Akou ekei ''soul of ice''...

Arxh...''Mage, tyflwse me me ta matia sou / Arnhsou me, peta me sthn akrh...''
Telos...''Den exw dakria na klapsw, eimai mia psyxh apo pago''

To ''AntithesEIs'' ths PAPARIZOU einai pio zoriko...

Jim Dandy Mangrum
10-01-2011, 16:38
ti les twra....sygkini8hka re gamwto! 3os diskos meta apo 9 xronia!
prpei na to xtyphsw. logika apto myspace tous.
auta einai!

Jim Dandy Mangrum
25-01-2011, 12:57
entax, to xtyphsa kai auto apo lasercd.com. elpizw na gamei to diskaki kai logika 8a to kanei, giati pia ston hxo auto de bgainoun kai polla pramata. estw na nai liga kai kala.

Ra Pariah
25-01-2011, 16:06
Όσοι ενδιαφέρονται γι' αυτόν τον ήχο μπορούν να ακούσουν και το περσινό "Control Issues" των Αμερικανών Division. Παίζουν δυναμικό, τέζα καλοπαιγμένο, σύγχρονο heavy/power. Μην περιμένετε καλτίλα και τέτχοια. Η παραγωγή είναι τέλεια, πού και πού η μπάντα γκρουβάρει κάπως κ.λπ. Ενδεικτικά παραθέτω το εναρκτήριο κομμάτι.

13IHp7MJl3Y

Jim Dandy Mangrum
25-01-2011, 17:31
de mporw na akousw sth douleia, alla exw apo autous to Trinity. kalo einai, de trelenomai kiolas. mporei bebaia to kainourio na einai kalytero. ama groovarei kiolas.....